Sicstus | donderdag 4 april 2019 @ 07:28 |
Aflevering 1: Duitse Goulash! Het bekende zalige gerecht, oorspronkelijk afkomstig van de uitgestrekte Hongaarse poesta, nu met Duitse twist! Slechts 2,49 bij uw Aldi. Het blik openmaken voor een eerste indruk: Dat valt niet tegen! Grote stukken vlees zijn duidelijk zichtbaar. Opwarmen en opdienen: Oordeel: een zalig gerecht van de AldiGoden! Veel vlees en alles is prima gaar. Had wel iets pittiger gemogen. Cijfer: 7,5 | |
#ANONIEM | donderdag 4 april 2019 @ 07:30 |
Ik moest de TT echt een paar keer lezen voor ik zag dat er geen kankerzooi maar k&k stond... [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2019 07:48:43 ] | |
engine | donderdag 4 april 2019 @ 07:40 |
Zelfs na een paar keer lezen zie ik het nog | |
de_boswachter | donderdag 4 april 2019 @ 08:43 |
Goed topic dit Ik ben ook wel voor de k&k, maar soms is dat gewoonweg niet te vreten. Hopelijk krijg ik wat inspiratie van dit topic TS ga zo door. | |
Apekoek | donderdag 4 april 2019 @ 09:06 |
Ik zie niet anders zelfs, wat is k&k? | |
potjecreme | donderdag 4 april 2019 @ 09:08 |
Ik gok kant-en-klare | |
Lucky_Strike | donderdag 4 april 2019 @ 09:12 |
Ik ook Goed dat het gesmaakt heeft Scistus. Heeft zo'n blik ook nog wat vitamines en vezels eigenlijk? | |
engine | donderdag 4 april 2019 @ 09:20 |
Ah Zet dat er dan neer Lasagne van Aldi | |
Apekoek | donderdag 4 april 2019 @ 09:24 |
Aha! | |
Hallojo | donderdag 4 april 2019 @ 09:30 |
TVP | |
renwan | donderdag 4 april 2019 @ 09:58 |
Ik vraag bij deze nasi uit blik aan. Dat heeft een vriend van me me 2 jaar geleden na een discussie eens opgestuurd en ik heb nog steeds het lef niet gehad het te eten | |
Karstman | donderdag 4 april 2019 @ 10:25 |
Een keer gegeten ruim 20 jaar geleden en ik proef het nog steeds | |
BasEnAad | donderdag 4 april 2019 @ 11:29 |
Hoe is het vlees in de goulash? Toch niet flubberig hoop ik? | |
Sicstus | donderdag 4 april 2019 @ 13:19 |
Vast wel, zal het vanavond even opzoeken! Staat genoteerd! Laat ik het zo zeggen, deze goulash is ook voor bejaarden met een krakkemikkig gebit geschikt. | |
Doedezemaar | donderdag 4 april 2019 @ 13:22 |
Ik rook het in september 1992, een blik echte Suzi-wan nasi, in de pan van mijn huisgenote, en toen heb ik besloten om dat nooit te gaan eten | |
de_boswachter | donderdag 4 april 2019 @ 13:34 |
TS zou je binnenkort eens Ravioli in blik voor me willen testen? Zoiets dus: | |
Apekoek | donderdag 4 april 2019 @ 13:47 |
Kungfu bami doen | |
Ole | donderdag 4 april 2019 @ 17:11 |
CUL / Bami goreng in blik | |
Sicstus | donderdag 4 april 2019 @ 18:37 |
Vezels zeker: 12 gram maar liefst! Daarnaast ook 640 kcal, 40 gram eiwitten (84% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en 9,2 gram zout (156% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ) Over vitamines staat er niks. | |
Sicstus | donderdag 4 april 2019 @ 18:40 |
| |
Lucky_Strike | donderdag 4 april 2019 @ 19:41 |
Dat valt niet eens tegen. Wel een beetje jammer van het zout ja maar dat viel te verwachten. Bij de Lidl zag ik net afgeprijsde blikken uit de Alpenfestweek. | |
Sicstus | donderdag 4 april 2019 @ 20:19 |
Een nieuwe dag, een nieuwe kant-en-klaar maaltijd! Geen blik, maar wel geschikt voor de magnetron! Voor maar 4,08 (persoonlijke bonus) een heerlijke Italiaanse maaltijd: Lasagne! Voor dit geld krijg je 540 keiharde calorieen en maar liefst 180 gram groente! Slechts vijf minuutjes in het magnetronnetje en we kunnen genieten van dit mediterrane feest: Door de geuren die vrijkomen tijdens het kookproces waan je je al in Italiaanse sferen… Het eindproduct: De smaakpapillen worden geprikkeld door rijke smaken van tomaat, gehakt en gesmolten kaas, en een klein pittig prikkeltje is zeker merkbaar! Tot op de laatste kruimel opgegeten! Eindoordeel: een dikke 8! Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze dit in Italie beter kunnen. | |
Myraela | donderdag 4 april 2019 @ 21:28 |
Kwaliteitstopic. | |
Myraela | donderdag 4 april 2019 @ 21:29 |
Ik heb voor m'n blog ook eens veel producten getest, waaronder de beruchte bami en nasi uit blik. Maar wat ik eigenlijk nog een veel triestere verschijning vond, was de magnetron friet. | |
Immerdebestebob | donderdag 4 april 2019 @ 21:35 |
Is zoiets te doen? | |
Immerdebestebob | donderdag 4 april 2019 @ 21:38 |
En bij de Jumbo hebben ze een Poolse afdeling vaak. Ik ben echt naar die kool en gehaktballen in tomatensaus en dergelijke. | |
Lucky_Strike | donderdag 4 april 2019 @ 21:51 |
Bigos | |
Sicstus | vrijdag 5 april 2019 @ 08:59 |
Dat ziet er inderdaad wel sneu uit | |
Sicstus | vrijdag 5 april 2019 @ 09:00 |
Helaas geen Poolse afdeling bij mijn Jumbootje | |
Karstman | vrijdag 5 april 2019 @ 09:07 |
Vroeger wel eens zoiets gehad, net als magnetron sauzijnenbroodjes. Die zaten ook in zo'n kartonnetje. Half knapperig,half zacht en echt niet hetzelfde. | |
Bzzzzt | vrijdag 5 april 2019 @ 09:09 |
Kan je ook eens gehaktballen in jus uit blik testen? | |
Sicstus | vrijdag 5 april 2019 @ 09:18 |
Zeker en vast Op de to-do lijst staat nu: - Nasi uit blik - Ravioli uit blik - Gehaktballen uit blik | |
DIJK | vrijdag 5 april 2019 @ 18:40 |
Coertjens is wat mij betreft beter. | |
Sicstus | vrijdag 5 april 2019 @ 18:50 |
Ik weet niet waar jij woont, maar hier in de Randstad is deze niet te krijgen. Wel wat andere Coertjens producten zoals het stoofvlees en de carbonnade flamand, maar niet deze. | |
Papabear | zaterdag 6 april 2019 @ 15:05 |
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten hadden | |
potjecreme | zaterdag 6 april 2019 @ 18:15 |
Flodder? | |
Sicstus | zaterdag 6 april 2019 @ 18:36 |
Later vanavond een verslag van mijn avondeten, met maar liefste twee producten uit blik: braadharing uit blik en een bonenpasta uit blik! | |
nogeenoudebekende | zaterdag 6 april 2019 @ 18:38 |
Braadharing uit blik is meestal wel prima. Stuk roggebrood erbij. . | |
Sicstus | zaterdag 6 april 2019 @ 19:23 |
Dinner time! Maakt u kennis met 1 van de 2 sterren van de show van vanavond: 'Refried beans', een bonenpasta van zwarte bonen, rechtstreeks uit de Mexicaanse (of Tex-Mex?) keuken. Zo ziet het eruit als we het blik openmaken: Dat ziet er apart uit! We eten niet de hele inhoud, want deze bonen leveren maar liefst 184 kcal per 100 gram, dus we beperken ons tot de helft. Dit geeft ons alsnog bijna 390 kcal. En zoals we allemaal weten, bewaar je blikvoer niet in het aangebroken blik zelf, dus dat gaat in een plastic bakje: Hierbij eten we een klassieker uit de Noord-Duitse keuken: braadharing! Ik had het zelf weleens gegeten, maar dan uit zo'n glazen potje van Ouwehand. Geopend ziet dit feest er zo uit: Ik besluit de braadharing en bonen samen op een bord op te warmen in de magnetron, 2 minuten op 720 watt. Dit blijkt niet zo goed te werken, het bord wordt loeiheet maar het voedsel niet zo erg. Wellicht omdat zowel de haring als de bonen meer vet/olie bevatten en niet zoveel water? Enfin, dan maar lauwwarm. Om het af te maken een flinke schep salade erbij: Het eindresultaat ziet er een beetje uit alsof het in een armetierig eetcafe in een vormalige Sovjetrepubliek geserveerd zou kunnen worden, maar het gaat natuurlijk om de smaak en niet om de presentatie! Wat bonen betreft, ik had die nog nooit in deze vorm gegeten en ik vind het lekker! Het heeft de textuur van aardappelpuree met de 'aardse' smaak van (bruine) bonen. Geslaagd. De braadharing is ook lekker, maar naar mijn idee iets milder dan de braadharing die ik van Ouwehand ken. De smaak lijkt iets vlakker en niet zo 'umami'. Toch lekker! Eindoordeel: Bonen: 8, braadharing: 7,5. En waar kunnen we dit aanschaffen? De refried beans komen van Albert Heijn, de braadharing van de Lidl, tijdens de Duitse weken. | |
mspoez | zaterdag 6 april 2019 @ 19:33 |
Haha ja, ouders op vakantie, alleen maar ravioli eten om zo geld te hebben voor leuke dingen Sorry, terug OT. | |
de_boswachter | zaterdag 6 april 2019 @ 20:36 |
Godver wat ziet dat er smerig uit | |
Sicstus | zaterdag 6 april 2019 @ 21:14 |
Het gaat om de smaak | |
LPFAN | zaterdag 6 april 2019 @ 21:32 |
Dat zal wel maar het ziet er erg goor uit zo Leuk topic verder! | |
Sicstus | zaterdag 6 april 2019 @ 21:37 |
Wat ziet er goor uit dan? De bonen of de vis? Of de sla? | |
Karstman | maandag 8 april 2019 @ 08:53 |
Ja! | |
nogeenoudebekende | maandag 8 april 2019 @ 08:56 |
Die bonen, kudos dat je je dat naar binnen krijgt. Trouwens volgens mij zijn die braadharingfilets standaardassortiment. . | |
Sicstus | maandag 8 april 2019 @ 09:30 |
Zo zie je maar hoe cultureel bepaald eten is. In de VS en Mexico is het nl een heel normaal gerecht: https://en.wikipedia.org/wiki/Refried_beans Daar vinden ze bv hagelslag op brood weer heel gek | |
Sicstus | maandag 8 april 2019 @ 09:33 |
Vanavond test ik deze uit: | |
Cat-astrophe | maandag 8 april 2019 @ 16:55 |
+1! | |
Sicstus | maandag 8 april 2019 @ 20:09 |
Nadat ik iedereen versteld heb doen staan met mijn culinaire combinatie van vis en bonenpasta, dit keer een eenvoudiger maaltijd: een kant en klare Iglo diepvriescreatie! De keus is gevallen op: De instructies zijn duidelijk: acht minuten in het magnetronnetje en dan: ping! en klaar. Vooraf ziet deze maaltijd er zo uit: Dat belooft wat! Na acht minuten zegt de magnetron 'ping' en is het gerecht bijna klaar. Het recept specificeert dat we het nu nog 2 minuten moeten laten staan, om de smaken ten volle te laten ontwikkelen. Na het verwijderen van het folie zien we dit: Dat ziet er smakelijk uit! Het is haast niet te geloven dat er geen kunstmatige kleurstoffen aan te pas zijn gekomen. De kipstukken zijn tamelijk mals en goed gaar, niet te groot ook; we eten al veel te veel vlees en deze stukjes zijn prima geproportioneerd. De lekkere saus complementeert het vlees, alsmede de aardappels, op prima wijze. Over de aardappels gesproken: ze zijn niet echt krokant, zoals de verpakking impliceert. Maar wel lekker, met een volle aardappelsmaak, en daar gaat het om! Velen hebben zich al verbaasd over, of zelfs gestoord aan, de aanwezigheid van jam c.q. fruitgelei in deze maaltijden. Welnu, de chef die verantwoordelijk is voor deze maaltijden heet Kenneth Nilsson en is Zweed van origine. En in Zweden en andere delen van Scandinavie is het heel gebruikelijk om dit bij de maaltijd te gebruiken als friszure tegenhanger van zware sauzen en hartige smaken. Eigenlijk net zoals wij in Nederland de augurken en zilveruitjes kennen, en in Indonesie bijvoorbeeld de atjar. Al maken ze in Zweden zelf gebruik van vossenbessen, maar die groeien hier niet zo goed dus de Iglo heeft voor deze maaltijd zijn toevlucht moeten nemen tot zwarte bessen. Mij bevalt het in ieder geval prima! Het enige waar Kenneth een steekje laat vallen is met de groenten. De Nederlander is immers gewend aan een flink gehalte aan groente in de avondprak; niet voor niets is onze natie een van de weinigen waarbij de groenten het hoofdingredient van een maaltijd is. Wij eten geen speklappen met aardappels en groente, nee, wij eten (bijvoorbeeld) andijvie met aardappels en spek, of bloemkool met aardappels en een gehaktbal, of spinazie met ….enfin, het is duidelijk. De hoeveelheid sperziebonen in deze maaltijd is misschien voldoende voor de Zweedse markt, maar voor een Nederlander is het onder de maat. Eigenlijk gek, want in de foto wordt Kenneth uitsluitend door groente omringd! Het eindoordeel is zoals altijd gebaseerd op de smaak, en dat is een dikke 7,5. Jammer dat er niet wat meer groente bij zit. | |
Myraela | maandag 8 april 2019 @ 20:50 |
Wat is het eigenlijk voor saus? Dat staat er helemaal niet duidelijk op, terwijl het resultaat er wel een beetje in verzuipt. | |
realAIVD | maandag 8 april 2019 @ 20:50 |
Goh, dat ziet er in het echt beter uit dan ik had verwacht. Klinkt ook allemaal niet eens zo verkeerd. even opgezocht: 515 kcal, heel erg netjes, zeker gezien de hoeveelheid saus. Ze hebben er blijkbaar goed over nagedacht. 3,4 gram zout, best ruim, maar dat viel te verwachten. 60 gram sperziebonen is inderdaad nogal beperkt | |
realAIVD | maandag 8 april 2019 @ 20:51 |
groene pepersaus 22% (water, room (melk), tomatenpuree, runderbouillon, magere melkpoeder, maïszetmeel, zout, groene pepers, suiker, plantaardig concentraat (tomaat, wortel, ui), gekarameliseerde suiker, witte peper en kruidenextracten) | |
Sicstus | maandag 8 april 2019 @ 21:00 |
Dat valt mee hoor, zo veel saus is het echt niet. De kipfilets verbergen zich daar ook nog onder he, als jongemeisjesborstjes onder een te grote bikini. | |
Rodgrod | maandag 8 april 2019 @ 22:10 |
Wow, hebben ze het label per ongeluk met die van het kattenblikvoer omgewisseld? | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | dinsdag 9 april 2019 @ 01:06 |
Ravioli uit blik is goed te doen trouwens 7/10 zeker als je er wat extra peper op gooit Kung Fu Bami heb ik nog nooit geprobeerd maar wil het wel een keer doen net als gefermenteerde haai niet omdat het lekker is maar omdat ik gewoon wil proeven hoe ranzig het is * Surstrumming heb ik al wel op en ja geen aanrader | |
Sicstus | dinsdag 9 april 2019 @ 18:31 |
Zure doos | |
Sicstus | dinsdag 9 april 2019 @ 18:47 |
Vanavond neem ik een kijkje in de Amerikaanse keuken! Door velen verguisd wegens de weinig oorspronkelijke gerechten en het fast food, voor anderen een inspiratie wegens de heerlijke barbecue-gerechten. Geen wonder dus dat ik koos voor een product uit deze laatste categorie. De keus is gevallen op: Pulled Pork! Dankzij de firma 'Dreistern' (Duits voor: drie sterren) hoeven we niet zelf meer uren 'low 'n slow' een stuk varken te garen, het komt allemaal tot ons in een handzaam, goed houdbaar blik! Dit zien we als we het blik openmaken: Hmm...dat ziet er niet meteen zalig uit. We warmen boel op in de steelpan, terwijl we tegelijk wat spinazie roerbakken voor de broodnodige vitamientjes. Uiteindelijk komt het er zo uit te zien: Close-up van het vlees: Dat ziet er een stuk beter uit! En dan de smaaktest. Dat valt een beetje tegen. Het vlees is goed mals, gaar, en zeker niet vies, maar...ik had er meer van verwacht. Het smaakt naar ongekruid, ongezouten varkensvlees in een heel milde tomaten-achtige jus of saus. Geen enkele barbecuesmaak. Om er qua smaakbeleving nog iets van te maken doe ik er wat srirachsaus op, alsmede wat lichte sojasaus. Eindoordeel? Dit is niet vies, het broodje pulled pork eet lekker weg, maar er is geen 'wauw'-factor. Het is allemaal een beetje vlak. Qua hoeveelheid is het genoeg voor twee van de broodjes op de foto, en ik zal het restant ook wel opeten, morgen ofzo. Maar ik zal zo'n blik niet snel nog eens kopen. Eindcijfer: 6 | |
Myraela | dinsdag 9 april 2019 @ 18:50 |
Zonde! Zou dit anders best een fijne vervanging vinden van een makkelijk broodje knakworst oid. Voor 2,5 euro had ik wel iets beters verwacht, al was het maar een kruidige barbecuesaus. | |
VeX- | dinsdag 9 april 2019 @ 18:55 |
Het ziet er allemaal niet echt aangenaam uit, maar toch wel leuk om dit te volgen. Je eet dingen waar ik op zich wel benieuwd naar ben maar niet echt zelf zou halen. | |
LPFAN | dinsdag 9 april 2019 @ 18:56 |
Zonde inderdaad! | |
Sicstus | dinsdag 9 april 2019 @ 19:03 |
Nu weet ik ineens weer waar de 'marinade' van dit product me aan doet denken. In de kantine op mijn verkopen ze elke dag twee soorten soep, en 1 van de soepen die ze af en toe hebben, noemen ze 'heldere tomatensoep'. Ik had daar nog nooit van gehoord, en is volgens mij gewoon een manier om tomatensoep flink aangelengd met water te kunnen verkopen voor extra winst. Nou, precies zo smaakt deze pulled pork. | |
Ole | dinsdag 9 april 2019 @ 19:33 |
Nee, dat is een standaard poedersoep van Knorr. https://www.unileverfoods(...)25l-25-NL-75931.html | |
Sicstus | dinsdag 9 april 2019 @ 19:38 |
Ahhhhh….maar toch: Zal me niet verbazen als ze daar overheen gaan | |
Apekoek | dinsdag 9 april 2019 @ 21:06 |
Wel heel goed topic dit | |
Doedezemaar | dinsdag 9 april 2019 @ 22:34 |
Die ping en klaar onthou ik even voor als hier ooit de keuken verbouwd gaat worden, dat is best een optie ipv snackbarvoer (al zou mijn man desnoods elke dag bij de snackbar eten). Je braadharing kwam trouwens niet van de Lidl, maar van de Aldi. Mijn man vindt de ravioli uit blik die ze af en toe bij de Aldi hebben prima te eten. Nu eet hij ook dingen als Smac enzo, dus ik weet niet hoe serieus ik zijn smaak moet nemen | |
Seamonkey- | woensdag 10 april 2019 @ 23:24 |
Geweldig topic dit. Volg het met veel plezier | |
Sicstus | donderdag 11 april 2019 @ 07:46 |
Overigens eet ik natuurlijk niet alleen kant-en-klaar voer. Zo maak ik ook weleens een heerlijk zuurkoolstampot: | |
Karstman | donderdag 11 april 2019 @ 09:15 |
Waarom staat dat blik refried beans nog op je aanrecht? | |
Sicstus | donderdag 11 april 2019 @ 09:18 |
Omdat ik die zuurkool op dezelfde dag maakte als dat ik die bonen at. Met stampot maak ik altijd een flinke hoeveelheid (zo'n 1,8 kg) die ik vervolgens in porties invries | |
Karstman | donderdag 11 april 2019 @ 09:19 |
Gelukkig, was even bang voor bonen door je zuurkool | |
Sicstus | donderdag 11 april 2019 @ 09:30 |
Geen bonen door de zuurkool! | |
Sicstus | donderdag 11 april 2019 @ 18:59 |
Update over die pulled pork: ik had nog wat over en dat heb ik weer op een broodje gegeten, maar nu met een kwak barbecuesaus (Heinz Original Barbecue) en holy cow wat een verschil! Nu is het echt lekker! | |
Lucky_Strike | donderdag 11 april 2019 @ 19:15 |
Barbecuesaus maakt bijna alles beter Die van Heinz is echt goed inderdaad. | |
Sicstus | donderdag 11 april 2019 @ 19:51 |
De ster van de show morgenavond: Ga ik eten met gekookte aardappels, simpel. | |
realAIVD | donderdag 11 april 2019 @ 20:00 |
Ben benieuwd....het klinkt niet verkeerd, wel benieuwd of ze de boel een beetje aardig op smaak hebben gebracht! | |
Sorella | donderdag 11 april 2019 @ 20:33 |
Ik ben ook benieuwd, heb het ook in de kast staan namelijk. | |
#ANONIEM | donderdag 11 april 2019 @ 20:44 |
Deze moet je ook eens proberen, ik moet zeggen dat het best te hachelen is als je even snel wat wil eten. Alleen wat kokend water is wat je nodig hebt. | |
Lucky_Strike | donderdag 11 april 2019 @ 20:47 |
Vroeger (?) was er ook een pestovariant, daar heb ik kilo's van gegeten in mijn studente huis | |
realAIVD | donderdag 11 april 2019 @ 20:49 |
die is er blijkbaar nog steeds, bij zo'n beetje alle supermarkten https://www.google.nl/search?hl=nl&q=knorr+spagheteria+pesto | |
#ANONIEM | donderdag 11 april 2019 @ 20:49 |
Is er nog steeds, alleen niet overal te krijgen. | |
Ole | donderdag 11 april 2019 @ 20:50 |
heb zoiets van de Action. Gekocht voor pauze op werk waar ik alleen warm water kkan tappen. Zal het wel posten dan | |
Lucky_Strike | donderdag 11 april 2019 @ 20:52 |
Oh | |
#ANONIEM | donderdag 11 april 2019 @ 20:53 |
Ik hoop dat dat ook werkt, bij dit moet je het echt wel 9 minuten aan de kook houden, want anders blijft het steenhard. | |
Ole | donderdag 11 april 2019 @ 21:28 |
oei.. nou ik ga het komende week testen! | |
Myraela | zaterdag 13 april 2019 @ 09:42 |
We zitten in spanning te wachten. | |
engine | zaterdag 13 april 2019 @ 09:49 |
Prima camping maaltijd ook | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 13 april 2019 @ 12:12 |
TS pas je op dat je geen verzilting van je lichaam krijgt? Al die zooi staat stijf van het zout! | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 13 april 2019 @ 14:41 |
Oh en deze is goed te doen Wel wat groente erbij anders kom je voedingsstoffen tekort | |
Apekoek | zaterdag 13 april 2019 @ 15:33 |
Haut cuisine! | |
Sicstus | zaterdag 13 april 2019 @ 16:16 |
Sorry sorry...had gisteren onverwacht andere plannen gemaakt Maar niet getreurd, ik ga het stoofpotje straks maken! Echt! | |
Sicstus | zaterdag 13 april 2019 @ 20:03 |
Daar gaan we dan! Vanavond op het menu: We openen de zak en worden geconfronteerd met de inhoud: Het ruikt meteen goed, een beetje als kippensoep. Geen wonder, het is immers een kipstoofpotje! Hup, in pannetje ermee! De beloofde linzen, kip en groenten zijn duidelijk zichtbaar. Terwijl de aardappels gaar stomen zetten we het kippenstoofje op een heel laag vuur op (kleinste pit) en roeren het regelmatig om. Na een kleine tien minuten zijn de aardappels klaar en is de kipstoof voldoende opgewarmd. Het is wat meer soeperig geworden, maar de stukjes kip zijn wel beter zichtbaar! En nu opdienen: In vergelijking met de aardappels ziet het er toch een beetje nikserig uit, een beetje babyvoer-achtig. Ik heb mijn stoofpotten toch liever met iets grotere stukken groenten en vlees. Maar goed, het gaat natuurlijk met name om de smaak (en de voedingswaarde). Even over die voedingswaarde. Unox doet iets geks namelijk; volgens de fabrikant is zo'n zak goed voor twee porties. Maar dan heb je per portie slechts 195 gram voedsel, ter waarde van zo'n 165 kcal. Dat is toch een kinderportie! Daar moet je een halve kilo aardappels bij eten om een beetje vol te raken. Ter vergelijking: de hoeveelheid aardappels op mijn bord is een kleine 200 gram. Goed, we nemen dus de gehele zak als portie. Wat krijgen we dan? Nou, het volgende: 75 gram vlees; 192 gram groente (!); 13 gram linzen; en een scheutje witte zijn. De rest is opvulling. We krijgen ook nog 6,8 gram vezels en maar liefst 20 gram eiwitten! Maar dan toch het nadeel: je krijgt ook 5 gram zout, dat is 84% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid! En: je proeft het ook nog. Vaak proef je de hoeveelheid zout in zo'n maaltijd niet eens, maar hier…godskolere, wat zout. Mijn glas water was halverwege de maaltijd allang op. Met een tweede glas haalde ik het eind van het stoofpotje, maar daarna moest ik nog echt een flinke beker melk naar binnen gooien Eindoordeel: 5. Als het niet zo zout was geweest, was het hoger uitgekomen; de hoeveelheid groente en de overage voedingswaarden zijn immers prima in orde. | |
FutureFairytale | zaterdag 13 april 2019 @ 22:08 |
Oh wow dat dit nog bestaat! At deze 20 jaar geleden, deelde zo'n zak met m'n zus uit school als tussendoortje. Of ik had Super Noodles maar deze bestaan helaas echt niet meer. | |
Isabeau | zaterdag 13 april 2019 @ 22:16 |
Nou, refried beans zijn best erg lekker. Als vulling van een burrito samen met nog diverse andere ingrediënten bijvoorbeeld. Maar zo kaal op een bord? Nee, daar zou ik nooit op gekomen zijn | |
FreshFruit | zondag 14 april 2019 @ 19:06 |
| |
FutureFairytale | zondag 14 april 2019 @ 20:12 |
Het waren zakjes van Campbell's dacht ik. | |
Sicstus | zaterdag 18 mei 2019 @ 16:50 |
Binnenkort in dit toppa: stay tuned! | |
Tinkepink | zaterdag 18 mei 2019 @ 17:32 |
Witte worst wel als ontbijt met zoete mosterd eten. Het is een zuid Duits ontbijtgerecht. | |
Sicstus | zaterdag 18 mei 2019 @ 17:34 |
Weet ik Maar zoete mosterd is moeilijk te krijgen hier! | |
Molo | zaterdag 18 mei 2019 @ 17:42 |
Poolse winkels | |
Boca_Raton | zaterdag 18 mei 2019 @ 18:06 |
Ik ben benieuwd of die Struik Goulash lekker is. | |
renwan | zaterdag 18 mei 2019 @ 18:19 |
Nasi uit blik! Succes | |
kree | zaterdag 18 mei 2019 @ 18:25 |
Dit topic moet ik ook in de gaten houden, eet niet altijd kant en klaar, maar wel 7/10 keer denk | |
Sicstus | maandag 20 mei 2019 @ 20:46 |
Lieve fans, ik wilde echt iets klaarmaken van de foto van laatst, maar toen verraste het Albert Heijntje mij met de Aziatische week! Nieuw in het assortiment zijn een verscheidenheid aan Chinees-Indische gerechtjes die te combineren vallen tot een complete maaltijd! Mijn eerste gedachte was om voor deze week een apart topic te openen, maar uit angst voor een woedend schuimbekkende @golfer als ik het waag een nieuw topic te openen, doe ik het toch maar in dit topic. Welnu, het concept bestaat uit kleine kant-en-klaar magnetronporties van bekende Aziatische vlees, -koolhydraten en -groentengerechtjes; zie de website voor de complete line-up. Ik test vandaag als eerst de combinatie Kip Tjap Tjoy en Chow Mein! Laten we eens zien: Twee gerecht van 200 gram stuks, de ene met kip en groente en de andere met voornamelijk koolhydraten. We doen ze samen in het trouwe magnetronnetje, 4 minuten op 720 watt. Het resultaat: En wat een geur. Als de magnetron opengaat waan je jezelf in een Chinees restaurant; het ruikt precies zo, wat een authenticiteit! Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Samen op het bordje: Tja, het is geen spannende recensie verder; dit is gewoon prima eten. De kip is mals, de groente is gaar doch knapperig, en de noedels zijn heerlijk van smaak en consistentie. Ik neigde, vooraf, er naar enkele extra sauzen toe te voegen, zoals wat soja of ketjap, of sriracha. Een blinde reflex die ik in dit geval gelukkig kon onderdrukken, want deze gerechten hebben dat absoluut niet nodig! Kortom: een lekkere en makkelijke combinatie, de Chinees-Indische-restaurantkeuken bij je thuis in de magnetron! Cijfer: 8 En hoe zit het overigens met de voedingswaarden? Wel, die zijn prima in orde! Ik heb ze samengenomen voor deze twee gerechten samen en het is als volgt: 400 kcal (echt!); 202 gram groente (jawel! uw dagelijkse hoeveelheid) vezels: 7 gram eiwitten: 18 gram zout: 3,2 gram ( ) 54% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Waarom nou zoveel zout. | |
Boca_Raton | maandag 20 mei 2019 @ 21:15 |
Ik krijg hier honger van! Die groente ziet er goed uit. | |
LPFAN | maandag 20 mei 2019 @ 21:22 |
Dat ziet er goed uit! | |
realAIVD | maandag 20 mei 2019 @ 21:39 |
Goh, die serie zou me nooit zijn opgevallen, ziet er goed uit (zeker ook die voedingswaarden) Zie nu dat ze een hele serie kleine gerechtjes hebben, dus dat wordt vast een rijsttafeltje bouwen Zitten leuke dingen bij, die atjar kuning wil ik bv ook best proberen Top recentie weer Sicstus! | |
FutureFairytale | maandag 20 mei 2019 @ 21:41 |
Ik mis nog de prijs! Ziet er prima uit. Ik had de ketjap automatisch al wel gepakt, doe ik altijd | |
Sicstus | maandag 20 mei 2019 @ 21:50 |
Oja, de prijzen! Welnu: Tjap tjoy 2,99 -> 2,24 Chow mein 2,29 -> 1,72 Dus normaliter betaal je 5,28 voor deze combinatie. wat tameljk aan de prijs is voor wat je krijgt, maar nu als bonusaanbieiding 3,96 en dat is alleszins redelijk. | |
Hallojo | maandag 20 mei 2019 @ 22:27 |
Was 400 gram niet een beetje weinig? | |
Sicstus | dinsdag 21 mei 2019 @ 10:49 |
Nee hoor, ik was wel verzadigd | |
golfer | dinsdag 21 mei 2019 @ 12:37 |
Heb jij een speciale reden om af te wijken van het verpakkingsadvies van 3 minuten op 700 watt? | |
Sicstus | dinsdag 21 mei 2019 @ 12:48 |
Ik heb beide units tegelijk in het magnetronnetje opgewarmd, vandaar! | |
Smallish | dinsdag 21 mei 2019 @ 19:45 |
Leuk topic, Sicstus! Ik zie vaak dingen staan die ik niet zal kopen, maar eigenlijk best benieuwd naar ben. Leuk om dit hier te lezen! | |
Sicstus | dinsdag 21 mei 2019 @ 20:22 |
Thnx Altijd goed om een hart onder de riem te krijgen in plaats van een schuimbekkende @golfer | |
golfer | dinsdag 21 mei 2019 @ 20:28 |
Je zou ook minder persoonlijke aanvallen kunnen plaatsen en gewoon in je eigen topic blijven posten i.p.v. voor elke brainfart een nieuw topic te openen. En schuimbekken doe ik nooit. | |
Sicstus | dinsdag 21 mei 2019 @ 20:34 |
Ik doe niet aan persoonlijke aanvallen. En waarom moet ik in mijn eigen hok blijven? Kosten nieuwe topics dan geld? Wat jij uit eigen zak moet betalen? Wat boeit het jou nou of ik een nieuw topic open? | |
Tim86 | dinsdag 21 mei 2019 @ 20:51 |
Als een cul lurker zie ik ook liever alles in 1 topic | |
Sarabi | dinsdag 21 mei 2019 @ 20:53 |
Is ook makkelijker Nu heb ik de helft gemist omdat het kennelijk in een ander topic staat, jammer | |
Soury | dinsdag 21 mei 2019 @ 21:11 |
Ik ook feedback hier moet in de sc blijkbaar | |
Boca_Raton | dinsdag 21 mei 2019 @ 21:12 |
Iets zegt me dat Sic zo slank is als zijn moeder. | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 mei 2019 @ 21:14 |
Zo leuk altijd, die steekjes van jou ------- Ik zal morgen de topics van Sicstus reeksen mensen. | |
Soury | dinsdag 21 mei 2019 @ 21:14 |
Het is leuk en ga door | |
Soury | dinsdag 21 mei 2019 @ 21:15 |
Mijn opmerking was gister al in fb. | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 mei 2019 @ 21:17 |
Ja, die is gewoon gelezen hoor. | |
Sicstus | woensdag 22 mei 2019 @ 12:52 |
Nee, slanker. Mijn moeder is morbide obees en ik gewoon obees | |
Boca_Raton | woensdag 22 mei 2019 @ 12:56 |
Onze gevulde culinair recensent | |
Lucky_Strike | woensdag 22 mei 2019 @ 15:59 |
Topicreeks van Sicstus' kant en klaarvoer: Topicreeks: Sicstus' kant en klaar recensies | |
Myraela | woensdag 22 mei 2019 @ 16:33 |
Ik heb de gehaktballetjes in tomatensaus en de aubergine van de Griekse weken Lidl ook getest. Gehaktballetjes vond ik geen aanrader, vlees wat vreemd. Dan vind ik die simpele gehaktballetjes uit de koeling veeeel beter. De aubergine wel dikke prima. Die zou ik wel vaker kopen. | |
JeugdVanTegenwoordig | woensdag 22 mei 2019 @ 20:08 |
Dit | |
Mylene | woensdag 22 mei 2019 @ 20:13 |
Misschien een tip. Bij de Jumbo verkrijgbaar en andere smaken, zie hier: http://lochtman.nl/producten | |
Sicstus | donderdag 23 mei 2019 @ 09:04 |
Thnx voor de tip Mijn oog is er ook al eens op gevallen bij mijn Jumbootje. Ik ga ze op niet al te lange termijn maar eens proberen! | |
Sicstus | vrijdag 24 mei 2019 @ 10:49 |
Gisteren nog maar eens wat gehaald van die aziatische gerechtjes: De atjar kuning en de rendang! Saampjes gezellig 4,5 minuten in het magnetronnetje. De rendang ziet er dan zo uit: Hmmmm...en de geur, ook die van de atjar kuning, zalig! Ik heb er wat simpele witte rijst bij gekookt: Een lust voor het oog! Maar is het dat ook voor de smaakpapillen? Welnu, de smaken zijn bijzonder aangenaam! De rendang is ook heerlijk zacht, en de pindasmaak van de atjar is gewoon lekker. De saus had wel iets meer gebonden gemogen, hij is iets waterig. Kortom, dit is weer vakwerk! Alleen de prijs...tja, als we uitgaan van de normale prijzen betaal je voor de atjar 3 euro voor twee ons groente in wat pindasaus. En bij de rendang is het bakje van 150 gram voor hooguit de helft gevuld met vlees. Dus betaal je daar 3 euro voor 70 a 75 gram vlees. Ik vind het aardig aan de prijs voor wat je krijgt. Kortom, eindoordeel zonder de hoge prijs in beschouwing te nemen: 8 Maar voor de volle mep zou ik het niet snel nogmaals kopen denk ik. Overigens had ik ook de Pad Thai gekocht eerder de week, maar die heb ik bij wijze van ontbijt gegeten en vergeten foto's te nemen. Maar dit was niet geweldig geslaagd, de zaak had een bepaald bijsmaakje wat mij niet beviel. Niet echt vies, maar niet mijn favoriet. Een 6je voor de Pad Thai. | |
Sicstus | vrijdag 24 mei 2019 @ 11:07 |
Trouwens, als tussendoortje heb ik ook dit genuttigd, uit de Spaanse weken bij het Lidl'tje: Gewoon koud gegeten. Zo zien ze eruit: En ze zijn heerlijk! Alsof ze zo van de grill komen. Aanrader! | |
Remco | vrijdag 24 mei 2019 @ 11:08 |
| |
Sicstus | vrijdag 24 mei 2019 @ 11:11 |
Jaja. Ik bedoel: qua aanwezige grillsmaak. Niet qua temperatuur | |
Karstman | vrijdag 24 mei 2019 @ 11:30 |
Ik heb voor het schap in de Appie gestaan van de week en ik vond het er een partij smerig uitzien die bakjes. Ik durfde het toch niet aan. | |
Sicstus | vrijdag 24 mei 2019 @ 11:34 |
apart | |
Mylene | vrijdag 24 mei 2019 @ 13:03 |
Ik heb zelf de Hongaarse Goulash variant gegeten en vond het wel lekker, vlees lekker mals en ruim aanwezig. De Lidl heeft overigens ook verse Italiaanse pastamaaltijden. Ik neem de spaghetti bolognese af en toe, naar mijn mening wel lekker. [ Bericht 4% gewijzigd door Mylene op 24-05-2019 13:08:56 ] | |
Muck | vrijdag 24 mei 2019 @ 23:14 |
De carbonara variant neem ik weleens mee voor een avonddienst. Heel goed te eten | |
blessed19 | vrijdag 24 mei 2019 @ 23:50 |
Het zuurvlees van de jumbo is ook prima te haggelen. | |
Sicstus | zaterdag 25 mei 2019 @ 16:56 |
Vanavond: Struik Hongaarse Goulash! | |
Sigaartje | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:09 |
Ok, die ga ik een keer proberen! | |
Boca_Raton | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:16 |
Al eerder iets van Struik gehad? | |
Sicstus | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:20 |
Ja de boerenerwtensoep in zo'n stazak (570ml), die vind ik erg lekker. Lekkerder dan Unox | |
valentijn101 | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:50 |
Net de veggie burrito gehad. Heel smakelijk. | |
Hallojo | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:51 |
Die is lekker Ik eet het al decennia lang. | |
Sicstus | zaterdag 25 mei 2019 @ 19:49 |
Daar gaan we dan! We stappen vandaag de Hongaarse keuken binnen, althans, de interpretatie die firma Struik daaraan geeft! Als we de ingredienten bekijken, is het even schrikken: slechts 18% vlees (rund). Ook zo'n 110 gram groenten (paprika en ui) en een klets tomatenpuree. Water is echter het hoofdbestanddeel, aangezien het als eerste op de declaratie genoemd wordt. In het pannetje ermee: 'Lekker met rijst, frietjes of stokbrood', staat er op het blik. Aangezien ik al genoeg rijst en brood eet, kies ik voor frietjes, en dus halen we het frituurpannetje maar weer eens uit de kast! We serveren een en ander met spruitjes en worteltjes. De goulash giet ik wel eerst even een beetje af in het vergiet, anders wordt het echt de nat allemaal, en krijg ik slappe friet. Bah! Het totaalplaatje ziet er niet gek uit: Eindelijk kunnen we dan de goulash beoordelen. En ehhh...tja, ik had iets anders verwacht. De smaak is prima, daar niet van, had wel iets pittiger of meer uitgesproken gekund, maar daar kun je zelf nog wat aan doen. Wat me meer tegenstaat is dat het allemaal zo...vloeibaar is. De stukjes vlees, paprika en ui zijn allemaal erg klein en erg zacht. Vergelijk dit eens met de Duitse goulash van de Aldi die ik eerder in topic heb getest, waar wel dikke bonken vlees in zat. Dat beviel me een stuk beter. Maar misschien heb ik het verkeerd begrepen, en is het de bedoeling van dit product om het als een soort vleessaus te gebruiken die je over de rijst of de aardappels giet, net als je bijvoorbeeld bolognesesaus bij pasta gebruikt. Als zodanig is het niet verkeerd. Eindoordeel: 6 (sorry Hallojo) Overigens, qua voedingswaarden: voor het hele blik krijg je 300 kcal, 18,4 gram eiwit (36% van de adh) en een whopping 4 gram zout (66% van je adh). Maar omdat ik de boel afgegoten heb, heb ik niet de hele inhoud van het blik binnengekregen, dus ik zal wat minder kcal en zeker minder zout naar binnen hebben gewerkt. | |
Boca_Raton | zaterdag 25 mei 2019 @ 20:10 |
Ik heb ook ooit iets van Struik gehad en mij beviel dat ook niet echt. De frietjes op dat bord daarentegen @Sicstus [ Bericht 20% gewijzigd door Boca_Raton op 25-05-2019 20:32:21 ] | |
Sicstus | zaterdag 25 mei 2019 @ 20:43 |
Ja he | |
Boca_Raton | zaterdag 25 mei 2019 @ 20:56 |
| |
Sigaartje | zondag 26 mei 2019 @ 18:25 |
Dit ziet er prima uit. | |
Sicstus | dinsdag 28 mei 2019 @ 19:19 |
Vanavond waag ik me weer eens in de, door mij niet zeer geliefde, Indiase keuken. Omdat het er toch wel lekker uitzag! Op het menu staat de Chicken Tikka Masala uit de reeks 'Asian Food Festival' van ons aller Jumbootje. De maaltijd bestaat uit kippendij (20%), basmati rijst (17%) en groenten (37%) in een Masala-saus. Volgens de instructies doen we het bakje (na enkele gaatjes geprikt te hebben) in het magnetronnetje, 4:50 minuten op 720 watt. Dat ziet er goed uit! Helaas blijft de smaak flink achter. Het smaakt gewoon nauwelijks ergens naar. Nochtans vermeldt de ingredientenlijst diverse smaakmakers, waaronder: uienpoeder, knoflook, garnalen,kokos, coriander, vleespoeder, citroensap, en natuurlijk suiker en zout. Waar is de smaak dan gebleven? In mijn wanhoop om er nog iets van te maken mix ik wat pindasauskorrels in de saus, en voeg een kwak sambal badjak toe. Dat helpt om het weg te krijgen. Kortom, een smakeloze hap die er goed uitziet. Dit is geen aanrader, en voor 4,50 al helemaal niet. Eindcijfer: 5 De voedingswaarden zijn redelijk. 534 kcal, 6,8 gram vezels, 23,9 gram eiwitten en 2,34 gram zout (= 39% adh). | |
Sicstus | donderdag 30 mei 2019 @ 20:26 |
Vanavond is het nasi goreng-avond! De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik reeds lang bekend ben met deze kant-en-klaar maaltijd, het is nl mijn favoriet! Het gaat hier om de Indonesische Rijkgevulde Nasi Goreng van de firma 'Padifood'. Ze geven je gelijk een stukje Indonesische folklore mee: Ontdaan van het karton ziet het er zo uit, koud: Kijk toch eens naar al die groente! We gaan de maaltijd niet in de magnetron opwarmen. Nee, we doen het op de Sicstus-manier! Aangezien ik een pindasausliefhebber ben, gaan we de maaltijd opwarmen door deze in pindasaus te roerbakken! We gebruiken daarvoor de pindakorrels van Faja Lobi als basis; het merk Swiet Moffo is beter, maar was helaas niet beschikbaar. We warmen dit op in een bodempje water, in dezelfde wokpan als waarin we straks de nasi mixen. Voor een beetje een pittige 'kick' voegen we wat sambal badjak toe: Is de saus eenmaal genoeg ingedikt, dan is het tijd om de koude nasi goreng toe te voegen: Nu een minuut of 5 roerbakken is het gerecht klaar en kunnen we het opdienen. Ik hou ervan om het uit een kom te eten. Godverdomme wat is dit lekker. Tegenwoordig is kip het enige vlees wat in deze maaltijd zit (12,3%) maar vroeger zat er volgens mij ook varkensvlees in, wat het natuurlijk nog lekkerder maakte. Helaas wordt alles niet beter maar wel slechter. Niettemin, deze maaltijd verdient een dikke 9! De magnetron nasi gorengs van de huismerken van AH, Jumbo, en noem ze allemaal maar op, vallen hierbij in het niet. Warm aanbevolen! | |
Boca_Raton | donderdag 30 mei 2019 @ 20:53 |
Bij welke winkel heb je deze gehaald? | |
Sicstus | donderdag 30 mei 2019 @ 21:18 |
Jumbo | |
praadje | donderdag 30 mei 2019 @ 22:02 |
Ik wil even laten weten dat ik een lurker ben en dit een heel leuk topic vindt. Ondanks dat ik zelf altijd vers kook ben ik nieuwsgierig genoeg om te lezen hoe het allemaal smaakt en eruit ziet. | |
#ANONIEM | donderdag 30 mei 2019 @ 22:34 |
-doe maar niet- OT: Leuk topic! [ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 30-05-2019 22:45:45 ] | |
renwan | vrijdag 31 mei 2019 @ 04:39 |
Ik wacht nog steeds vol smart op de bami uit blik | |
Sicstus | vrijdag 31 mei 2019 @ 05:54 |
Die stel ik stiekem steeds uit want zelfs ik zie daar tegenop | |
Spanky78 | vrijdag 31 mei 2019 @ 09:34 |
Goed topic. Overigens met kant en klaar en zeker blik; alles wat lang gegaard wordt kan in blik prima van kwaliteit zijn. Dus alle stoof , maar ook zaken als ragout , soep. Soms jammer dat blik als goedkope meuk wordt gezien, daardoor doen fabrikanten er ook alleen goedkope meuk in. Pasta, rijst etc worden allemaal een beetje overgaar, maar als het vies is, is het omdat het niets mag kosten om te maken! Qua magnetron is alleen hetgeen echt krokant moet worden niet echt mogelijk. Dat is altijd een beetje viezig. Verzoekje van mijn kant; de ragout uit blik van Unox. | |
Tim86 | vrijdag 31 mei 2019 @ 09:49 |
Alles van Padifood is goed. Kwam vroeger vaak in hun restaurant Padihoeve in Oss, maar daar zijn ze toen mee gestopt om vol voor de kant- en klaarmaaltijden te gaan. | |
praadje | vrijdag 31 mei 2019 @ 11:11 |
Oh die heb ik wel eens een paar keer gegeten. Vooral de kalfsragout is heel lekker op een pasteitje. | |
Sicstus | vrijdag 31 mei 2019 @ 13:38 |
Vandaag lunchen we met instant noodles! De keus is gevallen op deze Koreaanse 'Kimchi Ramyun' van het Albert Heijntje: Het pakketje bestaat uit een zakje soeppoeder, een zakje gedroogde groenten, en natuurlijk de noodles: De instructies vertellen ons om het poeder, de groenten, en de noodles in een pannetje met ca. 500ml kokend water te leggen, en ca. 3 tot 4 minuten te koken. Tot mijn opluchting passen de noodles precies in mijn pannetje! Na dik drie minuten vond ik het welletjes en gieten we de noodlesoep over in het kommetje. Ik had nog een gekookt ei in het koelkastje, dus die doen we er maar bij. De soep smaakt heel behoorlijk, moet ik zeggen. Hij is pittig, zonder dat het zweet me uitbreekt (ik heb een vrij lage 'pittig eten'-tolerantie). De noodles zijn lekker vlezig maar een fractie aan de gare kant. Als kookadvies zou zeggen: tussen de 2,5 en 3 minuten, en niet 3 a 4 minuten zoals op de verpakking staat. Of het echt naar kimchi smaakt, dat kan ik helaas niet beoordelen. Ik heb maar 1 keer eerder kimchi gegeten en dat is meer dan 15 jaar geleden. Wel zitten er kleine stukjes kool in de soep, wat naar ik aanneem de kimchi is. Vooral tijdens het boeren komt er een soort zuurkoolsensatie vrij in de mond. En het eitje is een aanrader, dat maakt het echt af! Eindoordeel: 7 | |
Tim86 | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:05 |
Dit aspect van de beoordeling zou in meer culinaire recensies opgenomen moeten worden | |
Sicstus | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:10 |
Ja, de smaak en geursensaties die bij de diverse vormen van reflux naar boven komen, zijn tragisch onderbelicht in de hedendaagse culinaire journalistiek. | |
praadje | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:22 |
Edit. Ben eens na gaan denken en ik eet toch wel regelmatig uit blik/pot. Bietjes, doperwten/wortelen, ragout, soep. Maar over het algemeen geen kant en klare maaltijden. | |
Sicstus | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:41 |
Precies dit! In het buitenland weten ze vaak wel beter. | |
#ANONIEM | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:48 |
Hebben ze hier ook te koop bij de Jumbo. | |
Sicstus | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:50 |
Weet ik. Bij AH ook. Het ging me erom dat ze in het buitenland (in dit geval Frankrijk) dus wel weten dat je ook lekker eten in blik kan stoppen. | |
#ANONIEM | vrijdag 31 mei 2019 @ 14:53 |
Aha | |
FutureFairytale | vrijdag 31 mei 2019 @ 15:01 |
Vind ik heel wat voor een NL'e supermarkt om een product uit Korea te verkopen. Ze komen er wel En ragout van Unox is prima! Wil die uit zak ook nog wel eens proberen. | |
Van_Poppel | vrijdag 31 mei 2019 @ 15:52 |
Idd, ik eet regelmatig de babi pangang van Padifood...die is haast even lekker als die van de Chinees. | |
Spanky78 | vrijdag 31 mei 2019 @ 16:16 |
Dit dus. Ik ben zelf ook gek op bonen, dat kn prima uit blik. Tegenwoordig hebben ze mooie stoomgegaarde bonen en allerlei exotischere types uit een zakje, maar op dezelfde manier gegaard als een blik. Prima te eten allemaal. En die blikken in Frankrijk; heerlijk campingvoedsel. We eten regelmatig een blikje foie gras leeg in de avond. Scheppen met toastjes | |
Sicstus | vrijdag 31 mei 2019 @ 16:51 |
Die heb ik ook weleens gehad, en ik moet bekennen dat ik hem een fractie beter vond dan van de Chinees. Bij de Chinees zitten er soms (misschien afhankelijk van de Chinees) wat te taaie en harde stukken tussen, maar van Padifood was alles even mals. | |
praadje | vrijdag 31 mei 2019 @ 19:51 |
Oehhh, lekker een stukje laten smelten op je filet mignon | |
Weltschmerz | zondag 2 juni 2019 @ 18:49 |
Waar haal je dat spul? Ik heb het hier nog nooit zien liggen, en ik eet toch gauw 2x per week K en K. In Spanje heb je van die kleine blikjes vis en schelpdieren waar ze gewoon een tientje voor vragen, en het is het nog waard ook. | |
Van_Poppel | zondag 2 juni 2019 @ 18:50 |
Dat ligt bij de Jumbo in de schappen. | |
Weltschmerz | zondag 2 juni 2019 @ 18:54 |
Elke Jumbo? Ik kom er maar een keer per maand of zo voor wat specifieke dingen, juist omdat ik hun smaak voor veel producten en met name K&K niet zo denderend vind. Maar ik was er gisteren en zag het niet liggen. Gewoon bij de andere K&K's? | |
Van_Poppel | zondag 2 juni 2019 @ 19:00 |
Geen idee of het in iedere Jumbo ligt, maar ik vermoed dat het in de grotere Jumbo's verkrijgbaar moet zijn. Voor de duidelijkheid, ik bedoel deze dus: | |
Sicstus | zondag 2 juni 2019 @ 19:01 |
Nee, ze liggen maar bij een beperkt aantal Jumbo's. Bij de kleine Jumbo bij Den Haag HS hebben ze vier maaltijden van Padifood maar niet de losse vleesgerechten zoals die Babi Pangang. En bij de drie grotere Jumbo's in Delft (mijn woonplaats) hebben ze helemaal geen producten van padifood. Dus je moet maar net geluk hebben. | |
Sicstus | zondag 2 juni 2019 @ 19:02 |
Niet dus, de grote Jumbo's in Delft hebben het iig niet. Ik vermoed dat het echt van de filiaalhouder afhangt en de keuzes die hij maakt mbt zijn assortiment. | |
Weltschmerz | zondag 2 juni 2019 @ 19:07 |
Ik heb dacht ik een vrij grote Jumbo in de buurt, maar gisteren was ik bij een kleinere. Maar van die grotere kan ik het me ook niet herinneren. Ik wil gewoon af en toe een bakje nasi in de magnetron schuiven. Ik vind nasi snel lekker, hoeft allemaal echt niet zo heel authentiek maar het moet wel gewoon goed klaargemaakt zijn. | |
vosss | zondag 2 juni 2019 @ 19:08 |
| |
Fretwork | zondag 2 juni 2019 @ 20:11 |
Zie het steeds vaker bij bars en restaurants, blikje vis van bijvoorbeeld La Belle-Iloise met een vers broodje erbij op de borrelkaart. | |
vipergts | zondag 2 juni 2019 @ 20:17 |
Hoe het heet weet ik niet maar die ouders waren weg en die kinderen waren met hun oma | |
#ANONIEM | zondag 2 juni 2019 @ 23:04 |
De nasi en bami uit blik ook weer verkrijgbaar bij de Aldi. Op = op. | |
Isabeau | maandag 3 juni 2019 @ 00:34 |
Oh, hier ben ik ook wel benieuwd naar! | |
Sicstus | maandag 3 juni 2019 @ 19:21 |
Jawel! Daar zijn ze. Ik zal ergens deze week deze blikken testen. Eerst de bami van de Aldi, en daarna de Kung-fu nasi tegen de Aldi nasi in de ultieme bliknasi showdown! Stay tuned! | |
realAIVD | maandag 3 juni 2019 @ 19:35 |
(en sterkte....want daar is best een beetje moed voor nodig) | |
nogeenoudebekende | maandag 3 juni 2019 @ 19:35 |
Rip aan de nabestaanden alvast. | |
#ANONIEM | maandag 3 juni 2019 @ 19:45 |
Ben benieuwd naar de recensies. | |
Molo | maandag 3 juni 2019 @ 19:46 |
Held | |
Molo | maandag 3 juni 2019 @ 19:47 |
Aanrader om uit te proberen: ravioli uit blik Te koop bij de AH o.a. Niet bepaald al dente | |
de_boswachter | maandag 3 juni 2019 @ 19:58 |
dit eet ik ook vaak Genot! | |
Molo | maandag 3 juni 2019 @ 20:02 |
Vaak | |
de_boswachter | maandag 3 juni 2019 @ 20:03 |
Ja omdat het makkelijk en lekker is. Minimaal 1x per maand Vind dat echt | |
Molo | maandag 3 juni 2019 @ 20:04 |
Hahahaha Wow Respect wel! | |
Mortaxx | maandag 3 juni 2019 @ 20:04 |
Het schijnt dat nasi a la ggmm uit de Aldi blikken komt [ Bericht 0% gewijzigd door Mortaxx op 03-06-2019 21:44:09 ] | |
de_boswachter | maandag 3 juni 2019 @ 20:06 |
Ik eet niet vaak blikvoer, maar dit kan ik goed hebben. Mijn omgeving overigens niet | |
Molo | maandag 3 juni 2019 @ 20:06 |
Lucht uit de pot te heftig? | |
Sicstus | maandag 3 juni 2019 @ 20:09 |
Die ondergewaarderde reflux-sensaties weer he | |
de_boswachter | maandag 3 juni 2019 @ 20:11 |
Nee meer in de zin van dat iedereen me voor gek verklaart dat ik dat eet. | |
Molo | maandag 3 juni 2019 @ 20:12 |
Een gekkie was je altijd al toch | |
de_boswachter | maandag 3 juni 2019 @ 20:15 |
Inderdaad en ik woon alleen dus ik eet lekker wat ik zelf wil, puh. | |
vosss | maandag 3 juni 2019 @ 20:48 |
3de dag op rij BBQ hier; vriendin is op vakantie dus what the heck | |
de_boswachter | maandag 3 juni 2019 @ 20:52 |
Precies man. Lekker genieten, voor gekibbel over eten of andere onzin is het leven te kort. | |
vosss | maandag 3 juni 2019 @ 20:53 |
En zo is het maar net. | |
Sicstus | donderdag 6 juni 2019 @ 07:20 |
Even een vluggertje tussendoor, voordat we naar het werk togen: Dit is blijkbaar een gangbaar ontbijtvoedsel in de Engelssprekende wereld. Gauw openmaken! Tja. Een bleek lapje vlees, een zompig uitziend broodje, een plakje smeltkaas en wat ketchup. Het is wat het is. Ik ben geneigd het broodje in het broodrooster op te warmen, maar ik wil het toch proberen volledig volgens de instructies te doen. Dus dat betekent: het magnetronnetje. De instructies zijn trouwens ergerlijk summier. Zo staat er bijvoorbeeld niet bij wanneer je het lapje kaas en de ketchup moet toevoegen. Ik gok erop dat de kaas erop moet voordat je de boel opwarmt, en de ketchup pas daarna. Zo gezegd, zo gedaan. 75 seconden in de helse microgolven geven het broodje niet echt een ander aanzicht dan vooraf. Wel is het behoorlijk heet; niet voor niets zeggen de instructies dat we het minstens 30 seconden moeten laten staan voordat het verslinden. Zo ziet het eruit vanbinnen: Het is alsof je in een sponsje bijt. Wel moet ik zeggen dat het broodje een stuk steviger is dan de broodjes die je normaal aantreft bij magnetronburgers. Zompig maar stevig. Qua smaak valt er weinig te beleven. Je proeft met name de ketchup. Nee, voor mij hoeft dit niet zo. Eindcijfer: 5 Voor de liefhebbers: dit product levert maar liefst 385 kcal! En dat voor een broodje van 155 gram. Daarnaast ook nog 13,8 gram vet (waarvan 5,3 gram verzadigd), 45 gram koolhydraten (waarvan 8,5 gram suikers), 18,3 gram eiwitten, en 1,9 gram zout. Kortom, niet bepaald een gezond begin van de dag. En als het nou nog smakelijk was... | |
Lunatiek | donderdag 6 juni 2019 @ 07:46 |
Ravioli heette de serie | |
Cryptocoryne | donderdag 6 juni 2019 @ 07:48 |
Rustlers kunnen ook gewoon in de pan en de broodjes in de broodroosters. Dan smaakt ie beter. | |
Tim86 | donderdag 6 juni 2019 @ 11:24 |
Als je zoveel moeite doet kan je wel wat beters fixen meteen dan dit. | |
Cryptocoryne | donderdag 6 juni 2019 @ 12:53 |
Waarom? Ik vind ze lekker. | |
Tim86 | donderdag 6 juni 2019 @ 13:01 |
Fair enough. Maar als je toch gaat toasten en bakken kan je net zo goed verse producten gebruiken voor hetzelfde budget. Denk dat het gros die dingen alleen eet vanwege het gemak. | |
Myraela | donderdag 6 juni 2019 @ 18:48 |
Als het ook maar een beetje lijkt op die van de Mac, wil ik die ook eens. | |
FutureFairytale | donderdag 6 juni 2019 @ 18:56 |
Benieuwd naar je bliknasi reviews!! | |
Sicstus | donderdag 6 juni 2019 @ 20:32 |
Ik ga je niet teleurstellen schattebout | |
Ole | donderdag 6 juni 2019 @ 21:18 |
| |
Sicstus | zondag 9 juni 2019 @ 12:46 |
Ahum...ik moet jullie toch (tijdelijk) teleurstellen. Ik wilde gisteravond de nasiblikken testen, maar het liep gruwelijk mis: En het is welhaast ongelofelijk, maar ik kon in mijn hele huis geen blikopener vinden Kortom...de nasi-battle houden jullie nog te goed! | |
Geerd | zondag 9 juni 2019 @ 13:01 |
| |
Ole | zondag 9 juni 2019 @ 13:10 |
valentijn101 | zondag 9 juni 2019 @ 13:36 |
kree | zondag 9 juni 2019 @ 15:17 |
Sorella | zondag 9 juni 2019 @ 21:18 |
Naar de buren lopen is nog makkelijker | |
Sicstus | zondag 9 juni 2019 @ 21:24 |
Dat is eng ik ben niet zo sociaal | |
kree | zondag 9 juni 2019 @ 21:28 |
heb ik ook wel. Zwitsers zakmes heb ik voor dit soort gevallen. Haha maar geen haast. Zie het tegemoed wel weer | |
#ANONIEM | zondag 16 juni 2019 @ 19:40 |
Leef je nog? | |
Sigaartje | zondag 16 juni 2019 @ 19:45 |
Kom op met dat nasiblik! | |
bloempjuh | zondag 16 juni 2019 @ 20:52 |
Wat een leuk topic! Ik ga je volgen | |
Sigaartje | zondag 16 juni 2019 @ 21:07 |
Ik denk dat ik morgen een bamiblik bij de Lidl ga halen. Ik heb nog sate over. | |
KingRoland | zondag 16 juni 2019 @ 21:31 |
@Mortaxx en ik vinden jou ook een leuk topic | |
Zipportal | zondag 16 juni 2019 @ 21:35 |
Heb wel zin in een blikje ragout met zo'n koekje. #DurfAndersTePosten @KingRoland | |
Mansjester | zondag 16 juni 2019 @ 21:56 |
Geweldig topic. Voor dit soort topics kom ik in CUL | |
#ANONIEM | zondag 16 juni 2019 @ 22:02 |
TR meegepakt | |
KingRoland | zondag 16 juni 2019 @ 23:12 |
We missen nog posts van @Coco. @Lange_Lans @johannes_vermeer @napoleonfour @kapiteintje | |
Sicstus | maandag 17 juni 2019 @ 07:38 |
Ja ik leef nog, maar ik had afgelopen week mn moeder te logeren, en die is niet zo van de culinaire avonturen. Dus geen tijd voor de blikken gehad | |
GGMM | maandag 17 juni 2019 @ 13:56 |
Ik wil toch even zeggen, het duurde even voordat het klikte, maar ik ben sinds kort een trouw volger van dit topic. Ik vind het erg leuk om te lezen! | |
Coco | maandag 17 juni 2019 @ 17:29 |
Leuk topic! Handig ook voor arme studenten zoals @KingRoland | |
Sigaartje | maandag 17 juni 2019 @ 17:51 |
Ik heb een enorme oorlogsvoorraad aan voedsel in blikken. Regelmatig verloopt er het een en ander, dus dan eet ik zo'n blik, blikje leeg. Altijd weer wonderlijk. De bruine bonen zijn erg goed te doen. Sardientjes erbij. | |
Friday12 | maandag 17 juni 2019 @ 18:50 |
Ik weet het niet hoor maar kant en klaar is niet echt goedkoop.. Verder leuk topic om te volgen | |
KingRoland | maandag 17 juni 2019 @ 18:58 |
@RensAjacied @Doublepain | |
Sicstus | maandag 17 juni 2019 @ 18:58 |
Het is alsof onze lieve heer de bonen heeft uitgevonden om in te blikken! | |
Sigaartje | maandag 17 juni 2019 @ 18:59 |
Dat heb je mooi gezegd | |
Karstman | maandag 17 juni 2019 @ 20:49 |
Van die blikken wel. Van die verse stoommaaltijden een stuk minder inderdaad. | |
Caland | maandag 17 juni 2019 @ 20:50 |
Dit is één van de betere topics die ik in tijden op fok heb gelezen. Waarvoor hulde. | |
Ole | maandag 17 juni 2019 @ 21:00 |
CUL 2019! Ik hou ervan | |
Sigaartje | maandag 17 juni 2019 @ 21:37 |
Wie is dat lekkere ding dan in je UI? | |
de_boswachter | maandag 17 juni 2019 @ 21:57 |
Stees | |
Sigaartje | maandag 17 juni 2019 @ 21:58 |
Ah, ik ben nu een stuk wijzer. | |
gargamelnl | dinsdag 18 juni 2019 @ 03:33 |
Google maar ff op stacy dutch girl. NSFW | |
renwan | dinsdag 18 juni 2019 @ 04:23 |
Don en Ad Twee piemels in de kut | |
Sicstus | vrijdag 21 juni 2019 @ 09:34 |
Inmiddels ben ik voor mijn queeste naar een blikopener bij de Action geweest. Helaas wist de verkoopster mij te vertellen dat er een ware run op blikopeners was geweest, waardoor ze helemaal uitverkocht waren. Mogelijk een gevolg van mijn topic, denk ik zo. Maar gelukkig hadden ze bij de Jumbo nog wel een blikopener (wel meer dan 2x zo duur als bij de Action, 3.99 vs. 1.85, de afzetters). Dus deze zaterdag *eindelijk* mijn rapportage over de bliknasi! | |
praadje | vrijdag 21 juni 2019 @ 10:42 |
| |
Sigaartje | vrijdag 21 juni 2019 @ 11:23 |
Geweldig! | |
Sigaartje | vrijdag 21 juni 2019 @ 11:24 |
Ik ben trouwens op zoek geweest naar een blik bami. Maar bij AH hadden ze alleen nasi en de reviews zijn niet zo eh,,, voortreffelijk. De bami echter... Dus ik was deze afgelopen week wel nieuwsgierig, maar helaasch. Ik dacht gebakken eitje erbij... | |
Durmada | vrijdag 21 juni 2019 @ 12:19 |
Ga dan even naar de Aldi joh | |
Mylene | vrijdag 21 juni 2019 @ 12:47 |
Ik heb deze babi uit blik een keer gegeten en dat was wel lekker, van Zwanenberg, te koop bij de Makro en online. Alleen zelf mie bereiden. Bij de Keurslager verkopen ze ook babi pangang in blik. | |
Sicstus | vrijdag 21 juni 2019 @ 13:58 |
wow! Dan ga ik maar eens heel rap naar mijn keurslagertje toe! Dat ziet er goed uit zeg! | |
Drizzt_DoUrden | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:07 |
Dankzij @DeHovenier heb ik dit topic in sneltreinvaart gelezen en ben nu ook volger, ookal zal ik dankzij coeliakie >90% van deze producten niet naar binnen kunnen schuiven | |
Sigaartje | vrijdag 21 juni 2019 @ 17:50 |
Vraag aan TS @Sicstus Vind je het ok als ik hier ook een heel enkele keer een blikje dump? (Niet de bami of de nasi). Het is niet mijn intentie je topic te kapen, maar ik vind dit wel een erg leuk topic en geeft me inspiratie. | |
Sicstus | vrijdag 21 juni 2019 @ 18:34 |
Welkom Het moet natuurlijk niet zo zijn dat elke willekeurige user in mijn topic zijn of haar eigen ding gaat doen, maar Sigaartje is natuurlijk niet zomaar een willekeurige user! Ik lees jouw topics met veel plezier dus wees welkom om je eigen blikjes en kant en klare zooi hier te posten! | |
Sigaartje | vrijdag 21 juni 2019 @ 18:37 |
Het lijkt me beter dat ik het niet doe maar in het dagelijkse topic met een opmerking. Uit respect voor jouw topic. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 juni 2019 @ 21:47 |
Blikvoer is ook niet per definitie slecht, kan erg goed zijn. | |
kree | vrijdag 21 juni 2019 @ 21:56 |
Toch nog vrij prijzig wel? Bedoel als je dat bij de Chinees haalt dan betaal je ongeveer hetzelfde? Plus ja dan is de vraag wat is kant-en-klaar? Hier moet je toch nog zelf wat bijvoegen (simpel wel, weet het. Maar om het idee dus) Is het beter als van de afhaal Chinees (verschil prijs), dat is dan mijn vraag? | |
Sicstus | zaterdag 22 juni 2019 @ 15:12 |
Vanavond dus de test der nasiblikken, maar nu eerst even een ontbijtje! Want het zijn weer Amerikaanse weken bij de Lidl, dus we ontbijten op zijn Amerikaans! En nee, niet met de pancakes en maple syrup, die staan nog op de to-do-list. Maar wel met dit: Een Amerikaanse breakfast burger, met kip en bacon (een veeeeel kaas, maar dat staat niet op de verpakking). Volgens de instructies moeten we het product in de verpakking 70 seconden in de magnetron verwarmen op 800 Watt. Nu is dat wattage niet beschikbaar op mijn magnetronnetje, dus ik kies voor 720 Watt en dan iets langer - 80 seconden. Tijdens het opwarmen komt er een merkwaardige geur vrij, als van smeltend plastic of zo. Ik gok dat het de kaas is die aan het smelten is. Zo ziet het eruit als we de verpakking vervolgens openmaken: Dat broodje ziet er best lekker uit! Het is wel loeiheet en als ik het probeer open te leggen om precies te kunnen zien wat we gaan eten, merk ik dat het broodje toch (helaas) erg slap is geworden in de magnetron. Holy shit! Dat ziet er zalig ongezond uit Zelf omschrijft de fabrikant dit product als volgt: 'Ontbijtburger "Chicken & Bacon" - gekruid en gekookt kippenvlees, in een tarwebroodje op briochewijze, met ontbijtspek gebakken, gerookt, een pikante saus en sneetjes smeerkaas'. Een close-up van het vlees: Het ziet er niet knap uit, maar het is echte kip, geen separatorsmurrie, alsmede echt spek. De gesmolten kaas en de saus geven het een heerlijk smeuige, decadente aanblik. Nog maar een foto: Kijk die sexy, glanzende plak gesmolten kaas toch eens! Hoog-culinairen halen hier hun verfijnde neusje voor op, maar dit is echte food-porn voor de gewone werkman. Ondertussen merk ik dat het brood, nu het wat minder heet is, een groot deel van zijn stevigheid heeft teruggekregen. Het voelt niet meer aan als een nat hompje toiletpapier. Dus zetten we de burger gauw weer in elkaar! En dan proeven. En dat valt zeker mee! Het helpt enorm dat het een echt stuk kip betreft, met de bijbehorende stevigheid en textuur. Onder het kauwen fuseren de smaken van de kaas (niet te flauw maar ook niet te zout), de bacon (lekker maar niet overheersend) en de 'pikante' saus, die verder niet echt pikant is, tot een prima geheel. Kwaliteitsvoer is dit natuurlijk niet, maar ze hebben soort van hun best gedaan voor de 1,99 dat dit product moet kosten. De befaamde Rustlers magnetronburgers zijn duurder en zeker niet beter dan deze ontbijtburger. Eindoordeel: 7. Een 'guilty pleasure' voor heel af en toe. Ze hebben bij de Lidl momenteel nog twee andere varianten: Ham & Cheese, en Ham & Egg. Op basis van de burger die ik nu geprobeerd heb, ben ik best bereid er nog eentje te proberen. De Ham & Cheese lijkt me niet zo spannend, dus ik denk dat het de Ham & Egg wordt; ik ben benieuwd hoe eieren het doen in de magnetron. Voor de liefhebbers enkele voedingswaarden: - 515 kcal per broodje van 160 gram; - 28,5 gram vet (waarvan 8 gram verzadigd); - 22,4 gram eiwitten - 6,6 gram suikers - 2,1 gram zout | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 15:32 |
* rent naar de Lidl * | |
Myraela | zaterdag 22 juni 2019 @ 16:04 |
Die wil ik. Hoe duur was die? | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 16:09 |
2 euro staat in de tekst. | |
Sicstus | zaterdag 22 juni 2019 @ 16:50 |
Yup 1,99 per broodje. | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 17:27 |
@Sicstus Yoo man. Gescoord | |
Ole | zaterdag 22 juni 2019 @ 17:28 |
kree | zaterdag 22 juni 2019 @ 17:43 |
Geweldig ook hoe je dit kunt beschrijven TS Zou er haast trek in krijgen, maargoed alles met brood in de magnetron valt meestal wel tegen. Maar ok voor ff een snelle hap, niks mis mee lijkt me. Doe dat ook wel hoor. | |
Sicstus | zaterdag 22 juni 2019 @ 17:50 |
Baas | |
Doedezemaar | zaterdag 22 juni 2019 @ 17:53 |
Oh my, ik ben een beetje misselijk van de beschrijving en de foto’s | |
kree | zaterdag 22 juni 2019 @ 17:56 |
Haha maar ok dat heb je met een kapsalon ook (wss erger als die broodjes btw) Maar ok als het lekker smaakt maar heé Zou het als ontbijtje trouwens denk ook niet weg krijgen op de vroege morgen Halverwege de dag als snack wel | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 18:04 |
Ik ga morgen bij mijn ontbijt ook de ham egg proberen. Er zit ook kaas op zo te zien. | |
Whiskers2009 | zaterdag 22 juni 2019 @ 19:43 |
Het is zaterdag toch? Of heeft TS het loodje gelegd na het consumeren van het blikvoer? | |
TargaFlorio | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:03 |
| |
Sicstus | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:23 |
Tijd voor NASI! Met mijn nieuwe blikopener was het openen van de blikken nasi een fluitje van een cent! Wie dacht dat nasi in blik er altijd hetzelfde zou uitzien, komt bedrogen uit! De Aldi-nasi ziet eruit alsof het met kracht het blik in is geperst, teneinde er zoveel mogelijk in te krijgen; de Kung-Fu alsof de nasi er vrij losjes in geschept is. Wel valt op dat beide nasi's gelig van kleur zijn. Vervolgens doen we een geurtest. De Aldi-nasi heeft een wat muffe geur, vind ik. Als van gedragen sokken. De Kung-Fu heeft een soortgelijk geurtje, maar wat minder, deze nasi ruikt misschien eerder (heel in de verte) wat naar Fries roggebrood, maar misschien verbeeld ik me dat maar. Als eerste scheppen we wat uit het Kung-Fu blik in het wokje: En vervolgens de Aldi: De Aldinasi wil niet zo makkelijk uit het blik als de Kung-Fu; je moet echt even bikken met je lepel. Opvallend is dat de Aldinasi zo op het oog meer stukken ham bevat, die er ook wat aantrekkelijker (minder bleek) uitzien dan de Kung-Fu. Na een minuutje of 4 roerbakken in het wokje (omstebeurt) scheppen we de boel op bordjes. Ik gebruik twee ontbijtbordjes want beide porties zijn op zichzelf niet erg groot. Naast elkaar, op een afstandje, is het verschil niet zo goed te zien. Dus even twee close-ups: Kunnen jullie zien welke nasi van welk merk is? De onderste is de Aldi, te zien aan de duidelijk aanwezige hamblokjes. Ik dien de rijst op met wat atjar, sambal en pindasaus, heel simpel. Een close-up van de eerste hap van beide nasi's: Inmiddels moeten jullie het verschil toch wel kunnen zien. Ik neem bewust de eerste hap van het randje af, dus zonder sambal of pindasaus. Op die manier kan ik de smaken echt beoordelen. En het blijkt dat de smaak echt overeenkomt met de eerste indruk, de geurtest. De Aldinasi smaakt wat muffig, niet heel storend maar een aantrekkelijk aroma is het niet. De Kung-Fu smaakt, in vergelijking, opvallend neutraal, ongeveer zoals doorsnee kant en klare nasi in het koelvak van de supermarket. De Kung-Fu heeft ook een wat stevigere, drogere korrel; de Aldi heeft een wat zachtere korrel. Al met al een minder onplezierige ervaring dan waar ik voor heb gevreesd. Niet dat het echt lekker is, maar het is acceptabel. Als je op een lange kampeertocht bent, zijn beide nasi's misschien wel een aardige afwisseling. Wat zit er nou precies in? Wel, de hoeveelheid rijst in beide blikken is moeilijk te vergelijken, want de Aldi geeft het percentage ongekookte rijst (28%) terwijl Kung-Fu het percentage reeds gekookte rijst hanteert (68%). De percentages voor groente en vlees zijn respectievelijk 18% en 12% voor de Aldi en 19% en 5% voor de Kung-Fu. Qua groente ontloopt het elkaar dus niet veel, maar wat een verschil qua vlees: de Aldi bevat ruim twee keer zoveel ham als de Kung-Fu! Bovendien bestaat die schamele 5% 'ham' van Kung-Fu uit separatorvlees terwijl de Aldi 'echt' varkensvlees gebruikt. Het verschil is goed te zien als we de twee soorten hamblokjes proberen te pletten met een mesje: Het 'hamblokje' links is van de Kung-Fu nasi en laat zich onmiddelijk pletten en uitsmeren als smeerworst, terwijl het rechterblokje geen krimp geeft. Dat is dus echt vlees. Kortom, al met al, de Aldi wint het wat mij betreft van de Kung-Fu. Wegens de rijst, die wat zachter is en dus wat beter weg te krijgen is zonder 'smeermiddelen' als pindasaus (dat heb je waarschijnlijk niet beschikbaar als je in een situatie bent waar nasi uit blik een goed idee lijkt), maar vooral wegens het verschil in vlees: 12% echte hamblokjes versus 5% separatorsmurrie. Wel jammer van het muffe bijsmaakje. Eindcijfer: Aldi - 6, Kung-Fu - 5. Wat de voedingswaarden betreft, dat ontloopt elkaar niet erg. Per 100 gram heeft de Kung-Fu 175 kcal en de Aldi 174 kcal. Nagenoeg gelijk dus. De Aldi heeft wat meer suiker (1,4 vs 0,8 gram), eiwitten (4,2 vs 3,1 gram) en zout (1,3 vs 1,1 gram). Wellicht verklaart het lagere suiker en zoutgehalte deels de wat neutralere, minder uitgesproken smaak van de Kung-Fu. En tenslotte, voor de aluhoedjes die bang zijn voor E-nummers: de Kung-Fu bevat er maar 2, beide emulgatoren (E412 en E464). De Aldi bevat beide emulgatoren ook, maar daarnast ook twee conserveermiddelen (E250, E262) en twee smaakversterkers (E621, E631). De aangebroken nasi kun je 2 dagen in de koelkast bewaren (niet in het blik!), maar dat gaat uw recensent niet doen: de blikken met restanten gaan gewoon de KOMO-zak in. De komende dagen ga ik gezond voer eten. En nu, het is waarschijnlijk toeval, ga ik eens even fijn naar de WC | |
Sicstus | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:23 |
Tadaaa! | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:28 |
Zoals je het hebt gemaakt vind ik het er niet slecht uitzien. | |
Whiskers2009 | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:30 |
Gelukkig heb je het overleefd | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:30 |
Mooie review. Dus beide merken hebben hun eigen voordeel. | |
Sigaartje | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:33 |
Je hebt er zelf verse groente bij gegooid of niet? Lijkt me wel nodig, anders blijft het misschien een beetje muf? Die verse groente geeft het een wat frisser karakter. Oh ja, dat is de atjar. Ik lees het nu. Top | |
praadje | zaterdag 22 juni 2019 @ 20:39 |
Leuke test weer Sicstus | |
kree | zaterdag 22 juni 2019 @ 21:16 |
ja mooie review weer Ga vooral ermee door | |
FutureFairytale | zaterdag 22 juni 2019 @ 21:22 |
Leuk! Thanks Die van de Aldi ziet er niet eens z slecht uit op bord. In blik wel... | |
Lunatiek | zaterdag 22 juni 2019 @ 21:28 |
Wij hadden de Kung Fu variant vaak mee op vakantie. Gebakken eitje erbij, tafelzuur en kroepoek. Saté ter compensatie van weinig ham zou ook kunnen, maar satésaus Enne.. seperatorvlees is ook echt vlees, van een echt beest, dit in tegenstelling tot de vegavarianten. | |
Sicstus | zondag 23 juni 2019 @ 10:39 |
Ik kan me geen nasi voorstellen zonder pindasaus… Enne...ja, ik weet dat separatorvlees ook van een echt beest afkomstig is, maar écht vlees zou ik het toch niet willen noemen. | |
Lunatiek | zondag 23 juni 2019 @ 10:51 |
Is misschien het proberen waard. De bliknasi wordt er vermoedelijk niet beter van, maar in de versgemaakte proef je dan waarschijnlijk veel meer. Ik heb een lichte allergie voor pindasaus, dus eet ik het altijd zonder. Ik heb nooit het idee dat ik iets mis. Alternatief kun je je nasi nig versieren met krokante gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, andere smaken atjar. | |
Sigaartje | zondag 23 juni 2019 @ 18:22 |
Helaas nog niet de American breakfast geprobeerd. Had geen honger, dus alleen boterham met kaas vanmorgen. | |
Sicstus | zondag 23 juni 2019 @ 18:24 |
Morgen misschien? | |
Sigaartje | zondag 23 juni 2019 @ 18:28 |
Dat zal wel moeten om te proberen. Want de American week bij Lidl loopt morgen af. | |
Sicstus | zondag 23 juni 2019 @ 18:36 |
Nee toch? Of hangt dat van je regio af? Bij mij begon de Amerikaanse week afgelopen donderdag pas. | |
Soury | zondag 23 juni 2019 @ 18:48 |
Ja die gaan vanaf donderdag tot donderdag | |
Sigaartje | zondag 23 juni 2019 @ 18:54 |
Oh, dat weet ik niet. Dat zal dan wel. | |
Sigaartje | zondag 23 juni 2019 @ 18:56 |
De popcorn spreekt me niet zo aan. Ik had dus ook American pancakes gekocht, lekker voor het ontbijt bij het volgend weekend. Kopje koffie erbij. | |
vipergts | zondag 23 juni 2019 @ 19:06 |
Dank je ik vroeg me al af of die nasi wat was | |
Sicstus | zondag 23 juni 2019 @ 20:17 |
Het is niet echt slecht, kortom, maar ik zou zo'n nasi uit het koelvak nemen. Bij voorkeur Padifood Of zelf maken | |
Sicstus | zondag 23 juni 2019 @ 20:18 |
Ahornsiroop (=maple syrup) is wel een must bij Amerikaanse pancakes hoor. En bij wafels trouwens ook. | |
wodca | zondag 23 juni 2019 @ 21:19 |
Heb het ook ooit gehad met volgens mij erwtensoep van Unox AH. Oneetbare hoeveelheid zout. De enige keer dat ik de overschot weg goot.
| |
Lucky_Strike | zondag 23 juni 2019 @ 21:34 |
Laten we Sicstus zelf maar een nieuw topic laten openen |