abonnement Unibet Coolblue
pi_179048277
Daar benne we weer!
Met vandaag een snel gerecht. Ik probeer het ook voor het eerst hoor, maar we gaan er voor.

Eerst wilde ik dit punt-hamburgers noemen, of mooi weer-hamburgers. Het gaat puur om het gemak bij het eten als je aan een tafeltje zit met een biertje in de zon.
Ik noem ze echter nu Iwanius hamburgers.



Ik zeg jullie al van te voren, ik doe rustig aan, want er is ook voetbal vanavond.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 19:53:19 #2
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_179048399
*pikt een plakje cheddar* *O*
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
  woensdag 9 mei 2018 @ 19:54:27 #3
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_179048421
_O_
pi_179048437
Ik mis de paffert.
  woensdag 9 mei 2018 @ 19:57:43 #5
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179048499
Eitje, paneermeel? Of zit dat al in het zakje?

Oh en leuk, weer een topic :)
pi_179048630
Ik lees ook weer mee, ziet er in ieder geval nu al een stuk lekkerder uit als mijn bak sla die ik zonet heb gegeten.
pi_179048635
Juve *O*
pi_179048775
En dan ga ik de hamburgerkruiden uit het zakje mengen met het pond rundergehakt van de slager. Inderdaad zit daar ook de paneermeel in.

Maar eerst een paar scheutjes chilipoeder voor de pit.
Dan gaan we mengen met het mes.

Half zakje hamburgermix eerst.


Mengen mengen, en de rest van het zakje en nog ietsje meer chilipoeder.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179048845
Als alles gemengd is pak ik twee aluminiumbakjes, bedek ze met bakpapier voor de gezondheid en dan vorm ik sigaren van het gehakt. De broodjes van de warme bakker leg ik er even naast om te kijken of het allemaal gaat passen.



Waarom doe ik dat? Want het zijn mooiweer-hamburgers. Ik zit dan buiten aan een tafeltje met een koud pilsje en dan is zo'n rond broodje hamburger alleen maar lastig. Boel gedoe, boel gesmeer, klodders op je kleren, bah bah. Een puntje gaat veel gemakkelijker.

Oh ja, geen mager rundergehakt nemen! Dat is smaakloos.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179048906
Oven op 190 graden voorverwarmen.


en de sigaren zijn ook klaar



Nog even voetbal luisteren.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179048919
Ik had wat hamburgergehakt over, daar heb ik een minihamburgertje van gedraaid.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179049005
Sorry maar ik gebruik liever peper, zout, paneermeel en eitje. Een hamburgerpers en daarna grillen op de barbecue of in de RVS koekenpan.
.
pi_179049179
Hier gaat Iwanius een KLB topic over maken
Moeten zij weten
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:27:47 #14
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_179049220
Geen ei voor de binding?
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:33:08 #15
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179049352
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:27 schreef LPFAN het volgende:
Geen ei voor de binding?
Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:

https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html

Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan.
pi_179049446
Inderdaad.

Oven is warm en we zetten de sigaren in de oven voor 25 minuten. Opletten bij 22 minuten.
Ondertussen ga ik de broodjes doen (van de warme bakker)


Cheddar cheese (let op dat het geen mengselcheese is, die van President kun je beter niet nemen) in de broodjes doen, daar past driekwart plakje in en wat ui.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:37:13 #17
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_179049476
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:33 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:

https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html

Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan.
Hmm oke.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:38:39 #18
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179049516
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:41:26 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179049590
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje?
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:41:33 #20
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_179049595
Geen gebakken ui :'(
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_179049656
_O_
pi_179049676
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:38 schreef Harvest89 het volgende:
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla?
Nu even niet, want het is een gemakshamburger.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:44:25 #23
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179049678
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken ;(
pi_179049722
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje?
Nee, maar ik ben verslaafd aan mijn oven. Een groot voordeel is dat je geen vet of olie hoeft te gebruiken (scheelt weer in de calorietjes) en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Ik proef het verschil niet,behalve bij shoarma.

Ok, de oven is lekker bezig en op naar de 22 minuten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179049726
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:41 schreef houdjemond het volgende:
Geen gebakken ui :'(
komt nog
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179049733
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Woelwater het volgende:
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken ;(
Zeg maar.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:46:18 #27
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179049750
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nu even niet, want het is een gemakshamburger.
Ah oke man.

Ik zou ze nog steeds eten hoor.
Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_179049787
Ja, ik ga ook niemand voor z'n hoofd stoten, maar als het echt gemakkelijk moet, gok ik dat ik voor een voor-gekruide hamburger zou zijn gegaan, en die had ik dan zekers in de pan gebakken.

....minstens zo makkelijk, en ik gok dat het resultaat een aardig stukje smakelijker zal zijn

edit:
oke, ik zie de achterliggende gedachte, de calorieėn. Dus ja, dat is wel een punt.
Ben benieuwd naar het eindresultaat! :-)
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:48:22 #29
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179049810
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:45 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Zeg maar.
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
pi_179049842
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Vanwege het acclimatiseren!
pi_179049844
Ah, 3, 2 minuten voor tijd.


En dan leggen we de sigaren in de broodjes.


Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer.

En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179049854
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Klopt, als het kouder is maak ik een heel andere burger.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:50:24 #33
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179049877
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Iwanius maakt dit soort hamburgers ook gewoon thuis, als hij niet ergens buiten aan het acclimatiseren is.

Enige verschil is dat Iwanius er waarschijnlijk zoveel jus bij zal gooien dat de hele hamburger drijft in de saus.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:51:38 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179049917
Ik vind rauwe uien juist lekker op een hamburger. Heb niks met gebakken ui. Zou het beide eten, daar niet van, maar rauw vin'k lekkerder.
pi_179049921
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:

En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]

Ik moet toegeven dat dat er een heel stuk beter uit ziet dan ik had verwacht! :Y
pi_179049926
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ah, 3, 2 minuten voor tijd.
[ afbeelding ]

En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]

Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer.

En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang.
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry :P
Verder weer leuk topic!
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:52:43 #37
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179049942
quote:
11s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
_O- _O-
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_179049966
En het is klaar.

Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt.
Ben helemaal van slag.

Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179049967
quote:
11s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry :P
Verder weer leuk topic!
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren.... :7
pi_179049993
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren.... :7
Goed punt.
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:55:07 #41
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179050003
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef Sigaartje het volgende:
En het is klaar.

Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt.
Ben helemaal van slag.

Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's
[ afbeelding ]
Nice! _O_
Uitschieten met mayonaise kan trouwens niet, er moet altijd een flinke lading op.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_179050013
Eet smakelijk Sigaartje, en proost!
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:56:04 #43
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179050029
quote:
11s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.



Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar :Y)
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:58:10 #44
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179050102
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:56 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.

[ afbeelding ]

Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar :Y)
De smaak zal goed zitten.
Maar ik zou graag de reacties van mensen willen zien als je dit in een restaurant zou serveren.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  woensdag 9 mei 2018 @ 21:01:29 #45
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_179050223
Bohh lekker eindresultaat wel _O_ :Y)
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_179050227
Zo even testen.

Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet.
Mes en vork erbij

Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond.



Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor.

Plus en min:
+ heerlijk resultaat
+ intense smaak bbq saus
+ vlees heel mooi gaar en luchtig
+ broodje op de juiste manier gegaard
- had wat pittiger gemogen
- bbq-saus wordt snel te veel
- toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179050273
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 21:01 schreef Sigaartje het volgende:
Zo even testen.

Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet.
Mes en vork erbij

Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond.

[ afbeelding ]

Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor.

Plus en min:
+ heerlijk resultaat
+ intense smaak bbq saus
+ vlees heel mooi gaar en luchtig
+ broodje op de juiste manier gegaard
- had wat pittiger gemogen
- bbq-saus wordt snel te veel
- toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer.
Eet smakelijk dan maar.
pi_179050357
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje
  woensdag 9 mei 2018 @ 21:14:10 #49
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179050594
Sigaartje CUL topic _O_

Dit ga ik niet namaken want er kan niets op tegen mijn eigen burgers maar qua saus hebben Sigaar en ik dezelfde smaak. Ik meng altijd mayo met barbecuesaus en gesnipperd ui. Dan kan je ook goed de verhouding tussen mayo en bbq proeven want darlt usbeen verhouding die precies goed moet zijn.
Spoilers!
pi_179050690
hmmmm....ik ben toch meer van hamburgers met mayonaise, ketchup en een beetje mosterd.

(of eigenlijk altijd een cheeseburger, want zo'n lapje kaas mag inderdaad niet ontbreken! :) )
  woensdag 9 mei 2018 @ 21:26:28 #51
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_179050951
Eet smakelijk!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_179052277
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179052424
Waarom? Zou juist leuk zijn als hij nu een gerecht maakt dat door iemand hier is geļnspireerd en daar een topic van maakt :s)
pi_179052449
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?
  woensdag 9 mei 2018 @ 22:24:08 #55
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179052660
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Nee hoor, dat kan hij niet. Users kunnen andere users nooit een ban aansmeren.

Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken :)
Spoilers!
  Moderator woensdag 9 mei 2018 @ 22:26:18 #56
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_179052726
Ook al zijn het broodjes van de warme bakker, liever een hard broodje. Verder heb ik nu wel honger :9
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_179052797
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH?
En hoeveel heb je gebruikt?
Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt.
pi_179053311
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:28 schreef Black_Baron het volgende:
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH?
En hoeveel heb je gebruikt?
Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt.
Verstegen.
Persoonlijk vind ik ze niet lekker.
Liever die van Silvo.
Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_179053324
Bah
pi_179053343
Staat op het zakje: voor een pond.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 22:59:25 #61
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179053377
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:55 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Verstegen.
Persoonlijk vind ik ze niet lekker.
Liever die van Silvo.
Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty.
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout :r

En ik ben dan nog een zoute eter ook :P

Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chi­na­ta) in mijn burgers :9 en dan de grillpan in.
pi_179053379
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 21:05 schreef Sorella het volgende:
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje
^O^
Zo zou ik het doen, ja.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_179053387
Ik heb trouwens alweer een nieuw gerechtidee. Ik weet zeker dat die nergens staat maar wel mjummjum is.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179053399
quote:
6s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:59 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout :r

En ik ben dan nog een zoute eter ook :P

Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chi­na­ta) in mijn burgers :9 en dan de grillpan in.
getver.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 23:01:23 #65
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179053410
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

getver.
Wat is er getver?
pi_179053427
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:59 schreef marc0871 het volgende:

[..]

^O^
Zo zou ik het doen, ja.
Platte Iwaniusburgers bestaan niet.
Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179053435
quote:
6s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:01 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is er getver?
Paprikapoeder.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 9 mei 2018 @ 23:03:52 #68
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179053457
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Paprikapoeder.
Zo lekker :9 en zeker deze



Maar ieder zijn eigen smaak toch :D
pi_179053476
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Platte Iwaniusburgers bestaan niet.
Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen.
Okay ^O^
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_179055332
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:

Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
En waarom dat?

quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:16 schreef LurkJeRot het volgende:

Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?
Precies. Vind het wel ludiek.
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken :)
Gestreeld is een groot woord als je ziet wat het eindresultaat is (een drol }) ) maar vind het wel grappig. Gaat zo door Sigaartje met je eigen frutsels.
pi_179058507
Frutsels? :{

Wacht maar tot je mijn spekpannekoeken ziet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179058556
Frutsels :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179058572
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:57 schreef Sigaartje het volgende:
Staat op het zakje: voor een pond.
Probeer volgende keer eens de Mexicaanse gehaktkruiden van silvo. Max half zakje.
  donderdag 10 mei 2018 @ 10:22:50 #74
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179058627
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:16 schreef Sigaartje het volgende:
Frutsels :{
Heeft makkelijk praten ja. Zelf iets lekkers maken is toch wel iets anders dan simpelweg bestellen en er een plaatje van te schieten..
Zijn er zat die je "frutsels" waarderen heur..
pi_179059099
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Paprikapoeder.
Heb je de ingrediėnten van je zakje mix doorgelezen? ;)
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  donderdag 10 mei 2018 @ 11:09:04 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179059446
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:16 schreef Sigaartje het volgende:
Frutsels :{
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf! })
pi_179059720
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf! })
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 11:25:31 #78
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179059771
Ingrediėnten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.

Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:

Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout

Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 11:40:59 #79
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179060026
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ingrediėnten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.

Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:

Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout

Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
_O_ alleen dan doe ik er smokey paprika bij.

Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal :r
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 11:43:30 #80
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179060062
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:40 schreef Friday12 het volgende:

[..]

_O_ alleen dan doe ik er smokey paprika bij.

Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal :r
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 11:43:37 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179060065
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:22 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
In goedlopende topics maken ja!
Hoezo andere dingen, half Fok ligt aan je kokende voeten!
  donderdag 10 mei 2018 @ 12:00:43 #82
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179060325
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
zelfgemaakte) bacon
Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 12:08:03 #83
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179060470
quote:
10s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 12:11:28 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179060510
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:


Buikspek:
  donderdag 10 mei 2018 @ 13:50:17 #85
428251 IfImJamesDean
You're Audrey Hepburn
pi_179062337
God-samme, een pakje met kruiden :')
Foeifoeifoei, dat kun je zelf toch veel lekkerder maken :@
Op dinsdag 15 september 2015 @ 16:45 schreef Toto69 het volgende;
Er is maar één user hier die nooit werk van IfImJamesDean zou maken en dat is deadprez. Die jongen en werk gaat niet samen
  donderdag 10 mei 2018 @ 13:58:39 #86
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179062483
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
[ afbeelding ]

Buikspek:
[ afbeelding ]
Ik dacht altijd dat bacon gewoon heel dun gesneden buikspek was.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 14:02:57 #87
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179062557
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
[ afbeelding ]

Buikspek:
[ afbeelding ]
Streaky bacon is ook bacon.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_179062847
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:02 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Streaky bacon is ook bacon.

[ afbeelding ]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 14:22:20 #89
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179062921
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:16 schreef Levi01 het volgende:

[..]

Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
Ontbijtspek is meestal opgerold:



Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_179062970
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:22 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ontbijtspek is meestal opgerold:

[ afbeelding ]

Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken

Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.

pi_179063035
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.

In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers :)
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 14:31:18 #92
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179063037
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:25 schreef Levi01 het volgende:

[..]

Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken

Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.

Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.

Hoor, van een echte Brit:


Maargoed, lekker offtopic verder.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 14:36:24 #93
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179063113
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic :')

Zelf bacon maken :')

Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
pi_179063178
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.

Hoor, van een echte Brit:


Maargoed, lekker offtopic verder.
Feit blijft dat bacon bacon is, en streaky bacon gewoon ontbijtspek. Dat oventje wil ik trouwens ook wel hebben.
pi_179063268
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic :')

Zelf bacon maken :')

Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
  donderdag 10 mei 2018 @ 14:46:23 #96
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179063381
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:41 schreef Levi01 het volgende:

[..]

Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn :')



Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
pi_179063409
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn :')

[ afbeelding ]

Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Natuurlijk wel, dat is juist lekker. Alleen de naam klopt niet.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 14:47:42 #98
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179063410
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic :')

Zelf bacon maken :')

Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.

Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 14:55:21 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179063574
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn :')

[ afbeelding ]

Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.
Ik haat het dat woorden niet meer betekenen wat ze ooit betekenden gewoon omdat iedereen te dom en te lui is om de juiste woorden voor de juiste producten te gebruiken. Daarmee wordt boodschappen doen, boodschappen bestellen of boodschappen laten halen door iemand een fucking ingewikkeld proces waarbij je hele waslijsten mee moet geven om te voorkomen dat iemand met het verkeerde product thuiskomt. Jullie verkrachten de taal. }:|

Waarbij het me trouwens dan ook weer niks uitmaakt of het er in het engels op staat, streaky bacon mag van mij ook, geen moeite mee. Engels is ook een taal.
  donderdag 10 mei 2018 @ 14:58:02 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179063620
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
[ afbeelding ]

Buikspek:
[ afbeelding ]
QFT
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:06:58 #101
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179063787
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.

Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.

Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.

Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree :') ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes :') je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:07:40 #102
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179063803
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d.
Een hamburger is niets meer dan een plattere Duitse frikadel die van gewoon gehakt gemaakt is.
And so is the past
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 15:14:15 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179063933
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.

Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.

Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree :') ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes :') je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:23:09 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179064092
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. \
Waarom zou je duur vlees gebruiken om hamburger van te maken? Juist de taaie stukken die je tot gehakt maalt hebben veel meer smaak omdat ze veel bewogen hebben. Verder heeft het vet nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:28:00 #105
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179064171
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt :+

En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:

https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/

https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/

Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:29:58 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179064202
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt :+

En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:

https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/

https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/

Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 15:30:07 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179064204
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt :+

En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:

https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/

https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/

Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Er zijn mensen die van alles in van alles gooien, uiteraard, maar naar mijn persoonlijke smaak en die van iedereen die ik het heb laten proeven is goed vet vlees, peper, zout en 2x 4 minuten de beste hamburger. Ohja en niet te veel kneden, het moet een beetje rul blijven als het kan.

Hamburger van biefstuk maken is echt niet lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:34:03 #108
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179064278
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?
Jij wel hoor :) Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:48:37 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179064529
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:34 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Jij wel hoor :) Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.
Iedereen heeft altijd wel iets te zeiken. De een vindt het te simpel, de ander teveel werk, of niet authentiek genoeg, of te ongezond of juist te gezond, te duur, te goedkoop. Ik zeg alleen maar "nou en?!"

Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt?
  donderdag 10 mei 2018 @ 16:06:45 #110
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_179064787
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt?
Ze zouden niet durven :(
pi_179064974
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.

In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers :)
Wat het teweeg brengt... inderdaad.
Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes....

Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor.
Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt.

Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg.

En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet.

Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 10 mei 2018 @ 16:49:22 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179065626
Gezien de enorme hoeveelheden pakjes, zakjes, potjes en flesjes in winkels lijkt het me echt nogal belachelijk om te doen alsof er een taboe op ligt. Sorry hoor. 8)7
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 19:42:37 #113
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179069506
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:19 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat het teweeg brengt... inderdaad.
Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes....

Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor.
Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt.

Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg.

En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet.

Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt.
Bacon was iets losstaands. In plaats van een zakje mix gewoon alleen peper en zout gebruiken en dat eens proberen ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 mei 2018 @ 19:53:40 #114
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179069867
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
_O- _O_

Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden.
Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen.

Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 10 mei 2018 @ 20:08:05 #115
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179070178
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:43 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.
Ik heb echt een mini balkon dus kan geen bbq kwijt :(

Daarom had ik inderdaad toen smokey paprika toegevoegd :P
  donderdag 10 mei 2018 @ 20:12:20 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179070261
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.

Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.

Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree :') ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes :') je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dįt deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179070316
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
De Cecco!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_179070377
Die Sigaartjes :D Mooi topic weer ^O^
Nait Soezn Moar Broezn
  donderdag 10 mei 2018 @ 21:44:17 #119
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179073905
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten.

Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is.

Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics.
Spoilers!
pi_179073960
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 20:18 schreef Divje het volgende:
Die Sigaartjes :D Mooi topic weer ^O^
Dank je!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179073981
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten.

Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is.

Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics.
Zo ervaar ik het ook.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179074200
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179075308
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik.
Gewoon verder posten, heerlijk! Weer wat leven in CUL. Ik lees graag mee!
  donderdag 10 mei 2018 @ 22:14:13 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179075600
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
_O- Priceless. Dat ga ik ook nooit meer vergeten. _O-
pi_179363449
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:53 schreef Harvest89 het volgende:

_O- _O_

Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden.
Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen.


Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans.
Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.
pi_179363565
quote:
10s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:56 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.
Ik moet weer eens wat fabriceren. Hoogkunstjes eet ik wel bij restaurants. Ik ben geen kok en dat zal ik nooit worden, heb daar ook geen zin in. Als ik al die kunstjes in de Kerst-Allerhandes lees, word ik al moe. Tot nu toe heb ik geen topics meer kunnen maken omdat ik de vriezer leeg wil hebben voor de schoonmaak. Zit veel in.

Bij mij ligt de lat niet hoog. Ik wil gewoon een lekker bord eten op tafel.
:7

Ik vind dat jij het goed doet in het Wat eten we vandaag-topic en dat er veel te veel gebashed wordt. Een sigaar en een koffie, nou en, dat is ook genieten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_179371809
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.
Ik haat het dat woorden niet meer betekenen wat ze ooit betekenden gewoon omdat iedereen te dom en te lui is om de juiste woorden voor de juiste producten te gebruiken. Daarmee wordt boodschappen doen, boodschappen bestellen of boodschappen laten halen door iemand een fucking ingewikkeld proces waarbij je hele waslijsten mee moet geven om te voorkomen dat iemand met het verkeerde product thuiskomt. Jullie verkrachten de taal. }:|

Waarbij het me trouwens dan ook weer niks uitmaakt of het er in het engels op staat, streaky bacon mag van mij ook, geen moeite mee. Engels is ook een taal.
Bacon in het engels kan gewoon elke soort spek betekenen. Vroegah, toen het engels nog niet zo'n grote invloed had op onze taal is bacon waarschijnlijk een keer in het nederlands terecht gekomen als een specifiek soort buikspek, maar met de huidige invloed van het engels op het nederlands (zeker wat betreft burgers en bbqen) is zo'n aparte nederlandse betekenis gewoon niet meer vol te houden. Ik ben bang dat je je bacon dus moet opgeven :)

Net zoals die abominatie die nederlandse bbq-saus heet het onderspit moet delven tegenover de amerikaanse-stijl bbq-saus!
  vrijdag 25 mei 2018 @ 16:19:14 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179382287
Het is helemaal geen aparte Nederlandse betekenis. In Engeland ergeren ze zich ook kapot aan de uitholling van hun taal. Fuck die kutamerikanen met kutslang en hun kutbacon! :(

http://www.myrecipes.com/(...)an-and-british-bacon
https://www.buzzfeed.com/(...)=.qre83KYD#.cg30KA84
  vrijdag 25 mei 2018 @ 17:16:49 #129
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_179383711
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 16:19 schreef RobinOok het volgende:
Het is helemaal geen aparte Nederlandse betekenis. In Engeland ergeren ze zich ook kapot aan de uitholling van hun taal. Fuck die kutamerikanen met kutslang en hun kutbacon! :(

http://www.myrecipes.com/(...)an-and-british-bacon
https://www.buzzfeed.com/(...)=.qre83KYD#.cg30KA84
Britten moet leren accepteren dat hun taal niet meer van hun is. Verder heb je gewoon gelijk, bacon is van de rug.

Etymology
From Middle English bacon (“meat from the back and sides of a pig”), from Anglo-Norman bacon, bacun (“ham, flitch, strip of lard”), from Old Low Frankish *bakō (“ham, flitch”), from Proto-Germanic *bakō, *bakkō (“back”), from Proto-Indo-European *bhAg- (“back, buttocks”). Cognate with Old High German bahho, bacho (“back, ham, side of bacon”) (compare Alemannic German Bache, Bachen), Old Saxon baco (“back”), Dutch bake (“side of bacon, ham”), Old English bęc (“back”). More at back.

https://en.wiktionary.org/wiki/bacon
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 25 mei 2018 @ 17:21:32 #130
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_179383820
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.

In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers :)
Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_179384773
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 17:21 schreef fathank het volgende:

[..]

Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet.
denk ook meer dat die duitse biefstuk aka tartaar bedoelde dan hamburger...hamburger zonder is idd geen hamburger! (trouwens rook aroma is ook gewoon kut, grill m dan echt met wat eik ofzo...)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')