abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_186178355
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2019 17:58 schreef -Hakuna- het volgende:
Hudson’s Bay gaat waarschijnlijk dit jaar nog dicht, of dat echt zo merken we wel tegen het eind van dit jaar. Maar feit is wel dat ik in deze winkels na afloop het gevoel krijg naar een klinische tentoonstellingsruimte binnen te zijn geweest. Niet echt een luxe huiselijke sfeer die ik wel bij de Bijenkorf aantref.

https://retailtrends.nl/n(...)ar-weg-uit-nederland

https://www.nu.nl/economi(...)els-hudsons-bay.html
@klinische sfeer: precies dat! Bijenkorf heeft veel warmere verlichting hangen!
lekker faxen heel de dag echt genot
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 12 april 2019 @ 21:05:55 #102
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_186181094
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 april 2019 14:42 schreef Postbus100 het volgende:
Nederland zoekt gewoon een down-to-earth warenhuis met niet te ingewikkelde spullen voor een gangbare prijs en aangename kwaliteit. Spullen die je soms nog kunnen verrassen. Denk ik.
niemand zit meer op zo'n enorm warenhuis als dat te wachten. Ze kunnen vrijwel nooit op prijs concurreren met ketens die zich op één soort product richten of de gespecialiseerde winkels.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 12 april 2019 @ 21:08:11 #103
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186181148
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2019 21:05 schreef rubbereend het volgende:

[..]

niemand zit meer op zo'n enorm warenhuis als dat te wachten. Ze kunnen vrijwel nooit op prijs concurreren met ketens die zich op één soort product richten of de gespecialiseerde winkels.
Dat concept was leuk voor je op internet kon shoppen idd.

Nu heb je online hetzelfde maar dan veel beter.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_186181368
Ik was vandaag zowel in de Bijenkorf als Hudson's Bay. En het verbaast mij niet dat, toevallig, ook vandaag het bericht verscheen over het mogelijk HB faillissement.

In de Bijenkorf kan je, als je "een mooie jurk van kwaliteit" zoekt die vrij makkelijk vinden. Enige nadeel is dat zo'n jurk al gauw 160 euro kost. Maar vooruit, voor gelegenheden kan je er echt heel goed shoppen.
Ook "standaard producten" als bepaalde merken sneakers heb je er, maar die heb je elders ook.
Ze verkopen er ook dingen waarvan ik denk: wie koopt dit? Maar daar kan je nog vrij makkelijk doorheen kijken.

Dan de Hudson's Bay. Wat mij opvalt is dat daar (deels) dezelfde merken verkrijgbaar zijn als bij de Bijenkorf. Maar dat zij met name de mindere producten ervan verkopen.
Ik paste vandaag meerdere kledingstukken van RL en TH en zag echt verschil met het aanbod van deze merken bij HB en bij Bijenkorf. Met name op het gebied van de pasvorm.
Ook bij andere merken die de Bijenkorf volgens mij niet verkoopt heb ik dit gemerkt.
Bijenkorf is daarnaast iets "neutraler", Hudson's heeft duidelijk meer "gekke dingen" die niemand koopt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2019 21:24:35 ]
pi_186182874
https://www.1limburg.nl/k(...)den-we-jammer-vinden

De mensen die ze gesproken hebben waren ook meteen alle klanten van die dag, denk ik.
pi_186185240
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2019 22:39 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
https://www.1limburg.nl/k(...)den-we-jammer-vinden

De mensen die ze gesproken hebben waren ook meteen alle klanten van die dag, denk ik.
Het zou nog echt waar kunnen zijn ook. Hier op de regionale media zie ik vooral reacties staan als "het is ook te duur voor de normale mens" en "jammer want de HB ziet er leuk uit maar ik koop er niks".
pi_186185284
Ik denk trouwens dat H&M over niet te lange tijd failliet gaat of iig verdwijnt. Die keten sluit hier de ene winkel na de andere. Het is ook niet echt dat je hoort dat die en die bij de H&M iets leuks hebben gekocht.

Die winkel heeft, zelfs onder afdeling "tieners", veel te veel concurrentie van Zara, Primark, Monki, New Yorker, Bershka, Pull & Bear en met enige twijfel; the sting

Ik zag vandaag trouwens dat River Island weg is. Verbaast me niets, wie kocht daar nou wat. _O- En ze hebben alle filialen gesloten: https://www.ad.nl/economi(...)-en-belgie~a57b6830/
pi_186186407
Anderhalf jaar na de opening van de eerste vestigingen in oa Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Leiden en Rotterdam, is het alarmfase tien voor Hudson's Bay. Consumenten blijven massaal weg. Het eerste volledige jaar leed Hudson’s Nederlandse warenhuizen een verlies van 80 miljoen euro, lekte eerder uit. En nu zou de Duitse moeder Karstadt overwegen nog dit jaar het faillissement aan te vragen, schreef het Duitse Wirtschaftswoche gisteren. Als er niks verbetert dreigen de Hollandse vestigingen tot 2028 een miljard euro te verliezen.

De nieuwe in januari aangetreden Duitse topman Armin Devender werkt hard aan een nieuwe strategie. Veel geld om te investeren is er niet, belangrijke voorwaarde is daarom dat winkels kleiner worden en de huren flink dalen, vertellen betrokkenen het AD. Om de klus te klaren heeft Hudson’s vastgoedadviseur Harper Dennis Hobbs ingeschakeld.
https://www.ad.nl/economi(...)ggen-dwars~a8dbdde4/

Mijn advies aan Hudson Bay: maak er een iets betere CenA van, met mooie goedkope t-shirts, elk seizoen nieuwe kleuren, goeie bh's, degelijk spul niet te duur. Dat is wat de Nederlander wil. En veel meer reclame, laat jezelf zien en horen. CenA draait toch ook goed op het Damrak? Of vergis ik me daarin? Misschien goedkoop en duur door elkaar, gaat de polarisatie meteen tegen, komt de elite de gewone man weer eens tegen.
CenA is weg in winkelcentrum Oost en dat vind ik heel jammer. Misschien een idee voor Hudson Bay om daar te gaan zitten? Ipv zo dicht bij de Bijenkorf want je wint het toch niet van de Bijenkorf.

[ Bericht 1% gewijzigd door Loekie1 op 13-04-2019 07:41:20 ]
  † In Memoriam † zaterdag 13 april 2019 @ 07:45:05 #109
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_186186461
Het verbaast mij trouwens dat mensen wel door een lege winkel gaan om helemaal op de 6e etage een doorsnee broodje te eten. La Place dóet iets met mensen. HB dus duidelijk niet.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_186186477
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 april 2019 07:45 schreef Cynix ® het volgende:
Het verbaast mij trouwens dat mensen wel door een lege winkel gaan om helemaal op de 6e etage een doorsnee broodje te eten. La Place dóet iets met mensen. HB dus duidelijk niet.
Maar je hoort ook nooit iets van Hudson Bay. Altijd als ik langs het Rokin fiets denk ik: O ja, daar zit Hudson Bay, die nieuwe winkel. Maar je moet een stuk naar rechts om er echt langs te komen, en je hebt eigenlijk geen idee wat er te koop is, alleen weet je dat het vrij duur is. Ik ben er nog nooit geweest.

CenA is beter dan de Hema qua t-shirts en bh's, meer keus en leuke kleuren.
Maar daaromheen is het assortiment vrij waardeloos bij CenA. Ik zou meteen naar Hudson Bay gaan als die zo'n goeie, voordelige basis als CenA had met daaromheen wat betere kwaliteit - mag best iets duurder - broeken, jassen en truien.
Graag zelfs!
Hema is goed in make-up, schoolspullen, en heeft vaak een knus koffiehoekje bij het raam.

Maar misschien ligt het ook aan de Amerikaanse naam, Hudson Bay. Je denkt al gauw: die hebben misschien andere maten, dan moet ik gaan omrekenen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Loekie1 op 13-04-2019 08:07:29 ]
  zaterdag 13 april 2019 @ 08:12:36 #111
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_186186662
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 april 2019 07:45 schreef Cynix ® het volgende:
Het verbaast mij trouwens dat mensen wel door een lege winkel gaan om helemaal op de 6e etage een doorsnee broodje te eten. La Place dóet iets met mensen. HB dus duidelijk niet.
Mij niet. Het komt 'normaal' en huiselijk over, en de prijzen blijven binnen aanvaardbare grenzen. Horeca is sowieso duur, maar vergeleken met elders valt het mee.

Ik ben in het verleden ook al zo vaak minstens vier verdiepingen omhoog gegaan (en, o.k., ook heel vaak naar de kelder van de Eindhovense Heuvelgalerie) voor een bakje zelfsamengestelde salade. Helaas is het aanbod op dat vlak nogal verslechterd, sinds het van Jumbo is; tevens grijp ik de laatste jaren mis wat betreft de 'echte' maaltijden/dagschotels die er vroeger nog normaal waren. }:|
  zaterdag 13 april 2019 @ 08:40:13 #112
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_186186999
Hudson's Bay wil minder huur en kleinere winkels, verhuurders liggen dwars

Om de 15 slecht draaiende warenhuizen eindelijk winstgevend te krijgen, poogt Hudson’s Bay huurverlaging te bedingen bij verhuurders. De vastgoedbazen liggen dwars en beroepen zich onder meer op een spijkerharde meerjarige huurgarantie.

Hudson’s Bay probeert bij alle verhuurders middels minder vierkante meters een lagere huur te bedingen,” zegt Jos van de Mortel, eigenaar van Hudson’s onderkomen in Den Bosch. ,,Dit is al twee maanden gaande.”

https://www.ad.nl/economi(...)ggen-dwars~a8dbdde4/
pi_186187373
"Liggen dwars" is een vrij negatieve omschrijving voor verhuurders die zo te lezen volledig in hun recht staan. Aan de andere kant, verhuren voor een lagere prijs is allicht beter dan helemaal niet kunnen verhuren aangezien er niet zo heel snel andere spelers te vinden zullen zijn die dergelijk grote onderkomens zoeken.

Overigens verwacht ik niet dat snijden aan de kostenkant HB in Nederland gaat redden. Er komen domweg amper klanten, en zelfs als je zou bezuinigen door alle panden en personeel weg te doen en de spullen voortaan maar vanuit de kofferbak van een twintig jaar oude Renault te verkopen op een parkeerplaats langs de A1 overleef je dat op termijn niet.
pi_186187561
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:09 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
"Liggen dwars" is een vrij negatieve omschrijving voor verhuurders die zo te lezen volledig in hun recht staan. Aan de andere kant, verhuren voor een lagere prijs is allicht beter dan helemaal niet kunnen verhuren aangezien er niet zo heel snel andere spelers te vinden zullen zijn die dergelijk grote onderkomens zoeken.


Ik lees vaak genoeg dat verlagen van huur niet kan. Dan is het vastgoed minder waard en dat accepteren de geldschieters weer niet. Net alsof je minder hypotheek en rente wilt hebben omdat je minder verdient. Dan doet een bank liever een executieverkopp

HB zit hier al jaren en ik ben er nog nooit 1x in geweest...
  zaterdag 13 april 2019 @ 09:32:46 #115
131800 Tarado
capô de fusca
pi_186187671
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 08:40 schreef KingRadler het volgende:
Hudson's Bay wil minder huur en kleinere winkels, verhuurders liggen dwars

Om de 15 slecht draaiende warenhuizen eindelijk winstgevend te krijgen, poogt Hudson’s Bay huurverlaging te bedingen bij verhuurders. De vastgoedbazen liggen dwars en beroepen zich onder meer op een spijkerharde meerjarige huurgarantie.

Hudson’s Bay probeert bij alle verhuurders middels minder vierkante meters een lagere huur te bedingen,” zegt Jos van de Mortel, eigenaar van Hudson’s onderkomen in Den Bosch. ,,Dit is al twee maanden gaande.”

https://www.ad.nl/economi(...)ggen-dwars~a8dbdde4/
probeerde V&D dat ook niet?
  Moderator zaterdag 13 april 2019 @ 09:37:21 #116
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_186187721
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:32 schreef Tarado het volgende:

[..]

probeerde V&D dat ook niet?
Ja, alleen had V&D zo'n beetje alle panden in bezit. Die zijn allemaal verkocht om geld te genereren en vervolgens te huren. Uiteraard verkocht voor veel te weinig aan een andere tak van de toenmalige eigenaar. Zo zijn er in Amerika ook een paar warenhuizen omgevallen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 13 april 2019 @ 10:00:10 #117
131800 Tarado
capô de fusca
pi_186188010
RTLZ twitterde op zaterdag 13-04-2019 om 09:59:05 Sissy-Boy gered: moederbedrijf van Manfield neemt keten over. Alle 40 winkels in Nederland blijven waarschijnlijk open https://t.co/KTiMPbEOi5 https://t.co/Kha0prHmcv reageer retweet
pi_186188309
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 10:00 schreef Tarado het volgende:
RTLZ twitterde op zaterdag 13-04-2019 om 09:59:05 Sissy-Boy gered: moederbedrijf van Manfield neemt keten over. Alle 40 winkels in Nederland blijven waarschijnlijk open https://t.co/KTiMPbEOi5 https://t.co/Kha0prHmcv reageer retweet
Ze doen maar.
  zaterdag 13 april 2019 @ 11:20:10 #119
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_186189010
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:24 schreef athlonkmf het volgende:

[..]

Ik lees vaak genoeg dat verlagen van huur niet kan. Dan is het vastgoed minder waard en dat accepteren de geldschieters weer niet. Net alsof je minder hypotheek en rente wilt hebben omdat je minder verdient. Dan doet een bank liever een executieverkopp
dit iid. De laatste huurprijs is voor een groot deel bepalend voor de waarde van het (onder)pand.
De verhuurder verplicht zich om eventuele onderwaarde bij te storten.

Minder huur -> lagere waarde pand -> hypotheek onder water -> paar miljoen bijstorten.

En omdat zo'n verhuurder ook geen miljoenen op de plank heeft liggen zou hij dus failiet gaan. En daar zit het probleem.
Tot nooit .......
pi_186190357
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 07:47 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Maar je hoort ook nooit iets van Hudson Bay. Altijd als ik langs het Rokin fiets denk ik: O ja, daar zit Hudson Bay, die nieuwe winkel. Maar je moet een stuk naar rechts om er echt langs te komen, en je hebt eigenlijk geen idee wat er te koop is, alleen weet je dat het vrij duur is. Ik ben er nog nooit geweest.

CenA is beter dan de Hema qua t-shirts en bh's, meer keus en leuke kleuren.
Maar daaromheen is het assortiment vrij waardeloos bij CenA. Ik zou meteen naar Hudson Bay gaan als die zo'n goeie, voordelige basis als CenA had met daaromheen wat betere kwaliteit - mag best iets duurder - broeken, jassen en truien.
Graag zelfs!
Hema is goed in make-up, schoolspullen, en heeft vaak een knus koffiehoekje bij het raam.

Maar misschien ligt het ook aan de Amerikaanse naam, Hudson Bay. Je denkt al gauw: die hebben misschien andere maten, dan moet ik gaan omrekenen.

Tegenover HB zit Uniqlo met een kwalitatief goede en redelijk voordelige basis qua kleding.
Wel wat neutraal qua uitstraling.

Die keten lijkt het trouwens wel behoorlijk te doen in Amsterdam.
  zaterdag 13 april 2019 @ 13:00:46 #121
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_186190449
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 12:52 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Tegenover HB zit Uniqlo met een kwalitatief goede en redelijk voordelige basis qua kleding.
Wel wat neutraal qua uitstraling.

Die keten lijkt het trouwens wel behoorlijk te doen in Amsterdam.
Die winkel ligt vol kleren die iedereen op z'n tijd wel nodig heeft. Juist omdát ze zo neutraal zijn.
pi_186206267
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:09 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
"Liggen dwars" is een vrij negatieve omschrijving voor verhuurders die zo te lezen volledig in hun recht staan. Aan de andere kant, verhuren voor een lagere prijs is allicht beter dan helemaal niet kunnen verhuren aangezien er niet zo heel snel andere spelers te vinden zullen zijn die dergelijk grote onderkomens zoeken.

Overigens verwacht ik niet dat snijden aan de kostenkant HB in Nederland gaat redden. Er komen domweg amper klanten, en zelfs als je zou bezuinigen door alle panden en personeel weg te doen en de spullen voortaan maar vanuit de kofferbak van een twintig jaar oude Renault te verkopen op een parkeerplaats langs de A1 overleef je dat op termijn niet.
Personeel weg doen was bij V&D juist funest, vroeger stonden daar mensen die echt iets wisten van producten, ik weet nog dat in de jaren 80 bijvoorbeeld de camping afdeling heel goed liep omdat daar mensen stonden die er echt verstand van hadden, zelfde als de computer afdeling.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 14 april 2019 @ 11:26:46 #123
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_186207387
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:32 schreef Tarado het volgende:

[..]

probeerde V&D dat ook niet?
En Topshelf, die hebben inmiddels alle winkels gesloten. Als ze dat niet hadden gedaan waren ze waarschijnlijk ook failliet gegaan.
pi_186207876
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 10:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Personeel weg doen was bij V&D juist funest, vroeger stonden daar mensen die echt iets wisten van producten, ik weet nog dat in de jaren 80 bijvoorbeeld de camping afdeling heel goed liep omdat daar mensen stonden die er echt verstand van hadden, zelfde als de computer afdeling.
Denk dat dat nu net de makke is van de huidige winkels. De mensen die daar werken weten van toeten noch blazen. Het moet allemaal maar zo goedkoop mogelijk, dat je enkel huppelkutjes van 17 jaar in je winkel hebt staan.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_186207971
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 11:59 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Denk dat dat nu net de makke is van de huidige winkels. De mensen die daar werken weten van toeten noch blazen. Het moet allemaal maar zo goedkoop mogelijk, dat je enkel huppelkutjes van 17 jaar in je winkel hebt staan.
Helemaal eens, een hoop mensen roepen wel: Ja maar ik kan alles via internet opzoeken!
Toch zie je dat winkels met echt deskundig personeel ook echt publiek aantrekken, hier in de winkelstraat (die goed looopt), zit ook een winkel in keuken gereedschap, daar is het gewoon altijd druk.

Ander mooi voorbeeld vind ik de elektronica zaak, staan van die ouwe stoffige mannetjes aangevult met jong personeel die je ook alles kunnen vertellen wat bij Raspberry pie's kunt doen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')