abonnement Unibet Coolblue
pi_182986209
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*





Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_182986445
Mini, dat van gordelroos is helaas niet waar. Ik heb waterpokken gehad als kind en gordelroos als puber.

Anti-vaxxiners, grrrrr. Vind ik ook geen fijne gedachte, zo levend middenin de bible belt.

Rena volgens mij werk jij dan in een heel mooie stad! Als je eens wikt meeten, lijkt me leuk. :)
Wij hebben wel gekozen voor traphekjes, boven en onder aan de trap. Banaan is ontzettend fanatiek met klimmen. Als C. dat ook krijgt is goed opletten misschien meer gedoe dan je leuk vindt.

Alles gelezen maar het was een drukke dag. Ik zag wel heel veel lieve baby's. O+

Banaan aan lunch met eeuwige voetje op tafel (en het hondje op de achtergrond waar hij zo om moest lachen). :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_182990640
Blije baby's en baby's voor het eerst naar de kapper O+

Ik moet vooral lachen om het wagentje waarin het hondje vervoerd word :D

Hier een beetje een gekkenhuis gehad de laatste week. Baby met een soort van buikgriep die heel veel aan het spugen was en slapen niet heel hoog op zijn prioriteitenlijst heeft staan. Morgen naar het cb voor zijn tweede vaccinaties maar eerst morgenochtend nog even babyzwemmen. Vorige week voor het eerst geweest en ik loop ernstig achter op het babyliedjes gebied... Mijn repertoire blijft hangen op "De wielen van de bus".
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_182994136
Nog meer mooie kindjes! Gunther met zijn mooie nieuwe coupe O+ Fanatiek spelende L O+ Vrolijke knappe Banaan O+

Venco, ik vind het heel begrijpelijk dat je het spannend vindt om zo lang van huis (en bij Z) weg te zijn! Hopelijk voelt het tegen die tijd wat beter en lukt het je om te genieten van jullie uitje samen!

Rena, bij Jewel begonnen we met een traphekje bovenaan de trap. We hebben de deur naar de gang namelijk altijd dicht zitten dus ik vond het niet nodig om daar een hekje te plaatsen. Plus dat er een kromming zit in de trap, waardoor een standaard hekje er niet goed zou passen. Echter is er binnen een jaar na haar geboorte alsnog een hekje gekomen onderaan de trap, omdat Jewel in een onbewaakt ogenblik opeens halverwege de trap was geklommen :') Toen vonden we het toch wat te spannend, omdat we onszelf er niet op durfden te vertrouwen dat we de deur nooit per ongeluk open zouden laten en omdat Jewel maar een paar seconde nodig had om op de trap te klimmen. Nu gebruiken we het hekje onderaan al een half jaar niet meer overigens omdat Jewel de trap prima zelf op en af kan klimmen zonder gevaar, maar gelet op Vlokje ben ik toch blij dat we hem destijds alsnog hebben geplaatst. Voelt dan toch net wat veiliger.

Wolken, beterschap voor de kleine man! Wat sneu dat hij ziek is en net nu ook zijn 2e vaccinaties moet krijgen. Babyzwemmen is dan wel weer heel leuk, veel plezier alvast!

Hier ook een ziek meisje, haar neusje zit doorlopend zo verstopt dat het haar niet lukt om te ademen met speen in maar die speen is heilig en moet in. Arm kind heeft vannacht dus wederom amper geslapen (en mama ook, maar dat is bijzaak :')). Vandaag zijn de meidjes bij mijn schoonmoeder, die was vorige week zo klaar met het gehuil van Vlokje dat ze haar boven op bed heeft gelegd en heeft laten huilen ;( Doet pijn als ik daar aan denk en ik vrees wat vandaag gaat brengen :{
pi_182994184
Och al die kleine baby's O+ en dan is die van mij niet eens zo heel groot, maar wel echt al een heel verschil met de jonkies van Helsinki, Priem en de rest :D

En over onze bijzondere hobby gesproken rena, ik ben gewoon een ontzettende gamenerd :+ maar Pokémon is ook nog eens goed bij te houden met een baby :D

Banaan O+ en die hond :D Ik snap wel waarom hij daar om moest lachen.

Babyliedjes zijn overrated wolken! Gewoon andere leuke liedjes zingen of zelf wat verzinnenn ;)

Hier weer een 2e semi goede nacht (2 nachtvoedingen), daar knap je inderdaad wel echt van op na een paar weken ellendige nachten.
pi_182995466
Zo ik kom ook aanschuiven hier.

Gister onze laatste dag kraamzorg gehad, nu moeten we het echt zelf doen!

V.incent en J.eremy zijn alweer ruim een week oud.
Ze hebben echt een paar dagen moeten bijkomen van de snelle bevalling. Vooral J had wat moeite met drinken aan de borst dus die heeft wat flessen gehad. Inmiddels kan ik zeggen dat beide jongen aan de borst drinken *O*
Ook de nachten verlopen relatief soepel, ze accepteren het dat als de een wakker en gevoed is, de ander ook aan de beurt is.
Grote zus vind het allemaal nog een beetje gek, ze is wel heel trots op haar broertjes maar vind het nog lastig dat ze wat minder aandacht krijgt dan dat ze is gewend.

Vanmiddag gaan we voor het eerst naar buiten, het is er heerlijk weer voor!

Foto voor de leuk, net een dagje te laat voor bfd ;)
pi_182995485
Welkom Aapieannie en gefeliciteerd met je prachtige tweeling! Jouw jongens O+ en wat een mooie namen O+
pi_182995577
Welkom Aapie! Wat bijzonder toch 2 van die mooie mini mannetjes O+ En Fijn dat je ze de beide aan de borst hebt!

Schanu, dat is niet leuk... Heb je het er met je schoonmoeder over gehad? Ik zou dat ook echt niet ok vinden.

En ik zag in dit topic nog even een mooie banaan, vind het toch altijd zo'n lief ventje om te zien! O+

Wij waren afgelopen weekend weg met vrienden in een huisje, zij hebben 2 kleine kinderen. En Kees heeft het zo super goed gedaan. Hij gedijd zo goed met drukte om zich heen. Andere kindjes vind hij echt enorm tof, dus is de hele druk met er achteraan gaan. Staan gaat ook steeds beter. Hij staat steeds stabieler en doet telkens wat voorzichtige pasjes langs te tafel. Ook draait hij zich telkens naar ons om. Oh, en hij kan high fives geven *)
pi_182995845
Ellie, nee ik heb het verder niet met haar durven bespreken. Ze heeft nogal een duidelijke mening zeg maar, en doet dingen graag op haar eigen manier. En ik ben ook wel van het, bij oma gelden oma's regels. Schoonmams is van de generatie, af en toe laten huilen is goed voor de longetjes. En ze vindt mij vooral betuttelend en overbezorgd, maar ik zou een klap van de molen hebben gehad door mijn jeugd :') Ik snap haar ergens ook wel, in zoverre dat vrouwlief Vlokje ook gerust langer laat huilen als ze haar niet tot bedaren kan krijgen omdat ze niet meer weet wat ze ermee aan moet. Ik ben dan juist van het dragen, dragen en dragen tot ze rustig wordt, want dat punt bereik je vanzelf als je er maar genoeg geduld voor hebt. Ik kan niet van iedereen verwachten datzelfde geduld te hebben. Maar pijn doet het wel, het idee dat mijn kleine meisje daar ligt te huilen en dat ze alleen in slaap moet vallen ;( Dus ik hoop dat ze vandaag een goede dag heeft waardoor het niet zover hoeft te komen.

Wat knap dat Kees pasjes zet en high fives geeft (té schattig als ze dat kunnen O+). En leuk dat hij zo goed reageert op andere kindjes O+
pi_182996101
Wolken ik ken De wielen van de bus vooral in het Engels. :@ Pas de laatste tijd ben ik echt wat kinderliedjes aan het zingen.
Pas liet ik aan Banaan een schaap in een boek zien en zong er Slaap kindje slaap bij. Hij keek me aan alsof hij wou zeggen "wat maak je me nou?" _O-
Beterschap voor Bikkel. :*

Schanu ook beterschap voor Vlokje. :*
Het lijkt me heel naar om te horen dat er gekozen is om haar te laten huilen. -O-

Aure mijn zus speelde ook Pokemon achter de kinderwagen. Combineert goed ja. :D

Aapie wat een mooie namen. O+ Geniet lekker van je prachtige kindjes. O+

Leuk om te lezen hoe het met Kees gaat. O+ Heeft hij ook zo'n lol met staan? Banaan vindt het nog steeds hilarisch. :D

Vannacht had Banaan krampjes. Meestal gaat hij even aan de borst en is het dan wel weer goed. Nou moest er met hem gewandeld worden en bij neerleggen begon hij uiteindelijk steeds opnieuw te huilen. Vier uur later nog eens. c_/
Maar we sliepen eindelijk in ons nieuwe bed, dat maakte een hoop goed. w/

Gisteravond zat hij onder de douche bij mijn man, ging hij met zijn billen op de grond plonzen. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_182996215
Dat blijft natuurlijk ook persoonlijk, de discussie over wel / niet laten huilen. Maar alsnog blijven jullie de ouders en ik vind toch ook dat opa's en oma's wat basisdingen toch gewoon mogen aannemen, ook al zijn ze anders dan zij gewend zijn. De rest moeten ze vooral zelf bepalen, dat vind ik ook heel goed, maar dit zijn toch wel fundamentele zaken. Maar goed, ik heb ook wel makkelijk praten met een schoonmoeder die Kees echt enorm vertroeteld en echt goed naar ons luistert, maar ook echt wel haar eigen ding doet.
Oh, en ik heb geen klap van de molen gehad door mijn jeugd (denk ik althans ;) ), maar ben toch ook echt van het dragen, en zo min mogelijk laten huilen :s) en van het vertroetelen, want Kees is zo enorm lief O+ O+ O+
  Moderator woensdag 7 november 2018 @ 13:04:45 #12
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182997702
Ik maak me zorgen over onze dochter. Zoals sommigen van jullie weten heeft zij een paar weken geleden een epileptische aanval gehad.

Sindsdien heeft ze zich, 2x op dezelfde dag, op haar zij gedraaid, maar dat was 1 dag na de aanval, en daarna niet meer. Wat door mijn hoofd spookt is een vraag die een kinderarts stelde toen we op controle gingen, namelijk 'heeft ze sinds dat gedoe nieuwe dingen geleerd?'. Daarop hebben wij geantwoord dat ze zich dus 2x op haar zij heeft gedraaid, maar daar houdt het ook op. In die vraag zit voor mij ook opgesloten dat dat een belangrijk ding is, namelijk of ze verder gaat in haar ontwikkeling, of niet.

Nu, na het hele voorval maak ik me ontzettend veel zorgen. Er is een MRI en een EEG gedaan de dag van de aanval, ná de aanval, en daar kwam niets opmerkelijks uit naar voren, oftewel, alles goed.

Echter, wat ons opvalt is dat ze sinds die aanval weer scheel kijkt. Daar was ze al een paar weken vanaf. Het is niet continue, maar toch meerdere keren per uur, en vooral als ze naar rechts kijkt, dan draait haar linkeroog te ver door zeg maar. Als ze je gewoon aankijkt is er niets aan de hand, dus ze kijkt niet doorlopend scheel, maar genoeg keren dat het ons opvalt.

Als je dan haar aandacht trekt kijkt ze weer direct recht, maar het kan er bij mij niet in dat dat niet een direct resultaat is van die aanval die ze heeft gehad. Daarnaast merk ik dat ik nu zit te 'wachten' op dat ze nieuwe dingen doet, en die blijven uit. We praten over 2 weken geleden dat ze die aanval heeft gehad, dus wat ik nu dan zou verwachten weet ik zelf eigenlijk niet, maar, gewoon, iets nieuws.

Daarnaast maak ik me gek met lezen op internet wat een baby van 3,5 maand zou moeten kunnen. Nou ja, over 9 dagen is ze 4 maanden, en dan zie ik daar dingen bij staan die ze al lang deed, maar ook dingen staan die ze niet doet. Dan lees ik ook dat die lijsten niet zaligmakend zijn, omdat elke baby dingen in zijn of haar eigen tempo doet, maar toch laat het me niet los, en het wordt steeds erger (bij mij dus).

:{

Edit: toen ze nog in het ziekenhuis lag is ons dat scheel kijken al opgevallen, en dat hebben we ook gezegd. Daarop is een neuroloog langs gekomen die eigenlijk vrij letterlijk zei van 'tja, weet je, ik heb het makkelijk, want ik heb de MRI, en daarop is niets afwijkends te zien', maar maakt dan ook direct er achteraan de opmerking dat je daar ook eigenlijk helemaal niet kunt zien (wat een rare opmerking is nu ik het zo lees dus ik vraag me af of ik heb helemaal correct heb (want emotie destijds) maar over het algemeen genomen krijg ik dingen wel goed mee.

Echter, zijn 1e opmerking wordt volledig teniet gedaan door zijn 2e opmerking, dus dat zou nergens op slaan. Either way, ik zit mezelf dus op te vreten.

[ Bericht 5% gewijzigd door CoolGuy op 07-11-2018 13:10:02 ]
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182997908
CG, ik kan mij je angsten heel erg goed voorstellen. Echter zoals je zelf ook aangeeft, die lijsten waar je naar kijkt zijn niet zaligmakend. De ene baby ontwikkelt anders dan de ander. Het is ook niet zo dat ze alles van dat soort lijsten moeten kunnen, vaak ontwikkelen ze één ding per keer en dat kan voor elke baby dus weer anders zijn.

Voor wat betreft het scheel kijken, onze oudste dochter heeft tot een maand of 10 vaak scheel gekeken. Ook dat is iets wat baby's vaak doen.

Ik heb bovendien altijd gehoord dat een zieke baby alle energie focust op beter worden en dat de ontwikkeling dan dus tijdelijk kan stagneren. Zo begon mijn dreumes rond een maand of 11 met lopen, maar werd ze toen langdurig ziek en weigerde ze meteen om aan onze handen te stappen. Uiteindelijk is ze pas met 15 maanden weer opnieuw gaan lopen, de tijd daarvoor is haar lijfje en geest met hele andere dingen druk geweest.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik snap je zorgen wel heel erg goed en misschien zou je het bespreekbaar kunnen maken met een arts?
pi_182997934
CoolGuy, ik kan niks zeggen om je beter te laten voelen, want elke baby is anders. Maar als het voor jou helpt, waarom neem je dan geen contact op met je huisarts of de neuroloog om het nog eens te laten onderzoeken?
Onzekerheid over het welzijn van je kind is echt een van de naarste dingen die er zijn.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  Moderator woensdag 7 november 2018 @ 13:27:02 #15
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182998182
Dank jullie voor jullie reacties. Wij hébben vrijdag een afspraak in het ziekenhuis, maar dat is met een kinderarts (die die bewuste nacht NIET is gekomen, en ik wil die vrouw....nou...spreken..vanwege die reden).

De 13 hebben we dan weer een afspraak met de chirurg maar die kijkt natuurlijk alleen naar wat hij gedaan heeft, en dan ergens begin december wederom met een kinderarts. Ik snap dat ik er een afspraak voor kan maken, maar ik ken dit van mezelf. Ik maak dingen in mijn hoofd soms erger. Iets wat eventueel zou kunnen is een paar dagen later gewoon waar, maar dat heb ik alleen bij 'negatieve' dingen.

Omdat ik dat van mezelf ken, en mijn vrouw onze dochter veel beter kan inschatten en zij zich helemaal geen zorgen maakt wil ik mijn eigen 'gedoe' niet voeden door er een afspraak voor te maken. Aan de andere kant, als dit te lang gaat duren dan doe ik dat wel, echter, dan krijg ik weer het verhaal dat de MRI en de EEG beiden niets afwijkends hebben laten zien.

Ik denk dat ik gewoon geen vertrouwen in haar gezondheid heb. Ik kan ergens niet helemaal geloven dat een baby die zoiets te verduren krijgt daar niets aan overhoudt, dus ik zit continue te zoeken naar dingen die mijn idee ontkrachten, maar zolang ik dat niet zie zie ik dat dan direct als een bevestiging van mijn angst.

Oftewel, ik maak mezelf dus gek op deze manier.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 7 november 2018 @ 13:28:38 #16
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182998214
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:14 schreef Schanu het volgende:
CG, ik kan mij je angsten heel erg goed voorstellen. Echter zoals je zelf ook aangeeft, die lijsten waar je naar kijkt zijn niet zaligmakend. De ene baby ontwikkelt anders dan de ander. Het is ook niet zo dat ze alles van dat soort lijsten moeten kunnen, vaak ontwikkelen ze één ding per keer en dat kan voor elke baby dus weer anders zijn.

Voor wat betreft het scheel kijken, onze oudste dochter heeft tot een maand of 10 vaak scheel gekeken. Ook dat is iets wat baby's vaak doen.

Ik heb bovendien altijd gehoord dat een zieke baby alle energie focust op beter worden en dat de ontwikkeling dan dus tijdelijk kan stagneren. Zo begon mijn dreumes rond een maand of 11 met lopen, maar werd ze toen langdurig ziek en weigerde ze meteen om aan onze handen te stappen. Uiteindelijk is ze pas met 15 maanden weer opnieuw gaan lopen, de tijd daarvoor is haar lijfje en geest met hele andere dingen druk geweest.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik snap je zorgen wel heel erg goed en misschien zou je het bespreekbaar kunnen maken met een arts?
Wat is 'scheel kijken' bij jou? Met welk oog? Of beiden? elke keer op dezelfde manier? Hoe vaak per dag/uur ?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182998641
CG dat scheel kijken komt hier bekend voor wij zijn door het consultatiebureau doorverwezen naar de oogarts maar daar was geen plek tot 23 nov. Dus daar moeten wij 23 nov heen, ga anders naar het consultatiebureau. Bij N viel het hun meteen op en ze hebben ons voor de zekerheid doorverwezen naar de oogarts, je kan het natuurlijk ook zelf opperen! Maar er wordt wel altijd gezegd dat baby's tot 6 mnd scheel kunnen kijken, jullie meisje is bijna 4 mnd dus het kan ook zijn dat haar oogjes nog aan het ontwikkelen zijn. Mijn dochter was 6/7 maanden bij haar controle en toen viel het ze op.
pi_182998666
Welkom aapie! Wat een mooie foto zo je twee jongens samen! O+ O+ *smelt*
pi_182999479
Oh aapie wat geweldig, je jongens O+ heel gaaf en leuke foto ook *;
Wat goed dat het drinken ook wil vlotten en natuurlijk welkom hier ook :D
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_182999851
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat is 'scheel kijken' bij jou? Met welk oog? Of beiden? elke keer op dezelfde manier? Hoe vaak per dag/uur ?
Ze keek bijna altijd scheel, de linkerpupil stond meestal iets verder naar binnen toe dan de rechter pupil, voorbeeld, hier was ze bijna 5 maanden:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ze moe was werd leek haar rechterpupil altijd wat verder naar buiten te trekken waardoor het scheel kijken nog erger werd. Ik zocht er in het begin niets achter maar ben mij na verloop van tijd wel zorgen gaan maken omdat het veel langer aanhield dan de 6 maanden die normaal worden geacht. Het is in haar geval uiteindelijk echter vanzelf goed kijken, ze is nu net 2 geworden en kijkt gelukkig geen moment meer scheel ;)

Maar elk kind is anders en het ene scheelkijken is het andere scheelkijken niet. Zeker als het een combinatie is van factoren. Jullie zijn de ouders en als jullie gevoel zegt dat er iets mis is, moet je daar mijn inziens niet mee rond willen blijven lopen. Ouderinstinct is er niet voor niets, jullie kennen jullie meisje het beste en die zorgen mag je echt bespreekbaar maken. Uiteraard hoop ik dat er niets aan de hand is!

[ Bericht 4% gewijzigd door Schanu op 07-11-2018 14:51:19 ]
  Moderator woensdag 7 november 2018 @ 14:50:08 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_183000011
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:42 schreef Schanu het volgende:

[..]

Ze keek bijna altijd consequent scheel, de linkerpupil stond meestal iets verder naar binnen toe dan de rechter pupil, voorbeeld, hier was ze bijna 5 maanden:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ze moe was werd leek haar rechterpupil altijd wat verder naar buiten te trekken waardoor het scheel kijken nog erger werd. Ik zocht er in het begin niets achter maar ben mij na verloop van tijd wel zorgen gaan maken omdat het veel langer aanhield dan de 6 maanden die normaal worden geacht. Het is uiteindelijk echter helemaal goed kijken, ze is nu net 2 geworden en kijkt gelukkig geen moment meer scheel ;)
Dit is niet wat onze dochter heeft. Als zij recht vooruit kijkt, dan kijkt ze ook daadwerkelijk recht, dus niet wat ik op jouw foto zie. Het is echt als ze haar hoofdje draait, en dan meestal naar rechts, waarbij haar linkeroog te ver doordraait zeg maar, en soms gaat haar rechteroog de tegenovergestelde kant op.

Maar als ze niet 'maximaal' naar een zijkant kijkt, heeft ze het niet. Ik zal even 2 fotootjes zoeken.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 7 november 2018 @ 14:57:44 #22
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_183000132
Scheel kijken (en dan écht):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Recht kijken:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je d'r iets laat zien volgt ze dat ook met beide oogjes, dus zoals je zou verwachten dat het gaat. Dan zijn er geen rare dingen.

Mijn vrouw zegt ook dat ze het doet als ze net wakker wordt of als ze moe is.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_183000205
Eerst even een O+ voor de foto's!

En verder, vermoeidheid kan zorgen voor loensen en dus wat scheel kijken, aangezien ze het alleen doet bij vermoeidheid en net wakker worden zoals jij zegt. Het kan dus onschuldig zijn, maar wederom: vertrouw op jullie gevoel. Als het wel wat is dan ben je er snel bij en als het niets is, dan liever een keer teveel naar de arts dan te weinig. Baby's kunnen zelf nog niets aangeven dus een arts begrijpt echt wel als je uit voorzorg dan wat vaker op de stoep staat. Dat maakt je mijn inziens niet overbezorgd, maar juist een liefdevolle vader.
pi_183001365
PKM, lijkt me zeker leuk om een keer te meeten :Y Die Banaan van jou is zo’n lekker ding O+

Wat betreft de traphekjes denk ik dat ik ze boven wil, een voor de trap naar beneden en een voor de trap naar zolder, is ook een open trap :X en wat jij ook zegt Schanu, ze kunnen ineens heel snel gaan. Ze bewees vandaag weer dat ze ineens héél rap vooruit gaat, dit is echt iets wat ze nog niet deed;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mini, denk dat zo’n vaccinatie tegen waterpokken inderdaad niet verkeerd is hoor :Y

Oh Wolken wat sneu voor je mannetje, beterschap! Sterkte met de vaccinaties morgen!

Schanu, het klinkt heel hard maar als ik hoorde dat mijn schoonmoeder zoiets deed ging C daar echt niet meer heen :{ Vind dat hier hetzelfde geldt als bij de kdv’s, je wil haar toch met een gerust hart achter kunnen laten? Dat het familie is maakt het niet goed voor mij, ik krijg al buikpijn als ik het lees :@

Aure, het is idd goed te doen met een baby, de kilometers die ik maak met wandelen tegenwoordig broeden wat eieren uit zeg _O_ :D Fijn van de goede nacht!

Welkom aapie, die foto is echt *; en wat fijn dat het goed gaat!

Elliebel, ik zag dat op de meet ook al hoe sociaal en gezellig die Kees van jou is O+ Mijn meisje is dan toch wat verlegener :D

Coolguy, ik heb er verder geen ervaring maar ik sluit me aan bij wat Schanu zegt; als je het echt niet vertrouwd gewoon nog een keer naar de arts, liever een keer te veel dan te weinig.

Ik zit zelf op te hikken tegen morgen, mijn verstandskiezen worden getrokken :X Ik probeer maar zo te denken dat als ik een bevalling overleef dat dit een eitje moet zijn :@ Maar toch vind ik tandartsgedoe zo’n drama :@
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183001575
Wat knap van C! En dat broekje, heel gaaf O+

Tandarts gedoe is nooit fijn, dat kan zelfs ik beamen en ik heb nog nooit een gaatje gehad dus ik mag niet eens klagen :') Maar verstandskiezen trekken lijkt mij geen pretje en ik kan mij voorstellen dat je er tegenop ziet! Hopelijk valt het mee, ik zal aan je denken!

Voor wat betreft mijn schoonmoeder, verder is ze juist heel knuffelig met Vlokje en kan ze heel lang met haar rond blijven lopen. Het is dus niet dat ze haar voortdurend laat huilen, alleen op dat moment was ze kennelijk ontroostbaar en heeft ze het geweten aan vermoeidheid en dat ze dus vanzelf wel in slaap zou vallen. Is opzich niets voor mijn schoonmoeder, vandaar dat ik er ook niet meteen een punt van heb gemaakt. Maar nu ik de reacties zo lees weet ik in ieder geval dat mijn gevoel absoluut niet raar is, dus dat maakt wel dat ik het bespreekbaar durf te maken als ik hoor dat het nog een keer gebeurt. Thanks! :*
pi_183004776
Ik zag ik het peuter topic trouwens je vraag over buisjes Schanu (ja, ik lurk gewoon overal waar ik totaal niet hoor :+ ). Kees heeft 2 maanden geleden buisjes gekregen na 4 oorontstekingen en bijna non stop antibiotica. Sindsdien geen oorontstekingen meer gehad en de ingreep stelde echt heel weinig voor. Dus ik vind het het nu al waard geweest! Geen ervaring met amandelen knippen verder. We gebruiken ook probiotica, Protectis easy drops. Zit ook direct vitamine D in. Vind ik de meest handige. Geen idee of het nou echt wat doet, maar kwaad doet het in ieder geval niet.
pi_183005490
Schanu, ik reageer misschien ook wel iets te fel op dat soort dingen, maar als je je kind aan iemand anders toevertrouwd ben ik van mening dat je je als moeder geen seconde zorgen zou hoeven maken :@

Liever niet quoten, ze staat er niet herkenbaar op, maar bonusdochter is hier nu veel op woensdagmiddag en ik geniet er zo van O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183005630
Aapie wat een mooie jongens! O+ O+ Fijn dat het zo goed gaat :)

Ik zag sowieso gisteren nog heel veel mooie foto’s! O+

Aure fijn dat de nachten wat beter gaan
:)

En een goeie update van C! En die foto O+

Wolkem vervelend van de buikgriep bij Bikkel

Schanu van het huilen is inderdaad niet tof, ik zou het wel aanhalen maar fijn dat ze dit niet altijd doet.

Hier is het een beetje meh. Casper zit niet lekker in z’n vel en ik ook niet. En vriend en werk zitten al een tijd niet op 1 lijn en dat is maandag ook een beetje ‘geëscaleerd’. Ze zijn in vrij goed overleg en voorwaarden uit elkaar gegaan maar echt fijn voelt het voor mij niet ofzo. En ik zit met mijn been hoog want de huisarts heeft een ingreep aan mijn grote teen(nagel) gedaan. Ik dacht dat ik morgen wel kon behandelen van 08:00-17:00 maar ik vraag me nu vooral nog af hoe ik een schoen aan krijg :'). Nouja een hoop geen baby-gerelateerd geneuzel, hopelijk gaat het hier snel weer wat beter :)

[ Bericht 1% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 07-11-2018 19:34:40 ]
pi_183015351
Nou precies wat rena zegt: je wilt je als moeder geen (extra) zorgen hoeven te maken als je jouw baby ergens achter laat :{ :@

En wat een lieve foto rena :D

Bellefleur veel beterschap ! Ook al is het niet baby gerelateerd kan het alsnog heel vervelend zijn natuurlijk -O-

Hier kwam m’n nichtje van bijna 3 gisteren weer met Tijn knuffelen “hij heeft zo van die heeeeeeeel kleine handjes en voetjes O+
*; de scheet :D ze is er helemaal verliefd op en wil hem voortdurend vast houden en knuffelen :D
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183015962
Over je kind achterlaten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat een leuke kindjes hier toch! O+ Al die knappe snoetjes. En allemaal iets eigens. Zo bijzonder is dat.

BelleFleur: wat een rottige situatie met werk partner/jouw teen/enz. Niet jullie beste week inderdaad. :*

Rena, zusjes O+ . Zo mooi om te zien!
pi_183016660
Oh wat vervelend allemaal Fleur -O- Hopelijk gauw weer rustiger vaarwater :*

Priemgirl wat klinkt dat lief O+ Mijn neefjes en nichtje vonden het ook zo verwonderlijk weer in het begin *;

Zo, de eerste kant van verstandskiezen zit er op, de procedure viel me erg mee, nu even zien hoe we relaxed de dag doorkomen met dikke wang en pijn als de verdoving straks uitwerkt :X , gelukkig is manlief morgen vrij :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183017656
Oei Rena, beterschap :*

Priem O+ Wat klinkt dat lief! Leuk hoe mensen op zo'n klein mensje reageren hè?

Wat een nare samenloop van omstandigheden bij jullie Fleur. En beterschap met je teen.

Volgens mij is ons jongentje niet helemaal fit. Al twee dagen ontzettende poep- en plasluiers, veel!!! willen drinken, huilen, onrustig, bijna niet slapen. Dat maakt mijn dagen met baby wel heel intensief. En dat heeft ook wel wat effect op mijn humeur (weinig slaap, weinig de handen vrij). En mijn productie houdt de vraag bijna niet meer bij en dat vind ik lastig. We hadden alles net zo goed op elkaar afgestemd. De muren komen wel een beetje op mij af zo. Daarbij heeft manlief wat onrust op zijn werk wat hem veel in beslag neemt.
Morgen ga ik er even op uit met een vriendin en ik kijk er enorm naar uit :@

Edit: hmm ruim 6 weken nu, morgen 7, regeldagen misschien?

[ Bericht 2% gewijzigd door Peacefulll op 08-11-2018 11:06:30 ]
pi_183017777
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 11:00 schreef Peacefulll het volgende:
Edit: hmm ruim 6 weken nu, morgen 7, regeldagen misschien?
Rond de 6 weken is er doorgaans inderdaad een regeldag, dus dat zou het goed kunnen zijn! Welpje had er begin deze week ook last van.
pi_183018485
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 11:08 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Rond de 6 weken is er doorgaans inderdaad een regeldag, dus dat zou het goed kunnen zijn! Welpje had er begin deze week ook last van.
Ja zie! En de enige remedie is het ondergaan, toch? ;)

Over achterlaten: ik moet nog ervaren hoe ik zal reageren als het KDV of mijn schoonouders iets met M doen wat mij echt niet zint. Tot nu toe zie ik dat zowel mijn ouders als mijn schoonouders heel relaxt met M om gaan en ook goed naar ons kijken wat wij doen. Ze vragen er ook regelmatig naar hoe wij handelen in bepaalde situaties. Wat dat betreft boffen wij met zulke flexibele (schoon)ouders.
Mijn schoonouders hebben vorige week al een avondje op M gepast en vanavond weer. Ik laat hem op zich met een goed gevoel achter. Scheelt ook dat ze in ons huis zijn denk ik. Dan is alles voor handen voor ze. Ik twijfel nog of we M bij mijn ouders laten logeren over 2 weken of dat we hem toch ophalen. Wij hebben dan een feestje in de buurt tot een uur of 9. Ik snak naar een nacht doorslapen (oké, op een kolfonderbreking na) en qualitytime met mijn man, maar mijn moederhart gaat hem ongetwijfeld erg missen. We gaan er nog over nadenken :)
pi_183018638
Oh dat is ook lastig peace! Ik ben zelf vrij makkelijk daarin :@. Ik was met 2,5 week en 3 weken al een paar uur weg. Mijn dansgroepje (ik begeleid ze) had beide keren een optreden waar we een half jaar voor hebben getraind. Beide keren kon ik overigens met 10 minuten weer thuis zijn als ik dat wou. Ook heeft hij al vrij snel een keer gelogeerd, ik sta dan wel om 09:00 weer op de stoep de volgende dag :P Kun je ook op de dag zelf nog beslissen?
pi_183019031
CG ik heb geen advies voor je, gelukkig zijn er genoeg voor me geweest die je tips gaven.
O+ voor de foto's.

Rena leuk, C. gaat hard ineens met ontwikkelen of niet? :D Leuk zo met bonusdochter, C. geniet er zo te zien ook van. :)

Schanu als je weer hoort dat er is gekozen om Vlokje te laten huilen zou ik er zeker iets van zeggen. Ik vind het trouwens ook niet getuigen van respect naar jou toe als je schoonmoeder steeds zegt dat je een klap van de molen gehad hebt. Geen idee hoe serieus ze dat bedoelt maar ik zou het niet tof vinden. :{

Ellie ik lurk ook graag mee met de dreumesen en kijk er naar uit om zelf door te mogen naar het volgende topic. Het is toch leuk om te zien wat Banaan over een tijdje (misschien) kan. Kleine baby's zijn ook leuk om over te lezen maar is al steeds meer een ver van mijn bed show. :@

Fleur dat klinkt ook even niet fijn. Hopelijk wordt het snel weer wat rustiger. :*

Priem dat klinkt heel lief zo met nichtje erbij. O+

Malteser zo zou ik het ook opgelost hebben denk ik. :D

Rena fijn dat het je mee is gevallen. Succes vandaag. :*

Peace dat je even tijd voor jezelf wilt is niet zo gek toch? Het is ook intensief en dat is echt niet iets om je voor te schamen. :*

Wij hadden een heel goeie nacht! Banaan kuchte wel veel, is een beetje snotterig. Nu we een groter bed hebben rolde hij naar een leeg stukje bed in plaats van tegen een van ons aan en hij leek zo echt rustiger te slapen. De eerste tekenen dat hij ons minder nodig heeft 's nachts.
Vanochtend was hij echt een zonnetje, een heel verschil met gisteren. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183019089
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 11:55 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Oh dat is ook lastig peace! Ik ben zelf vrij makkelijk daarin :@. Ik was met 2,5 week en 3 weken al een paar uur weg. Mijn dansgroepje (ik begeleid ze) had beide keren een optreden waar we een half jaar voor hebben getraind. Beide keren kon ik overigens met 10 minuten weer thuis zijn als ik dat wou. Ook heeft hij al vrij snel een keer gelogeerd, ik sta dan wel om 09:00 weer op de stoep de volgende dag :P Kun je ook op de dag zelf nog beslissen?
Hahaha om 9 uur al op de stoep staan :D Dan is het hele idee van uitslapen niet echt een succes ;)
Knap dat je al zo snel op pad bent gegaan. Leuk ook dat je een dansgroep begeleidt. Ik heb jaren acrotrainingen gegeven.
Binnen 10 min weer op de stoep staan wil niet, mijn ouders wonen hier 35 min rijden vandaan. Het punt is dat we het feest op zaterdagavond bij mijn ouders in de buurt hebben en we hebben zondagmiddag weer bij ze afgesproken voor een spelletje en eten. Ik bedacht me om M dan in de tussentijd lekker daar te laten, anders moet hij binnen 24 uur 4x heen en weer.
Aan de ene kant denk ik dat het goed is zo. Ik heb er wel vertrouwen in dat mijn ouders zich redden, M het fijn gaat hebben en het lijkt mij voor mij en mijn man ook even fijn. Aan de andere kant is hij nog vrij jong en vraag ik me af wat 'normaal' is. Maar als ik even logisch nadenk maken we hem natuurlijk niet stuk met een nachtje logeren bij opa en oma.

En om even terug te komen op jouw vraag: ja, we zouden hem zaterdagavond na het feest gewoon nog op kunnen halen als we van gedachten veranderen. Dat is wel een goede opmerking van je.
pi_183019434
Fijn van de goede nacht PKM, altijd zo fijn als ze dan lekker fit wakker worden O+ C heeft echt een megasprong ineens ja, ik zie nu bijna elke dag wel wat nieuws, sinds gisteren klapt ze in haar handjes :D O+

Peacefull wat sneu voor je kleine mannetje, het klinkt wel echt als een regeldag of sprongetje; sterkte voor jullie allebei :*

Mijn baby doet even een megadutje zodat ik bij kan komen van die irritante verdoving, ze ligt al sinds 11.00 _O_ Echt heerlijk, ze zal zo wel wakker worden maar dit heeft me echt even goed gedaan haha :P . Heb tot noch toe weinig last, heb ibuprofen in poedervorm meegekregen wat ik 3 keer per dag mag maar als het zo doorgaat hoef ik dat niet eens te gebruiken :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183019577
Dan zou ik hem in de eerste instantie gewoon lekker laten logeren Peace :) Mocht het je in de tussentijd gewoon niet lekker zitten of op de avond zelf dan haal je hem lekker weer op. Ik troost me vaak met de gedachte dat mijn (schoon)ouders 3 kinderen hebben opgevoed en dat een dag/nacht met die van ons ook wel moet lukken :P En dat uitslapen, ik ben al geen uitslaper van mezelf en mijn biologische klok is er sinds Casper niet echt op vooruit gegaan :')

Fijn van jullie nacht PKM!

En fijn van de megadut van C. en dat je weinig last hebt Rena! :) Ik zit voor mijn gevoel ook nog steeds te wachten op napijn van de ingreep van mijn teen maar dat blijft ook nog uit *)

Casper is nu voor de 3e keer op zijn nieuwe kdv, het gaat maar matig tot nu toe geloof ik. We krijgen elke keer te horen dat nog een beetje moet wennen. Hij was vandaag ook weer erg snotterig en gisteravond was ook maar matig, ik ken hem niet zo huilerig en ontevreden. Hoop dat het vandaag beter gaat.
pi_183020491
Nog welkom aan aapie met haar mooie jongens *O* en O+ voor alle leuke foto’s die ik dinsdag zag

Ah Fleur, dat is ook niet prettig. Hopelijk snel allebei beter in je vel en vandaag hopelijk wel een goede dag op het kdv! Gelukt met je schoen aandoen? Ik lees dat je nog geen napijn hebt, dus dat is goed nieuws.

Rena wat een leuke foto met je bonusdochter O+ Je schrijft zo liefdevol over haar! Leuk om te lezen. En fijn dat C zo lang dut en het meegevallen is met je kiezen!

Eens met je goed voelen waar je je baby achterlaat en anders aanspreken.
Van het weekend zal ik Draakje voor het eerst bij mijn moeder achterlaten een paar uur. Ik kijk er erg naar uit om even niet alleen mama te zijn (hoe leuk ook!), maar zie er ook een beetje tegenop :@

Peace, doe waar jij/jullie je goed bij voelt. Goed advies om op de dag zelf te beslissen.

Goede oplossing Malteser!

Ah Priem wat schattig! O+

Fijn van je goede nacht PKM en dat hij iets meer loslaat. Snap heel goed dat je nu meer aansluiting ziet bij de dreumessen als al die hulpeloze kleine (schattige) babietjes ;)

Onze kleine Draak is alweer 2 maanden en heeft zn eerste inentingen gehad dinsdag. Hij was wel een beetje sneu en heeft een zeer onrustige nacht en ochtend gehad. Jemig, wat kan dat kind vechten tegen de slaap en zelfs in zn slaap nog op veren :X Ligt nu al 2 uur op mij te slapen en durf niet te bewegen :+

[ Bericht 4% gewijzigd door Fuchsia_roze op 08-11-2018 13:48:07 ]
pi_183021809
Fuchsia, al slapende handen/voeten/benen? :D Succes daar! :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_183021818
#ego-post
Vandaag is N. net zolang uit de buik als in de buik! O+ O+ O+
pi_183021870
Oh Fuchsia wat herkenbaar. Wat kunnen die kleintjes lang vechten he tegen slaap! Sterkte c_/

Belle hopelijk heeft ie het vandaag wel naar zijn zin. Is niet leuk zo om je kind ergens achter te laten waar die het niet leuk heeft.

Rena heerlijk van die lekker lange dut, hopelijk krijg je niet al te veel last. :*
pi_183021937
@ Elleska, nog even over speelgoed voor het grijpen op lage planken, dit is hier momenteel de speelgoedsituatie. Toevallig net opgeruimd, excuses voor de belabberde telefoonfotokwaliteit. :+



De onderste vier planken van twee boekenkasten dus. Linksboven knuffels: vliegend spaghettimonster, een grotsalamander uit Slovenië, Bram Broccoli van de Lidl. :7 Eronder trekkip, stapeltoren, objectpermanentiedinges met gat, glijbaantje en ballen. Rechtsboven mandje met muziekinstrumenten (tamboerijn, castangetten, kazoo, sambabal), stapelbekers, mandje met plastic boerderijbeesten. Rechtsonder puzzel en zo'n kralendoolhof of hoe heet 't.
Ik rouleer elke paar weken, sommige dingen blijven wat langer. :)



Verder nog twee grote knuffels in een hoek en een bakje met verschillende rubber balletjes.



En dan op de salontafel een mand met een wisselende collectie ballen. En een touwtje eraan, want Günther negeert zijn trekkip en sleept graag deze mand achter zich aan. :+ Op het plankje onder de tafel alle niet zo boeiende kartonboekjes die eventueel opgegeten mogen worden. :7

O, en een loopwagentje, deels op de bovenste twee foto's.

Tot zover ons eenpersoonskinderdagverblijf aan huis. :') Doorgaans veel meer chaos wanneer Günther langer dan drie minuten losgelaten wordt in de woonkamer, maar hier dus toevallig net even op orde. :)

Hoe zien de speel/speelgoedtoestanden er bij jullie thuis uit, luitjes? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_183021939
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 14:43 schreef BellaaElisa het volgende:
#ego-post
Vandaag is N. net zolang uit de buik als in de buik! O+ O+ O+
*O*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 november 2018 @ 15:12:20 #46
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183022230
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 14:52 schreef minilot het volgende:

Hoe zien de speel/speelgoedtoestanden er bij jullie thuis uit, luitjes? :)
Alles zit in een la :D
Ik ben allergisch voor chaos en troepjes.

Ik ruim 4x per dag de box op als hij op bed ligt (ligt niet zoveel in :P ) en wissel elke week speelgoed.
Ik kan dus ook niet tegen een boxzak ofzo, krijg ik rommel kriebels van :') /iemand die elke dag onder de kussen van bak stofzuigd en plintjes afneemt.
pi_183022309
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:12 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]
iemand die elke dag onder de kussen van bak stofzuigd en plintjes afneemt.[/sub]
Woah, fascinerend! O+ Ik geloof niet dat ik dit jaar al eens onder de kussens van de bank gestofzuigd heb. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 november 2018 @ 15:20:27 #48
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183022374
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Woah, fascinerend! O+ Ik geloof niet dat ik dit jaar al eens onder de kussens van de bank gestofzuigd heb. :)
Belemmerend ook wel, vooral voor mijn omgeving.
Ik ben een soort van Monica Geller in reallife :+ :')

Maar ik dwaal weer is af :P
pi_183022419
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:20 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Belemmerend ook wel, vooral voor mijn omgeving.
Ik ben een soort van Monica Geller in reallife :+ :')

Maar ik dwaal weer is af :P
Kan wat worden als je uk wat groter is! Want vliegensvlug rondkruipende, alles in de mond stoppende kinderen zijn me een stel ongegeneerde viespeuken, daar verbaas zelfs ik me momenteel over. :o Succes! ;) Of trok je dat bij je grotere dochter wel? :+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 november 2018 @ 15:25:50 #50
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183022475
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Kan wat worden als je uk wat groter is! Want vliegensvlug rondkruipende, alles in de mond stoppende kinderen zijn me een stel ongegeneerde viespeuken, daar verbaas zelfs ik me momenteel over. :o Succes! ;)
Ben benieuwd.
Mijn dochter heeft nooit getijgerd of gekropen.
En ze was ook niet zo'n viespeuk.

Jongens schijnen anders te zijn :P
pi_183022509
Ik ben team nulkommanul jongens/meisjes-verschil op deze leeftijd. 8-)
Floepte jouw dochter van rollen inenen naar lopen, of hoe? :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 november 2018 @ 15:30:09 #52
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183022576
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:27 schreef minilot het volgende:
Ik ben team nulkommanul jongens/meisjes-verschil op deze leeftijd. 8-)
Floepte jouw dochter van rollen naar lopen, of hoe? :)
Ze ging van rollen, naar zitten & met een jaar liep ze.
Optrekken deed ze ook niet zo.
Altijd een heel rustig meisje geweest.
Toen ze eenmaal liep wel gek op buiten zijn & insecten vangen :+
pi_183022596
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 15:20 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Belemmerend ook wel, vooral voor mijn omgeving.
Ik ben een soort van Monica Geller in reallife :+ :')

Maar ik dwaal weer is af :P
Monica was gaaf. 8-)

Hier ook veel in de laden trouwens. Banaan heeft nou drie speelgoedladen, eentje vol boeken en een ton met zacht speelgoed. :@ In de laden helpt vooral ook zodat hij niet zo snel afgeleid is door al het andere dat hij kan pakken.

Die laden zijn niet overvol trouwens ofzo hoor. :D :@
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183022882
Hier ligt het hele huis vol met U. Z’n speelgoed en/of spullen. Iedere avond, wanneer U slaapt, maak ik alles weer netjes in orde. Maar helaas.

Ik zit er aan te denken zijn kamer om te toveren in een speelparadijs. Er staat nu geen ledikant meer (want die staat naast mijn boxspring. Leeg. :') ), dus er is extra ruimte vrij gekomen.
We drogen alleen wel onze was in zijn kamer, dat is de voornaamste reden van mijn twijfel.
Protège moi de mes désirs.
pi_183023070
Wij hebben een speelkamer :@

Ik merk het grote nadeel van O die mobiel is, hij wil precies het speelgoed hebben waar peuter mee speelt. Of stopcontacten of kabels... Vooral die van de babyfoon.. Die is al een paar keer bijna op z'n hoofd gevallen
pi_183023089
I love Monica! (ik ben sowieso enorm Friends fan).

Ik ben benieuwd hoe wij het gaan oplossen als Juul ook echt speelgoed heeft. B heeft nu een speelkamertje op de begane grond wat volstaat met Lego. Hij zal flink moeten opruimen etc om Juul erbij te laten. Voordeel is dan het leeftijdverschil. Het zal wel even duren voordat Juul uit ons zicht wil/mag spelen en dan is B al tegen de 8 jaar waarschijnlijk. Dan gaat ie weer sneller naar zijn slaapkamer vermoed ik.
Waar nu de box staat zal op termijn een houten keukentje komen voor Juul. Ze heeft wel een overvloed aan speelgoed klaarstaan op zolder. Van B nog, van vrienden, van school van mijn vrouw etc etc. De woonkamer is nu, op de box na, speelgoedvrij en dat vind ik best fijn....

Ik was gisterenmiddag met Juul en B bij een vriendin die 2 kindjes heeft. 2 jongens, 1 van 4,5 jaar en 1 van ruim 1,5 jaar. Heel gezellig, alleen jammer dat Juul het eerste half uur enorm hard heeft gehuild. Geen idee nog steeds waarom, ze lag in mijn armen, had geen honger, geen vieze luier, goed geslapen etc. Ineens was ze stil en enorm vrolijk, gek ding.
pi_183023111
https://imgur.com/a/wz3ygTk

Video van liefde voor stopcontacten O+
pi_183023401
Mini, wat netjes :o _O_ Ik doe ook pogingen het zo bij te houden maar mijn C is een rommelmonster die het binnen secondes weer omgebouwd heeft tot chaosstad zodra ze op de grond zit :+

Dit is onze rommelspeelhoek :D

En dan weet ze een hoop nog door de woonkamer heen te verspreiden, die mand die er staat is een poging tot orde scheppen :+

Bella, N alweer 9 maanden *O*

Jagar, wat een leuk filmpje van je wiebelkont O+ Onwijs gaaf broekje heeft hij aan zeg! Hoe gaat het met jullie?
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  donderdag 8 november 2018 @ 16:18:43 #59
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183023507
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 16:13 schreef rena het volgende:
Mini, wat netjes :o _O_ Ik doe ook pogingen het zo bij te houden maar mijn C is een rommelmonster die het binnen secondes weer omgebouwd heeft tot chaosstad zodra ze op de grond zit :+

Dit is onze rommelspeelhoek :D
[ afbeelding ]
En dan weet ze een hoop nog door de woonkamer heen te verspreiden, die mand die er staat is een poging tot orde scheppen :+

Bella, N alweer 9 maanden *O*

Jagar, wat een leuk filmpje van je wiebelkont O+ Onwijs gaaf broekje heeft hij aan zeg! Hoe gaat het met jullie?
:D

Dat babygym ding he, mijn ouders hebben precies dezelfde (keertje gevonden bij een kringloop), weet je misschien waar te koop of het merk? Hij is er helemaal gek mee.

Degene van plastic bedoel ik, blauw/oranje.
pi_183023640
Onze speelkamer:

pi_183023804
Fijn dat het herkenbaar is, vanacht maar gewoon weer in de Puckababy, want de 48 uur zijn om. Hopelijk vindt hij dan weer meer rust!

Bella wat een bijzondere mijlpaal! O+ Heb je een foto gemaakt?

Leuk om te zien mini hoe jullie het speelgoed hebben georganiseerd. En het vliegende spaghettimonster :D
Ik lees dus mee hoe jullie het allemaal doen. Inspireert mij weer voor hoe wij het hier straks gaan doen als Draakje groter is. Nu staat er speelgoed wat rammelt en kraakt klaar in een gesloten kast.

En Sacre Friends O+ kan mij voorstellen dat je met zulke opruim/schoonmaak drift ook jezelf weleens in de weg zit.
Ik ben al mn nesteldrang helaas weer kwijt.

Jagar, is toch ook reuze interessant zo’n wit ding in de muur ;)
  donderdag 8 november 2018 @ 16:40:50 #62
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183024001
Jagar, zit je dan zelf ook de hele middag in de speelkamer? of gaat je oudste daar echt zelf spelen?

quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 16:31 schreef Fuchsia_roze het volgende:

En Sacre Friends O+ kan mij voorstellen dat je met zulke opruim/schoonmaak drift ook jezelf weleens in de weg zit.
Ik ben al mn nesteldrang helaas weer kwijt.

Valt eigenlijk wel mee... ik vind het heerlijk om schoon te maken en tutten in huis.
Maar mijn nesteldrang was wel next level :') elke kamer is opnieuw geverfd en behangen.

Zelfs de wc is opnieuw behangen & de trap geverfd :7
pi_183024005
Bella O+
Foto van laatste buikfoto en N. vandaag!! O+


Oke, door jullie wil ik nu een speelkamer voor U. maken. Maar we willen ook op korte termijn verhuizen, dus aan de andere kant vind ik het ook zonde. Hmmm. 🥺
Protège moi de mes désirs.
pi_183024100
Wat een boel speelgoed hebben jullie zeg! Haha. N kijkt alleen maar om naar een hele grote witte kandalaar die op de grond staat, daarvan doet ze het laadje open. Of de box van de surround set. :')
Er liggen net als bij Rena hier ook 2 speelkleden op de grond. :P ze duwt ook het speelgoed dat ze heeft onder de bank, ook erg leuk om te doen :+

Fuchsia en Duman ik ga zo man overhalen om een foto te maken :@
Ik zeg het elke keer maar nu moet ik het echt doen want dit is wel een grote mijlpaal! O+
pi_183024140
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 16:40 schreef SacreCoeur het volgende:
Jagar, zit je dan zelf ook de hele middag in de speelkamer? of gaat je oudste daar echt zelf spelen?

[..]

Valt eigenlijk wel mee... ik vind het heerlijk om schoon te maken en tutten in huis.
Maar mijn nesteldrang was wel next level :') elke kamer is opnieuw geverfd en behangen.

Zelfs de wc is opnieuw behangen & de trap geverfd :7
Hij speelt daar zeker zelf, maar ik zit daar ook wel. Ik vind het heerlijk om het speelgoed de woonkamer uit te hebben, en of ik nou in de woonkamer met hem speel of daar maakt geen verschil... Plus, het is de kamer naast de woonkamer en ik moet erdoor op weg naar de wc, dus het is ook niet erg eenzaam...

Ik zit nu bijvoorbeeld op de rode stoel bij het raam terwijl T aan het spelen is.
pi_183024676
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet quoten aub :@
pi_183025112
Onze speelhoek:


En een mand naast de box voor het babyspeelgoed:


Ik ben allergisch voor ‘zooi’. Maar ik kick ook ontzettend op strak gestreken wasgoed waardoor de stapels kleding in de kast netjes recht zijn en zulks. Ik spoor niet, I know.
pi_183025138
Strijken O+ Strakke stapeltjes O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_183025181
Wat tof om al jullie speelplekken te zien zeg, dank! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_183025415
Ik durf niet eens een foto te plaatsen denk ik, dan krijgen alle poetsliefhebbers spontaan uitslag. :')

Wij houden van spullen. De woonkamer staat al vol met onze boeken (5 Billy's vol) (en dan hebben we elders in huis nog meer boekenkasten), platen (een Expedit) en cd's (6 Benno's). Ketels speelgoed en keukentje staan daar een beetje ad hoc tussen verspreid en het is eigenlijk altijd wel een zooi. Maar ik zou ook niet weten hoe ik er een meer georganiseerde oplossing tussen zou moeten frotten.

En dan moeten Welpjes spullen er straks ook nog bij. Voor die tijd moet ik Ketels speelgoed eens goed uitzoeken, want eerlijk gezegd ligt er ook nog veel wat hij nu eigenlijk ontgroeid is.
pi_183025511
onze "speelhoek" is al voorbij gekomen. dat is een deel van het tvmeubel welke met een schuifdeurtje dicht kan. Daar leg ik maar een paar speeltjes in zodat de zooi op de grond beperkt blijft. De rest ligt in een speelgoedbankje en in de boxlade ligt ook nog wat.
Sowieso moet savonds alles worden opgeruimd want dan zijn de katten in de woonkamer.

We hebben beneden geen ruimte voor een speelkamer maar de planning is om later boven een speelkamer te maken aangezien de andere slaapkamers niet groter zijn dan een bed+kast. Zal nog wel even duren voordat hij alleen boven mag spelen dus dat heeft geen haast.
pi_183025534
Vijfbilliesboks met Luna! O+ En +1 @ nog meer random boekenkasten elders in het huis :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_183025610
ah shit, 3 billy's hier. zaterdag nog maar snel even 2 bij halen om erbij te horen O+

nog 2 stuks en dan is de kastenwand in de eetkamer compleet. ruimte voor meer speelgoed en knutselspullen in de toekomst.
pi_183026693
Oh heerlijk die opgeruimde speelhoeken! Baby heeft alleen de box en al het speelgoed zit in de zak daaraan. Zoon heeft wel een speelhoek ( die straks echt gedeeld moet worden) en oudste heeft haar spullen onder in kast. Plaatje bij dit praatje. En ja ik was gewoon te lui om op te staan van de bank

pi_183026807
Verder heb ik de BFD gemist dus vind ik dat ik mijn popje nog even mag delen. Want we hebben vandaag gefietst O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183026996
Leuk Songeur, hoe ging het met fietsen? :)

Ik wil ook een speelkamer maken, die komt dan op zolder. Er is ruimte voor en de woonkamer is ietsjes krap met zijn vracht spulletjes. Hij kan echt wel met minder maar ik geef hem zo graag iets 'nieuws' (tweedehands is ook oké). :P

Banaan deed vandaag maar een dut, vorige week ook al eens. Vandaag was de kamer te licht en wou hij overal op blijven klimmen. Luxaflex stonden de verkeerde kant op.
Volgens mijn schoonmoeder kan hij al makkelijk op een dut de dag door. Deden die vijf van haar ook al heel snel, beweert ze in ieder geval.
Dus, wanneer gaan baby's eigenlijk naar een dutje per dag en hoe merk je dat?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183027085
Mooie foto Songeur! Fietsen met je baby O+

Leuk al die speelhoeken! Ik zal straks ook eens een foto maken, ben niet thuis nu. Ik overweeg om de box weg te doen (zit ie nooit in) en daar wat te creëeren..

Lastig PKM, als hij niet moe lijkt verder dan kan 1 dutje wel denk ik? Hier (10 maand vandaag) zitten we nog wel op 2.
pi_183027485
Ik zie hele mooie speelhoeken en speelkamers voorbij komen O+

Malteser, briljant bedacht zo jouw hoek, en heel opgeruimd (daar hou ik ook van!)

Songeur,even een O+ voor jouw salontafels! En gaaf die foto,lekker samen fietsen O+

Onze speelhoek is veranderd omdat Jewel een keuken voor haar verjaardag heeft gekregen. Voor Vlokje hebben we ook speelkleden enzo maar die laat ik vaak bij mij spelen op dat kleed in de zithoek, ipv in de speelhoek.


pi_183027543
quote:
3s.gif Op donderdag 8 november 2018 19:23 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Leuk Songeur, hoe ging het met fietsen? :)

Ik wil ook een speelkamer maken, die komt dan op zolder. Er is ruimte voor en de woonkamer is ietsjes krap met zijn vracht spulletjes. Hij kan echt wel met minder maar ik geef hem zo graag iets 'nieuws' (tweedehands is ook oké). :P

Banaan deed vandaag maar een dut, vorige week ook al eens. Vandaag was de kamer te licht en wou hij overal op blijven klimmen. Luxaflex stonden de verkeerde kant op.
Volgens mijn schoonmoeder kan hij al makkelijk op een dut de dag door. Deden die vijf van haar ook al heel snel, beweert ze in ieder geval.
Dus, wanneer gaan baby's eigenlijk naar een dutje per dag en hoe merk je dat?
T ging net na een jaar over, maar dat was eigenlijk nog een beetje te vroeg....
pi_183028331
Wauw Schanu! O+

Wij hebben niet echt iets bijzonders dus. Op de plek van de box wil ik dus wat maken.


pi_183029439
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 16:18 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

:D

Dat babygym ding he, mijn ouders hebben precies dezelfde (keertje gevonden bij een kringloop), weet je misschien waar te koop of het merk? Hij is er helemaal gek mee.

Degene van plastic bedoel ik, blauw/oranje.
Bieco Babygym
pi_183029491
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 19:47 schreef Schanu het volgende:
Ik zie hele mooie speelhoeken en speelkamers voorbij komen O+

Malteser, briljant bedacht zo jouw hoek, en heel opgeruimd (daar hou ik ook van!)

Songeur,even een O+ voor jouw salontafels! En gaaf die foto,lekker samen fietsen O+

Onze speelhoek is veranderd omdat Jewel een keuken voor haar verjaardag heeft gekregen. Voor Vlokje hebben we ook speelkleden enzo maar die laat ik vaak bij mij spelen op dat kleed in de zithoek, ipv in de speelhoek.


[ afbeelding ]
Credits gaan naar IMA van Fok. Beter goed gejat dan slecht verzonnen ;).

Jullie speelhoek _O_
pi_183029669
Wat een leuke speelplekken hebben jullie zeg!

Wij hebben dus die box in de vorm van een huisje, waar we dan ooit de voorkant uithalen en dan wordt dat in ieder geval Jip zijn plekje. Nu ligt ie eigenlijk voornamelijk op een kleed op de grond, met zijn speelgoed overal en 's avonds gooi ik dat allemaal in een susan bijl tas :D

Oude foto onder spoiler, ik weet nog dat ik deze foto naar mijn moeder stuurde en grapte dat hij nu wel kon komen want de box stond. Nou dat heb ik geweten :+ de volgende ochtend had ik een baby :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183029828
quote:
3s.gif Op donderdag 8 november 2018 19:23 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Leuk Songeur, hoe ging het met fietsen? :)

Ik wil ook een speelkamer maken, die komt dan op zolder. Er is ruimte voor en de woonkamer is ietsjes krap met zijn vracht spulletjes. Hij kan echt wel met minder maar ik geef hem zo graag iets 'nieuws' (tweedehands is ook oké). :P

Banaan deed vandaag maar een dut, vorige week ook al eens. Vandaag was de kamer te licht en wou hij overal op blijven klimmen. Luxaflex stonden de verkeerde kant op.
Volgens mijn schoonmoeder kan hij al makkelijk op een dut de dag door. Deden die vijf van haar ook al heel snel, beweert ze in ieder geval.
Dus, wanneer gaan baby's eigenlijk naar een dutje per dag en hoe merk je dat?
Hier pas bij 14/15 maanden over naar één dut. Overigens resulteerde dat wel in een goede, degelijke dut ipv hazenslaapjes. Tot op de dag van vandaag ook. Hij is ruim 3 nu maar slaapt nog altijd twee uur.
pi_183029856
Oh en dat filmpje van O. en stopcontacten O+

En Songeur O+
pi_183030219
Leuk, die speelhoeken!
Hier geen speciale hoek ofzo. Wel een box waar allerlei dingen inliggen en ik parkeer haar loopkarretje daar (rollator). Ze heeft ook een pianootje waar ze best weleens op speelt.
Ze is uitgekeken op al haar speelgoed behalve een babytablet en autostuurtje.
Nee, optrekken is haar nieuwe hobby en in anderhalve week is ze heel goed geworden. Ze schuifelt sinds gisteren ook actief langs de bank en langs de koffietafel/dienblad.
Dat laatste is wel onhandig want daar liggen altijd allerlei dingen op die ze niet mag pakken. :')
Een doos tissues leegtrekken en elke tissue vakkundig op de grond gooien, is natuurlijk wel een leuk spel. O+
Ik durf bijna te gokken dat ze stiekem losjes gaat lopen met 1 jaar. Ze gaat ineens zo hard. *O*
# Waarismijnbaby. :{
pi_183030468
Ja, die O O+. Wat een vlugge!

En leuke foto van jullie Songeur.

Even zo want off topic:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183030605
Wat leuk om al jullie speelplekken/kamers te zien! Kan ik vast inspiratie opdoen voor wanneer Sofie wat ouder is. Word dan wel een uitdaging om iets te verzinnen zodat Sofie makkelijk bij haar speelgoed kan maar de hond niet.

Afgelopen dinsdag ook weer zoveel mooie, lieve, kleine en grote baby’s voorbij zien komen!

En een *O* voor de snelle updates van C ineens! Ze wil wat te showen hebben natuurlijk op haar eerste verjaardag ;)

Voor de rest zeef :')

Maandag en dinsdag gewerkt. Hartstikke leuk maar ik was gister echt zo moe. Moet er duidelijk weer inkomen. Morgen nog een dag en dan weer weekend! Sofie gaat morgen voor het eerst een hele dag naar het kdv. Dan bespreek ik ook de maxicosi. Verder gelukkig wel een goed gevoel bij het kdv.
pi_183030721
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 21:21 schreef Malteser het volgende:
Ja, die O O+. Wat een vlugge!

En leuke foto van jullie Songeur.

Even zo want off topic:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183031029
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183031183
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 21:38 schreef Malteser het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183031397
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183031425
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183031474
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 21:48 schreef Malteser het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183031868
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 20:16 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Wauw Schanu! O+

Wij hebben niet echt iets bijzonders dus. Op de plek van de box wil ik dus wat maken.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Zie ‘klein hoekje’ als inspo :*
https://www.mamaliefde.nl/blog/tips-speelhoek-woonkamer-maken/
Protège moi de mes désirs.
pi_183033011
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Banaan lijkt me ook te jong voor slechts een dutje. Ik wijt de slaapproblemen aan slaapregressie. Misschien gooi ik dat woord er maar in volgende keer bij schoonmoeder. :D

Venco die tissues, zo herkenbaar. _O-
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  donderdag 8 november 2018 @ 22:58:51 #97
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_183033224
Even een korte inbreek over naar 1 dutje: Jacob deed dat gewoon zelf, van de ene op de andere dag. Maar ik heb die dingen dan ook nooit gestuurd. Als je slaap hebt, mag je slapen. Toch gebeurde het wonderlijke dat hij rond 14 maanden opeens wakker bleef tot een uur of 12, en na die dut trekt hij door t/m avondeten. Dat laatste is niet altijd even succesvol, maar 2x slapen is nu gewoon kansloos tenzij ziek.

Conclusie: wacht gewoon af :).
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_183036124
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183036188
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183036302
quote:
Bedankt voor de tip ^O^
pi_183036318
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 08:31:43 #102
74056 crew  ToT
pi_183036638
Altijd maar melk is ook zo saai....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder wat de vaccinatie betreft; op de dag zelf sliep hij ff wat meer dan anders en waren zijn beentjes wat gevoelig, maar de dag er op was er al helemaal niets meer aan het handje! :D
pi_183037243
Ik wilde absoluut geen discussie ontketenen over wel/geen voorkeur voor geslacht. Ik herken het totaal niet maar vind mensen die dat wel hebben niet gek of raar.
En ik waardeer ieders reactie absoluut, :* voor Luna.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183037621
ToT _O- groot gelijk hoor, het merk is dan wel weer jammer. Ik zou meteen een Trippel Karmeliet aanbieden. ;)

Ik gooi nog even een dot in het speelhoek/kamer zakje (vanwege de grootte van de foto even een spoiler):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu dus nog het domein van B, in de kasten zitten ook spullen van ons, zoals de knutselspullen van mijn vrouw, keukenmachines, keuken handdoekjes etc.
B is helemaal niet gek van Lego hoor :D Hij is ervan overtuigd dat Juul nooit met Lego gaat spelen want dat is voor jongens. Dat zijn 2 mama's vaak meespelen en bouwen, laat ie even achterwege.
Het is een kamertje op de begane grond in de uitbouw van het huis. Tot 3 jaar geleden was dit de badkamer. Toen wij het kochten was het al een slaapkamertje overigens. Kamer grenst aan de gang naar de woonkamer waar ook de keuken is. Ideale plek dus. B speelt er erg vaak en vooral met een playdate ideaal.
Dit is wel de opgeruimde status trouwens, meestal kan je er amper lopen....

Foto'tje van een deel van de woonkamer. Hier komt zodra de kerstboom de deur uit is (want die komt waar de herfsttafel nu staat) een plank tussen het muurtje rechts en de schouw. Daaronder gaan we dan wat bedenken voor Juul haar speelgoed en rechts komt iets van een poppenhuis of zo te staan voor Juul
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij moeten altijd wel praktisch denken, we hebben een klein jaren 30 hoekhuisje O+ Vooral boven is het klein.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 10:21:19 #105
74056 crew  ToT
pi_183037896
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 21:21 schreef Malteser het volgende:
Ja, die O O+. Wat een vlugge!

En leuke foto van jullie Songeur.

Even zo want off topic:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oef, doet me aan dit verhaal denken: https://www.smh.com.au/li(...)20161220-gtex2e.html

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 10:22:28 #106
74056 crew  ToT
pi_183037917
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:00 schreef exode het volgende:
ToT _O- groot gelijk hoor, het merk is dan wel weer jammer. Ik zou meteen een Trippel Karmeliet aanbieden. ;)

Ik gooi nog even een dot in het speelhoek/kamer zakje (vanwege de grootte van de foto even een spoiler):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu dus nog het domein van B, in de kasten zitten ook spullen van ons, zoals de knutselspullen van mijn vrouw, keukenmachines, keuken handdoekjes etc.
B is helemaal niet gek van Lego hoor :D Hij is ervan overtuigd dat Juul nooit met Lego gaat spelen want dat is voor jongens. Dat zijn 2 mama's vaak meespelen en bouwen, laat ie even achterwege.
Het is een kamertje op de begane grond in de uitbouw van het huis. Tot 3 jaar geleden was dit de badkamer. Toen wij het kochten was het al een slaapkamertje overigens. Kamer grenst aan de gang naar de woonkamer waar ook de keuken is. Ideale plek dus. B speelt er erg vaak en vooral met een playdate ideaal.
Dit is wel de opgeruimde status trouwens, meestal kan je er amper lopen....

Foto'tje van een deel van de woonkamer. Hier komt zodra de kerstboom de deur uit is (want die komt waar de herfsttafel nu staat) een plank tussen het muurtje rechts en de schouw. Daaronder gaan we dan wat bedenken voor Juul haar speelgoed en rechts komt iets van een poppenhuis of zo te staan voor Juul
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij moeten altijd wel praktisch denken, we hebben een klein jaren 30 hoekhuisje O+ Vooral boven is het klein.
Haha, ja nou ik zou voor Trappiste Rochefort gaan of Hel En Verdoemenis van De Molen, maar ik krijg de buurman vandaag op bezoek en hij houdt het meest van Amstel. :P En ik vond de kleurencombinatie zo ook mooi; roze gezichtje bij een rood wipstoeltje en een rood blikje Amstel, met een grijze vloer en een grijs dekentje. Alleen de mouwtjes zijn donkerblauw en de haartjes zijn iets donkerblond-achtigs. :P

Toffe speelhoek! :D :Y
pi_183037931
Zo de rest bijlezen, maar even een O+ O+ voor de stopcontactfanaat van Jagar! Gaaf filmpje! *;
Let me see you stripped down to the bone
pi_183038299
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:21 schreef ToT het volgende:

[..]

Oef, doet me aan dit verhaal denken: https://www.smh.com.au/li(...)20161220-gtex2e.html

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Raising a boy who maintains the status quo sure would be easy, but I refuse to be satisfied with that."

Dit dus. ^O^

Hoewel ik het zelf voor geen meter zo voel kan overigens ik best begrijpen dat er verdriet kan ontstaan als je een zoon krijgt maar een dochter wilde en vice versa. Maar ik zie het ook als één van de pijnlijke uitwerkingen van de maatschappelijk opgelegde verschillen tussen kleine jongetjes en kleine meisjes.
Het zit me bijvoorbeeld wel degelijk dwars hoe sterk de oma's van Günther de nadruk leggen op hoe sterk/stoer/lekkerondeugend -ie is en 'kijk, een vrachtwagen!': het is na een paar maanden babyhebben al zonneklaar hoe makkelijk jongens-jongens en meisjes-meisjes ontstaan. De wereld vergaat er heus niet door, maar dat vooronderstelde ideeën over wat het betekent om een dochter te krijgen of om een zoon te krijgen verdriet opleveren als het anders blijkt te lopen is zo verrekte zonde! :{

Enfin, de nacht. :O Tussen 22:00 en 07:00 is Günther drie keer woest wakker geworden en alleen met rondwandelen te kalmeren. Geen idee wat er nou scheef zat! Per vanmorgen weer een blij ei, dus het zal wel. Koffie! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_183038682
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 22:58 schreef Lemijn het volgende:
Even een korte inbreek over naar 1 dutje: Jacob deed dat gewoon zelf, van de ene op de andere dag. Maar ik heb die dingen dan ook nooit gestuurd. Als je slaap hebt, mag je slapen. Toch gebeurde het wonderlijke dat hij rond 14 maanden opeens wakker bleef tot een uur of 12, en na die dut trekt hij door t/m avondeten. Dat laatste is niet altijd even succesvol, maar 2x slapen is nu gewoon kansloos tenzij ziek.

Conclusie: wacht gewoon af :).
Fijn om te lezen hoe dat bij jou is gegaan. Dat is precies wat ik wou weten. :Y Ik blijf denk ik nog heel lang proberen of hij die tweede dut wil doen, hij rust er altijd toch lekker van uit, ook zonder te slapen.

Mini ik vind het altijd grappig hoe Banaan trekt naar roze speelgoed. :D Hij is verder wel echt een jongetje, maar ook een enorme dromer. O+
Geniet van je c_/ .

Exode die speelkamer ziet er leuk uit. O+

Banaan sliep van 19:00 tot bijna 08:00, hij was toch wel moe door maar een dut gisteren. Hopelijk leert hij ervan. :D

Hij geniet trouwens echt van zijn eten. Vooral alles een voor een op de grond laten vallen. Laatst loste ik het eens zo op (daaronder ergens lag zijn brood ;) ).
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183038742
quote:
3s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:05 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Hij geniet trouwens echt van zijn eten. Vooral alles een voor een op de grond laten vallen. Laatst loste ik het eens zo op (daaronder ergens lag zijn brood ;) ).
[ afbeelding ]
:D O+

Hier wordt momenteel al het eten op de grond gegooid dat groter is dan een kubieke centimeter. Acht tanden, maar afhappen ho maar :')

Wat eet jouw Banaan theoretisch op een dag momenteel? :)
Let me see you stripped down to the bone
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 11:16:17 #111
74056 crew  ToT
pi_183038817
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:44 schreef minilot het volgende:

[..]

"Raising a boy who maintains the status quo sure would be easy, but I refuse to be satisfied with that."

Dit dus. ^O^

Hoewel ik het zelf voor geen meter zo voel kan overigens ik best begrijpen dat er verdriet kan ontstaan als je een zoon krijgt maar een dochter wilde en vice versa. Maar ik zie het ook als één van de pijnlijke uitwerkingen van de maatschappelijk opgelegde verschillen tussen kleine jongetjes en kleine meisjes.
Het zit me bijvoorbeeld wel degelijk dwars hoe sterk de oma's van Günther de nadruk leggen op hoe sterk/stoer/lekkerondeugend -ie is en 'kijk, een vrachtwagen!': het is na een paar maanden babyhebben al zonneklaar hoe makkelijk jongens-jongens en meisjes-meisjes ontstaan. De wereld vergaat er heus niet door, maar dat vooronderstelde ideeën over wat het betekent om een dochter te krijgen of om een zoon te krijgen verdriet opleveren als het anders blijkt te lopen is zo verrekte zonde! :{

Enfin, de nacht. :O Tussen 22:00 en 07:00 is Günther drie keer woest wakker geworden en alleen met rondwandelen te kalmeren. Geen idee wat er nou scheef zat! Per vanmorgen weer een blij ei, dus het zal wel. Koffie! ^O^
Ik was net zo blij met een dochtertje geweest als met onze mini-ToT, maar mini-ToT gaat echt wel opgroeien met Transformers, speelgoedpistooltjes, afstandbestuurbare race-autootjes enz. :Y
pi_183038818
hahah oh PKM wat een heerlijke foto van je Banaan O+
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 11:17:16 #113
74056 crew  ToT
pi_183038835
quote:
3s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:05 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Fijn om te lezen hoe dat bij jou is gegaan. Dat is precies wat ik wou weten. :Y Ik blijf denk ik nog heel lang proberen of hij die tweede dut wil doen, hij rust er altijd toch lekker van uit, ook zonder te slapen.

Mini ik vind het altijd grappig hoe Banaan trekt naar roze speelgoed. :D Hij is verder wel echt een jongetje, maar ook een enorme dromer. O+
Geniet van je c_/ .

Exode die speelkamer ziet er leuk uit. O+

Banaan sliep van 19:00 tot bijna 08:00, hij was toch wel moe door maar een dut gisteren. Hopelijk leert hij ervan. :D

Hij geniet trouwens echt van zijn eten. Vooral alles een voor een op de grond laten vallen. Laatst loste ik het eens zo op (daaronder ergens lag zijn brood ;) ).
[ afbeelding ]
:D Whaha! :D
pi_183038840
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:16 schreef ToT het volgende:

[..]

Ik was net zo blij met een dochtertje geweest als met onze mini-ToT, maar mini-ToT gaat echt wel opgroeien met Transformers, speelgoedpistooltjes, afstandbestuurbare race-autootjes enz. :Y
maar een dochter kan toch ook opgroeien met die dingen?
pi_183038952
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:16 schreef ToT het volgende:

[..]
maar mini-ToT gaat echt wel opgroeien met Transformers, speelgoedpistooltjes, afstandbestuurbare race-autootjes enz. :Y
..en bier in blik, niet te vergeten! 8-)
Let me see you stripped down to the bone
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 11:31:32 #116
74056 crew  ToT
pi_183039091
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:17 schreef Songeur het volgende:

[..]

maar een dochter kan toch ook opgroeien met die dingen?
Misschien, maar ik ben toch echt wel wat traditioneler. :)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 11:31:57 #117
74056 crew  ToT
pi_183039105
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:24 schreef minilot het volgende:

[..]

..en bier in blik, niet te vergeten! 8-)
_O- idd! :D Voetbal kijken op tv en kut roepen enzo! ;) Bakje borrelnootjes er bij! :P
  vrijdag 9 november 2018 @ 11:58:04 #118
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_183039616
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Misschien, maar ik ben toch echt wel wat traditioneler. :)
Dat niet iedere ouder een pop voor zijn/haar zoon koopt met sinterklaas zoals ik, alle begrip. Als je maar openstaat voor de mogelijkheid dat hij straks liever tekent, of schaakt, of zo. Hem volgt in waar zijn hart sneller van gaat kloppen. ^O^ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Moderator vrijdag 9 november 2018 @ 12:02:06 #119
382129 crew  Donna
pi_183039686
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:31 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- idd! :D Voetbal kijken op tv en kut roepen enzo! ;) Bakje borrelnootjes er bij! :P
_O-
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 9 november 2018 @ 12:02:21 #120
74056 crew  ToT
pi_183039691
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:58 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Dat niet iedere ouder een pop voor zijn/haar zoon koopt met sinterklaas zoals ik, alle begrip. Als je maar openstaat voor de mogelijkheid dat hij straks liever tekent, of schaakt, of zo. Hem volgt in waar zijn hart sneller van gaat kloppen. ^O^ .
Ja tekenen en schaken is geen probleem natuurlijk, sowieso is tekenen leuk! :Y En ik vind het ook zeer belangrijk dat hij zijn intellect gaat ontwikkelen, dus schaken is helemaal prima! ^O^
Zolang hij maar niet al te veel met Barbies wil gaan spelen en een roze tutu aan wil of zo! :T Daar gaat het me meer om. ;)
pi_183039718
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:09 schreef minilot het volgende:

[..]

:D O+

Hier wordt momenteel al het eten op de grond gegooid dat groter is dan een kubieke centimeter. Acht tanden, maar afhappen ho maar :')

Wat eet jouw Banaan theoretisch op een dag momenteel? :)
Rijstewafel eet hij een stukje van en hij likt bijvoorbeeld de eiersalade eraf.
Brood ook ongeveer zo, dan eet hij vooral de kaas en komkommer.

Gebakken ei met kaas, tomaat en bacon gaat er meestal goed in. Of bananentosti met rozijnen.

Bijna elke maaltijd een stukje fruit, dat laat hij nooit staan.

Van mijn man krijgt hij altijd een lepeltje Skyr, vindt hij zalig. :D

Als zoethoudertje iets van rauwe groente of een stukje kaas.

Onbekend aantal stukjes papier en kattenbrokjes.

Avondeten eet hij graag zijn stukjes vlees en aardappel. Groenten wisselt of hij er zin in heeft.

Ik twijfel weleens of hij genoeg eet maar hij heeft vaak flinke poepluiers vol dus hij eet meer dan ik denk. Of het zijn die kattenbrokjes. ;)

Hoe heb je het trouwens voor elkaar gekregen dat Gunther uit een glas drinkt? Het wil hier nog niet zo. :')
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183039870
Wat betreft genderneutraal, ik vind alles prima wat ie wil. Ik weet nog niet waar zijn interesse naar uitgaat maar als blijkt dat dat poppen zijn, prima.

Over speelhoeken gesproken. Zo’n tipi tent, is dat wat? Of vooral een sta-in-de-weg?

Banaan! _O-
pi_183040078
Een zoon met Barbies en tutu zou ik juist van harte aanmoedigen! Heb nog een hele lading op zolder liggen. Helaas, Ketel neigt vooralsnog naar treinen, graafmachines en dino's (ook cool!).

Eens met minilot dat genderrollen een hoop verprutsen. Daarom vond ik mijn gevoelens ook heel stom. Maar je kunt je wel bewust zijn van duizenden jaren patriarchaat, het afschudden blijkt lastiger.
  Moderator vrijdag 9 november 2018 @ 12:30:50 #124
382129 crew  Donna
pi_183040151
Ik zou wel wat moeite hebben met jongens en Barbies. Alhoewel, ik verzamel Barbies dus wat dat betreft. En ik hoop dus stiekem wel dat m'n dochter dat ook leuk gaat vinden, maar auto's en dino's zijn ook prima.
Het is meer dat ik de buitenwereld zo hard vind naar meisjesachtige jongens dat ik 'hoop' dat dat een eventuele zoon bespaard blijft.
pi_183040330
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:04 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Rijstewafel eet hij een stukje van en hij likt bijvoorbeeld de eiersalade eraf.
Brood ook ongeveer zo, dan eet hij vooral de kaas en komkommer.

Gebakken ei met kaas, tomaat en bacon gaat er meestal goed in. Of bananentosti met rozijnen.

Bijna elke maaltijd een stukje fruit, dat laat hij nooit staan.

Van mijn man krijgt hij altijd een lepeltje Skyr, vindt hij zalig. :D

Als zoethoudertje iets van rauwe groente of een stukje kaas.

Onbekend aantal stukjes papier en kattenbrokjes.

Avondeten eet hij graag zijn stukjes vlees en aardappel. Groenten wisselt of hij er zin in heeft.

Ik twijfel weleens of hij genoeg eet maar hij heeft vaak flinke poepluiers vol dus hij eet meer dan ik denk. Of het zijn die kattenbrokjes. ;)

Hoe heb je het trouwens voor elkaar gekregen dat Gunther uit een glas drinkt? Het wil hier nog niet zo. :')
Ha, hier ook eentje die sowieso aanvalt op fruit, ook als alle omeletten/aardappelpartjes/toast met pindakaas schaterend op de vloer zijn beland. Toon 'm een banaan of mandarijntje en hij verorbert het in een oogwenk, mijn kleine orang-oetantje :)
LOL @ kattenbrokjes! :D
En *boks* @ Skyrfan, waarom eigenlijk maar een lepeltje als -ie het zo lekker vindt? Hier gaat er af en toe een aardig bakje naar binnen. :Y

Wat drinken uit een glas betreft, begonnen met 6 maanden en de truc was hier kleine shotglaasjes gebruiken (50 ml inhoud). Met het idee: als je als volwassene uit een emmer probeert te drinken is dat ook niet gemakkelijk. :) Eerst voorzichtig nipjes laten nemen, danwat grotere slokken, steeds meer laten helpen met zelf vasthouden en nu kan -ie het met af en toe een beetje knoeien aardig zelf. Hij krijgt alleen water, dus als er geknoeid wordt is het geen punt. We geven alleen water bij de maaltijden, gewoon steeds na een aantal happen vast voedsel aanbieden en kijken of -ie een slokje lust - zoals je het zelf ook bij je eten zou doen.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 9 november 2018 @ 12:40:39 #126
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183040339
Ik heb echt moeite om me in te houden als ik zie dat iemand moeite heeft met Barbies voor een jongen :P mijn bloed gaat dan echt koken.

Anyway... had ik ooit maar Barbies kunnen kopen :P mijn dochter had liever 'jongens'speelgoed.
Maar boeiend, als ze ouder zijn ben je überhaupt blij als ze lief zelf met iets kunnen spelen en ze gelukkig zijn.

En ik winkel voor mijn zoon ook op de meisjesafdeling qua kleding :')
  vrijdag 9 november 2018 @ 12:42:39 #127
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183040369
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:40 schreef minilot het volgende:

[..]

En *boks* @ Skyrfan, waarom eigenlijk maar een lepeltje als -ie het zo lekker vindt? Hier gaat er af en toe een aardig bakje naar binnen.:Y

Mijne lust dus totaal geen yoghurtdingen :D

Ei wel heel graag :9, net nog op.
pi_183040399
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:26 schreef lunapuella het volgende:
Maar je kunt je wel bewust zijn van duizenden jaren patriarchaat, het afschudden blijkt lastiger.
Uiteraard, dat krijg je ook in je eentje niet voor elkaar. Maar goed, relativerend: ik en mijn echtgenoot komen allebei uit traditionele, gelovige gezinnen en we zijn allebei nogal blij genderoverschrijjdend en uitermate biseksueel geeindigd - kwam dus wel goed :+
Het streven is in elk geval een kind zoveel mogelijk te laten opgroeien met de durf om zichzelf te zijn en voor zichzelf na te denken en dan zien we wel wat het eindproduct is. *)

@ Lemijn, wat voor pop? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_183040666
PKM de enige reden waarom Casper hier uit een glas wil drinken is omdat ie dan die 2 ondertandjes tegen het glas aan kan tikken :'). Vanmorgen viel ie aan op mijn grote teen terwijl ik nietsvermoedend op de bank zat :{w
  vrijdag 9 november 2018 @ 13:40:44 #130
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_183041472
Ik wilde niet gelijk de stereotype ( :') ) barbiepop noemen in mijn reactie aan ToT, maar bedoelde dat natuurlijk wel. Want het gaat niet om wat jij als ouder leuk of nuttig vindt, maar hoe je kind is en hoe je die tot zijn/haar recht laat komen. Juist als dat anders is dan hoe je zelf bent. Zo mag mijn dochter best een barbie of een jurk, ook al vind ik dat niks. Ze hoeft niet in mijn mal gegoten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:44 schreef minilot het volgende:

@ Lemijn, wat voor pop? :)
Een stoffen, maar ik heb ‘m nog niet gevonden. Franny schreef een keer over eentje van de Dille & kamille maar ik vond die in praktijk niet leuk. En ik wil eigenlijk een jongenspop, of in ieder geval niet een met vlechten en een bloemetjesjurk. Denk ik.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_183042163
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:40 schreef SacreCoeur het volgende:

En ik winkel voor mijn zoon ook op de meisjesafdeling qua kleding :')
Tussenjasje van de meidenafdeling reprazent! :7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_183042264
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:40 schreef Lemijn het volgende:
Een stoffen, maar ik heb ‘m nog niet gevonden. Franny schreef een keer over eentje van de Dille & kamille maar ik vond die in praktijk niet leuk. En ik wil eigenlijk een jongenspop, of in ieder geval niet een met vlechten en een bloemetjesjurk. Denk ik.
Ikea had een paar jaar terug hele leuke, allerlei etniciteiten en met ambigu gender. ;) Ze zitten nu niet meer in het assortiment maar zijn nog wel op marktplaats te vinden geloof ik.
pi_183043120
Lemijn, Mini en Micro hebben een zonnekindpop (Mini inmiddels een grote en een kleine, micro alleen een kleine - die trouwens sprekend op hem lijkt haha) Misschien helpt 't om daarop te zoeken? Als mini vier wordt krijgt ze een lijs en ik verheug me daar nu al op O+

Mini, uitermate biseksueel :D Ik sluit me aan bij jou en Lemijn. Ik hoop dat mijn kindjes de ruimte voelen om bij mij helemaal zichzelf te zijn, ook als dat lijnrecht staat tegenover wat ik doe of voel of wil (al zal dat niet zo snel zijn) Dat gaat ongetwijfeld situaties opleveren waarin ik even moet slikken of zelf op onderzoek uit moet gaan, maar dat is imho inherent aan het opvoeden van je kind. Om je door de wereld te bewegen is al uitdaging genoeg, laat staan als je je thuis ook nog moet verstoppen. Wat jongetje/meisje betreft kan het me niet boeien. Toen mini geboren werd, kreeg ik vaak te horen "zie je wel dat het je wel uitmaakt, ze heeft altijd roze of paars aan!" maar micro heeft ook altijd roze en paars aan, want dat zijn namelijk míjn favoriete kleuren O+ Nou is micro natuurlijk de eerste acht maanden van zijn leven een meisje geweest he, dus nou ja, een genderbende was het toch al ;) En qua speelgoed, nee, ik maak geen onderscheid.

Neemt niet weg dat het een moeilijke situatie is Malteser, en daar kwam ik eigenlijk even op reageren.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja ik kom hier zo even binnen vallen maar er ontstaat ondanks alles weer iets meer ruimte om meer mee te lezen, dus misschien ook wel om meer te reageren.
Make your own kind of music.
pi_183043337
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 20:50 schreef Malteser het volgende:

[..]

Bieco Babygym
Idd, deze is het die wij hebben; https://goo.gl/images/wWiMDS Hebben hem ook van iemand gehad en ze heeft er dikke pret mee.

Aure wat een geweldige box O+ O+ O+

Malteser, wat lastig voor je vriendin. Ik zou ook niet goed weten hoe daar op te reageren :{ Denk dat wat je man zegt een goed advies is, je kunt ook verder niks veranderen of relativeren aan haar emoties nu, hopelijk groeit ze er vanzelf naartoe.

Takkie, wennen he weer werken? Zal ook voor je kleine meisje wel wennen zijn op het KDV, hopelijk gaat alles goed :)

Leuke foto van de kleine man van Tot :)

Die foto van Banaan :D O+ Wat betreft dutjes heeft onze diva ook wel eens een periode gehad dat er met moeite een dutje gedaan werd, nu doet ze weer 2 tot 3 dutjes op een dag sinds een tijdje.

Manlief is even bonusdochter ophalen van school en heeft baby ook meegenomen. Een. Heel. Half. Uur. Alleen. Thuis. *O* Weekend wordt druk, bonusdochter is jarig en ik moet morgen ook gewoon werken. Met mijn mond gaat het alweer aardig goed eigenlijk, ik griezel er alleen van als ik per ongeluk langs de gaten kom met mijn tong _O-
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183043365
Pff. Hoe pakken jullie dit aan, je ziet dat je baby heel erg moe is en toe is aan het middag dutje. Máár zodra ze in bed ligt weigert ze gewoon en gaat ze op handen en knieën zitten :')
Laten jullie je baby huilen? Of gaan jullie er gelijk heen?
(Ze huilt niet echt het is meer klagen ofzo :X )
pi_183043386
CassE wat fijn/leuk om weer van je te lezen, hoe gaat het? :*
pi_183043475
Mini is dat jasje van de Hema? Banaan heeft er een broekje van. Vind ik totaal niet voor meisjes. Hij moet wel altijd lachen als hij het broekje ziet, dat is met andere broekjes niet. :D

Als Banaan met poppen zou spelen zou ik dat niet erg vinden. Het is spelen en hij zou ermee leren zorgen. Als hij een meisje wil worden later zou ik dat wel heel jammer vinden. Zou hij homo zijn daar zou ik aan kunnen wennen. Wil hij liefdeloos door het leven zoals Mark Rutte dan zou ik zwaar teleurgesteld zijn. -O- Als hij een enorme vrouwenverslinder wordt zou ik ook niet blij zijn trouwens. :D

Ouch Fleur! Banaan probeert weleens om uit mijn knie te drinken, dat lijkt in de verste verte op een borst en dat is genoeg. :')

Banaan snapt het idee van drinken uit een beker wel maar als ik hem die geef kiept hij hem vrij standaard een paar keer om. Misschien met iets meer begeleiding proberen zoals jij zegt Mini.

Skyr geven we maar beperkt want er zit best veel suiker in. Misschien moet ik mijn man eens overtuigen om aan de kwark te gaan, dat gaat er vast ook goed in.

Cass O+

Rena fijn dat je al minder last hebt. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  vrijdag 9 november 2018 @ 16:10:34 #139
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183044448
Ik kijk ook op de meisjesafdeling naar kleding voor I. :Y. Ben best wel allergisch voor dat cliché blauw voor jongetjes en roze voor meisjes gedoe (vooral als er dan teksten op staan als stoer en lief). En opmerkingen van anderen over welk gedrag/speelgoed/hobby's/etc. bij jongens of meisjes hoort. Mijn oma kreeg kortsluiting toen ik op vioolles zat en daarnaast ook wilde gaan kickboksen. 'Maar dat is voor jóngens!' :{w!

I. is vandaag aan het plakken. In z'n wiegje slaapt hij niet of maar heel kort en onrustig maar bij moeders op de buik lukt het dan toch stukken beter. Wel jammer dat ik steeds naar het toilet moet omdat ik twee liter water op heb en mijn blaas na de bevalling nog steeds het formaat van een knikker lijkt te hebben :').

En oh wat zie ik er tegenop om weer aan het werk te gaan. Ik zit er al een tijdje niet meer op m'n plek en mijn leidinggevenden waren gister op kraambezoek. Dat was ongemakkelijk. Ze hadden vooral aandacht voor de hond en ik merkte dat we elkaar eigenlijk niet zo veel te vertellen hadden. Toen ze weggingen bedankte ik ze nog wel voor hun komst en kreeg ik terug: ''oh maar dat doen we standaard, dit soort bezoeken'. Oké is goed. Nu zit ik eraan te denken om op een toffe vacature te reageren maar dat is spannend want ik heb nu wél een vast contract en ben goed in wat ik doe. Die andere functie zou me wel liggen denk ik maar veel is nog nieuw voor me (weinig tot geen ervaring mee). Dus ja, of dat wat wordt?! Maar, niet geschoten...
  vrijdag 9 november 2018 @ 16:45:50 #140
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183045054
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 14:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Tussenjasje van de meidenafdeling reprazent! :7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leuk O+

Wij hebben ook een bontjasje van de meisjesafdeling.
En heel veel leggings met printjes & wat longsleeve shirtjes.

Deze zag ik laatst, maar niet meer in zijn maat :'(
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183045258
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 15:15 schreef BellaaElisa het volgende:
Pff. Hoe pakken jullie dit aan, je ziet dat je baby heel erg moe is en toe is aan het middag dutje. Máár zodra ze in bed ligt weigert ze gewoon en gaat ze op handen en knieën zitten :')
Ja, hierzo. :') Ik voed de mijnes in slaap op bed, maar Günther ging zojuist - ondanks al vijf uur wakker - steeds op handen en knieën zitten terwijl mijn tepel nog vacuüm gezogen in zijn mond zat :X

Nu maar weer even naar beneden, over een half uurtje opnieuw proberen. Geen tips, wel een -boks-

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-11-2018 17:27:02 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_183045331
PKM, in mijn Skyr (naturel) zit anders geen suiker! Doe er zelf gewoonlijk scheutje schenkstroop door :9

Wij hebben Günther de eerste maanden gewoon uit een bekertje leren drinken door zelf het bekertje/glaasje vast te houden en er door hem uit laten nippen. Daarna zelf laten meehelpen door samen vast te houden en pas heel recent na de eerste slokjes zelf loslaten en hem verder laten drinken zonder hulp. Het glaasje gewoon binnen zijn bereik neerzetten levert onmiddellijk glas + inhoud op de grond op :Y

En yep, Hema. We hebben ook een gele 'meisjes'trui met die stippen voor Günther, door mijn echtgenoot aangeschaft. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_183045385
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 16:45 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Leuk O+

Wij hebben ook een bontjasje van de meisjesafdeling.
En heel veel leggings met printjes & wat longsleeve shirtjes.

Deze zag ik laatst, maar niet meer in zijn maat :'(
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Croissantjespants! Waar? Hoe?!
Günther heeft altijd shirtje + legging aan bij dreumesyogales, die zou met deze enorm de blits maken! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_183045739
Bella, ging de jouwe uiteindelijk wel plat? Hier werd zojuist een forse poepluier geproduceerd (de derde van de dag!) dus ik denk dat dat dwars zat. :) Direct na verschonen onder zeil ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_183045822
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 17:26 schreef minilot het volgende:
Bella, ging de jouwe uiteindelijk wel plat? Hier werd zojuist een forse poepluier geproduceerd (de derde van de dag!) dus ik denk dat dat dwars zat. :) Direct na verschonen onder zeil ^O^
Ah, nee ook wel een poepluier geproduceerd. Maar nog geen dut gedaan voor vandaag :') eigenwijze dame hier.
Fijn dat O. wel na het verschonen onder zeil is zeg! Deed N. dat maar
:O
pi_183045837
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 16:57 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, hierzo. :') Ik voed de mijnes in slaap op bed, maar Günther ging zojuist - ondanks al vijf uur wakker - steeds op handen en knieën zitten terwijl mijn tepel nog vacuüm gezogen in zijn mond zat :X

Nu maar weer even naar beneden, over een half uurtje opnieuw proberen. Geen tips, wel een -boks-
Hier voed ik N. Ook altijd in slaap maar soms lukt het en soms niet, ondanks dat ze duidelijk moe is! Heb een foto gemaakt met de babyfoon ga zo eens die posten :')
pi_183045923
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 15:05 schreef CassElliot het volgende:
Lemijn, Mini en Micro hebben een zonnekindpop (Mini inmiddels een grote en een kleine, micro alleen een kleine - die trouwens sprekend op hem lijkt haha) Misschien helpt 't om daarop te zoeken? Als mini vier wordt krijgt ze een lijs en ik verheug me daar nu al op O+
Gaaf! Ik vind die Waldorfpoppen erg tof, krijg wel jeuk van de Nederlandse naam :+
Waar heb jij de jouwe gekocht? :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 9 november 2018 @ 17:49:36 #148
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183046047
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 16:45 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Leuk O+

Wij hebben ook een bontjasje van de meisjesafdeling.
En heel veel leggings met printjes & wat longsleeve shirtjes.

Deze zag ik laatst, maar niet meer in zijn maat :'(
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oooh die is leuk O+!
pi_183046948
Eerste popje voor Günther gescoord, dank voor de inspiratie weer, lief topic! :*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_183047080
Misschien moet ik die ook maar eentje vragen voor Welpje! Vind Sintcadeaus verzinnen voor een kind van dan krap 2 maanden oud nog best een uitdaging, maar zo'n popje is nog wel leuk en babyproof.
  vrijdag 9 november 2018 @ 19:36:07 #151
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183047868
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 18:57 schreef lunapuella het volgende:
Misschien moet ik die ook maar eentje vragen voor Welpje! Vind Sintcadeaus verzinnen voor een kind van dan krap 2 maanden oud nog best een uitdaging, maar zo'n popje is nog wel leuk en babyproof.
Dit is ook wel een leuke tip! Deze heb ik voor Ollie gekocht, voor Sinterklaas. Heb m al even getest en hij vindt m echt interessant! En hij scheelt maar een paar weekjes met de jouwe👍
pi_183047927
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 19:36 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Dit is ook wel een leuke tip! Deze heb ik voor Ollie gekocht, voor Sinterklaas. Heb m al even getest en hij vindt m echt interessant! En hij scheelt maar een paar weekjes met de jouwe👍
Die vond mijn baby toen ook heel interessant!
pi_183048017
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 17:26 schreef minilot het volgende:
Bella, ging de jouwe uiteindelijk wel plat? Hier werd zojuist een forse poepluier geproduceerd (de derde van de dag!) dus ik denk dat dat dwars zat. :) Direct na verschonen onder zeil ^O^
Zelfquote. Gastje maakt er meteen even een >2,5-urige dut van en slaapt nu dus nog steeds. Dat wordt een late avond! :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_183048081
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Zelfquote. Gastje maakt er meteen even een >2,5-urige dut van en slaapt nu dus nog steeds. Dat wordt een late avond! :')
Oh dan is wat N. deed toch fijner. Die zit nu in bad en leg ik zo uitgeteld in bedje. :') sterkte! c_/ :O :+

Edit: en als je hem nou wakker maakt? Dan is ie niet helemaal uitgerust.
pi_183048170
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 19:46 schreef BellaaElisa het volgende:

[..]

Oh dan is wat N. deed toch fijner. Die zit nu in bad en leg ik zo uitgeteld in bedje. :') sterkte! c_/ :O :+

Edit: en als je hem nou wakker maakt? Dan is ie niet helemaal uitgerust.
Nee joh, ik maak geen slapende baby wakker - hij ligt zeer tevreden te knorren! O+
Het is ook geen ramp verder, mijn lief komt pas heel laat thuis en eigenlijk wel gezellig om het feestbeestje vanavond beneden te hebben. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 9 november 2018 @ 20:05:18 #156
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183048583
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 17:04 schreef minilot het volgende:

[..]

Croissantjespants! Waar? Hoe?!
Günther heeft altijd shirtje + legging aan bij dreumesyogales, die zou met deze enorm de blits maken! :D
Zara, maar 7,95 volgens mij.

Sowieso is de meisjesafdeling van Zara een aanrader voor jongetjes :P
Molo voor meisjes ook & nextdirect.
pi_183048832
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 20:05 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Zara, maar 7,95 volgens mij.

5,95 zelfs maar! :D
Croissantlegging onderweg. Ik hou van dit topic vandaag! O+ *)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 9 november 2018 @ 20:17:13 #158
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183048900
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 20:14 schreef minilot het volgende:

[..]

5,95 zelfs maar! :D
Croissantlegging onderweg. Ik hou van dit topic vandaag! O+ *)
Nog beter :P

Ze hebben m ook gewoon in de winkel.
Zara leggings vallen wel HEEL klein, we dragen hier 80 met 68cm.
pi_183049327
Rekening gehouden met Spaanse kaboutermaatvoerinkjes :Y

Edit: hij slaapt nog stééds! :o Zou -ie om 17:20 abusievelijk gedacht hebben dat het al nacht was? :D

[ Bericht 50% gewijzigd door minilot op 09-11-2018 20:40:28 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_183049564
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 20:34 schreef minilot het volgende:
Rekening gehouden met Spaanse kaboutermaatvoerinkjes :Y

Edit: hij slaapt nog stééds! :o Zou -ie om 17:20 abusievelijk gedacht hebben dat het al nacht was? :D
Als hij dan maar niet om 3.30 denkt dat het ochtend is...
pi_183049584
Sofie doet mee met de slaapsessie van Gunther. Om 17.30 waren we thuis en heeft ze gedronken. Om 18.30 in slaap gevallen. Doet ze anders nooit ‘s avonds. Benieuwd hoe laat ze nu wil eten, heeft pas 4 voedingen gehad vandaag.

Wat een schattig popje! Waar zijn die te koop? Als ik zoek op zonnekindpoppen vond ik voor die kleintjes voornamelijk zelf-maaktips.
pi_183049703
Voor T heb ik hier bij de wereldwinkel een pop gekocht. Die heb ik Bob genoemd. Bob de pop. :') T kijkt er niet naar om, helaas. Ondanks onze pogingen om zo genderneutraal als mogelijk te zijn, was zijn eerste woord het Duitse woord voor graafmachine :X
  vrijdag 9 november 2018 @ 20:50:20 #163
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183049737
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 20:34 schreef minilot het volgende:
Rekening gehouden met Spaanse kaboutermaatvoerinkjes :Y

Edit: hij slaapt nog stééds! :o Zou -ie om 17:20 abusievelijk gedacht hebben dat het al nacht was? :D
Het is al wel vroeg donker natuurlijk :P

Maar je hebt iig wel lef :D om hem niet wakker te maken.
pi_183049980
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 20:34 schreef minilot het volgende:
Rekening gehouden met Spaanse kaboutermaatvoerinkjes :Y

Edit: hij slaapt nog stééds! :o Zou -ie om 17:20 abusievelijk gedacht hebben dat het al nacht was? :D
De mijne is ook al iets na 18:30 gaan slapen, ook nogal vroeg. Verwachtte een hazenslaapje dus niet gedacht even de plasluier voor de nacht te verschonen. Eens zien of dat bij haar eerste wakker-momentje gaat lukken anders zal ze meuren de volgende dag. :P :@ :X :')
pi_183050751
Mijnes ligt normaal om 19:30 in bed en wil juist niet gaan slapen vanavond :')
  vrijdag 9 november 2018 @ 21:40:03 #166
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183050903
Mijne slaapt natuurlijk al.
Die hoor ik morgenochtend ergens pas weer. O-) :P
pi_183050965
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fjäll, Nimme en Roosje, allen met grote zorg (zowel pop als naam) uitgekozen door Mini. Onze poppen komen van Atelier Poppejet, maar Kleine Katrijn maakt ze ook, Nänchen ook en op Etsy kun je ook veel vinden als je zoekt op zonnekindpop, waldorfpop of lijs. Soms ook op knuffelpop. Of voor de jonge babytjes op knooppopje. Maar wie zocht heeft ze inmiddels vast al lang gevonden :D

De boeken die erachter op de foto staan zijn trouwens ook echt toffe eersteverjaardagscadeaus! Het dierenboek en Het plantenboek met tekeningen van Katie Scott O+

Mini, ik hoop niet dat 'ie je nou om 4 uur wakker toetert :D
Make your own kind of music.
pi_183051755
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 21:40 schreef SacreCoeur het volgende:
Mijne slaapt natuurlijk al.
Die hoor ik morgenochtend ergens pas weer. O-) :P
Baby boven baby. :P
pi_183051883
Oh die poppen zijn ook lief! O+ maar wij hebben al zoveel knuffels en poppen.. en peuter kent ze allemaal en speelt iedere dag met alles dus kan ze niet even omwisselen helaas.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het gekke eraan is dat wij haar zelf niet actief gestimuleerd hebben om met poppen te spelen, of niet bewust in elk geval.

Hebben jullie dat filmpje weleens gezien over genderstereotypering met speelgoed? Is wss al weleens gedeeld hier?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Interessante stof blijft dat. zei de nog altijd enigszins aanwezige psycholoog in mij hehe :+

Mini ik ben echt heel benieuwd wat Gunther doet nu haha! Helemaal met je eens hoor, geen slapende baby’s wakker maken, maar ik zou nu toch wel zenuwachtig worden voor de nacht :P.

Jagar hoe gaat het nu met O en de nachten? :)
  vrijdag 9 november 2018 @ 22:26:19 #170
149959 SQ
snelle trees
pi_183052016
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 21:42 schreef CassElliot het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fjäll, Nimme en Roosje, allen met grote zorg (zowel pop als naam) uitgekozen door Mini. Onze poppen komen van Atelier Poppejet, maar Kleine Katrijn maakt ze ook, Nänchen ook en op Etsy kun je ook veel vinden als je zoekt op zonnekindpop, waldorfpop of lijs. Soms ook op knuffelpop. Of voor de jonge babytjes op knooppopje. Maar wie zocht heeft ze inmiddels vast al lang gevonden :D

De boeken die erachter op de foto staan zijn trouwens ook echt toffe eersteverjaardagscadeaus! Het dierenboek en Het plantenboek met tekeningen van Katie Scott O+

Mini, ik hoop niet dat 'ie je nou om 4 uur wakker toetert :D
mijn moeder gaf daar cursussen in, antroposofische poppen maken O+
disclaimer
pi_183052069
Gender, soms vind ik dat een lastig onderwerp. Ik was zelf niet bepaald een meisje meisje. Ik was (en ben) gek op voetbal, speelde alleen met jongens, droeg altijd een broek, kon uren met Lego bouwen etc etc.

B is een jongen die roze stom vindt, graafmachines, ninja's, dino's, stoeien, pistolen bouwen, zwaardvechten en voetballen the bomb vindt.

En Juul, ik ben benieuwd. We kregen bij B veel opmerkingen in de trant van 'gelukkig is het een jongen' omdat wij allebei niet van het vlechten, koekjes bakken etc zijn. Zo diep zit het dus bij anderen.
Als Juul koekjes wilt bakken, bak ik koekjes en als ze lang haar krijgt, leer ik wel vlechten.

Ik heb sowieso het idee dat wij als 2 moeders tegen vooroordelen op moeten boksen. (Niet hier hoor!) En dat vind ik soms moeilijk.
pi_183052554
Ja, dat boekje van Spees heb ik hier ook! Fantastisch! Dat babygymding heb ik ook... die vindt ze nog te heftig ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik merk dat ik nu heel veel meidenspeelgoed krijg, maar Li gaat straks vooral heel veel jongenszooi om haar heen hebben. Hier kiezen Ow en Js wel zelf voor maar worden ze ook beïnvloed door de kinderen om zich heen. Zo was de favo kleur van Ow roze, totdat hij van een ander kind hoorde dat dat gek was. En hij wil ook niet meer in het openbaar worden gezien met zijn roze frozen plaid. ...

Helsinki, gewoon lekker solliciteren.. je kan altijd nog af zeggen :)

Li deed trouwens afgelopen nacht een slaapsessie van 20.30-4.16 :o ben benieuwd ;) 1 goede slaper tussen mijn kids zou wel worden gewaardeerd.
Verder is hier echt nog niets aan een ritme... hoe is dat bij de andere augustus/september baby’s ?
pi_183052829
Ik lees over goed en langslapende baby's :D die van mij heeft die memo kennelijk gemist :')

En ik zie gave poppen voorbij komen!

Qua voorkeur geslacht, heftig hoor als het zo diep zit. Ik moet bekennen dat ik bij Vlokje wel meer 'voorkeur' had voor een meisje omdat we al een meisje hadden. Maar een zoon was met diezelfde reden ook juist net zo leuk geweest, dus eigenlijk maakte het ook juist weer niets uit. En ik heb soms ook een traantje gelaten om het feit dat ik 2 meisjes heb,maar dan omdat het mij beangstigt hoe kwetsbaar zij als meisje zijn in deze wereld en hoe bang mij dat maakt omdat ik ze niet altijd zal kunnen beschermen.

Gender neutraal opvoeden, mijn meiden mogen doen en dragen wat ze willen. Ik zie ze misschien nog wel liever op kickboksen dan op ballet. Ze hoeven van mij geen meisje meisje te zijn, liever dat ze zichzelf zijn op welke manier dan ook, en sterk in hun schoenen durven staan want dat hebben ze nodig in deze maatschappij.

Exode, herkenbaar die vooroordelen en jammer dat mensen zo reageerden op B. Bij ons was het juist andersom,mensen hoopten maar dat we een meisje zouden krijgen omdat een jongen zonder vader wel erg zielig zou zijn :{
pi_183056323
Loj; ook hier nog niets van ritme. Sofie is nu 3 maanden. Soms denk ik dat ze een ritme heeft maar besluit ze de dag erop om het weer heel anders te doen. Meestal is ze overdag 1.5-2 uur wakker en dan is het weer tijd om te slapen. Maar dat slapen kan 10min zijn of ruim 3 uur. ‘S avonds ligt ze meestal tussen 20.00 en 20.30 op bed. Maar ook daar maakt ze vrij vaak zelf een uitzondering op :P

Sofie heeft van 18.30 tot 4.15 geslapen! Toen schreeuwend wakker van de honger. En ik denk ook de kou want ze had alleen haar pyjama aan. Gedronken en slaapzak aangedaan maar zo te horen vind Sofie het tijd om te spelen. Ik niet...

Ik hoop dat Sofie later de vrijheid voelt om volledig zichzelf te zijn en dat ze daar zeker thuis niet in beperkt hoeft te zijn. Ik was als kind zelf een halve jongen volgens mijn omgeving. En daar hebben mijn ouders nooit moeilijk over gedaan. Tegelijkertijd speelde ik thuis ook graag met poppen. Sofie heeft tot nu toe meer speelgoed met een auto erop en mintgroen spul i.p.v. roze. Maar dat komt ook doordat ze een ouder neefje boven zich heeft.
Mijn vriend vind het erg leuk om kleding te kopen voor Sofie maar dat is dus wel bijna altijd roze of in ieder geval erg voor meisjes. Maar ik kleed haar bijna altijd aan dus wissel het bewust af. Krijg de kriebels van al dat roze ;)

Wat Schanu schrijft herken ik wel. De zorg om de kwetsbaarheid van meiden. En nu weet ik dat er ook jongens misbruikt worden maar mijn verleden voedt deze angst wel. Ik hoop Sofie weerbaarder te kunnen maken dan dat ik zelf was. En in ieder geval het vertrouwen te geven dat ze het thuis kan (moet) vertellen wanneer er iets gebeurt wat ze niet wil.
pi_183056584
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 22:18 schreef hetzusjevan het volgende:
Mini ik ben echt heel benieuwd wat Gunther doet nu haha!
Even snel, want ontbijt aan het fixen.. Günther sliep dus vanaf 17:15. Om 21:15 werd -ie jengelend wakker. Gezellig mee naar beneden genomen tot een uur of elf, toen begon -ie te gapen en zijn we naar bed gegaan. Nog even wakker geworden toen mijn lief rond 01:00 thuis en naar bed kwam, toen ook gevoed. En vervolgens geslapen tot 07:00. Niks te klagen dus, meevaller! :D
Straks de rest bijlezen :W

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-11-2018 10:15:25 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_183056638
Ik kreeg eerst een zoon en daarna wilde ik zoooo graag een dochter. Ik vind gewoon de meisjeskleding vaak net wat leuker en het gefriemel met speldjes, Barbies en dat soort dingen trekt mij gewoon aan.
Ik was dan ook best wel zenuwachtig toen we voor de geslachtsbepaling gingen want als het weer een jongen zou zijn, denk ik dat ik oprecht een beetje verdriet zou hebben. Een meisje zou er dan echt niet inzitten. Daarbij: ik had nog veel jongenskleding en wilde graag all the way shoppen voor meisjesspul. :+
En van ieder geslacht 1 vond ik toch wel een leuk idee. Ik ben minder een jongensmoeder ofzo. :')
Dus ik huilde van ‘opluchting’ en blijdschap toen we hoorde dat ze een meisje was.
En nu heeft ze dus een lilapaarse kamer, met roze items, best wel wat roze kleding (niet altijd bewust, ik kies regelmatig voor een andere kleur) en heeft ze vanwege die lekkere bos haar, dagelijks gekleurde speldjes en elastiekjes in haar haar. O+
Ik ben gewoon dolblij met haar. En ik had van een jongen zeker zoveel gehouden maar de ‘ervaring’ met het hebben van een meisje gemist, denk ik.
Of mij altijd afgevraagd hoe een meisje van mij eruit zou zijn. Deze lijkt tenminste een beetje op mij en draagt ook mijn naam als 2e naam.
Zou ik een 3e krijgen, dan zou het mij werkelijk niet uitmaken.
pi_183056652
Wij sliepen vannacht weer, na 5 weken, in ons eigen huis en Jip sliep door :o O+
pi_183056683
Ah, Jip had last van heimwee afgelopen weken. *O* voor het doorslapen en *O* voor het weer in eigen huis slapen!
pi_183056976
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 08:16 schreef Aure het volgende:
Wij sliepen vannacht weer, na 5 weken, in ons eigen huis en Jip sliep door :o O+
O+ Vast heel fijn om terug te zijn!
Let me see you stripped down to the bone
pi_183056991
Zoooo, ontbijt met Günther zit er weer in!

Kerstomaten, diepvrieserwtjes (ik ploink ze van de tafel richting Günthers kinderstoelblad en hij probeert ze zo snel mogelijk te pakken en oppeuzelen *)), volkoren toast met banaan, wit getoast broodje met smeerkaas, glaasje water. :9



Wat aten jullie beebs vanmorgen? :)

Goed, tijd om samen het vaderlief eens het bed uit te gaan schoppen :7
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 november 2018 @ 09:20:06 #181
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183057066
Ben heel blij dat onze tweede een meisje is, mede ook omdat deze zwangerschap en bevalling zo anders waren (nr 1 4300 gram, nr 2 1120 gram en prematuur). Als het een jongen was geweest was ik misschien gaan vergelijken. Nu is het een meisje, klein maar fijn. Dat ze wel of niet op mij zou lijken zou me een worst wezen, mijn ego is niet zo groot geloof ik. Heb juist liever dat mijn koters enkele van mijn eigenschappen overslaan ;)
Daarnaast vind ik het leuk omdat het ánders is. Ik vind kleren kopen echt wel wat leuker voor haar. Overigens is het niet allemaal roze - ik doe haar gerust een autoromper aan van haar broer. En de wagen is stoer grijsblauw. Met een roze deken, dat dan weer wel :)
  zaterdag 10 november 2018 @ 09:21:24 #182
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183057077
Jezus wat eem onbijt voor Günther!! Ik vergeet steeds dat hij ook van januari is. Onze meis drinkt nog heel veel melk en dan wat fruit- en groente puree en hier en daar een korstje brood.
  Moderator zaterdag 10 november 2018 @ 09:23:39 #183
382129 crew  Donna
pi_183057099
Haha wat een ontbijt!

G heeft een fles gehad als ontbijt en krijgt zo een halve snee brood en fruit, ik denk banaan.
pi_183057446
Fijn Aure! *O*

In het kader van genderneutraal. Casper werd blij van een wit/roze unicorn *)


pi_183057507
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 09:21 schreef Aventura het volgende:
Jezus wat eem onbijt voor Günther!! Ik vergeet steeds dat hij ook van januari is. Onze meis drinkt nog heel veel melk en dan wat fruit- en groente puree en hier en daar een korstje brood.
Ik heb een deel ervan op hè? Wij eten altijd hetzelfde als Günther en delen wat er op tafel staat of op ons bord ligt met het kind. :)
De beeb at hiervan twee kerstomaten, driekwart van die erwtjes, één sneetje volkoren toast met halve banaan en de helft van het witte broodje smeerkaas. Ik de rest :)

En Günther drinkt nog steeds een boel melk bij me hoor. :Y Puree voeren hebben we nooit gedaan, we zijn rond zes maanden meteen gestart met stukken en stukjes zelf laten eten.

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 10-11-2018 10:18:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_183057581
Ooh mini dat heeft echt nog prima uitgepakt! Fijn zo :Y. Luxe ontbijtje als kers op de taart, prima start van het weekend in huize minilot ;).

Aure *O* wat fijn dat jullie weer thuis zijn én dat Jip goed geslapen heeft.

Loj: hier 8 wkn en nog zoekende naar het ritme. Ik wil nu beginnen met haar overdag wakker weg te leggen in eigen ledikant zodat ze zelf leert in slaap te vallen en went aan het bed. Maar ik heb nog niet ontdekt wat haar vroege slaapsignalen zijn en hoelang ze gemiddeld wakker is. Work in progress :+.

Idd stom die opmerkingen, hoezeer ze ook niet verkeerd bedoeld zijn natuurlijk, maar ik snap je gevoel wel. Merk dat mensen altijd denken dat iedereens ideaalbeeld “van elk geslacht 1 kindje” is, maar dat voelt lang niet voor iedereen zo en sommige mensen hebben idd echt geen voorkeur.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183057599
CassElliot, dank voor de puike boekentips! O+ _O_

quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 20:44 schreef Takkie88 het volgende:
Wat een schattig popje! Waar zijn die te koop? Als ik zoek op zonnekindpoppen vond ik voor die kleintjes voornamelijk zelf-maaktips.
Opgeduikeld op Etsy, daar wemelt het van de 'Waldorf dolls' en 'Steiner dolls'. :Y
Hoe ging jullie avond/nacht verder na de rare slaaptijd? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_183057614
Oh, mini! Goed ontbijt. :)
U. kreeg opeens erg veel slaap toen we wilden ontbijten, dus hij krijgt nu lekker melk als ontbijt. ;)

We gaan straks naar de Efteling! *O* Jammer van het weer, maar ach.

Ik wilde destijds alleen een jongen, echt geen meisje. En ik kreeg gelukkig een super leuk jongetje. *;
Maar tijdens de zwangerschap merkte ik dat ik ook we heel graag een meisje zou willen hebben. Dus nu hoop ik dat de 2e een meisje wordt. O+
Maar eerlijk gezegd maakt het verder niet uit. Als hij/zij maar gezond is.
Protège moi de mes désirs.
pi_183057701
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 22:18 schreef hetzusjevan het volgende:
kdv naspelen
:D O+

quote:
Hebben jullie dat filmpje weleens gezien over genderstereotypering met speelgoed? Is wss al weleens gedeeld hier?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Interessante stof blijft dat.
Ja, komt regelmatig voorbij. :) Maar kan niet vaak genoeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_183057766
Casper in de kar! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_183057800
D.U.M.A.N. - Efteling! *O* Succes met het weer
Ik ga komende week op een doordeweekse dag :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 november 2018 @ 10:21:07 #192
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183057815
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 09:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb een deel ervan op hè? Wij eten altijd hetzelfde als Günther en delen wat er op tafel staat of op ons bord ligt met het kind. :)
De beeb at hiervan twee kerstomaten, driekwart van die erwtjes, één sneetje volkoren toast met halve banaan en de helft van het witte broodje smeerkaas. Ik de rest :)

En Günther drinkt nog steeds een boel melk bij me hoor. :Y Puree voeren hebben we nooit gedaan, we zijn rond zes maanden meteen gestart met stukken en stukjes zelf laten eten.
Maar toch! Lekekr gevarieerd al! Hier dus wel puree, voor baby O. is dat het beste. Haar spierspanning was een tijdje niet optimaal (is inmiddels goed), maar ook nu zit ze nog niet goed rechtop, vandaar. Ze verslikt zich nog vaak en ook snel, ik vind stukken daarom nog niet verantwoord. Wat welk gek is, dat ze allang tanden heeft. Twee boven en twee onder. In theorie zou ze een stuk appel of stokbrood kunnen happen. Maar nee, nog even wachten.
pi_183057936
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 10:21 schreef Aventura het volgende:

[..]

Maar toch! Lekekr gevarieerd al! Hier dus wel puree, voor baby O. is dat het beste. Haar spierspanning was een tijdje niet optimaal (is inmiddels goed), maar ook nu zit ze nog niet goed rechtop, vandaar. Ze verslikt zich nog vaak en ook snel, ik vind stukken daarom nog niet verantwoord. Wat welk gek is, dat ze allang tanden heeft. Twee boven en twee onder. In theorie zou ze een stuk appel of stokbrood kunnen happen. Maar nee, nog even wachten.
Hartstikke begrijpelijk, hele andere situatie natuurlijk :Y

Die babysaurus hier zat met nog geen vijf maanden al kaarsrecht los zonder steun, die is gewoon als halve dreumes uit me komen kruipen :')

Overigens verslikte Günther zich best vaak in het begin en nog steeds wel eens: juist telkens weer een uitstekende oefening voor de inmiddels prachtig getrainde kokhalsreflex O+ Werkt als een tiet!
Let me see you stripped down to the bone
pi_183057968
Duman hoop op een gezellige dag in de efteling ondanks het weer!

Mini wat een goed ontbijt heeft Günther! Hoelaat was hij uit eindelijk wakker geworden? N. is na het badje gelijk gaan slapen en net wakker geworden :@

Oh aventura jullie kleine meisje al tandjes! :o hoe gaat het nu met haar? O+
pi_183057999
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 10:30 schreef BellaaElisa het volgende:
Duman hoop op een gezellige dag in de efteling ondanks het weer!

Mini wat een goed ontbijt heeft Günther! Hoelaat was hij uit eindelijk wakker geworden?
07:00! En om 09:30 weer mee in bed gekropen en hij is zojuist begonnen aan zijn tweede slaapcyclus, de knuistjes ferm om me heen geslagen :)
N. heeft ook lekker geslapen, zeg! :7

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-11-2018 10:41:39 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 november 2018 @ 10:36:18 #196
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183058031
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 10:30 schreef BellaaElisa het volgende:
Duman hoop op een gezellige dag in de efteling ondanks het weer!

Mini wat een goed ontbijt heeft Günther! Hoelaat was hij uit eindelijk wakker geworden? N. is na het badje gelijk gaan slapen en net wakker geworden :@

Oh aventura jullie kleine meisje al tandjes! :o hoe gaat het nu met haar? O+
ja echt he, met 6 maanden (gecorrigeerd)! al tanden. Bizar. Gaat super, ze heeft geen groeiachterstand meer en zit op de normaalcurve. Ze is relatief lang, nu 65 cm met een gewicht van 5710 gram. Maatje 68 nu :) ze ontwikkelt zich goed, geheel conform een 7/8 maanden oude baby (wat haar gecorrigeerde leeftijd is). De kinderarts vond haar van de week een prachtexemplaar en ook heerlijk expressief en pienter. Kortom, het gaat heel goed!
pi_183058044
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 10:36 schreef Aventura het volgende:

[..]

ja echt he, met 6 maanden (gecorrigeerd)! al tanden. Bizar. Gaat super, ze heeft geen groeiachterstand meer en zit op de normaalcurve. Ze is relatief lang, nu 65 cm met een gewicht van 5710 gram. Maatje 68 nu :) ze ontwikkelt zich goed, geheel conform een 7/8 maanden oude baby (wat haar gecorrigeerde leeftijd is). De kinderarts vond haar van de week een prachtexemplaar en ook heerlijk expressief en pienter. Kortom, het gaat heel goed!
Wat ontzettend fijn na zo'n heftige start, zeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_183059623
Wat fijn Aventura om te lezen dat het zo goed gaat met jullie meisje. Geen groeiachterstand meer, wat goed! _O_

Bella, als Banaan tijdens het drinken omhoog blijft komen laat ik hem maar, behalve als hij gaat optrekken. Als ik hem steeds in de houding leg wordt hij boos. Laat ik hem gaan, dan komt hij vanzelf weer naar me toe. Soms ga ik op mijn rug liggen en komt hij over me heen hangend verder drinken, dan valt hij zo in slaap. Ik beweeg dus vooral met hem mee en dan komt het meestal wel goed.

Als we een tweede krijgen dan hoop ik ook op weer een jongetje. Ik vind deze zo leuk. *; En als het maar gezond is, is ineens niet alleen een chliché meer.
Die kwetsbaarheid van meisjes vind ik herkenbaar. Ik denk dat ik daarom extra voorkeur heb voor een tweede jongetje.

Veel plezier Duman! :W

Mini om elf uur naar bed is best netjes alsnog. :)

Aure ineens weer een doorslaper! Extra blij zeker om weer thuis te zijn? *O*

Loj ook een goede nacht. _O_

Venco wanneer werd Z. wakker?

Banaan had vanochtend dreumesproblemen. Spulletjes van de eettafel willen pakken waar hij net niet bij kon. Op het aanrecht willen kijken terwijl mijn man het ontbijt klaarmaakte.

Wij aten afbakbroodjes met kaas en ham en eiersalade. Met meloen na. Banaan at vooral kaas, ham en meloen.
Banaan drinken geven uit glas was geen succes. Hij pakte het af en goot het over zichzelf heen. Volgende pogingen draaide hij zich helemaal weg alsof hij wou zeggen dat hij niet nog natter wou worden. :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183059692
quote:
3s.gif Op zaterdag 10 november 2018 12:18 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Hij pakte het af en goot het over zichzelf heen
Steviger vasthouden. :7
(Het glas, niet dreumeswannabe Banaan! :D)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 10 november 2018 @ 12:40:37 #200
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183059942
Hier prima geslapen: 22:15, 04:15 en om 09:00 weer. En om 04:15 gaf L. de fles dus kon ik gewoon blijven liggen O+.

Naar aanleiding van dit topic net dat kijkboekje met spiegeltje besteld en... een lelijke tiny love muziekmobiel :'). Maar ik meen hier ook wel eens te hebben gelezen dat het een aanrader is.

Kleding van de Zara: past I. dat denken jullie al? Is nu bijna 7 weken oud en past maat 56.
  zaterdag 10 november 2018 @ 12:48:08 #201
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183060072
Met het idee dat meisjes kwetsbaar zouden zijn, kan ik helemaal niets. Daar doe je ze echt tekort mee vind ik. Ik ben ook een beetje allergisch voor de standaard opmerking van vaders / tegen vaders dat 'de jongens straks wel moeten uitkijken voor papa, als ze 16 is'. Hopelijk kunnen wij onze dochters zo opvoeden en zoveel zelfvertrouwen meegeven dat ze prima zelf kan bepalen of een jongen haar waard is, en dat ze ook best eens een verkeerde keuze daarin mag maken, en die dan kan herkennen zonder de 'hulp' van papa/broer.
pi_183060144
Heeft er iemand nog briljante baby slaaptips? Baby H. slaapt overdag gewoon niet, tenzij bij mij op mn arm of in draagzak als ik blijf lopen. Zitten mag niet. Als ik haar slapend weg leg (waar dan ook, in bed, box, kinderwagen, schommelstoel) is ze binnen 10 minuten wakker. Nu vind ik het geen probleem als ze vrolijk wakker is trouwens (dan speelt ze zo een half uur vrolijk in de box of onder de baby gym) maar ze is op den duur gewoon doodmoe en boos, maar dan slapen? Ho maar.

Verrassend genoeg slaapt ze snachts prima (of ze slaapt door of ze komt 1x tussen 4 en 5).
pi_183060345
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 12:48 schreef Spees_Eend het volgende:
Met het idee dat meisjes kwetsbaar zouden zijn, kan ik helemaal niets. Daar doe je ze echt tekort mee vind ik.
Dank! Ik trok mij al vingers knakkend terug op het toilet met telefoon om hier wat over te zeggen, maar dat deed jij al perfect. O+ Dan de nieuwe Donald Duck maar lezen.

(Günther klimt steevast onder luid gekraai richting mijn telefoon als ik die tevoorschijn haal bij wakker en de laptops zijn momenteel bezet door werkend lief :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_183060506
Dat ik het kwetsbaar vind om 2 meiden te hebben, is heel persoonlijk. Ik begrijp dat dat voor iedereen anders is, maar ik spreek uit eigen ervaring en ken daardoor helaas ook genoeg andere ervaringen. Ik zeg zeker niet dat meiden zwakker zijn, maar de feiten liegen er helaas ook niet om als het gaat om de kwetsbaarheid.

Juist daarom probeer ik mijn meiden ook op te voeden tot zelfstandige en sterke vrouwen, maar de angst zit bij mij gewoon diep omdat ik de andere kant helaas ook ken en heb meegemaakt.

Sillie, helaas een herkenbaar probleem met dat niet goed zelf kunnen slapen. Een briljante tip heb ik niet,maar wat hier het beste helpt is er net zo lang bij blijven tot ze in slaap is en dan als een ninja de kamer uit sluipen :') dat in slaap sussen werkt tegenwoordig het makkelijkst door talloze kusjes op Vlokjes gezichtje te plaatsen en een hand op haar rug te leggen. Maar zo sta ik soms ook gerust bijna een half uur kusjes te geven om haar vervolgens toch maar weer in de draagzak te laten slapen omdat het gewoon echt niet lukt :X
pi_183061311
Ik had beide keren de voorkeur voor een meisje en ben blij dat ik er 2 heb gekregen. Als mensen naar een voorkeur vroegen dan zei ik dat ook gewoon maar daar werd vaak wat raar op gereageerd. Vraag er dan niet naar als het enige ‘juiste’ antwoord is ‘nee hoor ik ben met alles blij blabla’... Ik was zelf vroeger een echt meisje-meisje en ik zie mezelf ook echt niet als jongensmoeder, daarvoor had ik echt flink moeten schakelen denk ik. Al is mijn oudste wel echt dol op auto’s en alles wat rijdt en daarom kreeg ze voor haar 2e verjaardag een traptraktor. Een blauwe, want dat is haar lievelingskleur. Want alles hoeft dan weer niet per se prinsessenroze te zijn...
pi_183061321
Maar technisch gezien hoor ik hier helemaal niet meer want mijn baby is inmiddels een heuse dreumes geworden :o
pi_183061960
Al zou je je babydochter wel geheel roze kleden en helemaal met prinsessenland etc. en je zoon in het blauw met auto’s etc. dan moet iedereen dat toch lekker zelf weten?
Zolang het blije kinderen zijn en je hen de juiste normen en waarden meegeeft is het goed.
Waarom zou je je op dat gebied druk maken over hoe een ander dat doet?
pi_183062074
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 12:48 schreef Spees_Eend het volgende:
Met het idee dat meisjes kwetsbaar zouden zijn, kan ik helemaal niets. Daar doe je ze echt tekort mee vind ik. Ik ben ook een beetje allergisch voor de standaard opmerking van vaders / tegen vaders dat 'de jongens straks wel moeten uitkijken voor papa, als ze 16 is'. Hopelijk kunnen wij onze dochters zo opvoeden en zoveel zelfvertrouwen meegeven dat ze prima zelf kan bepalen of een jongen haar waard is, en dat ze ook best eens een verkeerde keuze daarin mag maken, en die dan kan herkennen zonder de 'hulp' van papa/broer.
Ik zie kwetsbaar niet als tekortkoming van het meisje, maar als tekortkoming van de maatschappij. Als ik alleen al naar mijn eigen ervaring kijk kan ik zo vier incidenten voor mijn 14e opnoemen waarbij ik gewoon op straat 'last' heb gehad van mannen of veel oudere jongens zonder dat ik daar ooit enige invloed op heb gehad. En volgens mij bleek uit onderzoek dat dat redelijk normaal is helaas. Dan kun je opvoeden wat je wil, maar meisjes blijven wat dat betreft kwetsbaarder dan jongens. Ik ben om diezelfde reden heel blij dat mijn meiden een tweeling zijn waardoor ze meestal samen sterker staan. De partnerkeuze heeft hier helemaal niets mee te maken.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_183062222
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 14:52 schreef vencodark het volgende:
Al zou je je babydochter wel geheel roze kleden en helemaal met prinsessenland etc. en je zoon in het blauw met auto’s etc. dan moet iedereen dat toch lekker zelf weten?
Zolang het blije kinderen zijn en je hen de juiste normen en waarden meegeeft is het goed.
Waarom zou je je op dat gebied druk maken over hoe een ander dat doet?
Dit _O_

Caesar is in alle opzichten een heel stereotiep jochie en daar draag ik zelf aan bij, denk ik. Ik zou het níet goed vinden als hij in een roze glitterjurk naar school wil en ik realiseer me terdege dat dat een weinig moderne/populaire mening is. Daar staat echter tegenover dat ik oprecht geen oordeel heb over jongetjes die dat wel willen en ouders die dat goed vinden. Lekker doen, maar voor mijn eigen zoon doe ik het anders, da’s al.

Ik weet trouwens wel dat er een tijd komt waarin ik daarin helemaal niks meer te zeggen heb, en mocht hij dan graag met een goeie laag mascara een jurk aantrekken, zou ik hem daarin steunen. Maar ik zou er niet om staan juichen (jaja, ‘de jaren twintig belden..’)

Hij had overigens wel een poppenwagen en een van zijn liefste knuffels is een zelfgehaakte Freddy Mercury-pop (incl. borsthaar _O-)
pi_183062363
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 14:52 schreef vencodark het volgende:
Al zou je je babydochter wel geheel roze kleden en helemaal met prinsessenland etc. en je zoon in het blauw met auto’s etc. dan moet iedereen dat toch lekker zelf weten?
Zolang het blije kinderen zijn en je hen de juiste normen en waarden meegeeft is het goed.
Waarom zou je je op dat gebied druk maken over hoe een ander dat doet?
Zonder mij al te veel in de discussie te bemoeien sluit ik me hier graag bij aan :Y ik vind alles wel best en als m’n jongen straks nagellak op wil, omdat ik dat vaak op heb, dan laat ik dat ook lekker toe. Wil hij perse een pop? Prima; wil hij een blauwe traktor, ook prima. Kan me er niet heel erg druk om maken merk ik vooral :@ als ie maar blij is en idd respect heeft voor anderen met goeie normen en waarden :Y

Hier, behalve wat krampaanvallen, nog steeds een blije vrolijke baby :)
Stiekem wel al begonnen met afbouwen op borstvoeding.. vorige week de avond’borst’ vervangen door fles en deze week de middagvoeding ook vervangen. Ik merk dat ik er het geduld niet (meer) voor heb. Op deze manier zijn we over 4 weken volledig over naar flesvoeding en dat is mooi op tijd voor ik weer ga werken. Nog aan gedacht om te kolven maar ik zoek het niet en voel me er gewoon echt niet fijn bij. Nu lig ik savonds vaak al te slapen als m’n vriend de fles nog geeft *)
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183062617
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 15:06 schreef Jentin het volgende:

[..]

Dit _O_

Caesar is in alle opzichten een heel stereotiep jochie en daar draag ik zelf aan bij, denk ik. Ik zou het níet goed vinden als hij in een roze glitterjurk naar school wil en ik realiseer me terdege dat dat een weinig moderne/populaire mening is. Daar staat echter tegenover dat ik oprecht geen oordeel heb over jongetjes die dat wel willen en ouders die dat goed vinden. Lekker doen, maar voor mijn eigen zoon doe ik het anders, da’s al.

Ik weet trouwens wel dat er een tijd komt waarin ik daarin helemaal niks meer te zeggen heb, en mocht hij dan graag met een goeie laag mascara een jurk aantrekken, zou ik hem daarin steunen. Maar ik zou er niet om staan juichen (jaja, ‘de jaren twintig belden..’)

Hij had overigens wel een poppenwagen en een van zijn liefste knuffels is een zelfgehaakte Freddy Mercury-pop (incl. borsthaar _O-)
Zoiets ja.
Ik vind juist dat de maatschappij soms een beetje lijkt door te slaan in ‘wat goed is voor je kind’ ofzo. Bemoeien, bemoeien.
En zeker met het genderneutrale gebeuren krijg ik soms de indruk dat je als ouders je kind tekort doet als je toevallig wél jongens-jongens en meisjes-meisjes opvoedt.
Alsof je automatisch een mindere ouder bent.
En dat zegt inderdaad niets over mijn mening hoe ánderen wel genderneutraal bezig zijn.
Als mijn zoon later homo blijkt te zijn of dochter lesbisch dan is dat ook prima.
Ik heb ze vooral graag gelukkig, gezond en met een goed hart. :)

Anyway: ieder zn ding.
  zaterdag 10 november 2018 @ 15:36:44 #212
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183062755
Ik vind genderneutraal met name belangrijk als het gaat om capaciteiten (dus als er in de winkel 'jongensboek' staat bij een boek over de wereld, en 'meisjesspeelgoed' bij een stofzuigertje, dan vind ik dat irritant).

Als het gaat om kleur, glitter, Frozen etc, kan het me niet zo boeien dat het een meer gemarket wordt voor meisjes en het ander voor jongens.
pi_183062761
Ik ben 10 seconde teleurgesteld geweest toen ik hoorde dat we nog 2 jongens kregen. Maar dat was puur afscheid nemen van het beeld van een meisje, 3 kindjes en een rot zwangerschap was meer dan genoeg. I ben super gelukkig met mijn 3 jochies O+

G wilde trouwens een tijd geleden een roze tandenborstel. Ik zei, maar dat is toch voor.. en heb m vervolgens gekocht omdat ik doorhad dat ik in hokjes dacht. Verder is hij gek van dino's en voertuigen, hij mag gerust naar prinsessen kijken op tv en met poppen spelen maar daar heeft hij zelf niet zoveel mee.
pi_183062833
Volgens mij is de “kwetsbaarheid” van meisjes ook iets is wat ons “gender-denken” aan meisjes koppelt. Neem van mij dat ik in de praktijk meer dan genoeg zie dat jongentjes net zo goed kwetsbaar zijn.
pi_183062972
Overigens stoor ik mij er wel aan als jongens altijd maar stoer etc. moeten zijn.
Laatst riep een oma naar haar kleinzoon dat hij niet zo moest gillen “want dat is voor meisjes”. :')
Of hoe mijn moeder weleens heeft gezegd dat A. een mietje zou zijn als hij iets niet durft.
Daar kan ik slecht tegen, ongeacht jongen of meisje: je mag gewoon dingen eng vinden en bang zijn. Ik ben ook geen held. :P
  zaterdag 10 november 2018 @ 16:18:15 #216
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_183063512
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 14:59 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik zie kwetsbaar niet als tekortkoming van het meisje, maar als tekortkoming van de maatschappij. Als ik alleen al naar mijn eigen ervaring kijk kan ik zo vier incidenten voor mijn 14e opnoemen waarbij ik gewoon op straat 'last' heb gehad van mannen of veel oudere jongens zonder dat ik daar ooit enige invloed op heb gehad. En volgens mij bleek uit onderzoek dat dat redelijk normaal is helaas. Dan kun je opvoeden wat je wil, maar meisjes blijven wat dat betreft kwetsbaarder dan jongens. Ik ben om diezelfde reden heel blij dat mijn meiden een tweeling zijn waardoor ze meestal samen sterker staan. De partnerkeuze heeft hier helemaal niets mee te maken.
Dat dat gebeurt ligt in mijn beleving dan juist aan de manier waarop jongens tov meiden worden opgevoed en niet aan de kwetsbaarheid van meiden op zich. Met twee jongens in huis is mij dit vanaf dat de oudste naar de basisschool gaat pas echt heel duidelijk. De jongens zijn stoer, dat benoemen ze naar elkaar en de meiden kunnen niks waar je sterk voor moet zijn (ergo, als man sta je dus qua kracht voor op meiden). Het zit er zo diep in dat ik het bijna eng vind. Hoe ik ook opvoed, deze druk komt van buiten en meer dan benadrukken dat er geen verschil is obv gender (voorkeuren daargelaten) kom je niet alleen.

Het is wel degelijk een maatschappelijk probleem die nu wordt opgepakt op kleine dingen. De kleren bv. Het pakt het grote probleem niet aan, maar legt al wel weer een bredere basis voor de kinderen van mijn kinderen.

Denk dat het utopisch is om te stellen dat we dit er binnen 4 generatisch uit hebben.

Moest overigens nog wel lachen om de opmerking van iemand die zei ‘als ze later lesbienne of homo zijn dan...’ . Dat is niet iets dat later ontstaat, dat zit er in, dat is gewoon de seksuele geaardheid. Geen keuzemogelijkheid.

Ik hoop dat mijn kinderen respectvol naar anderen zijn. Ongeacht kleur, ras, gender, seksuele voorkeur etc. Elkaar respecteren wordt makkelijker naar mate je minder verschillen benadrukt. Daarnaast hoop ik dat ze zich nooit genoodzaakt voelen zich te moeten verantwoorden voor wie ze zijn (bijvoorbeeld dat ze denken richting mij uit de kast te moeten komen), maar dat ze wel om hulp durven te vragen als hun zijn problemen oplevert in de ogen van de maatschappij (pedofiel of ook homo, al is die meer afhankelijk van locatie dan het eerste).

Bovenstaand vind ik al best pittig met een man die dit niet zo ziet als ik. Die benadrukt nog steeds actief verschillen tussen mensen.

Nou ja, offtopic. Babyloos :D .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_183063740
Als je op mij doelt: ik schreef: homo of lesbisch BLIJKT te zijn.
Met andere woorden: dat weten we nu nog niet.
Denk dat de meeste mensen inmiddels wel weten dat dit al vastligt voor geboorte.
pi_183065434
Goede discussie gaande hier :D

Ik voed niet bewust genderneutraal op, maar ben ook niet zo erg van de "dit is voor jongens/meisjes". Jip krijgt vooralsnog vooral de dingen die ik zelf leuk vind :D ik zou hem uit mijzelf geen jurk aantrekken, maar als hij er eentje wil dragen dan mag dat :) een pop cadeau geven voor sinterklaas vind ik juist wel weer tof :D

Thuis zijn is echt zo fijn, zelfs al is het nog niet af en zijn we nog een beetje #campinglife. Jip zijn nacht was denk ik wel gewoon een gelukje, maar we gaan het zien de komende nacht.
pi_183065904
Dat omgeving een grote rol heeft in hoe jongens/meisjes worden gezien lijkt mij duidelijk.
Ik hoor wel steeds meer ouders die genderneutraal willen/proberen op te voeden, maar de kinderen onderling zijn hard naar elkaar. Een jongen met een Frozen shirt krijgt opmerkingen.. en als je kind daar gevoelig voor is ...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tnx voor de reacties op het geen ritme hebben. Volgens mij ontstond er nu wel al een ritme bij Js (en bij Ow was er altijd een ritme al).. ik weet ook niet zo goed hoe een ritme te creeeren ;)
pi_183066212
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 15:14 schreef PriemGirl het volgende:

[..]

Zonder mij al te veel in de discussie te bemoeien sluit ik me hier graag bij aan :Y ik vind alles wel best en als m’n jongen straks nagellak op wil, omdat ik dat vaak op heb, dan laat ik dat ook lekker toe. Wil hij perse een pop? Prima; wil hij een blauwe traktor, ook prima. Kan me er niet heel erg druk om maken merk ik vooral :@ als ie maar blij is en idd respect heeft voor anderen met goeie normen en waarden :Y

Hier, behalve wat krampaanvallen, nog steeds een blije vrolijke baby :)
Stiekem wel al begonnen met afbouwen op borstvoeding.. vorige week de avond’borst’ vervangen door fles en deze week de middagvoeding ook vervangen. Ik merk dat ik er het geduld niet (meer) voor heb. Op deze manier zijn we over 4 weken volledig over naar flesvoeding en dat is mooi op tijd voor ik weer ga werken. Nog aan gedacht om te kolven maar ik zoek het niet en voel me er gewoon echt niet fijn bij. Nu lig ik savonds vaak al te slapen als m’n vriend de fles nog geeft *)
Naar hè? Die krampjes.

En goed van je dat je goed luistert naar jezelf en dat je begonnen bent met afbouwen van de borstvoeding. Ik kan me goed voorstellen dat het je ergens rust geeft. Ik ben wel begonnen met kolven omdat live drinken veel pijn deed, maar het kolven is wel mijn redding geweest om überhaupt nog borstvoeding te kunnen geven. Anders was ik er ook al mee gestopt omdat ik er zelf niet gelukkig van werd. Daar lag echt mijn grens. Borstvoeding met alle liefde, maar zodra ik me er niet meer prettig bij voel stop ik. En het is ook erg fijn als manlief s nachts een voeding over kan nemen zodat ik (meestal) nog een stukje door kan slapen :)

M drinkt ineens veel meer na zijn regeldagje donderdag. Maar mijn productie lijkt er nog maar weinig op te reageren. Ik probeer nog maar extra te kolven om voldoende voorraad te hebben voor de nacht. Ik vind het zonde om de ingevroren melk al aan te breken, maar die kant gaan we nu wel op. Misschien is dit dan ook het seintje om één of twee voedingen te vervangen voor KV en dat ik langzaam ga afbouwen. Ook met het werk in het vooruitzicht in januari. Wanneer moet jij starten Priem?

En ik laat de discussie over gender even aan mij voorbij gaan. Ik merk dat ik er helemaal geen sterke mening over heb. Ik doe gewoon mijn ding zoals mij dat op dat moment goed dunkt.

En voorkeur voor geslacht had manlief wel een beetje (voorkeur voor een meisje), maar dat komt voort uit onze familie die aan beide kanten compleet overheerst wordt door jongens :D Manlief heeft altijd al graag een zusje gehad maar nooit gekregen. Een dochter had hem dan ook wel leuk geleken. Maar het kostte hem 5 min om te schakelen :)
En Malteser :* Het lijkt mij ook erg moeilijk om zo iets aan te horen van een vriendin terwijl je er zelf zo anders over denkt. Kan me voorstellen dat je er van slag van bent.
pi_183067589
Met kwetsbaar bedoel ik niet per se dat een meisje zwakker is. Ik zou vooral bang zijn dat ik verkeerd opvoed waardoor mijn meisje dan kwetsbaar zou zijn voor kwaadwillenden. Banaan wil ik ook weerbaar maken, al is het een jongetje, het is nou eenmaal best een harde maatschappij waar hij in komt.

Banaan deed vandaag weer maar een dut. Na die ene dut was hij al chagrijnig. Toch de deur uit gegaan, meestal vrolijkt dat hem wel op. Niet dus, in de auto was hij huilerig behalve als ik hem vermaakte. Tweede dut weigerde hij compleet, al laadde het rusten hem net genoeg op om nog een tijdje zelfstandig te spelen. Daarna stortte hij echt in tijdens het avondeten.
Met in slaap voeden heb ik wel wat tranen gelaten want wat is hij toch ontevreden de laatste dagen. :'(

Hij heeft wel het gebaar geleerd voor licht uit. O+
Ook mooi, hij komt lachend aan gekropen en stoot dan zachtjes met zijn hoofd tegen dat van ons. Volgens mijn man heeft hij die voorpret van mij. >:)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  zaterdag 10 november 2018 @ 19:44:08 #222
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183067637
Hier is er wel sprake van een ritme denk ik. Het is vrij voorspelbaar wanneer hij komt voor een voeding en ik heb vanaf het begin af aan al geprobeerd bepaalde dingen/rituelen in te bouwen zodat er een voorspelbaarheid ontstaat :). Maar, nu heeft hij z'n tweede sprong en is het toch weer net even anders allemaal.

Borstvoeding probeer ik nog steeds te geven maar mijn productie is behoorlijk gekelderd. Ik doe mijn best om het nog op te krikken maar als dat niet wil verbeteren, dan gaan wij ook afbouwen. Daarom geniet ik nu heel erg als hij toch bij me drinkt en het voedingsmoment ontspannen verloopt O+. Verder krijgt hij KV bij en daar doet hij het ook prima op. Ik heb oorbellen besteld waar mijn moedermelk in verwerkt wordt als aandenken aan deze periode. Maar het duurt nog wel zo'n 8 weken voordat die binnen zijn :P.
pi_183068561
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 19:44 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Borstvoeding probeer ik nog steeds te geven maar mijn productie is behoorlijk gekelderd. Ik doe mijn best om het nog op te krikken maar als dat niet wil verbeteren, dan gaan wij ook afbouwen. Daarom geniet ik nu heel erg als hij toch bij me drinkt en het voedingsmoment ontspannen verloopt O+. Verder krijgt hij KV bij en daar doet hij het ook prima op. Ik heb oorbellen besteld waar mijn moedermelk in verwerkt wordt als aandenken aan deze periode. Maar het duurt nog wel zo'n 8 weken voordat die binnen zijn :P.
Fenegriek heeft bij mij heel erg goed geholpen ik drink het nu nog steeds! Misschien werkt het voor jou ook? :*
  zaterdag 10 november 2018 @ 20:20:23 #224
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183068661
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:16 schreef BellaaElisa het volgende:

[..]

Fenegriek heeft bij mij heel erg goed geholpen ik drink het nu nog steeds! Misschien werkt het voor jou ook? :*
Zal ik eens naar kijken, bedankt!
pi_183068854
Ik ga niets zeggen over de kwetsbaarheid van meisjes dan wel jongens.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zag een briljant ontbijt voor Günther, ik las over wel of geen voorkeuren voor geslacht, wel of niet genderneutraal opvoeden, Efteling voor Duman, baby’s met wel of geen ritme en borstvoeding.
Het blijft allemaal niet zo hangen. Ik heb veel hoofdpijn de laatste weken en krijg er nu echt last van. Soms bonkend, soms stekende flitsen, heel irritant in ieder geval. Vrees voor een ietwat verwaarloosde hersenschudding.... ik kopte begin oktober een metalen buis.
Maar ja, meer rust pakken af en toe zegt men. Uhm, hoe dan?

Oké, nog een babygerelateerde vraag: mijn baby rolt de kamer door. Of de box. Maar dit levert natuurlijk kopstootmomenten op als hij toch nog denkt te kunnen omrollen terwijl hij al zo ongeveer op de plint ligt. Of de hoek van de box bereikt heeft.
What to do? Als hij op de grond speelt, ben ik er bij en kan ik hem ‘redden’. Maar de box is nu juist de plek waar ik hem in leg als ik even de was op ga hangen/poepen/broer verschonen/koken. Dus daar ben ik dan niet continu bij. Maar ja, nu stoot hij dus steeds zijn bolletje.... En dat vindt hij niet fijn. :N
pi_183069035
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:20 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Zal ik eens naar kijken, bedankt!
Ik heb even een combinatie gebruikt van fenegriek en gezegende distel. Dat was de beste combinatie volgens mijn lactatiekundige. Zie ook https://www.borstvoeding.com/problemen/mproductie/kruiden1.html Had het gevoel dat het wel wat deed bij mij.

Maar denk ook aan jezelf hè. Als je het niet meer trekt of fijn vindt, is kunstvoeding natuurlijk ook helemaal ok.
pi_183069183
Malteser
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat betreft stoten in de box: zo'n stootband voor in ledikantjes? Helmpje op? :+
pi_183069205
Met hydrofiel rolletjes maken en die tegen de rand van de box leggen? Als Een soort kussentje? Niet helemaal veilig, maar als je vlakbij bent en hem wel in de gaten kunt houden :)
Ik deed dat altijd bij mijn jongens bovenin het bed, omdat ze altijd naar boven kropen :)
En verder wat Ellie hierboven ook zei Malteser :*

Gaaf zo’n moedermelk sieraad Helsinki! Ik ben tijdens deze zwangerschap mijn ketting kwijt geraakt die ik sinds mijn 8ste had en nog steeds altijd droeg.. dus ik zat nu te denken aan een ketting met een hanger van moedermelk O+
Iemand trouwens een goede tip waar? of mag dat niet modjes :*
pi_183069265
Kees ontdekte vandaag ineens knuffelen O+ Hij kwam een aantal keer helemaal enthousiast aangekropen, wilde opgetild worden en legde dan heel lief z'n hoofdje lekker tegen me aan O+ Heerlijk! hoewel ik niet hoop dat het een teken is van niet fit zijn, want wat hoesterig en schor en matig gedronken vandaag...
pi_183069611
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:29 schreef Malteser het volgende:
Ik ga niets zeggen over de kwetsbaarheid van meisjes dan wel jongens.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zag een briljant ontbijt voor Günther, ik las over wel of geen voorkeuren voor geslacht, wel of niet genderneutraal opvoeden, Efteling voor Duman, baby’s met wel of geen ritme en borstvoeding.
Het blijft allemaal niet zo hangen. Ik heb veel hoofdpijn de laatste weken en krijg er nu echt last van. Soms bonkend, soms stekende flitsen, heel irritant in ieder geval. Vrees voor een ietwat verwaarloosde hersenschudding.... ik kopte begin oktober een metalen buis.
Maar ja, meer rust pakken af en toe zegt men. Uhm, hoe dan?

Oké, nog een babygerelateerde vraag: mijn baby rolt de kamer door. Of de box. Maar dit levert natuurlijk kopstootmomenten op als hij toch nog denkt te kunnen omrollen terwijl hij al zo ongeveer op de plint ligt. Of de hoek van de box bereikt heeft.
What to do? Als hij op de grond speelt, ben ik er bij en kan ik hem ‘redden’. Maar de box is nu juist de plek waar ik hem in leg als ik even de was op ga hangen/poepen/broer verschonen/koken. Dus daar ben ik dan niet continu bij. Maar ja, nu stoot hij dus steeds zijn bolletje.... En dat vindt hij niet fijn. :N
:*
Helmpje op? Nee serieus, denk niet dat je dat kunt voorkomen. Net zoals straks de fase dat ze kunnen gaan staan maar nog niet zitten.... Waarschijnlijk doet hij het over een week niet meer...
pi_183070007
Ellie :*

Het probleem zit vaak wat ‘hoger’ dus een rolletje van een hydrofiel komt niet hoog genoeg. Op zijn buik duwt hij zich namelijk helemaal omhoog en gooit dan zijn hoofd achterover. Dan volgt zijn lijf vanzelf. Mijn bollo O+ . Maar helmpje op in de box is ook zo sneu. Hoewel de fietshelm van Twix hem best zal passen. :+

Maar op zich is zijn iets dikkere katoenen strikmuts wel een idee. Houd de klap niet perse tegen maar net een laagje extra ter bescherming.
  zaterdag 10 november 2018 @ 21:25:32 #232
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183070137
Bedankt voor de tip, Ellie :). Heb je toevallig ook een adresje waar ik allebei kan kopen? Ik vond ze net op een website maar er komt bijna 7 euro aan verzendkosten bij. Da's dan wel weer een beetje jammer :+. En inderdaad, mocht het echt niet meer gaan dan stop ik.. merk dat ik me al veel minder schuldig voel om de KV die hij nu bij krijgt. Zolang mijn kleine grote vriend maar blij is en lekker groeit.

Malteser :*!

Hebben jullie het nog leuk gehad in de Efteling, Duman?

Loj, ik heb mijn oorbellen via mimmie besteld maar kan dus nog niet echt mijn ervaringen delen. Moedersmooistesieraden had ook wel leuke dingen vond ik. Als je op moedermelk sieraden zoekt kom je vast wel iets tegen wat je aanspreekt! (als dit niet mag verwijder ik het wel weer :@)
  zaterdag 10 november 2018 @ 21:33:09 #233
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183070268
En zo een, Malteser?

pi_183070273
www.gewoonborstvoeding.nl Heeft zowel fenegriek als distel.
pi_183070342

Terwijl iedereen om ons heen zeiknat werd, bleven wij heerlijk warm en droog in ons XXL-mannenvest van de Zeeman. :)

Het was dus best wel nat en druk, dus dat was jammer. We zijn ook maar in 3 attracties geweest. U. vond Fatamorgana en de Droomvlucht heel erg mooi. O+ En manlief is ook helemaal enthousiast, dus we gaan binnenkort vast weer om vandaag goed te maken. :)

Helsinki: Fenegriek helpt hier ook! Ik heb ook weer een flinke dip (denk dat ik ongesteld word...). Meteen weer begonnen met Fenegriek en merk al verbetering. :)

Malteser: Dit is in theorie de beste optie: https://www.bol.com/nl/l/(...)/N/22825+4287869681/
Maar het is niet veilig ivm rebreathing.
Protège moi de mes désirs.
pi_183070659
Helsinki, ik had ze van mijn lactatiekundige, die had ze meegenomen. Wellicht zit er een lk bij je in de buurt die ze heeft?
pi_183070697
Duman, mooi plaatje zo! Fijn dat het een succes was ondanks de regen. En dat ziet er uit als een heerlijk vest :+

Ik heb sinds kort een draagcover, ben ik ook enorm blij mee.
pi_183074263
Mooie foto Duman! O+

Lastig Malteser, ik zou dan zelf voor zo’n bumper kiezen.

Wij hebben al een paar nachten een doorslaper *O*. Hoe ging het bij jou Aure?
pi_183074326
Oh wat heerlijk Fleur O+

Hier om 01.30 een voeding. Daarna sliep ie tot 08.15 dus dat vind ik ook prima O+
pi_183074864
Interessant om jullie opvattingen over genderneutraal opvoeden en voorkeur te lezen. Ik ben vooral voor respectvol opvoeden, iedereen in zn waarde laten en hoop dat mee te kunnen geven aan onze Draak.

Malteser :*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O elliebel wat klinkt dat schattig, knuffelen O+

De Efteling met je kind is ook echt zo’n mijlpaal. Iets waar ik mij al jaren op verheug. Leuke foto Duman en lekker warm! Mini veel plezier van de week!

Helsinki wat mooi van het sieraad.
Vervelend dat het zo moeizaam blijft verlopen en je productie het niet kan bijbenen. Ik las ook dat Priem afgebouwd heeft. Lijkt mij alleen maar een goede keus als het je tegen gaat staan.

Wat fijn Fleur *O* En Aure ook een goede nacht! *O*

Hier gaat het ook steeds soepeler. Hij komt nog wel elke 3/3,5 uur, maar valt na 10 minuten drinken in slaap en dan kan ik hem wegleggen in de co-sleeper. Dikke prima in vergelijking mer een uur, soms anderhalf bezig zijn met voeden, luier en terug in slaap krijgen.

Ik zag ook nog een vraag rond ritme hebben. Hier nog geen ritme van vaste tijden, maar ik hou nu wel strikt een uur wakker aan (inclusief voeden), want dan is hij gewoon weer op. Dan wordt hij oververmoeid en gaat heel erg huilen, is lastig te troosten en in slaap te krijgen. Tussen de voedingen door slaapt hij dan soms 2/2,5 uur en soms 2x korter en dan max uur wakker weer tussendoor. Nu valt hij nog veelal op mij in slaap (zo schattig helemaal in de holte van mn elleboog met zn hoofd naar beneden O+) of in de wagen. Als hij rond de 3 maanden is, wil ik wel gaan oefenen met zn eigen bed en wakker weg leggen. Ook in voorbereiding van het kdv (moet ik nu echt nog niet aan denken, mn kleine baby bij vreemden achterlaten, terwijl ik echt voorstander van het kdv ben)
Van het weekend voor het eerst in 9 weken een paar uur zonder Draakje geweest. Dat was wel heel gek, fijn ook wel, maar naar huis gaan was ook heel fijn *;
pi_183075603
Pfff wat hebben jullie weer veel gepost :o Ik las iets over baby’s in de Efteling O+ en genderdiscussies.

Ik heb vanmiddag een :’( kinderverjaardag :’( van bonusdochter, ik weet dat ze er dolblij van wordt, en ik doe het echt met alle liefde voor haar maar dat mijn hele huis vol zit met mensen vind ik zo gruwelijk druk, ben ook benieuwd hoe C het ervaard, ik ben eigenlijk een asociale kluizenaar :@ En over 3 weken hebben we dit wéér met C, manlief wilde het niet in 1 keer vieren -O- Plus het feit dat ik zelf nog niet eens een wijntje mag drinken door die twee gaten in mijn mond is wel enigszins frustrerend ;) :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183075922
Tja genderneutraal. ik ben geen meisje-meisje en speelde altijd met de jongens mee. nu heb ik een zoon en die voed ik volgens anderen schijnbaar jongensachtig op. kan er weinig aan doen dat ik liever blauwe kleertjes zie dan roze. Als we een meisje hadden gehad ik waarschijnlijk te horen kreeg dat ik haar genderneutraal opvoed. Heb er geen sterke mening over, ik doe gewoon wat goed voelt en hoop dat ik dat kan meegeven.

quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:29 schreef Malteser het volgende:
Ik ga niets zeggen over de kwetsbaarheid van meisjes dan wel jongens.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké, nog een babygerelateerde vraag: mijn baby rolt de kamer door. Of de box. Maar dit levert natuurlijk kopstootmomenten op als hij toch nog denkt te kunnen omrollen terwijl hij al zo ongeveer op de plint ligt. Of de hoek van de box bereikt heeft.
What to do? Als hij op de grond speelt, ben ik er bij en kan ik hem ‘redden’. Maar de box is nu juist de plek waar ik hem in leg als ik even de was op ga hangen/poepen/broer verschonen/koken. Dus daar ben ik dan niet continu bij. Maar ja, nu stoot hij dus steeds zijn bolletje.... En dat vindt hij niet fijn. :N
Veilige plek is hier het wipstoeltje. Ipv de box een speelkleed op de grond en verder niets gedaan. Nu met het tijgeren/kruipen helpt dat ook niet meer. als hij zich stoot of omvalt wacht ik zijn reactie even af, meestal speelt hij gewoon door. Soms kort huilen van schrik waarbij een aai/kus/knuffel genoeg is. een hele enkele keer brullen, dan troosten en eventueel de borst aanbieden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Elleska op 11-11-2018 11:55:52 ]
pi_183076121
Fuchsia, lang verhaal, sorry:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183076270
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 12:01 schreef Malteser het volgende:
Fuchsia, lang verhaal, sorry:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malteser, wat schrijf je dit ontzettend mooi! Je schrijft zo liefdevol over je jongens en je gezin. Ik ken je niet maar je maakt diepe indruk op me :*
pi_183076541
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183077452
Ik haak zo nu en dan in en weer af en lees wel álles nog mee, maar reageren.. even niet. :@

Momenteel twee oma's in het ziekenhuis waarvan het beide kanten op kan, maar het echt niet goed gaat, een terminaal zieke vriend en randzaken qua drukte bij het werk/vrienden en alles zorgt dat het allemaal lastig te combineren is. Zelf ook door het alles even de positiviteit kwijt en zie alles weer wat donkerder, maar! Het komt goed!

Ons Spookje is een schatje te laatste dagen. Ik durf bijna niet (Fokwet, kijk even de andere kant op!), maar juich voor een soort van ritme 's nachts.

22:30 - 07:30 / 20:30 - 05:30 + 06:00 - 08:30 / 23:30 - 07:30 / 22:50 - 08:00 / 23:50 - 08:00
Sinds een klein weekje slaapt ze tussen 20 en 21 in en komt ze vaak nog maar voor één voeding, vaak zelfs al voor de nacht.. 8-9 uur slaap per nacht. Hemels!

Eigenlijk sinds dat we de opvang hebben dat ze regelmatig(er) slaapt en goede nachten maakt. Indrukken van daar verwerken denk ik.

Overdag helaas nog wel heel veel te stellen met madam, vooral door krampjes hebben we het idee. Na de voeding is het nog vaak gillen, slaan, schoppen.. Hoop dat dat toch gaat minderen nu we de 3 maanden in het zicht hebben.
pi_183077472
Moedermelksieraden O+

Duman, wat een mooi plaatje en fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad in de Efteling!

Een doorslapen voor Fleur!
*O*

Over ritmes, hier nog steeds niets wat ook maar in de buurt komt van een ritme en volgens mijn schoonmoeder huilt Vlokje daarom zo veel :+ as we speak ligt ze overigens wel heerlijk in haar ledikant te slapen, na 3 pogingen en veel huilen was ze moe genoeg. Ik zie wel of er vanzelf wat meer een ritme in gaat komen, ze is nu ruim 5 maanden maar het komt vanzelf.

/Never mind, ik was nog niet uitgetypt of de babyfoon lichtte op. Nu dus verder met plakbaby op schoot :')

Malteser :* ik vind je een mooi mens!

Rena, succes met de verjaardag(en) en gefeliciteerd met je bonusdochter! Ik kan ook nooit zo goed tegen die drukte dus ik snap je helemaal, maar ik hoop dat het toch een mooi feestje wordt!

NJ, sterkte met je oma's en je vriend, heftig zo alles tegelijkertijd! En dat overstrekken, huilen enzo na het voeden herken ik heel erg. Wij dachten eerst aan koemelkallergie, wat het in het geval van Vlokje niet schijnt te zijn maar ik weet niet of je hier al naar hebt gekeken bij Spookje?

En ondertussen begint Vlokje weer in slaap te vallen op mijn schoot. Typisch :')
pi_183077564
:*:* Voor Malteser. Wat schrijf jij mooi over je gezin. Je zoons boffen met zo'n lieve, sterke moeder.
pi_183077621
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 13:37 schreef Schanu het volgende:
NJ, sterkte met je oma's en je vriend, heftig zo alles tegelijkertijd! En dat overstrekken, huilen enzo na het voeden herken ik heel erg. Wij dachten eerst aan koemelkallergie, wat het in het geval van Vlokje niet schijnt te zijn maar ik weet niet of je hier al naar hebt gekeken bij Spookje?
Thanks. Dat is het ook juist, even te veel tegelijk terwijl ik juist al m'n aandacht bij onze dame wil hebben..

Zijn daar ook mee bezig inderdaad, deze week weer naar het consultatiebureau, dus hopen daar op iets meer hulp/input. Vooralsnog was het steeds: 'Ja, ze is nog zo klein... kan alles zijn'.
pi_183077649
Ontlurkt

Malteser, wat een kracht en wat een liefde. Ontroerd ben ik ervan. :* O+
pi_183077979
Malteser
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 11 november 2018 @ 14:22:09 #252
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183078234
NJ, ik heb naar aanleiding van jouw berichten altijd het idee dat er echt verder gekeken zou moeten worden dan "hoort bij de leeftijd" en dat soort dingen. Krampjes horen erbij, zeker. Maar dat extreem lang krijsen rondom voedingen, dat het dan ook uren aanhoudt zoals jij omschrijft, echt niet! En onze baby's zijn inmiddels ook echt wel het ergste normale darmontwikkelingkrampstadium voorbij. Ik hoop dat ze bij jullie volgende afspraak wel bereid zijn om wat dieper te graven.

Jullie nachten zijn wel ideaal zeg :o. Bij ons is het inmiddels wisselend. Gelukkig gaat het de goede kant op met sinds anderhalve week ofzo slechts 2 nachtvoedingen rond 2 en 5u, met een enkele ieder-uur-wakker-prutnacht er tussendoor.

Morgen mijn 1e werkdag na mn verlof :o ;(
pi_183078380
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 14:22 schreef Spees_Eend het volgende:
NJ, ik heb naar aanleiding van jouw berichten altijd het idee dat er echt verder gekeken zou moeten worden dan "hoort bij de leeftijd" en dat soort dingen. Krampjes horen erbij, zeker. Maar dat extreem lang krijsen rondom voedingen, dat het dan ook uren aanhoudt zoals jij omschrijft, echt niet! En onze baby's zijn inmiddels ook echt wel het ergste normale darmontwikkelingkrampstadium voorbij. Ik hoop dat ze bij jullie volgende afspraak wel bereid zijn om wat dieper te graven.

Jullie nachten zijn wel ideaal zeg :o. Bij ons is het inmiddels wisselend. Gelukkig gaat het de goede kant op met sinds anderhalve week ofzo slechts 2 nachtvoedingen rond 2 en 5u, met een enkele ieder-uur-wakker-prutnacht er tussendoor.

Morgen mijn 1e werkdag na mn verlof :o ;(
Dat gevoel heb ik ook wel, maar de zijn hier bij het consultatiebureau heel erg stug. Hebben ook wel contact met een bevriende kinderarts, maar zij woont aan de andere kant van het land, dus dat is ook niet ideaal. Ik houd hoop doordat het wel minder wordt momenteel. Het is nu meer een uurtje i.p.v. uren lang. Plus, het overdag huilen begint zich meer op huiluurtjes toe te spitsen i.p.v. de hele dag. Ik zie dus echt verbetering, maar als ik het vergelijk met vrienden met kinderen rondom deze leeftijd.. Dan mogen wij echt juichen met onze nachten, maar qua huilen en overdag is het lastiger. Ze is nu wel vaker te troosten. Met heel veel moeite nog, maar zolang ze dan maar continu entertainment krijgt is het te doen. :P

Spannend, morgen weer werken! Kijk je er naar uit of juist tegenop?
  zondag 11 november 2018 @ 14:48:44 #254
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183078685
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 14:30 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Dat gevoel heb ik ook wel, maar de zijn hier bij het consultatiebureau heel erg stug. Hebben ook wel contact met een bevriende kinderarts, maar zij woont aan de andere kant van het land, dus dat is ook niet ideaal. Ik houd hoop doordat het wel minder wordt momenteel. Het is nu meer een uurtje i.p.v. uren lang. Plus, het overdag huilen begint zich meer op huiluurtjes toe te spitsen i.p.v. de hele dag. Ik zie dus echt verbetering, maar als ik het vergelijk met vrienden met kinderen rondom deze leeftijd.. Dan mogen wij echt juichen met onze nachten, maar qua huilen en overdag is het lastiger. Ze is nu wel vaker te troosten. Met heel veel moeite nog, maar zolang ze dan maar continu entertainment krijgt is het te doen. :P

Spannend, morgen weer werken! Kijk je er naar uit of juist tegenop?
Ok, maar weet dat je niet afhankelijk bent van het cb he, je huisarts zou hierin ook wat kunnen betekenen (als je wil) :). In elk geval wel heel fijn dat er iets van verbetering is! Maar t klinkt nog niet echt top ;)

Ik heb enerzijds wel zin in een andere omgeving en om mijn collega's weer te zien, zeker nu het kouder en natter wordt en ik niet meer voor mn lol lekker uren ga wandelen met hem :+. Dan zijn de dagen thuis met een baby die nog niet zo heel veel kan wel lang.
Maar anderzijds zie ik er wel een beetje tegenop om hem drie hele dagen per week niet te zien. Zijn oefenuurtjes bij het kdv gingen heel goed gelukkig, maar hele dagen is misschien wel lang voor hem, en voor mij om hem te missen :). Ik heb dat bij hem nu meer dan bij de andere twee!

Maar, het komt goed, dat weet ik ook wel weer.
pi_183079386
Malteser, de liefde spat er altijd vanaf. Zo mooi om te lezen!
pi_183082293
Heftig NJ! Wel fijn van de goede nachten :) Bevalt je vriendin het werken weer?

Succes morgen Spees! Gaat snel he..

Heb je het overleefd Rena? Ik hou er ook niet van..

N.a.v. de speelplekken. Wij hebben vandaag de speelplek een update gegeven en de box weggehaald. Ben er wel blij mee en Casper gaat uit zichzelf ook in de tent. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183083363
Lief, al die reacties. :*

Rena, verjaardag overleefd? Hoe is het nu?

Nicolas, pittige tijd. Sterkte voor jullie.

BelleFleur, wat een leuk hoekje zo met die tent!

Spees, verlof voorbij?? Holy.... Succes morgen!
pi_183084482
Wat een leuke tent Fleur!

Spees heel veel plezier/succes morgen.

Malteser, alles is al gezegd. Toch wil ook ik benadrukken hoe krachtig, kwetsbaar en liefdevol je overkomt :*

Hoe was de verjaardag rena? Ik heb er ook altijd zo’n hekel aan. Al die drukte in mijn huis. Maar kindjes genieten vaak intens en dat is wat waard.

NJ, heftige periode denk je ook een beetje aan je eigen ontspanning/rust?

Hier lagen alle kindjes gewoon al op bed om half 7. De avond duurde nog nooit zo lang :P
pi_183084907
Malteser :* je komt op mij altijd over op een heel liefhebbende moeder O+.

NJ ik sluit me aan bij wat spees zegt en laat je vooral niet 'op je kop zitten' door een stug CB, als jullie denken dat er meer aan de hand is zou ik er op aan blijven dringen of het via de HA spelen. Baby's huilen niet voor niets, zeker niet op deze leeftijd. Hopelijk snel verbetering :*.

Haha rena wat een ellende, veel mensen in je huis én geen wijntje kunnen nuttigen ;). Hopelijk viel het alles mee.

Spees alweer aan het werk? Wat vliegt de tijd hè.. heel veel succes morgen!

En ik zag nog een hele mooie sprookjesboomfoto van Duman! En de rest ben ik vergeten :@.

Wij zijn overgestapt op Omneo voeding en dat slaat sinds een paar dagen goed aan, we hebben weer poep gelukkig *O*. En ze drinkt ineens veel meer, eindelijk de grotere flessen die je zou verwachten bij deze leeftijd en dit gewicht. Nien is nog steeds wel onrustig (ik heb haar omgedoopt tot Ni-naar-d'r-zin de afgelopen dagen :') 'nuff said) en wil vooral veel op of bij ons slapen, maar dat wijt ik maar aan het sprongetje waar ze volgens de Grote Gele Bijbel in zou zitten :P.

Of misschien vindt ze het gewoon niet leuk dat ze als levende pop gebruikt wordt door peuterzus :').
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183090746
Malteser :* Ik lees met tranen in mn ogen je spoiler. Wat een prachtig, eerlijk stuk. De liefde spat ervan af O+

NJ, eens met bovenstaande adviezen. Wel fijn dat de nachten zo goed gaan en er verbetering is!

Spees, werkse morgen en succes met je baby achterlaten.

Wat een leuk hoekje zie Fleir met die tent!

Heb je genoten van je avond Songeur?

Hetzusjevan, die foto :D Geweldig! Fijn dat de nieuwe voeding helpt. Hopelijk snel beter naar haar zin.
pi_183091049
Peace ik begin 2 januari weer. Normaal zou ik net voor de feestdagen opnieuw moeten beginnen maar heb er mijn vakantiedagen achteraan geplakt. Ja idd dat men nog niks heeft kunnen verzinnen tegen die krampjes; dat hulpeloos huilen er bij huuu mijn moederhart gaat dan echt bloeden :'( gelukkig lijkt het nu weer wat beter. Ook weer poepluiers sinds een week (misschien lucht het op..?) en vannacht zelfs zo goed geslapen (22u laatste voeding) dat ik hem om 5u heb moeten wakker maken vanwege ontploffende tieten :')

Malteser wat hier al meer gepost is: je schrijft met zo’n mooi en moedergevoel gevoel over je jongens O+

Duman :D Efteling !! Oh ik verlang al zo om weer te gaan; ik hou er zo van :D

NJ heftig :* en fijn van de nachten maar lijkt me wel pittig verder (ook al is er toch reeds verbetering te merken, zólang huilen... ;( )

Poeh rena, hopelijk kun je over een paar wekjes dan iig wel een wijntje pakken ;)

Spees ! Veel succes morgen met werken :D (ik mag er voorlopig nog niet aan denken :@ gelukkig duurt het hier nog wel even :D )

Ohhh bellefleur; erg leuk O+

Songeur haha lekker toch ! Of weet je niet wat te doen met deze extra vrije tijd? :D Snel ! Knijp ze wakker :+ :+ ;)

Zusjevan _O- last handig :D mooi die levende pop ook *)
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183091102
@LaBelleFleur27:
De goede nachten helpen zeker, maakt het allemaal toch nog een beetje te behappen!
M'n vriendin vindt het werken pittig, maar wel erg fijn. Het huishouden blijft iets meer liggen nu we allebei weer meer werken, maar voor haar gevoel van eigenwaarde (zou niets uit moeten maken, maar toch) en bijvoorbeeld sociale contacten is het wel fijn gewoon weer een paar dagen te werken. Ze werkt nu 2,5 dag, wilde in eerste instantie meer dagen/uren maken, maar ik denk wel dat we het hier bij houden voorlopig!

Leuke tent! <3

@Songeur:
Heel heftig, maar komen er vast wel door! Ontspanning en rust nog niet echt eigenlijk, hoop dat ik begin van het nieuwe jaar weer even echt vrij kan zijn om met z'n drieën tijd door te brengen.

@hetzusjevan:
/Spees_Eend ook een beetje dan nog. We wachten dan de komende afspraak bij het CB nog af, maar als ze weer zo terughoudend blijven misschien dat we dan toch maar eens bij de HA aankloppen.. Ging er eigenlijk steeds vanuit dat omdat je al met én verpleegkundige én kinderarts te maken krijgt bij het CB dat de huisarts dan niet heel veel meer voor je zou willen/kunnen betekenen.

--

Verder net weer thuis van het ziekenhuis. Werden zo'n beetje opgeroepen om afscheid te gaan nemen van een van de oma's. Vervolgens ging het ineens eigenlijk weer verrassend goed toen we er eenmaal waren. Nu afwachten hoe met de nieuwe medicijnen de nacht gaat. En maar proberen ons vooral niet druk te maken en ons kleintje er niets van te laten merken. Stress schijnen ze toch behoorlijk van mee te krijgen, dus proberen in huis toch de rust te bewaren. Nu de laatste fles, even knuffelen en naar bed. O+
  maandag 12 november 2018 @ 06:35:02 #263
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183094302
Bedankt allemaal! Ollie gunde mij een fantastische twee uur slaap van 4-6 in de nacht voor mijn 1e werkdag O+


Gelukkig red ik geen levens voor mijn werk :')
pi_183094336
Oh Spees lekker begin van je werkdag. Koffie?

Onze mini werd vannacht wakker en voelde zich niet lekker. Hele bed onder gespuugd wat natuurlijk heel fijn is met vast voedsel. Dus nachtelijke was sessie. Inmiddels is manlief naar het werk en ga ik kindjes wekken. Ze moet naar kdv dus hopelijk voelt ze zich beter!
pi_183094393
Ahw Spees! Succes vandaag!

Malteser ik vind jou altijd over komen als een ontzettend lieve mama O+ volgens mij is het heel fijn groot worden in jullie gezin :*

Jip was vannacht 2 x wakker, ik zie er weer een stijgende lijn in :') ik hoop dat het hier bij blijft. Wel attent op zich dat hij mij om 00.30u wilde feliciteren met mijn 30e verjaardag en daarna nog eens om 03.30u :+
pi_183094674
Fijn dat de krampjes beter gaan Priem en hoera voor poepluiers
Lekker he die ontploffende tieten? :X
Mijn borsten gaan na weken niet ook ineens weer meer lekken. Als er uit de ander gedronken wordt weer standaard, maar werd net ook met een nat shirt wakker. Ik was wel weer }:|

Ah Spees, wat kak -O- success en werkse c_/

En een nachtelijke spuugdessie klinkt ook erg naar! Hoe ging het nu met haar Songeur?

Gefeliciteerd Aure *O* Wat lief dat Jip je om die tijden feliciteerde :+
pi_183094697
Aure :D gefeliciteerd! We schelen iets meer dan een maandje, geinig. Wat attent van Jip dat hij je zo vaak wilde feliciteren ;) Hopelijk een doorslaapnachtje cadeau vanavond?

Beterschap voor mini Songeur

NJ sterke met alle familieperikelen. Heftig hoor, zo veel op jullie bordje.

Malteser, ik heb met veel waardering en respect jouw spoilers gelezen en ik kan alleen maar beamen wat de rest ook al zegt: je komt over al een moeder met enorm veel liefde voor haar zoons. En wat ik hier van je lees is jouw moederinstinct heel sterk en hoef je geen twijfels te hebben of je het goed doet :*

Spees, ik moest lachen om je laatste zin :D Sterkte vandaag. Kijk je er naar uit om weer te gaan werken?

Wat fijn dat hij zo goed geslapen heeft Priem O+ Daar kan M nog wat van leren. Die komt nog elke 3/4 uur :'( Gelukkig doet manlief nu ook een voeding s nachts, dus kan ik meestal 5/6 uur achter elkaar maken. Wel met ontplofgevaar inderdaad. Gaat verder alles goed bij jullie?

M krijgt vanmiddag zijn eerste prikjes. Behalve tissues voor moeder, nog tips om hier zo goed mogelijk door te komen?

Haha zusje, die foto! :D Het lot van een tweede! Fijn dat de nieuwe voeding beter bevalt. Waar haal je die voeding? Mijn productie lijkt het aantal CC wat M drinkt niet meer bij te benen, dus wij zitten er aan te denken om over een paar weken langzaam te starten met één keer KV op een dag.

[ Bericht 0% gewijzigd door Peacefulll op 12-11-2018 08:30:49 ]
pi_183094756
Gefeliciteerd Aure!

Oh wat naar Spees -O- Succes vandaag!

Ook succes voor Peace, vooral veel knuffelen nadien. Maar mijnes had er weinig last van, sliep vooral meer :')

Zusje ik moest lachen om die foto :D

De fokwet heeft ons met rust gelaten *O*
pi_183095100
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 08:15 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
De fokwet heeft ons met rust gelaten *O*
Vooralsnog })

Gefeliciteerd, Aure!

En werk ze, Spees c_/
pi_183095162
Och, Spees. Sterkte vandaag!

Hier was het andersom. 19.00-22.00-02.00-06.00. In tijden niet zo’n goede nacht gehad. Jammer dat peuter me wakkerhield van 02.30 tot 03.30 en de duutser snurkte zodat ik van 2 tot 4 niet geslapen heb, maar dit was toch wel fijn. En, O heeft de hele tijd in z’n eigen bed geslapen!
pi_183095193
Nog even verder bijgelezen. Gefeliciteerd Aure! Jonkie!

En Songeur, hoop dat ze beter is.

NJ, ik zou denk ik ook naar de huisarts stappen. Als het CB is zoals het hier is dan vind ik het prima om voor de algehele checkup daarheen te gaan, maar de echte klachten nemen ze niet de tijd voor, en de HA zou dat wel moeten doen. Sterkte met de oma’s. Zijn dat jullie oma’s of jullie moeders?
  maandag 12 november 2018 @ 09:41:00 #272
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183095691
Fijn Jagar dat het nu lekker gaat.

Mijn baby is voor het eerst uit logeren geweest bij mijn ouders en dat was 19.30 - 08.45 & 10.00 - 11.30 (wakker gemaakt) en daarna volgens schema, hartstikke goed dus. Mijn moeder herkende dit niet van mij & zusje vroeger haha :D maar we zijn wel van plan dit maandelijks een keertje te doen of iets in die richting, erg fijn.
pi_183096144
Malteser, wat mooi geschreven O+

NJ, kijk dat zijn al wat mooiere tijden qua slaap! Wel heel sneu dat ze overdag soms nog zo krijst, wat de anderen zeggen ik zou toch kijken of het geen KMA is want het klinkt best heftig. Sterkte met de zieke familieleden.

Spees_eend, succes met werken vandaag! Vooral met de nacht die je hebt gehad :o Koffieinfuus?

Fleur, wat ontzettend gaaf die tipi!

Zusje, wat fijn dat ze weer poept! En die foto :D O+

Aure, gefeliciteerd! Je pokemoncadeau heb ik je al gestuurd :P En wat lief dat Jip je gelijk wilde feliciteren ;)

Jagar wat goed van O dat hij zo lekker in eigen bed begint te slapen! Nu de peuter nog doorslapen, zul je altijd zien he dat je dan de andere wakker hebt :{

Sacre wat heerlijk zeg zo’n superslaper _O_

Ben heel blij om te lezen dat ik niet de enige ben die stiekem een hekel aan verjaardagen heeft _O- Eerste deel van de middag was ik alleen maar aan het serveren en druk, tweede deel van de middag was best gezellig. C en ik zijn er beide moe van vandaag en als grote verrassing werd ik vanmorgen voor het eerst sinds de bevalling weer écht ongesteld :X Ben heel blij dat ik mijn ibuprofengranulaat van 600mg van de verstandskiezen nog heb in ieder geval _O-

En mijn kleine engerd deed dit van het weekend, de boel gaat nu echt omlaag :o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183096190
Voor de lol nog even Güntherontbijt van vanmorgen :)



Hij at hiervan: alle druif, drie stukjes wortel, al het brood met hummus, het maïsboogje, de helft van het eeneiige omeletje, al het water en een lepeltje of tien aan skyr met vanille.
Wortel was weliswaar gestoomd maar nog wat te hard voor meneer-doorkomende-hoektand.

Een hoop bij te lezen hier, dus daar ga ik gauw aan beginnen! :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_183096244
De baby van rena! :D
Was zij ook de schuldige van die scheve lampenkap? :+

Baby hier trekt zich inmiddels overal aan op dus de hoge box is weg. We hebben nu de inklapbare box neergezet. Slagje groter en staat wat gezelliger.
Haar schonmeltje is gisteren verkocht. Ze zat er nooit in en anders was ze het na 10 minuten beu. Toch nog ¤40 voor gehad. :P
Ze schuifeld nu ook actief langs de bank dus het dienblad op de hocker (wat als koffietafel dient) is inmiddels ook leeg. Onhandige fase want waar zet ik nu mijn thee. :+
Ruimt wel lekker op zo.
Alle overigbodige babyspul gaat weg. Heerlijk.
*O*
pi_183096647
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 22:32 schreef NicolasJoy het volgende:
@hetzusjevan:
/Spees_Eend ook een beetje dan nog. We wachten dan de komende afspraak bij het CB nog af, maar als ze weer zo terughoudend blijven misschien dat we dan toch maar eens bij de HA aankloppen.. Ging er eigenlijk steeds vanuit dat omdat je al met én verpleegkundige én kinderarts te maken krijgt bij het CB dat de huisarts dan niet heel veel meer voor je zou willen/kunnen betekenen.
De arts bij het CB is geen kinderarts maar een jeugdarts. dat is toch net weer iets anders. volgens mij had lemijn dat een tijdje terug in dit topic mooi uitgelegd.

Edit: hier

ik zou echt niet op de CB arts gaan wachten maar door naar de huisarts.
pi_183097953
Malteser, Aure omschrijft het mooi, het lijkt me heerlijk opgroeien in jouw gezin. En je man boft ook maar. O+

Banaan rolde ook steeds tegen de spijlen aan en liet ik daarom op een boxkleed op de grond spelen. Hij is sinds die tijd nauwelijks meer in de box geweest. Zijn hoofdje is gemaakt voor deze periode, hoe zielig ook, hij leert er ook van. :)

Duman dat ziet er alsnog lekker uit in de Efteling, ondanks het weer. O+

Fuchsia voor het eerst zonder baby. Was jij niet gisteren bevallen? :p

Rena een optrekker! Wat is ze ineens groot. :D

NJ ik duim met je mee dat de problemen van Spookje vanzelf oplossen. Sterkte met de zieke moeders. :*

Fleur dat ziet er lekker knus uit! O+

Spees, wat een nacht. Ollie heeft in ieder geval gezorgd dat je hem niet vergeet vandaag. _O-

Songeur beterschap voor mini. :*

Aure gefeliciteerd! :*

Jagar een goeie nacht. *O* Boks voor de snurker.

SC wat een tijden. Half twaalf wakker moeten maken, wauw. _O_

Wat een ontbijt Mini. Banaan at de eiersalade van zijn rijstewafel af en misschien een klein hapje rijstewafel. Daarna propte hij in sneltreinvaart een halve banaan naar binnen.

Vanochtend hadden we het consultatiebureau, zijn stats zijn 77 cm bij 9360 g. Testjes waren niet nodig, hij had al laten zien wat hij kon tijdens het praten. :D

Gisteren sliep hij twee keer drie kwartier en was bij vlagen flink humeurig. Hopelijk komt mijn vrolijke baby binnenkort weer eens tevoorschijn.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183098126
Rena :D Wat een ontzettend leuk meisje heb je daar O+ Ze kijkt ook zo van 'nou, dit is toch prima zo?'
pi_183098387
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 06:35 schreef Spees_Eend het volgende:
Bedankt allemaal! Ollie gunde mij een fantastische twee uur slaap van 4-6 in de nacht voor mijn 1e werkdag O+

Gelukkig red ik geen levens voor mijn werk :')
Boh, boh.. Extra leuk zo, weer werken... :( Succes!

quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 08:08 schreef Peacefulll het volgende:
M krijgt vanmiddag zijn eerste prikjes. Behalve tissues voor moeder, nog tips om hier zo goed mogelijk door te komen?
Geen tips, wel succeswensen!

Of ja, ik kreeg toen de tip een lauw washandje mee te nemen voor op de prikplekjes.. Morgen mogen wij weer..

quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 09:05 schreef Jagärtrut het volgende:
NJ, ik zou denk ik ook naar de huisarts stappen. Als het CB is zoals het hier is dan vind ik het prima om voor de algehele checkup daarheen te gaan, maar de echte klachten nemen ze niet de tijd voor, en de HA zou dat wel moeten doen. Sterkte met de oma’s. Zijn dat jullie oma’s of jullie moeders?
Het zijn 'gelukkig' onze Oma's, klinkt stom om zo te zeggen, maar qua generatie en leeftijd een onvoorkomelijke situatie waar je in gaat zitten. Beiden 80+, maar ja, je wil ze toch het liefst bij je houden hé.. Gelukkig niet onze moeders.

quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 10:48 schreef Elleska het volgende:

[..]

De arts bij het CB is geen kinderarts maar een jeugdarts. dat is toch net weer iets anders. volgens mij had lemijn dat een tijdje terug in dit topic mooi uitgelegd.

Edit: hier

ik zou echt niet op de CB arts gaan wachten maar door naar de huisarts.
Ah zo, dat is wel verhelderend qua bericht inderdaad.. Toch maar even in het achterhoofd houden, wij zagen de CB arts echt meer als kinderarts, ten onrechte dan..
pi_183098447
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 10:18 schreef vencodark het volgende:
De baby van rena! :D
Was zij ook de schuldige van die scheve lampenkap? :+
Dat heb je goed gespot _O- Die trok ze van de week heel snel omver, gelukkig niet op zichzelf :o
quote:
Baby hier trekt zich inmiddels overal aan op dus de hoge box is weg. We hebben nu de inklapbare box neergezet. Slagje groter en staat wat gezelliger.
Haar schonmeltje is gisteren verkocht. Ze zat er nooit in en anders was ze het na 10 minuten beu. Toch nog ¤40 voor gehad. :P
Ze schuifeld nu ook actief langs de bank dus het dienblad op de hocker (wat als koffietafel dient) is inmiddels ook leeg. Onhandige fase want waar zet ik nu mijn thee. :+
Ruimt wel lekker op zo.
Alle overigbodige babyspul gaat weg. Heerlijk.
*O*
Herkenbaar van die tafel, wij hebben een koffietafel met zo’n plateau er onder waar we eerst van alles hadden liggen, maar dat kan nu even niet meer. Vooral papa’s gamecontroller was een grote favoriet *)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183100431
Nou dat viel reuze mee :') M huilde even heel zielig maar was na 20 seconden troosten weer stil. CB arts was meer dan tevreden :)

Voor de liefhebbers:
M, 7 weken en 3 dagen
4980 gram en 57 cm :)
Gemiddelder dan dit kan bijna niet :D Met alles zit hij precies op de middellijn *trots is*

[ Bericht 0% gewijzigd door Peacefulll op 12-11-2018 14:18:48 ]
pi_183100611
Wat een gaaf hoekje zo met die tipi tent, Fleur! Zusjevan, jouw foto van Nien :') O+ En de mooie C die klaar staat om uit de box te klauteren :D O+ Minilot, jouw Gunther eet gewoon meer ( en gevarieerder :')) dan mijn net-peuter :o

Spees heel veel succes met je 1e werkweek, ik hoop dat het je meevalt!

Peace, ah de eerste prikjes :{ Veel liefde en troost als M er onrustig van wordt, misschien een zetpilletje als hij er echt last van lijkt te hebben? En tegen blauwe plekjes kregen wij ooit de tip om vantevoren en daarna vallen en kneuzen gel te smeren, dus dat doen wij ook standaard. Ik hoop dat het meevalt! Edit: lees ik net dat je al geweest bent :') Maar fijn dat het zo goed ging, en hoera voor de goede stats!

Jagar, wat heerlijk dat het zoveel beter gaat met het slapen van O! Wel een beetje jammer van peuter, alsof ze het erom doen :6

Sacre, wat fijn dat het logeren goed is gegaan O+

Venco, *O* voor het kunnen opruimen van overbodig babyspul, heerlijk herkenbaar gevoel!

Goede stats voor Banaan! *O*

Vlokje maakt tegenwoordig wat vreemde geluiden :? Heel moeilijk om uit te leggen, maar het houdt een beetje het midden tussen het begin van schaterlachen maar dan geforceerd en een soort van gehinnik diep vanuit de keel ofzo. Ze kijkt er ongemakkelijk bij als ze dat doet, ze doet het ook enkel als ze op haar rugje ligt. Als ze begint met dat geluid zou je de 1e tel nog kunnen denken dat ze begint te schaterlachen, maar dan blijft het dus hangen op dat geluid en zet het niet door tot echt lachen zeg maar, plus dat koppie erbij van haar, doet mij vermoeden alsof het ook echt met ongemak te maken heeft. Maar totaal onherkenbaar geluid verder voor mij en ik heb ook geen idee wat het zou kunnen zijn, want als ik dan bijvoorbeeld ga zingen wordt ze soms ook instant rustig en stop ze er meteen mee. Is dit voor iemand herkenbaar? Als er ook maar iets begrijpelijks tussen staat dan :')
pi_183105151
Casper heeft ook een raar geluid maar ik weet niet of dat hetzelfde is, lijkt wel uit z’n keel te komen :P

Rena wat goed van C. *O*

Spees de werkdag overleefd?

Haha Jentin, ik leef met de dag. of nacht :')

Mijn ouders hebben vandaag op Casper gepast. Liepen ze bij de Hema, kregen ze van iemand de vraag of het hun kind was (mijn moeder is 56 en mijn vader 65) _O-
pi_183106730
Ga straks even bijlezen. Voor nu bleh. Vandaag de kinderen left over chinees te eten gegeven. En mn oudste vanmiddag zelf tv laten kijken en tekenen. Terwijl ik de keuken poetste en de andere 2 op kdv waren. Ik voel me dan zo’n faalmoeder. En ik weet dat ik niet perse faal maar dan zie ik al die topmoeders hier en ontbijtjes en dan denk ik. Hoe dan?

Ok einde gezeur ik ga sporten
pi_183107269
Songeur, dikke kus voor je!
Ik:
- heb maar één kind
- en da's een hele makkelijke
- ik ben thuisblijfmoeder
...en ondanks dat alles sport ik niet en poets ik slechts bij hoge uitzondering de keuken.
Niet zo zwaar onterecht kritisch op jezelf wezen joh! :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_183107327
Songeur ik vind restjes van de Chinees een prima lunch. :D Als het gisteren goed was als avondeten, waarom dan vandaag niet als middageten?
Je oudste heeft getekend, je keuken is weer schoon, de andere twee waren goed verzorgd, prima toch?
Je moet proberen om niet met anderen te vergelijken. Ik maak ook geen fotowaardige ontbijtjes voor Banaan. Mijn huishouden is een bende, ik ga tegenwoordig voor hygiënisch schoon en klaar. :P
Hopelijk helpt het sporten je weer aan een frisse blik. :*

Schanu voor mij klinkt het niet bekend.

Haha Fleur!

Mooie stats Peace! Twintig seconden huilen na prikjes boks, Banaan sloeg zich er goed doorheen. Heeft hij nog last gekregen van de prikjes? Bij Banaan merk ik niets. :)

Banaan sliep van elf tot half twee en dat was het. Ondanks een poging voor CB bezoek en eind van de middag voor meer slaap. De slaapsignalen zijn er wel, ik reageerde snel met naar boven gaan, soms is hij bijna in dromenland maar net niet. Vanaf eind van de middag was hij dus weer niet tevreden want moe. Ik word er een beetje moedeloos van. -O-
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183107646
quote:
3s.gif Op maandag 12 november 2018 19:36 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

Mooie stats Peace! Twintig seconden huilen na prikjes boks, Banaan sloeg zich er goed doorheen. Heeft hij nog last gekregen van de prikjes? Bij Banaan merk ik niets. :)

Banaan sliep van elf tot half twee en dat was het. Ondanks een poging voor CB bezoek en eind van de middag voor meer slaap. De slaapsignalen zijn er wel, ik reageerde snel met naar boven gaan, soms is hij bijna in dromenland maar net niet. Vanaf eind van de middag was hij dus weer niet tevreden want moe. Ik word er een beetje moedeloos van. -O-
Wat stoer van banaan! Echte kerels hebben wij ;)
Hmm, M is wel wat huilerig en hangerig nu. Vanmiddag was er nog niks aan de hand, maar in de loop van de avond werd hij toch wel onrustig. De borst was wel voldoende troost, maar na 1,5 uur ben ik het wel zat. Nu zit hij bij papa in de draagzak en dat vindt meneertje wel heel fijn :)

Wat vervelend dat banaan niet meer zo goed in zijn tweede slaapje komt. Daar schreef je laatst toch ook over? Zal hij in een overgangsfase zitten? Ene dag wel extra slapen, andere keer niet? Of is hij ook echt oververmoeid aan het einde van de dag?

En Songeur, wat ben je hard voor jezelf. Het maakt mij op afstand heel verdrietig, omdat ik denk dat je een beeld na probeert te streven die niet haalbaar (en mijn inziens niet nodig) is. Je doet het heel goed, altijd met de beste intenties en 3 kinderen is niet niks. Gun jezelf de ruimte om ze even aan het KDV/oppas/zichzelf over te laten en gebruik die tijd voor jezelf, niet voor de keuken :* Je doet het echt goed, ook als ze een keer restjes Chinees eten.
pi_183109467
Thanks voor jullie lieve reacties. :* Zit inmiddels op de bank. Morgen lees ik wel weer mee. Mini heeft niet meer gespuugd maar voelt zich ook niet helemaal fit dus we gaan t zien.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183109509
Ik zit achter de pc dus ik kan een monsterbijleespost doen hoezee :+.

Spees! Ik weet niet of ik :') of :'( moet doen bij je post.. maar op je 1e werkdag hoef je gelukkig nog niet zoveel te doen toch? :P Hopelijk vannacht een betere nacht though.

Songeur lekkere nacht :X. Voelde ze zich beter? En faalmoeder? Laat me niet lachen mens, dat je uberhaupt de keuken doet vind ik al bewonderenswaardig. Ik zou gaan netflixen. Of een uur op de wc zitten met een Donald Duck. Dingen die je alleen kan als je kinderen weg zijn zeg maar :P. Maar ff serieus: niet zo hard zijn voor jezelf joh :*. Je hebt 3!!! kinderen waar je voor zorgt, én het huishouden. En dan nog tijd en zin om te gaan sporten. Ik vind dat je heel veel voor elkaar hebt gekregen vandaag :Y.

Ah jammer Aure, ik had gehoopt voor je dat het nu 'doorbroken' zou zijn met Jip en dat ie die doorslaapnachten door zou zetten nu jullie weer thuis zijn. En nog gefeliciteerd! Welkom bij de club van 30! Ik ben net geen 2 weken ouder dan jij haha.

Peace wat lief van je man dat ie nu ook een voeding doet, die paar uurtjes slaap doen echt zoveel met je he? Hoe is het gegaan met de prikjes? Omneo kan je gewoon in de supermarkt halen maar er is nog steeds schaarste, dus ik bestel ze lekkerlui gewoon bij Nutricia zelf (is van Nutrilon). Ik kan wel ten zeerste aanraden om de 'gewone' standaard voeding meteen over te slaan en deze te pakken, bij mijn beide kinderen ging de overstap van BV naar deze véél beter. De voeding is wel viezzz en dikker, dus enige ergernis met soms-verstopte-speentjes maar dat is beter dan ernstige krampjes, obstipatie enzulks :+. Maar als je bv wil blijven geven kan je beter vaker aanleggen of even bijkolven om je productie op te krikken (of naja, advies vragen in het bv topic hierover want ik ben geen mega-expert).

Fleur jij durft wel, die fokwet te tarten :P. Dalijk krijg je 'm drie keer zo hard terug :'( ;). Wel een tof compliment voor je ouders dat ze zo jong lijken trouwens :7.

Jagar goede nacht *O*

Sacre is jouw baby uit logeren geweest zodat jij en je vriend/man/partner even 1:1 tijd hadden? Dat doen de meeste ouders echt te weinig terwijl het zo belangrijk is voor je relatie O+. Fijn dat het zo goed gegaan is iig!

Oh auw Rena herkenbaar, maar ik had geen ibu van 600mg toen de eerste keer menstruatie weer op gang kwam, mweh. Sterkte ;). En jouw baby is al zo groot, kijk d'r al op d'r knietjes dan :o! Wat een schatje trouwens O+.

Venco dat ze zo mobiel worden is zo'n heerlijke fase waarbij je geen handen en ogen genoeg hebt he? :P Maar het ruimt idd wel lekker op.

Schanu ik snap het niet maar mss kan je het een keer filmen?

PKM wat vervelend dat jullie zo aan het stoeien zijn met het slapen.. volgens mij doe je alles al wat je kan doen. Is ie misschien niet al toe aan maar 1 slaapje en is dit de overgangsfase?
pi_183109871
Bedankt allemaal O+ en leuk al die mede dertigers :D

Songeur :* alles is al gezegd, je bent een hartstikke leuke moeder O+ ik geniet altijd van jouw instagramdingen over je gezin :D het lijkt mij juist heel gezellig bij jullie!

Verder zag ik een boel goede stats en wederom een lekker ontbijtje voor günther :9
  maandag 12 november 2018 @ 21:24:36 #291
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183110418
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:07 schreef Songeur het volgende:
vanmiddag zelf tv laten kijken. Terwijl ik poetste.

Dat doe ik iedere dag even :D is dat faal ja?

Ik zou gek zijn als ik dat halfuurtje poetsen in mijn 'eigen tijd' zou doen als het zo kan, vind ik :@

quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 20:54 schreef hetzusjevan het volgende:

Sacre is jouw baby uit logeren geweest zodat jij en je vriend/man/partner even 1:1 tijd hadden? Dat doen de meeste ouders echt te weinig terwijl het zo belangrijk is voor je relatie O+. Fijn dat het zo goed gegaan is iig!


Nee, er was een niet voor kleine kinderen en mensen boven de 35 feestje bij ons thuis :D

1-1 tijd hebben we genoeg :P makkelijke baby.
pi_183110963
Songeur, ik sluit me aan bij de rest! Je doet je kinderen niks tekort door ze tv te laten kijken, op het kdv te laten spelen of te laten tekenen hoor. Helemaal niet als jij in de tussentijd aan het poetsen bent :o heel herkenbaar ook juist, als ik in huis bezig ben laat ik de oudste ook zelf spelen. Afgelopen weekend heb ik in de regen onze knotwilg staan knotten terwijl de oudste op haar fietsje door de tuin racete (in de regen) en de jongste in de wipstoel baby Einstein aan het kijken was op de tv. Ook niet bepaald het knapste staaltje ouderschap :') maar niemand is er slechter op geworden dus soit. Niet zo streng zijn voor jezelf! :*
  maandag 12 november 2018 @ 21:58:06 #293
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183111286
Gefeliciteerd Aure *O*!

Hoe was jouw eerste werkdag, Spees?

Songeur, ik sluit mij aan bij wat hierboven is gepost. Fijn dat je er wat positiever naar kunt kijken na het sporten :*.

Boh. Hier is sprong 2 bezig en heeft I. erg veel last van darmkrampen. Het ging een tijdje veel beter, maar de afgelopen dagen lag het ventje vreselijk te huilen. Inclusief getrappel en gebalde vuistjes. Hij vindt het gelukkig wel fijn om bij mij op de buik te liggen dus we brachten vandaag het grootste gedeelte van de dag in bed door. Die paniekerige piepjes in zijn slaap ;(. Het lukt me helaas niet om dan ook nog consequent te kolven en dat doet niets goed voor m'n productie. Ik denk dat ik ga stoppen :) (maar dat kan morgen zomaar weer anders zijn want gevoel en verstand zitten totaal niet op één lijn wat dit betreft). De verpleegkundige van het CB zei dat ik even moest bellen als ik wilde stoppen met BV. Is dat gebruikelijk?
pi_183111886
Helsinki, waarom willen ze dat je daarover belt dan? :o Hier heb ik het gewoon gemeld bij het eerstvolgende bezoek dat er toen stond, al hadden ze me van het idee af willen brengen was het bij mij toch niet meer gelukt qua productie :')

Schanu, volgens mij maakte C zulke geluiden ook wel toen ze kleiner was :Y

Songeur :*

PKM, dat ontevredene soms zit er hier ook wel een beetje in op het moment, Banaan is maar iets jonger dan C dus het is hopelijk een fase ;) Vandaag ging het echt hartstikke prima verder maar na een uur of 4 vanmiddag was er geen land meer met haar te bezijlen zonder aantoonbare reden :? Ik gok ook op tandjes/sprongetje/nog niet helemaal opgeknapt van de verkoudheid.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183112731
Ik kan me niet voorstellen dat Banaan echt al naar een dutje wil. Maar misschien is het toch al wel de overgangsfase en zit ik ernaast. 's Avonds slaapt hij de laatste tijd ineens beter door zonder borstservice, dat brengt me toch aan het twijfelen.
Hij lijkt me juist oververmoeid en daardoor niet in staat in slaap te vallen maar ik krijg dat zo dus ook niet omgekeerd. :{ Morgen gooi ik hem in de draagzak als hij weer niet wil slapen, misschien doet dat wat voor hem.

Rena fijn dat je het herkent. Tandjes (niets te zien/voelen), sprongetje (is eigenlijk net voorbij), verkoudheid (minimaal) geef ik ook graag de schuld. We zijn natuurlijk ook niets gewend met onze doorgaans vrolijke baby's. :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183115410
Waarom bellen om te stoppen? :? Misschien hoe af te bouwen? Ik heb over twee weken een afspraak en dan ga ik ook ongeveer stoppen met bv, ik zal het ze dan wel vertellen, maar verder hebben ze er weinig over te zeggen.
al voel ik me de laatste tijd een beetje rot over het stoppen. De bv loopt hier zeer soepel, ze komt tussen de 5 en 7x per dag, waarvan slechts 1x per nacht en doet het er echt super op. Dus alleen omdat ik weer een wijntje/vrijheid wil en in januari weer ga werken ga ik stoppen... beetje ego

Spees, wat meer slaap gekregen deze nacht? Hoe heeft Ollie het gedaan zonder jou?

Songeur, wat de rest ook al zei en juist respect voor een opgeruimd huis... ik had gisteren een baby die niet helemaal lekker in haar velletje zat en ik moest de was doen. Dus ik heb haar 10 min moeten laten huilen, toen voelde ik me een faalmoeder maar perfectie bestaat niet.. en toen begon ik hier te typen waarom de was gedaan moest worden, maar waarom... ik doe mijn best en stiekem ook helemaal niet slecht denk ik..

Malteser, nog respect voor je stukje :*

Lastig hoor pkm die slaapperikelen! Mijn beide jongens zaten al heel vroeg op 1 dutje per dag..

Zo en terwijl ik dit typ ligt er een meisje op me met een grijs jurkje met roze accenten en kort mouwen, daaronder heeft ze een gestreepte romper met donker en licht blauw, rood en witte strepen, een oranje broekje en grote witte slofsokken met een kikker erop aan... _O-
Ik was even een rondje aan het lopen toen Li besloot dat het tijd was voor nieuwe kleding. Meestal ligt er al een reserve setje klaar maar dit keer moest manlief zelf iets pakken. En hij was helemaal trots op dat hij eraan had gedacht een lange mouwenromper aan te doen omdat het jurkje korte mouwen had :D _O-

Zo en Li is klaar... we gaan weer slapen :)
pi_183115702
Helsinki, wat sneu die krampjes ;( en wat vreemd dat je moet bellen als je wil stoppen met bv, dat ken ik niet.

:* voor de onrustige Banaan en C, hopelijk gaat het vandaag beter.

Loj, de outfit van Li _O-
En stoppen met borstvoeding maakt je geen slechte moeder, ook voor jou geldt: niet zo streng zijn voor jezelf :* borstvoeding geven is juist alles behalve ego, dat er een moment komt dat je ermee wil stoppen maakt dat dus ook niet egoïstisch want het is juist prachtig de tijd dat je het wél gegeven hebt. Nota bene, bij Vlokje ben ik meteen met flesvoeding gestart. Daar voelde ik me overigens ook slecht over, dus ik ken je gevoel. Maar er is niks slechts of raars aan om aan jezelf te denken, juist zodat het goed met jou blijft gaan en je daardoor ook meer aan je kinderen kan geven. Borstvoeding of flesvoeding, uiteindelijk worden alle baby's er groot op :)
pi_183115747
Hoi vanuit Munchen. Pfff ben 1 nachtje weg voor mijn werk en mis mijn aapjes.

Ik heb een hoop gelezen.
Sluit me aan bij de rest NJ, ga even naar de huisarts. Bij het CB komen jullie duidelijk niet verder. En sterkte met de oma's.

Gefeliciteerd nog Aure!

Hoe ging je eerste dag werken Spees?

Juul zit bommetjevol snot. Behalve dat er met hoesten wat melk mee terugkomt, heeft ze er niet echt last van. Het klinkt vooral zo zielig.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 13 november 2018 @ 07:09:11 #299
269689 crew  Viv
pi_183115804
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 21:58 schreef Helsinki het volgende:
Het lukt me helaas niet om dan ook nog consequent te kolven en dat doet niets goed voor m'n productie. Ik denk dat ik ga stoppen :) (maar dat kan morgen zomaar weer anders zijn want gevoel en verstand zitten totaal niet op één lijn wat dit betreft). De verpleegkundige van het CB zei dat ik even moest bellen als ik wilde stoppen met BV. Is dat gebruikelijk?
Op pakken kunstvoeding voor 0-6 maanden staat ook dat je vooraf moet overleggen met een arts. :') Begrijpelijk als wettelijke maatregel ter bevordering van borstvoeding, maar in de praktijk loopt dat wel los hoor.

En :* voor je verstand/gevoel. Ik heb nog nooit zoveel gehuild als in de periode dat de borstvoeding niet bleek te lukken. Normaal gesproken huil ik bijna nooit, ook tijdens de zwangerschap geen last gehad van "hormonen", maar damn, wat een heftige emoties kunnen daarbij vrijkomen. :o
pi_183116224
Loj mooie outfit _O-

Helsinki dat is ook lastig :*

Songeur :*

Rena en PKM Casper is iets jonger maar ik herken die ontevredenheid ook.

BFD!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183116546
Dicht!
Protège moi de mes désirs.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')