Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!quote:
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf!
alleen dan doe ik er smokey paprika bij.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ingrediënten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.
Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:
Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout
Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:40 schreef Friday12 het volgende:
[..]
alleen dan doe ik er smokey paprika bij.
Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal
In goedlopende topics maken ja!quote:Op donderdag 10 mei 2018 11:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
Wat bedoel je hier mee?quote:
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
Ik dacht altijd dat bacon gewoon heel dun gesneden buikspek was.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Streaky bacon is ook bacon.quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Streaky bacon is ook bacon.
[ afbeelding ]
Ontbijtspek is meestal opgerold:quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:16 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te makenquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontbijtspek is meestal opgerold:
[ afbeelding ]
Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:25 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken
Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.
Feit blijft dat bacon bacon is, en streaky bacon gewoon ontbijtspek. Dat oventje wil ik trouwens ook wel hebben.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.
Hoor, van een echte Brit:
Maargoed, lekker offtopic verder.
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic
Zelf bacon maken
Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijnquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:41 schreef Levi01 het volgende:
[..]
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
Natuurlijk wel, dat is juist lekker. Alleen de naam klopt niet.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn
[ afbeelding ]
Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic
Zelf bacon maken
Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn
[ afbeelding ]
Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
QFTquote:Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?!
Bacon:
[ afbeelding ]
Buikspek:
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |