Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:quote:
Hmm oke.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:33 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:
https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html
Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan.
Nu even niet, want het is een gemakshamburger.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:38 schreef Harvest89 het volgende:
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla?
Nee, maar ik ben verslaafd aan mijn oven. Een groot voordeel is dat je geen vet of olie hoeft te gebruiken (scheelt weer in de calorietjes) en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Ik proef het verschil niet,behalve bij shoarma.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje?
Zeg maar.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Woelwater het volgende:
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken
Ah oke man.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nu even niet, want het is een gemakshamburger.
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neerquote:
Vanwege het acclimatiseren!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neerBij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Klopt, als het kouder is maak ik een heel andere burger.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neerBij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Iwanius maakt dit soort hamburgers ook gewoon thuis, als hij niet ergens buiten aan het acclimatiseren is.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neerBij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Ik moet toegeven dat dat er een heel stuk beter uit ziet dan ik had verwacht!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:
En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorryquote:Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ah, 3, 2 minuten voor tijd.
[ afbeelding ]
En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]
Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer.
En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang.
quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren....quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
[..]
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
Verder weer leuk topic!
Goed punt.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren....
Nice!quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef Sigaartje het volgende:
En het is klaar.
Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt.
Ben helemaal van slag.
Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's
[ afbeelding ]
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
De smaak zal goed zitten.quote:Op woensdag 9 mei 2018 20:56 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.
[ afbeelding ]
Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar![]()
Eet smakelijk dan maar.quote:Op woensdag 9 mei 2018 21:01 schreef Sigaartje het volgende:
Zo even testen.
Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet.
Mes en vork erbij
Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond.
[ afbeelding ]
Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor.
Plus en min:
+ heerlijk resultaat
+ intense smaak bbq saus
+ vlees heel mooi gaar en luchtig
+ broodje op de juiste manier gegaard
- had wat pittiger gemogen
- bbq-saus wordt snel te veel
- toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer.
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Nee hoor, dat kan hij niet. Users kunnen andere users nooit een ban aansmeren.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Verstegen.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:28 schreef Black_Baron het volgende:
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH?
En hoeveel heb je gebruikt?
Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt.
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zoutquote:Op woensdag 9 mei 2018 22:55 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Verstegen.
Persoonlijk vind ik ze niet lekker.
Liever die van Silvo.
Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty.
quote:Op woensdag 9 mei 2018 21:05 schreef Sorella het volgende:
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje
getver.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:59 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout
En ik ben dan nog een zoute eter ook
Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chinata) in mijn burgersen dan de grillpan in.
Platte Iwaniusburgers bestaan niet.quote:
Okayquote:Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Platte Iwaniusburgers bestaan niet.
Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen.
En waarom dat?quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Precies. Vind het wel ludiek.quote:Op woensdag 9 mei 2018 22:16 schreef LurkJeRot het volgende:
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?
Gestreeld is een groot woord als je ziet wat het eindresultaat is (een drolquote:Op woensdag 9 mei 2018 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken
Heeft makkelijk praten ja. Zelf iets lekkers maken is toch wel iets anders dan simpelweg bestellen en er een plaatje van te schieten..quote:
Heb je de ingrediënten van je zakje mix doorgelezen?quote:
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!quote:
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf!
quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ingrediënten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.
Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:
Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout
Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:40 schreef Friday12 het volgende:
[..]alleen dan doe ik er smokey paprika bij.
Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal
In goedlopende topics maken ja!quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
Wat bedoel je hier mee?quote:
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
Ik dacht altijd dat bacon gewoon heel dun gesneden buikspek was.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!![]()
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Streaky bacon is ook bacon.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!![]()
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Streaky bacon is ook bacon.
[ afbeelding ]
Ontbijtspek is meestal opgerold:quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:16 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te makenquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontbijtspek is meestal opgerold:
[ afbeelding ]
Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:25 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken
Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.
Feit blijft dat bacon bacon is, en streaky bacon gewoon ontbijtspek. Dat oventje wil ik trouwens ook wel hebben.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.
Hoor, van een echte Brit:
Maargoed, lekker offtopic verder.
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic![]()
Zelf bacon maken![]()
Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijnquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:41 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
Natuurlijk wel, dat is juist lekker. Alleen de naam klopt niet.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn![]()
[ afbeelding ]
Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic![]()
Zelf bacon maken![]()
Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn![]()
[ afbeelding ]
Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
QFTquote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!![]()
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.
Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |