abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_183069035
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:20 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Zal ik eens naar kijken, bedankt!
Ik heb even een combinatie gebruikt van fenegriek en gezegende distel. Dat was de beste combinatie volgens mijn lactatiekundige. Zie ook https://www.borstvoeding.com/problemen/mproductie/kruiden1.html Had het gevoel dat het wel wat deed bij mij.

Maar denk ook aan jezelf hè. Als je het niet meer trekt of fijn vindt, is kunstvoeding natuurlijk ook helemaal ok.
pi_183069183
Malteser
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat betreft stoten in de box: zo'n stootband voor in ledikantjes? Helmpje op? :+
pi_183069205
Met hydrofiel rolletjes maken en die tegen de rand van de box leggen? Als Een soort kussentje? Niet helemaal veilig, maar als je vlakbij bent en hem wel in de gaten kunt houden :)
Ik deed dat altijd bij mijn jongens bovenin het bed, omdat ze altijd naar boven kropen :)
En verder wat Ellie hierboven ook zei Malteser :*

Gaaf zo’n moedermelk sieraad Helsinki! Ik ben tijdens deze zwangerschap mijn ketting kwijt geraakt die ik sinds mijn 8ste had en nog steeds altijd droeg.. dus ik zat nu te denken aan een ketting met een hanger van moedermelk O+
Iemand trouwens een goede tip waar? of mag dat niet modjes :*
pi_183069265
Kees ontdekte vandaag ineens knuffelen O+ Hij kwam een aantal keer helemaal enthousiast aangekropen, wilde opgetild worden en legde dan heel lief z'n hoofdje lekker tegen me aan O+ Heerlijk! hoewel ik niet hoop dat het een teken is van niet fit zijn, want wat hoesterig en schor en matig gedronken vandaag...
pi_183069611
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:29 schreef Malteser het volgende:
Ik ga niets zeggen over de kwetsbaarheid van meisjes dan wel jongens.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zag een briljant ontbijt voor Günther, ik las over wel of geen voorkeuren voor geslacht, wel of niet genderneutraal opvoeden, Efteling voor Duman, baby’s met wel of geen ritme en borstvoeding.
Het blijft allemaal niet zo hangen. Ik heb veel hoofdpijn de laatste weken en krijg er nu echt last van. Soms bonkend, soms stekende flitsen, heel irritant in ieder geval. Vrees voor een ietwat verwaarloosde hersenschudding.... ik kopte begin oktober een metalen buis.
Maar ja, meer rust pakken af en toe zegt men. Uhm, hoe dan?

Oké, nog een babygerelateerde vraag: mijn baby rolt de kamer door. Of de box. Maar dit levert natuurlijk kopstootmomenten op als hij toch nog denkt te kunnen omrollen terwijl hij al zo ongeveer op de plint ligt. Of de hoek van de box bereikt heeft.
What to do? Als hij op de grond speelt, ben ik er bij en kan ik hem ‘redden’. Maar de box is nu juist de plek waar ik hem in leg als ik even de was op ga hangen/poepen/broer verschonen/koken. Dus daar ben ik dan niet continu bij. Maar ja, nu stoot hij dus steeds zijn bolletje.... En dat vindt hij niet fijn. :N
:*
Helmpje op? Nee serieus, denk niet dat je dat kunt voorkomen. Net zoals straks de fase dat ze kunnen gaan staan maar nog niet zitten.... Waarschijnlijk doet hij het over een week niet meer...
pi_183070007
Ellie :*

Het probleem zit vaak wat ‘hoger’ dus een rolletje van een hydrofiel komt niet hoog genoeg. Op zijn buik duwt hij zich namelijk helemaal omhoog en gooit dan zijn hoofd achterover. Dan volgt zijn lijf vanzelf. Mijn bollo O+ . Maar helmpje op in de box is ook zo sneu. Hoewel de fietshelm van Twix hem best zal passen. :+

Maar op zich is zijn iets dikkere katoenen strikmuts wel een idee. Houd de klap niet perse tegen maar net een laagje extra ter bescherming.
  zaterdag 10 november 2018 @ 21:25:32 #232
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183070137
Bedankt voor de tip, Ellie :). Heb je toevallig ook een adresje waar ik allebei kan kopen? Ik vond ze net op een website maar er komt bijna 7 euro aan verzendkosten bij. Da's dan wel weer een beetje jammer :+. En inderdaad, mocht het echt niet meer gaan dan stop ik.. merk dat ik me al veel minder schuldig voel om de KV die hij nu bij krijgt. Zolang mijn kleine grote vriend maar blij is en lekker groeit.

Malteser :*!

Hebben jullie het nog leuk gehad in de Efteling, Duman?

Loj, ik heb mijn oorbellen via mimmie besteld maar kan dus nog niet echt mijn ervaringen delen. Moedersmooistesieraden had ook wel leuke dingen vond ik. Als je op moedermelk sieraden zoekt kom je vast wel iets tegen wat je aanspreekt! (als dit niet mag verwijder ik het wel weer :@)
  zaterdag 10 november 2018 @ 21:33:09 #233
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183070268
En zo een, Malteser?

pi_183070273
www.gewoonborstvoeding.nl Heeft zowel fenegriek als distel.
pi_183070342

Terwijl iedereen om ons heen zeiknat werd, bleven wij heerlijk warm en droog in ons XXL-mannenvest van de Zeeman. :)

Het was dus best wel nat en druk, dus dat was jammer. We zijn ook maar in 3 attracties geweest. U. vond Fatamorgana en de Droomvlucht heel erg mooi. O+ En manlief is ook helemaal enthousiast, dus we gaan binnenkort vast weer om vandaag goed te maken. :)

Helsinki: Fenegriek helpt hier ook! Ik heb ook weer een flinke dip (denk dat ik ongesteld word...). Meteen weer begonnen met Fenegriek en merk al verbetering. :)

Malteser: Dit is in theorie de beste optie: https://www.bol.com/nl/l/(...)/N/22825+4287869681/
Maar het is niet veilig ivm rebreathing.
Protège moi de mes désirs.
pi_183070659
Helsinki, ik had ze van mijn lactatiekundige, die had ze meegenomen. Wellicht zit er een lk bij je in de buurt die ze heeft?
pi_183070697
Duman, mooi plaatje zo! Fijn dat het een succes was ondanks de regen. En dat ziet er uit als een heerlijk vest :+

Ik heb sinds kort een draagcover, ben ik ook enorm blij mee.
pi_183074263
Mooie foto Duman! O+

Lastig Malteser, ik zou dan zelf voor zo’n bumper kiezen.

Wij hebben al een paar nachten een doorslaper *O*. Hoe ging het bij jou Aure?
pi_183074326
Oh wat heerlijk Fleur O+

Hier om 01.30 een voeding. Daarna sliep ie tot 08.15 dus dat vind ik ook prima O+
pi_183074864
Interessant om jullie opvattingen over genderneutraal opvoeden en voorkeur te lezen. Ik ben vooral voor respectvol opvoeden, iedereen in zn waarde laten en hoop dat mee te kunnen geven aan onze Draak.

Malteser :*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O elliebel wat klinkt dat schattig, knuffelen O+

De Efteling met je kind is ook echt zo’n mijlpaal. Iets waar ik mij al jaren op verheug. Leuke foto Duman en lekker warm! Mini veel plezier van de week!

Helsinki wat mooi van het sieraad.
Vervelend dat het zo moeizaam blijft verlopen en je productie het niet kan bijbenen. Ik las ook dat Priem afgebouwd heeft. Lijkt mij alleen maar een goede keus als het je tegen gaat staan.

Wat fijn Fleur *O* En Aure ook een goede nacht! *O*

Hier gaat het ook steeds soepeler. Hij komt nog wel elke 3/3,5 uur, maar valt na 10 minuten drinken in slaap en dan kan ik hem wegleggen in de co-sleeper. Dikke prima in vergelijking mer een uur, soms anderhalf bezig zijn met voeden, luier en terug in slaap krijgen.

Ik zag ook nog een vraag rond ritme hebben. Hier nog geen ritme van vaste tijden, maar ik hou nu wel strikt een uur wakker aan (inclusief voeden), want dan is hij gewoon weer op. Dan wordt hij oververmoeid en gaat heel erg huilen, is lastig te troosten en in slaap te krijgen. Tussen de voedingen door slaapt hij dan soms 2/2,5 uur en soms 2x korter en dan max uur wakker weer tussendoor. Nu valt hij nog veelal op mij in slaap (zo schattig helemaal in de holte van mn elleboog met zn hoofd naar beneden O+) of in de wagen. Als hij rond de 3 maanden is, wil ik wel gaan oefenen met zn eigen bed en wakker weg leggen. Ook in voorbereiding van het kdv (moet ik nu echt nog niet aan denken, mn kleine baby bij vreemden achterlaten, terwijl ik echt voorstander van het kdv ben)
Van het weekend voor het eerst in 9 weken een paar uur zonder Draakje geweest. Dat was wel heel gek, fijn ook wel, maar naar huis gaan was ook heel fijn *;
pi_183075603
Pfff wat hebben jullie weer veel gepost :o Ik las iets over baby’s in de Efteling O+ en genderdiscussies.

Ik heb vanmiddag een :’( kinderverjaardag :’( van bonusdochter, ik weet dat ze er dolblij van wordt, en ik doe het echt met alle liefde voor haar maar dat mijn hele huis vol zit met mensen vind ik zo gruwelijk druk, ben ook benieuwd hoe C het ervaard, ik ben eigenlijk een asociale kluizenaar :@ En over 3 weken hebben we dit wéér met C, manlief wilde het niet in 1 keer vieren -O- Plus het feit dat ik zelf nog niet eens een wijntje mag drinken door die twee gaten in mijn mond is wel enigszins frustrerend ;) :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183075922
Tja genderneutraal. ik ben geen meisje-meisje en speelde altijd met de jongens mee. nu heb ik een zoon en die voed ik volgens anderen schijnbaar jongensachtig op. kan er weinig aan doen dat ik liever blauwe kleertjes zie dan roze. Als we een meisje hadden gehad ik waarschijnlijk te horen kreeg dat ik haar genderneutraal opvoed. Heb er geen sterke mening over, ik doe gewoon wat goed voelt en hoop dat ik dat kan meegeven.

quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:29 schreef Malteser het volgende:
Ik ga niets zeggen over de kwetsbaarheid van meisjes dan wel jongens.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké, nog een babygerelateerde vraag: mijn baby rolt de kamer door. Of de box. Maar dit levert natuurlijk kopstootmomenten op als hij toch nog denkt te kunnen omrollen terwijl hij al zo ongeveer op de plint ligt. Of de hoek van de box bereikt heeft.
What to do? Als hij op de grond speelt, ben ik er bij en kan ik hem ‘redden’. Maar de box is nu juist de plek waar ik hem in leg als ik even de was op ga hangen/poepen/broer verschonen/koken. Dus daar ben ik dan niet continu bij. Maar ja, nu stoot hij dus steeds zijn bolletje.... En dat vindt hij niet fijn. :N
Veilige plek is hier het wipstoeltje. Ipv de box een speelkleed op de grond en verder niets gedaan. Nu met het tijgeren/kruipen helpt dat ook niet meer. als hij zich stoot of omvalt wacht ik zijn reactie even af, meestal speelt hij gewoon door. Soms kort huilen van schrik waarbij een aai/kus/knuffel genoeg is. een hele enkele keer brullen, dan troosten en eventueel de borst aanbieden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Elleska op 11-11-2018 11:55:52 ]
pi_183076121
Fuchsia, lang verhaal, sorry:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183076270
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 12:01 schreef Malteser het volgende:
Fuchsia, lang verhaal, sorry:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malteser, wat schrijf je dit ontzettend mooi! Je schrijft zo liefdevol over je jongens en je gezin. Ik ken je niet maar je maakt diepe indruk op me :*
pi_183076541
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183077452
Ik haak zo nu en dan in en weer af en lees wel álles nog mee, maar reageren.. even niet. :@

Momenteel twee oma's in het ziekenhuis waarvan het beide kanten op kan, maar het echt niet goed gaat, een terminaal zieke vriend en randzaken qua drukte bij het werk/vrienden en alles zorgt dat het allemaal lastig te combineren is. Zelf ook door het alles even de positiviteit kwijt en zie alles weer wat donkerder, maar! Het komt goed!

Ons Spookje is een schatje te laatste dagen. Ik durf bijna niet (Fokwet, kijk even de andere kant op!), maar juich voor een soort van ritme 's nachts.

22:30 - 07:30 / 20:30 - 05:30 + 06:00 - 08:30 / 23:30 - 07:30 / 22:50 - 08:00 / 23:50 - 08:00
Sinds een klein weekje slaapt ze tussen 20 en 21 in en komt ze vaak nog maar voor één voeding, vaak zelfs al voor de nacht.. 8-9 uur slaap per nacht. Hemels!

Eigenlijk sinds dat we de opvang hebben dat ze regelmatig(er) slaapt en goede nachten maakt. Indrukken van daar verwerken denk ik.

Overdag helaas nog wel heel veel te stellen met madam, vooral door krampjes hebben we het idee. Na de voeding is het nog vaak gillen, slaan, schoppen.. Hoop dat dat toch gaat minderen nu we de 3 maanden in het zicht hebben.
pi_183077472
Moedermelksieraden O+

Duman, wat een mooi plaatje en fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad in de Efteling!

Een doorslapen voor Fleur!
*O*

Over ritmes, hier nog steeds niets wat ook maar in de buurt komt van een ritme en volgens mijn schoonmoeder huilt Vlokje daarom zo veel :+ as we speak ligt ze overigens wel heerlijk in haar ledikant te slapen, na 3 pogingen en veel huilen was ze moe genoeg. Ik zie wel of er vanzelf wat meer een ritme in gaat komen, ze is nu ruim 5 maanden maar het komt vanzelf.

/Never mind, ik was nog niet uitgetypt of de babyfoon lichtte op. Nu dus verder met plakbaby op schoot :')

Malteser :* ik vind je een mooi mens!

Rena, succes met de verjaardag(en) en gefeliciteerd met je bonusdochter! Ik kan ook nooit zo goed tegen die drukte dus ik snap je helemaal, maar ik hoop dat het toch een mooi feestje wordt!

NJ, sterkte met je oma's en je vriend, heftig zo alles tegelijkertijd! En dat overstrekken, huilen enzo na het voeden herken ik heel erg. Wij dachten eerst aan koemelkallergie, wat het in het geval van Vlokje niet schijnt te zijn maar ik weet niet of je hier al naar hebt gekeken bij Spookje?

En ondertussen begint Vlokje weer in slaap te vallen op mijn schoot. Typisch :')
pi_183077564
:*:* Voor Malteser. Wat schrijf jij mooi over je gezin. Je zoons boffen met zo'n lieve, sterke moeder.
pi_183077621
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 13:37 schreef Schanu het volgende:
NJ, sterkte met je oma's en je vriend, heftig zo alles tegelijkertijd! En dat overstrekken, huilen enzo na het voeden herken ik heel erg. Wij dachten eerst aan koemelkallergie, wat het in het geval van Vlokje niet schijnt te zijn maar ik weet niet of je hier al naar hebt gekeken bij Spookje?
Thanks. Dat is het ook juist, even te veel tegelijk terwijl ik juist al m'n aandacht bij onze dame wil hebben..

Zijn daar ook mee bezig inderdaad, deze week weer naar het consultatiebureau, dus hopen daar op iets meer hulp/input. Vooralsnog was het steeds: 'Ja, ze is nog zo klein... kan alles zijn'.
pi_183077649
Ontlurkt

Malteser, wat een kracht en wat een liefde. Ontroerd ben ik ervan. :* O+
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')