Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:quote:
Hmm oke.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:33 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:
https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html
Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan.
Nu even niet, want het is een gemakshamburger.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:38 schreef Harvest89 het volgende:
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla?
Nee, maar ik ben verslaafd aan mijn oven. Een groot voordeel is dat je geen vet of olie hoeft te gebruiken (scheelt weer in de calorietjes) en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Ik proef het verschil niet,behalve bij shoarma.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje?
Zeg maar.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Woelwater het volgende:
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken
Ah oke man.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nu even niet, want het is een gemakshamburger.
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.quote:
Vanwege het acclimatiseren!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Klopt, als het kouder is maak ik een heel andere burger.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Iwanius maakt dit soort hamburgers ook gewoon thuis, als hij niet ergens buiten aan het acclimatiseren is.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Ik moet toegeven dat dat er een heel stuk beter uit ziet dan ik had verwacht!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:
En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorryquote:Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ah, 3, 2 minuten voor tijd.
[ afbeelding ]
En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]
Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer.
En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang.
quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren....quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
[..]
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
Verder weer leuk topic!
Goed punt.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren....
Nice!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef Sigaartje het volgende:
En het is klaar.
Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt.
Ben helemaal van slag.
Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's
[ afbeelding ]
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
De smaak zal goed zitten.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:56 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.
[ afbeelding ]
Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar
Eet smakelijk dan maar.quote:Op woensdag 9 mei 2018 21:01 schreef Sigaartje het volgende:
Zo even testen.
Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet.
Mes en vork erbij
Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond.
[ afbeelding ]
Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor.
Plus en min:
+ heerlijk resultaat
+ intense smaak bbq saus
+ vlees heel mooi gaar en luchtig
+ broodje op de juiste manier gegaard
- had wat pittiger gemogen
- bbq-saus wordt snel te veel
- toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer.
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Nee hoor, dat kan hij niet. Users kunnen andere users nooit een ban aansmeren.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Verstegen.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:28 schreef Black_Baron het volgende:
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH?
En hoeveel heb je gebruikt?
Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt.
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zoutquote:Op woensdag 9 mei 2018 22:55 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Verstegen.
Persoonlijk vind ik ze niet lekker.
Liever die van Silvo.
Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty.
quote:Op woensdag 9 mei 2018 21:05 schreef Sorella het volgende:
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje
getver.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:59 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout
En ik ben dan nog een zoute eter ook
Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chinata) in mijn burgers en dan de grillpan in.
Platte Iwaniusburgers bestaan niet.quote:
Okayquote:Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Platte Iwaniusburgers bestaan niet.
Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen.
En waarom dat?quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Precies. Vind het wel ludiek.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:16 schreef LurkJeRot het volgende:
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?
Gestreeld is een groot woord als je ziet wat het eindresultaat is (een drol ) maar vind het wel grappig. Gaat zo door Sigaartje met je eigen frutsels.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken
Heeft makkelijk praten ja. Zelf iets lekkers maken is toch wel iets anders dan simpelweg bestellen en er een plaatje van te schieten..quote:
Heb je de ingrediėnten van je zakje mix doorgelezen?quote:
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!quote:
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf!
alleen dan doe ik er smokey paprika bij.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ingrediėnten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.
Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:
Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout
Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:40 schreef Friday12 het volgende:
[..]
alleen dan doe ik er smokey paprika bij.
Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal
In goedlopende topics maken ja!quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
Wat bedoel je hier mee?quote:
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
Ik dacht altijd dat bacon gewoon heel dun gesneden buikspek was.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Streaky bacon is ook bacon.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Streaky bacon is ook bacon.
[ afbeelding ]
Ontbijtspek is meestal opgerold:quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:16 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te makenquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontbijtspek is meestal opgerold:
[ afbeelding ]
Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:25 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken
Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.
Feit blijft dat bacon bacon is, en streaky bacon gewoon ontbijtspek. Dat oventje wil ik trouwens ook wel hebben.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.
Hoor, van een echte Brit:
Maargoed, lekker offtopic verder.
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic
Zelf bacon maken
Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijnquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:41 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
Natuurlijk wel, dat is juist lekker. Alleen de naam klopt niet.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn
[ afbeelding ]
Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic
Zelf bacon maken
Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn
[ afbeelding ]
Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
QFTquote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.
Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
Een hamburger is niets meer dan een plattere Duitse frikadel die van gewoon gehakt gemaakt is.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d.
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.
Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.
- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.
Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.
Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Waarom zou je duur vlees gebruiken om hamburger van te maken? Juist de taaie stukken die je tot gehakt maalt hebben veel meer smaak omdat ze veel bewogen hebben. Verder heeft het vet nodigquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. \
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijtquote:Op donderdag 10 mei 2018 15:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt
En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:
https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/
https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/
https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/
Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Er zijn mensen die van alles in van alles gooien, uiteraard, maar naar mijn persoonlijke smaak en die van iedereen die ik het heb laten proeven is goed vet vlees, peper, zout en 2x 4 minuten de beste hamburger. Ohja en niet te veel kneden, het moet een beetje rul blijven als het kan.quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt
En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:
https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/
https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/
https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/
Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Jij wel hoor Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?
Iedereen heeft altijd wel iets te zeiken. De een vindt het te simpel, de ander teveel werk, of niet authentiek genoeg, of te ongezond of juist te gezond, te duur, te goedkoop. Ik zeg alleen maar "nou en?!"quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:34 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Jij wel hoor Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.
Ze zouden niet durvenquote:Op donderdag 10 mei 2018 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt?
Wat het teweeg brengt... inderdaad.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.
In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers
Bacon was iets losstaands. In plaats van een zakje mix gewoon alleen peper en zout gebruiken en dat eens proberenquote:Op donderdag 10 mei 2018 16:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wat het teweeg brengt... inderdaad.
Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes....
Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor.
Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt.
Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg.
En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet.
Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt.
quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.
- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.
Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.
Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Ik heb echt een mini balkon dus kan geen bbq kwijtquote:Op donderdag 10 mei 2018 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereenquote:Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.
Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.
- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.
Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.
Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
De Cecco!quote:Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
Zo ervaar ik het ook.quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten.
Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is.
Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics.
Gewoon verder posten, heerlijk! Weer wat leven in CUL. Ik lees graag mee!quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik.
Priceless. Dat ga ik ook nooit meer vergeten.quote:Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 19:53 schreef Harvest89 het volgende:
Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden.
Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen.
Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans.
Ik moet weer eens wat fabriceren. Hoogkunstjes eet ik wel bij restaurants. Ik ben geen kok en dat zal ik nooit worden, heb daar ook geen zin in. Als ik al die kunstjes in de Kerst-Allerhandes lees, word ik al moe. Tot nu toe heb ik geen topics meer kunnen maken omdat ik de vriezer leeg wil hebben voor de schoonmaak. Zit veel in.quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.
Bacon in het engels kan gewoon elke soort spek betekenen. Vroegah, toen het engels nog niet zo'n grote invloed had op onze taal is bacon waarschijnlijk een keer in het nederlands terecht gekomen als een specifiek soort buikspek, maar met de huidige invloed van het engels op het nederlands (zeker wat betreft burgers en bbqen) is zo'n aparte nederlandse betekenis gewoon niet meer vol te houden. Ik ben bang dat je je bacon dus moet opgevenquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.
Ik haat het dat woorden niet meer betekenen wat ze ooit betekenden gewoon omdat iedereen te dom en te lui is om de juiste woorden voor de juiste producten te gebruiken. Daarmee wordt boodschappen doen, boodschappen bestellen of boodschappen laten halen door iemand een fucking ingewikkeld proces waarbij je hele waslijsten mee moet geven om te voorkomen dat iemand met het verkeerde product thuiskomt. Jullie verkrachten de taal.
Waarbij het me trouwens dan ook weer niks uitmaakt of het er in het engels op staat, streaky bacon mag van mij ook, geen moeite mee. Engels is ook een taal.
Britten moet leren accepteren dat hun taal niet meer van hun is. Verder heb je gewoon gelijk, bacon is van de rug.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 16:19 schreef RobinOok het volgende:
Het is helemaal geen aparte Nederlandse betekenis. In Engeland ergeren ze zich ook kapot aan de uitholling van hun taal. Fuck die kutamerikanen met kutslang en hun kutbacon!
http://www.myrecipes.com/(...)an-and-british-bacon
https://www.buzzfeed.com/(...)=.qre83KYD#.cg30KA84
Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.
In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers
denk ook meer dat die duitse biefstuk aka tartaar bedoelde dan hamburger...hamburger zonder is idd geen hamburger! (trouwens rook aroma is ook gewoon kut, grill m dan echt met wat eik ofzo...)quote:Op vrijdag 25 mei 2018 17:21 schreef fathank het volgende:
[..]
Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |