Zelfs na een paar keer lezen zie ik het nogquote:Op donderdag 4 april 2019 07:30 schreef Silven het volgende:
Ik moest de TT echt een paar keer lezen voornij zag dat er geen kankerzooi maar k&k stond...
Ik zie niet anders zelfs, wat is k&k?quote:Op donderdag 4 april 2019 07:40 schreef eNGine10 het volgende:
[..]
Zelfs na een paar keer lezen zie ik het nog
Ik gok kant-en-klarequote:Op donderdag 4 april 2019 09:06 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Ik zie niet anders zelfs, wat is k&k?
Ik ookquote:Op donderdag 4 april 2019 07:30 schreef Silven het volgende:
Ik moest de TT echt een paar keer lezen voor ik zag dat er geen kankerzooi maar k&k stond...
Ahquote:
Een keer gegeten ruim 20 jaar geleden en ik proef het nog steedsquote:Op donderdag 4 april 2019 09:58 schreef renwan het volgende:
Ik vraag bij deze nasi uit blik aan. Dat heeft een vriend van me me 2 jaar geleden na een discussie eens opgestuurd en ik heb nog steeds het lef niet gehad het te eten
Vast wel, zal het vanavond even opzoeken!quote:Op donderdag 4 april 2019 09:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ook![]()
Goed dat het gesmaakt heeft Scistus. Heeft zo'n blik ook nog wat vitamines en vezels eigenlijk?
Staat genoteerd!quote:Op donderdag 4 april 2019 09:58 schreef renwan het volgende:
Ik vraag bij deze nasi uit blik aan. Dat heeft een vriend van me me 2 jaar geleden na een discussie eens opgestuurd en ik heb nog steeds het lef niet gehad het te eten
Laat ik het zo zeggen, deze goulash is ook voor bejaarden met een krakkemikkig gebit geschikt.quote:Op donderdag 4 april 2019 11:29 schreef BasEnAad het volgende:
Hoe is het vlees in de goulash?
Toch niet flubberig hoop ik?
Ik rook het in september 1992, een blik echte Suzi-wan nasi, in de pan van mijn huisgenote, en toen heb ik besloten om dat nooit te gaan etenquote:Op donderdag 4 april 2019 10:25 schreef Karstman het volgende:
[..]
Een keer gegeten ruim 20 jaar geleden en ik proef het nog steeds
Vezels zeker: 12 gram maar liefst!quote:Op donderdag 4 april 2019 09:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ook![]()
Goed dat het gesmaakt heeft Scistus. Heeft zo'n blik ook nog wat vitamines en vezels eigenlijk?
quote:Op donderdag 4 april 2019 18:37 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Vezels zeker: 12 gram maar liefst! ter vergelijking: dit is ongeveer zoveel als 5 volkorenboterhammen.
Daarnaast ook 640 kcal, 40 gram eiwitten (84% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en 9,2 gram zout (156% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid)
Over vitamines staat er niks.
Dat valt niet eens tegen. Wel een beetje jammer van het zout ja maar dat viel te verwachten.quote:Op donderdag 4 april 2019 18:37 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Vezels zeker: 12 gram maar liefst!
Daarnaast ook 640 kcal, 40 gram eiwitten (84% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en 9,2 gram zout (156% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid)
Over vitamines staat er niks.
Bigosquote:Op donderdag 4 april 2019 21:38 schreef Immerdebestebob het volgende:
En bij de Jumbo hebben ze een Poolse afdeling vaak. Ik ben echt naar die kool en gehaktballen in tomatensaus en dergelijke.
Dat ziet er inderdaad wel sneu uitquote:Op donderdag 4 april 2019 21:29 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor m'n blog ook eens veel producten getest, waaronder de beruchte bami en nasi uit blik. Maar wat ik eigenlijk nog een veel triestere verschijning vond, was de magnetron friet.
[ afbeelding ]
Helaas geen Poolse afdeling bij mijn Jumbootjequote:Op donderdag 4 april 2019 21:38 schreef Immerdebestebob het volgende:
En bij de Jumbo hebben ze een Poolse afdeling vaak. Ik ben echt naar die kool en gehaktballen in tomatensaus en dergelijke.
Vroeger wel eens zoiets gehad, net als magnetron sauzijnenbroodjes. Die zaten ook in zo'n kartonnetje. Half knapperig,half zacht en echt niet hetzelfde.quote:Op donderdag 4 april 2019 21:29 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor m'n blog ook eens veel producten getest, waaronder de beruchte bami en nasi uit blik. Maar wat ik eigenlijk nog een veel triestere verschijning vond, was de magnetron friet.
[ afbeelding ]
Zeker en vastquote:Op vrijdag 5 april 2019 09:09 schreef Bzzzzt het volgende:
Kan je ook eens gehaktballen in jus uit blik testen?
Coertjens is wat mij betreft beter.quote:Op donderdag 4 april 2019 21:35 schreef Immerdebestebob het volgende:
[ afbeelding ]
Is zoiets te doen?
Ik weet niet waar jij woont, maar hier in de Randstad is deze niet te krijgen. Wel wat andere Coertjens producten zoals het stoofvlees en de carbonnade flamand, maar niet deze.quote:Op vrijdag 5 april 2019 18:40 schreef DIJK het volgende:
[..]
Coertjens is wat mij betreft beter.
[ afbeelding ]
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten haddenquote:Op donderdag 4 april 2019 13:34 schreef de_boswachter het volgende:
TS zou je binnenkort eens Ravioli in blik voor me willen testen? Zoiets dus:
[ afbeelding ]
Flodder?quote:Op zaterdag 6 april 2019 15:05 schreef Papabear het volgende:
[..]
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten hadden
Haha ja, ouders op vakantie, alleen maar ravioli eten om zo geld te hebben voor leuke dingenquote:Op zaterdag 6 april 2019 15:05 schreef Papabear het volgende:
[..]
Is vroeger (jaren '80) nog een tv-serie over die bende geweest. Over kinderen uit een gezin die wekenlang alleen maar dat spul te eten hadden
quote:Op zaterdag 6 april 2019 19:23 schreef Sicstus het volgende:
Dinner time!
Maakt u kennis met 1 van de 2 sterren van de show van vanavond:
[ afbeelding ]
'Refried beans', een bonenpasta van zwarte bonen, rechtstreeks uit de Mexicaanse (of Tex-Mex?) keuken. Zo ziet het eruit als we het blik openmaken:
[ afbeelding ]
Dat ziet er apart uit! We eten niet de hele inhoud, want deze bonen leveren maar liefst 184 kcal per 100 gram, dus we beperken ons tot de helft. Dit geeft ons alsnog bijna 390 kcal. En zoals we allemaal weten, bewaar je blikvoer niet in het aangebroken blik zelf, dus dat gaat in een plastic bakje:
[ afbeelding ]
Hierbij eten we een klassieker uit de Noord-Duitse keuken: braadharing! Ik had het zelf weleens gegeten, maar dan uit zo'n glazen potje van Ouwehand.
[ afbeelding ]
Geopend ziet dit feest er zo uit:
[ afbeelding ]
Ik besluit de braadharing en bonen samen op een bord op te warmen in de magnetron, 2 minuten op 720 watt. Dit blijkt niet zo goed te werken, het bord wordt loeiheet maar het voedsel niet zo erg. Wellicht omdat zowel de haring als de bonen meer vet/olie bevatten en niet zoveel water?
Enfin, dan maar lauwwarm. Om het af te maken een flinke schep salade erbij:
[ afbeelding ]
Het eindresultaat ziet er een beetje uit alsof het in een armetierig eetcafe in een vormalige Sovjetrepubliek geserveerd zou kunnen worden, maar het gaat natuurlijk om de smaak en niet om de presentatie!
Wat bonen betreft, ik had die nog nooit in deze vorm gegeten en ik vind het lekker! Het heeft de textuur van aardappelpuree met de 'aardse' smaak van (bruine) bonen. Geslaagd.
De braadharing is ook lekker, maar naar mijn idee iets milder dan de braadharing die ik van Ouwehand ken. De smaak lijkt iets vlakker en niet zo 'umami'. Toch lekker!
Eindoordeel: Bonen: 8, braadharing: 7,5.
En waar kunnen we dit aanschaffen? De refried beans komen van Albert Heijn, de braadharing van de Lidl, tijdens de Duitse weken.
Het gaat om de smaakquote:Op zaterdag 6 april 2019 20:36 schreef de_boswachter het volgende:
[..]![]()
Godver wat ziet dat er smerig uit
Ja!quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:37 schreef Sicstus het volgende:
Wat ziet er goor uit dan? De bonen of de vis? Of de sla?
Die bonen, kudos dat je je dat naar binnen krijgt.quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:37 schreef Sicstus het volgende:
Wat ziet er goor uit dan? De bonen of de vis? Of de sla?
Zo zie je maar hoe cultureel bepaald eten is. In de VS en Mexico is het nl een heel normaal gerecht:quote:Op maandag 8 april 2019 08:56 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Die bonen, kudos dat je je dat naar binnen krijgt.
Trouwens volgens mij zijn die braadharingfilets standaardassortiment..
+1!quote:
groene pepersaus 22% (water, room (melk), tomatenpuree, runderbouillon, magere melkpoeder, maīszetmeel, zout, groene pepers, suiker, plantaardig concentraat (tomaat, wortel, ui), gekarameliseerde suiker, witte peper en kruidenextracten)quote:Op maandag 8 april 2019 20:50 schreef Myraela het volgende:
Wat is het eigenlijk voor saus? Dat staat er helemaal niet duidelijk op, terwijl het resultaat er wel een beetje in verzuipt.
Dat valt mee hoor, zo veel saus is het echt niet. De kipfilets verbergen zich daar ook nog onder he, als jongemeisjesborstjes onder een te grote bikini.quote:Op maandag 8 april 2019 20:50 schreef Myraela het volgende:
Wat is het eigenlijk voor saus? Dat staat er helemaal niet duidelijk op, terwijl het resultaat er wel een beetje in verzuipt.
Wow, hebben ze het label per ongeluk met die van het kattenblikvoer omgewisseld?quote:
Zure doosquote:Op maandag 8 april 2019 22:10 schreef Rodgrod het volgende:
[..]
Wow, hebben ze het label per ongeluk met die van het kattenblikvoer omgewisseld?
Nee, dat is een standaard poedersoep van Knorr.quote:Op dinsdag 9 april 2019 19:03 schreef Sicstus het volgende:
Nu weet ik ineens weer waar de 'marinade' van dit product me aan doet denken. In de kantine op mijn verkopen ze elke dag twee soorten soep, en 1 van de soepen die ze af en toe hebben, noemen ze 'heldere tomatensoep'. Ik had daar nog nooit van gehoord, en is volgens mij gewoon een manier om tomatensoep flink aangelengd met water te kunnen verkopen voor extra winst.
Nou, precies zo smaakt deze pulled pork.
Ahhhhh….maar toch:quote:Op dinsdag 9 april 2019 19:33 schreef Ole het volgende:
[..]
Nee, dat is een standaard poedersoep van Knorr.
https://www.unileverfoods(...)25l-25-NL-75931.html
Zal me niet verbazen als ze daar overheen gaanquote:De basis voor een lekkere soep, het poeder kan aangelengd worden tot 25 liter soep
Waarom staat dat blik refried beans nog op je aanrecht?quote:Op donderdag 11 april 2019 07:46 schreef Sicstus het volgende:
Overigens eet ik natuurlijk niet alleen kant-en-klaar voer. Zo maak ik ook weleens een heerlijk zuurkoolstampot:
[ afbeelding ]
![]()
Omdat ik die zuurkool op dezelfde dag maakte als dat ik die bonen at. Met stampot maak ik altijd een flinke hoeveelheid (zo'n 1,8 kg) die ik vervolgens in porties invriesquote:Op donderdag 11 april 2019 09:15 schreef Karstman het volgende:
[..]
Waarom staat dat blik refried beans nog op je aanrecht?
Geen bonen door de zuurkool!quote:Op donderdag 11 april 2019 09:19 schreef Karstman het volgende:
Gelukkig, was even bang voor bonen door je zuurkool
Barbecuesaus maakt bijna alles beterquote:Op donderdag 11 april 2019 18:59 schreef Sicstus het volgende:
Update over die pulled pork: ik had nog wat over en dat heb ik weer op een broodje gegeten, maar nu met een kwak barbecuesaus (Heinz Original Barbecue) en holy cow wat een verschil! Nu is het echt lekker!
Vroeger (?) was er ook een pestovariant, daar heb ik kilo's van gegeten in mijn studente huisquote:Op donderdag 11 april 2019 20:44 schreef Embraer89 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze moet je ook eens proberen, ik moet zeggen dat het best te hachelen is als je even snel wat wil eten.
Alleen wat kokend water is wat je nodig hebt.
die is er blijkbaar nog steeds, bij zo'n beetje alle supermarktenquote:Op donderdag 11 april 2019 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Vroeger (?) was er ook een pestovariant, daar heb ik kilo's van gegeten in mijn studente huis
Is er nog steeds, alleen niet overal te krijgen.quote:Op donderdag 11 april 2019 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Vroeger (?) was er ook een pestovariant, daar heb ik kilo's van gegeten in mijn studente huis
heb zoiets van de Action. Gekocht voor pauze op werk waar ik alleen warm water kkan tappen. Zal het wel posten danquote:Op donderdag 11 april 2019 20:44 schreef Embraer89 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze moet je ook eens proberen, ik moet zeggen dat het best te hachelen is als je even snel wat wil eten.
Alleen wat kokend water is wat je nodig hebt.
Ohquote:Op donderdag 11 april 2019 20:49 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Is er nog steeds, alleen niet overal te krijgen.
Ik hoop dat dat ook werkt, bij dit moet je het echt wel 9 minuten aan de kook houden, want anders blijft het steenhard.quote:Op donderdag 11 april 2019 20:50 schreef Ole het volgende:
[..]
heb zoiets van de Action. Gekocht voor pauze op werk waar ik alleen warm water kkan tappen. Zal het wel posten dan
oei..quote:Op donderdag 11 april 2019 20:53 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Ik hoop dat dat ook werkt, bij dit moet je het echt wel 9 minuten aan de kook houden, want anders blijft het steenhard.
We zitten in spanning te wachten.quote:Op donderdag 11 april 2019 19:51 schreef Sicstus het volgende:
De ster van de show morgenavond:
[ afbeelding ]
Ga ik eten met gekookte aardappels, simpel.
Prima camping maaltijd ookquote:Op donderdag 11 april 2019 20:44 schreef Embraer89 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze moet je ook eens proberen, ik moet zeggen dat het best te hachelen is als je even snel wat wil eten.
Alleen wat kokend water is wat je nodig hebt.
Haut cuisine!quote:Op zaterdag 13 april 2019 14:41 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Oh en deze is goed te doen
[ afbeelding ]![]()
![]()
Wel wat groente erbij anders kom je voedingsstoffen tekort
Sorry sorry...had gisteren onverwacht andere plannen gemaaktquote:
Oh wow dat dit nog bestaat! At deze 20 jaar geleden, deelde zo'n zak met m'n zus uit school als tussendoortje. Of ik had Super Noodles maar deze bestaan helaas echt niet meer.quote:Op donderdag 11 april 2019 20:44 schreef Embraer89 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze moet je ook eens proberen, ik moet zeggen dat het best te hachelen is als je even snel wat wil eten.
Alleen wat kokend water is wat je nodig hebt.
Nou, refried beans zijn best erg lekker. Als vulling van een burrito samen met nog diverse andere ingrediënten bijvoorbeeld. Maar zo kaal op een bord? Nee, daar zou ik nooit op gekomen zijnquote:Op maandag 8 april 2019 22:10 schreef Rodgrod het volgende:
Wow, hebben ze het label per ongeluk met die van het kattenblikvoer omgewisseld?
quote:Op zaterdag 13 april 2019 22:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Oh wow dat dit nog bestaat! At deze 20 jaar geleden, deelde zo'n zak met m'n zus uit school als tussendoortje. Of ik had Super Noodles maar deze bestaan helaas echt niet meer.
Weet ikquote:Op zaterdag 18 mei 2019 17:32 schreef Tinkepink het volgende:
Witte worst wel als ontbijt met zoete mosterd eten. Het is een zuid Duits ontbijtgerecht.
Poolse winkelsquote:Op zaterdag 18 mei 2019 17:34 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Weet ik![]()
Maar zoete mosterd is moeilijk te krijgen hier!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |