Bigosquote:Op donderdag 4 april 2019 21:38 schreef Immerdebestebob het volgende:
En bij de Jumbo hebben ze een Poolse afdeling vaak. Ik ben echt naar die kool en gehaktballen in tomatensaus en dergelijke.
Dat ziet er inderdaad wel sneu uitquote:Op donderdag 4 april 2019 21:29 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor m'n blog ook eens veel producten getest, waaronder de beruchte bami en nasi uit blik. Maar wat ik eigenlijk nog een veel triestere verschijning vond, was de magnetron friet.
[ afbeelding ]
Helaas geen Poolse afdeling bij mijn Jumbootjequote:Op donderdag 4 april 2019 21:38 schreef Immerdebestebob het volgende:
En bij de Jumbo hebben ze een Poolse afdeling vaak. Ik ben echt naar die kool en gehaktballen in tomatensaus en dergelijke.
Vroeger wel eens zoiets gehad, net als magnetron sauzijnenbroodjes. Die zaten ook in zo'n kartonnetje. Half knapperig,half zacht en echt niet hetzelfde.quote:Op donderdag 4 april 2019 21:29 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor m'n blog ook eens veel producten getest, waaronder de beruchte bami en nasi uit blik. Maar wat ik eigenlijk nog een veel triestere verschijning vond, was de magnetron friet.
[ afbeelding ]
Zeker en vastquote:Op vrijdag 5 april 2019 09:09 schreef Bzzzzt het volgende:
Kan je ook eens gehaktballen in jus uit blik testen?
Coertjens is wat mij betreft beter.quote:Op donderdag 4 april 2019 21:35 schreef Immerdebestebob het volgende:
[ afbeelding ]
Is zoiets te doen?
Ik weet niet waar jij woont, maar hier in de Randstad is deze niet te krijgen. Wel wat andere Coertjens producten zoals het stoofvlees en de carbonnade flamand, maar niet deze.quote:Op vrijdag 5 april 2019 18:40 schreef DIJK het volgende:
[..]
Coertjens is wat mij betreft beter.
[ afbeelding ]
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten haddenquote:Op donderdag 4 april 2019 13:34 schreef de_boswachter het volgende:
TS zou je binnenkort eens Ravioli in blik voor me willen testen? Zoiets dus:
[ afbeelding ]
Flodder?quote:Op zaterdag 6 april 2019 15:05 schreef Papabear het volgende:
[..]
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten hadden
Haha ja, ouders op vakantie, alleen maar ravioli eten om zo geld te hebben voor leuke dingenquote:Op zaterdag 6 april 2019 15:05 schreef Papabear het volgende:
[..]
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten hadden
quote:Op zaterdag 6 april 2019 19:23 schreef Sicstus het volgende:
Dinner time!
Maakt u kennis met 1 van de 2 sterren van de show van vanavond:
[ afbeelding ]
'Refried beans', een bonenpasta van zwarte bonen, rechtstreeks uit de Mexicaanse (of Tex-Mex?) keuken. Zo ziet het eruit als we het blik openmaken:
[ afbeelding ]
Dat ziet er apart uit! We eten niet de hele inhoud, want deze bonen leveren maar liefst 184 kcal per 100 gram, dus we beperken ons tot de helft. Dit geeft ons alsnog bijna 390 kcal. En zoals we allemaal weten, bewaar je blikvoer niet in het aangebroken blik zelf, dus dat gaat in een plastic bakje:
[ afbeelding ]
Hierbij eten we een klassieker uit de Noord-Duitse keuken: braadharing! Ik had het zelf weleens gegeten, maar dan uit zo'n glazen potje van Ouwehand.
[ afbeelding ]
Geopend ziet dit feest er zo uit:
[ afbeelding ]
Ik besluit de braadharing en bonen samen op een bord op te warmen in de magnetron, 2 minuten op 720 watt. Dit blijkt niet zo goed te werken, het bord wordt loeiheet maar het voedsel niet zo erg. Wellicht omdat zowel de haring als de bonen meer vet/olie bevatten en niet zoveel water?
Enfin, dan maar lauwwarm. Om het af te maken een flinke schep salade erbij:
[ afbeelding ]
Het eindresultaat ziet er een beetje uit alsof het in een armetierig eetcafe in een vormalige Sovjetrepubliek geserveerd zou kunnen worden, maar het gaat natuurlijk om de smaak en niet om de presentatie!
Wat bonen betreft, ik had die nog nooit in deze vorm gegeten en ik vind het lekker! Het heeft de textuur van aardappelpuree met de 'aardse' smaak van (bruine) bonen. Geslaagd.
De braadharing is ook lekker, maar naar mijn idee iets milder dan de braadharing die ik van Ouwehand ken. De smaak lijkt iets vlakker en niet zo 'umami'. Toch lekker!
Eindoordeel: Bonen: 8, braadharing: 7,5.
En waar kunnen we dit aanschaffen? De refried beans komen van Albert Heijn, de braadharing van de Lidl, tijdens de Duitse weken.
Het gaat om de smaakquote:Op zaterdag 6 april 2019 20:36 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Godver wat ziet dat er smerig uit
Ja!quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:37 schreef Sicstus het volgende:
Wat ziet er goor uit dan? De bonen of de vis? Of de sla?
Die bonen, kudos dat je je dat naar binnen krijgt.quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:37 schreef Sicstus het volgende:
Wat ziet er goor uit dan? De bonen of de vis? Of de sla?
Zo zie je maar hoe cultureel bepaald eten is. In de VS en Mexico is het nl een heel normaal gerecht:quote:Op maandag 8 april 2019 08:56 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Die bonen, kudos dat je je dat naar binnen krijgt.
Trouwens volgens mij zijn die braadharingfilets standaardassortiment. .
+1!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |