abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181534550
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_181534592
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erdokhan hoopte invloed en vrienden te winnen door jihadisten te steunen en Assad te laten vallen. Het resultaat: YPG sterker dan ooit en Assad nog aan het roer. Weinig vrienden in het Midden-Oosten, zijn munt is momenteel ongeveer net zo waard als een rolletje wc-papier.
Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 00:28:56 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181534652
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Natuurlijk niet als eindwinnaar, dat waren nuttige sukkels om Assad omver te werpen. Daarna zou Turkije onder het mom van "terrorismebestrijding" Aleppo (stad) kunnen innemen. Niet gelukt echter :7
pi_181534730
Het was of vriendjes zijn met SyriŽ en als afzetmarkt gebruiken of als een Soenitische vazalstaat regeren en Erdokhan laten bidden in Damascus.

Beide scenarios zijn niet gelukt, opeens heeft de erfvijand Rusland er een heule boel poppetjes aan die kant van de grens.

Negatief dus voor Erdokhan.
pi_181535804
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Ja.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 07:49:25 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181536890
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:35 schreef WammesWaggel het volgende:
Het was of vriendjes zijn met SyriŽ en als afzetmarkt gebruiken of als een Soenitische vazalstaat regeren en Erdokhan laten bidden in Damascus.

Beide scenarios zijn niet gelukt, opeens heeft de erfvijand Rusland er een heule boel poppetjes aan die kant van de grens.

Negatief dus voor Erdokhan.
En de PKK is sterker dan voor de oorlog, heeft Amerikaanse backing en gevechtservaring. Erdokhan moet het strategische denken aan mensen als Poetin overlaten. Inmiddels is de Lira weer steady aan het zakken. Ook in hele simpele, niet doordachte machtsspelletjes zoals de strijd die hij nu met Trump voert delft hij genadeloos het onderspit. Assad zal wel een besneden stijfje krijgen als hij de huidige Lira koers ziet. Zijn oude friend turned foe is op alle fronten aan het verliezen en Assad zit nog stevig in het zadel en zal de komende tien jaar niet verdwijnen.
pi_181537881
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Nee. Maar ze waren nuttig om Assad daar te raken waar het pijn zou doen..Het westen + Amerika en Israel had ook die wens. Is geen geheim, hoor.
pi_181537905
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 07:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En de PKK is sterker dan voor de oorlog, heeft Amerikaanse backing en gevechtservaring. Erdokhan moet het strategische denken aan mensen als Poetin overlaten. Inmiddels is de Lira weer steady aan het zakken. Ook in hele simpele, niet doordachte machtsspelletjes zoals de strijd die hij nu met Trump voert delft hij genadeloos het onderspit. Assad zal wel een besneden stijfje krijgen als hij de huidige Lira koers ziet. Zijn oude friend turned foe is op alle fronten aan het verliezen en Assad zit nog stevig in het zadel en zal de komende tien jaar niet verdwijnen.
Dat is niet echt een stabiele positie om in te zitten. Ze zijn er nogal van afhankelijk. En ze zullen toch wel begrijpen dat Amerika ze ook gewoon ziet als nuttige idioten?
  woensdag 29 augustus 2018 @ 11:35:11 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181541129
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 09:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is niet echt een stabiele positie om in te zitten. Ze zijn er nogal van afhankelijk. En ze zullen toch wel begrijpen dat Amerika ze ook gewoon ziet als nuttige idioten?
Uiteraard. Maar feit is dat ze materiaal, geld en training hebben gehad. Ook hebben ze hierdoor in aantal kunnen toenemen. En ze hebben een sloot aan gevechtservaring erbij gekregen. Ironisch genoeg grotendeels dankzij Turkije, dat IS met rust liet en zelfs steunde zodat ze de klus bij Kobani konden klaren. Dat was het moment waarop de wereld ingreep en besloot de YPG te steunen. Vanaf dat moment kregen ze consequent geld, training, materieel en manschappen. Werkelijk waar elke gok van Erdokhan is verkeerd geweest.
pi_181543574
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 11:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Uiteraard. Maar feit is dat ze materiaal, geld en training hebben gehad. Ook hebben ze hierdoor in aantal kunnen toenemen. En ze hebben een sloot aan gevechtservaring erbij gekregen. Ironisch genoeg grotendeels dankzij Turkije, dat IS met rust liet en zelfs steunde zodat ze de klus bij Kobani konden klaren. Dat was het moment waarop de wereld ingreep en besloot de YPG te steunen. Vanaf dat moment kregen ze consequent geld, training, materieel en manschappen. Werkelijk waar elke gok van Erdokhan is verkeerd geweest.
Ach, het maakt ook weinig uit. Geopolitiek zijn veel landen ook afhankelijk van Turkije.
pi_181545391
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk niet als eindwinnaar, dat waren nuttige sukkels om Assad omver te werpen. Daarna zou Turkije onder het mom van "terrorismebestrijding" Aleppo (stad) kunnen innemen. Niet gelukt echter :7
Dat betwijfel ik. Het zou krankzinnig moeilijk zijn geweest om internationale erkenning te krijgen voor het innemen van Aleppo
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_181545484
6.451 nu, gaat hard nu.
Dollars van Qatar zijn alweer op.


Abi, heb jij nog goud onder je matras voor effendi Erdo? Nee? Broeder daar gaat de ballon ;(
pi_181550658
Qatar heeft een spaarpot van zo'n 335 miljard dollar tegenover zo'n 313.000 Qataris. Ze kunnen elke Qatari tussen de $900.000 tot 1 miljoen dollar uitdelen voordat die pot op is.

https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_Investment_Authority
pi_181556297
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vertel mij dan hoe zwart op wit is bewezen dat Assad erachter zit?
Lees eens wat OPCW-rapporten die je al tientallen keren zijn aangereikt in de topicreeks.

quote:
Wetenschap kan een mening zijn, afhankelijk van de intentie van de wetenschapper en afhankelijk van de broodheer. Tevens afhankelijk van de kunde van de wetenschapper.
Neen. Wetenschap is geen mening. Wat jij hier beschrijft is pseudowetenschap.

quote:
Nou ben ik niet bekend met deze wetenschappers dus ik kan geen uitspraken over ze doen. Wel ben ik benieuwd hoe ze hebben kunnen bewijzen dat Assad erachter zat.
Door middel van forensisch onderzoek.

Een paar voorbeelden:

https://reliefweb.int/sit(...)634106%20%281%29.pdf

https://reliefweb.int/sit(...)sources/N1734930.pdf

quote:
En dan wel specifiek Assad. Vertel het me maar.
Je denkt dat er een complex WMD programma in een totalitair land kan lopen waarvan de leider geen enkele weet van heeft? Vervolgens vind er jarenlang systematisch gebruik plaats van deze wapens en de president weet van niks? Bijzonder wel. Saddam zal ook wel onschuldig zijn dan.

Maargoed dat is ook wat de OPCW heeft geconcludeerd, in een hiŽrarchisch land als SyriŽ kan het niet anders zijn dat de topofficieren, inclusief Assad, hun goedkeuring hebben gegeven aan het bouwen en gebruiken van WMD's de afgelopen zes jaar.

quote:
Ik heb niks ontkend.
quote:
Niet door Assad inderdaad.

Hij zat er ook niet achter.
Je lijkt hier heel zeker van je zaak.

quote:
Ik ontken alleen de strekking dat Assad danwel Ba'ath er onomstotelijk achter zit. Leg maar eens uit hoe dan. Mogelijke daders:
-Baath
-Assad (Bashar)
-Maher
-Een geflipte generaal
-Al-Nusra of JaI
Uit het bewijs van de OPCW blijkt wel wat anders, de Ba'ath zit er onomstotelijk achter. Als je erbij blijft dat de OPCW hierbij aan pseudowetenschap doet mag je dat gaan onderbouwen.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 23:05:29 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181561759
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 20:47 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Lees eens wat OPCW-rapporten die je al tientallen keren zijn aangereikt in de topicreeks.

Heb ik. Ze beschuldigen niet expliciet Assad noch Ba'ath.

quote:
Neen. Wetenschap is geen mening. Wat jij hier beschrijft is pseudowetenschap.

Wat helaas maar al te vaak wordt bedreven. Vraag: heb je zelf een universitaire opleiding afgerond?

quote:
Door middel van forensisch onderzoek.
Tenzij dat onderzoek camerabeelden, handtekeningen of audiotapes oplevert kan je dat niet vaststellen. Je kan alleen vaststellen welk gas / chemisch middel er is gebruikt en hoe, meer ook niet.

quote:
Een paar voorbeelden:

https://reliefweb.int/sit(...)634106%20%281%29.pdf

https://reliefweb.int/sit(...)sources/N1734930.pdf

[..]

Je denkt dat er een complex WMD programma in een totalitair land kan lopen waarvan de leider geen enkele weet van heeft? Vervolgens vind er jarenlang systematisch gebruik plaats van deze wapens en de president weet van niks? Bijzonder wel. Saddam zal ook wel onschuldig zijn dan.

Maargoed dat is ook wat de OPCW heeft geconcludeerd, in een hiŽrarchisch land als SyriŽ kan het niet anders zijn dat de topofficieren, inclusief Assad, hun goedkeuring hebben gegeven aan het bouwen en gebruiken van WMD's de afgelopen zes jaar.

[..]


[..]

Je lijkt hier heel zeker van je zaak.

[..]

Uit het bewijs van de OPCW blijkt wel wat anders, de Ba'ath zit er onomstotelijk achter. Als je erbij blijft dat de OPCW hierbij aan pseudowetenschap doet mag je dat gaan onderbouwen.
Bouwen, in gebruik houden, niet inleveren. Natuurlijk weten we dat het waar is wat betreft chemische wapens. We weten ook dat Assad maar het bevel hoeft te geven en de aanval vindt plaats. Maar dat betekent nog niet dat hij erachter zit. Dat zal nooit bewezen worden. Net als dat hij niet achter de verdwijning van die tieners met anti-Assad leuzen zit. Is hij er verantwoordelijk voor als gezicht van het systeem? Natuurlijk.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 07:43:26 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181566345
Scenario's die circuleren voor de eerste fase van de operatie in Idlib. Turkse observatieposten worden omzeild.

Zeker stellen omgeving Aleppo en Hama:
DloE1ygWsAgkZi5?format=jpg&name=large

DloE2tzW0AAP9iQ?format=jpg&name=large

Volledige controle over Latakia, opmars langs de Turkse grens en richting Jisr al-Shughour:

DloE3lRXgAElc2S?format=jpg&name=large

Via Al-Eis richting de M5:

DltYxqTXsAEFNqq?format=jpg&name=medium

Vervolg zou dit kunnen zijn, met Jisr al-Shughour en de M5 als hoofddoelen:
DleTrOAXcAEyDuf?format=jpg&name=medium

DltiGO0W4AA-qBC?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181588475
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 07:43 schreef Szura het volgende:
Scenario's die circuleren voor de eerste fase van de operatie in Idlib. Turkse observatieposten worden omzeild.

Zeker stellen omgeving Aleppo en Hama:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Volledige controle over Latakia, opmars langs de Turkse grens en richting Jisr al-Shughour:

[ afbeelding ]

Via Al-Eis richting de M5:

[ afbeelding ]

Vervolg zou dit kunnen zijn, met Jisr al-Shughour en de M5 als hoofddoelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Informatief.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 07:50:29 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181590293
Enorme Russische vloot in de Middellandse Zee
Dl2pOFCXcAEU605?format=jpg&name=small

quote:
Russia to hold major naval drills in Mediterranean Sept 1-8. 25 warships lead by cruiser Marshal Ustinov and 30 aircraft,including Tu-160 strategic bombers,Tu-142MK, IL-38 anti-submarine warfare aircrafts,Naval Aviation Su-30SM will be involved.

Russian Naval Group in Med. Sea
Marshal Ustinov cruiser
DDG Severomorsk
Admiral Grigorovich+Essen+Makarov frigates (armed with Kalibr missiles)
Vyshniy Volochek,Grad Sviyazhsk,Velikiy Ustyug (armed with Kalibr missiles)
Kolpino,Velikiy Novgorod submarines (armed with Kalibr)
Op 7 september ontmoeten Poetin, Erdogan en Rohani elkaar in Iran.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181599141
Turkije ziet nu opeens HTS als terroristische organisatie?

:')

Turken zullen zich wel terugtrekken uit bepaalde gebieden in Idlib en na het overleg van 7 september gaat het los.
pi_181600026
https://twitter.com/worldonalert/status/1035525636406882306

Demonstratie tegen Rusland en Assad in Allepo. Dapper van deze mensen.
pi_181604820
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 15:49 schreef BEFEM het volgende:
Turkije ziet nu opeens HTS als terroristische organisatie?

:')

Turken zullen zich wel terugtrekken uit bepaalde gebieden in Idlib en na het overleg van 7 september gaat het los.
Turkije is blijkbaar niet in staat om iets te doen aan HTS, terwijl dat wel de afspraak was. Dan gooi je het maar over een andere boeg.
http://www.moonofalabama.(...)-idleb-campaign.html
Quote:
Turkey was given until the summit to remove al-Qaeda and similar Jihadi groups from Idleb governorate. It so far failed to do so and its chance of achieving that is practically zero. Al-Qaeda in the form of Hayat Tahrir al Sham (HTS, formerly Jabhat al-Nusra) and in coalition with other foreign Jihadis from all over the world rules about 70% of Idleb governorate
pi_181604846
Gaat Rusland eerst oefenen of maar gelijk aanvallen?

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-op-idlib.html
pi_181605322
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 16:30 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/worldonalert/status/1035525636406882306

Demonstratie tegen Rusland en Assad in Allepo. Dapper van deze mensen.
Idlib.
pi_181605377
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:23 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Idlib.
Beide
pi_181605686
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:01 schreef drexciya het volgende:

[..]

Turkije is blijkbaar niet in staat om iets te doen aan HTS, terwijl dat wel de afspraak was. Dan gooi je het maar over een andere boeg.
http://www.moonofalabama.(...)-idleb-campaign.html
Quote:
Turkey was given until the summit to remove al-Qaeda and similar Jihadi groups from Idleb governorate. It so far failed to do so and its chance of achieving that is practically zero. Al-Qaeda in the form of Hayat Tahrir al Sham (HTS, formerly Jabhat al-Nusra) and in coalition with other foreign Jihadis from all over the world rules about 70% of Idleb governorate
Net alsof ze ooit die mogelijkheid hadden. Wat had Turkije met HTS kunnen doen? Helemaal niks.
pi_181606071
The propaganda machine has a new account, meet Bana Idlib, just like Bana Aleppo, both joined a month before the battle for Aleppo and now Idlib started.

Bana Aleppo was 7
Bana Idlib is now 6

https://t.co/eztNkBNhqa

_O-
pi_181617966
Russen starten manoeuvres in Middellandse Zee:

https://www.telegraaf.nl/(...)-in-middellandse-zee
pi_181622323
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 23:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Heb ik. Ze beschuldigen niet expliciet Assad noch Ba'ath.
Klaarblijkelijk niet gezien dat gewoon wordt onderbouwd door de OPCW.

quote:
Wat helaas maar al te vaak wordt bedreven. Vraag: heb je zelf een universitaire opleiding afgerond?
Yep.
Nogmaals: jij stelt dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Bewijs het maar.

quote:
Tenzij dat onderzoek camerabeelden, handtekeningen of audiotapes oplevert kan je dat niet vaststellen. Je kan alleen vaststellen welk gas / chemisch middel er is gebruikt en hoe, meer ook niet.
Weer blijf je er omheen draaien. De OPCW heeft keer op keer bewezen dat Assad achter tientallen verschillende chemische aanvallen zit. Dat hebben zij gedaan met forensisch bewijs. Dat jij je eigen definite van bewijs hanteert doet daar niks aan af.
quote:
Maar dat betekent nog niet dat hij erachter zit. Dat zal nooit bewezen worden.
Het bewijs is daarvoor al jaren geleden geleverd. Blijkbaar wil je graag in je bubbel blijven leven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Frikandelbroodje op 01-09-2018 16:06:09 ]
pi_181626183
ryanmofarrell twitterde op zaterdag 01-09-2018 om 18:06:08 Leader within Ahrar al-Sham claims that Turkish efforts to prevent an assault on Idlib have been successful and that the new agreement with Russia and Iran will be ratified at the next trilateral summit, which will be in Tehran on Sept 7 https://t.co/UKumOaJo7z reageer retweet
Zou het?
pi_181626405
Eerst zien, dan geloven. Maar vroeg of laat zal dat rattennest toch opgeruimd moeten worden.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  zaterdag 1 september 2018 @ 22:34:33 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181630950
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 15:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Klaarblijkelijk niet gezien dat gewoon wordt onderbouwd door de OPCW.

Ik heb net wat willekeurige rapporten gelezen waarin ze dat niet deden. Kan zijn dat het in andere rapporten wel gebeurt.

quote:
Yep.
Nogmaals: jij stelt dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Bewijs het maar.

Dat heb ik nergens beweerd. Jij leest mijn posts niet goed. Ik stel alleen dat wetenschap een mening kan zijn en er genoeg pseudowetenschappers zijn, afhankelijk van de politieke wind en/of broodheer. Hoe dat bij het OPCW zit weet ik niet, gezien ik de organisatie niet ken.

quote:
Weer blijf je er omheen draaien. De OPCW heeft keer op keer bewezen dat Assad achter tientallen verschillende chemische aanvallen zit. Dat hebben zij gedaan met forensisch bewijs. Dat jij je eigen definite van bewijs hanteert doet daar niks aan af.


Het bewijs is daarvoor al jaren geleden geleverd. Blijkbaar wil je graag in je bubbel blijven leven.
Verder dan met forensisch bewijs hebben ze bewezen dat Assad erachter zit kom je niet. Vertel me dan:
-Hoe is bewezen dat Assad en expliciet Assad erachter zit?
-Hoe kan je met forensisch bewijs bewijzen dat de SAA chemisch gas strooit als het ook uit de van hen ontvreemde voorraad kan komen?
-Wat is het verschil tussen een vat uit de lucht uit een vliegtuig en uit de lucht middels artillerie qua impact? Is daar een verschil in in impact? Als dat zo is en er kan bewezen worden dat het alleen uit een vliegtuig komt zijn er maar twee mogelijke daders over, SyriŽ en/of Rusland.
pi_181631257
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 22:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb net wat willekeurige rapporten gelezen waarin ze dat niet deden. Kan zijn dat het in andere rapporten wel gebeurt.

[..]

Dat heb ik nergens beweerd. Jij leest mijn posts niet goed. Ik stel alleen dat wetenschap een mening kan zijn en er genoeg pseudowetenschappers zijn, afhankelijk van de politieke wind en/of broodheer. Hoe dat bij het OPCW zit weet ik niet, gezien ik de organisatie niet ken.

[..]

Verder dan met forensisch bewijs hebben ze bewezen dat Assad erachter zit kom je niet. Vertel me dan:
-Hoe is bewezen dat Assad en expliciet Assad erachter zit?
-Hoe kan je met forensisch bewijs bewijzen dat de SAA chemisch gas strooit als het ook uit de van hen ontvreemde voorraad kan komen?
-Wat is het verschil tussen een vat uit de lucht uit een vliegtuig en uit de lucht middels artillerie qua impact? Is daar een verschil in in impact? Als dat zo is en er kan bewezen worden dat het alleen uit een vliegtuig komt zijn er maar twee mogelijke daders over, SyriŽ en/of Rusland.
Jullie hebben echt een gigantisch vervelende semantische discussie. Frikandelbroodje zegt dat Assad er achter zit en jij vraagt waar het bewijs is dat Assad het bevel heeft gegeven ervoor. Frikandelbroodje zal het vast niet zo letterlijk bedoelen dat Assad het bevel heeft gegeven.

Er is ook nooit een bevel gevonden van Hitler dat die alle joden dood wilde hebben.
  zaterdag 1 september 2018 @ 23:00:37 #33
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181631470
quote:
99s.gif Op zaterdag 1 september 2018 22:49 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Jullie hebben echt een gigantisch vervelende semantische discussie. Frikandelbroodje zegt dat Assad er achter zit en jij vraagt waar het bewijs is dat Assad het bevel heeft gegeven ervoor. Frikandelbroodje zal het vast niet zo letterlijk bedoelen dat Assad het bevel heeft gegeven.

Er is ook nooit een bevel gevonden van Hitler dat die alle joden dood wilde hebben.
Even los van dat inderdaad niet bewezen kan worden dat Assad erachter zit middels een bevel, vraag ik me terecht af hoe men onomstotelijk kan vaststellen dat de Syrische overheid erachter zat.

En waarom zou deze Łberhaupt onderzoekers toelaten als ze zelf achter al deze aanvallen zaten?

Daarnaast is een chemische aanval in verhouding tot een jarenlange belegering helemaal niet eens zo raar. Met datzelfde argument rechtvaardigde Amerika het gooien van een atoombom op Japan.
pi_181631565
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Even los van dat inderdaad niet bewezen kan worden dat Assad erachter zit middels een bevel, vraag ik me terecht af hoe men onomstotelijk kan vaststellen dat de Syrische overheid erachter zat.

En waarom zou deze Łberhaupt onderzoekers toelaten als ze zelf achter al deze aanvallen zaten?

Daarnaast is een chemische aanval in verhouding tot een jarenlange belegering helemaal niet eens zo raar. Met datzelfde argument rechtvaardigde Amerika het gooien van een atoombom op Japan.
Volgens mij kan er moeilijk ontkend worden dat SyriŽ/SAA/gekke generaal/prive milities of weet ik veel er zeker een paar keer achter heeft gezeten. Volgens mij is er ook echt al honderden keren oa chlorine ingezet in de oorlog.

Verder vind ik het inderdaad raar dat er bij een chemische aanval zoveel gezeur is, is dat nou zoveel anders dan dat je Aleppo plat bombardeert of gebieden laat uithongeren? En die gevangenis van die Caesar foto's was toch ook allemaal propaganda? Nou dat hebben we geweten een paar weken terug :z
  zaterdag 1 september 2018 @ 23:53:37 #35
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181632572
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Volgens mij kan er moeilijk ontkend worden dat SyriŽ/SAA/gekke generaal/prive milities of weet ik veel er zeker een paar keer achter heeft gezeten. Volgens mij is er ook echt al honderden keren oa chlorine ingezet in de oorlog.

Verder vind ik het inderdaad raar dat er bij een chemische aanval zoveel gezeur is, is dat nou zoveel anders dan dat je Aleppo plat bombardeert of gebieden laat uithongeren? En die gevangenis van die Caesar foto's was toch ook allemaal propaganda? Nou dat hebben we geweten een paar weken terug :z
Natuurlijk zal de Syrische overheid er vele malen achter hebben gezeten. Hun mensenrechten record is niet echt heel indrukwekkend, op zijn zachtst gezegd. Maar elke keer dat het van tevoren is aangekondigd dat het tot een aanval leidt moedigt het een red flag aan. Zo gaat dat ook bij Idlib plaatsvinden.

Wat bedoel je met die gevangenis?
pi_181632708
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk zal de Syrische overheid er vele malen achter hebben gezeten. Hun mensenrechten record is niet echt heel indrukwekkend, op zijn zachtst gezegd. Maar elke keer dat het van tevoren is aangekondigd dat het tot een aanval leidt moedigt het een red flag aan. Zo gaat dat ook bij Idlib plaatsvinden.

Wat bedoel je met die gevangenis?
Ja dat roepen is ook echt een non-argument. De rebellen roepen dat er aanvallen gaan komen, de Russen roepen dat ze gaan komen, de SyriŽrs roepen dat ze gaan komen. En dat elke maand. En als er dan weer een aanval is kan er altijd wel iemand roepen 'Kijk dan!!! We hebben het van tevoren gezegd en nu vindt het plaats!!! Dan moet het wel echt zijn!!' Een kapotte klok staat ook 2x per dag goed.

Dat SyriŽ altijd ontkende dat er dodenlijsten waren en martelgevangenissen etc. Paar weken terug hebben ze een hoop shit vrijgegeven

https://www.hrw.org/news/(...)tos-killed-detainees

https://nos.nl/artikel/22(...)ich-nu-zo-sterk.html
pi_181634075
Die mensenrechten zijn ondertussen een wapen geworden om landen die de Angelsaksische bondgenootschap niet aanstaan aan te vallen. Niet heel serieus nemen en schoonvegen die hap.
pi_181635644
25 Russische schepen voor de kust maar de IsraŽlische luchtmacht heeft net bommen gesmeten op Iraanse terroristen bij Damascus en Amerikanen hetzelfde verhaal bij Tanf.
Gezellig.
pi_181636026
quote:
Grote explosies op vliegbasis SyriŽ, oorzaak nog onduidelijk (AD)
Bij een vliegbasis in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus zijn meerdere explosies gehoord. Volgens Syrische staatsmedia was er een explosie in een munitieopslag als gevolg van problemen met de elektriciteit. Ze weerspreken dat IsraŽl een aanval heeft uitgevoerd.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat de explosies zijn veroorzaakt door een IsraŽlische luchtaanval. Daarbij zijn volgens het observatorium doden en gewonden gevallen. Ook regionale autoriteiten, die de Syrische regering steunen, wezen met beschuldigende vinger naar IsraŽl en stelden dat de luchtafweer heeft geprobeerd de raketten uit de lucht te halen.

Volgens de staatsmedia, die zich op een militaire bron baseren, klopt dat niet. ,,Vliegbasis Mezzeh is niet blootgesteld aan IsraŽlische agressie'', aldus de bron.
Ziezo, weer een bevestiging dat dat ťťnmanskantoortje feiten die niet passen in zijn straatje uit de mouw schudt.
Racist
  zondag 2 september 2018 @ 08:38:37 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181636528
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:59 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat roepen is ook echt een non-argument. De rebellen roepen dat er aanvallen gaan komen, de Russen roepen dat ze gaan komen, de SyriŽrs roepen dat ze gaan komen. En dat elke maand. En als er dan weer een aanval is kan er altijd wel iemand roepen 'Kijk dan!!! We hebben het van tevoren gezegd en nu vindt het plaats!!! Dan moet het wel echt zijn!!' Een kapotte klok staat ook 2x per dag goed.

Dat SyriŽ altijd ontkende dat er dodenlijsten waren en martelgevangenissen etc. Paar weken terug hebben ze een hoop shit vrijgegeven

https://www.hrw.org/news/(...)tos-killed-detainees

https://nos.nl/artikel/22(...)ich-nu-zo-sterk.html
Natuurlijk is het geen non-argument. Wetende dat Amerika nu gaat aanvallen is er maar ťťn partij die baat heeft bij een aanval.

Ik vraag me af waarom ze het hebben bevestigd. In ieder geval is het erg genoeg om die hele Ba'ath and veiligheidsdiensten op te doeken en te berechten. De vraag is wat je ervoor terug krijgt.
pi_181637296
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 08:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk is het geen non-argument. Wetende dat Amerika nu gaat aanvallen is er maar ťťn partij die baat heeft bij een aanval.
Maar dat weet je dus niet! Elke partij roept elke week dat er een aanval plaats gaat vinden. Er heeft altijd wel iemand een keer gelijk en dan kan je gelijk 'zie je wel!!' roepen. Slaat natuurlijk nergens op en is helemaal geen argument. Het is het klassieke verhaal van het verspreiden van desinformatie.

Elke aanval kan je echt 10 verschillende kanten op redeneren, je zal gewoon naar de feiten moeten kijken. Helaas is dat vaak onmogelijk.
  zondag 2 september 2018 @ 11:20:22 #42
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181638649
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 09:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Maar dat weet je dus niet! Elke partij roept elke week dat er een aanval plaats gaat vinden. Er heeft altijd wel iemand een keer gelijk en dan kan je gelijk 'zie je wel!!' roepen. Slaat natuurlijk nergens op en is helemaal geen argument. Het is het klassieke verhaal van het verspreiden van desinformatie.

Elke aanval kan je echt 10 verschillende kanten op redeneren, je zal gewoon naar de feiten moeten kijken. Helaas is dat vaak onmogelijk.
Je moet kijken naar de timing van de aanval en wanneer de aanvallen plaatsvinden. Er heeft al een tijdje geen grootschalige gifgasaanval plaatsgevonden. HTS (gestoorde psychopaten, net zo gestoord als Ba'ath) weet dat ze deze strijd niet kunnen winnen. Het enige wat ze kunnen is zoveel mogelijk soldaten en mensen meenemen in hun ondergang. Nu staan we aan de rand van een grootschalig Idlib offensief waarvan we nu al weten dat de SAA, IRGC en Rusland de eindoverwinnaars zullen zijn. De VS trekken erin met onderzeeboten met kruisraketten aan boord. Wie heeft er dan het meeste baat bij een gifgasaanval in Idlib?

De Syrische overheid weet dat ze ervoor gestraft gaan worden en wie weet harder dan voorheen. Sterker nog, misschien dat IsraŽl deze mogelijkheid wel aangrijpt om harder dan voorheen Iraanse eenheden in SyriŽ af te straffen.

Aan de andere kant kan je wel stellen dat de Ba'ath niet echt rationeel lijkt te handelen. Ik denk dat Ruslands grootste frustratie in dit conflict is dat de SyriŽrs het strategische vermogen van een garnaal hebben. Hier worstelt Iran ook mee, alhoewel Iran moet oppassen dat ze haar hand niet overspeelt richting IsraŽl. IsraŽl voelt zich steeds maar als een kat in het nauw en zal op een dag Iran genadeloos afstraffen voordat IsraŽl het idee heeft dat het te laat is.
pi_181651010
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 22:34 schreef Richestorags het volgende:

Dat heb ik nergens beweerd. Jij leest mijn posts niet goed. Ik stel alleen dat wetenschap een mening kan zijn en er genoeg pseudowetenschappers zijn, afhankelijk van de politieke wind en/of broodheer. Hoe dat bij het OPCW zit weet ik niet, gezien ik de organisatie niet ken.
Dat zeg je wel degelijk. Je beweert dat bewijsmateriaal alleen kan bestaan uit handtekeningen, audiotapes of camerabeelden. Daarmee serveer je alle andere vormen van wetenschappelijk bewijs die de OPCW heeft gevonden af, om volstrekt onduidelijke redenen. Daarmee beweer je dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Immers zijn alleen de door jou benoemde vormen van bewijsmateriaal voldoende. Prima, jij mag gaan onderbouwen waarom het bewijsmateriaal van de OPCW niet klopt.

quote:
Verder dan met forensisch bewijs hebben ze bewezen dat Assad erachter zit kom je niet. Vertel me dan:
-Hoe is bewezen dat Assad en expliciet Assad erachter zit?
Ik wil je best uitleggen hoe ze dit gedaan hebben, daar niet van, maar net zei je nog dat je een aantal rapporten had gelezen. Dan moet je hun methode dus gelezen hebben. Of niet? Welke van de twee is het nou?

quote:
-Hoe kan je met forensisch bewijs bewijzen dat de SAA chemisch gas strooit als het ook uit de van hen ontvreemde voorraad kan komen?
Weet je hoe een forensisch onderzoek werkt? Door te bewijzen dat het specifiek de SAA is geweest die met het gas heeft gestrooid.

quote:
-Wat is het verschil tussen een vat uit de lucht uit een vliegtuig en uit de lucht middels artillerie qua impact? Is daar een verschil in in impact? Als dat zo is en er kan bewezen worden dat het alleen uit een vliegtuig komt zijn er maar twee mogelijke daders over, SyriŽ en/of Rusland.
Je beantwoord je eigen vraag al. Je kunt aan een aantal zaken meten, onder meer aan de impact, of een projectiel is gevallen uit een vliegtuig of via een ander wapen is afgeschoten. Naast andere bewijzen is dit precies wat de OPCW heeft gedaan.
pi_181663917
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 11:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je moet kijken naar de timing van de aanval en wanneer de aanvallen plaatsvinden. Er heeft al een tijdje geen grootschalige gifgasaanval plaatsgevonden. HTS (gestoorde psychopaten, net zo gestoord als Ba'ath) weet dat ze deze strijd niet kunnen winnen. Het enige wat ze kunnen is zoveel mogelijk soldaten en mensen meenemen in hun ondergang. Nu staan we aan de rand van een grootschalig Idlib offensief waarvan we nu al weten dat de SAA, IRGC en Rusland de eindoverwinnaars zullen zijn. De VS trekken erin met onderzeeboten met kruisraketten aan boord. Wie heeft er dan het meeste baat bij een gifgasaanval in Idlib?

De Syrische overheid weet dat ze ervoor gestraft gaan worden en wie weet harder dan voorheen. Sterker nog, misschien dat IsraŽl deze mogelijkheid wel aangrijpt om harder dan voorheen Iraanse eenheden in SyriŽ af te straffen.

Aan de andere kant kan je wel stellen dat de Ba'ath niet echt rationeel lijkt te handelen. Ik denk dat Ruslands grootste frustratie in dit conflict is dat de SyriŽrs het strategische vermogen van een garnaal hebben. Hier worstelt Iran ook mee, alhoewel Iran moet oppassen dat ze haar hand niet overspeelt richting IsraŽl. IsraŽl voelt zich steeds maar als een kat in het nauw en zal op een dag Iran genadeloos afstraffen voordat IsraŽl het idee heeft dat het te laat is.
Je zegt nu wat anders. Eerst zeg je 'omdat Rusland vantevoren waarschuwt dan moeten de rebellen het wel gedaan hebben' en nu zeg je dat ze het wel moeten doen vanwege een belang erbij.

Zal ik je eens wat vertellen, een belang ergens bij hebben wil niet zeggen dat je ook de dader bent. Leuk voorbeeld, het aansteken van de Reichstag in 1933 kwam heeeeeeeel handig uit voor Hitler, die nam de touwtjes volledig in handen hierna. Het was echter niet in scene gezet maar in de fik gestoken door onze Nederlandse communistische vriend Marinus van der Lubbe.

Oftewel, vantevoren waarschuwen dat ze iets gaan doen wil nog niet zeggen dat 'ze' ook echt de dader zijn. Een motief alleen is niet voldoende. Je moet altijd naar de feiten blijven kijken, hoe moeilijk dat in deze smerige oorlog ook is. Er gebeuren zoveel achterlijke dingen van alle kanten waarvan je je afvraagt 'waarom zou je dat ooit doen?' dat je niet zomaar gelijk met je vingertje een kant op kan wijzen.
pi_181677470
Trump waarschuwt SyriŽ, Rusland en Iran voor "menselijke tragedie" in Idlib:

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-menselijke-traged/
pi_181677559
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:22 schreef gynaika het volgende:
Trump waarschuwt SyriŽ, Rusland en Iran voor "menselijke tragedie" in Idlib:

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-menselijke-traged/
De hypocrisie :')
De VS is de koning van het veroorzaken van menselijke tragedies, met als meest recente voorbeeld Yemen, waar vriendje Saoedie-ArabiŽ met steun en wapens van de VS een hele zorgelijke en nijpende situatie heeft gecreŽerd...
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:42:20 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181678110
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 15:14 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Je zegt nu wat anders. Eerst zeg je 'omdat Rusland vantevoren waarschuwt dan moeten de rebellen het wel gedaan hebben' en nu zeg je dat ze het wel moeten doen vanwege een belang erbij.
Nou het is geen ťťn op ťťn zekerheid dat de rebellen het moeten doen, feit is alleen dat zij er het meeste belang bij hebben.

quote:
Zal ik je eens wat vertellen, een belang ergens bij hebben wil niet zeggen dat je ook de dader bent. Leuk voorbeeld, het aansteken van de Reichstag in 1933 kwam heeeeeeeel handig uit voor Hitler, die nam de touwtjes volledig in handen hierna. Het was echter niet in scene gezet maar in de fik gestoken door onze Nederlandse communistische vriend Marinus van der Lubbe.

Oftewel, vantevoren waarschuwen dat ze iets gaan doen wil nog niet zeggen dat 'ze' ook echt de dader zijn. Een motief alleen is niet voldoende. Je moet altijd naar de feiten blijven kijken, hoe moeilijk dat in deze smerige oorlog ook is. Er gebeuren zoveel achterlijke dingen van alle kanten waarvan je je afvraagt 'waarom zou je dat ooit doen?' dat je niet zomaar gelijk met je vingertje een kant op kan wijzen.
Je hoeft me niet aan te spreken als een vader die zijn kind een verhaaltje gaat uitleggen. Punt is dat Assad en de zijnen weinig belang hebben bij een chemische aanval op Idlib. Winnen doen ze toch wel, maar tegen welke prijs als hun fragiele militaire infrastructuur eraan gaat? IsraŽl wordt steeds zenuwachtiger jegens Iran en kan dit aangrijpen om all-out te gaan. Trump kan zeer hard toeslaan om wat steun van de neocons te krijgen.

Dat betekent echter niet dat ze er niet toe in staat zijn. Uiteraard zijn ze dat wel. En wellicht handelt de Ba'ath ook verre van rationeel. Alleen lijkt stelselmatig genegeerd te worden dat de "rebellen" net zo gestoord zijn.
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:43:23 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181678123
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:38 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

De hypocrisie :')
De VS is de koning van het veroorzaken van menselijke tragedies, met als meest recente voorbeeld Yemen, waar vriendje Saoedie-ArabiŽ met steun en wapens van de VS een hele zorgelijke en nijpende situatie heeft gecreŽerd...
Daarnaast is het zo dom. Het is dus okť om hele steden de tering in te bombarderen (Raqqa, Mosul) bij offensieven, maar wee je gebeente als er een gaswolkje te bekennen is.
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:53:30 #49
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181678220
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 21:24 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat zeg je wel degelijk. Je beweert dat bewijsmateriaal alleen kan bestaan uit handtekeningen, audiotapes of camerabeelden. Daarmee serveer je alle andere vormen van wetenschappelijk bewijs die de OPCW heeft gevonden af, om volstrekt onduidelijke redenen. Daarmee beweer je dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Immers zijn alleen de door jou benoemde vormen van bewijsmateriaal voldoende. Prima, jij mag gaan onderbouwen waarom het bewijsmateriaal van de OPCW niet klopt.

Als je wil aantonen dat Assad er zelf achter zat heb je dat wel nodig ja. Dat hij er wel verantwoordelijk voor is omdat hij er niks aan doet als leider moge duidelijk zijn.

Verder mag je stoppen met mij woorden in de mond te leggen.

quote:
Ik wil je best uitleggen hoe ze dit gedaan hebben, daar niet van, maar net zei je nog dat je een aantal rapporten had gelezen. Dan moet je hun methode dus gelezen hebben. Of niet? Welke van de twee is het nou?

Ik zal vanavond eens een rapport herlezen.

quote:
Weet je hoe een forensisch onderzoek werkt? Door te bewijzen dat het specifiek de SAA is geweest die met het gas heeft gestrooid.

Je beantwoord je eigen vraag al. Je kunt aan een aantal zaken meten, onder meer aan de impact, of een projectiel is gevallen uit een vliegtuig of via een ander wapen is afgeschoten. Naast andere bewijzen is dit precies wat de OPCW heeft gedaan.
Hou even de d/t regels in de gaten ;)

Okť, maar leg mij dan eens uit hoe dat bewezen wordt als het projectiel niet uit een vliegtuig komt? En inderdaad, ik weet weinig van forensisch onderzoek af.
pi_181678270
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:22 schreef gynaika het volgende:
Trump waarschuwt SyriŽ, Rusland en Iran voor "menselijke tragedie" in Idlib:

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-menselijke-traged/
Het is wel een beetje sneu, ja.

Binnenkort weer een 'gasaanval' dus.
  dinsdag 4 september 2018 @ 09:12:17 #51
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_181678380
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 15:14 schreef BEFEM het volgende:

Zal ik je eens wat vertellen, een belang ergens bij hebben wil niet zeggen dat je ook de dader bent. Leuk voorbeeld, het aansteken van de Reichstag in 1933 kwam heeeeeeeel handig uit voor Hitler, die nam de touwtjes volledig in handen hierna. Het was echter niet in scene gezet maar in de fik gestoken door onze Nederlandse communistische vriend Marinus van der Lubbe.

De meest aannemelijke theorie is dat Van der Lubbe slechts de domoor is geweest die zich voor het karretje van de nazi's heeft laten spannen. Men heeft na afloop zelfs het vonnis herzien en postuum diens doodvonnis opgeheven. Wat mij betreft een duidelijk vals vlaggetje, die hebben de nazi's wel vaker uitgehaald, zie ook de aanleiding voor de invasie van Polen.

quote:
Eerherstel voor Marinus van der Lubbe

Op 10 januari 2008 is het doodvonnis tegen Marinus van der Lubbe per direct opgeheven. Dit heeft de Berlijnse advocaat Reinhard Hullebrand op 10 januari 2008 laten weten. Er bestond al decennia het vermoeden dat de nazi's zelf de Rijksdag in brand hadden gestoken en dat Van der Lubbe slechts een zondebok was om de communisten aan te pakken. De opheffing van het doodvonnis door het federaal parket gebeurde op basis van een wet uit 1998 die het mogelijk maakt bepaalde vormen van nazi-onrecht nietig te verklaren.
  dinsdag 4 september 2018 @ 10:17:35 #52
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181679319
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 09:12 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

De meest aannemelijke theorie is dat Van der Lubbe slechts de domoor is geweest die zich voor het karretje van de nazi's heeft laten spannen. Men heeft na afloop zelfs het vonnis herzien en postuum diens doodvonnis opgeheven. Wat mij betreft een duidelijk vals vlaggetje, die hebben de nazi's wel vaker uitgehaald, zie ook de aanleiding voor de invasie van Polen.

[..]

Dat ook nog eens. Valse vlaggen worden continu ingezet. Een bizar gedachtenspinsel is het CIA plan om met een gestolen Russisch vliegtuig een lading varkens boven Mekka te strooien om zo een heilige oorlog tegen de Sovjet-Unie te ontketenen. Uiteraard worden veel van deze gedachtenspinsels nooit werkelijkheid, andere echter wel.
pi_181679763
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 09:12 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

De meest aannemelijke theorie is dat Van der Lubbe slechts de domoor is geweest die zich voor het karretje van de nazi's heeft laten spannen. Men heeft na afloop zelfs het vonnis herzien en postuum diens doodvonnis opgeheven. Wat mij betreft een duidelijk vals vlaggetje, die hebben de nazi's wel vaker uitgehaald, zie ook de aanleiding voor de invasie van Polen.

[..]

Dat wist ik niet:o

Slecht voorbeeld dan _o-
pi_181680448
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:38 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

De hypocrisie :')
De VS is de koning van het veroorzaken van menselijke tragedies, met als meest recente voorbeeld Yemen, waar vriendje Saoedie-ArabiŽ met steun en wapens van de VS een hele zorgelijke en nijpende situatie heeft gecreŽerd...
Inderdaad, maar het gebeurt intussen allemaal wel.

Alles is krom en onzuiver in deze wereld.

Alle ogen, ook die van mij, zijn gericht op Idlib.

Maar het kan zijn dat de genadeklap voor Damascus zal komen.

Weg met die regeringszetel. Wat dan uiteraard vanuit de richting VS en IsraŽl zal komen.
  dinsdag 4 september 2018 @ 14:03:54 #55
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181682775
Russsische bombardementen zijn kennelijk begonnen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181682968
Extreme milieuvervuiling ook dat bombarderen, biologische wapens zouden een milieuvriendelijke manier zijn om hetzelfde doel te bereiken.
pi_181685036
Benieuwd hoe Trump gaat reageren nu Rusland toch is gaan bombarderen.
pi_181686215
Eindoffensief op Syrische provincie Idlib lijkt te zijn begonnen;

https://www.nrc.nl/nieuws(...)en-op-idlib-a1615222
pi_181686262
Dat er maar vele ratten om mogen komen :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_181687106
Het drama is begonnen:

“5 kinderen van dezelfde familie sterven in Russische bombardementen op Syrische provincie Idlib”

https://www.hln.be/nieuws(...)ncie-idlib~a8193e1b/
pi_181688745
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 08:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Als je wil aantonen dat Assad er zelf achter zat heb je dat wel nodig ja.
En een onderzoek naar de organisatiestructuur van het regime is niet relevant?

quote:
Verder mag je stoppen met mij woorden in de mond te leggen.
Waar leg ik je woorden in de mond?
quote:
Hou even de d/t regels in de gaten ;)
:D

quote:
Okť, maar leg mij dan eens uit hoe dat bewezen wordt als het projectiel niet uit een vliegtuig komt? En inderdaad, ik weet weinig van forensisch onderzoek af.
Door van alles. Een IED richt bijvoorbeeld relatief meer schade aan de omgeving aan dan een explosief die wordt afgeworpen. Zoiets laat weer relatief een grote krater achter dan schade aan omgeving. Een afgeworpen projectiel op grote snelheid zal juist een grote krater maken en minder relatief minder schade aanrichten aan de omgeving gezien de kracht van de explosie naar beneden is gericht. Zulke verschillen zie je ook aan granaatscherven of de fragmentatie van de bom. Zodoende kun je ook de afstand en hoek meten waaruit het projectiel is afgeschoten, het type bom en de hoeveelheid explosieven die zijn gebruikt. Zo kan ik wel even doorgaan, maar dat staat dus allemaal ik de links die ik je heb gegeven.
pi_181690176
AP twitterde op dinsdag 04-09-2018 om 20:19:41 The Latest: The White House is warning Syria's President Assad that if he chooses to use chemical weapons again, the U.S. and its allies "will respond swiftly and appropriately." https://t.co/EQCb2gTudp reageer retweet
  dinsdag 4 september 2018 @ 22:11:51 #64
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181693239
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 19:12 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

En een onderzoek naar de organisatiestructuur van het regime is niet relevant?

Zeker wel. Zoals ik al zei, een dergelijk onderzoek zal snel aantonen dat Assad verantwoordelijk is. Of hij de opdrachten ervoor geeft is een tweede.

quote:
Waar leg ik je woorden in de mond?

Dat ik ze als pseudowetenschappers bestempel.

quote:
:D

https://onzetaal.nl/taaladvies/hou-houd

Helaas ;)

quote:
Door van alles. Een IED richt bijvoorbeeld relatief meer schade aan de omgeving aan dan een explosief die wordt afgeworpen. Zoiets laat weer relatief een grote krater achter dan schade aan omgeving. Een afgeworpen projectiel op grote snelheid zal juist een grote krater maken en minder relatief minder schade aanrichten aan de omgeving gezien de kracht van de explosie naar beneden is gericht. Zulke verschillen zie je ook aan granaatscherven of de fragmentatie van de bom. Zodoende kun je ook de afstand en hoek meten waaruit het projectiel is afgeschoten, het type bom en de hoeveelheid explosieven die zijn gebruikt. Zo kan ik wel even doorgaan, maar dat staat dus allemaal ik de links die ik je heb gegeven.
Helder. Maar in alle gevallen waarin geen vliegtuig was betrokken wordt het bewijs lastig. En dat is nu juist mijn punt, je kunt niet elke keer onomstotelijk bewijzen dat Assad erachter zat.
pi_181695563
Het gaat gezellig worden daar de komende dagen. Putin gaat echt zijn plan niet terug in de doos stoppen als de winst zo dichtbij is. Als hij met Assad Idlib overneemt dan is er vrijwel geen rebellengebied meer over en kan de oorlog als 'gewonnen' verklaard worden.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  woensdag 5 september 2018 @ 00:13:29 #66
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181695619
Ze gaan echt niet in een keer heel Idlib overnemen, alleen de belangrijkste gebieden aan de buitenranden. Vooral voor een grotere bufferzone bij Hama en Aleppo, de M5 en Hmeimim Airbase. Wordt het tegelijkertijd ook een steeds kleiner gebied waar die militanten de macht hebben, daar zal het op den duur onderling steeds heter worden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181695679
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 00:13 schreef Szura het volgende:
Ze gaan echt niet in een keer heel Idlib overnemen, alleen de belangrijkste gebieden aan de buitenranden. Vooral voor een grotere bufferzone bij Hama en Aleppo, de M5 en Hmeimim Airbase. Wordt het tegelijkertijd ook een steeds kleiner gebied waar die militanten de macht hebben, daar zal het op den duur onderling steeds heter worden.
Gewoon een blokkade en zware artillerie beschietingen.

Wie TsjetsjeniŽ kent weet dat Putin niet stopt bij half werk.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  woensdag 5 september 2018 @ 08:44:55 #68
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181698378
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 00:13 schreef Szura het volgende:
Ze gaan echt niet in een keer heel Idlib overnemen, alleen de belangrijkste gebieden aan de buitenranden. Vooral voor een grotere bufferzone bij Hama en Aleppo, de M5 en Hmeimim Airbase. Wordt het tegelijkertijd ook een steeds kleiner gebied waar die militanten de macht hebben, daar zal het op den duur onderling steeds heter worden.
Ik vraag me af hoeveel militanten daar realistisch gezien nou nog zitten. Sowieso veel lui die natuurlijk opgeven zodra ze niet meer kunnen, velen hebben ook al een keer opgegeven immers.
pi_181698411
Zou mooi zijn als Idlib binnenkort bevrijd wordt en de Syriers allemaal weer naar huis kunnen _O_
pi_181698634
so-it-begins.jpg
pi_181699176
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 08:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoeveel militanten daar realistisch gezien nou nog zitten. Sowieso veel lui die natuurlijk opgeven zodra ze niet meer kunnen, velen hebben ook al een keer opgegeven immers.
Quote:
Naar schatting leven er honderdduizend strijders en 1,5 miljoen vluchtelingen in het gebied. Samen met de oorspronkelijke bewoners wonen er momenteel 2,5 tot 3 miljoen mensen in Idlib.

https://nos.nl/artikel/22(...)e-ramp-in-idlib.html
pi_181705531
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 09:40 schreef gynaika het volgende:

[..]

Quote:
Naar schatting leven er honderdduizend strijders en 1,5 miljoen vluchtelingen in het gebied. Samen met de oorspronkelijke bewoners wonen er momenteel 2,5 tot 3 miljoen mensen in Idlib.

https://nos.nl/artikel/22(...)e-ramp-in-idlib.html
Honderdduizend terroristen. Het lijkt mij veel te kostbaar om dat met grondtroepen op te ruimen. Dus de boel klein bombarderen en de resten daarna schoonvegen. Arme burgers (en Turkije want nieuwe vluchtelingenstromen en daarmee indirect arme West-Europa). Waarom al deze ellende? Er was al veel onvrede waarvan een aantal landen gebruik van hebben willen maken om het politieke landschap van het Midden-Oosten nog meer in hun voordeel om te zetten door een Rusland-vriendelijke regime te wippen en een regime naar hun smaak in Damascus te plaatsen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 05-09-2018 15:46:01 ]
pi_181705582
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 22:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zeker wel. Zoals ik al zei, een dergelijk onderzoek zal snel aantonen dat Assad verantwoordelijk is. Of hij de opdrachten ervoor geeft is een tweede.
Waarom zou zo'n onderzoek niet kunnen aantonen dat Assad er direct of indirect een opdracht toe gaf?

quote:
Tsk. Scherp :s)

quote:
Helder. Maar in alle gevallen waarin geen vliegtuig was betrokken wordt het bewijs lastig. En dat is nu juist mijn punt, je kunt niet elke keer onomstotelijk bewijzen dat Assad erachter zat.
Neuh, zie de eerste link daarbij hebben ze ook prima bewezen dat het Syrische leger die troep uit helikopters heeft gegooid, met dezelfde methodes die ik je net heb uitgelegd.

Of neem augustus 2013 in Ghouta, inmiddels ook wel onomstotelijk vastgesteld dat Assad daar achter zit. Ook weer dezelfde methodes, zeer ingewikkeld type chemisch wapen dat is ingezet(sarin), in grote hoeveelheden(400-720 liter), waarvan de 'vingerafdrukken' exact overeenkomen met het arsenaal van Assad. Hier kun je ook weer aan het type wapen, fragmentatie, scherven, explosieschade, hoek, richting etc. ook exact kan vaststellen waarvandaan het is afgeschoten doordat je met de huidige technieken en open-source de frontlinies tot de meter precies kunt vaststellen.
  woensdag 5 september 2018 @ 16:43:48 #74
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181707163
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:31 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Waarom zou zo'n onderzoek niet kunnen aantonen dat Assad er direct of indirect een opdracht toe gaf?

[..]

Tsk. Scherp :s)

[..]

Neuh, zie de eerste link daarbij hebben ze ook prima bewezen dat het Syrische leger die troep uit helikopters heeft gegooid, met dezelfde methodes die ik je net heb uitgelegd.
Dat zeg ik. Je kan vaststellen wanneer het uit een vliegtuig danwel helicopter is gegooid. Maar indien niet, wordt het lastiger.

En wat betreft de directe opdracht: daarvoor zou je dan toch echt documenten, video of audio moeten hebben. Anders kan je nooit bewijzen dat Assad er direct opdracht voor gaf. Het enige wat je kan met zekerheid kan zeggen is dat hij tolereert dat het plaatsvindt gezien hij niet opstapt en geen mensen ervoor op het matje roept.

quote:
Of neem augustus 2013 in Ghouta, inmiddels ook wel onomstotelijk vastgesteld dat Assad daar achter zit. Ook weer dezelfde methodes, zeer ingewikkeld type chemisch wapen dat is ingezet(sarin), in grote hoeveelheden(400-720 liter), waarvan de 'vingerafdrukken' exact overeenkomen met het arsenaal van Assad. Hier kun je ook weer aan het type wapen, fragmentatie, scherven, explosieschade, hoek, richting etc. ook exact kan vaststellen waarvandaan het is afgeschoten doordat je met de huidige technieken en open-source de frontlinies tot de meter precies kunt vaststellen.
Het arsenaal van Assad is hem deels ontvreemd door de rebellen. Dat zegt dus vrij weinig. En dan wordt de dader ineens een stuk minder makkelijk aan te wijzen, tenzij uit een vliegtuig / heli gegooid.
pi_181707458
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 10:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat ook nog eens. Valse vlaggen worden continu ingezet. Een bizar gedachtenspinsel is het CIA plan om met een gestolen Russisch vliegtuig een lading varkens boven Mekka te strooien om zo een heilige oorlog tegen de Sovjet-Unie te ontketenen. Uiteraard worden veel van deze gedachtenspinsels nooit werkelijkheid, andere echter wel.

Dat is een hoax man... :')
pi_181708828
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 16:43 schreef Richestorags het volgende:

En wat betreft de directe opdracht: daarvoor zou je dan toch echt documenten, video of audio moeten hebben. Anders kan je nooit bewijzen dat Assad er direct opdracht voor gaf. Het enige wat je kan met zekerheid kan zeggen is dat hij tolereert dat het plaatsvindt gezien hij niet opstapt en geen mensen ervoor op het matje roept.
Kan dus ook via andere manieren. Befem benoemde het al, een opdrachtgeving voor de massamoorden in Europa of AnatoliŽ van het plaatselijke leiderschap zijn ook nooit gevonden, maar we kunnen toch met zekerheid stellen dat zij hiervoor hun goedkeuring hebben gegeven.

quote:
Het arsenaal van Assad is hem deels ontvreemd door de rebellen.
Daar zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor en wordt ook door Assad stellig ontkend.

quote:
Dat zegt dus vrij weinig. En dan wordt de dader ineens een stuk minder makkelijk aan te wijzen, tenzij uit een vliegtuig / heli gegooid.
In dit geval viel de dader prima aan te wijzen, afgeschoten vanuit gebieden beheerd door het Syrische leger, andere opties kunnen we uitsluiten.
  woensdag 5 september 2018 @ 19:41:41 #77
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181711513
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 18:00 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Kan dus ook via andere manieren. Befem benoemde het al, een opdrachtgeving voor de massamoorden in Europa of AnatoliŽ van het plaatselijke leiderschap zijn ook nooit gevonden, maar we kunnen toch met zekerheid stellen dat zij hiervoor hun goedkeuring hebben gegeven.

Wat is goedkeuring? Voor elke dictatuur geldt dat hun macht precair is en men anderen tevreden moet houden. Het is nogal naÔef om te denken dat een dictator alles wat er gebeurt zelf bedenkt / overziet. Je hebt ook dictaturen waar de dictator steeds meer paranoÔde wordt en iedereen om hem heen wantrouwt en executeert die niet naar hem "luistert". Zo'n dictatuur lijkt Assad niet te hebben, hij komt mij meer als een soort gezicht over. Hij is maar het zoontje van zonder politieke aspiraties.

Denk je bijvoorbeeld dat Assad zijn broer zou laten executeren als die de mastermind achter de aanvallen is?

Nogmaals, we kunnen hem zeker verantwoordelijk houden omdat hij nooit is opgestapt.

quote:
Daar zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor en wordt ook door Assad stellig ontkend.

Natuurlijk wordt dat ontkend. Dat staat gelijk aan gezichtsverlies.

quote:
In dit geval viel de dader prima aan te wijzen, afgeschoten vanuit gebieden beheerd door het Syrische leger, andere opties kunnen we uitsluiten.
Stel dat dit allemaal klopt, dan ben ik wel heel benieuwd waarom men dan telkens onderzoekers toeliet?

[ Bericht 6% gewijzigd door Richestorags op 05-09-2018 19:47:55 ]
pi_181713281
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 19:41 schreef Richestorags het volgende:
Stel dat dit allemaal klopt, dan ben ik wel heel benieuwd waarom men dan telkens onderzoekers toeliet?
Daar zijn 1000 redenen voor te bedenken. Er zijn ook genoeg moordenaars die met een DNA onderzoek meedoen...
  woensdag 5 september 2018 @ 21:23:44 #79
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181714213
quote:
99s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:49 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Daar zijn 1000 redenen voor te bedenken. Er zijn ook genoeg moordenaars die met een DNA onderzoek meedoen...
Echt slim is het niet in ieder geval.
pi_181714918
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 21:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Echt slim is het niet in ieder geval.
Misschien dachten ze dat ze niks zouden vinden, misschien dachten ze dat ze goede wil konden tonen maar dat als ze wat zouden vinden dat het toch geen consequenties zou hebben, misschien zouden ze er toch wel achter komen, misschien boeit het ze gewoon niet.
pi_181734170
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 19:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat is goedkeuring? Voor elke dictatuur geldt dat hun macht precair is en men anderen tevreden moet houden. Het is nogal naÔef om te denken dat een dictator alles wat er gebeurt zelf bedenkt / overziet. Je hebt ook dictaturen waar de dictator steeds meer paranoÔde wordt en iedereen om hem heen wantrouwt en executeert die niet naar hem "luistert". Zo'n dictatuur lijkt Assad niet te hebben, hij komt mij meer als een soort gezicht over. Hij is maar het zoontje van zonder politieke aspiraties.
Dit is inderdaad het beeld dat Assad van zichzelf probeert te verspreiden, maar in werkelijkheid had hij de touwtjes strak in handen voordat de opstand begon. Hij heeft de afgelopen jaren natuurlijk veel moeten toegeven aan warlords, maar zoiets als een WMD-programma, en structurele inzet daarvan, is echt niet buiten zijn controle.

quote:
Denk je bijvoorbeeld dat Assad zijn broer zou laten executeren als die de mastermind achter de aanvallen is?
Met al die liquidaties? Zeker.

quote:
Natuurlijk wordt dat ontkend. Dat staat gelijk aan gezichtsverlies.
Dat kan. Maar dat verklaart niet waarom er geen enkele aanwijzing is dat er een arsenaal sarin, of andere chemische wapens in handen zijn gekomen van rebellen.

quote:
Stel dat dit allemaal klopt, dan ben ik wel heel benieuwd waarom men dan telkens onderzoekers toeliet?
Doen ze ook niet. Onderzoek wordt actief gedwarsboomd.
pi_181744206
VS: SyriŽ maakt chemische wapens gereed in Idlib:

https://nos.nl/artikel/22(...)gereed-in-idlib.html
pi_181744301
Gaat het al helemaal los?
pi_181744313
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 08:30 schreef gynaika het volgende:
VS: SyriŽ maakt chemische wapens gereed in Idlib:

https://nos.nl/artikel/22(...)gereed-in-idlib.html
_O- :W 8)7
pi_181745567
quote:
Erdogan vreest voor nieuwe vluchtelingenstroom naar Turkije als offensief in Idlib doorgaat: “Het kan daar uitdraaien op een slachtpartij ”

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na de Amerikaanse president Donald Trump heeft nu ook zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdoğan gewaarschuwd voor een bloedbad in Idlib, het laatste rebellenbolwerk in SyriŽ. Het Syrische leger is zich aan het voorbereiden om de regio aan te vallen. “Het kan uitdraaien op een slachtpartij als daar een regen aan bommen valt”, zei Erdogan gisteren.
De Syrische troepen hebben zich ondertussen al verzameld in de buurt van de provincie Idlib. De voorbije weken heeft het regime van Bashar al-Assad zich voorbereid op de aanval. Het offensief baart zowel internationale leiders als mensenrechtenorganisaties veel zorgen, omdat gevreesd wordt dat het zal uitdraaien op een humanitaire catastrofe.

Gesprekken
Erdogan heeft al verschillende keren gesprekken gevoerd met zijn Russische en Syrische collega’s om het offensief te vermijden. De Turkse president vreest vooral dat de gevechten een nieuwe vluchtelingenstroom naar Turkije zal op gang brengen. “Er wonen 3,5 miljoen mensen in Idlib. In geval van een ramp zullen zij weer naar Turkije vluchten”, zei Erdogan. Zijn land heeft sinds het begin van de oorlog - zeven jaar geleden - al meer dan 3 miljoen SyriŽrs opgevangen.

Erdogan zal vrijdag opnieuw samenzitten met de presidenten van Iran en Rusland. “Hopelijk slagen we er in om de extreme acties van het regime af te wenden”, zei de Turkse president daarover. Ook de VN-veiligheidsraad zal overmorgen samenkomen om de situatie in Idlib te bespreken.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8 AFP Ook de rebellen bereiden zich voor op de aanval.

“Dumpgebied”
Bij het bevrijden van andere rebellengebieden in het land hebben heel wat strijders van de oppositie een deal kunnen maken met de Syrische regering: als ze het gebied verlieten, konden ze met hun families naar Idlib vertrekken. Dat heeft van de provincie zowat een “dumpgebied” van rebellen en vluchtelingen gemaakt. Het aantal inwoners van Idlib is sinds het begin van de oorlog in 2011 verdubbeld naar zeker drie miljoen. Een groot deel verblijft in tentenkampen nabij de Turkse grens.

Damascus zegt dat het met de aanval dat laatste bolwerk “van terroristen” wil uitroeien in de regio. De troepen van Assad krijgen steun van Rusland en Iran.
https://www.hln.be/nieuws(...)achtpartij~a127af5b/

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 07-09-2018 10:22:39 ]
pi_181749491
Idlib: het Waterloo van de Arabische Lente:

Overal wordt nu de ‘eind’strijd in Idlib aangekondigd. Idlib mag dan de barre slotafrekening van de Syrische burgeroorlog worden genoemd, het sluitstuk van de oorlog die Bashar Assad zonder hulp van de Russen nooit gewonnen zou hebben. Maar je kunt er wel zeker van zijn dat het nog maar het begin is van een veel grotere herschikking die het Midden-Oosten te wachten staat, en een nůg grotere strijd tussen de grootmachten die SyriŽ als een cynisch trainingsveld zien in het spel om de nieuwe orde.

https://www.vn.nl/ko-colijn-idlib-waterloo/
pi_181749529
quote:
Dus ik neem aan dat Turkije en Amerika vol de druk erop zetten bij de terroristen om de wapens neer te leggen? Het conflict is toch verloren. Nu sterven alleen nog maar nodeloos mensen.
pi_181758798
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 13:32 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Dus ik neem aan dat Turkije en Amerika vol de druk erop zetten bij de terroristen om de wapens neer te leggen? Het conflict is toch verloren. Nu sterven alleen nog maar nodeloos mensen.
Turkije misschien omdat Idlib direct aan ze grenst, Amerika no chance. Vergeet niet dat ze een paar maanden geleden geen problemen hadden met het feit dat hun Saudische partners met Amerikaanse en Britse bommen een bus met 44 Jemenitische schoolkinderen naar het hiernamaals hebben gestuurd.

[ Bericht 11% gewijzigd door Jellereppe op 07-09-2018 21:27:47 ]
pi_181762565
Rellen in Basra. Iraans consulaat is al afgefikt, ze gaan nu aan de Amerikaanse beginnen.

Ook de Badr beweging heeft een gebouw verloren vandaag.

Vraag me af of er nog groeperingen zijn die de Irakezen 'wel' steunen of dat ze liever gewoon voor blinde anarchie gaan.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181766200
quote:
De inwoners van Basra en het zuiden van Irak voelen zich verraden door de regering in Bagdad die volgens hen nauwelijks geld pompt in de regio die goed is voor het grootste deel van de olie-inkomsten van het land. Door wanbeleid en corruptie is de infrastructuur sterk verwaarloosd met als gevolg dat de water- en stroomvoorziening het deze zomer geregeld liet afweten.

Sinds donderdag hebben betogers ook de enige grote zeehaven van Irak bij Umm Qasr platgelegd. Voorlopig kan de olie-export doorgaan doordat de schepen geladen worden vanaf olieplatforms voor de kust. Maar de autoriteiten maken zich zorgen over de bezetting van een installatie voor het injecteren van water op het West Qurna-2 olieveld, dat door een joint venture van het Russische Lukoil en het Noorse Statoil wordt geŽxploiteerd. Het is een van de grootste olievelden ter wereld en produceert 1,2 miljoen vaten per dag.

https://www.volkskrant.nl(...)n-in-brand~b9b500fc/
quote:
De stad, waar circa twee miljoen mensen wonen, is al dagen het toneel van gewelddadige protesten. Er vielen sinds maandag zeker tien doden. Inwoners protesteren tegen de hoge werkloosheid en slechte staat van de infrastructuur. Zo hebben ze geen elektriciteit en nauwelijks veilig drinkwater. Ze verwijten de autoriteiten corruptie en wanbestuur. Demonstranten hebben onder meer gebouwen in brand gestoken en wegen geblokkeerd. Zeker elf mensen zijn deze week al om het leven gekomen en tientallen mensen raakten gewond. De autoriteiten hebben een avondklok ingesteld. Iedereen die nog op straat is, wordt gearresteerd.

https://www.telegraaf.nl/(...)sulaat-iran-in-basra


[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 08-09-2018 14:21:40 ]
pi_181775367
Wij doen ook gezellig mee met de oorlog trouwens

Syrian_SR twitterde op zaterdag 08-09-2018 om 13:37:01 The Royal Netherlands Navy HNLMS De Ruyter as seen from a Russian Navy Ka-27 near the coast of #SyriaVia: Zvezda https://t.co/uSmGXX1RRP reageer retweet
Op #IdlibDawn is a go
Syrian_Uruk twitterde op zaterdag 08-09-2018 om 15:15:24 #Syria: The Russian air force (#RuAF) in conjunction with the Syrian air force (#SyAAF) carried out some accurate airstrikes a few minutes ago on the town of #Sarj, SE #Idlib #IdlibDawn #SAA ?https://t.co/9YaelLoYSR reageer retweet
BabakTaghvaee twitterde op zaterdag 08-09-2018 om 17:13:39 #BREAKING: The #Syria|n Arab Air Force's barrel bombers are back in action. This video shows an Mi-8T helicopter dropping bomb at Hayat Tahrir al-Sham (#HTS) position in Tall As village, outskirt of Southern #Idlib three hours ago. https://t.co/ia3SsTBnUz reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181780299
quote:
Mensenrechtengroeperingen melden de zwaarste bombardementen op de Syrische provincie Idlib in een maand. Syrische en Russische vliegtuigen hebben volgens het Observatorium voor de Mensenrechten tegen de 870 bombardementsvluchten uitgevoerd op het zuidelijk deel van Idlib, het laatste bolwerk van de rebellen in SyriŽ. Bij de aanvallen zouden vier doden zijn gevallen, onder wie twee kinderen en een vrouw. De stad Khan Sheikhoun en omgeving lagen het zwaarst onder vuur.

Idlib ligt in het noordwesten van SyriŽ. Het regime in Damascus dreigt met een grote aanval op het gebied, waardoor een nieuwe grote vluchtelingencrisis kan ontstaan. Turkije heeft op een bijeenkomst in Teheran gisteren Rusland en Iran niet van de noodzaak van een wapenstilstand in Idlib kunnen overtuigen.

https://nos.nl/artikel/22(...)-idlib-in-maand.html

Hoe betrouwbaar is dat Observatorium?
  zaterdag 8 september 2018 @ 21:16:09 #93
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_181780517
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)-idlib-in-maand.html

Hoe betrouwbaar is dat Observatorium?
Niet. Dat is 1 gast ergens in Noord-Engeland.
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
pi_181780549
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:16 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Niet. Dat is 1 gast ergens in Noord-Engeland.
Waarom citeren ze hem dan. Geen oorlogsjournalisten ter plaatse? Wie weet kan een deal worden gemaakt met Assad voor zoveel miljoenen mag een met zijn troepen mee.
  zaterdag 8 september 2018 @ 21:27:49 #95
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_181780888
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:17 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Waarom citeren ze hem dan. Geen oorlogsjournalisten ter plaatse? Wie weet kan een deal worden gemaakt met Assad voor zoveel miljoenen mag een met zijn troepen mee.
Geen idee. Die prutser wordt al jaren opgevoerd terwijl het een werkeloze eenling ver van SyriŽ is.
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  zaterdag 8 september 2018 @ 21:39:03 #96
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181781294
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:17 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Waarom citeren ze hem dan. Geen oorlogsjournalisten ter plaatse? Wie weet kan een deal worden gemaakt met Assad voor zoveel miljoenen mag een met zijn troepen mee.
Er zijn vele verliezers in deze oorlog en dat is onder meer de onafhankelijke journalistiek.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181781793
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)-idlib-in-maand.html

Hoe betrouwbaar is dat Observatorium?
Matig.
pi_181782348
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:39 schreef Szura het volgende:

[..]

Er zijn vele verliezers in deze oorlog en dat is onder meer de onafhankelijke journalistiek.
Je weet inderdaad niet wie je moet geloven.

[ Bericht 25% gewijzigd door Jellereppe op 08-09-2018 22:14:59 ]
pi_181786086
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)-idlib-in-maand.html

Hoe betrouwbaar is dat Observatorium?
870 in 1 dag? Dat gaat niet lukken met de aanwezige luchtvloot.
  zondag 9 september 2018 @ 00:54:34 #101
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181788068
quote:
_O- _O- _O- _O_ _O_ _O_
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181791360
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:51 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

870 in 1 dag? Dat gaat niet lukken met de aanwezige luchtvloot.
NOS heeft stevig aan kwaliteit ingeboet.
pi_181791392
quote:
Puur genot. Ik ben nog steeds aan het na lachen.
  zondag 9 september 2018 @ 09:28:27 #104
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181791484
Het bericht is grappig maar tegelijkertijd is het dieptriest. Die Irakezen zijn zo genaaid.
pi_181791537
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 09:28 schreef Richestorags het volgende:
Het bericht is grappig maar tegelijkertijd is het dieptriest. Die Irakezen zijn zo genaaid.
We gaan geen meer welvarend Irak zien voor een heel lange tijd. Zoiets neemt meestal meerdere generaties in beslag. Het is gewoon lastig. De maatschappij, het politieke establishment en cultuur verandert niet met wat protesten. Nu hebben ze democratie, de heilige graal voor alle maatschappelijke problemen volgens het Westen, en kijk hoe ze leven.

[ Bericht 6% gewijzigd door Jellereppe op 09-09-2018 09:49:25 ]
pi_181793356
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 09:28 schreef Richestorags het volgende:
Het bericht is grappig maar tegelijkertijd is het dieptriest. Die Irakezen zijn zo genaaid.
Toch juist heerlijk hoe die vent er dan mee omgaat?
pi_181797626
Vandaag:

Weer zware bombardementen op Syrische Idlib:

https://www.hln.be/nieuws(...)che-idlib~a9f7e5381/
pi_181798905
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 00:54 schreef vigen98 het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O_ _O_ _O_
"I am comforted everyday by her"

_O_ _O-
pi_181799612
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 17:19 schreef WammesWaggel het volgende:
Over fappen gesproken, hoe zou het met deze babes zijn? :9

Vrees ;(

111114063935-stepp-contraception-pregnant-girls-story-top.jpg
  zondag 9 september 2018 @ 22:12:54 #111
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181806465
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181808394
quote:
Trump heeft even een belletje gepleegd? :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  zondag 9 september 2018 @ 23:33:38 #113
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181808445
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 23:30 schreef Nintex het volgende:

[..]

Trump heeft even een belletje gepleegd? :7
Ga ergens anders lopen klootviolen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181808537
SyriaCivilDef twitterde op zondag 09-09-2018 om 22:41:37 The exact moment #WhiteHelmets teams were targeted with cluster bombs & artillery shells while they were rescuing the wounded & extinguishing the fire following Russian raids on the outskirts of #Khan_Sheikhoun city. Two White Helmets in the video were badly injured. 7/9/2018 https://t.co/NdDEnbwhHt reageer retweet
Volgens de Russen binnenkort een false flag van de White Helmets
RT_com twitterde op zaterdag 08-09-2018 om 12:56:58 BREAKING: Terrorists & #WhiteHelmets met in #Idlib to prep for final stage false flag chem attack – Russian MoD https://t.co/FOURWiVg8T https://t.co/NTkcke6LOm reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181809063
Tja, put up or shut up. Kijken of de Duitsers nog iets hebben dat vliegwaardig is. :')
L0gg0l twitterde op zondag 09-09-2018 om 23:32:18 ON U.S REQUEST GERMAN DEFENSE MINISTRY MULLS MILITARY OPTIONS IN SYRIA IN CASE OF NEW CHEMICAL WEAPONS ATTACK -- BILD reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  maandag 10 september 2018 @ 07:47:08 #116
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181811314
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 00:14 schreef Nintex het volgende:
Tja, put up or shut up. Kijken of de Duitsers nog iets hebben dat vliegwaardig is. :')
L0gg0l twitterde op zondag 09-09-2018 om 23:32:18 ON U.S REQUEST GERMAN DEFENSE MINISTRY MULLS MILITARY OPTIONS IN SYRIA IN CASE OF NEW CHEMICAL WEAPONS ATTACK -- BILD reageer retweet
Misschien hebben ze nog wel wat staan in een Luftwaffe museum :')
pi_181811428
Nederland stopt steun aan oppositie SyriŽ: ook Witte Helmen krijgen geen middelen meer:

https://www.hln.be/nieuws(...)delen-meer~a33e10b5/
  maandag 10 september 2018 @ 15:34:26 #118
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181817750
@GhassanDahan
Vanavond: uitkomsten van groot onderzoek @Trouw en @Nieuwsuur over Nederlandse steun aan Syrische rebellen. @milenaholdert

@DominiqueHeyde
Schokkende bevindingen #Nieuwsuur i.s.m #Trouw Steun Nl aan gewapende oppositie in SyriŽ #vanavond

Ben benieuwd, ik vind Dahan doorgaans een faire journalist

[ Bericht 23% gewijzigd door Szura op 10-09-2018 15:44:30 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181818981
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 15:34 schreef Szura het volgende:
@GhassanDahan
Vanavond: uitkomsten van groot onderzoek @Trouw en @Nieuwsuur over Nederlandse steun aan Syrische rebellen. @milenaholdert

@DominiqueHeyde
Schokkende bevindingen #Nieuwsuur i.s.m #Trouw Steun Nl aan gewapende oppositie in SyriŽ #vanavond

Ben benieuwd, ik vind Dahan doorgaans een faire journalist
Ben ook zeer benieuwd.
  maandag 10 september 2018 @ 17:04:35 #120
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
  maandag 10 september 2018 @ 17:16:20 #121
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181819603
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 10 september 2018 @ 17:34:43 #122
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_181819998
quote:
Ik hoop dat er koppen gaan rollen.
  maandag 10 september 2018 @ 17:44:35 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181820240
quote:
14s.gif Op maandag 10 september 2018 17:34 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Ik hoop dat er koppen gaan rollen.
Hebben die haatbaarden al genoeg gedaan denk ik
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181821186
quote:
Bijzonder kwalijk dit.
Ik mag toch hopen dat dit verstrekkende gevolgen gaat hebben voor de verantwoordelijken.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  maandag 10 september 2018 @ 22:17:16 #125
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181827268
Ahrar al-Sham en Jaysh al-Islam als gematigd _O- :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 10 september 2018 @ 22:58:47 #126
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181828308
1536609801406.jpg

False flag incoming? Is gelijk weer verwijderd.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181831359
quote:
Erdogan waarschuwt: wereld zal prijs betalen voor bloedbad Idlib

https://nos.nl/artikel/22(...)-bloedbad-idlib.html
Tja, Erdogan. Waarom dacht je daar niet aan toen je je aansloot bij de agenda die de Amerikanen en Arabieren uit de Golf voor SyriŽ in gedachten hadden. Een buurland destabiliseren is veel erger want het spoelt over (Turkije - SyriŽ) of (Europese continent - LibiŽ: denk aan vluchtelingenstromen). De VS heeft zo ongelofelijk veel invloed op landen die zich aansluiten bij een door de Amerikaans gedomineerde organisatie zoals de NAVO dat ze vrijwel nooit nee kunnen zeggen zonder gevolgen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Jellereppe op 11-09-2018 06:25:32 ]
pi_181834301
quote:
Hup Rusland, hopelijk komt er snel een einde aan, dan kan iedereen ook weer naar huis.
pi_181840788
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:17 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Waarom citeren ze hem dan. Geen oorlogsjournalisten ter plaatse? Wie weet kan een deal worden gemaakt met Assad voor zoveel miljoenen mag een met zijn troepen mee.
Dat is juist het hele probleem; er zijn, zeker in de "rebellengebieden", vrijwel gťťn Westerse journalisten te vinden. Men roept maar wat. De gangbare pers heeft correspondenten die niet of nauwelijks hun hotel uitkomen. Degenen die er wel te vinden zijn, en ook echt het strijdtoneel opzoeken, zoals Eva Bartlett en Rania Khalek, hebben een heel andere blik op het conflict dan wat de Westerse media proberen te creŽeren.
pi_181841341
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 17:36 schreef drexciya het volgende:

[..]

Dat is juist het hele probleem; er zijn, zeker in de "rebellengebieden", vrijwel gťťn Westerse journalisten te vinden. Men roept maar wat. De gangbare pers heeft correspondenten die niet of nauwelijks hun hotel uitkomen.
Er is juist nog vrij regelmatig pers in SyriŽ, ondanks het gevaar.

quote:
Degenen die er wel te vinden zijn, en ook echt het strijdtoneel opzoeken, zoals Eva Bartlett en Rania Khalek, hebben een heel andere blik op het conflict dan wat de Westerse media proberen te creŽeren.
Bartlett en Khalek zijn juist altijd te vinden in gebieden van het Syrische leger, met escort. Zou dat ook geen journalisme willen noemen.
pi_181842101
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 17:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Er is juist nog vrij regelmatig pers in SyriŽ, ondanks het gevaar.

[..]

Bartlett en Khalek zijn juist altijd te vinden in gebieden van het Syrische leger, met escort. Zou dat ook geen journalisme willen noemen.
Als een gebied nog niet veilig is, dan lijkt het me vrij logisch dat je begeleid wordt. Reportages uit Raqqa en Manbij gaven aan dat er bijvoorbeeld nog heel veel mijnen en boobytraps waren achtergelaten (die nog steeds burgerslachtoffers maken, maar daar hoor je ook al niets over). Dat wil niet direct zeggen dat je geen journalist bent. Heb je Łberhaupt gekeken naar wat zij voor reportages doen, of berichtgeving?
pi_181842463
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 18:38 schreef drexciya het volgende:

[..]

Als een gebied nog niet veilig is, dan lijkt het me vrij logisch dat je begeleid wordt.
Tijdens interviews met locals zie ik journalisten op zijn minst proberen om zich aan een escort te onttrekken. Vrij logisch denk ik, gezien je escort een interview kan beÔnvloeden. Alleen zie ik Bartlett en Khalek dit zelfs nooit benoemen, laat staan proberen.

quote:
Reportages uit Raqqa en Manbij gaven aan dat er bijvoorbeeld nog heel veel mijnen en boobytraps waren achtergelaten (die nog steeds burgerslachtoffers maken, maar daar hoor je ook al niets over).
Heel veel juist.

quote:
Dat wil niet direct zeggen dat je geen journalist bent. Heb je Łberhaupt gekeken naar wat zij voor reportages doen, of berichtgeving?
Jazeker. Ook naar hun werk buiten SyriŽ om. Ik zou ze eerder als activisten omschrijven.
pi_181842610
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 04:59 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Tja, Erdogan. Waarom dacht je daar niet aan toen je je aansloot bij de agenda die de Amerikanen en Arabieren uit de Golf voor SyriŽ in gedachten hadden. Een buurland destabiliseren is veel erger want het spoelt over (Turkije - SyriŽ) of (Europese continent - LibiŽ: denk aan vluchtelingenstromen). De VS heeft zo ongelofelijk veel invloed op landen die zich aansluiten bij een door de Amerikaans gedomineerde organisatie zoals de NAVO dat ze vrijwel nooit nee kunnen zeggen zonder gevolgen.

Bullshit, de VS sloot zich pas veel later en reluctant aan bij het project in SyriŽ, LibiŽ hetzelfde verhaal, dat waren de Fransen en Britten voornamelijk.
pi_181843425
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 september 2018 19:02 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Bullshit, de VS sloot zich pas veel later en reluctant aan bij het project in SyriŽ, LibiŽ hetzelfde verhaal, dat waren de Fransen en Britten voornamelijk.
Ah, man VS, Frankrijk en Britten een pot nat. Ze horen toch bij dezelfde club. Je hoort mij toch ook niet Arabie, Egypte, UAE zeggen. Nee, ik zeg Arabieren uit de Golf want een pot nat.
pi_181843451
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 19:47 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ah, man VS, Frankrijk en Britten een pot nat. Ze horen toch bij dezelfde club.
Als je dat gelooft is de dialoog inderdaad wel gedaan ja.
pi_181843499
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 18:55 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Tijdens interviews met locals zie ik journalisten op zijn minst proberen om zich aan een escort te onttrekken. Vrij logisch denk ik, gezien je escort een interview kan beÔnvloeden. Alleen zie ik Bartlett en Khalek dit zelfs nooit benoemen, laat staan proberen.
Alsof dat echt iets uitmaakt voor iemands betrouwbaarheid als journalist.

quote:
Heel veel juist.
Laat maar eens wat bronnen zien dan; ik zie voornamelijk koppen als Assad ergens van beschuldigd kan worden. Denk aan de grove overschattingen van het aantal burgers in Aleppo en andere recentelijk heroverde gebieden.

quote:
Jazeker. Ook naar hun werk buiten SyriŽ om. Ik zou ze eerder als activisten omschrijven.
En waarom is dat dan? Ben je automatisch een activist als je niet expliciet anti-Assad bent? Als ik op Rania Khalek afga, dan is ze niet echt iemand die een Assad cheerleader is.
  dinsdag 11 september 2018 @ 21:19:30 #138
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_181845667
quote:
Toch oud nieuws?
Wist men dit niet?
Lekker alqaida/is steunen
Feyenoord!!! * BarÁa
pi_181851236
quote:
Foreign militants in Syria's Idlib face last stand

isis-pensioner.jpg

Hailing from far and wide, they flocked to Syria to wage "holy war". Now foreign jihadists face a fight to the last to hold onto Idlib, their final bastion.

Syrian troops, backed by Russia and Iran, have massed around the northwestern province ahead of an expected onslaught against the largest rebel-held zone left in the country.

Since 2015, Idlib has been home to a complex array of anti-regime forces: secular rebels, Islamists, Syrian jihadists with ties to Al-Qaeda -- and their foreign counterparts. The non-Syrians include fighters from Uzbekistan, Chechnya and China's ethnic Uighur minority who cut their teeth in other wars but then swarmed to Syria to take up the cause.

The threatened assault by President Bashar al-Assad's regime could deprive the few thousand left of their last stronghold in their adopted homeland.

"These are people who cannot be integrated into Syria really, under any circumstances, who have nowhere to go and who may just be ready to die in any case," says Sam Heller, a senior analyst at the International Crisis Group. "So they're a real stumbling block to any solution," Heller tells AFP.

In a bid to avert an assault, the top three powerbrokers in Syria's war -- Russia, Iran, and Turkey -- agreed on Friday to work together on "stabilising" Idlib. But they revealed few details. A major obstacle to a substantive agreement, observers say, is the fate of jihadists in the province, including foreign hardliners.

- Uighurs with street cred -
Chased out of their own homelands and targeted in both Afghanistan and Pakistan, experienced foreign jihadists embraced Syria's war as their own starting around 2013, two years into the conflict. Many joined the Islamic State group but others stuck by Al-Qaeda and its former Syrian affiliate -- which now leads the powerful Hayat Tahrir al-Sham (HTS) alliance dominating Idlib. One of the largest is the Turkestan Islamic Party (TIP), whose members belong to the ethnic Uighur Muslim minority facing a stifling crackdown in China's Xinjiang region.

They gained fighting experience in Afghanistan before heading to Syria and helping to oust regime troops from Idlib in 2015. "From there, they raided weapons stocks and ever since have been among the most potent factions in the north, so they're not a joke," says Heller. Their fighters, estimated to number between 1,000 to several thousand, are based around the town of Jisr al-Shughur in Idlib's southwest, hit in recent days by escalating artillery and rocket fire.

TIP will likely fight hard in an all-out assault, probably as a key battlefield ally for HTS, says Tore Hamming, a specialist on jihadist movements at the European University Institute. "Not necessarily because of the group's numbers, but because they have become known as good fighters and they're really well-respected in the jihadi and rebel environment," he says. But since the TIP cannot operate in Xinjiang, a potential loss in Idlib would deprive them of one of their major "alternative battlefields", says Hamming.

- Uzbeks, Chechens -

The TIP aren't the only battle-hardened Asians in Idlib -- Uzbek fighters have joined a smattering of groups close to HTS. They honed their skills alongside the Taliban or Al-Qaeda in Pakistan and Afghanistan, before heading to Syria as allies of Al-Qaeda's then-branch there. One group is Katiba al-Tawhid wal-Jihad, which Russian and Kyrgyz security services say is headed by Sirozhiddin Mukhtarov, 28, also known as Abu Saloh al-Uzbeki.

Another is the Imam al-Bukhari Brigade, whose online propaganda often depicts child soldiers and which was designated as a "terror" group by the US this year. Both are known to have fought in Idlib, but there is little other information available. Perhaps the most infamous foreign combatants are Chechens, veterans of brutal wars with Russia and linked to HTS.

The two most prominent Chechen groups in Syria are Junud al-Sham and Ajnad al-Kavkaz, but they have kept mum in recent months to avoid picking sides in Idlib's rebel infighting. A regime assault could put them back in the limelight. "Everyone is holding their breath to see what happens," says Joanna Paraszczuk, who tracks foreign jihadists for the intelligence review IHS Jane's.

Many travelled to Syria as early as 2012, marrying Syrian women and starting families there, so they are likely to do all they can to protect their new home. Paraszczuk says that would mean joining battlefield coalitions with larger groups like HTS, and providing snipers and shock troops. Moscow, in particular, would be keen to make sure any jihadists opposed to it do not make it back to Chechnya to combat its forces.

"Killing them, from that perspective, would be a psychological bonus for Russia," says Paraszczuk.
https://twitter.com/AFP/status/1039159059973267456

https://tribune.com.pk/st(...)lib-face-last-stand/

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 12-09-2018 03:24:40 ]
  donderdag 13 september 2018 @ 00:42:32 #141
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181871894
Zijn de Russen al hard bezig?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181876764
Wat vinden we van de onthullingen Nieuwsuur en Trouw?

Mijn mening is niet erg veel veranderd, alleen wat meer munitie gekregen... Alles wat NL in SyriŽ doet is volkenrechtelijk volkomen illegaal. Ik denk niet dat er verder wat van komt overigens.
pi_181877006
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:56 schreef ContraCourant het volgende:
Wat vinden we van de onthullingen Nieuwsuur en Trouw?

Mijn mening is niet erg veel veranderd, alleen wat meer munitie gekregen... Alles wat NL in SyriŽ doet is volkenrechtelijk volkomen illegaal. Ik denk niet dat er verder wat van komt overigens.
Voor degenen die dit al jaren volgen is het niets nieuws. Naast Nederland zijn er nog -tig van landen die materiaal etc leveren aan diverse (niet te controleren) groeperingen.

Voor degenen voor wie dit nieuws is kan ik me voorstellen dat de krachttermen niet van de lucht zijn. Je kunt daar weinig mee wanneer diegenen niet geÔnteresseerd zijn in het hoe en waarom.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_181877272
Dat gedoe met die missies in Afghanistan destijds heeft ook geen consequenties gehad. Ze hadden letterlijk in de voorlichting aan het volk beloofd dat er niet gevochten zou worden. Tsja.

Heeft er denk ik ook mee te maken dat het vertrouwen in de eigen strijdkrachten hier extreem hoog is, hoger dan in de politie bijvoorbeeld en eigenlijk alle andere instituties. Tijdje terug nog een grafiek van gezien, kan hem echter niet terugvinden.
Daarnaast zijn veel Nederlanders er inmiddels van overtuigd dat het gehele MO vrijwel volledig uit terroristen bestaat.
Liberalism is gibberish smoothed out by experience – the things that ought to work but fail to work are just not tried again. ‘Conservatism’ of the Thatcher type is merely Liberalism with the good intentions removed.
pi_181877743
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 19:51 schreef drexciya het volgende:

[..]

Alsof dat echt iets uitmaakt voor iemands betrouwbaarheid als journalist.
Dat maakt zeer veel uit.

quote:
Laat maar eens wat bronnen zien dan; ik zie voornamelijk koppen als Assad ergens van beschuldigd kan worden. Denk aan de grove overschattingen van het aantal burgers in Aleppo en andere recentelijk heroverde gebieden.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eer-op-gang-a1588657
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-aangewezen-a1612719
https://www.theguardian.c(...)-who-will-rebuild-it
https://www.volkskrant.nl(...)-weer-open~b4f80837/
https://www.trouw.nl/home(...)n-puinhoop~a54e0fb3/
https://www.rd.nl/vandaag(...)elfde-zijn-1.1460011

Lees je weleens de krant of een nieuwssite?

quote:
En waarom is dat dan? Ben je automatisch een activist als je niet expliciet anti-Assad bent? Als ik op Rania Khalek afga, dan is ze niet echt iemand die een Assad cheerleader is.
Ik heb het niet over cheerleaden.

Een journalist dient op zijn minst te proberen een objectieve weergave van de feiten weer te geven. Dat zijn absoluut geen eigenschappen die ik terug zie in de reportages van zowel Bartlett als Khalek. Voorbeeldje.
pi_181879848
De VN verklaart 235 sites in Idlib als 'beschermd', waaronder ziekenhuizen en scholen.
quote:
GENEVA (Reuters) - The United Nations has shared the GPS coordinates of 235 protected sites in the Syrian province of Idlib, including schools and hospitals, with the Russia, Turkey and U.S.-led coalition amid fears of an all-out military assault, a senior U.N. aid official said on Thursday.
https://www.reuters.com/a(...)powers-idUSKCN1LT1QS

Zal mij benieuwen....
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  donderdag 13 september 2018 @ 15:14:33 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181880113
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 00:42 schreef vigen98 het volgende:
Zijn de Russen al hard bezig?
Vooral op ISIS-gebied in de woestijn in Homs de laatste dagen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 13 september 2018 @ 15:54:17 #148
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_181880881
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:00 schreef Montagui het volgende:
De VN verklaart 235 sites in Idlib als 'beschermd', waaronder ziekenhuizen en scholen.

[..]

https://www.reuters.com/a(...)powers-idUSKCN1LT1QS

Zal mij benieuwen....
Nou, weten we gelijk waar Al Nusra de mortieren en het luchtafweergeschut neer gaat zetten.
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
pi_181881175
quote:
14s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:54 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Nou, weten we gelijk waar Al Nusra de mortieren en het luchtafweergeschut neer gaat zetten.
Als dat al standaard werkwijze was dan staan ze er al he. Daar hebben ze de VN niet voor nodig.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_181881938
quote:
14s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:54 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Nou, weten we gelijk waar Al Nusra de mortieren en het luchtafweergeschut neer gaat zetten.
Dat is sowieso al een beproefde tactiek van onder andere Hamas. Net als dat het een beproefde tactiek van Rusland is om alle ziekenhuizen plat te gooien, of er nu vijanden zijn of niet.
pi_181883070
Dit lijkt mij de spijker op zijn kop.


Eerlijker nieuws dan onze westerse propagandakanalen spuien.

[ Bericht 5% gewijzigd door anoniem_221020181818 op 13-09-2018 17:55:13 ]
  maandag 17 september 2018 @ 12:43:13 #153
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_181961404
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:13 schreef Montagui het volgende:

[..]

Als dat al standaard werkwijze was dan staan ze er al he. Daar hebben ze de VN niet voor nodig.
Het is inderdaad de jihadist hun Modus Operandi: https://www.washingtonpos(...)m_term=.0ac28994e28b
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
pi_181965215
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 17:53 schreef J0kkebr0k het volgende:
Dit lijkt mij de spijker op zijn kop.


Eerlijker nieuws dan onze westerse propagandakanalen spuien.
De globale media wordt ook te veel gedomineerd door enorme Westerse media-conglomeraten. Vandaar. In combinatie met binnenlandse CIA-operaties zoals Operatie Mockingbird om de publieke opinie aan hun zijde te krijgen, en dan kan het snel gaan hey. Operatie Mockingbird zal vast en zeker ook in andere landen gebeuren, lokale media op kopen en dan gaan met die banaan. Het is goed als wat meer niet-westerse media populair worden gemaakt. Deze twee heren hebben goed werk afgeleverd al is het filmpje verre van gelikt en professioneel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Mockingbird

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 17-09-2018 20:47:14 ]
  maandag 17 september 2018 @ 18:40:43 #155
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181967361
Poetin en Erdolf voorlopig akkoord over een DMZ, is zojuist bekendgemaakt. Details to follow...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181969359
quote:
Russia and Turkey have agreed a "demilitarized zone" between militants and government troops in Syria's Idlib, President Vladimir Putin said after hours-long talks with Turkey's Recep Tayyip Erdogan focused on solving the crisis.

"We've focused on the situation in the province of Idlib, considering presence of large militant groups and their infrastructure there," Putin said at a press conference after the talks.

"We've agreed to create a demilitarized zone between the government troops and militants before October 15. The zone will be 15-20km wide, with full withdrawal of hardline militants from there, including the Jabhat Al-Nusra."

As part of solving the deadlock, all heavy weaponry, including tanks and artillery, will be withdrawn from the zone before October 10, Putin said. The zone will be patrolled by Turkish and Russian military units.

Before the end of the year, roads between Aleppo and Hama, and Aleppo and Latakia must be reopened for transit traffic, he said.

The agreement has received "general support" from the Syrian government, according to Putin.

The deal and other issues of Russian-Turkish ties apparently took almost 5 hours to hammer out. In what appears to a breakthrough solution, Putin and Erdogan have agreed to ensure peace with the help of Russian and Turkish troops.

"The territory controlled by the Syrian opposition must be demilitarized and the Syrian opposition that is holding these territories will remain there. But together with Russia we will make efforts to clear these territories of radical elements," Erdogan said.

The agreement is designed to prevent a new "humanitarian crisis" in Syria, Erdogan stressed, and will help Turkey to avoid an even more "difficult situation." He had previously warned of a surge in refugees hitting the country should a full-blown war break out in Idlib.

The plan is major landmark for Syria, where the standoff in the last militant stronghold of Idlib has threatened to turn into a major international crisis in recent weeks. The US and other NATO countries backing anti-government forces had repeatedly warned Russia and Syria not to launch any new offensive in the region. US President Donald Trump tweeted earlier this month that to do so would be a "grave humanitarian error," while US envoy to the UN Nikki Haley outright said that any Russian attack on Idlib would provoke "dire" consequences.

About 70 percent of Idlib province is controlled by various terrorist factions, including Al Qaeda's Syria affiliate Hayat Tahrir al-Sham (formerly known as the Al-Nusra Front), according to the Russian military. At the same time, both Turkey and the West support various militant groups they consider as "moderate" opposition to Syrian President Bashar Assad's forces.

This turned out to be a dilemma for Ankara, with Turkish president simultaneously worried about Russia and Syrian action weakening the rebel groups, but also having concerns over the spread of terrorists and the potential influx of new refugees into areas bordering Turkey.

Now it appears that despite the rocky last few years of Russian-Turkish relations, the mutual trust built up between Putin and Erdogan has allowed them to overcome a clash of interests and reach a compromise.
https://www.rt.com/news/4(...)idlib-demilitarized/

[ Bericht 18% gewijzigd door Jellereppe op 17-09-2018 20:26:00 ]
pi_181969530
Putin laat zijn vijanden altijd in dezelfde val lopen.
Begin een DMZ of staakt het vuren (waarvan hij weet dat rebellen en terroristen zich er toch niet aan gaan houden). Gebruik het schenden van dat staakt het vuren om een grote militaire operatie op poten te zetten die voorheen niet te verkopen was.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181971444
Dannymakkisyria twitterde op maandag 17-09-2018 om 21:26:00 Surprisingly syrian air defenses active over four major provinces this evening, can't be a coincidence, possibly a wide scale attack. #Syria reageer retweet
Daar gaan we al. Anti-air actief en mogelijk Russische doelen geraakt.
Onbekend wie op dit moment aan het bombarderen is.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181971800
Ruptly twitterde op maandag 17-09-2018 om 21:46:33 BREAKING: Syrian air defences fire on missiles attacking #Latakia coast - reports reageer retweet
IntelCrab twitterde op maandag 17-09-2018 om 21:48:22 VERY important to note that Russian and Syrian air defenses are active.Usually we just get the typical spray of bullets from the SAA, but rarely, if ever, Russia herself. reageer retweet
pi_181972138
IntelCrab twitterde op maandag 17-09-2018 om 21:43:59 Syrian officials now claim that a MAJOR cruise missile attack is underway from the sea. reageer retweet
MAGA missiles

of

Zonnekoning Macron

of

Russische false flag

of

Bibi?

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  maandag 17 september 2018 @ 22:00:08 #161
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_181972163
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 21:36 schreef Nintex het volgende:
Dannymakkisyria twitterde op maandag 17-09-2018 om 21:26:00 Surprisingly syrian air defenses active over four major provinces this evening, can't be a coincidence, possibly a wide scale attack. #Syria reageer retweet
Daar gaan we al. Anti-air actief en mogelijk Russische doelen geraakt.
Onbekend wie op dit moment aan het bombarderen is.
Moeten de Yanks of IsraŽlis zijn.
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  maandag 17 september 2018 @ 22:15:17 #162
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181972546
Laffe IsraŽlische aanvalletjes hebben nog nooit enig verschil gemaakt qua uitkomst van deze oorlog. Zullen nog wel gefrustreerd zijn dat hun jihadi-vrinden aan de Zuid-Syrische grens allemaal in de groene bus naar Idlib zijn gedumpt :W.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181973837
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 17-09-2018 om 22:52:15 #Syria: SAA source claims it was a coordinated attack between #Israel|i Air Force & UK/US ships & 28 cruise missiles fired in total. 10 casualties reported in #Latakia so far. Video shows multiple strikes SE. of #Baniyas. https://t.co/IKQ5vsscrG reageer retweet
Benieuwd wat hiervan waar is.
pi_181974548
quote:
1s.gif Op maandag 17 september 2018 22:00 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Moeten de Yanks of IsraŽlis zijn.
:Y *O*
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_181975237
Er zijn een aantal niet tevreden met de deal tussen Poetin en Erdogan.
pi_181975568
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 23:12 schreef Infection het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 17-09-2018 om 22:52:15 #Syria: SAA source claims it was a coordinated attack between #Israel|i Air Force & UK/US ships & 28 cruise missiles fired in total. 10 casualties reported in #Latakia so far. Video shows multiple strikes SE. of #Baniyas. https://t.co/IKQ5vsscrG reageer retweet
Benieuwd wat hiervan waar is.
28 is niet heel veel, ongeloofwaardig verhaal ook over casualties.
Rusland heeft immers the best S-400, ever.
100.000 doelwitten tegelijk tracken, stealth ontmaskeren zoals Alberto Stegeman bij een foute klusjesman? No problem, Comrade.
pi_181977980
Ik kwak dit nieuws van de AD hier ook maar even, er was al een (onnodig) apart topic van gemaakt;

quote:
Russisch militair vliegtuig met 14 bemanningsleden vermist boven Middellandse Zee
Een Russisch militair vliegtuig met 14 bemanningsleden is verdwenen boven de Middellandse Zee. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS, op basis van een anonieme bron bij het Russische ministerie van Defensie.

,,Op 17 september, om 23.00 uur in Moskou, verloren we contact met de bemanning van het Russische vliegtuig IL-20 boven de Middellandse Zee. Het toestel keerde terug naar de luchtmachtbasis van Khmeimim, 35 kilometer van de kust van SyriŽ", zegt de bron.

Het ministerie zegt dat 'het spoor van de II-20 van de radar verdween tijdens een aanval van vier IsraŽlische F-16's op Syrische doelwitten in de provincie Latakia'. ,,Tegelijkertijd stelden Russische radars raketlanceringen vast vanaf het Franse fregat Auvergne, dat zich in dat gebied bevond", zegt het ministerie.

'Per ongeluk neergeschoten door Syrisch regime'
Een Amerikaanse bron zei tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN dat het toestel per ongeluk is neergeschoten door het Syrische regime toen die de aanval met IsraŽlische raketten probeerde af te slaan. Het toestel werd neergeschoten door een afweersysteem dat Rusland aan SyriŽ heeft verkocht, aldus de bron. Het commando van de Russische luchtmachtbasis van Khmeimim, nabij de stad Latakia, heeft een reddingsoperatie in werking gezet.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat het conflict in SyriŽ volgt, zegt dat het doelwit van de luchtaanval in Latakia een wapenopslagplaats was van de Syrische regering of een van zijn bondgenoten, zoals Iran. Bewoners spraken van branden in de hoofdstad van de provincie. Syrische militaire bronnen verklaarden aan het Duitse persagentschap DPA dat bij de aanval onder meer een benzinestation en een wetenschappelijke instelling werden getroffen. Over slachtoffers was geen informatie.

IsraŽl zelf bevestigt zelden dat het verantwoordelijk is voor bombardementen in SyriŽ.
Il-20-from-Mirage.jpg

Of misschien heeft Rutte wraak genomen wegens MH17? Hebben we een fregatje dobberen in de Mediterannee?
Racist
pi_181978067
JuŪst in dit conflict zijn Amerikaanse bronnen wel de laatste die ik vertrouw.
Zou best kunnen natuurlijk maar laten we eerst maar eens afwachten.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_181978433
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 08:21 schreef Toga het volgende:
Ik kwak dit nieuws van de AD hier ook maar even, er was al een (onnodig) apart topic van gemaakt;

[..]

[ afbeelding ]

Of misschien heeft Rutte wraak genomen wegens MH17? Hebben we een fregatje dobberen in de Mediterannee?
Dit.

En dergelijke dingen blijven gebeuren en blijf ik mij afvragen of er van die gedemilitariseerde zone in Idlib die 15 oktober zal ingaan wel iets zal terechtkomen.
pi_181979090
DeItaOne twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 09:40:04 RUSSIN DEFENCE MINISTRY SAYS ISRAELI MILITARY PLANES DELIBERATELY CREATED 'A DANGEROUS' SITUATION IN SYRIA'S LATAKIA WHERE RUSSIAN MILITARY AIRCRAFT WENT MISSING - RIA reageer retweet
DeItaOne twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 09:40:25 RUSSIN DEFENCE MINISTRY SAYS SYRIAN MILITARY SHOT DOWN RUSSIAN AIRCRAFT - RIA reageer retweet
DeItaOne twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 09:41:51 RUSSIAN DEFENCE MINISTRY SAYS ISRAELI PILOTS PUT RUSSIAN MILITARY AIRCRAFT IN PATH OF SYRIAN AIR DEFENCE SYSTEMS - RIA reageer retweet
DeItaOne twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 09:43:46 RUSSIAN DEFENCE MINISTRY SAYS 15 RUSSIAN MILITARY SERVICE PEOPLE DIED BECAUSE OF ISRAEL'S IRRESPONSIBLE ACTIONS - RIA reageer retweet
DeItaOne twitterde op dinsdag 18-09-2018 om 09:44:34 RUSSIAN DEFENCE MINISTRY SAYS RUSSIA RESERVES RIGHT TO TAKE APPROPRIATE MEASURES AFTER ISRAEL'S HOSTILE ACTIONS - RIA reageer retweet
pi_181979337
Hopelijk neergehaald met een BUK.
  dinsdag 18 september 2018 @ 10:55:34 #172
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181980088
S400 zal dus nu aan Iran verkocht worden. Tering IsraŽliŽrs.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181980110
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 10:55 schreef vigen98 het volgende:
S400 zal dus nu aan Iran verkocht worden. Tering IsraŽliŽrs.
Inderdaad, dan kan Iran nog meer Russische vliegtuigen uit de lucht halen :')
  dinsdag 18 september 2018 @ 11:10:20 #174
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181980268
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 september 2018 10:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Inderdaad, dan kan Iran nog meer Russische vliegtuigen uit de lucht halen :')
Haha grappig.


https://www.google.nl/amp(...)n-missiles-1.5808555
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181980307
Hehe neergeschoten door de eigen klungelende Arabische bondgenoot.
Eens zien hoe Rusland dit gaat spinnen, blijkbaar zijn ze de Fransen even aan het sparen.
  dinsdag 18 september 2018 @ 11:18:07 #176
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181980380
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 11:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Hehe neergeschoten door de eigen klungelende Arabische bondgenoot.
Eens zien hoe Rusland dit gaat spinnen, blijkbaar zijn ze de Fransen even aan het sparen.
Euhm nee. Ze geven IsraŽl de schuld omdat ze maar 1 minuut voor de aanval begon de Russen begonnen in te lichten. Dit is trouwens een schending van het verdrag tussen Rusland en IsraŽl dat ze elkaar zouden laten weten wanneer ze een militaire actie gaan ondernemen in SyriŽ. En dan hebben we het niet over een 1 minuut van te voren in te lichten.

De IsraŽliŽrs verschuilen achter een Russisch vliegtuig om zichzelf in te dekken van inkomend anti air raketten.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181980534
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 11:18 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Euhm nee. Ze geven IsraŽl de schuld omdat ze maar 1 minuut voor de aanval begon de Russen begonnen in te lichten. Dit is trouwens een schending van het verdrag tussen Rusland en IsraŽl dat ze elkaar zouden laten weten wanneer ze een militaire actie gaan ondernemen in SyriŽ. En dan hebben we het niet over een 1 minuut van te voren in te lichten.

De IsraŽliŽrs verschuilen achter een Russisch vliegtuig om zichzelf in te dekken van inkomend anti air raketten.
Zoals de IraniŽrs zich verschuilen met hun doelwitten bij Russische basissen.
Een eventuele IsraŽlische afgezwaaide raket op een Russische basis zou dan toch ook niet de schuld zijn van Iran? Kom kom.

Het resultaat kan wel zijn dat Rusland de Syrische AA nu volledig gaat overnemen, ivm klungels en op alles schiet.
pi_181987694
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 17:53 schreef J0kkebr0k het volgende:
Dit lijkt mij de spijker op zijn kop.

Eerlijker nieuws dan onze westerse propagandakanalen spuien.
Altijd een goede check wat voor vlees je in de kuip hebt is om even te kijken naar de kaart; noemen ze de staat IsraŽl of staat er Palestine?
In dit geval hebben ze IsraŽl maar even gespiegeld... :?
Racist
pi_181996954
Een ding is zeker. Met Arabische legers win je geen oorlogen. Moet je kijken naar hoe het Midden-Oosten voor staat. Alles gedegradeerd tot vazalstaat van de Amerikanen, Britten en IsraŽliŽrs of een land in totale puin maar vechten nog voor de onafhankelijkheid van de puinhoop dat voor land moet doorgaan. En hebben daarbij enorm veel hulp nodig van een niet-Arabisch volk. Kechs. Voor de Russen werkt een te pro-Amerikaanse wereld alleen maar zwaar in hun nadeel en kan zelfs een bedreiging voor hun civilisatie zijn als men verder na denkt.

[ Bericht 19% gewijzigd door Jellereppe op 19-09-2018 06:49:14 ]
  woensdag 19 september 2018 @ 11:24:55 #180
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_182002071
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 01:30 schreef Jellereppe het volgende:
Een ding is zeker. Met Arabische legers win je geen oorlogen. Moet je kijken naar hoe het Midden-Oosten voor staat. Alles gedegradeerd tot vazalstaat van de Amerikanen, Britten en IsraŽliŽrs of een land in totale puin maar vechten nog voor de onafhankelijkheid van de puinhoop dat voor land moet doorgaan. En hebben daarbij enorm veel hulp nodig van een niet-Arabisch volk. Kechs. Voor de Russen werkt een te pro-Amerikaanse wereld alleen maar zwaar in hun nadeel en kan zelfs een bedreiging voor hun civilisatie zijn als men verder na denkt.
https://www.meforum.org/articles/other/why-arabs-lose-wars
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
pi_182002884
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 01:30 schreef Jellereppe het volgende:
Een ding is zeker. Met Arabische legers win je geen oorlogen. Moet je kijken naar hoe het Midden-Oosten voor staat. Alles gedegradeerd tot vazalstaat van de Amerikanen, Britten en IsraŽliŽrs of een land in totale puin maar vechten nog voor de onafhankelijkheid van de puinhoop dat voor land moet doorgaan. En hebben daarbij enorm veel hulp nodig van een niet-Arabisch volk. Kechs. Voor de Russen werkt een te pro-Amerikaanse wereld alleen maar zwaar in hun nadeel en kan zelfs een bedreiging voor hun civilisatie zijn als men verder na denkt.
Los van oorlog, waar blinken de Arabische landen wťl in uit? Zonder olie reden ze nog steeds op ezels daar.
pi_182003606
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 12:02 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Los van oorlog, waar blinken de Arabische landen wťl in uit? Zonder olie reden ze nog steeds op ezels daar.
Overlast veroorzaken, anderen laten lijden onder hun eigen falen, zichzelf opdringen.
Dit is veelal ook een deel van de islam.
  woensdag 19 september 2018 @ 16:58:15 #183
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182008821
quote:
Grappig stuk, herken er heel veel van bij mijn Arabische bedrijf.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182009905
Hezbollah zijn Arabieren en hebben Israel geklapt in 2006.
pi_182016215
quote:
12s.gif Op woensdag 19 september 2018 18:04 schreef Gilgamesh-X het volgende:
Hezbollah zijn Arabieren en hebben Israel geklapt in 2006.
'Geklapt'. Als IsraŽl wil ligt Hezbollah natuurlijk binnen een week plat maar dan moeten ze ook scholen en ziekenhuizen aanvallen. Net als bij Hamas.
pi_182017478
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 12:02 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Los van oorlog, waar blinken de Arabische landen wťl in uit? Zonder olie reden ze nog steeds op ezels daar.
Ja, maar ze hebben heel zwaar gefaald. De Chinezen nadat ze alle buitenlandse invloed uit het land hebben geramd na 1949 waren veel realistischer dan Arabieren en hebben volop ingezet op ontwikkeling van defensie en doen dat nog steeds om beter te worden. Dat is waarom niemand ze lastig valt met oorlog en raketten afgevuurd vanuit fregatten en andere kleine oorlogsschepen, maar is de agressie tegen China door de Westerse alliantie gedownsized tot handelsoorlog om de ontwikkeling van het land te saboteren. Voor 1949 werden Chinezen ook aangevallen in hun steden door Amerikanen, Fransen en Britten en in aardige aantallen.

quote:
There are multiple types of influence.

1/ overt. Invasion of Iraq is an example or even islands in the South China Sea. Another is military. Things like NATO give the Americans permission to influence their vassal states like the UK or Poland.

2/ covert. Cyber attacks come to mind. Hacking someone's infrastructure. Sending secret forces in to foster 'colour revolutions ' etc.

3/ economic. This will be overwhelming someone's economic system with your own. How the US sanctions countries and how they use the $ as a weapon. Others like China building the BEI is also economic imperialism.

4/ social. Richer wealthy countries provide 'aid' to poorer ones to obtain influence and rights over their sovereignty.

5/ Occupational. Physical, permanent social, cultural and military genocide to subdue the locals. UK in Australia and NZ. Spain in Latin America. The US and Canada over First Nations.
Arabieren daarentegen na de val en onafhankelijkheid van het Ottomaanse rijk (Ottomaanse rijk was misschien beter geweest voor die regio, een hervormde Ottomaanse rijk natuurlijk) hebben op hun lauweren gezeten en niks bijzonders gedaan om te voorkomen dat hun soevereiniteit of regio helemaal naar de gallemiezen ging. Zelfs het huidige Wahabbi-Saudi-ArabiŽ is een creatie van de Britten. Het heeft geen bijzondere historie. Heel jong land. Arabieren zijn zo onbekwaam in technologie, tactiek, geopolitiek, wetenschap, R&D, industrie dat ze moeten toezien hoe een simpel Frans fregat een paar wijken in brand kan zetten. En zelfs als ze zich daar nu op gaan concentreren, de achterstand is zo kolossaal op enorm veel terreinen, dat komt niet meer goed tijdens een mensenleven. Kijk, een drietal carrier strike groups niet kunnen bedwingen, soit, maar een fregat. Dat betekent dat zelfs Nederland met het feest kan mee doen zonder enig gevaar. Russen kunnen SyriŽ hier en daar ondersteunen maar zullen nooit voluit gaan voor SyriŽ. Dat is alleen voorbehouden aan een aanval op het thuisland. Dat is het nadeel. En geef ze eens ongelijk. Ik denk dat deze periode van het MO in de historieboeken gaat als periode der vernedering als kids hierover lezen in 2200.

https://old.reddit.com/r/(...)o_saudi_after_yemen/

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 20-09-2018 06:15:03 ]
pi_182017557
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 23:23 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ja, maar ze hebben heel zwaar gefaald. De Chinezen nadat ze alle buitenlandse invloed uit het land hebben geramd na 1949 waren veel realistischer dan Arabieren en hebben volop ingezet op ontwikkeling van defensie en doen dat nog steeds om beter te worden. Dat is waarom niemand ze lastig valt met oorlog en raketten afgevuurd vanuit fregratten en andere kleine oorlogsschepen, maar is de agressie tegen China door de Westerse alliantie gedownsized tot handelsoorlog. Voor 1949 werden Chinezen ook aangevallen in hun steden door Amerikanen, Fransen en Britten en in aardige aantallen. Arabieren daarentegen na de val en onafhankelijkheid van het Ottomaanse rijk hebben op hun lauweren gezeten en niks bijzonders gedaan om te voorkomen dat hun soevereiniteit of regio helemaal naar de gallemiezen ging. Zelfs het huidige Wahabbi-Saudi-ArabiŽ is een creatie van de Britten. Het heeft geen bijzondere historie. Heel jong land.
Ja dat zeg ik toch, ze hebben niks gepresteerd :+

Ik weet niet waarom ze dom zijn, maar ze zijn dom.
pi_182018125
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 23:27 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat zeg ik toch, ze hebben niks gepresteerd :+

Ik weet niet waarom ze dom zijn, maar ze zijn dom.
We zullen zien hoe het zich ontwikkeld. De Arabische maatschappij is ziek en rot. Het is alleen maar zieker geworden door decennia-lange sponsoring van radicale islam vanuit de Golf (met stille goedkeuring van de Amerikanen met als doel om bijvoorbeeld ideologieŽn als het communisme te bestrijden back in the days, ik denk dat Afghanistan veel beter uit had kunnen komen als de invloed van het communisme daar niet werd bestreden door het Saudisch-Amerikaanse verspreidde salafisme).

[ Bericht 9% gewijzigd door Jellereppe op 20-09-2018 00:07:01 ]
pi_182019958
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 22:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

'Geklapt'. Als IsraŽl wil ligt Hezbollah natuurlijk binnen een week plat maar dan moeten ze ook scholen en ziekenhuizen aanvallen. Net als bij Hamas.
:')
  donderdag 20 september 2018 @ 08:16:29 #190
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_182020648
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 22:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

'Geklapt'. Als IsraŽl wil ligt Hezbollah natuurlijk binnen een week plat maar dan moeten ze ook scholen en ziekenhuizen aanvallen. Net als bij Hamas.
Mwaaah. Libanon is erg bergachtig he. Die houden het echt wel een tijd vol. Zeker omdat ze sterker dan ooit zijn, meer ervaring hebben dan ooit en tot de tanden toe bewapend zijn. Ze missen alleen een S400 systeem. Ook kunnen ze nooit een offensief tegen IsraŽl lanceren.
pi_182020820
Assad beschuldigt IsraŽl van neerhalen Russisch vliegtuig:

Quote:
Het afweersysteem dat het vliegtuig per ongeluk neerhaalde, is in het leven geroepen om IsraŽlische raketten te onderscheppen. "Dit incident is jammer genoeg het resultaat van de IsraŽlische arrogantie en verdorvenheid", aldus de Syrische president in een open brief waarin hij zijn medeleven betoont aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. "IsraŽl gebruikt de vuilste manieren om zijn afschuwelijke doelen te bereiken, en gedraagt zich agressief in onze regio."

"We zijn ervan overtuigd dat dergelijke tragische gebeurtenissen ons en jullie niet zal weerhouden van onze strijd tegen het terrorisme voort te zetten", zo schrijft Assad nog in de brief, die gepubliceerd werd door staatspersagentschap Sana.

https://www.hln.be/nieuws(...)-vliegtuig~ad64f547/
pi_182021964
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 08:39 schreef gynaika het volgende:
Assad beschuldigt IsraŽl van neerhalen Russisch vliegtuig:

Quote:
Het afweersysteem dat het vliegtuig per ongeluk neerhaalde, is in het leven geroepen om IsraŽlische raketten te onderscheppen. "Dit incident is jammer genoeg het resultaat van de IsraŽlische arrogantie en verdorvenheid", aldus de Syrische president in een open brief waarin hij zijn medeleven betoont aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. "IsraŽl gebruikt de vuilste manieren om zijn afschuwelijke doelen te bereiken, en gedraagt zich agressief in onze regio."

"We zijn ervan overtuigd dat dergelijke tragische gebeurtenissen ons en jullie niet zal weerhouden van onze strijd tegen het terrorisme voort te zetten", zo schrijft Assad nog in de brief, die gepubliceerd werd door staatspersagentschap Sana.

https://www.hln.be/nieuws(...)-vliegtuig~ad64f547/
Wat nu? IsraŽl gaat de ontwikkeling van de regio eeuwig saboteren zodat ze voor altijd veilig blijven? Misschien is het een idee dat ze betere relaties opbouwen met hun buren.
pi_182023085
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wat nu? IsraŽl gaat de ontwikkeling van de regio eeuwig saboteren zodat ze voor altijd veilig blijven? Misschien is het een idee dat ze betere relaties opbouwen met hun buren.
Ja, IsraŽl is eeuwig in de verdediging om zijn landje te beschermen. Zeker moet Iran uit de buurt blijven want het is nog steeds de bedoeling om samen met SyriŽ de Joden de zee in te drijven.

https://brabosh.com/2010/02/26/iran-en-syrie/
pi_182023381
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wat nu? IsraŽl gaat de ontwikkeling van de regio eeuwig saboteren zodat ze voor altijd veilig blijven? Misschien is het een idee dat ze betere relaties opbouwen met hun buren.
Doet IsraŽl toch ook? Ze hebben meer vrienden dan ooit, vanwege Iran.
pi_182027961
quote:
1s.gif Op woensdag 19 september 2018 22:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

'Geklapt'. Als IsraŽl wil ligt Hezbollah natuurlijk binnen een week plat maar dan moeten ze ook scholen en ziekenhuizen aanvallen. Net als bij Hamas.
Dit. Hezbollah schuilt zich laf tussen de burgers.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182037506
quote:
The congresswoman has accused President Trump and Vice President Pence of protecting “al-Qaeda and other jihadist forces in Syria.” On September 13, Hawaii Congresswoman Tulsi Gabbard took to the floor of the House to rebuke the administration, accusing President Trump and Vice President Mike Pence of protecting “al-Qaeda and other jihadist forces in Syria,” all the while “threatening Russia, Syria, and Iran, with military force if they dare attack these terrorists.”
https://www.thenation.com(...)sh-for-war-in-syria/
pi_182053149
Turkije en Rusland leggen grenzen gedemilitariseerde zone in Idlib vast:

https://www.hln.be/nieuws(...)idlib-vast~a82c1a4a/

En dan maar afwachten...
pi_182056969
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 15:30 schreef HSG het volgende:

[..]

Dit. Hezbollah schuilt zich laf tussen de burgers.
Onzin.
pi_182061151
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 23:15 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Onzin.
IsraŽl. *O*
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182062711
Rouhani: Iran zal Trump verslaan:

https://www.msn.com/nl-nl(...)-verslaan/ar-AAAt2pg
pi_182062720
Doden bij aanslag op militaire parade Iran:

Quote:
De aanslag is nog niet opgeŽist. Volgens de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif zijn de aanslagplegers "gerekruteerd, getraind, bewapend en betaald door een buitenlands regime". Hij houdt "terreursponsors in de regio en hun Amerikaanse bazen" verantwoordelijk voor de aanslag en stelt dat Iran "snel en kordaat" zal reageren.

https://nos.nl/artikel/22(...)ire-parade-iran.html
pi_182062857
Iran die Trump gaat verslaan?

hahahahahahaha

Challenge accepted TOWEL HEAD :7

realDonaldTrump twitterde op vrijdag 21-09-2018 om 15:23:32 I will Chair the United Nations Security Council meeting on Iran next week! reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_182068775
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 11:23 schreef Nintex het volgende:
Iran die Trump gaat verslaan?

hahahahahahaha

Challenge accepted TOWEL HEAD :7

realDonaldTrump twitterde op vrijdag 21-09-2018 om 15:23:32 I will Chair the United Nations Security Council meeting on Iran next week! reageer retweet
Trump is een slaafje van Mr Vladimir Putin.
pi_182069121
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:29 schreef HSG het volgende:

[..]

IsraŽl. *O*
Hezbollah heeft de verkiezingen dik gewonnen paar maanden terug.
Ze hebben meer wapens dan ooit..


Btw Hamas is niks vergeleken met Hezbollah... En Libanon is geen Gaza..en Sjiieten zijn geen Soennieten ;)


Israel maakt geen kans tegen Hezb :*
  zaterdag 22 september 2018 @ 19:50:06 #205
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_182069331
quote:
12s.gif Op zaterdag 22 september 2018 19:38 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Hezbollah heeft de verkiezingen dik gewonnen paar maanden terug.
Ze hebben meer wapens dan ooit..


Btw Hamas is niks vergeleken met Hezbollah... En Libanon is geen Gaza..en Sjiieten zijn geen Soennieten ;)


Israel maakt geen kans tegen Hezb :*
Dat hangt ervanaf hoever IsraŽl bereid is te gaan. Als ze tot het gaatje gaan is Hezbollah vernietigd. IsraŽl heeft atoomwapens he?
pi_182083459
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 september 2018 11:18 schreef vigen98 het volgende:

De IsraŽliŽrs verschuilen achter een Russisch vliegtuig
om zichzelf in te dekken van inkomend anti air raketten.
zou ik ook doen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 september 2018 @ 08:39:25 #207
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182097817

Er zijn wel een paar Amerikaanse politici ie de waarheid vertellen.
pi_182101558
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 24-09-2018 om 12:33:33 N. #Syria: reports of gradual withdrawal of heavy artillery & armor by Regime in N.-NW #Hama are confirmed. Rebels prepare to do same. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 24 september 2018 @ 22:50:07 #209
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_182115149
quote:
10s.gif Op maandag 24 september 2018 12:56 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 24-09-2018 om 12:33:33 N. #Syria: reports of gradual withdrawal of heavy artillery & armor by Regime in N.-NW #Hama are confirmed. Rebels prepare to do same. reageer retweet
En dan gaat het ergens anders los. Alsof het regime ooit gaat accepteren dat daar nog allemaal strijders zitten.
pi_182115894
Oorlog is eigenlijk gewoon voorbij, Idlib is gewoon een nieuwe Gaza geworden en zal onder een Turks protectoraat blijven. Noord Syria (van Afrin tot en aan Al-Bab) is nieuw geannexeerd Turkije geworden, alles aan de oostelijke kant van de Eufraat is een nieuw Pro-Amerikaanse Koerdse staat gekomen (met veel olie) en de rest is bij Assad gebleven. Grootste verliezer? Syrische regering natuurlijk, die hebben namelijk hun belangrijkste natuurlijke bronnen verloren (de olie en gasvelden in Deir Ezzor) en een groot deel van het land verloren.
pi_182116050
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 23:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
Oorlog is eigenlijk gewoon voorbij, Idlib is gewoon een nieuwe Gaza geworden en zal onder een Turks protectoraat blijven. Noord Syria (van Afrin tot en aan Al-Bab) is nieuw geannexeerd Turkije geworden, alles aan de oostelijke kant van de Eufraat is een nieuw Pro-Amerikaanse Koerdse staat gekomen (met veel olie) en de rest is bij Assad gebleven. Grootste verliezer? Syrische regering natuurlijk, die hebben namelijk hun belangrijkste natuurlijke bronnen verloren (de olie en gasvelden in Deir Ezzor) en een groot deel van het land verloren.
En wat er over is gaat Iran omtoveren tot haar speeltje en Rusland blijft ook maar jengelen, Assad is een soort burgermeester geworden.
pi_182118847
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 23:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
Oorlog is eigenlijk gewoon voorbij, Idlib is gewoon een nieuwe Gaza geworden en zal onder een Turks protectoraat blijven. Noord Syria (van Afrin tot en aan Al-Bab) is nieuw geannexeerd Turkije geworden, alles aan de oostelijke kant van de Eufraat is een nieuw Pro-Amerikaanse Koerdse staat gekomen (met veel olie) en de rest is bij Assad gebleven. Grootste verliezer? Syrische regering natuurlijk, die hebben namelijk hun belangrijkste natuurlijke bronnen verloren (de olie en gasvelden in Deir Ezzor) en een groot deel van het land verloren.
Daar ziet het inderdaad naar uit.

[ Bericht 8% gewijzigd door Jellereppe op 25-09-2018 07:30:12 ]
pi_182119064
Kan men weer naar huis. Op naar de crisis in Iran? :+
pi_182119635
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 23:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
Oorlog is eigenlijk gewoon voorbij, Idlib is gewoon een nieuwe Gaza geworden en zal onder een Turks protectoraat blijven. Noord Syria (van Afrin tot en aan Al-Bab) is nieuw geannexeerd Turkije geworden, alles aan de oostelijke kant van de Eufraat is een nieuw Pro-Amerikaanse Koerdse staat gekomen (met veel olie) en de rest is bij Assad gebleven. Grootste verliezer? Syrische regering natuurlijk, die hebben namelijk hun belangrijkste natuurlijke bronnen verloren (de olie en gasvelden in Deir Ezzor) en een groot deel van het land verloren.
Ja en nu krijgen we Iran.
pi_182128815
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 22:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En dan gaat het ergens anders los.
waar dan? er is weinig meer over om weg te snoepen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182128844
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 07:39 schreef TheJanitor het volgende:
Kan men weer naar huis. Op naar de crisis in Iran? :+
kan de mahdi eindelijk zijn gezicht laten zien *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182128925
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 september 2018 19:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

kan de mahdi eindelijk zijn gezicht laten zien *O*
Het zou tijd worden, de Shia moeten het verstoppertje spelen nu toch wel zat zijn zou je denken.
pi_182128947
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 september 2018 19:05 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het zou tijd worden, de Shia moeten het verstoppertje spelen nu toch wel zat zijn zou je denken.
komt wel meteen een einde aan een mooie traditie ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182144650
Charles_Lister twitterde op maandag 24-09-2018 om 19:07:59 @NewsHour The height of cynicism from #Assad - which could throw the entire #Idlib DMZ agreement up into the air.- A deal has allegedly been reached between #Syria/#Iran and #ISIS to evacuate c.400 #ISIS militant to #Idlib, from eastern #Syria. https://t.co/TCU7iIA51J reageer retweet
markito0171 twitterde op woensdag 26-09-2018 om 08:36:13 #Lebanon Druze leader Joumblatt: "Hundreds of (#ISIS) fighters were transfered (by #Syria'n Regime) from Abu Kamal (border to #Iraq) toward #Idlib to blow up #Russia'n-#Turkey agreementSame happened when transported from #Damascus suburb to#Sweida (to attack this #Druze area)" https://t.co/TOamzdkpUZ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182160385
Charles_Lister twitterde op woensdag 26-09-2018 om 21:18:55 1. Zinki (#NLF) detained several #HTS members in Darat Izza on suspicion of involvement in a recent bomb attack.2. #HTS went on high alert & captured several local #FSA members.3. #NLF deployed reinforcements to the town amid #HTS threats. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 26-09-2018 om 21:21:12 4. Now, #HTS appears to have been forced to withdraw from Darat Izza altogether.5. Some reports say #HTS leader #Jolani ordered the withdrawal, to avoid inviting broader anti-#HTS hostilities.6. #Turkey jets now flying along #Idlib border. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 26-09-2018 om 21:24:36 7. Just an hour ago, an #NLF commander was assassinated as his vehicle was ambushed driving approx. 20km south of Darat Izza.Watch this space. #Idlib #Aleppo #Hama reageer retweet
het blijkt dat het idlib offensief gestopt is door Trump, wat een held! :P

michellenichols twitterde op donderdag 27-09-2018 om 05:28:50 'I didn't hear of #Idlib province. I came back and picked up the Failing [email protected]? and opened it up ... not the front page, but there was a very big story and I said wow that's the same story the woman told me,' said [email protected]?. #Syria https://t.co/UVM3HQnDM4 reageer retweet


[ Bericht 15% gewijzigd door Slayage op 27-09-2018 12:51:54 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182190254
dapper...

kent iemand haar? schijnt een bekende social media persoonlijkheid te zijn.

thestevennabil twitterde op donderdag 27-09-2018 om 17:41:12 Famous Iraqi social media character /model Tara Faris was gunned down in Baghdad earlier today. https://t.co/a4A0TjHhvw reageer retweet
thestevennabil twitterde op donderdag 27-09-2018 om 17:43:47 Just yesterday she was announced as the 6th most followed Iraqi person on social media. https://t.co/NH282KZNYq reageer retweet
koningskoppel thomas en harald gisteren in de tweede kamer w/

21717114_0.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182200501
Trump is Turkije dankbaar voor afwenden offensief Idlib:

http://www.dejongeturken.(...)den-offensief-idlib/

Wat verwacht hij ervan?...
pi_182200981
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 09:33 schreef gynaika het volgende:
Trump is Turkije dankbaar voor afwenden offensief Idlib:

http://www.dejongeturken.(...)den-offensief-idlib/

Wat verwacht hij ervan?...
hji is vooral zichzelf dankbaar :P

“Ik wil Rusland, Iran en SyriŽ bedanken omdat ze – op mijn zeer dringend verzoek – de aanvallen op de provincie Idlib drastisch hebben verminderd."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182204271
Assad ontvangt binnen nu en een paar dagen een S-300 van Poetin: upgrade van de huidige S-200 die zijn troepen nu gebruiken. Ik las in een of ander mediastuk waarin werd verteld dat het de huidige 'balance-of-power' in het Midden-Oosten een beetje veranderd. De levering van ťťn S-300 veranderd de balance of power! Wat? Moet je nagaan als anti-westerse midden-oosterse landen een sugardaddy met een aardige of zelfs geavanceerde wapenindustrie hebben/krijgen die veel betere wapens aan ze verkoopt dan ze nu in hun arsenaal hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 18% gewijzigd door Jellereppe op 29-09-2018 15:55:51 ]
pi_182207328
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 14:07 schreef Jellereppe het volgende:
Assad ontvangt binnen nu en een paar dagen een S-300 van Poetin: upgrade van de huidige S-200 die zijn troepen nu gebruiken. Ik las in een of ander mediastuk waarin werd verteld dat het de huidige 'balance-of-power' in het Midden-Oosten een beetje veranderd. De levering van ťťn S-300 veranderd de balance of power! Wat? Moet je nagaan als anti-westerse midden-oosterse landen een sugardaddy met een aardige of zelfs geavanceerde wapenindustrie hebben/krijgen die veel betere wapens aan ze verkoopt dan ze nu in hun arsenaal hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de balance of power in het MO staat nog steeds in het voordeel van israel en dat zal tot ver in de toekomst ook zo blijven
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182220928
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 23:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
Oorlog is eigenlijk gewoon voorbij, Idlib is gewoon een nieuwe Gaza geworden en zal onder een Turks protectoraat blijven. Noord Syria (van Afrin tot en aan Al-Bab) is nieuw geannexeerd Turkije geworden, alles aan de oostelijke kant van de Eufraat is een nieuw Pro-Amerikaanse Koerdse staat gekomen (met veel olie) en de rest is bij Assad gebleven. Grootste verliezer? Syrische regering natuurlijk, die hebben namelijk hun belangrijkste natuurlijke bronnen verloren (de olie en gasvelden in Deir Ezzor) en een groot deel van het land verloren.
En morgen weer een donderpreek over "internationaal recht"...

Overigens komt het tussen die Koerden en Assad uiteindelijk wel goed denk ik.
pi_182234079
Het wordt Assad overigens wel heel makkelijk gemaakt, de DMZ van 20 km valt alleen onder rebellengebied :') :') :')

Zeg maar dag tegen je verdedigingen die je de afgelopen jaren hebt gebouwd.
  zondag 30 september 2018 @ 18:09:25 #229
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182234337
quote:
10s.gif Op zondag 30 september 2018 18:01 schreef BEFEM het volgende:
Het wordt Assad overigens wel heel makkelijk gemaakt, de DMZ van 20 km valt alleen onder rebellengebied :') :') :')

Zeg maar dag tegen je verdedigingen die je de afgelopen jaren hebt gebouwd.
Ach die hadden ze uiteindelijk toch wel omzeild, net als in Daraa waar de ‘rebellen’ zo hoog opgaven over hun fortificaties :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182234490
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 18:09 schreef Szura het volgende:

[..]

Ach die hadden ze uiteindelijk toch wel omzeild, net als in Daraa waar de ‘rebellen’ zo hoog opgaven over hun fortificaties :').
Idlib is wel een ander verhaal natuurlijk, daar zit de harde kern en hebben ze alle steun van Turkije gehad.

Scheelt wel een slok op een borrel.

Overigens vind ik dat belachelijk maken van personen die hoog opgeven van hun eigen kansen altijd maar flauw. De rebellen kunnen moeilijk roepen dat ze er geen reet van kunnen...
  zondag 30 september 2018 @ 18:41:10 #231
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182235473
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 23:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
Grootste verliezer?
De Syrische bevolking, natuurlijk. Van een vreedzaam, seculier, welvarend land, naar een verwoeste, verzuilde woestijn.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182247097
Iran laat het er niet bij zitten.

Iran vergeldt aanslag met raketaanval in SyriŽ:

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-in-syrie.html

[ Bericht 8% gewijzigd door gynaika op 01-10-2018 07:58:04 ]
pi_182247678
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 07:50 schreef gynaika het volgende:
Iran laat het er niet bij zitten.

Iran vergeldt aanslag met raketaanval in SyriŽ:

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-in-syrie.html
de feiten vs. de retoriek ook altijd :')

feitelijk schieten ze een paar raketten af op isis stellingen om vervolgens het onderstaande erbij te zeggen 8)7

quote:
"Over enkele minuten hoort de arrogante wereld veelvuldig het geluid van Iraanse klappen, in het bijzonder de VS, het zionistische regime en al-Saud."
overigens mogelijk meerdere misfires kennelijk tweet reeks

aldin_ww twitterde op maandag 01-10-2018 om 07:04:26 Apparently this video shows one of the Qian-1 missiles failing minutes after the launch. https://t.co/6P5cn8u2XS reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182248727
quote:
10s.gif Op zondag 30 september 2018 18:01 schreef BEFEM het volgende:
Het wordt Assad overigens wel heel makkelijk gemaakt, de DMZ van 20 km valt alleen onder rebellengebied :') :') :')

Zeg maar dag tegen je verdedigingen die je de afgelopen jaren hebt gebouwd.
zuidelijk idlib, waar de "DMZ", zou moeten komen valt niet/nauwelijks te verdedigen voor de rebellen omdat het vlak gebied is, daar ga je weinig tegen inbrengen met je paar loopgraven en wat ondertunneling.

de rebellen hebben de oorlog verloren, baath gaat nergens heen en is als vanouds arrogant bezig door zelfs rebellen te executeren die voor "reconciliation" zijn gegaan. hun meest verstandige keuze is om dit feit te accepteren en zich te scharen achter wat de turken voor ze zouden kunnen betekenen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182248753
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 18:41 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

De Syrische bevolking, natuurlijk. Van een vreedzaam, seculier, welvarend land, naar een verwoeste, verzuilde woestijn.
in welke eeuw was dit precies?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182253886
Goed om te zien dat de stabiliteit weer terugkomt in SyriŽ. Alle landen met Syrische vluchtelingen zullen nu een remigratiebeleid moeten opvoeren.
pi_182254110
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:13 schreef theunderdog het volgende:
Goed om te zien dat de stabiliteit weer terugkomt in SyriŽ. Alle landen met Syrische vluchtelingen zullen nu een remigratiebeleid moeten opvoeren.
Dan gaat zomaar niet. In het kader van diversiteit is het beter die mensen hier "gevangen" te houden.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182254194
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:24 schreef HSG het volgende:

[..]

Dan gaat zomaar niet. In het kader van diversiteit is het beter die mensen hier "gevangen" te houden.
Ik ben heel erg voor diversiteit. Daarom moet Syrie ook weer een mengeling worden van salafisten, soennieten, sjiieeten, alavieten, christenen. Wat die kunnen zo goed met elkaar.
pi_182254199
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:13 schreef theunderdog het volgende:
Goed om te zien dat de stabiliteit weer terugkomt in SyriŽ. Alle landen met Syrische vluchtelingen zullen nu een remigratiebeleid moeten opvoeren.
Volgens mij gaat dat best moeilijk, de vluchtelingen worden namelijk gezien in SyriŽ als verraders en het gros van de vluchtelingen is ook anti-Assad.
pi_182254220
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:28 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Volgens mij gaat dat best moeilijk, de vluchtelingen worden namelijk gezien in SyriŽ als verraders en het gros van de vluchtelingen is ook anti-Assad.
Dat maakt niet uit. We garanderen de Syrische mensen dat de 'stabiliteit' hoogstens enkele jaren kan duren. Dat SyriŽ een plek blijft waar het westen mee kan spelen, is iets waar ze vanop aan kunnen.
pi_182254266
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:29 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat maakt niet uit. We garanderen de Syrische mensen dat de 'stabiliteit' hoogstens enkele jaren kan duren. Dat SyriŽ een plek blijft waar het westen mee kan spelen, is iets waar ze vanop aan kunnen.
Niemand gaat vrijwillig terug naar een shithole als SyriŽ, je moet wel gek zijn als SyriŽr hier in Europa om de welvaart hier te verlaten om in zo'n strontgat als SyriŽ te leven waar nog steeds gevaar is. SyriŽ is sowieso alles behalve veilig momenteel.
pi_182254321
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:31 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Niemand gaat vrijwillig terug naar een shithole als SyriŽ, je moet wel gek zijn als SyriŽr hier in Europa om de welvaart hier te verlaten om in zo'n strontgat als SyriŽ te leven waar nog steeds gevaar is. SyriŽ is sowieso alles behalve veilig momenteel.
Remigratiemodel houdt in dat je vrijwilligheid niet als maatstaaf neemt. Maar goed, is misschien een andere discussie. Ben in elk geval blij dat de stabiliteit langzaam terugkomt.
  maandag 1 oktober 2018 @ 16:31:13 #243
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182255674
quote:
10s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

in welke eeuw was dit precies?
Een slordige 10 jaar geleden.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  maandag 1 oktober 2018 @ 16:32:26 #244
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182255699
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:13 schreef theunderdog het volgende:
Goed om te zien dat de stabiliteit weer terugkomt in SyriŽ.
Definieer 'stabiliteit'.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182263800
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:31 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Niemand gaat vrijwillig terug naar een shithole als SyriŽ, je moet wel gek zijn als SyriŽr hier in Europa om de welvaart hier te verlaten om in zo'n strontgat als SyriŽ te leven waar nog steeds gevaar is. SyriŽ is sowieso alles behalve veilig momenteel.
No place like home. Onderschat dat niet.
pi_182269844
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182275847
Het lijkt onlogisch dat hij zijn Nederlanderschap mag behouden.
pi_182281952
Nederlandse Koerd grijpt naast presidentschap:

https://www.telegraaf.nl/(...)naast-presidentschap
pi_182287729
Interessant om te lezen. Diyanet die meer invloed aan het uitoefenen is in SyriŽ.

https://www.al-monitor.co(...)-influence-tool.html
pi_182290889
quote:
3s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 09:01 schreef Triggershot het volgende:
Interessant om te lezen. Diyanet die meer invloed aan het uitoefenen is in SyriŽ.

https://www.al-monitor.co(...)-influence-tool.html
mashallah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182291016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182291887
nieuwsbericht neem ik met een korrel zout, maar de timing is wel opvallend.

de amerikanen geven aan dat ze in syrie indefinitely blijven.

het sdf geeft aan dat de gesprekken met het regime zijn afgebroken.

en dan nu dit

metesohtaoglu twitterde op woensdag 03-10-2018 om 11:08:50 Pro-Assad&Pro-Russia newspaper from #Turkey, Aydinlik claim that Turkish and Assad regime officials met in Tehran for the upcoming offensive on the east of Euphrates River.#Turkey #Syria📸 https://t.co/IcIpAiOjkz reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182293266
quote:
10s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 12:52 schreef Slayage het volgende:
nieuwsbericht neem ik met een korrel zout, maar de timing is wel opvallend.

de amerikanen geven aan dat ze in syrie indefinitely blijven.

het sdf geeft aan dat de gesprekken met het regime zijn afgebroken.

en dan nu dit

metesohtaoglu twitterde op woensdag 03-10-2018 om 11:08:50 Pro-Assad&Pro-Russia newspaper from #Turkey, Aydinlik claim that Turkish and Assad regime officials met in Tehran for the upcoming offensive on the east of Euphrates River.#Turkey #Syria📸 https://t.co/IcIpAiOjkz reageer retweet
maak daar maar een kilo zout van.
pi_182305639
https://www.rt.com/news/440251-putin-kurz-russia-austria-deals/

Dan zal IsraŽl wel weer een incident veroorzaken, op hun beurt geprovoceerd door Iran in SyriŽ.
pi_182312264
_O-

1500-pixels-181003-Blok-1024x683.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182312858
Net alsof de regering dat niet weet... Ze kunnen het alleen niet toegeven juridisch gezien.
pi_182441114
Vanmiddag met een Syrische collega gesproken, hij zei dat ik meer van SyriŽ af wist dan hijzelf nadat ik 20 steden opnoemde.

Allemaal dankzij dit topic _O_
  Moderator woensdag 10 oktober 2018 @ 21:54:18 #259
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_182441179
quote:
17s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:50 schreef BEFEM het volgende:
Vanmiddag met een Syrische collega gesproken, hij zei dat ik meer van SyriŽ af wist dan hijzelf nadat ik 20 steden opnoemde.

Allemaal dankzij dit topic _O_
Ik heb ook een syrische collega, machtig mooie vent. Super pragmatisch, maar je hoort toch het verdriet in z'n stem als hij het over SyriŽ of thuis heeft.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_182441275
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:54 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik heb ook een syrische collega, machtig mooie vent. Super pragmatisch, maar je hoort toch het verdriet in z'n stem als hij het over SyriŽ of thuis heeft.
Bij hem weet ik het niet, ken hem ook pas sinds vandaag :+ Hij vroeg wel wat ik vond van de situatie en wanneer ik denk dat Idlib wordt aangevallen... Vind het wat ongemakkelijk om over die oorlog te praten alsof het poppetjes zijn terwijl hij z'n land is ontvlucht. Weet ook niet hoe hij er politiek gezien in staat.
pi_182441885
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:54 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik heb ook een syrische collega, machtig mooie vent. Super pragmatisch, maar je hoort toch het verdriet in z'n stem als hij het over SyriŽ of thuis heeft.
Logisch. Wij lullen ik weet niet hoelang in een topic erover, hij heeft misschien wel familie, vrienden verloren tijdens de oorlog. Steden naar de grond zien gaan.
pi_182448436
quote:
17s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:50 schreef BEFEM het volgende:
Vanmiddag met een Syrische collega gesproken, hij zei dat ik meer van SyriŽ af wist dan hijzelf nadat ik 20 steden opnoemde.

Allemaal dankzij dit topic _O_
Maschallah, Kardash.
pi_182469222
zullen uitgerekend de turken van TIP de deal bederven? :')

Charles_Lister twitterde op donderdag 11-10-2018 om 16:29:59 I’m hearing from multiple sources in #Idlib that #HTS has begun withdrawing its heavy weapons and most fighters from areas considered within the #DMZ area.+ Some apparent movement of AQ’s Huras al-Din too.As was likely - neither are publicizing this, given PR sensitivities. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op donderdag 11-10-2018 om 16:32:41 #pt: The Turkestan Islamic Party (TIP), however, has moved nothing from its Bdama-Jisr al-Shughour stronghold in west #Idlib - an area of extreme sensitivity to #Russia.#China is placing #Turkey, #Russia & #Iran under great pressure to 'deal with' the #TIP.This is make/break. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182481434
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182510590
fascinerend om te lezen hoe de "feiten" van nederlandse journalisten mbt de ypg volledig kunnen verschillen. het verschil in perceptie wordt mi. veroorzaakt door de kringen waar ze zich in bevinden, daar waar het eerste artikel is geschreven door twee arabisten, is het tweede artikel geschreven door een pkk sympathisant. het enige waar zij het over eens zijn is dat de ypg een pkk filiaal is. daar waar de arabisten het expliciet zeggen, zegt de pkk sympathisant het echter verhuld:

quote:
Tussen mei 2016 en juni 2017 was ik als journalist embedded bij wat ik kortweg even groepen van ‘÷calan-strijders’ noem. Deze groepen laten zich in hun strijd leiden door de ideologie van PKK-oprichter Abdullah ÷calan. De PKK is de bekendste, maar ook de YPG en YPJ vallen eronder.
daarnaast strijden de koerden aldus de pkk sympathisant niet voor een eigen staat omdat ze namelijk niet geloven in natie staten, toch nog wat geleerd vandaag :s)

perceptie 1

Wees niet blind voor geweld door Koerden

De afkeer van vermeende jihadisten mag niet leiden tot blinde steun aan Syrische Koerden, betogen Jan Jaap de Ruiter en Rena Netjes.


vs. perceptie 2

Frťderike Geerdink

Er is in SyriŽ geen enkele groep die zo’n fundamentele strijd voert tegen Assad en zijn misdadige regime als de YPG. Daar gelooft u natuurlijk niets van als u vorige week in NRC Handelsblad dit stuk van Jan Jaap de Ruiter en Rena Netjes heeft gelezen. Dat stuk was dan ook een journalistieke miskleun.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182511323
tweet reeks mbt het sdf offensief in deir

NotWoofers twitterde op zaterdag 13-10-2018 om 18:54:55 1. #SDF forces in the area number roughly ~7000 fighters in total. They are almost entirely Arabs. Those doing the actual clashing are entirely Arabs. The Deir ez Zor Military Council is doing all the grunt work. YPG/J are holding secondary defensive positions and++ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182511386
Het is toch Arabisch grondgebied. Wie gaat in aanzienlijke aantallen zijn leven geven voor Arabisch grondgebied uitgezonderd Arabieren.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 14-10-2018 15:05:11 ]
pi_182511458
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 14:59 schreef Jellereppe het volgende:
Het is toch Arabisch grondgebied. Wie gaat in aanzienlijke aantallen zijn leven geven voor Arabisch grondgebied uitgezonderd Arabieren.
Berbers, Europeanen, Caucasiers.
Zo leert de geschiedenis ons.
pi_182511509
quote:
10s.gif Op zondag 14 oktober 2018 15:07 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Berbers, Europeanen, Caucasiers.
Zo leert de geschiedenis ons.
Ja, anno 2018 nog steeds?
pi_182511915
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 15:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ja, anno 2018 nog steeds?
er worden nog steeds genoeg buitenlanders opgepakt gedood in het gebied

DpNzttBX4AAA6iV.jpg

Josiensor twitterde op donderdag 11-10-2018 om 11:17:13 YPG announces arrest of German, Canadian and Turkish ISIS fighters. Canadian suspect Mohammed Ali interviewed here https://t.co/tkYFqBy40X https://t.co/dE5fVB9EQl reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182511965
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 14:59 schreef Jellereppe het volgende:
Het is toch Arabisch grondgebied. Wie gaat in aanzienlijke aantallen zijn leven geven voor Arabisch grondgebied uitgezonderd Arabieren.
als je regeert op mijn tweet mbt het sdf deir offensief. het sdf is natuurlijk een voornamelijk koerdische project ja er zijn ook andere groepen maar de koerden hebben het laatste woord. alleen is het kennelijk zo dat de arabische locals al het zware werk opknappen in de huidige strijd en de koerdische elementen back up geven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182512133
Allemaal goede punten. De Koerden zijn een ware vijfde colonne gebleken voor Assad. Laat dit een les zijn voor landen met een Koerdische minderheid.
pi_182512980
quote:
10s.gif Op zondag 14 oktober 2018 15:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je regeert op mijn tweet mbt het sdf deir offensief. het sdf is natuurlijk een voornamelijk koerdische project ja er zijn ook andere groepen maar de koerden hebben het laatste woord. alleen is het kennelijk zo dat de arabische locals al het zware werk opknappen in de huidige strijd en de koerdische elementen back up geven.
En als de Koerden zouden vechten dan krijg je weer gejank dat ze Arabisch gebied veroveren :z

Dit is prima zo toch?
pi_182515463
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 17:08 schreef BEFEM het volgende:

[..]

En als de Koerden zouden vechten dan krijg je weer gejank dat ze Arabisch gebied veroveren :z

Dit is prima zo toch?
De Koerden gebruiken de Arabieren als proxy wel zo verstandig vanuit hun pov.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182516279
quote:
10s.gif Op zondag 14 oktober 2018 19:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Koerden gebruiken de Arabieren als proxy wel zo verstandig vanuit hun pov.
Zoals ik zeg: Als de Koerden zelf gingen knokken zat je ook te janken.
pi_182519146
Wat betreft Idlib:

'Syrische rebellen verbreken akkoord en vuren granaten af rondom Idlib' :

https://www.nu.nl/buitenl(...)af-rondom-idlib.html
pi_182520890
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 20:26 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zoals ik zeg: Als de Koerden zelf gingen knokken zat je ook te janken.
Nee hoor zou ik mooi vinden zelfs ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182520899
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:47 schreef gynaika het volgende:
Wat betreft Idlib:

'Syrische rebellen verbreken akkoord en vuren granaten af rondom Idlib' :

https://www.nu.nl/buitenl(...)af-rondom-idlib.html
Meh. Zal veel meer moeten gebeuren wil het bestand barsten. Zelfs HTS is akkoord gegaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182527942
SyriŽ opent grens met JordaniŽ; situatie Idlib onduidelijk:

https://nos.nl/artikel/22(...)lib-onduidelijk.html
pi_182528455
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 16:07 schreef Jellereppe het volgende:
Allemaal goede punten. De Koerden zijn een ware vijfde colonne gebleken voor Assad. Laat dit een les zijn voor landen met een Koerdische minderheid.
Je wilt een samenleving zo homogeen mogelijk houden, minderheden zijn altijd problematisch. Hoe homogener een land is, hoe beter en veiliger het zal zijn/worden. Kijk naar Japan.... Ook hier in Nederland, in de toekomst zullen de Nederlanders inzien dat hun voorouders een grote fout hebben gemaakt middels het binnenhalen van goedkopere arbeidskrachten uit niet-westerse landen. Dat gaat vroeg of laat pijn doen, een burgeroorlog in de toekomst is niet ondenkbaar meer.
pi_182530974
quote:
10s.gif Op zondag 14 oktober 2018 19:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Koerden gebruiken de Arabieren als proxy wel zo verstandig vanuit hun pov.
Als de koerden nou eigen staat zouden hebben hadden de Turken er niet zo'n gezeik mee. Zij hebben dit zelf veroorzaakt.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182531513
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 15:41 schreef HSG het volgende:

[..]

Als de koerden nou eigen staat zouden hebben hadden de Turken er niet zo'n gezeik mee. Zij hebben dit zelf veroorzaakt.
Het schijnt dat de Koerden helemaal geen eigen staat willen :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182531621
quote:
10s.gif Op maandag 15 oktober 2018 16:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het schijnt dat de Koerden helemaal geen eigen staat willen :p
Noch bergen...
pi_182532963
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 13:36 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Je wilt een samenleving zo homogeen mogelijk houden, minderheden zijn altijd problematisch. Hoe homogener een land is, hoe beter en veiliger het zal zijn/worden. Kijk naar Japan.... Ook hier in Nederland, in de toekomst zullen de Nederlanders inzien dat hun voorouders een grote fout hebben gemaakt middels het binnenhalen van goedkopere arbeidskrachten uit niet-westerse landen. Dat gaat vroeg of laat pijn doen, een burgeroorlog in de toekomst is niet ondenkbaar meer.
Het is inderdaad vaak problematisch meerdere etnische groepen. Vooral als de culturele, religieuze en etnische afstand enorm is. SyriŽ is natuurlijk een getekend land. De Britten en Fransen en andere voormalige wereldmachten dachten we tekenen gewoon hier en daar wat strepen. Aanzienlijke delen van het Midden-Oosten zijn sinds de val van het Ottomaanse rijk een puinhoop zonder enige stabiliteit. Vooruitstrevende landen hebben zich 50/60 jaar lang ontwikkeld en zijn bezig met de ontwikkeling van quantumcomputers, kunstmatige intelligentie en nanotechnologie en zij hebben niet eens elektriciteit of stromend water. Al die nieuwe technologieŽn hebben natuurlijk ook een militair element. Succes dan met je AK47 en pick-up truck. Dat betekent dat die landen voor heel lang een vazalstaat zullen blijven en lammetjes rijp voor de slacht want enorme technologische gap. Ik heb echt geen idee of Arabieren dat beseffen. Het lijkt op van niet.

[ Bericht 9% gewijzigd door Jellereppe op 16-10-2018 00:11:32 ]
pi_182533814
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 17:21 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het is inderdaad vaak problematisch meerdere etnische groepen. Vooral als de culturele, religieuze en etnische afstand enorm is. SyriŽ is natuurlijk een getekend land. De Britten en Fransen en andere voormalige wereldmachten dachten we tekenen gewoon hier en daar wat strepen. Aanzienlijke delen van het Midden-Oosten zijn sinds de val van het Ottomaanse rijk een puinhoop zonder enige stabiliteit.
Dat geldt ook voor het Ottomaanse rijk en ook voor de verarabisering van Noord-Afrika.
pi_182538498
quote:
10s.gif Op maandag 15 oktober 2018 16:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het schijnt dat de Koerden helemaal geen eigen staat willen :p
Ook geen auto's.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182538604
quote:
10s.gif Op maandag 15 oktober 2018 01:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

Meh. Zal veel meer moeten gebeuren wil het bestand barsten. Zelfs HTS is akkoord gegaan.
Quote:
In Idlib, de Noord-Syrische provincie en het laatste rebellenbolwerk, is de deadline voor de rebellen verstreken. Zij moesten vandaag vertrekken om zo een gedemilitariseerde zone te creŽren. De bufferzone tussen het Syrische regeringsleger en de rebellen was een compromis tussen Turkije, Rusland en SyriŽ. Maar die wordt nu in gevaar gebracht.

“We blijven vechten”
De voorwaarde voor een bufferzone is natuurlijk dat de rebellen zich ook terugtrekken, en dat zit er voorlopig niet in. Enkele uren voor hun deadline zweren ze nog op hun leven dat ze blijven vechten.
De radicale militie Hayat Tahrir al-Sham (HTS) kondigde gisteren nog aan de strijd voort te zetten. “We zullen niet van het pad van de jihad afwijken en het doel van onze revolutie realiseren”, klinkt het in een verklaring. De groep wil net zoals andere rebellen de Syrische president Bashar al-Assad ten val brengen. De vroeger onder de naam al-Nusrafront bekende militie is in Idlib bijzonder goed vertegenwoordigd. Ze heeft banden met het terreurnetwerk al-Qaida.

https://www.hln.be/nieuws(...)het-hoekje~aa1cbf4b/
pi_182539317
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 13:36 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Je wilt een samenleving zo homogeen mogelijk houden, minderheden zijn altijd problematisch. Hoe homogener een land is, hoe beter en veiliger het zal zijn/worden. Kijk naar Japan.... Ook hier in Nederland, in de toekomst zullen de Nederlanders inzien dat hun voorouders een grote fout hebben gemaakt middels het binnenhalen van goedkopere arbeidskrachten uit niet-westerse landen. Dat gaat vroeg of laat pijn doen, een burgeroorlog in de toekomst is niet ondenkbaar meer.
SomaliŽ. Lekker homogeen. Allemaal negers van dezelfde soennitische shafi wetschool met dezelfde grote voorhoofden. Slaan elkaar de hersenen in omdat de ene van stam X komt en de ander van een andere substam. LibiŽ idemdito.

Het is alleen een probleem voor inferieure paupervolkeren. En als ze elkaar dan niet vanwege etnische verschillen afmaken, doen ze het vanwege stam, en als dat niet meer kan gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet vanwege de strijd tussen republikeinen en monarchisten, of socialisten en liberalen.

Zuid Amerika zijn ze dat al voorbij, grote delen van AziŽ ook. Alleen m-oosten en sommige delen van afrika niet.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_182541666
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 18:01 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat geldt ook voor het Ottomaanse rijk en ook voor de verarabisering van Noord-Afrika.
?
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 00:08:51 #291
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_182542128
https://www.geotrendlines(...)j-wederopbouw-syrie/

Beter flikkeren de Russen de Amerikanen eruit. Dan kan SyriŽ tenminste op eigen benen staan.
Ik ben een Nikon :-)
  Moderator dinsdag 16 oktober 2018 @ 04:41:22 #292
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182543128
laat de Russen zelf maar lekker in de buidel tasten, die willen zo graag de grote jongen spelen daar en dat kost nu eenmaal wat centjes

vluchtelingenstroom vanuit Syrie ook gewoon richting moskou afbuigen pls :)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.