Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.
Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
Een hamburger is niets meer dan een plattere Duitse frikadel die van gewoon gehakt gemaakt is.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d.
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.
Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.
- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.
Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.
Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Waarom zou je duur vlees gebruiken om hamburger van te maken? Juist de taaie stukken die je tot gehakt maalt hebben veel meer smaak omdat ze veel bewogen hebben. Verder heeft het vet nodigquote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. \
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijtquote:Op donderdag 10 mei 2018 15:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt
En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:
https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/
https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/
https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/
Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Er zijn mensen die van alles in van alles gooien, uiteraard, maar naar mijn persoonlijke smaak en die van iedereen die ik het heb laten proeven is goed vet vlees, peper, zout en 2x 4 minuten de beste hamburger. Ohja en niet te veel kneden, het moet een beetje rul blijven als het kan.quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt
En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:
https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/
https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/
https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/
Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Jij wel hoor Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?
Iedereen heeft altijd wel iets te zeiken. De een vindt het te simpel, de ander teveel werk, of niet authentiek genoeg, of te ongezond of juist te gezond, te duur, te goedkoop. Ik zeg alleen maar "nou en?!"quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:34 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Jij wel hoor Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.
Ze zouden niet durvenquote:Op donderdag 10 mei 2018 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt?
Wat het teweeg brengt... inderdaad.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.
In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers
Bacon was iets losstaands. In plaats van een zakje mix gewoon alleen peper en zout gebruiken en dat eens proberenquote:Op donderdag 10 mei 2018 16:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wat het teweeg brengt... inderdaad.
Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes....
Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor.
Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt.
Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg.
En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet.
Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt.
quote:Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.
- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.
Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.
Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Ik heb echt een mini balkon dus kan geen bbq kwijtquote:Op donderdag 10 mei 2018 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereenquote:Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.
Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.
- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.
Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.
Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
De Cecco!quote:Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
Zo ervaar ik het ook.quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten.
Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is.
Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics.
Gewoon verder posten, heerlijk! Weer wat leven in CUL. Ik lees graag mee!quote:Op donderdag 10 mei 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik.
Priceless. Dat ga ik ook nooit meer vergeten.quote:Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 19:53 schreef Harvest89 het volgende:
Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden.
Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen.
Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |