Jep, in de aanbieding bij de ap deze week ook weer gescoordquote:
Melk zit zelfs in tandpasta.. succes met de zoektocht.quote:Op dinsdag 12 november 2019 18:17 schreef Maria2.0 het volgende:
Hier sinds een 2,5 week van vega naar vegan overgestapt. Bij sommige Jumbo's hebben ze ook Nature&Moi kaas, dat vind ik tot nog toe de beste nepkaas voor zo op brood.
Verder is het even wennen dat overal ei of melk in zit. Katjang Pedis nootjes, daar zit dus melk in. Serieus
Het is droef. Ik ben nu overigens nog maar heel kort bezig en dus ben ik niet enorm strikt in de ingrediënten. Ik ken veel E-nummers nog niet en wil mezelf ook wel even wat gewenning gunnen. Maar als 'whole foods' zijn de dierlijke producten in elk geval geschrapt.quote:Op dinsdag 12 november 2019 18:20 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Melk zit zelfs in tandpasta.. succes met de zoektocht.
Niet in allemaal. Volgens mij AH eigen merk niet.quote:Op dinsdag 12 november 2019 18:17 schreef Maria2.0 het volgende:
Hier sinds een 2,5 week van vega naar vegan overgestapt. Bij sommige Jumbo's hebben ze ook Nature&Moi kaas, dat vind ik tot nog toe de beste nepkaas voor zo op brood.
Verder is het even wennen dat overal ei of melk in zit. Katjang Pedis nootjes, daar zit dus melk in. Serieus
Hier wel, de Basic in elk geval. Ik moet gewoon wennen aan het lezen van etikettenquote:Op dinsdag 12 november 2019 18:57 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Niet in allemaal. Volgens mij AH eigen merk niet.
Klopt, en er zit ook garnalenpoeder in.quote:Op woensdag 13 november 2019 09:00 schreef Maria2.0 het volgende:
[..]
Hier wel, de Basic in elk geval.
Er zit garnalenpoeder in tandpasta?quote:Op woensdag 13 november 2019 09:14 schreef mstx het volgende:
[..]
Klopt, en er zit ook garnalenpoeder in.
Nee in Katjang Pedisquote:Op woensdag 13 november 2019 10:48 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Er zit garnalenpoeder in tandpasta?
https://veganwiki.nl/a/Li(...)nistische_oliebollenquote:Op vrijdag 6 december 2019 07:23 schreef Hupje het volgende:
Zijn er ook vegan oliebollen te koop (voor oudjaar)? Of moet je die zelf bakken?
Gist is ook een diertje?quote:Op vrijdag 6 december 2019 07:23 schreef Hupje het volgende:
Zijn er ook vegan oliebollen te koop (voor oudjaar)? Of moet je die zelf bakken?
Bakkers stoppen overal melk in.quote:Op vrijdag 6 december 2019 09:10 schreef Hupje het volgende:
Ah, ik heb het altijd bij bakkers gevraagd of in supermarkten gekeken (waar er melk in zat). Ik moet gewoon bij een kraam vragen dus.
De beide lokale kramen hier doen volledig lactosevrij/melkvrij iig. Alleen de puddingbol enzo niet, maar appel/kersen/rozijnen/naturel/banaan allemaal wel. En zo lekkerquote:Op vrijdag 6 december 2019 09:20 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Bakkers stoppen overal melk in.
De kramen waar ik heb gevraagd of er melk in de oliebollen zat, zeiden tot nu toe allemaal dat er geen melk in zit. Ei heb ik niet gevraagd, maar ga er van uit dat dat er ook niet in zit. Gist weet ik dan weer niet.. Meestal is de kersenbol ook vrij van koemelk.
Gewoon vragen, inderdaad. Ze staan er ruim voor Oudjaarsdag, dus mocht er toch dierlijke producten in zitten, heb je genoeg tijd om zelf wat te bakken.
Ik zou daar best aan mee willen doen maar mijn man is nog niet zover, al is hij wel om dat hij veel vaker vega(n) wil eten. Denk alleen dat zo’n challenge wel lastig wordt als je er niet beiden aan mee doet. Maar qua inspiratie voor recepten en dergelijken is het een goede tipquote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:02 schreef Candaasje het volgende:
Misschien een handige tip: veganchallenge.nl, kun je nu elke maand (vrijblijvend) aan mee doen Krijg je ook veel recepten en tips, naar wat ik begrepen heb.
Het is nu in Engeland ook 'Veganuary', dus daar is ook een challenge gaande.
(Ik heb geen aandelen, maar ik hoor er vaak best goede verhalen over . Is geen wespennest zoals veel FBgroepen, niemand 'controleert' je ook ofzo)
https://proveg.com/nl/veggiechallenge/quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:20 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik zou daar best aan mee willen doen maar mijn man is nog niet zover, al is hij wel om dat hij veel vaker vega(n) wil eten. Denk alleen dat zo’n challenge wel lastig wordt als je er niet beiden aan mee doet. Maar qua inspiratie voor recepten en dergelijken is het een goede tip
Kan ik me voorstellen, maar al doe je maar 'half' mee voor wat tips om de mogelijkheid te kunnen vragen, is het soms al handig inderdaadquote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:20 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik zou daar best aan mee willen doen maar mijn man is nog niet zover, al is hij wel om dat hij veel vaker vega(n) wil eten. Denk alleen dat zo’n challenge wel lastig wordt als je er niet beiden aan mee doet. Maar qua inspiratie voor recepten en dergelijken is het een goede tip
Dit klinkt wel fijn, daar ga ik ook eens kijken.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:24 schreef Candaasje het volgende:
Op Facebook heb je ook nog wel de groep Positivegan (ik heb de naam niet verzonnen). Dat is een groep waarin je zowel nog niet vega-s, vega's en vegans treft. Het idee erachter is dat ze elkaar niet affakkelen omdat ze niet perfect vega(n) zijn
Zo zijn wij hier thuis ook ooit begonnen. Steeds meer zaken vervangen, en uiteindelijk ook gerechten eromheen proberen die geen 'vervangers' nodig hebben. Maar bijvoorbeeld melk is makkelijk, en ook boter is veganistisch te verkrijgen (Wajang, Becel, Alpro, en nog een een aantal). Ik heb echt nog nooit iemand gehad die op de verjaardag merkte dat ik geen roomboter maar Wajang had gebruikt . En ei is in bijvoorbeeld in appeltaart gemakkelijk te vervangen door een beetje appelmoes. (Een beetje! Anders wordt het een enorme plakboel bij het kneden.)quote:Op woensdag 8 januari 2020 08:15 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dit klinkt wel fijn, daar ga ik ook eens kijken.
Hier bleek na veel praten van vleeseter naar veganistisch toch een te grote stap te zijn. Dus nu vegetarisch. Maar ik wil wel kijken welke producten wel makkelijk plantaardig te vervangen zijn. Zoals bijvoorbeeld melk, dronk ik nooit, kookte ik wel mee, dat kan zonder moeite met een plantaardig alternatief.
Halvarine in baksels geeft een ander resultaat dan boter, want er zit veel meer water in. In baksels gebruik ik dus eigenlijk altijd plantaardige margarine (Wajang, Becel, AH plantaardig eigen merk, Alpro, enzovoort) of als dat in het recept kan olie (vaak zonnebloemolie).quote:Op woensdag 8 januari 2020 10:15 schreef Myraela het volgende:
Ik gebruik deze als smeerboter, en die vind ik eigenlijk gewoon echt lekker. Dat vind ik bij veel plantaardige boters niet. Ik heb ook de bakboter. Ook fijn. Om het in baksels te gebruiken heb ik nog niet geprobeerd.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik moet voor de rest nog een beetje gaan kiezen hoe ik het doe met visite. Misschien is dat ook iets wat met de tijd zal veranderen. Op dit moment ben ik blij als mensen rekening met mij willen houden door het vlees in ieder geval apart te houden. Dus ik maak, komend weekend, voor de visite wel gewoon vlees klaar. Ook falafel overigens, zodat ze het wel kunnen proberen. Maar ik wil het gewoon niet opdringen.
Mijn broertje heeft hier laatst brownies mee gebakken, dat was gewoon lekkerquote:Op woensdag 8 januari 2020 10:15 schreef Myraela het volgende:
Ik gebruik deze als smeerboter, en die vind ik eigenlijk gewoon echt lekker. Dat vind ik bij veel plantaardige boters niet. Ik heb ook de bakboter. Ook fijn. Om het in baksels te gebruiken heb ik nog niet geprobeerd.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik moet voor de rest nog een beetje gaan kiezen hoe ik het doe met visite. Misschien is dat ook iets wat met de tijd zal veranderen. Op dit moment ben ik blij als mensen rekening met mij willen houden door het vlees in ieder geval apart te houden. Dus ik maak, komend weekend, voor de visite wel gewoon vlees klaar. Ook falafel overigens, zodat ze het wel kunnen proberen. Maar ik wil het gewoon niet opdringen.
Alleen jammer dat het zo duur is!quote:Op donderdag 9 januari 2020 17:28 schreef MaJo het volgende:
Zojuist bij een hamburgerrestaurant de Beyond Burger gegeten. Ik was sceptisch maar het is echt niet van vlees te onderscheiden qua smaak maar ook de structuur. Dus voor wie de burgers mist is dit een absolute aanrader!
In het restaurant was het 2,50 duurder dan een normale burger, dat vond ik nog wel meevallen. Zal ook duurder zijn om te maken waarschijnlijkquote:
Dat valt nog wel mee inderdaad, de burgers zijn 6 euro voor 2 stuks in de supermarkt, dat vind ik nogal wat.quote:Op donderdag 9 januari 2020 22:38 schreef MaJo het volgende:
[..]
In het restaurant was het 2,50 duurder dan een normale burger, dat vond ik nog wel meevallen. Zal ook duurder zijn om te maken waarschijnlijk
Als ik eens zin heb in een burger koop ik gewoon die dingen van Garden Gourmet of Vegafit voor de helft van de prijs, die zijn net zo goed te eten.quote:Op vrijdag 10 januari 2020 08:55 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Dat valt nog wel mee inderdaad, de burgers zijn 6 euro voor 2 stuks in de supermarkt, dat vind ik nogal wat.
Ja die vind ik inderdaad ook prima te etenquote:Op vrijdag 10 januari 2020 09:02 schreef mstx het volgende:
[..]
Als ik eens zin heb in een burger koop ik gewoon die dingen van Garden Gourmet of Vegafit voor de helft van de prijs, die zijn net zo goed te eten.
Mijn persoonlijke favoriete vgean chips zijn die van pom-bär :p. Ik vind zelf het vrolijke vormpje leuk maar kan me voorstellen dat niet iedereen dat altijd wilt voorschotelen.quote:Op woensdag 8 januari 2020 12:21 schreef Candaasje het volgende:
Met visite hou ik rekening door zoveel mogelijk lekkers te maken, dat niet per se allemaal 'te' exotisch is. Dus ik serveer wel toastjes en hummus, maar dan ook de meer vertrouwde zaken zoals chips (het is soms even zoeken waar geen weipoeder in zit, maar er is nog keuze ), nootjes/zoutjes, komkommers en tomaatjes, vegan spreads van bijvoorbeeld Johma (selderij-appel was er eentje), 'eiersalade' die echt verdomd sterk naar eiersalade smaakt (dankzij die kala namak, en de curcuma helpt het visuele plaatje ), en een beetje afhankelijk van het eten zet ik ook nog wel een pot Mayo neer (tegenwoordig ook veel keuze in: Remia heeft zowel mayonaise als meer fritessaus (laatste heet "Mayolijn') maar ook Jean Baton en Hellman hebben vegan varianten.) en een fles curry. Het hoeft niet allemaal linksdraaiend macrobiotisch te zijn .
En qua avondeten maken we vaak verschillende dingen; soepen zijn vaak makkelijk, maar ook ragout is makkelijk te maken (voor de pasteibakjes gebruiken we dan de 'gewone' bladerdeeg van Koopmans, die is vegan. De 'roomboter' variant niet) en groenten, aardappeltjes, wraps, etc. zijn ook altijd prima te doen natuurlijk .
Als er publiek zit dat wat van bijzonderder eten houdt, zetten we ook nog wel eens (parel)couscous, linzen-'stoofpot' (van Ottolenghi) of cannelloni van The Happy pear-heren neer.
Voor mijn neefje haal ik nog wel eens een Woezel-en Pip 'schnitzel' (die jongen houdt van kipschnitzels en frikandellen; bewerkter kan haast niet, dus dat is makkelijk te vervangen.) en broodjes 'hamburger' zijn ook zo gemaakt.
En anders hebben we altijd nog de 'pizzarette'
Ik snap wel waar je vandaan komt hoor, ik heb het tijden ook nog wel gedaan, vlees in huis halen voor familieleden/vrienden. Maar ik merkte ook wel weer dat het juist wel eens onduidelijkheid gaf; wat we nu wel en niet precies aten en in huis wilden halen. Dus we hebben gewoon duidelijk een lijn getrokken, en dat gaat echt ontzettend goed. Dat verbaasde me toch wel. Ik ben ook gestopt me te excuseren, dat helpt ook. Ik sta achter onze keuze, en als iemand thuis wel dierlijke producten eet kan ik daar niet zoveel aan doen, maar in ons huis wil ik het niet.
@ fruimoes in appeltaart: ja de appelmoes proefde ik niet, maar banaan zou ook kunnen, en dat durf ik dan weer niet aan...
Vegan burgers of worstjes van de Lidl als ik bij andere mensen eet, want makkelijk voor ze.quote:Op donderdag 16 april 2020 14:09 schreef soeverein het volgende:
[..]
Mijn persoonlijke favoriete vgean chips zijn die van pom-bär :p. Ik vind zelf het vrolijke vormpje leuk maar kan me voorstellen dat niet iedereen dat altijd wilt voorschotelen.
Heel ander iets, welke vegan dingen doen jullie op de BBQ? Naast groente spiesjes enzo. Ik probeer alvast opties te hebben zodra het bbq seizoen begint. Eerste jaar dat ik als vegan mee bbq.
Ook de smeer-variant?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |