abonnement Unibet Coolblue
pi_178440254
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syrië. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syrië opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syrië, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syrië verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_178440273
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 01:18 schreef _--_ het volgende:

[..]

Zou het maar snel regelen!!! :(
Ik ga zo snel als de Israelische raketten.
  woensdag 11 april 2018 @ 01:23:07 #4
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178440291
Drukt Trump nou op het knopje of wat. ;(
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178440305
https://twitter.com/Nidalgazaui/status/983844477960847360

Syrische vliegtuigen en personeel worden gestald op vliegvelden die door de Russen gebruikt worden en dus waarschijnlijk niet door de VS/Frankrijk bestookt gaan worden.
pi_178440351
michaelh992 twitterde op woensdag 11-04-2018 om 01:46:32 Fox News reports an "imminent announcement on US action in #Syria." No further details reageer retweet
pi_178440354


Qatari vliegtuig vliegt nog gewoon over Syrië :P
pi_178440356
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 01:49 schreef vigen98 het volgende:
[ afbeelding ]

Qatari vliegtuig vliegt nog gewoon over Syrië :P
Paar Quatari prinsen die evacueren?
pi_178440360
quote:
7s.gif Op woensdag 11 april 2018 01:50 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Paar Quatari prinsen die evacueren?
Mwah het komt van Beirut. Wat trouwens fucking raar is, waarom vliegen ze dan via het noorden van Syrië als je door Israël/zuid-Syrië kunt vliegen?
pi_178440448
AlSuraEnglish twitterde op woensdag 11-04-2018 om 02:33:06 #BREAKING - #Italian KC-767 aerial refueling aircraft now entering #Jordan from #Saudi Arabian airspace. Provides logistics for jet fighters which are expected to launch cruise missiles towards #Syria very soon as part of #US-led transnational attack on Syria. https://t.co/dqcamFuU20 reageer retweet
pi_178440452
Trouwens, wat is er met John Cantlie gebeurd? Al jaren niks meer van hem gehoord.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2018 02:52:46 ]
pi_178440602
Nog niks :(
pi_178440940
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 01:52 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Mwah het komt van Beirut. Wat trouwens fucking raar is, waarom vliegen ze dan via het noorden van Syrië als je door Israël/zuid-Syrië kunt vliegen?
Omdat in die hoek ws de wapens opgeslagen liggen.
  woensdag 11 april 2018 @ 06:34:12 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178441525
Ah we leven nog
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178441556
Kunnen de Russen nog even wat intelbootjes sturen inclusief de bijbehorende sleepboten :P
  woensdag 11 april 2018 @ 07:35:16 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178441760
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 06:34 schreef Szura het volgende:
Ah we leven nog
En terecht. De zoveelste hoax, danwel niet bewezen aanname op basis waarvan de wereld zou handelen. Want laten we even eerlijk zijn: welk bewijs is er gepresenteerd?

Verliezende, gefrustreerde rebellen is een waarschijnlijker scenario dan een Assad die net wat meer goodwill begon te krijgen internationaal gezien en die dondersgoed weet dat Trump en Bolton hun handen er niet voor omdraaien om toe te slaan. Dan blijft over een losgeslagen legercommandant van het regime of een ander figuur met autoriteit die zonder goedkeuren handelt. Het rijmt ook niet met de beelden van de bevolking die zich daadwerkelijk bevrijd acht door Assad.
  woensdag 11 april 2018 @ 08:25:44 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178442097
De dreiging is alleen nog niet weg
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 11 april 2018 @ 08:39:43 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178442210
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 08:25 schreef Szura het volgende:
De dreiging is alleen nog niet weg
Helaas niet nee, Macron staat te popelen om Frankrijk op de kaart te zetten lijkt het en Trump is Trump.
  woensdag 11 april 2018 @ 08:49:56 #19
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178442319
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 04:08 schreef vigen98 het volgende:
Nog niks :(
Ahahahaha lekker je nachtritme verpest.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178443531
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 07:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En terecht. De zoveelste hoax, danwel niet bewezen aanname op basis waarvan de wereld zou handelen. Want laten we even eerlijk zijn: welk bewijs is er gepresenteerd?

Verliezende, gefrustreerde rebellen is een waarschijnlijker scenario dan een Assad die net wat meer goodwill begon te krijgen internationaal gezien en die dondersgoed weet dat Trump en Bolton hun handen er niet voor omdraaien om toe te slaan. Dan blijft over een losgeslagen legercommandant van het regime of een ander figuur met autoriteit die zonder goedkeuren handelt. Het rijmt ook niet met de beelden van de bevolking die zich daadwerkelijk bevrijd acht door Assad.
Experts zijn er over uit dat de beelden meer dan genoeg zeggen. De beelden tonen mensen (vooral kinderen) die symptomen vertonen dat wijst op aanraking met gifgas. Het kwam uit een helikopters, dus de kans dat het regime hier achter zit is erg groot.

Natuurlijk is dit geen bewijs zoals in de exacte wetenschap. Maar dat is dit dan ook niet. Geopolitiek gaat ook om vermoedens. Je kan hier wel een heel serieus onderzoek tegenaan gooien, maar tegen de tijd dat dat klaar is ben je al te laat als je als grootmacht zou willen reageren op deze gifgasaanval.

Kortom: je moet het altijd deels met vermoedens doen.
  woensdag 11 april 2018 @ 10:45:11 #21
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178444151
Rusland waarschuwt VS: raketten worden neergehaald - http://nos.nl/l/2226816

Maak me zorgen..
  woensdag 11 april 2018 @ 10:49:04 #22
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178444228
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:45 schreef Blubbertut het volgende:
Rusland waarschuwt VS: raketten worden neergehaald - http://nos.nl/l/2226816

Maak me zorgen..
Tuurlijk gaan ze die raketten neerhalen. Wat moeten ze dan doen, de raketten op hun kop laten regenen en zeggen 'dank je wel Amerika!'.

Kijk dat terechtwijzende vingertje van NIMRATA eh(!) 'Nikki' Haley dan naar de Russische VN ambassadeur........... respectloos. :')



[ Bericht 9% gewijzigd door TeenWolf op 11-04-2018 10:56:46 ]
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_178444287
Turken! Waar staat Turkije in deze?
  woensdag 11 april 2018 @ 10:53:48 #24
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178444316
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:49 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Tuurlijk gaan ze die raketten neerhalen. Wat moeten ze dan doen, de raketten op hun kop laten regenen en zeggen 'dank je wel Amerika!'.
Als ik Rusland was dan zou ik ook die raketten neerschieten, ben alleen bang dat dit gaat escaleren in iets groters..
  woensdag 11 april 2018 @ 10:55:36 #25
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178444342
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:53 schreef Blubbertut het volgende:

[..]

Als ik Rusland was dan zou ik ook die raketten neerschieten, ben alleen bang dat dit gaat escaleren in iets groters..
Amerika moet even dimmen, ze hebben de halve aardbol al platgebombardeerd sinds hun bestaan. Iedereen is er klaar mee.

Dan maar escaleren, zo kan het toch niet langer, maar zie het niet escaleren.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  woensdag 11 april 2018 @ 10:57:44 #26
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178444378
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:55 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Amerika moet even dimmen, ze hebben de halve aardbol al platgebombardeerd sinds hun bestaan. Iedereen is er klaar mee.

Dan maar escaleren, zo kan het toch niet langer.
Absoluut, de tijd dat de Yanks de grote wereld politieagent konden spelen is voorbij. Denk dat ze het ook niet kunnen hebben dat de Russen weer een grote speler in het MO zijn..
  woensdag 11 april 2018 @ 11:00:03 #27
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178444425
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:57 schreef Blubbertut het volgende:

[..]

Absoluut, de tijd dat de Yanks de grote wereld politieagent konden spelen is voorbij. Denk dat ze het ook niet kunnen hebben dat de Russen weer een grote speler in het MO zijn..
Assad kan een rat zijn ok, maar Rusland is er tenminste voor de eenheid van de Syrische onverdeelde staat. Amerika zit er met een vieze reden, kiezen de kant van een 1 etnische groep voor hun eigen belangen, zoals zo vaak in de geschiedenis.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  woensdag 11 april 2018 @ 11:11:58 #28
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178444634
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:49 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Tuurlijk gaan ze die raketten neerhalen. Wat moeten ze dan doen, de raketten op hun kop laten regenen en zeggen 'dank je wel Amerika!'.

Kijk dat terechtwijzende vingertje van NIMRATA eh(!) 'Nikki' Haley dan naar de Russische VN ambassadeur........... respectloos. :')

[ afbeelding ]
Dat is andersom niet anders, hè?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178444658
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 08:25 schreef Szura het volgende:
De dreiging is alleen nog niet weg
sterker nog. hoe langer de aanloop hoe potentieel zwaarder de actie/reactie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178444707
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:52 schreef TheJanitor het volgende:
Turken! Waar staat Turkije in deze?
vooralsnog nergens, kat uit de boom kijkend
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178444738
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

vooralsnog nergens, kat uit de boom kijkend
Okee, bedankt. Als het los gaat in Syrie is Turkije toch wel dichtbij. Zullen daar niet blij mee zijn.
  woensdag 11 april 2018 @ 11:18:53 #32
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_178444744
Wat een akelige afgang. Amerika gaat zichzelf weer eens voor schut zetten met totaal misplaatste agressie ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_178444755
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:00 schreef TeenWolf het volgende:

Amerika zit er met een vieze reden, kiezen de kant van een 1 etnische groep voor hun eigen belangen, zoals zo vaak in de geschiedenis.
ze kiezen 1 specifieke organisatie dat op hun eigen lijst met terroristische organisaties staat om precies te zijn ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 11 april 2018 @ 11:28:43 #34
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178444888
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:11 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat is andersom niet anders, hè?
Ik zie andersom geen vinger gewezen worden hoor.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_178444892
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:18 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Okee, bedankt. Als het los gaat in Syrie is Turkije toch wel dichtbij. Zullen daar niet blij mee zijn.
turkije lijdt al jaren door dit conflict. het conflict nog verder laten escaleren zonder uitzicht op een potentiele einde zijn ze uiteraard niet blij mee. ik bedoel wat denken de amerikanen te kunnen bereiken? gaat trump uiteindelijk toch voor regime change? wat niet aannemelijk is. de militaire actie zal het conflict alleen maar verlengen met exact dezelfde resultaat. baath in het zadel.

aan de andere kant zijn de turken geen fan van het regime en zijn ze flexibel om als de gelegenheid daar is weer een u turn te maken van jewelste. zal niet de eerste keer zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178444971
meanwhile in the holy land _O- _O- _O-

PalinfoAr twitterde op dinsdag 10-04-2018 om 12:00:10 A settler was hit and injured by a stone thrown west of Bethlehemhttps://t.co/QG6TUFK9ks reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 11 april 2018 @ 11:34:35 #37
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178444998
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:18 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Okee, bedankt. Als het los gaat in Syrie is Turkije toch wel dichtbij. Zullen daar niet blij mee zijn.
Nee tuurlijk niet.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_178445348
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:45 schreef Blubbertut het volgende:
Rusland waarschuwt VS: raketten worden neergehaald - http://nos.nl/l/2226816

Maak me zorgen..
Quote dan het belangrijke deel: "Als de Verenigde Staten raketten afvuren op doelen in Syrië worden ze neergehaald en de lanceerinstallaties onder vuur genomen"
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  woensdag 11 april 2018 @ 12:40:30 #40
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178446661
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:00 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Assad kan een rat zijn ok, maar Rusland is er tenminste voor de eenheid van de Syrische onverdeelde staat. Amerika zit er met een vieze reden, kiezen de kant van een 1 etnische groep voor hun eigen belangen, zoals zo vaak in de geschiedenis.
Er bestaat geen onverdeelde Syrische staat. Die heeft ook nooit bestaan. En wellicht heb je met geschiedenis niet op zitten letten, als je een beetje na kan denken snap jij ook wel dat een land met kaarsrechte grenslijnen geen natuurlijke eenheid is.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_178446688
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:53 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Er bestaat geen onverdeelde Syrische staat. Die heeft ook nooit bestaan.
oh?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178446689
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:51 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Quote dan het belangrijke deel: "Als de Verenigde Staten raketten afvuren op doelen in Syrië worden ze neergehaald en de lanceerinstallaties onder vuur genomen"
Ja, maar dat kan helegaar nie.... Want Trump en Poetin zijn toch dikke vriendjes?
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_178446736
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

oh?
Nee, het is een kunstmatig gecreëerde afbakening en splijt complete bevolkingsgroepen.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_178447027
ladys and gentleman the president of the u nited states _O- _O- :')

realDonaldTrump twitterde op woensdag 11-04-2018 om 12:57:30 Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it! reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  User die overal opduikt 2022 woensdag 11 april 2018 @ 13:15:07 #46
186611 Haags
pi_178447030
Genot.
Zonder wrijving geen glans
pi_178447048
Popcorn time!
  woensdag 11 april 2018 @ 13:17:32 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178447078
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:15 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Genot.
Rot op gek met je ‘genot’
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178447148
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:15 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Genot.
denk je dat we veilig zijn in den haag? im not so sure :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178447234
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk je dat we veilig zijn in den haag? im not so sure :P
Die volslagen domheid om te hopen op een WO III....

Benieuwd hoe de reactie is als de Russen besluiten om de internetkabels van en naar Europa te vernielen en meneer haags_kwartiertje niet meer met z'n tabletje op schoot twitter kan afspeuren naar #BREAKING NEWS...... Mister first world verwend mannetje.....
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
  woensdag 11 april 2018 @ 13:27:06 #51
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178447255
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk je dat we veilig zijn in den haag? im not so sure :P
Uit meer dan een woord bestaan de posts van deze idioot doorgaans niet, beter flikkert ie gewoon op uit het topic als hij meent dat een confrontatie tussen de VS en Rusland genot is.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 11 april 2018 @ 13:28:23 #52
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_178447282
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:54 schreef Multatilu het volgende:

[..]

Ja, maar dat kan helegaar nie.... Want Trump en Poetin zijn toch dikke vriendjes?
Als er daadwerkelijk oorlog uitbreekt tussen de USA en Russische Federatie zul je zien dat de Trump Derangement Syndrome-idiootjes tot de laatste seconde blijven volhouden dat Trump alleen maar bluft over oorlog om de aandacht af te leiden van Stormy Daniels. _O- WANT HIJ IS EEN MARIONET VAN POETIN AAAAARGH

Er is helaas geen medicijn voor domheid.
pi_178447367
Wedden dat Rusland geen gebruik gaat maken van die S-400 missiles?
pi_178447368
Trump _O_
Bassad, walgelijke hond, gifgas gooien op kinderen :r
blablablabla
  User die overal opduikt 2022 woensdag 11 april 2018 @ 13:34:25 #55
186611 Haags
pi_178447394
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk je dat we veilig zijn in den haag? im not so sure :P
tuurlijk. Aanpakken die bende daar!
Zonder wrijving geen glans
pi_178447402
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:32 schreef JubaUrbicus het volgende:
Wedden dat Rusland geen gebruik gaat maken van die S-400 missiles?
Rusland stelt militair geen moer voor vergeleken bij het 'speelgoed' dat Amerika tot haar beschikking heeft.
blablablabla
pi_178447409
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:34 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

tuurlijk. Aanpakken die bende daar!
Eens maat :)
blablablabla
pi_178447410
quote:
6s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:34 schreef Elan het volgende:

[..]

Rusland stelt militair geen moer voor vergeleken bij het 'speelgoed' dat Amerika tot haar beschikking heeft.
Uiteraard.
pi_178447429
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:32 schreef JubaUrbicus het volgende:
Wedden dat Rusland geen gebruik gaat maken van die S-400 missiles?
Tegen cruise missiles waarschijnlijk niet, maar tegen de vliegtuigen? En ik verwacht dat de Russen als ze getroffen worden zelf cruise missiles afschieten op Amerikaanse doelen.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_178447507
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:32 schreef JubaUrbicus het volgende:
Wedden dat Rusland geen gebruik gaat maken van die S-400 missiles?
shit will hit the fan if they do })

we gaan zien wie het eerst zal knipperen en zijn keutel zal intrekken :%
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178447559
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

shit will hit the fan if they do })

we gaan zien wie het eerst zal knipperen en zijn keutel zal intrekken :%
Poetin zit redelijk in het nauw na die nieuwe golf aan economische sancties dus hoop dat hij geen echt debiele dingen doet.
blablablabla
pi_178447562
amerikanen ook aanwezig in het turkse luchtruim nu kennelijk

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178447642
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:43 schreef Elan het volgende:

[..]

Poetin zit redelijk in het nauw na die nieuwe golf aan economische sancties dus hoop dat hij geen echt debiele dingen doet.
het probleem is dat putin ook maar een mens is en mensen nu eenmaal emotioneel (angstig/boos) kunnen reageren wanneer ze in het nauw zijn gedrukt. wat zeker het geval is voor de russen momenteel. in dit soort omstandigheden kunnen dingen gebeuren die onder normale omstandigheden niet zouden gebeuren.

lets hope for the best and get ready foor the worst :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178447745
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

het probleem is dat putin ook maar een mens is en mensen nu eenmaal emotioneel (angstig/boos) kunnen reageren wanneer ze in het nauw zijn gedrukt. wat zeker het geval is voor de russen momenteel. in dit soort omstandigheden kunnen dingen gebeuren die onder normale omstandigheden niet zouden gebeuren.

lets hope for the best and get ready foor the worst :P
Denken dat Vlad menselijke emoties heeft :').


Hij kan zich natuurlijk vrij eenvoudig uit de deze situatie redden door te roepen dat die ambassadeur voor zijn beurt gesproken heeft, en dat zal ook gebeuren indien de Amerikanen beginnen te schieten :) .
blablablabla
  woensdag 11 april 2018 @ 13:54:49 #65
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178447766
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:32 schreef Elan het volgende:
Trump _O_
Bassad, walgelijke hond, gifgas gooien op kinderen :r
Is al 100% bewezen wie er achter zit dan? Waarom zou Syrië zo'n aanval plegen als ze de burgeroorlog bijna hebben gewonnen? Kom, denk is na!
  woensdag 11 april 2018 @ 13:56:29 #66
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178447806
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk je dat we veilig zijn in den haag? im not so sure :P
Ik hoop van wel!
pi_178447812
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:54 schreef Blubbertut het volgende:

Waarom zou Syrië zo'n aanval plegen als ze de burgeroorlog bijna hebben gewonnen?
om de stadsoorlog in douma, niet te hoeven vechten? de chemische aanval was relatief goedkoop vergeleken met wat het zou kosten om douma vechtend in te nemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 11 april 2018 @ 13:58:05 #68
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178447831
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

om de stadsoorlog in douma, niet te hoeven vechten? de chemische aanval was relatief goedkoop vergeleken met wat het zou kosten om douma vechtend in te nemen.
En dan de gevolgen van een grote Amerikaanse aanval riskeren?
  woensdag 11 april 2018 @ 13:59:40 #69
473624 Blubbertut
Moet hier iets stoers komen te
pi_178447857
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

om de stadsoorlog in douma, niet te hoeven vechten? de chemische aanval was relatief goedkoop vergeleken met wat het zou kosten om douma vechtend in te nemen.
Ze hadden Douma toch ook Guderian style, in een tangbeweging, kunnen isoleren...
pi_178447858
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:58 schreef Blubbertut het volgende:

[..]

En dan de gevolgen van een grote Amerikaanse aanval riskeren?
ze komen er al jaren mee weg, niks nieuws wat ze hebben gedaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178447906
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

om de stadsoorlog in douma, niet te hoeven vechten? de chemische aanval was relatief goedkoop vergeleken met wat het zou kosten om douma vechtend in te nemen.
Die dode kinderen boden echt veel weerstand, ja.
pi_178447913
dus die raketten gaan eraan komen
is dit 100%
hoeveel raketten gaan er komen
gaan deze raketten schade aanrichten, of worden ze uit de lucht geschoten?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 11 april 2018 @ 14:03:33 #73
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178447932
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:14 schreef Slayage het volgende:
ladys and gentleman the president of the u nited states _O- _O- :')

realDonaldTrump twitterde op woensdag 11-04-2018 om 12:57:30 Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it! reageer retweet
wat een lul
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_178447948
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:03 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

wat een lul
grab em by the pussy! :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178448367
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178448486
Chinese vloot in midellandse zee nu onder command of Russia
https://gazeta-news.ru/39(...)komandovanie-rossii/
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178448532
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:32 schreef Elan het volgende:
Trump _O_
Bassad, walgelijke hond, gifgas gooien op kinderen :r
Het waren de rebellen omdat ze weten dat westerlingen zo stom om gelijk "het was Assad. Aanvallen!" gaan roepen. Hebben zij weer ook meer ademruimte.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178448715
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:35 schreef HSG het volgende:

[..]

Het waren de rebellen omdat ze weten dat westerlingen zo stom om gelijk "het was Assad. Aanvallen!" gaan roepen. Hebben zij weer ook meer ademruimte.
Assad heeft al eerder chloorgas ingezet maar toen werd er (mede door veto van Rusland in de Veiligheidsraad niet ingegrepen), dit is de spreekwoordelijke druppel voor de internationale coalitie.
quote:
In 2014 al concludeerde de OPCW dat chloorgas wijdverbreid was ingezet in Syrië, zonder schuldigen aan te wijzen. Twee jaar later oordeelden VN-experts na een onderzoek samen met de OPCW dat het Syrische bewind in zeker drie gevallen chloorgas heeft gebruikt. Vorig jaar werd bij een chemische aanval op het Syrische Khan Sheikhoun, waarbij zo'n honderd doden vielen, sarin gebruikt door het Assad-regime. De OPCW doet ook onderzoek naar de aanval in Douma, maar zal geen schuldige aanwijzen.

blablablabla
pi_178448776
Gewoon een bom op damascus vaag die hele stad weg en klaar bouw dat land opniew op met VN troepen die alles in de gaten houden.
pi_178448815
quote:
14s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:48 schreef Elan het volgende:

[..]

Assad heeft al eerder chloorgas ingezet maar toen werd er (mede door veto van Rusland in de Veiligheidsraad niet ingegrepen), dit is de spreekwoordelijke druppel voor de internationale coalitie.

[..]

4 jaar geleden. :') De Britten, Fransen en Duitsers hebben in 1914 - 1918 ook gifgas ingezet dus het is allemaal hun schuld.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178448857
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 08:49 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ahahahaha lekker je nachtritme verpest.
Ja en hoe, nu pas wakker.
  woensdag 11 april 2018 @ 14:57:40 #82
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178448870
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:54 schreef HSG het volgende:

[..]

4 jaar geleden. :') De Britten, Fransen en Duitsers hebben in 1914 - 1918 ook gifgas ingezet dus het is allemaal hun schuld.
Wat een achterlijke opmerking. Compleet andere tijd, compleet andere oorlog.

Het onderzoek van de OPCW en de VN hebben duidelijk aangetoond dat het Syrische regime niet schroomt gifgas in te zetten.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178448892
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:54 schreef HSG het volgende:

[..]

4 jaar geleden. :') De Britten, Fransen en Duitsers hebben in 1914 - 1918 ook gifgas ingezet dus het is allemaal hun schuld.
quote:
Vorig jaar werd bij een chemische aanval op het Syrische Khan Sheikhoun, waarbij zo'n honderd doden vielen, sarin gebruikt door het Assad-regime

Wat een vreemde vergelijking.
Het kan net zo goed een truc zijn van die rebellen maar hij schroomt dus niet voor de inzet van chemische wapens. Waardoor hij de schijn wmb enorm tegen heeft.
Ik vind de reactie van die Russen sowieso idioot, om dat regime blindelings te volgen. Als de Amerikanen fasciliteiten vernietigen vanwaar die chemische wapens geproduceerd worden dan wel gelanceerd worden is daar toch niets mis mee? :
blablablabla
pi_178449035
Al gaat het allang niet meer over wel/geen gifgas. Bericht van gisteren:

https://nos.nl/artikel/22(...)kaanse-sancties.html

quote:
Boosaardige activiteiten
Met de sancties wil Washington het Kremlin niet straffen voor één vergrijp, maar voor "het groeiend aantal boosaardige activiteiten van Rusland in de wereld". Onder de strafmaatregelen worden de tegoeden bevroren die de betrokkenen in de VS hebben ondergebracht en is het Amerikanen verboden om zaken met de betrokken Russen te doen.

En nu dus Rusland dat de Amerikanen letterlijk bedreigd als ze raketten schieten op Syrische doelen waarop Trump zoiets heeft van O'rlly? Let's see . :D
blablablabla
pi_178449060
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:57 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Wat een achterlijke opmerking. Compleet andere tijd, compleet andere oorlog.

Het onderzoek van de OPCW en de VN hebben duidelijk aangetoond dat het Syrische regime niet schroomt gifgas in te zetten.
Westerse propaganda.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 11 april 2018 @ 15:12:20 #86
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178449065
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:11 schreef HSG het volgende:

[..]

Westerse propaganda.
Dit Westerse propaganda noemen is Russische propaganda.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178449072
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:12 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dit Westerse propaganda noemen is Russische propaganda.
Racist.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178449079
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:11 schreef HSG het volgende:

[..]

Westerse propaganda.
Welk belang heeft het Westen bij het steunen van terroristische bolwerken als Hezbollah ?
blablablabla
pi_178449084
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:12 schreef Elan het volgende:

[..]

Welk belang heeft het Westen bij het steunen van terroristische bolwerken als Hezbollah ?
Het financieren van de wapenindustrieën.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 11 april 2018 @ 15:13:26 #90
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178449086
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:12 schreef HSG het volgende:

[..]

Racist.
Russisch is geen ras.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178449108
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:49 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Tuurlijk gaan ze die raketten neerhalen. Wat moeten ze dan doen, de raketten op hun kop laten regenen en zeggen 'dank je wel Amerika!'.

Kijk dat terechtwijzende vingertje van NIMRATA eh(!) 'Nikki' Haley dan naar de Russische VN ambassadeur........... respectloos. :')

[ afbeelding ]
Haha, heerlijk. Ze laat zien wie de baas is.
pi_178449203
quote:
10s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:14 schreef Slayage het volgende:
ladys and gentleman the president of the u nited states _O- _O- :')

realDonaldTrump twitterde op woensdag 11-04-2018 om 12:57:30 Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it! reageer retweet
Wat vindt je exact zo lachwekkend? niets is gelogen aan dit twitter bericht.
pi_178449362
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 14:35 schreef HSG het volgende:

[..]

Het waren de rebellen omdat ze weten dat westerlingen zo stom om gelijk "het was Assad. Aanvallen!" gaan roepen. Hebben zij weer ook meer ademruimte.
Dit.
pi_178449461
:'( Ik vind er ook niets lachwekkend aan.

Bestaan er dan dus echt mensen die denken dat, eens de vlam in de pan slaat dit geen gevolgen voor de MENS gaat hebben? :?
Dat er eigenlijk niet eens zoveel voor nodig is om de basale behoeften / geluk / zorgeloosheid in uren/dagen/weken te zien afbrokkelen.
Want dat is misschien wel wat gaat gebeuren als de ene actie een reactie gaat oproepen. Als.

Toch een verontrustende gedachte die mij in ieder geval bezighoudt.
Het gaat er niet eens meer om wie wat gedaan heeft namelijk.
Ik vind zin en waarden in mijn leven en ik wens niet genezen te worden van mijzelf.
Schenk mij de waardigheid om me te ontmoeten zoals ik ben.
Erken dat wij beiden even vreemd voor elkaar zijn.
Dat mijn bestaansrecht niet zomaar een beschadigde versie is van die van jou.
  woensdag 11 april 2018 @ 15:37:38 #95
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178449470
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:31 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

Dit.
Ja, of het was Assad, omdat hij wel weet dat mensen dan zouden roepen dat het wel de rebellen zouden moeten zijn geweest, omdat mensen zouden denken dat het Assad zou moeten zijn geweest.
  woensdag 11 april 2018 @ 15:37:53 #96
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178449476


Mensen die denken dat Turkije nooit verstandig is. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178449477
quote:
15s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:36 schreef LaCatastrophe het volgende:
:'( Ik vind er ook niets lachwekkend aan.

Bestaan er dan dus echt mensen die denken dat, eens de vlam in de pan slaat dit geen gevolgen voor de MENS gaat hebben? :?
Dat er eigenlijk niet eens zoveel voor nodig is om de basale behoeften / geluk / zorgeloosheid in uren/dagen/weken te zien afbrokkelen.
Want dat is misschien wel wat gaat gebeuren als de ene actie een reactie gaat oproepen. Als.

Toch een verontrustende gedachte die mij in ieder geval bezighoudt.
Doe is rustig. Er gaat echt iets bijzonders gebeuren. Het blijft bij een paar bommen.
pi_178449496
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:37 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]

Mensen die denken dat Turkije nooit verstandig is. :')
Inderdaad. Ze moeten wel gewoon rustig genocide kunnen blijven plegen in Syrie.

Komen de Russen en Amerikanen het een beetje verpesten....
pi_178449526
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:37 schreef Rangono het volgende:

[..]

Doe is rustig. Er gaat echt iets bijzonders gebeuren. Het blijft bij een paar bommen.
Ik ben heel rustig. Maar het blijft een mogelijk scenario, en er helemaal niet over nadenken lijkt me de kop in het zand steken.
Het is niet zo dat ik mijn werk niet meer kan doen of niet meer kan gieren van de lach hoor. :)
Ik vind zin en waarden in mijn leven en ik wens niet genezen te worden van mijzelf.
Schenk mij de waardigheid om me te ontmoeten zoals ik ben.
Erken dat wij beiden even vreemd voor elkaar zijn.
Dat mijn bestaansrecht niet zomaar een beschadigde versie is van die van jou.
pi_178449543
Turkije die VS en Rusland vraagt zich te gedragen, moet niet gekker worden.
Hopelijk luisteren ze ook nog eens.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_178449553
quote:
7s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:40 schreef LaCatastrophe het volgende:

[..]

Ik ben heel rustig. Maar het blijft een mogelijk scenario, en er helemaal niet over nadenken lijkt me de kop in het zand steken.
Het is niet zo dat ik mijn werk niet meer kan doen of niet meer kan gieren van de lach hoor. :)
Dan is het goed.
  woensdag 11 april 2018 @ 15:44:24 #102
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178449623

Ik geef het nog maximaal 3 uur. Vlak voor 19:00 zie ik jullie weer. :)
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178449658
wie weet waar de afgeschoten raketten terecht gaan komen?
Deir?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178449734
wie o wie
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 11 april 2018 @ 15:51:03 #105
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_178449746
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
wie o wie
Er worden helemaal geen raketten afschoten joh.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_178449755
volgens Trump wel hoor
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 11 april 2018 @ 15:52:17 #107
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_178449770
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
volgens Trump wel hoor
Hij liegt.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_178449787
ow ik begrijp het al, Assad en Poetin lezen natuurlijk mee in dit topic
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178449802
'I find it absolutely mental that in 2018, I can directly message the President of the United States of America and say "Don't be a bellend m8"
What a time to be alive.'
  woensdag 11 april 2018 @ 16:22:34 #110
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178450371
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:37 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]

Mensen die denken dat Turkije nooit verstandig is. :')
EINDELIJK zegt iemand er wat van.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  woensdag 11 april 2018 @ 16:24:17 #111
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178450405
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
volgens Trump wel hoor
Trump zei ook dat ze zich gingen terug trekken uit Syrië, volgende dag zei Pentagon dat dat een 'roddel' was.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_178452627
De USA zal wel weer geheel willekeurig wat raketten afschieten op wat vliegvelden om vervolgens te melden dat ze 'daadkrachtig' hebben gereageerd en dat ze het voorlopig hierbij laten maar dat ze de situatie wel nauwlettend in de gaten zullen blijven houden.

Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_178452724
popcorn ingeslagen..ww3 :9~
pi_178452763
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 18:07 schreef chroestjov het volgende:
De USA zal wel weer geheel willekeurig wat raketten afschieten op wat vliegvelden om vervolgens te melden dat ze 'daadkrachtig' hebben gereageerd en dat ze het voorlopig hierbij laten maar dat ze de situatie wel nauwlettend in de gaten zullen blijven houden.

[ afbeelding ]
Dit dus. En iedereen hier maar hopen op een ww3.. :)
pi_178453143
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:41 schreef ThePlaneteer het volgende:
Turkije die VS en Rusland vraagt zich te gedragen, moet niet gekker worden.
Hopelijk luisteren ze ook nog eens.
De Turken hebben waarschijnlijk voor het laatst in 2011 zo koel gereageerd toen ze aan het lobbyen waren voor hervormingen vanuit baath terwijl de Amerikanen al volop bezig waren met hun regime change retoriek.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  User die overal opduikt 2022 woensdag 11 april 2018 @ 18:58:44 #116
186611 Haags
pi_178453612
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:44 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Ik geef het nog maximaal 3 uur. Vlak voor 19:00 zie ik jullie weer. :)
nou, okay. Daar zijn we dan.
Zonder wrijving geen glans
  woensdag 11 april 2018 @ 19:06:58 #117
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178453815
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 18:58 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

nou, okay. Daar zijn we dan.
Zie je de rookwolken boven den haag niet? :o
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  User die overal opduikt 2022 woensdag 11 april 2018 @ 19:08:47 #118
186611 Haags
pi_178453856
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 19:06 schreef _--_ het volgende:

[..]

Zie je de rookwolken boven den haag niet? :o
:+
Zonder wrijving geen glans
pi_178453883
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 15:44 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Ik geef het nog maximaal 3 uur. Vlak voor 19:00 zie ik jullie weer. :)
pi_178454712
heeft Trump gezegd wanneer hij die raketten zou gaan (laten) afschieten?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178454733
Ik neem aan dat heel veel mensen aan het wachten zijn
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 11 april 2018 @ 19:52:41 #122
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178454799
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 19:10 schreef vigen98 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Okay ik gun die gast nog tot 2:00 in de nacht. Later dan dat wordt het niet.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  woensdag 11 april 2018 @ 19:55:27 #123
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178454853
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 19:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Okay ik gun die gast nog tot 2:00 in de nacht. Later dan dat wordt het niet.
Welke tijdzone?
pi_178454942
ChrisMurphyCT twitterde op woensdag 11-04-2018 om 16:32:12 Let me get this straight: we’re going to bomb Syria because Assad attacked civilians, but next door in Yemen we are eagerly participating in a bombing campaign that has killed thousands of civilians? reageer retweet
True.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 11 april 2018 @ 20:02:13 #125
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178454977
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 19:55 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Welke tijdzone?
Amsterdam +1
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178455014
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 20:00 schreef HSG het volgende:
ChrisMurphyCT twitterde op woensdag 11-04-2018 om 16:32:12 Let me get this straight: we’re going to bomb Syria because Assad attacked civilians, but next door in Yemen we are eagerly participating in a bombing campaign that has killed thousands of civilians? reageer retweet
True.
Fuck yeah!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178455173
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 20:02 schreef _--_ het volgende:

[..]

Amsterdam +1
Waarom niet Madrid +1 he racist? :(
pi_178455335
Wanneer gaan ze vechten man. Net als vroeger op school. Hele dag wachten tot half 4 wanneer je wist dat er op het schoolplein fittie zou zijn.
Rossoneri siamo noi.
  woensdag 11 april 2018 @ 20:33:38 #129
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178455679
Realiseren we intussen wel dat de doomsday clock staat op 2 voor 12?




Zelfde niveau als in het hoogtepunt van de koude oorlog. :)
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178455987
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 20:33 schreef _--_ het volgende:
Realiseren we intussen wel dat de doomsday clock staat op 2 voor 12?


[ afbeelding ]

Zelfde niveau als in het hoogtepunt van de koude oorlog. :)
Wat moest er in 1991 nog meer zijn naast de Golfoorlog dat het zo'n kritieke punt werd? De Soviet-Unie stond op punt in te storten en het ijzeren gordijn had niks meer te zeggen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 11 april 2018 @ 20:48:51 #131
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178456042
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 20:47 schreef HSG het volgende:

[..]

Wat moest er in 1991 nog meer zijn naast de Golfoorlog dat het zo'n kritieke punt werd? De Soviet-Unie stond op punt in te storten en het ijzeren gordijn had niks meer te zeggen.
Laag is juist kritiek. 2 minuten voor 12 is het kritiekste punt samen met het hoogtepunt van de koude oorlog.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178456133
Straks gaat er gewoon helemaal niets gebeuren... _O- _O_
pi_178456613
Douma en doomsday
hmm
Douma = doe maar
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178456783
Ik lees net op nu.nl dat het VK de VS steunt met bombing Syria.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178457593
Meeste wat Trump op Twitter gooit is voor de bühne.
Het is niet dat hij feitelijke oorlogsaanhandelingen daar gaat aankondigen.

Hopelijk. Anders Idiocracy in extremis.

[ Bericht 26% gewijzigd door Elan op 11-04-2018 21:43:36 ]
blablablabla
pi_178457881
dan had ie een ander vak moeten kiezen
ik wacht al de hele dag
en ik ben niet de enige
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178458275
quote:
15s.gif Op woensdag 11 april 2018 21:38 schreef Elan het volgende:
Meeste wat Trump op Twitter gooit is voor de bühne.
Het is niet dat hij feitelijke oorlogsaanhandelingen daar gaat aankondigen.

Hopelijk. Anders Idiocracy in extremis.
Presidentschap van Trump is een en al Idiocracy. Zijn Twitter gedrag is slechts een van de symptomen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178458331
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 21:11 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Ik lees net op nu.nl dat het VK de VS steunt met bombing Syria.
Trump heeft al een coalition of the willing. Uiteraard kunnen de Britten niet ontbreken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178458450
Rusland-China-Syrie-Iran is ook een coalition of the noem maar op
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178459059
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 20:48 schreef _--_ het volgende:

[..]

Laag is juist kritiek. 2 minuten voor 12 is het kritiekste punt samen met het hoogtepunt van de koude oorlog.
Ah ik snap hem eindelijk. Maar wat was er in 1953? Dat gedoe bij de grens van oost- en West-Berlijn.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178459944
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 20:33 schreef _--_ het volgende:
Realiseren we intussen wel dat de doomsday clock staat op 2 voor 12?


[ afbeelding ]

Zelfde niveau als in het hoogtepunt van de koude oorlog. :)
Waarom nu op 2 voor 12?
1983 is de wereld meerdere keren door het oog van de naald gekropen.
blablablabla
  woensdag 11 april 2018 @ 23:44:12 #142
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178461160
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178461243
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178461339
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 23:44 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Dit is alweer de 3e keer dat die 2 elkaar spreken binnen 1 maand, begint een beetje klef te worden.

quote:
Ach, het hele idee dat sommige landen wel en andere landen geen beschikking mogen hebben over bepaalde wapens is sowieso immoreel. Het houdt de scheve machtsverhoudingen in stand, en helpt de sterkste landen hun voorsprong op zwakkere landen behouden. Het recht zou zwakken landen juist moeten beschermen.
  donderdag 12 april 2018 @ 00:04:40 #146
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178461476
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 23:55 schreef Bilge het volgende:

[..]

Ach, het hele idee dat sommige landen wel en andere landen geen beschikking mogen hebben over bepaalde wapens is sowieso immoreel.
Hypothetisch, stel dat we een wapen hadden wat de aarde zou vernietigen. Zou je het ok vinden als willekeurig welke sjeik daarover zou kunnen oordelen? En als we dan toch de boel democratiseren, zouden individuen datzelfde recht ook mogen hebben toch?

Naja, mij lijkt het geen goed idee. En er is dus een rechtvaardiging om bepaald wapentuig te onthouden van bepaald (groepen) mensen.
pi_178461594
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 00:04 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Hypothetisch, stel dat we een wapen hadden wat de aarde zou vernietigen. Zou je het ok vinden als willekeurig welke sjeik daarover zou kunnen oordelen? En als we dan toch de boel democratiseren, zouden individuen datzelfde recht ook mogen hebben toch?

Naja, mij lijkt het geen goed idee. En er is dus een rechtvaardiging om bepaald wapentuig te onthouden van bepaald (groepen) mensen.
Is een Donald Trump, die vandaag nog via Twitter zat op te scheppen over Amerikaanse missiles die "nice and new and smart' zijn, werkelijk beter/ betrouwbaarder/ rustgevender dan jouw imaginaire sjeik?

Stel dat Saddam Hussein of Muammar Kaddafi daadwerkelijk nucleaire wapens hadden gehad; zouden Westerse landen hen dan hebben aangevallen? Hoeveel mensenlevens en ellende zou dat hebben gescheeld?
pi_178461601
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 00:04 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Hypothetisch, stel dat we een wapen hadden wat de aarde zou vernietigen. Zou je het ok vinden als willekeurig welke sjeik daarover zou kunnen oordelen? En als we dan toch de boel democratiseren, zouden individuen datzelfde recht ook mogen hebben toch?

Naja, mij lijkt het geen goed idee. En er is dus een rechtvaardiging om bepaald wapentuig te onthouden van bepaald (groepen) mensen.
Waarschijnlijk is dat geheel wederzijds en vinden die groepen dat jij knettergek bent en daarom bepaalde wapens niet zou mogen bezitten.
Daarom is de valse westerse morele 'superioriteit' schadelijk en gevaarlijk, het enige dat daadwerkelijk geldt, is het recht van de sterkste.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_178461642
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2018 19:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Okay ik gun die gast nog tot 2:00 in de nacht. Later dan dat wordt het niet.
Tijd begint te tikken :P
  donderdag 12 april 2018 @ 01:54:39 #150
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178461913
Gebeurt niks vannacht, gezien de parkeerplaats bij het Pentagon:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 12 april 2018 @ 07:41:43 #151
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178463750
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:11 schreef Rangono het volgende:

[..]

Experts zijn er over uit dat de beelden meer dan genoeg zeggen. De beelden tonen mensen (vooral kinderen) die symptomen vertonen dat wijst op aanraking met gifgas. Het kwam uit een helikopters, dus de kans dat het regime hier achter zit is erg groot.

Natuurlijk is dit geen bewijs zoals in de exacte wetenschap. Maar dat is dit dan ook niet. Geopolitiek gaat ook om vermoedens. Je kan hier wel een heel serieus onderzoek tegenaan gooien, maar tegen de tijd dat dat klaar is ben je al te laat als je als grootmacht zou willen reageren op deze gifgasaanval.

Kortom: je moet het altijd deels met vermoedens doen.
Waar is het bewijs dat het uit een helicopter kwam?
pi_178463828
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 07:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waar is het bewijs dat het uit een helicopter kwam?
Heb ik al gevraagd, is er niet.
  donderdag 12 april 2018 @ 08:05:34 #153
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178463880
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 00:30 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Tijd begint te tikken :P
Ik geef de hoop op. ;(
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178463913
Mensen die hopen dat het op een confrontatie komt tussen de VS en Rusland... |:(
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  donderdag 12 april 2018 @ 08:30:30 #155
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178464072
Lijkt erop dat Yarmouk vandaag of morgen aan de beurt is
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 12 april 2018 @ 09:15:53 #156
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178464396
quote:
13s.gif Op donderdag 12 april 2018 08:09 schreef StateOfMind het volgende:
Mensen die hopen dat het op een confrontatie komt tussen de VS en Rusland... |:(
Dat is een beetje alsof je hoopt dat een kudde leeuwen aan jouw linkerkant het aan de stok krijgt met een kudde olifanten aan jouw rechterkant.
pi_178465736
goed artikel met veel info mbt de sunni sjia schisma

'Soennieten en sjiieten zijn vergeten wat hen bindt'
....
Blaast IS of Al Qaeda nu graven van familieleden van Mohammed op in Syrië, dan worden dat 'sjiitische heiligdommen' genoemd. Maar die zijn ooit gemaakt door zogenaamde soennitische leiders, ook al onder de Umayyaden, de grondleggers van de soennitische islam. Eeuwenlang bezochten soennieten die graven ook samen met sjiieten. Totdat iemand zei: Dit zijn niet onze helden, dit zijn sjiitische helden. In de twintigste eeuw gaan er vooral nog Iraanse pelgrims daar op bezoek. Maar er was geen sprake van dat de lokale bevolking die graven kapot zou gaan maken."
.....
"Nog zoiets: een bekende Marokkaanse familienaam is 'Alawi', letterlijk: afstammeling van Ali. De Marokkaanse koninklijke familie heet ook zo. Dat zijn natuurlijk geen sjiieten. Maar ze baseren hun politieke legitimiteit op het feit dat ze van Ali en Fatima afstammen. Al sinds de Middeleeuwen is het sjiitische erfgoed helemaal soennitisch gemaakt in Marokko.
....
"Ze kunnen dat soms niet goed accepteren. Dan zeg ik: Maar jongens, Abu Hanifa (699-767), de grondlegger van een soennitische islamitische rechtsschool, citeerde gewoon twee van de twaalf imams, en zei er niet iets bij als 'die stomme sjiitische imams' of 'dit zijn sjiitische denkers maar in dit geval kunnen we ze volgen'.
.......
"Overigens heeft die revolutie van Iraanse theocraten een enorme rol gespeeld voor de politieke islam in het algemeen. Ook soennieten dachten toen: het kan. Soennitische aanhangers van de politieke islam zoals de Moslimbroeders liepen nog weg met de leiders van de islamitische revolutie in Iran. Dat het om sjiitische denkers ging, was toen kennelijk nog niet zo belangrijk. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze hoopten op de herrijzing van het kalifaat onder leiderschap van Khomeini! Er loopt een directe lijn van de revolutie in Iran naar de opkomst van IS. Maar het gaat soms hard - intussen maakt IS sjiieten af."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178465753
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 08:30 schreef Szura het volgende:
Lijkt erop dat Yarmouk vandaag of morgen aan de beurt is
BAQIYA!!! ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178466269
de russen denken, die trump is all talk en gaan weer verder waar ze waren gebleven :P

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 12-04-2018 om 09:06:58 N. #Hama: #Russia|n Air Force resumed airstrikes after pause of several days, bombing area of Hamirat. https://t.co/0NCQZWva1l https://t.co/RopQTWSZ7W reageer retweet
airlivenet twitterde op donderdag 12-04-2018 om 10:52:58 ALERT Arab Coalition fighter jets arrived at RAF Akrotiri airbase, Cyprus during the night https://t.co/imnm5eOx7m reageer retweet


[ Bericht 26% gewijzigd door Slayage op 12-04-2018 11:40:20 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178466498
gefeliciteerd assadisten ook douma volledig roodgekleurd, een kleine gasaanval finished the job :Y)

alkassimm twitterde op donderdag 12-04-2018 om 09:36:27 Leader of Jaish al-Islam (Army of Islam) Syrian rebel group exit Douma after surrendering heavy weapons. #Syria #EasternGhoutta #Douma #Trump #Russia @i24NEWS_EN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 12 april 2018 @ 11:47:35 #161
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178466516
quote:
Trump wil Turkse steun voor mogelijke aanval in Syrië
https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-in-syrie.html

Staat op de voorpagina van NOS.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178466625
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 11:47 schreef _--_ het volgende:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-in-syrie.html

Staat op de voorpagina van NOS.
good luck with that! zelfs als erdo zou willen draaien en trump willen joinen, zou hij de draai niet kunnen verkopen aan het turkse publiek, omdat de amerikanen in turkije al sinds obama als "grote PKK backers worden geportretteerd die een PKK staat willen stichten om de veiligheid van turkije te ondermijnen".

ik bedoel rusland geeft de turken backing om isis te bestoken via euphrates shield en de pkk te bestoken via olive branch terwijl de amerikanen lijnrecht tegenover deze operaties stonden en nu wil trump dat de turken zich keren tegen de russen die zo veel hebben betekent voor de turken? srsly? :') :') :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178466644
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 11:47 schreef _--_ het volgende:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-in-syrie.html

Staat op de voorpagina van NOS.
Cannon fodder is gevonden zie ik.
pi_178466730
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 07:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waar is het bewijs dat het uit een helicopter kwam?
Waar is het bewijs dat het de rebellen waren?

Echt. :')
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  donderdag 12 april 2018 @ 12:05:24 #165
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178466812
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:00 schreef Montagui het volgende:

[..]

Waar is het bewijs dat het de rebellen waren?

Echt. :')
Is die oorlog überhaupt wel echt? Zijn het niet gewoon allemaal crisis actors?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 12 april 2018 @ 12:16:50 #166
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178466973
realDonaldTrump twitterde op donderdag 12-04-2018 om 12:15:25 Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?” reageer retweet
Vandaag dus. :)
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178466995
dat is een goeie
never said when, en wij maar wachten
deze ga ik ook gebruiken in dagelijkse leven :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178467004
Ah Trump is al aan het terugkrabbelen, je verwacht het niet _O-
blablablabla
pi_178467076
quote:
10s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:18 schreef Elan het volgende:
Ah Trump is al aan het terugkrabbelen, je verwacht het niet _O-
Komt door Erdo
Hij belde hem op en zei 'niet doen'
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178467122
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:16 schreef _--_ het volgende:
realDonaldTrump twitterde op donderdag 12-04-2018 om 12:15:25 Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?” reageer retweet
Vandaag dus. :)
"where is our thank you america" _O- _O- :')

het trieste is dat hij het meent ook :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178467126
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:24 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Komt door Erdo
Hij belde hem op en zei 'niet doen'
:D !
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 12 april 2018 @ 12:27:45 #172
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178467134
quote:
10s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

"where is our thank you america" _O- _O- :')

het trieste is dat hij het meent ook :Y)
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:24 schreef _--_ het volgende:
Doe niet zo debiel jongens. Hij heeft met elke regeringsleider gesproken. Hij heeft zelfs met Erdogan gesproken. Alle schepen staan klaar.

Dan denk je toch niet dat hij terugkrabbelt :D

Dit geeft integendeel juist aan dat het heel snel zal komen.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178467493
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:16 schreef _--_ het volgende:
realDonaldTrump twitterde op donderdag 12-04-2018 om 12:15:25 Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?” reageer retweet
Vandaag dus. :)
Wat een figuur.
pi_178467925
ik quote dit frontmannetje van een misdadig regime niet graag, maar feit is wel wat het verzwakken van het regime zonder een plan om een alternatief te bieden (wat ik vermoed dat zal gebeuren) het conflict alleen maar zal verlengen en alleen maar nog meer instabiliteit zal zorgen. zou wel een droomscenario voor israel zijn, dat dan weer wel.

RudawEnglish twitterde op donderdag 12-04-2018 om 11:59:08 #BREAKING: #Syria’s Bashar al-Assad responds to threats of intervention from #US President @realDonaldTrump, “Any attack by western powers will lead to further instability in the region.” https://t.co/YZ64O2c8fm reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 12 april 2018 @ 13:20:09 #175
365082 IPA35
Patriarch
pi_178468023
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 12 april 2018 @ 13:22:31 #176
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178468065
Hahahahahahahahahaha

Cyprus 2.0

Hahahahahahaha

Nu op tv: er is een parlement in Afrin gemaakt bestaande uit Turken Arabieren en Koerden.
_O_ _O_ _O_
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 12 april 2018 @ 13:22:50 #177
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178468075
Mensen die denken dat Turkije Afrin gaat teruggeven
:D
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178468102
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 13:22 schreef _--_ het volgende:
Hahahahahahahahahaha

Cyprus 2.0

Hahahahahahaha

Nu op tv: er is een parlement in Afrin gemaakt bestaande uit Turken Arabieren en Koerden.
_O_ _O_ _O_
afrin valt nu administratief onder hatay
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178468537
kleine omleiding om MH17 toestanden te voorkomen :P

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178469968
Fijn. Trump is flink aan het terugkrabbelen. Kan Rusland gewoon doorgaan met Syrie rebellen-vrij maken.
  donderdag 12 april 2018 @ 15:11:13 #181
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178469979
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:10 schreef Rangono het volgende:
Fijn. Trump is flink aan het terugkrabbelen. Kan Rusland gewoon doorgaan met Syrie rebellen-vrij maken.
Ik wens ze veel succes in Afrin dan.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178469991
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:11 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik wens ze veel succes in Afrin dan.
??
  donderdag 12 april 2018 @ 15:13:05 #183
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178470005
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:12 schreef Rangono het volgende:

[..]

??
Zoals hierboven al gezegd, Turkije gaat Afrin echt niet teruggeven.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178470026
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:13 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Zoals hierboven al gezegd, Turkije gaat Afrin echt niet teruggeven.
En terecht.
  donderdag 12 april 2018 @ 15:14:15 #185
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178470029
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:13 schreef Rangono het volgende:

[..]

En terecht.
Prima, maar Assad gaat dat wel terug willen hebben op enig moment.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178470315
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:14 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Prima, maar Assad gaat dat wel terug willen hebben op enig moment.
Denk het niet. Assad is een intelligent man. Die weet heel goed dat hij niets kan beginnen tegen Turkije.
  donderdag 12 april 2018 @ 15:43:40 #187
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178470452
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 12:00 schreef Montagui het volgende:

[..]

Waar is het bewijs dat het de rebellen waren?

Echt. :')
Ik zeg niet dat het de rebellen waren, daar heb ik geen bewijs voor. Ik heb alleen geen bewijs gezien dat het uit een helicopter kwam. Dat zou ik graag willen zien, dan weten we dat er iets heeft plaatsgevonden en dat het regime erachter zat.

[ Bericht 6% gewijzigd door Richestorags op 12-04-2018 16:08:46 ]
  donderdag 12 april 2018 @ 20:28:35 #188
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178475905
Die beeldregie van Macron die in een kinderschooltje zit te vertellen over chemische wapens en militaire acties in Syrië :') :') !!!!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178477230
Wel een mooie kans om te zien of de Russische S400 echt zo goed is, doet die het niet behoorlijk dan stort de export echt in.
Goede kans dat de Russen hem geenszins inschakelen.. :7
pi_178478053
Hoe hebben de Amerikanen bloed en pis uit Douma gesmokkeld en de samples kunnen testen op chloor en nerveus agents? :P

So that is a go? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 12 april 2018 @ 21:43:48 #191
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178478155
quote:
10s.gif Op donderdag 12 april 2018 21:40 schreef Slayage het volgende:
Hoe hebben de Amerikanen bloed en pis uit Douma gesmokkeld en de samples kunnen testen op chloor en nerveus agents? :P

So that is a go? :P
Uitstekende chain of custody hoor :)

:')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178478184
quote:
10s.gif Op donderdag 12 april 2018 21:40 schreef Slayage het volgende:
Hoe hebben de Amerikanen bloed en pis uit Douma gesmokkeld en de samples kunnen testen op chloor en nerveus agents? :P

So that is a go? :P
US Navy Zeehonden?
pi_178479091
quote:
10s.gif Op donderdag 12 april 2018 21:44 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

US Navy Zeehonden?
masallah!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178479704
ELINTNews twitterde op donderdag 12-04-2018 om 19:16:22 #BREAKING: A source to CNBC stated moments ago that the #US military planes to strike 8 targets in #Syria reageer retweet
  donderdag 12 april 2018 @ 22:40:58 #195
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178479737
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 22:39 schreef vigen98 het volgende:
ELINTNews twitterde op donderdag 12-04-2018 om 19:16:22 #BREAKING: A source to CNBC stated moments ago that the #US military planes to strike 8 targets in #Syria reageer retweet
Waarom link je niet naar CNBC dan?
pi_178479801
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 22:40 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Waarom link je niet naar CNBC dan?
Omdat ik het niet heb.
  donderdag 12 april 2018 @ 22:46:24 #197
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178479870
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 22:43 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Omdat ik het niet heb.
In het kader van fake news is het mss wel verstandig om direct naar (nieuws)bronnen te linken. Dit account geeft CNBC als bron, maar ik lees dat echt helemaal nergens terug. Het kan zijn dat het wel klopt, maar ook in dat geval zou de nieuwsbron wenselijker zijn dan een random op het internet.
  donderdag 12 april 2018 @ 22:53:11 #198
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178480019
Witte Huis: no final decision, still assessing intelligence.

Ik dacht dat zoiets aan het begin van het proces kwam ipv al de schuld geven aan een ‘Gas Killing Animal’. :') Trump :r.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 12 april 2018 @ 22:53:19 #199
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178480021
jackiekcalmes twitterde op donderdag 12-04-2018 om 22:41:33 New Syria statement from WH (can't they proofread this stuff??) -- "No final decision has been made. We are continuing to asses intelligence and are engaged in conversations with our partners and allies." reageer retweet
Dus naja, @vigen98 ... ELINTNews misschien uit je lijst verwijderen of wat je dan had als bron wat hier naar linkte? Tenzij je het betreffende CNBC artikel kunt vinden natuurlijk...
  donderdag 12 april 2018 @ 23:02:16 #200
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178480212
Als zelfs een pro-interventionist en anti-Assad-figuur als Michael Weiss zich tegen een Amerikaanse actie uitspreekt...

Draadje:
https://twitter.com/michaeldweiss/status/984533946498277378?s=21
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 12 april 2018 @ 23:03:34 #201
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178480239
NBC correspondent:
HansNichols twitterde op donderdag 12-04-2018 om 22:56:25 Secretary Mattis has cancelled his trip to New York tonight, per a Pentagon spokeswoman. He was scheduled to stay overnight and have a meeting with Henry Kissinger. reageer retweet
pi_178480577
De Koerden van de YPG/PKK houden zich de laatste tijd opvallend stil. Volgens dit lezenswaardige artikel hebben ze geen vertrouwen meer in Amerikaanse steun, en proberen ze nu een wit voetje te halen bij Assad door hem niet verantwoordelijk te stellen voor de chemische aanval op Ghouta.

Het vertrouwen in de Amerikanen is geslonken wegens het uitblijven van steun tegen de Turkse invasie, geruchten dat Trump het Ministerie van Defensie heeft bevolen om binnen uiterlijk 6 maanden Syrië te verlaten, Trumps beslissing om voorgenomen ontwikkelingshulp t.w.v. 200 miljoen dollar te bevriezen, de Amerikaanse poging om de banden met Turkije te herstellen en de overdracht van het strategisch gelegen Al Bukamal aan Assad.
pi_178480737
ze zijn afhankelijk van Amerika.
toen isis ze in de pan hakte, kon Assad en Rusland dit niet voorkomen, wat begrijpelijk was.

De VS heeft ze toen(toen het 100% duidelijk werd dat ze 0% kans van slagen hadden tegen isis) uit het vuur gehaald, anders was dat gele stukje op de kaart helemaal zwart.
De VS heeft dat echt niet voor niets gedaan.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178481008
Crosspost. Let op de datum van de tweet:

miladvisor twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 12:16:09 Head of Russia's Gen. Staff V. Gerasimov: Militants preparing a provocation with the use of Chemical Weapons in #Syria's Ghouta to justify #US strike against #Damascus.Russia will respond with certain measure to both “missiles” &“launchers” which are delivering these projectiles. https://t.co/H0MlPHn0Hw reageer retweet
pi_178481108
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 23:31 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ze zijn afhankelijk van Amerika.
toen isis ze in de pan hakte, kon Assad en Rusland dit niet voorkomen, wat begrijpelijk was.

De VS heeft ze toen(toen het 100% duidelijk werd dat ze 0% kans van slagen hadden tegen isis) uit het vuur gehaald, anders was dat gele stukje op de kaart helemaal zwart.
De VS heeft dat echt niet voor niets gedaan.
De Amerikanen beweerden dat ze YPG steunden om ISIS te vernietigen en de Iraanse invloed te beperken (volgens Ankara was het ook bedoeld om Turkije onder de duim te houden, maar dat terzijde). Nu ISIS zo goed als verslagen is, en door de val van Afrin is gebleken dat de YPG tegen een volwassen leger weinig kans maakt, is de waarde van de YPG gekelderd.

Het Westen gooit het nu over een andere boeg: geef Assad heel Syrië, en dwing hem d.m.v. aanvallen en economische sancties om de Iraanse invloed te beperken.
pi_178481138
Een onderonsje met de Doctor Kissinger missen? Dan heeft Mattis het wel bijzonder druk.
  vrijdag 13 april 2018 @ 00:00:44 #207
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178481144
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2018 23:51 schreef J0kkebr0k het volgende:
Crosspost. Let op de datum van de tweet:

miladvisor twitterde op dinsdag 13-03-2018 om 12:16:09 Head of Russia's Gen. Staff V. Gerasimov: Militants preparing a provocation with the use of Chemical Weapons in #Syria's Ghouta to justify #US strike against #Damascus.Russia will respond with certain measure to both “missiles” &“launchers” which are delivering these projectiles. https://t.co/H0MlPHn0Hw reageer retweet
Naja, het wordt wel opgemerkt... Putin en Assad zijn wel erg buddy-buddy

quote:
Russian Trolls Denied Syrian Gas Attack—Before It Happened
The conspiracists introduced claims about rebels using chemical weapons just as the Trump administration’s frustration was rising over the Assad regime’s use of chlorine gas.

Weeks before the world saw the bodies of men, women, and children dead from an apparent Syrian military chemical attack in Douma, Syria, the Russian military was already spreading bizarre conspiracy theories about an impending “false flag” chemical attack carried out by rebels.

Russian conspiracy propaganda and truther chum have been a staple of official discourse whenever Moscow wants to cover up bad behavior by its allies in Damascus. When the Assad regime used sarin nerve agents on the town of Khan Sheikhoun in 2017, Russian officials accused Syrian first responders—a group known as the White Helmets—of fabricating the attacks—saying it was impossible to explain otherwise how the group “managed to work for such a long period of time and remain alive without gas masks and special protection equipment” while documenting the attack.

Russia’s UN Ambassador Vassily Nebenzia has dredged up the same talking points now to label Douma a “pretext” that was “eagerly provided by the White Helmets’ provocateurs.” But this time, the propaganda campaign got a head start—and they’ve even tried to remix old children’s plays and spy novels to make their point.

“What’s perhaps interesting in this one is the way that Russian officialdom started building the narrative on a false flag a month ago,” Ben Nimmo, a researcher at Atlantic Council’s Digital Forensic Research Lab who studies disinformation campaigns, told The Daily Beast. “There’s a measure of foresight and forethought there which is quite interesting.”

Beginning in early March, Russia’s ministry of defense began to claim that it had picked up intelligence about “provocations” planned by Islamist militant groups outside Damascus designed “to accuse government troops of using chemical weapons in the Eastern Ghouta against civilians.” Defense ministry officials later elaborated that the conspiracy to mount false-flag chemical attacks involved a whole cast of characters ranging from U.S. special operations forces operating in the Syrian desert to Free Syrian Army members in the south of the country to al Qaeda members in Idlib Province.

The anticipatory claims about rebel chemical weapons provocations coincided with mounting frustration in the Trump administration over the Assad regime’s continued use of chlorine gas attacks in and around East Ghouta. Reports of Syrian military chemical attacks died down in the months after the Trump administration struck a Syrian air base in retaliation for the sarin attack on Khan Sheikhoun, but began to increase as the Assad regime pressed an operation to take back the northeastern suburbs occupied by rebels.

Russia’s announcement of the false flag conspiracy followed a late February meeting by the Trump administration to consider a potential military response to Syria’s ongoing chemical weapons use, according to The Washington Post.
En nog zijn er mensen die achter lui als Putin aan huppelen als zijnde een Messias ... walgelijk.
  vrijdag 13 april 2018 @ 00:01:07 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178481149
Er zit alleen een paradox in: hoe harder je Assad/het Syrische leger wil treffen, hoe groter in verhouding de afhankelijkheid van z’n buitenlandse teamgenoten wordt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178481213
als Syrie valt, is Iran aan de beurt, dan Russische en Chinese provincies
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178483620
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 15:34 schreef Rangono het volgende:

[..]

Denk het niet. Assad is een intelligent man. Die weet heel goed dat hij niets kan beginnen tegen Turkije.
Turken gaan zelf weg ze weten dat ze niet mogen blijven! Abu Ali Putin hoeft alleen maar met zijn vinger te wijzen.

Erdo heeft het vuile werk opknapt voor Dr Bashar _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door Montana_ir op 13-04-2018 06:49:38 ]
pi_178485846
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 april 2018 06:40 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Turken gaan zelf weg ze weten dat ze niet mogen blijven! Abu Ali Putin hoeft alleen maar met zijn vinger te wijzen.

Erdo heeft het vuile werk opknapt voor Dr Bashar _O_
_O- _O-

Droom lekker verder.
pi_178486913
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 23:02 schreef Szura het volgende:
Als zelfs een pro-interventionist en anti-Assad-figuur als Michael Weiss zich tegen een Amerikaanse actie uitspreekt...

Draadje:
https://twitter.com/michaeldweiss/status/984533946498277378?s=21
zo tegen is ie ook weer niet, hij neemt een vergelijkbaar standpunt in als ik.

bspitfire233 twitterde op donderdag 12-04-2018 om 23:10:53 @michaeldweiss You're going soft, Mr. Weiss. We gotta do something. reageer retweet
michaeldweiss twitterde op donderdag 12-04-2018 om 23:25:32 @bspitfire233 No, I'm giving the other side of the debate its best material to show that it needn't lie to try to persuade. I can also rebut all of these claims if I like, and I do like, based on my writing and TV appearances. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178486968
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 00:01 schreef Szura het volgende:
Er zit alleen een paradox in: hoe harder je Assad/het Syrische leger wil treffen, hoe groter in verhouding de afhankelijkheid van z’n buitenlandse teamgenoten wordt.
tja dat is al jaren zo. zonder rusland en iran zou het regime binnen no time instorten, die vergeldingsactie gaat daar weinig aan veranderen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178487127
Het is allemaal een poppenkast tot nu toe heeft niemand iets gedaan. Waarschijnlijk zal het allemaal met een sisser aflopen.
pi_178487190
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2018 23:22 schreef Bilge het volgende:
De Koerden van de YPG/PKK houden zich de laatste tijd opvallend stil. Volgens dit lezenswaardige artikel hebben ze geen vertrouwen meer in Amerikaanse steun, en proberen ze nu een wit voetje te halen bij Assad door hem niet verantwoordelijk te stellen voor de chemische aanval op Ghouta.
_O- _O- _O-

quote:
Pro-PYD media outlets displayed similarly scant interest in a potential confrontation. Among the top stories on the popular Hawar news agency today was one about dozens of mothers gathering in Aleppo to commemorate the 25th anniversary of the death of Oweish, the mother of Abdullah Ocalan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178487237
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 11:30 schreef JubaUrbicus het volgende:
Het is allemaal een poppenkast tot nu toe heeft niemand iets gedaan. Waarschijnlijk zal het allemaal met een sisser aflopen.
ondanks alle retoriek zal het waarschijnlijk weer een prik actie worden en niet meer dan dat. zal dat het regime weerhouden om in de toekomst weer wat mensen te vergassen als de omstandigheden erom vragen? nee tuurlijk niet. het regime gaat gewoon op dezelfde voet door zoals het altijd heeft gedaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178488027
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178488144
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 april 2018 11:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

_O- _O- _O-

[..]

Is ook niet zo gek. Eerst heb je veel mensen verloren en een enorme taak verricht door de IS te verslaan. Zonder de Koerden was het in Europa veel erger geweest en vervolgens steek je ze keihard in de rug wanneer de Turken aanvallen.

Weet je wat onze regering zei? "we zijn ze niks verschuldigd". Sorry maar dan kijk je ook niet verder dan je neus lang is.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178488492
nu hebben de russen "bewijs" :B

"Lavrov: Russia has irrefutable evidence that the incident in the Syrian Duma was a show organized by the special services of one of the Russophobic states"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178488559
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178490973
Waarom vluchten de Russische schepen nou uit Tartous? Die S400 is toch onfeilbaar? 100.000 raketten tegelijk onderscheppen jwz? 😋
pi_178490991
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 april 2018 12:52 schreef Slayage het volgende:
nu hebben de russen "bewijs" :B

"Lavrov: Russia has irrefutable evidence that the incident in the Syrian Duma was a show organized by the special services of one of the Russophobic states"
Kiev at it again!
pi_178491154
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:10 schreef WammesWaggel het volgende:
Waarom vluchten de Russische schepen nou uit Tartous? Die S400 is toch onfeilbaar? 100.000 raketten tegelijk onderscheppen jwz? 😋
Form a line of defence right?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178491318
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:10 schreef WammesWaggel het volgende:
Waarom vluchten de Russische schepen nou uit Tartous? Die S400 is toch onfeilbaar? 100.000 raketten tegelijk onderscheppen jwz? 😋
Vluchten ze of houden ze een oefening? Iedere waarneming kan op honderden manieren geintepreteerd worden.

https://www.express.co.uk(...)-drills-Syria-mapped
  vrijdag 13 april 2018 @ 15:38:40 #225
365082 IPA35
Patriarch
pi_178491518
Ze hebben daar allemaal transportschepen en tankers vooral...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178492271
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:29 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Vluchten ze of houden ze een oefening? Iedere waarneming kan op honderden manieren geintepreteerd worden.

https://www.express.co.uk(...)-drills-Syria-mapped
In theorie kan dat inderdaad, dit is trouwens wel een bron die ik ook weleens doorlees maar vaak wel mijn twijfels heb bij de logica achter bepaalde stukken.
pi_178493181
Rusland beschuldigt VK met betrokkenheid bij gifgasaanval
Teenwolf. Is dit niet wat je gehoopt had?
Je krijgt eindelijk de langverwachte promotie van BNW naar NWS.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_178493197
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 17:19 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Rusland beschuldigt VK met betrokkenheid bij gifgasaanval
Teenwolf. Is dit niet wat je gehoopt had?
Je krijgt eindelijk de langverwachte promotie van BNW naar NWS.
Deepstate, ma nizzle!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 13 april 2018 @ 17:54:01 #229
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178493688
Macron heeft het nu over een intensievere dialoog met Rusland, gisteren al over het voorkomen van te grote escalaties, is ie aan het terugkrabbelen?

https://www.yahoo.com/new(...)logue-133927057.html
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178494275
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 17:54 schreef Szura het volgende:
Macron heeft het nu over een intensievere dialoog met Rusland, gisteren al over het voorkomen van te grote escalaties, is ie aan het terugkrabbelen?

https://www.yahoo.com/new(...)logue-133927057.html
Natuurlijk. Was wel te verwachten.
pi_178494366
Als we de Russen mogen geloven heeft het duo May en Johnson dus een paar Syrische kinderen vergast.

Man man man wat vallen die lui door de mand met zulke lulkoek. Ik denk dat ze in het Pentagon aan het bulderlachen zijn. :')
pi_178495556
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 13 april 2018 @ 20:09:00 #233
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178496217
Libiëtopic is überhaupt amper terug te vinden, maar generaal Haftar is volgens claims overleden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178496229
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 17:54 schreef Szura het volgende:
Macron heeft het nu over een intensievere dialoog met Rusland, gisteren al over het voorkomen van te grote escalaties, is ie aan het terugkrabbelen?

https://www.yahoo.com/new(...)logue-133927057.html
begrijpelijk. er valt namelijk vrij weinig te winnen voor het westen. ze hebben 3 jaar terug de oorlog verloren toen obama expliciet zei, ik ga niet oorlog voeren met de russen, om vervolgens de russen en het regime vrijspel te geven om alles te doen wat ze maar wilden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Slayage op 13-04-2018 20:25:08 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 13 april 2018 @ 21:38:07 #235
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178497871
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 17:19 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Rusland beschuldigt VK met betrokkenheid bij gifgasaanval
Teenwolf. Is dit niet wat je gehoopt had?
Je krijgt eindelijk de langverwachte promotie van BNW naar NWS.
Gepromoveerd, eindelijk! *O*

The British Deep State, oftewel de MASTERMIND van al het kwaad in de wereld zit er natuurlijk achter.

Tevens doet Amerika niets uit zichzelf, de Britten hebben Amerika opgericht en besturen het ook vanachter de schermen.Rusland weet dit ook, Adnan Oktar schrijft ook af en toe in de Pravda.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  vrijdag 13 april 2018 @ 21:43:33 #236
365082 IPA35
Patriarch
pi_178497971
TeenWolf is een LaRouche gekkie?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 14 april 2018 @ 00:30:34 #237
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178501289
'Pijlstaartrogvissen' 'Wattozz' tegen vliegdekschepen en andere oorlogsschepen, 1 van de vele wapens uitgevonden door de ingenieurs van de Turkse strijdkrachten. _O_


Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_178501813
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 00:30 schreef TeenWolf het volgende:
'Pijlstaartrogvissen' 'Wattozz' tegen vliegdekschepen en andere oorlogsschepen, 1 van de vele wapens uitgevonden door de ingenieurs van de Turkse strijdkrachten. _O_


[ afbeelding ]
:') En dat is relevant want? _O- Ga eens weg met die flut CGI filmpjes.
pi_178501890
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 20:09 schreef Szura het volgende:
Libiëtopic is überhaupt amper terug te vinden, maar generaal Haftar is volgens claims overleden.
Leeft nog
https://en.wikipedia.org/wiki/Khalifa_Haftar
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  zaterdag 14 april 2018 @ 01:19:22 #240
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_178502063
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 00:59 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') En dat is relevant want? _O- Ga eens weg met die flut CGI filmpjes.
Als die Amerikaanse slagschepen toch die kant opkomen om Syrië te bombarderen vanwege de chemische aanvallen die ze zelf(!) hebben gepleegd komt het goed van pas.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  zaterdag 14 april 2018 @ 02:40:07 #241
468509 _--_
In varietate concordia
pi_178502639
JoeRTabet twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 02:36:18 Just-in: US administration official confirmed to me that a decision to strike #Syria has been taken. reageer retweet
Laatste worden? ;(
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_178502790
AANVAL BEGONNEN
pi_178503055
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 00:30 schreef TeenWolf het volgende:
'Pijlstaartrogvissen' 'Wattozz' tegen vliegdekschepen en andere oorlogsschepen, 1 van de vele wapens uitgevonden door de ingenieurs van de Turkse strijdkrachten. _O_


[ afbeelding ]
Ey scheepje Watozz met jouw?
pi_178503073
De Russen kunnen toch alle vliegtuigen en raketten onderscheppen met hun S400? Het wil voorlopig niet bijzonder lukken :')
pi_178503123
Real life trollactie

joshdcaplan twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 03:55:22 CONFIRMED: Syrian Army now defend against ISIS attack near al-Yarmuk camp, south of Damascus - @arturaskerelis reageer retweet
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  zaterdag 14 april 2018 @ 06:44:18 #246
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178503471
‘One time shot’, ‘limited’, ‘not about regime change’ en meer van dat soort taal van Mattis, May en Macron.

Zo te zien drie doelen aangevallen, lijkt erop dat ze Trump in toom hebben gehouden en dat de Russen de aanval via praten redelijk beperkt hebben gehouden. Owja en Trump met zn getwitter ook natuurlijk, het was niet alsof het een verrassing is :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178503479
Ww3?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 14 april 2018 @ 06:50:35 #248
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178503494
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 04:00 schreef WammesWaggel het volgende:
De Russen kunnen toch alle vliegtuigen en raketten onderscheppen met hun S400? Het wil voorlopig niet bijzonder lukken :')
Alles wijst erop dat ze van tevoren via de militaire hotline wisten van de doelen, ook in media werden dit soort doelen genoemd. Dit kunnen ze wel lijden, zeker gezien het gevaar van een grotere schade aan bijvoorbeeld militair materieel (vliegtuigen en landingsbanen etc). Dit lijkt me een actie waarbij alle westerse partijen kunnen laten zien dat ze toch echt wat gedaan hebben en waarbij Rusland nu lekker boos kan reageren, zonder dat er direct een verdere confrontatie hoeft te komen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 14 april 2018 @ 07:29:58 #249
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_178503605
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 april 2018 06:50 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wijst erop dat ze van tevoren via de militaire hotline wisten van de doelen, ook in media werden dit soort doelen genoemd. Dit kunnen ze wel lijden, zeker gezien het gevaar van een grotere schade aan bijvoorbeeld militair materieel (vliegtuigen en landingsbanen etc). Dit lijkt me een actie waarbij alle westerse partijen kunnen laten zien dat ze toch echt wat gedaan hebben en waarbij Rusland nu lekker boos kan reageren, zonder dat er direct een verdere confrontatie hoeft te komen.
En ondertussen gaat de grondoorlog gewoon door en wint Assad nog steeds.
Beetje frustrerend voor het Westen.... :)
  zaterdag 14 april 2018 @ 07:39:15 #250
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178503628
Franse minister van Defensie bevestigt net dat de Russen zijn gewaarschuwd

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 07:29 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

En ondertussen gaat de grondoorlog gewoon door en wint Assad nog steeds.
Beetje frustrerend voor het Westen.... :)
Vraag is welke westerse proxy de prijs hiervoor mag betalen. De Koerden aan de noordgrens door Turkije er weer op af te sturen? De Koerden in het oosten bij de olievelden? Qalamoun-‘rebellen’?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 14 april 2018 @ 08:08:53 #251
365082 IPA35
Patriarch
pi_178503781
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 april 2018 07:39 schreef Szura het volgende:
Franse minister van Defensie bevestigt net dat de Russen zijn gewaarschuwd

[..]

Vraag is welke westerse proxy de prijs hiervoor mag betalen. De Koerden aan de noordgrens door Turkije er weer op af te sturen? De Koerden in het oosten bij de olievelden? Qalamoun-‘rebellen’?
Die laatste gaan er sowieso aan.

Turkije loslaten op de Koerden is wel een goede optie nu.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178503927
O echt wat dom, zonder echt bewijs te hebben. Er zijn filmjes te over van nep gifgas aanvallen.
  zaterdag 14 april 2018 @ 08:24:28 #253
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178503937
https://twitter.com/presidency_sy/status/985035128794644480?s=21

Syrisch presidentieel account laat Assad zien die naar kantoor gaat :') _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 14 april 2018 @ 09:08:16 #254
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178504376
Alles overziend lijkt het alsof ze amper iets geraakt hebben en de Syrische luchtverdediging zeer behoorlijk werk heeft geleverd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 14 april 2018 @ 09:26:58 #255
93076 BaajGuardian
De echte BG, die tof is.
pi_178504617
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:08 schreef Szura het volgende:
Alles overziend lijkt het alsof ze amper iets geraakt hebben en de Syrische luchtverdediging zeer behoorlijk werk heeft geleverd
Mag het hopen, er bestaat toch nog een kans dat Trump dit enkel doet omdat hij omringt is door gestoorde bloedhonden die blijven ruiken of hij wel in hun roedel zit terwijl hij ondertussen probeert om zo weinig mogelijk met hun mee te gaan. Een kleine kans maar toch een kans.

Toch begint mij dat steeds meer een utopie te lijken.. dat gezwam over 5d chess..
Sinds zijn Nato speech waarin hij al het msm narratief napapegaaide over Assad terwijl die gifgas aanvallen allang door notabene de verenigde naties zelf toegegeven bewezen waren door de rebellen te zijn gepleegd.
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
  zaterdag 14 april 2018 @ 10:17:29 #256
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178505315
Nou goed, een paar raketten en de hoax is afgesloten.
pi_178505329
World war 3

USA, UK en FR

Versus

Rusland, Syrië and Iran

Deze keer zonder hoofdrolspeler Deutchland
pi_178505859


spannende ontwikkeling in de soap zeg
pi_178505963
Waarom vertellen de Amerikanen aan de pers dat er 3 doelen zijn geraakt? Het lijken er nog wel een paar meer te zijn toch?

edit: wat is het eigenlijk stil in dit topic voor zo'n gebeurtenis.
pi_178506050
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178506115
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2018 10:57 schreef no1uknow het volgende:

edit: wat is het eigenlijk stil in dit topic voor zo'n gebeurtenis.
omdat de meeste mensen verwachten dat het niet meer zal worden dan een prikactie en dat het binnen no time weer business as usual zal zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178506290
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 08:08 schreef IPA35 het volgende:

Turkije loslaten op de Koerden is wel een goede optie nu.
de turken gebruiken om de koerden in de handen van het regime te duwen is wel een bekende optie zoals we bij afrin hebben gezien.

de koerden hebben toen verkeerd gegokt omdat ze hoopten dat amerika/het regime hun te hulp zou komen, een volgende keer zullen ze mogelijk williger zijn om damascus met open armen te ontvangen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 14 april 2018 @ 12:27:35 #264
242879 Onnoman
The On And Only
pi_178507358
De bewijzen die het westen meent te hebben over de inzet van chemische wapens en het beramen en uitvoeren van de liquidatie op Skripal begint steeds meer vormen te krijgen van ongeloofwaardigheid.
Puur en simpel, gebruik je gezonde verstand. In Irak hebben ze destijds ook geen massavernietigingswapens gevonden (oh, maar ze hebben het bewijs gewoon vernietigd in Syrie, dus we zullen er nooit achter komen).

NL is een brave hond die op 2 pootjes staat en de tong uit de bek steekt en smeekt om een snoepje.
Zolang wij onder één (veilige) hoedje spelen met Amerika, dan kan het ons niks schelen wat de Amerikanen doen, wij zullen automatisch begrip tonen zonder kritiek te uiten.
Waarom doet Duitsland nooit mee? Waarom zijn het altijd de US/FR/UK?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_178507552
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 12:27 schreef Onnoman het volgende:

Waarom doet Duitsland nooit mee? Waarom zijn het altijd de US/FR/UK?
wo2 traumas
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 14 april 2018 @ 13:33:53 #266
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178508519
Hier de suggestie dat er zoveel van die ‘new and smart’ raketten uit de lucht zijn gehaald door Russische electronical warfare.

https://southfront.org/decisive-failure-of-us-forces/
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178508741
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 13:33 schreef Szura het volgende:
Hier de suggestie dat er zoveel van die ‘new and smart’ raketten uit de lucht zijn gehaald door Russische electronical warfare.

https://southfront.org/decisive-failure-of-us-forces/
uiteindelijk weten vrij weinig over de feiten mbt aantal raketten afgeschoten en onderschept.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178508947
weer een triomf voor team assad als dit de "afstraffing" is :') :') :')

LizSly twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 13:22:20 Damascus is shrugging off the US strikes, which turned out to be more limited than feared. People are dancing in the streets, waving Assad’s portrait & saying Trump has failed. With @leloveluck https://t.co/GcoQic7IeH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178508984
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2018 14:00 schreef Slayage het volgende:
weer een triomf voor team assad als dit de "afstraffing" is :') :') :')

LizSly twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 13:22:20 Damascus is shrugging off the US strikes, which turned out to be more limited than feared. People are dancing in the streets, waving Assad’s portrait & saying Trump has failed. With @leloveluck https://t.co/GcoQic7IeH reageer retweet
_O- THE MAD MAN CANT STOP WINNING
pi_178509032
Rusland zou de lanceerplatformen targetten, hoeveel Amerikaanse bootjes zijn er richting de Snorkels gegaan?
pi_178509048
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2018 12:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

wo2 traumas
Niet echt alleen heeft Duitsland de middelen niet om zo'n militaire operatie te beginnen. Het Duitse leger is tegenwoordig niet meer zo goed als we denken :P
pi_178509421
_O- _O- _O-

AP twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 14:28:45 BREAKING: Trump says Syrian attack was `perfectly executed' and couldn't have achieved `a better result. Mission Accomplished!' . reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 14 april 2018 @ 14:44:18 #274
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178509529
Als die gek het zelf maar gelooft



[ Bericht 70% gewijzigd door Szura op 14-04-2018 14:56:58 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178509564
realDonaldTrump twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 14:29:48 So proud of our great Military which will soon be, after the spending of billions of fully approved dollars, the finest that our Country has ever had. There won’t be anything, or anyone, even close! reageer retweet
Trump is happy met zijn nieuwe speeltjes.

Het superieure vrije westen overwint de wannabe dictators. :7
pi_178509818
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 14:46 schreef Nintex het volgende:
realDonaldTrump twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 14:29:48 So proud of our great Military which will soon be, after the spending of billions of fully approved dollars, the finest that our Country has ever had. There won’t be anything, or anyone, even close! reageer retweet
Trump is happy met zijn nieuwe speeltjes.

Het superieure vrije westen overwint de wannabe dictators. :7


Presidency_Sy twitterde op zaterdag 14-04-2018 om 08:00:50 صباح الصمود..رئاسة الجمهورية العربية السورية https://t.co/hhIZT6cOTe reageer retweet
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_178509824
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2018 10:57 schreef no1uknow het volgende:
edit: wat is het eigenlijk stil in dit topic voor zo'n gebeurtenis.
Omdat we elders 8 topics hebben besteed aan dit onderwerp.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_178510049
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 15:02 schreef alilami het volgende:

[..]

Omdat we elders 8 topics hebben besteed aan dit onderwerp.
8 topics vol met mensen die stonden te wachten op wo3. TT zegt genoeg, "eindelijk oorlog" :') er zijn niet eens doden gevallen aan de kant van het regime dit keer :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 14 april 2018 @ 15:22:39 #279
365082 IPA35
Patriarch
pi_178510093
Wanneer een man genaamd the "Mad Dog" de meest rationale man in het Witte Huis is :s) .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 14 april 2018 @ 17:58:20 #281
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178512540
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2018 13:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteindelijk weten vrij weinig over de feiten mbt aantal raketten afgeschoten en onderschept.
We weten gezien de filmpjes van de luchtverdediging in ieder geval dat het Pentagon uit z’n nek kletst dat alle 100+ raketten doel troffen :'). Zelfs het beruchte Observatorium zegt 65+ neergehaald, dat zit toch dicht in de buurt van het getal dat de Russen noemen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 14 april 2018 @ 20:09:39 #282
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178515510
⭕ #Missiles intercepted / launched:
- Duwali airbase - 4/4
- Dumayr airbase - 12/12
- Baley airbase - 18/18
- Shayrat airbase - 12/12
- Mezzeh airbase (not used) - 5/9
- Homs airbase - 13/16 (slightly damaged)
- Barzeh and Jaramanieh - 7/30

Total interception - 71/103 (69%)

Geen slechte score van de syrische lchtverdediging. Sa5+buk ,, nauwelijks schade. Wel geholpen door russiche radar. De Russen gaan s300 leveren aan de Syriers , zo worden ze nog effectiever.
pi_178516198
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:09 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
⭕ #Missiles intercepted / launched:
- Duwali airbase - 4/4
- Dumayr airbase - 12/12
- Baley airbase - 18/18
- Shayrat airbase - 12/12
- Mezzeh airbase (not used) - 5/9
- Homs airbase - 13/16 (slightly damaged)
- Barzeh and Jaramanieh - 7/30

Total interception - 71/103 (69%)

Geen slechte score van de syrische lchtverdediging. Sa5+buk ,, nauwelijks schade. Wel geholpen door russiche radar. De Russen gaan s300 leveren aan de Syriers , zo worden ze nog effectiever.
Is het koud daar in St. Petersburg?

In het Oekraine topic was je ook altijd al de Russische propaganda hoer. :')
  zaterdag 14 april 2018 @ 21:26:04 #284
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178516789
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:48 schreef Nintex het volgende:

[..]

Is het koud daar in St. Petersburg?

In het Oekraine topic was je ook altijd al de Russische propaganda hoer. :')
Rusland _O_
pi_178519261
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:09 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
⭕ #Missiles intercepted / launched:
- Duwali airbase - 4/4
- Dumayr airbase - 12/12
- Baley airbase - 18/18
- Shayrat airbase - 12/12
- Mezzeh airbase (not used) - 5/9
- Homs airbase - 13/16 (slightly damaged)
- Barzeh and Jaramanieh - 7/30

Total interception - 71/103 (69%)

Geen slechte score van de syrische lchtverdediging. Sa5+buk ,, nauwelijks schade. Wel geholpen door russiche radar. De Russen gaan s300 leveren aan de Syriers , zo worden ze nog effectiever.
:Y
Wat ik al eerder zei. Ook het Syrische Observatorium publiceert soortgelijke cijfers.
Rusland gaat als vergelding Syrie en haar buren inderdaad S-300 systemen leveren.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:48 schreef Nintex het volgende:

[..]

Is het koud daar in St. Petersburg?

In het Oekraine topic was je ook altijd al de Russische propaganda hoer. :')
Als je niet met tegenargumenten (aantallen, foto's) kunt komen, zeg dan niks.
Op de man spelen is een zwaktebod. :*

Hier werden zogenaamd chemische wapens gefabriceerd. Een aantal uren later lopen mensen zonder enige bescherming gewoon rond in de omgeving. :') x 100000

pi_178519472
Vraag me af of het echt nodig was om chemische wapens te gebruiken in Douma. Hadden ze het anders niet kunnen winnen?
  zondag 15 april 2018 @ 00:06:14 #287
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178519736
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 23:50 schreef Odaiba het volgende:
Vraag me af of het echt nodig was om chemische wapens te gebruiken in Douma. Hadden ze het anders niet kunnen winnen?
Welk bewijs is er dat die wapens zijn gebruikt dan?
  zondag 15 april 2018 @ 01:02:56 #288
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178521008
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:48 schreef Nintex het volgende:

[..]

Is het koud daar in St. Petersburg?

In het Oekraine topic was je ook altijd al de Russische propaganda hoer. :')
quote:
Pentagon announces 2,000% increase in Russia trolls since Friday

Pentagon spokeswoman Dana White said in Saturday's Pentagon briefing that there has been a "2,000% increase in Russian trolls in the last 24 hours," following the coordinated strike against Syria on Friday night.

The bottom line: The problem of Russian actors generating division and conflict among Americans isn't going away. As Axios' Sara Fischer and David McCabe reported last year, they aim to sow confusion and capitalize on political divisions. Senator Ben Sasse said in a statement on Saturday that this illustrates what "the wars of the future will look like...The fog of war will not be limited to our situation rooms and battlefields."
Geen idee of dit waar is. Het pentagon liegt ook wel eens zullen we maar zeggen, maar wel wat plausibel.
pi_178521149
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 23:50 schreef Odaiba het volgende:
Vraag me af of het echt nodig was om chemische wapens te gebruiken in Douma. Hadden ze het anders niet kunnen winnen?
douma was het dichtsbevolkte grote stad van de ghouta dat in rebellen hadden was. er waren hevige straatgevechten gaande met veel slachtoffers aan beide kanten. tuurlijk had het regime de straatgevechten kunnen doorzetten en uiteindelijk het gebied kunnen innemen, maar dit was gewoon sneller, praktischer en uiteindelijk minder slachtoffers aan beide kanten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_178522018
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 23:31 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Hier werden zogenaamd chemische wapens gefabriceerd. Een aantal uren later lopen mensen zonder enige bescherming gewoon rond in de omgeving. :') x 100000

At destroyed Syria lab, workers say they produce antidotes to snake venom not toxic weapons
https://www.hindustantime(...)2RqPMMuRK0XdK0H.html
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_178522474
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 00:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Welk bewijs is er dat die wapens zijn gebruikt dan?
Die zijn er tot dusver niet.
pi_178522629
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 01:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

douma was het dichtsbevolkte grote stad van de ghouta dat in rebellen hadden was. er waren hevige straatgevechten gaande met veel slachtoffers aan beide kanten. tuurlijk had het regime de straatgevechten kunnen doorzetten en uiteindelijk het gebied kunnen innemen, maar dit was gewoon sneller, praktischer en uiteindelijk minder slachtoffers aan beide kanten.
Waar maakt de US zich dan om druk? Minder slachtoffers zeg je.

Al jaren gaan er tienduizenden dood en is het niet erg maar nu ineens wel?
pi_178523311
Westerse regeringen snappen het niet. Ze kunnen leren van Israel. De enige manier om Arabische dictators echt een blijvende les te leren is keihard afstraffen. Juist niet proportioneel. Nee disproportioneel.
Zij denken in machtsverhoudingen. Een speldenprik zoals de bombardementen nu is zwakte en daarmee geef je Assad juist het teken dat indien nodig hij volgende keer weer wat chemische wapens inzet.

Hij en de Russen denken dat Amerika na dreigementen bang is geworden en de gelimiteerde aanval is daar het bewijs voor. Assad kan als het moet op kleine schaal weer met de inzet van chemische wapens een bolwerk definitief innemen en de strijd definitief in zijn voordeel beslissen, ontkent alles met Rusland, en calculeert in dat de Amerikanen zowel geen zin hebben in nieuwe bombardementen als dat ze toch terugdeinsen voor de Russen (zwakte).

Als je doel echt ondubbelzinnig is Assad te weerhouden van het gebruik van chemische wapens, had je na de eerste aanval vorig jaar nu aan moeten kondigen harder toe te slaan op overheids en militaire doelen en daadwerkelijk doen. En veel harder. Alleen zo maak je indruk. Zijn net honden die je moet africhten.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_178523465
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 08:16 schreef Aloulu het volgende:
Westerse regeringen snappen het niet. Ze kunnen leren van Israel. De enige manier om Arabische dictators echt een blijvende les te leren is keihard afstraffen. Juist niet proportioneel. Nee disproportioneel.
Zij denken in machtsverhoudingen. Een speldenprik zoals de bombardementen nu is zwakte en daarmee geef je Assad juist het teken dat indien nodig hij volgende keer weer wat chemische wapens inzet.

Hij en de Russen denken dat Amerika na dreigementen bang is geworden en de gelimiteerde aanval is daar het bewijs voor. Assad kan als het moet op kleine schaal weer met de inzet van chemische wapens een bolwerk definitief innemen en de strijd definitief in zijn voordeel beslissen, ontkent alles met Rusland, en calculeert in dat de Amerikanen zowel geen zin hebben in nieuwe bombardementen als dat ze toch terugdeinsen voor de Russen (zwakte).

Als je doel echt ondubbelzinnig is Assad te weerhouden van het gebruik van chemische wapens, had je na de eerste aanval vorig jaar nu aan moeten kondigen harder toe te slaan op overheids en militaire doelen en daadwerkelijk doen. En veel harder. Alleen zo maak je indruk. Zijn net honden die je moet africhten.
Deze aanval is vooral symboolpolitiek.

Geen reactie zou helemaal een teken van zwakte zijn geweest.

Bovendien laten de Russen het bij boze woorden alleen.

Niemand is gebaat bij een totale oorlog in het MO wat zal uitlopen op een Wereldoorlog.

Bovendien kon Amerika diplomatiek niet meer terug na de felle Twitter bewoordingen van Trump.
pi_178526379
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Rusland _O_
Prachtig land.
pi_178526461
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 08:16 schreef Aloulu het volgende:
Westerse regeringen snappen het niet. Ze kunnen leren van Israel. De enige manier om Arabische dictators echt een blijvende les te leren is keihard afstraffen. Juist niet proportioneel. Nee disproportioneel.
Zij denken in machtsverhoudingen. Een speldenprik zoals de bombardementen nu is zwakte en daarmee geef je Assad juist het teken dat indien nodig hij volgende keer weer wat chemische wapens inzet.

Hij en de Russen denken dat Amerika na dreigementen bang is geworden en de gelimiteerde aanval is daar het bewijs voor. Assad kan als het moet op kleine schaal weer met de inzet van chemische wapens een bolwerk definitief innemen en de strijd definitief in zijn voordeel beslissen, ontkent alles met Rusland, en calculeert in dat de Amerikanen zowel geen zin hebben in nieuwe bombardementen als dat ze toch terugdeinsen voor de Russen (zwakte).

Als je doel echt ondubbelzinnig is Assad te weerhouden van het gebruik van chemische wapens, had je na de eerste aanval vorig jaar nu aan moeten kondigen harder toe te slaan op overheids en militaire doelen en daadwerkelijk doen. En veel harder. Alleen zo maak je indruk. Zijn net honden die je moet africhten.
Dit gaat op voor alle dictators. Niet alleen voor Arabische.
pi_178527339
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:09 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
⭕ #Missiles intercepted / launched:
- Duwali airbase - 4/4
- Dumayr airbase - 12/12
- Baley airbase - 18/18
- Shayrat airbase - 12/12
- Mezzeh airbase (not used) - 5/9
- Homs airbase - 13/16 (slightly damaged)
- Barzeh and Jaramanieh - 7/30

Total interception - 71/103 (69%)

Geen slechte score van de syrische lchtverdediging. Sa5+buk ,, nauwelijks schade. Wel geholpen door russiche radar. De Russen gaan s300 leveren aan de Syriers , zo worden ze nog effectiever.
Maar hoeveel schade is er totaal aangericht? We weten wel dat een onderzoekslab vernietigd is.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178527388
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 08:16 schreef Aloulu het volgende:
Westerse regeringen snappen het niet. Ze kunnen leren van Israel. De enige manier om Arabische dictators echt een blijvende les te leren is keihard afstraffen. Juist niet proportioneel. Nee disproportioneel.
Zij denken in machtsverhoudingen. Een speldenprik zoals de bombardementen nu is zwakte en daarmee geef je Assad juist het teken dat indien nodig hij volgende keer weer wat chemische wapens inzet.

Hij en de Russen denken dat Amerika na dreigementen bang is geworden en de gelimiteerde aanval is daar het bewijs voor. Assad kan als het moet op kleine schaal weer met de inzet van chemische wapens een bolwerk definitief innemen en de strijd definitief in zijn voordeel beslissen, ontkent alles met Rusland, en calculeert in dat de Amerikanen zowel geen zin hebben in nieuwe bombardementen als dat ze toch terugdeinsen voor de Russen (zwakte).

Als je doel echt ondubbelzinnig is Assad te weerhouden van het gebruik van chemische wapens, had je na de eerste aanval vorig jaar nu aan moeten kondigen harder toe te slaan op overheids en militaire doelen en daadwerkelijk doen. En veel harder. Alleen zo maak je indruk. Zijn net honden die je moet africhten.
Denken dat Assad die wapens heeft ingezet. :')
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_178527718
:P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')