FOK!forum / Werk, Geldzaken & Recht / [Crowdfunding] #192 Ondernemen bij SiG met 100% geleend geld.
investeerdertjezondag 10 juni 2018 @ 22:21
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot! In 2017 is in Nederland 223 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 170 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden.

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiŽle instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
Samen In Geld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Horeca Crowdfunding Nederland (HCN), leningen voor horeca.
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Waarde voor je Geld (WvjG), leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle (CC), leningen voor MKB.
Crowdestate (CET), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
All4funding (A4F), inspirerend investeren
Lendahand (LDH), opkomende economieŽn met rentes van tussen 3 - 6%.
Knab crowdfunding (KNAB), investeren met een knab bankrekening
Duurzaam Investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
New Funding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Crowd About Now (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Crowdpartners, investeren in het mkb
Crowdbricks, investeren in onroerend goed
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven.
Zonnepanelen Delen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten.
One Planet Crowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
Green Crowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei, leningen voor MKB.
Lenderspender, peer-to-peer lending
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB.

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Investormatch
Horeca Crowdfunding Nederland
Crowd About Now
Knab Crowdfunding
Capital Circle
Oneplanetcrowd
The Dutch Deal
Voordegroei

ExitstrategieŽn platformen
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal op Maat
Samen in Geld
Horeca Crowdfunding Nederland
Waarde voor je Geld
Investormatch

Scorings-matrix exit/continuÔteitsstrategie van CF platformen per 11-12-2017:
SPOILER
7b9se8tb.png

Toelichting bij de scoringsmatrix exit/continuÔteitsstrategie:
In overleg met een aantal investeerders zijn er 10 items geformuleerd die in onze ogen nodig zijn in een goede exit /continuÔteitsstrategie.

Voor de eenvoud hebben we ieder item een max score van 10 punten gegeven.

Die items die voor een platform niet aan de orde zijn worden buiten beschouwing gelaten.

Als einduitslag resulteert er een cijfer tussen 0 en 10 welke een indicatie geeft hoe goed de exit geregeld is. Eindcijfer 0 niets geregeld. Eindcijfer 10 goed geregeld, je hebt een goede kans dat als het platform in moeilijkheden raakt de betalingen, uitwinning van zekerheden, en het inzien van admin. via dashboard etc op internet gewoon blijft functioneren zonder bijkomende kosten.

Is een score matrix zaligmakend? Nee maar het geeft je in een oogopslag inzicht in de situatie. Bovendien kan je zien hoe het platform scoort op items die jij belangrijk vind in de exit strategie.

Ad1. Met een verdienmodel voor het platform met inkomsten gedurende de looptijd scoor je hoog max 10. Met een ander verdien model zal het platform aan moeten tonen dat er maatregelen genomen zijn om dit nadeel weg te nemen.

Ad 2. Scheiding van Geldstromen. Spreekt voor zich.

Ad3 Onderbrenging van zekerheden als Hypotheken, Pandrecht etc. Sommige platformen doen hier niet aan dan NVT

Ad4, Ad5. Stichtingen Zekerheden en Derden gelden dienen controleerbaar gekwalificeerde bestuurders te hebben. Met name in tijden wanneer het minder gaat met het CF bedrijf kunnen de belangen van CF platform en Stichtingen uit elkaar lopen. Dus bestuur idealiter >50% geen platform medewerker met tenminste een bestuurslid aantoonbaar belangenbehartiger van investeerders.

Ad 6 Zekerheden dienen goed vastgelegd te zijn, zeker als het cf bedrijf niet meer bestaat. Hier wordt een score gegeven waarin ervaringen uit het verleden meetellen.

Ad 7 Software en data moeten beschikbaar/te gebruiken zijn voor stichtingen/back-up provider. Hier dient een duidelijke overeenkomst over te zijn. Het kan niet zo zijn dat bij wegvallen van het CF bedrijf er gesteggeld moet worden over deze zaken met curator of toeleverend software bedrijf. De investeerder dient op normale wijze bij zijn data(contracten, betalingsdata etc) te kunnen en betalingen moeten gewoon doorgang kunnen vinden en niet gestoord worden door administratieve problemen.

Ad 8 De financiering van ad7 moet duidelijk geregeld zijn. Ad 1 kan helpen , maar ook moet duidelijk worden dat dit voldoende is. Is er geen goede continue inkomensstroom dan moet duidelijk zijn dat er een andere bron is waaruit het door functioneren betaald kan worden. Investeerders moeten niet verast worden door extra kosten.

Ad9 Er moet een toetsing zijn van het exit stappen plan door een externe deskundige bijvoorbeeld een gespecialiseerde externe register accountant. Alleen de mededeling dat er een stappenplan is door een CF directie met blauwe ogen geeft geen zekerheid

Ad 10 Er dient duidelijk op de website op een separate pagina/item gecommuniceerd te worden hoe de exit/continuÔteitsstrategie in elkaar zit. Alle onderdelen dienen benoemd te worden zodat de investeerder weet hoe het in elkaar steekt en waar hij aan toe is.


E-mail alerts
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een service die nieuwe projecten bijhoudt en een alert stuurt per @mail.

Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar [email protected].
Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.

Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar [email protected].
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
EstateGuru is a leading Nordic online peer-to-peer lending platform established by property and FinTech professionals facilitating short- and mid-term property loans. The cross-border marketplace offers flexible terms for borrowers and premium interest to its investors. The loans of EUR 50 000- 3 000 000 facilitated through the EstateGuru platform are secured against property with a maximum LTV of 75%.

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reŽel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reŽle bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuÔtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geÔnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiŽle projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract. Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijsten dan ook graag je opmerkingen. bijgewerkt tot 09-10-2017

GVE 2n69rwi.jpg

KOM,CCF,AGD,LDH,HCN,FNC, etc idadcl.jpg

Projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017.

2itq9ns.jpg

Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.
Statistieken
SPOILER
kyy4wj9z9i.jpg

hn6n55jfu.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
investeerdertjezondag 10 juni 2018 @ 22:22
Oops vergeten TT aan te passen in iets anders :')

quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 22:20 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Welke software is dat? en welke platformen worden ondersteund bij het binnen halen van de gegevens?

Ik heb zelf wel iets gebouwd waarmee ik statistieken van GvE in mijn excel kan importeren, maar uitbreiding / verbeteringen zijn altijd welkom!
Zelfgeschreven scrapers voor de websites. Importeert het in een volwaardige database en vervolgens trek ik er grafieken en andere dingen van.
aborrenzondag 10 juni 2018 @ 22:45
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 22:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je post zo te zien al een heel lange tijd mee in deze reeks. Je zou moeten weten dat wij geen zinnig antwoord kunnen geven zonder zoveel mogelijk info over dit mogelijke project.
Zeker al een flinke tijd actief, maar dan als investeerder :) Het gaat nu om de andere kant van het verhaal... wat is een goed platform met lage rentes vanuit de leningnemer gezien?

Maar ik ga de kennis in kwestie aanmoedigen hier z'n eigen account aan te maken, dan krijgen we allemaal betere info :)
voetbalmanager2zondag 10 juni 2018 @ 22:55
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 22:45 schreef aborren het volgende:

[..]

Zeker al een flinke tijd actief, maar dan als investeerder :) Het gaat nu om de andere kant van het verhaal... wat is een goed platform met lage rentes vanuit de leningnemer gezien?

Maar ik ga de kennis in kwestie aanmoedigen hier z'n eigen account aan te maken, dan krijgen we allemaal betere info :)
De laagste rentes zal je bij SiG krijgen, maar die doen alleen in vastgoed en daar komt zijn project niet voor in aanmerking.

Verder is de laagste rente echt niet het belangrijkste voor een ondernemer. Er zijn veel meer variabelen waar je als ondernemer rekening mee moet houden. Hoe snel wil je je lening binnenhalen? Welk risico wil je lopen om je project in eerste instantie mis te lopen? Hoeveel kosten ben je bereid te betalen voor een geslaagd project? Hoeveel ben je bereid om te betalen bij een vervroegde aflossing? Welke zekerheden ben je bereid in te brengen?

Niemand hier kan een zinnig antwoord geven zonder deze informatie.
petercmaandag 11 juni 2018 @ 11:11
SUMO HILVERSUM HCN staat open, status al >40% door voorinvest *O*
kopersneekmaandag 11 juni 2018 @ 11:50
quote:
12s.gif Op maandag 11 juni 2018 11:11 schreef peterc het volgende:
SUMO HILVERSUM HCN staat open, status al >40% door voorinvest *O*
En 40% erbij in krap een uur... nog meer Sumo's on the horizon?
crowdiefundermaandag 11 juni 2018 @ 12:10
quote:
12s.gif Op maandag 11 juni 2018 11:11 schreef peterc het volgende:
SUMO HILVERSUM HCN staat open, status al >40% door voorinvest *O*
Ik pak hem ook even mee.
gaanmetdiebanaanmaandag 11 juni 2018 @ 14:44
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 20:40 schreef ML45 het volgende:
Ik denk er nog even over na en hoor graag jullie mening.
Ik heb antwoord van GVE, ik snap niet helemaal hoe het EV wordt verhoogd maar de bankgarantie lijkt hard dus beter kun je het niet hebben lijkt mij.

SPOILER
De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk. De bankgarantie kan niet eenzijdig worden ingetrokken zolang deze begunstigd is aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Het bedrag wordt geblokkeerd op de creditmiddelen van Cruise Travel Nederland BV; de financiering wordt namelijk aangetrokken om het vermogen op het door SGR minimaal vereiste niveau van 20% te krijgen/houden, en niet om liquiditeit op te halen.
djh77maandag 11 juni 2018 @ 15:09
quote:
14s.gif Op maandag 11 juni 2018 14:44 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

Ik heb antwoord van GVE, ik snap niet helemaal hoe het EV wordt verhoogd maar de bankgarantie lijkt hard dus beter kun je het niet hebben lijkt mij.

SPOILER
De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk. De bankgarantie kan niet eenzijdig worden ingetrokken zolang deze begunstigd is aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Het bedrag wordt geblokkeerd op de creditmiddelen van Cruise Travel Nederland BV; de financiering wordt namelijk aangetrokken om het vermogen op het door SGR minimaal vereiste niveau van 20% te krijgen/houden, en niet om liquiditeit op te halen.
Je ziet ook hogere bedragen dan het andere leningdeel. 17 investeerders leggen totaal E 300.000 in (van de 450.000 tot nu toe)
SPOILER
ggbu42zk.png
Ron1986maandag 11 juni 2018 @ 15:10
quote:
14s.gif Op maandag 11 juni 2018 14:44 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

Ik heb antwoord van GVE, ik snap niet helemaal hoe het EV wordt verhoogd maar de bankgarantie lijkt hard dus beter kun je het niet hebben lijkt mij.

SPOILER
De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk. De bankgarantie kan niet eenzijdig worden ingetrokken zolang deze begunstigd is aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Het bedrag wordt geblokkeerd op de creditmiddelen van Cruise Travel Nederland BV; de financiering wordt namelijk aangetrokken om het vermogen op het door SGR minimaal vereiste niveau van 20% te krijgen/houden, en niet om liquiditeit op te halen.
Ik weet het nog zo net niet naar mijn inzien erg wollige pitch, d'r moet ergens wel een addertje zitten..?
OpDieFietsmaandag 11 juni 2018 @ 15:22
quote:
14s.gif Op maandag 11 juni 2018 14:44 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
ik snap niet helemaal hoe het EV wordt verhoogd maar de bankgarantie lijkt hard dus beter kun je het niet hebben lijkt mij.
Nou...een project waarbij je wel snapt hoe het in elkaar zit en waarbij de geboden zekerheden uiteindelijk niet nodig blijken, misschien? ;)
djh77maandag 11 juni 2018 @ 15:44
Lohuis Esco Finance B.V. (Financiering Led Verlichting 2; KoM) heeft deze tranche netjes afbetaald
bubbels234maandag 11 juni 2018 @ 16:38
quote:
14s.gif Op maandag 11 juni 2018 14:44 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

Ik heb antwoord van GVE, ik snap niet helemaal hoe het EV wordt verhoogd maar de bankgarantie lijkt hard dus beter kun je het niet hebben lijkt mij.

SPOILER
De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk. De bankgarantie kan niet eenzijdig worden ingetrokken zolang deze begunstigd is aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Het bedrag wordt geblokkeerd op de creditmiddelen van Cruise Travel Nederland BV; de financiering wordt namelijk aangetrokken om het vermogen op het door SGR minimaal vereiste niveau van 20% te krijgen/houden, en niet om liquiditeit op te halen.
Het gaat dus om een totaal zinloos project. Geld wordt geleend alleen om geld te hebben en niet om er iets mee te doen. Het is alleen een boekhoudkundig truukje. De betaalde rente is voor het bedrijf gewoon weggegooid geld.

[ Bericht 3% gewijzigd door bubbels234 op 11-06-2018 16:48:59 ]
Gijsbertusmaandag 11 juni 2018 @ 16:42
Het is toch puur om het (garantie)vermogen op te krikken?
Dan lijkt dit geen verkeerde investering. Mits natuurlijk aan de looptijd wordt voldaan en niet vrij snel is afgelost tegen een minimale vergoeding.
Red_arrowmaandag 11 juni 2018 @ 16:52
De SGR staat dan volgens mij garant voor de vakantie mocht het cruisebedrijf failliet gaan, daarom eisen ze een vermogen van 20%, als ze dat niet hebben dan zullen ze het keurmerk niet mogen voeren en dus klanten kwijtraken.
bubbels234maandag 11 juni 2018 @ 16:54
"Het is toch puur om het (garantie)vermogen op te krikken?"
Ja maar dat vermogen is geen eigen vermogen waar men over kan beschikken.
bubbels234maandag 11 juni 2018 @ 17:07
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 16:52 schreef Red_arrow het volgende:
De SGR staat dan volgens mij garant voor de vakantie mocht het cruisebedrijf failliet gaan, daarom eisen ze een vermogen van 20%, als ze dat niet hebben dan zullen ze het keurmerk niet mogen voeren en dus klanten kwijtraken.
Precies. Er wordt zeer creatief omgegaan met de 20% eigen vermogen eis. Als het misgaat dan draait de SGR (lees: wij consumenten) op voor de schade, want er kan niet worden ingeteerd op het eigen vermogen.
djh77maandag 11 juni 2018 @ 18:13
Heidestraat 35 heeft het hoogste bedrag ooit opgehaald bij SiG bereikt.

[ Bericht 5% gewijzigd door djh77 op 11-06-2018 19:47:34 ]
Mynheer007maandag 11 juni 2018 @ 18:19
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 17:07 schreef bubbels234 het volgende:

[..]

Precies. Er wordt zeer creatief omgegaan met de 20% eigen vermogen eis. Als het misgaat dan draait de SGR (lees: wij consumenten) op voor de schade, want er kan niet worden ingeteerd op het eigen vermogen.
Is deze constructie wel toegestaan? Ik wil niet het risico lopen dat door deze constructie de bankgarantie met terugwerkende kracht wordt ingetrokken.

Voor nu heb ik een bijdrage gedaan, want investeren zonder zelf risico te lopen is altijd mooi.
djh77maandag 11 juni 2018 @ 18:29
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 18:19 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Is deze constructie wel toegestaan? Ik wil niet het risico lopen dat door deze constructie de bankgarantie met terugwerkende kracht wordt ingetrokken.

Voor nu heb ik een bijdrage gedaan, want investeren zonder zelf risico te lopen is altijd mooi.
Reactie GvE lijkt me duidelijk:
quote:
De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk
Ik heb hem ook meegenomen voor een hoger bedrag dan normaal.
lykkefundmaandag 11 juni 2018 @ 19:34
NPFC: de mensen die op een betaling van augustus 2017 zitten te wachten, komen binnenkort eindelijk aan de beurt.
Bij mij loopt met het slot van de julibetaling een project gelijk af (was 6mnd looptijd).
Voorlopig ben ik niet meer aan de beurt, ik heb niets te ontvangen in augustus of september 2017.
SPOILER
Met de komende betaling van NPFC in de loop van juni (29.000 euro) wordt het laatste deel van de terugbetalingen van begin juli 2017 op de wallets gestort (7.000 euro). Met de resterende 22.000 euro wordt een start gemaakt met de terugbetalingen die gedurende de 1e 10 werkdagen van augustus 2017 op de wallets gestort hadden moeten worden. Het betreft hier 37% van die augustus terugbetalingen.
investeerdertjemaandag 11 juni 2018 @ 20:10
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 19:34 schreef lykkefund het volgende:
NPFC: de mensen die op een betaling van augustus 2017 zitten te wachten, komen binnenkort eindelijk aan de beurt.
Bij mij loopt met het slot van de julibetaling een project gelijk af (was 6mnd looptijd).
Voorlopig ben ik niet meer aan de beurt, ik heb niets te ontvangen in augustus of september 2017.
SPOILER
Met de komende betaling van NPFC in de loop van juni (29.000 euro) wordt het laatste deel van de terugbetalingen van begin juli 2017 op de wallets gestort (7.000 euro). Met de resterende 22.000 euro wordt een start gemaakt met de terugbetalingen die gedurende de 1e 10 werkdagen van augustus 2017 op de wallets gestort hadden moeten worden. Het betreft hier 37% van die augustus terugbetalingen.
Alhoewel het zonder rente is, vind ik het natraject redelijk netjes in vergelijking met andere platformen. Vind dat het toch gezegd mag worden.
crowd-fundimaandag 11 juni 2018 @ 20:26
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 20:10 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Alhoewel het zonder rente is, vind ik het natraject redelijk netjes in vergelijking met andere platformen. Vind dat het toch gezegd mag worden.
Vind ik ook. Elke maand druppelt er wat binnen. Geen gezeur van: wachten tot er een volle termijn betaald kan worden. Meteen doorsluizen wat ontvangen is.
Alleen: mijn laatste afbetaling stond gepland voor november 2019. Dat zal dus wel "een aanvulling op het pensioen" worden. Als het geld tegen die tijd nog wat waard is. ;(
investeerdertjemaandag 11 juni 2018 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 20:26 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Vind ik ook. Elke maand druppelt er wat binnen. Geen gezeur van: wachten tot er een volle termijn betaald kan worden. Meteen doorsluizen wat ontvangen is.
Alleen: mijn laatste afbetaling stond gepland voor november 2019. Dat zal dus wel "een aanvulling op het pensioen" worden. Als het geld tegen die tijd nog wat waard is. ;(
hehe of je bent al zo oud of... :)

Maar niets waard is beter dan niets :D

Zojuist mijn gegevens geupload naar SiG. Mail klaar staan om te verzenden waarin ik verzoek tot verwijdering van alle data welke zij van mij verwerkt hebben. Tevens verzoek klaar staan voor 1 maand later om alle data die ze van mij verwerkt hebben op te vragen.

Ik heb nog geen rente, die toko meer dan zat. Hopen dat ze mij net zo vergeten als ik hen.

[ Bericht 14% gewijzigd door investeerdertje op 11-06-2018 20:46:16 ]
obligatairemaandag 11 juni 2018 @ 21:42
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 18:29 schreef djh77 het volgende:

[..]

Reactie GvE lijkt me duidelijk:

[..]

Ik heb hem ook meegenomen voor een hoger bedrag dan normaal.
Ik ga voor de cruise 😁 al win ik toch nooit wat......🤔
ML45maandag 11 juni 2018 @ 21:51
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:42 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik ga voor de cruise 😁 al win ik toch nooit wat......🤔
Ook ik heb geÔnvesteerd. De gekozen constructie komt in eerste instantie, ook bij mij, wat duister over maar bij nader inzien is de constructie bij mij helder en duidelijk.
crowd-fundimaandag 11 juni 2018 @ 23:54
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 20:37 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

hehe of je bent al zo oud of... :)

Maar niets waard is beter dan niets :D
:) Pensioenleeftijd (of liever: AOW leeftijd) blijft voorlopig nog een verrassing, dus ik ben meer van 5 jaar daar vandaan.
Verrassing blijft ook hoeveel er betaald wordt door NPFC.
Maar er komt nog wat binnen! In het huidige tempo: ook over 5 jaar.
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 05:58
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 23:54 schreef crowd-fundi het volgende:
Verrassing blijft ook hoeveel er betaald wordt door NPFC.
Maar er komt nog wat binnen! In het huidige tempo: ook over 5 jaar.
Ik ga er vanuit dat toch wel sneller gaat. Er vallen steeds projecten uit die zijn terugbetaald. Uiteindelijk zal het wel weer wat tijd teruggehaald worden. Ook omdat er geen nieuwe NPFC projecten bijkomen. Mijn laatste reguliere terugbetaling staat trouwens gepland in Jan 2020, maar het meeste van mijn nog te ontvangen bedragen hoop ik de komende 12 maanden te ontvangen.

[ Bericht 4% gewijzigd door djh77 op 12-06-2018 07:15:07 ]
investeerdertjedinsdag 12 juni 2018 @ 05:59
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 23:54 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

:) Pensioenleeftijd (of liever: AOW leeftijd) blijft voorlopig nog een verrassing, dus ik ben meer van 5 jaar daar vandaan.
Verrassing blijft ook hoeveel er betaald wordt door NPFC.
Maar er komt nog wat binnen! In het huidige tempo: ook over 5 jaar.
Aah! Ja sorry kende het tempo niet. Ik heb zelf niets bij NPFC. Maar hey, dan hoef je tenminste niet te beknibbelen met je pensioen 😂
bubbels234dinsdag 12 juni 2018 @ 08:34
https://www.crowdestate.n(...)complex-crimmitschau

Bij aankoop een overwaarde van 110.000. Mis ik iets?
Zonder deze overwaarde een LtV van ongeveer 90%. Dan is 5% rente laag zeker zonder HA.
Mynheer007dinsdag 12 juni 2018 @ 09:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 08:34 schreef bubbels234 het volgende:
https://www.crowdestate.n(...)complex-crimmitschau

Bij aankoop een overwaarde van 110.000. Mis ik iets?
Zonder deze overwaarde een LtV van ongeveer 90%. Dan is 5% rente laag zeker zonder HA.
Deze laat ik dan ook maar aan mij voorbij gaan; bij SiG krijg je veel betere zekerheden. Wat zou het een verademing zijn als SiG zou 'fuseren' met crowdestate, zodat iig de administratie klopt, en de website wat beter functioneert. Wat mij betreft vissen ze in dezelfde investeerders vijver, maar is er geen overlap in de soort proposities die wordt aangeboden. Daarmee zouden beide partijen kunnen profiteren van de fusie.
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 10:15
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 21:42 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik ga voor de cruise 😁 al win ik toch nooit wat......🤔
Er azen er meer op. Op dit moment een kans van 0,46% :7

[ Bericht 1% gewijzigd door djh77 op 12-06-2018 10:20:55 ]
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 10:26
Ondanks de brand afgelopen december bij Standpaviljoen Zwoel (HCN) is de annuÔteit alle maanden netjes betaald ^O^ : https://www.ad.nl/westlan(...)kenenrsquo~a5626d76/

Inmiddels staat er een nieuwe zaak: http://www.wos.nl/zwoel-m(...)/nieuws/item?1074731
Vandaag ook weer de maandelijkse annuÔteit mogen ontvangen.
Mynheer007dinsdag 12 juni 2018 @ 11:13
Het geld van bb zwolle is binnen bij KoM. Goed nieuws, al zou ik graag wel meer duidelijkheid willen hebben over de oorzaak van de vertraging; waarom kon dit niet zonder deurwaarder geregeld worden?
Crowd001dinsdag 12 juni 2018 @ 11:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 23:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dank voor het navragen!

Ben ik nu de enige die het oprecht een schandelijke vertoning vindt dat SiG ook weer in de pitch van dit project volstrekt niet duidelijk maakt waarop je nu precies een hypotheekrecht krijgt als investeerder? Zonder keer op keer navragen is het eigenlijk een sprong in het diepe o|O
Nee, ik weet zeker dat er meerdere zijn die er zo over denken. Zelf ben ik 3 mnd geleden gestopt met SiG voor precies de redenen die jij aangeeft. Ik heb een paar keer gesproken met Gijs van SiG. Mooie verhalen over hoe er keer op keer komt dat dingen onjuist in de pitch staan. Belofte van verbeteringen en de volgende pitch klopt dan weer niet. Vooral baal ik er van dat ik bij deze lage rente geen idee heb waar ik nu precies een hypotheek op krijg. Ongehoord en ik weet zeker dat als er projecten in de problemen komen de directie van SiG nog wel eens persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen gaan worden als ze in de pitch andere zekerheden hebben toegezegd dan dat er uiteindelijk door de notaris zijn geregistreerd. #helemaalklaarmee
Gijsbertusdinsdag 12 juni 2018 @ 11:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 10:15 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er azen er meer op. Op dit moment een kans van 0,46% :7
Naast de kans op de cruise is de 10% versie toch wel een grote gok.
Zijn er meerdere die hier zijn ingestapt?
gaanmetdiebanaandinsdag 12 juni 2018 @ 11:55
Ik heb de 10% voor het minimum bedrag meegenomen. Uitsluitend als gokje voor de cruise idd, niet dat ik die zelf zou willen maken maar kan er vast iemand een plezier mee doen.
Red_arrowdinsdag 12 juni 2018 @ 12:06
Ik heb de annuiteit ook voor het minimum meegepakt. Ik heb er genoeg vertrouwen in. 2017 was een goed Cruisejaar en ik denk dat ze wel weten hoe ze het bedrijf moeten runnen.
Red_arrowdinsdag 12 juni 2018 @ 12:09
Geldvoorelkaar is ook aan het rommelen met de betalingen deze week...mijn laatste betalingen zijn van 8 juni, en volgens het overzicht zouden er gisteren ook betalingen moeten zijn geweest, maar die zijn nu weer teruggetrokken uit het overzicht :?
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 12:36
Garagedeuren op IVM:
https://www.investormatch(...)ches/460-multi-deur/
3x HA, met kans op boetevrije aflossing
petercdinsdag 12 juni 2018 @ 13:14
7 ondeugden in top van crowdfunding
Gepubliceerd op 12 juni 2018Lex van Teeffelen
Lex van Teeffelen

Professor and Chair of Finance and Firm Acquisition

SPOILER
Nu crowdfunding in Nederland aantrekt - mogelijk 50% groei in het eerste halfjaar - is het belangrijk alert te blijven. Ik heb eens gekeken naar de zeven grootste leenplatforms in Nederland, die tussen de 25 miljoen en 135 miljoen euro hebben gefinancierd. Wat zijn hun belangrijkste ondeugden?

1. Je eigen aandeelhouders op het platform laten pitchen

Misschien wel de grootste ondeugd van allemaal, is het plaatsen van voorstellen van eigen aandeelhouders. Dat ontneemt elke objectiviteit ten aanzien van de propositie en zorgt voor belangenverstrengeling van het platform. DuurzaamInvesteren is het enige platform dat dit herhaaldelijk heeft gedaan en het zowaar weer gaat doen. Eerst met aandeelhouder Yard Energy en volgens eigen aankondiging binnenkort met nieuwe aandeelhouder Green Choice.

2. Bulletleningen met lange looptijd, geen zekerheden en/of herfinanciering

Bullets zijn leningen die alleen aflossen aan het einde van de looptijd. Zolang de rente wordt voldaan is er geen enkel vroegtijdig signaal dat er problemen zijn. Gevaarlijk voor platform (defaults) en funders. Nu kan een bullet werken als er harde zekerheden onder liggen, zoals doorgaans bij Geldvoorelkaar of voor een korte periode van 6 - 18 maanden bij Oneplanetcrowd. Maar bij DuurzaamInvesteren ziet men de gevaren niet. Bij de recente Nuon propositie liggen er nul zekerheden en is de looptijd 5 jaar. De investeerder krijgt een laag rendement en wellicht nooit de hoofdsom terug. Dit is een uiterst risicovol instrument voor gelegenheidsbeleggers, die hun posities niet kunnen afdekken. Zeker als de bullet einde looptijd niet kan worden geherfinancieerd, zoals mogelijk bij Solease. Dan wordt de looptijd geen 2 jaar maar wel 15 jaar! Mijdt deze bullet constructies, mensen. Ga voor tussentijdse aflossingen. Anders kunt je beter het geld doneren aan iets waar je plezier aan beleeft, zoals bijvoorbeeld het sympatieke platform voordekunst.nl

3. Werken met een ontheffing

Nog steeds werken de meeste crowdfundingsplatforms met een ontheffing. Een ontheffing betekent dat er geen permanent toezicht is door de toezichthouder AFM. Het is toch vreemd dat de kleinere platforms zoals Crowdaboutnow (25 miljoen) en Lendahand (30 miljoen) over de zwaarste vergunning beleggingsonderneming beschikken met zorgplicht? Net als DuurzaamInvesteren (34 miljoen). Dat terwijl grote jongens als Funding Circle (75 miljoen) en Collin Crowdfunding (111 miljoen) nog steeds met een ontheffing werken. Ook Oneplanetcrowd (30 miljoen) werkt met een ontheffing. Geldvoorelkaar zit er tussenin met een vergunning financiŽle dienstverlener voor consumentenleningen een een ontheffing voor ondernemersleningen.

4. Stichting Derdengelden met je eigen bestuurder aan boord

Helaas het komt nog voor, bij Collin Crowdfunding bijvoorbeeld. Veel beter is dat een platform gebruik maakt van een werkelijk onafhankelijke partij, zoals Lendahand en DuurzaamInvesteren, met het beleggingsschadefonds achter de hand. Ook Funding Circle meldt dat derden de zaken afhandelen bij het omvallen van het platform. Wie dat is, is onduidelijk. Of werk minimaal met een onafhankelijk bestuur, zoals bij Geldvoorelkaar.

5. Fees upfront pakken

Als een platform vooraf zijn fees pakt in plaats van een doorlopende beheersvergoeding, dan blijft er bij faillissement onvoldoende geld over voor de afwikkeling van de openstaande leningen. De meest consequente partijen zijn Collin Crowdfunding en Oneplanetcrowd, die van de leningnemer en -verstrekker beiden een maandelijkse beheervergoeding vragen. Bij Geldvoorelkaar betaalt de leningnemer doorgaans elke maand een beheersvergoeding. De funders betalen de helft van de fee als maandelijkse beheervergoeding. Alle andere platforms werken met een beheervergoeding aan de kant van de funders. Lendahand houdt de helft van de ontvangen rente in als beheervergoeding. DuurzaamInvesteren is niet duidelijk over de kosten voor leningnemers, maar neemt alle fees bij funders upfront.

6. Algemene of geheel ontbrekende rendementscijfers

De ťťn na laatste ergelijke ondeugd is dat crowdfundingsplatforms doorgaans hun rendement niet geven of niet splitsen naar risicocategorie. Oneplanetcrowd, Crowdaboutnow en DuurzaamInvesteren geven in het geheel geen gemiddeld gerealiseerd rendement over hun portfolio van leningen. Noch op het platform, noch in het portfolio-overzicht van funders als zij inloggen. Alle andere platforms splitsen hun rendementen niet naar het aangegeven risico-profielen.

7. Platforms rapporteren hun eigen bedrijfsresultaten niet

U wilt toch weten met wie uw zaken doet? Is het een financieel gezond platform? Waarom laten de platforms hun eigen bedrijfsresultaten niet zien? Die gegevens moeten zij wel doorspelen aan de toezichthouder AFM. Dat is mij veel te vertrouwelijk. In de landen om ons heen doen ze niet zo geheimzinnig. Het is uitzonderlijk wat Lendahand doet in het kopje "Tekortkomingen". De platforms zijn mij te stil over hun eigen positie en groeimogelijkheden. Wat is de rentabiliteit, sovabiliteit of liquiditeit? Geef eens een forecast.

Conclusie

Lendahand doet het als klein platform opvallend goed. Geldvoorelkaar doet het beter dan in eerdere blogs, daar wordt het huis verbouwd. DuurzaamInvesteren scoort met afstand de meeste ondeugden: 5 uit 7. Niet echt een felicitatie waard en naar ik verwacht ook niet echt duurzaam of transparant voor je portemonnee.

Verder kennen de overige platforms doorgaans drie ondeugden. Collin Crowdfunding kan een stap zetten qua formele governance (vergunning en onafhankelijke bestuurders Stichting Derdengelden). Oneplanetcrowd met oprichters uit de wereld van Venture Capital werkt aan het verbeteren van haar rendementsrapportages. Nu nog een echte vergunning. Tenslotte daag ik Funding Circle uit zijn moeder in de UK te volgen. Ga voor de full license en voorspel als eerste platform, inclusief de verkregen borgstelling van EZK, de rendementen per risicocategorie.

En voor alle platforms geldt: rapporteer ook eens over de eigen voortgang in de bedrijfsvoering en financieel resultaat. Kortom geen tijd om achterover te leunen. Veel ondeugden zijn hardnekkig, ook bij de toppers in Nederland Crowdfundland.

.

Dit rapporteren
8 interessant


[ Bericht 100% gewijzigd door peterc op 12-06-2018 13:20:16 ]
gaanmetdiebanaandinsdag 12 juni 2018 @ 13:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 12:36 schreef djh77 het volgende:
Garagedeuren op IVM:
https://www.investormatch(...)ches/460-multi-deur/
3x HA, met kans op boetevrije aflossing
240k banklening, 289k negatief EV, en het lijkt erop dat ze met het opgehaalde geld de lening van de directie van 141k gaan aflossen. Ik pas.
investeerdertjedinsdag 12 juni 2018 @ 14:15
Zojuist van SiG te horen gekregen dat een printscreen van de GBA (mijn.overheid.nl) geen door de overheid uitgegeven bewijs is van adres. Nu is dit een van de weinige toko's die uberhaupt een bewijs wil van adres maar okť. Zo kom je nooit van dat volk af. Wat een beroerde tent is dat zeg.

Nog steeds geen rente van de javastraat maar ik zal wel gek zijn. Direct ook maar op grond van de AvG verzocht om inzicht in de van mij verwerkte gegevens.
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 14:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 14:15 schreef investeerdertje het volgende:
Zojuist van SiG te horen gekregen dat een printscreen van de GBA (mijn.overheid.nl) geen door de overheid uitgegeven bewijs is van adres.
Deze zullen geaccepteerd moeten worden:
• rekening van energieleverancier
• bankrekeningafschrift
• aanslagbiljet
• ID-bewijs met pasfoto
• hypotheekdocument
• uittreksel uit het kiezersregister
• correspondentie met betrekking tot de uitbetaling van uitkeringen bijv. rente, werkloosheid, huursubsidie, etc.)
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 14:22
Eetcafe op CCF:
https://www.collincrowdfund.nl/eetcafe-de-kolonist/
investeerdertjedinsdag 12 juni 2018 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 14:22 schreef djh77 het volgende:

[..]

Deze zullen geaccepteerd moeten worden:
• rekening van energieleverancier
• bankrekeningafschrift
• aanslagbiljet
• ID-bewijs met pasfoto
• hypotheekdocument
• uittreksel uit het kiezersregister
• correspondentie met betrekking tot de uitbetaling van uitkeringen bijv. rente, werkloosheid, huursubsidie, etc.)
Even zonder gekheid, ze zijn het enige bedrijf die hier om vraagt. Het ID-bewijs met pasfoto hebben ze reeds gekregen. Het kiezersregister is vast iets Belgisch. Bankafschriften, aanslagbiljetten en hypotheekdocumenten krijgen ze logischerwijs niet van mij in onaangepaste vorm. De rekening van de energieleverancier is net zo eenvoudig te vervalsen als een print van mijn.overheid.nl. Oh wat een brak bedrijf is dit zeg. Blij dat ik er straks in ieder geval vanaf ben.

Laat maar, maak het zsm in orde en dan kan die toko tot het verleden behoren.
Mynheer007dinsdag 12 juni 2018 @ 14:39
quote:
Deze laat ik graag aan een ander.
ETphonehomedinsdag 12 juni 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 12:36 schreef djh77 het volgende:
Garagedeuren op IVM:
https://www.investormatch(...)ches/460-multi-deur/
3x HA, met kans op boetevrije aflossing
Dhr. Zijlstra, een van de kredietnemers, is volgens mij de tweede algemeen directeur sinds 2016: in 2016 is het bedrijf overgenomen door 2 investeerders, en een algemeen directeur, dhr. van der Heiden. Blijkbaar is de overname in eerste instantie niet zo goed gegaan als gepland...

3x H.A. klinkt leuk, maar ik doe niet mee met zulke negatieve cijfers gecombineerd met binnenkort-gaat-alles-fantastisch verhalen.
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 15:08
Cruise travel zit vol:
• 227 investeerders in beide projecten (kans op cruise = 0,44%); gem. investering E 3.100; grootste investering E 100.100
• 244 investeerders alleen in annuÔteit; (kans op cruise = 0,0%); gem. investering E 840; grootste investering E 50.000
• 81 investeerders alleen in aflossingsvrij; (kans op cruise = 0,0%); gem. investering E 1.700; grootste investering E 10.000

Van de 227 investeerders in beide projecten hebben 41 investeerders in het annuÔteiten deel een hogere inleg dan in het aflossingsvrije deel

[ Bericht 4% gewijzigd door djh77 op 12-06-2018 15:18:20 ]
investeerdertjedinsdag 12 juni 2018 @ 15:29
Weer een hoger rendementje bij LaH:
https://www.lendahand.com/nl-NL/projects/5974-upowa-3
tnhbdinsdag 12 juni 2018 @ 16:06
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:26 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
het lijkt erop dat ze met het opgehaalde geld de lening van de directie van 141k gaan aflossen
Als ik de balans cijfers lees zou het ook zomaar kunnen dat de 141.4K Kortlopende schulden: directie, participanten" samen met de 50K die ze nog zouden investeren bij de post "Achtergestelde en converteerbare leningen" komt te staan en dus niet afgelost wordt. Maar dat staat dus verder nergens, jammer, want door helder in dat soort zaken te zijn kun je misverstanden en/of een verkeerd beeld voorkomen, nu blijft het helaas weer wat onduidelijk.
gaanmetdiebanaandinsdag 12 juni 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 16:06 schreef tnhb het volgende:
Als ik de balans cijfers lees zou het ook zomaar kunnen dat de 141.4K Kortlopende schulden: directie, participanten" samen met de 50K die ze nog zouden investeren bij de post "Achtergestelde en converteerbare leningen" komt te staan en dus niet afgelost wordt.
Ik denk dat je gelijk hebt, goed opgemerkt.
obligatairedinsdag 12 juni 2018 @ 16:50
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 11:55 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
Ik heb de 10% voor het minimum bedrag meegenomen. Uitsluitend als gokje voor de cruise idd, niet dat ik die zelf zou willen maken maar kan er vast iemand een plezier mee doen.
Afgaande op die 10% zou je een heel groot risico vermoeden, maar ik denk dat dat wel meevalt. Ik heb er een bedragje ingestopt maar uiteraard wel een stuk lager dan het aflossingsvrije verhaal.

Is trouwens al bekend waar die cruise heen gaat? Hopelijk is het geen riviercruise van Cochem naar Koblenz v.v. :) Ik wil minimaal naar de Malediven c_/

[ Bericht 8% gewijzigd door obligataire op 12-06-2018 16:59:43 ]
obligatairedinsdag 12 juni 2018 @ 17:01
quote:
1s.gif Op maandag 11 juni 2018 18:13 schreef djh77 het volgende:
Heidestraat 35 heeft het hoogste bedrag ooit opgehaald bij SiG bereikt.
Ik heb 'm inmiddels ook meegepakt. Schijf 1 lijkt me weinig risicovol voor die 5,5% rente.
djh77dinsdag 12 juni 2018 @ 17:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 16:50 schreef obligataire het volgende:
Is trouwens al bekend waar die cruise heen gaat? Hopelijk is het geen riviercruise van Cochem naar Koblenz v.v. :) Ik wil minimaal naar de Malediven c_/
Middellandse zee.
Groepfunderdinsdag 12 juni 2018 @ 18:09
quote:
Dank voor het delen. Betreft wel een directe investering voor 4 jaar.
investeerdertjedinsdag 12 juni 2018 @ 18:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 18:09 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Dank voor het delen. Betreft wel een directe investering voor 4 jaar.
Correct, alleen ik vind LaH een verkapte variant van aan het goede doel geven. Met hun track record krijg ik er dan alleen ook nog iets voor terug :)
crowd-fundiwoensdag 13 juni 2018 @ 13:26
Nieuwe op TRINE
Vitalite, Zambia
§ 190000
5,1%
vanaf § 1000: 7,1%
60% bescherming uitstaand bedrag hoofdsom door SIDA
Ron1986woensdag 13 juni 2018 @ 13:32
https://nl.linkedin.com/p(...)de-lex-van-teeffelen

Schijnt dat de outlook ook dalende is van div. crowdfunding bedrijven en bij KoM de groei er echt wel uit is.
escortmk2woensdag 13 juni 2018 @ 13:59
Van de HCN website:

Update Cantina e Cucina Leidsche Rijn Centrum

13-06-2018 11:26
Ondanks de eerder geplaatste vooraankondiging van Cantina e Cucina in Leidsche Rijn Centrum, kunnen wij het project nog niet openbaar maken. Voor het project Cantina e Cucina in Leidsche Rijn Centrum zijn wij nog in afwachting van enkele aanvullende documenten. Wij dienen het volledige dossier op orde te hebben alvorens wij het project aan u aanbieden.

Excuses voor de vertraging.

Team Horeca Crowdfunding

(door innercircle/fok nu al 38.250 ingelegd, dat bedrag is sinds ongeveer 1 juni niet meer veranderd volgens mij)
Crowdfunder87woensdag 13 juni 2018 @ 14:47
SPOILER
Frandderouwwoensdag 13 juni 2018 @ 14:47
Nieuwe Big Bread kitchten op KOM, dit keer Breda

SPOILER
Hypothecaire zekerheid. Maar... hoe moet ik dit nu lezen in combinatie met de eerdere projecten. Er is overwaarde, maar zit er ook een volgorde in afhandeling in? Gaat het eerste project voor het tweede project? Wat als breda omvalt en de zekerheid moet worden uitgewonnen... etc etc... lastig weer. Uiteindelijk raak je het overzicht over de zekerheden en daarmee de zekerheid kwijt.

SPOILER
Zekerheden nieuwe financiering KOM
Hypothecair (verhoging van huidige hypothecaire dekking door Kapitaal Op Maat) op een pand met een WOZ-waarde van EUR 502.000. De lening van Kapitaal Op Maat bedraagt per 31-03-2018 EUR 218.446, waardoor het onroerend goed voldoende dekking biedt voor de extra financiering;
Ron1986woensdag 13 juni 2018 @ 14:49
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 14:47 schreef Frandderouw het volgende:
Nieuwe Big Bread kitchten op KOM, dit keer Breda

SPOILER
Hypothecaire zekerheid. Maar... hoe moet ik dit nu lezen in combinatie met de eerdere projecten. Er is overwaarde, maar zit er ook een volgorde in afhandeling in? Gaat het eerste project voor het tweede project? Wat als breda omvalt en de zekerheid moet worden uitgewonnen... etc etc... lastig weer. Uiteindelijk raak je het overzicht over de zekerheden en daarmee de zekerheid kwijt.

SPOILER
Zekerheden nieuwe financiering KOM
Hypothecair (verhoging van huidige hypothecaire dekking door Kapitaal Op Maat) op een pand met een WOZ-waarde van EUR 502.000. De lening van Kapitaal Op Maat bedraagt per 31-03-2018 EUR 218.446, waardoor het onroerend goed voldoende dekking biedt voor de extra financiering;
Ik las het inderdaad ook al zo, zou handiger zijn lijkt me als eerst de ene afgelost word; voordat er weer een andere aangegaan word of zie ik dat verkeerd? :X
Crowdfunder87woensdag 13 juni 2018 @ 14:55
SPOILER
Financieringsbehoefte
Big Bread Groep B.V. (BBG) wil een financiering van EUR 150.000 waarop het hypothecaire dekking biedt. De financiering wordt gebruik voor groei en uitbreiding. BBG is een franchiseformule in de fastfood servicesector. BBG heeft momenteel 16 filialen en is een ‘bekende’ van Kapitaal Op Maat. Deze partij heeft reeds 2 maal eerder financiering opgehaald via Kapitaal Op Maat (en voor een 3-tal franchisenemers), waarbij tot op heden nimmer problemen zijn ondervonden met de betalingen van rente en aflossing.
Frandderouwwoensdag 13 juni 2018 @ 15:02
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 14:55 schreef Crowdfunder87 het volgende:
SPOILER
Financieringsbehoefte
Big Bread Groep B.V. (BBG) wil een financiering van EUR 150.000 waarop het hypothecaire dekking biedt. De financiering wordt gebruik voor groei en uitbreiding. BBG is een franchiseformule in de fastfood servicesector. BBG heeft momenteel 16 filialen en is een ‘bekende’ van Kapitaal Op Maat. Deze partij heeft reeds 2 maal eerder financiering opgehaald via Kapitaal Op Maat (en voor een 3-tal franchisenemers), waarbij tot op heden nimmer problemen zijn ondervonden met de betalingen van rente en aflossing.
:R oO/ :?

SPOILER
Is hier een onderhandelingsspelletje gespeeld in de achtergrond?
djh77woensdag 13 juni 2018 @ 15:14
Mooie indeling van het risicoprofiel :? :
tt2b55i05npqc.png
Is dit nog te begrijpen
dbrmnnwoensdag 13 juni 2018 @ 15:37
Oeps

https://www.nu.nl/economi(...)a-waka-failliet.html
investeerdertjewoensdag 13 juni 2018 @ 15:45
quote:
Hadden ze nog crowdfunds lopen dan?
djh77woensdag 13 juni 2018 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 14:49 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Ik las het inderdaad ook al zo, zou handiger zijn lijkt me als eerst de ene afgelost word; voordat er weer een andere aangegaan word of zie ik dat verkeerd? :X
Of een 2e hypotheek. Dat is ook duidelijk

quote:
Hypothecair (verhoging van huidige hypothecaire dekking door Kapitaal Op Maat) op een pand met een WOZ-waarde van EUR 502.000
Dit kan niet pand Steenderen of pand Brakel zijn. De waardes liggen stukken lager. Beide panden samen zou wel E 502.000 kunnen zijn.
Als het risico opeens weer toeneemt, wordt je als investeerder in deze projecten niet vrolijk van. Het is erg onduidelijk over welk pand ze het hebben :'(

[ Bericht 29% gewijzigd door djh77 op 13-06-2018 16:05:40 ]
ETphonehomewoensdag 13 juni 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 15:45 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Hadden ze nog crowdfunds lopen dan?
Daar lijkt het wel op, ik vind op oneplanetcrowd een convertible loan, 60 maanden 6%, streefbedrag 400k, toegezegd 1.140k.
ETphonehomewoensdag 13 juni 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 15:48 schreef djh77 het volgende:

[..]

Of een 2e hypotheek. Dat is ook duidelijk

[..]

Dit kan niet pand Steenderen of pand Brakel zijn. De waardes liggen stukken lager. Beide panden samen zou wel E 502.000 kunnen zijn.
Als het risico opeens weer toeneemt, wordt je als investeerder in deze projecten niet vrolijk van. Het is erg onduidelijk over welk pand ze het hebben :'(
Als je de ptich lees zou je inderdaad begrijpen dat de 1e hypotheek verhoogd wordt, wat principieel niet juist is. Wanneer leert KoM nou eens zulke onduidelijke/onjuiste constructies te vermijden?
Beter stapelen van hypotheken (dan is het tenminste duidelijk wie er aan de eerste tiet zit, en wie aan de laatste) dan dit soort breiwerk van projecten en hypotheken!
Overigens is de vraag al gesteld of de zekerheid als 2e hypotheek bevestigd wordt - ben benieuwd naar het antwoord.
investeerdertjewoensdag 13 juni 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 16:22 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Daar lijkt het wel op, ik vind op oneplanetcrowd een convertible loan, 60 maanden 6%, streefbedrag 400k, toegezegd 1.140k.
auw
ITradewoensdag 13 juni 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 15:45 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Hadden ze nog crowdfunds lopen dan?
Ouch hier zat ik in. Helaas, het blijft een van de mooiere projecten die ik heb zien langs komen.
Faraday01woensdag 13 juni 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 15:48 schreef djh77 het volgende:

[..]

Of een 2e hypotheek. Dat is ook duidelijk

[..]

Dit kan niet pand Steenderen of pand Brakel zijn. De waardes liggen stukken lager. Beide panden samen zou wel E 502.000 kunnen zijn.
Als het risico opeens weer toeneemt, wordt je als investeerder in deze projecten niet vrolijk van. Het is erg onduidelijk over welk pand ze het hebben :'(
Behalve dat je daar niet vrolijk van wordt, denk ik dat het voldoende is om een zaak bij het Kifid aanhangig te maken want dat is achteraf veranderen van de zekerheden.
CaLeXwoensdag 13 juni 2018 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 15:45 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Hadden ze nog crowdfunds lopen dan?
GVE ook, 38/60

quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 16:39 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ouch hier zat ik in. Helaas, het blijft een van de mooiere projecten die ik heb zien langs komen.
Eens, mooie goede doelen project was het.
rockenfellerwoensdag 13 juni 2018 @ 17:05
Miljoentje weg toch?

https://www.faillissement(...)ravel-group-b-v.aspx


https://financieel-manage(...)-op-met-crowdfunding met dhr chiu
investeerdertjewoensdag 13 juni 2018 @ 17:06
quote:
Was dat niet die, die de rechtzaak tegen booking.com gewonnen had? :(
rockenfellerwoensdag 13 juni 2018 @ 17:08
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 17:06 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Was dat niet die, die de rechtzaak tegen booking.com gewonnen had? :(
Volgens mij wel.

Let op mijn woorden. Nu komen de huil verhalen dat ze er allemaal niets aan konden doen.
crowdiefunderwoensdag 13 juni 2018 @ 17:09
Ze hebben het nog langer volgehouden dan ik had verwacht. 3 jaar ongeveer?
investeerdertjewoensdag 13 juni 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 17:08 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Volgens mij wel.

Let op mijn woorden. Nu komen de huil verhalen dat ze er allemaal niets aan konden doen.
Yup, het was inderdaad die!
Mynheer007woensdag 13 juni 2018 @ 17:27
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 15:02 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

:R oO/ :?

SPOILER
Is hier een onderhandelingsspelletje gespeeld in de achtergrond?
De ene dag stuur je een deurwaarder op ze af, en minder dan een week later wil je gewoon weer geld van de crowd aan hen toe vertrouwen.
brulaap112woensdag 13 juni 2018 @ 18:32
https://www.nu.nl/onderne(...)a-waka-failliet.html

Zooo geen goeie dag voor gve 500.000 toch
obligatairewoensdag 13 juni 2018 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 18:32 schreef brulaap112 het volgende:
https://www.nu.nl/onderne(...)a-waka-failliet.html

Zooo geen goeie dag voor gve 500.000 toch
Erg jammer maar blijkbaar was deze club het ene gat met het andere gat aan het vullen, en dat ging fout toen de laatste emissie mislukte.

Zoals gebruikelijk bij GvE, meteen helemaal afschrijven dan maar.
bridgetofarwoensdag 13 juni 2018 @ 19:01
Horeca crowdfunding is erg actief de laatste weken:
nu 5 sterren tegen 7,5% voor pianobar (Oubaha Beheer)
zie: https://www.horecacrowdfu(...)Piano-Bar-Arnhem.pdf
CFrealistwoensdag 13 juni 2018 @ 20:10
quote:
99s.gif Op woensdag 13 juni 2018 16:49 schreef CaLeX het volgende:

[..]

GVE ook, 38/60

[..]

Eens, mooie goede doelen project was het.
37/48 termijnen betaald. Dit was ťťn van mijn eerste projecten. Mede op basis van de risicokwalificatie van GvE en het goede doelen karakter een redelijk bedrag ingelegd. Daar baal ik nu van. Ook nog geen zekerheden in die tijd.
Natuurlijk is het allemaal mijn eigen verantwoording. Maar vanaf maart 15 heb ik in 41 projecten van GVE geinvesteerd. Inmiddels 5 defaults waarvan 3 in 2018. Mijn overall rendement vanaf de start bij GVE is nu slechts 0,75%.
Ondanks dat ik verschillende keren met meneer Adams heb gesproken nog een totaal gebrek aan informatie over defaultprojecten. Zelfs niet eens per half jaar! Verder nog geen cent revovery gezien. Voor mij nu definitief. Ik ben klaar met GVE. Ik investeer geen cent meer daar.
Mynheer007woensdag 13 juni 2018 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 19:01 schreef bridgetofar het volgende:
Horeca crowdfunding is erg actief de laatste weken:
nu 5 sterren tegen 7,5% voor pianobar (Oubaha Beheer)
zie: https://www.horecacrowdfu(...)Piano-Bar-Arnhem.pdf

Vraag me af waarom deze beheer bv verbouwingen niet gewooon uit eigen middelen kan financieren. Je weet dat je afachrijft op een inrichting, dus dan kan het ook geen kwaad om een buffer aan te leggen lijkt me zo. Desalniettemin lijkt me dit een prima investering.
AQuila360woensdag 13 juni 2018 @ 21:22
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 20:10 schreef CFrealist het volgende:

[..]

37/48 termijnen betaald. Dit was ťťn van mijn eerste projecten. Mede op basis van de risicokwalificatie van GvE en het goede doelen karakter een redelijk bedrag ingelegd. Daar baal ik nu van. Ook nog geen zekerheden in die tijd.
Natuurlijk is het allemaal mijn eigen verantwoording. Maar vanaf maart 15 heb ik in 41 projecten van GVE geinvesteerd. Inmiddels 5 defaults waarvan 3 in 2018. Mijn overall rendement vanaf de start bij GVE is nu slechts 0,75%.
Ondanks dat ik verschillende keren met meneer Adams heb gesproken nog een totaal gebrek aan informatie over defaultprojecten. Zelfs niet eens per half jaar! Verder nog geen cent revovery gezien. Voor mij nu definitief. Ik ben klaar met GVE. Ik investeer geen cent meer daar.
Er lijkt idd geen rooie cent meer terug te komen bij al die projecten, terwijl het soms om nog vrij kleine bedragen gaat en ze soms alweer een baan hebben.
bridgetofarwoensdag 13 juni 2018 @ 21:26
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 21:06 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Vraag me af waarom deze beheer bv verbouwingen niet gewooon uit eigen middelen kan financieren. Je weet dat je afachrijft op een inrichting, dus dan kan het ook geen kwaad om een buffer aan te leggen lijkt me zo. Desalniettemin lijkt me dit een prima investering.
I doe hieraan wel mee. Heb automatische investering al aangezet hiervoor.
obligatairewoensdag 13 juni 2018 @ 22:38
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 21:06 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Vraag me af waarom deze beheer bv verbouwingen niet gewooon uit eigen middelen kan financieren. Je weet dat je afachrijft op een inrichting, dus dan kan het ook geen kwaad om een buffer aan te leggen lijkt me zo. Desalniettemin lijkt me dit een prima investering.
Het ziet er goed uit, ook al leidt het blijkbaar niet tot mťťr omzet. Wat me wel enigszins verontrust is dat dit al het 8e project is in relatief korte tijd en dat in feite alles onder ťťn holding valt, dus met meerdere investeringen zit je daar nogal fors in.
Ik vraag me ook af hoe scherp de scheidslijnen tussen de verschillende bv's zijn en of al het geld daar terecht komt zoals ze aangeven. Bij die frietzaak bijvoorbeeld had ik nu niet bepaald de indruk dat daar enorm in geÔnvesteerd was, zag er vrij simpel uit allemaal.
Groepfunderwoensdag 13 juni 2018 @ 23:46
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 13:32 schreef Ron1986 het volgende:
https://nl.linkedin.com/p(...)de-lex-van-teeffelen

Schijnt dat de outlook ook dalende is van div. crowdfunding bedrijven en bij KoM de groei er echt wel uit is.
Het artikel waarnaar je hebt gelinkt gaat over Q1 2017. Dat zegt niet zoveel over Q1 2018.
bridgetofardonderdag 14 juni 2018 @ 02:52
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 22:38 schreef obligataire het volgende:

[..]

Het ziet er goed uit, ook al leidt het blijkbaar niet tot mťťr omzet. Wat me wel enigszins verontrust is dat dit al het 8e project is in relatief korte tijd en dat in feite alles onder ťťn holding valt, dus met meerdere investeringen zit je daar nogal fors in.
Ik vraag me ook af hoe scherp de scheidslijnen tussen de verschillende bv's zijn en of al het geld daar terecht komt zoals ze aangeven. Bij die frietzaak bijvoorbeeld had ik nu niet bepaald de indruk dat daar enorm in geÔnvesteerd was, zag er vrij simpel uit allemaal.
Het verschil met andere leningen is dat bij alle andere zaken de inventaris werd vernieuwd en of er werd een verbouwing gedaan bij een zaak die men al in bezit heeft. De friterie werd overgenomen zodat het te investeren bedrag ook overname bestaande inventaris betrof inclusief voorraad en goodwill. Het voordeel bij Horecacrowdfund is dat pandaktes altijd worden betekend en dat er ook bij deze groep een akte is dat aandelen overgaan naar hen bij deconfitures oid. Dus Horeca crowdfund is voor mij een van de betere zo niet de beste om in horeca te investeren..
Ron1986donderdag 14 juni 2018 @ 03:31
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 02:52 schreef bridgetofar het volgende:

[..]

Het verschil met andere leningen is dat bij alle andere zaken de inventaris werd vernieuwd en of er werd een verbouwing gedaan bij een zaak die men al in bezit heeft. De friterie werd overgenomen zodat het te investeren bedrag ook overname bestaande inventaris betrof inclusief voorraad en goodwill. Het voordeel bij Horecacrowdfund is dat pandaktes altijd worden betekend en dat er ook bij deze groep een akte is dat aandelen overgaan naar hen bij deconfitures oid. Dus Horeca crowdfund is voor mij een van de betere zo niet de beste om in horeca te investeren..
Hoe werkt zo'n automatische investering, dan kun je niet met §250 mee doen of vergis ik me?
djh77donderdag 14 juni 2018 @ 05:28
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 03:31 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Hoe werkt zo'n automatische investering, dan kun je niet met §250 mee doen of vergis ik me?
Klopt. Minimum is 500. Vind zelf ook een beetje jammer. 250 per project bij hcn vind ik wel genoeg. Bij 500 wil ik meer zekerheden zoals een 1e hypotheek. Dan maar inschrijven met een geheime link of na publicatie. Meestal lukt dat wel.
djh77donderdag 14 juni 2018 @ 08:39
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 14:47 schreef Frandderouw het volgende:
Nieuwe Big Bread kitchten op KOM, dit keer Breda

SPOILER
Hypothecaire zekerheid. Maar... hoe moet ik dit nu lezen in combinatie met de eerdere projecten. Er is overwaarde, maar zit er ook een volgorde in afhandeling in? Gaat het eerste project voor het tweede project? Wat als breda omvalt en de zekerheid moet worden uitgewonnen... etc etc... lastig weer. Uiteindelijk raak je het overzicht over de zekerheden en daarmee de zekerheid kwijt.

SPOILER
Zekerheden nieuwe financiering KOM
Hypothecair (verhoging van huidige hypothecaire dekking door Kapitaal Op Maat) op een pand met een WOZ-waarde van EUR 502.000. De lening van Kapitaal Op Maat bedraagt per 31-03-2018 EUR 218.446, waardoor het onroerend goed voldoende dekking biedt voor de extra financiering;
Opnieuw zekerheid voor pand Steenderen:
quote:
Het pand voor de hypothecaire zekerheid betreft J.F. Oltmansstraat 6 te Steenderen.
p7yxvmkuf.png
Hypotheek zou gedeeld worden met investeerders Steenderen, Zwolle en Breda. Wordt een feestje wanneer dit niet goed gaat.... Risico voor investeerders in de oudere projecten neemt steeds toe met een nieuwe financiering. Lijkt me niet de bedoeling.

Edit: Er komt een 2e hypotheek:
quote:
Er zal een tweede hypotheekrecht gevestigd worden op het pand in Steenderen om een duidelijke scheiding te behouden tussen de lopende projecten en zekerheden.
Gelukkig maar...

[ Bericht 2% gewijzigd door djh77 op 14-06-2018 10:07:37 ]
Red_arrowdonderdag 14 juni 2018 @ 09:18
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juni 2018 21:22 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Er lijkt idd geen rooie cent meer terug te komen bij al die projecten, terwijl het soms om nog vrij kleine bedragen gaat en ze soms alweer een baan hebben.
Ik hoop dat iedereen die denkt dat er nog geld terug kan komen regelmatig een email stuurt naar GVE. Je krijgt zeer weinig updates over de defaults als je er zelf niet om vraagt. Ik heb laatst een email gestuurd over
SPOILER
Sportcentrum de Loods
of de mevrouw in kwestie nog steeds iedere maand haar toegezegde bedrag overmaakt en wanneer we een termijn kunnen verwachten, gelukkig betaalt deze mevrouw nog steeds volgens GVE, maar eerst moeten de proceskosten en deurwaarderskosten betaald worden en daar krijg je dan niet voldoende informatie over hoe ver ze daar ondertussen mee staan.
CaLeXdonderdag 14 juni 2018 @ 10:11
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 08:39 schreef djh77 het volgende:

[..]

Opnieuw zekerheid voor pand Steenderen:

[..]

Hypotheek zou gedeeld worden met investeerders Steenderen, Zwolle en Breda. Wordt een feestje wanneer dit niet goed gaat.... Risico voor investeerders in de oudere projecten neemt steeds toe met een nieuwe financiering. Lijkt me niet de bedoeling.
Gedeeld? Nieuwe investeerders kunnen toch gewoon achteraan sluiten?

Als je een pand hebt van 100 en er zitten 3 leningen op, van 50, 30 en 40 (in die volgorde) Dan hebben de leners van de 40 het risico (van 20 in dit geval). Het e.e.a. moet dan natuurlijk wel vast gelegd zijn.
djh77donderdag 14 juni 2018 @ 10:13
quote:
99s.gif Op donderdag 14 juni 2018 10:11 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Gedeeld? Nieuwe investeerders kunnen toch gewoon achteraan sluiten?

Als je een pand hebt van 100 en er zitten 3 leningen op, van 50, 30 en 40 (in die volgorde) Dan hebben de leners van de 40 het risico (van 20 in dit geval). Het e.e.a. moet dan natuurlijk wel vast gelegd zijn.

Inmiddels duidelijk dat er een 2e hypotheek gevestigd gaat worden. Was vooraf bij KoM niet duidelijk dat dit zou moeten omdat alle investeerders onder de Stichting Derdengelden vallen. Na publicatie is dit pas uitgezocht met de notaris. De crowd moet dit weer aankaarten. Voor ons zijn dit soort zaken logisch, maar bij KoM moet je altijd oppassen...
Ron1986donderdag 14 juni 2018 @ 10:39
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 09:18 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Ik hoop dat iedereen die denkt dat er nog geld terug kan komen regelmatig een email stuurt naar GVE. Je krijgt zeer weinig updates over de defaults als je er zelf niet om vraagt. Ik heb laatst een email gestuurd over
SPOILER
Sportcentrum de Loods
of de mevrouw in kwestie nog steeds iedere maand haar toegezegde bedrag overmaakt en wanneer we een termijn kunnen verwachten, gelukkig betaalt deze mevrouw nog steeds volgens GVE, maar eerst moeten de proceskosten en deurwaarderskosten betaald worden en daar krijg je dan niet voldoende informatie over hoe ver ze daar ondertussen mee staan.
Ik irriteer me ook aan het feit dat de mails vanuit noreply verzonden worden alsof je daar niet op mag reageren. Ook staat er naar mijn inzien bewust niet in indien er nog vragen etc. zijn neem contact op enkel zodra we meer informatie hebben nemen we contact met u op, zonder een datum te hebben etc.
Red_arrowdonderdag 14 juni 2018 @ 10:57
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 10:39 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Ik irriteer me ook aan het feit dat de mails vanuit noreply verzonden worden alsof je daar niet op mag reageren. Ook staat er naar mijn inzien bewust niet in indien er nog vragen etc. zijn neem contact op enkel zodra we meer informatie hebben nemen we contact met u op, zonder een datum te hebben etc.
Er staat ook altijd: "Het doel is per kwartaal of half jaar u een update te sturen"... nou volgens mij krijg je niets zonder er zelf om te vragen. Zoveel moeite is het toch niet om ieder kwartaal even een email de deur uit te doen met een update over de recovery.
Ron1986donderdag 14 juni 2018 @ 11:14
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 10:57 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Er staat ook altijd: "Het doel is per kwartaal of half jaar u een update te sturen"... nou volgens mij krijg je niets zonder er zelf om te vragen. Zoveel moeite is het toch niet om ieder kwartaal even een email de deur uit te doen met een update over de recovery.
Vorige keer was t we zijn net bezig met een update, toen ik ze belde :X en prompt kwam er 10 min later een update, zeg dan gewoon we zijn t vergeten te communiceren.
AQuila360donderdag 14 juni 2018 @ 11:36
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 09:18 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Ik hoop dat iedereen die denkt dat er nog geld terug kan komen regelmatig een email stuurt naar GVE. Je krijgt zeer weinig updates over de defaults als je er zelf niet om vraagt. Ik heb laatst een email gestuurd over
SPOILER
Sportcentrum de Loods
of de mevrouw in kwestie nog steeds iedere maand haar toegezegde bedrag overmaakt en wanneer we een termijn kunnen verwachten, gelukkig betaalt deze mevrouw nog steeds volgens GVE, maar eerst moeten de proceskosten en deurwaarderskosten betaald worden en daar krijg je dan niet voldoende informatie over hoe ver ze daar ondertussen mee staan.
Misschien duurt het ook allemaal wel gewoon zo lang maar dat is nu lastig in schatten ja. Ze zouden eigenlijk eens een keer moeten laten zien hoe zo'n default project in z'n werk is gegaan bij 1 van de projecten ofzo. Dan weet je een beetje van hoe lang elke fase duurt en of het wel alemaal goed gaat.

Maar bij 1 project krijg ik nu 1 maandbetaling per jaar dus ben ik er nog 20 bezig ofzo dat heeft dan ook geen nut eigenlijk.

Heb in elk geval nu meer defaults dan geslaagde projecten 21 om 20
escortmk2donderdag 14 juni 2018 @ 12:09
https://www.investormatch(...)ches/460-multi-deur/

Deze is hier nog niet voorbijgekomen toch?

Ziet er op het eerste gezicht wel redelijk uit, alleen zie ik bij "financieringsomschrijving" dat het geld onder ander gebruikt wordt voor een reorganisatie waarbij geoutsourced wordt, in het tabelletje eronder ("de investeringsbegroting") staat dit vervolgens wat verborgen en zie ik niet direct hoeveel er voor die reorganisatie nodig is.

Wat denken jullie hiervan?
BillieCFdonderdag 14 juni 2018 @ 12:18
quote:
12s.gif Op donderdag 14 juni 2018 12:09 schreef escortmk2 het volgende:
https://www.investormatch(...)ches/460-multi-deur/

Deze is hier nog niet voorbijgekomen toch?

Ziet er op het eerste gezicht wel redelijk uit, alleen zie ik bij "financieringsomschrijving" dat het geld onder ander gebruikt wordt voor een reorganisatie waarbij geoutsourced wordt, in het tabelletje eronder ("de investeringsbegroting") staat dit vervolgens wat verborgen en zie ik niet direct hoeveel er voor die reorganisatie nodig is.

Wat denken jullie hiervan?
Is al voorbijgekomen, vrij uitgebreid zelfs. Kijk ff terug in dit draadje, vanaf dinsdag.
escortmk2donderdag 14 juni 2018 @ 13:33
ah, had ik even gemist. bedankt. op mijn telefoon kon ik niet direct alle bijlages goed bekijken, maar er zit dus mogelijk wel een addertje onder het gras. Het viel me wel op dat deze al heel snel voor >50% is volgeschreven, dat gaat de laatste tijd niet meer zo hard bij IVM.
crowd-fundidonderdag 14 juni 2018 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 10:57 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Er staat ook altijd: "Het doel is per kwartaal of half jaar u een update te sturen"... nou volgens mij krijg je niets zonder er zelf om te vragen. Zoveel moeite is het toch niet om ieder kwartaal even een email de deur uit te doen met een update over de recovery.
Zelfs dat staat er niet altijd bij. Dan wordt de suggestie gewekt dat het binnenkort opgelost zal zijn. Zo is de eerste en tegelijk de laatste mail over OAMKB Tiel verzonden op 25 augustus 2017.
SPOILER
Met behulp van de belangenbehartiger van de heer Beerthuizen hebben wij inzicht gekregen in zijn financiŽle situatie. Mede dankzij de verkoop van de woning en de afkoop van een tweetal afgesloten verzekeringen zijn wij tot een oplossing gekomen die voor alle betrokken partijen de minste schade oplevert.
...
Op het moment dat de beschikbare gelden door de heer Beerthuizen en zijn belangenbehartiger zijn ontvangen en naar onze rekening zijn overgemaakt, boeken wij de bedragen op uw rekening. U ontvangt van ons een bericht zodra deze overboeking is gedaan.
U hoort nooit meer wat van ons maar merkt vanzelf dat er ooit een vreemd bedrag op uw rekening staat. :'(
Frandderouwdonderdag 14 juni 2018 @ 14:30
Lendahand probleem.

Niet prettig, maar duidelijke en snelle communicatie en een duidelijk en eerlijk plan van aanpak. Zou een voorbeeld voor andere platforms moeten zijn. Vergoeding voor late betaling en je eigen betaling als platform achterstellen.

SPOILER
Deze week is vast komen te staan dat de geplande terugbetalingen van SimGas, die gedurende de 1e 10 werkdagen van juni zouden moeten plaatsvinden, met tenminste 4 weken zijn vertraagd.

Oorzaak
Recent heeft een geldverstrekker van SimGas zich onverwacht teruggetrokken. Als gevolg daarvan heeft een andere geldverstrekker (een grote Franse energieleverancier), die eisen had tav het aantal financierders van SimGas, de eerder toegezegde gelden voorlopig on hold gezet. Op korte termijn is de liquiditeitspositie van SimGas daardoor onder druk komen te staan. Voor zowel SimGas als Lendahand komt deze situatie onverwacht.

Aanpak SimGas
SimGas heeft met een drietal partijen, waaronder de hierboven genoemde energieleverancier, vergaande gesprekken over een nieuwe kapitaalinjectie ter hoogte van EUR 4.5 miljoen. Indien er overeenstemming wordt bereikt, zal het geld in tranches worden overgemaakt, te beginnen in september. Tegelijkertijd wordt nu onderzocht hoe de periode tot september financieel gezien overbrugd kan worden met een kredietfaciliteit (waarmee terugbetalingen aan Lendahand kunnen geschieden). De financiŽle situatie van SimGas zou in september weer onder controle moeten zijn.

Rente en fee
Over de verlate aflossingen wordt rente vergoed (+ 2 procentpunt per jaar). Deze rente wordt berekend en uitgekeerd nadat de achterstand is weggewerkt.
De fee die Lendahand normaal gesproken inhoudt op de SimGas terugbetaling, zal volledig naar de rente en aflossingen gaan, zolang er sprake is van een achterstand.

Procedure terugbetalingen
De komende betalingen van SimGas worden, zolang SimGas verwacht aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, eerst gebruikt voor de langst openstaande investeringen bij SimGas.

Verwachting
De verwachting is op dit moment dat alle terugbetalingen, inclusief rente, gewoon door SimGas kunnen worden overgemaakt. Uiteraard melden wij ons direct als de situatie op wat voor manier dan ook wijzigt.
investeerdertjedonderdag 14 juni 2018 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:30 schreef Frandderouw het volgende:
Lendahand probleem.

Niet prettig, maar duidelijke en snelle communicatie en een duidelijk en eerlijk plan van aanpak. Zou een voorbeeld voor andere platforms moeten zijn. Vergoeding voor late betaling en je eigen betaling als platform achterstellen.

SPOILER
Deze week is vast komen te staan dat de geplande terugbetalingen van SimGas, die gedurende de 1e 10 werkdagen van juni zouden moeten plaatsvinden, met tenminste 4 weken zijn vertraagd.

Oorzaak
Recent heeft een geldverstrekker van SimGas zich onverwacht teruggetrokken. Als gevolg daarvan heeft een andere geldverstrekker (een grote Franse energieleverancier), die eisen had tav het aantal financierders van SimGas, de eerder toegezegde gelden voorlopig on hold gezet. Op korte termijn is de liquiditeitspositie van SimGas daardoor onder druk komen te staan. Voor zowel SimGas als Lendahand komt deze situatie onverwacht.

Aanpak SimGas
SimGas heeft met een drietal partijen, waaronder de hierboven genoemde energieleverancier, vergaande gesprekken over een nieuwe kapitaalinjectie ter hoogte van EUR 4.5 miljoen. Indien er overeenstemming wordt bereikt, zal het geld in tranches worden overgemaakt, te beginnen in september. Tegelijkertijd wordt nu onderzocht hoe de periode tot september financieel gezien overbrugd kan worden met een kredietfaciliteit (waarmee terugbetalingen aan Lendahand kunnen geschieden). De financiŽle situatie van SimGas zou in september weer onder controle moeten zijn.

Rente en fee
Over de verlate aflossingen wordt rente vergoed (+ 2 procentpunt per jaar). Deze rente wordt berekend en uitgekeerd nadat de achterstand is weggewerkt.
De fee die Lendahand normaal gesproken inhoudt op de SimGas terugbetaling, zal volledig naar de rente en aflossingen gaan, zolang er sprake is van een achterstand.

Procedure terugbetalingen
De komende betalingen van SimGas worden, zolang SimGas verwacht aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, eerst gebruikt voor de langst openstaande investeringen bij SimGas.

Verwachting
De verwachting is op dit moment dat alle terugbetalingen, inclusief rente, gewoon door SimGas kunnen worden overgemaakt. Uiteraard melden wij ons direct als de situatie op wat voor manier dan ook wijzigt.
Erg nette communicatie en daarbij eveneens een juiste wijze van benadering in het oogpunt van het sociaal financieren. Deze had ik toen gemist (te laat met investeren, zat al vol). Even afwachten dus voor de mensen die er wel in zitten :)
crowd-fundidonderdag 14 juni 2018 @ 14:50
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:30 schreef Frandderouw het volgende:
Lendahand probleem.

Niet prettig, maar duidelijke en snelle communicatie en een duidelijk en eerlijk plan van aanpak. Zou een voorbeeld voor andere platforms moeten zijn. Vergoeding voor late betaling en je eigen betaling als platform achterstellen.

SPOILER
Deze week is vast komen te staan dat de geplande terugbetalingen van SimGas, die gedurende de 1e 10 werkdagen van juni zouden moeten plaatsvinden, met tenminste 4 weken zijn vertraagd.

Oorzaak
Recent heeft een geldverstrekker van SimGas zich onverwacht teruggetrokken. Als gevolg daarvan heeft een andere geldverstrekker (een grote Franse energieleverancier), die eisen had tav het aantal financierders van SimGas, de eerder toegezegde gelden voorlopig on hold gezet. Op korte termijn is de liquiditeitspositie van SimGas daardoor onder druk komen te staan. Voor zowel SimGas als Lendahand komt deze situatie onverwacht.

Aanpak SimGas
SimGas heeft met een drietal partijen, waaronder de hierboven genoemde energieleverancier, vergaande gesprekken over een nieuwe kapitaalinjectie ter hoogte van EUR 4.5 miljoen. Indien er overeenstemming wordt bereikt, zal het geld in tranches worden overgemaakt, te beginnen in september. Tegelijkertijd wordt nu onderzocht hoe de periode tot september financieel gezien overbrugd kan worden met een kredietfaciliteit (waarmee terugbetalingen aan Lendahand kunnen geschieden). De financiŽle situatie van SimGas zou in september weer onder controle moeten zijn.

Rente en fee
Over de verlate aflossingen wordt rente vergoed (+ 2 procentpunt per jaar). Deze rente wordt berekend en uitgekeerd nadat de achterstand is weggewerkt.
De fee die Lendahand normaal gesproken inhoudt op de SimGas terugbetaling, zal volledig naar de rente en aflossingen gaan, zolang er sprake is van een achterstand.

Procedure terugbetalingen
De komende betalingen van SimGas worden, zolang SimGas verwacht aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, eerst gebruikt voor de langst openstaande investeringen bij SimGas.

Verwachting
De verwachting is op dit moment dat alle terugbetalingen, inclusief rente, gewoon door SimGas kunnen worden overgemaakt. Uiteraard melden wij ons direct als de situatie op wat voor manier dan ook wijzigt.
Toch ook weer een kleine wijziging = verbetering in de aanpak: NPFC-leners krijgen geen vergoeding voor gemiste rente.

[ Bericht 0% gewijzigd door crowd-fundi op 14-06-2018 14:57:54 ]
djh77donderdag 14 juni 2018 @ 17:02
Autobedrijf met 1e hypotheek op ccf:
https://www.collincrowdfund.nl/auto-van-dijk/
rechtsbackjedonderdag 14 juni 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:02 schreef djh77 het volgende:
Autobedrijf met 1e hypotheek op ccf:
https://www.collincrowdfund.nl/auto-van-dijk/
Niet verkeerd.
Faraday01donderdag 14 juni 2018 @ 17:28
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:02 schreef djh77 het volgende:
Autobedrijf met 1e hypotheek op ccf:
https://www.collincrowdfund.nl/auto-van-dijk/
als er een investeringslinkje bekend is, houd ik me aanbevolen
Horsemendonderdag 14 juni 2018 @ 17:53
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:02 schreef djh77 het volgende:
Autobedrijf met 1e hypotheek op ccf:
https://www.collincrowdfund.nl/auto-van-dijk/
WOZ waarde maar 203k???
aborrendonderdag 14 juni 2018 @ 17:53
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 14:30 schreef Frandderouw het volgende:
Lendahand probleem.
Daar zit ik ook in, maar had geen mail.... even wat verder gekeken: Deze partij heeft meerdere tranches waarvan er dan 1 nu in de problemen zit? Ik zit in #5, benieuwd of dat los staat van elkaar?
djh77donderdag 14 juni 2018 @ 17:56
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]

WOZ waarde maar 203k???
Is dat niet alleen het woonhuis? WOZ van bedrijven zijn meestal niet openbaar
quote:
De marktwaarde van de woning is in april 2018 door een geregistreerd taxateur bepaald op § 315.000,-. Het bedrijfspand is op hetzelfde moment getaxeerd op § 480.000,-.
investeerdertjedonderdag 14 juni 2018 @ 18:00
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:53 schreef aborren het volgende:

[..]

Daar zit ik ook in, maar had geen mail.... even wat verder gekeken: Deze partij heeft meerdere tranches waarvan er dan 1 nu in de problemen zit? Ik zit in #5, benieuwd of dat los staat van elkaar?
Mijn ervaring met LaH: stel ze de vraag en krijg het antwoord 😁 ze zijn er wel open
crowd-fundidonderdag 14 juni 2018 @ 19:29
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 18:00 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Mijn ervaring met LaH: stel ze de vraag en krijg het antwoord 😁 ze zijn er wel open
Ik heb ook geen bericht gehad, maar krijg pas volgende maand weer iets terug. Uit de bovenstaande mail begrijp ik dat ze verwachten dat het dan is opgelost. Lijkt me wel wat optimistisch. Maar goed, we gaan het zien.
investeerdertjedonderdag 14 juni 2018 @ 19:35
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 19:29 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ik heb ook geen bericht gehad, maar krijg pas volgende maand weer iets terug. Uit de bovenstaande mail begrijp ik dat ze verwachten dat het dan is opgelost. Lijkt me wel wat optimistisch. Maar goed, we gaan het zien.
Bij het uitkomen van zulke berichten kan je gewoon een mail sturen of dit gevolgen heeft :)
Horsemendonderdag 14 juni 2018 @ 21:23
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:56 schreef djh77 het volgende:

[..]

Is dat niet alleen het woonhuis? WOZ van bedrijven zijn meestal niet openbaar

[..]

Aha, top!
Nu nog even een linkje... Iemand? :P
crowdiefunderdonderdag 14 juni 2018 @ 21:40
Er komt weer een nieuwe https://www.zonnepanelend(...)1e3cc3d032-250850577, doen hier nog mensen aan mee?
investeerdertjedonderdag 14 juni 2018 @ 21:54
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 21:40 schreef crowdiefunder het volgende:
Er komt weer een nieuwe https://www.zonnepanelend(...)1e3cc3d032-250850577, doen hier nog mensen aan mee?
Nee, ik heb mij voorgenomen om zonnepanelen enkel te doen bij LaH waar ze ook bijdragen aan een sociaal economisch aspect :-). Mijn persoonlijke ontwikkelingshulp zeg maar.
impact9donderdag 14 juni 2018 @ 22:40
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 21:23 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Aha, top!
Nu nog even een linkje... Iemand? :P
Enige is dat ik mij het wegzetten van 800 auto's nog niet echt kan voorstellen.

Ze hebben circa 10 occasions...
rechtsbackjedonderdag 14 juni 2018 @ 22:41
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juni 2018 21:23 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Aha, top!
Nu nog even een linkje... Iemand? :P
https://www.collincrowdfu(...)098f737b79377af118dc
rechtsbackjedonderdag 14 juni 2018 @ 23:44
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 22:40 schreef impact9 het volgende:

[..]

Enige is dat ik mij het wegzetten van 800 auto's nog niet echt kan voorstellen.

Ze hebben circa 10 occasions...
Ik denk dat door de internethandel de meeste auto's de showroom niet halen.
Horsemenvrijdag 15 juni 2018 @ 02:16
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 22:40 schreef impact9 het volgende:

[..]

Enige is dat ik mij het wegzetten van 800 auto's nog niet echt kan voorstellen.

Ze hebben circa 10 occasions...
Als de opgegeven omzet van 4.599k klopt is dit een gemiddelde verkoopprijs van 5700 euro per auto wat best wel aannemelijk is. Is toevallig nog iemand in de faillissementen gedoken of daar nog rare dingen te vinden waren aangezien er ook wat strubbelingen met de bank waren/zijn?
Horsemenvrijdag 15 juni 2018 @ 02:17
quote:
Top, dank je!
impact9vrijdag 15 juni 2018 @ 09:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 02:16 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Als de opgegeven omzet van 4.599k klopt is dit een gemiddelde verkoopprijs van 5700 euro per auto wat best wel aannemelijk is. Is toevallig nog iemand in de faillissementen gedoken of daar nog rare dingen te vinden waren aangezien er ook wat strubbelingen met de bank waren/zijn?
https://www.acm.nl/sites/(...)ellio-2014-02-13.pdf

https://www.dommerholt.nl(...)verslag.pdf?download

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=145691

Zie onderste post, de familie blijkt een hoop mensen te hebben opgelicht.
No1deals BV stond op naam van moeder. (hoop klachten over oplichting, tientallen klachten over het niet leveren van goederen)
Interventas BV op naam van zoon. (failliet, tevens oplichting en niet leveren. Zelfs een officiele waarschuwing van ACM, schuld van bijna 300k achtergelaten)

Samenvattend is dit niet echt een familie waar je graag zaken mee doet...
Tevens brengt het lezen van hun recensies (Auto van Dijk) ook interessante klachten aan het licht

edit: nu snap ik dat de bank geen zaken meer met deze familie doet

[ Bericht 6% gewijzigd door impact9 op 15-06-2018 09:58:24 ]
bubbels234vrijdag 15 juni 2018 @ 10:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 09:47 schreef impact9 het volgende:

[..]

https://www.acm.nl/sites/(...)ellio-2014-02-13.pdf

https://www.dommerholt.nl(...)verslag.pdf?download

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=145691

Zie onderste post, de familie blijkt een hoop mensen te hebben opgelicht.
No1deals BV stond op naam van moeder. (hoop klachten over oplichting, tientallen klachten over het niet leveren van goederen)
Interventas BV op naam van zoon. (failliet, tevens oplichting en niet leveren. Zelfs een officiele waarschuwing van ACM, schuld van bijna 300k achtergelaten)

Samenvattend is dit niet echt een familie waar je graag zaken mee doet...
Tevens brengt het lezen van hun recensies (Auto van Dijk) ook interessante klachten aan het licht

Goed uitgezocht. We zouden toch mogen verwachten dat CCF dit ook moet weten en zo'n project niet moet uitgeven.
Horsemenvrijdag 15 juni 2018 @ 10:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 09:47 schreef impact9 het volgende:

[..]

https://www.acm.nl/sites/(...)ellio-2014-02-13.pdf

https://www.dommerholt.nl(...)verslag.pdf?download

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=145691

Zie onderste post, de familie blijkt een hoop mensen te hebben opgelicht.
No1deals BV stond op naam van moeder. (hoop klachten over oplichting, tientallen klachten over het niet leveren van goederen)
Interventas BV op naam van zoon. (failliet, tevens oplichting en niet leveren. Zelfs een officiele waarschuwing van ACM, schuld van bijna 300k achtergelaten)

Samenvattend is dit niet echt een familie waar je graag zaken mee doet...
Tevens brengt het lezen van hun recensies (Auto van Dijk) ook interessante klachten aan het licht

edit: nu snap ik dat de bank geen zaken meer met deze familie doet

Dank je voor het uitzoeken!

Ondanks de geboden zekerheden die er niet verkeerd uitzien ga ik mijn geld niet laten gebruiken voor dergelijke praktijken en laat hem dus aan mij voorbij gaan.
Mynheer007vrijdag 15 juni 2018 @ 10:23


[ Bericht 100% gewijzigd door Mynheer007 op 15-06-2018 10:24:21 ]
obligatairevrijdag 15 juni 2018 @ 10:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 10:06 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dank je voor het uitzoeken!

Ondanks de geboden zekerheden die er niet verkeerd uitzien ga ik mijn geld niet laten gebruiken voor dergelijke praktijken en laat hem dus aan mij voorbij gaan.
Idem. Complimenten aan Impact voor het uitzoeken.
Aalsmeer15vrijdag 15 juni 2018 @ 10:48
Rechtsbackje toch nog bedankt voor de link
Impact 9 bedankt voor het uitzoeken.

Jammer zag er goed uit maar ook ik geef deze personen geen geld.
Frandderouwvrijdag 15 juni 2018 @ 10:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 09:47 schreef impact9 het volgende:
edit: nu snap ik dat de bank geen zaken meer met deze familie doet
En ik dus ook niet. Dank je wel voor het uitzoeken. Inmiddels mijn investering teruggetrokken. Zekerheden of niet, ga geen mensen steunen met een oplichtingsverleden
TRAM94vrijdag 15 juni 2018 @ 10:56
Voor de geÔnteresseerden innercrowd link kapper CCF:
https://www.collincrowdfu(...)2c375fb89dd1c81721a8
Frandderouwvrijdag 15 juni 2018 @ 11:06
Freaky Piano Bar (Oubaha beheer) op HCN staat nu open

SPOILER
Ron1986vrijdag 15 juni 2018 @ 11:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 11:06 schreef Frandderouw het volgende:
Freaky Piano Bar (Oubaha beheer) op HCN staat nu open

SPOILER
Top ik heb mijn bijdrage d'r ook in gedaan :Y
ernieevrijdag 15 juni 2018 @ 11:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 11:06 schreef Frandderouw het volgende:
Freaky Piano Bar (Oubaha beheer) op HCN staat nu open

SPOILER
Vind dat die Khalid Oubaha ondertussen wel erg veel aan het lenen is. Ik sla over, zit al in 2 projecten van hem. Mocht iets fout gaan heb je kans dat alles wordt meegetrokken.

[ Bericht 4% gewijzigd door erniee op 15-06-2018 11:30:07 (Geen) ]
Ron1986vrijdag 15 juni 2018 @ 11:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 11:28 schreef erniee het volgende:
quote][ afbeelding ] Op vrijdag 15 juni 2018 11:06 schreef Frandderouw het volgende:
Freaky Piano Bar (Oubaha beheer) op HCN staat nu open

SPOILER
Vind dat die Khalid Oubaha ondertussen wel erg veel aan het lenen is. Ik sla over, zit al in 2 projecten van hem. Mocht iets fout gaan heb je kans dat alles wordt meegetrokken.
[/quote]

persoonlijk pak ik per bedrijf maar 1 project max mee, maar ieder z'n eigen strategie.

Ter info:
https://www.missethoreca.(...)aha-beheer-101304867
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 13:00
wellness met 2e hypotheek op GVE:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=18298
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 13:01
it bedrijf op gve:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=17846
TisIkvrijdag 15 juni 2018 @ 13:01
quote:
Bedankt!! ^O^
Edit: maar nu ik gelezen over de praktijken van deze mensen, ga ik toch niet investeren.

[ Bericht 5% gewijzigd door TisIk op 15-06-2018 13:10:08 ]
Faraday01vrijdag 15 juni 2018 @ 13:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 09:47 schreef impact9 het volgende:

[..]

https://www.acm.nl/sites/(...)ellio-2014-02-13.pdf

https://www.dommerholt.nl(...)verslag.pdf?download

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=145691

Zie onderste post, de familie blijkt een hoop mensen te hebben opgelicht.
No1deals BV stond op naam van moeder. (hoop klachten over oplichting, tientallen klachten over het niet leveren van goederen)
Interventas BV op naam van zoon. (failliet, tevens oplichting en niet leveren. Zelfs een officiele waarschuwing van ACM, schuld van bijna 300k achtergelaten)

Samenvattend is dit niet echt een familie waar je graag zaken mee doet...
Tevens brengt het lezen van hun recensies (Auto van Dijk) ook interessante klachten aan het licht

edit: nu snap ik dat de bank geen zaken meer met deze familie doet

Mooi om de impact van dit topic te zien. Sinds je dit gepost hebt, is er per saldo ongeveer 5k teruggetrokken _O_
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 13:25
De top 10 van week 24:
j73xweaj2j.png
impact9vrijdag 15 juni 2018 @ 14:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 13:05 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Mooi om de impact van dit topic te zien. Sinds je dit gepost hebt, is er per saldo ongeveer 5k teruggetrokken _O_
Zo helpen we elkaar;)
Ik heb ook veel aan de bijdragen van jullie!

ps. de woordgrap kan ik waarderen :9
NaRegenDeZonvrijdag 15 juni 2018 @ 15:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 09:47 schreef impact9 het volgende:

[..]

https://www.acm.nl/sites/(...)ellio-2014-02-13.pdf

https://www.dommerholt.nl(...)verslag.pdf?download

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=145691

Zie onderste post, de familie blijkt een hoop mensen te hebben opgelicht.
No1deals BV stond op naam van moeder. (hoop klachten over oplichting, tientallen klachten over het niet leveren van goederen)
Interventas BV op naam van zoon. (failliet, tevens oplichting en niet leveren. Zelfs een officiele waarschuwing van ACM, schuld van bijna 300k achtergelaten)

Samenvattend is dit niet echt een familie waar je graag zaken mee doet...
Tevens brengt het lezen van hun recensies (Auto van Dijk) ook interessante klachten aan het licht

edit: nu snap ik dat de bank geen zaken meer met deze familie doet

Dank!
petercvrijdag 15 juni 2018 @ 15:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 15:09 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dank!
Goed voorbeeld van het nut & noodzaak van het forum, keep on going fokkers, + wederom aandachtspuntje voor de platformen, transparantie & volledige info, de info komt toch boven *O* w/
obligatairevrijdag 15 juni 2018 @ 15:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 13:05 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Mooi om de impact van dit topic te zien. Sinds je dit gepost hebt, is er per saldo ongeveer 5k teruggetrokken _O_
Tsja een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, kijk maar naar die dierenvoerhandel bij KOM. Denk dat ze bij CCF inmiddels wel wat zweetoksels hebben gekregen na het lezen van de bijdragen hier.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 16:03
SiG schijnt eindelijk de rente overgeboekt te hebben. Ik kan het nu niet controleren, maar gelukkig duurde het maar weken.
obligatairevrijdag 15 juni 2018 @ 16:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 13:25 schreef djh77 het volgende:
De top 10 van week 24:
[ afbeelding ]
Cantina Del Patron Willemstad? Heb ik iets gemist, een 2e tranche of zo?
Red_arrowvrijdag 15 juni 2018 @ 16:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 16:03 schreef investeerdertje het volgende:
SiG schijnt eindelijk de rente overgeboekt te hebben. Ik kan het nu niet controleren, maar gelukkig duurde het maar weken.
Ja staat in de wallet. :)
escortmk2vrijdag 15 juni 2018 @ 16:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 16:19 schreef obligataire het volgende:

[..]

Cantina Del Patron Willemstad? Heb ik iets gemist, een 2e tranche of zo?
Yep

https://horecacrowdfundin(...)n-curacao-2-b4447789

Ik doe relatief veel bij HCN maar heb deze (evenals de eerste tranche) bewust overgeslagen.
obligatairevrijdag 15 juni 2018 @ 16:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 16:50 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Yep

https://horecacrowdfundin(...)n-curacao-2-b4447789

Ik doe relatief veel bij HCN maar heb deze (evenals de eerste tranche) bewust overgeslagen.
Als ik me goed herinner staat er een grote kapitaalkrachtige groep achter, zelfde reden als waarom ik met Perron 22 heb meegedaan..........
xzazvrijdag 15 juni 2018 @ 17:01
quote:
12s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 15:13 schreef peterc het volgende:

[..]

Goed voorbeeld van het nut & noodzaak van het forum, keep on going fokkers, + wederom aandachtspuntje voor de platformen, transparantie & volledige info, de info komt toch boven *O* w/
Bij volk uit Klazienaveen moet je sowieso oppassen.

SPOILER
Veenvolk
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 16:24 schreef Red_arrow het volgende:

[..]

Ja staat in de wallet. :)
thnx
Mynheer007vrijdag 15 juni 2018 @ 17:37
Na de extra informatie heb ik mijn investering in het autobedrijf ook terug getrokken. Heeft iemand Collin al gewezen op deze informatie? (waarschijnlijk lezen ze wel mee, maar ik wil graag voorkomen voor mijn mede investeerder dat ze zich achter onwetendheid kunnen verschuilen mocht het mis gaan).

Nog maar 3k over aan investeringen, en dat geeft wel aan dat de innercrowd die mensen ook geen cent toe vertrouwd.
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 17:52
Update FNC:

Bruidsmodeketen (C) - Openstaand : 56.12%
quote:
De incasso van mei is geslaagd. Zoals eerder bericht, hebben wij een afspraak met de ondernemer om de achterstand niet te laten oplopen. Wij hebben periodiek contact om te kijken wanneer hij het verschuldigde bedrag van de belastingsdienst zal ontvangen en daarmee de achterstand zal inlossen.
Manage (A) - Openstaand : 55.53%
quote:
Onze nieuwe Recovery Accountmanager heeft het dossier in behandeling. Wij dringen nu aan bij de Gemeente om nadere informatie te verstrekken. Helaas hebben wij wederom niet mogen vernemen van de kredietnemers. Wij verwachten deze maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen, al dan niet via de gemeente.
Groothandel (D) - Openstaand : 92.54%
quote:
Afgelopen maand hebben wij contact gehad met een familielid van de Kredietnemer. De zaak is ontruimd en de Kredietnemer zal de schuldsanering in gaan. Wij hebben nog geen contact gehad met de gemeente, maar verwachten deze maand wel meer informatie te krijgen. Wij zullen hier geen afwachtende houding aannemen, maar actief contact met de gemeente zoeken om tot een oplossing te komen.
Eetcafť & Frituur (E) - Openstaand : 58.07%
quote:
De incasso van mei is niet geslaagd. Wij hadden een toezegging gekregen van de kredietnemer, echter is hij deze niet nagekomen. Wij hebben reeds een akkoord voor een nieuw afbetalingsplan maar blijven het formele incassoproces volgen met als doel de betaling zo spoedig mogelijk voldaan te krijgen.
Behang & Schilderbedrijf (D) - Openstaand : 69.25%
quote:
Helaas hebben wij niet tijdig een betaling mogen ontvangen van de kredietnemer. Wij hebben afgelopen maand een huisbezoek laten afleggen door EDR Creditservices. Ondanks meerdere pogingen hebben zij de kredietnemer niet aangetroffen op zijn adres. Tevens is het niet gelukt om contact met hem op te nemen. Wij zullen de lening nu per direct opzeggen. Normaliter proberen wij altijd een minnelijke oplossing te bereiken, maar aangezien wij niet over contactgegevens beschikken en wij de kredietnemer niet kunnen bereiken, zullen wij het dossier direct overdragen aan de Deurwaarder. Deze zal een vooronderzoek doen naar de verhaalsmogelijkheden en nog een maal contact zoeken met de kredietnemer om tot een oplossing te komen. Indien dit niet slaagt, zullen wij tot dagvaarding overgaan.
SPOILER
Payroll Bedrijf (C) -Openstaand : 84.02%
quote:
De incasso van mei is niet geslaagd. Wij hebben een toezegging dat de achterstallige termijn zal worden ontvangen samen met de volgende incasso. Wij volgen dit nauwgezet op zodat de afspraken nageleefd worden.
Onderhoudsbedrijf Hefbruggen (E) - Openstaand : 100%
quote:
De incasso van mei is niet geslaagd. Wij hebben contact met de kredietnemer, maar wij hebben nog geen betaling of toezegging ontvangen. Wij hebben derhalve het formele incasso proces opgestart met als doel de betaling alsnog zo spoedig mogelijk voldaan te krijgen.
Stucadoors (C) - Openstaand : 55.14% (Meer dan 1 jaar achterstand
quote:
De Deurwaarder heeft inmiddels zijn vooronderzoek afgerond. Hij trof onroerend goed aan in het bezit van de kredietnemer in een nette woonwijk. Mede op basis hiervan is er een gerede kans dat wij verhaal kunnen halen. Wij hebben de Deurwaarder zojuist verzocht om een Gerechtelijk vonnis te halen, zodat wij vervolgstappen kunnen nemen om uw vordering te incasseren. Aankomende maand zullen wij de benodigde stukken hiervoor met de Deurwaarder bespreken en zal de dagvaarding worden uitgebracht.
Timmerwerken & onderhoud (E) - Openstaand : 53.20% (meer dan 1 jaar achterstand)
quote:
De Deurwaarder heeft ons bericht dat wij deze week nog een betaling van EUR 1.000,- zullen ontvangen van de kredietnemer, indien deze zijn belofte nakomt. Tevens wordt er dan een voorstel gedaan aan de Deurwaarder voor een verdere betalingsregeling. Indien hij dit niet zal doen, of indien de voorgestelde betalingsregeling niet stipt wordt nagekomen, dan hebben wij reeds nu al toestemming gegven om een dagvaarding uit te brengen.
uitzendprojecten (A) - Openstaand : 35.05%
quote:
Inmiddels zijn alle stukken verzameld. Wij hebben niets meer vernomen van de Borg en zullen overgaan tot dagvaarding van de Borg, indien er geen gehoor wordt gegeven aan onze laatste sommatie. Voordat wij definitief kunnen overgaan tot dagvaarding van de Borg, moeten wij ons er wel van verzekeren dat de aanmaningsbrieven zijn ontvangen door de Borg. Wij zullen de Deurwaarder derhalve opdracht geven om het adres van de Borg op te sporen. Een Deurwaarder heeft toegang tot de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens, waarmee zij een adres kunnen herleiden. Daarna zullen wij, indien de Borg niet meer reageert, overgaan tot dagvaarding. Gezien het verleden, achtten wij de kans echter klein dat de Borg zal reageren en is het waarschijnlijk dat wij over moeten gaan tot dagvaarding.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 18:08
Lenderspender bied op dit moment 5.5% rente (4.5% na kosten). Begint een erg interessant medium te worden.
wouterdevrijdag 15 juni 2018 @ 18:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:08 schreef investeerdertje het volgende:
Lenderspender bied op dit moment 5.5% rente (4.5% na kosten). Begint een erg interessant medium te worden.
Als je eventueel mij wil helpen;

https://www.lenderspender.nl/r/mud8gmd

Je krijgt gratis 25§ als je binnen 6 maanden 1000§ investeerd.

;)
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 18:21
+ 10 euro bij aanmelding bij lenderspender: https://www.lenderspender.nl/r/wynkzyh
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 18:27
20.000 investering teruggetrokken bij bouw kantoorpand Purmerend.
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=17815
crowdiefundervrijdag 15 juni 2018 @ 18:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:27 schreef djh77 het volgende:
20.000 investering teruggetrokken bij bouw kantoorpand Purmerend.
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=17815
Volgens mij niet, de verdeling is aangepast, staat in voetnoot. Deze lening 20k erbij, andere 20k eraf.

Maar 120 maanden en laag percentage en dan ook nog kosten, ik doe niet mee.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 18:41
Haha, ik heb al een leuk bedrag bij L&S staan, als iemand liever mijn link heeft... xD
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 18:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:40 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Volgens mij niet, de verdeling is aangepast, staat in voetnoot. Deze lening 20k erbij, andere 20k eraf.

Maar 120 maanden en laag percentage en dan ook nog kosten, ik doe niet mee.
Je hebt gelijk. Ik keek Verkeerd. Ik doe ook niet mee vanwege het risico tot oplevering.
Frandderouwvrijdag 15 juni 2018 @ 18:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:08 schreef investeerdertje het volgende:
Lenderspender bied op dit moment 5.5% rente (4.5% na kosten). Begint een erg interessant medium te worden.
4.5% is netto wel erg mager. Looptijd tot 5 jaar en nog geen zicht op afschrijvingen. Er hoeft maar een heel klein gedeelte afgeschreven te worden en je rendement is snel 0.
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 18:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 16:59 schreef obligataire het volgende:

[..]

Als ik me goed herinner staat er een grote kapitaalkrachtige groep achter, zelfde reden als waarom ik met Perron 22 heb meegedaan..........
CuraÁao heeft geen link met het bedrijf achter Perron, Collins en daan&lot: http://www.immensus.com/portfolio/
djh77vrijdag 15 juni 2018 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:51 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

4.5% is netto wel erg mager. Looptijd tot 5 jaar en nog geen zicht op afschrijvingen. Er hoeft maar een heel klein gedeelte afgeschreven te worden en je rendement is snel 0.
Risico valt mee door de grote spreiding. Bij 1000 euro investeer je 2 euro per Lening. Bovendien zijn ze al een tijd bezig en nog geen default. Ook Fijn is het automatisch herinvesteren waardoor je geen renteverlies hebt bij een terug betaling.
Mynheer007vrijdag 15 juni 2018 @ 19:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:56 schreef djh77 het volgende:

[..]

Risico valt mee door de grote spreiding. Bij 1000 euro investeer je 2 euro per Lening. Bovendien zijn ze al een tijd bezig en nog geen default. Ook Fijn is het automatisch herinvesteren waardoor je geen renteverlies hebt bij een terug betaling.
De spreiding mag dan wel prima zijn, maar het blijft maar de vraag of je winst gaat maken. Ik heb 1000 euro uitstaan, wat gespreid is over een paar honderd leningen. Volgens de statistieken zijn er nog geen problemen. Ik geloof dat eigenlijk niet dat al die honderden mensen netjes op tijd betalen. Lijkt me eerder dat ze net zoals GvE in haar begindagen defaults uit eigen zak betaalt om zo vertrouwen te kweken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mynheer007 op 15-06-2018 19:17:17 ]
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 19:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:51 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

4.5% is netto wel erg mager. Looptijd tot 5 jaar en nog geen zicht op afschrijvingen. Er hoeft maar een heel klein gedeelte afgeschreven te worden en je rendement is snel 0.
Er zijn op dit moment 500 leningen openstaand. Als je er 1000 euro in stopt dan is het risico per individuele investering om en nabij de 2 euro. Dan moeten er 22 leningen afgeschreven worden voordat je een rendement van 0 hebt. Als ik hier rond kijk dan lopen hier genoeg mensen rond die bij de hoger rendement financieringen (SiG, GVE, KOM) riant meer verloren zijn. Tot op heden is de kans op vervroegde aflossingen hoger dan op defaults.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 19:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 19:04 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

De spreiding mag dan wel prima zijn, maar het blijft maar de vraag of je winst gaat maken. Ik heb 1000 euro uitstaan, wat gespreid is over een paar honderd leningen. Volgens de statistieken zijn er nog geen problemen. Ik geloof dat eigenlijk niet dat al die honderden mensen netjes op tijd betalen. Lijkt me eerder dat ze net zoals GvE in haar begindagen defaults uit eigen zak betaalt om zo vertrouwen te kweken.
Bij de gemiddelde financiering van 500 euro is dat 115 euro per maand. Om heel eerlijk te zijn vermoed ik niet dat hier heel veel wanbetalers tussen kunnen zitten die gezien vaste contracten e.d. er niet uit komen. Voor de papertrail deze vraag gewoon even bij de dames en heren van L&S neergelegd.
Crowdfunder99vrijdag 15 juni 2018 @ 19:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 17:52 schreef djh77 het volgende:
Update FNC:

Bruidsmodeketen (C) - Openstaand : 56.12%

[..]

Manage (A) - Openstaand : 55.53%

[..]

Groothandel (D) - Openstaand : 92.54%

[..]

Eetcafť & Frituur (E) - Openstaand : 58.07%

[..]

Behang & Schilderbedrijf (D) - Openstaand : 69.25%

[..]

SPOILER
Payroll Bedrijf (C) -Openstaand : 84.02%

[..]

Onderhoudsbedrijf Hefbruggen (E) - Openstaand : 100%

[..]

Stucadoors (C) - Openstaand : 55.14% (Meer dan 1 jaar achterstand

[..]

Timmerwerken & onderhoud (E) - Openstaand : 53.20% (meer dan 1 jaar achterstand)

[..]

uitzendprojecten (A) - Openstaand : 35.05%

[..]

Is deze informatie ook ergens te achterhalen op de site van FNC of hoe kom je hier aan ?
crowdiefundervrijdag 15 juni 2018 @ 19:38
Ik kreeg vandaag ook de mail, ze sturen elke maand een overzicht van de projecten in de problemen.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 19:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 19:38 schreef crowdiefunder het volgende:
Ik kreeg vandaag ook de mail, ze sturen elke maand een overzicht van de projecten in de problemen.
Die waar Jij in zit of alles
plesnervrijdag 15 juni 2018 @ 19:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 19:40 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Die waar Jij in zit of alles
Je ontvangt alleen informatie omtrent projecten met een achterstand waarbij jezelf in hebt geinvesteerd.
Beljackvrijdag 15 juni 2018 @ 19:49
Kreeg net een goed nieuws email van One planet crowd toegezonden, over hoe goed het gaat en dat Elon Musk in een Urker zonnepanelenbedrijf gaat investeren.
En dat zelfs WakaWaka sterk groeide tot aan het faillissement en al aan een doorstart wordt gedacht. Omdat ze vragen om feedback op hun mail leidde dat tot de volgende reactie van mij:

SPOILER
Beste Oneplanetcrowd,
Ik heb twee investeringen bij jullie gedaan. Een in RG Plastic Recycling en een tweede in WakaWaka. Hoe het met beiden is vergaan weten jullie net zo goed als ik. Ik heb bij geen andere crowdfunding platform zo een slechte track record meegemaakt.
Om dan in deze nieuwsbrief vrolijk te lezen dat WakaWaka het volle vertrouwen heeft in een doorstart, komt bij mij aan als een koude douche. Een doorstart??!! Oftewel de vele leninggevers via Oneplanetcrowd kunnen naar (een groot deel maar meer waarschijnlijk al) hun centen fluiten. Godzijdank dat ik ondanks jullie herhaalde verzoeken niet had besloten ze om te zetten in aandelen!!!
Hoe durven jullie een zo ernstige zaak voor een crowdfunding platform op zo een positieve wijze te schetsen, zonder een ogenblik stil te staan bij degenen die jullie pitch vertrouwd hebben en hun geld via jullie uitgeleend hebben. Dat vergt echt lef moet ik zeggen. En dan wel melden dat wij in onze berichtgeving over het faillissement terughoudend moeten zijn.
Enige nuancering of terughoudenheid hierbij had jullie niet misstaan lijkt mij.
Ik vind dit echt stuitend en wilde jullie dat laten weten ook.
Ben benieuwd hoe jullie zoiets kunnen goed praten.
Het zal duidelijk mijn vertrouwen zijn jullie kwijt.
Gr.
Ben benieuwd hoe ze reageren.
DeGewoneManvrijdag 15 juni 2018 @ 20:39
Update FNC:

Onderhoud aan Eigen Vastgoed (D) - Openstaand: 11.14%
quote:
De incasso van mei is niet geslaagd. Wij hebben contact gehad met de kredietnemer en hebben een betalingstoezegging mogen ontvangen voor de nieuwe incasso. De kredietnemer verontschuldigd zich hiervoor en gaf aan dat vanaf juli de incasso's steeds zullen slagen.
Promotie Actie Supermarkt (D) - Openstaand: 44.55%
quote:
De incasso van mei is niet geslaagd. Wij staan in nauw contact met de kredietnemer en hebben een betaalafspraak met hem gemaakt. De achterstallige termijn zal in 2 termijnen worden voldaan waarvan wij reeds de eerste betaling hebben mogen ontvangen. Wij blijven dit nauwgezet volgen zodat de kredietnemer deze betaalafspraken ook nakomt.
Voorraadvergroting Primera (D) - Openstaand: 75.88%
quote:
De achterstand is in mei weer opgelopen omdat de incasso mislukt is. Wij hebben vervolgens op verschillende manieren contact gezocht met de Kredietnemer. Wij hebben hem ťťn keer telefonisch weten te spreken. In het telefoongesprek gaf hij aan in een zeer problematische situatie te bevinden. Hij zou dagelijks gebeld worden door schuldeisers en zijn faillissement zou zijn aangevraagd. Tegelijkertijd was hij bezig het faillissement te voorkomen door zijn andere onderneming te verkopen. Wij hebben inmiddels gezien dat zijn faillissement is uitgesproken op 12 juni 2018. Wij zullen onze vordering indienen bij de curator. Tevens zullen wij onderzoek doen naar de zaak die is overgedragen.
Bedrijfsovername IJsproducent (C) - Openstaand: 77.72%
quote:
De incasso van mei is niet geslaagd. Wij hebben een betalingstoezegging ontvangen om de achterstallige termijn te ontvangen voor de volgende incasso. Wij volgen dit nauwgezet op zodat de afspraken nageleefd worden.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 21:00
Zijn er mensen aanwezig die CF actief gebruiken voor hun strategie om financieel onafhankelijk te worden?
Dwarsindewegvrijdag 15 juni 2018 @ 21:00
Update van KoM over de wijnhandel:

Beste investeerders,
De ondernemer heeft zich de afgelopen periode aan de betalingsafspraken gehouden. Inmiddels zijn er weer drie termijnen voldaan. Gisteren is aan de deelnemers in de procedure vanuit de Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat naar rato van hun investering uitgekeerd. Met deze laatste uikering is inmiddels 18% van de restschuld verhaald op ondernemer. Rijnland gerechtsdeurwaarder meldt daarentegen dat het echtpaar ** alsnog is toegelaten tot de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Het restant van de vordering (nog 70% van de oorspronkelijke hoofdsom) is ingediend bij de bewindvoerder. Zodra bekend is hoe het proces zich vanaf nu voortzet, meldt KOM zich weer.
Ron1986vrijdag 15 juni 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 21:00 schreef investeerdertje het volgende:
Zijn er mensen aanwezig die CF actief gebruiken voor hun strategie om financieel onafhankelijk te worden?
Ja, dat is wel mijn uiterlijk doel om 5 tot 10 jaar eerder met pensioen te kunnen.

Tevens heb ik daarnaast ook aandelen, fondsen en wil ik in een later stadium aan fysiek vastgoed beginnen.

Het geld uit crowdfunding probeer ik vrijwel direct te herinvesteren plus extra nieuw geld.

Wel zit ik net iets boven de AFM regel op dit moment pak en beet 16%.

In elk project heb ik het minimale bedrag zitten op 3 eerste projecten naar maar ook niet veel meer. En probeer een juiste mix te hebben van sectoren risico en platformen (ook in het buitenland).

GvE heeft op dit moment de zwaarste weging, daar stop ik even mee zodat ik ook bij ander kan inleggen.

Funding Circle weet ik niet wat ik daar mee aan moet wellicht de Duitse een keer proberen bij de NL versie te veel onduidelijkheid en zekerheden. Overigens wel een paar projectjes daar lopen.

Collin vind ik de inleg te hoog om goed risico’s te kunnen spreiden.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 22:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 21:27 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Ja, dat is wel mijn uiterlijk doel om 5 tot 10 jaar eerder met pensioen te kunnen.

Tevens heb ik daarnaast ook aandelen, fondsen en wil ik in een later stadium aan fysiek vastgoed beginnen.

Het geld uit crowdfunding probeer ik vrijwel direct te herinvesteren plus extra nieuw geld.

Wel zit ik net iets boven de AFM regel op dit moment pak en beet 16%.

In elk project heb ik het minimale bedrag zitten op 3 eerste projecten naar maar ook niet veel meer. En probeer een juiste mix te hebben van sectoren risico en platformen (ook in het buitenland).

GvE heeft op dit moment de zwaarste weging, daar stop ik even mee zodat ik ook bij ander kan inleggen.

Funding Circle weet ik niet wat ik daar mee aan moet wellicht de Duitse een keer proberen bij de NL versie te veel onduidelijkheid en zekerheden. Overigens wel een paar projectjes daar lopen.

Collin vind ik de inleg te hoog om goed risico's te kunnen spreiden.
heeft collin niet een minimum van 100 euro net als meer platformen?

Maar oke, ik ben dus niet de enige met dit doel :)
crowdiefundervrijdag 15 juni 2018 @ 22:14
Nee Collin en capital circle hebben minimaal 500 euro. Hcn heeft 250.
investeerdertjevrijdag 15 juni 2018 @ 23:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 22:14 schreef crowdiefunder het volgende:
Nee Collin en capital circle hebben minimaal 500 euro. Hcn heeft 250.
Ah, meende 100. Maar heb ook eigenlijk alleen via Knab bij Collin
djh77zaterdag 16 juni 2018 @ 05:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 22:14 schreef crowdiefunder het volgende:
Nee Collin en capital circle hebben minimaal 500 euro. Hcn heeft 250.
SiG, Bouwaandeel en Newfunding hebben ook 250 als minimum. Crowdestate meestal 500, soms 1000
najra1990zaterdag 16 juni 2018 @ 08:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 21:00 schreef investeerdertje het volgende:
Zijn er mensen aanwezig die CF actief gebruiken voor hun strategie om financieel onafhankelijk te worden?
Jup, ook ik ben daar actief mee bezig
dubbeltjezzaterdag 16 juni 2018 @ 09:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 21:00 schreef investeerdertje het volgende:
Zijn er mensen aanwezig die CF actief gebruiken voor hun strategie om financieel onafhankelijk te worden?
Jazeker. Via crowdfunding bouw ik een fundamenteel bedrag op om tussen FO en AOW/pensioen van te leven. Daarnaast doe ik ook andere dingen zoals zorgen dat het huis afbetaald is, consuminderen/ontspullen, een meer zelfvoorzienende lifestyle, sjacheren (handeltjes wandeltjes en dienstbaarheden) en kamerverhuur.

Ik word overal steeds meer bedreven in en vind het erg leuk om mee bezig te zijn. Het FO worden is voor mij een lifestyle geworden. Terugkijkend begon het met mss wel met beginnen te crowdfunden in 2011.

Als single kan ik daarin doen en laten wat ik wil. Gisteren moest ik ergens een fiets ophalen. 4 uur onderweg terug gefietst (een ander had de trein gepakt met de fiets). Lunchen onderweg was natuurlijk sowieso uit den boze. Dus eigen drinken en eten mee. Ik ben dus al aardig vrekkig geworden (lees: kosten bewust ;-) )

[ Bericht 17% gewijzigd door dubbeltjez op 16-06-2018 09:32:04 ]
crowdiefunderzaterdag 16 juni 2018 @ 09:27
Ik zit ook wel boven de richtlijn van de afm, denk 25% in CF. Daarnaast los ik af op de hypotheek en hou ik het gewoon op een spaarrekening. Aandelen e.d. vind ik nu wat aan de dure kant.

Voor mijn dochter "spaar" ik de kinderbijslag via Triodos fair share fund.

Consuminderen krijg ik er hier thuis niet doorheen :)

[ Bericht 12% gewijzigd door crowdiefunder op 16-06-2018 09:39:27 ]
Frandderouwzaterdag 16 juni 2018 @ 09:43
Ben inmiddels FO.

Vanaf mijn eerste loonsverhoging de helft altijd opzij gezet. Later zelfs 80% van iedere verhoging. Dan gaat het hard. Het mes snijdt aan twee kanten dan. Als je minder uitgeeft heb je ook minder nodig om FO te zijn. Het meeste verdien je door het niet uit te geven.

Het is de boodschap die ik zoveel mogelijk probeer mee te geven aan mensen aan het begin van hun loopbaan. Dan beslis je of je mee gaat rennen in het meer, meer en nog meer spelletje en je jezelf op laat hangen aan financiŽle verplichtingen. Kies je de andere weg, dan voel je je vrijer en ben je uiteindelijk zelfs FO. :-)
Gijsbertuszaterdag 16 juni 2018 @ 09:43
SPOILER
Voorfinanciering Debiteuren - m.n. Overheid

Wij hebben de conclusie van antwoord van de Advocaat van de heer van den Berk mogen ontvangen. Deze is grotendeels in lijn met hetgeen eerder is gesteld door de heer van den Berk. Vanwege de aankomende Rechtszaak zullen wij momenteel niet ingaan op de dagvaarding en conclusie van antwoord. Tevens hebben wij van de Rechtbank te Amsterdam mogen vernemen dat in kwartaal 3 van 2018 de comparitie van partijen zal plaatsvinden. Dit betekent dat Funding Circle, namens de investeerders, en de heer van den Berk op dat moment naar de Rechtbank moeten om nadere uitleg te geven over de casus en naar alle waarschijnlijkheid zullen wij nog een maal in de gelegenheid worden gesteld om tot een oplossing te komen. Funding Circle ziet slechts twee mogelijke oplossingen: Of wij komen tot een betalingsregeling met de heer van den Berk op de zitting waarbij wij uiteraard zullen verlangen dat de gehele vordering inclusief rente wordt voldaan, of wij zullen de Rechter om een vonnis vragen. Er zal nu geruime tijd geen nieuwe update komen, in afwachting van de zitting. Indien de exacte zittingsdatum bekend is, zullen wij dat wel mededelen. Update: De zittingdatum voor de comparitie van partijen is bepaald op 18 juli 2018. Wij zullen deze maand het dossier met onze Advocaat voorbereiden zodat we voorbereid naar de zitting gaan.
Ben benieuwd wat hier uitkomt. Ondernemer zit nu op de helft van de lening.
Gijsbertuszaterdag 16 juni 2018 @ 09:49
Ben nog lang geen FO, maar heb het gevoel dat ik wel zo kan leven. Voor onverwachte uitgaven een aardige buffer opgebouwd. Met crowdfunding investeer ik het bedrag wat ik maandelijks ook ontvang, mits de projecten daar naar zijn. Maandelijks leg ik een bedrag in op mijn eigen beheerde beleggingsportefeuille en een deel naar de spaarrekening. De komende jaren wil ik nog wel aanpassingen doen binnen het huis; dakkapel, nieuwe keuken, CV ketel..

Dit forum voor crowdfunding helpt mij echt. Zo heb ik wat informatie via andere fora ingewonnen voor het beleggen. Een echte big spender ben ik nooit geweest, tevens werkzaam in de financiele sector, wellicht helpt dat ook om nooit in geld problemen te komen.
ETphonehomezaterdag 16 juni 2018 @ 10:55
Voor de liefhebbers van een gokje komt er weer een pareltje aan op KoM:
SPOILER
Samenvatting: starter in de horeca, neemt locatie over die een huidige omzet heeft van ruim 200K. Hij begroot voor dit jaar (1-7 t/m 31-12) een omzet van 350K, voor volgend jaar ruim 1Mio.
Winst na belasting volgend jaar 366K, toename E.V. volgend jaar 60K.
Wel prettig dat finstage de waarde van de zekerheden kwantificeerd: inventaris geschat op 6K, voorraad op 2K. H.A. van morele waarde.

Onderneming richt zich op de top van het hoge segment...

Wat mij betreft een project met een levensverwachting van max. 1 jaar.
Frandderouwzaterdag 16 juni 2018 @ 11:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 10:55 schreef ETphonehome het volgende:
Onderneming richt zich op de top van het hoge segment...

Wat mij betreft een project met een levensverwachting van max. 1 jaar.
De onlosmakelijke hogere prijzen maken duidelijk dat er gekozen wordt voor het hogere segment.
Een grote groep die het concept eveneens aanspreekt op dinsdag, woensdag en donderdag zijn studenten uit Rotterdam.

8)7 _O-
investeerdertjezaterdag 16 juni 2018 @ 11:51
Ik vind het prettig om te lezen hoe andere mensen met financieel onafhankelijk worden bezig zijn. Ikzelf ben er, anders vroeg ik het waarschijnlijk niet, ook mee bezig. Voor mijn berekeningen hiervan houd ik alleen rekening met crowdfunding. Ik heb hiernaast wel belegd in fondsen en ik spaar natuurlijk (ik spaar de afschrijving van al mijn meubels e.d. elke maand).

Mijn eerste doel van mijn crowdfunding portefeuille is om zo spoedig mogelijk hypotheek vrij te zijn. Dit doel komt al aardig in zicht. Hierna is het doel om de maandelijkse boodschappen er van te kunnen gaan betalen. Ik vond het te lastig om mijzelf gemotiveerd te houden, en mijn partner te overtuigen, om deze levenswijze aan te gaan nemen als ik in een keer voor 3000 euro rendement per maand ging investeren. Daarom heb ik besloten om dit in stapjes te doen, dat maakt het allemaal iets overzichtelijker als je het mij vraagt :)
dubbeltjezzaterdag 16 juni 2018 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 11:51 schreef investeerdertje het volgende:
Ik vind het prettig om te lezen hoe andere mensen met financieel onafhankelijk worden bezig zijn. Ikzelf ben er, anders vroeg ik het waarschijnlijk niet, ook mee bezig. Voor mijn berekeningen hiervan houd ik alleen rekening met crowdfunding. Ik heb hiernaast wel belegd in fondsen en ik spaar natuurlijk (ik spaar de afschrijving van al mijn meubels e.d. elke maand).

Mijn eerste doel van mijn crowdfunding portefeuille is om zo spoedig mogelijk hypotheek vrij te zijn. Dit doel komt al aardig in zicht. Hierna is het doel om de maandelijkse boodschappen er van te kunnen gaan betalen. Ik vond het te lastig om mijzelf gemotiveerd te houden, en mijn partner te overtuigen, om deze levenswijze aan te gaan nemen als ik in een keer voor 3000 euro rendement per maand ging investeren. Daarom heb ik besloten om dit in stapjes te doen, dat maakt het allemaal iets overzichtelijker als je het mij vraagt :)
Al hartstikke goed bezig dus!
Ik merk zelf dat ik in alles steeds een stapje verder ga.
Nu heb ik bijvoorbeeld bedacht om een apart crowdfunding potje te maken van buitenlandse platforms (zoals mintos) om daar net zo lang in te investeren en te herinvesten in kleine stapjes, tot ik van het rendement mijn boodschappen kan doen (circa 200-250,- per maand). Ik spreid over meerdere platforms aangezien ik wel een gevaar in die buitenlandse platforms zie. Zodra het bedrag gehaald is - en het gaat veel sneller dan verwacht-, zal ik een extra buffertje maken en/of het surplus een andere bestemming gaan geven. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een platform omvalt en ik mijn geld daar kwijt ben.
impact9zaterdag 16 juni 2018 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 10:55 schreef ETphonehome het volgende:
Voor de liefhebbers van een gokje komt er weer een pareltje aan op KoM:
SPOILER
Samenvatting: starter in de horeca, neemt locatie over die een huidige omzet heeft van ruim 200K. Hij begroot voor dit jaar (1-7 t/m 31-12) een omzet van 350K, voor volgend jaar ruim 1Mio.
Winst na belasting volgend jaar 366K, toename E.V. volgend jaar 60K.
Wel prettig dat finstage de waarde van de zekerheden kwantificeerd: inventaris geschat op 6K, voorraad op 2K. H.A. van morele waarde.

Onderneming richt zich op de top van het hoge segment...

Wat mij betreft een project met een levensverwachting van max. 1 jaar.
Deze tent gaat niet eens open.
Echt ronduit belachelijk dat dit online komt
jsuijkerzaterdag 16 juni 2018 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 11:51 schreef investeerdertje het volgende:
Ik vind het prettig om te lezen hoe andere mensen met financieel onafhankelijk worden bezig zijn. Ikzelf ben er, anders vroeg ik het waarschijnlijk niet, ook mee bezig. Voor mijn berekeningen hiervan houd ik alleen rekening met crowdfunding. Ik heb hiernaast wel belegd in fondsen en ik spaar natuurlijk (ik spaar de afschrijving van al mijn meubels e.d. elke maand).

Mijn eerste doel van mijn crowdfunding portefeuille is om zo spoedig mogelijk hypotheek vrij te zijn. Dit doel komt al aardig in zicht. Hierna is het doel om de maandelijkse boodschappen er van te kunnen gaan betalen. Ik vond het te lastig om mijzelf gemotiveerd te houden, en mijn partner te overtuigen, om deze levenswijze aan te gaan nemen als ik in een keer voor 3000 euro rendement per maand ging investeren. Daarom heb ik besloten om dit in stapjes te doen, dat maakt het allemaal iets overzichtelijker als je het mij vraagt :)
Geen idee of je het al volgt maar op tweakers is er een heel topic over.
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1799895/223

Verder vind ik je approach wel apart door zo op crowdfunding te focussen. Je weet dat de up beperkt is (max de rente waarvoor je het wegzet) en de down ook gewoon gehele bedrag kwijt (ik vind de recovery bizar slecht).
Fondsen hebben in theorie geen max en een vergelijkbare down (zolang je het gewoon basic houdt)

Waarom kies je er dan voor dat je focust op crowdfunding? In je voorbeeld van je boodschappen, kijk je dan alleen naar de ontvangen rente en investeer je de aflossing opnieuw (vermoed ik)? Zo niet hoe zie je dit na ong 5jaar wanneer de projecten afgelopen zijn? Zo wel wat als er geen geschikte projecten zijn die maand? En hou je rekening met defaults?
investeerdertjezaterdag 16 juni 2018 @ 15:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 14:58 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Geen idee of je het al volgt maar op tweakers is er een heel topic over.
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1799895/223

Verder vind ik je approach wel apart door zo op crowdfunding te focussen. Je weet dat de up beperkt is (max de rente waarvoor je het wegzet) en de down ook gewoon gehele bedrag kwijt (ik vind de recovery bizar slecht).
Fondsen hebben in theorie geen max en een vergelijkbare down (zolang je het gewoon basic houdt)

Waarom kies je er dan voor dat je focust op crowdfunding? In je voorbeeld van je boodschappen, kijk je dan alleen naar de ontvangen rente en investeer je de aflossing opnieuw (vermoed ik)? Zo niet hoe zie je dit na ong 5jaar wanneer de projecten afgelopen zijn? Zo wel wat als er geen geschikte projecten zijn die maand? En hou je rekening met defaults?
Lekker toontje in je bericht.
obligatairezaterdag 16 juni 2018 @ 15:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 18:52 schreef djh77 het volgende:

[..]

CuraÁao heeft geen link met het bedrijf achter Perron, Collins en daan&lot: http://www.immensus.com/portfolio/
Klopt en dat bedoelde ik ook niet te zeggen (al leek het er wel op :)) De mensen achter het Curacao project hebben ook meerdere bedrijven en activiteiten , vandaar dat ik er een bescheiden bedrag in heb gestoken.
obligatairezaterdag 16 juni 2018 @ 15:27
[quote]0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 11:51 schreef investeerdertje het volgende:
Ik vind het prettig om te lezen hoe andere mensen met financieel onafhankelijk worden bezig zijn. Ikzelf ben er, anders vroeg ik het waarschijnlijk niet, ook mee bezig. Voor mijn berekeningen hiervan houd ik alleen rekening met crowdfunding. Ik heb hiernaast wel belegd in fondsen en ik spaar natuurlijk (ik spaar de afschrijving van al mijn meubels e.d. elke maand).

.

[ Bericht 9% gewijzigd door obligataire op 16-06-2018 20:28:56 ]
jsuijkerzaterdag 16 juni 2018 @ 15:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 15:13 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Lekker toontje in je bericht.
Ik zeg alleen dat ik je approach apart vind en vraag naar je gedachtegang in specifieke gevallen. Geen flauw idee wat je met dat toontje bedoelt
investeerdertjezaterdag 16 juni 2018 @ 16:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 15:50 schreef jsuijker het volgende:

[..]

Ik zeg alleen dat ik je approach apart vind en vraag naar je gedachtegang in specifieke gevallen. Geen flauw idee wat je met dat toontje bedoelt
Je post komt aardig belerend over. Ik zou vanavond even uitgebreider reageren wat mijn volledige strategie is
crowdiefunderzaterdag 16 juni 2018 @ 17:13
Ik lees ook al jaren mee op tweakers, echter is iedereen daar verontwaardigd als je aangeeft > 1000 euro per maand aan boodschappen doet en > 500 euro per maand aan kleding. Er blijft nog over om te investeren en af te lossen, duurt de weg alleen wat langer maar dat is ook prima. Als je partner niet het fo gedachte heeft moet je maar een middenweg nemen.
investeerdertjezaterdag 16 juni 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 17:13 schreef crowdiefunder het volgende:
Ik lees ook al jaren mee op tweakers, echter is iedereen daar verontwaardigd als je aangeeft > 1000 euro per maand aan boodschappen doet en > 500 euro per maand aan kleding. Er blijft nog over om te investeren en af te lossen, duurt de weg alleen wat langer maar dat is ook prima. Als je partner niet het fo gedachte heeft moet je maar een middenweg nemen.
Precies de reden waarom ik niet van het topic op tweakers houd. Behoorlijk doorgeslagen.
jsuijkerzaterdag 16 juni 2018 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 17:13 schreef crowdiefunder het volgende:
Ik lees ook al jaren mee op tweakers, echter is iedereen daar verontwaardigd als je aangeeft > 1000 euro per maand aan boodschappen doet en > 500 euro per maand aan kleding. Er blijft nog over om te investeren en af te lossen, duurt de weg alleen wat langer maar dat is ook prima. Als je partner niet het fo gedachte heeft moet je maar een middenweg nemen.
Het is voor veel daar inderdaad een race to the bottom.
Er zitten toch ook wel een aantal tussen die het interessant aanpakken en een behoorlijk NW en cashflow hebben (vooral degene met vastgoed).
Maar zo nu en dan is het inderdaad een terugkerende discussie dat elke uitgave te veel is.
Wat ander geluid zou het interessant houden voor meerderen en ik vind persoonlijk dat bij het vergaren van inkomsten (vooral via beleggen) snel wordt afgekapt door mods.
Maar (naar mijn weten) bij gebrek aan andere fora wel leuk om te volgen
crowdiefunderzaterdag 16 juni 2018 @ 17:48
Ik volg het ook altijd, al is het maar voor de inspiratie.
OOSTzaterdag 16 juni 2018 @ 18:02
Het zat er natuurlijk aan te komen maar Mondygo is failliet. Van de projecten die ik nog heb zal het nu wachten zijn tot Wingman gaat.
TisIkzaterdag 16 juni 2018 @ 18:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 21:00 schreef investeerdertje het volgende:
Zijn er mensen aanwezig die CF actief gebruiken voor hun strategie om financieel onafhankelijk te worden?
Ik gebruik crowdfunding om financieel onafhankelijk te blijven.
Daarbij is het aandeel crowdfunding redelijke beperkt (~10%).
Regel 1, 2 en 3 van goed beleggen zijn m.i. sowieso spreiden, spreiden en spreiden en crowdfunding zie ik nog steeds als risicovol en redelijk experimenteel.
Er zijn trouwens heel goede blogs/websites over hoe financieel onafhankelijk te worden en te blijven.
peterczondag 17 juni 2018 @ 12:21
https://www.sprout.nl/art(...)ampaign=nbr_20180617

Sprout Wakawaka
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 08:05
Lender&Spender heeft hun platform geupdate. In het dashboard is nu zichtbaar dat er 0,72% is met een achterstand van 1 betalingstermijn.

Overigens ben ik niet tevreden over dit dashboard (geen overzicht toekomstige terugbetalingen etc.).
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 08:23
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:05 schreef investeerdertje het volgende:
Lender&Spender heeft hun platform geupdate. In het dashboard is nu zichtbaar dat er 0,72% is met een achterstand van 1 betalingstermijn.

Overigens ben ik niet tevreden over dit dashboard (geen overzicht toekomstige terugbetalingen etc.).
Lijkt wel of ze iets hebben aangepast. Afgelopen weekend had ik nog een .csv export kunnen maken met de te verwachting betalingen, maar kan hem nu niet meer maken/vinden. Excel was helemaal beroerd die maakte er allerlei verkeerde getallen van.

Inderdaad bij mij staat er ook 0,72% achterstand nu.
Ben enkel begonnen voor die 10 euro bonus daar, met het minimum bedrag. Voor de rest is de rente gewoonweg te laag vind ik.
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 08:25
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:23 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Lijk wel of ze iets hebben aangepast. Afgelopen weekend had ik nog een .csv export kunnen maken met de te verwachting betalingen, maar kan hem nu niet meer maken/vinden. Excel was helemaal beroerd die maakte er allerlei verkeerde getallen van.

Inderdaad bij mij staat er ook 0,72% achterstand nu.
Ben enkel begonnen voor die 10 euro bonus daar, met het minimum bedrag. Voor de rest is de rente gewoonweg te laag vind ik.
Overigens is de grafiek ook niet meer informatief. Zo maar eens contact met ze opnemen
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 08:29
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:25 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Overigens is de grafiek ook niet meer informatief. Zo maar eens contact met ze opnemen
+/- een goede 3 weken geleden was mijn bedrag over 408 leningen gespreid nu over 500.
Dan zou ik toch 0,2% achterstand moeten hebben i.p.v. 0,72% als elk bedrag evenredig gespreid is of vergis ik me?
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 08:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:29 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

+/- een goede 3 weken geleden was mijn bedrag over 408 leningen gespreid nu over 500.
Dan zou ik toch 0,2% achterstand moeten hebben i.p.v. 0,72% als elk bedrag evenredig gespreid is of vergis ik me?
Ik zie nu in het "Mijn vorderingen" aspect dat het bedrag niet evenredig gespreid is, maar dat het procentueel evenredig gespreid is. Dit is niet hoe men het mij ooit aangegeven heeft. Ik ga hier zeker even lastige vragen over stellen. Een van de achterstanden is 10k en een is 7,5k en ik beiden heb ik een vergelijkbaar percentage. Tegenwoordig te zien op de deze pagina
Bengermaandag 18 juni 2018 @ 08:54
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:29 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

+/- een goede 3 weken geleden was mijn bedrag over 408 leningen gespreid nu over 500.
Dan zou ik toch 0,2% achterstand moeten hebben i.p.v. 0,72% als elk bedrag evenredig gespreid is of vergis ik me?
Nee, op het moment dat een achterstand ontstaat wordt de lening niet meer automatisch verdeeld. Je houdt je leningdeel van het moment dat de termijn betaald had moeten worden. Dat dit 0,72% is, is een indicatie dat dit al een tijdje geleden betaald had moeten worden. Dat je dit nu pas ziet zou kunnen betekenen dat het een tijd kan duren voordat een achterstand ook zichtbaar wordt gemaakt in je overzicht.
Dit is wat mij betreft een te complex product voor de crowd. Ze kunnen niet uitleggen hoe het precies in elkaar zit. Dan zouden ze het ook niet moeten verkopen.
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 09:02
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:36 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Ik zie nu in het "Mijn vorderingen" aspect dat het bedrag niet evenredig gespreid is, maar dat het procentueel evenredig gespreid is. Dit is niet hoe men het mij ooit aangegeven heeft. Ik ga hier zeker even lastige vragen over stellen. Een van de achterstanden is 10k en een is 7,5k en ik beiden heb ik een vergelijkbaar percentage. Tegenwoordig te zien op de deze pagina
Als ik bij mijn vorderingen kijk staat 3 drie op achterstand:

SPOILER
25432 0,0037% 2017-11-20 § 5.000 § 4.650,36 5,14% 60 1 termijnbedrag in achterstand § 0
25406 0,0037% 2017-11-08 § 7.500 § 6.975,55 5,14% 60 1 termijnbedrag in achterstand § 0
25353 0,0037% 2017-10-11 § 10.000 § 9.153,32 5,24% 60 1 termijnbedrag in achterstand § 0
Is dit bij jou ook het geval?
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 09:03
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 08:54 schreef Benger het volgende:

[..]

Nee, op het moment dat een achterstand ontstaat wordt de lening niet meer automatisch verdeeld. Je houdt je leningdeel van het moment dat de termijn betaald had moeten worden. Dat dit 0,72% is, is een indicatie dat dit al een tijdje geleden betaald had moeten worden. Dat je dit nu pas ziet zou kunnen betekenen dat het een tijd kan duren voordat een achterstand ook zichtbaar wordt gemaakt in je overzicht.
Dit is wat mij betreft een te complex product voor de crowd. Ze kunnen niet uitleggen hoe het precies in elkaar zit. Dan zouden ze het ook niet moeten verkopen.
Er is maar 1 maand achterstand, dus het tijdje opgebouwd is niet waar. Daarbij is het dus zo dat dit percentage voor elke lening geld, niet alleen voor de defaults. Het is dus geen absolute spreiding in euro's (1000/500 = 2 euro) maar een absolute spreiding in procenten :(

Hierover ook zojuist vragen gesteld.

quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:02 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Als ik bij mijn vorderingen kijk staat 3 drie op achterstand:

SPOILER
25432 0,0037% 2017-11-20 § 5.000 § 4.650,36 5,14% 60 1 termijnbedrag in achterstand § 0
25406 0,0037% 2017-11-08 § 7.500 § 6.975,55 5,14% 60 1 termijnbedrag in achterstand § 0
25353 0,0037% 2017-10-11 § 10.000 § 9.153,32 5,24% 60 1 termijnbedrag in achterstand § 0
Is dit bij jou ook het geval?
Klopt. Dit is bij mij ook het geval.
Bengermaandag 18 juni 2018 @ 09:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:03 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Er is maar 1 maand achterstand, dus het tijdje opgebouwd is niet waar. Daarbij is het dus zo dat dit percentage voor elke lening geld, niet alleen voor de defaults. Het is dus geen absolute spreiding in euro's (1000/500 = 2 euro) maar een absolute spreiding in procenten :(

Hierover ook zojuist vragen gesteld.

[...]
Het lijkt me logisch dat iedereen een evenredig deel van elke lening krijgt. Anders wordt het onmogelijk om het totale uitstaande bedrag te financieren met de inleg van de investeerders. Het sommetje klopt op deze manier. Het is wel misleidend, omdat investeerders de indruk hebben dat hun geld optimaal over de leningen gespreid is, wat dus niet het geval is als er meer geld zit in grotere leenbedragen.
djh77maandag 18 juni 2018 @ 09:16
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:11 schreef Benger het volgende:

[..]

Het lijkt me logisch dat iedereen een evenredig deel van elke lening krijgt. Anders wordt het onmogelijk om het totale uitstaande bedrag te financieren met de inleg van de investeerders. Het sommetje klopt op deze manier. Het is wel misleidend, omdat investeerders de indruk hebben dat hun geld optimaal over de leningen gespreid is, wat dus niet het geval is als er meer geld zit in grotere leenbedragen.
Wat ook vreemd is, is dat je vordering hebt op leningen kan hebben die pas gestart zijn nadat de laatste keer geÔnvesteerd heb. Bij een gemiste betaling is iedereen de dupe. Ook als de investeringsmodus op pauze staat.
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 09:20
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:16 schreef djh77 het volgende:

[..]

Wat ook vreemd is, is dat je vordering hebt op leningen kan hebben die pas gestart zijn nadat de laatste keer geÔnvesteerd heb. Bij een gemiste betaling is iedereen de dupe. Ook als de investeringsmodus op pauze staat.
Dit punt ben ik het zeker mee eens.

quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:11 schreef Benger het volgende:

[..]

Het lijkt me logisch dat iedereen een evenredig deel van elke lening krijgt. Anders wordt het onmogelijk om het totale uitstaande bedrag te financieren met de inleg van de investeerders. Het sommetje klopt op deze manier. Het is wel misleidend, omdat investeerders de indruk hebben dat hun geld optimaal over de leningen gespreid is, wat dus niet het geval is als er meer geld zit in grotere leenbedragen.
En toch heeft men mij letterlijk aangegeven dat ze het bedrag spreiden over alle financieringen. Redelijk bijzonder.
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 09:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:20 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Dit punt ben ik het zeker mee eens.

[..]

En toch heeft men mij letterlijk aangegeven dat ze het bedrag spreiden over alle financieringen. Redelijk bijzonder.
SPOILER
lening 25432 en 25406

Leendoel Grote uitgave
Regio LB
Woning Huurwoning
Burgerlijke staat Partnerschap
Leeftijd hoofdaanvrager 55
Leeftijd medeaanvrager 51

lijken dezelfde personen, gezien de gegevens..?
Beetje vreemd dat dit niet tot een lening gebundeld word dan?
petercmaandag 18 juni 2018 @ 09:44
Op HCN aankondiging van nw Sumo Groningen, 8% 36mnd 285k bedrag,

De franchisegever aan het cashen? Wie is de verkoper?

De recensies van Groningen zijn gemiddeld. De recensies van het restaurant in Hengelo zijn goed, De Tambour en de Waard zijn gewone snackbarren. Kan je ook goed mee verdienen, zondermeer.. Locatie op de vismarkt lijkt altijd oke, alhoewel het terras niet super is. Groningen studentenstad, dus all you can eat past wel.

Wat meer achtergrond info lijkt mij nuttig.

[ Bericht 39% gewijzigd door peterc op 18-06-2018 10:10:16 ]
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:36 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

SPOILER
lening 25432 en 25406

Leendoel Grote uitgave
Regio LB
Woning Huurwoning
Burgerlijke staat Partnerschap
Leeftijd hoofdaanvrager 55
Leeftijd medeaanvrager 51

lijken dezelfde personen, gezien de gegevens..?
Beetje vreemd dat dit niet tot een lening gebundeld word dan?
Er zit 12 dagen tussen, dus ergens lijkt mij dat sterk.
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 10:01
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:52 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Er zit 12 dagen tussen, dus ergens lijkt mij dat sterk.
Naar mijn idee net weer niet transparant genoeg, wekt te veel vragen op..
Welke vragen heb je gesteld trouwens? Heb je een mail gestuurd?
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 10:10
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 10:01 schreef Ron1986 het volgende:

Naar mijn idee net weer niet transparant genoeg, wekt te veel vragen op..
Welke vragen heb je gesteld trouwens? Heb je een mail gestuurd?
SPOILER
Ik heb hen gevraagd waar het grafiek in het dashboard op gebaseerd is (men weet mijn toekomstige investeringen?) en waarom bijvoorbeeld rente betalingen weggehaald zijn
ook gevraagd of toekomstige transacties nog weer terug komen.
Ook verzocht om verheldering betreffende de door hen uitgedragen boodschap (evenveel geld in elk project) vs nu het overzicht (procentueel aandeel van de investeringen)
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 10:01 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Naar mijn idee net weer niet transparant genoeg, wekt te veel vragen op..
Welke vragen heb je gesteld trouwens? Heb je een mail gestuurd?
Ook een antwoord op mijn eerdere vraag gekregen mbt zelf financieren van defaults:

SPOILER
Beste Investeerdertje,

Hartelijk dank voor je vragen. Dit soort feedback is voor ons erg belangrijk om onze
dienstverlening verder te verbeteren. Onderstaand vind je de antwoorden op je
vragen. Mochten er verder nog vragen zijn van jou of van andere forumleden, dan
horen we ze graag via [email protected] of via 085 - 888 81 85.

_Met betrekking tot de vraag of wij eventuele defaults zelf financieren:_
Nee, dit is niet het geval. Door de strikte criteria die wij toepassen zijn er tot
nu toe geen defaults geweest op leningen in de portefeuille. Het komt iedere maand
wel voor dat een handvol mensen een betaling mist (door te weinig saldo op de
rekening). Deze gemiste betalingen worden over het algemeen binnen een maand weer
ingelopen (consumenten krijgen iedere maand salaris en de leningen zijn relatief
klein, daardoor niet te vergelijken met achterstanden op MKB leningen).

Vanmorgen heb je de nieuwe lay-out van het dashboard gezien. Later deze ochtend
volgt hier nog een algemene mail over, maar voor de aanpassing werd door ons - net
als door de andere platformen - een definitie gehanteerd voor achterstanden van 45+
dagen. Om nog transparanter te zijn, hebben we ervoor gekozen om ook de leningen te
laten zien die een betaling hebben gemist en niet binnen 14 dagen alsnog hebben
betaald. Tot op heden worden achterstanden ingelopen, maar we vermelden er voor de
zekerheid bij dat de kans altijd aanwezig is dat leningen in default zullen gaan.
Zeker wanneer de portefeuille groter wordt.

Daarnaast vermelden we erbij dat over bedragen in achterstand vertragingsrente wordt
gerekend, zodat je als investeerder geen rendement misloopt als betalingen later
binnenkomen (uiteraard zolang de leningen niet in default gaan).

_Met betrekking tot het nieuwe dashboard:_
Het lichtblauwe stuk in de grafiek is de opbouw die voortkomt uit je automatische
maandelijkse inleg (vandaar dat we weten wat je gaat inleggen). We zullen hier de
legenda aanpassen, zodat dit duidelijker is. Echter, door je opmerking hebben we
geconstateerd dat er een bug zit in de grafiek op je dashboard wanneer de
investeringsmodus op “Pause” staat en je maandelijks automatisch investeren aan hebt
staan. Dit zullen we vandaag oplossen.

We begrijpen daarnaast de wens om toekomstige betalingen in te zien wanneer de
investeringsmodus op "Pause" staat. We zullen hiervoor later deze week met een goede
oplossing komen.

_Tot slot met betrekking tot de spreiding:_

Elke nieuwe investering wordt gespreid over alle leningen die op het moment van
investeren niet in achterstand zijn. Voor de aanpassing aan de structuur – t/m
gisteren - was het zo dat alle investeringen daarnaast doorlopende verder gespreid
werden. In de nieuwe structuur - die per vandaag actief is – is het zo je
investering alleen verder wordt gespreid wanneer de investeringsmodus op "Play"
staat. De reden voor deze aanpassing is om het in de nabije toekomst mogelijk te
maken om je investering direct op te nemen.

Spreiding gebeurt altijd pro rata / evenredig op basis van uitstaande hoofdsommen.
Aangezien de portefeuille redelijk homogeen is (over het algemeen leningen tussen de
5k en 10k), is je investering goed gespreid en heb je weinig concentratierisico.
Naarmate de portefeuille groeit en je investeringsmodus op “Play” staat, zal dit
concentratierisico alleen maar afnemen.

Met vriendelijke groet,

R L
Lender & Spender
kopersneekmaandag 18 juni 2018 @ 10:53
quote:
12s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:44 schreef peterc het volgende:
Op HCN aankondiging van nw Sumo Groningen, 8% 36mnd 285k bedrag,

De franchisegever aan het cashen? Wie is de verkoper?

De recensies van Groningen zijn gemiddeld. De recensies van het restaurant in Hengelo zijn goed, De Tambour en de Waard zijn gewone snackbarren. Kan je ook goed mee verdienen, zondermeer.. Locatie op de vismarkt lijkt altijd oke, alhoewel het terras niet super is. Groningen studentenstad, dus all you can eat past wel.

Wat meer achtergrond info lijkt mij nuttig.

Wederom lijkt het een ervaren team te zijn dat is samengesteld voor de overname met een forse eigen inbreng. Doen ze toch wel goed lijkt het.

Iemand al een linkje of datum-tijdstip? :)
NaRegenDeZonmaandag 18 juni 2018 @ 12:02
Afgelopen weekend een bezoekje gebracht aan de Beren Bleiswijk om mijn incentive te verzilveren. Leuke tent met goed jong personeel. Ook even met de eigenaar gesproken die inmiddels de Collin lening vervroegd afgelost heeft en ook eigenaar is van een tweede Beren vestiging in Alphen aan de Rijn. Ten tijde van de overname van het filiaal Alpen a/d Rijn is de bank naar hem toegekomen met een mooi financieringsaanbod voor beide vestigingen. Vandaar de vervroegde aflossing van de Collin lening.
Dus Succesvol project dat toen het grootste risico er uit was door de bank is overgenomen. Deels komt dit natuurlijk ook door de goedkope manier dat leningnemers bij Collin vervroegd kunnen aflossen.
djh77maandag 18 juni 2018 @ 12:23
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 10:53 schreef kopersneek het volgende:

[..]

Wederom lijkt het een ervaren team te zijn dat is samengesteld voor de overname met een forse eigen inbreng. Doen ze toch wel goed lijkt het.

Iemand al een linkje of datum-tijdstip? :)
Hij staat open:
https://horecacrowdfundin(...)o-groningen-ea84b5ee
NaRegenDeZonmaandag 18 juni 2018 @ 12:39
quote:
Dank! Zit al voor 2/3 vol. Heb mijn bijdrage dus nog kunnen doen.
kopersneekmaandag 18 juni 2018 @ 12:55
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 12:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dank! Zit al voor 2/3 vol. Heb mijn bijdrage dus nog kunnen doen.
Insgelijks!
NaRegenDeZonmaandag 18 juni 2018 @ 13:01
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 09:50 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Verslag FNC investeerders bijeenkomst 6 juni.
SPOILER
Gisteren de FNC investeerdersavond bezocht. Op zich aardig om de mensen achter het platform te ontmoeten. Op dit moment zijn er al ruim 50 mensen voor Funding Circle NL aan het werk. Totaal werken er 900 mensen voor FNC Global . De avond bestond uit een 3 tal presentaties over achtereenvolgens het bedrijf, werkwijze bij selectie en aanname projecten, en afhandeling van probleemgevallen.

Voor startende investeerders bij FNC gaven de presentaties denk ik een duidelijk beeld van hoe FNC werkt. Het was goed voorbereid en zat gelikt in elkaar. De marketing component was duidelijk vertegenwoordigd. Voor wie de website van het NL maar ook van het UK bedrijf goed gelezen heeft, en ook hier meeleest, was er in de presentaties niet zoveel nieuws te horen.

De aanwezigen zo’n 60 a 70 investeerders waren van te voren gevraagd vragen in te sturen. Vervelend was dat in de Q&A sessie deze vragen nauwelijks aan de orde kwamen. Bovendien was deze Q&A sessie veel te kort. Juist zo’n sessie is interessant om van de vragen van andere mensen en natuurlijk van de antwoorden van FNC te leren. Een gemiste kans. Of was het een bewuste move om lastige vragen te vermijden ?

De vraag (die hier ook erg leeft) over recente cijfers bij een pitch publiceren is wel even aan de orde geweest. Duidelijk is dat Funding Circle hierin bewust een lakse houding in inneemt. Men is van mening dat de investeerder het maar moet doen met de rating van FNC . Hierin zijn de niet gepubliceerde voorlopige cijfers en de indruk van FNC van de bankafschriften van de laatste 3 maanden verwerkt. En daar moeten we het dan maar mee doen. Men is duidelijk aan het voorsorteren voor het UK model waarbij er voor de belegger geÔnvesteerd en gespreid wordt. Dit geeft men ook toe alleen is er nog geen tijdpad voor invoering.
Al met al denk ik een slechte zaak. Immers op dit moment biedt FNC nog de keuze mogelijkheid in projecten aan. Als je dit doet moet je ook zorgen voor recente cijfers! Het is volgens mij, maar ook volgens de AFM onderdeel van de zorgplicht van een platform dit te doen! Dit zou een voorwaarde moeten zijn voor publicatie.
In de bijeenkomst is verder toegezegd dat de schriftelijk gestelde vragen verder schriftelijk beantwoord worden. Verder is gevraagd om deze vragen en antwoorden te delen met alle aanwezigen zodat iedereen hiervan kennis kan nemen en leren van wat er bij andere investeerders leeft.. We zullen ondervinden of deze toezeggingen nagekomen worden.
Tot zover mijn naar ik hoop objectieve maar wel onvolledige verslag.
Inmiddels mail gehad naar aanleiding van de avond, voor diegene die niet aanwezig waren in de mail zat een link naar de presentatie die op de avond gegeven is. http://marketing-resource(...)rsavond_06062018.pdf

SPOILER
Geachte NRDZ,
Hartelijk dank voor uw aanwezigheid bij onze eerste investeerdersavond op woensdag 6 juni. Wij zijn blij u te hebben mogen verwelkomen, en u een kijkje hebben kunnen geven achter de schermen.

Wij hopen dat de presentaties van Jeroen Broekema (Managing Director NL), Thijs Broxterman (Head of Underwriting NL) en Daniel Vergne (Head of Collections and Recoveries NL) voor verduidelijking hebben gezorgd. De presentatie vindt u hier.

Ook willen wij u ook bedanken voor de boeiende discussie. Wij zijn continu op zoek naar tips om beter te begrijpen wat u als investeerder van ons verwacht, zodat wij u beter kunnen bedienen. Wij hopen de vele vragen te hebben kunnen beantwoorden tijdens de presentatie en na afloop tijdens de borrel, en zullen gaandeweg onze FAQ verder uitbreiden.

Uiteraard blijven wij tot uw beschikking en horen wij graag van u.

Hopelijk tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,
Het Funding Circle team
Ook is er een link naar de FAQ geplaatst waar de vragen die schriftelijk gesteld zijn zouden moeten zijn beantwoord. https://www.fundingcircle(...)tent=investorevening
Helaas heb ik moeten constateren dat de FAQ rubriek nog ongeveer gelijk is aan de FAQ voor de investeerdersavond.
Gaandeweg zou men de FAQ verder uitbreiden. Naar het lijkt een mooie term om het beantwoorden van de gestelde vragen op de lange baan te schuiven en voorlopig niet schriftelijk te beantwoorden.
Een vervelende zaak zeker als men schrijft: " Wij zijn continu op zoek naar tips om beter te begrijpen wat u als investeerder van ons verwacht, zodat wij u beter kunnen bedienen."
Overigens dit zijn de vragen die ik schriftelijk voor de bijeenkomst heb ingediend en die tot op heden niet of nauwelijks beantwoord zijn:
SPOILER
Ik zou graag zien dat de volgende vragen aan de orde komen en niet vergeten worden;
• De AFM heeft een onderzoek gedaan naar de project pitches op de diverse CF platformen. De AFM heeft geconstateerd bij de meeste platformen de pitches niet voldoen aan de minimale informatie plicht. Naar ik heb gelezen is naar ieder platform een gedetailleerd rapport met opmerkingen/aanbevelingen gestuurd. Wat gaat Funding Circle met deze opmerkingen van de AFM doen en wanneer kunnen wij als investeerders daar wat van gaan merken.
• Funding Circle kiest ervoor om zijn lening nemers boetevrij te laten aflossen. Dit vind ik als investeerder niet prettig. De volgende effecten treden op.
1. Men lost vervroegd af en stopt met rente betalen en vervolgens kan ik als investeerder 2 tot 5 weken wachten op mijn geld zonder dat ik rente ontvang. Daarna heb ik 2 tot 5 weken nodig om het geld weer in een geschikt project te steken.
2. Om een kort probleem op te lossen gaan lening nemers een lening aan van x jaar en lossen deze in het eerste half jaar af. Dit doet men naar mijn idee bewust om een korte periode van krapte in liquiditeit op te lossen tegen een lage annuÔteit.
Mijn voorstel is om tenminste 2 maanden boete rente in rekening te brengen bij vervroegd aflossen. Beide negatieve effecten worden hierdoor opgelost. Als iemand voor een korte periode geld nodig heeft geeft hij ook een korte periode op en de investeerder wordt schadeloos gesteld voor de periode dat zijn geld “koud” staat.
• Lening nemers lopen wel eens achter met het betalen van hun termijnen. Vanaf welke achterstand gaan lening nemers boete/extra rente betalen over deze achterstand. Vanaf welke achterstandsperiode kan de investeerder rente verwachten.
• Wij zitten nu ruim in 2018. In de meeste gevallen zijn op dit moment de cijfers van 2017 nog niet beschikbaar in de pitch. Dit is niet juist, in 1.5 jaar kan er veel gebeuren met een bedrijf. Is het niet mogelijk om af te spreken dat er na het eerste kwartaal cijfers beschikbaar moeten zijn van het voorafgaande boekjaar?.
• Exit strategie Funding Circle: Ik heb begrepen dat een onderdeel van uw exit strategie is om de administratie en communicatie over te dragen aan een Engels extern bureau. Is dit ook nog het geval als de Brexit zijn beslag krijgt en UK buiten het rechtsgebied van de EU komt te staan. Kan ik als investeerder in dat geval nog steeds de investeringen inzien zo als ik dat nu gewend ben? Dus de gehele internet admin. zoals nu voor de investeerder beschikbaar op de funding circle site? Blijft de voertaal dan NL?

Met vriendelijke groet,
NRDZ
Ben benieuwd wanneer en of de antwoorden nog komen van FNC en dan wel op een wijze dat alle investeerders er kennis van kunnen nemen.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 19-06-2018 13:13:31 ]
leolinedancemaandag 18 juni 2018 @ 17:25
Goed werk van GvE betreffende Noizezz ^O^
obligatairemaandag 18 juni 2018 @ 17:42
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 17:25 schreef leolinedance het volgende:
Goed werk van GvE betreffende Noizezz ^O^
Wat is er te melden?
leolinedancemaandag 18 juni 2018 @ 18:18
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 17:42 schreef obligataire het volgende:

[..]

Wat is er te melden?
SPOILER
De afgelopen maanden hebben we intensief gewerkt aan een oplossing voor de ontstane situatie bij leningen 5075, 5731, 9770, 14569 en 16632, die betrekking hebben op Multi Care Systems (MCS) en Noizezz.
Zoals we in de laatste update hebben gemeld is er een dispuut ontstaan tussen MCS en haar Zweedse toeleverancier Bellman & Symfon (Bellman). Om tot een passende oplossing te komen hebben we gesproken met de betrokken adviseurs en accountants, maar ook hebben we een aantal maal de directie van Bellman bij ons op kantoor gesproken. Gezien de vertrouwelijkheid van de gesprekken hebben we u hier niet eerder over kunnen informeren.
Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat de aandelen van MCS (dus niet Noizezz) zijn verkocht aan Bellman. De activiteiten van MCS worden ondergebracht in Bellman & Symfon Netherlands BV gevestigd te Utrecht. Geldvoorelkaar.nl heeft, mede in het belang van de investeerders, akkoord gegeven op deze verkooptransactie en heeft MCS ontslagen van haar aansprakelijkheid. De volgende voorwaarden zijn overeengekomen:
1. Bij de overdracht van de aandelen is een koopsom betaald ter voldoening van verschillende schuldeisers, waaronder Geldvoorelkaar.nl. Voor wat betreft de betaling aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl is van deze koopsom § 200.000,- beschikbaar. Deze gelden zijn inmiddels ook ontvangen op de rekening van Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl.
2. Het bedrijfspand van waaruit MCS haar activiteiten voerde staat in de verkoop. 75% van de (substantiŽle) overwaarde komt toe aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Het pand is nog niet verkocht, dus op dit moment kunnen wij nog niet aangeven wat de daadwerkelijk te realiseren overwaarde is, maar dit zal naar verwachting een bedrag zijn tussen § 200.000,- en § 300.000,-.
3. De komende 7,5 jaar zal, als onderdeel van de overnamesom, een jaarlijkse royaltybetaling van § 100.000,- uitgekeerd worden aan Eshuis Holding BV. Deze betaling zal door Bellman direct aan de notaris betaald worden, waarna deze de betaling zal doorboeken aan de Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl. In totaal is dit dus een uitkering van § 750.000,-. Het pandrecht op deze toekomstige vordering wordt vastgelegd bij de notaris.
4. De activiteiten, en dus ook de daaraan gerelateerde financieringen van Noizezz, staan los van deze dealstructuur en deze verplichtingen zullen op termijn weer regulier hervat worden. Daarmee zal ook de daarvoor bestemde termijnbetalingen weer regulier op gang komen.
Met bovenstaande afspraken is uw investering geborgd en zal er op termijn ook rendement op uw investering gemaakt worden. De heer Eshuis blijft overigens in privť hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de gemaakte afspraken. Het exacte rendement is op dit moment lastig te berekenen, omdat we bijvoorbeeld de te realiseren overwaarde nog niet weten. Daarnaast moeten we nog vaststellen op welke wijze de uitkeringen aan de 5 leningen worden toegewezen. De laatste leningen zullen een wat langere looptijd kennen dan is overeengekomen, dus ook dat maakt het exacte rendement in deze fase lastig te bepalen.
Het nadeel voor u als investeerder is dus dat u langer moet wachten op de totale rente- en aflossingsverplichtingen.
De voordelen zijn aanmerkelijk groter. Bellman is een solide onderneming die de verplichtingen indirect overneemt. De activiteiten kunnen weer worden hervat en er is sprake van een beter vooruitzicht op continuÔteit.
Daarnaast moeten we ook vaststellen dat er weinig alternatief was. Indien de verkooptransactie niet was doorgegaan, was de continuÔteit van MCS ernstig in gevaar gekomen. Gezien het totaalbelang had het opeisen van de lening tot aanmerkelijke schade kunnen leiden. We zijn dan ook verheugd deze passende oplossing aan te kunnen bieden.
We zullen de komende periode exacter toelichten op welke wijze de betalingen worden hervat en hoe we de reeds ontvangen koopsom en de te ontvangen overwaarde zullen aanwenden. Normaliter zullen de uitkeringen pro rata plaatsvinden. We hopen u hierover snel te kunnen informeren maar er zijn nog een aantal aspecten die we exact moeten berekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan die bedragen die aan Noizezz respectievelijk MCS zijn toe te rekenen.
We hopen u op dit moment naar tevredenheid te hebben geÔnformeerd en spannen ons in u snel een follow-up te geven aangaande de verdere financiŽle afwikkeling.
djh77maandag 18 juni 2018 @ 18:49
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2018 18:18 schreef leolinedance het volgende:

[..]

SPOILER
De afgelopen maanden hebben we intensief gewerkt aan een oplossing voor de ontstane situatie bij leningen 5075, 5731, 9770, 14569 en 16632, die betrekking hebben op Multi Care Systems (MCS) en Noizezz.
Zoals we in de laatste update hebben gemeld is er een dispuut ontstaan tussen MCS en haar Zweedse toeleverancier Bellman & Symfon (Bellman). Om tot een passende oplossing te komen hebben we gesproken met de betrokken adviseurs en accountants, maar ook hebben we een aantal maal de directie van Bellman bij ons op kantoor gesproken. Gezien de vertrouwelijkheid van de gesprekken hebben we u hier niet eerder over kunnen informeren.
Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat de aandelen van MCS (dus niet Noizezz) zijn verkocht aan Bellman. De activiteiten van MCS worden ondergebracht in Bellman & Symfon Netherlands BV gevestigd te Utrecht. Geldvoorelkaar.nl heeft, mede in het belang van de investeerders, akkoord gegeven op deze verkooptransactie en heeft MCS ontslagen van haar aansprakelijkheid. De volgende voorwaarden zijn overeengekomen:
1. Bij de overdracht van de aandelen is een koopsom betaald ter voldoening van verschillende schuldeisers, waaronder Geldvoorelkaar.nl. Voor wat betreft de betaling aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl is van deze koopsom § 200.000,- beschikbaar. Deze gelden zijn inmiddels ook ontvangen op de rekening van Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl.
2. Het bedrijfspand van waaruit MCS haar activiteiten voerde staat in de verkoop. 75% van de (substantiŽle) overwaarde komt toe aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Het pand is nog niet verkocht, dus op dit moment kunnen wij nog niet aangeven wat de daadwerkelijk te realiseren overwaarde is, maar dit zal naar verwachting een bedrag zijn tussen § 200.000,- en § 300.000,-.
3. De komende 7,5 jaar zal, als onderdeel van de overnamesom, een jaarlijkse royaltybetaling van § 100.000,- uitgekeerd worden aan Eshuis Holding BV. Deze betaling zal door Bellman direct aan de notaris betaald worden, waarna deze de betaling zal doorboeken aan de Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl. In totaal is dit dus een uitkering van § 750.000,-. Het pandrecht op deze toekomstige vordering wordt vastgelegd bij de notaris.
4. De activiteiten, en dus ook de daaraan gerelateerde financieringen van Noizezz, staan los van deze dealstructuur en deze verplichtingen zullen op termijn weer regulier hervat worden. Daarmee zal ook de daarvoor bestemde termijnbetalingen weer regulier op gang komen.
Met bovenstaande afspraken is uw investering geborgd en zal er op termijn ook rendement op uw investering gemaakt worden. De heer Eshuis blijft overigens in privť hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de gemaakte afspraken. Het exacte rendement is op dit moment lastig te berekenen, omdat we bijvoorbeeld de te realiseren overwaarde nog niet weten. Daarnaast moeten we nog vaststellen op welke wijze de uitkeringen aan de 5 leningen worden toegewezen. De laatste leningen zullen een wat langere looptijd kennen dan is overeengekomen, dus ook dat maakt het exacte rendement in deze fase lastig te bepalen.
Het nadeel voor u als investeerder is dus dat u langer moet wachten op de totale rente- en aflossingsverplichtingen.
De voordelen zijn aanmerkelijk groter. Bellman is een solide onderneming die de verplichtingen indirect overneemt. De activiteiten kunnen weer worden hervat en er is sprake van een beter vooruitzicht op continuÔteit.
Daarnaast moeten we ook vaststellen dat er weinig alternatief was. Indien de verkooptransactie niet was doorgegaan, was de continuÔteit van MCS ernstig in gevaar gekomen. Gezien het totaalbelang had het opeisen van de lening tot aanmerkelijke schade kunnen leiden. We zijn dan ook verheugd deze passende oplossing aan te kunnen bieden.
We zullen de komende periode exacter toelichten op welke wijze de betalingen worden hervat en hoe we de reeds ontvangen koopsom en de te ontvangen overwaarde zullen aanwenden. Normaliter zullen de uitkeringen pro rata plaatsvinden. We hopen u hierover snel te kunnen informeren maar er zijn nog een aantal aspecten die we exact moeten berekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan die bedragen die aan Noizezz respectievelijk MCS zijn toe te rekenen.
We hopen u op dit moment naar tevredenheid te hebben geÔnformeerd en spannen ons in u snel een follow-up te geven aangaande de verdere financiŽle afwikkeling.
Vreemd, ik heb niets gehoord
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 18:54
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2018 18:49 schreef djh77 het volgende:

[..]

Vreemd, ik heb niets gehoord
Komen geleidelijk aan binnen zoals vaker krijgt een project eerder bericht als de andere. Zou wel met de mailserver te maken hebben, zodat ze geen spam relay hebben ofzo. ik zit in 2, kreeg eerst de ene een half uur later de andere.
aborrenmaandag 18 juni 2018 @ 19:23
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 17:53 schreef aborren het volgende:

[..]

Daar zit ik ook in, maar had geen mail.... even wat verder gekeken: Deze partij heeft meerdere tranches waarvan er dan 1 nu in de problemen zit? Ik zit in #5, benieuwd of dat los staat van elkaar?
LAH geeft bij navraag aan dat de Biogas leningen gewoon van 1 partij zijn, dus (zoals verwacht) alle leningen hier mogelijk door getroffen kunnen zijn. Echter communiceren ze pas bij/rond de terugbetaaldata in de hoop dat het tegen die tijd al opgelost is. Ik hoop het voor en met allen die erin zitten!

[ Bericht 0% gewijzigd door aborren op 18-06-2018 19:23:50 (typo) ]
investeerdertjemaandag 18 juni 2018 @ 19:23
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 19:23 schreef aborren het volgende:

[..]

LAH geeft bij navraag aan dat de Biogas leningen gewoon 1 partij is, dus (zoals verwacht) alle leningen hier mogelijk door getroffen kunnen zijn. Echter communiceren ze pas bij/rond de terugbetaaldata in de hoop dat het tegen die tijd al opgelost is. Ik hoop het voor en met allen die erin zitten!
Ze hebben een aardige recovery track record. Houd hoop!
AQuila360maandag 18 juni 2018 @ 20:33
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 17:25 schreef leolinedance het volgende:
Goed werk van GvE betreffende Noizezz ^O^
Ik heb het mailtje net gekregen dus moet het nog even goed lezen, zat in 4 projecten van ze dus goed nieuws zou mooi zijn.
leolinedancemaandag 18 juni 2018 @ 20:46
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2018 20:33 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik heb het mailtje net gekregen dus moet het nog even goed lezen, zat in 4 projecten van ze dus goed nieuws zou mooi zijn.
Het ziet er naar uit dat je vroeg of laat je geld in ieder geval zult krijgen :)
Frandderouwmaandag 18 juni 2018 @ 20:51
KNAB: Update R&S Paper Converting

SPOILER
We hebben je in onze e-mail van 26 april 2018 beloofd om je op de hoogte te houden over het verloop van het faillissement van R&S Paper Converting. We gaven daarin aan dat we als gevolg van dit faillissement in contact zouden treden met de curator en dat we de borgen zouden aanspreken. In deze e-mail geven we je een nieuwe update over de voortgang.

Reden van het faillissement

De curator geeft in zijn faillissementsverslag, uitgebracht op 11 juni jl. aan dat de installatie en het operationeel maken van de in 2016 aangeschafte Extruder moeizaam is verlopen, kostbaar is geweest en veel tijd in beslag heeft genomen. Op het moment dat de Extruder operationeel was, waren de belangrijkste klanten al overgestapt naar een andere aanbieder. Daardoor heeft R&S Paper Converting deze investering niet terug kunnen verdienen.Verkoop van de Extruder

Zoals bekend is de Extruder aan Knab Crowdfunding verpand. Daarom heeft de beheerafdeling van Collin Crowdfund meermaals contact gehad met de curator. Zo houden we zicht op het verkoopproces. We moeten rekening houden met het feit dat de Belastingdienst een bodemvoorrecht heeft op de aangetroffen bodemzaken, waaronder de Extruder. Ook moeten we rekening houden met een boedelbijdrage van 10% van de verkoopopbrengst.Dit betekent dat wij vooralsnog geen duidelijkheid kunnen geven over de netto-verkoopopbrengst die gebruikt kan worden om de schuld bij Knab Crowdfunding af te lossen. Bovendien claimt de huisbank eveneens een eerste pandrecht te hebben op de Extruder. Hoewel wij beschikken over correspondentie waaruit onzes inziens blijkt dat de huisbank afstand doet van haar pandrecht, wordt dit momenteel door de curator onderzocht.Megan Holding B.V. / Borgen

Megan Holding B.V. (de moedermaatschappij van R&S Paper Converting) is niet betrokken in het faillissement, maar wel hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden bij Knab Crowdfunding. Daarom hebben wij de financiering van Megan Holding B.V. opgezegd en opgeŽist. Vooralsnog is hieraan niet voldaan. Daarom overwegen wij nu verdere rechtsmaatregelen te nemen.We hebben daarnaast contact proberen op te nemen met de borgen en hebben wij de borgen uitgenodigd voor een gesprek. Daar is helaas niet op ingegaan. Ook met betrekking tot de borgen overwegen wij verdere rechtsmaatregelen. We zullen eerst nog een uiterste poging doen om in gesprek te komen.Vervolgstappen

We blijven je op de hoogte houden en informeren je direct als er meer duidelijk is over het verloop van het faillissement. Ook als we meer weten over de gevolgen voor betrokken investeerders, nemen we contact met je op.
obligatairemaandag 18 juni 2018 @ 20:59
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 20:46 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Het ziet er naar uit dat je vroeg of laat je geld in ieder geval zult krijgen :)
Ik begrijp dat er op korte termijn 2 ton te verdelen is. Hetgeen waarschijnlijk naar rato zal worden uitbetaald. Iemand enig idee wat het totaal uitstaande bedrag is van de 5 GvE leningen?
Ron1986maandag 18 juni 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 20:59 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik begrijp dat er op korte termijn 2 ton te verdelen is. Hetgeen waarschijnlijk naar rato zal worden uitbetaald. Iemand enig idee wat het totaal uitstaande bedrag is van de 5 GvE leningen?
SPOILER
https://www.geldvoorelkaa(...)project.aspx?id=9770
https://www.geldvoorelkaa(...)project.aspx?id=5075
https://www.geldvoorelkaa(...)project.aspx?id=5731
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=14569
Die laatste (16632) krijg ik niet voor elkaar maar is 597 ongeveer

Is t/m alle okt 2017 betaald en daarna kwam een jaar aflossingsvrij om daarna weer te hervatten.

eenjongen...maandag 18 juni 2018 @ 21:14
Wat vinden jullie van: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1

Redelijk gezet bedrijf. Mooie winst in 2017. Redelijk goed verhaal. 3 jaar, 9%
obligatairemaandag 18 juni 2018 @ 21:19
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 21:14 schreef eenjongen... het volgende:
Wat vinden jullie van: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1

Redelijk gezet bedrijf. Mooie winst in 2017. Redelijk goed verhaal. 3 jaar, 9%
Je kunt je afvragen hoe hard de activa zijn (en dus ook het eigen vermogen).
De ontwikkelkosten van de robot worden geactiveerd (als bezitting opgevoerd), op zich logisch maar je kunt je afvragen wat dit voor opbrengstwaarde heeft bij een default van het bedrijf.
Ik doe er niet aan mee.
obligatairemaandag 18 juni 2018 @ 21:25
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 21:05 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

SPOILER
https://www.geldvoorelkaa(...)project.aspx?id=9770
https://www.geldvoorelkaa(...)project.aspx?id=5075
https://www.geldvoorelkaa(...)project.aspx?id=5731
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=14569
Die laatste (16632) krijg ik niet voor elkaar maar is 597 ongeveer

Is t/m alle okt 2017 betaald en daarna kwam een jaar aflossingsvrij om daarna weer te hervatten.

OMG wat een schuldenlast o|O . We hebben hier met zijn allen zitten slapen denk ik. Ik kom ruwweg op openstaande hoofdsom 1,7 miljoen, kan er makkelijk een tonnetje naast zitten.
Komt dus neer op ongeveer 12% en dan later nog 15% oid als dat pand verkocht is.
Multichefmaandag 18 juni 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 12:02 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Afgelopen weekend een bezoekje gebracht aan de Beren Bleiswijk om mijn incentive te verzilveren. Leuke tent met goed jong personeel. Ook even met de eigenaar gesproken die inmiddels de Collin lening vervroegd afgelost heeft en ook eigenaar is van een tweede Beren vestiging in Alphen aan de Rijn. Ten tijde van de overname van het filiaal Alpen a/d Rijn is de bank naar hem toegekomen met een mooi financieringsaanbod voor beide vestigingen. Vandaar de vervroegde aflossing van de Collin lening.
Dus Succesvol project dat toen het grootste risico er uit was door de bank is overgenomen. Deels komt dit natuurlijk ook door de goedkope manier dat leningnemers bij Collin vervroegd kunnen aflossen.
Hallo NaRegenDeZon!

Wat leuk om het gesprek wat we hebben gehad hier terug te lezen! Ik lees hier inmiddels al een jaartje dagelijks mee (puur uit interesse in wat er gebeurd in crowdfund land), had hier nog geen bericht gelezen over onze vervroegde aflossing van een paar maanden geleden. Mijn redenatie was dat de combi starter + horeca + geen eigen inbreng hier als te risicovol bestempeld zou zijn en dat Fokkers! dus niet in ons project hadden geinvesteerd. Heel erg leuk om te zien dat ik er dus naast zat! Nogmaals bedankt voor je bijdrage aan de kans die ons is gegeven.
AQuila360maandag 18 juni 2018 @ 22:32
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 21:25 schreef obligataire het volgende:

[..]

OMG wat een schuldenlast o|O . We hebben hier met zijn allen zitten slapen denk ik. Ik kom ruwweg op openstaande hoofdsom 1,7 miljoen, kan er makkelijk een tonnetje naast zitten.
Komt dus neer op ongeveer 12% en dan later nog 15% oid als dat pand verkocht is.
Ook nog 100k per jaar voor 7,5 jaar ofzo en verder moet het andere deel gewoon weer gaan lopen.

Dus niet slecht wat mij betreft.
NaRegenDeZondinsdag 19 juni 2018 @ 09:24
Peter Verhaar op Twitter:
peterverhaar twitterde op maandag 18-06-2018 om 10:59:10 ja,,er, het was wel een aardig platform, dat @SamenInGeld , ga het nu zelf opzetten reageer retweet
Beetje concurrentie voor SIG zou niet gek zijn. Brengen ze misschien eindelijk de admin. en de info bij de projecten op orde. :)
NaRegenDeZondinsdag 19 juni 2018 @ 09:36
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2018 22:11 schreef Multichef het volgende:

[..]

Hallo NaRegenDeZon!

Wat leuk om het gesprek wat we hebben gehad hier terug te lezen! Ik lees hier inmiddels al een jaartje dagelijks mee (puur uit interesse in wat er gebeurd in crowdfund land), had hier nog geen bericht gelezen over onze vervroegde aflossing van een paar maanden geleden. Mijn redenatie was dat de combi starter + horeca + geen eigen inbreng hier als te risicovol bestempeld zou zijn en dat Fokkers! dus niet in ons project hadden geinvesteerd. Heel erg leuk om te zien dat ik er dus naast zat! Nogmaals bedankt voor je bijdrage aan de kans die ons is gegeven.
Jonge starters, zoals jij en je partner, die in de eigen keten hebben gewerkt en een vestiging overnemen vind ik niet zo risicovol. Als het goed is weten die precies waar ze mee in zee gaan en hoe het kunstje werkt. Ik heb daar toch wel een behoorlijk aantal projecten van die me tot nu toe nog niet teleurgesteld hebben.
bleyenburgdinsdag 19 juni 2018 @ 10:01
achterlijk dat ik op FOK moet lezen wat er bij
SPOILER
noizezz
gaande is.
ik zit ook in een van die projecten maar schijnbaar zijn ze dat bij GVE even kwijt of ik sta in de negeerstand.
}:|
ETphonehomedinsdag 19 juni 2018 @ 10:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 10:01 schreef bleyenburg het volgende:
achterlijk dat ik op FOK moet lezen wat er bij
SPOILER
noizezz
gaande is.
ik zit ook in een van die projecten maar schijnbaar zijn ze dat bij GVE even kwijt of ik sta in de negeerstand.
}:|
same here, heb zojuist een mail verstuurd met de vraag wanneer ik de update ga ontvangen.
Ik moet trouwens een persoonlijke reactie die ik in november van dhr. adams kreeg ook nog eens goed naast de diverse pitches leggen. Heeft iemand toevallig de picht van tranch no. 5?
Ik zit zelf in project 3.
jsuijkerdinsdag 19 juni 2018 @ 10:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 09:24 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Peter Verhaar op Twitter:
peterverhaar twitterde op maandag 18-06-2018 om 10:59:10 ja,,er, het was wel een aardig platform, dat @SamenInGeld , ga het nu zelf opzetten reageer retweet
Beetje concurrentie voor SIG zou niet gek zijn. Brengen ze misschien eindelijk de admin. en de info bij de projecten op orde. :)
Ben benieuwd of hij het daadwerkelijk gaat doen (schreeuwt nogal vaak). Hoop het wel

Hoop dat SIG dit serieus neemt en inderdaad iets doet aan de administratie. Er lijkt soms wat gemakzucht te zijn omdat ze toch een soort v monopolie positie hebben
crowdestate vist in een andere vijver maar lijken de zaakjes wat beter voor elkaar te hebben
Estateguru is wat risicovoller maar ook hogere rente
Jingo (wanneer dat een keer zal starten?) Is juist het risicovolle gedeelte

Sowieso ben ik wel voorstander van de projecten met 1e hypotheekrecht. Dit zou toch een zekerheid moeten zijn waar de recovery behoorlijk mee zou moeten zijn (uiteraard afhankelijk v ltv) waar dit bij andere projecten te wensen overlaat.
Ik juich het toe als hier meer platformen van zouden komen en elkaar daarin scherp houden. Ook met de mogelijkheid tot andere projecten want SIG lijkt vooral dezelfde leningnemers te bereiken (met David Law als overtreffende trap)
djh77dinsdag 19 juni 2018 @ 10:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 14:43 schreef Crowdestate het volgende:
De propositie 'Gemeentelijk monument Breda' wordt spoedig online gepubliceerd. Wij wachten momenteel nog op het laatste taxatierapport.
Gemeentelijk monument Breda is van de site afgehaald. teruggetrokken?

Had wel netjes gevonden als de investeerders die reeds hadden vooringeschreven hier een bericht over hadden gehad.

[ Bericht 5% gewijzigd door djh77 op 19-06-2018 12:01:36 ]
lykkefunddinsdag 19 juni 2018 @ 11:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 10:57 schreef djh77 het volgende:

[..]

Gemeentelijk monument Breda is van de site afgehaald. teruggetrokken?
Ja, dat zag ik ook al gisteren. Dit gebeurd overigens vaker, dat de aankondiging weer stilletjes via de achterdeur vertrokken is.
NaRegenDeZondinsdag 19 juni 2018 @ 11:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 11:09 schreef lykkefund het volgende:

[..]

Ja, dat zag ik ook al gisteren. Dit gebeurd overigens vaker, dat de aankondiging weer stilletjes via de achterdeur vertrokken is.
Misschien een investeerder gevonden die het geheel in een keer wil financieren. Was voor CF met LTV 0.35 en een rente van 7% natuurlijk wel een top project. Dan kunnen er altijd kapers langs komen. Groot nadeel van de 48 uur voorpublicatie.
Bengerdinsdag 19 juni 2018 @ 11:43
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 09:20 schreef investeerdertje het volgende:

[...]

En toch heeft men mij letterlijk aangegeven dat ze het bedrag spreiden over alle financieringen. Redelijk bijzonder.
Ze spreiden ook over alle leningen, alleen niet in elke lening hetzelfde bedrag, maar van alle leningen dezelfde fractie van het leenbedrag.
bleyenburgdinsdag 19 juni 2018 @ 11:47
@ NRDZ: Is het een idee om jouw vragen aan FNC te kopiŽren en en masse naar FNC te sturen?

Ik vind de vragen alleszins redelijk en ze beslaan volledig de issues die ik ook heb.

Het was mij al duidelijk dat ze lastige vragen liever uit de weg gaan, maar stomweg negeren is natuurlijk not done.
NaRegenDeZondinsdag 19 juni 2018 @ 13:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 11:47 schreef bleyenburg het volgende:
@ NRDZ: Is het een idee om jouw vragen aan FNC te kopiŽren en en masse naar FNC te sturen?

Ik vind de vragen alleszins redelijk en ze beslaan volledig de issues die ik ook heb.

Het was mij al duidelijk dat ze lastige vragen liever uit de weg gaan, maar stomweg negeren is natuurlijk not done.
De heer Broekema en zijn team lijken me nette mensen, dus ik ga er vooralsnog van uit dat als ik deze week hen herinner aan de belofte aangaande het beantwoorden van de gestelde vragen dat het alsnog voor elkaar komt.
Nette vragen van nette mensen krijgen over het algemeen antwoorden van andere nette mensen. :)
Dus massaal kopiŽren en sturen lijkt me vooralsnog overbodig
investeerdertjedinsdag 19 juni 2018 @ 15:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 11:43 schreef Benger het volgende:

[..]

Ze spreiden ook over alle leningen, alleen niet in elke lening hetzelfde bedrag, maar van alle leningen dezelfde fractie van het leenbedrag.
Zoals eerder gesteld, dit is niet wat gezegd was. Dit is wel wat ze nu verduidelijkt hebben. Ik heb het hen destijds expliciet gevraagd en kreeg dit als antwoord.

Duidelijk dat dat antwoord toen fout was. Ik ben mij nog aan het beraden wat dit voor gevolgen heeft voor mij bij dit platform.
djh77dinsdag 19 juni 2018 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 10:57 schreef djh77 het volgende:

[..]

Gemeentelijk monument Breda is van de site afgehaald. teruggetrokken?

Had wel netjes gevonden als de investeerders die reeds hadden vooringeschreven hier een bericht over hadden gehad.
Project is uitgesteld:
quote:
Onlangs heeft u via het FOK!forum een deelnamebedrag gereserveerd voor de propositie 'Gemeentelijk monument Breda'. Helaas moeten wij u mededelen dat deze propositie wordt uitgesteld tot hoogstwaarschijnlijk later dit jaar.

De achtergestelde lening van de initiatiefnemer laat namelijk langer op zich wachten dan gedacht. Er was nog een mogelijkheid om tijdelijk het eerste recht van hypotheek af te staan, maar daar zijn wij uiteraard niet mee akkoord gegaan
djh77dinsdag 19 juni 2018 @ 17:31
Horecazaak met 1e hypotheek op een drijvende betonnen romp op CcF
https://www.collincrowdfund.nl/boot-13/
Artikel en foto's BD: https://www.bd.nl/stadsge(...)sboot-soap~a56450ff/
Dwarsindewegdinsdag 19 juni 2018 @ 18:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 17:31 schreef djh77 het volgende:
Horecazaak met 1e hypotheek op een drijvende betonnen romp op CcF
https://www.collincrowdfund.nl/boot-13/
Artikel en foto's BD: https://www.bd.nl/stadsge(...)sboot-soap~a56450ff/
Als ik het zo snel google komt de term “12 steden, 13 ongelukken” in me op.. bv uit het genoemde artikel uit juli 2017: “Begin september beginnen de eerste bouwwerkzaamheden, eind dit jaar gaat Boot 13 open.“. Inmiddels zijn we al weer een jaar verder en is het buitenseizoen wel voorbij voordat het terras af is. Verder hebben we gezien wat een schip op een executieveiling kan doen. Ik sla hem over.
ETphonehomedinsdag 19 juni 2018 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 12:44 schreef impact9 het volgende:

[..]

Deze tent gaat niet eens open.
Echt ronduit belachelijk dat dit online komt
De dure cocktailbar van KoM staat ondertussen op 67%, en geen enkele vraag in de V&A. Verbazingwekkend. Zouden de investeerders uit de innercircle van de ondernemer komen?
djh77dinsdag 19 juni 2018 @ 19:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 18:54 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

De dure cocktailbar van KoM staat ondertussen op 67%, en geen enkele vraag in de V&A. Verbazingwekkend. Zouden de investeerders uit de innercircle van de ondernemer komen?
Er zijn nog steeds investeerders die automatisch investeren doen bij KoM. Zelfs met het negatieve rendement dat wordt behaald.
NaRegenDeZondinsdag 19 juni 2018 @ 19:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 18:22 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

Als ik het zo snel google komt de term “12 steden, 13 ongelukken” in me op.. bv uit het genoemde artikel uit juli 2017: “Begin september beginnen de eerste bouwwerkzaamheden, eind dit jaar gaat Boot 13 open.“. Inmiddels zijn we al weer een jaar verder en is het buitenseizoen wel voorbij voordat het terras af is. Verder hebben we gezien wat een schip op een executieveiling kan doen. Ik sla hem over.
Is er niet al een horeca zaak via CF gefinancierd aan die Pius haven in Tilburg?
Loopt die zaak een beetje? Staat me zo iets van bij dat dat hele gebied een beetje moeilijk van de grond kwam. Hebben we hier geen Tilburger op het forum die hier wat zinnigs over kan zeggen?
petercdinsdag 19 juni 2018 @ 23:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 19:52 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Is er niet al een horeca zaak via CF gefinancierd aan die Pius haven in Tilburg?
Loopt die zaak een beetje? Staat me zo iets van bij dat dat hele gebied een beetje moeilijk van de grond kwam. Hebben we hier geen Tilburger op het forum die hier wat zinnigs over kan zeggen?
Inderdaad staat me iets van bij Collin of GVE was het. Zoeken we op
djh77woensdag 20 juni 2018 @ 05:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 19:52 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Is er niet al een horeca zaak via CF gefinancierd aan die Pius haven in Tilburg?
Loopt die zaak een beetje? Staat me zo iets van bij dat dat hele gebied een beetje moeilijk van de grond kwam. Hebben we hier geen Tilburger op het forum die hier wat zinnigs over kan zeggen?
De hele haven is bijna gefinancierd via cf:

+ Deze bakker is begin 2015 via Ccf gefinancierd:
https://www.collincrowdfund.nl/bikken-bakken/

+ Deze interieurzaak is eind 2016 via GvE gefinancierd:
https://www.crowdfundmarkt.nl/crowdfundingproject/pier31

+ Deze stadskombuis is begin 2016 via Ccf gefinancierd:
https://www.collincrowdfund.nl/stadskombuis-harboury/

+ Deze chocoladewinkel is eind 2015 via Ccf gefinancierd:
https://www.collincrowdfund.nl/huize-geers/

[ Bericht 8% gewijzigd door djh77 op 20-06-2018 06:07:37 ]
djh77woensdag 20 juni 2018 @ 06:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 10:01 schreef bleyenburg het volgende:
achterlijk dat ik op FOK moet lezen wat er bij
SPOILER
noizezz
gaande is.
ik zit ook in een van die projecten maar schijnbaar zijn ze dat bij GVE even kwijt of ik sta in de negeerstand.
}:|
Vannacht ook eindelijk de update ontvangen:
SPOILER
De afgelopen maanden hebben we intensief gewerkt aan een oplossing voor de ontstane situatie bij leningen 5075, 5731, 9770, 14569 en 16632, die betrekking hebben op ....
Ron1986woensdag 20 juni 2018 @ 08:23
Was deze al langs gekomen:

SPOILER
BruderKlauswoensdag 20 juni 2018 @ 09:58
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 08:23 schreef Ron1986 het volgende:
Was deze al langs gekomen:

SPOILER
Ik vind de LTV relatief hoog en daarbij (in ieder geval bij aanvang) de huurinkomsten relatief laag tov de kosten.
Wat mij verder nu onduidelijk overkomt is hoeveel appartementen er nu daadwerkelijk in het pand zitten, wel lijkt het zo dat niet het gehele pand onderdeel is van de proportie.

Het pand ziet er mooi uit maar ik pas even.
Ron1986woensdag 20 juni 2018 @ 10:01
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juni 2018 09:58 schreef BruderKlaus het volgende:

[..]

Ik vind de LTV relatief hoog en daarbij (in ieder geval bij aanvang) de huurinkomsten relatief laag tov de kosten.
Wat mij verder nu onduidelijk overkomt is hoeveel appartementen er nu daadwerkelijk in het pand zitten, wel lijkt het zo dat niet het gehele pand onderdeel is van de proportie.

Het pand ziet er mooi uit maar ik pas even.
Ik denk hier hetzelfde over, met deze LTV mag de rente naar mijn inzien wel 6% of 7% zijn.
djh77woensdag 20 juni 2018 @ 10:44
De terugbetaling van project Drijvend wonen (Bouwaandeel) zal aankomende vrijdag worden betaald ipv vorige week vrijdag. Er was wat misgegaan.
http://bouwaandeel.nl/investeren/drijvend-wonen-amsterdam/
Mynheer007woensdag 20 juni 2018 @ 12:28
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 10:01 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Ik denk hier hetzelfde over, met deze LTV mag de rente naar mijn inzien wel 6% of 7% zijn.
Mij ook niet gezien met deze rente en ltv. Zeker ook omdat het een monumentaal pand betreft, waarvoor de markt toch wat lastiger is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mynheer007 op 20-06-2018 13:15:45 ]
djh77woensdag 20 juni 2018 @ 14:34
quote:
14s.gif Op woensdag 25 april 2018 16:10 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik heb nog even navraag gedaan en het blijkt te gaan om (na na een kadastrale splitsing) de nummers 35B, 37A, 37B en 37C
Volgens de hypotheekakte is het Heidestraat nr 37, 37A en 37B. 35B maakt in juridische zin geen geen onderdeel uit van het onderpand. :o. Staat nu iets over verpanding in de akte betreffende 35b

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 20-06-2018 15:00:26 ]
obligatairewoensdag 20 juni 2018 @ 15:02
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juni 2018 09:58 schreef BruderKlaus het volgende:

[..]
Wat mij verder nu onduidelijk overkomt is hoeveel appartementen er nu daadwerkelijk in het pand zitten, wel lijkt het zo dat niet het gehele pand onderdeel is van de proportie.

U investeert middels deze propositie in een monumentale woonvilla, bestaande uit vijf verhuurde appartementen in Crimmitschau

Plus een zesde(!) die nog niet in eigendom is en dus buiten de financiering en zekerheid valt.

De monumentale woonvilla bestaat uit zes appartementen, waarvan vijf met deze propositie worden aangekocht. Naar verwachting zal op korte termijn ook het zesde appartement door de initiatiefnemer worden aangekocht.

Blijkbaar zijn de appartementen niet alle even groot, dus zou er een probleem kunnen optreden als juist de grootste 1 of 2 leeg zouden komen te staan. De rente zou inderdaad wel wat hoger mogen gezien dit risico en de hoge LTV.

[ Bericht 5% gewijzigd door obligataire op 20-06-2018 15:12:23 ]
obligatairewoensdag 20 juni 2018 @ 15:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 18:22 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

Als ik het zo snel google komt de term “12 steden, 13 ongelukken” in me op.. bv uit het genoemde artikel uit juli 2017: “Begin september beginnen de eerste bouwwerkzaamheden, eind dit jaar gaat Boot 13 open.“. Inmiddels zijn we al weer een jaar verder en is het buitenseizoen wel voorbij voordat het terras af is. Verder hebben we gezien wat een schip op een executieveiling kan doen. Ik sla hem over.
Taxatie 1,2 miljoen _O-
djh77woensdag 20 juni 2018 @ 15:15
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 15:11 schreef obligataire het volgende:

[..]

Taxatie 1,2 miljoen _O-
CCF geeft deze keer wel aan deze waarde met een korreltje zout te nemen
obligatairewoensdag 20 juni 2018 @ 15:31
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 15:15 schreef djh77 het volgende:

[..]

CCF geeft deze keer wel aan deze waarde met een korreltje zout te nemen
Dat betekent waarschijnlijk dat het oud ijzer waarde heeft? Ik vind 'm foeilelijk trouwens en het komt mij over als een laatste wanhoopspoging om het ding nog rendabel te krijgen....
ingHwoensdag 20 juni 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 15:31 schreef obligataire het volgende:
Dat betekent waarschijnlijk dat het oud ijzer waarde heeft?
Nee ook niet, want het is een betonnen ark! hihi.

Mooi vind ik hem ook niet, maar een ark met een kelder is wel bijzonder.
petercwoensdag 20 juni 2018 @ 16:50
[quote]0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 16:39 schreef ingH het volgende:

[..]

Nee ook niet, want het is een betonnen ark! hihi.

Mooi vind ik hem ook niet, maar een ark met een kelder is wel bijzonder.
[/quote
goed geschikt voor de Hollandse nijverheid van het binnen tuinieren, een keer wat anders dan een zolder, boerenschuur of kruipruimte
ingHwoensdag 20 juni 2018 @ 17:11
quote:
12s.gif Op woensdag 20 juni 2018 16:50 schreef peterc het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op woensdag 20 juni 2018 16:39 schreef ingH het volgende:

[..]

Nee ook niet, want het is een betonnen ark! hihi.

Mooi vind ik hem ook niet, maar een ark met een kelder is wel bijzonder.
[/quote
goed geschikt voor de Hollandse nijverheid van het binnen tuinieren, een keer wat anders dan een zolder, boerenschuur of kruipruimte
Echte seaweed!

Maar waarde zal die betonnen bak toch nog wel hebben? Geen 1.2 miljoen OK.
investeerdertjewoensdag 20 juni 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 17:11 schreef ingH het volgende:

[..]

Echte seaweed!

Maar waarde zal die betonnen bak toch nog wel hebben? Geen 1.2 miljoen OK.
Hoe hoog is het bijbehorende ligrecht?
dyna18donderdag 21 juni 2018 @ 00:37
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 17:29 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Nou, waar is het in ieder geval en zeker schokkend dat het inderdaad Łberhaupt mogelijk is. De klacht maar weer eens neergelegd bij SiG.
Horseman, had je nog antwoord gekregen op deze klacht bij SiG van het wijzigen van bedragen in de wallet? Ik ben benieuwd hoe ze hier op reageerden.
djh77donderdag 21 juni 2018 @ 11:19
Een app die je herinnert dat je de parkeerapp aan of uit moet zetten. En dat voor 400k _O-
https://www.collincrowdfund.nl/parkalert-b-v/


[ Bericht 41% gewijzigd door djh77 op 21-06-2018 14:34:30 ]
impact9donderdag 21 juni 2018 @ 11:23
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 11:19 schreef djh77 het volgende:
Een app die je herinnert dat je de parkeerapp aan of uit moet zetten. En dat voor 400k _O-
https://www.collincrowdfund.nl/parkalert-b-v/
"Wij gaan uit van het meest behouden scenario wat uitgaat van 50.000 verkochte buttons over de eerste 12 maanden."

hahahahahaha
johnaliciadonderdag 21 juni 2018 @ 11:39
Zag bij FNC voorfinancieren Montagebedrijf van Trier. Wat cijfers aangaat ben ik een leek maar lijkt me niet onaardig...Rente 8,99%. Maar helaas geen cijfers 2017...Wat is jullie mening???
Red_arrowdonderdag 21 juni 2018 @ 11:58
Ik denk dat ze al te laat zijn met hun parkeer stopzet apparaat:

https://www.volkswagen.nl(...)-veel-voor-parkeren/
escortmk2donderdag 21 juni 2018 @ 12:02
quote:
5s.gif Op donderdag 21 juni 2018 11:39 schreef johnalicia het volgende:
Zag bij FNC voorfinancieren Montagebedrijf van Trier. Wat cijfers aangaat ben ik een leek maar lijkt me niet onaardig...Rente 8,99%. Maar helaas geen cijfers 2017...Wat is jullie mening???
Tsja, bij FNC moet je de risico inschatting maar volledig aan het platform overlaten. Als investeerder krijg je zeer beperkte info dus is het lastig daar een mening over te hebben
obligatairedonderdag 21 juni 2018 @ 13:34
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 11:19 schreef djh77 het volgende:
Een app die je herinnert dat je de parkeerapp aan of uit moet zetten. En dat voor 400k _O-
https://www.collincrowdfund.nl/parkalert-b-v/
Klinkt al net zo overbodig als de 'oplaadkameraad' van een paar jaar geleden.

Heeft ooit iemand zo'n ding gezien en/of gebruikt? Ik ooit ťťn keer in het buitenland. Met al die goedkope powerbankjes tegenwoordig zal het nut alleen maar afgenomen zijn.......
djh77donderdag 21 juni 2018 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 13:34 schreef obligataire het volgende:

[..]

Klinkt al net zo overbodig als de 'oplaadkameraad' van een paar jaar geleden.

Heeft ooit iemand zo'n ding gezien en/of gebruikt? Ik ooit ťťn keer in het buitenland. Met al die goedkope powerbankjes tegenwoordig zal het nut alleen maar afgenomen zijn.......
Ze bestaan nog steeds:
http://www.oplaadkameraad.nl/maps
Jaerockdonderdag 21 juni 2018 @ 14:26
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 11:19 schreef djh77 het volgende:
Een app die je herinnert dat je de parkeerapp aan of uit moet zetten. En dat voor 400k _O-
https://www.collincrowdfund.nl/parkalert-b-v/
Zozo 8% rente, korte looptijd, verpanding van de buttons en een gratis jaarabonnement bij 1k inleg. Ik zeg doen! *O*

Of toch niet :R
Dwarsindewegdonderdag 21 juni 2018 @ 17:52
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2018 14:26 schreef Jaerock het volgende:

[..]

Zozo 8% rente, korte looptijd, verpanding van de buttons en een gratis jaarabonnement bij 1k inleg. Ik zeg doen! *O*

Of toch niet :R
Ik heb ze veel slechter gezien hier :) maar ook ik wacht een betere af..
djh77vrijdag 22 juni 2018 @ 04:56
1-0 voor Peter Verhaar:
@IntersolveNL en dus @SamenInGeld snappen dat privacy belangrijk is en schrappen het bewijs van woonplaats (wel natuurlijk ID); https://t.co/TfaehX5KTp
escortmk2vrijdag 22 juni 2018 @ 08:46
opvallend van die woonplaats. Ik zag namelijk dat Geldvoorelkaar onlangs bij een betaling ook mijn postcode en woonplaats in de betalingsomschrijving had gezet
Ron1986vrijdag 22 juni 2018 @ 09:36
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 08:46 schreef escortmk2 het volgende:
opvallend van die woonplaats. Ik zag namelijk dat Geldvoorelkaar onlangs bij een betaling ook mijn postcode en woonplaats in de betalingsomschrijving had gezet
Volgens mij was er toen een storing in hun betalingssysteem, welke ze gecorrigeerd hebben. Heb t daarna ook niet meer gezien.
djh77vrijdag 22 juni 2018 @ 10:31
Geldvoorelkaar.nl verbouwt pitchformats
quote:
En daarin nemen we meteen ook recente AFM-aanbevelingen mee. Verwacht beter leesbare teksten, die voor ervaren ťn minder ervaren investeerders begrijpelijk zijn. Meer (financieel-)technische informatie vindt u in een PDF-bijlage bij de pitch. U ziet het nieuwe format de komende tijd bij nieuwe projecten verschijnen. Laat u ons weten wat u ervan vindt
investeerdertjevrijdag 22 juni 2018 @ 11:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 04:56 schreef djh77 het volgende:
1-0 voor Peter Verhaar:
@IntersolveNL en dus @SamenInGeld snappen dat privacy belangrijk is en schrappen het bewijs van woonplaats (wel natuurlijk ID); https://t.co/TfaehX5KTp
Ik heb die de vorige keer al niet meer opnieuw gezonden en wel mijn geld terug gekregen. Jammer dat mijn AVG verzoek nog niet uitgevoerd is.
Faraday01vrijdag 22 juni 2018 @ 11:10
Het bootje bij Collin staat nu open. Ik sla over vanwege de grote onzekerheid over de waarde van het onderpand
Dwarsindewegvrijdag 22 juni 2018 @ 11:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 11:10 schreef Faraday01 het volgende:
Het bootje bij Collin staat nu open. Ik sla over vanwege de grote onzekerheid over de waarde van het onderpand
Hij loopt wel snel vol (water) :)
obligatairevrijdag 22 juni 2018 @ 12:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 11:10 schreef Faraday01 het volgende:
Het bootje bij Collin staat nu open. Ik sla over vanwege de grote onzekerheid over de waarde van het onderpand
Er zijn nog wel wat meer redenen om over te slaan *O*
Crowd001vrijdag 22 juni 2018 @ 12:53
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

Onvoorstelbaar, dat er nog steeds geen cijfers uit 2017 bij zitten 8)7
Dat Fundingcircle dit accepteert
investeerdertjevrijdag 22 juni 2018 @ 13:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 12:53 schreef Crowd001 het volgende:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

Onvoorstelbaar, dat er nog steeds geen cijfers uit 2017 bij zitten 8)7
Dat Fundingcircle dit accepteert
FNC deed dit toch bewust? Je moest hun oordeel maar vertrouwen meende ik?
djh77vrijdag 22 juni 2018 @ 13:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 13:16 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

FNC deed dit toch bewust? Je moest hun oordeel maar vertrouwen meende ik?
Klopt