FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Drie doden en vijf gewonden na Schietpartij Utrecht #20
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 12:42
Wat weten we nu:

Dinsdag 19-03 11.35 uur
quote:
Onderzoek naar schietincident vandaag verder
19 maart 2019 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. De politie en het Openbaar Ministerie zijn de afgelopen nacht verder gegaan met het strafrechtelijke onderzoek. Het onderzoek is in volle gang.

Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond (een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein). In de hectiek die direct na het schieten ontstond, raakten eveneens, voor zover bekend, vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.

Geen relatie

Aan het begin van maandagavond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en deze slachtoffers gebleken. Tijdens zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen.

In verband met het onderzoek ’heeft de politie gisteren en vannacht op verschillende plekken in Utrecht en daarbuiten doorzoekingen gedaan in woningen. Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident.

De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, o.a. naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht.

Vandaag zullen agenten zichtbaar in de wijken aanwezig zijn en in contact zijn met relevante partijen. De verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.
Bron: https://www.om.nl/@105401/onderzoek/

PolitieUtrecht twitterde op dinsdag 19-03-2019 om 11:26:09 Gisteravond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe is geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers gebleken. #24oktoberplein reageer retweet
18:31 Hoofdverdachte aangehouden

quote:
15:01
Burgemeester Jan van Zanen meldt net dat er drie doden zijn gevallen en negen gewonden door de schietpartij in Utrecht.
GemeenteUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:54:05 Burgemeester Jan van Zanen reageert op het schietincident eerder vandaag https://t.co/PzI6t2tPtX reageer retweet
quote:
quote:
In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft maandagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Het vuur werd geopend op de inzittenden van een tram bij het 24 Oktoberplein. Dit is wat we tot nu toe weten over het incident.
In het kort

Schutter gevlucht, politie zoekt 37-jarige verdachte
Omgeving 24 Oktoberplein afgezet
Dreigingsniveau 5 voor provincie Utrecht
Terroristisch motief niet uitgesloten
Een schutter opent rond 10.45 uur het vuur in een tram. Volgens een getuige "begon een man in het wilde weg te schieten". Meerdere inzittenden raken gewond en moeten met spoed naar het ziekenhuis.

Voor de slachtoffers is in Utrecht een calamiteitenhospitaal geopend. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld voor mensen die zich ongerust maken over de situatie in Utrecht.

Het 24 Oktoberplein is na de schietpartij ruim afgezet. "Kom niet in de buurt van de plaats van het incident", meldt de politie. Bij een woning aan de Trumanlaan, in de buurt van het 24 Oktoberplein, zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse. Volgens de NOS zijn hier en op andere plaatsen invallen gedaan.

332x175am6dt_wd640.jpg

https://www.nu.nl/schietp(...)rtij-in-utrecht.html
xxl.jpg

Livestream:

De verdachte:

PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:17:27 De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070 https://t.co/QZ88s3Wl0k reageer retweet
Laatste nieuwsberichten
quote:
Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

De 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gökman Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op één persoon richtte. ,,Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

Niels is net weer thuis, na door de politie te zijn gehoord, nog stevig onder de indruk van wat hij heeft gezien. ,,Het gebeurde in het tramstel achter mij. Er was ineens commotie. De tram kwam stil te staan in een bocht dus ik kon goed zien wat er in het tramstel achter mij gebeurde. De deur van de tram werd geforceerd en er werden ramen ingeslagen. In ons tramstel was verwarring maar bleef het redelijk kalm.”

,,Er was op dat moment op zeker al geschoten in dat tramstel achter mij. Je hoorde van die plop-plop-plop-geluiden, alsof er een geluiddemper op zat. Daarna zag ik mensen naar buiten rennen, echt voor hun leven. Ik had het gevoel dat hij zich speciaal op een iemand richtte want ik zag een vrouw naar buiten kruipen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders.”

,,Nee, ik kon niet goed zien hoe hij eruit zag. Hij had een donkere jas aan, normaal postuur, en had een lang pistool in zijn hand. Gewoon zo’n handpistool, geen automatisch wapen, voor zover ik kon zien. Daarna ging ie nog achter iemand aan, met een geel hesje, die die vrouw probeerde te helpen, en daarna kon ik het niet meer zien.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)uw-hielpen~abd214eb/
quote:
Gezochte Gökmen Tanis stond terecht wegens schieten met vuurwapen en verkrachting
UTRECHT - De 37-jarige Gökmen Tanis, die wordt gezocht vanwege het schietdrama bij het 24 Oktoberplein, is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond in 2014 terecht omdat hij zou hebben geschoten met een vuurwapen en wegens poging tot doodslag.

Zijn strafblad is lang: hij zou in oktober 2014 een vrouw hebben beledigd en naar haar hebben gespuugd. Ook beledigde en bedreigde hij toen een agent. Tevens zou hij dat jaar onder invloed hebben gereden.

Zeer recent stond hij ook voor de rechter: twee weken terug nog omdat hij een vrouw zou hebben verkracht. Ook zou hij zich onlangs schuldig hebben gemaakt aan het stelen van een fiets en een inbraak in een bedrijfspand. Die delicten dateren van september en oktober vorig jaar.

De verkrachting zou zijn gebeurd in juli 2017 in Utrecht. Precies twee weken geleden was een zogenoemde regiezitting.

De politie heeft een foto van Tanis verspreid. De man, die Turkse roots heeft, zou vanochtend hebben geschoten in of bij een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt en er zijn mogelijk ook mensen overleden. Tanis is nog voortvluchtig.
PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 16:28:03 Het aantal gewonden is zojuist naar beneden bijgesteld. Het gaat om 5 gewonden in plaats van de eerder genoemde 9. Het aantal overledenen is op dit moment onveranderd. https://t.co/9tStbq1f0B reageer retweet
Liveblogs
Schietpartij Utrecht: Tanis opgepakt, morgen vlaggen halfstok
https://nos.nl/liveblog/2(...)trecht-verlaten.html

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1895347/

Dossier Politie: https://www.politie.nl/ge(...)ncident-utrecht.html

[ Bericht 0% gewijzigd door sp3c op 19-03-2019 13:06:28 ]
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:38 schreef westwoodblvd het volgende: [..] Jij bedoelt dat de dader eerst een auto heeft gestolen op de Amerikalaan, daarna naar het plein is gereden en hem daar heeft neergezet, toen weer terug is gelopen naar de vorige halte en toen is ingestapt weer terug naar het plein? De tijd op het screenshot geeft aan dat hij al enkele minuten voor de aanval in de tram stond. Lijkt me onwaarschijnlijker dan dat hij naar de Amerikalaan is gerend. Zo ver is dat niet.
Ik heb de link naar het politiedossier onderin de OP gezet, kijk even bij de update van 15.11 uur:
quote:
Update 15.11 uur: carjacking aan de Amerikalaan voorafgaand aan schietincident Vlak voor het schietincident aan het #24oktoberplein in #Utrecht is aan de Amerikalaan bij een carjacking (autokaping) een rode Renault Clio buitgemaakt. De betreffende auto is later aangetroffen aan de Tichelaarslaan. De politie vraagt een ieder die meer informatie heeft over de zaak zich te melden. Dat kan via de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 12:46
Iemand enig idee waar die twee broers zijn opgepakt?
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:44 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik heb de link naar het politiedossier onderin de OP gezet, kijk even bij de update van 15.11 uur:
[..]

Gisteren zei die agent die de hele tijd het woord voert op tv iets anders. Dat is dan wel weer apart.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:41 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Theoretisch mogelijk maar ik weet slechts van één broer en die is in een andere plaats op school aangetroffen. Lijkt me dus stug.
Er zijn 2 broers aangehouden, broers van elkaar, niet van de verdachte.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:46 schreef ootjekatootje het volgende:
Iemand enig idee waar die twee broers zijn opgepakt?
Waar haal jij vandaan dat er broers van hem zijn opgepakt? :?
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:47 schreef Leandra het volgende:

[..]

Er zijn 2 broers aangehouden, broers van elkaar, niet van de verdachte.
En de broer van de verdachte was op het moment van de aanslag dus heel ergens anders. Die heeft er dus ook niks mee te maken voor zover we nu kunnen inschatten.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:47 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Gisteren zei die agent die de hele tijd het woord voert op tv iets anders. Dat is dan wel weer apart.
Ja, dat weet ik, daarom heb ik daar ook al een keer op gewezen.
De getuige zei weer iets anders, maar die zei ook 2 keer verschillende dingen.
Spectator19dinsdag 19 maart 2019 @ 12:49
LIVE | Derde dode is man (28) uit Utrecht, OM houdt door briefje ‘ernstig rekening’ met terroristisch motief

https://www.ad.nl/dossier(...)sch-motief~a5124321/

Het OM geeft ook de identiteiten vrij van de slachtoffers, maar geen namen. Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven: een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht.

Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond (een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein). In de hectiek die direct na het schieten ontstond, raakten eveneens, voor zover bekend, vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 12:50
quote:
Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. De politie onderzoekt of de twee mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij. Zij zitten nog vast en worden verder verhoord. Het AD wist eerder te melden dat het gaat om twee broers. De politie kon ze aanhouden met de hulp van speurhonden die hun geurspoor hadden opgepikt.
https://www.ad.nl/dossier(...)sch-motief~a5124321/
@westwoodblvd
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:48 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

En de broer van de verdachte was op het moment van de aanslag dus heel ergens anders. Die heeft er dus ook niks mee te maken voor zover we nu kunnen inschatten.
Die is vanaf het ROC in Nieuwegein meegenomen voor verhoor, er is geen bericht geweest dat hij aangehouden is als verdachte.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:51
Edit
Nielschdinsdag 19 maart 2019 @ 12:51
Een "voordeel" van terroristisch motief is wel dat ze de schutter levenslang kunnen opsluiten zodat deze nooit meer vrij komt.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 12:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:47 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Waar haal jij vandaan dat er broers van hem zijn opgepakt? :?
Niet van hem, die is alleen gehoord.

Die twee andere mogelijke verdachten zijn twee broers. Eentje van 23 en een van 27 jaar.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:50 schreef Leandra het volgende:

[..]

Die is vanaf het ROC in Nieuwegein meegenomen voor verhoor, er is geen bericht geweest dat hij aangehouden is als verdachte.
Nee, dat weet ik. Maar ootje suggereert voortdurend dat de broer(s) van de verdachte er iets mee te maken zouden hebben dus dat wilde ik even ontkrachten.
LorneMalvodinsdag 19 maart 2019 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:49 schreef Spectator19 het volgende:
LIVE | Derde dode is man (28) uit Utrecht, OM houdt door briefje ‘ernstig rekening’ met terroristisch motief

https://www.ad.nl/dossier(...)sch-motief~a5124321/
Stonden er halal boodschappen op dan?

Zonder gekheid. Dit zeggen zonder de inhoud kenbaar te maken vind ik niet handig
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 12:52
quote:
De Tweede Kamer wil vanmiddag al tekst en uitleg van het kabinet over de schietpartij in Utrecht. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet tijdens het vragenuur opheldering verschaffen.

De Kamer heeft veel vragen over de toedracht van het drama, dat drie mensen het leven kostte. CDA'er Madeleine van Toorenburg vroeg Grapperhaus daarom naar het vragenuur te komen.

PVV-leider Geert Wilders wil later vanmiddag nog uitgebreid in debat met het kabinet over wat er precies in Utrecht is gebeurd en hoe de overheidsdiensten daarmee zijn omgegaan. Nu Grapperhaus al zijn opwachting maakt in het vragenuur, komt dat debat er waarschijnlijk pas later.

https://www.ad.nl/dossier(...)sch-motief~a5124321/
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 12:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:52 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Nee, dat weet ik. Maar ootje suggereert voortdurend dat de broer(s) van de verdachte er iets mee te maken zouden hebben dus dat wilde ik even ontkrachten.
Nergens, zie de laatste twee poets van het vorige topic. Ik heb meerdere malen aangegeven dat het twee broers zijn en nergens dat het broers van de hoofdverdachte waren.

Goed lezen en anderen geen woorden in de mond leggen aub.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:54
Wat moet het kabinet nu in vredesnaam gaan zeggen in zo'n debat? Ze weten zelf amper wat er precies is gebeurd.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 12:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:54 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Nergens, zie de laatste twee poets van het vorige topic. Ik heb meerdere malen aangegeven dat het twee broers zijn en nergens dat het broers van de hoofdverdachte waren.

Goed lezen en anderen geen woorden in de mond leggen aub.
Dan had ik je verkeerd begrepen, sorry.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:52 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Nee, dat weet ik. Maar ootje suggereert voortdurend dat de broer(s) van de verdachte er iets mee te maken zouden hebben dus dat wilde ik even ontkrachten.
Nee, die heeft zelfs een tweet geplaatst waaruit blijkt dat het twee broers zijn, maar niet de broers van de verdachte.

Dat lees je er toch echt zelf in.
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 12:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Wat moet het kabinet nu in vredesnaam gaan zeggen in zo'n debat? Ze weten zelf amper wat er precies is gebeurd.
quote:
het vragenuur
Doedezemaardinsdag 19 maart 2019 @ 12:55
Gut, meneer Boumanjal als advocaat van die twee boers, hij was er als de kippen bij
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Wat moet het kabinet nu in vredesnaam gaan zeggen in zo'n debat? Ze weten zelf amper wat er precies is gebeurd.
Ik snap het nut ook niet, behalve stemmen scoren.
trein2000dinsdag 19 maart 2019 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Wat moet het kabinet nu in vredesnaam gaan zeggen in zo'n debat? Ze weten zelf amper wat er precies is gebeurd.
Ze kunnen natuurlijk wel iets zeggen over het crisismanagement van de eerste uren. Maar verder heel weinig idd
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 12:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:55 schreef Doedezemaar het volgende:
Gut, meneer Boumanjal als advocaat van die twee boers, hij was er als de kippen bij
Misschien kende een van de verdachten hem al?
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 12:57
quote:
DEN HAAG - De Tweede Kamer wil dinsdagmiddag al tekst en uitleg van het kabinet over de schietpartij in Utrecht. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet tijdens het vragenuur opheldering verschaffen.

De Kamer heeft veel vragen over de toedracht van het drama, dat drie mensen het leven kostte. CDA’er Madeleine van Toorenburg vroeg Grapperhaus daarom naar het vragenuur te komen.

PVV-leider Geert Wilders wil later dinsdagmiddag nog uitgebreid in debat met het kabinet over wat er precies in Utrecht is gebeurd en hoe de overheidsdiensten daarmee zijn omgegaan. Nu Grapperhaus al zijn opwachting maakt in het vragenuur, komt dat debat er waarschijnlijk pas later.
https://www.telegraaf.nl/(...)l-over-drama-utrecht
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:51 schreef Nielsch het volgende:
Een "voordeel" van terroristisch motief is wel dat ze de schutter levenslang kunnen opsluiten zodat deze nooit meer vrij komt.
Twee keer onjuist. Ten eerste is de maximale straf voor een moord, ook zonder terroristisch oogmerk, levensland. Daarnaast maakt sinds kort iedere levenslang gestrafte kans op de beëindiging van zijn straf na 25 jaar.

Wel heeft de officier van justitie meer opsporingsmiddelen als er sprake is van een terroristisch oogmerk.
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Wat moet het kabinet nu in vredesnaam gaan zeggen in zo'n debat? Ze weten zelf amper wat er precies is gebeurd.
Op zich, na dat doodgeschoten meisje in het fietsenhok is er wel voer tot discussie of dingen bij de politie wel gaan zoals ze moeten gaan.

Daar kun je wel over van mening wisselen met elkaar.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 12:57
Vroeger zaten hier users die zelf kaarten maakten op basis van de info, over straten met tijden en dat was altijd overzichtelijk.

Nogmaals weet iemand waar en wanneer de andere verdachten (laat ik het dan zo maar uitdrukken) zijn gearresteerd?

Ik heb daar weinig over gezien/gelezen. Ook geen getuigenissen in de media over een buurman die met veel machtsvertoon werd opgepakt.
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 12:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef ootjekatootje het volgende:
Vroeger zaten hier users die zelf kaarten maakten op basis van de info, over straten met tijden en dat was altijd overzichtelijk.

Nogmaals weet iemand waar en wanneer de andere verdachten (laat ik het dan zo maar uitdrukken) zijn gearresteerd?

Ik heb daar weinig over gezien/gelezen. Ook geen getuigenissen in de media over een buurman die met veel machtsvertoon werd opgepakt.
Users gaan steeds leukere dingen doen met hun vrije tijd blijkbaar.
Doedezemaardinsdag 19 maart 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef Leandra het volgende:

[..]

Misschien kende een van de verdachten hem al?
Dat zou ook nog kunnen
Elziesdinsdag 19 maart 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef ootjekatootje het volgende:
Vroeger zaten hier users die zelf kaarten maakten op basis van de info, over straten met tijden en dat was altijd overzichtelijk.

Nogmaals weet iemand waar en wanneer de andere verdachten (laat ik het dan zo maar uitdrukken) zijn gearresteerd?

Ik heb daar weinig over gezien/gelezen. Ook geen getuigenissen in de media over een buurman die met veel machtsvertoon werd opgepakt.
Eentje binnen en de andere buiten Utrecht. Dat is wat de media naar buiten bracht.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Op zich, na dat doodgeschoten meisje in het fietsenhok is er wel voer tot discussie of dingen bij de politie wel gaan zoals ze moeten gaan.

Daar kun je wel over van mening wisselen met elkaar.
Gewoon feitenkennis delen, voordat de boel weer verdraaid kan worden.
Lijkt me geen probleem in een democratie.
greatgonzodinsdag 19 maart 2019 @ 12:59
waar sommige terrorisme deskundigen (lees: Beatrice de Graaf) het heel zwart-wit willen brengen, kon die vrouw van het 20 uur journaal het nog wel eens correct hebben. Eerwraak/persoonlijke omstandigheden hoeven terrorisme niet uit te sluiten.

Buurtbewoners van onze verdachte geven ook aan dat hij op de ene dag de Sharia zat te preken, en de andere dag doorgesnoven rond liep en jointjes zat te roken.

Er zijn volgens mij ook wel piloten geweest die zelfmoord wilden plegen, en hele vliegtuigen erin meenamen. Niet dat dat terrorisme is, maar sommige verknipte personen denken natuurlijk ook: ik neem zoveel mogelijk mensen mee in mijn ellende
klappernootopreisdinsdag 19 maart 2019 @ 12:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:59 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Dat zou ook nog kunnen
of ze riepen: hee! die gast heeft me laatst beroofd!
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:58 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Users gaan steeds leukere dingen doen met hun vrije tijd blijkbaar.
Of ze zijn hier verbannen.
chefpapierdinsdag 19 maart 2019 @ 13:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Wat moet het kabinet nu in vredesnaam gaan zeggen in zo'n debat? Ze weten zelf amper wat er precies is gebeurd.
Bijvoorbeeld hoeveel van dit soort mensen hebben we in Nederland vrij rondlopen, wat gaan we doen om de samenleving beter te beschermen tegen dit soort mensen.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:59 schreef greatgonzo het volgende:
waar sommige terrorisme deskundigen (lees: Beatrice de Graaf) het heel zwart-wit willen brengen, kon die vrouw van het 20 uur journaal het nog wel eens correct hebben. Eerwraak/persoonlijke omstandigheden hoeven terrorisme niet uit te sluiten.

Buurtbewoners van onze verdachte geven ook aan dat hij op de ene dag de Sharia zat te preken, en de andere dag doorgesnoven rond liep en jointjes zat te roken.

Er zijn volgens mij ook wel piloten geweest die zelfmoord wilden plegen, en hele vliegtuigen erin meenamen. Niet dat dat terrorisme is, maar sommige verknipte personen denken natuurlijk ook: ik neem zoveel mogelijk mensen mee in mijn ellende
Maar hij heeft geen zelfmoord gepleegd. En daar had hij voldoende tijd en gelegenheid voor. Dus dat laatste kan het motief niet zijn.
speknekdinsdag 19 maart 2019 @ 13:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Of ze zijn hier verbannen.
Je mag ook al geen kaarten meer maken!
KingRadlerdinsdag 19 maart 2019 @ 13:01
ben blij dat we mods hebben anders was deze site allang dicht geweest.
Isdatzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:59 schreef greatgonzo het volgende:
waar sommige terrorisme deskundigen (lees: Beatrice de Graaf) het heel zwart-wit willen brengen, kon die vrouw van het 20 uur journaal het nog wel eens correct hebben. Eerwraak/persoonlijke omstandigheden hoeven terrorisme niet uit te sluiten.

Buurtbewoners van onze verdachte geven ook aan dat hij op de ene dag de Sharia zat te preken, en de andere dag doorgesnoven rond liep en jointjes zat te roken.

Er zijn volgens mij ook wel piloten geweest die zelfmoord wilden plegen, en hele vliegtuigen erin meenamen. Niet dat dat terrorisme is, maar sommige verknipte personen denken natuurlijk ook: ik neem zoveel mogelijk mensen mee in mijn ellende
Tja, nuances zijn dan ook heel vervelend wanneer je je eigen lezing van de feiten al volledig klaar hebt hè.

Want (gelegenheids)moslim + geweld = terroristische aanslag op onze westerse idealen.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:01 schreef chefpapier het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld hoeveel van dit soort mensen hebben we in Nederland vrij rondlopen, wat gaan we doen om de samenleving beter te beschermen tegen dit soort mensen.
Allemaal vragen die je pas kunt beantwoorden na gedegen onderzoek o.a. over het motief en de aanleiding.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:01 schreef KingRadler het volgende:
ben blij dat we mods hebben anders was deze site allang dicht geweest.
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 13:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 11:49 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Juist ja:

[..]

Toen ik aangaf dat het meer lijkt op een aanslag en de "geruchten" van eerwraak alleen maar uit islamitische hoek kwamen, net zoals de geruchten dat alleen moslims zouden zijn neergeshoten. En ondanks de discussie enkele uren terug waarna toch blijkt dat het een aanslag was gewoon doorgaan met etteren, uitdagen en demoniseren. Klasse ^O^
Lul niet jongen. Lekker selectief gequote weer. Mijn bericht had niks te maken met wat je nu zegt.

Mijn uitspraak was omdat jij jezelf zeer selectief bezig was. Andere mensen zouden per definitie vast komen te zitten voor een bepaalde uitspraak terwijl voor jou een excuus maken voldoende zou zijn. :') Aldus jezelf, want dat was jouw mening. Nogal hypocriet dus.

Mijn enige punt is: jij bent selectief en willekeurig bezig. Net zoals nu weer met dat quoten, je bent volledig in de war.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2019 13:05:35 ]
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:04
Doen ze toch nog wat bij de NOS

Een kaart, hoe krijg ik deze in de op?
https://nos.nl/data/image/2019/03/18/537950/xxl.jpg
Elziesdinsdag 19 maart 2019 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:59 schreef greatgonzo het volgende:
waar sommige terrorisme deskundigen (lees: Beatrice de Graaf) het heel zwart-wit willen brengen, kon die vrouw van het 20 uur journaal het nog wel eens correct hebben. Eerwraak/persoonlijke omstandigheden hoeven terrorisme niet uit te sluiten.

Buurtbewoners van onze verdachte geven ook aan dat hij op de ene dag de Sharia zat te preken, en de andere dag doorgesnoven rond liep en jointjes zat te roken.

Er zijn volgens mij ook wel piloten geweest die zelfmoord wilden plegen, en hele vliegtuigen erin meenamen. Niet dat dat terrorisme is, maar sommige verknipte personen denken natuurlijk ook: ik neem zoveel mogelijk mensen mee in mijn ellende
Alles wijst toch op een aanslag uitgevoerd door iemand die niet goed in zijn bovenkamer was.
Domnivoordinsdag 19 maart 2019 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef ootjekatootje het volgende:
Vroeger zaten hier users die zelf kaarten maakten op basis van de info, over straten met tijden en dat was altijd overzichtelijk.

Nogmaals weet iemand waar en wanneer de andere verdachten (laat ik het dan zo maar uitdrukken) zijn gearresteerd?

Ik heb daar weinig over gezien/gelezen. Ook geen getuigenissen in de media over een buurman die met veel machtsvertoon werd opgepakt.
Ik denk dat de ene op de Laan van Engelswier is aangehouden. Dat is nog geen 100 meter van waar de auto is aangetroffen. Gisteravond laat was de politie daar nog massaal aanwezig.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef maan_man het volgende:

[..]

Twee keer onjuist. Ten eerste is de maximale straf voor een moord, ook zonder terroristisch oogmerk, levensland. Daarnaast maakt sinds kort iedere levenslang gestrafte kans op de beëindiging van zijn straf na 25 jaar.

Wel heeft de officier van justitie meer opsporingsmiddelen als er sprake is van een terroristisch oogmerk.
Dat laatste zal voor het OM op dit moment een voordeel zijn.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:05
Doodslag met een terroristisch oogmerk in plaats van moord, staat daar ook levenslang op?
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:04 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Ik denk dat de ene op de Laan van Engelswier is aangehouden. Dat is nog geen 100 meter van waar de auto is aangetroffen. Gisteravond laat was de politie daar nog massaal aanwezig.
Waar ligt die dan?

En wat deed men toch bij de Trumanlaan?
pokkerdepokdinsdag 19 maart 2019 @ 13:06
quote:
De slachtoffers van de schietpartij bij het 24 Oktoberplein in Utrecht hadden geen relatie met de verdachte, Gökmen T., dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
https://www.duic.nl/algem(...)Gb3Z4VbTqsb4h3TQSHHU

dus dat eerwraak verhaal lijkt niet op te gaan, nu.
Eyjafjallajoekulldinsdag 19 maart 2019 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:01 schreef chefpapier het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld hoeveel van dit soort mensen hebben we in Nederland vrij rondlopen, wat gaan we doen om de samenleving beter te beschermen tegen dit soort mensen.
Noem me maar cynisch maar de overheid zit hier niet echt mee denk ik. De moord op pim fortuin en theo van gogh, Karst, Tristan, etc. Niets veranderd elke keer. Ja,nog meer bezuinigingen op psychiatrische inrichtingen en zorg.
sp3cdinsdag 19 maart 2019 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:04 schreef ootjekatootje het volgende:
Doen ze toch nog wat bij de NOS

Een kaart, hoe krijg ik deze in de op?
https://nos.nl/data/image/2019/03/18/537950/xxl.jpg
zo?
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:04 schreef ootjekatootje het volgende:
Doen ze toch nog wat bij de NOS

Een kaart, hoe krijg ik deze in de op?
https://nos.nl/data/image/2019/03/18/537950/xxl.jpg
Die kaartjes zijn gisteren eindeloos herhaald op de verschillende journaals.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:07 schreef sp3c het volgende:

[..]

zo?
Dat moet toch in iets gezet worden anders is het alleen een linkje.
Ik probeer het ff.
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 13:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:04 schreef ootjekatootje het volgende:
Doen ze toch nog wat bij de NOS

Een kaart, hoe krijg ik deze in de op?
https://nos.nl/data/image/2019/03/18/537950/xxl.jpg
Je hoeft alleen nog maar de imgtags erbij te zetten. Of die link selecteren (pc) en dan op het symbooltje voor een afbeelding klikken. Of dit copypasten:
1[img]https://nos.nl/data/image/2019/03/18/537950/xxl.jpg[/img]
napoleonfourdinsdag 19 maart 2019 @ 13:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:05 schreef westwoodblvd het volgende:
Doodslag met een terroristisch oogmerk in plaats van moord, staat daar ook levenslang op?
yrs;
Artikel 288a SR
Doodslag, gepleegd met een terroristisch oogmerk, wordt gestraft met
levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of
geldboete van de vijfde categorie.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 13:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:08 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat moet toch in iets gezet worden anders is het alleen een linkje.
Ik probeer het ff.
Het staat er al
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:08 schreef Chia het volgende:

[..]

Je hoeft alleen nog maar de imgtags erbij te zetten. Of die link selecteren (pc) en dan op het symbooltje voor een afbeelding klikken. Of dit copypasten:
[ code verwijderd ]

Dank je!
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:09
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:08 schreef napoleonfour het volgende:

[..]

yrs;
Artikel 288a SR
Doodslag, gepleegd met een terroristisch oogmerk, wordt gestraft met
levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren of
geldboete van de vijfde categorie.
Oké. Dacht even toen ik hoorde dat hem doodslag ten laste was gelegd: mag toch niet hopen dat hij ooit nog vrij komt.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:09 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het staat er al
A fijn, lang geleden...
sp3cdinsdag 19 maart 2019 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:08 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat moet toch in iets gezet worden anders is het alleen een linkje.
Ik probeer het ff.
ik heb het net gedaan, nu kun je er denk niet meer in
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 13:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:08 schreef napoleonfour het volgende:

[..]

yrs;
Artikel 288a SR
Doodslag, gepleegd met een terroristisch oogmerk, wordt gestraft met
levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren of
geldboete van de vijfde categorie.
Dan heb jij een vrij oude tekst. Op dit moment het geen twintig maar dertig jaar (https://wetten.overheid.n(...)ldeelXIX_Artikel288a).
speknekdinsdag 19 maart 2019 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:06 schreef pokkerdepok het volgende:

https://www.duic.nl/algem(...)Gb3Z4VbTqsb4h3TQSHHU

dus dat eerwraak verhaal lijkt niet op te gaan, nu.
Yep, terrorisme klinkt logisch nu. Of een psychose.
Sowieso een prutser, gelukkig dan maar.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:09 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Oké. Dacht even toen ik hoorde dat hem doodslag ten laste was gelegd: mag toch niet hopen dat hij ooit nog vrij komt.
Ik mag hopen dat die op een long Stay belandt. De gek.
Domnivoordinsdag 19 maart 2019 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar ligt die dan?
Op de schaal van dit kaartje zou de locatie van dat huis bijna samenvallen met de Tichelaarslaan.
xxl.jpg
napoleonfourdinsdag 19 maart 2019 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:10 schreef maan_man het volgende:

[..]

Dan heb jij een vrij oude tekst. Op dit moment het geen twintig maar dertig jaar (https://wetten.overheid.n(...)ldeelXIX_Artikel288a).
Had het al aangepast, zat nog in de afkondiging. Blijf dat wetten.overheid.nl een vreselijke site vinden.
DJMOdinsdag 19 maart 2019 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 12:57 schreef ootjekatootje het volgende:
Nogmaals weet iemand waar en wanneer de andere verdachten (laat ik het dan zo maar uitdrukken) zijn gearresteerd?

rtvutrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 15:42:35 VIDEO: Aanhouding in Utrechtse Tichelaarslaan, waar verdachte Renault Clio is aangetroffen. Onbekend wie deze verdachte is en waarom deze persoon is gearresteerd. https://t.co/5cOz1LXwk1 https://t.co/FM1jMycTNq reageer retweet
Rond tien over half drie is er ééntje aangehouden op de tichelaarslaan. Gökmen zelf werd rond 18:30 uur opgepakt op de Oudenoord, ook in de buurt van de vindplaats van de rode clio.

Volgens onderstaande tweet heeft het ANP om 23:06 uur een persalarm verzonden dat de derde verdachte is opgepakt.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:10 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik heb het net gedaan, nu kun je er denk niet meer in
Ja bedankt, geeft een beter beeld van de afstanden en de politie acties van gisteren.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:11 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik mag hopen dat die op een long Stay belandt. De gek.
Als hij linksom of rechtsom maar niet meer vrij komt maakt het mij niet uit waar hij zit. Maar deze man heeft zijn rechten verspeeld.
probeerdinsdag 19 maart 2019 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:11 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Op de schaal van dit kaartje zou de locatie van dat huis bijna samenvallen met de Tichelaarslaan.
[ afbeelding ]
Goh, die aanhouding was hier blijkbaar om de hoek. Niets van meegekregen.
greatgonzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:12
quote:
De samenspanning tot het in artikel 289 omschreven misdrijf, te begaan met een terroristisch oogmerk, alsmede het in artikel 288a omschreven misdrijf, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie.
Is eigenlijk ook raar.. ik zou verwachten: een tijdstraf én een geldboete, maar er staat of
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:12 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

Is eigenlijk ook raar.. ik zou verwachten: een tijdstraf én een geldboete, maar er staat of
Die geldboete is eigenlijk alleen voor bedrijven. Die kunnen niet de cel in.
J.A.R.V.I.S.dinsdag 19 maart 2019 @ 13:13
quote:
13s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:02 schreef Chia het volgende:

[..]

Lul niet jongen. Lekker selectief gequote weer. Mijn bericht had niks te maken met wat je nu zegt.

Mijn uitspraak was omdat jij jezelf zeer selectief bezig was. Andere mensen zouden per definitie vast komen te zitten voor een bepaalde uitspraak terwijl voor jou een excuus maken voldoende zou zijn. :') Aldus jezelf, want dat was jouw mening. Nogal hypocriet dus.

Mijn enige punt is: jij bent selectief en willekeurig bezig. Net zoals nu weer met dat quoten, je bent volledig in de war.
Hoevaak moet ik dit nog uitleggen?

Ik en anderen doen een aanname op basis van de beschikbare bronnen
Jij en anderen doen een aanname op basis van de beschikbare bronnen

Van die bronnen die beschikbaar waren blijken er een aantal nepnieuws te zijn, dit was niet het rechtse nep nieuws waar zo zwaar tegen opgetreden moet worden, wat ze strafbaar willen maken en waarover een hoop ophef is. Nee er is islamitische/links nep nieuws die met man en macht proberen deze aanslag te downplayen. Dat nep nieuws moet aangepakt worden, het was geen eerwraak, er waren geen bekende slachtoffers, de slachtoffers waren niet allemaal moslims. Allemaal zaken waardoor enkelen hier een mening vormde dat het wel degelijk eerwraak was en de mensen die toch bij de beperkte informatie bleven, waaruit al je kon concluderen dat het geen eerwraak was, kregen van de personen die in het nep nieuws trapte weer te horen dat ze racistisch waren, dat ze dit soort aanslagen hopen want dat speelt rechts weer in de kaart etc. etc. etc. Dat is hetgeen wat ze moeten aanpakken, het nepnieuws, het liegen en bedriegen met achterliggende gedachten, of dat nu is om moslims zwart te maken of om moslims in een goed daglicht te zetten, liegen en nep nieuws moet eens kappen.

Daarbij heb ik het wel eens fout gehad in mijn discussies, elke keer nam ik mijn verlies en ging ik door het stof, wanneer zie ik dit eens van de andere kant? Ondanks dat ik toch een punt had, of je het er nu mee eens bent of niet, verleggen jullie gewoon het onderwerp om de aanval maar te kunnen blijven openen.

Zoals al aangegeven, ik ben er klaar mee. Dit sukkelt toch zo door omdat er geen acties worden ondernomen, deze ellende gaat alleen maar meer worden, niemand vraagt zich af hoeveel van die radicale doorgesnoven idioten met heel wat op de kerfstok vrij rondlopen momenteel? Of zou dit een uniek geval zijn geweest? De realisten onder ons weten wel beter, er loopt veel van dit tuig rond en ook genoeg niet allochtonen die eigenlijk vast horen te zitten of te zwak gestraft zijn na de 25e kans. Door continue dezelfde lijn te blijven volgen waarbij de andere kant verketterd wordt creëer je een tweedeling, met als uiteindelijke resultaat na nog meer van dit soort verrijkingen dat rechtse partijen groter en groter worden.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:14
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:11 schreef DJMO het volgende:

[..]

rtvutrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 15:42:35 VIDEO: Aanhouding in Utrechtse Tichelaarslaan, waar verdachte Renault Clio is aangetroffen. Onbekend wie deze verdachte is en waarom deze persoon is gearresteerd. https://t.co/5cOz1LXwk1 https://t.co/FM1jMycTNq reageer retweet
Rond tien over half drie is er ééntje aangehouden op de tichelaarslaan. Gökmen zelf werd rond 18:30 uur opgepakt op de Oudenoord, ook in de buurt van de vindplaats van de rode clio.

Volgens onderstaande tweet heeft het ANP om 23:06 uur een persalarm verzonden dat de derde verdachte is opgepakt.
Tichelaarslaan is waar de auto is gevonden.

Merkwaardig om dan die auto in je straat te parkeren...
trein2000dinsdag 19 maart 2019 @ 13:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:12 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

Is eigenlijk ook raar.. ik zou verwachten: een tijdstraf én een geldboete, maar er staat of
Waarom zou je een geldboete willen opleggen als je een gevangenisstraf geeft?
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 13:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:13 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Hoevaak moet ik dit nog uitleggen?

Ik en anderen doen een aanname op basis van de beschikbare bronnen
Jij en anderen doen een aanname op basis van de beschikbare bronnen
Hoe slecht kan iemand zijn in lezen? Jij bent echt verward. Dit is de laatste keer dat ik alles op een rijtje zet, want het komt helemaal niet binnen bij je.

Ik heb helemaal geen aanname gedaan! Doe maar zoeken.

Mijn eerste reactie vandaag in NWS was deze:
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 09:49 schreef Chia het volgende:
Even J.A.R.V.I.S. bij de AIVD gemeld als verwarde man.
En zoals ik heb uitgelegd was dat een reactie op:
quote:
13s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:02 schreef Chia het volgende:

[..]

Lul niet jongen. Lekker selectief gequote weer. Mijn bericht had niks te maken met wat je nu zegt.

Mijn uitspraak was omdat jij jezelf zeer selectief bezig was. Andere mensen zouden per definitie vast komen te zitten voor een bepaalde uitspraak terwijl voor jou een excuus maken voldoende zou zijn. :') Aldus jezelf, want dat was jouw mening. Nogal hypocriet dus.

Mijn enige punt is: jij bent selectief en willekeurig bezig. Net zoals nu weer met dat quoten, je bent volledig in de war.


[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2019 13:17:49 ]
NoXiadinsdag 19 maart 2019 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Tichelaarslaan is waar de auto is gevonden.

Merkwaardig om dan die auto in je straat te parkeren...
Domme turk. :)
trein2000dinsdag 19 maart 2019 @ 13:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:13 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die geldboete is eigenlijk alleen voor bedrijven. Die kunnen niet de cel in.

Particulieren kunnen hem ook krijgen hoor, zal alleen niet snel gebeuren.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:12 schreef probeer het volgende:

[..]

Goh, die aanhouding was hier blijkbaar om de hoek. Niets van meegekregen.
Zolder goed geïsoleerd dus!
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:12 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

Is eigenlijk ook raar.. ik zou verwachten: een tijdstraf én een geldboete, maar er staat of
Maar dat staat dan weer elders:
quote:
In het geval gevangenisstraf, hechtenis, vervangende hechtenis daaronder niet begrepen, of een taakstraf wordt opgelegd, kan tevens een geldboete worden opgelegd.
https://wetten.overheid.n(...)9-03-01&g=2019-03-01
probeerdinsdag 19 maart 2019 @ 13:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Zolder goed geïsoleerd dus!
1e verdieping.
greatgonzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:14 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Waarom zou je een geldboete willen opleggen als je een gevangenisstraf geeft?
vanwege slachtoffer vergoeding oid? Maar dat zal natuurlijk een privaatrechtelijke zaak zijn..

Maar het zal inderdaad een geldboete zijn voor bedrijven die bijvoorbeeld chemische wapens leveren aan terroristen oid.. niet over nagedacht
maxi-musdinsdag 19 maart 2019 @ 13:16
Politie en Openbaar Ministerie hebben gisteren bekend gemaakt dat een verdachte is aangehouden voor het schokkende schietincident in Utrecht van 18 maart 2019, namelijk Gökmen T. In de media wordt onder meer bericht over een lopende strafzaak tegen deze verdachte.

Zedenzaak

De man wordt verdacht van een verkrachting in juli 2017. Hij zat sinds 25 augustus 2017 in voorlopige hechtenis. De rechtbank Midden-Nederland heeft op 21 september 2017 de voorlopige hechtenis van de verdachte onder voorwaarden geschorst. Dit betekent dat iemand onder voorwaarden in vrijheid wordt gesteld. Na ruim een jaar werd duidelijk dat de verdachte zich niet aan deze voorwaarden hield. Hij werkte niet mee aan het opstellen van een persoonlijkheidsonderzoek en een rapport van de reclassering. Daarom heeft de rechtbank op 4 januari 2019 op verzoek van het OM de schorsing opgeheven. De verdachte zat toen weer vast.

De man heeft op 22 januari vervolgens opnieuw schorsing van zijn voorlopige hechtenis verzocht en daarbij toegezegd zich nu wel aan alle voorwaarden te zullen houden. De rechtbank heeft dit verzoek op 31 januari 2019 afgewezen. Verdachte is daartegen in hoger beroep gegaan bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het gerechtshof heeft de behandeling van het hoger beroep op de zitting van 20 februari 2019 aangehouden om de verdachte op een volgende zitting in persoon te horen. Nadat de verdachte vervolgens ter zitting van het gerechtshof op 27 februari 2019 uitdrukkelijk had verklaard ook mee te zullen werken aan een persoonlijkheidsonderzoek en een rapportage van de reclassering heeft het gerechtshof - conform de standpunten van de verdediging en het OM - de voorlopige hechtenis van verdachte per 1 maart 2019 wederom onder voorwaarden geschorst.

Op de regiezitting van de zedenzaak bij de rechtbank op 4 maart 2019 is gesproken over de voortgang van het onderzoek. In de zaak moet nog een aantal getuigen worden gehoord. Tijdens die zitting is de voorlopige hechtenis niet opnieuw aan de orde gesteld. De inhoudelijke behandeling van deze zedenzaak staat gepland op 15 juli 2019 bij de rechtbank Midden-Nederland.

Andere strafzaken
De man was ook in twee andere recente strafzaken verdachte. Hij is op 4 maart 2019 door de politierechter veroordeeld voor een winkeldiefstal op 15 oktober 2018 tot een gevangenisstraf van 2 weken, waarvan 1 week voorwaardelijk. Op 5 maart 2019 heeft de politierechter hem veroordeeld tot 4 maanden cel voor een inbraak op 13 september 2018. Deze veroordelingen zijn nog niet onherroepelijk.

In de media wordt ook gesproken over een veroordeling in 2014 voor poging doodslag in 2013. In deze zaak heeft de meervoudige kamer de verdachte veroordeeld voor illegaal wapenbezit en een poging tot diefstal. Voor die zaak is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 49 voorwaardelijk. Hij is vrijgesproken van poging tot doodslag.

https://www.rechtspraak.n(...)pende-zedenzaak.aspx
MMXMMXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:17
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:01 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Tja, nuances zijn dan ook heel vervelend wanneer je je eigen lezing van de feiten al volledig klaar hebt hè.

Want (gelegenheids)moslim + geweld = terroristische aanslag op onze westerse idealen.
Vergeet niet : Allah is groot roepen terwijl je slacht roepen :) Dat is meestal ook het geval
sp3cdinsdag 19 maart 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:13 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:14 schreef Chia het volgende:

misschien beter om deze discussie stop te zetten want het stoort echt enorm hier en jullie gaan er met zijn tweetjes echt niet uit komen vrees ik
J.A.R.V.I.S.dinsdag 19 maart 2019 @ 13:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:17 schreef sp3c het volgende:

[..]

[..]

misschien beter om deze discussie stop te zetten want het stoort echt enorm hier en jullie gaan er met zijn tweetjes echt niet uit komen vrees ik
Duidelijk, ik zal ermee stoppen :)
speknekdinsdag 19 maart 2019 @ 13:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Tichelaarslaan is waar de auto is gevonden.

Merkwaardig om dan die auto in je straat te parkeren...
Da's inderdaad een beetje gek (alhoewel alles aan deze aanslag dus redelijk gepruts lijkt). Maar de twee personen die opgepakt zijn, zijn dat omdat politiehonden op ze af zijn gegaan. Dat hoeft niet zoveel te betekenen. Misschien had de persoon die opgepakt is gewoon aan de auto gezeten, hij stond immers al drie uur te draaien met het raam open. Het lijkt me dat het huis van de verdachte ofwel de Trumanlaan, ofwel de Oudenoord is, en beiden zijn een redelijke afstand van de Clio.

edit: brainfart. De twee opgepakte mensen zijn broers, als eentje bijvoorbeeld het huis op de Oudenoord heeft, en de ander is opgepakt omdat ie rond de Tichelaarlaan aan het snuffelen was, dan lijkt me dat inderdaad verdacht genoeg om ze vast te zetten.
MMXMMXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:06 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

https://www.duic.nl/algem(...)Gb3Z4VbTqsb4h3TQSHHU

dus dat eerwraak verhaal lijkt niet op te gaan, nu.
Ja daar waren we al uit hier
AToontje87dinsdag 19 maart 2019 @ 13:18
Misschien een volgeling van Ome Erdoghan?

https://nos.nl/artikel/21(...)iet-veilig-zijn.html
Guccipet1993dinsdag 19 maart 2019 @ 13:18
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:15 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Particulieren kunnen hem ook krijgen hoor, zal alleen niet snel gebeuren.
Voor moord met terroristisch oogmerk? :P
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
?

Wat wil je zeggen?
heywoodudinsdag 19 maart 2019 @ 13:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Ja, als Willem Alexander in zijn blote aars het monument op De Dam gaat swaffelen gaan we ook viraal. En nu?
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 13:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Ja, enorm leuk echt.
AToontje87dinsdag 19 maart 2019 @ 13:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Mand.
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 13:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Ik denk dat je verkeerd zit, dit is niet de IS Telegramgroep. Gekkie.
Guccipet1993dinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

?

Wat wil je zeggen?
niks was gewoon een gedachte hoe de wereld zou reageren
Doedezemaardinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

?

Wat wil je zeggen?
Hij wil dat het leger eindelijk ingrijpt. Don’t ask
greatgonzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:15 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Particulieren kunnen hem ook krijgen hoor, zal alleen niet snel gebeuren.
geldboete van de vijfde categorie is max ¤82.000 Is toch raar voor terrorisme...
maar goed, eigenlijk beetje of topic
Guccipet1993dinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:22 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Hij wil dat het leger eindelijk ingrijpt. Don’t ask
klopt

dan moeten ze wel
probeerdinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:21 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja, als Willem Alexander in zijn blote aars het monument op De Dam gaat swaffelen gaan we ook viraal. En nu?
Om Hans Teeuwen te quoten: Dán laat de majesteit zien er voor alle Nederlanders te zijn.
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Veel plezier op de AIVD watchlist he :')
trein2000dinsdag 19 maart 2019 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:19 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Voor moord met terroristisch oogmerk? :P
Ja, juridisch is er geen beletsel. Het zal niet gebeuren, maar das iets anders.
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 13:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:22 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

niks was gewoon een gedachte hoe de wereld zou reageren
Ik zou even langs de huisarts gaan met dit verhaal.
speknekdinsdag 19 maart 2019 @ 13:23
Beetje flauw dat jullie op die jongen reageren en hem storen tijdens het aftrekken.
Woelwaterdinsdag 19 maart 2019 @ 13:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Denk dat ik morgen de auto maar pak naar mn werk ;(
Hathordinsdag 19 maart 2019 @ 13:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef AToontje87 het volgende:
Misschien een volgeling van Ome Erdoghan?

https://nos.nl/artikel/21(...)iet-veilig-zijn.html
Dit was een uitspraak uit 2017 toen de relaties tussen Nederland, Duitsland en Turkije tot het vriespunt waren gedaald, lijkt me sterk dat dit specifieke geval daar nog iets mee te maken heeft.
Hathordinsdag 19 maart 2019 @ 13:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:21 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja, als Willem Alexander in zijn blote aars het monument op De Dam gaat swaffelen gaan we ook viraal. En nu?
Wat een toffe memes zou dat opleveren zeg. :D
Hathordinsdag 19 maart 2019 @ 13:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:23 schreef speknek het volgende:
Beetje flauw dat jullie op die jongen reageren en hem storen tijdens het aftrekken.
Dan moet ie dat maar niet doen waar wij bij zitten. Rukken doe je maar in de slaapkamer, niet in NWS.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:22 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Veel plezier op de AIVD watchlist he :')
Het zou fijn zijn als iemand dan ook serieus een melding maakt. De post is zeer zorgelijk.
speknekdinsdag 19 maart 2019 @ 13:26
quote:
Rechtbank bevestigt strafblad Gökmen T.

Gisteren schreef de NOS al over het flinke strafblad van hoofdverdachte van de aanslag Gökmen T. Zo bleek dat hij 2,5 week geleden nog vastzat. De rechtbank Midden-Nederland bevestigt dat nu.

T. heeft in 2017 een maand in voorarrest gezeten voor een verkrachtingszaak. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten, maar eind 2018 werd duidelijk dat hij zich daar niet aan hield. Op 4 januari dit jaar werd hij daarom weer vastgezet.

Hij vocht dat besluit aan en ook het Openbaar Ministerie pleitte voor het schorsen van de voorlopige hechtenis. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaf T. op 1 maart gelijk en sindsdien was hij vrij. Half juli zou zijn zaak verdergaan.

In de tussentijd werd T. ook nog veroordeeld voor twee lichtere vergrijpen. Op 5 maart kreeg hij vier maanden cel voor een inbraak. Een dag eerder had hij een week cel gekregen voor een winkeldiefstal. Tegen beide veroordelingen kan hij nog hoger beroep aantekenen.
NOS

quote:
In de tussentijd werd T. ook nog veroordeeld voor twee lichtere vergrijpen. Op 5 maart kreeg hij vier maanden cel voor een inbraak. Een dag eerder had hij een week cel gekregen voor een winkeldiefstal. Tegen beide veroordelingen kan hij nog hoger beroep aantekenen.
quote:
Op 5 maart kreeg hij vier maanden cel voor een inbraak.
giphy.gif
PzKpfwdinsdag 19 maart 2019 @ 13:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef AToontje87 het volgende:
Misschien een volgeling van Ome Erdoghan?

https://nos.nl/artikel/21(...)iet-veilig-zijn.html
Onvoorstelbaar dat er nog serieus gepraat wordt met deze man door andere politieke leiders.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:23 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Denk dat ik morgen de auto maar pak naar mn werk ;(
Het is ernstig dat er mensen met zulke denkbeelden rondlopen. Dit verziekt het veiligheidsgevoel van velen die het OV hard nodig hebben voor werk.
Taradodinsdag 19 maart 2019 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:26 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Onvoorstelbaar dat er nog serieus gepraat wordt met deze man door andere politieke leiders.
dat is nou juist politiek
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:26 schreef speknek het volgende:

[..]

NOS
[..]

[..]

[ afbeelding ]
Als dit allemaal klopt is er weinig chocola van te maken :D
AToontje87dinsdag 19 maart 2019 @ 13:30
Ontopic: Ik vind het nu wel erg lang duren voordat er weer nieuwe informatie wordt vrijgegeven. Wat vinden jullie?
MissButterflyydinsdag 19 maart 2019 @ 13:31
Hoezo, hebben we ergens recht op dan?
Longcat.dinsdag 19 maart 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:18 schreef Guccipet1993 het volgende:
Stel je voor dat er 3 intercity treinen tegelijkertijd ontploffen

(intercity Den Haag ri Amsterdam ) Intercity Utrecht ri Amsterdam, en intercity Almere Amsterdam

Met in elke trein 5 terroristen met bomvesten, 3 treinen die tegelijkertijd ontploffen maandag morgen in de spits.. Op zo'n zelfde moment een gijzeling in een starbucks vestiging midden in Amsterdam

met ongeveer 600 doden, denk dat als ooit zoiets gebeurt we viraal gaan over de wereld, en overal ter wereld de Nederlandse vlag afgebeeld zou worden op gebouwen etc
en pray voor holland op facebook plaatjes etc
Ik ga voortaan fietsen naar Amsterdam :')
Woelwaterdinsdag 19 maart 2019 @ 13:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:29 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Het is ernstig dat er mensen met zulke denkbeelden rondlopen. Dit verziekt het veiligheidsgevoel van velen die het OV hard nodig hebben voor werk.
Met sommige dingen die ik hier lees hoop ik oprecht dat er Fokkers zijn die vanuit de inrichting of huis van bewaring zitten te Fokken.
Stranidinsdag 19 maart 2019 @ 13:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:31 schreef Longcat. het volgende:

[..]

Ik ga voortaan fietsen naar Amsterdam :')
Als je Nederland echt wilt treffen, moet je natuurlijk een aanslag plegen op een fietsstalling.
Guccipet1993dinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:26 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Het zou fijn zijn als iemand dan ook serieus een melding maakt. De post is zeer zorgelijk.
nee joh heb een hollandse voor en achternaam en werk bij een supermarkt er is niet veel te zien hier, was gewoon een gedachte hoe de wereld zou reageren ,ben autistisch misschien zeg ik soms rare dingen, maar geen zorgen maken ik zou nooit zoiets raars doen
n00biedoobiedoodinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:33 schreef Strani het volgende:

[..]

Als je Nederland echt wilt treffen, moet je natuurlijk een aanslag plegen op een fietsstalling.
Dat hebben de nazi's in 1945 nog willen doen, maar het was er opvallend leeg toen
Speekselklierdinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:22 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

niks was gewoon een gedachte hoe de wereld zou reageren
Vaak zeg ik probeer het... Maar in dit geval zeg ik dat NIET.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:31 schreef MissButterflyy het volgende:
Hoezo, hebben we ergens recht op dan?
Na een niveau 5 alarm gisteren, best wel. Vind ik.
Isdatzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:30 schreef AToontje87 het volgende:
Ontopic: Ik vind het nu wel erg lang duren voordat er weer nieuwe informatie wordt vrijgegeven. Wat vinden jullie?
Ik vind het een goede zaak dat men een beetje voorzichtig is met informatie naar buiten brengen, want voor je het weet gaan halve waarheden een geheel eigen leven leiden.

Jouw nieuwsgierigheid voeden is gelukkig niet de prioriteit.
Stranidinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:34 schreef n00biedoobiedoo het volgende:

[..]

Dat hebben de nazi's in 1945 nog willen doen, maar het was er opvallend leeg toen
:D
matspontiusdinsdag 19 maart 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:13 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Hoevaak moet ik dit nog uitleggen?

Ik en anderen doen een aanname op basis van de beschikbare bronnen
Jij en anderen doen een aanname op basis van de beschikbare bronnen

Van die bronnen die beschikbaar waren blijken er een aantal nepnieuws te zijn, dit was niet het rechtse nep nieuws waar zo zwaar tegen opgetreden moet worden, wat ze strafbaar willen maken en waarover een hoop ophef is. Nee er is islamitische/links nep nieuws die met man en macht proberen deze aanslag te downplayen. Dat nep nieuws moet aangepakt worden, het was geen eerwraak, er waren geen bekende slachtoffers, de slachtoffers waren niet allemaal moslims. Allemaal zaken waardoor enkelen hier een mening vormde dat het wel degelijk eerwraak was en de mensen die toch bij de beperkte informatie bleven, waaruit al je kon concluderen dat het geen eerwraak was, kregen van de personen die in het nep nieuws trapte weer te horen dat ze racistisch waren, dat ze dit soort aanslagen hopen want dat speelt rechts weer in de kaart etc. etc. etc. Dat is hetgeen wat ze moeten aanpakken, het nepnieuws, het liegen en bedriegen met achterliggende gedachten, of dat nu is om moslims zwart te maken of om moslims in een goed daglicht te zetten, liegen en nep nieuws moet eens kappen.

Daarbij heb ik het wel eens fout gehad in mijn discussies, elke keer nam ik mijn verlies en ging ik door het stof, wanneer zie ik dit eens van de andere kant? Ondanks dat ik toch een punt had, of je het er nu mee eens bent of niet, verleggen jullie gewoon het onderwerp om de aanval maar te kunnen blijven openen.

Zoals al aangegeven, ik ben er klaar mee. Dit sukkelt toch zo door omdat er geen acties worden ondernomen, deze ellende gaat alleen maar meer worden, niemand vraagt zich af hoeveel van die radicale doorgesnoven idioten met heel wat op de kerfstok vrij rondlopen momenteel? Of zou dit een uniek geval zijn geweest? De realisten onder ons weten wel beter, er loopt veel van dit tuig rond en ook genoeg niet allochtonen die eigenlijk vast horen te zitten of te zwak gestraft zijn na de 25e kans. Door continue dezelfde lijn te blijven volgen waarbij de andere kant verketterd wordt creëer je een tweedeling, met als uiteindelijke resultaat na nog meer van dit soort verrijkingen dat rechtse partijen groter en groter worden.
Het is dat dit een stelletje prutsers zijn. Je kan wachten op een goed voorbereide aanslag In Nederland waarbij veel meer slachtoffers gaan vallen. Doemdenken natuurlijk, aan de andere kant de realiteit!
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:32 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Met sommige dingen die ik hier lees hoop ik oprecht dat er Fokkers zijn die vanuit de inrichting of huis van bewaring zitten te Fokken.
Ons land is geweldig. Ik snap niet dat er zulke zieke mensen rondlopen die het (willen) verzieken voor de samenleving.

Het leek vroeger vóór 2010 allemaal veel veiliger en fijner.
Isdatzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Na een niveau 5 alarm gisteren, best wel. Vind ik.
Meneer is opgepakt, je kan weer veilig over straat. Dat is alles wat je op dit moment moet weten, de rest komt te zijner tijd wel.
Stranidinsdag 19 maart 2019 @ 13:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Na een niveau 5 alarm gisteren, best wel. Vind ik.
Mwah, ik vind dat we voor nu weer genoeg informatie hebben gekregen (dat er geen duidelijk verband is met de slachtoffers). Ik heb liever dat ze gewoon lekker hun werk doen. Het gevaar lijkt nu geweken dus men kan gewoon weer door met het dagelijkse leven.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:35 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Ons land is geweldig. Ik snap niet dat er zulke zieke mensen rondlopen die het (willen) verzieken voor de samenleving.

Het leek vroeger vóór 2010 allemaal veel veiliger en fijner.
Voor 2001, en nog beter voor het Social media tijdperk.
Doedezemaardinsdag 19 maart 2019 @ 13:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:36 schreef Strani het volgende:

[..]

Mwah, ik vind dat we voor nu weer genoeg informatie hebben gekregen (dat er geen duidelijk verband is met de slachtoffers). Ik heb liever dat ze gewoon lekker hun werk doen. Het gevaar lijkt nu geweken dus men kan gewoon weer door met het dagelijkse leven.
Amen
matspontiusdinsdag 19 maart 2019 @ 13:37
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Meneer is opgepakt, je kan weer veilig over straat. Dat is alles wat je op dit moment moet weten, de rest komt te zijner tijd wel.
Ja, gelukkig lopen er niet meer van deze meneren rond op de wereld. Slaap lekker en morgen gezond weer op ....
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:32 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Met sommige dingen die ik hier lees hoop ik oprecht dat er Fokkers zijn die vanuit de inrichting of huis van bewaring zitten te Fokken.
Daarom ook dit soort posts direct melden.
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:30 schreef AToontje87 het volgende:
Ontopic: Ik vind het nu wel erg lang duren voordat er weer nieuwe informatie wordt vrijgegeven. Wat vinden jullie?
Ik maak me daar niet zo druk om. Laat de autoriteiten lekker het werk doen wat ze moeten doen. Informatie komt wel op het moment dat zij de tijd rijp achten.
SpaceOdditydinsdag 19 maart 2019 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:35 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Ons land is geweldig. Ik snap niet dat er zulke zieke mensen rondlopen die het (willen) verzieken voor de samenleving.

Het leek vroeger vóór 2010 allemaal veel veiliger en fijner.
Zet voor de gein eens een andere bril op.

Bij voorkeur een (streng) islamitische.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:30 schreef AToontje87 het volgende:
Ontopic: Ik vind het nu wel erg lang duren voordat er weer nieuwe informatie wordt vrijgegeven. Wat vinden jullie?
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:31 schreef MissButterflyy het volgende:
Hoezo, hebben we ergens recht op dan?
De laatste berichten wijzen toch op een terroristische aanslag. Kan toch net dat zetje zijn waardoor mensen op bepaalde partijen stemmen.
Verder hebben we daar zeker recht op want het gaat in het geval van een terroristische aanslag wel over de veiligheid van de burgers. Het Binnenhof wordt dan bij enige dreiging wel onmiddellijk beveiligd maar de burger moet het hebben van opletten en geluk hebben.
Isdatzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:35 schreef GeschiktX het volgende:

[..]


Het leek vroeger vóór 2010 allemaal veel veiliger en fijner.
Dat doe je jezelf aan. Ik beweeg me nog net zo onbezonnen voort als in 2010 en ik zou je adviseren 't zelfde te doen. Jezelf bang laten maken is een keuze.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:39
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Meneer is opgepakt, je kan weer veilig over straat. Dat is alles wat je op dit moment moet weten, de rest komt te zijner tijd wel.
Dat mag je mening zijn. Ik weet graag wat meer, zeker met de verkiezingen voor de deur. Die prutsers daar in den Haag moeten scherp blijven.

Kabinet maakt wel heel veel slordige en dure foutjes de laatste tijd.
Vroeger kon je nog het nieuws volgen, maar dat is zeer gekleurd tegenwoordig.
Speekselklierdinsdag 19 maart 2019 @ 13:39
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:38 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat doe je jezelf aan. Ik beweeg me nog net zo onbezonnen voort als in 2010 en ik zou je adviseren 't zelfde te doen. Jezelf bang laten maken is een keuze.
Dood ga je toch.
Voor die tijd kan je maar beter geleefd hebben.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:38 schreef the-eye het volgende:

[..]


[..]

De laatste berichten wijzen toch op een terroristische aanslag. Kan toch net dat zetje zijn waardoor mensen op bepaalde partijen stemmen.
Verder hebben we daar zeker recht op want het gaat in het geval van een terroristische aanslag wel over de veiligheid van de burgers. Het Binnenhof wordt dan bij enige dreiging wel onmiddellijk beveiligd maar de burger moet het hebben van opletten en geluk hebben.
Dit dus.
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat mag je mening zijn. Ik weet graag wat meer, zeker met de verkiezingen voor de deur. Die prutsers daar in den Haag moeten scherp blijven.

Kabinet maakt wel heel veel slordige en dure foutjes de laatste tijd.
Vroeger kon je nog het nieuws volgen, maar dat is zeer gekleurd tegenwoordig.
Gelukkig stem je morgen niet voor het kabinet, dus rustig aan maar weer katootje

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2019 13:40:16 ]
matspontiusdinsdag 19 maart 2019 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat mag je mening zijn. Ik weet graag wat meer, zeker met de verkiezingen voor de deur. Die prutsers daar in den Haag moeten scherp blijven.

Kabinet maakt wel heel veel slordige en dure foutjes de laatste tijd.
Vroeger kon je nog het nieuws volgen, maar dat is zeer gekleurd tegenwoordig.
Lees: gecensureerd om de bevolking niet onnodig met alle feiten te confronteren
voetbalmanager2dinsdag 19 maart 2019 @ 13:40
quote:
Gökmen Tanis werd twee weken geleden veroordeeld tot celstraf van vier maanden
https://www.ad.nl/dossier(...)er-maanden~abd06c92/
Toefjesdinsdag 19 maart 2019 @ 13:40
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:38 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat doe je jezelf aan. Ik beweeg me nog net zo onbezonnen voort als in 2010 en ik zou je adviseren 't zelfde te doen. Jezelf bang laten maken is een keuze.
Mee eens hoor. Mensen willen iets te graag bang zijn lijkt het wel.
klappernootopreisdinsdag 19 maart 2019 @ 13:43
Dit alles treffend uitgebeeld:

54517369_2230577136999742_2762613223524925440_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=1893acc77952f9ecf5db9d73a7b1b64b&oe=5D1AB2A5
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:40 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Gelukkig stem je morgen niet voor het kabinet, dus rustig aan maar weer katootje
Nee, wel voor degene die gaan stemmen voor de eerste kamer. Die kunnen de grootste shit er nog uitvissen.

Daarnaast zijn de reacties van de kamerleden op het gebeuren ook weer typerend en veelzeggend. Zeker van die mietjes Jetten en Klaver.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:43
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:38 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat doe je jezelf aan. Ik beweeg me nog net zo onbezonnen voort als in 2010 en ik zou je adviseren 't zelfde te doen. Jezelf bang laten maken is een keuze.
Gebruik jij dagelijks de trein voor woon-werk verkeer?

Als je met de auto bent, is het wel makkelijker om je onbezonnen voort te zetten.
saparmurat_niyazovdinsdag 19 maart 2019 @ 13:43
2010 is ook nog niet zo lang geleden imo. Toen waren 9/11, Londen en Madrid al gebeurd en zat de terreurdreiging er ook al in.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:34 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

nee joh heb een hollandse voor en achternaam en werk bij een supermarkt er is niet veel te zien hier, was gewoon een gedachte hoe de wereld zou reageren ,ben autistisch misschien zeg ik soms rare dingen, maar geen zorgen maken ik zou nooit zoiets raars doen
Misschien zou je zulke rare dingen dan ook niet moeten posten.
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:40 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Een vraag aan de D66-ers,

Is het wenselijk dat mensen met een strafblad van hier tot Ankara vrij rondlopen en over wapens kunnen beschikken?

Is dit een van de experimenten die op de maatschappij worden losgelaten?

Welke D66-rechter heeft deze man weer de maatschappij ingestuurd?
Beetje, toekomstperspectief geven, en zo...
kies-voro-de-toekomst-klein.jpg
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:43 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
2010 is ook nog niet zo lang geleden imo. Toen waren 9/11, Londen en Madrid al gebeurd en zat de terreurdreiging er ook al in.
Maar de impact en onrust in de samenleving was minder. Er was toen geen (social) media.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:45
quote:
13s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:44 schreef Leandra het volgende:

[..]

Misschien zou je zulke rare dingen dan ook niet moeten posten.
Ik denk dat die zich terug probeert te trekken in wat die zei, nu die 'betrapt' is.

Gewoon melden zo iemand.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 13:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Na een niveau 5 alarm gisteren, best wel. Vind ik.
Mwah, ik denk niet dat ze informatie hoeven geven die een rechtsgang zou kunnen verstoren, en daar ga je nu al snel over praten als het gaat om "meer informatie".
Tenzij men meer gegevens over de slachtoffers bedoelt, maar daar hebben we al helemaal geen recht op.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:44 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Maar de impact en onrust in de samenleving was minder. Er was toen geen (social) media.
Natuurlijk wel, minder maar toen was het al begonnen.
Isdatzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat mag je mening zijn. Ik weet graag wat meer
Kwestie van geduld. Aan ongeverifieerde gegevens heb je niks, en onwaarheden vervolgens weer de wereld uit helpen is altijd lastig.
quote:
, zeker met de verkiezingen voor de deur. Die prutsers daar in den Haag moeten scherp blijven.

Kabinet maakt wel heel veel slordige en dure foutjes de laatste tijd.
Vroeger kon je nog het nieuws volgen, maar dat is zeer gekleurd tegenwoordig.
Als je het bij bronnen als de telegraaf houdt wel, inderdaad. Gelukkig zijn er een aantal goede alternatieven.
TheVulturedinsdag 19 maart 2019 @ 13:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:40 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Een vraag aan de D66-ers,

Is het wenselijk dat mensen met een strafblad van hier tot Ankara vrij rondlopen en over wapens kunnen beschikken?

Is dit een van de experimenten die op de maatschappij worden losgelaten?

Welke D66-rechter heeft deze man weer de maatschappij ingestuurd?
Het is vrij normaal dat niet alle mensen die veroordeeld zijn (afhankelijk van het misdrijf) ook meteen achter slot en grendel worden gezet, ook omdat er nog een mogelijkheid tot beroep is. Dat nu toevallig een doorgedraaide gek die twee weken geleden is veroordeeld aan een wapen weet te komen en begint te schieten is ontzettend kut voor de slachtoffers, maar dit is niet meer dan een verschrikkelijk incident van een losgeslagen gek...

Maar ik snap dat het populairder is om nu te roepen dat alle veroordeelden ook a la minute achter slot en grendel moeten, want in potentie zouden ze zomaar een aanslag kunnen plegen :')
Guccipet1993dinsdag 19 maart 2019 @ 13:46
quote:
13s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:44 schreef Leandra het volgende:

[..]

Misschien zou je zulke rare dingen dan ook niet moeten posten.
Sorry, ik zal even stoppen met fokken vandaag
Guccipet1993dinsdag 19 maart 2019 @ 13:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:45 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Ik denk dat die zich terug probeert te trekken in wat die zei, nu die 'betrapt' is.

Gewoon melden zo iemand.
als je zoiets van plan bent ben je wel heel dom om het te melden op een forum met +10.000 leden
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:48
Wellicht een goed idee als we als samenleving oproepen voor een rustig en vredevolle maatschappij.

Misschien via handtekeningen ofzo.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mwah, ik denk niet dat ze informatie hoeven geven die een rechtsgang zou kunnen verstoren, en daar ga je nu al snel over praten als het gaat om "meer informatie".
Tenzij men meer gegevens over de slachtoffers bedoelt, maar daar hebben we al helemaal geen recht op.
Nogmaals, ik vind de gegevens van de slachtoffers en nabestaanden niet interessant. Diep triest voor ze.

Het gaat mij om het handelen en de feiten/tijdslijnen en beslissingen.

We betalen met zijn allen veel geld om al die instanties, gemeentes en overheden in stand te houden. Ik wil dan ook zeker weten dat het goed functioneert.

Zeker op gebied van veiligheid.
Messinadinsdag 19 maart 2019 @ 13:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:48 schreef GeschiktX het volgende:
Wellicht een goed idee als we als samenleving oproepen voor een rustig en vredevolle maatschappij.

Misschien via handtekeningen ofzo.
Dat had onze tramschieter ook vast tegengehouden O+
FL_Freakdinsdag 19 maart 2019 @ 13:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:48 schreef GeschiktX het volgende:
Wellicht een goed idee als we als samenleving oproepen voor een rustig en vredevolle maatschappij.
Misschien via handtekeningen ofzo.
_O-
bloodymary1dinsdag 19 maart 2019 @ 13:49
Of een liedje maken en samen zingen.
Woelwaterdinsdag 19 maart 2019 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:46 schreef TheVulture het volgende:
Dat nu toevallig een doorgedraaide gek die twee weken geleden is veroordeeld aan een wapen weet te komen
Aan een wapen weet te komen? :D Zulk soort gekken hebben over het algemeen al lang een wapen, het is enkel wachten op het moment dat ze het daadwerkelijk gebruiken.
nixxxdinsdag 19 maart 2019 @ 13:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:26 schreef speknek het volgende:

[..]

NOS
[..]


[..]

[ afbeelding ]
En het is geen voorwaarde voor opschorten van hechtenis dat je niet weer veroordeeld wordt voor iets anders? Echt what the fuck mensen.... en dan die 150 dagen met 49 voorwaardelijk voor op een flat schieten??? Daar had wmb zijn Nederlandse nationaliteit al moeten verdwijnen en had hij na een flinke straf naar Turkije gedeporteerd moeten worden.
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 13:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:49 schreef bloodymary1 het volgende:
Of een liedje maken en samen zingen.
En onze profielfoto op Facebook veranderen naar de vlag van Utrecht of een huilende Nijntje uiteraard.
Isdatzodinsdag 19 maart 2019 @ 13:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:43 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Gebruik jij dagelijks de trein voor woon-werk verkeer?
Nee, maar tot voor kort reisde ik een aantal keer per week met de trein heen en weer tussen Utrecht en Amsterdam.
quote:
Als je met de auto bent, is het wel makkelijker om je onbezonnen voort te zetten.
Ik heb een auto, maar ik gebruik hem amper.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:52
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:46 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Kwestie van geduld. Aan ongeverifieerde gegevens heb je niks, en onwaarheden vervolgens weer de wereld uit helpen is altijd lastig.
[..]

Als je het bij bronnen als de telegraaf houdt wel, inderdaad. Gelukkig zijn er een aantal goede alternatieven.
Ik heb de gemeente Rotterdam vorige week gewezen op fouten in hun beleidsplannen, voor een bepaalde wijk zijn de kosten hiervan 2 miljoen euro. Deze worden betaald door de burgers, een beetje oplettendheid richting de overheid is dan ook geen overbodige luxe. Zeker wanneer we weer een nieuw kunstwerk ter waarde van. 3 miljoen euro gaan aankopen.

En ik ben van mening dat alle info van de eerste dagen het meest zuiver is.
Zeker die van de getuigen, en verslaggevers. De rest is alweer bewerkt.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:49 schreef bloodymary1 het volgende:
Of een liedje maken en samen zingen.
Er zijn mensen die dwalen naar het donker en met een maatschappelijke oproep voor een vredevolle en rustige samenleving kunnen we proberen om de verdwaalden te verlichten. Want het licht is sterker dan het donker en het daglicht overwint de nacht.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:54
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:52 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nee, maar tot voor kort reisde ik een aantal keer per week met de trein heen en weer tussen Utrecht en Amsterdam.
[..]

Ik heb een auto, maar ik gebruik hem amper.
Ik denk dat je daarom minder angstig bent en 'rationeel' kan blijven.

De treinreizigers, waaronder ik, zitten met dagelijkse zorg en angst. De treinreizigers willen gewoon een veilige reis naar werk en huis.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 13:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:52 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik heb de gemeente Rotterdam vorige week gewezen op fouten in hun beleidsplannen, voor een bepaalde wijk zijn de kosten hiervan 2 miljoen euro. Deze worden betaald door de burgers, een beetje oplettendheid richting de overheid is dan ook geen overbodige luxe. Zeker wanneer we weer een nieuw kunstwerk ter waarde van. 3 miljoen euro gaan aankopen.

En ik ben van mening dat alle info van de eerste dagen het meest zuiver is.
Zeker die van de getuigen, en verslaggevers. De rest is alweer bewerkt.
Ja hoor. :')
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 13:54
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:46 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Kwestie van geduld. Aan ongeverifieerde gegevens heb je niks, en onwaarheden vervolgens weer de wereld uit helpen is altijd lastig.
Dit dus.
Dat zie je maar weer toen het gisteren leek alsof het om een gevalletje eerwraak ging, men buitelde over elkaar heen om de grote politie-inzet te veroordelen voor zo'n situatie.

Wel kut dat het nu toch een terroristische daad lijkt te zijn, of een ander soort aanslag op willekeurige mensen, en dat er dus geen enkele zekerheid was dat de dader niet nog een keer toe zou slaan.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:53 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Er zijn mensen die dwalen naar het donker en met een maatschappelijke oproep voor een vredevolle en rustige samenleving kunnen we proberen om de verdwaalden te verlichten. Want het licht is sterker dan het donker en het daglicht overwint de nacht.
?
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:31 schreef Longcat. het volgende:

[..]

Ik ga voortaan fietsen naar Amsterdam :')
Zo klote dat mijn werk alleen per OV bereikbaar is... ik knijp hem dagelijks vd angst. Bah
saparmurat_niyazovdinsdag 19 maart 2019 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:55 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

?
Hij wil extra straatverlichting om te voorkomen dat criminelen 's nachts verdwalen.
AToontje87dinsdag 19 maart 2019 @ 13:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:53 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Er zijn mensen die dwalen naar het donker en met een maatschappelijke oproep voor een vredevolle en rustige samenleving kunnen we proberen om de verdwaalden te verlichten. Want het licht is sterker dan het donker en het daglicht overwint de nacht.
ik wet niet wat jij gesnoept hebt, maar ik wil het ook!
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:54 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ja hoor. :')
Wat ja hoor?

De helft van de 11000 medewerkers hier voert beleidsplannen uit, zonder nadenken.
Jij gaat er blind vanuit dat zaken die van bovenhand worden besloten ook goed worden uitgevoerd? En wie controleert dat?

Om ontopic te blijven, die driehoek controleert zichzelf.
En nogmaals, zoveel vertrouwen heb ik niet meer in dat zooitje in Den Haag.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 13:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:55 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

?
Vanwaar het vraagteken?
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 13:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:48 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Nogmaals, ik vind de gegevens van de slachtoffers en nabestaanden niet interessant. Diep triest voor ze.

Het gaat mij om het handelen en de feiten/tijdslijnen en beslissingen.

We betalen met zijn allen veel geld om al die instanties, gemeentes en overheden in stand te houden. Ik wil dan ook zeker weten dat het goed functioneert.

Zeker op gebied van veiligheid.
Nu het er op lijkt dat de kans op een terroristische daad een stuk groter is dan gisteravond, lijkt me dat de inzet en beslissingen tot de arrestatie prima zijn geweest.

En nee, het controleren van de overheid is geen taak van de burger, zeker niet als het gaat om het controleren van politie-inzet in minder dan 24 uur na de gebeurtenis.
En op die bewering wil ik nog wel een uitzondering maken als de politie compleet onschuldige mensen van hun bed gaat lichten omdat ze 20 meter naast het zebrapad zijn overgestoken.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 13:59
Hoe laat beginnen ze in den haag?
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 14:00
quote:
Internetbankieren nekt tramschutter Utrecht

UTRECHT - Een puik staaltje financieel rechercheren blijkt Gökmen T. gisteren fataal te zijn geworden. De aanslagpleger van Turkse afkomst maakte kort nadat hij in Utrecht drie mensen vermoordde, met een van een vriend geleende telefoon via telebankieren een geldbedrag over.

De mobiele telefoon waarmee de opmerkelijke transactie werd uitgevoerd kon worden uitgepeild en zo kwam de recherche gistermiddag achter de verblijfplaats van T.. Hier werd hij aan het begin van de avond door een arrestatieteam overmeesterd. Dit hebben bronnen dicht bij het onderzoek bevestigd.

https://www.telegraaf.nl/(...)tramschutter-utrecht
"Ewaa Gökmen, kun je nog ff 5 eu overmaken voor de benzine voor de Clio"
klappernootopreisdinsdag 19 maart 2019 @ 14:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:44 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Maar de impact en onrust in de samenleving was minder. Er was toen geen (social) media.
Dat is het manco van tegenwoordig. Waar ze voorheen geduldig wachten op de feiten en de krant van morgen, blijven ze nu angstig achter hun smartphone dom wezen doen en de roddels sneller verspreiden dan het nieuws
Xa1ptdinsdag 19 maart 2019 @ 14:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:30 schreef AToontje87 het volgende:
Ontopic: Ik vind het nu wel erg lang duren voordat er weer nieuwe informatie wordt vrijgegeven. Wat vinden jullie?
Vind ik ook. Ik ga een klacht indienen. Ongehoord dit.
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 14:02
De voorlopige hechtenis van de verdachte was al ruim één jaar geleden geschorst. Daarna heeft de rechtbank besloten om de schorsing op te heffen, omdat de man zich niet aan de voorwaarden hield. Dit was ergens in januari. Een nieuw verzoek tot schorsing werd door de rechtbank afgewezen, maar uiteindelijk door het Hof, in hoger beroep, alsnog toegekend.

D2BZlYmWoAAwRxT.jpg
rechtbankMNL twitterde op dinsdag 19-03-2019 om 13:39:51 Tijdlijn voorlopige hechtenis Gökmen T. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht: https://t.co/oydqDt81TQ https://t.co/TqsxVa8Fck reageer retweet
En wij blijven maar nieuwe kansen geven.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:57 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Hij wil extra straatverlichting om te voorkomen dat criminelen 's nachts verdwalen.
Ik wil een versterking van het veiligheidsgevoel.

Investeren in veiligheid dus, zoals cameratoezicht, meer blauw op straat en hogere salarissen voor onse hulpverleners over de hele linie.
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:02
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 14:03
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:00 schreef Sanddr het volgende:

[..]

"Ewaa Gökmen, kun je nog ff 5 eu overmaken voor de benzine voor de Clio"
Wow.....
Digi2dinsdag 19 maart 2019 @ 14:03
Weet iemand of de hoofdverdachte over de nederlandse nationaliteit beschikt of over een verblijfsvergunning ? Gezien de trackrecord zullen er mogelijk vragen komen waarom hij nog niet teruggestuurd was naar Turkije?
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:00 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

Dat is het manco van tegenwoordig. Waar ze voorheen geduldig wachten op de feiten en de krant van morgen, blijven ze nu angstig achter hun smartphone dom wezen doen en de roddels sneller verspreiden dan het nieuws
Dat maakt iedereen nog angstiger dan ze al zijn. Te veel speculaties. We moeten afwachten op de feiten. Eventueel oproepen tot rust en vrede.
mossad_agentdinsdag 19 maart 2019 @ 14:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:03 schreef Digi2 het volgende:
Weet iemand of de hoofdverdachte over de nederlandse nationaliteit beschikt of over een verblijfsvergunning ? Gezien de trackrecord zullen er mogelijk vragen komen waarom hij nog niet teruggestuurd was naar Turkije?
Vast wel, die delen ze uit bij pakjes Bona en afpakken mag niet. Is niet lief voor de mensen die het al zo zwaar hebbben.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nu het er op lijkt dat de kans op een terroristische daad een stuk groter is dan gisteravond, lijkt me dat de inzet en beslissingen tot de arrestatie prima zijn geweest.

En nee, het controleren van de overheid is geen taak van de burger, zeker niet als het gaat om het controleren van politie-inzet in minder dan 24 uur na de gebeurtenis.
En op die bewering wil ik nog wel een uitzondering maken als de politie compleet onschuldige mensen van hun bed gaat lichten omdat ze 20 meter naast het zebrapad zijn overgestoken.
Het controleren van de overheid blijft altijd een taak van een burger, waarom hebben we anders nog verkiezingen? Er klakkeloos vanuit gaan dat ze het altijd goed doen en verstand van zaken hebben, is niet mijn ding. Zie zo'n beaudet en Jetten, broekjes zijn het.

Wat ik bedoel is dat de informatie die door diverse kanalen gedeeld wordt in de eerste 24 uur, belangrijk is.

Politie zal nooit mensen van hun bed lichten voor het verkeerd oversteken, ze hebben veel te weinig mankrachten.
D.dinsdag 19 maart 2019 @ 14:06
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:00 schreef Sanddr het volgende:

[..]

"Ewaa Gökmen, kun je nog ff 5 eu overmaken voor de benzine voor de Clio"
Benieuwd wat die ‘opmerkelijke transactie’ is :Y
klappernootopreisdinsdag 19 maart 2019 @ 14:07
quote:
Ik vraag me af wat ze herdenken mbt de honderden doden van de cycloon in Mozambique. Zo te zien is dit geen BREAKING NEWS hier.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:05 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Dat maakt iedereen nog angstiger dan ze al zijn. Te veel speculaties. We moeten afwachten op de feiten. Eventueel oproepen tot rust en vrede.
Oproepen tot rust en vrede?

Is er ergens een signaal van onrust dan? Naast Klaver en Jetten was iedereen gewoon aan het werk vanmorgen.
S95Sedandinsdag 19 maart 2019 @ 14:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:48 schreef GeschiktX het volgende:
Wellicht een goed idee als we als samenleving oproepen voor een rustig en vredevolle maatschappij.

Misschien via handtekeningen ofzo.
Of liedjes?
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:06 schreef D. het volgende:

[..]

Benieuwd wat die ‘opmerkelijke transactie’ is :Y
Zal wel snel al zijn geld hebben overgemaakt naar iemand anders voordat hij gepakt zou worden. :P
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:07 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat ze herdenken mbt de honderden doden van de cycloon in Mozambique. Zo te zien is dit geen BREAKING NEWS hier.
Nee klopt, dit topic gaat over Utrecht niet over Mozambique.
Misschien zelf even een NWS topic hiervoor aanmaken?
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:11
quote:
Nou.... na 3 zinnen van Rutten was ik er wel klaar mee.

"We gaan verder met ons leven want dat is het beste antwoord wat we kunnen geven" :')

Als bevolking mag je toch iets meer verwachten van een mp dan dit soort slappe uitspraken
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:11
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:09 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Zal wel snel al zijn geld hebben overgemaakt naar iemand anders voordat hij gepakt zou worden. :P
Vliegticket naar Turkije?
Mogelijk komt daar de derde verdachte ook vandaan.
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 14:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Het controleren van de overheid blijft altijd een taak van een burger, waarom hebben we anders nog verkiezingen? Er klakkeloos vanuit gaan dat ze het altijd goed doen en verstand van zaken hebben, is niet mijn ding. Zie zo'n beaudet en Jetten, broekjes zijn het.

Wat ik bedoel is dat de informatie die door diverse kanalen gedeeld wordt in de eerste 24 uur, belangrijk is.

Politie zal nooit mensen van hun bed lichten voor het verkeerd oversteken, ze hebben veel te weinig mankrachten.
Daar hebben we iid verkiezingen voor, en diverse andere kanalen.
Maar roepen dat we informatie moeten hebben, amper 24 na een (terroristische) aanslag om de inzet en beslissingen van de politie te kunnen beoordelen hoort daar niet bij.

Ik verwacht dat de politie hun eigen evaluatie van de gebeurtenissen nog niet eens heeft afgerond.
TheVulturedinsdag 19 maart 2019 @ 14:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:02 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Ik wil een versterking van het veiligheidsgevoel.

Investeren in veiligheid dus, zoals cameratoezicht, meer blauw op straat en hogere salarissen voor onse hulpverleners over de hele linie.
En dan nog zijn dit soort aanslagen niet te voorkomen
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 14:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:11 schreef the-eye het volgende:

[..]

Nou.... na 3 zinnen van Rutten was ik er wel klaar mee.

"We gaan verder met ons leven want dat is het beste antwoord wat we kunnen geven" :')

Als bevolking mag je toch iets meer verwachten van een mp dan dit soort slappe uitspraken
Maakt ook niet uit wat hij gezegd zou hebben hè, het was sowieso niet goed geweest.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:12 schreef Leandra het volgende:

[..]

Daar hebben we iid verkiezingen voor, en diverse andere kanalen.
Maar roepen dat we informatie moeten hebben, amper 24 na een (terroristische) aanslag om de inzet en beslissingen van de politie te kunnen beoordelen hoort daar niet bij.

Ik verwacht dat de politie hun eigen evaluatie van de gebeurtenissen nog niet eens heeft afgerond.
Het is goed om vinger aan de pols te houden bij een politie waar zaken ook net zo makkelijk op de plank blijken te belanden
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:12 schreef Leandra het volgende:

[..]

Daar hebben we iid verkiezingen voor, en diverse andere kanalen.
Maar roepen dat we informatie moeten hebben, amper 24 na een (terroristische) aanslag om de inzet en beslissingen van de politie te kunnen beoordelen hoort daar niet bij.

Ik verwacht dat de politie hun eigen evaluatie van de gebeurtenissen nog niet eens heeft afgerond.
Lees even terug, ik roep niet dat we informatie moeten hebben. Ik vind het wel prettig om zelf een beeld te kunnen vormen van de gebeurtenissen.

En nogmaals dat gaat niet over namen en rugnummers van slachtoffers.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 13:58 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Wat ja hoor?

De helft van de 11000 medewerkers hier voert beleidsplannen uit, zonder nadenken.
Jij gaat er blind vanuit dat zaken die van bovenhand worden besloten ook goed worden uitgevoerd? En wie controleert dat?

Om ontopic te blijven, die driehoek controleert zichzelf.
En nogmaals, zoveel vertrouwen heb ik niet meer in dat zooitje in Den Haag.
Werk jij bij de gemeente?
Leandradinsdag 19 maart 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:15 schreef the-eye het volgende:

[..]

Het is goed om vinger aan de pols te houden bij een politie waar zaken ook net zo makkelijk op de plank blijken te belanden
Ja, maar dat doe je niet door te stellen dat het publiek recht heeft op meer informatie en daarbij dan ook nog eens de beslissingen van de politie bedoelen.

En in dit geval is er zeker niet laks gehandeld en is de verdachte in de cel beland, nog vrij rap ook.
architodinsdag 19 maart 2019 @ 14:16
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:15 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

Zelfs rechters geven toe dat zij geen andersdenkende toelaten tot de beroepsgroep.

Misschien moet de gehele rechterlijke macht eens vervangen worden om schoon schip te maken in dit land.
Misschien zou je je eens minder extremistisch kunnen uitlaten. Dat lijkt me een beter idee dan de hele rechterlijke macht vervangen. :')
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:11 schreef the-eye het volgende:

[..]

Nou.... na 3 zinnen van Rutten was ik er wel klaar mee.

"We gaan verder met ons leven want dat is het beste antwoord wat we kunnen geven" :')

Als bevolking mag je toch iets meer verwachten van een mp dan dit soort slappe uitspraken
WildersGod regelt het wel.
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:18
Internetbankieren nekt tramschutter Utrecht

https://www.telegraaf.nl/(...)tramschutter-utrecht

^O^
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:18 schreef Zipportal het volgende:
Internetbankieren nekt tramschutter Utrecht

https://www.telegraaf.nl/(...)tramschutter-utrecht

^O^
Mooi recherche werk ^O^
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:16 schreef Zipportal het volgende:

[..]

WildersGod regelt het wel.
Wilders zal hier zeker een mening over hebben maar gaat de rest van de tweede kamer nu een keer luisteren of schreeuwen ze liever moord en brand over het gevaar van een paar centimeter hoger water over 100 of 500 jaar?
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:19
JAAAAAAAAAAAAAA WILDERS.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:08 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Oproepen tot rust en vrede?

Is er ergens een signaal van onrust dan? Naast Klaver en Jetten was iedereen gewoon aan het werk vanmorgen.
Nou, ik heb ervoor gekozen om vandaag vanuit thuis te werken. Iets té angstig geraakt om de trein te nemen.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 14:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:20 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Nou, ik heb ervoor gekozen om vandaag vanuit thuis te werken. Iets té angstig geraakt om de trein te nemen.
:')
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 14:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:19 schreef Zipportal het volgende:
JAAAAAAAAAAAAAA WILDERS.
U bent daar politiek verantwoordelijk voor
J.A.R.V.I.S.dinsdag 19 maart 2019 @ 14:21
Indien al gepost mijn excuses, wat er op het briefje stond:

quote:
Inmiddels is ook meer duidelijk waarom politie en openbaar ministerie vanaf de aanslag tot op heden ernstig rekening houden met een terroristisch motief en andere motieven minder waarschijnlijk achten. In een in de vluchtauto teruggevonden briefje beschrijft T. niet alleen in naam van Allah te hebben gehandeld maar groet hij ook zijn ‘moslimbroeders.’
Het zou niet de eerste zijn die in het reine probeert te komen door ongelovigen te slachten nadat hij zich jarenlang als een misdadiger gedragen heeft.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:21
Kijk nou is Geert pissig en terecht!
J.A.R.V.I.S.dinsdag 19 maart 2019 @ 14:22
Mooi Geertje, niet alleen over de islam of moslims maar ook over de falende rechtstaat en de zwakke straffen. ^O^
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:23
En ja, je blijft het maar constant horen," ja Nederland straft in Europa als één van de strengste."

PURE ONZIN.
Revanchesdinsdag 19 maart 2019 @ 14:24
Goed staaltje rechercheurswerk!
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:16 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Werk jij bij de gemeente?
Daar hoef ik geen antwoord op te geven toch?
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:23 schreef Zipportal het volgende:
En ja, je blijft het maar constant horen," ja Nederland straft in Europa als één van de strengste."

PURE ONZIN.
Ja voor te hard rijden en fietsen zonder achterlicht maar niet voor criminele zaken
Hathordinsdag 19 maart 2019 @ 14:24
Ach, de grote Greet Wilders show is begonnen.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Daar hoef ik geen antwoord op te geven toch?
:D
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:20 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

:')
Je kan wel lachen, maar een weekje thuiswerken moet kunnen. Het voelt allemaal even niet lekker.
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 14:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:24 schreef Hathor het volgende:
Ach, de grote Greet Wilders en Yasser Klaver show is begonnen.
HaverMoutKoekjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:25
https://www.rechtspraak.n(...)pende-zedenzaak.aspx

Verdachte was dus vrijgesproken voor poging doodslag
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:16 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja, maar dat doe je niet door te stellen dat het publiek recht heeft op meer informatie en daarbij dan ook nog eens de beslissingen van de politie bedoelen.

En in dit geval is er zeker niet laks gehandeld en is de verdachte in de cel beland, nog vrij rap ook.
Er is zeker niet laks gehandeld en snel, dat is mijn mening over hetgeen ze zelf in de media gedeeld hebben en waar ook jij nu je mening op baseert, toch?
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 14:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Daar hoef ik geen antwoord op te geven toch?
Gewoon interesse.
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 14:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:24 schreef Revanches het volgende:
Goed staaltje rechercheurswerk!
En hier zie je dus het belang van uitgebreide opsporingsbevoegdheden waarin ook snel opgeschaald kan worden, zonder alteveel bureaucratie ^O^
D.dinsdag 19 maart 2019 @ 14:27
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:09 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Zal wel snel al zijn geld hebben overgemaakt naar iemand anders voordat hij gepakt zou worden. :P
Da’s niet heel opmerkelijk
.Sparkling.dinsdag 19 maart 2019 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:26 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

En hier zie je dus het belang van uitgebreide opsporingsbevoegdheden waarin ook snel opgeschaald kan worden, zonder alteveel bureaucratie ^O^
Inderdaad! Knap staaltje werk ^O^
matspontiusdinsdag 19 maart 2019 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:25 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Je kan wel lachen, maar een weekje thuiswerken moet kunnen. Het voelt allemaal even niet lekker.
Blijf gewoon helemaal thuis, lekker achter de geraniums en de hele dag zeiken over van alles en nog wat. Lijkt je dat niet wat?
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:26 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Gewoon interesse.
Toch ga ik daar hier geen antwoord op geven in een druk topic.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:27 schreef D. het volgende:

[..]

Da’s niet heel opmerkelijk
Even een tikkie betaald van de kebab van de avond ervoor.
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:27 schreef D. het volgende:

[..]

Da’s niet heel opmerkelijk
Het is de Telegraaf hè, het kan van alles - maar ook niks - betekenen. ;)
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:26 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

En hier zie je dus het belang van uitgebreide opsporingsbevoegdheden waarin ook snel opgeschaald kan worden, zonder alteveel bureaucratie ^O^
Laat zien dat we boots on the ground nodig hebben en geen hands behind the desk
mossad_agentdinsdag 19 maart 2019 @ 14:29
Neem aan dat de bekende knuffelaars deze terrorisme actie van een moslim veroordelen?
ReplaRdinsdag 19 maart 2019 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:20 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Nou, ik heb ervoor gekozen om vandaag vanuit thuis te werken. Iets té angstig geraakt om de trein te nemen.
Ongeschikt X
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:29 schreef ReplaR het volgende:

[..]

Ongeschikt X
😂
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:30
FvDGoden.
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 14:30
- Wilders kondigt motie van wantrouwen aan
- Klaver begint over bezuinigingen politie en justitie
- Thieme vindt dat Rutte escaleerde door ‘terrorisme’ niet uit te sluiten

Ik begrijp dat de politieke campagne weer van start is gegaan.
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:20 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Nou, ik heb ervoor gekozen om vandaag vanuit thuis te werken. Iets té angstig geraakt om de trein te nemen.
Gast... :')
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:29 schreef the-eye het volgende:

[..]

Laat zien dat we boots on the ground nodig hebben en geen hands behind the desk
Beide lijkt me belangrijk :)
Revanchesdinsdag 19 maart 2019 @ 14:30
Goed staaltje rechercheurswerk!
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:26 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

En hier zie je dus het belang van uitgebreide opsporingsbevoegdheden waarin ook snel opgeschaald kan worden, zonder alteveel bureaucratie ^O^
Exact!
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 14:31
Lilian Marijnissen :') :')
WheeledWarriordinsdag 19 maart 2019 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:30 schreef maan_man het volgende:
- Wilders kondigt motie van wantrouwen aan
- Klaver begint over bezuinigingen politie en justitie
- Thieme vindt dat Rutte escaleerde door ‘terrorisme’ niet uit te sluiten

Ik begrijp dat de politieke campagne weer van start is gegaan.
Alle stokpaardjes worden weer bereden.
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:31 schreef Houtenbeen het volgende:
Lilian Marijnissen :') :')
Bart NOLLESED.
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:31
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:30 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Gast... :')
Je kan wel lachen, maar een weekje thuiswerken moet kunnen. Het voelt allemaal even niet lekker ;)
havanagiladinsdag 19 maart 2019 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:30 schreef Zipportal het volgende:
FvDGoden.
Klein wondertje dat ze niet helemaal de grond in geboord zijn vanwege die bijeenkomst die ze hebben door laten gaan.
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:25 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Je kan wel lachen, maar een weekje thuiswerken moet kunnen. Het voelt allemaal even niet lekker.
Thuis """"werken"""" :')
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:32
Goed bezig die vd Staay

Benieuwd hoe Kuzu dit weer toe gaat schrijven aan discriminatie en xenofobie
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:32
ProRail herdenkt overleden collega

https://www.ad.nl/dossier(...)eroordeeld~a5124321/
maan_mandinsdag 19 maart 2019 @ 14:33
En onze Lillian, wat was nu precies haar vraag aan de minister?
voetbalmanager2dinsdag 19 maart 2019 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:31 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Alle stokpaardjes worden weer bereden.
Klaver al voorbij gekomen dat hij blij is dat er nu een keer een aanslagpleger gekozen heeft voor de tram ipv vervuilende vrachtwagens of vliegtuigen?
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 14:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:31 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Je kan wel lachen, maar een weekje thuiswerken moet kunnen. Het voelt allemaal even niet lekker ;)
En volgende week wordt er iemand overvallen in Amsterdam en blijf je ook maar weer een weekje thuis? Blijf anders gewoon de rest van je leven binnen, dan word je tenminste niet met de grote boze buitenwereld geconfronteerd. ^O^
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:34
(2e) Paspoort afpakken en land uitschoppen. Regel die wet gewoon.
Woelwaterdinsdag 19 maart 2019 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:32 schreef the-eye het volgende:
Goed bezig die vd Staay

Benieuwd hoe Kuzu dit weer toe gaat schrijven aan discriminatie en xenofobie
Het zal wel weer de schuld zijn van de maatschappij die deze jongen tot deze daad heeft gebracht.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:33 schreef maan_man het volgende:
En onze Lillian, wat was nu precies haar vraag aan de minister?
Dat was me ook even onduidelijk :?
Patroondinsdag 19 maart 2019 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:18 schreef Zipportal het volgende:
Internetbankieren nekt tramschutter Utrecht

https://www.telegraaf.nl/(...)tramschutter-utrecht

^O^
Ik snap niet zo goed waarom ze deze informatie delen...dit zorgt er alleen maar voor dat toekomstige criminelen weer iets meer weten wat ze niet moeten doen...
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:35
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:34 schreef Sanddr het volgende:

[..]

En volgende week wordt er iemand overvallen in Amsterdam en blijf je ook maar weer een weekje thuis? Blijf anders gewoon de rest van je leven binnen, dan word je tenminste niet met de grote boze buitenwereld geconfronteerd. ^O^
Dat van gisteren was toch even iets anders ;)
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:32 schreef the-eye het volgende:
Goed bezig die vd Staay

Benieuwd hoe Kuzu dit weer toe gaat schrijven aan discriminatie en xenofobie
Segers nog een mening over gisteren?

Volgens de stemwijzer hier CU... Of zit die niet in de zaal?
westwoodblvddinsdag 19 maart 2019 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:35 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ik snap niet zo goed waarom ze deze informatie delen...dit zorgt er alleen maar voor dat toekomstige criminelen weer iets meer weten wat ze niet moeten doen...
Daar zijn de meesten toch te dom voor. En dat de politie mee kan kijken op bankrekeningen was al bekend. Daarom gebruiken ze ook Bitcoin.
StephanLdinsdag 19 maart 2019 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:35 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ik snap niet zo goed waarom ze deze informatie delen...dit zorgt er alleen maar voor dat toekomstige criminelen weer iets meer weten wat ze niet moeten doen...
Tja of je kijkt dat ene programma van de NPO, zie je dit ook.Weet even de naam niet meer. Niks nieuws.
TheVulturedinsdag 19 maart 2019 @ 14:37
Wilders die meteen de kop van Grapperhaus wil zien rollen... sowieso die kritiek van de oppositie nu weer... wacht goddomme eerst eens even af, de beste stuurlui staan weer eens aan wal :')
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 14:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:35 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ik snap niet zo goed waarom ze deze informatie delen...dit zorgt er alleen maar voor dat toekomstige criminelen weer iets meer weten wat ze niet moeten doen...
Publieke opinie. Er zijn nogal wat mensen tegen uitbreiding van opsporingbevoegdheden. Soms moet je dus even laten zien dat het toch echt nodig is.
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 14:38
Jetten staat klaar _O_
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:34 schreef Zipportal het volgende:
(2e) Paspoort afpakken en land uitschoppen. Regel die wet gewoon.
Je kunt ook zelf initiatief nemen voor die wet door het verzamelen van handtekeningen.
ootjekatootjedinsdag 19 maart 2019 @ 14:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:38 schreef Drekkoning het volgende:
Jetten staat klaar _O_
Nou hij gaat ze van jetje geven...
NoXiadinsdag 19 maart 2019 @ 14:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:38 schreef Drekkoning het volgende:
Jetten staat klaar _O_
1910124_26545486214_7696_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-ams3-1.xx&oh=61c57bbc2916f39b8670db43848cd284&oe=5D4DB07B
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 14:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:37 schreef Drekkoning het volgende:
Publieke opinie. Er zijn nogal wat mensen tegen uitbreiding van opsporingbevoegdheden. Soms moet je dus even laten zien dat het toch echt nodig is.
Gesproken als een waar D66er :r. Eerst het probleem creëren (diversiteit) dan de oplossing aanbieden (politiestaat).

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2019 14:40:42 ]
AToontje87dinsdag 19 maart 2019 @ 14:40
https://www.metronieuws.n(...)mitische-moordenaars

"Of zo’n islamitische moordenaar nou een vrouw vermoordt omdat ze niet gehoorzaamt of ‘ongelovigen’ omdat ze ongelovig zijn: hij blijft een islamitische moordenaar die handelt vanuit islamitische motieven."

Amen.
Xa1ptdinsdag 19 maart 2019 @ 14:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:31 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Je kan wel lachen, maar een weekje thuiswerken moet kunnen. Het voelt allemaal even niet lekker ;)
OngeschiktX dus.
TheVulturedinsdag 19 maart 2019 @ 14:40
Grapperhaus doet dit gewoon prima...

En Kuzu met zijn leiderschap, donder toch op... je kunt veel van Rutte zeggen, maar hij is de enige politicus die voor bij dit soort rampspoed een natuurlijk overwicht heeft, dat kun je van al die fractievoorzitters met proleten Baudet, Kuzu en Wilders voorop niet zeggen...
Sanddrdinsdag 19 maart 2019 @ 14:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:38 schreef Drekkoning het volgende:
Jetten staat klaar _O_
Is hij al opgestart? Of moet hij eerst nog updaten?
NoXiadinsdag 19 maart 2019 @ 14:40
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:40 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Is hij al opgestart? Of moet hij eerst nog updaten?
>:) >:) >:)
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:41
quote:
9s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:40 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

OngeschiktX dus.
Nee hoor. Het werd zelfs volledig begrepen op het werk. Er zijn overigens nog meerdere collega's die zich even niet goed voelen en de rest vd week thuiswerken ;)
WheeledWarriordinsdag 19 maart 2019 @ 14:41
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:40 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Is hij al opgestart? Of moet hij eerst nog updaten?
Een complete reformat lijkt me wenselijker.
J.A.R.V.I.S.dinsdag 19 maart 2019 @ 14:41
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:40 schreef Sanddr het volgende:

[..]

Is hij al opgestart? Of moet hij eerst nog updaten?
Error: no keyboard connected, press F1.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:35 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Segers nog een mening over gisteren?

Volgens de stemwijzer hier CU... Of zit die niet in de zaal?
CU zal nooit tegen islamitisch onderwijs zijn dus die partij valt bij mij af
Platinumgoatdinsdag 19 maart 2019 @ 14:44
Ah, GL,SP,Denk en de hele mikmak gebruikt dit vragenuurtje om even lekker te schieten op het kabinet en in het bijzonder Mark Rutte. Dat is wat je noemt een onvervalst staaltje campagne voeren.

Maar als FvD dat doet ooh dan is de wereld te klein. Heeft Yasser dat statement zelf geschreven?
TheVulturedinsdag 19 maart 2019 @ 14:44
Van Rooijen (50+) "Had dit voorkomen kunnen worden?"

Dat vind ik altijd zo'n dooddoener
GeschiktXdinsdag 19 maart 2019 @ 14:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:44 schreef TheVulture het volgende:
"Had dit voorkomen kunnen worden?"

Dat vind ik altijd zo'n dooddoener
Het is ten minste een vraag dat kan leiden tot de vervolgvraag; meer investeren in veiligheid?
S95Sedandinsdag 19 maart 2019 @ 14:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:44 schreef TheVulture het volgende:
"Had dit voorkomen kunnen worden?"

Dat vind ik altijd zo'n dooddoener
Zelfde als 'We kunnen hier niet opin gaan'

Waarom ook openheid geven. :')
mossad_agentdinsdag 19 maart 2019 @ 14:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:44 schreef Platinumgoat het volgende:
Ah, GL,SP,Denk en de hele mikmak gebruikt dit vragenuurtje om even lekker te schieten op het kabinet en in het bijzonder Mark Rutte. Dat is wat je noemt een onvervalst staaltje campagne voeren.

Maar als FvD dat doet ooh dan is de wereld te klein. Heeft Yasser dat statement zelf geschreven?
Zo rollen ze dat weet je toch wel. Heel hard roepen dat iets niet kan , om het vervolgens zelf te doen.
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:38 schreef Drekkoning het volgende:
Jetten staat klaar _O_
Die gaat namens zijn partij naar de organen, van de slachtoffers die in het ziekenhuis liggen, vragen. :')
Drekkoningdinsdag 19 maart 2019 @ 14:47
Thierry :')
Ludachristdinsdag 19 maart 2019 @ 14:47
Ik zie dat ik hier moet zijn voor genuanceerde standpunten.
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:47 schreef Drekkoning het volgende:
Thierry :')
Hij doelt denk ik op die vergelding.
Houtenbeendinsdag 19 maart 2019 @ 14:47
quote:
9s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:47 schreef Ludachrist het volgende:
Ik zie dat ik hier moet zijn voor genuanceerde standpunten.
Daarvoor moet je op Fok! zijn ja ;)
TheVulturedinsdag 19 maart 2019 @ 14:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:47 schreef Drekkoning het volgende:
Thierry :')
Die man is echt gek

"Waarom wordt er zo weinig naar buiten gebracht over de slachtoffers?"

Hoe krijg je het uit je strot _O-
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 14:49
Wat kijken jullie nu?
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:49 schreef EipNiC het volgende:
Wat kijken jullie nu?
the-eyedinsdag 19 maart 2019 @ 14:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:49 schreef EipNiC het volgende:
Wat kijken jullie nu?
#ANONIEMdinsdag 19 maart 2019 @ 14:49
Thanks
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:49
Jetten: is die tram CO-2 neutraal?
Zipportaldinsdag 19 maart 2019 @ 14:50
Get out Jetten.
Monolithdinsdag 19 maart 2019 @ 14:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 14:44 schreef TheVulture het volgende:
Van Rooijen (50+) "Had dit voorkomen kunnen worden?"

Dat vind ik altijd zo'n dooddoener
Mja, in een open samenleving valt het volgens mij bijna niet te voorkomen dat dit soort dingen gebeuren, zeker niet als het relatief impulsieve acties zijn die door één persoon worden uitgevoerd. Dit komt niet echt over als een heel goed uitgekiende en voorbereide aanslag.