Ik doe nooit koffie op mijn bolletjequote:Op maandag 8 oktober 2018 11:17 schreef klappernootopreis het volgende:
Wit bolletje met boterhamworst en veeeeel koffie
veeel.
ik spoel daartegen het bolletje met liters koffie weg. En probeer en passant mijn kater mee weg te werken. Want het is weer Bokbier tijd..quote:Op maandag 8 oktober 2018 11:19 schreef Academicus het volgende:
[..]
Ik doe nooit koffie op mijn bolletje
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Nasi' van bloemkoolrijst met garnalen
en dumplings
quote:Op maandag 8 oktober 2018 18:49 schreef emmyemmy2 het volgende:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Nasi' van bloemkoolrijst met garnalen
en dumplings
Poe hee, poha! Lekker!quote:Op maandag 8 oktober 2018 19:40 schreef kipje1234 het volgende:
indiaas gerecht met rijstvlokken (poha), ui, bloemkool, pinda's en allerlei specerijen
Niks mis met Turks brood als pizza . En ook niks mis met restjes opmakenquote:Op maandag 8 oktober 2018 19:34 schreef Myraela het volgende:
Restjes opmaken. Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
tot dat ik er achter kwam dat ik een gluten intolerantie hadquote:Op maandag 8 oktober 2018 19:34 schreef Myraela het volgende:
Restjes opmaken. Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
ooh, lekker!! Dat heb ik al lang niet meer gemaakt.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 11:58 schreef klappernootopreis het volgende:
vanavond home-made Sloppy Joe. Op zo'n enorme italiaanse bol.
hunker ik al de hele dag naar.
Lekker!quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en frisquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
Ik bestel eigenlijk altijd hetzelfde menu bij dezelfde chinees.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Mijn zwager kookt wel eens vietnamees voor ons.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en fris
Ik weet niet of ik voor mn beurt mag praten, maar toen wij nog aan de Amsterdamsestraatweg woonden, haalden we bij Hing Kee. Dat komt qua keuken bij paradijs in de buurt, maar is meer voor afhaal dan "gezellig" daar eten.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Hey, wat een pracht-tip!quote:
Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Risotto met venkel en varkensworst en rode (!!) wijn uit Piemonte zoals Jamie die afgelopen zondag maakte bij 24Kitchen.
ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 20:02 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)
Hier hetgeen ik eerder noemde gemaakt, maar ik wil de groenten toch nog even in het zonnetje zetten met een foto...simpel en ontzettend lekker.
Dus voor alle mensen die nog geen overtuigde bloemkool/broccoli liefhebbers zijn, bij deze een recept om uit te proberen
- 400 gram bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes
- 1 lap cheong in schuine plakjes (chinees worstje, is lekker, maar kan je ook prima weglaten zonder verder iets aan dit recept aan te hoeven passen)
- 1 eetlepel doubanjiang (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee chili bean sauce, verkrijgbaar bij iedere toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 zakje suiker (4 gram)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels (olijf) olie
verhit de olie in een ruime (hapjes)pan, roerbak de bloemkool en broccoli roosjes op hoog vuur tot ze hier en daar wat bruin verkleuren
voeg de lap cheong toe en roerbak die nog een minuutje mee
verlaag de temperatuur naar medium en voeg de doubanjiang, sojasaus, suiker en water toe en roerbak tot de groenten iets garen... (het vocht moet wel relatief vlot verdampen, dus zo nodig het vuur iets hoger)
Klaar.
[ afbeelding ]
(btw, dit is de helft van hetgeen ik hierboven heb opgegeven, heel veel is dat dus niet)
Doet het anders prima bij de bloemkoolquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 23:21 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!
nee je hebt niet het juiste merkje gekocht
Welke verhouding zuurkool-aardappel gebruik jij?quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 23:17 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |