abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181534550
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_181534592
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erdokhan hoopte invloed en vrienden te winnen door jihadisten te steunen en Assad te laten vallen. Het resultaat: YPG sterker dan ooit en Assad nog aan het roer. Weinig vrienden in het Midden-Oosten, zijn munt is momenteel ongeveer net zo waard als een rolletje wc-papier.
Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 00:28:56 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181534652
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Natuurlijk niet als eindwinnaar, dat waren nuttige sukkels om Assad omver te werpen. Daarna zou Turkije onder het mom van "terrorismebestrijding" Aleppo (stad) kunnen innemen. Niet gelukt echter :7
pi_181534730
Het was of vriendjes zijn met SyriŽ en als afzetmarkt gebruiken of als een Soenitische vazalstaat regeren en Erdokhan laten bidden in Damascus.

Beide scenarios zijn niet gelukt, opeens heeft de erfvijand Rusland er een heule boel poppetjes aan die kant van de grens.

Negatief dus voor Erdokhan.
pi_181535804
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Ja.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 07:49:25 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181536890
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:35 schreef WammesWaggel het volgende:
Het was of vriendjes zijn met SyriŽ en als afzetmarkt gebruiken of als een Soenitische vazalstaat regeren en Erdokhan laten bidden in Damascus.

Beide scenarios zijn niet gelukt, opeens heeft de erfvijand Rusland er een heule boel poppetjes aan die kant van de grens.

Negatief dus voor Erdokhan.
En de PKK is sterker dan voor de oorlog, heeft Amerikaanse backing en gevechtservaring. Erdokhan moet het strategische denken aan mensen als Poetin overlaten. Inmiddels is de Lira weer steady aan het zakken. Ook in hele simpele, niet doordachte machtsspelletjes zoals de strijd die hij nu met Trump voert delft hij genadeloos het onderspit. Assad zal wel een besneden stijfje krijgen als hij de huidige Lira koers ziet. Zijn oude friend turned foe is op alle fronten aan het verliezen en Assad zit nog stevig in het zadel en zal de komende tien jaar niet verdwijnen.
pi_181537881
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Nee. Maar ze waren nuttig om Assad daar te raken waar het pijn zou doen..Het westen + Amerika en Israel had ook die wens. Is geen geheim, hoor.
pi_181537905
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 07:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En de PKK is sterker dan voor de oorlog, heeft Amerikaanse backing en gevechtservaring. Erdokhan moet het strategische denken aan mensen als Poetin overlaten. Inmiddels is de Lira weer steady aan het zakken. Ook in hele simpele, niet doordachte machtsspelletjes zoals de strijd die hij nu met Trump voert delft hij genadeloos het onderspit. Assad zal wel een besneden stijfje krijgen als hij de huidige Lira koers ziet. Zijn oude friend turned foe is op alle fronten aan het verliezen en Assad zit nog stevig in het zadel en zal de komende tien jaar niet verdwijnen.
Dat is niet echt een stabiele positie om in te zitten. Ze zijn er nogal van afhankelijk. En ze zullen toch wel begrijpen dat Amerika ze ook gewoon ziet als nuttige idioten?
  woensdag 29 augustus 2018 @ 11:35:11 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181541129
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 09:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is niet echt een stabiele positie om in te zitten. Ze zijn er nogal van afhankelijk. En ze zullen toch wel begrijpen dat Amerika ze ook gewoon ziet als nuttige idioten?
Uiteraard. Maar feit is dat ze materiaal, geld en training hebben gehad. Ook hebben ze hierdoor in aantal kunnen toenemen. En ze hebben een sloot aan gevechtservaring erbij gekregen. Ironisch genoeg grotendeels dankzij Turkije, dat IS met rust liet en zelfs steunde zodat ze de klus bij Kobani konden klaren. Dat was het moment waarop de wereld ingreep en besloot de YPG te steunen. Vanaf dat moment kregen ze consequent geld, training, materieel en manschappen. Werkelijk waar elke gok van Erdokhan is verkeerd geweest.
pi_181543574
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 11:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Uiteraard. Maar feit is dat ze materiaal, geld en training hebben gehad. Ook hebben ze hierdoor in aantal kunnen toenemen. En ze hebben een sloot aan gevechtservaring erbij gekregen. Ironisch genoeg grotendeels dankzij Turkije, dat IS met rust liet en zelfs steunde zodat ze de klus bij Kobani konden klaren. Dat was het moment waarop de wereld ingreep en besloot de YPG te steunen. Vanaf dat moment kregen ze consequent geld, training, materieel en manschappen. Werkelijk waar elke gok van Erdokhan is verkeerd geweest.
Ach, het maakt ook weinig uit. Geopolitiek zijn veel landen ook afhankelijk van Turkije.
pi_181545391
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk niet als eindwinnaar, dat waren nuttige sukkels om Assad omver te werpen. Daarna zou Turkije onder het mom van "terrorismebestrijding" Aleppo (stad) kunnen innemen. Niet gelukt echter :7
Dat betwijfel ik. Het zou krankzinnig moeilijk zijn geweest om internationale erkenning te krijgen voor het innemen van Aleppo
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_181545484
6.451 nu, gaat hard nu.
Dollars van Qatar zijn alweer op.


Abi, heb jij nog goud onder je matras voor effendi Erdo? Nee? Broeder daar gaat de ballon ;(
pi_181550658
Qatar heeft een spaarpot van zo'n 335 miljard dollar tegenover zo'n 313.000 Qataris. Ze kunnen elke Qatari tussen de $900.000 tot 1 miljoen dollar uitdelen voordat die pot op is.

https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_Investment_Authority
pi_181556297
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vertel mij dan hoe zwart op wit is bewezen dat Assad erachter zit?
Lees eens wat OPCW-rapporten die je al tientallen keren zijn aangereikt in de topicreeks.

quote:
Wetenschap kan een mening zijn, afhankelijk van de intentie van de wetenschapper en afhankelijk van de broodheer. Tevens afhankelijk van de kunde van de wetenschapper.
Neen. Wetenschap is geen mening. Wat jij hier beschrijft is pseudowetenschap.

quote:
Nou ben ik niet bekend met deze wetenschappers dus ik kan geen uitspraken over ze doen. Wel ben ik benieuwd hoe ze hebben kunnen bewijzen dat Assad erachter zat.
Door middel van forensisch onderzoek.

Een paar voorbeelden:

https://reliefweb.int/sit(...)634106%20%281%29.pdf

https://reliefweb.int/sit(...)sources/N1734930.pdf

quote:
En dan wel specifiek Assad. Vertel het me maar.
Je denkt dat er een complex WMD programma in een totalitair land kan lopen waarvan de leider geen enkele weet van heeft? Vervolgens vind er jarenlang systematisch gebruik plaats van deze wapens en de president weet van niks? Bijzonder wel. Saddam zal ook wel onschuldig zijn dan.

Maargoed dat is ook wat de OPCW heeft geconcludeerd, in een hiŽrarchisch land als SyriŽ kan het niet anders zijn dat de topofficieren, inclusief Assad, hun goedkeuring hebben gegeven aan het bouwen en gebruiken van WMD's de afgelopen zes jaar.

quote:
Ik heb niks ontkend.
quote:
Niet door Assad inderdaad.

Hij zat er ook niet achter.
Je lijkt hier heel zeker van je zaak.

quote:
Ik ontken alleen de strekking dat Assad danwel Ba'ath er onomstotelijk achter zit. Leg maar eens uit hoe dan. Mogelijke daders:
-Baath
-Assad (Bashar)
-Maher
-Een geflipte generaal
-Al-Nusra of JaI
Uit het bewijs van de OPCW blijkt wel wat anders, de Ba'ath zit er onomstotelijk achter. Als je erbij blijft dat de OPCW hierbij aan pseudowetenschap doet mag je dat gaan onderbouwen.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 23:05:29 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181561759
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 20:47 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Lees eens wat OPCW-rapporten die je al tientallen keren zijn aangereikt in de topicreeks.

Heb ik. Ze beschuldigen niet expliciet Assad noch Ba'ath.

quote:
Neen. Wetenschap is geen mening. Wat jij hier beschrijft is pseudowetenschap.

Wat helaas maar al te vaak wordt bedreven. Vraag: heb je zelf een universitaire opleiding afgerond?

quote:
Door middel van forensisch onderzoek.
Tenzij dat onderzoek camerabeelden, handtekeningen of audiotapes oplevert kan je dat niet vaststellen. Je kan alleen vaststellen welk gas / chemisch middel er is gebruikt en hoe, meer ook niet.

quote:
Een paar voorbeelden:

https://reliefweb.int/sit(...)634106%20%281%29.pdf

https://reliefweb.int/sit(...)sources/N1734930.pdf

[..]

Je denkt dat er een complex WMD programma in een totalitair land kan lopen waarvan de leider geen enkele weet van heeft? Vervolgens vind er jarenlang systematisch gebruik plaats van deze wapens en de president weet van niks? Bijzonder wel. Saddam zal ook wel onschuldig zijn dan.

Maargoed dat is ook wat de OPCW heeft geconcludeerd, in een hiŽrarchisch land als SyriŽ kan het niet anders zijn dat de topofficieren, inclusief Assad, hun goedkeuring hebben gegeven aan het bouwen en gebruiken van WMD's de afgelopen zes jaar.

[..]


[..]

Je lijkt hier heel zeker van je zaak.

[..]

Uit het bewijs van de OPCW blijkt wel wat anders, de Ba'ath zit er onomstotelijk achter. Als je erbij blijft dat de OPCW hierbij aan pseudowetenschap doet mag je dat gaan onderbouwen.
Bouwen, in gebruik houden, niet inleveren. Natuurlijk weten we dat het waar is wat betreft chemische wapens. We weten ook dat Assad maar het bevel hoeft te geven en de aanval vindt plaats. Maar dat betekent nog niet dat hij erachter zit. Dat zal nooit bewezen worden. Net als dat hij niet achter de verdwijning van die tieners met anti-Assad leuzen zit. Is hij er verantwoordelijk voor als gezicht van het systeem? Natuurlijk.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 07:43:26 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181566345
Scenario's die circuleren voor de eerste fase van de operatie in Idlib. Turkse observatieposten worden omzeild.

Zeker stellen omgeving Aleppo en Hama:
DloE1ygWsAgkZi5?format=jpg&name=large

DloE2tzW0AAP9iQ?format=jpg&name=large

Volledige controle over Latakia, opmars langs de Turkse grens en richting Jisr al-Shughour:

DloE3lRXgAElc2S?format=jpg&name=large

Via Al-Eis richting de M5:

DltYxqTXsAEFNqq?format=jpg&name=medium

Vervolg zou dit kunnen zijn, met Jisr al-Shughour en de M5 als hoofddoelen:
DleTrOAXcAEyDuf?format=jpg&name=medium

DltiGO0W4AA-qBC?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 01:33:04 #17
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_181588475
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 07:43 schreef Szura het volgende:
Scenario's die circuleren voor de eerste fase van de operatie in Idlib. Turkse observatieposten worden omzeild.

Zeker stellen omgeving Aleppo en Hama:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Volledige controle over Latakia, opmars langs de Turkse grens en richting Jisr al-Shughour:

[ afbeelding ]

Via Al-Eis richting de M5:

[ afbeelding ]

Vervolg zou dit kunnen zijn, met Jisr al-Shughour en de M5 als hoofddoelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Informatief.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 07:50:29 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181590293
Enorme Russische vloot in de Middellandse Zee
Dl2pOFCXcAEU605?format=jpg&name=small

quote:
Russia to hold major naval drills in Mediterranean Sept 1-8. 25 warships lead by cruiser Marshal Ustinov and 30 aircraft,including Tu-160 strategic bombers,Tu-142MK, IL-38 anti-submarine warfare aircrafts,Naval Aviation Su-30SM will be involved.

Russian Naval Group in Med. Sea
Marshal Ustinov cruiser
DDG Severomorsk
Admiral Grigorovich+Essen+Makarov frigates (armed with Kalibr missiles)
Vyshniy Volochek,Grad Sviyazhsk,Velikiy Ustyug (armed with Kalibr missiles)
Kolpino,Velikiy Novgorod submarines (armed with Kalibr)
Op 7 september ontmoeten Poetin, Erdogan en Rohani elkaar in Iran.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181599141
Turkije ziet nu opeens HTS als terroristische organisatie?

:')

Turken zullen zich wel terugtrekken uit bepaalde gebieden in Idlib en na het overleg van 7 september gaat het los.
pi_181600026
https://twitter.com/worldonalert/status/1035525636406882306

Demonstratie tegen Rusland en Assad in Allepo. Dapper van deze mensen.
pi_181604820
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 15:49 schreef BEFEM het volgende:
Turkije ziet nu opeens HTS als terroristische organisatie?

:')

Turken zullen zich wel terugtrekken uit bepaalde gebieden in Idlib en na het overleg van 7 september gaat het los.
Turkije is blijkbaar niet in staat om iets te doen aan HTS, terwijl dat wel de afspraak was. Dan gooi je het maar over een andere boeg.
http://www.moonofalabama.(...)-idleb-campaign.html
Quote:
Turkey was given until the summit to remove al-Qaeda and similar Jihadi groups from Idleb governorate. It so far failed to do so and its chance of achieving that is practically zero. Al-Qaeda in the form of Hayat Tahrir al Sham (HTS, formerly Jabhat al-Nusra) and in coalition with other foreign Jihadis from all over the world rules about 70% of Idleb governorate
pi_181604846
Gaat Rusland eerst oefenen of maar gelijk aanvallen?

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-op-idlib.html
pi_181605322
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 16:30 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/worldonalert/status/1035525636406882306

Demonstratie tegen Rusland en Assad in Allepo. Dapper van deze mensen.
Idlib.
pi_181605377
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:23 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Idlib.
Beide
pi_181605686
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:01 schreef drexciya het volgende:

[..]

Turkije is blijkbaar niet in staat om iets te doen aan HTS, terwijl dat wel de afspraak was. Dan gooi je het maar over een andere boeg.
http://www.moonofalabama.(...)-idleb-campaign.html
Quote:
Turkey was given until the summit to remove al-Qaeda and similar Jihadi groups from Idleb governorate. It so far failed to do so and its chance of achieving that is practically zero. Al-Qaeda in the form of Hayat Tahrir al Sham (HTS, formerly Jabhat al-Nusra) and in coalition with other foreign Jihadis from all over the world rules about 70% of Idleb governorate
Net alsof ze ooit die mogelijkheid hadden. Wat had Turkije met HTS kunnen doen? Helemaal niks.
pi_181606071
The propaganda machine has a new account, meet Bana Idlib, just like Bana Aleppo, both joined a month before the battle for Aleppo and now Idlib started.

Bana Aleppo was 7
Bana Idlib is now 6

https://t.co/eztNkBNhqa

_O-
pi_181617966
Russen starten manoeuvres in Middellandse Zee:

https://www.telegraaf.nl/(...)-in-middellandse-zee
pi_181622323
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 23:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Heb ik. Ze beschuldigen niet expliciet Assad noch Ba'ath.
Klaarblijkelijk niet gezien dat gewoon wordt onderbouwd door de OPCW.

quote:
Wat helaas maar al te vaak wordt bedreven. Vraag: heb je zelf een universitaire opleiding afgerond?
Yep.
Nogmaals: jij stelt dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Bewijs het maar.

quote:
Tenzij dat onderzoek camerabeelden, handtekeningen of audiotapes oplevert kan je dat niet vaststellen. Je kan alleen vaststellen welk gas / chemisch middel er is gebruikt en hoe, meer ook niet.
Weer blijf je er omheen draaien. De OPCW heeft keer op keer bewezen dat Assad achter tientallen verschillende chemische aanvallen zit. Dat hebben zij gedaan met forensisch bewijs. Dat jij je eigen definite van bewijs hanteert doet daar niks aan af.
quote:
Maar dat betekent nog niet dat hij erachter zit. Dat zal nooit bewezen worden.
Het bewijs is daarvoor al jaren geleden geleverd. Blijkbaar wil je graag in je bubbel blijven leven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Frikandelbroodje op 01-09-2018 16:06:09 ]
pi_181626183
ryanmofarrell twitterde op zaterdag 01-09-2018 om 18:06:08 Leader within Ahrar al-Sham claims that Turkish efforts to prevent an assault on Idlib have been successful and that the new agreement with Russia and Iran will be ratified at the next trilateral summit, which will be in Tehran on Sept 7 https://t.co/UKumOaJo7z reageer retweet
Zou het?
pi_181626405
Eerst zien, dan geloven. Maar vroeg of laat zal dat rattennest toch opgeruimd moeten worden.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  zaterdag 1 september 2018 @ 22:34:33 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181630950
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 15:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Klaarblijkelijk niet gezien dat gewoon wordt onderbouwd door de OPCW.

Ik heb net wat willekeurige rapporten gelezen waarin ze dat niet deden. Kan zijn dat het in andere rapporten wel gebeurt.

quote:
Yep.
Nogmaals: jij stelt dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Bewijs het maar.

Dat heb ik nergens beweerd. Jij leest mijn posts niet goed. Ik stel alleen dat wetenschap een mening kan zijn en er genoeg pseudowetenschappers zijn, afhankelijk van de politieke wind en/of broodheer. Hoe dat bij het OPCW zit weet ik niet, gezien ik de organisatie niet ken.

quote:
Weer blijf je er omheen draaien. De OPCW heeft keer op keer bewezen dat Assad achter tientallen verschillende chemische aanvallen zit. Dat hebben zij gedaan met forensisch bewijs. Dat jij je eigen definite van bewijs hanteert doet daar niks aan af.


Het bewijs is daarvoor al jaren geleden geleverd. Blijkbaar wil je graag in je bubbel blijven leven.
Verder dan met forensisch bewijs hebben ze bewezen dat Assad erachter zit kom je niet. Vertel me dan:
-Hoe is bewezen dat Assad en expliciet Assad erachter zit?
-Hoe kan je met forensisch bewijs bewijzen dat de SAA chemisch gas strooit als het ook uit de van hen ontvreemde voorraad kan komen?
-Wat is het verschil tussen een vat uit de lucht uit een vliegtuig en uit de lucht middels artillerie qua impact? Is daar een verschil in in impact? Als dat zo is en er kan bewezen worden dat het alleen uit een vliegtuig komt zijn er maar twee mogelijke daders over, SyriŽ en/of Rusland.
pi_181631257
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 22:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb net wat willekeurige rapporten gelezen waarin ze dat niet deden. Kan zijn dat het in andere rapporten wel gebeurt.

[..]

Dat heb ik nergens beweerd. Jij leest mijn posts niet goed. Ik stel alleen dat wetenschap een mening kan zijn en er genoeg pseudowetenschappers zijn, afhankelijk van de politieke wind en/of broodheer. Hoe dat bij het OPCW zit weet ik niet, gezien ik de organisatie niet ken.

[..]

Verder dan met forensisch bewijs hebben ze bewezen dat Assad erachter zit kom je niet. Vertel me dan:
-Hoe is bewezen dat Assad en expliciet Assad erachter zit?
-Hoe kan je met forensisch bewijs bewijzen dat de SAA chemisch gas strooit als het ook uit de van hen ontvreemde voorraad kan komen?
-Wat is het verschil tussen een vat uit de lucht uit een vliegtuig en uit de lucht middels artillerie qua impact? Is daar een verschil in in impact? Als dat zo is en er kan bewezen worden dat het alleen uit een vliegtuig komt zijn er maar twee mogelijke daders over, SyriŽ en/of Rusland.
Jullie hebben echt een gigantisch vervelende semantische discussie. Frikandelbroodje zegt dat Assad er achter zit en jij vraagt waar het bewijs is dat Assad het bevel heeft gegeven ervoor. Frikandelbroodje zal het vast niet zo letterlijk bedoelen dat Assad het bevel heeft gegeven.

Er is ook nooit een bevel gevonden van Hitler dat die alle joden dood wilde hebben.
  zaterdag 1 september 2018 @ 23:00:37 #33
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181631470
quote:
99s.gif Op zaterdag 1 september 2018 22:49 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Jullie hebben echt een gigantisch vervelende semantische discussie. Frikandelbroodje zegt dat Assad er achter zit en jij vraagt waar het bewijs is dat Assad het bevel heeft gegeven ervoor. Frikandelbroodje zal het vast niet zo letterlijk bedoelen dat Assad het bevel heeft gegeven.

Er is ook nooit een bevel gevonden van Hitler dat die alle joden dood wilde hebben.
Even los van dat inderdaad niet bewezen kan worden dat Assad erachter zit middels een bevel, vraag ik me terecht af hoe men onomstotelijk kan vaststellen dat de Syrische overheid erachter zat.

En waarom zou deze Łberhaupt onderzoekers toelaten als ze zelf achter al deze aanvallen zaten?

Daarnaast is een chemische aanval in verhouding tot een jarenlange belegering helemaal niet eens zo raar. Met datzelfde argument rechtvaardigde Amerika het gooien van een atoombom op Japan.
pi_181631565
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Even los van dat inderdaad niet bewezen kan worden dat Assad erachter zit middels een bevel, vraag ik me terecht af hoe men onomstotelijk kan vaststellen dat de Syrische overheid erachter zat.

En waarom zou deze Łberhaupt onderzoekers toelaten als ze zelf achter al deze aanvallen zaten?

Daarnaast is een chemische aanval in verhouding tot een jarenlange belegering helemaal niet eens zo raar. Met datzelfde argument rechtvaardigde Amerika het gooien van een atoombom op Japan.
Volgens mij kan er moeilijk ontkend worden dat SyriŽ/SAA/gekke generaal/prive milities of weet ik veel er zeker een paar keer achter heeft gezeten. Volgens mij is er ook echt al honderden keren oa chlorine ingezet in de oorlog.

Verder vind ik het inderdaad raar dat er bij een chemische aanval zoveel gezeur is, is dat nou zoveel anders dan dat je Aleppo plat bombardeert of gebieden laat uithongeren? En die gevangenis van die Caesar foto's was toch ook allemaal propaganda? Nou dat hebben we geweten een paar weken terug :z
  zaterdag 1 september 2018 @ 23:53:37 #35
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181632572
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Volgens mij kan er moeilijk ontkend worden dat SyriŽ/SAA/gekke generaal/prive milities of weet ik veel er zeker een paar keer achter heeft gezeten. Volgens mij is er ook echt al honderden keren oa chlorine ingezet in de oorlog.

Verder vind ik het inderdaad raar dat er bij een chemische aanval zoveel gezeur is, is dat nou zoveel anders dan dat je Aleppo plat bombardeert of gebieden laat uithongeren? En die gevangenis van die Caesar foto's was toch ook allemaal propaganda? Nou dat hebben we geweten een paar weken terug :z
Natuurlijk zal de Syrische overheid er vele malen achter hebben gezeten. Hun mensenrechten record is niet echt heel indrukwekkend, op zijn zachtst gezegd. Maar elke keer dat het van tevoren is aangekondigd dat het tot een aanval leidt moedigt het een red flag aan. Zo gaat dat ook bij Idlib plaatsvinden.

Wat bedoel je met die gevangenis?
pi_181632708
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk zal de Syrische overheid er vele malen achter hebben gezeten. Hun mensenrechten record is niet echt heel indrukwekkend, op zijn zachtst gezegd. Maar elke keer dat het van tevoren is aangekondigd dat het tot een aanval leidt moedigt het een red flag aan. Zo gaat dat ook bij Idlib plaatsvinden.

Wat bedoel je met die gevangenis?
Ja dat roepen is ook echt een non-argument. De rebellen roepen dat er aanvallen gaan komen, de Russen roepen dat ze gaan komen, de SyriŽrs roepen dat ze gaan komen. En dat elke maand. En als er dan weer een aanval is kan er altijd wel iemand roepen 'Kijk dan!!! We hebben het van tevoren gezegd en nu vindt het plaats!!! Dan moet het wel echt zijn!!' Een kapotte klok staat ook 2x per dag goed.

Dat SyriŽ altijd ontkende dat er dodenlijsten waren en martelgevangenissen etc. Paar weken terug hebben ze een hoop shit vrijgegeven

https://www.hrw.org/news/(...)tos-killed-detainees

https://nos.nl/artikel/22(...)ich-nu-zo-sterk.html
  zondag 2 september 2018 @ 00:58:03 #37
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_181634075
Die mensenrechten zijn ondertussen een wapen geworden om landen die de Angelsaksische bondgenootschap niet aanstaan aan te vallen. Niet heel serieus nemen en schoonvegen die hap.
pi_181635644
25 Russische schepen voor de kust maar de IsraŽlische luchtmacht heeft net bommen gesmeten op Iraanse terroristen bij Damascus en Amerikanen hetzelfde verhaal bij Tanf.
Gezellig.
pi_181636026
quote:
Grote explosies op vliegbasis SyriŽ, oorzaak nog onduidelijk (AD)
Bij een vliegbasis in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus zijn meerdere explosies gehoord. Volgens Syrische staatsmedia was er een explosie in een munitieopslag als gevolg van problemen met de elektriciteit. Ze weerspreken dat IsraŽl een aanval heeft uitgevoerd.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat de explosies zijn veroorzaakt door een IsraŽlische luchtaanval. Daarbij zijn volgens het observatorium doden en gewonden gevallen. Ook regionale autoriteiten, die de Syrische regering steunen, wezen met beschuldigende vinger naar IsraŽl en stelden dat de luchtafweer heeft geprobeerd de raketten uit de lucht te halen.

Volgens de staatsmedia, die zich op een militaire bron baseren, klopt dat niet. ,,Vliegbasis Mezzeh is niet blootgesteld aan IsraŽlische agressie'', aldus de bron.
Ziezo, weer een bevestiging dat dat ťťnmanskantoortje feiten die niet passen in zijn straatje uit de mouw schudt.
Racist
  zondag 2 september 2018 @ 08:38:37 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181636528
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 23:59 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat roepen is ook echt een non-argument. De rebellen roepen dat er aanvallen gaan komen, de Russen roepen dat ze gaan komen, de SyriŽrs roepen dat ze gaan komen. En dat elke maand. En als er dan weer een aanval is kan er altijd wel iemand roepen 'Kijk dan!!! We hebben het van tevoren gezegd en nu vindt het plaats!!! Dan moet het wel echt zijn!!' Een kapotte klok staat ook 2x per dag goed.

Dat SyriŽ altijd ontkende dat er dodenlijsten waren en martelgevangenissen etc. Paar weken terug hebben ze een hoop shit vrijgegeven

https://www.hrw.org/news/(...)tos-killed-detainees

https://nos.nl/artikel/22(...)ich-nu-zo-sterk.html
Natuurlijk is het geen non-argument. Wetende dat Amerika nu gaat aanvallen is er maar ťťn partij die baat heeft bij een aanval.

Ik vraag me af waarom ze het hebben bevestigd. In ieder geval is het erg genoeg om die hele Ba'ath and veiligheidsdiensten op te doeken en te berechten. De vraag is wat je ervoor terug krijgt.
pi_181637296
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 08:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk is het geen non-argument. Wetende dat Amerika nu gaat aanvallen is er maar ťťn partij die baat heeft bij een aanval.
Maar dat weet je dus niet! Elke partij roept elke week dat er een aanval plaats gaat vinden. Er heeft altijd wel iemand een keer gelijk en dan kan je gelijk 'zie je wel!!' roepen. Slaat natuurlijk nergens op en is helemaal geen argument. Het is het klassieke verhaal van het verspreiden van desinformatie.

Elke aanval kan je echt 10 verschillende kanten op redeneren, je zal gewoon naar de feiten moeten kijken. Helaas is dat vaak onmogelijk.
  zondag 2 september 2018 @ 11:20:22 #42
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181638649
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 09:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Maar dat weet je dus niet! Elke partij roept elke week dat er een aanval plaats gaat vinden. Er heeft altijd wel iemand een keer gelijk en dan kan je gelijk 'zie je wel!!' roepen. Slaat natuurlijk nergens op en is helemaal geen argument. Het is het klassieke verhaal van het verspreiden van desinformatie.

Elke aanval kan je echt 10 verschillende kanten op redeneren, je zal gewoon naar de feiten moeten kijken. Helaas is dat vaak onmogelijk.
Je moet kijken naar de timing van de aanval en wanneer de aanvallen plaatsvinden. Er heeft al een tijdje geen grootschalige gifgasaanval plaatsgevonden. HTS (gestoorde psychopaten, net zo gestoord als Ba'ath) weet dat ze deze strijd niet kunnen winnen. Het enige wat ze kunnen is zoveel mogelijk soldaten en mensen meenemen in hun ondergang. Nu staan we aan de rand van een grootschalig Idlib offensief waarvan we nu al weten dat de SAA, IRGC en Rusland de eindoverwinnaars zullen zijn. De VS trekken erin met onderzeeboten met kruisraketten aan boord. Wie heeft er dan het meeste baat bij een gifgasaanval in Idlib?

De Syrische overheid weet dat ze ervoor gestraft gaan worden en wie weet harder dan voorheen. Sterker nog, misschien dat IsraŽl deze mogelijkheid wel aangrijpt om harder dan voorheen Iraanse eenheden in SyriŽ af te straffen.

Aan de andere kant kan je wel stellen dat de Ba'ath niet echt rationeel lijkt te handelen. Ik denk dat Ruslands grootste frustratie in dit conflict is dat de SyriŽrs het strategische vermogen van een garnaal hebben. Hier worstelt Iran ook mee, alhoewel Iran moet oppassen dat ze haar hand niet overspeelt richting IsraŽl. IsraŽl voelt zich steeds maar als een kat in het nauw en zal op een dag Iran genadeloos afstraffen voordat IsraŽl het idee heeft dat het te laat is.
pi_181651010
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 22:34 schreef Richestorags het volgende:

Dat heb ik nergens beweerd. Jij leest mijn posts niet goed. Ik stel alleen dat wetenschap een mening kan zijn en er genoeg pseudowetenschappers zijn, afhankelijk van de politieke wind en/of broodheer. Hoe dat bij het OPCW zit weet ik niet, gezien ik de organisatie niet ken.
Dat zeg je wel degelijk. Je beweert dat bewijsmateriaal alleen kan bestaan uit handtekeningen, audiotapes of camerabeelden. Daarmee serveer je alle andere vormen van wetenschappelijk bewijs die de OPCW heeft gevonden af, om volstrekt onduidelijke redenen. Daarmee beweer je dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Immers zijn alleen de door jou benoemde vormen van bewijsmateriaal voldoende. Prima, jij mag gaan onderbouwen waarom het bewijsmateriaal van de OPCW niet klopt.

quote:
Verder dan met forensisch bewijs hebben ze bewezen dat Assad erachter zit kom je niet. Vertel me dan:
-Hoe is bewezen dat Assad en expliciet Assad erachter zit?
Ik wil je best uitleggen hoe ze dit gedaan hebben, daar niet van, maar net zei je nog dat je een aantal rapporten had gelezen. Dan moet je hun methode dus gelezen hebben. Of niet? Welke van de twee is het nou?

quote:
-Hoe kan je met forensisch bewijs bewijzen dat de SAA chemisch gas strooit als het ook uit de van hen ontvreemde voorraad kan komen?
Weet je hoe een forensisch onderzoek werkt? Door te bewijzen dat het specifiek de SAA is geweest die met het gas heeft gestrooid.

quote:
-Wat is het verschil tussen een vat uit de lucht uit een vliegtuig en uit de lucht middels artillerie qua impact? Is daar een verschil in in impact? Als dat zo is en er kan bewezen worden dat het alleen uit een vliegtuig komt zijn er maar twee mogelijke daders over, SyriŽ en/of Rusland.
Je beantwoord je eigen vraag al. Je kunt aan een aantal zaken meten, onder meer aan de impact, of een projectiel is gevallen uit een vliegtuig of via een ander wapen is afgeschoten. Naast andere bewijzen is dit precies wat de OPCW heeft gedaan.
pi_181663917
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 11:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je moet kijken naar de timing van de aanval en wanneer de aanvallen plaatsvinden. Er heeft al een tijdje geen grootschalige gifgasaanval plaatsgevonden. HTS (gestoorde psychopaten, net zo gestoord als Ba'ath) weet dat ze deze strijd niet kunnen winnen. Het enige wat ze kunnen is zoveel mogelijk soldaten en mensen meenemen in hun ondergang. Nu staan we aan de rand van een grootschalig Idlib offensief waarvan we nu al weten dat de SAA, IRGC en Rusland de eindoverwinnaars zullen zijn. De VS trekken erin met onderzeeboten met kruisraketten aan boord. Wie heeft er dan het meeste baat bij een gifgasaanval in Idlib?

De Syrische overheid weet dat ze ervoor gestraft gaan worden en wie weet harder dan voorheen. Sterker nog, misschien dat IsraŽl deze mogelijkheid wel aangrijpt om harder dan voorheen Iraanse eenheden in SyriŽ af te straffen.

Aan de andere kant kan je wel stellen dat de Ba'ath niet echt rationeel lijkt te handelen. Ik denk dat Ruslands grootste frustratie in dit conflict is dat de SyriŽrs het strategische vermogen van een garnaal hebben. Hier worstelt Iran ook mee, alhoewel Iran moet oppassen dat ze haar hand niet overspeelt richting IsraŽl. IsraŽl voelt zich steeds maar als een kat in het nauw en zal op een dag Iran genadeloos afstraffen voordat IsraŽl het idee heeft dat het te laat is.
Je zegt nu wat anders. Eerst zeg je 'omdat Rusland vantevoren waarschuwt dan moeten de rebellen het wel gedaan hebben' en nu zeg je dat ze het wel moeten doen vanwege een belang erbij.

Zal ik je eens wat vertellen, een belang ergens bij hebben wil niet zeggen dat je ook de dader bent. Leuk voorbeeld, het aansteken van de Reichstag in 1933 kwam heeeeeeeel handig uit voor Hitler, die nam de touwtjes volledig in handen hierna. Het was echter niet in scene gezet maar in de fik gestoken door onze Nederlandse communistische vriend Marinus van der Lubbe.

Oftewel, vantevoren waarschuwen dat ze iets gaan doen wil nog niet zeggen dat 'ze' ook echt de dader zijn. Een motief alleen is niet voldoende. Je moet altijd naar de feiten blijven kijken, hoe moeilijk dat in deze smerige oorlog ook is. Er gebeuren zoveel achterlijke dingen van alle kanten waarvan je je afvraagt 'waarom zou je dat ooit doen?' dat je niet zomaar gelijk met je vingertje een kant op kan wijzen.
pi_181677470
Trump waarschuwt SyriŽ, Rusland en Iran voor "menselijke tragedie" in Idlib:

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-menselijke-traged/
pi_181677559
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:22 schreef gynaika het volgende:
Trump waarschuwt SyriŽ, Rusland en Iran voor "menselijke tragedie" in Idlib:

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-menselijke-traged/
De hypocrisie :')
De VS is de koning van het veroorzaken van menselijke tragedies, met als meest recente voorbeeld Yemen, waar vriendje Saoedie-ArabiŽ met steun en wapens van de VS een hele zorgelijke en nijpende situatie heeft gecreŽerd...
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:42:20 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181678110
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 15:14 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Je zegt nu wat anders. Eerst zeg je 'omdat Rusland vantevoren waarschuwt dan moeten de rebellen het wel gedaan hebben' en nu zeg je dat ze het wel moeten doen vanwege een belang erbij.
Nou het is geen ťťn op ťťn zekerheid dat de rebellen het moeten doen, feit is alleen dat zij er het meeste belang bij hebben.

quote:
Zal ik je eens wat vertellen, een belang ergens bij hebben wil niet zeggen dat je ook de dader bent. Leuk voorbeeld, het aansteken van de Reichstag in 1933 kwam heeeeeeeel handig uit voor Hitler, die nam de touwtjes volledig in handen hierna. Het was echter niet in scene gezet maar in de fik gestoken door onze Nederlandse communistische vriend Marinus van der Lubbe.

Oftewel, vantevoren waarschuwen dat ze iets gaan doen wil nog niet zeggen dat 'ze' ook echt de dader zijn. Een motief alleen is niet voldoende. Je moet altijd naar de feiten blijven kijken, hoe moeilijk dat in deze smerige oorlog ook is. Er gebeuren zoveel achterlijke dingen van alle kanten waarvan je je afvraagt 'waarom zou je dat ooit doen?' dat je niet zomaar gelijk met je vingertje een kant op kan wijzen.
Je hoeft me niet aan te spreken als een vader die zijn kind een verhaaltje gaat uitleggen. Punt is dat Assad en de zijnen weinig belang hebben bij een chemische aanval op Idlib. Winnen doen ze toch wel, maar tegen welke prijs als hun fragiele militaire infrastructuur eraan gaat? IsraŽl wordt steeds zenuwachtiger jegens Iran en kan dit aangrijpen om all-out te gaan. Trump kan zeer hard toeslaan om wat steun van de neocons te krijgen.

Dat betekent echter niet dat ze er niet toe in staat zijn. Uiteraard zijn ze dat wel. En wellicht handelt de Ba'ath ook verre van rationeel. Alleen lijkt stelselmatig genegeerd te worden dat de "rebellen" net zo gestoord zijn.
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:43:23 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181678123
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:38 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

De hypocrisie :')
De VS is de koning van het veroorzaken van menselijke tragedies, met als meest recente voorbeeld Yemen, waar vriendje Saoedie-ArabiŽ met steun en wapens van de VS een hele zorgelijke en nijpende situatie heeft gecreŽerd...
Daarnaast is het zo dom. Het is dus okť om hele steden de tering in te bombarderen (Raqqa, Mosul) bij offensieven, maar wee je gebeente als er een gaswolkje te bekennen is.
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:53:30 #49
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181678220
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 21:24 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat zeg je wel degelijk. Je beweert dat bewijsmateriaal alleen kan bestaan uit handtekeningen, audiotapes of camerabeelden. Daarmee serveer je alle andere vormen van wetenschappelijk bewijs die de OPCW heeft gevonden af, om volstrekt onduidelijke redenen. Daarmee beweer je dat de OPCW aan pseudowetenschap doet. Immers zijn alleen de door jou benoemde vormen van bewijsmateriaal voldoende. Prima, jij mag gaan onderbouwen waarom het bewijsmateriaal van de OPCW niet klopt.

Als je wil aantonen dat Assad er zelf achter zat heb je dat wel nodig ja. Dat hij er wel verantwoordelijk voor is omdat hij er niks aan doet als leider moge duidelijk zijn.

Verder mag je stoppen met mij woorden in de mond te leggen.

quote:
Ik wil je best uitleggen hoe ze dit gedaan hebben, daar niet van, maar net zei je nog dat je een aantal rapporten had gelezen. Dan moet je hun methode dus gelezen hebben. Of niet? Welke van de twee is het nou?

Ik zal vanavond eens een rapport herlezen.

quote:
Weet je hoe een forensisch onderzoek werkt? Door te bewijzen dat het specifiek de SAA is geweest die met het gas heeft gestrooid.

Je beantwoord je eigen vraag al. Je kunt aan een aantal zaken meten, onder meer aan de impact, of een projectiel is gevallen uit een vliegtuig of via een ander wapen is afgeschoten. Naast andere bewijzen is dit precies wat de OPCW heeft gedaan.
Hou even de d/t regels in de gaten ;)

Okť, maar leg mij dan eens uit hoe dat bewezen wordt als het projectiel niet uit een vliegtuig komt? En inderdaad, ik weet weinig van forensisch onderzoek af.
pi_181678270
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 07:22 schreef gynaika het volgende:
Trump waarschuwt SyriŽ, Rusland en Iran voor "menselijke tragedie" in Idlib:

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-menselijke-traged/
Het is wel een beetje sneu, ja.

Binnenkort weer een 'gasaanval' dus.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')