Is al op Haagsquote:
Was het lekker?quote:Op zondag 30 september 2018 14:14 schreef Blue_note het volgende:
[..]
Is al op Haags
Voordeel van eten met stokjes is wel dat je met de andere hand kunt FOK!ken.
Of je ballen toucheren.
Mwah. Ben te verwend op het gebied van Sushi.quote:
Want dat kan niet als je met een vork je sushi eet?quote:Op zondag 30 september 2018 14:14 schreef Blue_note het volgende:
[..]
Is al op Haags
Voordeel van eten met stokjes is wel dat je met de andere hand kunt FOK!ken.
Of je ballen toucheren.
Vork en sushiquote:Op zondag 30 september 2018 20:23 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Want dat kan niet als je met een vork je sushi eet?
Klinkt goed! Waar haal je die?quote:Op maandag 1 oktober 2018 15:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Zakje 'fire' amandelen![]()
De pittigste amandelen die er zijn. Met de smaak van fire noodles
Wah Nam Hong (toko). Zitten op meerdere locaties in R'dam en Den Haag. Wasabi erwten zijn ook lekker ja!quote:Op maandag 1 oktober 2018 17:55 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Klinkt goed! Waar haal je die?
Zelf net een blikje wasabi-erwten gehaald bij de toko, heerlijk!
Vanavond gestoomde krieltjes in de schil, gewokte broccoli en bloemkool en een pot kipgehaktballetjes in piri piri saus van AH (nieuw in het assortiment, dus dat moet getest)
Als ik kipgehaktballetjes in tomatensaus maak, zijn die balletjes ook zacht. De structuur van kipgehakt is volgens mij gewoon anders dan bijvoorbeeld rundergehakt. Dat is veel steviger.quote:Op maandag 1 oktober 2018 19:29 schreef realAIVD het volgende:
Ah ja, die hebben we hier in Utrecht niet...nou ja, ik schrijf het wel op voor het geval ik weer eens in Rotjeknor of The Hague ben, haha.
De balletjes waren...klein en een beetje (te) zacht, de saus was best goed te doen (dat had ik eigenlijk niet verwacht), het geheel was zeker niet vies. Ik hou teveel van koken om vaak dit soort potjes-oplossingen te kiezen, maar het is vast niet voor het laatst (er is ook een variant in satesaus die ik zeker wel zal gaan proberen)
voor de duidelijkheid, ik had het nu over dit product:
https://www.ah.nl/product(...)lletjes-in-piri-piri
Zelf gemaakt|?quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 21:02 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, dat was werkelijk een heerlijk erwtensoepje. Zeer smakelijk.
Ach ja, dat kan inderdaad de reden zijn, ik gebruik zelf eigenlijk nooit kipgehakt.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 18:38 schreef Smallish het volgende:
[..]
Als ik kipgehaktballetjes in tomatensaus maak, zijn die balletjes ook zacht. De structuur van kipgehakt is volgens mij gewoon anders dan bijvoorbeeld rundergehakt. Dat is veel steviger.
Nee, van de slager. Kan ik twee dagen van eten. Erg goed gevuld!quote:
geen idee ben niet thuis in de Aziatische keuken, vind het heerlijk maar kan het niet zelf makenquote:Op woensdag 3 oktober 2018 11:13 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond Phat Phrik Khing met tofu, sperziebonen en rijst,
naar dit recept maar dan wel met Thaise rode curry pasta uit een zakje/potje/whatever, want het moet vanavond wel makkelijk.
https://www.seriouseats.c(...)ry-vegan-recipe.html
Ik heb totaal geen ervaring met rode curry pasta's, heeft iemand een favoriet, of is het allemaal bagger?
AH zou een eigen boemboe hebben, een pasta van conimex en een pasta van blue elephant, daarnaast kom ik vandaag nog wel langs een toko, dus eventuele andere merken om naar te speuren zijn ook welkom.
Iemand?
Ik waardeerde mijn moeders kookkunsten ook later, er is hoopquote:Op woensdag 3 oktober 2018 11:15 schreef Goitske het volgende:
Ik val van mijn stoel van verbazing. De oudste (bijna 6) mama vandaag zouden we eten wat ik wil hè? Ik wil stamppot die met wortels![]()
Vrijwillig groente eten dat is ook voor het eerst![]()
Dus dan eten we naar hutspot
En dat op 3 oktoberquote:Op woensdag 3 oktober 2018 11:15 schreef Goitske het volgende:
Ik val van mijn stoel van verbazing. De oudste (bijna 6) mama vandaag zouden we eten wat ik wil hè? Ik wil stamppot die met wortels![]()
Vrijwillig groente eten dat is ook voor het eerst![]()
Dus dan eten we naar hutspot
ik waardeer nog steeds niet mijn vaders/moeders kookkunst. Gelukkig heb ik een schoonmoeder die wel kan koken en blijkbaar heb ik zelf ook aanleg om te koken/bakken. Ben vast geadopteerd kan niet andersquote:Op woensdag 3 oktober 2018 11:46 schreef Karzai het volgende:
[..]
Ik waardeerde mijn moeders kookkunsten ook later, er is hoop
liefst toko maar in de supermarkt kun je Asli of Kumar's pakken.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 11:13 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond Phat Phrik Khing met tofu, sperziebonen en rijst,
naar dit recept maar dan wel met Thaise rode curry pasta uit een zakje/potje/whatever, want het moet vanavond wel makkelijk.
https://www.seriouseats.c(...)ry-vegan-recipe.html
Ik heb totaal geen ervaring met rode curry pasta's, heeft iemand een favoriet, of is het allemaal bagger?
AH zou een eigen boemboe hebben, een pasta van conimex en een pasta van blue elephant, daarnaast kom ik vandaag nog wel langs een toko, dus eventuele andere merken om naar te speuren zijn ook welkom.
Iemand?
quote:Op woensdag 3 oktober 2018 11:44 schreef Karzai het volgende:
[..]
geen idee ben niet thuis in de Aziatische keuken, vind het heerlijk maar kan het niet zelf maken
Mijn moeder haalt wel eens zo'n potje curry, weet het merk niet, niet van conimex in elk geval wel van AH
Dank voor de tips Karzai en FF,quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:12 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
liefst toko maar in de supermarkt kun je Asli of Kumar's pakken.
quote:
quote:Op woensdag 3 oktober 2018 16:01 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Makreel met crackers, sambal oelek en peper. Heb het grootste deel van de makreel nog over, die gooi ik vanavond naar binnen.
dat ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 3 oktober 2018 19:46 schreef realAIVD het volgende:
Oke, m'n Phat Phrik Khing met tofu en sperziebonen is prima gelukt....het begon allemaal niet zo pittig, maar eindigde met een brandende tong, haha, dus ik ga nu een biertje zoeken om de boel te blussen ;-)
[ afbeelding ]
Dank, het was ook echt lekker,quote:
Ziet er top uit!quote:Op woensdag 3 oktober 2018 19:46 schreef realAIVD het volgende:
Oke, m'n Phat Phrik Khing met tofu en sperziebonen is prima gelukt....het begon allemaal niet zo pittig, maar eindigde met een brandende tong, haha, dus ik ga nu een biertje zoeken om de boel te blussen ;-)
[ afbeelding ]
Goed dat je het zegt! Ik heb nog een donut in de kastquote:Op woensdag 3 oktober 2018 21:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ziet er top uit!
Ik at vnv een halve pizza ham & champignons en een halve pizza salami. Toe een donut.
Nu limonade.
Was voor mij alweer ruim een jaar geleden dat ik er een had. Best lekker zo nu en danquote:Op woensdag 3 oktober 2018 22:09 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Goed dat je het zegt! Ik heb nog een donut in de kastWas die alweer vergeten
bij ons op werk ging de grill aan want er waren ongelooflijk veel kippenbouten en drumsticks over. Heb 1,5 grote kippenbout en 2 drumsticks geluncht dus dierendag was niet gelukt voor mijquote:
Hoe was de spaghetti?? Heb jij het recept nog zo voorhanden??quote:Op donderdag 4 oktober 2018 20:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Kopje thee en mini speculaaskoek
https://thewoksoflife.com/2015/12/chinese-spaghetti-bolognese/quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 00:01 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Hoe was de spaghetti?? Heb jij het recept nog zo voorhanden??
En hoe maak jij je zz komkommer?
zz komkommer doe ik met azijn, dille, suiker, zout, peper, fijngesnipperd uitje en klein knoflookteentje.
Thanks! Jammer dat het wat tegenviel.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 10:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
https://thewoksoflife.com/2015/12/chinese-spaghetti-bolognese/
Ik vond het best lekker maar had het bijzonderder verwacht. Hielp ook niet mee dat ik bijna niet kon eten vanwege te zware kippenlunch.
Komkommer gebruik ik rijstazijn, suiker, zout en rood pepertje. Van jou klinkt ook goed!
Net skyr en 2 kiwi's. Vanmiddag wordt het 2 McKroket.
CUL / Koken uit tijdschriftenquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 17:35 schreef Sigaartje het volgende:
De nieuwe Allerhande is uit. Waar is het topic daarvoor gebleven? Ik ga hem even uitpluizen tijdens Met het oog op morgen.
Ik zag het van de week bij Jumbo liggen dus er is hoop voor jequote:Op zaterdag 6 oktober 2018 11:34 schreef Sicstus het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zalig!Maar die afprijzing zal wel weer betekenen dat dit topproduct alweer uit het assortiment gaat
Yum!quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 19:08 schreef Qunix het volgende:
Vandaag lekker gebbq't met vleesch en groente.
[ afbeelding ]
Dit klinkt allemaal goed!quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Kippetje gegaard in meestersaus met frieten en een maïskolf met srirachaboter.
Je website is veranderd en ik heb nu een soort half scherm?quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Kippetje gegaard in meestersaus met frieten en een maïskolf met srirachaboter.
Dat is niet de bedoeling.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Je website is veranderd en ik heb nu een soort half scherm?
Nee. Op de PC.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Dat is niet de bedoeling.![]()
Op je phone?
Fuck. Ik ga kijken...quote:
https://i.imgur.com/SmO94sf.pngquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 21:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Fuck. Ik ga kijken...
*edit*
Hier ziet alles er okay uit. Mobiele versie had een issue, dat wist ik, maar heb ik nu ook uitgevogeld waar die gedefinieerd stond. Dus die moet nu ook normaal doen. Ik denk echt dat het aan jouw computer ligt, Golfer.
Of heel misschien omdat ik (per ongeluk) laatst een advertentie in de header had gepropt. Toen ik daar achter kwam was ik het gepruts zo zat dat ik het maar zo heb gelaten. Heb nu zojuist alle horizontale advertenties eruit gesloopt. En alle kastjes geleegd. Hopelijk helpt dat? Anders zou ik het echt niet meer weten...![]()
*edit 2*
Kut. Te vroeg gejuicht...
Klaar nu. Typhussite.
Nu is de site weer gecentreerd in het midden van de pagina te lezen.quote:
Zo ziet het er bij mij ook uit. Op IPad...quote:Op zondag 7 oktober 2018 11:01 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
https://i.imgur.com/SmO94sf.png
Zo ziet t er bij mij uit
Ja, zo zag de mobiele setting eruit.quote:Op zondag 7 oktober 2018 11:01 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
https://i.imgur.com/SmO94sf.png
Zo ziet t er bij mij uit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik doe nooit koffie op mijn bolletjequote:Op maandag 8 oktober 2018 11:17 schreef klappernootopreis het volgende:
Wit bolletje met boterhamworst en veeeeel koffie
veeel.
ik spoel daartegen het bolletje met liters koffie weg. En probeer en passant mijn kater mee weg te werken. Want het is weer Bokbier tijd..quote:Op maandag 8 oktober 2018 11:19 schreef Academicus het volgende:
[..]
Ik doe nooit koffie op mijn bolletje
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Nasi' van bloemkoolrijst met garnalen
en dumplings![]()
quote:Op maandag 8 oktober 2018 18:49 schreef emmyemmy2 het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Nasi' van bloemkoolrijst met garnalen
en dumplings![]()
Poe hee, poha! Lekker!quote:Op maandag 8 oktober 2018 19:40 schreef kipje1234 het volgende:
indiaas gerecht met rijstvlokken (poha), ui, bloemkool, pinda's en allerlei specerijen
Niks mis met Turks brood als pizzaquote:Op maandag 8 oktober 2018 19:34 schreef Myraela het volgende:
Restjes opmaken.Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
tot dat ik er achter kwam dat ik een gluten intolerantie hadquote:Op maandag 8 oktober 2018 19:34 schreef Myraela het volgende:
Restjes opmaken.Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
ooh, lekker!! Dat heb ik al lang niet meer gemaakt.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 11:58 schreef klappernootopreis het volgende:
vanavond home-made Sloppy Joe. Op zo'n enorme italiaanse bol.
hunker ik al de hele dag naar.
Lekker!quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en frisquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
Ik bestel eigenlijk altijd hetzelfde menu bij dezelfde chinees.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Mijn zwager kookt wel eens vietnamees voor ons.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en fris
Ik weet niet of ik voor mn beurt mag praten, maar toen wij nog aan de Amsterdamsestraatweg woonden, haalden we bij Hing Kee. Dat komt qua keuken bij paradijs in de buurt, maar is meer voor afhaal dan "gezellig" daar eten.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Hey, wat een pracht-tip!quote:
Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Risotto met venkel en varkensworst en rode (!!) wijn uit Piemonte zoals Jamie die afgelopen zondag maakte bij 24Kitchen.
ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 20:02 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)
Hier hetgeen ik eerder noemde gemaakt, maar ik wil de groenten toch nog even in het zonnetje zetten met een foto...simpel en ontzettend lekker.
Dus voor alle mensen die nog geen overtuigde bloemkool/broccoli liefhebbers zijn, bij deze een recept om uit te proberen![]()
- 400 gram bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes
- 1 lap cheong in schuine plakjes (chinees worstje, is lekker, maar kan je ook prima weglaten zonder verder iets aan dit recept aan te hoeven passen)
- 1 eetlepel doubanjiang (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee chili bean sauce, verkrijgbaar bij iedere toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 zakje suiker (4 gram)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels (olijf) olie
verhit de olie in een ruime (hapjes)pan, roerbak de bloemkool en broccoli roosjes op hoog vuur tot ze hier en daar wat bruin verkleuren
voeg de lap cheong toe en roerbak die nog een minuutje mee
verlaag de temperatuur naar medium en voeg de doubanjiang, sojasaus, suiker en water toe en roerbak tot de groenten iets garen... (het vocht moet wel relatief vlot verdampen, dus zo nodig het vuur iets hoger)
Klaar.
[ afbeelding ]
(btw, dit is de helft van hetgeen ik hierboven heb opgegeven, heel veel is dat dus niet)
Doet het anders prima bij de bloemkoolquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 23:21 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!
nee je hebt niet het juiste merkje gekocht
Welke verhouding zuurkool-aardappel gebruik jij?quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 23:17 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen.
500g pakje zuurkool + scheut witte wijnquote:Op woensdag 10 oktober 2018 12:38 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Welke verhouding zuurkool-aardappel gebruik jij?
Ah ja, ik deed vroeger ook 500/700, tegenwoordig 500/650, ik wilde het toch een pietsie zuurder.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 14:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
500g pakje zuurkool + scheut witte wijn
700g geschilde aardappelen
100-200ml warme melk
klein blikje ananas
4 jeneverbessen
8 korianderzaden
moet je wel zuinig mee zijn hoor, dat kruid overheerst heel snelquote:Op woensdag 10 oktober 2018 14:14 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ah ja, ik deed vroeger ook 500/700, tegenwoordig 500/650, ik wilde het toch een pietsie zuurder.
Jeneverbessen klinkt interessant! Ga ik ook eens proberen!
en wat wordt het vanavond?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 16:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Lunch was curry noedelsoep.
Net een liga en limo.
Weet ik nog niet. Eet vanavond bij m'n ouders dus is nog een verrassingquote:
Eh, wat ik vanavond ga proberen (met een klein fotoverslagje hier), uit pure nieuwsgierigheid, omdat iedereen er zo vol van is, is Unox Goodpasta. Dus dat wordt een review.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 17:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Weet ik nog niet. Eet vanavond bij m'n ouders dus is nog een verrassing
Wat jij?
soms heb ik ook zo'n trek in zo'n ultra vette dikke hamburgerquote:Op woensdag 10 oktober 2018 17:50 schreef golfer het volgende:
Straks: gebraden Black Angus burgers, salade, fungi ravioli en een wildsaus met gemengde paddenstoelen.
Mes en vork.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 17:59 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
soms heb ik ook zo'n trek in zo'n ultra vette dikke hamburger
maar in de praktijk wordt het dan ook weer zo'n zooitje
kan maar beter een slabbertje om doen ofzo
ik krijg trek, ik ga deze week weel wat hamburger broodje shit doen, koop ik die diepvries angus burgersquote:
Die zijn eevvveeenttuuueeel te doen, heb ze ook gehad. Maar als je ze van de slager hebt gehad, dan lust je de diepvrieshamburgers niet meer.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 18:09 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik krijg trek, ik ga deze week weel wat hamburger broodje shit doen, koop ik die diepvries angus burgers
zijn best goedkoop
ik vouw van bakpapier wel een hoesje, zodat ik kan knoeien
Je houdt wel van hamburgers hequote:Op woensdag 10 oktober 2018 17:09 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Eh, wat ik vanavond ga proberen (met een klein fotoverslagje hier), uit pure nieuwsgierigheid, omdat iedereen er zo vol van is, is Unox Goodpasta. Dus dat wordt een review.
Verder een broodje hamburger.
Vanmiddag was het gewoon mijn lunchbox: volkorenboterhammen met kaas en boterhamworst.
Ja, ben gek op hamburgers, dat is na de gehaktbal/aardappels/sperziebonen mijn favoriet, vooral omdat je daar je eigen dingen mee kunt doen.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 18:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Je houdt wel van hamburgers he![]()
Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje. Hoe vond jij het?
Ik kreeg zojuist prakkie spinazie, ei, saucijs en stoofpeertjes. Toe wat chocoladevla.
Als ik de doodstraf zou krijgen (gaat nooit gebeuren, want ik ben erg braaf, uche uche), dan zou ik als galgemaal willen een enorme echte Amerikaanse hamburger, twee stuks met vers gesneden lekker geurende grote frieten en heel veel bier, zodat ik straal bezopen naar de elektrische stoel zou gaan. Ik snap trouwens niet waarom ter doodveroordeelden dat niet doen. Het is toch beter dat je half bewusteloos van de drank de laatste schok van 3200 volt krijgt?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 18:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Je houdt wel van hamburgers he![]()
Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje. Hoe vond jij het?
Ik kreeg zojuist prakkie spinazie, ei, saucijs en stoofpeertjes. Toe wat chocoladevla.
Ze mogen volgens mij geen alcohol kiezen.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 18:44 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Als ik de doodstraf zou krijgen (gaat nooit gebeuren, want ik ben erg braaf, uche uche), dan zou ik als galgemaal willen een enorme echte Amerikaanse hamburger, twee stuks met vers gesneden lekker geurende grote frieten en heel veel bier, zodat ik straal bezopen naar de elektrische stoel zou gaan. Ik snap trouwens niet waarom ter doodveroordeelden dat niet doen. Het is toch beter dat je half bewusteloos van de drank de laatste schok van 3200 volt krijgt?
Dit ontmoedigt me wel, want ik ben gewend aan zelfgemaakte spaghetti, met vers vlees en een groentemix, dus ik vrees het ergste. Ik denk dat ik het maar laat zitten.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 18:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje.
Kun je jezelf niet bewusteloos eten?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 19:00 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ze mogen volgens mij geen alcohol kiezen.
Denk het nietquote:Op woensdag 10 oktober 2018 19:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Kun je jezelf niet bewusteloos eten?
Het is een straf hè? Het is de bedoeling dat je die ondergaat. Als je bewusteloos zou zijn stellen ze de executie uit.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 19:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Kun je jezelf niet bewusteloos eten?
Dat is het eerste wat ik ga maken straks van jouw site. Zooooo lekker!quote:Op woensdag 10 oktober 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
Aubergines boerenstijl met rijst. Altijd lekker.
die aubergines bij de reguliere supermarkt zijn niet zo geschikt om te bakken, ze moeten wat groener zijn om te bakkenquote:Op woensdag 10 oktober 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
Aubergines boerenstijl met rijst. Altijd lekker.
Speak for yourself.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:00 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die aubergines bij de reguliere supermarkt zijn niet zo geschikt om te bakken, ze moeten wat groener zijn om te bakken
echt zonde maar het is echt heel moeilijk om daar een soort vlees achtig produkt van te bakke, het wordt te zacht
die aubergines moeten om te bakken veel minder zacht zijn
je gaat het eerst wat uitdrogen met zout, zodat het wat uitdroogtquote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Speak for yourself.
Groene aubergines klinkt niet als iets wat ik hoef.
Ga jij Robin nu vertellen hoe ze iets moet bereiden?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:12 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
je gaat het eerst wat uitdrogen met zout, zodat het wat uitdroogt
dan probeer je ze wat aan te bakken
als die aubergine te los en te slap is, bakt het niet goed, maar wordt het een drapje
de truuk is om er een soort vegatarische tournedos van te maken, dat lukt alleen als de aubergine jong is, dan blijft ie z'n vorm en struktuur houden, tijdens grillen of bakken
Ja joh, ga jij lekker je aubergine uitdrogen met zout.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:12 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
je gaat het eerst wat uitdrogen met zout, zodat het wat uitdroogt
dan probeer je ze wat aan te bakken
als die aubergine te los en te slap is, bakt het niet goed, maar wordt het een drapje
de truuk is om er een soort vegatarische tournedos van te maken, dat lukt alleen als de aubergine jong is, dan blijft ie z'n vorm en struktuur houden, tijdens grillen of bakken
ik zou niet weten waarom niet, op kook gebied ben ik opgegroeid in de slagerijquote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:17 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ga jij Robin nu vertellen hoe ze iets moet bereiden?
Oh, dat verklaart het misschien.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:29 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
op kook gebied ben ik opgegroeid in de slagerij
Want zij weet allesquote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:17 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ga jij Robin nu vertellen hoe ze iets moet bereiden?
dat is sushi, is het nietquote:
Ik heb alles wat ik weet van koken ooit van iemand aangenomen. Ik heb het koken niet uitgevonden. Maar bullshit vreet ik niet.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:34 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
en niks van een ander aannemen.
Dit soort bullshit. Echt, rillingen over mijn rug, wat een gelul. Blablablablabla.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:36 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik maak mijn eigen indonesische sushi, lempers
hoeveel uur per dag sta jij gemiddeld te koken dan?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dit soort bullshit. Echt, rillingen over mijn rug, wat een gelul. Blablablablabla.
1quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:54 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
hoeveel uur per dag sta jij gemiddeld te koken dan?
Sushi is voor mensen die een beetje interessant willen doen.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:36 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
dat is sushi, is het niet
eeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuwww
echt zo overschat, ik weet het niet, sushi, weetje
en ik ben niet eens indo, maar ik vind lemper wel de tijd waard om te maken
shhhhht, ik maak mijn eigen indonesische sushi, lempers
ongeveer 5x lekkerder
ja want als ik goed voor mijzelf of kinderen zou willen zorgen, wil ik iets betere aandacht voor etenquote:
Teringlijers ja, die kutjappen.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 20:57 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Sushi is voor mensen die een beetje interessant willen doen.
Ik eet dat regelmatig, alleen dan een tartaartje ipv een speklapje.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:06 schreef Myraela het volgende:
Ik had vanavond gekookte aardappels met jus, spinazie met ei en een speklapje. Zo lang geleden, zo lekker.
Kijk dit bedoel ik dus, even interessant doen, want speklapjes zijn voor de mindere mensen, en jij bent beter, dus jij moet even zeggen dat je er Tataar bij eet.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik eet dat regelmatig, alleen dan een tartaartje ipv een speklapje.
Speklapje aten wij nooit, dus dat zit niet in mijn comfortfoodsysteem.
Oehquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 23:17 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen.
Maak het niet zo persoonlijk joh. Smaken verschillen. Dit geldt voor iedereen hier.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:13 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Kijk dit bedoel ik dus, even interessant doen, want speklapjes zijn voor de mindere mensen, en jij bent beter, dus jij moet even zeggen dat je er Tataar bij eet.
Ja dat post ik dus niet meer, want dan krijg je hier meteen een baksteen in je bek, want dat had je anders moeten doen.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maak het niet zo persoonlijk joh. Smaken verschillen. Dit geldt voor iedereen hier.
En wat at jij vandaag Fokker?
Lekkerquote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:17 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ja dat post ik dus niet meer, want dan krijg je hier meteen een baksteen in je bek, want dat had je anders moeten doen.
Maar als je het echt wil weten, spaghetti carbonara, lekker makkelijk.
Whoehahahaha! Verder alles goed?!quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:13 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Kijk dit bedoel ik dus, even interessant doen, want speklapjes zijn voor de mindere mensen, en jij bent beter, dus jij moet even zeggen dat je er Tataar bij eet.
Ja, vond ik ook jammer, ik post gewoon wat ik gegeten heb, komt er zo'n betweter overheen. En daarna nog een. Altijd hetzelfde gezeik hier.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:17 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ja dat post ik dus niet meer, want dan krijg je hier meteen een baksteen in je bek, want dat had je anders moeten doen.
het is mogelijk om tussen rijst pasta of aardappels kokenquote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:05 schreef RobinOok het volgende:
20 minuten voor een maaltijd is mij nog nooit gelukt, denk ik. Of het moet de broodmaaltijd zijn.
Het water moet eerst koken.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:27 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
het is mogelijk om tussen rijst pasta of aardappels koken
iets anders tekoken wat binnen 20 minuten bijmekaar komt
Ja. Ik vind ze eigenlijk niet te doen.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
En ik had wat kastanjes gekookt en wat gepoft... Tis en blijft droog he?
Vind gewone afhaalchinees ook niet zoveel aan. Te zoet. De nasi en bami vind ik eigenlijk het lekkerst.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 21:39 schreef MaLo het volgende:
spinazie met aardappels en een runderlapje is mijn lievelingseten![]()
Ot: we hadden afhaalchinees. Vind ik niks aan. De soep was wel heel lekker.
of niet meer zoveel bestellen (zonde!) of mij uitnodigenquote:
Wat heb je zelf aan te bieden?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
of niet meer zoveel bestellen (zonde!) of mij uitnodigen![]()
Zaden heb ik altijd op voorraad.quote:Vanmiddag meerzaden beschuiten met zachtgekookte eitjes.
Mja ik heb het laatst met biologische pindakaas gemaakt, maakte weinig uitquote:Op donderdag 11 oktober 2018 13:01 schreef christmastsunami het volgende:
ik heb volgens mij de beste truuk voor huisgemaakte pindasaus gevonden
die pindakaas kopen zonder toevoegingen, 100% pinda, zonder palmolie, of verdikkingsmiddelen en extra suikers
als je van die standaard pindakaas van calve ofzo, pinda saus maakt met wat water sojasaus knoflook en peper
dan smaakt de eerste hap lekker, maar al snel wordt het nogal heftig en valt het als een steen op je maag
ik denk de palmolie
maar met die 100% pinda pindakaas lukt het wmb wel
ik moet eigenlijk ook es onderzoek doen naar soja sausquote:Op donderdag 11 oktober 2018 13:31 schreef Karzai het volgende:
[..]
Mja ik heb het laatst met biologische pindakaas gemaakt, maakte weinig uit
ot broodje haring met ui en zuur en een heineken
ik heb die aflevering ook gezien jaquote:Op donderdag 11 oktober 2018 13:39 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik moet eigenlijk ook es onderzoek doen naar soja saus
ik ben me laatst rot geschokken toen , de keuringsdienst v waarde' ff een aantal merken liet onderzoeken
ik dacht dat ik wist waarover ik het wist over sojasuas, ik kan altijd het mis gehad hebben
er zijn een paar dingen die me niet bevallen
1 traditioneel mengt men die gefermenteerde bonen met tarwe?, dat is probleem 1
ik wil weten of het waar is dat soja saus traditioneel gemengt werd met tarwe
2 dat versnelde proces mbv zoutzuur
3 hoe en wie en wat , beschrijft het produktie proces
ketjap is het 'indonesische' woord/gramaticaquote:Op donderdag 11 oktober 2018 13:59 schreef Karzai het volgende:
wat is trouwens het verschil tussen ketjap en sojasaus?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |