Ligging wordt wel meegenomen.quote:Op zondag 3 maart 2019 09:18 schreef blomke het volgende:
[..]
De aanpassingen aan de binnenkant en de tuin, tellen hoegenaamd niet mee in de waardebepaling. Gaat om m2 en m3. Wat ik vooral vreemd vind, is dat de ligging van het pand ook niet wordt meegenomen.
quote:Op zondag 3 maart 2019 09:47 schreef Victoriaatje het volgende:
Ligging wordt wel meegenomen.
Maar er wordt wel rekening mee gehouden.
Hoe en waar dan?quote:Op zondag 3 maart 2019 09:51 schreef Sport_Life het volgende:
Locatie is juist #1 van de waardebepaling
Onze referentiepanden staan in een ander dorp, binnen de "bebouwde kom", terwijl wij buiten de bebouwde kom in een ander dorp wonen, waardoor de prijzen significant verschillen t.g.v. afstand tot het strand. Mag je mij eens uitleggen hoe de locatie wordt verdisconteert?quote:Op zondag 3 maart 2019 10:27 schreef Sport_Life het volgende:
Referentie panden staan tijd om de omgeving.
Je zult nooit een referentie pand in Amsterdam krijgen wanneer je in een dorp woont
De m2 prijs zal enigszins overeen komen.quote:Op zondag 3 maart 2019 10:30 schreef blomke het volgende:
[..]
Onze referentiepanden staan in een ander dorp, binnen de "bebouwde kom", terwijl wij buiten de bebouwde kom in een ander dorp wonen, waardoor de prijzen significant verschillen t.g.v. afstand tot het strand. Mag je mij eens uitleggen hoe de locatie wordt verdisconteert?
Maak bezwaar, dan leggen ze het uit voor jouw situatie specifiek. Ligging is ook omstandigheden, hoeft niet per definitie dichtbij te zijn. En als je vindt dat ze niet goed vergelijkbaar zijn qua ligging moet je dat aangeven.quote:Op zondag 3 maart 2019 10:30 schreef blomke het volgende:
[..]
Onze referentiepanden staan in een ander dorp, binnen de "bebouwde kom", terwijl wij buiten de bebouwde kom in een ander dorp wonen, waardoor de prijzen significant verschillen t.g.v. afstand tot het strand. Mag je mij eens uitleggen hoe de locatie wordt verdisconteert?
Waardepeildatum is wel 1 januari 2018, toestandsdatum is alleen gewijzigd. Dus hoe je huis eruit zag op 1 januari 2019, maar verkocht rond 1 januari 2018.quote:Op zondag 3 maart 2019 10:59 schreef d.k. het volgende:
Onze nieuwbouwwoning is opgeleverd in 2018 en dus is niet de waarde op 1/1/2018 gepakt, maar de waarde op 1/1/2019 (toestand peildatum). Blijft die waarde dan volgend jaar gelijk? Of mogen ze het dan opnieuw herwaarderen ivm verkochte woningen?
Bij ons vorige huis wat ook nieuwbouw was, opgeleverd in 2008 was de WOZ waarde helemaal een feest. Van 230000 (aankoopprijs) door naar 360000 en terug naar 207000. Uiteraard over een langere periode. 360000 heb ik trouwens aangevochten bij de gemeente maar dat was afgewezen, ik had geen zin om er verder achteraan te gaan.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:43 schreef Sport_Life het volgende:
Is jouw woz waarde al bekend?
https://www.wozwaardeloket.nl
Die van ons nog niet. Was vorig jaar 155k. (waarde vd grond want nieuwbouw)
Oké, helder. Waarom pakken ze dan niet de werkelijke waarde? Daar heeft de waarderingskamer ook gewoon een methode voor (en dat had ons veel geld bespaart)quote:Op zondag 3 maart 2019 11:11 schreef Victoriaatje het volgende:
[..]
Waardepeildatum is wel 1 januari 2018, toestandsdatum is alleen gewijzigd. Dus hoe je huis eruit zag op 1 januari 2019, maar verkocht rond 1 januari 2018.
Volgend jaar wordt dus gewoon weer opnieuw getaxeerd met andere verkochte woningen.
De werkelijke waarde is niet de marktwaarde in jouw geval. Verleden wijst uit dat mensen bereid zijn om meer te betalen dan jouw aanneemsom+de extra's die jij erin hebt gestopt.quote:Op zondag 3 maart 2019 11:21 schreef d.k. het volgende:
[..]
Oké, helder. Waarom pakken ze dan niet de werkelijke waarde? Daar heeft de waarderingskamer ook gewoon een methode voor (en dat had ons veel geld bespaart)
Heb taxatie even nagekeken. Ons huis (label a, uitstekend geïsoleerd etc) wordt vergeleken met woningen die meer dan 10 jaar oud zijn. Ook klopt de opgave van M2 en M3 van ons huis niet, onze garage heeft bv een puntdak maar volgens de gemeente een plat dak. Waarde valt dus laag uit wat fijn is voor de belasting. Voor de hypotheek willen we het sowieso nog laten taxeren, dan kan de risico opslag er hopelijk eerder af.
Wel erg veel! Dan zouden wij op een kleine 6 ton uitkomen. De WOZ zit daar ruim een ton onder.quote:Op zondag 3 maart 2019 11:04 schreef Sport_Life het volgende:
Ik bedoel onze m2 prijs was 4k per m2. Reken eens om naar jouw meters
Oh nee, in onze straat zijn huizen voor veel meer verkocht, gezien de ligging, dan die referentiepanden. Dus geen haar op m'n hoofd die erover peinst om "slapende honden" wakker te maken.quote:Op zondag 3 maart 2019 11:09 schreef Victoriaatje het volgende:
Maak bezwaar, dan leggen ze het uit voor jouw situatie specifiek. Ligging is ook omstandigheden, hoeft niet per definitie dichtbij te zijn. En als je vindt dat ze niet goed vergelijkbaar zijn qua ligging moet je dat aangeven.
Dat is dus het hele punt; de huizen zijn én uniek gelegen en onderling qua bouw niet te vergelijken.quote:Op zondag 3 maart 2019 11:09 schreef Victoriaatje het volgende:
Of je hebt een erg uniek huis waardoor referentiewoningen moeilijk te vinden zijn. Dan kan er een correctie gemaakt zijn om het verschil in ligging op te vangen. Maar je kunt het best bezwaar maken als je de redenering erachter wilt weten.
Daar kom ik wel boven met 175m2.quote:Op zondag 3 maart 2019 12:05 schreef blomke het volgende:
[..]
Wel erg veel! Dan zouden wij op een kleine 6 ton uitkomen. De WOZ zit daar ruim een ton onder.
Dan moet je bezwaar maken bij je gemeente.quote:Op maandag 4 maart 2019 15:41 schreef Roces18 het volgende:
Iemand nog tips om de WOZ waarde naar beneden te halen? Vergeleken met vorig jaar 40k gestegen. Beetje onzin natuurlijk omdat het de werkelijke waarde niet weerspiegeld. Als mijn buurman zijn huis verkoopt voor 3* de vraagprijs gooit de gemeente ook de WOZ omhoog?? Kan je mooi de volgende bewoner naaien.
Op basis van wat? Dat huizenprijzen verkopen voor deze prijzen betekent niet dat het deze waarde heeft. Hoewel je zou zeggen , iets is waard wat de gek ervoor geeft. Kan wel al m'n ramen ingooien en zeggen dat ik energielabel e heb.quote:Op maandag 4 maart 2019 15:44 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Dan moet je bezwaar maken bij je gemeente.
Vergelijkbare huizen voor minder verkocht, onderhoud dat achterloopt, ligging slecht, dat soort zaken.quote:Op maandag 4 maart 2019 15:45 schreef Roces18 het volgende:
[..]
Op basis van wat? Dat huizenprijzen verkopen voor deze prijzen betekent niet dat het deze waarde heeft. Hoewel je zou zeggen , iets is waard wat de gek ervoor geeft. Kan wel al m'n ramen ingooien en zeggen dat ik energielabel e heb.
Voor zover ik weet is de staat van onderhoud nu juist geen item wat mee telt voor de WOZ. De andere dingen die je noemt wel.quote:Op maandag 4 maart 2019 16:35 schreef Victoriaatje het volgende:
Vergelijkbare huizen voor minder verkocht, onderhoud dat achterloopt, ligging slecht, dat soort zaken.
Onderhoud is wel degelijk van belang. Staat alleen niet op je taxatieverslag.quote:Op maandag 4 maart 2019 17:52 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Voor zover ik weet is de staat van onderhoud nu juist geen item wat mee telt voor de WOZ. De andere dingen die je noemt wel.
Dan zou het veranderd moeten zijn maar in de tijd dat ik me tegen WOZ aanbemoeide was achterstallig onderhoud geen reden tot verlaging van de WOZ waarde. Voor de verkoopwaarde is het wel van belang.quote:Op maandag 4 maart 2019 18:17 schreef Victoriaatje het volgende:
[..]
Onderhoud is wel degelijk van belang. Staat alleen niet op je taxatieverslag.
Nu ik bezwaren tegen de WOZ-beschikkking afhandel wel.quote:Op maandag 4 maart 2019 18:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dan zou het veranderd moeten zijn maar in de tijd dat ik me tegen WOZ aanbemoeide was achterstallig onderhoud geen reden tot verlaging van de WOZ waarde. Voor de verkoopwaarde is het wel van belang.
Alles wat niet afgelopen jaren verkocht is of te koop staat wordt op een gemiddelde onderhoudstoestand en voorzieningenniveau gezet. Alles wat wel verkocht is wordt in een marktanalyse aan de hand van objectkenmerken gecorrigeerd, Dit omdat een verkoop van een woning met bovengemiddeld onderhoud, voorzieningen en ligging niet tot gevolg mag hebben dat een vergelijkbare woning met een gemiddelde onderhoudstoestand omhoog schiet. Hetzelfde geldt voor een verkochte gedateerde woning met slecht onderhoud. Deze zou de boel omlaag trekken wat ook niet de bedoeling is. Om de onderhoudstoestand van iedere woning bij te houden is niet te doen natuurlijk en zou enorm veel geld kosten, daarbij kan dit iedere week veranderen. Bij verkochte woningen wordt dit wel bekeken, vaak wordt een gedateerde woning direct helemaal opgeknapt waarbij de woning juist naar een bovengemiddelde toestand gaat. De WOZ waarde is dan terecht aanzienlijk hoger dan de verkoopprijs. Alles valt en staat met een goede marktanalyse van een gemeente of samenwerkingsverband en een juiste inrichting van hun modellen in de taxatieapplicatie. De één doet dat veel beter dan de ander.quote:Op maandag 4 maart 2019 18:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dan zou het veranderd moeten zijn maar in de tijd dat ik me tegen WOZ aanbemoeide was achterstallig onderhoud geen reden tot verlaging van de WOZ waarde. Voor de verkoopwaarde is het wel van belang.
Het is mij bijv. een raadsel waarom COCENSUS (verkochte) panden in een ander dorp als referentie kiest terwijl er 3 panden in onze straat zijn verkocht.quote:Op maandag 4 maart 2019 21:34 schreef Bayswater het volgende:
Alles valt en staat met een goede marktanalyse van een gemeente of samenwerkingsverband en een juiste inrichting van hun modellen in de taxatieapplicatie. De één doet dat veel beter dan de ander.
Waarschijnlijk een ander soort woningen.quote:Op dinsdag 5 maart 2019 09:04 schreef blomke het volgende:
[..]
Het is mij bijv. een raadsel waarom COCENSUS (verkochte) panden in een ander dorp als referentie kiest terwijl er 3 panden in onze straat zijn verkocht.
Kan een hele slordige instelling zijn van de modellen. Normaal behoort het systeem te zoeken naar zelfde buurt, zelfde type woning, zelfde woonoppervlakte, zelfde bouwjaar en dit bij te weinig hits langzaam uit te breiden. Er kan een wegingsfactor worden gegeven aan deze factoren om de volgorde te bepalen waar de prioriteiten liggen. Kadastrale oppervlakte is van onderschikt belang voor het vergelijk, daar worden staffels voor gemaakt. Telt natuurlijk wel flink mee in de totaalwaarde,quote:Op dinsdag 5 maart 2019 09:04 schreef blomke het volgende:
[..]
Het is mij bijv. een raadsel waarom COCENSUS (verkochte) panden in een ander dorp als referentie kiest terwijl er 3 panden in onze straat zijn verkocht.
Zal dat het zijn. Vind het wel best zo, de LTV van onze hypotheek is 30%, dus wat dat betreft is die WOZ alleen voor de gemeentelijke belastingen van belang.quote:Op dinsdag 5 maart 2019 19:27 schreef Bayswater het volgende:
Kan een hele slordige instelling zijn van de modellen. Normaal behoort het systeem te zoeken naar zelfde buurt, zelfde type woning, zelfde woonoppervlakte, zelfde bouwjaar en dit bij te weinig hits langzaam uit te breiden. Er kan een wegingsfactor worden gegeven aan deze factoren om de volgorde te bepalen waar de prioriteiten liggen. Kadastrale oppervlakte is van onderschikt belang voor het vergelijk, daar worden staffels voor gemaakt. Telt natuurlijk wel flink mee in de totaalwaarde,
En je EWFquote:Op woensdag 6 maart 2019 08:57 schreef blomke het volgende:
[..]
Zal dat het zijn. Vind het wel best zo, de LTV van onze hypotheek is 30%, dus wat dat betreft is die WOZ alleen voor de gemeentelijke belastingen van belang.
Bij verkoop gewoon laten taxeren en verder boeit de woz dan niet.quote:Op dinsdag 5 maart 2019 10:23 schreef FrituurVetPet het volgende:
De WOZ-waarde van in mijn december aangekochte huis is heel laag omdat de info (oa m2 en buitenruimte) niet klopt. De genoemde referentiepanden in het verslag zijn stuk voor stuk veel hoger.
Natuurlijk heel gunstig, dus liever laat ik dit pas aanpassen als ik zelf eens wil gaan verkopen. Kan ik dat doen?
En de huizenprijzen in de regio?quote:Op donderdag 7 maart 2019 10:03 schreef Vonkenboer het volgende:
Hier is de WOZ waarde om ineens met 15% gestegen, toch het taxatieverslag maar eens gaan vergelijken met die van vorig jaar. Want het verschil is aanzienlijk terwijl er feitelijk niks veranderd is ten opzichte van vorig jaar.
Ik zie in zo'n taxatieverslag allerlei onderdelencodes staan; 1620 - Berging, 1100 - Woning.. enz.
Zijn deze codes ergens centraal op te zoeken ?
quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:41 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Nee?
Je kan met die hogere WOZ wel naar de bank, kan je korting krijgen. Echt vervelend
Je moet een taxatie door een gecertificeerd taxateur laten uitvoeren. WOZ waarde doet de bank niets mee, helemaal niet wanneer dat rentekorting inhoud.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:46 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Is WOZ-waarde voldoende? Of moet er ook een taxatierapport worden aangeleverd?
Sommige banken wel, andere banken niet. Kwestie van even navragen bij je bankquote:Op donderdag 7 maart 2019 10:26 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
[..]
Je moet een taxatie door een gecertificeerd taxateur laten uitvoeren. WOZ waarde doet de bank niets mee, helemaal niet wanneer dat rentekorting inhoud.
Ik heb hypotheken bij 3 banken (gehad) en overal vragen ze om een taxatierapport, vooral omdat het effect heeft op de LTV en dat een lagere rente in zal/zou houden.quote:Op donderdag 7 maart 2019 10:33 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Sommige banken wel, andere banken niet. Kwestie van even navragen bij je bank
Dat is wel 'opmerkelijk' want toen de huizenprijzen daalde, werd de rentekorting bij bestaande hypotheken door banken ingetrokken.quote:Op donderdag 7 maart 2019 10:26 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
[..]
Je moet een taxatie door een gecertificeerd taxateur laten uitvoeren. WOZ waarde doet de bank niets mee, helemaal niet wanneer dat rentekorting inhoud.
Gemiddelde huizenprijs in de gemeente vergeleken met landelijk niveauquote:
https://www.waarderingska(...)_3_december_2018.pdfquote:Op donderdag 7 maart 2019 10:03 schreef Vonkenboer het volgende:
Ik zie in zo'n taxatieverslag allerlei onderdelencodes staan; 1620 - Berging, 1100 - Woning.. enz.
Zijn deze codes ergens centraal op te zoeken ?
Dankjewel, kijk daar kunnen we wat meequote:Op donderdag 7 maart 2019 13:20 schreef Bayswater het volgende:
[..]
https://www.waarderingska(...)_3_december_2018.pdf
Nee, deze wat oudere wijk is niet harder gestegen dan de rest van het dorpquote:Op donderdag 7 maart 2019 13:22 schreef Leandra het volgende:
Ah, dat verklaart iig een deel van de stijging, misschien ook nog een wijk die extra gestegen is?
Kun je daar iets mee of niet? Want ik heb hetzelfde probleem dat mijn huis veel hoger aangeslagen wordt dan de rest van de straat.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 11:42 schreef Fe2O3 het volgende:
Letterlijk de hele straat 146.000 , die van ons, 164.000 ....
Heb bezwaar aangetekend, en wacht nu af. Wij zijn naar 163 gegaan dit jaar. Straat 146 gebeleven ...quote:Op maandag 11 maart 2019 14:51 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Kun je daar iets mee of niet? Want ik heb hetzelfde probleem dat mijn huis veel hoger aangeslagen wordt dan de rest van de straat.
Gaat trouwens om 15 tot 30k met mijn directe buren.
Wat is de vastgestelde waarde?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 14:13 schreef AnneX het volgende:
Hoppa...een schop.
Het is het meest recente topic over woz die ik googelde.
Waarom? Omdat de woz waarde van ons huis en de hele rij een ¤ 50.000 omhoog is.![]()
Een rijtje bescheiden daglonerswoningen met een kleine tuin en grote (voormalige varkens) schuur. Vanwege ligging is het een gemeentelijk monument en dat was langer geleden dan een ton euro’s ook al. In 2015 is het laatst een woning verkocht.
En ik heb even teruggekeken: in 4 jaar tijd een TON euro’s .
Op papier zijn wij rijk en geen bank geeft die rente.
Natuurlijk ga ik bezwaar maken. Alleen is de Ver.Eigen Huis - voor een voorbeeldbrief - een beetje traag met teruggeven van de inlogcode.
Zijn er meer mensen met die idiote bedragen?
Fijn, dat het (deels) wel transparant is, dat allerlei info wèl kan worden ingezien.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 15:54 schreef Leandra het volgende:
Ik zie op wozwaardeloket.nl wel dat de WOZ per 01-01-2020 van ons oude huis exact de verkoopprijs is die wij in december 2019 zijn overeengekomen en waarvoor het in april 2020 verkocht is.
Helaas nog geen 01-01-2020 bedragen in onze huidige gemeente.
Maar hebben ze dat als referentiewoning gebruikt dan?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:34 schreef AnneX het volgende:
[..]
Fijn, dat het (deels) wel transparant is, dat allerlei info wèl kan worden ingezien.
Inmiddels ingelogd bij Ver.Eigen Huis. Met wat ik “redelijk” vind, zou ¤ 200 euro schelen op jaarbasis.
@:Ivo1985 vroeg ernaar: het is zó belachelijk dat - f**k privacy - vorig jaar 251 en nu 306.
Er is wel een joekel (260 m2) van een onvergelijkbaar pand verkocht en gestript, vorig jaar.
Als het net verkocht is dan kan dat in principe toch ook gewoon? Want de peildatum voor de WOZ is 01-01-2020.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:49 schreef Tyr80 het volgende:
WOZ waarde ligt een ton onder waar het net voor verkocht is, ik zeg maar even niks.
Mijn irritatiepunt... ik ben ook eigenaar enzo, maar ik kan die info niet inzienquote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:47 schreef AnneX het volgende:
Oh ja, referentiewoningen staan hier https://bghu.nl/informatie-over-de-woz-waarde
En daar kan ik even niet inloggen, want op man’s naam die is niet thuis.
Vanavond verder.
Staan die niet ook in het taxatierapport? Dat waarschijnlijk ook niet voor jou beschikbaar is, als je man de aanslag heeft gekregen.....quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:47 schreef AnneX het volgende:
Oh ja, referentiewoningen staan hier https://bghu.nl/informatie-over-de-woz-waarde
En daar kan ik even niet inloggen, want op man’s naam die is niet thuis.
Vanavond verder.
Hmm, ja, ok...quote:Op dinsdag 23 februari 2021 16:50 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als het net verkocht is dan kan dat in principe toch ook gewoon? Want de peildatum voor de WOZ is 01-01-2020.
Alsof een bod gebaseerd wordt op de WOZ-waardequote:Op donderdag 28 februari 2019 21:57 schreef pickup52 het volgende:
Hier 23% gestegen.
Als je misschien gaat verkopen komend jaar, is het waarschijnlijk niet slim om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ he? Die paar tientjes weegt denk ik niet op tegen de kans dat iemand zijn bod er wat hoger door doet uitvallen.
Soms is het niveau van afwerking van de woning van invloed op de woning. Er staat dan bijvoorbeeld 'eenvoudig uitgevoerd', 'achterstallig onderhoud' of 'kwaliteit' in deze kolom.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 20:21 schreef Mrmime het volgende:
¤2000 hoger. Prima. Vorig jaar stijging van ¤8000.
Toch vraag ik me wel eens af hoe het nu precies wordt bepaald. Wij hebben 2 jaar terug flink verbouwd, geïsoleerd etc.
Onze buren, 80+, hebben een soortgelijke vrijstaande jaren 30 woning. Als je die zou kopen moet je er minimaal een ton tegenaan gooien om het van deze tijd te maken (nog geen cv maar gas, en sinds jaren 70 niks meer vernieuwd). Zij hebben een stijging van ¤47000 t.o.v. Vorig jaar
Marktprijs dit jaar, of marktprijs vorig jaar.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:16 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Hier ook weer 20k erop. Maar voor mijn gevoel nog steeds 60k onder marktprijs dus ik ga niet klagen.
Waar ik meer van baal is dat ze de ozb eventjes met 14% omhoog hebben gegooid.
Dat weten hullie - lees de gemeente - toch niet?quote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:39 schreef hoechst het volgende:
392.000. Is maar 13.000 hoger dan vorig jaar.
Ik had wel meer verwacht met die zonnepanelen.
In mijn regio wordt o.a. getaxeerd aan de hand van luchtfoto’s.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:48 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dat weten hullie - lees de gemeente - toch niet?
Je hoeft er toch vergunning voor aan te vragen?
Hier hebben 5 van de 9 op de rij zonnepanelen, waarvoor je erg je best moet doen om ze te zien liggen, achter op het dak van de gedeelde schuur.
Wat is daar raar aan?quote:
Drom.Knapquote:Op dinsdag 23 februari 2021 22:12 schreef Sometimes het volgende:
[..]
Wat is daar raar aan?
Ze halen er best veel informatie uit. Aangepaste daken of anderszins aanbouw, bouwwerkjes in de achtertuinen, etc.
Dat zijn dingen die je (hier) niet vanaf de straat kunt zien.
Goed punt. Voor marktprijs in 2020 zitten ze er 20k onder. Toevallig vorig jaar taxateur over de vloer gehad.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:30 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Marktprijs dit jaar, of marktprijs vorig jaar.
Nee dat is waar maar ik dacht dat ze daar ook van die kansloze mannetjes hadden die daar op controleerden.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:48 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dat weten hullie - lees de gemeente - toch niet?
Je hoeft er toch geen vergunning voor aan te vragen?
Hier hebben 5 van de 9 op de rij zonnepanelen, waarvoor je erg je best moet doen om ze te zien liggen, achter op het dak van de gedeelde schuur.
Oh ja, wij hebben geen zonnepanelen.
Zonnepanelen vallen buiten de WOZquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:39 schreef hoechst het volgende:
392.000. Is maar 13.000 hoger dan vorig jaar.
Ik had wel meer verwacht met die zonnepanelen.
En ga je daarmee een bezwaar schrijven? Poeh zeg: ¤69k!quote:Op dinsdag 23 februari 2021 19:47 schreef Schuifpui het volgende:
¤69k erbij in een jaar. Voor een fucking tussenwoning. Lokale belastingen meer dan ¤1200 voor een persoon.
Die komt uit de BAG denk ik: bagviewer.kadaster.nlquote:Op woensdag 24 februari 2021 11:27 schreef Questular het volgende:
36 duizend meer dan vorig jaar. Hoe komt de site WoZ waarde loket eigenlijk aan de m2 woonoppervlakte? Want we zitten bijna op het dubbele van wat ze daar neerzetten.
Grappig ze zien gewoon dik 100m2 over het hoofd. We zijn van 2 huisnummers naar 1 huisnummer gegaan maar de woonoppervlakte van huisnummer 2 is niet overgegaan...quote:Op woensdag 24 februari 2021 12:27 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Die komt uit de BAG denk ik: bagviewer.kadaster.nl
Eigen fout van de gemeente. Ze leggen hun BAG gegevens niet naast het kadaster om te updaten. De online BAG wordt dan wel beheerd door het kadaster, gemeentes zijn echter verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens in de dataset. Het kadaster corrigeert deze dan ook niet automatisch met haar eigen gegevens.quote:Op woensdag 24 februari 2021 13:08 schreef Questular het volgende:
[..]
Grappig ze zien gewoon dik 100m2 over het hoofd. We zijn van 2 huisnummers naar 1 huisnummer gegaan maar de woonoppervlakte van huisnummer 2 is niet overgegaan...
Maar dat heeft geen effect op de Woz waarde neem ik aan?quote:Op woensdag 24 februari 2021 13:10 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Eigen fout van de gemeente. Ze leggen hun BAG gegevens niet naast het kadaster om te updaten. De online BAG wordt dan wel beheerd door het kadaster, gemeentes zijn echter verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens in de dataset. Het kadaster corrigeert deze dan ook niet automatisch met haar eigen gegevens.
Wat een grappenmakers zijn dat. Ze kunnen alleen de waarde berekenen als je die eerst zelf ingeeft.quote:
Gaat niet lukken.quote:Op woensdag 24 februari 2021 14:28 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Wat een grappenmakers zijn dat. Ze kunnen alleen de waarde berekenen als je die eerst zelf ingeeft.
Ja oprecht, dat is zo. Wij hebben onze woning volledig professioneel laten opknappen en renoveren, zowel van binnen als buiten. Daarom snap ik het ook niet goed.quote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:02 schreef skrn het volgende:
[..]
Soms is het niveau van afwerking van de woning van invloed op de woning. Er staat dan bijvoorbeeld 'eenvoudig uitgevoerd', 'achterstallig onderhoud' of 'kwaliteit' in deze kolom.
Dan verdien jij duidelijk 'kwaliteit' en je buren 'achterstallig onderhoud'. De vraag is: is dat zo?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |