abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 12 april 2019 @ 18:46:18 #101
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_186178355
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2019 17:58 schreef -Hakuna- het volgende:
Hudson’s Bay gaat waarschijnlijk dit jaar nog dicht, of dat echt zo merken we wel tegen het eind van dit jaar. Maar feit is wel dat ik in deze winkels na afloop het gevoel krijg naar een klinische tentoonstellingsruimte binnen te zijn geweest. Niet echt een luxe huiselijke sfeer die ik wel bij de Bijenkorf aantref.

https://retailtrends.nl/n(...)ar-weg-uit-nederland

https://www.nu.nl/economi(...)els-hudsons-bay.html
@klinische sfeer: precies dat! Bijenkorf heeft veel warmere verlichting hangen!
lekker faxen heel de dag echt genot
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 12 april 2019 @ 21:05:55 #102
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186181094
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 april 2019 14:42 schreef Postbus100 het volgende:
Nederland zoekt gewoon een down-to-earth warenhuis met niet te ingewikkelde spullen voor een gangbare prijs en aangename kwaliteit. Spullen die je soms nog kunnen verrassen. Denk ik.
niemand zit meer op zo'n enorm warenhuis als dat te wachten. Ze kunnen vrijwel nooit op prijs concurreren met ketens die zich op één soort product richten of de gespecialiseerde winkels.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 12 april 2019 @ 21:08:11 #103
38496 Perrin
Sapere aude
pi_186181148
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2019 21:05 schreef rubbereend het volgende:

[..]

niemand zit meer op zo'n enorm warenhuis als dat te wachten. Ze kunnen vrijwel nooit op prijs concurreren met ketens die zich op één soort product richten of de gespecialiseerde winkels.
Dat concept was leuk voor je op internet kon shoppen idd.

Nu heb je online hetzelfde maar dan veel beter.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_186181368
registreer om deze reclame te verbergen
Ik was vandaag zowel in de Bijenkorf als Hudson's Bay. En het verbaast mij niet dat, toevallig, ook vandaag het bericht verscheen over het mogelijk HB faillissement.

In de Bijenkorf kan je, als je "een mooie jurk van kwaliteit" zoekt die vrij makkelijk vinden. Enige nadeel is dat zo'n jurk al gauw 160 euro kost. Maar vooruit, voor gelegenheden kan je er echt heel goed shoppen.
Ook "standaard producten" als bepaalde merken sneakers heb je er, maar die heb je elders ook.
Ze verkopen er ook dingen waarvan ik denk: wie koopt dit? Maar daar kan je nog vrij makkelijk doorheen kijken.

Dan de Hudson's Bay. Wat mij opvalt is dat daar (deels) dezelfde merken verkrijgbaar zijn als bij de Bijenkorf. Maar dat zij met name de mindere producten ervan verkopen.
Ik paste vandaag meerdere kledingstukken van RL en TH en zag echt verschil met het aanbod van deze merken bij HB en bij Bijenkorf. Met name op het gebied van de pasvorm.
Ook bij andere merken die de Bijenkorf volgens mij niet verkoopt heb ik dit gemerkt.
Bijenkorf is daarnaast iets "neutraler", Hudson's heeft duidelijk meer "gekke dingen" die niemand koopt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2019 21:24:35 ]
pi_186182874
https://www.1limburg.nl/k(...)den-we-jammer-vinden

De mensen die ze gesproken hebben waren ook meteen alle klanten van die dag, denk ik.
pi_186185240
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2019 22:39 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
https://www.1limburg.nl/k(...)den-we-jammer-vinden

De mensen die ze gesproken hebben waren ook meteen alle klanten van die dag, denk ik.
Het zou nog echt waar kunnen zijn ook. Hier op de regionale media zie ik vooral reacties staan als "het is ook te duur voor de normale mens" en "jammer want de HB ziet er leuk uit maar ik koop er niks".
pi_186185284
registreer om deze reclame te verbergen
Ik denk trouwens dat H&M over niet te lange tijd failliet gaat of iig verdwijnt. Die keten sluit hier de ene winkel na de andere. Het is ook niet echt dat je hoort dat die en die bij de H&M iets leuks hebben gekocht.

Die winkel heeft, zelfs onder afdeling "tieners", veel te veel concurrentie van Zara, Primark, Monki, New Yorker, Bershka, Pull & Bear en met enige twijfel; the sting

Ik zag vandaag trouwens dat River Island weg is. Verbaast me niets, wie kocht daar nou wat. _O- En ze hebben alle filialen gesloten: https://www.ad.nl/economi(...)-en-belgie~a57b6830/
pi_186186407
Anderhalf jaar na de opening van de eerste vestigingen in oa Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Leiden en Rotterdam, is het alarmfase tien voor Hudson's Bay. Consumenten blijven massaal weg. Het eerste volledige jaar leed Hudson’s Nederlandse warenhuizen een verlies van 80 miljoen euro, lekte eerder uit. En nu zou de Duitse moeder Karstadt overwegen nog dit jaar het faillissement aan te vragen, schreef het Duitse Wirtschaftswoche gisteren. Als er niks verbetert dreigen de Hollandse vestigingen tot 2028 een miljard euro te verliezen.

De nieuwe in januari aangetreden Duitse topman Armin Devender werkt hard aan een nieuwe strategie. Veel geld om te investeren is er niet, belangrijke voorwaarde is daarom dat winkels kleiner worden en de huren flink dalen, vertellen betrokkenen het AD. Om de klus te klaren heeft Hudson’s vastgoedadviseur Harper Dennis Hobbs ingeschakeld.
https://www.ad.nl/economi(...)ggen-dwars~a8dbdde4/

Mijn advies aan Hudson Bay: maak er een iets betere CenA van, met mooie goedkope t-shirts, elk seizoen nieuwe kleuren, goeie bh's, degelijk spul niet te duur. Dat is wat de Nederlander wil. En veel meer reclame, laat jezelf zien en horen. CenA draait toch ook goed op het Damrak? Of vergis ik me daarin? Misschien goedkoop en duur door elkaar, gaat de polarisatie meteen tegen, komt de elite de gewone man weer eens tegen.
CenA is weg in winkelcentrum Oost en dat vind ik heel jammer. Misschien een idee voor Hudson Bay om daar te gaan zitten? Ipv zo dicht bij de Bijenkorf want je wint het toch niet van de Bijenkorf.

[ Bericht 1% gewijzigd door Loekie1 op 13-04-2019 07:41:20 ]
  Moderator zaterdag 13 april 2019 @ 07:45:05 #109
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186186461
Het verbaast mij trouwens dat mensen wel door een lege winkel gaan om helemaal op de 6e etage een doorsnee broodje te eten. La Place dóet iets met mensen. HB dus duidelijk niet.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_186186477
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 april 2019 07:45 schreef Cynix ® het volgende:
Het verbaast mij trouwens dat mensen wel door een lege winkel gaan om helemaal op de 6e etage een doorsnee broodje te eten. La Place dóet iets met mensen. HB dus duidelijk niet.
Maar je hoort ook nooit iets van Hudson Bay. Altijd als ik langs het Rokin fiets denk ik: O ja, daar zit Hudson Bay, die nieuwe winkel. Maar je moet een stuk naar rechts om er echt langs te komen, en je hebt eigenlijk geen idee wat er te koop is, alleen weet je dat het vrij duur is. Ik ben er nog nooit geweest.

CenA is beter dan de Hema qua t-shirts en bh's, meer keus en leuke kleuren.
Maar daaromheen is het assortiment vrij waardeloos bij CenA. Ik zou meteen naar Hudson Bay gaan als die zo'n goeie, voordelige basis als CenA had met daaromheen wat betere kwaliteit - mag best iets duurder - broeken, jassen en truien.
Graag zelfs!
Hema is goed in make-up, schoolspullen, en heeft vaak een knus koffiehoekje bij het raam.

Maar misschien ligt het ook aan de Amerikaanse naam, Hudson Bay. Je denkt al gauw: die hebben misschien andere maten, dan moet ik gaan omrekenen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Loekie1 op 13-04-2019 08:07:29 ]
pi_186186662
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 april 2019 07:45 schreef Cynix ® het volgende:
Het verbaast mij trouwens dat mensen wel door een lege winkel gaan om helemaal op de 6e etage een doorsnee broodje te eten. La Place dóet iets met mensen. HB dus duidelijk niet.
Mij niet. Het komt 'normaal' en huiselijk over, en de prijzen blijven binnen aanvaardbare grenzen. Horeca is sowieso duur, maar vergeleken met elders valt het mee.

Ik ben in het verleden ook al zo vaak minstens vier verdiepingen omhoog gegaan (en, o.k., ook heel vaak naar de kelder van de Eindhovense Heuvelgalerie) voor een bakje zelfsamengestelde salade. Helaas is het aanbod op dat vlak nogal verslechterd, sinds het van Jumbo is; tevens grijp ik de laatste jaren mis wat betreft de 'echte' maaltijden/dagschotels die er vroeger nog normaal waren. }:|
  zaterdag 13 april 2019 @ 08:40:13 #112
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186186999
Hudson's Bay wil minder huur en kleinere winkels, verhuurders liggen dwars

Om de 15 slecht draaiende warenhuizen eindelijk winstgevend te krijgen, poogt Hudson’s Bay huurverlaging te bedingen bij verhuurders. De vastgoedbazen liggen dwars en beroepen zich onder meer op een spijkerharde meerjarige huurgarantie.

Hudson’s Bay probeert bij alle verhuurders middels minder vierkante meters een lagere huur te bedingen,” zegt Jos van de Mortel, eigenaar van Hudson’s onderkomen in Den Bosch. ,,Dit is al twee maanden gaande.”

https://www.ad.nl/economi(...)ggen-dwars~a8dbdde4/
pi_186187373
"Liggen dwars" is een vrij negatieve omschrijving voor verhuurders die zo te lezen volledig in hun recht staan. Aan de andere kant, verhuren voor een lagere prijs is allicht beter dan helemaal niet kunnen verhuren aangezien er niet zo heel snel andere spelers te vinden zullen zijn die dergelijk grote onderkomens zoeken.

Overigens verwacht ik niet dat snijden aan de kostenkant HB in Nederland gaat redden. Er komen domweg amper klanten, en zelfs als je zou bezuinigen door alle panden en personeel weg te doen en de spullen voortaan maar vanuit de kofferbak van een twintig jaar oude Renault te verkopen op een parkeerplaats langs de A1 overleef je dat op termijn niet.
pi_186187561
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:09 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
"Liggen dwars" is een vrij negatieve omschrijving voor verhuurders die zo te lezen volledig in hun recht staan. Aan de andere kant, verhuren voor een lagere prijs is allicht beter dan helemaal niet kunnen verhuren aangezien er niet zo heel snel andere spelers te vinden zullen zijn die dergelijk grote onderkomens zoeken.


Ik lees vaak genoeg dat verlagen van huur niet kan. Dan is het vastgoed minder waard en dat accepteren de geldschieters weer niet. Net alsof je minder hypotheek en rente wilt hebben omdat je minder verdient. Dan doet een bank liever een executieverkopp

HB zit hier al jaren en ik ben er nog nooit 1x in geweest...
  zaterdag 13 april 2019 @ 09:32:46 #115
131800 Tarado
capô de fusca
pi_186187671
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 08:40 schreef KingRadler het volgende:
Hudson's Bay wil minder huur en kleinere winkels, verhuurders liggen dwars

Om de 15 slecht draaiende warenhuizen eindelijk winstgevend te krijgen, poogt Hudson’s Bay huurverlaging te bedingen bij verhuurders. De vastgoedbazen liggen dwars en beroepen zich onder meer op een spijkerharde meerjarige huurgarantie.

Hudson’s Bay probeert bij alle verhuurders middels minder vierkante meters een lagere huur te bedingen,” zegt Jos van de Mortel, eigenaar van Hudson’s onderkomen in Den Bosch. ,,Dit is al twee maanden gaande.”

https://www.ad.nl/economi(...)ggen-dwars~a8dbdde4/
probeerde V&D dat ook niet?
  Moderator zaterdag 13 april 2019 @ 09:37:21 #116
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_186187721
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:32 schreef Tarado het volgende:

[..]

probeerde V&D dat ook niet?
Ja, alleen had V&D zo'n beetje alle panden in bezit. Die zijn allemaal verkocht om geld te genereren en vervolgens te huren. Uiteraard verkocht voor veel te weinig aan een andere tak van de toenmalige eigenaar. Zo zijn er in Amerika ook een paar warenhuizen omgevallen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 13 april 2019 @ 10:00:10 #117
131800 Tarado
capô de fusca
pi_186188010
RTLZ twitterde op zaterdag 13-04-2019 om 09:59:05 Sissy-Boy gered: moederbedrijf van Manfield neemt keten over. Alle 40 winkels in Nederland blijven waarschijnlijk open https://t.co/KTiMPbEOi5 https://t.co/Kha0prHmcv reageer retweet
pi_186188309
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 10:00 schreef Tarado het volgende:
RTLZ twitterde op zaterdag 13-04-2019 om 09:59:05 Sissy-Boy gered: moederbedrijf van Manfield neemt keten over. Alle 40 winkels in Nederland blijven waarschijnlijk open https://t.co/KTiMPbEOi5 https://t.co/Kha0prHmcv reageer retweet
Ze doen maar.
pi_186189010
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:24 schreef athlonkmf het volgende:

[..]

Ik lees vaak genoeg dat verlagen van huur niet kan. Dan is het vastgoed minder waard en dat accepteren de geldschieters weer niet. Net alsof je minder hypotheek en rente wilt hebben omdat je minder verdient. Dan doet een bank liever een executieverkopp
dit iid. De laatste huurprijs is voor een groot deel bepalend voor de waarde van het (onder)pand.
De verhuurder verplicht zich om eventuele onderwaarde bij te storten.

Minder huur -> lagere waarde pand -> hypotheek onder water -> paar miljoen bijstorten.

En omdat zo'n verhuurder ook geen miljoenen op de plank heeft liggen zou hij dus failiet gaan. En daar zit het probleem.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
pi_186190357
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 07:47 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Maar je hoort ook nooit iets van Hudson Bay. Altijd als ik langs het Rokin fiets denk ik: O ja, daar zit Hudson Bay, die nieuwe winkel. Maar je moet een stuk naar rechts om er echt langs te komen, en je hebt eigenlijk geen idee wat er te koop is, alleen weet je dat het vrij duur is. Ik ben er nog nooit geweest.

CenA is beter dan de Hema qua t-shirts en bh's, meer keus en leuke kleuren.
Maar daaromheen is het assortiment vrij waardeloos bij CenA. Ik zou meteen naar Hudson Bay gaan als die zo'n goeie, voordelige basis als CenA had met daaromheen wat betere kwaliteit - mag best iets duurder - broeken, jassen en truien.
Graag zelfs!
Hema is goed in make-up, schoolspullen, en heeft vaak een knus koffiehoekje bij het raam.

Maar misschien ligt het ook aan de Amerikaanse naam, Hudson Bay. Je denkt al gauw: die hebben misschien andere maten, dan moet ik gaan omrekenen.

Tegenover HB zit Uniqlo met een kwalitatief goede en redelijk voordelige basis qua kleding.
Wel wat neutraal qua uitstraling.

Die keten lijkt het trouwens wel behoorlijk te doen in Amsterdam.
pi_186190449
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 12:52 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Tegenover HB zit Uniqlo met een kwalitatief goede en redelijk voordelige basis qua kleding.
Wel wat neutraal qua uitstraling.

Die keten lijkt het trouwens wel behoorlijk te doen in Amsterdam.
Die winkel ligt vol kleren die iedereen op z'n tijd wel nodig heeft. Juist omdát ze zo neutraal zijn.
pi_186206267
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:09 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
"Liggen dwars" is een vrij negatieve omschrijving voor verhuurders die zo te lezen volledig in hun recht staan. Aan de andere kant, verhuren voor een lagere prijs is allicht beter dan helemaal niet kunnen verhuren aangezien er niet zo heel snel andere spelers te vinden zullen zijn die dergelijk grote onderkomens zoeken.

Overigens verwacht ik niet dat snijden aan de kostenkant HB in Nederland gaat redden. Er komen domweg amper klanten, en zelfs als je zou bezuinigen door alle panden en personeel weg te doen en de spullen voortaan maar vanuit de kofferbak van een twintig jaar oude Renault te verkopen op een parkeerplaats langs de A1 overleef je dat op termijn niet.
Personeel weg doen was bij V&D juist funest, vroeger stonden daar mensen die echt iets wisten van producten, ik weet nog dat in de jaren 80 bijvoorbeeld de camping afdeling heel goed liep omdat daar mensen stonden die er echt verstand van hadden, zelfde als de computer afdeling.
  zondag 14 april 2019 @ 11:26:46 #123
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_186207387
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:32 schreef Tarado het volgende:

[..]

probeerde V&D dat ook niet?
En Topshelf, die hebben inmiddels alle winkels gesloten. Als ze dat niet hadden gedaan waren ze waarschijnlijk ook failliet gegaan.
pi_186207876
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 10:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Personeel weg doen was bij V&D juist funest, vroeger stonden daar mensen die echt iets wisten van producten, ik weet nog dat in de jaren 80 bijvoorbeeld de camping afdeling heel goed liep omdat daar mensen stonden die er echt verstand van hadden, zelfde als de computer afdeling.
Denk dat dat nu net de makke is van de huidige winkels. De mensen die daar werken weten van toeten noch blazen. Het moet allemaal maar zo goedkoop mogelijk, dat je enkel huppelkutjes van 17 jaar in je winkel hebt staan.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_186207971
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 11:59 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Denk dat dat nu net de makke is van de huidige winkels. De mensen die daar werken weten van toeten noch blazen. Het moet allemaal maar zo goedkoop mogelijk, dat je enkel huppelkutjes van 17 jaar in je winkel hebt staan.
Helemaal eens, een hoop mensen roepen wel: Ja maar ik kan alles via internet opzoeken!
Toch zie je dat winkels met echt deskundig personeel ook echt publiek aantrekken, hier in de winkelstraat (die goed looopt), zit ook een winkel in keuken gereedschap, daar is het gewoon altijd druk.

Ander mooi voorbeeld vind ik de elektronica zaak, staan van die ouwe stoffige mannetjes aangevult met jong personeel die je ook alles kunnen vertellen wat bij Raspberry pie's kunt doen.
pi_186207999
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 12:04 schreef raptorix het volgende:

[..]

Helemaal eens, een hoop mensen roepen wel: Ja maar ik kan alles via internet opzoeken!
Toch zie je dat winkels met echt deskundig personeel ook echt publiek aantrekken, hier in de winkelstraat (die goed looopt), zit ook een winkel in keuken gereedschap, daar is het gewoon altijd druk.

Ander mooi voorbeeld vind ik de elektronica zaak, staan van die ouwe stoffige mannetjes aangevult met jong personeel die je ook alles kunnen vertellen wat bij Raspberry pie's kunt doen.
Soms kom je in een kledingwinkel nog wel eens iemand tegen die begrijpt wat je zoekt, en tevens je helpt bij het uitzoeken, en zoekt naar alternatieven. Maar het blijft een speld in een hooiberg.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_186208013
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 12:05 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Soms kom je in een kledingwinkel nog wel eens iemand tegen die begrijpt wat je zoekt, en tevens je helpt bij het uitzoeken, en zoekt naar alternatieven. Maar het blijft een speld in een hooiberg.
Overigens bewijst Coolblue dat de combinatie Internet en kennis van zaken ook goed werkt, wat een enorm prettige winkel is dat zeg, ook het bezorgend personeel is super aardig en professioneel.
pi_186208565
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 10:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Personeel weg doen was bij V&D juist funest, vroeger stonden daar mensen die echt iets wisten van producten, ik weet nog dat in de jaren 80 bijvoorbeeld de camping afdeling heel goed liep omdat daar mensen stonden die er echt verstand van hadden, zelfde als de computer afdeling.
Klopt. Je ziet het ook bij andere kwakkelende winkelketens zoals de Blokker. Middelbare scholieren als personeel die weliswaar lekker goedkoop zijn maar eigenlijk amper meer kunnen dan je spullen afrekenen en je wijzen op de online (on)mogelijkheden als er weer eens iets niet fysiek aanwezig is.
  zondag 14 april 2019 @ 12:41:18 #129
62913 Blik
The one and Only!
pi_186208731
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 12:07 schreef raptorix het volgende:

[..]

Overigens bewijst Coolblue dat de combinatie Internet en kennis van zaken ook goed werkt, wat een enorm prettige winkel is dat zeg, ook het bezorgend personeel is super aardig en professioneel.
Klopt, alleen daar betaal je ook fors voor tov de concurrenten. Coolblue is echt duur geworden. Voor sommige producten prima, maar dat is eigenlijk maar een heel beperkt aantal producten dat daarvoor echt in aanmerking komt
pi_186209548
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 11:59 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Denk dat dat nu net de makke is van de huidige winkels. De mensen die daar werken weten van toeten noch blazen. Het moet allemaal maar zo goedkoop mogelijk, dat je enkel huppelkutjes van 17 jaar in je winkel hebt staan.
dat ze er geen verstand van hebben is 1 ding, maar dat ze de winkel uberhaupt niet kennen stoort mij mateloos. Als ik simpelweg vraag waar iets ligt en ze gaan vervolgens samen met mij de gangpaden afzoeken... dat had ik zelf ook kunnen doen, maar ik vraag het juist omdat ik geen zin heb om die hele winkel af te zoeken :N
A mind with a heart of it's own
  zondag 14 april 2019 @ 13:24:22 #131
38496 Perrin
Sapere aude
pi_186209716
Lekker mekkeren over het goedkope winkelpersoneel en tegelijkertijd op zoek gaan naar die ene euro korting, dat typeert de moderne koopjesjager. :{

Goed personeel kost wat. Dat is de klant over het algemeen niet bereid te betalen.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_186212821
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 12:41 schreef Blik het volgende:

[..]

Klopt, alleen daar betaal je ook fors voor tov de concurrenten. Coolblue is echt duur geworden.
valt mee hoor.. en een appje naar de verkoop-balie met een link naar de goedkopere concurrent doet wonderen.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
pi_186217487
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 12:33 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Klopt. Je ziet het ook bij andere kwakkelende winkelketens zoals de Blokker. Middelbare scholieren als personeel die weliswaar lekker goedkoop zijn maar eigenlijk amper meer kunnen dan je spullen afrekenen en je wijzen op de online (on)mogelijkheden als er weer eens iets niet fysiek aanwezig is.
Ik zeg het al jaren, goedkoop is duurkoop.

Wat mij ook opvalt is dat scholieren bij de Blokker vaak nog minder per uur betaald krijgen dan bij die kleinere zaken. :')
pi_186218223
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 19:11 schreef NederlandseKoe het volgende:

[..]

Ik zeg het al jaren, goedkoop is duurkoop.

Wat mij ook opvalt is dat scholieren bij de Blokker vaak nog minder per uur betaald krijgen dan bij die kleinere zaken. :')
da's imho vrij logisch... meer directie, dus de werkvloer moet het met minder doen om die (te) royale lonen bijeen te sprokkelen
  zondag 14 april 2019 @ 19:48:23 #135
62913 Blik
The one and Only!
pi_186218253
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 15:46 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

valt mee hoor.. en een appje naar de verkoop-balie met een link naar de goedkopere concurrent doet wonderen.
5% gemiddeld te duur (benchmark onderzoek doe ik voor mijn werk regelmatig) vrij fors op de bedragen waar het over gaat bij En wellicht dat ze een dergelijke policy hebben dt ze de prijs matchen, maar ze kunnen de prijsdruk niet aan. Ziet het al in de beperkte groei dit jaar, service kost geld en het merendeel van de mensen wil daar niet voor betalen
pi_186231700
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2019 13:24 schreef Perrin het volgende:
Lekker mekkeren over het goedkope winkelpersoneel en tegelijkertijd op zoek gaan naar die ene euro korting, dat typeert de moderne koopjesjager. :{

Goed personeel kost wat. Dat is de klant over het algemeen niet bereid te betalen.
spreek voor jezelf zou ik zeggen. Ik ben graag bereid om iets meer te betalen in een winkel waar ik fatsoenlijk wordt geholpen en het product direct mee kan nemen.
Nu is het alleen te vaak zo dat je en meer moet betalen, en het personeel kut is en de gelft niet op voorraad is. Dan gaat het wel een keer mis. En dan met nzme bij zaken als de Blokker.
A mind with a heart of it's own
pi_186231970
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 19:48 schreef Blik het volgende:
5% gemiddeld te duur (benchmark onderzoek doe ik voor mijn werk regelmatig) vrij fors op de bedragen waar het over gaat bij En wellicht dat ze een dergelijke policy hebben dt ze de prijs matchen, maar ze kunnen de prijsdruk niet aan. Ziet het al in de beperkte groei dit jaar, service kost geld en het merendeel van de mensen wil daar niet voor betalen
En hoe bereken je dat? Als ik bij onze buren willekeurige artikelen in de pricewatch aanklik staat CB altijd redelijk hoog in de lijst. De winkels die er boven staan wisselen flink. Kijk je met die 5% dat je per product de beste prijs zoekt of doe je dat met een mandje van bijvoorbeeld 100 producten? Want de bovenste 5 wisselen geregeld.

De goedkoopste met product A kan 10% procent duurder zijn met product B.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 april 2019 @ 14:54:23 #138
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186232177
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_186232303
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 19:48 schreef Blik het volgende:

[..]

5% gemiddeld te duur (benchmark onderzoek doe ik voor mijn werk regelmatig) vrij fors op de bedragen waar het over gaat bij En wellicht dat ze een dergelijke policy hebben dt ze de prijs matchen, maar ze kunnen de prijsdruk niet aan. Ziet het al in de beperkte groei dit jaar, service kost geld en het merendeel van de mensen wil daar niet voor betalen
Vraag me dan serieus of je input/data wel klopt.

Ze zijn vaak iets duurder ja, maar een gemiddelde van 5% lijkt me echt veels te hoog.

Daarnaast is er echt een groot gedeelte dat juist wel voor die extra service gaat, misschien het merendeel dan niet maar dat is dan ook niet hun target.

Misschien dat ze zo niet de grootste worden etc.. Maar heel veel mensen gaan nog voor service. Niet voor niks redden al die zelfstandige electronica winkels met een goede service het nog steeds.

Als je goede service bied blijven mensen terugkomen; ook al ben je iets duurder..
pi_186232323
quote:
quote:
Hudson’s Bay heeft met name problemen met de bovenste verdiepingen van zijn warenhuizen, zegt ceo Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield. “Die trekken onvoldoende klanten.”
De HB als geheel draait hier gewoon niet, en niet alleen de bovenste verdiepingen. Bezuinigen gaat er niet voor zorgen dat Nederlanders ineens wel geinteresseerd worden in HB, dus het roer drastisch omgooien of de handdoek in de ring gooien zijn op termijn de enige reeele opties, ben ik bang.
pi_186232535
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 10:00 schreef Tarado het volgende:
RTLZ twitterde op zaterdag 13-04-2019 om 09:59:05 Sissy-Boy gered: moederbedrijf van Manfield neemt keten over. Alle 40 winkels in Nederland blijven waarschijnlijk open https://t.co/KTiMPbEOi5 https://t.co/Kha0prHmcv reageer retweet
Is de Manfield 2 jaar geleden niet failliet gegaan en gered door een andere schoenenconcern?
pi_186232716
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 15:23 schreef Coppi het volgende:

[..]

Is de Manfield 2 jaar geleden niet failliet gegaan en gered door een andere schoenenconcern?
Zoiets dacht ik ook, was dat niet Ziengs die het over nam?

Effe gegoogled https://www.volkskrant.nl(...)field-over~bf0c05fb/
٩๏̯͡๏)۶
  maandag 15 april 2019 @ 16:17:40 #143
62913 Blik
The one and Only!
pi_186233286
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 15:04 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]

Vraag me dan serieus of je input/data wel klopt.

Ze zijn vaak iets duurder ja, maar een gemiddelde van 5% lijkt me echt veels te hoog.

Daarnaast is er echt een groot gedeelte dat juist wel voor die extra service gaat, misschien het merendeel dan niet maar dat is dan ook niet hun target.

Misschien dat ze zo niet de grootste worden etc.. Maar heel veel mensen gaan nog voor service. Niet voor niks redden al die zelfstandige electronica winkels met een goede service het nog steeds.

Als je goede service bied blijven mensen terugkomen; ook al ben je iets duurder..
Mandje producten, meestal top 100 producten ofzo op basis van sales. Verschilt wel per productrange overigens, wat je ziet is dat de echte hardlopers overal zelfde prijs hebben maar de iets minder hard roterende producten die nog wel top100 materiaal zijn duurder zijn

Coolblue is eigenlijk nooit meer ergens de goedkoopste in, hooguit prijs matchen met een andere winkel.

[ Bericht 4% gewijzigd door Blik op 15-04-2019 19:28:07 ]
  Moderator maandag 15 april 2019 @ 16:39:22 #144
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186233592
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 15:05 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
De HB als geheel draait hier gewoon niet, en niet alleen de bovenste verdiepingen. Bezuinigen gaat er niet voor zorgen dat Nederlanders ineens wel geinteresseerd worden in HB, dus het roer drastisch omgooien of de handdoek in de ring gooien zijn op termijn de enige reeele opties, ben ik bang.
Eens. Ik zou niet weten waarom iemand pas naar HB gaat als de bovenste 2 verdiepingen leeg staan en de helft van de verkopers weg is. Ik neem aan dat HB in het luxere segment wil blijven zitten en dat de prijzen even hoog als nu blijven, anders komt HB al helemaal nooit uit de verliezen.

Ergo: dood spoor, dood paard, zijdeur, doek.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  maandag 15 april 2019 @ 17:36:25 #145
16715 Mylene
*schatje*
  maandag 15 april 2019 @ 18:09:06 #146
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186235135
Moederbedrijf Miller & Monroe vraagt uitstel van betaling aan.

Vidrea Retail, het moederbedrijf van modeketen Miller & Monroe, heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. Het moederbedrijf heeft in Nederland 72 winkels en heeft 550 werknemers in dienst.

Het retailbedrijf kocht failliete zaken van modeketen Charles Vögele, en bouwde deze om tot Miller & Monroe-winkels.

http://bit.ly/2XgBkFI
  maandag 15 april 2019 @ 18:13:32 #147
40566 Ericr
Livewrong
pi_186235205
Was ook kansloze missie met ook nog Witteveen en Men at Work die onder de Miller en Monroe paraplu zijn doorgegaan.

Begrijp ook niet wat een bedrijf in zwaar weer poogt te bereiken met formules waar niemand op zit te wachten.
  Redactie Frontpage maandag 15 april 2019 @ 18:13:45 #148
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_186235209
Moet zeggen dat ik nog nooit van heel die winkel heb gehoord :@
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  maandag 15 april 2019 @ 18:51:06 #149
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_186235856
quote:
9s.gif Op maandag 15 april 2019 18:13 schreef LTVDK het volgende:
Moet zeggen dat ik nog nooit van heel die winkel heb gehoord :@
Opvolger van Vögele, een winkel met nogal suffe oudevrouwen en oudemannen kleding.
pi_186236059
Kien werd hier een Charles Vögele, en Charles Vögele werd tenslotte een Miller & Monroe. Sinds de opening is het al aanmodderen met deze zaak hier in het winkelcentrum. De kleding is er stevig aan de prijs. Een beetje hetzelfde als Bonita. Doelgroepen zijn inderdaad oudere mannen en vrouwen.
  maandag 15 april 2019 @ 19:02:47 #151
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_186236078
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 18:51 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Opvolger van Vögele, een winkel met nogal suffe oudevrouwen en oudemannen kleding.
Vögele hadden we hier ooit, maar die was al weg voor het failliet ging.

Edit: Zie net op Google Street View dat ie er in 2009 al niet meer zat.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  Redactie Frontpage maandag 15 april 2019 @ 19:06:41 #152
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_186236159
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 18:51 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Opvolger van Vögele, een winkel met nogal suffe oudevrouwen en oudemannen kleding.
Ah, ik behoor dus niet tot de doelgroep :P.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  maandag 15 april 2019 @ 19:39:58 #153
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186237095
Er zijn zoveel kledingzaken die in het verleden zijn blijven hangen. Stop met die onzin met warme winters. Bedenk iets dat men wel naar kleding zaken trekt.
  maandag 15 april 2019 @ 19:40:37 #154
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_186237123
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 19:02 schreef Nia het volgende:
Kien werd hier een Charles Vögele, en Charles Vögele werd tenslotte een Miller & Monroe. Sinds de opening is het al aanmodderen met deze zaak hier in het winkelcentrum. De kleding is er stevig aan de prijs. Een beetje hetzelfde als Bonita. Doelgroepen zijn inderdaad oudere mannen en vrouwen.
Kien was altijd wel een leuke winkel, betaalbaar en ook genoeg te vinden voor jongeren. Nadat het hier een Charles Vögele werd kwam er vanaf het begin af aan al bijna geen mens meer, bij Kien was het vaak wel druk, toch heeft de winkel er nog zo'n 16 jaar gezeten. Kort voordat Charles Vögele failliet ging is die gesloten.
pi_186242134
quote:
Groeiend Primera is de sigaretten voorbij

Primera slaagt er steeds beter in om met andere producten dan tabak geld te verdienen. De winkelketen die bij het grote publiek vooral bekend was als de sigarenboer zag de omzet uit tabaksproducten verder dalen, maar bracht desondanks meer geld in het laatje in 2018.

De omzet steeg met 4 procent tot bijna 717 miljoen euro. Dat kwam deels door de opening van zeven nieuwe winkels, waardoor bij de coöperatie Primera inmiddels 510 winkels zijn aangesloten. Maar ook op basis van een gelijk aantal winkels groeide de brutowinst met 2 procent.

Primera is al langer bezig zijn productaanbod te verbreden en profileert zichzelf inmiddels als keten van tabak- en gemakswinkels. Vooral de omzet uit cadeaukaarten steeg flink. Ook elektronische rookproducten deden het goed. Verder zullen dit jaar in steeds meer winkels telecomaccessoires worden verkocht.
https://www.telegraaf.nl/(...)e-sigaretten-voorbij
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 16 april 2019 @ 07:51:26 #156
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186245770
Tabak was altijd een melkkoe geweest zelfs Lidl en Kruidvat stoppen met verkoop tabak. Het is wel mooi dat Primera er nu ook zonder kan.
  Moderator dinsdag 16 april 2019 @ 16:55:25 #157
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186253314
Ze kúnnen misschien wel zonder, maar ze stoppen niet met de verkoop, hoor.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator dinsdag 16 april 2019 @ 17:02:34 #158
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186253404
Primera is trouwens geen fijn afhaalpunt. Meestal maar één kassa en dat is nog niet zo erg, maar door al die branchevervaging kun je niet meer inschatten hoe lang je moet aansluiten voor je pakketje. Eerst een klant die moeilijke vragen heeft over zijn e-sigaret, dan een die zijn telefoonbundel wil wijzigen en dan nog een die een rottige mix aan krasloten wil (en die het liefste ter plekke open krast).

Gewoon je krantje afrekenen en opzouten is er niet meer bij. Ik rij voor het afhalen van mijn pakketjes dan nog liever even langs de Gamma, waar je als klant al bijna een bezienswaardigheid bent.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 16 april 2019 @ 17:07:35 #159
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_186253476
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 april 2019 17:02 schreef Cynix ® het volgende:
Primera is trouwens geen fijn afhaalpunt. Meestal maar één kassa en dat is nog niet zo erg, maar door al die branchevervaging kun je niet meer inschatten hoe lang je moet aansluiten voor je pakketje. Eerst een klant die moeilijke vragen heeft over zijn e-sigaret, dan een die zijn telefoonbundel wil wijzigen en dan nog een die een rottige mix aan krasloten wil (en die het liefste ter plekke open krast).

Gewoon je krantje afrekenen en opzouten is er niet meer bij. Ik rij voor het afhalen van mijn pakketjes dan nog liever even langs de Gamma, waar je als klant al bijna een bezienswaardigheid bent.
Mijn pakketpunt is een Karwei op loopafstand. Ruime openingstijden en nooit druk _O_ Primera vind ik ook niet fijn, net als een Bruna bijvoorbeeld. Precies om de reden die je noemt.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  woensdag 17 april 2019 @ 10:52:49 #160
16715 Mylene
*schatje*
pi_186269373
Tja. In hoeverre was er naast TK Maxx nog ruimte voor zoiets?
  woensdag 17 april 2019 @ 12:31:51 #162
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
  woensdag 17 april 2019 @ 12:33:39 #163
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186270981
Heb het al eens eerder over gehad zijn de marktonderzoekers zo achterlijk. Waarom start je een kledingzaak terwijl daar geen markt voor is.

Waar gaat het toch mis...
pi_186271176
quote:
Saks Off 5th stelt ‘een nieuwe weg’ in te slaan en daarom al zijn vestigingen in Nederland en Duitsland te sluiten.
Mooie eufemistische omschrijving.
pi_186271265
quote:
Spijtig wel dat vertrek, moet zeggen dat ook daar in Amsterdam het niet erg druk is.
Vooral boven is het uitgestorven.
  woensdag 17 april 2019 @ 13:42:56 #166
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_186272049
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_186272174
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 10:56 schreef Eightyone het volgende:
Tja. In hoeverre was er naast TK Maxx nog ruimte voor zoiets?
Ik ken geen van beiden, maar zie dat Sasks alleen in A en R-dam zat, dat verklaart nog wat.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 17 april 2019 @ 14:14:55 #168
16715 Mylene
*schatje*
pi_186272632
Mannenmodemerk Twinlife voor tweede keer in twee jaar failliet

quote:
De faillissementen blijven komen. Mannenmodemerk Twinlife blijkt de nieuwste toevoeging te zijn, zo blijkt uit documenten op Rechtspraak.nl. Het is het tweede faillissement voor het merk in twee jaar.

Twinlife maakte in 2017 een doorstart met Dirk de Broekert, investeringsfonds Tinseltown Investments en Roel Vermeulen van Scotch&Soda. Vermeulen werd ook meteen de nieuwe algemeen directeur van het merk. Het casual en sportieve merk had volgens Vermeulen destijds een goede basis voor een succesvolle doorstart ondanks de druk van het faillissement van V&D. Op de website van Twinlife wordt gemeld: "Onze webshop is vanwege onderhoud tijdelijk niet bereikbaar, probeer het zo opnieuw."

Twinlife is het nieuwste bedrijf in een reeks van faillissementen in de Nederlandse modebranche. Vorige week ging het nog om Loom & Lace en Sissy-Boy en eerder Coolcat, Zoe Karssen en de Bretoniere Group.
  woensdag 17 april 2019 @ 14:20:57 #169
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_186272747
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 april 2019 17:02 schreef Cynix � het volgende:
Gewoon je krantje afrekenen en opzouten is er niet meer bij. Ik rij voor het afhalen van mijn pakketjes dan nog liever even langs de Gamma, waar je als klant al bijna een bezienswaardigheid bent.
Sta hier anders altijd in de rij bij de gamma.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_186272793
Kleding van Twinlife zie ik vaak op de Dappermarkt in de verkoop :7
pi_186273146
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 13:50 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Ik ken geen van beiden, maar zie dat Sasks alleen in A en R-dam zat, dat verklaart nog wat.
Beiden zitten voornamelijk volgepropt met afgeprijsde, al wat oudere kleding van a-merken, en bij beiden is er geen touw aan vast te knopen. Het is/was gewoon op goed geluk graaien.

Voor mijn gevoel kan je er voornamelijk slagen als je kleding zoekt om in te tuinieren of het huishouden te doen of zo. :{

Het enige wat ik tot nu toe bij een van deze winkels heb gekocht, is een portemonneetje. :{
  Moderator woensdag 17 april 2019 @ 14:53:41 #172
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186273265
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 14:45 schreef Eightyone het volgende:
Beiden zitten voornamelijk volgepropt met afgeprijsde, al wat oudere kleding van a-merken, en bij beiden is er geen touw aan vast te knopen. Het is/was gewoon op goed geluk graaien.
Sacks is net zoiets als TK Maxx dus? Ook één grote graaihal zonder logica. Vaak alleen kleine maten beschikbaar, niet op kleur of maat gerangschikt en bovenal een goedkope indruk, in de negatieve zin van het woord. Je wilt er eigenlijk niet gezien worden.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_186273288
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 14:45 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Het is/was gewoon op goed geluk graaien.

Als ik dit oude artikel van anderhalf jaar terug zo lees was dat de filosofie inderdaad: https://www.parool.nl/ams(...)lverstraat~a4540881/

quote:
In de megawinkel, bijna 5000 vierkante meter groot hangen 45.000 items; delen van collecties, overtollige voorraad of kledij die op een paspop heeft gehangen. "Daardoor hebben we nooit complete series. Wat we in één maat hebben, is er zelden in een andere maat."
quote:
We claimen meer dan 750 merken te bieden, maar dat is elke dag weer anders."
  Moderator woensdag 17 april 2019 @ 14:59:47 #174
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186273360
quote:
Saks Off 5th stelt ‘een nieuwe weg’ in te slaan en daarom al zijn vestigingen in Nederland en Duitsland te sluiten. Naast Amsterdam en Rotterdam verdwijnt de formule uit Düsseldorf, Frankurt, Bonn, Stutgart, Wiesbaden en Heidelberg. De winkels blijven nog uiterlijk tot eind juni geopend en bieden tot die tijd kortingen van dertig tot veertig procent.

Saks Off 5th opende in september 2017 zijn eerste Nederlandse winkel, in de kelder van het warenhuis van Hudson’s Bay. Twee maanden later volgde een vestiging in de Amsterdamse Kalverpassage. Klanten konden er terecht voor een wisselend assortiment van premium merken, die standaard tot zestig procent in prijs zijn verlaagd.
Ok, dus standaard 60% korting en nu daar bovenop nog eens 30-40% korting. Bijna gratis dus! En toch heb ik nog geen neiging om daar voor de deur te gaan liggen.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator woensdag 17 april 2019 @ 15:02:11 #175
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186273399
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 14:55 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Als ik dit oude artikel van anderhalf jaar terug zo lees was dat de filosofie inderdaad: https://www.parool.nl/ams(...)lverstraat~a4540881/
En daar heb ik nou net een hekel aan. En met mij de rest van Nederland dus kennelijk ook. Gewoon álles in álle kleuren en in álle maten leveren en vlug wat, of anders d00d gaan! :Y
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  woensdag 17 april 2019 @ 15:49:41 #176
40566 Ericr
Livewrong
pi_186274103
quote:
99s.gif Op woensdag 17 april 2019 14:59 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ok, dus standaard 60% korting en nu daar bovenop nog eens 30-40% korting. Bijna gratis dus! En toch heb ik nog geen neiging om daar voor de deur te gaan liggen.
Die 60% is onzin en die volgende 30-40% waarschijnlijk ook. Allemaal spul dat nooit is aangeboden voor de zogenaamde full price. Outlet stores zijn bijna allemaal fake, inferieur spul voor nog steeds te hoge prijzen.
  woensdag 17 april 2019 @ 16:08:31 #177
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186274379
toen ik las 'met aanbod van het middensegment tot premiummerken" stopte ik met lezen. Grote groep consumenten willen geen kleding in middensegment dat vinden ze al te duur. Laag segment daar moet je zijn als je consument wilt bereiken.
pi_186275114
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 15:49 schreef Ericr het volgende:

[..]

Die 60% is onzin en die volgende 30-40% waarschijnlijk ook. Allemaal spul dat nooit is aangeboden voor de zogenaamde full price. Outlet stores zijn bijna allemaal fake, inferieur spul voor nog steeds te hoge prijzen.
In ieder geval oogt de kleding in zowel TK Maxx als Saks Off 5th niet bepaald als 'echte' merkkleding. :{

quote:
99s.gif Op woensdag 17 april 2019 14:53 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Sacks is net zoiets als TK Maxx dus? Ook één grote graaihal zonder logica. Vaak alleen kleine maten beschikbaar, niet op kleur of maat gerangschikt en bovenal een goedkope indruk, in de negatieve zin van het woord. Je wilt er eigenlijk niet gezien worden.
Ik vergeleek ze in m'n vorige post al met elkaar, ja.
  Moderator woensdag 17 april 2019 @ 20:30:23 #179
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186279571
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 16:55 schreef Eightyone het volgende:
In ieder geval oogt de kleding in zowel TK Maxx als Saks Off 5th niet bepaald als 'echte' merkkleding. :{
Eens. Goedkope rommel.
quote:
Ik vergeleek ze in m'n vorige post al met elkaar, ja.
Dat zag ik te laat. :@
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_186279753
Saks heeft best aardige overhemden, nu ivm de opheffingsuitverkoop met 30 a 40% kassakorting.
French Connection etc.


Heb er zelf vandaag alleen een sport shirtje van Puma gekocht voor 6 euro voor het fitnessen.
Had verder niets nodig.
pi_186286868
TK Maxx doet het volgens mij goed in Nederland. In Rotterdam vind ik het altijd vrij druk. En zelfs in een wijkwinkelcentrum als Osdorp draait ie geloof ik best prima, staat eigenlijk altijd wel een rij bij de kassa´s. Over de Duitse vestigingen nog maar niet gesproken; bommetje vol. Alhoewel er ook veel troep tussen ligt, moet ik zeggen dat deze het assortiment aardig op orde hebben, best veel kwaliteit en fatsoenlijke merken. Vooral spullen voor in de keuken zijn top en vaak goedkoper dan elders ^O^ Kleding is vaak wel een beetje brrr, hoewel ik de laatste tijd ook gewoon Zara/Bershka etc er tussen zie hangen.
  donderdag 18 april 2019 @ 08:23:22 #182
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_186288453
Wat is een TK Maxx :? Wat is een Saks 5th off (wat een kutnaam trouwens) :?

quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2019 14:45 schreef Eightyone het volgende:
Voor mijn gevoel kan je er voornamelijk slagen als je kleding zoekt om in te tuinieren of het huishouden te doen of zo. :{
Daar kun je net zo goed naar Action gaan. Of naar van Cranenbroek als je toch daar bent.
Don't let my username fool you...
pi_186291041
Ik heb echt helemaal niks met die zogenaamde outlet zaken, ongeorganiseerde tering zooi altijd.
٩๏̯͡๏)۶
pi_186291224
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 08:23 schreef Metalfreak het volgende:
Wat is een TK Maxx :? Wat is een Saks 5th off (wat een kutnaam trouwens) :?
[..]

Daar kun je net zo goed naar Action gaan. Of naar van Cranenbroek als je toch daar bent.
Inderdaad.. of zelfs een Primark leent zich daar al goed voor. Effen katoenen t-shirts in alle kleuren van de regenboog voor 2¤ ofzo.. :')
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  donderdag 18 april 2019 @ 11:40:40 #185
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_186291382
Ik vidn tk maxx (saks ken ik niet) wel leuk om er te snuffelen. Soms vind ik dan een schat. Je moet er niet heen gaan met een gericht doel. Ik heb er eens een mooie omslagdoek gekocht voor een tientje. Tassen en zonnebrillen zijn er ook in overvloed. Merksportkleding koop ik er wel eens voor mijn kinderen. Het zijn echt wel kwaliteitspullen.
pi_186291677
TK en Saks hebben inderdaad betere kwaliteit qua materiaal dan zeg primark, is ook duurder, en in tegenstelling tot reguliere kledingwinkels geen opdringerige verkopers.
pi_186292213
Tk Maxx hangt ook Marc Jacobs, Armani etc. Zelf een paar kledingstukken daar kunnen scoren van Chinti and Parker O+

Maar bijv ook een voorraadpot van Le Creuset kunnen kopen vd zelfde lijn als mijn servies alleen ¤20 goedkoper.

Ook al 3 paar Converse kunnen scoren daar voor weinig O+

Ik ga altijd even kijken. Ben nooit gericht naar iets op zoek. En kom altijd wel weer met iets naar buiten.

Tk Maxx vergelijken met een Primark is een beetje erg suf zeg maar.
Alsof Primark dit soort merken verkoopt :’)

Verder niks mis met Primark hoor. Koop daar idd mijn basic shirtjes en hemdjes in alle kleuren van de regenboog :P
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_186296199
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 01:15 schreef aarontje112 het volgende:
TK Maxx doet het volgens mij goed in Nederland.
ik ben een grote fan *O*

alleen al om te neuzen voor een verrassend iets dat je misschien tegenkomt is de moeite waard om zo nu en dan binnen te stappen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 18 april 2019 @ 21:06:15 #189
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186299820
Kik en Takko kan je ook goedkoop kleding scoren
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 18 april 2019 @ 23:15:57 #190
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186303042
doorstart voor Cool Cat en Kahn is op de achtergrond weer betrokken :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 18 april 2019 @ 23:18:21 #191
3926 Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_186303089
quote:
1s.gif Op donderdag 18 april 2019 21:06 schreef KingRadler het volgende:
Kik en Takko kan je ook goedkoop kleding scoren
Twee leuke winkels, en nog goede kwaliteit ook. Vooral hun kinderkleding is goed
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_186303597
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 23:15 schreef rubbereend het volgende:
doorstart voor Cool Cat en Kahn is op de achtergrond weer betrokken :')
Eerst al het dure personeel lozen en dan weer goedkope 18 jarigen een jaarcontract geven. Mooie kostenbesparing ^O^
٩๏̯͡๏)۶
  Moderator zondag 21 april 2019 @ 05:23:51 #193
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_186341275
En ja hoor, Kahn heeft zijn eigen failliete winkels weer terug. Het zal allemaal wel mogen, maar het klopt natuurlijk niet.

Failliet CoolCat na doorstart in handen van zelfde familie. Hoe zit dat?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 21 april 2019 @ 11:40:26 #194
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186343828
Ze verwachten met jong personeel mensen te trekken
  maandag 22 april 2019 @ 21:53:44 #195
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_186370676
https://sleutelstad.nl/20(...)en-faillissement-aan

Heel jammer, ik heb veel van Moscow. Mooi Nederlands merk.
pi_186383248
quote:
Blokker doet ‘klein zusje’ Marskramer van de hand
Blokker Holding verkoopt huishoudketen Marskramer aan Audax Groep. Dat bedrijf is bekend van winkels als Ako en The Read Shop en geeft bladen als Vriendin, Party en HP/De Tijd uit. Hoeveel Audax betaalt voor Marskramer is niet bekendgemaakt.
https://www.ad.nl/economi(...)an-de-hand~a3a94222/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186385209
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 18:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Wist niet dat Marskramer nog bestaat. Hier zijn ze allemaal al weg....
pi_186385589
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 20:01 schreef soapie het volgende:

[..]

Wist niet dat Marskramer nog bestaat. Hier zijn ze allemaal al weg....
Er was er een in Zierikzee waar ik geregeld kwam, maar die is onlangs failliet gegaan. Prima winkel, maar buiten de zomerperiode was het al heel wat als er nog een andere klant in de winkel was.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186385727
Hier ergens in de regio waren de klanten spontaan foetsie toen een winkelpand van een persoonlijke, niet-keten-gebonden winkel (zo'n echte dorpswinkel, wel met Blokker-achtig aanbod) gewijzigd werd in Marskramer. Zonder de vertrouwde gezichten.

Marskramer heeft er misschien twee jaar gezeten (z'n voorganger meerdere decennia). :')
pi_186385787
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 20:25 schreef Eightyone het volgende:
Hier ergens in de regio waren de klanten spontaan foetsie toen een winkelpand van een persoonlijke, niet-keten-gebonden winkel (zo'n echte dorpswinkel, wel met Blokker-achtig aanbod) gewijzigd werd in Marskramer. Zonder de vertrouwde gezichten.

Marskramer heeft er misschien twee jaar gezeten (z'n voorganger meerdere decennia). :')
Laat me raden: geen personeel in de winkel ouder dan 17?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')