abonnement Unibet Coolblue
pi_184295225
Hoi!

Niet bijgelezen, want het was even inkomen dat werken ;)

Li deed het fantastisch op het kdv. Waren nog twee baby’s van ongeveer even oud, dus die hebben elkaar lopen betasten _O-
Echt zo schattig O+
manlief had de eerste dag nog stress, bij het ophalen lagen de drie baby’s naast elkaar. Hij was even bang dat hij Li niet zou herkennen _O- maar hij heeft de goede meegenomen :D

Helaas had ze wel gisteren minimaal gedronken, ademde ze zo zwaar en rochelend dat ik er bijna van ging hyperventileren en was ze bijna niet wakker te krijgen, dus deed ik na mijn werkdag nog een rondje hap ;(
“Gelukkig” alleen een luchtweginfectie, dus was ik snel weer thuis.
Hopelijk drinkt ze vandaag wel :)

Vandaag naar het cb (nu wel weer alert) maar de vaccinatie stel ik wel even uit :)
En morgen helpen op school bij kleuter en vrijdag weer werken.
En hopelijk bijleestijd vandaag _O-
pi_184295662
Zo.. kind is wennen op de opvang. Mama had grootste plannen (Ikea, zolder opruimen, tuin bijwerken, schuur opruimen en ga zo maar door).
De werkelijkheid? Ik zit met thee, een boek en de Cowboys Cheerleaders op de achtergrond aan op de bank te wachten :')

Over (door)slapen. Nu wij langzaam de BV afbouwen en de KV introduceren merken wij wel dat M makkelijker meer uren maakt 's nachts. Wij geven de KV vooral in de avond en nacht. We zitten nu op een ritme dat M om 21.00 uur KV krijgt, dan meldt hij zich weer rond 3 uur en dan krijgt hij of BV of KV (ligt een beetje aan mijn opbrengst). En dan slaapt hij weer tot 08.00/09.00 uur. Het gekke is: wij merken wel verschil tussen BV en KV bij het naar bed gaan. Maar in de nacht maakt het weer geen significant verschil. M ligt trouwens nog in de co-sleeper op onze kamer.
Maar.. dat hij nu meer uren maakt kan er ook aan liggen dat hij gewoon ouder wordt.

Nog een gefeliciteerd aan Casper O+ Wat ben je opgegroeid tot een heerlijk mannetje!

En mini, gefeliciteerd met Gunther!

Mijn cyclus is nu ook al weer terug, precies 3 maanden na mijn bevalling. Mooi om te weten dat mijn lichaam het weer zo netjes oppakt, maar het had wat mij betreft nog wel even mogen duren :'(

Takkie, ik snap heel goed dat je geen goed gevoel meer hebt bij jullie KDV. Ik hoop dat het gesprek nog wat uit haalt. Is het mogelijk om eventueel verder te kijken?
pi_184295752
Mini *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* Feli met jullie knappe Günther!

Loj, fijn dat Li het zo goed deed. Prettig ook dat je teerbeminde de goede baby mee terug nam _O- Hopelijk knapt ze gauw op. Krijg je medicatie voor zo'n infectie eigenlijk?

Peace, zó herkenbaar :') Inclusief die stomme cheerleaders zelfs _O- Nouja, als je er maar van geniet, toch?

Oh, en over cyclus, mijn lijf is een beetje eigenwijs in de opzicht (met dank aan pcos). Toen ik stopte met de pil werd ik één keer per half jaar ongesteld. Na Caesars geboorte duurde het ruim 1,5 jaar voor er iets op gang kwam. Toen had ik ineens wel een tamelijk stabiele, maar lange cyclus van 5,5 week. En nu is er helemaal niets te ontdekken nog. Ik reken maar nergens op :')
pi_184295766
Gefeliciteerd, mini &dreumesreusje *O*
Protège moi de mes désirs.
pi_184295851
Gefeliciteerd, mini!
pi_184295936
Peace, dat klinkt als een beter plan dan de zolder opruimen, geniet ervan!

Mini, gefeliciteerd!! *O*

Takkie, ik hoop dat het gesprek wat oplevert :)

Fijn om te horen dat ik niet de enige ben waar de cyclus niet op gang komt. Ik vond het zelf nogal lang duren. Al klaag ik niet als ik lees dat bij anderen het na tien weken alweer op gang kwam :D

Wat betreft doorslapen, grappig hoe je definitie van een goede nacht kan verschuiven. Twee keer wakker worden is bij ons nu een goede nacht. Vannacht was wel uitzonderlijk goed met om 1 uur een tweede voeding en om half acht pas weer wakker. Heerlijk! Overigens ook alleen bv en vv. Ze heeft toen ze een maand of drie was wel een weekje doorgeslapen, maar sindsdien nooit meer. Prima, komt vanzelf.
pi_184295987
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:10 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Dat speelt in mijn hoofd ook. Plus, de afhankelijkheid van mij begint me op te breken. O drinkt niet uit een flesje en heeft vooral snachts me echt nodig. Ik denk dat stoppen met bv hier bij zou kunnen helpen. Ook omdat ik op het moment snachts altijd de makkelijke weg kies, vanwege geen energie voor iets anders. Maar goed, ik denk niet dat ik ga stoppen voordat hij 1 is... Flesjes maken in het midden van de nacht lijkt me ook niets...
Hier ook. Z. is nu 1 en komt tussen 10:00 en 5:30 nog steeds een keer of 3.
Gelukkig nooit dramatisch gedoe maar ik sta wél steeds op om haar bv te geven.
Het verbaasd mij dat ik overdag niet eens zo heel moe ben dus mijn lichaam vindt het blijkbaar prima dat ik al een jaar niet langer dan 5 uur achter elkaar slaap.
Dergelijke nachten zijn op 1 hand te tellen.
Het is hoogstens 3 á 3,5 uur en dan steeds een onderbreking van 15 minuten.
Vroeg naar bed gaan heeft amper zin want ze meeste keren spookt ze tot 0:30 en dan ben ik al 2 keer opgestaan.
Dus ik ga wel slapen rond 22:00 maar dan word ik weer uit die diepe slaap gerukt. :')
Ik heb altijd de hoop gehad dat ze er overheen zou groeien maar dat is tot op heden niet gebeurt.

Mijn zoon kreeg vanaf 6 weken kv en die sliep wel door met een maand of 3. Misschien toeval maar die lag tot 8 maanden ook bij ons op de kamer ivm klein appartement.
Ik heb mij ook afgevraagd of Z misschien wel een meisje is dat baat zou hebben gehad bij een speen in de nacht maar daar wilde ik echt niet aan beginnen.
Dus geen idee hoe ik dit moet oplossen. :?
  woensdag 9 januari 2019 @ 11:21:18 #258
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184296593
Ik kom ook weer eens posten :@. Nu ik ben begonnen met werken, merk ik dat ik echt nog veel minder energie over heb. De reacties op m'n laatste post heb ik wel gelezen en ik heb inmiddels ook bij mijn leidinggevende aangekaart dat het niet goed gaat en ik echt geen blokken van 8 dagen kan hebben waarin ik maar 1 dag vrij ben. Dat snapte ze gelukkig. Ook heb ik gezegd dat ik de slaapdiensten niet meer wil doen, maar dat zou betekenen dat ik in functie teruggezet moet worden omdat ze hierin echt geen uitzondering voor me kan/wil maken. Niemand is fan van slapen op het werk en als ze het voor mij doet...

Ondertussen wel voor 2 sollicitatiegesprekken uitgenodigd dus ik ben benieuwd en ik vind het ook héél spannend, ieeeeeek. Werken vind ik niet erg, maar ik wil wel werk doen waar ik energie van krijg :). (Beetje jammer dat ik er gister achter kwam twee maanden opzegtermijn te hebben ipv 1, dat dan weer wel).

Mini, van harte gefeliciteerd met jullie grote kleine man! O+.

Sillie, ik hoop dat jullie er samen uit kunnen komen. Wat lijkt het me zwaar voor jou om dit zo te moeten doen. Hoe was je eerste werkdag?

Fijne vakantie, Fuchs!

Fleur, van harte gefeliciteerd *O* Een dreumes O+.

Loj :D! Gelukkig weer met de juiste baby thuis.

Doorslapen... I. is momenteel verkouden dus van doorslapen geen sprake. Maar hij heeft vaak om 11:30 z'n laatste voeding en dan tussen 06:00 - 07:00 weer. Soms iets daarvoor. Ik weet het niet, er valt momenteel maar weinig over te zeggen. Met z'n nieuwe voeding gaat het goed maar hij wil alleen liggend drinken.

Mijn menstruatie is 2,5 week geleden begonnen en nog bezig. Volgens de huisarts normaal voor een eerste menstruatie na de bevalling en dat kon volgens haar tot 6 a 8 weken duren. Wat??
pi_184296957
Ohh... Dat van warm kraanwater wist ik dus echt niet :@ Doen wij hier dus wel 's nachts (en bij oma ook overigens); we gaan dan toch maar met thermosfles gaan werken voor smorgens vroeg.

Doorslapen: Hier nu ook volledig kv; maar bij borstvoeding snachts sliep hij ook 3u daarna dus wat dat betreft was het al vanaf het begin een makkelijke slaper. Vanaf eerste week kwam hij maar 2x ofzo.. Gaf ik hem borstvoeding rond 23u; daarna kwam ie rond 2 a 3u en daarna rond 6u; na een paar weken schoof dat al wat op naar 4-5 en nu volledig op kv zit hij 's avonds om 22u op zijn avondvoeding en komt 's morgens rond 7u (of we maken hem wakker als hij niet zelf komt). Diep respect voor diegene met gebroken nachten, ik weet dus echt niet wat het inhoudt omdat het vanaf het begin al eigenlijk soepel verloopt :@

Gisteren kdv ging helemaal super :D Ze willen nog wel 12 van zo'n baby's op de opvang haha. Hij gedroeg zich voorbeeldig. Sliep steeds een paar uurtjes, flesje, daarna ongeveer anderhalf uur wakker en dan naar bed en hij sliep gelijk O+

Vorige maand hier ook ongesteld geworden. Ik heb 2 dagen dat het zwaarder was dan wat ik gewend was, maar na 5 dagen was ik er ook weer gewoon vanaf; dus niet persé anders hier.

Morgen naar het cb en krijgt ie weer prikjes.. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier dus wel heel erg tegenop zie.. Ik vind het namelijk geen fijne arts/verpleegsters daar.. -O-
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_184298181
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:21 schreef Helsinki het volgende:
Ook heb ik gezegd dat ik de slaapdiensten niet meer wil doen, maar dat zou betekenen dat ik in functie teruggezet moet worden omdat ze hierin echt geen uitzondering voor me kan/wil maken. Niemand is fan van slapen op het werk en als ze het voor mij doet...
Is het niet zo dat ze daar een uitzondering voor moet maken? Tot 6 maand na de bevalling kan je niet worden verplicht om nachtdiensten te draaien.

Ik lees wel mee maar kom niet meer ingelogd op de tablet dus dat post wat moeilijk.
Gefeliciteerd mini en fleur *O*
De nachten zijn hier heel wisselend. Van hele nette doorslaapnachten tot elk uur op de klok zien en alles daartussen.
Voor degene die twijfelen om de kleine op eigen kamer te laten slapen. Wij zijn begonnen met tot de eerste nachtvoeding op eigen kamer en de rest in de co-sleeper. Zo hoefde ik maximaal 1x uit bed en dat vond ik nog wel te overzien.

L is alweer 8maand, de tijd vliegt echt voorbij!
Heerlijk vrolijk jochie, kruipt als een gek, loopt langs de meubels, probeert overal op te klauteren met wisselend succes. Sinds gisteren 2 boventandjes rijker en eet daarmee als een bootwerker. Eenkennigheid kent hij nog niet maar verlatingsangst wel, niemand mag de kamer uit lopen vooral papa niet.
En de mijlpaal van vandaag: we hebben zojuist het eerste stukje samen gefietst. Vrijheid *O*

Verlate BFD
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Elleska op 09-01-2019 14:14:15 ]
  woensdag 9 januari 2019 @ 12:52:21 #261
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184298457
Is dat ook bij slaapdiensten zo? Ik weet dat ik ze tijdens m'n zwangerschap niet meer hoefde te doen toen ik aangaf dat het niet ging. Maar we mogen dus om 23:00 uur naar bed en beginnen dan om 07:00 uur weer. De nachten zijn gelukkig wel heel rustig (er is zelden iets) dus ik kan daadwerkelijk slapen. Vind het alleen echt niet fijn om zo lang van huis te zijn. Een dienst van vrijdag op zaterdag duurt 21 uur! Maar je hebt dan dus wel die nacht waarbij je mag slapen. Vaak slapen collegae ook wat langer uit in het weekend omdat de cliënten dit ook doen.

De foto doet het hier niet :*.
pi_184298640
Ik werk in de catering (bedrijfskantine) en draai sinds ik zo’n 26 weken zwanger was, ook geen nachtdiensten meer.
Ook sinds ze er is en ik bv geef, draai ik ze niet want bv. *) Maar dat duurt nu al een jaar en aangezien ze nog steeds zo’n 3 keer per nacht komt }:| , zie ik het totaaaal niet zitten om nachten te draaien van 19:00-3:30.
Al zou mijn man haar ‘s nachts wel kunnen troosten, die slaapt dan ook gewoon niet meer.
Mijn werkgever heeft tot dusver begrip maar ik heb van mijn leidinggevende wel al een aantal keer de vraag gehad hoe de nachten thuis gaan en wanneer ik de nachtdiensten weer kan/wil/ga draaien. ;(
pi_184300174
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 12:52 schreef Helsinki het volgende:
Is dat ook bij slaapdiensten zo? Ik weet dat ik ze tijdens m'n zwangerschap niet meer hoefde te doen toen ik aangaf dat het niet ging. Maar we mogen dus om 23:00 uur naar bed en beginnen dan om 07:00 uur weer. De nachten zijn gelukkig wel heel rustig (er is zelden iets) dus ik kan daadwerkelijk slapen. Vind het alleen echt niet fijn om zo lang van huis te zijn. Een dienst van vrijdag op zaterdag duurt 21 uur! Maar je hebt dan dus wel die nacht waarbij je mag slapen. Vaak slapen collegae ook wat langer uit in het weekend omdat de cliënten dit ook doen.

De foto doet het hier niet :*.
google vertelt mij dat het een nachtdienst is als er je meer dan een uur werkt tussen 0.00 's nachts en 6.00. betaald slapen lijkt me ook werken, je bent daar niet voor niets maar geen idee hoe dat precies zit met de regeltjes.
Sowieso even de arbeidstijdenwet er op nakijken daar staat het allemaal in. zag ook iets over maar 10uur achter elkaar werken en nog wat regeltjes met pauzes enzo.

Foto gefixt
pi_184300448
Gefeliciteerd met je dreumesGünther, mini! *O* Hopelijk geniet hij van de honingtaart.

Ik kom deze even droppen, het was gisteren dan wel BFD maar KIEK NOU. Over een uurtje mag ik hem weer ophalen bij de GO O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184301106
Even een snelle post om Gunther te feliciteren, een heuse dreumes al :D *O* gefeliciteerd met je knapperd Mini!
pi_184301330
Ook op woensdag mogen er van die schattige foto’s geplaatst worden! Heerlijk! O+

Mini; gefeliciteerd met je dreumes Gunther! Nu toch echt baby af.

Gesprek op het kdv gehad en was fijn. Beide leidsters waren erbij, dus ook M degene die maandag werkte. Het was gelukkig allemaal genuanceerder dan dat het maandag overkwam. Ze hebben het een half uur geprobeerd maar wel met steeds naar haar toe gaan, troosten, weer opnieuw neerleggen en er heeft ook een leidster bij haar gezeten een poosje. Toen dat allemaal niet hielp hebben ze haar uit bed gehaald. De opmerking dat ze in bed moest leren slapen was omdat ze binnenkort niet meer in de wandelwagen mag slapen. Sofie probeert zich namelijk liggend op haar rug aan de randen op te trekken tot zit, en ze komt verrassend ver.
M gaf zelf aan dat het maandag kort door de bocht overkwam en dat ze dit anders had moeten doen. Ze heeft hier ook haar excuses voor aangeboden.
Ook nog gehad over de incidenten met het dekentje. Ze werken met een digitaal systeem waar alle kind-info instaat maar in de praktijk blijkt niet iedereen dit goed te lezen. Ze gaan nu op haar bakje een sticker hangen met de opmerking dat ze niet onder een deken mag slapen.
Het was echt een fijn gesprek, waarbij er naar ons geluisterd werd en ze ons serieus namen. Zoals ik er nu naar kijk durf ik Sofie vrijdag met een gerust gevoel te brengen.

Omdat ook wij BFD gemist hebben en ik deze foto zo leuk vindt. Sofie’s favo lighouding op het moment, voeten zijn zo leuk! O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184302318
Dat geeft nieuwe betekenis aan 'voetjes van de vloer' Takkie! :D O+ Fijn dat het gesprek met het kdv weer zekerheid heeft gebracht.
pi_184302490
Gefeliciteerd Mini, je hebt een echte dreumes in huis nu! Ik volg je over 29 dagen :D *O* *O* O+
pi_184302767
Fijn dat het gesprek goed ging, Takkie! Lieve foto! O+

Helsinki, alleen maar :* voor jou. Hoe gaat het met je mannetje?

Luna O+ smelt!

Ah, jongens. Ik smelt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 09-01-2019 21:32:43 ]
Protège moi de mes désirs.
pi_184304661
Helsinki; uit mijn hoofd staat er in de arbeidstijdenwet dat je tot 6 maanden na je bevalling geen arbeid hoeft te verrichten tussen 00:00 en 6:00. Een slaapdienst lijkt me wel “arbeid”, als er iets op doet moet je er wel uit. Daarnaast staat er ook dat je max 10 uur per dienst doet. 21 uur is wel heel lang van huis.

Mijn eerste werkdagen waren opzich prima. Bollie deed het wel ok, ze is geen fan van de fles maar had nu wel kleine beetjes gedronken en was daar tevreden mee..
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 9 januari 2019 @ 19:22:11 #271
74056 crew  ToT
pi_184305444
Vraagje wa babyvoeding betreft: mini-ToT slobbert zo een half potje Olvarit weg (De helft van zo'n kleine dus.) en blijft het liefste dan nog door eten, maar dan geven we hem gewoon weer melk.
Hij is pas 4 maand. Toch voorlopig maar even beperken tot 2 x 4 lepeltjes per dag?
Uiteraard krijgt hij gewoon voornamelijk melk. Een groente- of fruithapje krijgt hij 1 à 2x per week.
pi_184305633
Minilot: gefeliciteerd!! *G*
pi_184305681
Duman O+ O+ O+ Echt, wat een knap kind!
pi_184305800
Duman, kan de trouwdatum met Juul al geprikt worden? Hij is zo knap!
pi_184306280
Mini gefeliciteerd :* O+ hoe vond ie je taart?

U. O+ echt dat haarrrr, zo mooi!

ToT, ik zou het wel beperken tot een paar lepeltjes. Het zijn tenslotte nog maar oefenhapjes en het moet nog niet een melkvoeding gaan vervangen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')