abonnement Unibet Coolblue
pi_184166837
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*





Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_184166928
NJ wat heb jij / hebben jullie veel pech achter elkaar zeg. Hopelijk draait dit snel bij :{
pi_184166936
Welpje en ik hebben de eerste opvangdag overleefd! Hij had volgens de GO goed geslapen, drinken uit de fles ging niet supersoepel (hebben we ook te weinig geoefend o|O ) maar lukte wel. Ze raadde aan morgen een shirt van mij mee te geven voor de geur. Hij ging nu een halve dag, morgen een hele (voor onze doen dan, tot half 4), ben benieuwd hoe dat zal gaan. Was vandaag wel heel blij toen ik hem weer kon knuffelen. O+

Wel typisch, ik was bij thuiskomst nog even in bed gekropen maar werd wakker met een nachtmerrie waarin ik me extreem verslapen had en vier uur te laat was om hem op te halen. :')
pi_184167171
Luna, fijn dat Welpje het goed deed!

Verder las ik nog over eerste werkdagen en trotse papa’s die veel foto’s doorsturen en een kapotte telefoon bij NJ (balen!).

Mars is wat onrustig. Ik kan er de vinger niet helemaal opleggen waar het door komt.
Doet ineens korte hazenslaapjes overdag (4 keer een half uurtje) wat ik helemaal prima vind overigens maar ook ‘s nachts zit er veel onrust in zijn lijfje. Hij huilt even op, wringt wat en valt dan weer in slaap met wat hulp van mij.
Overdag wil hij zijn groente en fruit niet, gelukkig drinkt hij wel goed. Al zijn het steeds kleine beetjes.
Verder is hij wel vrolijk, speelt volop, maar lijkt wat sneller te jammeren. Geen koorts, geen andere gekke dingen.
Konden ze maar praten hè?!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 2 januari 2019 @ 21:55:50 #5
74056 crew  ToT
pi_184169190
Mini-ToT heeft de afgelopen dagen weer een ontwikkelingssprongetje gehad (3,5 maand oud). Hij was behoorlijk uit zijn hum maar vandaag ineens kijkt hij VEEL helderder uit zijn ogen als ooit tevoren, hij kijkt je echt aan en volgt je met zijn ogen en lacht nog weer veel meer dan eerst.
Maakt niet uit wat voor gekke geluidjes je maakt of wat voor gebaren je maakt: alles is leuk voor hem! :D
Die pretoogjes knijpen samen als er een grote lach op zijn mondje verschijnt, hij gilt het soms echt uit en slaat met zijn armpjes en beentjes om zich heen van de opwinding! :D *O* O+
Vooral dierengeluidjes vindt hij geweldig, met name kukelekuuuuu en rrrrrrrrroekoeoeoeoe! :D
  donderdag 3 januari 2019 @ 09:47:16 #6
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184175799
Is het geen tandje malteser?

Dat klinkt tof Tot!

Ik heb een vraag: prul meldt zich ongeveer elke 3,5 tot 4 uur voor een voeding. Prima. Daarna houden we steeds aan 'verschonen als het nodig is, even spelen op het kleed en dan in de kinderwagen om te slapen '. Dat laatste lukt bijna nooit, ze gaat meestal huilen na een paar minuten en is dan niet te troosten zonder op te pakken. Zodra ik dat doe, valt ze in slaap. Soms echt binnen een minuut. Wegleggen lukt dan echter niet, ze is dan binnen een paar minuten weer wakker.

En dan zit ik dus de hele dag met een baby op de arm. Niet erg, ware het niet dat mijn man vanmiddag buiten de deur gaat werken en ik dus moet koken enzo willen we voor half acht eten. Dus als er iemand tips heeft voor hoe ik dit kan oefenen?

Daarnaast slaapt prul best oke in haar cosleeper....maar alleen na de voeding van +- 01:00. Daarvoor proberen we het met een slaapritueeltje (eventueel in bad, slaapzak aan, voeden, licht dimmen, in bedje leggen, een hoofdstuk of twee 'het geheim van toermalijn' en een slaapliedje) maar dat lukt nooit. Ook niet als ik haar probeer in te laten slapen bij mij en dan weg probeer te leggen. Resultaat: ik lig na de voeding van 21:00 uur alleen in bed en prul beneden bij m'n man op de arm. Na de nachtvoeding slaapt ze wel, maar dat duurt vaak wel een uur. Vervolgens eet ze rond 5 uur weer en slaapt ze vervolgens tot 10:00...

Is het te vroeg om daar iets aan te kunnen doen? Het zou fijn zijn als we een keer met z'n allen naar bed kunnen voor 1 uur 's nachts.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184176026
Hier lukte dat ook nooit Tink. Kees sliep overdag alleen op ons of in de draagdoek. Vanaf een maand of 3 kon hij het ineens vanzelf wel en ging het steeds beter. Ik deed dus alles met de draagdoek als ik iets wilde en kookte daarmee ook dus (geen uitgebreide dingen en voorzichtig uiteraard).
pi_184176101
Tink; en in de draagdoek/draagzak? Ik heb veel in de keuken gestaan met baby in draagdoek, dan had ik tenminste m'n handen vrij. Dan kon ik al alles snijden e.d. en hoefde het enkel nog in de pan/oven en klaar. En soms kon dat pas als vriend weer thuis was van het werk zodat ik de baby bij hem kon leggen en dan kon ik eten iig afmaken. Het wanhopig wegleggen heb ik toen opgegeven... Overigens lukt dat ons nu wel al weer (valt in slaap in box of wipstoel).
Ook inbakeren overdag heeft een tijdje geholpen.
Wipstoel is hier momenteel een groot succes. Hij grijpt nu echt naar speeltjes en probeert die wanhopig in z'n mond te stoppen :D ook dat geeft me soms even een half uurtje om een wasje op te hangen ofzo ;)

Verder geen slaaptips helaas.... Tijn slaapt hier hartstikke goed na z'n avondritueel namelijk (al vanaf dat ie 3 weken was...) :@ :@
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184177119
Ah ToT wat lief! En leuk om te lezen O+

NJ nou ja wat een pech en gedoe zo in 2019. Hopelijk is het voor de rest van het jaar klaar voor jullie. Nu gewoon lekker genieten van Spookje!

Tink, ik kan ook alleen als tip eraan toegeven en er van genieten geven. Juul sliep overdag op zich wel in haar wiegje maar lang niet altijd en 's avonds wilde ze alleen op mij slapen. Dat was ineens over bij 14 weken.

En die kleine grote Juul wordt nog steeds elke nacht 1 keer wakker. Vannacht om 04:45, dan ligt ze te kletsen. Speen erin en ze slaapt weer verder. Op zich niet zo raar want ze slaapt dan al vanaf 19:15.
En ze eet momenteel als een bootwerker, 's ochtends fruithap en rond 17:00 groentehap. Je moet heeeeel snel zijn met hapjes anders wordt ze boos. En gewoon nog steeds 5 flessen, al drinkt ze er 3 niet helemaal leeg meer.
En dat ze daardoor grooooot wordt, kan je zien in de spoiler. Op naar de wandelwageninzet (waarvan de zonneklep kapot is, zagen we gisteren)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ik heb me zojuist ingeschreven bij een sportschool :D Jaja, ik ga ervoor. Ik wil er 15 kilo afhebben. 2x per week sporten, 4x per week fietsen naar mijn werk (20 km op en neer) en wat meer op het eten letten, moeten daarvoor zorgen. Dieten doe ik niet aan. Ik heb ook geen streefdatum, ik wil wel een leuk leven houden (ja daar is eten een belangrijk onderdeel van)
pi_184177288

Wanneer je baby klaar is voor een speeldate en je dan de fout maakt om eerst nog even te ontbijten. Kunnen we weer omkleden. :( 😂

Even een vraagje.
Heeft iemand van jullie een kat? Gaat dat goed met de baby? :)
Protège moi de mes désirs.
pi_184177589
Wat een megaschattig pakje Exode O+

De draagdoek/zak is hier ook vaak de oplossing voor nog iets gedaan krijgen met een plakbaby. En anders thuisbezorgd :P

Duman, wij hebben een kat, al voordat de oudste kwam. Dat is eigenlijk altijd goed gegaan. Toen peuter geboren werd moest hij daar eerst weinig van weten en was gewoon veel in een andere kamer de eerste maanden. Nu bij Welpje leek hij er meer aan gewend en hebben we eigenlijk weinig verandering gemerkt. Maar het is dan ook al een oudje (15 jaar) die conflicten liever uit de weg gaat.
  donderdag 3 januari 2019 @ 12:23:26 #12
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184178266
Wij waren met oud & nieuw bij vrienden met een poes van bijna 1,5 :') die de baby maar al te graag wou aanvallen. De oudere poes was wel lief :D

Zelf hebben we een levende stofzuiger (hond) :7 wel handig rondom de kinderstoel.
pi_184178466
Hangt enorm van het karakter van de kat af. Die van ons is ook heel makkelijk en gaat confrontaties uit de weg, dus die doet Jip vooralsnog nooit kwaad. Als hij haar vacht te stevig vast houdt dan loopt ze gewoon weg zodra ze de kans krijgt :D maar vrienden van ons hebben een kat, die durf ik zelf niet eens te aaien :') binnen 10 seconden ligt je arm open.
pi_184178537
Wij hebben 2 katten, toen B werd geboren waren het nog binnenkatten. Ze hadden een eigen kamer op zolder. Ze lieten zich na de geboorte van B alleen nog zien na 19:00 als B op bed lag. 1 van de 2 is aardig bijgetrokken, sterker nog, B is zijn favoriete object in ons huis. De andere kat ontloopt hem nog steeds.
Inmiddels zijn het buitenkatten overigens en maken weinig mee van Juul. Ze zijn amper meer in huis te vinden.

Ondanks dat ze B vreselijk vonden, hebben ze nooit agressie of zo getoond. Zelfs niet als B een staart te pakken kreeg. We lieten ze echter nooit alleen met hem.

Vergis je niet in de hoeveelheid haren. Nu ze amper meer binnenkomen, merken we pas hoe ontzettend veel haren zij overal achterlieten. Ook op plekken waar ze nooit kwamen.

Ze zijn inmiddels een jaar of 12 en mijn vrouw had ze het liefst niet meer gehad. Nu het buitenkatten zijn, vindt ze het prima. Moet wel zeggen dat wij aparte katten hebben, ze zijn met 4 maanden van straat gehaald en wij hebben ze geadopteerd toen ze 6 maanden waren. Ze gedragen zich als het op eten aankomt nog steeds als 2 hongerige zwerfkatten.

Nu Juul hapjes krijgt is de poepluier steeds een verrassing, vandaag was het erwten/peren poep, wel heel fijn dat het wat vaster is en ze niet volledig onder zit. (Hier kan ik dit soort poeppraat kwijt)

Aure, hoe gaat het nu met Jip en met jou? Kan je een beetje bijtanken nu?
pi_184178914
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 11:22 schreef exode het volgende:
NJ nou ja wat een pech en gedoe zo in 2019. Hopelijk is het voor de rest van het jaar klaar voor jullie. Nu gewoon lekker genieten van Spookje!

En die kleine grote Juul wordt nog steeds elke nacht 1 keer wakker. Vannacht om 04:45, dan ligt ze te kletsen. Speen erin en ze slaapt weer verder. Op zich niet zo raar want ze slaapt dan al vanaf 19:15.
En ze eet momenteel als een bootwerker, 's ochtends fruithap en rond 17:00 groentehap. Je moet heeeeel snel zijn met hapjes anders wordt ze boos. En gewoon nog steeds 5 flessen, al drinkt ze er 3 niet helemaal leeg meer.
En dat ze daardoor grooooot wordt, kan je zien in de spoiler. Op naar de wandelwageninzet (waarvan de zonneklep kapot is, zagen we gisteren)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ik heb me zojuist ingeschreven bij een sportschool :D Jaja, ik ga ervoor. Ik wil er 15 kilo afhebben. 2x per week sporten, 4x per week fietsen naar mijn werk (20 km op en neer) en wat meer op het eten letten, moeten daarvoor zorgen. Dieten doe ik niet aan. Ik heb ook geen streefdatum, ik wil wel een leuk leven houden (ja daar is eten een belangrijk onderdeel van)
Leuke foto's!

Wij gaan deze week met de eerste hapjes beginnen. Ben heel benieuwd haha. Ze krijgt nu al een dikke kop, dus wie weet als ze dan nog meer eet...

Woah, succes met sporten dan! Mooi doel! :o

quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 11:34 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Even een vraagje.
Heeft iemand van jullie een kat? Gaat dat goed met de baby? :)
Wij hadden twee katten, een zou nu bijna 5 jaar oud zijn, de ander is nu 3,5 - 4 jaar oud. Zijn allebei katten van een opvang, als kitten gevonden op straat en opgevangen bij een gezin, verzorgd en vervolgens kregen wij ze met 10-12 weken oud. (Afhankelijk of er een moeder poes bij was)

De kat die er nu niet meer is was super stress gevoelig, was nooit goed gegaan met onze kleine. De huidige poes cijfert zichzelf iets meer weg, maar gaat gewoon goed met de baby. De poes is dominant naar honden (maar doet ze niks), is hooguit wat speels af en toe naar ons, maar zou nooit zomaar uithalen o.i.d. Naar ons Spookje is ze geïnteresseerd (na de geboorte zat ze 24/7 in dezelfde kamer naar de baby te kijken). Nu de baby meer beweegt vindt ze het maar raar. Blijft ze een beetje uit de buurt. Ze zoekt ons op als de baby slaapt. :9 Af en toe liggen ze naast elkaar in bed als Spookje maar stilletjes is. *;

--

--

Onze update trouwens na ~ 2 weken nieuwe medicijnen. Het gaat zoveel beter.... We horen uiteraard af en toe het buikje nog wel, maar het 'opkomen' van de melk wat we continu hoorden gaat zoveel beter.. Ook het hikken is veel en veel minder. Ze huilt veel minder. Uiteraard af en toe wel huiluurtjes, maar dan ook echt een uurtje i.p.v. de hele middag/avond.

Ik begrijp nu wat mensen bedoelen als ze het hebben over 'een heel andere baby'.
  donderdag 3 januari 2019 @ 14:12:22 #16
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184180164
Pfft, ik weet het even niet meer hoor. Net bij het cb gaan wegen en ze is daar 90 gr lichter dan vorige week op dezelfde weegschaal. Toen had ze weliswaar net gegeten en vandaag niet, maar toch: het is ook 35 gram lichter dan bij de kinderarts maandag en daar was het wegen ook voor de voeding...

Lactatiekundige adviseert om haar vaker te voeden en dus af te stappen van 'voeden op verzoek'. Ik ga maandag maar weer wegen, maar ben zwaar aan het overwegen om te stoppen met de borstvoeding. Als prul er toch niet van groeit, waar doe ik dan al die moeite voor?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184180566
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 14:12 schreef Tink89 het volgende:
Pfft, ik weet het even niet meer hoor. Net bij het cb gaan wegen en ze is daar 90 gr lichter dan vorige week op dezelfde weegschaal. Toen had ze weliswaar net gegeten en vandaag niet, maar toch: het is ook 35 gram lichter dan bij de kinderarts maandag en daar was het wegen ook voor de voeding...

Lactatiekundige adviseert om haar vaker te voeden en dus af te stappen van 'voeden op verzoek'. Ik ga maandag maar weer wegen, maar ben zwaar aan het overwegen om te stoppen met de borstvoeding. Als prul er toch niet van groeit, waar doe ik dan al die moeite voor?
Ze krijgt nu elke 3,5 - 4 uur voeding toch? Dat zou normaal gesproken toch genoeg moeten zijn..

Drinkt ze wel voldoende als ze aan de borst drinkt? Is natuurlijk wel slecht/moeilijk te controleren. Wij kregen hier toen het advies te gaan kolven zodat we beter konden monitoren hoeveel ze daadwerkelijk dronk..

Anders zou je eventueel ook nog kunnen vragen of ze zouden kunnen controleren of je borstvoeding voldoende voedingsstoffen bevat..

Lastig hé. ;( Kijken welke moeite je er nog in kan en wil steken.. Goed over nadenken en niet alleen nu beslissing met de ergernis/emotie, maar goed over praten..
pi_184180612
Een combi is ook niet slecht hè Tink :*
Over het slapen, Li slaapt ‘s avonds beneden bij ons, boven is ze binnen 20 min weer wakker. Als we naar bed gaan nemen we haar mee, krijgt ze een schone luier, pyjama en slaapzak. Daar wordt ze natuurlijk wakker van en dan leg ik haar nog even aan de borst dus eigenlijk op mijn verzoek. Dan gaat ze daarna ook gewoon weer slapen. Zou zoiets bij jullie ook werken?
Het koken vind ik ook lastig..verder gaat ze in de draagdoek als ik bezig ben, maar tijdens het koken vind ik het eng.. Soms gaan mijn jongens met haar spelen tijdens het eten, maarja daar heb je natuurlijk nog niet veel aan ;)

Wij hadden altijd een kat in huis, maar ze had het echt lastig met de kinderen. Ze was gewoon bang voor ze (en de kinderen deden echt niets). Toen ik zwanger werd van Li kreeg ze weer continue blaasontstekingen (dat had ze bij mijn jongens ook) en kregen we een aanbod voor een nieuw huisje voor haar. Wel even lastig maar beter voor haar :)

NJ, wat fijn dat het zoveel beter gaat!
Goede voornemens exode!
Aure, zijn jullie al een beetje bijgekomen?

Hier valt verder weinig te melden! Behalve dan dat ze maandag en dinsdag naar de opvang moet ;(
En dat ze maat 56 niet meer past ;(
En dat ze sinds 3 dagen een speeluurtje heeft van 3.00-6.00... maar dat ligt gewoon aan haar sprongetje toch :@ ;)
pi_184180710
Loj, onze dochters waren toch bijna even oud? Van augustus 2018?

Wij zijn hier de maat 62 al aan het opruimen/uitzoeken. Wat klein valt moet al weg en wat groot valt kan nog (net). De eerste maatjes 68 liggen hier al voor het grijpen. :X Hoop dat ze in 68 wat langer blijft zitten.
pi_184180736
Wij eten trouwens sinds de geboorte van de kleine ook pas 20:30:21:00. Verschrikkelijk voor ons ritme en gezondheid, maar het komt er gewoonweg steeds niet eerder van.. Hiervoor heeft ze vaak haar huiluurtje/onrustige tijd, de fles .. Daarbij werk ik vaak tot ~ 19 uur, ben dan tegen 20u pas weer fris en fruitig, dus beginnen geregeld pas na 20u aan het koken. oO<
pi_184181147
31 augustus ;) maar ongeveer even oud dus...
Maar wow, al richting 68 :o

En ik had gisteren nog verlate kraamvisite en kijk dan deze foto’s O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 3 januari 2019 @ 15:33:50 #22
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184181664
NJ: ze krijgt nu inderdaad elke 3,5-4 uur, ze krijgt eigenlijk altijd 6 voedingen per etmaal. In theorie is dat genoeg voor een baby van 6 weken, maar ze weegt maar 3550 gram, dus een voeding extra is misschien geen gek idee.

Ik denk dat ze genoeg drinkt, maar meten is inderdaad lastig. Soms drinkt ze wel wat onrustig, vooral als ze kramp heeft. Maar al met al komt ze wel tevreden van de borst, volgens mij.

Elke voeding kolven is - oh, wat voel ik me schuldig als ik dit typ - geen optie. Dan ben ik elke ronde een uur bezig met alleen voeden en ik denk niet dat ik dat trek. Ik vind het nu al zwaar en ben door de pop-poli doorverwezen naar een psycholoog voor emdr ivm mijn verleden, zwangerschap en de bevalling.

Ik vind borstvoeding belangrijk voor de geborgenheid en hechting enzo die live voeden met zich meebrengt en kan er ook echt van genieten, maar tegelijkertijd ben ik nog nooit ergens zo onzeker over geweest. Bovendien vind ik bv (na zes weken tenminste) niet meer per se nodig voor de voeding zelf. Tuurlijk is het het allerbeste voor prul, maar zelfs de lactatiekundige zegt dat er niet zoiets is als slechte voeding en dat het ook belangrijk is dat ik nog kan genieten.

Conclusie: ik weet het ook niet meer... Ga iig nog beter op m'n techniek letten, (na)kolven als het kan, zodat we iig van een of twee voedingen per dag weten dat ze genoeg binnenkrijgt en ik één voeding kan overslaan en maandag maar weer wegen. En dan hakken we dan een knoop door. Want zo blijven modderen met haar gewicht is geen optie, dat kan nooit goed voor d'r zijn.

Ik heb btw haar gewicht even op de who-curve gezet;

K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184182007
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef Loj het volgende:
31 augustus ;) maar ongeveer even oud dus...
Maar wow, al richting 68 :o

En ik had gisteren nog verlate kraamvisite en kijk dan deze foto’s O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Terwijl ik onze dame niet eens zo groot vind. :9 Mooie foto's zeg, wauw! Cute!

quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:33 schreef Tink89 het volgende:
NJ: ze krijgt nu inderdaad elke 3,5-4 uur, ze krijgt eigenlijk altijd 6 voedingen per etmaal. In theorie is dat genoeg voor een baby van 6 weken, maar ze weegt maar 3550 gram, dus een voeding extra is misschien geen gek idee.

Ik denk dat ze genoeg drinkt, maar meten is inderdaad lastig. Soms drinkt ze wel wat onrustig, vooral als ze kramp heeft. Maar al met al komt ze wel tevreden van de borst, volgens mij.

Elke voeding kolven is - oh, wat voel ik me schuldig als ik dit typ - geen optie. Dan ben ik elke ronde een uur bezig met alleen voeden en ik denk niet dat ik dat trek. Ik vind het nu al zwaar en ben door de pop-poli doorverwezen naar een psycholoog voor emdr ivm mijn verleden, zwangerschap en de bevalling.

Ik vind borstvoeding belangrijk voor de geborgenheid en hechting enzo die live voeden met zich meebrengt en kan er ook echt van genieten, maar tegelijkertijd ben ik nog nooit ergens zo onzeker over geweest. Bovendien vind ik bv (na zes weken tenminste) niet meer per se nodig voor de voeding zelf. Tuurlijk is het het allerbeste voor prul, maar zelfs de lactatiekundige zegt dat er niet zoiets is als slechte voeding en dat het ook belangrijk is dat ik nog kan genieten.

Conclusie: ik weet het ook niet meer... Ga iig nog beter op m'n techniek letten, (na)kolven als het kan, zodat we iig van een of twee voedingen per dag weten dat ze genoeg binnenkrijgt en ik één voeding kan overslaan en maandag maar weer wegen. En dan hakken we dan een knoop door. Want zo blijven modderen met haar gewicht is geen optie, dat kan nooit goed voor d'r zijn.

Ik heb btw haar gewicht even op de who-curve gezet;

[ afbeelding ]
In theorie zou ze het er prima op moeten doen inderdaad.. Maar ja, je weet nooit precies hoeveel ze drinkt natuurlijk, hoeveel het bevat.. Dat is weer lastige aan de borstvoeding natuurlijk. Ze weegt nu dus ongeveer evenveel als bij de geboorte?

Wees vooral gewoon heel eerlijk naar jezelf toe. Iedereen kan roepen dat borstvoeding het allerbeste is, dat het je kind zo onwijs beschermt.. Maar op 1) staat een gelukkige moeder. (en vader uiteraard). Als jij niet lekker in je vel zit, als het jou tegenstaat of wat dan ook dan werkt het niet..

Wij zijn bezig gegaan met kolven en het was het simpelweg niet voor ons. Twee borsten tegelijk lukte bijna niet, dus was al snel eerst links, dan rechts (of andersom), 15-20 minuten per borst. Dan de kolf schoonmaken, met het voeden de melk warm maken, alles schoonmaken.. We hoorden fantastische verhalen van mensen voor wie het ideaal werkte om te kolven of een paar keer per dag te kolven buiten het voeden om zodat 's nachts de man ook af en toe de voeding kon doen. Maar als het niet werkt, werkt het niet hé..

Nadat wij de knoop doorhakten en de bv uit de koelkast opmaakten heeft m'n vrouw 3 dagen gehuild. Gewoon omdat het voelde als falen, juist door de 'borstvoedingsmafia' zoals het wel eens genoemd wordt. Als jij samen met een lactatiedeskundige gekeken hebt valt je niets te verwijten toch? Je hebt je prul dan al 6 weken prachtige voeding kunnen geven. Misschien kun je het combineren, misschien niet en werkt kv onwijs goed.

Overleg gewoon goed met de lactatiedeskundige, eventueel met psycholoog en/of huisarts. Het belangrijkst is dat jij en je dochter goed in je vel steken, of dat nu met bv of kv is maakt dan in die zin niet uit..
pi_184182027
Moet wel eerlijk zeggen dat mijn vrouw toen borstontsteking kreeg en dat, dat vooral het laatste zetje was toch maar te stoppen. En de strijd omdat het aanleggen niet wilde en kolven en het idee dat het steeds niet genoeg was.. Die ontsteking was toen de druppel zeg maar.
pi_184182031
En Tink, ik ben geen lactatiedeskundige, maar waarom zou een combinatie van kv en bv geen optie zijn?
Heb je niet de stress of ze wel genoeg binnen krijgt (je weet hoeveel aan kv ze krijgt) maar je hoeft toch niet de bv meteen te stoppen.. Want ik lees (denk ik) dat jij en prul er wel van genieten :*

Ik zit nu op ‘s ochtends en ‘s avonds (en evt ‘s nachts) bv en overdag 3 of 4 flessen (hoe het een beetje uitkomt). Ik weet dus zeker dat ze genoeg krijgt op een dag :)

En kolven geen optie snap ik echt helemaal hoor.. bij Ow heb ik dat 8 weken fulltime gedaan, nog nooit zo ongelukkig geweest als toen..
pi_184182091
Combinatie klinkt inderdaad het meest ideaal. Dan mis je je momentje(s) niet.. Moet je misschien wel 1 of 2x per dag afkolven om je ploffende borsten gerust te stellen.

Zelfs als je gaat stoppen gaat hier natuurlijk tijd overheen om het goed af te bouwen (i.v.m. ontstekingen e.d.)
  donderdag 3 januari 2019 @ 15:59:57 #27
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_184182207
Voel je niet schuldig over niet willen kolven joh, ik heb 4 weken gekolfd voor mijn prematuur en toen was ik er klaar mee. Ik was nog herstellende van een keizersnede en moest elke dag op en neer naar het ziekenhuis, het was niet langer te doen. De lactatiekundige kwam nog met lapmiddelen als venkelthee en neusspray, maar daar lag voor mij de grens. Kindje aan de borst is voor velen een idylle, maar soms moet je je ideaalbeeld loslaten. Zo te lezen gaat het bij jullie sowieso al niet helemaal van een leien dakje en dan kan je beter kijken hoe het voor jezelf nog een beetje te doen blijft!
pi_184182293
Tink, bv is mooi, maar een middel, geen doel. Denk aan jezelf. Ik was bij mijn oudste echt een nerveus wrak met bv en sla mezelf achteraf echt voor m’n kop dat ik daar zo lang mee doorgemodderd heb. Maar volgens mij heb jij dit allang helder.
Je prul is maar zo kort een prul, hopelijk vind je linksom of rechtsom de ruimte om daar nu eens zorgeloos van te kunnen genieten.
pi_184182517
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 11:22 schreef exode het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ik heb me zojuist ingeschreven bij een sportschool :D Jaja, ik ga ervoor. Ik wil er 15 kilo afhebben. 2x per week sporten, 4x per week fietsen naar mijn werk (20 km op en neer) en wat meer op het eten letten, moeten daarvoor zorgen. Dieten doe ik niet aan. Ik heb ook geen streefdatum, ik wil wel een leuk leven houden (ja daar is eten een belangrijk onderdeel van)
Dat skipak heeft M ook! Goede smaak hoor ;) En knap van je doel!

Verder weinig bijgelezen, ben te druk met het genieten van de vakantie. Las wel nog het berichtje van Tink. Voel je zeker niet schuldig om niet te kolven. Je moet je er zelf ook prettig bij voelen, doe vooral ook wat voor jou het fijnste is. Volgens mij krijgt Prul een hoop liefde, beter kan je niet hebben als baby, toch? :*
  donderdag 3 januari 2019 @ 16:31:03 #30
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184182749
Txs lieverds! Ik ben over heel veel dingen ook niet onzeker hoor, alleen die borstvoeding en het slapen O-)

We hebben nu een plan: tot en met zondag gaan we proberen om zeven voedingen te doen. In principe kolf ik dan 's ochtends na en een keer in de middag, zodat manlief één voeding 's nachts kan doen. Maandag gaan we weer wegen. Is prul dan niet goed aangekomen, gaan we de kinderarts bellen en bijvoeden of zelfs helemaal overstappen op kv.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184183558
Tink, mijn meiden hebben tot tien weken op 8+ voedingen per dag gezeten, en dat is echt niet abnormaal, zeker bij kleintjes. Hun maagjes zijn ook nog klein natuurlijk. En ik voedde ze dan soms ook als er nog geen hongersignalen waren, maar ook omdat de vorige voeding alweer 3,5 uur geleden was. En dan dronken ze meestal ook prima.

Ik weet niet tot wanneer je verlof loopt, maar denk ook daar vast over na. Als je dan sowieso (deels) met bv wil stoppen, is het deze moeite dan nog wel waard? En met combineren van bv/kv is ook niks mis. Dat heeft mij heel veel rust gegeven, omdat ik dan enkel hoefde te kolven wanneer het voor mij noodzakelijk was, niet wanneer het voor hen nodig was. Al moet je er rekening mee houden dat dat op langere termijn niet heel goed is voor je productie dus als je wel echt nog vol bv wilt geven, doe dat dan met mate.. En uiteindelijk ben jij het belangrijkst, baby's worden ook gezond groot op kunstvoeding en ook een fles kun je een intiem momentje van maken.

Overigens maakte het voor mij een flink verschil toen ik een keer direct voor een voeding woog en erna, en dat ik dus daadwerkelijk kon zien wat er in gegaan was qua gewicht.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_184183657
Ontlurkt: Tink had je wel contact met een ICBL LK? Ben het met iedereen eens dat borstvoeding geen heilige graal is. Fed is best en gemoedsrust is zo fijn, maar lijkt me zonde als het met je bv niet lukt vanwege gebrek aan advies. Dat zes per etmaal genoeg zou behoren te zijn is wat mijn aandacht trok. Dat is zo afhankelijk van de individuen (mama en kind)! Mijn kinders dronken veel vaker (en deden dat nog tot op veel oudere leeftijd). Je kunt ook op het bv topic terecht he? Daar zitten mensen met bakken ervaring; ook met combi bv/kv en allerlei problematiek
pi_184183758
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 13:22 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Waarom zou je eerder aan hapjes willen beginnen als je een combinatie van moedermelk en kunstvoeding geeft? Ik heb gewoon die 6 maanden van de WHO aangehouden, ook al kreeg ZZ niet volledig moedermelk.
Ja goeie vraag, geen idee. Vooral ook omdat ik er bij de oudste uiteindelijk geen meerwaarde in zag (we vermoeden toch een allergie of intolerantie uiteindelijk), omdat ze wat eentoniger drinken qua smaak en vooral ook omdat ik hoop dat vast voedsel voor iets meer slaap zorgt. Niet dat ik denk dat het dan halleluja wordt, maar ik doe het al maanden met max 3 uur slaap, verdeeld in tussenpozen. Bij een rustige nacht worden ze ieder 3 x wakker om en om maar er zijn meer nachten bij dat ik steeds hazeslaapjes van max 3 kwartier heb omdat er weer een baby aan dient. Dat begint na 3 maanden wel lichtelijk op te breken.
pi_184183990
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:17 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

Ja goeie vraag, geen idee. Vooral ook omdat ik er bij de oudste uiteindelijk geen meerwaarde in zag (we vermoeden toch een allergie of intolerantie uiteindelijk), omdat ze wat eentoniger drinken qua smaak en vooral ook omdat ik hoop dat vast voedsel voor iets meer slaap zorgt. Niet dat ik denk dat het dan halleluja wordt, maar ik doe het al maanden met max 3 uur slaap, verdeeld in tussenpozen. Bij een rustige nacht worden ze ieder 3 x wakker om en om maar er zijn meer nachten bij dat ik steeds hazeslaapjes van max 3 kwartier heb omdat er weer een baby aan dient. Dat begint na 3 maanden wel lichtelijk op te breken.
Hier weigerden ze tot 9 maanden vrijwel al het voedsel, ondanks beginnen rond 6 maanden. En toen ging er een knop om, gingen ze goed eten en van de een op de andere dag (regelmatig) doorslapen, allebei tegelijk. Ik denk dat ze er eerder gewoon nog niet klaar voor waren, terwijl peuter met 6 maanden alles al goed at.

Maar sterkte, ik heb die eerste 9 maanden verdrongen, zo'n drama was dat qua slapen. Ik begrijp nu nog steeds niet hoe we dat volgehouden hebben.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_184184130
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:27 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Hier weigerden ze tot 9 maanden vrijwel al het voedsel, ondanks beginnen rond 6 maanden. En toen ging er een knop om, gingen ze goed eten en van de een op de andere dag (regelmatig) doorslapen, allebei tegelijk. Ik denk dat ze er eerder gewoon nog niet klaar voor waren, terwijl peuter met 6 maanden alles al goed at.

Maar sterkte, ik heb die eerste 9 maanden verdrongen, zo'n drama was dat qua slapen. Ik begrijp nu nog steeds niet hoe we dat volgehouden hebben.
hier at G pas met 11 maanden zelfs. Maar hij sliep wel ideaal in de nachten, max 1x wakker. Wat waren we toen verwend O+
  donderdag 3 januari 2019 @ 19:54:06 #36
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184187181
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:13 schreef Vosje6 het volgende:
Ontlurkt: Tink had je wel contact met een ICBL LK? Ben het met iedereen eens dat borstvoeding geen heilige graal is. Fed is best en gemoedsrust is zo fijn, maar lijkt me zonde als het met je bv niet lukt vanwege gebrek aan advies. Dat zes per etmaal genoeg zou behoren te zijn is wat mijn aandacht trok. Dat is zo afhankelijk van de individuen (mama en kind)! Mijn kinders dronken veel vaker (en deden dat nog tot op veel oudere leeftijd). Je kunt ook op het bv topic terecht he? Daar zitten mensen met bakken ervaring; ook met combi bv/kv en allerlei problematiek
Ik sluit me hierbij aan. Borstvoeding hoeft helemaal niet, en dat je je er onzeker en rot over voelt is een goede reden iets aan jullie situatie te veranderen. Maar ik vind 6 voedingen ook best weinig, zeker als je zelf al zegt dat je bij voeden op verzoek op meer uit zou komen. Dat was het advies voor meer rust in de tent toch? Maar niet van een lactatiekundige denk ik?
Niet bedoeld om je meer in de war te brengen... maar ik raad je ook bv topic aan als je hierover wil sparren.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184187851
Op een dag dat U. de hele dag op de opvang zit, drinkt hij met 9 maanden ook nog minstens 6 keer bij mij. Toen hij zo jong was als prul, dronk hij het dubbele live.
Protège moi de mes désirs.
pi_184187878
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:09 schreef FlyingFish het volgende:
Tink, mijn meiden hebben tot tien weken op 8+ voedingen per dag gezeten, en dat is echt niet abnormaal, zeker bij kleintjes. Hun maagjes zijn ook nog klein natuurlijk.
B is 5 maanden en krijgt nog zeker 7 of 8 voedingen per dag (BV).
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 3 januari 2019 @ 20:28:24 #39
269689 crew  Viv
pi_184187940
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 19:54 schreef Lemijn het volgende:
Maar ik vind 6 voedingen ook best weinig, zeker als je zelf al zegt dat je bij voeden op verzoek op meer uit zou komen.
Volgens mij bedoelde ze dat Prul zelf maar 6 keer per dag komt, en dat ze nu juist vaker voeding gaat aanbieden (dus niet meer volledig op verzoek van de baby).

Al vind ik 7 keer nog steeds weinig voor een baby die niet groeit. En nu ik me er toch mee bemoei :@ in V&A ging het laatst over fopspenen voor Prul, daar zou ik heel erg mee uitkijken op dit moment en liever nog een extra borst of fles geven.
pi_184187977
Volgens mij is alles wel zo'n beetje gezegd Tink. Lastige keuze wel :*

Over hoe het met mij gaat.. Ik ben vooral enorm moe en samen met Jip weer op zoek naar een normaal ritme, maar alles maakt me momenteel onzeker. Dat hij zijn fruit en groente niet meer eet bijvoorbeeld. Dat ie overdag opeens maar 2 a 3 keer drinkt en snachts echt elke 2 uur }:| als hij slaapt wil ik continu checken of hij nog wel ademt.. Ik heb hem het liefst de hele tijd bij mij (of bij mijn vriend) en liever niet bij iemand anders. Ik ben opeens super overbezorgd waar ik dat voorheen nauwelijks was.

We waren er op tijd bij en hij was in hartstikke goede handen, maar toch laat die hele opname wel wat sporen achter nu.. En ergens voel ik me dan ook wat bezwaard, want hij is er toch gewoon prima uitgekomen. Maar goed, het zal wel tijd nodig hebben..
pi_184188256
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 20:29 schreef Aure het volgende:
Volgens mij is alles wel zo'n beetje gezegd Tink. Lastige keuze wel :*

Over hoe het met mij gaat.. Ik ben vooral enorm moe en samen met Jip weer op zoek naar een normaal ritme, maar alles maakt me momenteel onzeker. Dat hij zijn fruit en groente niet meer eet bijvoorbeeld. Dat ie overdag opeens maar 2 a 3 keer drinkt en snachts echt elke 2 uur }:| als hij slaapt wil ik continu checken of hij nog wel ademt.. Ik heb hem het liefst de hele tijd bij mij (of bij mijn vriend) en liever niet bij iemand anders. Ik ben opeens super overbezorgd waar ik dat voorheen nauwelijks was.

We waren er op tijd bij en hij was in hartstikke goede handen, maar toch laat die hele opname wel wat sporen achter nu.. En ergens voel ik me dan ook wat bezwaard, want hij is er toch gewoon prima uitgekomen. Maar goed, het zal wel tijd nodig hebben..
Lieve Aure, in het laatste stuk van je post probeer je vooral te relativeren/bagatelliseren. En ja, hij is er gewoon prima uitgekomen en zo. Maar JOUW baby heeft wel een heel flink aantal dagen in het ziekenhuis gelegen. En ondanks hartstikke goede handen had hij het behoorlijk zwaar. En dat maakt indruk want het is wel jouw guppie wat daar ligt en wat het zwaar heeft. Dus wuif niet weg maar praat erover. Kinderen horen niet in het ziekenhuis. Niet met een gebroken been, niet met kanker, niet met uitdroging, niet met RSV, gewoon met helemaal niks. Geen onschuldige dingen, geen levensbedreigende dingen. Het zou simpelweg niet moeten mogen. Maar helaas. En gelukkig had Jip ‘alleen’ RSV. En is hij nu weer aan het opknappen. Maar dat maakt desalnietemin indruk op een mens, op een moeder, op zijn moeder.
Dikke knuffel :*.
pi_184188308
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:31 schreef Tink89 het volgende:
Txs lieverds! Ik ben over heel veel dingen ook niet onzeker hoor, alleen die borstvoeding en het slapen O-)

We hebben nu een plan: tot en met zondag gaan we proberen om zeven voedingen te doen. In principe kolf ik dan 's ochtends na en een keer in de middag, zodat manlief één voeding 's nachts kan doen. Maandag gaan we weer wegen. Is prul dan niet goed aangekomen, gaan we de kinderarts bellen en bijvoeden of zelfs helemaal overstappen op kv.
N. is bijna 11 mnd en naast het vast eten drinkt ze nog 6 a 7 keer bij mij. En dat Alleen overdag! 7x is echt te weinig. En zoals hier boven al is genoemd als het je zo onzeker maakt dan zou ik gewoon overstappen, Of een goede LK inschakelen in het bv topic weten ze daar wel raadt mee. :*
pi_184188380
Aure :* ik ben het Malteser eens, zo iets kan er behoorlijk inhakken want het is niet zomaar "iets". Je lieve Jip lag in het ziekenhuis! :*
pi_184190199
Aure het is niet niks wat jullie hebben meegemaakt hoor! Je kleine baby in het ziekenhuis. Niet heel gek dat je er nu zo in staat. Dat slijt vast met de tijd maar voor nu heel normaal.

Tink succes met bedenken wat voor jullie de beste weg gaat zijn. V & J zijn maar twee weken ouder dan prul, maar drinken allebei zo'n 10 voedingen per etmaal. Soms meer soms minder, en wel een combi van fles en borst.

Wij waren vandaag bij het consultatiebureau. De heren zouden hun eerste prikken krijgen maar omdat ze nog niet zijn opgeknapt hebben we ze uitgesteld tot volgende maand.
Vin weegt nu 5150gram en Jer 5490gram *O* ze doen het dus super goed op de combi borst/fles.

Ik wilde een foto uploaden maar lukt ff niet, houden jullie nog te goed!
pi_184195171
Echtgenoot + stapelblokken + knuffels :')

Let me see you stripped down to the bone
pi_184195189
En hartstikke begrijpelijk joh Aure! :*
Hoe is je vriend er ondertussen onder?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 januari 2019 @ 10:17:44 #47
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184195341
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 20:28 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij bedoelde ze dat Prul zelf maar 6 keer per dag komt, en dat ze nu juist vaker voeding gaat aanbieden (dus niet meer volledig op verzoek van de baby).
Ah je hebt gelijk, ik las niet goed.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184195445
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 10:06 schreef minilot het volgende:
Echtgenoot + stapelblokken + knuffels :')

[ afbeelding ]
Haha :D O+

Hier vandaag Tijn voor het eerst naar oppas-oma voor de hele dag. Ben benieuwd :+

En mijn vriend zei dat hij blij is dat ik weer terug ben op de zaak dat hij mij stiekem al een half jaar best wel miste.. Dat het bedrijf niet 'compleet' voelde zo zonder mij (werken bij zelfde bedrijf); super kjoet :D Ik smolt wel weer een beetje hoor :@

Qua voedingen zitten we hier ook meestal op 6 voedingen om de 3u.. Soms eens om de 4u maar alleen als hij een flesje van 180 (200 voeding) heeft opgedronken maar dat doet hij nog niet vaak. En als hij na 4u niet zelf komt; dan bied ik het alsnog aan (anders zit er sowieso te veel tijd tussen voor mijn gevoel en wil niet dat ie dan 's nachts hongerig wakker wordt).
Ook soms op 7 voedingen hoor; want 's avonds durft ie wel eens te clusteren en dan bieden we nog een klein flesje tussendoor aan.

[ Bericht 14% gewijzigd door PriemGirl op 04-01-2019 10:32:29 ]
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184195757
Ahw dat is ook heel lief Priem O+

Mini :D ziet er wel leuk uit zo :D

En lief zijn jullie :* mijn vriend is echt heel blij dat we weer met zijn drieën thuis zijn en is ook extra veel aan het knuffelen met Jip (en mij :9 ). Hij was er vanaf dag 3 eigenlijk ook hele dagen bij, kwam s'ochtends en ging dan savonds pas weer weg. Dan kon ik ook even naar huis of naar buiten in de middag. Maar hij is meteen weer aan het werk gegaan en ik zie wel aan hem dat dat erg vermoeiend is, gelukkig is het morgen weekend.
pi_184197577
Nog even over je post van laatst Aure: je reactie lijkt me meer dan normaal. Het is ook even niet niks om zo met je baby in het ziekenhuis terecht te komen (ook al was je er op tijd bij..) :o Het was ook nog voor een hele periode en natuurlijk maakt dat je ontzettend onzeker. Ik denk dat ik precies zo zou reageren en ook even helemaal zelf van de wap zou zijn :@ Ik vind dat je je ontzettend sterk houdt zelf ! Hopelijk kunnen jullie snel weer een ritme terug vinden O+
En ja gelukkig bijna weekend; dan weer lekker genieten met z'n 3-en :Y
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184197801
Aure lijkt mij ook meet dan normaal.. is ook echt niet niks :*

Priem jouw vriend O+

Lastig Tink! Ik kan je niet adviseren. ik zit aan de kant van gestopt met bv vanwege enorm slechte begeleiding en ik voelde me best ongelukkig ontrent de problemen van het voeden en daar heb ik spijt van gekregen. Maar ik zit ook aan de kant van dat het voor mij toen het beste was op dat moment. Maar hier heb je niks aan dus ik weet niet waarom ik het vertel :X. Fijn dat je een plan hebt!
pi_184200152
Aapieannie en Cassandra, ik heb echt respect voor jullie tweelingmoeders _O_ . En wat doen J en V het goed!

Minilot, zo zou ik het ook opruimen denk ik. Mooi de knuffels als een treintje.

Priem, hoe was het bij oppas-oma?

Helsinki, heb je nog wat gedaan aan je werkrooster?

Tink, ik heb alle voedingen bijgehouden de eerste 2 maanden en kwam aan de 7 a 8 voedingen per 24 uur. En nu nog steeds trouwens. De laatste tijd zat ik zelfs op de 12 voedingen omdat hij s'nachts iedere 2 uur kwam maar gelukkig is dat nu weer om de 4 uur. Ik hoop dat je door alle bomen het bos nog kan zien. En wat anderen ook al zeiden: je prul heeft meer aan een happy mama dan aan een gefrustreerde mama. En op kv worden heeeeeeel veel kindjes ook gewoon groot hoor!

Duman, hier hebben we een kat maar die leeft totaal haar eigen leven en doet echt wat ze zelf wilt. Ik vind het sowieso wel fijn dat Bikkel opgroeit op een boerderij en zo veel met dieren in aanraking komt.

We hadden gisteren een rondleiding op een kdv en ik moet zeggen dat ik die wel zie zitten. Ze accepteren alleen gevaccineerde kindjes en gaan mee in de voedingsmethode die ik volgende maand wil beginnen ( kleintjes methode ) . Dat zijn voor mij wel 2 belangrijke punten. En hij komt dan in de groep bij Noud, Bram, Max, Teun en Jaap. Hij past er qua naam iig ook prima tussen :D .
Ik vind het inmiddels echt zo fantastisch O+ De eerste 2 maanden mogen van mij echt overgeslagen worden maar zoals hij nu is mag hij wel een tijdje blijven. Hij kan inmiddels naar zijn buik draaien, hij "praat" , en hij reageert op alles. En ik heb zijn kledingkast weer opgeruimd en hij zit nu in maat 74 . Van mij mag hij nu wel iets minder hard groeien.

Hebben jullie ook dat je een stuk emotioneler bent sinds de geboorte van je baby? Ik kan echt om de kleinste dingen mee gaan huilen.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:03:57 #53
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184200255
Ook die ervaring is fijn om te lezen hoor lbf, alle kanten zijn welkom.

Wij gaan nu gewoon het advies van de lk volgen tot maandag (5 keer live voeden, 1 fles, 1 keer kolven die dan eventueel aangevuld wordt met kunst). Ik moet prul dan weliswaar wakker maken voor de voeding, maar dat is dan maar zo.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184200640
Ten aanzien van katten: heel goor maar wij hebben vandaag vlooien ontdekt. Er zat er 1 op Juul haar haar. Net nadat ze uit ons bed kwam. En we hadden al langer een vermoeden dat ze in onze slaapkamer zaten maar vonden steeds niets. Steeds 's ochtends 1 of 2 jeukende bultjes. Alleen mijn vrouw en ik de kinderen niet. As we speak is mijn vrouw de gehele slaapkamer aan het schoonmaken, desinfecteren etc etc etc. Onze slaapkamer is altijd wat 'vochtig' en dat vinden ze erg fijn blijkbaar.

De katten kwamen toen ze binnenzaten nooit in de slaapkamers en ze zitten al een maand of 8 niet meer in huis. Misschien iets onder een schoen mee naar binnen gekomen. Bluh zo vies!! Wel meteen een goede reden om onze minislaapkamer grondig op te ruimen, schoonmaken en herindelen.
pi_184201798
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:24 schreef exode het volgende:
Ten aanzien van katten: heel goor maar wij hebben vandaag vlooien ontdekt. Er zat er 1 op Juul haar haar. Net nadat ze uit ons bed kwam. En we hadden al langer een vermoeden dat ze in onze slaapkamer zaten maar vonden steeds niets. Steeds 's ochtends 1 of 2 jeukende bultjes. Alleen mijn vrouw en ik de kinderen niet. As we speak is mijn vrouw de gehele slaapkamer aan het schoonmaken, desinfecteren etc etc etc. Onze slaapkamer is altijd wat 'vochtig' en dat vinden ze erg fijn blijkbaar.

De katten kwamen toen ze binnenzaten nooit in de slaapkamers en ze zitten al een maand of 8 niet meer in huis. Misschien iets onder een schoen mee naar binnen gekomen. Bluh zo vies!! Wel meteen een goede reden om onze minislaapkamer grondig op te ruimen, schoonmaken en herindelen.
Een pop van een vlo kan in die staat wel een jaar in leven blijven en dan tot echte vlo ontwikkelen.

Een plaag is echt knudde. Ik gebruik voor de honden Bravecto en poes heeft een vlooienband en nu al een paar jaar geen last meer
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_184202463
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 14:58 schreef Wolken het volgende:
En ik heb zijn kledingkast weer opgeruimd en hij zit nu in maat 74 . Van mij mag hij nu wel iets minder hard groeien.

Hebben jullie ook dat je een stuk emotioneler bent sinds de geboorte van je baby? Ik kan echt om de kleinste dingen mee gaan huilen.
:o maat 74 al!! Mijn mini van dezelfde leeftijd draagt maat 62 en van sommige merken 62/68 maar dat is nog wel ruim. Bikkel is een echte bikkel O+

En emotioneler; check! Jaar ontzwangeren toch?
pi_184202760
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:52 schreef Takkie88 het volgende:

[..]

:o maat 74 al!! Mijn mini van dezelfde leeftijd draagt maat 62 en van sommige merken 62/68 maar dat is nog wel ruim. Bikkel is een echte bikkel O+

En emotioneler; check! Jaar ontzwangeren toch?
Jouw S is dan ook echt een poppetje O+ . Bikkel is lang en slank, de spijkerbroeken zijn allemaal te wijd maar qua lengte heeft hij het nodig. We hebben hem net even op de weegschaal gelegd en hij is nu 8kg.

Vandaag is een dorpsgenootje overleden en laat 2 kleine kindjes achter. Als ik dan naar mijn kleine kabouter kijk kan ik me niet voorstellen dat ik hem niet op zal zien groeien. Bij het idee alleen al springen de tranen in mijn ogen....
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  vrijdag 4 januari 2019 @ 17:14:20 #58
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184202829
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:52 schreef Takkie88 het volgende:
En emotioneler; check! Jaar ontzwangeren toch?
Jij denkt dat dat na een jaar over gaat? _O- .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184203106
Wat een verschil in babymaten. Bollie groeit nu maat 62 uit. De kleiner vallende pakjes in die maat worden te krap. Niet qua lengte, maar alles wordt te strak voor mijn bollie-baby.

Vandaag is mijn laatste verlofdag. Nu nog weekend, op maandag ben ik altijd vrij en vanaf dinsdag weer aan de slag. Heb er ergens wel weer zin in, ik vind mijn werk echt tof, maar toch is het weer een rotidee dat ik Bollie dan minder bij me heb :X .
pi_184203894
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 20:29 schreef Aure het volgende:
Volgens mij is alles wel zo'n beetje gezegd Tink. Lastige keuze wel :*

Over hoe het met mij gaat.. Ik ben vooral enorm moe en samen met Jip weer op zoek naar een normaal ritme, maar alles maakt me momenteel onzeker. Dat hij zijn fruit en groente niet meer eet bijvoorbeeld. Dat ie overdag opeens maar 2 a 3 keer drinkt en snachts echt elke 2 uur }:| als hij slaapt wil ik continu checken of hij nog wel ademt.. Ik heb hem het liefst de hele tijd bij mij (of bij mijn vriend) en liever niet bij iemand anders. Ik ben opeens super overbezorgd waar ik dat voorheen nauwelijks was.

We waren er op tijd bij en hij was in hartstikke goede handen, maar toch laat die hele opname wel wat sporen achter nu.. En ergens voel ik me dan ook wat bezwaard, want hij is er toch gewoon prima uitgekomen. Maar goed, het zal wel tijd nodig hebben..
Ik denk ook dat je hier tijd voor nodig hebt. Je hebt geweldig goed gehandeld toen het nodig was, je moederinstinct werkt perfect. En nu ben je extra alert en dat is ook prima. Want je wilt nu eenmaal niet dat het nog een keer gebeurt.
Nadat Sjaak uit het ziekenhuis kwam, checkte ik iedere 2 minuten zijn ademhaling. De babyfoon (als we die al gebruikten, dat was 4 maanden later) stond letterlijk naast mijn oor op de rugleuning van de bank, zodat ik hem kon horen ademen. En nu hij bijna 4 jaar is, slaap ik nog steeds met oordoppen omdat ik anders alsnog naar zijn ademhaling lig te luisteren. Niet altijd hoor, maar wel vaker dan me lief is.

En straks komt er weer een keer dat hij verkouden is, dan word je weer extra alert. Mensen gaan tegen je zeggen: “ja, hij was toen ziek, toen hij klein was. Nu is hij een stuk sterker en hoef je er niet bang meer voor te zijn.” Die mensen wilde ik allemaal een schop tegen hun schenen verkopen. Zo werkt het namelijk niet. Je blijft helaas die angst houden, omdat je weet hoe het eruit zag en omdat je niet wilt dat het nog een keer gebeurt.

Dat ‘overbezorgde’ gaat wel weer over. Mijn advies is om het de ruimte te geven en het er nu te laten zijn. Er komt vanzelf een moment waarop je ineens in de gaten krijgt dat je weer wat meer vertrouwen krijgt en afstand durft te nemen. Maar ik denk niet dat je dat kunt forceren.
pi_184203942
Die maten zijn ook wel ontzettend merkgevoelig. Hema maat 68 kan nog net bij Juul. Noppies en Imps @ Elfs kan 68 echt niet over de billen of buik van Juul heen. Wij stappen nu rustig over op 74.

Ze is vanmiddag weer gaan wennen, ging wederom goed :) Maandag voor het echie dan zit de laaaaange babyvakantie van mijn vrouw erop. (Ik ben Friends fan, vandaar de keuze voor deze term...remember that one?)
pi_184206556
Wat vinden jullie een goede leeftijd om te beginnen met babyzwemmen? Het mag in ons zwembad vanaf 3 maanden, ik vind dat zelf nog een beetje vroeg en neig naar 5-6 maanden. Graag hoor ik ervaringen!
pi_184206978
Ik wilde dat zo graag, maar het kwam er steeds maar niet van. Nu is ‘is ook steeds ziek dat ik het niet aandurf. :P
9:45 is ook echt geeb tijdstip met een baby. :+
Protège moi de mes désirs.
pi_184207014
Hoe laten jullie jullie baby trouwens poetsen? #loedermoeder

U is zo eigenwijs en heeft nu al zo een eigen wil. En poetsen is er daar geen van. Wat ik ook doe, de tandenborstel komt niet in z’n mond. En al helemaal niet als er babytandpasta op zit.
Protège moi de mes désirs.
pi_184207357
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 20:48 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Hoe laten jullie jullie baby trouwens poetsen? #loedermoeder

U is zo eigenwijs en heeft nu al zo een eigen wil. En poetsen is er daar geen van. Wat ik ook doe, de tandenborstel komt niet in z’n mond. En al helemaal niet als er babytandpasta op zit.
Ik heb een vingertandenborstel van Nuby, die doe je gewoon om je vinger heen. Zit ook een fijne tandgel bij.

Banaan wil het ook nog steeds niet maar de worsteling is wel makkelijker zo. ;)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 21:17:53 #66
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_184207667
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 20:48 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Hoe laten jullie jullie baby trouwens poetsen? #loedermoeder

U is zo eigenwijs en heeft nu al zo een eigen wil. En poetsen is er daar geen van. Wat ik ook doe, de tandenborstel komt niet in z’n mond. En al helemaal niet als er babytandpasta op zit.
Ik heb het eerste jaar de tandenborstel vooral aan Emma zelf gegeven, dr lekker zelf laten klooien. Misschien daardoor is het nu geen gevecht?
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_184207726
Phi heeft nog geen tandjes, maar bij Caesar was het een gevalletje dikke pech voor de baby :Y) Tandenpoetsen is nou net een van de zeer weinige dingen die echt móeten. Mijn tactiek was dus de houdgreep; dankzij het gebrul kun je ook overal goed bij :')
Wel pas toen hij al echt wat tanden had, hoor (ik weet niet hoe uitgebreid U’s gebit al is), daarvoor was een beetje goedmoedig gerommel en gesabbel met af en toe een daadwerkelijke poets ook best. Eerst zelf laten klooien en dan napoetsen werkt(e) hier altijd het beste in elk geval.

Edit: ah, volgens mij deed ik wat Nouk deed dus, het eerste jaar zo’n beetje. Het gevecht kwam altijd in fases, overigens. Zoals alles :+
pi_184207947
U. heeft nu onder 2 tanden, boven 1. De tweede van boven kan ieder moment doorkomen. Genoeg tandjes dus om te poetsen. :P
De vingertandenborstel is wel een goede, ja!

Wij hebben tandenborsteltjes met een bijtring aan de onderkant. Hij gaat daar dan op bijten, wanneer hij de tandenborstel vast heeft. :P
Protège moi de mes désirs.
pi_184208180
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 20:48 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Hoe laten jullie jullie baby trouwens poetsen? #loedermoeder
Ik heb deze zin echt 3x gelezen en echt even dat je aan het trollen was. Ik zag een baby met poetsdoek rondlopen :')

Peel, ik wilde ook al beginnen maar stel het tot nu toe ook nog uit. Ik denk dat ik eerst aan het werk ga straks en dan eens gaan kijken of ik het ga redden allemaal. Ik wil ook eerst een keer met man en baby naar het zwembad hier, zodat ik het een keer ervaren heb of zo. De les begint ook al om 09.00 uur! Mooi op tijd...

Wolken wat fijn dat je zo geniet van Bikkel O+ Ik ben wel benieuwd naar jullie bink. En dr boerderij waar hij opgroeit klinkt ook O+
En emotioneler: check. Ik las laatst iets over een proces van een vader die zijn kindje had mishandeld tot het kindje stierf. Eerder vond ik dat al onbegrijpelijk en heftig om te lezen, maar nu werd ik er echt misselijk van. Kreeg helemaal een lichamelijke reactie. Oh en sneller huilen! Vooral als ik anderen zie huilen op tv bijv.

M gaat woensdag voor het eerst wennen op het KDV! Krijg van veel mensen de vraag of ik het spannend vind, maar ik vind t wel prima eigenlijk :D
pi_184209094
Sillie, alvast veel succes volgende week! :*

quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 21:45 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Ik heb deze zin echt 3x gelezen en echt even dat je aan het trollen was. Ik zag een baby met poetsdoek rondlopen :')
Hehe, ik las 'm eerst ook zo, maar wellicht omdat ik Günther sinds vorige week na de maaltijd een doekje geef om het blad van zijn kinderstoel zelf te 'poetsen' ^O^

Tandenpoetsen hier ook een uitdaging. Ik kan gedurende een paar tellen de tandjes poetsen zonder protest en dan gaat z'n mond potdicht en kom ik er niet meer in. Ik laat 'm dan altijd een poosje zelf met de tandenborstel klooien en erop kluiven. Vrijwel altijd poets ik dan ook zelf even mijn eigen tanden, zodat -ie dat theoretisch af kan kijken :) Soms krijg ik het daarna nog een seconde of drie voor elkaar om wat tandjes bij 'm gepoetst te krijgen terwijl we z'n tandenborstel samen vasthouden. :')

Omdat er de afgelopen maanden steeds weer tanden doorkwamen en nu ook kiezen zal het steeds wel gevoelig wezen - ik hoop er maar gewoon op dat het beter gaat wanneer het gebit compleet is..

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 04-01-2019 22:39:32 ]
Let me see you stripped down to the bone
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 5 januari 2019 @ 00:20:29 #71
74056 crew  ToT
pi_184211454


We waren dit boekje sinds kerstmis kwijt! :') Gelukkig weer terug gevonden! *O*
Mini-ToT is zo ontzettend dol hier op en ik wil een reserve exemplaar kopen voor het geval dat-ie WEER verdwijnt! :P Iemand die dit herkent?
Ik heb het net ook gepost in het kinderboekentopic, maar misschien dat iemand hier het ook kent?
  zaterdag 5 januari 2019 @ 11:45:44 #72
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184216319
Babyzwemmen mag hier al vanaf 6 weken, maar ik wacht tot we medio februari op vakantie zijn om een keertje met prul te kijken of ze het zwembad wat vindt. Da's subtropisch en lekker warm enzo, dus denk dat we het bubbelbad maar proberen (als de bubbels uit zijn). Thuis gaat ze wel met mij in bad en onder de douche om te wennen.

En is er een kinderboekentopic? O+ ik ga even zoeken
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184217229
Ging helemaal goed bij oppas oma :D hij was de hele dag vrolijk, lekker geslapen, goed gegeten en heel veel lachjes. Ze vond het super om te mogen oppassen :D en hij was wel erg moe toen we hem ophaalden haha.

Peace ik krijg ook vaak een ‘vind je het spannend??’ Terwijl ik er absoluut geen moeite mee heb en weer blij ben te gaan werken zelfs :Y
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  zaterdag 5 januari 2019 @ 16:48:44 #74
342418 VKV
Plausibel
pi_184220725
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 20:28 schreef Mrs.Peel het volgende:
Wat vinden jullie een goede leeftijd om te beginnen met babyzwemmen? Het mag in ons zwembad vanaf 3 maanden, ik vind dat zelf nog een beetje vroeg en neig naar 5-6 maanden. Graag hoor ik ervaringen!
Ik ben afgelopen zondag voor het eerst geweest. J. is 4 maanden en vond het heel indrukwekkend. Na een half uur zijn we het water uitgegaan, maar niet omdat hij het koud had, maar omdat hij er heel moe van werd. Daarna heeft hij lekker diep geslapen.
Hij kan zichzelf al sinds 3 dagen na de geboorte heel goed op temperatuur houden, dus daarmee sowieso geen problemen gehad tijdens het zwemmen. Het zwemmen met hem vond ik geweldig, maar je merkt dat zo'n kleintje het nog niet zo lang vol houdt en dan is het wel een hoop gehannes eromheen. Je bent veel tijd kwijt aan voorbereiding, omkleden, erheen rijden etc. in verhouding tot hoe lang je in het water ligt. Maargoed, ik had deze ervaring echt niet willen missen en we gaan echt nog wel vaker zwemmen, J. keek z'n ogen uit O+
pi_184222049
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 16:48 schreef VKV het volgende:

[..]

Bedankt voor het delen! Wat fijn dat het goed bevallen is, voor jullie allebei. Maar die prikkels en het "gedoe" bevestigen wat ik al dacht, ik wacht nog even een paar maanden!
  zaterdag 5 januari 2019 @ 20:10:13 #76
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184224699
Ik legde mijn blije en tevreden en vrolijke baby net bij het eerste gaapje in de wandelwagenbak (na een uur wakker tijd) en madame ligt nu al een half uur gezellig naar het plafond te kletsen en te gapen. Ik zou het fijn vinden als ze in slaap viel en vind het tegelijkertijd zonder om nu niet uitgebreid te spelen en samen vrolijk te doen, maar hou toch maar even vol _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184229965
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:01 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Bedankt voor het delen! Wat fijn dat het goed bevallen is, voor jullie allebei. Maar die prikkels en het "gedoe" bevestigen wat ik al dacht, ik wacht nog even een paar maanden!
Het is wel echt een gevalletje van oefening baart kunst hoor! De eerste keer dat wij gingen hebben we ook lopen pielen maar verder goed afgekeken bij de andere vaders en moeders wat handig is en nu heb ik redelijk onder controle. Wij hadden Bikkel helemaal omgekleed in een omkleedhokje terwijl je die gewoon in de MC mee naar binnen moet nemen en pas in het zwembad zelf om moet kleden bijvoorbeeld. De eerste keer waren we met z'n tweeën en nu ga ik alleen met de baby. Hij is oud ook wel echt na een half uurtje helemaal moe.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_184231737
Zwemmen met een baby O+. Heb ik al te lang niet gedaan. Volgens mij heb ik dat met een maand of 4-5 voor het eerst gedaan.

Is prul uiteindelijk nog gaan slapen Tink? :D

Ik heb net het huis verjaardagsproof gemaak want we vieren morgen vast zijn verjaardag. Kind snapt er niks van maar ik heb er voorpret van :')

pi_184234838
Wat een coole foto op de taart, Belle! :D O+
Wat voor kadootjes zijn dat? :)

Zwemmen met beeb hier wekelijks vanaf ongeveer acht maanden, al heeft Günther vanaf een maand of zes al wel geregeld met ons in zee gedobberd. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_184234842
Hier ook bijna de eerste verjaardag van het jong! Ik wilde het eigenlijk heel spartaans houden, maar het CUL-bloed kruipt waar het niet gaan kan en ben nou al sinds vanmorgen vroeg bezig aan de voorbereidingen van een irritant veelstappige verjaardagstaart:

https://cleobuttera.com/c(...)-russian-honey-cake/

Ik dacht zo: Günther 1 jaar oud, dan mag -ie eindelijk honing! *O* Geen gevaar voor infantiel botulisme meer, hoppa, Russische honingcake right at ya! :7

Mijn lief knutselt intussen gestaag door aan ons presentje:
http://happygreylucky.com/ikea-hack-toddler-learning-tower-stool/
..kan Günther volgend jaar gewoon z'n eigen taart bakken. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_184235952
Mooie taart! Ik kan alleen niet bakken en koken :')

En die tower stool is ook heel tof! Lukt het een beetje met het in elkaar knutselen?

Hier onze cadeaus:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat geven jullie Günther of is de tower stool het cadeau al? :)
  zondag 6 januari 2019 @ 11:03:57 #82
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184236577
Mooie cadeautjes en toffe taarten!

En nee joh, prul slaapt alleen op ons. We houden echter stug de routine vol van voeden, verschonen, spelen en dan wegleggen bij de eerste signalen dat ze moe is. Vaak is ze dan nog een kwartier tevreden, maar gaat ze uiteindelijk huilen. Dan is het sussen enzo tot ik het opgeef/slaap belangrijker vind dan principes en dan slaapt ze binnen een minuut op mij.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184237400
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 10:19 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Mooie taart! Ik kan alleen niet bakken en koken :')

En die tower stool is ook heel tof! Lukt het een beetje met het in elkaar knutselen?

Hier onze cadeaus:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat geven jullie Günther of is de tower stool het cadeau al? :)
Ha, die trekschildpad was het Sinterklaascadeautje voor Günther van z'n opa & oma! :D Tof ding! ^O^ Groooooot succes om mee rond te zeulen, vormenstoofaspect is voorlopig nog veel te complex :)
Fraaie kleren trouwens!

En yup, de learning tower is ons kado voor 'm. Dude bemoeit zich nu al met alles in de keuken en ik kook en bak veel, dus ben daar vaak. Kan -ie vanaf deze week komen helpen O+

Van oma aan mijn kant krijgt -ie 'n hobbeleland (Ikea):



..van de nabije schoonfamilie voor zover ik weet een basisset SmartMax, een hele zachte knuffel-lama en wellicht wat Star Wars-Gouden Boekjes.
Verder niemand uitgenodigd, dus ook geen verdere cadeaus :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 6 januari 2019 @ 13:36:57 #84
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184239496
Hoi, ik kom hier ook even binnenvallen w/

Heb de 22e en 23e een van 6 maanden en een van 20 maanden oO<
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184241505
Mag ik even spuien?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184241950
Sillie :*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 6 januari 2019 @ 18:29:56 #87
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184244789
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184245101
Sillie en Luna :* voor jullie omdat jullie weer moeten werken en het nog niet zien zitten.

Sillie:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184245160
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:29 schreef SacreCoeur het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was jouw baby wakker om 9.45 uur dan? :o

Grapje hè, kan je wel hebben toch?

Hoe is het met jullie? Slaapt hij nog steeds zo goed?
pi_184245190
Sillie :* Ik sluit me aan bij wat al gezegd is. En dan nu icm werken, zwaar.

Luna ook succes morgen :*

Leuke cadeau’s mini! *O*. Hier hebben we duplo gekregen, boekjes, vtech cementwagen, Bunnies schoentjes en vooral geld om zelf wat te kopen. En daar ben ik blij mee want hij heeft genoeg speelgoed. :)

Hij genoot van alle aandacht en zijn eerste eigen stukje taart was een groot succes, dat gooide hij dan ook niet op de grond na een paar happen
:')
pi_184245245
Klinkt als een geslaagd feestje BelleFleur! Leuk! Wanneer is hij echt 1?
pi_184245664
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:47 schreef Malteser het volgende:
Sillie en Luna :* voor jullie omdat jullie weer moeten werken en het nog niet zien zitten.

Sillie:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184246078
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:15 schreef silliegirl het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 6 januari 2019 @ 19:36:35 #94
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184246139
Sillie, dat klinkt heel naar. Ik heb verder geen tips, maar stuur je toch even een knuffel :*
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184246556
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malteser dinsdag is ie jarig! :). Vorig jaar was dit mijn uitgerekende datum en liep ik ‘s avonds bij de prinsbekendmaking van de carnaval :') 8)7

Kijk ‘m dan O+

pi_184248009
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:15 schreef silliegirl het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Pfoe Sillie!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_184248026
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:54 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
[spoiler]

Kijk ‘m dan O+

O+ !
Let me see you stripped down to the bone
pi_184248567
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:48 schreef minilot het volgende:

[..]

Pfoe Sillie!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En weg...

[ Bericht 16% gewijzigd door silliegirl op 07-01-2019 05:56:37 ]
  Moderator zondag 6 januari 2019 @ 21:31:51 #99
447051 crew  Peejtur
pi_184249348
Ik zou dit eens bij mijn vrouw moeten flikken :{ Wat voor reden dan ook. Ik snap dat hij het moeilijk heeft en dat jij het daarom af en toe moet ontgelden. Maar dit gaat te ver lijkt mij. Succes ermee.
  zondag 6 januari 2019 @ 21:36:55 #100
56471 pinquit
oh my lama!
pi_184249485
:* Sillie

Ik hoop dat alles uiteindelijk soepeler voor je gaat, hoe de situatie dan ook is. Niet te doen, alles in je eentje op deze manier.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_184249745
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Luna, succes morgen met werken :* Welp gaat het vast goed doen, en jij ook :Y
  zondag 6 januari 2019 @ 22:20:17 #102
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184250706
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:50 schreef Malteser het volgende:

[..]

Was jouw baby wakker om 9.45 uur dan? :o

Grapje hè, kan je wel hebben toch?

Hoe is het met jullie? Slaapt hij nog steeds zo goed?
Welk grapje? :P hij was echt om 9.45 wakker.
Hij slaapt nog steeds zo goed.

Daarom heb ik ook zo weinig te melden hier.
Alles gaat zo lekker! het is echt de makkelijkste baby ooit.

De meeste van onze vrienden zijn kindloos en willen nu dus allemaal een baby :D probeer elke keer wel duidelijk te maken dat dit echt niet normaal is.
  zondag 6 januari 2019 @ 22:32:17 #103
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184251001
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 22:20 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Welk grapje? :P hij was echt om 9.45 wakker.
Hij slaapt nog steeds zo goed.

Daarom heb ik ook zo weinig te melden hier.
Alles gaat zo lekker! het is echt de makkelijkste baby ooit.

De meeste van onze vrienden zijn kindloos en willen nu dus allemaal een baby :D probeer elke keer wel duidelijk te maken dat dit echt niet normaal is.
Jouwe heeft echt alle slaap gestolen van die van mij he :'). Afgelopen nacht was een goeie nacht met 4 x wakker, na een nacht met welgeteld een kwartiertje slaap :O

Het is dat ie verder zo leuk is...


En een welgemeend hoera voor de knappe jarige Jopjes! *O*
pi_184251122
Gefeliciteerd voor de nieuwe dreumessen :)

Poeh, slopend Spees :*

En gewoon :* voor Sillie!

Ik doe trouwens verder wel mee...morgen weer echt werken.
Alleen is Li zo verkouden dat ik het spontaan benauwd krijg van haar hoest en ademhaling. Maar verder wel alert, vrolijk en koortsloos..
Als ik nou niet had hoeven te werken was ik morgen even langs de ha gegaan, maar nu moet ze dus morgen voor het eerst naar de opvang ;(
natuurlijk kijk ik hoe het vannacht gaat en hoe ze morgenochtend is ;)
  zondag 6 januari 2019 @ 22:44:06 #105
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184251264
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 22:32 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Jouwe heeft echt alle slaap gestolen van die van mij he :'). Afgelopen nacht was een goeie nacht met 4 x wakker, na een nacht met welgeteld een kwartiertje slaap :O

Haha, ik snap er ook nog steeds niets van.
Ook nog steeds dutjes van 2 a 3 uurtjes overdag.

Wauw een kwartiertje slaap :D dat lijkt me echt verschrikkelijk.
4x wakker ook :') maar dat terzijde.
pi_184251313
Sacre hier ook zo'n slaapkop! :@
  zondag 6 januari 2019 @ 22:58:54 #107
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184251613
Ik vraag me ook regelmatig af wat we nou verkeerd doen, maar ik heb echt geen idee :{ warmer, kouder, volle fles voor het slapen ipv aan de borst, inbakeren, armen juist vrij, buikslapen, overdag weinig prikkels of juist wat meer, noem maar op, allemaal geprobeerd. Het enige dat we nog niet gedaan hebben is hem op zijn eigen kamer leggen, hij slaapt nog in de cosleeper. Maar ik heb het doemscenario in mn hoofd dat ie dan alsnog 72 x wakker wordt, maar dat ik dan de kou in moet ipv gewoon even naar het cosleepertje buigen :')

Het lastige is dat hij s nachts ook absoluut geen fiep wil, dan wordt hij heel boos. Dus de nummer 1 truc om baby's in slaap te krijgen (naast voeden) werkt hier niet :O
  zondag 6 januari 2019 @ 23:04:49 #108
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184251752
Hier was het slapen op eigen kamer & een puckababy.
Eerste week sliep hij nog naast ons en was veel vaker wakker (en ik ging er zelf ook heel slecht op :D al die zuchtjes en snurkjes).
pi_184252236
Spees wat hier heel goed hielp/helpt is om een knuffeltje van happy horse aan t speentje vast te binden. Zo doet ze die oortjes in haar gezicht en mocht ze dr speen kwijt raken dan kan ze hem zelf vinden, zonder dat ze overstuur raakt.
_O_
  zondag 6 januari 2019 @ 23:37:47 #110
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184252363
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 23:31 schreef BellaaElisa het volgende:
Spees wat hier heel goed hielp/helpt is om een knuffeltje van happy horse aan t speentje vast te binden. Zo doet ze die oortjes in haar gezicht en mocht ze dr speen kwijt raken dan kan ze hem zelf vinden, zonder dat ze overstuur raakt.
_O_
Thanks voor je tip, maar helaas wil die van ons dus helemaal geen speen s nachts, hij wordt al boos als je die in de buurt houdt. Nou, hij slaapt nu, ik ga ook eens een poging wagen w/
  zondag 6 januari 2019 @ 23:39:34 #111
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184252388
Hier geen speentje, maar wel 4 knuffeltjes in bed :D
Aan iedere kant een grote van happy horse & hema en dan 2 van die lelijke tut poppetjes van tiamo.

Hij pakt ze ook echt, heel soms hoor ik hem vroeg in de ochtend spelen en na paar minuten slaapt hij weer.
pi_184254593
Hier hetzelfde spees, ook een slechte slaper. Sinds de ziekenhuisopname nog een stukje erger, maar het zou ook zijn leeftijd en verlatingsangst kunnen zijn (7 maanden). Wij hebben wel zijn eigen kamer geprobeerd, maar dan loop je inderdaad de hele nacht heen en weer (nouja, bij de derde keer wakker binnen 2 uur heb ik hem weer meegenomen naar onze eigen kamer, daar staat zijn wieg nog waar hij nog in past). En de enige manier om hem weer slapend te krijgen is in slaap voeden. Ik probeer hem eerst te troosten, maar dat werkt eigenlijk bijna nooit, dus stop ik dan mijn tiet er maar weer in. Vannacht heb ik hem 5 keer gevoed en om 05.00 uur vond meneer het wel mooi geweest met de nacht, dus nu zit ik met hem beneden :')
pi_184254668
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 22:58 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik vraag me ook regelmatig af wat we nou verkeerd doen, maar ik heb echt geen idee :{ warmer, kouder, volle fles voor het slapen ipv aan de borst, inbakeren, armen juist vrij, buikslapen, overdag weinig prikkels of juist wat meer, noem maar op, allemaal geprobeerd. Het enige dat we nog niet gedaan hebben is hem op zijn eigen kamer leggen, hij slaapt nog in de cosleeper. Maar ik heb het doemscenario in mn hoofd dat ie dan alsnog 72 x wakker wordt, maar dat ik dan de kou in moet ipv gewoon even naar het cosleepertje buigen :')

Het lastige is dat hij s nachts ook absoluut geen fiep wil, dan wordt hij heel boos. Dus de nummer 1 truc om baby's in slaap te krijgen (naast voeden) werkt hier niet :O
Bollie pakt ook geen speen, maar wel mijn pink, dus die hangt regelmatig in de co sleeper.
  maandag 7 januari 2019 @ 06:29:06 #114
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184254743
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 05:39 schreef Aure het volgende:
Hier hetzelfde spees, ook een slechte slaper. Sinds de ziekenhuisopname nog een stukje erger, maar het zou ook zijn leeftijd en verlatingsangst kunnen zijn (7 maanden). Wij hebben wel zijn eigen kamer geprobeerd, maar dan loop je inderdaad de hele nacht heen en weer (nouja, bij de derde keer wakker binnen 2 uur heb ik hem weer meegenomen naar onze eigen kamer, daar staat zijn wieg nog waar hij nog in past). En de enige manier om hem weer slapend te krijgen is in slaap voeden. Ik probeer hem eerst te troosten, maar dat werkt eigenlijk bijna nooit, dus stop ik dan mijn tiet er maar weer in. Vannacht heb ik hem 5 keer gevoed en om 05.00 uur vond meneer het wel mooi geweest met de nacht, dus nu zit ik met hem beneden :')
Ergens wel fijn dat we niet de enige zijn :+ maar wel heel vervelend voor jullie ook. Nou ja, het zijn allemaal fases probeer ik steeds maar te denken.

Vannacht ging eigenlijk wel goed, het was 2-4-6u! En tussendoor heeft ie prima geslapen.

Knuffeltjes doet hij helaas nog niks mee SC, komt misschien nog. Hij is over ruim een week 5 maanden.
  maandag 7 januari 2019 @ 09:07:15 #115
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184255781
Hier is hij nu net een kwartiertje wakker, hij ging ook uurtje eerder naar bed (8 uur gisteravond).

Knuffeltje zijn wij ook pas rond 5 maanden mee begonnen volgens mij :P staat wel ergens in het topic.

Even voor de mama's die ook bijvoeden, wat lusten jullie baby's het liefst?
Mijne is dus echt zo dol op tomaat :D net als ik, echt grappig.
pi_184255904
Mijn baby eet echt niks :{ ik heb nu echt al van alles geprobeerd. Gepureerd, geprakt, stukken. Met stukken gaat het nog het beste maar uiteindelijk slikt ie het bijna nooit door en werkt ie het gewoon weer naar buiten. Momenteel accepteert ie geen lepel, dat is al helemaal drama. Maar goed, ik blijf sochtends en savonds aanbieden en tussendoor krijgt ie nog een broodkorst. Daar sabbelt ie wel op en ik denk dat de helft er van naar binnen gaat en de andere helft eindigt overal behalve in zijn maag :') Overdag drinkt ie nog maar 3 keer bij mij, dus dat lijkt me op zich het probleem niet. Snachts daarentegen haalt ie alles in lijkt het }:|
  maandag 7 januari 2019 @ 09:53:23 #117
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184256288
Wij gaan zo wegen. Het voelt als D-day: als ze nu niet aangekomen is, wordt het weer een trip ziekenhuis, kinderarts enzovoorts... Fingers crossed dat het niet nodig is.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184256508
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 09:18 schreef Aure het volgende:
Mijn baby eet echt niks :{ ik heb nu echt al van alles geprobeerd. Gepureerd, geprakt, stukken. Met stukken gaat het nog het beste maar uiteindelijk slikt ie het bijna nooit door en werkt ie het gewoon weer naar buiten. Momenteel accepteert ie geen lepel, dat is al helemaal drama. Maar goed, ik blijf sochtends en savonds aanbieden en tussendoor krijgt ie nog een broodkorst. Daar sabbelt ie wel op en ik denk dat de helft er van naar binnen gaat en de andere helft eindigt overal behalve in zijn maag :') Overdag drinkt ie nog maar 3 keer bij mij, dus dat lijkt me op zich het probleem niet. Snachts daarentegen haalt ie alles in lijkt het }:|
Hier hetzelfde. Hij eet alleen broodkorst (met boter of jam), aardappel en kip&vlees. Soms heeft ‘ie dagen dat ‘ie alles eet, maar dat is echt maar soms. Alles wat ik klaarmaak gaat zo op de grond en voor geprakt eten gaat z’n mond niet open.
Ik heb hem vanochtend, toen ie net wakker was, voor de tv geparkeerd. Hem een lepeltje gegeven. Iedere keer wanneer hij z’n mond open deed om te spelen met de lepel, deed ik er een lepeltje fruithap in. Hij heeft zo voor het eerst z’n bordje leeggegeten.

Dit stookt echt met alles wat ik wilde. Geen tv, geen geprakt eten etc, maar ik zit alleen maar mezelf gek te maken daarmee.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sillie,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh, en slapen is hier ook een ramp. Hii dronk vannacht weer zo’n 5 keer bij me.
Protège moi de mes désirs.
pi_184256593
Aure, Duman, hoe oud zijn jullie kleintjes nu? Bij Kees heeft het ook lang geduurd voordat ik er ook maar iets aan vast voedsel in kreeg. Ineens viel het kwartje en lukte het wel. Overigens nog steeds een beperkt aantal dingen, en langzaam gaan we nu wat uitbreiden. Ik werd/word er ook wel eens moedeloos van, omdat ik ook een directe link zie met slecht eten overdag en slecht slapen. Maar positieve van dit verhaal wat ik wilde delen is dat het ineens wel beter ging en hij het leek te snappen ofzo. Veel sterkte met alles, zo rot om je hier zorgen over te maken :*
pi_184256694
Ah Aure, dat is wel zwaar zeg. Maar ik kan me wel voorstellen dat bij Jip zijn hele biologische klok van slag is.

Tink, fingers crossed!

Sillie ik sluit me aan bij de wijze woorden hier. Gewoon even een knuffel voor jou!

Juul is vandaag voor het eerst de hele dag naar het KDV. Best raar toch. Ook lange dagen, van 07:45 tot 17:30. En mijn vrouw is dus voor het eerst weer werken dus die zal wel kapot zijn vanavond. Gelukkig is ze morgen weer vrij....

Ze is wel echt zo gezellig en vrolijk O+ Gisteren hadden we een koffie en lunch date met vriendinnen van mijn vrouw inclusief partners. Vriendinnengroep van 5 en allemaal hebben ze 2 kinderen dus het was een drukke boel. 3 baby's, 2 dreumessen en 5 kleuters. De kinderen zien elkaar niet zo vaak maar mooi om te zien dat ze meteen gaan spelen met zijn allen. Juul keek haar ogen uit vooral naar de mannen, echt zo'n blik van 'wat is dat? is dat ook een mens? waar zijn de vrouwen?' En nog een fittie met 1 van de andere baby's op het speelkleed, ze wilden allebei dezelfde rammelaar _O-

En me verbaasd:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184256716
Ik krijg er bij Phi ook nog weinig in. De techniek snapt ze gewoon nog niet zo, maar het gaat wel steeds beter. Maar wij blijven ook een beetje hangen bij elke dag een fruithap (geprutte peer, banaan of appel) en ik weet helemaal niet meer hoe dat ook weer zat met opbouwen en weet ik wat. Ze drinkt nog 5 flessen 180/6 op een dag. Ze is al bijna 7 maanden, haar broer at toen al veel meer (maar daar begonnen we ook veel eerder). Ik vind het maar lastig.
  maandag 7 januari 2019 @ 10:31:11 #122
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184256722
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 10:12 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

voor de tv geparkeerd.
Nou en!

Ik snap dat het niet is wat je graag zou willen, maar maak het jezelf gewoon makkelijk.

Misschien komt dat omdat ik er al eentje heb en beetje been there done that gevoel heb, maar ik doe dat ook geregeld in de ochtend. Zo gaat het allemaal vlotter en kan hij lekker spelen & slapen daarna. In de avond is het hier niet nodig omdat we dan allemaal aan tafel eten en dat vindt meneer ontzettend gezellig, maar in de ochtend alleen met mama aan het ontbijt is maar saai :D

Je kan ook geprakt eten geven zodat je weet dat hij vol zit en daarna stukjes? zodat hij het toch kan proberen.

Maar ik zou niet te veel vasthouden aan alles wat je van te voren had bedacht, maar go with the flow. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.
  maandag 7 januari 2019 @ 10:33:55 #123
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184256762
Mijn dochter hield ook pas echt iets binnen (naast melk) toen ze 9 maanden was. Daarna ging het ineens wel heel goed. We begonnen bij haar geloof ik met 5,5 maand en ze wilde er niks van weten. At ze wel iets, dan projectielspuugde ze het uit. Een beetje rapleylikken aan een stuk mango deed ze wel. Haar broer af vanaf 6 maanden heel goed, en ook echt alles wat ik hem voorschotelde. Dus ook een groot verschil.

Bij O ga ik pas beginnen met 6 maanden, maar ik ga er maar vanuit dat het niet direct noemenswaardige hoeveelheden zullen zijn.
pi_184256791
Allereerst, een zeer verlaat maar niet minder gemeend: gelukkig nieuw jaar allemaal!

En nu een mega bijlees want het ging zo snel hier en ik was zo druk thuis, dat ik het niet bij kon benen :D

NJ overvallen, wat een schrik en ellende zeg! Ik hoop dat het financieel allemaal goedkomt en dat je snel over de schrik heen bent.

Ik lees over een geslaagde eerste opvangdag van Welpje O+ *O* Ontwikkelsprongetjes bij Mini ToT *O* Knappe Juul in een te schattig skipakje bij dierentuin Amersfoort O+ Knappe U O+ Olivia heerlijk aan het genieten op vakantie! V&J die hartstikke goed groeien (en alle respect voor jou Aapie met 2 baby's!) O+ *O* Hele slechte nachten voor Spees :o Gelukkig ging afgelopen nacht wel beter!

Duman, er is al veel antwoord gegeven op je vraag over baby's en katten maar hier spuit 11: wij hadden twee katten die elkaar opeens het huis uit vochten sinds de geboorte van Jewel. Dat werd tijdens mijn zwangerschap van Vlokje nog erger, ze raakten er echt gestresst van en het leek alsof ze helemaal opnieuw hun plekje moesten vinden wat ze niet lukte. We hebben er uiteindelijk voor gekozen één kat ergens anders te plaatsen, zij is heel goed terecht gekomen gelukkig en is daar helemaal opgebloeid. De kat die we gehouden hebben is daarna ook rustiger geworden en kwam weer bij ons liggen. Met de kat en beide meiden gaat het hartstikke goed, het probleem zat hem bij ons echt in de onderlinge verstandhouding tussen de katten sinds de komst van een baby. Wel merk ik dat onze kat echt te lief is, ze laat alles toe terwijl Jewel in haar enthousiasme echt niet altijd lief is. Soms maakt dat ook dat ik twijfel of we haar niet weg moeten doen naar een gezin zonder kinderen, met dus ook minder stress, maar dat voelt ook niet goed. Het grappige is dat wij eerst bang waren dat de kat de meiden kwaad zou doen, maar het is dus juist andersom :X

Over het tanden poetsen, ik heb hem hier al voorbij zien komen maar ook ik gebruik de vingertandenborstel. Met Jewel ben ik bij 1,5 jaar overgestapt op een normale tandenborstel en vlak voor haar 2e zijn we overgestapt op een elektrische tandenborstel voor kinderen. Sindsdien gaat het een stuk sneller en dus ook beter, daarvoor was poetsen eigenlijk altijd een crime.

Tink, wat een zoektocht voor jou met Prul, hoe gaat het nu? Hopelijk geeft het weegmoment vandaag een goede uitslag!

Li vandaag naar de opvang, spannend Loj! Hoe ging het wegbrengen? En hoe voelt het nu voor jou?

Aure, ik vind het niet meer dan logisch dat je je nu meer zorgen maakt, je baby in het ziekenhuis zien liggen (en dan ook nog voor zo'n lange periode) is echt hartstikke moeilijk. Dat moet een plekje krijgen, met alle emoties die daarbij kwamen en komen kijken. Geef jezelf daar de tijd en de ruimte voor :*
En wat moeilijk dat hij niet meer lijkt te willen eten. Vlokje had ook opeens een periode dat ze de lepel wegduwde met haar tong, terwijl ze daarvoor goed at. Dat heeft weken geduurd en nu bunkert ze hele borden voedsel weg als het aan haar ligt. Zij bleek op dat moment ook tandjes te krijgen dus ik vermoed dat het daarmee samenhing, zou dat met Jip ook zo kunnen zijn?

Wolken, wat fijn dat het kdv goed voelt, dat is zo belangrijk en geeft zoveel rust om je kindje daar dan achter te laten. Heel herkenbaar dat emotionele, ik huil tegenwoordig van binnen om nieuwsberichten van kindjes van 1 die van flatgebouwen worden afgegooid enzo :'( Niet dat ik normaliter nou zo'n ongevoelige hork ben, maar ik merk wel dat mijn kinderen mij kwetsbaar maken omdat ik banger ben dat hun wat overkomt dan mijzelf. En veel wat ik zie of lees wakkert iets van die angst aan, dan kijk ik naar mijn meiden en vind ik het zo onvoorstelbaar dat de wereld zo hard kan zijn.

Babyzwemmen, oh wat lijkt mij dat heerlijk maar mijn oudste is helemaal niet zo'n waterrat en met mijn jongste durf ik het niet aan omdat ik dan met baby en peuter in mijn eentje naar het zwembad moet en dat lijkt mij dus drie keer niks. Ik heb een collega die met haar baby van 4 maanden zwemt en die voelt zich echt als een vis in het water O+

Peace, woensdag voor het eerst wennen :D Fijn dat je het wel prima vindt, dat lijkt mij zoveel makkelijker dan wanneer je er erg emotioneel onder bent. Zie je er ook naar uit om weer te gaan werken?

Casper en Gunther alweer bijna 1 jaar, gefeliciteerd! O+ *O* Hebben jullie mooie feestjes gehad?
(en wat een gave cadeautjes O+)

Welkom Valerie!

Sillie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sacre, jouw slaapbaby, daar zou ik er ook wel 10 van willen O+

Duman
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vlokje zit vrees ik vervroegd in haar eenkennigsheidsfase en verlatingsangst. Ze zet het sinds een week of 2 op een brullen als ze mij niet meer kan zien. Ook als ze bij vrouwlief is strekt ze haar armen uit naar mij en probeert ze zich soms los te wurmen omdat ze bij mij wil zijn. Daarnaast gaat ze nu regelmatig op handen en knieën zitten, al snapt ze het concept kruipen nog niet. Met die reden wel vorige week haar ledikant naar beneden gezet aangezien ze 's middags in haar eigen bedje slaapt en ik bang ben dat ze er een keer uitvalt als ze omrolt terwijl ze op handen en knieën zit. Nog meer baby-af :{ Zo grappig ook, Jewel was van de wawawa-klanken toen ze net zo oud was als Vlokje nu, terwijl Vlokje van de kakaka-klanken is. Hele gesprekken houdt ze in haar eigen brabbeltaaltje, zo heerlijk om naar te luisteren. Slapen overdag gaat sinds een paar dagen wel weer slecht, in haar eigen bedje slaapt ze maximaal 1 slaapcyclus van 45 minuten, om vervolgens beneden bij mij in slaap te vallen en dan wel uren door te tukken :') Ik hou het er maar op dat ze in een ontwikkelsprongetje zit, zo hard als ze nu opeens gaat met bepaalde dingen O+
pi_184256803
Over hapjes etc, ik heb altijd begrepen dat tussen de 6 en zo'n beetje 8 maanden het vooral oefenen is. Wat is een lepel, wat zit er op, hoe smaakt dat. B was een enorme vreetzak, we zijn toen bij 5,5 maand begonnen met een groentehap. Die ging bij 7 maanden naar 4 flessen en die bunkerde echt. Ik ga er bij Juul vanuit dat we nog later naar 4 flessen gaan. Ze eet de hapjes wel, maar echt niet de hoeveelheden die B at toen hij 6 maanden en week was.

Moraal van het verhaal: volgens mij is het heel logisch dat een baby nog niet zoveel hapjes eet. Het is nu echt nog oefenen. Juul eet ook bewust de groentehap rond 17:30 samen met ons aan tafel, het samen eten dus. En fruit eet ze ook tegelijk met ons en met B.

Oh en B haalde zijn neus op voor alles wat uit een potje kwam. Vers of zijn mond ging niet open, dus hij bunkerde wel maar had wel degelijk eisen. Een beetje slepen met varianten werkt wellicht.
pi_184256973
U. is 9,5 maand en snapt heel goed hoe hij moet eten. Hij eet wat hij lekker vindt dan ook goed. Maar hij kan niet iedere keer alleen brood, aardappel en vlees en vis eten, natuurlijk.

Hij at eerst bijna een heel mandarijntje, maar nu gooit ‘ie de partjes meteen op de grond. En zo gaat het met alles wat ie eerst wel at.

Op het kdv krijgt hij ook fruithapje en daar eet hij het wel.

Hij is zo eigenwijs. Van wie zal ‘ie dat toch hebben? 🙄
Protège moi de mes désirs.
pi_184257104
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 10:52 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
U. is 9,5 maand en snapt heel goed hoe hij moet eten. Hij eet wat hij lekker vindt dan ook goed. Maar hij kan niet iedere keer alleen brood, aardappel en vlees en vis eten, natuurlijk.

Hij at eerst bijna een heel mandarijntje, maar nu gooit ‘ie de partjes meteen op de grond. En zo gaat het met alles wat ie eerst wel at.

Op het kdv krijgt hij ook fruithapje en daar eet hij het wel.

Hij is zo eigenwijs. Van wie zal ‘ie dat toch hebben? 🙄
DUMAN, klinkt als een enorme boef! En snap je tv methode heel erg goed. Als het werkt, werkt het, B is bijna 5 en eet nog steeds zijn fruit met 1 filmpje op Netflix. Tenminste thuis, hij is natuurlijk 5 ochtenden op school. Verder eet hij alles en zonder tv, dus gewoon lekker doen zo. Minder stress, minder gedoe.
pi_184257193
Tink, succes met wegen. Ik hoop dat ze voldoende aangekomen is :)

Sillie, ik vind je spoiler heel heftig om te lezen. Ik heb geen tips, ik sluit me aan bij de rest. Het zijn ook zijn kinderen en jij hebt steun nodig. Maar zo te lezen zit hij ook niet goed in zijn vel. Het is dan moeilijk weer bij elkaar te komen.

Duman, ook even een knuffel voor jou :* Ik snap heel goed dat je meer hebt aan een luisterend oor dan aan commentaar.

Vlokje wat ga je hard! O+ Wel heel lastig lijkt mij, die verlatingsangst. Kon je ze maar vertellen dat je er altijd bent en altijd terug komt, ook al ben je even niet in het zicht.
Schanu, ik vind het oké om weer aan het werk te gaan. Ik geniet van mijn dagen met M, maar even er tussenuit en weer mijzelf zijn lijkt me ook leuk. Even de hersenen weer aan ;)

Een :* voor de slechte nachten. Wij merken wel dat M sneller en vaker wakker wordt bij honger. Als hij overdag goed gedronken heeft en voor het naar bed gaan nog goed drinkt, dan trekt hij hem zo 6/7 uur door. Wij bieden soms gewoon nog even wat extra aan voor het slapen gaan. Ook al is het maar 80/100ml :)

En over het vaste voedsel: het lijkt me een enorme zoektocht om er samen een goede weg in te vinden. Het ene kind zal het sneller oppikken dan de andere. Zolang ze nog lekker groeien, fit en gezond zijn is er niet veel aan de hand denk ik? :) Ik zie bij mijn kleuters in de klas ook enorme verschillen in hoeveelheden eten, variatie in eten en de manier (vooral snelheid) waarop ze eten. En ik denk maar zo: de aanhouder zal een keer winnen ;)

Oh en wij zijn, na de berichten hier, vanochtend maar eens spontaan gaan babyzwemmen O+ manlief was onverwacht vrij vanochtend dus we konden samen even gaan. Het was zo leuk O+ M keek de hele tijd met een blik van 'waar ben ik nu weer beland'? Maar hij heeft niet gehuild en er konden zelfs een paar lachjes vanaf O+ Na het aankleden legde ik hem in de kinderwagen en hij sliep binnen 10 sec :') Tijd voor huishouden!
(Manlief ligt as we speak ook te slapen.... Het was niet alleen voor de baby vermoeiend :') )
pi_184257210
Tink succes zo, ik hoop dat ze is aangekomen :*

Ah veel moeilijke eters in het begin zie ik :D dat geeft een mens moed!

Jip is nu 7 maanden, maar we zijn pas met 5.5 maand voorzichtig begonnen en hij heeft dus zeker 2 weken geen vast voedsel gekregen omdat ie ziek was. Dus ik heb een beetje het gevoel alsof we achter lopen nu :P onder zijn er 2 tandjes net door (alleen het bovenste randje zeg maar) dus misschien ligt het ook daar aan inderdaad. Ik probeer vanmiddag DUMAN haar tvtactiek maar eens. Geen schermtijd was toch al nooit een optie voor deze baby met een vader die verslaafd is aan de tv :')
pi_184257348
Aure, nog niet zolang geleden was het officiele advies pas starten bij 6 maanden, jij bent net als ons met 5,5 maand begonnen. Veel adviezen en schema's die je nu leest baseren zich erop dat je bij 4 maanden bent begonnen.
Wij hadden veel aan Opperdepop van AH, die gaan ook uit van 6 maanden.
En inderdaad die 2 weken zullen die ontwikkeling ook wel aardig in de weg hebben gezeten! Zolang Jip drinkt, zou ik me er niet druk over maken. Maar dat is heeeeeel makkelijk gezegd.
Als je toch wilt dat jij wat vasters binnenkrijgt, kan je pap proberen misschien?
pi_184257353
Tink, ik duim voor goede groei ^O^

Jullie verhalen over eten stellen me wat gerust. Ik heb ook dat gevoel dat ik achterloop, maar zo te lezen valt het wel mee. Rustig blijven aanbieden dan maar.
  maandag 7 januari 2019 @ 11:37:48 #132
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184257608
Prul was vanochtend maar liefst 260 gram aangekomen in vier dagen O+ Dat betekent dat we de borstvoeding + 1 fles per dag mogen blijven volhouden... En dat maat 50 eindelijk echt te klein is.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184257738
Wat een mooi bericht Tink, ik duim dat deze groei zich voort blijft zetten O+
pi_184257750
*O* voor prul en Tink!
pi_184257968
Tink, wat fijn en wat een opluchting!! O+ ^O^

Schanu, Günther is overmorgen pas jarig en we vieren het op de dag zelf. Hier nog geen feestje gehad dus :)

Wat schermtijd betreft: eerste maanden bewust helemaal niks. Sinds kort ieeeeetsje soepeler. Gemiddeld eens per week ofzo TikTak, Sesamstraat of Teletubbies en dan meekijken op de bank en benoemen wat er te zien is. En sinds een paar weken gaat de tv ook niet meer onmiddellijk uit als J. en ik 's avonds iets aan het kijken zijn en Günther wordt zodanig wakker dat -ie weer even beneden is.
Maar verder niks dus, geen tv, geen tablet, geen telefoon. Günther zit met open mond apathisch te staren zodra er een scherm te zien is, dus dat beperk ik graag zo veel mogelijk. :) Ben er niet zo dogmatisch in dat ik het bijvoorbeeld mijn moeder opleg als -ie daar is en we zijn er 's avonds dus al wat minder strikt in maar in principe overdag thuis dus niks.
Let me see you stripped down to the bone
pi_184258350
Thanks allemaal :* .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator maandag 7 januari 2019 @ 12:31:41 #137
382129 crew  Donna
pi_184258431
Sillie ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Het doet gewoon pijn om het allemaal te lezen. :'(
pi_184258500
(Ik lees nog mee vanauit het dreumestopic).
Oh Silly. Dat vind ik ook verdrietig om te lezen. Ik vind het lastig echt advies te geven maar in alle rust gewoon uitspreken wat je voelt en vindt van bepaalde dingen is al heel belangrijk. Blijven hameren op wat je belangrijk vindt of waar je tegenaan loopt.
Apart dat hij niet doorhad dat je al gaat werken. :?
Waar is je man dan steeds? Werkt hij veel of doet hij veel dingen naast werk?

Ik hoop dat het gauw beter wordt. :*
pi_184258624
Sillie, allemachtig ;(
pi_184258643
Tink wat fijn en wat een zorg minder ^O^

Peace ohhh babyzwemmen klinkt wel heel erg leuk O+

Hier vanmorgen weer bij fysio geweest en nekje is duidelijk al soepeler, maar nog niet helemaal los rechts. Weer boel ‘los’ gemaakt en over anderhalve week opnieuw langs. Blijven lokken naar rechts. Wij merken al veel verschil in ieder geval :Y

En sillie, ook ik sluit me aan bij de rest. Het is wel erg ‘makkelijk’ om te antwoorden met gewoon/jouw probleem... ik hoop dat jullie snel weer as 1 team kunnen fungeren en er verbetering komt. ;( :*
*edit* poeh en daar komt ie nu achter?? ;( jeetje.. dikke knuf... lijkt me heel erg lastig voor je..

Verder weinig te melden. Morgen gaat Tijn voor het eerst de hele dag naar kdv :D
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184258672
Sillie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 7 januari 2019 @ 12:58:58 #142
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184258881
Ah Sillie toch, ik weet niet wat ik moet zeggen, maar damn, wat een rotsituatie. Ik stuur je even een virtuele knuffel :*
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Moderator maandag 7 januari 2019 @ 13:08:43 #143
447051 crew  Peejtur
pi_184259050
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 12:26 schreef silliegirl het volgende:
Thanks allemaal :* .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184259484
Sillie

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184259790
Duman, vervelend dat je even geen steun kreeg van je man en moeder. Maar wat fijn dat je een lieve, meedenkende apotheker trof!

Sillie,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tink, *O* voor het aankomen van Prul! Wat ontzettend fijn zeg!

Priem, vind je het spannend, morgen?

Wat betreft hapjes, M is een hele goede beter! Bijna alles wat we haar voorschotelen eet ze met smaak op. Wel fijn, want onze zoon is dus het tegenovergestelde, van baby af aan eigenlijk al. Ze heeft nog wel erg veel moeite met poepen, zo ongeveer eens in de drie of vier dagen, en dan gaat het met ontzettend veel pijn en moeite. We geven haar al voedsel waarvan ze goed zou moeten poepen, maar dat helpt tot nu toe niks. Even aankaarten bij het volgende CB-bezoek dus!
  maandag 7 januari 2019 @ 20:29:56 #146
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184267632
Mijne poepte gister 4x :') en geen mini beetjes.
En hij heeft nog steeds elke dag rode wangetjes :P benieuwd wanneer de volgende tandjes komen.

quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 13:31 schreef exode het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184268236
Sillie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Priem, goed zeg dat de fysio helpt. Hopelijk is het snel helemaal los!

Oh en nog een *O* voor prul natuurlijk. Aangekomen! Wat een opluchting zal dat zijn!

Mijn baby eet dus wel van die maisfingers ben ik achter gekomen :') Die geef ik nu maar af en toe zodat ie in ieder geval de vaardigheid van kauwen en slikken leert :P Fruit en groente blijf ik aanbieden en dat komt dan vast ook wel een keer goed. Vanaf wanneer geef je een baby eigenlijk een beker met water om uit te drinken?
pi_184268467
Sillie, knuffel :*
  maandag 7 januari 2019 @ 21:11:59 #149
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184268669
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:55 schreef Aure het volgende:
Vanaf wanneer geef je een baby eigenlijk een beker met water om uit te drinken?
Ik gaf vanaf week 2 al water uit een flesje (het was toen zo warm).
En nu (8m) ligt hij altijd in de buurt van zn tuitbeker (die van avent 6m aanrader trouwens, lekker klein & zachte tuit) en kan het zelf :P dus hele dag door neemt hij slokjes.

Oh en tijdens het avondeten drinkt hij uit een glas, hij heeft een 4 moms stoel en schijnbaar kan zijn hoofd niet goed genoeg naar achter voor de tuitbeker? geen idee.
pi_184268826
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:55 schreef Aure het volgende:
Sillie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Priem, goed zeg dat de fysio helpt. Hopelijk is het snel helemaal los!

Oh en nog een *O* voor prul natuurlijk. Aangekomen! Wat een opluchting zal dat zijn!

Mijn baby eet dus wel van die maisfingers ben ik achter gekomen :') Die geef ik nu maar af en toe zodat ie in ieder geval de vaardigheid van kauwen en slikken leert :P Fruit en groente blijf ik aanbieden en dat komt dan vast ook wel een keer goed. Vanaf wanneer geef je een baby eigenlijk een beker met water om uit te drinken?
Mars heeft zo’n Difrax oefenbeker. Dat is een open beker met een inkeping voor de neus. Krijgt hij sinds een maandje met water. Hij drinkt nog geen bekers leeg maar het oefenen vindt hij een feestje zeker wanneer hij water knoeit en dit op de Tray van zijn TrippTrapp ligt, kan ‘ie zo lekker met zijn handjes wrijven/slaan.

pi_184269483
Sillie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat lekker Tink *O*

Hapjes heb ik nog geen verstand van, ik heb het Kleintjes boek al liggen en we gaan daar volgende maand mee aan de slag.

Bikkel heeft waarschijnlijk een buikvirus en is veel aan het spugen. Hierdoor komt hij ook iedere 2,5 uur voor een voeding :Z .

Morgen even voor de puntjes op de i naar een lactatiekundige, ik ben benieuwd.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_184269514
Hier vanaf zes maanden bij elke maaltijd water uit een gewoon open glas, maar wel op babyknuistformaat: shotglaasjes van 50 ml van de Ikea en Blokker :)
Er gaan twee tot drie van die glaasjes per maaltijd leeg.

En na die verhalen hier sta ik er stevig bij stil hoezeer ik het getroffen heb met een hartstikke betrokken lief..

[ Bericht 16% gewijzigd door minilot op 07-01-2019 21:59:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_184269542
OT, valt op zich mee :) maar wellicht vind ik het morgenvroeg wel even spannend als we hem afzetten ;) heb er wel vertrouwen in dat hij het goed zal doen verder :Y
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184269852
Woah Exode,

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had mijn mond echt niet kunnen houden :X

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 07-01-2019 22:17:20 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_184269937
Walgelijk inderdaad :X Zo kun je toch niet zijn?

Sommige mensen :{w Zo vertelde iemand hier onlangs de baby overdag niet te verschonen tenzij poep, want ‘op de verpakking staat ‘tot 12 uur droog’’. Moet je dan lachen of huilen :|W?
pi_184270277
Op mijn favoriete fb pagina ging het laatst over het beginnen met vv. Waren er zat die met 2,5 maand al begonnen. Ik moet daar een beetje van huilen.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  maandag 7 januari 2019 @ 22:28:55 #157
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184270339
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 22:11 schreef Jentin het volgende:
Walgelijk inderdaad :X Zo kun je toch niet zijn?

Sommige mensen :{w Zo vertelde iemand hier onlangs de baby overdag niet te verschonen tenzij poep, want ‘op de verpakking staat ‘tot 12 uur droog’’. Moet je dan lachen of huilen :|W?
Beter zit diegene ook de hele dag in zijn/haar eigen pis.
Arme baby, zal wel lekker stinken, jeuken en branden. :{
pi_184270674
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 22:25 schreef Wolken het volgende:
Op mijn favoriete fb pagina ging het laatst over het beginnen met vv. Waren er zat die met 2,5 maand al begonnen. Ik moet daar een beetje van huilen.
Hier een reden dat ik de pagina inmiddels niet meer volg, ik erger me te veel :@
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_184270684
Oh mensen, mag ik even van me afschrijven?

Sofie gaat 2 dagen per week naar het kdv. Van te voren had ik er totaal geen problemen mee maar ondertussen wel. Nadat ze toch steeds weer in een maxicosi-schommel wordt gezet. Bleek voor de vakantie ook dat ze haar met een dekentje lieten slapen. Ondanks onze uitdrukkelijke verzoeken eerder dit niet te doen omdat Sofie regelmatig met haar hoofd naar het voeteneind draait. Ik bracht Sofie vanochtend met een steen in m’n maag weg. Ging ik haar ophalen zegt haar leidster “slapen in een bedje lukte niet, ze heeft een half uur hard liggen huilen. Maar ja ze moet het toch leren” :'(
Ik ben er zo verdrietig erover en het voelt zo k*t! Wie laat een kind van 5 maanden nou zolang huilen?
Ik heb aangegeven dat ze van ons niet perse in bed hoeft te slapen en dat ze echt niet in slaap valt als ze hard ligt te huilen. Maar ik heb niet het idee dat het aankwam.
Vrijdag is in principe de volgende opvangdag. We proberen donderdag nog een gesprek te regelen. Maar ik weet niet of ik haar ooit weer met een vertrouwd gevoel kan brengen. Alles bij elkaar opgeteld heb ik er zo’n rotgevoel over.
pi_184271731
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 22:45 schreef Takkie88 het volgende:
Oh mensen, mag ik even van me afschrijven?

Sofie gaat 2 dagen per week naar het kdv. Van te voren had ik er totaal geen problemen mee maar ondertussen wel. Nadat ze toch steeds weer in een maxicosi-schommel wordt gezet. Bleek voor de vakantie ook dat ze haar met een dekentje lieten slapen. Ondanks onze uitdrukkelijke verzoeken eerder dit niet te doen omdat Sofie regelmatig met haar hoofd naar het voeteneind draait. Ik bracht Sofie vanochtend met een steen in m’n maag weg. Ging ik haar ophalen zegt haar leidster “slapen in een bedje lukte niet, ze heeft een half uur hard liggen huilen. Maar ja ze moet het toch leren” :'(
Ik ben er zo verdrietig erover en het voelt zo k*t! Wie laat een kind van 5 maanden nou zolang huilen?
Ik heb aangegeven dat ze van ons niet perse in bed hoeft te slapen en dat ze echt niet in slaap valt als ze hard ligt te huilen. Maar ik heb niet het idee dat het aankwam.
Vrijdag is in principe de volgende opvangdag. We proberen donderdag nog een gesprek te regelen. Maar ik weet niet of ik haar ooit weer met een vertrouwd gevoel kan brengen. Alles bij elkaar opgeteld heb ik er zo’n rotgevoel over.
Heb je zelf het idee dat het na weer een gesprek nog gaat veranderen? Vaak is het dat als je eenmaal het vertrouwen kwijt bent dit niet meer terug komt. Is er nog een ander kdv in de buurt waar je eventueel terecht kan? Een half uur laten huilen is voor mij een absolute no-go. En als jij aangeeft dat je niet wilt dat ze met dekentje slaapt dan moeten ze dat ook gewoon niet doen. Punt. Je moet je kind met een gerust hart achter kunnen laten en moet met een steen in je maag.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_184273603
Uch. Wat is er met mijn baby aan de hand. Elk uur wakker... :Z . Hallo eerste werkdag :W
pi_184273668
Sterkte en succes sillie! :*
pi_184273771
Sterkte sillie :X c_/ c_/ c_/

Takkie poeh ik zou daar ook veel moeite mee hebben. Idd, laten huilen kan er bij mij echt niet in :@ toch eens kijken voor een ander kdv in de buurt? Of eventueel gastouder??

Hier was Tijn ook wat onrustig vannacht maar het blijf bij een paar ‘eh eh eh’’s om dan weer in slaap te vallen. Ik viel gelukkig zelf ook makkelijk weer in slaap. Ben zo benieuwd hoe hij het op het kdv gaat doen :D
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184273991
Lastige situatie Takkie! Ik zal in ieder geval wel proberen om in gesprek te gaan voor vrijdag..

Sillie sterkte vandaag :*

Ik kom afscheid nemen. :W Ik heb vanochtend een dreumes uit (ons :')) bed gehaald O+ :'( O+. Dit topic voelde altijd vertrouwd en prettig O+ Tot snel (mini :D) of minder snel in het dreumestopic, ik blijf jullie hier volgen :W

pi_184274086
Ohhh Belle, wat een heus kereltje! O+ Gefeliciteerd met je DREUMES! O+ Tot binnenkort. :*

Mijnes is naar de kapper geweest. Ik wilde dat ze zijn haar gelijk zou knippen, maar wel lang zou laten. En wat doet ze..?! :( Oh, en check de mooie “papa outfit”. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Protège moi de mes désirs.
pi_184274410
Belle, vandaag officieel: gefeliciteerd met je mooie dreumes!! Ik ga jullie hier missen!

Takkie, wat kan ik mij je vervelende gevoel over/bij die opvang goed voorstellen. Ik krijg niet de indruk dat ze ook maar enigszins naar jullie luisteren en rekening houden met jullie wensen. Goed dat jullie een nieuw gesprek inplannen en ik hoop echt dat het leidt tot een oplossing waar jij je goed bij voelt. Zijn er nog andere opties qua opvang als je er niet samen uitkomt met de huidige opvang?

Sillie, sterkte en succes vandaag met je 1e werkdag, en dat na zo'n slechte nacht :{

Duman, wat een heerlijke outfit :') En de knappe U, dit kapsel staat hem ook hartstikke mooi vind ik O+

Oh mensen ik ben zo verliefd op mijn kleine lachebekje:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Schanu op 08-01-2019 09:08:06 ]
pi_184274666
Ohhh Belle :o Van harte gefeliciteerd met je dreumes ! Officieel baby-af :o :D O+

DUMAN haha want streep past op streep uiteraard. Mannenmode O+

Schanu mnohhh zeker kjoet O+

Nou afgezet op KDV en 1 van de begeleidsters zei dat ik op elk moment van de dag mocht bellen als ik hem miste of wou weten hoe het ging of zomaar, want ze kon zich voorstellen dat ik het heel zwaar zou hebben vandaag. Nou......... :D Ik zei meteen dat dat vast wel goed zal komen haha; maar wel lief :)
Ik doe ook nog even mee met een blije Tijn ;)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  dinsdag 8 januari 2019 @ 09:22:38 #168
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_184274700
Eens een vraag he. Onze kleine is nu 11 maandjes oud en groeit als kool. Kerngezond en vrolijk ventje. Toch zitten we met één 'probleem': hij plast 's nachts zoveel dat hij 2 van de 3 nachten nat wakker wordt 's ochtends. We hebben het geprobeerd met speciale nachtpampers en ook dubbele pampers, maar ook vanochtend was het weer raak. Rompertje, slaapzak, matras nat. Vervelend voor hem en voor ons. Heeft iemand hier ervaring mee en de gouden tip toevallig?

Verder is het ook zo dat die kleine de volgende voedingen krijgt:
07:00 - 240 ml flesvoeding
11:00 - 300 gram groente / aardappels (of rijst of pasta) en vlees/vis/vleesvervanger
15:00 - Fruit (3 stuks)
18:00 - 300 gram groente / aardappels (of rijst of pasta)
23:00 - Verzadigingspap (nan+)

Nu is het dus zo dat hij vaak rond 20:00 en vooral 's nachts rond 03:30 nog een flesje vraagt, wat dus niet alleen voor hem, maar vooral ook voor ons vervelend is :(. Bovenstaand schema zou voldoende moeten zijn om het zeker in de nacht vol te houden. Daarmee drinkt hij dus ook veel 's nachts en plast dus ook veel. We gaan bijna weer langs kind & gezin (België) maar ik vroeg me eens af hoe jullie hiermee om gaan.

Bvd :-)
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_184274715
BelleFleur: gefeliciteerd!! *G* Wat is het toch een knap ventje! Veel plezier bij de dreumesen en tot over 3,5 maand.

quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 21:51 schreef minilot het volgende:
Hier vanaf zes maanden bij elke maaltijd water uit een gewoon open glas, maar wel op babyknuistformaat: shotglaasjes van 50 ml van de Ikea en Blokker :)
Er gaan twee tot drie van die glaasjes per maaltijd leeg.

En na die verhalen hier sta ik er stevig bij stil hoezeer ik het getroffen heb met een hartstikke betrokken lief..
Dat laatste. En dan nog mopper ik wel eens op hem, omdat hij het soms zo onhandig aanpakt. Maar damn, wat zijn wij een topteam samen.

quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 22:45 schreef Takkie88 het volgende:
Oh mensen, mag ik even van me afschrijven?

Sofie gaat 2 dagen per week naar het kdv. Van te voren had ik er totaal geen problemen mee maar ondertussen wel. Nadat ze toch steeds weer in een maxicosi-schommel wordt gezet. Bleek voor de vakantie ook dat ze haar met een dekentje lieten slapen. Ondanks onze uitdrukkelijke verzoeken eerder dit niet te doen omdat Sofie regelmatig met haar hoofd naar het voeteneind draait. Ik bracht Sofie vanochtend met een steen in m’n maag weg. Ging ik haar ophalen zegt haar leidster “slapen in een bedje lukte niet, ze heeft een half uur hard liggen huilen. Maar ja ze moet het toch leren” :'(
Ik ben er zo verdrietig erover en het voelt zo k*t! Wie laat een kind van 5 maanden nou zolang huilen?
Ik heb aangegeven dat ze van ons niet perse in bed hoeft te slapen en dat ze echt niet in slaap valt als ze hard ligt te huilen. Maar ik heb niet het idee dat het aankwam.
Vrijdag is in principe de volgende opvangdag. We proberen donderdag nog een gesprek te regelen. Maar ik weet niet of ik haar ooit weer met een vertrouwd gevoel kan brengen. Alles bij elkaar opgeteld heb ik er zo’n rotgevoel over.
Jezus Takkie, ik snap je helemaal. Voor mij zou dit een reden zijn andere opvang te zoeken. Kom aan, waarom luisteren ze zo slecht naar wat jullie graag willen (of juist niet)? Jullie stellen geen onredelijke eisen, doen geen gekke verzoeken. Wat ontzettend jammer dat er zo gehandeld wordt.
En nee, ze doen Sofie geen kwaad. Maar ze gaan zo anders om met bepaalde zaken. Zo anders dan jullie zouden willen.
pi_184274730
Nog even jompelen voor de gewichtstoename van Prul *O* Ik hoop dat deze lijn door blijft zetten!

:o Spees, nachten van een kwartier slaap. Hoe functioneer jij nog? 8)7

O Takkie ik krijg er al buikpijn van als ik er over lees. Een half uur laten huilen bovenop het niet nakomen van je wensen :( Eens met Wolken, als het vertrouwen eenmaal beschadigd is, is het zo moeilijk om te herstellen. Ik zou denk ik ook gaan zoeken naar een andere oplossing.
Draakje moet aankomenemde vrijdag wennen op het kdv en ik ga dus voor die tijd even goed nadenken over onze wensen. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ze kinderen, hoe oud dan ook, niet een half uur lieten huilen :{

Sillie, Bollie wilde denk nog heel graag bij je zijn. *; Succes met je eerste werkdag (en dikke :* over de andere perikelen, echt niet leuk dat het zo loopt en ik hoop dat het snel verbeterd)
Ook succes voor Priem, Peace, de vrouw van exode en Loj met eerste werkdagen/weken zo uit mijn hoofd. :* Ik heb het een week uitgesteld en mag volgende week aan de bak.

Gefeliciteerd Fleur *O* met je dreumes *O* Wat een heerlijk ventje!Tot over 8 maanden :W

Ik doe ook alvast gefeliciteerd jompels voor Günther *O* *O* Hele fijne dag morgen!

Papa houdt van streepjes zeker Duman? :D Gelukkig kunnen ze niks veranderen aan zn prachtige gezichtje en is hij nog steeds heel cute :*

-edit- nieuwe post erbij (zo langzaam typ ik dus :+ )

Vlokje O+

Priem wat fijn dat het afzetten goed ging. En Tijn ook al zo schattig! O+

En +1 op mini en Malteser, ik ben ook echt dankbaar voor mijn man en het team wat we vormen samen O+

Wij zijn op Draakjes eerste vliegvakantie! Ik vond het vliegen met hem erg spannend, maar ging gelukkig erg goed. Vakantie met zn drieën is heerlijk! Hij slaapt hier in een camping bedje en ik moest best even slikken dat hij zo “ver” weg ligt. Ik ben echt een softie geworden :+ Thuis blijft hij dus nog maar even in de co-sleeper. O+ Is ook veel makkelijker met speen in doen en pakken voor borstvoeding.
We proberen zo goed als het gaat mee te veren met onze kleine gup: om slaapjes heen eten (soms dus alleen), verschonen in de buitenlucht of auto en voeden in parkjes, terrasjes, auto en zelfs in de kabelbaan. Gister een te lange dag gemaakt met een huilbui als gevolg (denk ik dan). Toen voelde ik mij even heel schuldig wat we Draakje aan doen. Vandaag maar even rustig aan en lekker zwemmen, dat hebben we al meerdere keren keren gedaan en vindt hij (en wij) echt geweldig. Ik wil thuis ook gaan babyzwemmen met hem, maar ga eerst proberen mn ritme met werken te vinden volgende week.
Wij genieten nog even van het warmere weer en van de laatste daagjes verlof *; :W

[ Bericht 4% gewijzigd door Fuchsia_roze op 08-01-2019 09:31:52 ]
pi_184274864
Gefeliciteerd Fleur :* knappe vent heb je daar O+

Streepjes U. O+

Fijne vakantie fuchs!

Ik heb Jip laten wegen en hij is zo'n 200 gram afgevallen tov de laatste keer wegen een maand geleden. Gezien zijn ziekenhuisopname niet zo gek denk ik, maar we houden het even in de gaten. Gelukkig had ie wel wat reserves :Y)
pi_184275006
Gefeliciteerd LaBelleFleur, jaaaa een dreumes! Tot over een half jaartje in het dreumes topic.
Zo Duman wat een korte haartjes zo, een heel kereltje he.
Wat een heerlijke foto Shanu O+
Aaaah Priem die foto, lachebekkie.
Edman, B heeft het altijd gehouden dat doorlekken....sorry. Hij sliep/slaapt op zijn buik dan lekken ze sneller door.
En woehoeeeeeeee gewichtstoename voor Prul :D
Oh lekker Fuchsia, veel plezier met zijn 3en 8-)

Juul was gisteren dus de hele dag op het KDV voor het eerst. Ze deed het zo ontzettend goed. Goed geslapen, flessen leeg en fruithap op. Veel op de grond gespeeld en lekker rondgekeken. En thuis bunkerde ze de pompoen hap naar binnen alsof ze dagen niet gegeten had. Zo opgelucht.
Vannacht werden alle indrukken verwerkt helaas, ze is 3 x wakker geweest. Wel kletsend maar zo enorm hard dat mijn vrouw er toch maar steeds heen ging. Om 06:00 was ze klaar wakker dus tussen ons in gelegd en is ze nog in slaap gevallen tot 07:00.

Ten aanzien van mijn eerdere spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En vrolijke Juul in de spoiler O+ , ze is zo gezellig nu. Heeft ontdekt dat haar voeten in haar mond kunnen en dat is vooral hilarisch als je een poepluier verschoont. Dan kijkt ze je enorm ondeugend aan, zo van 'succes!'.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184275081
De vrolijke knappe Tijn O+ En zijn 1e opvangdag ook, dat gaat inderdaad vast helemaal goed komen!

Wat fijn dat het goed gaat met Draakje op vakantie, Fuchsia! Heel veel plezier nog en lekker genieten samen!

Aure, wat vervelend dat Jip is afgevallen! Denk dat dat inderdaad niet zo vreemd is gelet op wat hij allemaal achter de rug heeft, hopelijk eet hij het er snel weer aan.

Wat fijn dat het goed ging met Juul op de opvang! Mooi meisje met haar prachtige wimpers O+

Edman, lastige kwestie! Ter bescherming van het matras zou ik een waterdichte molton adviseren, maar dat is natuurlijk beperkte symptoombestrijding en lost het probleem van het vele doorlekken niet op. Als zelfs dubbele pampers al niet helpen, dan zou ik niet weten wat wel helpt eigenlijk :o Plast hij zoveel, of komt het misschien door de manier waarop hij ligt? Als het bijvoorbeeld een buikslapertje is, zou het dan een idee zijn om de pamper andersom om te doen?
  dinsdag 8 januari 2019 @ 10:10:18 #174
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_184275172
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 10:01 schreef Schanu het volgende:

Edman, lastige kwestie! Ter bescherming van het matras zou ik een waterdichte molton adviseren, maar dat is natuurlijk beperkte symptoombestrijding en lost het probleem van het vele doorlekken niet op. Als zelfs dubbele pampers al niet helpen, dan zou ik niet weten wat wel helpt eigenlijk :o Plast hij zoveel, of komt het misschien door de manier waarop hij ligt? Als het bijvoorbeeld een buikslapertje is, zou het dan een idee zijn om de pamper andersom om te doen?
Het is geen buikslaper, vooral op z'n zij en rug. Ja ik ga zo even de stad in hier om voor broekjes te kijken. Ik heb het idee dat het er langs z'n rug uitloopt, vanochtend was de 'tweede' pamper ook totaal niet nat. Maarja, om die pamper nu (nog) strakker vast te maken.. het moet ook comfortabel blijven.

Dank voor de reacties
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_184275181
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 07:57 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

Ik kom afscheid nemen. :W Ik heb vanochtend een dreumes uit (ons :')) bed gehaald O+ :'( O+. Dit topic voelde altijd vertrouwd en prettig O+ Tot snel (mini :D) of minder snel in het dreumestopic, ik blijf jullie hier volgen :W

[ afbeelding ]
Vandaag verder geen tijd voor BFD, maar oooooh, wat een lieve, ééndagvoorlopende knapperd O+
Tot snel! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_184275262
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 10:10 schreef EDMAN- het volgende:

[..]

Het is geen buikslaper, vooral op z'n zij en rug. Ja ik ga zo even de stad in hier om voor broekjes te kijken. Ik heb het idee dat het er langs z'n rug uitloopt, vanochtend was de 'tweede' pamper ook totaal niet nat. Maarja, om die pamper nu (nog) strakker vast te maken.. het moet ook comfortabel blijven.

Dank voor de reacties
Wij hebben pamper baby dry broekjes gekocht voor onze peuter van 26 maanden voor de nacht, sindsdien lekt zij juist door. Het broekje sluit heel hoog, wat dan wel weer fijn is, maar bij haar zit er teveel ruimte bij haar beentjes waardoor het er langs loopt als het broekje wat verschuift.

Als bij jouw zoon het probleem echter zit in het doorlekken aan de bovenkant, zou het een optie kunnen zijn om zo'n broekje over een andere luier te doen, juist omdat dat broekje hoger sluit. Dat broekje kan dan aan de bovenkant misschien de plas opvangen die eventueel door de onderste luier lekt? Dan zou je misschien ook kunnen kiezen voor de broekjes in een maatje groter, als het anders niet comfortabel zou zitten.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 10:46:49 #177
447051 crew  Peejtur
pi_184275671
Ik weet niet of jullie toevallig Kruidvatluiers hebben maar die blijken vernieuwd te zijn en niet goed werken. Wellicht daardoor?
pi_184275997
Dus.. Bumba ( ;( ) aan op tv, kind met eigen lepel in kinderstoel en ja hoor. Halve banaan op :D
  dinsdag 8 januari 2019 @ 12:30:45 #179
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_184277378
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 10:17 schreef Schanu het volgende:

[..]

Wij hebben pamper baby dry broekjes gekocht voor onze peuter van 26 maanden voor de nacht, sindsdien lekt zij juist door. Het broekje sluit heel hoog, wat dan wel weer fijn is, maar bij haar zit er teveel ruimte bij haar beentjes waardoor het er langs loopt als het broekje wat verschuift.

Als bij jouw zoon het probleem echter zit in het doorlekken aan de bovenkant, zou het een optie kunnen zijn om zo'n broekje over een andere luier te doen, juist omdat dat broekje hoger sluit. Dat broekje kan dan aan de bovenkant misschien de plas opvangen die eventueel door de onderste luier lekt? Dan zou je misschien ook kunnen kiezen voor de broekjes in een maatje groter, als het anders niet comfortabel zou zitten.
Dank voor het meedenken :), ik ga nu naar de Kruidvat om eens te zien wat ze daar hebben. Nu ik jouw verhaal lees twijfel ik trouwens of het niet gewoon de onderkant is, kan ook nog natuurlijk, het bed staat iets omhoog..
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_184277411
Gefeliciteerd LBF! *O*
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 12:35:08 #181
382129 crew  Donna
pi_184277474
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 10:46 schreef Peejtur het volgende:
Ik weet niet of jullie toevallig Kruidvatluiers hebben maar die blijken vernieuwd te zijn en niet goed werken. Wellicht daardoor?
Ja de vernieuwde Kruidvat luiers zijn hier 1 groot drama. Knalrode billen, zo zielig!
pi_184277577
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 12:35 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ja de vernieuwde Kruidvat luiers zijn hier 1 groot drama. Knalrode billen, zo zielig!
Ik las er ook over inderdaad! Wij gebruiken voor Vlokje de kruidvat luiers en voor Jewel overdag ook, hebben net nieuwe besteld dus dat moeten de vernieuwde luiers zijn maar wij merken eigenlijk geen verschil. Hopelijk blijft dat zo, vind het namelijk wel fijne luiers verder maar door al die verhalen hou ik mijn hart toch een beetje vast.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 12:40:33 #183
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184277613
Ik ga het gewoon nog een keer zeggen :P iedereen moet gewoon aan de AH eigenmerk!
Zowel de beregoed luierbroekjes als de gewone O+ echt zo fijn & goedkoper dan Kruidvat volgens mij.
pi_184277702
Gefeliciteerd LBF! *O*

BFD op mijn 2e werkdag! Met mijn Welpje dat het prima doet op de opvang, maar wie ik ook echt wel mis. Gewoon de hele dag dat warme zachte lijfje tegen me aan. O+ Gelukkig alweer bijna halverwege mijn werkweek.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184277739
Och Schanuuuuu O+ Wat een popje!

Priem O+ Heb je het er niet zwaar mee? Ik app iedere dag. Heb ze verzocht om mij up to sate te houden en foto’s te appen, dus dat doen ze ook. Erg fijn!
Exode, ze is echt zo mooi O+
Aure, als het werkt, dan is het goed! Toch? :*
Luna, die vingertjes! O+

Jongens! Ik heb m’n vaste aanstelling binnen! *O*
Protège moi de mes désirs.
pi_184277916
Oh verhip, ik heb jouw tip over de AH luiers vaker voorbij zien komen SC en wilde ze toen al eens proberen maar helemaal vergeten. Het is dat er nu alweer minimaal een maandvoorraad thuis ligt, maar hierna ga ik zeker die beregoed eens proberen!

Wat fijn dat Welpje het goed doet op de opvang en wat een heerlijke foto O+

En een dikke HOERA en gefeliciteerd voor Duman, wat goed en wat fijn! *O*
pi_184278407
Heeft Kruidvat iets gewijzigd? Niets van gemerkt :@ De huidige voorraad hebben we 2 weken geleden gekocht, is het sindsdien gewijzigd?
pi_184278469
Ik heb de AH-luiers ook geprobeerd en ik vond ze dus verschrikkelijk :+

Heerlijke foto's op BFD!

Gefeliciteerd met je vaste aanstelling, DUMAN!

Ik moet weer even zuchten over ons kdv (boks, Takkie). Vorige week had ik bij Phi banaan geprobeerd en ze had er enorme krampen van gekregen. Echt een half uur ontroostbaar gekrijst. Dus dat had ik vrijdagmorgen gezegd op het kdv. De leidster zei: 'Ok, dan houden we het hier gewoon nog even bij alleen peer.' Kom ik 's middags: 'Ze heeft een fruithap op, appel.' Ok. Nouja, kan. En nu vanmorgen staat er ineens in de app: 'Fruithap: peer, banaan en kiwi'.

Het is allemaal geen halszaak, maar zo vermoeiend. Net zoals ik al meerdere keren heb aangegeven dat ze nog drie flessen drinkt op een dag (tussen 8-17) en ze dan toch weer gaan zitten rekken naar een vieruurs"schema", want 'het hoort nu om de vier uur'. Ja, leuk, maar niet met mijn baby.

In jouw geval zou ik een ander kdv zoeken, Takkie. Ik zou er niet op vertrouwen dat ze wél gaan doen wat jij wil - eerder dat ze gewoon doen wat ze al deden, maar er dan over gaan liegen :{
pi_184278740
Ook gefeliciteerd Duman, wat goed! *O*

Takkie, wat naar om te lezen over de opvang. Zou ook zeker het gesprek aangaan maar kan me goed voorstellen dat het vertrouwen weg is. Heb je enig idee of er nog een andere opvang in de buurt is waar jullie eventueel terecht zouden kunnen?

Jentin, ook al vervelend! Maar misschien staat het gewoon fout in de app en heeft ze alleen peer of appel op? En wat gek dat ze de flessen oprekken. Ze voeden niet op verzoek dus?
pi_184278750
Meh. Halfslachtige plannen hier om eventueel een dag of twee per week te gaan werken eind 2019 raken op de nog langere van geschoven door die crèche-verhalen van jullie, luitjes! -O-
Let me see you stripped down to the bone
pi_184278773
Op zijn laatste dag als baby stond Günther net voor het eerst een ruime minuut los (tot nu toe steeds slechts een paar tellen) en hij deed meteen een stapje! :D Eentje. Maar niettemin!
Hij staat nu even bij te komen van de schrik :+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_184278775
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:40 schreef minilot het volgende:
Meh. Halfslachtige plannen hier om eventueel een dag of twee per week te gaan werken eind 2019 raken op de nog langere van geschoven door die crèche-verhalen van jullie, luitjes! -O-
Jij wilde toch voor een tweede gaan? :)
Protège moi de mes désirs.
pi_184278808
Mini, wij waren bij B enorm tevreden en Juul zit nu op een ander KDV en vooralsnog hartstikke blij. Ook van andere mensen horen we er alleen goede verhalen over. laat je daar dus niet door weerhouden.

De App van de BSO van B noemt mij standaard Mirjam en neem maar van mij aan, zo heet ik niet. Ik zou er dus vanuit gaan dat de leidster gelijk heeft Jentin. Wsl zijn dat standaarden die ze aanklikken.
Bij Juul geven ze een combinatie peer, appel, banaan en wij hebben gezegd dat wij nu alleen nog 1 soort fruit tegelijk aanbieden. Dat hebben ze dus ook gedaan gisteren. In de App staat echter ook dat ze de combi heeft gehad.
pi_184278849
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:42 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Jij wilde toch voor een tweede gaan? :)
Yups, maar nog altijd geen cyclus. En Günther liet jaaaaaren op zich wachten. Dus ik wou de theoretische nummer twee nog maar niet in de planning opnemen :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 14:09:12 #195
382129 crew  Donna
pi_184279216
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:18 schreef exode het volgende:
Heeft Kruidvat iets gewijzigd? Niets van gemerkt :@ De huidige voorraad hebben we 2 weken geleden gekocht, is het sindsdien gewijzigd?
Je kan de luiers tegen het licht houden. Als je 3 banen ziet om vocht op te nemen heb je de nieuwe, als je 1 baan ziet, heb je nog de oude.
pi_184279228
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:40 schreef minilot het volgende:
Meh. Halfslachtige plannen hier om eventueel een dag of twee per week te gaan werken eind 2019 raken op de nog langere van geschoven door die crèche-verhalen van jullie, luitjes! -O-
Tegengeluid: ons kinderdagverlijf is goud waard. Lieve mensen, fijne omgeving, volgen het kind en jouw wensen, denken mee, communiceren goed, nou ja, uhm, het kan dus ook heel goed gaan. We laten onze jongens er vol vertrouwen achter.

Jeuj voor los staan en een stapje trouwens! Kan ‘ie nog mooi even afvinken voor zijn verjaardag.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 14:11:30 #197
382129 crew  Donna
pi_184279261
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:40 schreef minilot het volgende:
Meh. Halfslachtige plannen hier om eventueel een dag of twee per week te gaan werken eind 2019 raken op de nog langere van geschoven door die crèche-verhalen van jullie, luitjes! -O-
G gaat naar een super fijn KDV. Als er eens een opmerking o.i.d. hebben, doen ze het ook meteen anders. Zoals vandaag heb ik gevraagd om haar even goed in te smeren (want rood door de luiers) en dan doen ze dat ook echt. Ze zetten dat ook speciaal dan even in haar 'zo was mijn dag' verhaaltje.

Ik heb echt helemaal geen klachten. Nahja, 1x had ze speldjes van een ander meisje in haar bakje, maar ik ga er vanuit dat als dat ons andersom overkomt dat andere ouders ze ook teruggeven.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 14:13:24 #198
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184279295
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 14:09 schreef Malteser het volgende:

[..]

Tegengeluid: ons kinderdagverlijf is goud waard. Lieve mensen, fijne omgeving, volgen het kind en jouw wensen, denken mee, communiceren goed, nou ja, uhm, het kan dus ook heel goed gaan. We laten onze jongens er vol vertrouwen achter.

Jeuj voor los staan en een stapje trouwens! Kan ‘ie nog mooi even afvinken voor zijn verjaardag.
+1, hier ook hoor. Ik zie het niet alleen als een oplossing voor oppas op onze werkdagen, maar ook als een verrijking voor hen, zo fijn hebben ze het daar. (O is nog wat klein natuurlijk, voor hem is het op dit moment wel nog vooral een oplossing natuurlijk.)
  dinsdag 8 januari 2019 @ 14:15:49 #199
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_184279343
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 14:09 schreef Malteser het volgende:

[..]

Tegengeluid: ons kinderdagverlijf is goud waard. Lieve mensen, fijne omgeving, volgen het kind en jouw wensen, denken mee, communiceren goed, nou ja, uhm, het kan dus ook heel goed gaan. We laten onze jongens er vol vertrouwen achter.

Jeuj voor los staan en een stapje trouwens! Kan ‘ie nog mooi even afvinken voor zijn verjaardag.
Hier ook idd. Volste vertrouwen dat het goed gaat en dat er naar ons geluisterd wordt..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 14:17:38 #200
382129 crew  Donna
pi_184279368
De andere kindjes zijn ook zo lief voor G. Ze vinden haar allemaal snoezig en nu ze kan zitten spelen ze ook echt met haar met de toet toet auto's enzo. Het is zo leuk als je binnenkomt en ze zitten mooi op het grote kleed te spelen met haar.

Helaas brengt en haalt mijn vriend haar, maar als ik kan dan pikt hij me eerst aan en gaan we haar samen halen! O+
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 14:20:33 #201
382129 crew  Donna
pi_184279414
Proof dat ze echt snoezig is; Kerst 2018;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184279455
Hier ook super tevreden met ons KDV. Waren ook heel meelevend toen Jip in het ziekenhuis lag. Hadden een kaartje gestuurd en mij een paar keer gebeld voor een update :) verder denken ze altijd met je mee als er iets is en ze zullen geen dingen doen die jij niet wil. Ik breng Jip er altijd met een gerust hart naar toe O+
pi_184279462
Donna wat een leukerd O+
pi_184280098
Donna! Wat een lieverd!
Proef gedaan, we hebben de nieuwe. Niets van gemerkt dus. Sowieso tevreden over de Kruidvat luiers, bij B altijd gebruikt. Behalve dan voor de nachten, dan toch de pampers babydry.

En nu voor B 's nachts de luierbroekjes van Drynights (want daar staat Spiderman op).
pi_184280453
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:39 schreef OliviaIsTaken het volgende:

Jentin, ook al vervelend! Maar misschien staat het gewoon fout in de app en heeft ze alleen peer of appel op? En wat gek dat ze de flessen oprekken. Ze voeden niet op verzoek dus?
Nope, niet op verzoek, ondanks het feit dat ik dat al tachtig keer heb aangegeven. Ik snap wel dat Phi niet de enige baby is en dat het soms gewoon net even beter uitkomt ofzo. Ze schrijven per kindje een aparte notitie in de app (het is echt een persoonlijk bericht met 'Phi heeft een fruithapje op met peer, banaan en kiwi. Ze heeft een paar hapjes op.') Dus dat lijkt me geen foutje. Ach, het gaat me helemaal niet om die fruithap op zich, ze is zeven maanden en gaat heus niet stuk van een hap kiwi. Ik vind het wel irritant dat ze gewoon niet luisteren, niet naar mij, maar kennelijk ook niet naar elkaar, als de ene leidster 's ochtends zegt alleen peer te geven en de andere leidster me 's middags zegt dat ze appel hebben gegeven. Het klinkt enorm pietluttig zo :@ Het is denk ik meer de optelsom van kleine dingetjes waar ik moe van word (en ik ben vandaag gewoon strontchagrijnig, dat helpt ook niet :+)

En mini, met de vorige twee kdv's waar ik ervaring mee heb, was ik heel erg tevreden. Het is dus zeker niet overal zo en ik heb meer goede ervaringen dan "slechte". En ik vind dat Caesar aan zijn tijd op het kdv echt veel heeft gehad. Hij heeft het er ook gewoon erg leuk gehad en er vriendjes gemaakt waar hij nu nog steeds mee speelt.

Luiers: die van de Lidl, Lupilu, vind ik ook best fijn.

Donna, wat een lekker moppie!
pi_184280988
Donna, wat een leukerd!

Jentin, klinkt helemaal niet pietluttig hoor. Je wil er vanuit kunnen gaan dat ze jouw opmerkingen serieus nemen en doorgeven aan elkaar.

Ik heb gelukkig ook alleen maar goede ervaringen met ons KDV. Ze zijn superlief en zorgen enorm goed voor onze kindjes. En ze gaan er allebei met erg veel plezier naar toe!

Mini, hier ook nog geen cyclus te bekennen. Ik vermoed al zo'n twee maanden dat het eraan zit te komen maar nog helemaal niks :') Als M 1 jaar is (volgende maand al!) stop ik met kolven op haar opvangdagen, misschien dat er dan iets op gang komt. Duurde het bij de andere dames ook zo lang?
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 16:05:38 #207
382129 crew  Donna
pi_184281082
Mijn menstruatie bleef helaas helemaal niet uit, maar ik heb ook geen borstvoeding gegeven.

Jentin ik vind het ook helemaal niet pietlullig. Ze communiceren niet zo goed denk ik, maar ik vind het wel belangrijk hoor, nniet pietluttig!
pi_184281219
Nou precies; ik vind het zeker ook niet pietluttig. Je geeft iets aan en ik vind dat ze daar gewoon rekening mee dienen te houden (en het intern moeten communiceren); ik zou daar heel stellig in zijn :@

@DUMAN: Nee helemaal niet zwaar mee. Alhoewel ik nu wel benieuwd ben hoe hij het heeft gedaan, maar heb er eigenlijk wel alle vertrouwen in :) Te druk op het werk om eigenlijk er veel aan te denken ook :@ We moesten een schriftje achter laten en hebben vanmorgen nog eens benoemd dat het 'rechts lokken' belangrijk is en daar zouden ze mee aan de slag gaan, dus ik lees (en vraag) het straks wel hoe het ging :D
En gefeliciteerd met je vaste aanstelling *O*

Ik las idd op de facebook van kruidvat de vele klachten over de 3 banen en dat er veel meer doorlekkers zich melden.. Erg jammer. Wij hebben ook die van kruidvat maar vooralsnog geen/weinig problemen mee.
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184281365
Knappe Gunther!! O+

En hier ook positieve ervaringen met mijn huidige opvang, ze kijken en luisteren echt naar zowel ouders als kind en doen altijd aan maatwerk. Ik vind het mooi om te zien dat Jewel op de opvang nieuwe dingen leert en dat ik haar daar op zo'n andere manier zie groeien dan thuis O+

En de mooie G O+

En Jentin, ik vind je helemaal niet pietluttig. Jij moet erop kunnen vertrouwen dat de leidsters op de opvang nakomen wat ze jou beloven. Als de communicatie daar onderling kennelijk zo slecht is, kan dat tot hele vervelende situaties leiden. Stel Phi was allergisch geweest voor banaan, wat dan? Je bespreekt zaken niet voor niets met ze, het is jouw kind en ook al vangen ze haar daar op tijdens de opvangdagen, jij bepaalt als het goed is nog altijd wat wel en/of niet mag met en voor jouw kind. Dus ik begrijp je frustratie heel goed, en ik hoop echt dat ze beter naar je gaan luisteren!

Menstruatie, die van mij kwam helaas al binnen 6 weken weer op gang maar ik geef geen borstvoeding :+
pi_184281590
Oi, die opvang perikelen. Frustrerend lijkt me dat. Zie er ook best tegen op om O straks naar de opvang te sturen. Aan de andere kant wil ik ook weer heel graag werken.

O is nu 8 maand en viert dat door zich overal op te trekken tot staan, onmeunig veel te lachen, veel te eten en weinig te slapen. Ik loop ondertussen wel een beetje op m'n tandvlees en zit te denken aan stoppen met bv, gewoon zodat ik een nacht bij kan slapen. Maar goed, dat is wel een beetje radicaal.
pi_184281853
Jentin, dat is niet pietluttig. Je spreekt iets af over jouw kind en dan is het toch heel gek als men zich niet aan de afspraak houdt.

Donna, je Kerstmeisje O+.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 15:59 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Donna, wat een leukerd!

Jentin, klinkt helemaal niet pietluttig hoor. Je wil er vanuit kunnen gaan dat ze jouw opmerkingen serieus nemen en doorgeven aan elkaar.

Ik heb gelukkig ook alleen maar goede ervaringen met ons KDV. Ze zijn superlief en zorgen enorm goed voor onze kindjes. En ze gaan er allebei met erg veel plezier naar toe!

Mini, hier ook nog geen cyclus te bekennen. Ik vermoed al zo'n twee maanden dat het eraan zit te komen maar nog helemaal niks :') Als M 1 jaar is (volgende maand al!) stop ik met kolven op haar opvangdagen, misschien dat er dan iets op gang komt. Duurde het bij de andere dames ook zo lang?
Hier ook nog geen cyclus. Mars is bijna 9 maanden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 16:39 schreef Jagärtrut het volgende:
Oi, die opvang perikelen. Frustrerend lijkt me dat. Zie er ook best tegen op om O straks naar de opvang te sturen. Aan de andere kant wil ik ook weer heel graag werken.

O is nu 8 maand en viert dat door zich overal op te trekken tot staan, onmeunig veel te lachen, veel te eten en weinig te slapen. Ik loop ondertussen wel een beetje op m'n tandvlees en zit te denken aan stoppen met bv, gewoon zodat ik een nacht bij kan slapen. Maar goed, dat is wel een beetje radicaal.
Geen borstvoeding meer geven is geen doorslaapgarantie lieve Jagär. Uiteraard is het helemaal aan jou maar zou zonde zijn dat dat je verwachting is en als dat niet zo blijkt te zijn, je spijt krijgt dat je gestopt bent.
pi_184281884
En af en toe een nacht kunstvoeding? Dan hoef je niet te stoppen met BV maar kan je wel een nachtje slapen.
pi_184282519
Menstruatie begon bij mij na 9 maanden. Toen een maand of 2 niet en daarna elke 4 á 5 weken weer regelmatig. :)
100% bv trouwens.
pi_184282829
Aww. Günther is bezig aan z'n laatste middagslaapje als baby. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_184284565
LBF, gefeliciteerd met je dreumes *O* .

Weer een aantal hele lieve baby's waaronder 1 gepapastyled.

Menstruatie begon hier na 5 weken alweer. Wat redelijk bijzonder is aangezien in bv geef en na de miskraam / curettage van vorig jaar juli geen menstruatie meer had gehad.

Jentin, jammer dat ze zo omgaan met jouw wensen op het kdv. Je hebt het duidelijk aangegeven en jij als moeder bepaald. Ik zou wel echt een goed gesprek houden.

Jagär, wat is de reden dat je pc wilt geven om zo door te kunnen slapen? Zodat je partner dan een flesje kan geven s'nachts? Ik heb het er vandaag ook met de lactatiekundige over gehad maar die gaf ook aan dat het geven van bv geen invloed heeft over doorslapen. Wel gaf ze aan dat we kunnen proberen om Bikkel 3 nachten in zijn eigen kamer te leggen om te kijken of hij dan minder vaak komt ( momenteel s'nachts nog rond de 2,5 a 3 uur ) . Dat het ook heeft te maken met dat dat hij mij ruikt en dan bij zijn moeder wilt zijn ipv weer zelf in slaap gaat vallen.

Bikkel is vandaag alweer 5 maanden :D . Slapen in de box is inmiddels niet meer van toepassing omdat er teveel afleiding is dus maakt nu keurig 3 per dag een slaapje in zijn eigen bedje en dat gaat redelijk. Hij was net nog een tijdje aan het spelen met de schaduw voordat hij ging slapen O+
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_184286545
Hier ook met bv na ongeveer 5 a 6 weken alweer een rode vlag :+

Ik had vandaag een negatieve zwangerschapstest, Ik dacht echt dat ik zwanger was.. :N
  dinsdag 8 januari 2019 @ 20:53:46 #217
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184286933
Om even de advocaat van de duivel te spelen: ik weet dat kunstvoeding geen garantie op doorslapen is, maar (vrijwel) alle verhalen van snel doorslapende kinderen in mijn omgeving, zijn van flesgevoede kinderen. Omgekeerd hoor ik bijna altijd dat borstgevoede kinderen s nachts veel langer nog om voeding vragen. Uitzonderingen uiteraard daargelaten. Ik weet dat er gezegd wordt dat daar geen wetenschappelijke onderbouwing voor is, maar valt jullie dat niet op?

Voor mij overigens geen reden om op kv over te gaan, maar ik vraag me wel ooit af hoe de nachten zouden gaan als ik geen bv zou hebben gegeven.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 20:58:19 #218
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184287062
Misschien omdat ze ook vaker op de kamer van de ouders slapen? want ik hoor altijd dat dat makkelijker met voeden is en kan schijnbaar gewoon half slapend. Dan zou je weer terugkomen op wat de lk tegen Wolken zei over de geur van de moeder.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:07:02 #219
342418 VKV
Plausibel
pi_184287337
J. krijgt flesvoeding en ligt al vanaf dat hij vier weken was op zijn eigen kamer en sliep met 12 weken wel door (minstens 6 uur achter elkaar, maar vaak zat ook 8-9).
pi_184287449
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:53 schreef Spees_Eend het volgende:
Om even de advocaat van de duivel te spelen: ik weet dat kunstvoeding geen garantie op doorslapen is, maar (vrijwel) alle verhalen van snel doorslapende kinderen in mijn omgeving, zijn van flesgevoede kinderen. Omgekeerd hoor ik bijna altijd dat borstgevoede kinderen s nachts veel langer nog om voeding vragen. Uitzonderingen uiteraard daargelaten. Ik weet dat er gezegd wordt dat daar geen wetenschappelijke onderbouwing voor is, maar valt jullie dat niet op?

Voor mij overigens geen reden om op kv over te gaan, maar ik vraag me wel ooit af hoe de nachten zouden gaan als ik geen bv zou hebben gegeven.
Dat speelt in mijn hoofd ook. Plus, de afhankelijkheid van mij begint me op te breken. O drinkt niet uit een flesje en heeft vooral snachts me echt nodig. Ik denk dat stoppen met bv hier bij zou kunnen helpen. Ook omdat ik op het moment snachts altijd de makkelijke weg kies, vanwege geen energie voor iets anders. Maar goed, ik denk niet dat ik ga stoppen voordat hij 1 is... Flesjes maken in het midden van de nacht lijkt me ook niets...
pi_184287499
Oh, verder werd ik dit weekend voor het eerst weer ongesteld. S'avonds, bij m'n ouders thuis. Niets bij me en niets in huis. Gelukkig dient een luier ook best als nood maandverband. Ik had zo gehoopt dat het nog even uit zou blijven...
pi_184287557
Bedankt voor de felicitaties! We hebben er niks aan gedaan vandaag maar ze hebben er op het kdv wel wat mee gedaan en hij staat op elke foto een beetje zo -> :? :')

Nog een O+ voor alle mooie foto’s die ik voorbij heb zien komen!

En ik heb alleen ervaring met kv en Casper sliep wel vrij snel een poos door (van week 6-16 ongeveer) daarna eigenlijk niet meer. Maar ik had dan meestal 1 en max 2 voedingsmomenten per nacht en niet elke 2u bijvoorbeeld. Ik zou nooit voor volledig kv kiezen om het doorslapen (ik had sowieso graag bv willen geven) maar ik sluit me wel bij Spees aan omdat ik die verhalen ook ken. En wat betreft flesjes maken in de nacht. Wij hebben een afgemeten poederbakje + fles in de badkamer staan en warm water uit de kraan daar. :P
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 8 januari 2019 @ 21:23:19 #223
74056 crew  ToT
pi_184287842
Vandaag weer 2 vaccinaties gehad en eenmaal thuis aangekomen lekker van een wortelprutje smullen! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En daarna een lekker middagdutje! :Y
pi_184287856
Phi kreeg de eerste vier maanden volledig bv en sliep toen al regelmatig klokje rond of in elk geval een uur of zeven/acht achter elkaar en dan na een voeding nog een paar uur verder. Toen ik begon met kv kwamen er ineens weer 1 of 2 nachtvoedingen bij. Na een tijdje verdwenen die weer (vaak dan, ze komt ook nog wel eens voor een fles hoor, en we hebben ook wel eens gekloot ‘s nachts met wakkere baby enzo).
Ze slaapt wel vanaf dag 1 op haar eigen kamer. Haar broer deed dat ook. Beide sliepen al snel lange stukken, een uur of zes achter elkaar sowieso. Maar ja, n=2, geen idee of er een verband is. Ik zou met zulke horrornachten in elk geval ook op zoek gaan naar een verklaring/oplossing, maar ik vraag me dus oprecht af of die er is.

Het lijkt me zo zwaar om zo vaak te moeten voeden en zo vaak zulke klotenachten te hebben als sommige van jullie, zoals Spees en Aure en Sillie en Jagär :{ :*
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 21:29:14 #225
382129 crew  Donna
pi_184288054
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:14 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Bedankt voor de felicitaties! We hebben er niks aan gedaan vandaag maar ze hebben er op het kdv wel wat mee gedaan en hij staat op elke foto een beetje zo -> :? :')

Nog een O+ voor alle mooie foto’s die ik voorbij heb zien komen!

En ik heb alleen ervaring met kv en Casper sliep wel vrij snel een poos door (van week 6-16 ongeveer) daarna eigenlijk niet meer. Maar ik had dan meestal 1 en max 2 voedingsmomenten per nacht en niet elke 2u bijvoorbeeld. Ik zou nooit voor volledig kv kiezen om het doorslapen (ik had sowieso graag bv willen geven) maar ik sluit me wel bij Spees aan omdat ik die verhalen ook ken. En wat betreft flesjes maken in de nacht. Wij hebben een afgemeten poederbakje + fles in de badkamer staan en warm water uit de kraan daar. :P
Ik hou er niet van om de 'betweter' uit de hangen, maar warm kraanwater om babyvoeding aan te maken wordt afgeraden.

Je kan uiteraard wel gewoon een thermosfles gekookt water in de badkamer zetten en aanvullen met koud kraanwater.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:30:50 #226
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_184288096
Ik heb het qua slapen en bv/kv bij beiden exact hetzelfde aangepakt, Emma sliep met 12wk door (11-12u achter elkaar) en Daan begrijpt het met vandaag 5 mnd helaas nog steeds niet. We hebben zo’n machine voor flesvoeding, dus ik loop naar beneden, zet er een fles onder en druk op de knop. Best makkelijk :@
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 8 januari 2019 @ 21:31:11 #227
74056 crew  ToT
pi_184288103
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:29 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik hou er niet van om de 'betweter' uit de hangen, maar warm kraanwater om babyvoeding aan te maken wordt afgeraden.

Je kan uiteraard wel gewoon een thermosfles gekookt water in de badkamer zetten en aanvullen met koud kraanwater.
Ja ons werd het ook afgeraden i.c.m. lood in hte water, maar dit zijn nieuwe huizen in een nieuwe wijk.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:31:35 #228
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_184288118
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:29 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik hou er niet van om de 'betweter' uit de hangen, maar warm kraanwater om babyvoeding aan te maken wordt afgeraden.

Je kan uiteraard wel gewoon een thermosfles gekookt water in de badkamer zetten en aanvullen met koud kraanwater.
Dat is achterhaald, tenzij een stokoud huis hebt..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:31:55 #229
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184288130
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:29 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik hou er niet van om de 'betweter' uit de hangen, maar warm kraanwater om babyvoeding aan te maken wordt afgeraden.

Je kan uiteraard wel gewoon een thermosfles gekookt water in de badkamer zetten en aanvullen met koud kraanwater.
Gekookt water is toch juist achterhaald? Alleen bij bepaalde soort leidingen toch?

En jullie berichten doen me toch weer overwegen om binnenkort zijn eigen kamertje te proberen...als hij er echt verdrietig van wordt kan hij gewoon terug naar de cosleeper, maar stel dat hij beter slaapt, lijkt me toch dat hij zich er ook goed bij voelt.. Kan me al niet eens meer voorstellen hoe het is om uren achter elkaar te slapen :+
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 8 januari 2019 @ 21:34:58 #230
74056 crew  ToT
pi_184288249
Ik ben er over in discussie gegaan met de kraamzorg. Die liet me toen een stukje tekst zien waarin stond:

quote:
(In geval van oude huizen) nooit lauw water uit de kraan gebruiken maar altijd eerst koken.
Zij dacht dat het altijd gold en dat het stukje over oude huizen tussen haakjes stond omdat dat achterhaald zou zijn en je het dus ALTIJD zou moeten koken.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 21:39:05 #231
382129 crew  Donna
pi_184288375
Ik lees het nog steeds op sites van het waterbedrijven zoals Vitens en Brabant Water, dus ik denk ik zeg het toch maar.

De kwaliteit van verwarmd drinkwater kan veranderen als het door een boiler of geiser heeft gestroomd. Door de hogere temperaturen kunnen metaaldeeltjes uit de leidingen loskomen en zich vermengen met het water. Daarom geldt de gegarandeerde kwaliteit voor koud leidingwater niet voor verwarmd leidingwater. Het waterleidingbedrijf raadt het drinken van verwarmd leidingwater dan ook af. Wilt u toch warm water drinken, neem dan gekookt water.

Als waterbedrijf raden wij het drinken van warm water uit de kraan af. Het is namelijk mogelijk dat metalen als koper, lood of cadmium in de leidingen in uw huis oplossen door het warme water. Dat geldt zowel voor oude als nieuwe leidingen.
U kunt echter gerust koud kraanwater koken om daarna te drinken. Een kop thee van gekookt kraanwater, of gekookt water dat is afgekoeld, vormt dus geen enkel probleem.


Dit geldt trouwens ook gewoon voor volwassenen (de smaakt veranderd vaak ook).
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 8 januari 2019 @ 21:42:20 #232
74056 crew  ToT
pi_184288478
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:39 schreef DonnaRush het volgende:
Ik lees het nog steeds op sites van het waterbedrijven zoals Vitens en Brabant Water, dus ik denk ik zeg het toch maar.

De kwaliteit van verwarmd drinkwater kan veranderen als het door een boiler of geiser heeft gestroomd. Door de hogere temperaturen kunnen metaaldeeltjes uit de leidingen loskomen en zich vermengen met het water. Daarom geldt de gegarandeerde kwaliteit voor koud leidingwater niet voor verwarmd leidingwater. Het waterleidingbedrijf raadt het drinken van verwarmd leidingwater dan ook af. Wilt u toch warm water drinken, neem dan gekookt water.

Als waterbedrijf raden wij het drinken van warm water uit de kraan af. Het is namelijk mogelijk dat metalen als koper, lood of cadmium in de leidingen in uw huis oplossen door het warme water. Dat geldt zowel voor oude als nieuwe leidingen.
U kunt echter gerust koud kraanwater koken om daarna te drinken. Een kop thee van gekookt kraanwater, of gekookt water dat is afgekoeld, vormt dus geen enkel probleem.

Dit geldt trouwens ook gewoon voor volwassenen (de smaakt veranderd vaak ook).
Ow, apart! :) Weer wat geleerd dan.
Cadmium zelfs? Dat vind ik wel kwalijk.
pi_184288490
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:29 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik hou er niet van om de 'betweter' uit de hangen, maar warm kraanwater om babyvoeding aan te maken wordt afgeraden.

Je kan uiteraard wel gewoon een thermosfles gekookt water in de badkamer zetten en aanvullen met koud kraanwater.
Ik las er verschillende meningen over (wel/niet achterhaald) en ik moet ook zeggen dat we het pas vanaf 6 maand zo zijn gaan doen (eerder gewoon niet aan gedacht). Overdag gebruikte ik gewoon de magnetron dus ik vond dat ene flesje op deze manier ‘s nachts ‘verwaarloosbaar’. Maar dat is misschien ten onrechte zoals ik hierboven lees :@. Thermosfles ook geprobeerd maar ik was dan echt aan het klooien met te warm/te koud dat ik dat niet handig vond.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 21:44:21 #234
382129 crew  Donna
pi_184288534
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:42 schreef ToT het volgende:

[..]

Ow, apart! :) Weer wat geleerd dan.
Cadmium zelfs? Dat vind ik wel kwalijk.
Ja dat tweede stukje komt van de site van Vitens. Heb een blauw maandag bij Vitens gewerkt en die vraag kwam echt heel vaak naar voren.
pi_184288608
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:23 schreef Jentin het volgende:

Het lijkt me zo zwaar om zo vaak te moeten voeden en zo vaak zulke klotenachten te hebben als sommige van jullie, zoals Spees en Aure en Sillie en Jagär :{ :*
Count me in. 2 x wakker is voor ons een goede nacht.
Protège moi de mes désirs.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:48:05 #236
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184288635
Toen ik bij de oudste s nachts fv ging geven, zette ik s avonds een thermosfles met kokendheet water op mn nachtkastje, en een fles met koud water erbij. Soms kwam hij zo laat dat het water al bijna op de juiste temperatuur was, soms al vroeg en dan kon ik een beetje van het superhete water mengen met koud water. Snel klaar en je hoeft niet naar beneden of de badkamer ofzo :+
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 21:49:26 #237
382129 crew  Donna
pi_184288670
De verhouding kokend/koud water is 1/3 kokend, 2/3 koud. Als je een goede thermosfles hebt, kan je dat precies aanhouden. Met een minder goede thermosfles zou je inderdaad even moeten voelen. Ik draai altijd een paar rondjes en hou de opening van de fles dan tegen de binnenkant van m'n pols. Dan doe ik zelfs als ik 100% zeker weet dat het wel goed is haha.

Wij hebben geen water boven (badkamer beneden), maar ik gaf G altijd een schone luier en dan maakte m'n vriend het flesje beneden. Best goede deal. :D

Maar om dan ook weer even OT te gaan. G werd tot 6 weken nog iedere nacht 1 of 2x wakker, huilend en een fles was de enige troost. Eigenlijk stipt iedere 4 uren was het zver. Zo tussen de 5 en 6 weken begon ze 's nachts een beetje te knorren en sliep mijn vriend niet meer. Ze was precies 6 weken oud toen ze naar haar eigen kamertje ging en ze sliep meteen door van 22:30 tot 6:00 ongeveer.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 21:50:52 #238
382129 crew  Donna
pi_184288701
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:46 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Count me in. 2 x wakker is voor ons een goede nacht.
Ik heb echt met jullie te doen. Het lijkt me zo ontzettend zwaar.

*Echt mijn grootste angst als we voor een tweede gaan
pi_184288753
Hier team gekookt water. En er staat voor 's nachts (in geval van Juul 07:00) een fles, thermoskan en poeder in de badkamer.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:55:37 #240
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184288799
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:49 schreef DonnaRush het volgende:
De verhouding kokend/koud water is 1/3 kokend, 2/3 koud. Als je een goede thermosfles hebt, kan je dat precies aanhouden. Met een minder goede thermosfles zou je inderdaad even moeten voelen. Ik draai altijd een paar rondjes en hou de opening van de fles dan tegen de binnenkant van m'n pols. Dan doe ik zelfs als ik 100% zeker weet dat het wel goed is haha.

Wij hebben geen water boven (badkamer beneden), maar ik gaf G altijd een schone luier en dan maakte m'n vriend het flesje beneden. Best goede deal. :D

Maar om dan ook weer even OT te gaan. G werd tot 6 weken nog iedere nacht 1 of 2x wakker, huilend en een fles was de enige troost. Eigenlijk stipt iedere 4 uren was het zver. Zo tussen de 5 en 6 weken begon ze 's nachts een beetje te knorren en sliep mijn vriend niet meer. Ze was precies 6 weken oud toen ze naar haar eigen kamertje ging en ze sliep meteen door van 22:30 tot 6:00 ongeveer.
Logisch ook wel toch, dat ze tot 6 weken elke vier uur wel voeding nodig had? Dat is eigenlijk al best luxe voor een pasgeborene, denk ook dat de fles dan niet echt troost was, maar dat ze gewoon echt honger had.


Jentin: ik weet ook niet hoe het kan, maar ik heb zelf eigenlijk niet het gevoel dat ik het niet volhoud ofzo. Ik voel me nog best ok ondanks al het slaaptekort (oke die nacht met een kwartier was wel een dieptepunt, toen voelde ik me iets minder ok). Het scheelt wel veel dat we de afspraak hebben dat ik alle nachten doe, maar dat mijn wederhelft hem overneemt (beneden) bij alles na 05:30, en in het weekend slaap ik dan beide dagen ongeveer van 6 tot 9 zonder baby naast me. Dat maakt wel een wereld van verschil.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 22:00:27 #241
382129 crew  Donna
pi_184288916
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:55 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Logisch ook wel toch, dat ze tot 6 weken elke vier uur wel voeding nodig had? Dat is eigenlijk al best luxe voor een pasgeborene, denk ook dat de fles dan niet echt troost was, maar dat ze gewoon echt honger had.

Jawel ik vond het ook niet erg hoor, het hoort erbij, maar ik had dus ook niet verwacht dat ze meteen zou doorslapen zo lang omdat het dus zo stipt was.
Als ieniminie sliep ze echt heel diep nachts, van fles tot fles met precies 3 uren ertussen. Na een week of 4 werd dat slapen onrustiger en denk ik dat ze ook wakker werd van ons (mijn vriend is zelf ook een luidruchtige slaper) en dan dus honger kreeg. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat stipt iedere 4 uren wakker worden van de honger van de een op de andere dag over is.

Maargoed, ze was sowieso huilbaby de eerste weken. Na 2 bezoekjes osteopaat was dat gelukkig over.
pi_184289293
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:50 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik heb echt met jullie te doen. Het lijkt me zo ontzettend zwaar.

*Echt mijn grootste angst als we voor een tweede gaan
Dat was ook een van mijn grote angsten. En (helaas) ook werkelijkheid geworden. Broer sliep met 4 weken door en is nogsteeds een vrij goede slaper. Billy komt iedere nacht nog minstens 2-3x. Ik zou zo graag 1 nacht willen doorslapen.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 22:17:32 #243
382129 crew  Donna
pi_184289359
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 22:14 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Dat was ook een van mijn grote angsten. En (helaas) ook werkelijkheid geworden. Broer sliep met 4 weken door en is nogsteeds een vrij goede slaper. Billy komt iedere nacht nog minstens 2-3x. Ik zou zo graag 1 nacht willen doorslapen.
Alleen dit bericht is alweer 6 maanden anticonceptie. Wat vervelend zeg. :'(
Pffff.
pi_184289462
Bikkel heeft eens 1 week de nachten doorgeslapen. Het was een fantastische week O+ . Bij hem denk ik dat het s'nachts ook niet honger-honger is, maar warmte en veiligheid van mij / de borst. Ik kan er nu ook nog even niet aan om hem s'nachts in zijn eigen kamer te leggen, misschien volgende maand. Qua maaginhoud zou hij de nacht wel door kunnen halen.

Een nacht doorslapen lijkt mij nu ook zooo lekker! Mijn moeder heeft al aangeboden dat hij daar een nachtje kan logeren, maar ook dat kan ik nog niet :') . De navelstreng zit nog heeeeel kort vast.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  dinsdag 8 januari 2019 @ 22:34:46 #245
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184289788
Wij doen nu 1x logeren in de maand.

Ik vind het ook elke keer wel spannend, maar ook wel leuk.
Meestal komen er vrienden en zie ik 4.00 nog wel op de klok :P dan is slapen tot 9.30 wel kort.
Normaal slaap ik tussen 22.00 en 0.30.

Weet niet hoe dat zou zijn met gebroken nachten :') wss had ik er dan elke avond om 20.00 in gelegen ofzo.
pi_184289858
LBF gefeliciteerd met je dreumes! Ondertussen is Casper ook wel een echte dreumes om te zien.

Hoop vrolijke baby’s vandaag op de foto’s! O+
Ik vind U ook met kortere haren nog steeds om op te vreten zo schattig.

Bedankt voor alle lieve en steunende reacties op mijn verhaal over het kdv. Morgen om 12 uur hebben we een gesprek. Afhankelijk van hoe dat gaat besluiten we of Sofie op dit kdv blijft. Hier in het dorp is geen ander kdv. Dit maakt het allemaal wat lastiger.

Wat slapen betreft; Sofie sliep op volledig bv vrij snel lange nachten door. Soms meer dan 10 uur achtereen. Met 4 maanden verkouden geworden en toen was het doorslapen klaar; soms 4x per nacht drinken. Nu gister voor het eerst weer 7 uur achter elkaar geslapen. Tot nu toe elke nacht in de co-sleeper of op mij geslapen.
Het wisselt dus ook wel heel erg per baby en of bv of kv daar echt verschil in maakt?

Ohja, hier na 5 maanden nog geen cyclus. Maar zo te lezen is dit nog vrij normaal? Niet dat ik het mis hoor ;)
pi_184290064
Ik heb na 9,5 maand ook nog geen cyclus. Maar ik heb de eerste maanden de pil geslikt. :)

Succes morgen, Takkie!
Protège moi de mes désirs.
pi_184290207
Ik ben gister voor het eerst in 6 maanden weer naar muziekles geweest. En mijn lijf dacht blijkbaar heee je gaat je 'normale' leven weer oppakken? Mooi! Dan kan je ook weer ongesteld zijn :') de jongens zijn nu 10 weken.

Takkie succes morgen met het gesprek. Ik hoop dat er duidelijkheid komt.

Doorslapen, de tijd van de nachtvoeding is aan het verschuiven hier. Eerst was het tussen 3 en 4. Nu komen ze meestal tussen 5 en 6. Vanmorgen zelfs half 7, dat was ideaal want dan gaat ook de wekker om op te staan. Zou lekker zijn als ze dit volhouden!
pi_184291404
Ja het is heel gek maar het went wel ofzo.. We zitten hier nu op een elke 2 uur wakker schema :') Hij wil ook echt steeds drinken.. Ik weet nog niet hoe ik het moet gaan doorbreken, maar nu na die opname laat ik het maar even zo. Hij eindigt nu snachts ook meestal tussen ons in. Dan slaapt ie soms net wat langer achter elkaar en het is sowieso makkelijker met mijn tiet er dan in stoppen :Y)
pi_184295213
Mini, gefeliciteeeeeerd!!!!

Juul sliep door van 19:00 tot 07:00 met een slapende avondfles om 22:00. Ik denk dat ze van de 7 nachten per week er nu 2 doorslaapt. De overige 5 komt ze ongeveer 2 keer per nacht. Ze heeft dan geen honger overigens. 1 van ons gaat dan naar haar toe, speen weer in haar mond en ze slaapt weer.
Ik lees dat het redelijk normaal is rond de 6 maanden. Alle baby's worden 's nachts wakker maar de 1 valt dan weer makkelijk in slaap en de ander wat lastiger. Ik denk dat als B niet in de kamer naast haar zou liggen (met een megadun gipswandje ertussen) we niet naar haar toe zouden gaan. Ze huilt namelijk niet maar gaat gewoon op volumeniveau 10 kletsen.

Ik heb geen idee meer hoe dat met B was. Ik weet wel dat hij altijd megavroeg wakker was en dat dat pas is veranderd sinds hij op school zit. Als we hem niet wakker maken 's ochtends slaapt hij van 19:00 tot 08:00/08:30.
pi_184295225
Hoi!

Niet bijgelezen, want het was even inkomen dat werken ;)

Li deed het fantastisch op het kdv. Waren nog twee baby’s van ongeveer even oud, dus die hebben elkaar lopen betasten _O-
Echt zo schattig O+
manlief had de eerste dag nog stress, bij het ophalen lagen de drie baby’s naast elkaar. Hij was even bang dat hij Li niet zou herkennen _O- maar hij heeft de goede meegenomen :D

Helaas had ze wel gisteren minimaal gedronken, ademde ze zo zwaar en rochelend dat ik er bijna van ging hyperventileren en was ze bijna niet wakker te krijgen, dus deed ik na mijn werkdag nog een rondje hap ;(
“Gelukkig” alleen een luchtweginfectie, dus was ik snel weer thuis.
Hopelijk drinkt ze vandaag wel :)

Vandaag naar het cb (nu wel weer alert) maar de vaccinatie stel ik wel even uit :)
En morgen helpen op school bij kleuter en vrijdag weer werken.
En hopelijk bijleestijd vandaag _O-
pi_184295662
Zo.. kind is wennen op de opvang. Mama had grootste plannen (Ikea, zolder opruimen, tuin bijwerken, schuur opruimen en ga zo maar door).
De werkelijkheid? Ik zit met thee, een boek en de Cowboys Cheerleaders op de achtergrond aan op de bank te wachten :')

Over (door)slapen. Nu wij langzaam de BV afbouwen en de KV introduceren merken wij wel dat M makkelijker meer uren maakt 's nachts. Wij geven de KV vooral in de avond en nacht. We zitten nu op een ritme dat M om 21.00 uur KV krijgt, dan meldt hij zich weer rond 3 uur en dan krijgt hij of BV of KV (ligt een beetje aan mijn opbrengst). En dan slaapt hij weer tot 08.00/09.00 uur. Het gekke is: wij merken wel verschil tussen BV en KV bij het naar bed gaan. Maar in de nacht maakt het weer geen significant verschil. M ligt trouwens nog in de co-sleeper op onze kamer.
Maar.. dat hij nu meer uren maakt kan er ook aan liggen dat hij gewoon ouder wordt.

Nog een gefeliciteerd aan Casper O+ Wat ben je opgegroeid tot een heerlijk mannetje!

En mini, gefeliciteerd met Gunther!

Mijn cyclus is nu ook al weer terug, precies 3 maanden na mijn bevalling. Mooi om te weten dat mijn lichaam het weer zo netjes oppakt, maar het had wat mij betreft nog wel even mogen duren :'(

Takkie, ik snap heel goed dat je geen goed gevoel meer hebt bij jullie KDV. Ik hoop dat het gesprek nog wat uit haalt. Is het mogelijk om eventueel verder te kijken?
pi_184295752
Mini *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* Feli met jullie knappe Günther!

Loj, fijn dat Li het zo goed deed. Prettig ook dat je teerbeminde de goede baby mee terug nam _O- Hopelijk knapt ze gauw op. Krijg je medicatie voor zo'n infectie eigenlijk?

Peace, zó herkenbaar :') Inclusief die stomme cheerleaders zelfs _O- Nouja, als je er maar van geniet, toch?

Oh, en over cyclus, mijn lijf is een beetje eigenwijs in de opzicht (met dank aan pcos). Toen ik stopte met de pil werd ik één keer per half jaar ongesteld. Na Caesars geboorte duurde het ruim 1,5 jaar voor er iets op gang kwam. Toen had ik ineens wel een tamelijk stabiele, maar lange cyclus van 5,5 week. En nu is er helemaal niets te ontdekken nog. Ik reken maar nergens op :')
pi_184295766
Gefeliciteerd, mini &dreumesreusje *O*
Protège moi de mes désirs.
pi_184295851
Gefeliciteerd, mini!
pi_184295936
Peace, dat klinkt als een beter plan dan de zolder opruimen, geniet ervan!

Mini, gefeliciteerd!! *O*

Takkie, ik hoop dat het gesprek wat oplevert :)

Fijn om te horen dat ik niet de enige ben waar de cyclus niet op gang komt. Ik vond het zelf nogal lang duren. Al klaag ik niet als ik lees dat bij anderen het na tien weken alweer op gang kwam :D

Wat betreft doorslapen, grappig hoe je definitie van een goede nacht kan verschuiven. Twee keer wakker worden is bij ons nu een goede nacht. Vannacht was wel uitzonderlijk goed met om 1 uur een tweede voeding en om half acht pas weer wakker. Heerlijk! Overigens ook alleen bv en vv. Ze heeft toen ze een maand of drie was wel een weekje doorgeslapen, maar sindsdien nooit meer. Prima, komt vanzelf.
pi_184295987
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:10 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Dat speelt in mijn hoofd ook. Plus, de afhankelijkheid van mij begint me op te breken. O drinkt niet uit een flesje en heeft vooral snachts me echt nodig. Ik denk dat stoppen met bv hier bij zou kunnen helpen. Ook omdat ik op het moment snachts altijd de makkelijke weg kies, vanwege geen energie voor iets anders. Maar goed, ik denk niet dat ik ga stoppen voordat hij 1 is... Flesjes maken in het midden van de nacht lijkt me ook niets...
Hier ook. Z. is nu 1 en komt tussen 10:00 en 5:30 nog steeds een keer of 3.
Gelukkig nooit dramatisch gedoe maar ik sta wél steeds op om haar bv te geven.
Het verbaasd mij dat ik overdag niet eens zo heel moe ben dus mijn lichaam vindt het blijkbaar prima dat ik al een jaar niet langer dan 5 uur achter elkaar slaap.
Dergelijke nachten zijn op 1 hand te tellen.
Het is hoogstens 3 á 3,5 uur en dan steeds een onderbreking van 15 minuten.
Vroeg naar bed gaan heeft amper zin want ze meeste keren spookt ze tot 0:30 en dan ben ik al 2 keer opgestaan.
Dus ik ga wel slapen rond 22:00 maar dan word ik weer uit die diepe slaap gerukt. :')
Ik heb altijd de hoop gehad dat ze er overheen zou groeien maar dat is tot op heden niet gebeurt.

Mijn zoon kreeg vanaf 6 weken kv en die sliep wel door met een maand of 3. Misschien toeval maar die lag tot 8 maanden ook bij ons op de kamer ivm klein appartement.
Ik heb mij ook afgevraagd of Z misschien wel een meisje is dat baat zou hebben gehad bij een speen in de nacht maar daar wilde ik echt niet aan beginnen.
Dus geen idee hoe ik dit moet oplossen. :?
  woensdag 9 januari 2019 @ 11:21:18 #258
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184296593
Ik kom ook weer eens posten :@. Nu ik ben begonnen met werken, merk ik dat ik echt nog veel minder energie over heb. De reacties op m'n laatste post heb ik wel gelezen en ik heb inmiddels ook bij mijn leidinggevende aangekaart dat het niet goed gaat en ik echt geen blokken van 8 dagen kan hebben waarin ik maar 1 dag vrij ben. Dat snapte ze gelukkig. Ook heb ik gezegd dat ik de slaapdiensten niet meer wil doen, maar dat zou betekenen dat ik in functie teruggezet moet worden omdat ze hierin echt geen uitzondering voor me kan/wil maken. Niemand is fan van slapen op het werk en als ze het voor mij doet...

Ondertussen wel voor 2 sollicitatiegesprekken uitgenodigd dus ik ben benieuwd en ik vind het ook héél spannend, ieeeeeek. Werken vind ik niet erg, maar ik wil wel werk doen waar ik energie van krijg :). (Beetje jammer dat ik er gister achter kwam twee maanden opzegtermijn te hebben ipv 1, dat dan weer wel).

Mini, van harte gefeliciteerd met jullie grote kleine man! O+.

Sillie, ik hoop dat jullie er samen uit kunnen komen. Wat lijkt het me zwaar voor jou om dit zo te moeten doen. Hoe was je eerste werkdag?

Fijne vakantie, Fuchs!

Fleur, van harte gefeliciteerd *O* Een dreumes O+.

Loj :D! Gelukkig weer met de juiste baby thuis.

Doorslapen... I. is momenteel verkouden dus van doorslapen geen sprake. Maar hij heeft vaak om 11:30 z'n laatste voeding en dan tussen 06:00 - 07:00 weer. Soms iets daarvoor. Ik weet het niet, er valt momenteel maar weinig over te zeggen. Met z'n nieuwe voeding gaat het goed maar hij wil alleen liggend drinken.

Mijn menstruatie is 2,5 week geleden begonnen en nog bezig. Volgens de huisarts normaal voor een eerste menstruatie na de bevalling en dat kon volgens haar tot 6 a 8 weken duren. Wat??
pi_184296957
Ohh... Dat van warm kraanwater wist ik dus echt niet :@ Doen wij hier dus wel 's nachts (en bij oma ook overigens); we gaan dan toch maar met thermosfles gaan werken voor smorgens vroeg.

Doorslapen: Hier nu ook volledig kv; maar bij borstvoeding snachts sliep hij ook 3u daarna dus wat dat betreft was het al vanaf het begin een makkelijke slaper. Vanaf eerste week kwam hij maar 2x ofzo.. Gaf ik hem borstvoeding rond 23u; daarna kwam ie rond 2 a 3u en daarna rond 6u; na een paar weken schoof dat al wat op naar 4-5 en nu volledig op kv zit hij 's avonds om 22u op zijn avondvoeding en komt 's morgens rond 7u (of we maken hem wakker als hij niet zelf komt). Diep respect voor diegene met gebroken nachten, ik weet dus echt niet wat het inhoudt omdat het vanaf het begin al eigenlijk soepel verloopt :@

Gisteren kdv ging helemaal super :D Ze willen nog wel 12 van zo'n baby's op de opvang haha. Hij gedroeg zich voorbeeldig. Sliep steeds een paar uurtjes, flesje, daarna ongeveer anderhalf uur wakker en dan naar bed en hij sliep gelijk O+

Vorige maand hier ook ongesteld geworden. Ik heb 2 dagen dat het zwaarder was dan wat ik gewend was, maar na 5 dagen was ik er ook weer gewoon vanaf; dus niet persé anders hier.

Morgen naar het cb en krijgt ie weer prikjes.. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier dus wel heel erg tegenop zie.. Ik vind het namelijk geen fijne arts/verpleegsters daar.. -O-
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184298181
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:21 schreef Helsinki het volgende:
Ook heb ik gezegd dat ik de slaapdiensten niet meer wil doen, maar dat zou betekenen dat ik in functie teruggezet moet worden omdat ze hierin echt geen uitzondering voor me kan/wil maken. Niemand is fan van slapen op het werk en als ze het voor mij doet...
Is het niet zo dat ze daar een uitzondering voor moet maken? Tot 6 maand na de bevalling kan je niet worden verplicht om nachtdiensten te draaien.

Ik lees wel mee maar kom niet meer ingelogd op de tablet dus dat post wat moeilijk.
Gefeliciteerd mini en fleur *O*
De nachten zijn hier heel wisselend. Van hele nette doorslaapnachten tot elk uur op de klok zien en alles daartussen.
Voor degene die twijfelen om de kleine op eigen kamer te laten slapen. Wij zijn begonnen met tot de eerste nachtvoeding op eigen kamer en de rest in de co-sleeper. Zo hoefde ik maximaal 1x uit bed en dat vond ik nog wel te overzien.

L is alweer 8maand, de tijd vliegt echt voorbij!
Heerlijk vrolijk jochie, kruipt als een gek, loopt langs de meubels, probeert overal op te klauteren met wisselend succes. Sinds gisteren 2 boventandjes rijker en eet daarmee als een bootwerker. Eenkennigheid kent hij nog niet maar verlatingsangst wel, niemand mag de kamer uit lopen vooral papa niet.
En de mijlpaal van vandaag: we hebben zojuist het eerste stukje samen gefietst. Vrijheid *O*

Verlate BFD
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Elleska op 09-01-2019 14:14:15 ]
  woensdag 9 januari 2019 @ 12:52:21 #261
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184298457
Is dat ook bij slaapdiensten zo? Ik weet dat ik ze tijdens m'n zwangerschap niet meer hoefde te doen toen ik aangaf dat het niet ging. Maar we mogen dus om 23:00 uur naar bed en beginnen dan om 07:00 uur weer. De nachten zijn gelukkig wel heel rustig (er is zelden iets) dus ik kan daadwerkelijk slapen. Vind het alleen echt niet fijn om zo lang van huis te zijn. Een dienst van vrijdag op zaterdag duurt 21 uur! Maar je hebt dan dus wel die nacht waarbij je mag slapen. Vaak slapen collegae ook wat langer uit in het weekend omdat de cliënten dit ook doen.

De foto doet het hier niet :*.
pi_184298640
Ik werk in de catering (bedrijfskantine) en draai sinds ik zo’n 26 weken zwanger was, ook geen nachtdiensten meer.
Ook sinds ze er is en ik bv geef, draai ik ze niet want bv. *) Maar dat duurt nu al een jaar en aangezien ze nog steeds zo’n 3 keer per nacht komt }:| , zie ik het totaaaal niet zitten om nachten te draaien van 19:00-3:30.
Al zou mijn man haar ‘s nachts wel kunnen troosten, die slaapt dan ook gewoon niet meer.
Mijn werkgever heeft tot dusver begrip maar ik heb van mijn leidinggevende wel al een aantal keer de vraag gehad hoe de nachten thuis gaan en wanneer ik de nachtdiensten weer kan/wil/ga draaien. ;(
pi_184300174
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 12:52 schreef Helsinki het volgende:
Is dat ook bij slaapdiensten zo? Ik weet dat ik ze tijdens m'n zwangerschap niet meer hoefde te doen toen ik aangaf dat het niet ging. Maar we mogen dus om 23:00 uur naar bed en beginnen dan om 07:00 uur weer. De nachten zijn gelukkig wel heel rustig (er is zelden iets) dus ik kan daadwerkelijk slapen. Vind het alleen echt niet fijn om zo lang van huis te zijn. Een dienst van vrijdag op zaterdag duurt 21 uur! Maar je hebt dan dus wel die nacht waarbij je mag slapen. Vaak slapen collegae ook wat langer uit in het weekend omdat de cliënten dit ook doen.

De foto doet het hier niet :*.
google vertelt mij dat het een nachtdienst is als er je meer dan een uur werkt tussen 0.00 's nachts en 6.00. betaald slapen lijkt me ook werken, je bent daar niet voor niets maar geen idee hoe dat precies zit met de regeltjes.
Sowieso even de arbeidstijdenwet er op nakijken daar staat het allemaal in. zag ook iets over maar 10uur achter elkaar werken en nog wat regeltjes met pauzes enzo.

Foto gefixt
pi_184300448
Gefeliciteerd met je dreumesGünther, mini! *O* Hopelijk geniet hij van de honingtaart.

Ik kom deze even droppen, het was gisteren dan wel BFD maar KIEK NOU. Over een uurtje mag ik hem weer ophalen bij de GO O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184301106
Even een snelle post om Gunther te feliciteren, een heuse dreumes al :D *O* gefeliciteerd met je knapperd Mini!
pi_184301330
Ook op woensdag mogen er van die schattige foto’s geplaatst worden! Heerlijk! O+

Mini; gefeliciteerd met je dreumes Gunther! Nu toch echt baby af.

Gesprek op het kdv gehad en was fijn. Beide leidsters waren erbij, dus ook M degene die maandag werkte. Het was gelukkig allemaal genuanceerder dan dat het maandag overkwam. Ze hebben het een half uur geprobeerd maar wel met steeds naar haar toe gaan, troosten, weer opnieuw neerleggen en er heeft ook een leidster bij haar gezeten een poosje. Toen dat allemaal niet hielp hebben ze haar uit bed gehaald. De opmerking dat ze in bed moest leren slapen was omdat ze binnenkort niet meer in de wandelwagen mag slapen. Sofie probeert zich namelijk liggend op haar rug aan de randen op te trekken tot zit, en ze komt verrassend ver.
M gaf zelf aan dat het maandag kort door de bocht overkwam en dat ze dit anders had moeten doen. Ze heeft hier ook haar excuses voor aangeboden.
Ook nog gehad over de incidenten met het dekentje. Ze werken met een digitaal systeem waar alle kind-info instaat maar in de praktijk blijkt niet iedereen dit goed te lezen. Ze gaan nu op haar bakje een sticker hangen met de opmerking dat ze niet onder een deken mag slapen.
Het was echt een fijn gesprek, waarbij er naar ons geluisterd werd en ze ons serieus namen. Zoals ik er nu naar kijk durf ik Sofie vrijdag met een gerust gevoel te brengen.

Omdat ook wij BFD gemist hebben en ik deze foto zo leuk vindt. Sofie’s favo lighouding op het moment, voeten zijn zo leuk! O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184302318
Dat geeft nieuwe betekenis aan 'voetjes van de vloer' Takkie! :D O+ Fijn dat het gesprek met het kdv weer zekerheid heeft gebracht.
pi_184302490
Gefeliciteerd Mini, je hebt een echte dreumes in huis nu! Ik volg je over 29 dagen :D *O* *O* O+
pi_184302767
Fijn dat het gesprek goed ging, Takkie! Lieve foto! O+

Helsinki, alleen maar :* voor jou. Hoe gaat het met je mannetje?

Luna O+ smelt!

Ah, jongens. Ik smelt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 09-01-2019 21:32:43 ]
Protège moi de mes désirs.
pi_184304661
Helsinki; uit mijn hoofd staat er in de arbeidstijdenwet dat je tot 6 maanden na je bevalling geen arbeid hoeft te verrichten tussen 00:00 en 6:00. Een slaapdienst lijkt me wel “arbeid”, als er iets op doet moet je er wel uit. Daarnaast staat er ook dat je max 10 uur per dienst doet. 21 uur is wel heel lang van huis.

Mijn eerste werkdagen waren opzich prima. Bollie deed het wel ok, ze is geen fan van de fles maar had nu wel kleine beetjes gedronken en was daar tevreden mee..
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 9 januari 2019 @ 19:22:11 #271
74056 crew  ToT
pi_184305444
Vraagje wa babyvoeding betreft: mini-ToT slobbert zo een half potje Olvarit weg (De helft van zo'n kleine dus.) en blijft het liefste dan nog door eten, maar dan geven we hem gewoon weer melk.
Hij is pas 4 maand. Toch voorlopig maar even beperken tot 2 x 4 lepeltjes per dag?
Uiteraard krijgt hij gewoon voornamelijk melk. Een groente- of fruithapje krijgt hij 1 à 2x per week.
pi_184305633
Minilot: gefeliciteerd!! *G*
pi_184305681
Duman O+ O+ O+ Echt, wat een knap kind!
pi_184305800
Duman, kan de trouwdatum met Juul al geprikt worden? Hij is zo knap!
pi_184306280
Mini gefeliciteerd :* O+ hoe vond ie je taart?

U. O+ echt dat haarrrr, zo mooi!

ToT, ik zou het wel beperken tot een paar lepeltjes. Het zijn tenslotte nog maar oefenhapjes en het moet nog niet een melkvoeding gaan vervangen.
pi_184307821
Duman knap kind! O+ O+ O+

Hier net de hap gebeld N. heeft 39.4 graden koorts en is weer benauwd.
Moet haar nu zetpil geven en in de gaten houden voor een eventuele koortsstuip :'(
pi_184308606
En kreeg een opmerking van mn schoonzus "krijgt N. nou nog steeds borstvoeding naast het "normale" eten. " - ehh ja? :? "Ben je gek ofzo?" En toen liep ik maar weg want echt waar bemoei jij je mee zeg? Het is mijn dochter en ik wil haar nog borstvoeding geven, zolang dat het kan en N. dat wilt. Let op je eigen leven! Herkenbaar voor borstvoedende moeders hier? }:|
pi_184309035
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 21:41 schreef BellaaElisa het volgende:
En kreeg een opmerking van mn schoonzus "krijgt N. nou nog steeds borstvoeding naast het "normale" eten. " - ehh ja? :? "Ben je gek ofzo?" En toen liep ik maar weg want echt waar bemoei jij je mee zeg? Het is mijn dochter en ik wil haar nog borstvoeding geven, zolang dat het kan en N. dat wilt. Let op je eigen leven! Herkenbaar voor borstvoedende moeders hier? }:|
Ja. Mijn peuter dronk tot ‘ie 2 was en daar vonden ook heel wat mensen wat van. Mijn schoonmoeder zei, toen was W. een maand of 5 “ja het blijft leuk die borstvoeding, maar hij moet er toch een keer vanaf”. Mijn reactie was toen “ja, maar nu nog lang niet, dat zien we dan wel weer”. Gewoon voor jezelf bepalen, kunnen jij en je kleine prima regelen!
pi_184309160
Op hun 18e zijn ze er allemaal vanaf hoor. :P Ik snap die obsessie met 'ooit weer afleren' nooit zo, dan zou je dus nooit iets baby-appropriates kunnen doen omdat ze het als peuter weer af moeten leren ofzo? 8)7
  woensdag 9 januari 2019 @ 22:03:07 #280
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184309210
Ik vraag me altijd af waarom mensen zulke opmerkingen maken :') dat is toch geen leuk interesse tonen meer.
pi_184309233
Mijn peuter heeft ook tot ruim 2,5 bv gekregen trouwens, en toen ik wilde stoppen was dat letterlijk in één avond geregeld. :P Kan ook wel een voordeel van lang doorgaan zijn, het afbouwen gaat dan heel natuurlijk en geleidelijk.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 9 januari 2019 @ 23:41:58 #282
74056 crew  ToT
pi_184311663
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 22:01 schreef lunapuella het volgende:
Op hun 18e zijn ze er allemaal vanaf hoor. :P
Niet allemaal! :P

  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 9 januari 2019 @ 23:43:51 #283
74056 crew  ToT
pi_184311694
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 22:03 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik vraag me altijd af waarom mensen zulke opmerkingen maken :') dat is toch geen leuk interesse tonen meer.
idd, ongevraagd advies of afkeuring geven over wat je doet.... :N
pi_184314019
Man zei gister, toen hij U. geen groentehapje kon laten eten, dat dat komt omdat U. om de haverklap mag drinken bij mij. _O-
Toen ik een fruithapje bracht, heeft hij bijna het hele potje leeg gegeten. :') U. houdt gewoon niet van stukjes in zn eten, blijkbaar.

Toen ik vroeg waar al die opmerkingen over het stoppen met bv vandaan kwamen, zei hij: “Als ik wil dat je stopt, dan wil ik dat voor jou. Het levert je alleen maar stress op”. :') Hij moest eens weten wat voor moois ik er voor terug krijg. :)

Dus ja, ik krijg ook van die domme opmerkingen.
Protège moi de mes désirs.
pi_184314353
Of als een soort mededeling krijgen: “Z. is nu al 3 maanden, je kunt wel stoppen met die borstvoeding. Het is genoeg”.
Schoonmoeder. :')
Als ik een opmerking krijg, leg ik het gewoon vastberaden uit waarom het prima werkt zo.
Ik kat niemand af en wordt niet boos maar dat betweterige druk ik wel gelijk de kop in.
Zeker nu dit mijn 2e kind is. Met de eerste vond ik dat veel lastiger.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 10 januari 2019 @ 08:47:36 #286
269689 crew  Viv
pi_184314449
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 07:55 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Man zei gister, toen hij U. geen groentehapje kon laten eten, dat dat komt omdat U. om de haverklap mag drinken bij mij. _O-
Nou, die kan je mooi wegstrepen tegen de opmerking van eerder deze week, dat U. steeds honger had omdat je te weinig melk zou hebben. :Y)
pi_184314576
Ik heb peuter tot 2 jaar borstvoeding gegeven. Nu hoor ik steeds ‘Je gaat O toch ook niet zo lang borstvoeding geven?’

En mijn vader die wil me graag ontzien. Super lief. Hij zou het super fijn voor me vinden om een paar dagen voor mezelf te hebben. Ook super lief. Alleen jammer hoe hij het brengt. ‘Ja, als O van de tiet is, dan kan het.’ . Echt, mijn vader zou nooit het woord tieten gebruiken in een normaal gesprek. Maar nu hoorde ik op 1 dag wel 3x ‘als O van de tiet is’.

Mini, kom je nog wel even berichten hoe Gunther’s verjaardag was?
pi_184314608
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 09:03 schreef Jagärtrut het volgende:

Mini, kom je nog wel even berichten hoe Gunther’s verjaardag was?
Jazeker, zodra tijd! O+

Tot dusver geen vervelende opmerkingen gehad over het voeden van mijn inmiddels 1-jarige, maar da's wellicht deels ook mijn no fucks are given-uitstraling. :7
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 10 januari 2019 @ 09:25:48 #289
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184314838
Hier vooral heel veel mensen die zeggen dat ik me vooral niet schuldig moet voelen als ik 'het niet meer volhoud'. Ik weet dat ik me veel zorgen maak om pruls gewicht en dat de mensen om me heen misschien vooral zien dat ik het zwaar vind, maar het is ook zo ontzettend fijn! En m'n productie heeft een boost gehad en we redden het nu prima op 1 fles kv per dag. Toen prul maandag zo goed gegroeid bleek, weet m'n schoonmoeder dat aan die ene fles per etmaal. Ik heb toen even geroepen dat m'n lijf ook gewoon slagroom maakt en dat baby's geen 60 gram per dag groeien op 120 ml kv. Daar moest ze me gelijk in geven.

Wij hebben gisteren een draagzak gekocht en nu vind ik online dezelfde in een veel toffere kleur. Heb de winkel van gisteren maar gemaild om te vragen of ze die ook kunnen leveren... Fingers crossed!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184315086
Oeee welke draagzak is het geworden Tink?


Hier maken mijn schoonouders wel eens rare opmerkingen. Maar hé, dat ben ik ook niet anders van ze gewend :+ .
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:00:52 #291
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184315405
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:42 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Fijn dat het gesprek goed ging, Takkie! Lieve foto! O+

Helsinki, alleen maar :* voor jou. Hoe gaat het met je mannetje?

Luna O+ smelt!

Ah, jongens. Ik smelt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op de verkoudheid na gaat het echt stukken beter! Hoe hij kijkt als hij me ziet O+. Ik smelt iedere keer weer. We zijn nog wel een beetje aan het zoeken hoe we hem het beste kunnen voeden (liggend drinkt hij het beste) en hij drinkt nu stukken minder dan voorheen dus ook daar moet ik even aan wennen en niet meteen in de stress schieten. Ik denk dat hij voorheen door ongemak/pijn zo veel wilde drinken. Nu we Neocate hebben heeft hij veel minder last van die ongemakken. Wel mega donkere en super stinkende poep B-).

Heerlijk jochie heb je daar O+!
pi_184315422
Twix kreeg geen borstvoeding. Toen kreeg ik te horen dat ik dat had moeten doen en zulks.
Mars krijgt wel borstvoeding, al 8,5 maand. Nu krijg ik te horen dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft.

Nu ben ik langzaam aan het afbouwen en ook daarvan vindt men weer van alles.

Conclusie, men ‘bemoeit’ zich er graag mee, geeft graag een mening. Ik probeer het naast me neer te leggen. Lukt de ene dag makkelijker dan de andere.
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:02:56 #293
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184315436
Over BV: volgens mij hebben mensen daar altijd wel iets over te zeggen. Als het zwaar is dan moet je bijvoorbeeld lekker aan jezelf denken en gewoon stoppen want zo veel kinderen die op de fles groot zijn geworden. Loopt het wél goed, dan is het de vraag hoe lang je van plan bent om ermee door te gaan want inderdaad: ze moeten er toch ooit vanaf.

Oh man, wat heb ik toch veel dingen geleerd de afgelopen maanden. Ik denk dat het bij een tweede al een stuk relaxter zal zijn.
  Moderator donderdag 10 januari 2019 @ 10:03:44 #294
382129 crew  Donna
pi_184315446
Ik heb nooit een nare reactie gehad op het geven van FV.
Wel standaard altijd de vraag of ik BV gaf. Nou nee dus. Ok.
pi_184315552
;( Wilden we Juul over gaan zetten in de wandelwageninzet, zijn de inschuifdingen van de zonnekap kapot. ZUCHT.
Het is een Mutsy Transporter die allang niet meer te koop zijn. Heb Marktplaats al afgezocht etc, maar ze worden amper tot niet aangeboden.
We gaan dit weekend kijken of we het zelf op kunnen lossen maar anders moeten we naar iets anders zoeken. Ik vind de Transporter juist zo fijn en ik wil geen geld uitgeven aan een nieuwe :'(
(de zonnekap is meteen de windvanger, regen tegenmhouder etc, dus zonder echt niet handig)

Vandaag voor de 2e keer naar het KDV. Mijn vrouw heeft haar redelijk beduusd achtergelaten hoorde ik. Alsof ze dacht UH? Waar ben ik?

Juul heeft overigens vrij harde poep momenteel. Ze heeft moeite met persen en poept gemiddeld 5 a 6 keer per dag nu, steeds kleine beetjes. We zijn alweer bijna 4 weken geleden begonnen met groente hapjes en een weekje geleden met fruit. Ze krijgt geen banaan en allemaal vers spul. (90% groente, soms wat aardappel erdoorheen). Ze drinkt nog 900 ml melk per dag (voeding 1 nog steeds).
Ze moet moeite doen, maar ze heeft er geen last verder van (geen pijn of huilen ofzo, gewoon een knalrode kop steeds met persen _O- )
Ik kan me dat van B niet meer herinneren, moeten we daar doorheen?
pi_184315933
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:13 schreef exode het volgende:
;( Wilden we Juul over gaan zetten in de wandelwageninzet, zijn de inschuifdingen van de zonnekap kapot. ZUCHT.
Het is een Mutsy Transporter die allang niet meer te koop zijn. Heb Marktplaats al afgezocht etc, maar ze worden amper tot niet aangeboden.
We gaan dit weekend kijken of we het zelf op kunnen lossen maar anders moeten we naar iets anders zoeken. Ik vind de Transporter juist zo fijn en ik wil geen geld uitgeven aan een nieuwe :'(
(de zonnekap is meteen de windvanger, regen tegenmhouder etc, dus zonder echt niet handig)

Vandaag voor de 2e keer naar het KDV. Mijn vrouw heeft haar redelijk beduusd achtergelaten hoorde ik. Alsof ze dacht UH? Waar ben ik?

Juul heeft overigens vrij harde poep momenteel. Ze heeft moeite met persen en poept gemiddeld 5 a 6 keer per dag nu, steeds kleine beetjes. We zijn alweer bijna 4 weken geleden begonnen met groente hapjes en een weekje geleden met fruit. Ze krijgt geen banaan en allemaal vers spul. (90% groente, soms wat aardappel erdoorheen). Ze drinkt nog 900 ml melk per dag (voeding 1 nog steeds).
Ze moet moeite doen, maar ze heeft er geen last verder van (geen pijn of huilen ofzo, gewoon een knalrode kop steeds met persen _O- )
Ik kan me dat van B niet meer herinneren, moeten we daar doorheen?
Worden er geen Transporters aangeboden voor een klein prijsje waardoor je daar het kapotte onderdeel vanaf kunt halen?
Of Mutsy mailen?
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:41:56 #297
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184315935
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 09:40 schreef coccinelle het volgende:
Oeee welke draagzak is het geworden Tink?


Hier maken mijn schoonouders wel eens rare opmerkingen. Maar hé, dat ben ik ook niet anders van ze gewend :+ .
De ergobaby adapt :D
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:46:08 #298
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184316002
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:13 schreef exode het volgende:
;( Wilden we Juul over gaan zetten in de wandelwageninzet, zijn de inschuifdingen van de zonnekap kapot. ZUCHT.
Het is een Mutsy Transporter die allang niet meer te koop zijn. Heb Marktplaats al afgezocht etc, maar ze worden amper tot niet aangeboden.
We gaan dit weekend kijken of we het zelf op kunnen lossen maar anders moeten we naar iets anders zoeken. Ik vind de Transporter juist zo fijn en ik wil geen geld uitgeven aan een nieuwe :'(
(de zonnekap is meteen de windvanger, regen tegenmhouder etc, dus zonder echt niet handig)

Vandaag voor de 2e keer naar het KDV. Mijn vrouw heeft haar redelijk beduusd achtergelaten hoorde ik. Alsof ze dacht UH? Waar ben ik?

Juul heeft overigens vrij harde poep momenteel. Ze heeft moeite met persen en poept gemiddeld 5 a 6 keer per dag nu, steeds kleine beetjes. We zijn alweer bijna 4 weken geleden begonnen met groente hapjes en een weekje geleden met fruit. Ze krijgt geen banaan en allemaal vers spul. (90% groente, soms wat aardappel erdoorheen). Ze drinkt nog 900 ml melk per dag (voeding 1 nog steeds).
Ze moet moeite doen, maar ze heeft er geen last verder van (geen pijn of huilen ofzo, gewoon een knalrode kop steeds met persen _O- )
Ik kan me dat van B niet meer herinneren, moeten we daar doorheen?
Kun je Mutsy zelf benaderen met je vraag? Misschien kunnen zij daarin meedenken :).

I. is nu 15 weken oud. Wat hij binnen krijgt is wisselend en zit tussen 700 - 900 ml per dag. Soms daaronder, soms daarboven. Hij groeit goed, heeft ook wel voldoende plasluiers (sowieso 6 per dag, maar geen hele bomvolle luiers zoals dat ooit wel was) en is verder vrolijk. Prima zo?
pi_184316221
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:41 schreef Malteser het volgende:

[..]

Worden er geen Transporters aangeboden voor een klein prijsje waardoor je daar het kapotte onderdeel vanaf kunt halen?
Of Mutsy mailen?
We speuren Marktplaats al een week af. Ze worden uiteraard als de 3 in 1 wagen aangeboden. Of te ver weg of de verkeerde kleur. En ook gewoon voor gemiddeld 75 Euro.
pi_184318045
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:02 schreef exode het volgende:

[..]

We speuren Marktplaats al een week af. Ze worden uiteraard als de 3 in 1 wagen aangeboden. Of te ver weg of de verkeerde kleur. En ook gewoon voor gemiddeld 75 Euro.
En Mutsy mailen? Of hier een oproepje in V&A?
pi_184318052
Closed!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')