abonnement Unibet Coolblue
  maandag 20 november 2017 @ 17:03:32 #1
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175198377
754 Bonifatius bij Dokkum vermoord -O-
2017 Demonstratie te Dokkum in de kiem gesmoord *O*


Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Zwarte Piet, een archetype onder vuur.

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

De alternatieve Sinterklaas van Dick Maas.



quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.

En verder!

8} oO/ <O) c_/

[ Bericht 35% gewijzigd door Lunatiek op 20-11-2017 17:19:01 ]
pi_175199378
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 16:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het is een stelling. Tegen stellingen wordt gevochten.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het laat weinig ruimte voor discussie, vooral als er direct op volgt dat het racisme is, wat een beschuldiging is. Het is niet alleen de tekst, het is ook de toon.
Toon is al helemaal een kwestie van perceptie. :D

Maar nee, het is geen stelling. Net zo goed als 'de Nachtwacht is mooi' geen stelling is.

Het vervangen van 'ik vind' door 'is' leidt niet per definitie tot een feitelijke claim. Daarom zijn pogingen om "ZP is een smakeloze negerkarikatuur" te weerleggen compleet absurd. Het is geen stelling. Het is een mening.

PS: overigens heb je wel gelijk, het laat weinig ruimte voor discussie. Zoals ze zeggen: 'over smaak valt niet te twisten'.

[ Bericht 4% gewijzigd door Molurus op 20-11-2017 18:06:11 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175199589
Weet niet of deze al geplaatst is, te veel om terug te lezen :@

Gemeente vreesde confrontatie voor- en tegenstanders Zwarte Piet Dokkum

quote:
De gemeente vreesde dat het zaterdag tijdens de landelijke Sinterklaasintocht in Dokkum tot een confrontatie zou komen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Daarom werd op het laatste moment besloten een bus met anti-Piet-demonstranten niet toe te laten.

Enkele van de voorstanders van Zwarte Piet zouden zwaar vuurwerk bij zich hebben gehad. Dat schrijft de burgemeester van de gemeenten Dongeradeel, Marga Waanders, maandag.

Tijdens de Sinterklaasintocht zou een groep demonstranten tegen Zwarte Piet demonstreren. Volgens de gemeente was van tevoren met de betogers van 'Nederland wordt beter' afgesproken waar zij mochten demonstreren tegen Zwarte Piet en waren afspraken gemaakt met de politie.

Een aantal dagen voor de intocht ontstond op sociale media ook een initiatief van voorstanders van Zwarte Piet om in Dokkum te komen demonstreren en de demonstratie van anti-Piet-betogers te blokkeren. Hoewel ook de voorstanders vooraf door de gemeente waren benaderd, hadden ze vooraf geen demonstratie aangemeld. Het OM constateerde dat de groep voorstanders uit was op "opruiing", aldus de brief.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 20-11-2017 18:11:55 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 18:06:28 #4
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_175199603
Wat er in de OP over de jute zak staat geschreven doet echt de deur dicht. 8)7 Complete onzin. _O-
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_175199639
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 18:06 schreef deedeetee het volgende:
Wat er in de OP over de jute zak staat geschreven doet echt de deur dicht. 8)7 Complete onzin. _O-
Plaatje komt uit 2012 en staat nogal bol van aannames.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_175199976
In aanvulling op de cartoon in de OP nog een risicomijdende aanpak van voorheen het kinderfeest van het jaar:



[ Bericht 38% gewijzigd door quo_ op 20-11-2017 18:29:36 ]
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_175200014


Disclaimer: ik beweer niet dat ZP fans racisten zijn. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
  maandag 20 november 2017 @ 18:28:05 #8
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_175200050
De discussie brengt elk jaar zoveel racisme aan de oppervlakte. Van mensen op social media, de politie, de minister-president. We hebben nog een lange weg te gaan als Nederland.
pi_175200066
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 18:28 schreef Heufd het volgende:
De discussie brengt elk jaar zoveel racisme aan de oppervlakte. Van mensen op social media, de politie, de minister-president. We hebben nog een lange weg te gaan als Nederland.
Waar zie jij 'racisme'?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  maandag 20 november 2017 @ 18:38:15 #10
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_175200277
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 18:28 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Waar zie jij 'racisme'?
De manier waarop de politie omging met de blokkade van de demonstranten. De reactie van de minister-president daarop. Veel explicitiet racistische posts op internet. Het is droevigmakend.
pi_175200310
quote:
Er was geen enkele reden dat de geoorloofde demonstratie tegen Zwarte Piet na het ‘A7-incident’ niet gewoon kon doorgaan, schrijft Jan Brouwer.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)rd-14108181-a1581772

Deze man zegt het. _O_
pi_175200520
quote:
Dit ook :{

quote:
Zie ook die enkele tegenstandster van Zwarte Piet die op eigen gelegenheid naar Dokkum was gekomen. Zij hield een stuk karton op met de tekst: „A heritage of hate is nothing to celebrate”. Dat werd haar echter verboden; ze had de burgemeester niet om toestemming gevraagd.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175200638
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 18:38 schreef Heufd het volgende:

[..]

De manier waarop de politie omging met de blokkade van de demonstranten. De reactie van de minister-president daarop. Veel explicitiet racistische posts op internet. Het is droevigmakend.
Ach, de conclusie is wel duidelijk.

Is zwarte Piet racisme ? Nee.
Zijn veel pro-zwarte Pieters racisten of linkshaters ? Ja.

Of om het anders te zeggen: Zwarte Piet is niet racistisch, maar veel redenen om hem zwart te houden zijn dat wel.
  maandag 20 november 2017 @ 18:55:05 #14
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_175200645
https://nos.nl/artikel/22(...)est-om-vuurwerk.html

quote:
De demonstraties bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum werden niet alleen verboden uit vrees voor botsingen tussen tegenstanders en voorstanders van het fenomeen Zwarte Piet. De belangrijkste reden was dat betogers zwaar vuurwerk bij zich hadden, zegt burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt.

Of de voorstanders van Zwarte Piet of juist activisten van Kick Out Swarte Pyt of Swarte Pyt ken net zwaar vuurwerk bij zich hadden, zegt Waanders niet.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_175200720
quote:
In het vorige deel van dit topic is hier al een uitvoerige discussie over geweest.

Het was gewoon niet verantwoord qua veiligheid, de 2 groepen zouden elkaar daar treffen, dat was wel duidelijk.
Dat wil je natuurlijk niet, zeker niet omdat er nog een derde partij bij staat die gewoon gezellig sinterklaas wil vieren
pi_175200804
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 18:54 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ach, de conclusie is wel duidelijk.

Is zwarte Piet racisme ? Nee.
Zijn veel pro-zwarte Pieters racisten of linkshaters ? Ja.

Of om het anders te zeggen: Zwarte Piet is niet racistisch, maar veel redenen om hem zwart te houden zijn dat wel.
Je conclussie dat veel pro zwarte pieters racisten of linkshaters zijn is heel kort door de bocht
pi_175200809
Als er nog behoefte aan een demonstratie is, de volgende keer gewoon politiebegeleiding voor de demonstranten. Mensen gaan zich maar eens gedragen hoor, aan beide kanten. Doe normaal! }:|
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175200877
quote:
3s.gif Op maandag 20 november 2017 19:01 schreef Kijkertje het volgende:
Als er nog behoefte aan een demonstratie is, de volgende keer gewoon politiebegeleiding voor de demonstranten. Mensen gaan zich maar eens gedragen hoor, aan beide kanten. Doe normaal! }:|
Dan lijkt het mij een goed idee om rond die demonstratie een cordon agenten neer te zetten, daaromheen wat ME busjes en daaromheen een rij politie te paard. Dan weten we zeker dat ze veilig kunnen demonstreren! ^O^
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_175200911
quote:
3s.gif Op maandag 20 november 2017 19:01 schreef Kijkertje het volgende:
Als er nog behoefte aan een demonstratie is, de volgende keer gewoon politiebegeleiding voor de demonstranten. Mensen gaan zich maar eens gedragen hoor, aan beide kanten. Doe normaal! }:|
Gewoon geen demonstraties meer bij de intocht
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175200928
Gewoon geen demonstraties meer tijdens de optocht .
Van beide kanten niet
Het is een feest
Geen politieke manifestatie
Ga op het Malieveld staan met je spandoeken en je geschreeuw
pi_175200960
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:06 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Gewoon geen demonstraties meer bij de intocht
Dan zullen er toch duidelijke juridische criteria voor moeten komen. Ik ben wel benieuwd hoe die eruit zien.

Je kunt mensen niet zomaar het recht om te demonstreren ontnemen. Althans, dat in het algemeen doen is sowieso onwenselijk.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175200989
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:01 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Je conclussie dat veel pro zwarte pieters racisten of linkshaters zijn is heel kort door de bocht
Een korte blik op de openlijk racistische en anti-links reacties op de frontpage, de zwarte piet draadjes hier, facebook en meerdere artikelen waarin mensen claimen dat de ECHTE reden om zwarte piet zwart te houden is om "de buitenlanders" te leren dat "wij" niet onze hele cultuur voor hen gaan opgeven spreekt dat tegen.
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 19:11:02 #23
213457 engine
pi_175201011
quote:
12s.gif Op maandag 20 november 2017 19:04 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Dan lijkt het mij een goed idee om rond die demonstratie een cordon agenten neer te zetten, daaromheen wat ME busjes en daaromheen een rij politie te paard. Dan weten we zeker dat ze veilig kunnen demonstreren! ^O^
Misschien nog een rijtje zeecontainers eromheen voor de zekerheid.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175201034
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:10 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Een korte blik op de openlijk racistische reacties op de frontpage, de zwarte piet draadjes hier, facebook en meerdere artikelen waarin mensen claimen dat de ECHTE reden om zwarte piet zwart te houden is om "de buitenlanders" te leren dat "wij" niet onze hele cultuur voor hen gaan opgeven spreekt dat tegen.
Dat zal niet voor alle ZP liefhebbers gelden... maar inderdaad, ik heb ook het gevoel dat in elk geval een deel ervan de kwestie gebruikt als uitlaatklep voor racistische sentimenten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:14:01 #25
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175201089
quote:
Dus de groep die rust bij de intocht wilde of de groep die de intocht wilde verstoren... ik heb zo m'n vermoedens.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175201149
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:10 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Een korte blik op de openlijk racistische en anti-links reacties op de frontpage, de zwarte piet draadjes hier, facebook en meerdere artikelen waarin mensen claimen dat de ECHTE reden om zwarte piet zwart te houden is om "de buitenlanders" te leren dat "wij" niet onze hele cultuur voor hen gaan opgeven spreekt dat tegen.
Ik zei tijden geleden al dat ik dacht dat dat het motief wel eens zou kunnen zijn. Het is ook de reden dat het allemaal zo heftig is deze keer nmm. Botsing van culturen.
Maar ik werd daar hartelijk om uitgelachen. Welnee, het was omdat Zwarte Piet helemaal nooit, never, niet een neger is geweest, hij was zwart van de schoorsteen, altijd geweest :')
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175201156
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dan zullen er toch duidelijke juridische criteria voor moeten komen. Ik ben wel benieuwd hoe die eruit zien.

Je kunt mensen niet zomaar het recht om te demonstreren ontnemen. Althans, dat in het algemeen doen is sowieso onwenselijk.
Als de veiligheid in het gedrang komt kan er veel natuurlijk, en dat is zo in deze situatie, als deze 2 groepen in confrontatie komen krijg je vechtpartijen en rellen die je niet wilt tijdens een intocht.
Dan heb je ook niet genoeg aan politie, dan heb je ME nodig, je moet dan denken taferelen rond voetbalwedstrijden.
pi_175201220
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:16 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Als de veiligheid in het gedrang komt kan er veel natuurlijk, en dat is zo in deze situatie, als deze 2 groepen in confrontatie komen krijg je vechtpartijen en rellen die je niet wilt tijdens een intocht.
Dan heb je ook niet genoeg aan politie, dan heb je ME nodig, je moet dan denken taferelen rond voetbalwedstrijden.
Klopt, maar wat je hier zegt heeft in principe niets met de intocht van sinterklaas of KOZP te maken. Dat zijn meer algemene criteria op basis waarvan een burgemeester kan besluiten een vergunning om te demonstreren in te trekken.

Op deze basis kun je niet algemeen zeggen 'geen demonstraties bij intochten van sinterklaas meer'. Dat zal dan nog steeds van geval tot geval bekeken moeten worden.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175201262
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:11 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat zal niet voor alle ZP liefhebbers gelden... maar inderdaad, ik heb ook het gevoel dat in elk geval een deel ervan de kwestie gebruikt als uitlaatklep voor racistische sentimenten.
Daar schuilt zeker iets achter, een boel frustratie bij mensen, dat denk ik ook hoor.
Zeker als je sommige reacties leest op Facebook, dan schaam ik me ook kapot hoor, ik ben pro piet maar geen racist
pi_175201288
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Klopt, maar wat je hier zegt heeft in principe niets met de intocht van sinterklaas of KOZP te maken. Dat zijn meer algemene criteria op basis waarvan een burgemeester kan besluiten een vergunning om te demonstreren in te trekken.

Op deze basis kun je niet algemeen zeggen 'geen demonstraties bij intochten van sinterklaas meer'. Dat zal dan nog steeds van geval tot geval bekeken moeten worden.
Heb je gelijk in
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:22:15 #31
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175201294
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:16 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ik zei tijden geleden al dat ik dacht dat dat het motief wel eens zou kunnen zijn. Het is ook de reden dat het allemaal zo heftig is deze keer nmm. Botsing van culturen.
Maar ik werd daar hartelijk om uitgelachen. Welnee, het was omdat Zwarte Piet helemaal nooit, never, niet een neger is geweest, hij was zwart van de schoorsteen, altijd geweest :')
Dat laatste is gewoon waar, ongeacht het verdere motief.

En ik geef gewoon toe dat het zo zit. Heel die multiculti wordt ons al door de strot gedrukt, we moeten ons al constant aanpassen aan de nieuwelingen terwijl zij blijven eisen eisen eisen. Als vervolgens de belangrijkste traditie die het land kent het doelwit wordt, gaan de hakken in het zand. En terecht. Als je het niet aan kan, dan vier je het niet en tolereer je dat het nou eenmaal zo gaat. Zo simpel kan het zijn. Maar nee, je moet en zal je zin doordrijven.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175201302
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:21 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Daar schuilt zeker iets achter, een boel frustratie bij mensen, dat denk ik ook hoor.
Zeker als je sommige reacties leest op Facebook, dan schaam ik me ook kapot hoor, ik ben pro piet maar geen racist
^O^
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175201429
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:22 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dat laatste is gewoon waar, ongeacht het verdere motief.

En ik geef gewoon toe dat het zo zit. Heel die multiculti wordt ons al door de strot gedrukt, we moeten ons al constant aanpassen aan de nieuwelingen terwijl zij blijven eisen eisen eisen. Als vervolgens de belangrijkste traditie die het land kent het doelwit wordt, gaan de hakken in het zand. En terecht. Als je het niet aan kan, dan vier je het niet en tolereer je dat het nou eenmaal zo gaat. Zo simpel kan het zijn. Maar nee, je moet en zal je zin doordrijven.
Nee dat is niet waar. Er heeft een neger model gestaan voor het uiterlijk van Zwarte Piet en daarom schminkte men zich zwart. Vroeger had men daar ook totaal geen moeite mee om dat te benoemen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:33:24 #34
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175201583
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:27 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nee dat is niet waar. Er heeft een neger model gestaan voor het uiterlijk van Zwarte Piet en daarom schminkte men zich zwart. Vroeger had men daar ook totaal geen moeite mee om dat te benoemen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vroeger ja, en dat ene stukje wat je met veel pijn en moeite hebt gevonden is ook niet een erg sterk argument.

Nu is er totaal geen sprake van een koppeling, en is Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet door de schoorsteen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175201716
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:33 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vroeger ja, en dat ene stukje wat je met veel pijn en moeite hebt gevonden is ook niet een erg sterk argument.

Nu is er totaal geen sprake van een koppeling, en is Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet door de schoorsteen.
Dat die koppeling er niet meer is, is in verhouding juist pas erg kort, hij was veel langer wel een neger Dat jij er een andere perceptie van hebt is mij wel duidelijk.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175201735
Dus het was ooit een neger, maar nu niet meer. O-)

Again... dit gaat meer over perceptie dan over feiten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175201760
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:38 schreef Molurus het volgende:
Dus het was ooit een neger, maar nu niet meer. O-)

Again... dit gaat meer over perceptie dan over feiten.
Precies! :D

Feit is wel dat de perceptie ooit een neger was en voor sommigen nu nog :P
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175201779
Once you go black.....
pi_175201796
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:33 schreef Nattekat het volgende:

[..]

en is Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet door de schoorsteen.
Dit vol blijven houden begint echt genant te worden. Doe anders a la mythbusters door een schoorsteen en check je bevindingen.
wooblabalurg
pi_175201817
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:38 schreef Molurus het volgende:
Dus het was ooit een neger, maar nu niet meer. O-)

Again... dit gaat meer over perceptie dan over feiten.
Maar het is een traditie dus het moet hetzelfde blijven!!

Koekoek.
wooblabalurg
pi_175201846
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:40 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dit vol blijven houden begint echt genant te worden. Doe anders a la mythbusters door een schoorsteen en check je bevindingen.
Wist je dat de kerstman niet echt door de lucht vliegt door middel van magische rendieren?
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:43:25 #42
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175201873
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:38 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Dat die koppeling er niet meer is, is in verhouding juist pas erg kort, hij was veel langer wel een neger Dat jij er een andere perceptie van hebt is mij wel duidelijk.
Het gaat om het nu, niet om het 100 jaar geleden. Normale mensen die voorbij huidskleur kunnen kijken zien er helemaal niks in, enkel mensen die daadwerkelijk racistisch zijn zien er ook racisme in.

Als je er dan nog steeds een probleem mee hebt, mag je best vinden dat het niet kan, maar val mensen die gewoon het feest willen vieren niet lastig met zaken waar ze niet om gevraagd hebben. Laat het gewoon aan je voorbij gaan, wees tolerant.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175201879
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 19:39 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Feit is wel dat de perceptie ooit een neger was en voor sommigen nu nog :P
Bingo.

En de fout die velen hier maken is te denken dat de ene perceptie 'juist' is en de andere 'onjuist'. Er is hier geen juist of onjuist. Sommige mensen zien ZP als een vaag mythisch wezen, andere mensen zien ZP als een smakeloze negerkarikatuur.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175201892
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:33 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vroeger ja, en dat ene stukje wat je met veel pijn en moeite hebt gevonden is ook niet een erg sterk argument.

Nu is er totaal geen sprake van een koppeling, en is Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet door de schoorsteen.
Van mij hoeft ZP niet te veranderen, maar dat schoorsteen-verhaal is natuurlijk gewoon gelul. Geen idee hoe je rode lippen en kroeshaar krijgt van de schoorsteen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175201924
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:43 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het gaat om het nu, niet om het 100 jaar geleden. Normale mensen die voorbij huidskleur kunnen kijken zien er helemaal niks in, enkel mensen die daadwerkelijk racistisch zijn zien er ook racisme in.

Als je er dan nog steeds een probleem mee hebt, mag je best vinden dat het niet kan, maar val mensen die gewoon het feest willen vieren niet lastig met zaken waar ze niet om gevraagd hebben. Laat het gewoon aan je voorbij gaan, wees tolerant.
Hé niet de discussie verleggen he! Je zei dat Zwarte Piet helemaal nooit een neger is geweest. Geef dat eerst maar eens toe.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 20 november 2017 @ 19:45:36 #46
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175201946
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Van mij hoeft ZP niet te veranderen, maar dat schoorsteen-verhaal is natuurlijk gewoon gelul. Geen idee hoe je rode lippen en kroeshaar krijgt van de schoorsteen.
Dat zijn dan ook gewoon best dingen die weg kunnen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:45:43 #47
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175201955
zou het erg zijn als hij ooit een neger was?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175201983
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dan zullen er toch duidelijke juridische criteria voor moeten komen. Ik ben wel benieuwd hoe die eruit zien.

Je kunt mensen niet zomaar het recht om te demonstreren ontnemen. Althans, dat in het algemeen doen is sowieso onwenselijk.
Doe maar gewoon van tevoren een percentage peilen wie voor de demonstratie is en dan een grens van 10.000 ofzo. Voor een groepje van 150 man die iets wil moeten we geen feestje verpesten. En die 10.000 grens halen de anti-pieten sowieso landelijk al niet dus kun je het mooi verbieden.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:47:10 #49
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175201997
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Van mij hoeft ZP niet te veranderen, maar dat schoorsteen-verhaal is natuurlijk gewoon gelul. Geen idee hoe je rode lippen en kroeshaar krijgt van de schoorsteen.
Dan pleit je ervoor dat pieten ook eens met een andere pruik op het toneel verschijnen. Gewoon op een normale manier. Iets wat zelfs al aan het veranderen was, tot de intocht in Gouda verpest werd.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175202029
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:10 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Een korte blik op de openlijk racistische en anti-links reacties op de frontpage, de zwarte piet draadjes hier, facebook en meerdere artikelen waarin mensen claimen dat de ECHTE reden om zwarte piet zwart te houden is om "de buitenlanders" te leren dat "wij" niet onze hele cultuur voor hen gaan opgeven spreekt dat tegen.
92% van de Nederlandse bevolking is pro-Zwarte Piet..
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:48:23 #51
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202034
die intocht in Gouda was niet verpest hoor, was in principe gewoon gezellie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202053
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:46 schreef Silven het volgende:

[..]

Doe maar gewoon van tevoren een percentage peilen wie voor de demonstratie is en dan een grens van 10.000 ofzo. Voor een groepje van 150 man die iets wil moeten we geen feestje verpesten. En die 10.000 grens halen de anti-pieten sowieso landelijk al niet dus kun je het mooi verbieden.
Dus algemeen zouden er geen vergunningen afgegeven moeten worden voor demonstraties met minder dan 10,000 deelnemers?

Hmmm......
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:49:01 #53
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175202061
quote:
13s.gif Op maandag 20 november 2017 19:44 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Hé niet de discussie verleggen he! Je zei dat Zwarte Piet helemaal nooit een neger is geweest. Geef dat eerst maar eens toe.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik? Ik geloof best dat het ontwerp daar vandaan komt, daar kan je ook bijna niet omheen. Punt is dat dat nu totaal niet relevant is.

En dat tweede mag je best terugnemen, anders weet ik wie echt niet serieus te nemen is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175202079
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:45 schreef sp3c het volgende:
zou het erg zijn als hij ooit een neger was?
Wat mij betreft niet, maar dan zijn we iig een stap verder in de discussie met mensen die nog in de ontkenningsfase zitten :P
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:50:16 #55
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202098
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:46 schreef Silven het volgende:

[..]

Doe maar gewoon van tevoren een percentage peilen wie voor de demonstratie is en dan een grens van 10.000 ofzo. Voor een groepje van 150 man die iets wil moeten we geen feestje verpesten. En die 10.000 grens halen de anti-pieten sowieso landelijk al niet dus kun je het mooi verbieden.
zou ik geen voorstander voor zijn

tijdje terug zou de ijsbaan hier in Den Haag omgetoverd worden tot diepzeeduikpaleis ofzo, is er ook een beperkte demo geweest maar dat waren geen 10.000 mensen

ook geen 150

er zijn niet eens 10.000 gebruikers _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:50:18 #56
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175202099
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:48 schreef sp3c het volgende:
die intocht in Gouda was niet verpest hoor, was in principe gewoon gezellie
Nou..... buiten de camera's om is er best veel gebeurd.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:51:24 #57
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202133
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 19:49 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Wat mij betreft niet, maar dan zijn we iig een stap verder in de discussie met mensen die nog in de ontkenningsfase zitten :P
naja ontkenningsfase ... ik heb het nooit als een neger gezien

of iemand dat ooit wel deed weet ik niet en interesseert me eigenlijk ook niets
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202134
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:48 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dus algemeen zouden er geen vergunningen afgegeven moeten worden voor demonstraties met minder dan 10,000 deelnemers?

Hmmm......
Niet per sé deelnemers, gewoon mensen die het motief van de demonstratie steunen. Waarom zou je zulke provocatie en meestal ellende toelaten voor een handjevol mensen met een rare mening?
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:51:42 #59
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202145
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Nou..... buiten de camera's om is er best veel gebeurd.
nee man viel allemaal reuze mee ... net als ieder jaar eigenlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202153
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:51 schreef Silven het volgende:

[..]

Niet per sé deelnemers, gewoon mensen die het motief van de demonstratie steunen. Waarom zou je zulke provocatie en meestal ellende toelaten voor een handjevol mensen met een rare mening?
Omdat ook kleine groepen rechten hebben.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:52:59 #61
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175202179
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:51 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee man viel allemaal reuze mee ... net als ieder jaar eigenlijk
Op de schaal van 0 naar 10 is elk gezeik tov het jaar ervoor wat een 0 was natuurlijk een factor oneindig. En zo erg als in Gouda is het niet meer geweest.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175202182
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Omdat ook kleine groepen rechten hebben.
Kleinere groepjes dan verplichten het Maliveld te pakken, fijn afgesloten en onder controle.
pi_175202193
quote:
3s.gif Op maandag 20 november 2017 19:01 schreef Kijkertje het volgende:
Mensen gaan zich maar eens gedragen hoor, aan beide kanten. Doe normaal! }:|
Goed plan, laten we beginnen met het verbieden van intimiderende Black Panthers tijdens een kinderfeest.
Dan kunnen al die gematigde tegenstanders van zwarte piet op een andere dag wat mij betreft best politiebegeleiding krijgen om te demonstreren. Maar niet tijdens een intocht met duizenden kinderen die gewoon leuk liedjes willen zingen en een vrolijk feestje willen vieren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:54:40 #64
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202232
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:52 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Op de schaal van 0 naar 10 is elk gezeik tov het jaar ervoor wat een 0 was natuurlijk een factor oneindig. En zo erg als in Gouda is het niet meer geweest.
zo erg was het uberhaupt niet

echt gewoon niets van meegekregen en we stonden er bijna bovenop _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202233
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:53 schreef Silven het volgende:

[..]

Kleinere groepjes dan verplichten het Maliveld te pakken, fijn afgesloten en onder controle.
Je zult daar dan toch betere redenen en criteria voor moeten hebben dan dat het je toevallig wel uitkomt in deze specifieke kwestie.

Wat mij betreft in elk geval.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175202239
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:51 schreef sp3c het volgende:

[..]

naja ontkenningsfase ... ik heb het nooit als een neger gezien

of iemand dat ooit wel deed weet ik niet en interesseert me eigenlijk ook niets
Het is nu juist onderdeel van het protest dat er mensen zijn die die het wel zo zien.
Het argument dat dat niet mogelijk is omdat ZP nooit een neger is geweest, is iig van tafel. Dat scheelt een hoop posts. ;)
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175202272
Als iemand ZP ziet als neger is ie een neger. Als iemand ZP niet ziet als neger is hij dat niet.

En zolang ie in een afgesloten doos zit is ie Schroedinger's Piet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 19:56:34 #68
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175202281
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:54 schreef sp3c het volgende:

[..]

zo erg was het uberhaupt niet

echt gewoon niets van meegekregen en we stonden er bijna bovenop _O-
Kan het niet gewoon zijn dat je op tijd weg was of gewoon op een andere plek stond? :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175202291
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:56 schreef Molurus het volgende:
Als iemand ZP ziet als neger is ie een neger. Als iemand ZP niet ziet als neger is hij dat niet.

En zolang ie in een afgesloten doos zit is ie Schroedinger's Piet.
_O-
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175202314
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je zult daar dan toch betere redenen en criteria voor moeten hebben dan dat het je toevallig wel uitkomt in deze specifieke kwestie.

Wat mij betreft in elk geval.
Nee hoor. Als pak em beet 150 neo-nazi’s met swastika vlaggen op willen roepen tot een derde rijk waar geen plek is voor joden en ze komen niet tot de 10.000 sympatisanten dan wil jij ze dus ook gewoon in de straten hebben en niet op een dedicated plek? Waarom zou je zulke gekkigheid op willekeurige plekken willen hebben.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2017 19:58:29 ]
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 19:58:37 #71
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202339
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:54 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Het is nu juist onderdeel van het protest dat er mensen zijn die die het wel zo zien.
Het argument dat dat niet mogelijk is omdat ZP nooit een neger is geweest, is iig van tafel. Dat scheelt een hoop posts. ;)
ow dat weet ik niet hoor, ik vind dat uberhaupt geen interessant argument

roept bij mij alleen de vraag op of het erg is of hij wel of geen neger was
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:00:15 #72
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202393
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:56 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Kan het niet gewoon zijn dat je op tijd weg was of gewoon op een andere plek stond? :P
het kan ook dat het echt allemaal wel meeviel
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202408
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

ow dat weet ik niet hoor, ik vind dat uberhaupt geen interessant argument

roept bij mij alleen de vraag op of het erg is of hij wel of geen neger was
Dat verschilt per persoon om verschillende redenen maar dat weet je ook best. }:|

Of ben je er voor jezelf nog niet uit? :o
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175202424
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

ow dat weet ik niet hoor, ik vind dat uberhaupt geen interessant argument

roept bij mij alleen de vraag op of het erg is of hij wel of geen neger was
Ik vraag me af hoe de anti-Pieten het zouden vinden als we voortaan alleen maar echte negers inhuren als Piet. Dan is er niemand die zich schminkt als zwarte. Of moeten die negers zich dan wit gaan schminken? Interessant vraagstuk. Zou wel zwaar discriminerend zijn als die negers dan niet zwart mogen zijn..

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2017 20:02:14 ]
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:01:55 #75
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202432
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 20:00 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Dat verschilt per persoon om verschillende redenen maar dat weet je ook best. }:|
ga mij nu niet vertellen wat ik best weet want dat weet je niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202459
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:01 schreef sp3c het volgende:

[..]

ga mij nu niet vertellen wat ik best weet want dat weet je niet
Zie mijn ninja-edit
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175202483
Is er een anti-Piet aanwezig die mij kan vertellen wat een echte negerpiet volgens hem/haar moet doen?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2017 20:03:57 ]
pi_175202516
Ik heb al 30 bewijzen gezien van beide kanten om daarmee hun gelijk te krijgen. Het is maar net hoe je in je schoenen staat hoe je hier tegen aan kijkt. Ben zelf ook een kleurling en heb er nooit moeite mee gehad. Heb persoonlijk goede herinneringen aan het feest.

Dat er mensen die er wel last van hebben is vervelend. Maar imo moet je wel even een realiteitscheck doen op deze kwestie. En je goed beseffen dat niemand dit feest viert uit racistisch gedachtengoed. Je mag er best over praten en enige bewustwording proberen aan te geven.

Maar je hoort in de media bijna alleen de extreme gevallen. En die maken de discussie zo heftig (want actie is reactie) waardoor het doel van deze discussie al lang voorbij steeft. En dat is minder racisme in Nederland. Je kan niet zomaar bij iemand binnenstormen en denken dat iedereen dat maar gaat accepteren. En dat is wel wat ze doen (de gene die we in de media zien).

Persoonlijk vind ik de discussie niet de moeite, gezien wat voor reacties het oproept. December was imo een stuk leuker voor deze discussie.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:05:31 #79
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202538
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:03 schreef Silven het volgende:
Is er een anti-Piet aanwezig die mij kan vertellen wat een echte negerpiet volgens hem/haar moet doen?
voor diegenen die roetvegen mooi vinden zal dat genoeg zijn, voor diegenen die piet sowieso stom vinden omdat het vroeger ergens misschien een neger was moet het helemaal weg
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202556
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

roept bij mij alleen de vraag op of het erg is of hij wel of geen neger was
Deze vraag heeft geen eenduidig objectief antwoord. Het is maar net wat je daar zelf van vindt. Het is geen vraag naar feiten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:06:40 #81
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202577
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:06 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze vraag heeft geen eenduidig objectief antwoord. Het is maar net wat je daar zelf van vindt. Het is geen vraag naar feiten.
ja en gras is groen

maar bedankt man _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 20:06:57 #82
213457 engine
pi_175202590
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:01 schreef Silven het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe de anti-Pieten het zouden vinden als we voortaan alleen maar echte negers inhuren als Piet. Dan is er niemand die zich schminkt als zwarte. Of moeten die negers zich dan wit gaan schminken? Interessant vraagstuk. Zou wel zwaar discriminerend zijn als die negers dan niet zwart mogen zijn..
Dus jij komt met het voorstel om alleen nog negers in te huren om te ontkrachten dat zwarte piet racistisch is?
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175202627
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:06 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja en gras is groen

maar bedankt man _O-
Weet je het zeker? Of is dat alleen maar jouw perceptie? O-)
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:08:58 #84
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202649
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 20:08 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Weet je het zeker? Of is dat alleen maar jouw perceptie? O-)
euh ok?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202671
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 20:08 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Weet je het zeker? Of is dat alleen maar jouw perceptie? O-)
Een bespreking van qualia lijkt me hier verspilde moeite. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175202693
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:06 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Dus jij komt met het voorstel om alleen nog negers in te huren om te ontkrachten dat zwarte piet racistisch is?
Meer arbeidsplaatsen voor de donkere medemens en ze zijn dan geen slaaf maar in loondienst, optimale positieve discriminatie. Zie niet in welke SJW’er daar op tegen kan zijn, is precies waar ze voor strijden. Win-win dus! Hooguit een paar die vinden dat de blanke medemens ook zwarte Piet moet mogen zijn.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2017 20:11:30 ]
pi_175202695
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:09 schreef Molurus het volgende:

[..]

Een bespreking van qualia lijkt me hier verspilde moeite. :P
Ja dat kan beter in F&L idd.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 20:11:28 #88
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175202712
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:38 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Dat die koppeling er niet meer is, is in verhouding juist pas erg kort, hij was veel langer wel een neger Dat jij er een andere perceptie van hebt is mij wel duidelijk.
Wat een onzin, er zijn veel oudere bronnen en die spreken niet van een neger. O.a. de Zwarte Klazen.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:12:42 #89
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175202746
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:10 schreef Silven het volgende:

[..]

Meer arbeidsplaatsen voor de donkere medemens en ze zijn dan geen slaaf maar in loondienst, optimale positieve discriminatie. Zie niet in welke SJW’er daar op tegen kan zijn, is precies waar ze voor strijden. Win-win dus!
met een stel ongeschminkte pieten hebben de antipieten gewonnen idd

kun je net zo goed gelijk een sok boven de verwarming hangen en op Rudolph en de kerstman gaan zitten wachten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175202798
Okay. ZP is inmiddels niet meer alleen zwart.
Maar wanneer krijgen we een donkere Sinterklaas?
Make my day!
pi_175202831
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat een onzin, er zijn veel oudere bronnen en die spreken niet van een neger. O.a. de Zwarte Klazen.
Klopt, daar heeft alleen met het huidige uiterlijk van Zwarte Piet niets mee te maken. Dat was het volk al net zo vergeten als het feit dat ZP een neger was.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 20:15:37 #92
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_175202832
Opzich wel lache dat de afsluitdijk de afsluitdijk heet. 8} oO/ :B :R *O* ~O>
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_175202858
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:14 schreef agter het volgende:
Okay. ZP is inmiddels niet meer alleen zwart.
Maar wanneer krijgen we een donkere Sinterklaas?
Goed plan! Komt het zwart ook weer terug! *O*
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175202869
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:45 schreef sp3c het volgende:
zou het erg zijn als hij ooit een neger was?
Nee, want ook negers kunnen voor Zwarte Piet spelen. Zwarte Piet discrimineert niet.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  maandag 20 november 2017 @ 20:18:01 #95
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_175202898
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat een onzin, er zijn veel oudere bronnen en die spreken niet van een neger. O.a. de Zwarte Klazen.
Dat zijn dan ook geen zwarte pieten. Ander figuur.

Zp is gewoon gebaseerd op een neger karikatuur. Je kan praten als Brugman over andere vormen van het schrikfiguur die ook gebruikt zijn. Hartstikke interessant allemaal, maar dat doet niets af van het feit dat zp als figuur gewoon gebaseerd is op het beeld van 'de neger'.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_175202961
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:18 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dat zijn dan ook geen zwarte pieten. Ander figuur.

Zp is gewoon gebaseerd op een neger karikatuur. Je kan praten als Brugman over andere vormen van het schrikfiguur die ook gebruikt zijn. Hartstikke interessant allemaal, maar dat doet niets af van het feit dat zp als figuur gewoon gebaseerd is op het beeld van 'de neger'.
Nah ja met dien verstande dat Schenkman geen karikatuur afbeeldde. Dat is er in de loop van de tijd van gemaakt.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 20:23:23 #97
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175203038
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:27 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nee dat is niet waar. Er heeft een neger model gestaan voor het uiterlijk van Zwarte Piet en daarom schminkte men zich zwart. Vroeger had men daar ook totaal geen moeite mee om dat te benoemen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Trouwens niet erg handig, een anoniem stuk zonder bronvermelding.
  maandag 20 november 2017 @ 20:24:16 #98
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175203057
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 19:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Van mij hoeft ZP niet te veranderen, maar dat schoorsteen-verhaal is natuurlijk gewoon gelul. Geen idee hoe je rode lippen en kroeshaar krijgt van de schoorsteen.
Zwarte Piet heeft geen kroeshaar. Nooit gehad ook.

Bloed van stoute kinderen is nu eenmaal ook rood.
pi_175203078
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 20:16 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Goed plan! Komt het zwart ook weer terug! *O*
Ik denk dat als Sinterklaas af en toe eens zwart wordt, er veel ellende weg is.
Make my day!
  maandag 20 november 2017 @ 20:26:03 #100
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_175203102
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 20:20 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nah ja met dien verstande dat Schenkman geen karikatuur afbeeldde. Dat is er in de loop van de tijd van gemaakt.
Het figuur van schenkman is dan ook het zp figuur niet. Wel een van de eerste bekende figuren waarin een 'neger' als hulpje voor de Sint wordt ingezet.




Dit is niet hetzelfde als het zp figuur. Het zp figuur zoals we die nu kennen is ontstaan rond de 2de wereldoorlog.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_175203108
quote:
Duidelijk dat het hier om KOZP gaat. Dat onfrisse clubje begint steeds meer op Antifa te lijken.
pi_175203134
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:26 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Duidelijk dat het hier om KOZP gaat. Dat onfrisse clubje begint steeds meer op Antifa te lijken.
Ik wacht wel even af voordat ik oordeel. :P
Make my day!
  maandag 20 november 2017 @ 20:28:04 #103
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_175203163
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:27 schreef agter het volgende:

[..]

Ik wacht wel even af voordat ik oordeel. :P
Paspoort afnemen van die metropoolflikkers. Amsterdam maakt geen onderdeel uit van het echte nederland.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  maandag 20 november 2017 @ 20:28:20 #104
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_175203175
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Zwarte Piet heeft geen kroeshaar. Nooit gehad ook.

Bloed van stoute kinderen is nu eenmaal ook rood.
Zp had wel degelijk kroeshaar. Pas ergens in 2000 zoveel is dat veranderd.
Geen heel kort geknipt kroeshaar, maar wel degelijk kroeshaar.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_175203186
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:26 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Duidelijk dat het hier om KOZP gaat. Dat onfrisse clubje begint steeds meer op Antifa te lijken.
Dat overlapt ook grotendeels geloof ik
standaarddrinker
pi_175203204
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:26 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Het figuur van schenkman is dan ook het zp figuur niet. Wel een van de eerste bekende figuren waarin een neger als hulpje voor de Sint wordt ingezet.


[ afbeelding ]

Dit is niet hetzelfde als het zo figuur. Het zp figuur zoals we die nu kennen is ontstaan rond de 2de wereldoorlog.
Klopt maar door het boekje van Schenkman is Piet als hulpje van Sinterklaas populair geworden.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175203213
http://www.lc.nl/frieslan(...)80%99-22677164.html1

Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’

Oeps...
Make my day!
pi_175203229
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:48 schreef sp3c het volgende:
die intocht in Gouda was niet verpest hoor, was in principe gewoon gezellie
https://www.rtlnieuws.nl/(...)ht-sinterklaas-gouda
Euh?

Dat is in Dokkum allemaal in de kiem gesmoord
pi_175203270
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:26 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Duidelijk dat het hier om KOZP gaat. Dat onfrisse clubje begint steeds meer op Antifa te lijken.
Onder hen bevinden zich dan ook redelijk wat Antifa idioten..
pi_175203273
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:29 schreef agter het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)80%99-22677164.html1

Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’

Oeps...
Met andere woorden, een oorlog in Dokkum is vermeden, hulde aan de burgemeester ^O^
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 20:32:57 #111
213457 engine
pi_175203300
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:29 schreef agter het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)80%99-22677164.html1

Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’

Oeps...
Oei deze is pijnlijk.

Benieuwd hoe dit verdedigd gaat worden.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  maandag 20 november 2017 @ 20:33:03 #112
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175203306
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 19:45 schreef sp3c het volgende:
zou het erg zijn als hij ooit een neger was?
Het slaat compleet nergens op dat het een neger zou zijn geweest. Een neger? Als voorouder van een indertijd blanke bevolking? Een neger? Terwijl overal om ons heen soortgelijke zwarte figuren te vinden zijn die demonen, doden en vruchtbaarheidsgoden moeten voorstellen? Wat moet een neger op het dak? Door de schoorsteen? Waarom deelt een neger cadeautjes uit? Waarom heeft een neger een bos takken om kinderen mee af te ranselen, een zak om ze mee te nemen naar het dodenrijk? Wat dóet een neger in die folklore?
pi_175203322
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:32 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Oei deze is pijnlijk.

Benieuwd hoe dit verdedigd gaat worden.
Het was pure noodzaak!

Ofzoiets...
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175203348
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:28 schreef govie het volgende:

[..]

Paspoort afnemen van die metropoolflikkers. Amsterdam maakt geen onderdeel uit van het echte nederland.
“Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’”

Tja, en nu?
Make my day!
pi_175203365
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:32 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Oei deze is pijnlijk.

Benieuwd hoe dit verdedigd gaat worden.
Nou dat word niet verdedigd hoop ik maar aangepakt, als ze dit weten, weten ze ook wie.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 20:35:16 #116
213457 engine
pi_175203366
quote:
15s.gif Op maandag 20 november 2017 20:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het was pure noodzaak!

Ofzoiets...
"De helden"

Gaan we eventuele boetes voor het bezitten van illegaal vuurwerk nu ook betalen?
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  maandag 20 november 2017 @ 20:35:33 #117
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175203373
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:29 schreef agter het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)80%99-22677164.html1

Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’

Oeps...
De LC weet meer? Of doen ze hun werk niet goed?

quote:
Of de voorstanders van Zwarte Piet of juist activisten van Kick Out Swarte Pyt of Swarte Pyt ken net zwaar vuurwerk bij zich hadden, zegt Waanders niet.
pi_175203376
Bijzonder plaatje dit. Doet dit ons ergens aan denken misschien?



Bron
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175203379
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:26 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Duidelijk dat het hier om KOZP gaat. Dat onfrisse clubje begint steeds meer op Antifa te lijken.
Wat jammer nou hè.
Maar wsl vroegen ze er gewoon om.. vind je niet?
Make my day!
pi_175203399
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:35 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

"De helden"

Gaan we eventuele boetes voor het bezitten van illegaal vuurwerk nu ook betalen?
Er is al meer dan genoeg geld in gezameld als ik het goed begrijp. Alles voor 'het goede doel'.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  maandag 20 november 2017 @ 20:36:29 #121
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_175203404
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:32 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Oei deze is pijnlijk.

Benieuwd hoe dit verdedigd gaat worden.
Niet. Beide groepen zijn idioten.
pi_175203411
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:35 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

"De helden"

Gaan we eventuele boetes voor het bezitten van illegaal vuurwerk nu ook betalen?
met de 35000 euro die al is binnen gehaald moet dit wel lukken :P
pi_175203419
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:35 schreef AchJa het volgende:

[..]

De LC weet meer? Of doen ze hun werk niet goed?

[..]

Geen idee. Ik kan nu alleen voor waar aannemen wat de LC schrijft. Tenzij ze het rectificeren of zo.
Make my day!
pi_175203429
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:36 schreef MakkieR het volgende:

[..]

met de 35000 euro die al is binnen gehaald moet dit wel lukken :P
Kun je veel vuurwerk voor kopen. :+
Make my day!
pi_175203441
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:35 schreef agter het volgende:

[..]

Wat jammer nou hè.
Maar wsl vroegen ze er gewoon om.. vind je niet?
Zal wel nepnieuws zijn. Bij de NOS zeggen ze dat de burgermeester niet wilde zeggen om wie het ging.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:38:14 #126
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175203453
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:30 schreef AlwaysConnected het volgende:

[..]

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ht-sinterklaas-gouda
Euh?

Dat is in Dokkum allemaal in de kiem gesmoord
ja voor die zestig mensen zal het best een rotdag geweest zijn maar dat wil nog niet zeggen dat het feest voor de rest van de godweethoeveel duizend mensen verpest is natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 20 november 2017 @ 20:39:49 #127
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175203491
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:28 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Zp had wel degelijk kroeshaar. Pas ergens in 2000 zoveel is dat veranderd.
Geen heel kort geknipt kroeshaar, maar wel degelijk kroeshaar.
Nee, er was krullend haar of "afrokapsel" met fijne krullen. Echt kroeshaar is geen krullend haar.
  maandag 20 november 2017 @ 20:40:52 #128
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175203512
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 20:29 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Klopt maar door het boekje van Schenkman is Piet als hulpje van Sinterklaas populair geworden.
Nee. Hooguit in de kringen rond Schenkman. In Amsterdam. De rest van het land scheet toen ook al op Amsterdam.
pi_175203516
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:37 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Zal wel nepnieuws zijn. Bij de NOS zeggen ze dat de burgermeester niet wilde zeggen om wie het ging.
Eigenlijk maakt dat nu niet zoveel meer uit, de protest is vermeden, het feest kende geen onregelmatigheden en de kinderen hebben een prachtig feest gehad. Alles wat er na gebeurt valt toch in de anonimiteit buiten de live registratie.
  maandag 20 november 2017 @ 20:41:18 #130
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175203523
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:29 schreef agter het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)80%99-22677164.html1

Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’

Oeps...
Valt me tegen. Ik had carbid en melkbussen verwacht.
pi_175203545
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:23 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Trouwens niet erg handig, een anoniem stuk zonder bronvermelding.
Ik had hem al eerder gepost met bron maar kon hem zo snel niet vinden. Alsnog.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175203561
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Valt me tegen. Ik had carbid en melkbussen verwacht.
Zo'n deksel kan hard aankomen haha :P
pi_175203568
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:29 schreef agter het volgende:
http://www.lc.nl/frieslan(...)80%99-22677164.html1

Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’

Oeps...
Ik heb de brief zelf gelezen en de burgemeester zegt helemaal nergens dat het de pro-pieten waren. Ze zegt dat er melding was dat er mensen met zwaar vuurwerk onder weg waren.

Nergens staat dat de pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Dat heeft die kerel er zelf van gemaakt.
pi_175203603
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:43 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik heb de brief zelf gelezen en de burgemeester zegt helemaal nergens dat het de pro-pieten waren. Ze zegt dat er melding was dat er mensen met zwaar vuurwerk onder weg waren.

Nergens staat dat de pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Dat heeft die kerel er zelf van gemaakt.
We zullen wel zien welke groep het was en hoe ‘relaxed’ fok dan reageert. Mooie casus. Vind je niet?
Make my day!
pi_175203627
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:43 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik heb de brief zelf gelezen en de burgemeester zegt helemaal nergens dat het de pro-pieten waren. Ze zegt dat er melding was dat er mensen met zwaar vuurwerk onder weg waren.

Nergens staat dat de pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Dat heeft die kerel er zelf van gemaakt.
Ik denk dat de burgemeester dit verhaal heeft gemaakt om het verbod legitiem te maken. Of het waar is valt moeilijk te achterhalen.
pi_175203633
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:34 schreef agter het volgende:

[..]

“Burgemeester: ‘Voorstanders Zwarte Piet wachtten tegenstanders in Dokkum op met zwaar vuurwerk’”

Tja, en nu?
Dat artikel klopt gewoon niet..

https://www.dongeradeel.n(...)attachment=1&c=13636

Lees de brief zelf maar en wijs me dan aan waar de burgemeester dat zegt ^O^
  maandag 20 november 2017 @ 20:47:16 #138
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_175203663
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:33 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het slaat compleet nergens op dat het een neger zou zijn geweest. Een neger? Als voorouder van een indertijd blanke bevolking? Een neger? Terwijl overal om ons heen soortgelijke zwarte figuren te vinden zijn die demonen, doden en vruchtbaarheidsgoden moeten voorstellen? Wat moet een neger op het dak? Door de schoorsteen? Waarom deelt een neger cadeautjes uit? Waarom heeft een neger een bos takken om kinderen mee af te ranselen, een zak om ze mee te nemen naar het dodenrijk? Wat dóet een neger in die folklore?
Als het nergens op slaat, waarom beschrijft schenkman dat knechtje dan als kroesharige neger (heet nog geen piet)? Waarom zijn er dan vele voorbeelden waarin de term zwarte piet wordt gebruikt voor 'negers' die geweld gebruiken? Waarom wordt zp dan overal en nergens beschreven als kroesharige neger?

Het is echt iets van de laatste jaren dat hier ineens schijnheilig over wordt gedaan. In alle oudere literatuur en nieuws berichten staat gewoon geschreven dat het een 'neger' is. Dat er toch echt mee bedoeld wordt.
Helemaal nergens vindt je jouw demonisch figuur of vruchtbaarheids figuur (in combi met zp), dat was heidens namelijk en al heel wat eeuwen not done.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  maandag 20 november 2017 @ 20:47:18 #139
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175203665
Meer dan 80% van het land tegen je krijgen (volgens sommige peilingen meer dan 90% zelfs) en dan verwachten dat daar niet een paar gekkies tussen zitten is misschien een beetje naïef. Laten we blij zij dat allemaal vrij rustig verlopen is. De schade was niet veel groter dan wat blikschade en enkele ingedeukte extreem-linkse ego's.
  maandag 20 november 2017 @ 20:47:59 #140
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175203682
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:43 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik heb de brief zelf gelezen en de burgemeester zegt helemaal nergens dat het de pro-pieten waren. Ze zegt dat er melding was dat er mensen met zwaar vuurwerk onder weg waren.

Nergens staat dat de pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Dat heeft die kerel er zelf van gemaakt.
Dus a: op basis van geruchten en b: niemand weet wie...

Knap staaltje journaille weer van de LC...

:')
  maandag 20 november 2017 @ 20:49:19 #141
13456 AchJa
Shut up!!!
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 20:49:40 #142
213457 engine
pi_175203729
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:43 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik heb de brief zelf gelezen en de burgemeester zegt helemaal nergens dat het de pro-pieten waren. Ze zegt dat er melding was dat er mensen met zwaar vuurwerk onder weg waren.

Nergens staat dat de pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Dat heeft die kerel er zelf van gemaakt.
Nog eens terug gelezen maar dat is inderdaad waar. Titel is erg misleidend door het meegeven van quotes.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175203735
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus a: op basis van geruchten en b: niemand weet wie...

Knap staaltje journaille weer van de LC...

:')
RTL bevestigt het ook.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)adden-zwaar-vuurwerk
Make my day!
  maandag 20 november 2017 @ 20:50:35 #144
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_175203756
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:39 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nee, er was krullend haar of "afrokapsel" met fijne krullen. Echt kroeshaar is geen krullend haar.
Je weet dat een afro kapsel het beste werkt met kroeshaar? Dat daar dan ook de naam afro vandaan komt?

"Om een Afrokapsel te kunnen vormen moet het haar krullen. Met name het kroeshaar dat typisch is voor mensen van Afrikaanse afkomst is hier erg geschikt voor. Ook mensen die van nature geen kroeshaar hebben kunnen afro maken, maar hiervoor zijn wel enige speciale haarverzorgingsmiddelen nodig."

En nogmaals, de woorden kroesharige neger zijn talloze keren gebruikt voor zp en de voorgangers daarvan.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_175203766
quote:
Heb je de brief nou al gelezen? Zoja wil je me dan even vertellen waar de burgemeester dat zegt ^O^
  maandag 20 november 2017 @ 20:52:03 #147
356891 Abed
hooggeleid
pi_175203788
Aiaiai de criminelen hadden dus ook nog zwaar vuurwerk, wat een mazzel dat dit allemaal gelukkig redelijk goed is afgelopen. Hopelijk worden deze daders snel en hard berecht.
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
  maandag 20 november 2017 @ 20:52:15 #148
13456 AchJa
Shut up!!!
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 20:52:22 #149
213457 engine
pi_175203798
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:50 schreef madam-april het volgende:

[..]

Heb je de brief nou al gelezen? Zoja wil je me dan even vertellen waar de burgemeester dat zegt ^O^
Geprobeerd te lezen maar krijg een foutmelding als ik die pdf wil openen.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175203799
quote:
Nogmaals wil je me aanwijzen waar ze dat precies zegt in de brief?
  maandag 20 november 2017 @ 20:52:55 #151
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175203818
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:52 schreef Abed het volgende:
Aiaiai de criminelen hadden dus ook nog zwaar vuurwerk, wat een mazzel dat dit allemaal gelukkig redelijk goed is afgelopen. Hopelijk worden deze daders snel en hard berecht.
Ze weten niet eens wie het zijn... #hoedan... :')
pi_175203822
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:52 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Geprobeerd te lezen maar krijg een foutmelding als ik die pdf wil openen.
Ik zag het net ook.

Hier staat hij:

https://www.dongeradeel.n(...)asintocht_13636.html
pi_175203840
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:50 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Je weet dat een afro kapsel het beste werkt met kroeshaar? Dat daar dan ook de naam afro vandaan komt?

"Om een Afrokapsel te kunnen vormen moet het haar krullen. Met name het kroeshaar dat typisch is voor mensen van Afrikaanse afkomst is hier erg geschikt voor. Ook mensen die van nature geen kroeshaar hebben kunnen afro maken, maar hiervoor zijn wel enige speciale haarverzorgingsmiddelen nodig."

En nogmaals, de woorden kroesharige neger zijn talloze keren gebruikt voor zp en de voorgangers daarvan.
Bovendien is realistisch kroeshaar moeilijk te maken en ook niet nodig aangezien alle uiterlijk kenmerken overdreven kunnen worden.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:53:58 #154
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175203843
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:46 schreef madam-april het volgende:

[..]

Dat artikel klopt gewoon niet..

https://www.dongeradeel.n(...)attachment=1&c=13636

Lees de brief zelf maar en wijs me dan aan waar de burgemeester dat zegt ^O^
eerste alinia tweede pagina?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175203844
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:52 schreef madam-april het volgende:

[..]

Nogmaals wil je me aanwijzen waar ze dat precies zegt in de brief?
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat RTL zegt boeit me niet zoveel. Staat het in die brief ja of nee?
Krijg een error bij openen.
Make my day!
pi_175203845
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat RTL zegt boeit me niet zoveel. Staat het in die brief ja of nee?
Nee.
pi_175203853
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:53 schreef agter het volgende:

[..]


[..]

Krijg een error bij openen.
https://www.dongeradeel.n(...)asintocht_13636.html
  maandag 20 november 2017 @ 20:55:53 #158
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175203893
Uit de brief begrijp ik dat het niet veel verder gaat dan "er waren berichten dat". Klinkt erg concreet.
pi_175203897
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:53 schreef sp3c het volgende:

[..]

eerste alinia tweede pagina?
Daar staat niet dat pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Daar staat dat er ook melding was dat er mensen onder weg waren met zwaar vuurwerk. Uit welk kamp die mensen kwamen wordt niet gezegd.
pi_175203902
Tussendoor even een leuk filmpje


Sinterklaasintocht Den Haag 1968
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 20:57:08 #161
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175203923
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:56 schreef madam-april het volgende:

[..]

Daar staat niet dat pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Daar staat dat er ook melding was dat er mensen onder weg waren met zwaar vuurwerk. Uit welk kamp die mensen kwamen wordt niet gezegd.
kom nou zeg :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Leukste jonkie 2022 maandag 20 november 2017 @ 20:57:36 #162
213457 engine
pi_175203933
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:52 schreef madam-april het volgende:

[..]

Nogmaals wil je me aanwijzen waar ze dat precies zegt in de brief?
Brief gelezen.

Je kunt het baseren op "er zouden mensen onderweg zijn met zwaar vuurwerk".
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  maandag 20 november 2017 @ 20:58:09 #163
356891 Abed
hooggeleid
pi_175203937
Levensgevaarlijk, auto's afsnijden en klemrijden, verstoring van de openbare orde. Het recht om te protesteren ontnomen, dat is zagen aan de poten van de rechtstaat. Om over de cobra 6s en lawinepijlen maar te zwijgen. Het had dus nog erger mis kunnen gaan.

Onvoorstelbaar dat mensen uit een bepaalde hoek deze zware jongens als verzetshelden afschilderen.
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_175203940
Wat doet Nederland het toch goed hè, als mensen zich hier zo druk om kunnen maken. De hele zwarte pieten discussie bedoel ik dan

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2017 20:58:47 ]
pi_175203950
Friesland _O_
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175203974
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:56 schreef madam-april het volgende:

[..]

Daar staat niet dat pro-pieten de anti-pieten met zwaar vuurwerk stonden op te wachten. Daar staat dat er ook melding was dat er mensen onder weg waren met zwaar vuurwerk. Uit welk kamp die mensen kwamen wordt niet gezegd.
Ja vlak na de zin dat er melding werd gemaakt van tegenstanders van 'Stichting Nederland wordt beter' in de binnenstad. Het lijkt me een logisch verband. :)
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175203985
Relevante passage uit de verklaring, pagina 2. (Voor wie de pdf niet werkt.)

quote:
Zaterdagochtend zijn de bussen van 'Stichting Nederland wordt beter' echter tegengehouden op de A7 nabij Hereenveen door tegenstanders van de georganiseerde demonstratie. De politie is hierop ter plaatse geweest en na een tijd zijn de bussen weer verder gereisd onder politiebegeleiding. De politie kreeg echter berichten door dat zowel op de N31 als op de Centrale As nog blokkades zouden komen als de bus toch door kon, maar ook dat zich in de binnenstad van Dokkum al reeds mensen bevonden die de confrontatie zouden zoeken met de mensen van 'Stichting Nederland wordt beter'. Hierbij werd ook melding gemaakt van mensen die onderweg zouden zijn met zwaar vuurwerk.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175203995
quote:
Ja. Eindelijk kunnen openen (zit mobiel).
Het is mij wel duidelijk welke groep er bedoeld wordt. Jou niet?
Make my day!
  maandag 20 november 2017 @ 21:00:25 #169
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175203996
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 20:58 schreef Abed het volgende:
Levensgevaarlijk, auto's afsnijden en klemrijden, verstoring van de openbare orde. Het recht om te protesteren ontnomen, dat is zagen aan de poten van de rechtstaat. Om over de cobra 6s en lawinepijlen maar te zwijgen. Het had dus nog erger mis kunnen gaan.

Onvoorstelbaar dat mensen uit een bepaalde hoek deze zware jongens als verzetshelden afschilderen.
De interessante (maar nergens gestelde) vraag is natuurlijk hoe het anti-kamp het gelukt is om dat te bewerkstelligen.
  maandag 20 november 2017 @ 21:00:39 #170
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:01:19 #171
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204024
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:00 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mwah, erg concreet is het allemaal niet... Op basis van geruchten...

[ afbeelding ]
ja tuurlijk, anders hadden ze wel iemand opgepakt he

lijkt me voldoende reden om de demo niet door te laten gaan iig
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204030
Het is intriest. Ik begin me nu echt te schamen voor dit land.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 20 november 2017 @ 21:01:48 #173
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175204043
Ik vraag me vooral af hoe zo'n discussie compleet heeft kunnen escaleren.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:01:53 #174
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204046
quote:
2s.gif Op maandag 20 november 2017 21:01 schreef Franny_G het volgende:
Het is intriest. Ik begin me nu echt te schamen voor dit land.
nou he potverdikkemies
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204047
quote:
2s.gif Op maandag 20 november 2017 21:01 schreef Franny_G het volgende:
Het is intriest. Ik begin me nu echt te schamen voor dit land.
Nu pas? :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175204085
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:01 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja tuurlijk, anders hadden ze wel iemand opgepakt he

lijkt me voldoende reden om de demo niet door te laten gaan iig
Ja. Mij ook.
Hoe halen mensen dit in hun hoofd. En dan spreken over ‘maar het is een kinderfeest’. De helden. :{
Make my day!
  maandag 20 november 2017 @ 21:03:29 #177
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204098
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:01 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja tuurlijk, anders hadden ze wel iemand opgepakt he

lijkt me voldoende reden om de demo niet door te laten gaan iig
Dat sowieso, maar ja ik lees alweer lawinepijlen, cobra's etc... :') _!

Maar goed, verder is het spijkers op laag water zoeken door de usual suspects, er is verder niks gebeurd dus veel bewijs is er niet.
pi_175204101
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:00 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Eindelijk kunnen openen (zit mobiel).
Het is mij wel duidelijk welke groep er bedoelt wordt. Jou niet?
Het wordt in het midden gelaten.

'Burgemeester Marga Waanders van de Friese gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft het zwartepietenprotest van afgelopen zaterdag verboden omdat voor- of tegenstanders onderweg waren met zwaar vuurwerk op zak. Dat schrijft Waanders in een brief op de website van de gemeente waarin ze de gebeurtenissen reconstrueert.

Of het de demonstranten waren die tegen Zwarte Piet kwamen betogen of de mensen die hen op de snelweg tegenhielden, wordt in de brief bewust in het midden gelaten, zegt een gemeentewoordvoerder. Waarom dit niet duidelijk gemaakt wordt, wil ze niet zeggen.'

https://www.nrc.nl/nieuws(...)om-vuurwerk-a1581910
pi_175204108
Ben er gewoon even stil van.
Wat er had kunnen gebeuren. Bah.
Make my day!
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 20 november 2017 @ 21:04:18 #180
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175204118
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:02 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Mij ook.
Hoe halen mensen dit in hun hoofd. En dan spreken over ‘maar het is een kinderfeest’. De helden. :{
Ik zie vooral veel gefrustreerde mensen die dit thema aangrijpen om hun eigen frustratie te botvieren.

Als je zwaar vuurwerk meeneemt om je punt kracht bij te zetten, bij dus een kinderfeest.. Tering hee.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  maandag 20 november 2017 @ 21:05:29 #181
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204146
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:03 schreef agter het volgende:
Ben er gewoon even stil van.
Wat er had kunnen gebeuren. Bah.
Nou, misschien was betreffende bus wel de Dokkumer Ee in gereden omdat de chauffeur niet op zat te letten als ze niet tegengehouden waren op de A7...
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:06:01 #182
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204156
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat sowieso, maar ja ik lees alweer lawinepijlen, cobra's etc... :') _!

Maar goed, verder is het spijkers op laag water zoeken door de usual suspects, er is verder niks gebeurd dus veel bewijs is er niet.
dat gaat voor deze hele discussie wel op ja ... al jaren

spijkers op laag water
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 20 november 2017 @ 21:06:02 #183
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_175204157
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_175204162
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:01 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nu pas? :P
Ja, ik onderschat het enorme tokkiegehalte van NL altijd geloof ik.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175204164
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:03 schreef agter het volgende:
Ben er gewoon even stil van.
Wat er had kunnen gebeuren. Bah.
Ik zou een stille tocht organiseren.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175204180
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:03 schreef madam-april het volgende:

[..]

Het wordt in het midden gelaten.

'Burgemeester Marga Waanders van de Friese gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft het zwartepietenprotest van afgelopen zaterdag verboden omdat voor- of tegenstanders onderweg waren met zwaar vuurwerk op zak. Dat schrijft Waanders in een brief op de website van de gemeente waarin ze de gebeurtenissen reconstrueert.

Of het de demonstranten waren die tegen Zwarte Piet kwamen betogen of de mensen die hen op de snelweg tegenhielden, wordt in de brief bewust in het midden gelaten, zegt een gemeentewoordvoerder. Waarom dit niet duidelijk gemaakt wordt, wil ze niet zeggen.'

https://www.nrc.nl/nieuws(...)om-vuurwerk-a1581910
Het kan natuurlijk zijn dat er valse melding binnen gekomen is? Dat ze het daarom niet vermelden?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 21:08:30 #187
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204219
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:03 schreef madam-april het volgende:

[..]

Het wordt in het midden gelaten.

'Burgemeester Marga Waanders van de Friese gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft het zwartepietenprotest van afgelopen zaterdag verboden omdat voor- of tegenstanders onderweg waren met zwaar vuurwerk op zak. Dat schrijft Waanders in een brief op de website van de gemeente waarin ze de gebeurtenissen reconstrueert.

Of het de demonstranten waren die tegen Zwarte Piet kwamen betogen of de mensen die hen op de snelweg tegenhielden, wordt in de brief bewust in het midden gelaten, zegt een gemeentewoordvoerder. Waarom dit niet duidelijk gemaakt wordt, wil ze niet zeggen.'

https://www.nrc.nl/nieuws(...)om-vuurwerk-a1581910
Paarlen voor de zwijnen.
  maandag 20 november 2017 @ 21:08:37 #188
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175204224
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:04 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik zie vooral veel gefrustreerde mensen die dit thema aangrijpen om hun eigen frustratie te botvieren.
Op dat vlak is er natuurlijk geen onscheid te maken tussen beide kanten. Daar kunnen we het hoop ik wel over eens zijn.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 20 november 2017 @ 21:09:43 #189
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175204250
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:08 schreef beantherio het volgende:

[..]

Op dat vlak is er natuurlijk geen onscheid te maken tussen beide kanten. Daar kunnen we het hoop ik wel over eens zijn.
Helaas wel. De nuance is al tijden zoek.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_175204253
Ze worden waarschijnlijk vervolgd voor terreur, dat kan jaren gevangenisstraf opleveren. Oh nee het waren pro-pieten, 360 euro boete, maar het wordt betaald door aanhangers van terreur.

Iedereen die heeft gedoneerd moet worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Gelukkig kun je makkelijk achterhalen wie dat zijn... ze hebben het trots op feestboek geplaatst
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:10:51 #191
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204291
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:09 schreef ABombali het volgende:
Ze worden waarschijnlijk vervolgd voor terreur, dat kan jaren gevangenisstraf opleveren. Oh nee het waren pro-pieten, 360 euro boete, maar het wordt betaald door aanhangers van terreur.

Iedereen die heeft gedoneerd moet worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Gelukkig kun je makkelijk achterhalen wie dat zijn... ze hebben het trots op feestboek geplaatst
niemand gaat hier vervolgd worden voor terreur
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204317
Laat niet weg dat een fonds voor het betalen van boetes zeer dubieus is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175204319
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:09 schreef ABombali het volgende:
Ze worden waarschijnlijk vervolgd voor terreur, dat kan jaren gevangenisstraf opleveren. Oh nee het waren pro-pieten, 360 euro boete, maar het wordt betaald door aanhangers van terreur.

Iedereen die heeft gedoneerd moet worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Gelukkig kun je makkelijk achterhalen wie dat zijn... ze hebben het trots op feestboek geplaatst
Doe normaal! }:|
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175204340
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:09 schreef ABombali het volgende:
Ze worden waarschijnlijk vervolgd voor terreur, dat kan jaren gevangenisstraf opleveren. Oh nee het waren pro-pieten, 360 euro boete, maar het wordt betaald door aanhangers van terreur.

Iedereen die heeft gedoneerd moet worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Gelukkig kun je makkelijk achterhalen wie dat zijn... ze hebben het trots op feestboek geplaatst
Je klinkt mad.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  maandag 20 november 2017 @ 21:13:05 #195
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175204353
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:10 schreef sp3c het volgende:

[..]

niemand gaat hier vervolgd worden voor terreur
Hooguit een stadionverbod.

Oh wacht, ze (waarvan we dus niet eens weten wie het zijn) hebben het niet eens afgestoken.
pi_175204438
“Vanavond is @JennyDouwes te gast bij #Pauw. Zij zorgde ervoor dat afgelopen weekend de Sinterklaasintocht in Dokkum zonder anti-Zwarte Piet betogers plaatsvond. pauw.bnnvara.nl/nieuws/vanavon…”

Knal hem er in Jenny! :')
Make my day!
pi_175204457
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:12 schreef Molurus het volgende:
Laat niet weg dat een fonds voor het betalen van boetes zeer dubieus is.
Ach, high class advocaten die pro deo moordverdachten verdedigen voor de aandacht is ook dubieus.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175204504
Volgend jaar maar weer in Dokkum !
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  maandag 20 november 2017 @ 21:18:28 #199
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:18:29 #200
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204509
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:12 schreef Molurus het volgende:
Laat niet weg dat een fonds voor het betalen van boetes zeer dubieus is.
ik heb daar niet zo'n moeite mee zolang iemand het maar betaald
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204524
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:10 schreef sp3c het volgende:

[..]

niemand gaat hier vervolgd worden voor terreur
Zou me niks verbazen nee, typisch
pi_175204534
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:04 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik zie vooral veel gefrustreerde mensen die dit thema aangrijpen om hun eigen frustratie te botvieren.

Als je zwaar vuurwerk meeneemt om je punt kracht bij te zetten, bij dus een kinderfeest.. Tering hee.
Ik vind vooral het feit dat mensen het recht in eigen hand nemen heel erg eng.

Men verwerpt de vergunning die er is afgegeven, en in plaats van daar bezwaar tegen aan te tekenen gaat men zelf maar de demonstranten tegenhouden. Daarmee verwerpt men effectief de autoriteit van de gemeente op dit punt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:19:54 #203
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204544
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:19 schreef ABombali het volgende:

[..]

Zou me niks verbazen nee, typisch
het zou pas iemand verbazen als dat wel zou gebeuren

niet in de laatste de rechter die ze met zo'n onzinzaak opzadelen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204592
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:18 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik heb daar niet zo'n moeite mee zolang iemand het maar betaalt
Ik zou er toch de voorkeur aan geven als eventuele opgelegde sancties (alleen) de daders treffen.

Boetes zijn niet een prijs waarvoor je het recht om de wet te overtreden kunt kopen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 20 november 2017 @ 21:22:07 #205
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175204597
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik vind vooral het feit dat mensen het recht in eigen hand nemen heel erg eng.

Men verwerpt de vergunning die er is afgegeven, en in plaats van daar bezwaar tegen aan te tekenen gaat men zelf maar de demonstranten tegenhouden. Daarmee verwerpt men effectief de autoriteit van de gemeente op dit punt.
Correct. Daarnaast zijn er door fervente aanhangers van beide kampen al hele bedenkelijke uitspraken gedaan. Ik begrijp niet dat die figuren een podium krijgen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_175204603
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:19 schreef sp3c het volgende:

[..]

het zou pas iemand verbazen als dat wel zou gebeuren

niet in de laatste de rechter die ze met zo'n onzinzaak opzadelen
"Bij terrorisme gaat het om misdaden die vanuit ideologische motieven worden gepleegd. Terroristen richten zich op het voorbereiden of plegen van ernstig geweld. Meestal gaat het om daden waarmee ze de maatschappij willen ontwrichten, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden."

Bron: Politie.nl

Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen, enkel wat gewonden. Het had veel erger kunnen aflopen en daar moet tegen worden opgetreden.
pi_175204620
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik vind vooral het feit dat mensen het recht in eigen hand nemen heel erg eng.

Men verwerpt de vergunning die er is afgegeven, en in plaats van daar bezwaar tegen aan te tekenen gaat men zelf maar de demonstranten tegenhouden. Daarmee verwerpt men effectief de autoriteit van de gemeente op dit punt.
Ach de snelweg een beetje blokkeren, dat doen de boeren in Frankrijk ook .
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  maandag 20 november 2017 @ 21:23:50 #208
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204637
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou er toch de voorkeur aan geven als eventuele opgelegde sancties (alleen) de daders treffen.

Boetes zijn niet een prijs waarvoor je het recht om de wet te overtreden kunt kopen.
Open er een apart topic over ofzo... We hebben die boete klaagzang van je nu al vaak zat gehoord in deze reeks...
pi_175204644
Als dit niet komend jaar opgelost wordt, voorzie ik een einde aan heel ZP.
Wie gaat daar nog gezellig staan met de kinderen?
Make my day!
pi_175204646
Rare jongens, die Friezen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175204662
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Open er een apart topic over ofzo... We hebben die boete klaagzang van je nu al vaak zat gehoord in deze reeks...
We hebben hier alles al zo vaak gehoord.
Make my day!
pi_175204667
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ach de snelweg een beetje blokkeren, dat doen de boeren in Frankrijk ook .
Dat deden zelfs de Nederlands boeren in de jaren '80.
Niemand die toen zat te janken over hoe gevaarlijk dat niet was :D
  maandag 20 november 2017 @ 21:27:02 #213
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175204693
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik vind vooral het feit dat mensen het recht in eigen hand nemen heel erg eng.

Men verwerpt de vergunning die er is afgegeven, en in plaats van daar bezwaar tegen aan te tekenen gaat men zelf maar de demonstranten tegenhouden. Daarmee verwerpt men effectief de autoriteit van de gemeente op dit punt.
Het is een gevolg van de situatie: het vuurtje wordt iedere keer weer kilometers hoog opgestookt dus dan krijg je dat. En meer nog dan partijen als KOZP verwijt ik dat de media: als die het niet iedere keer weer gigantisch uitgemeten zou dit nooit zo'n jaarlijks terugkerend spektakel geweest zijn. Dan had er waarschijnlijk allang een oplossing gelegen die voor beide partijen acceptabel had geweest. Maar nu is iedereen over de rooie en dat gaat niet snel veranderen. Ieder compromis (en de-escalatie) is daarmee ook ver uit zicht.

Ik hoop eigenlijk dat het volgend jaar niet nog erger wordt.
  maandag 20 november 2017 @ 21:27:06 #214
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204694
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:22 schreef ABombali het volgende:

Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen, enkel wat gewonden. Het had veel erger kunnen aflopen en daar moet tegen worden opgetreden.
Ik hoorde dat 1 van die pro-pieten een F-16 van VLB LWD had gecharterd met GBU-31 JDAM's en daar wilde hij de bus mee uitschakelen...
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:28:11 #215
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204714
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou er toch de voorkeur aan geven als eventuele opgelegde sancties (alleen) de daders treffen.

Boetes zijn niet een prijs waarvoor je het recht om de wet te overtreden kunt kopen.
ik denk dat mensen gewoon voor zichzelf moeten kunnen uitmaken waar ze hun geld aan uit willen geven
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:28:37 #216
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204728
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:22 schreef ABombali het volgende:

[..]

"Bij terrorisme gaat het om misdaden die vanuit ideologische motieven worden gepleegd. Terroristen richten zich op het voorbereiden of plegen van ernstig geweld. Meestal gaat het om daden waarmee ze de maatschappij willen ontwrichten, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden."

Bron: Politie.nl

Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen, enkel wat gewonden. Het had veel erger kunnen aflopen en daar moet tegen worden opgetreden.
ja ik weet wat terreur is, dat is hier gewoon niet aan de hand
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 20 november 2017 @ 21:28:53 #217
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_175204737
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:22 schreef ABombali het volgende:

[..]

Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen, enkel wat gewonden.
Gewonden? Heb ik iets gemist?
pi_175204753
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:27 schreef beantherio het volgende:

[..]

Het is een gevolg van de situatie: het vuurtje wordt iedere keer weer kilometers hoog opgestookt dus dan krijg je dat. En meer nog dan partijen als KOZP verwijt ik dat de media: als die het niet iedere keer weer gigantisch uitgemeten zou dit nooit zo'n jaarlijks terugkerend spektakel geweest zijn. Dan had er waarschijnlijk allang een oplossing gelegen die voor beide partijen acceptabel had geweest. Maar nu is iedereen over de rooie en dat gaat niet snel veranderen. Ieder compromis (en de-escalatie) is daarmee ook ver uit zicht.

Ik hoop eigenlijk dat het volgend jaar niet nog erger wordt.
De media de schuld geven vind ik wel een beetje makkelijk. Die meten uit wat het volk graag hoort. Wat veel kijkers en clicks trekt. Het volk is vooral zichzelf aan het trollen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175204755
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik hoorde dat 1 van die pro-pieten een F-16 van VLB LWD had gecharterd met GBU-31 JDAM's en daar wilde hij de bus mee uitschakelen...
En die Argentijnse duikboot die laatst spoorloos verdwenen is, daar hebben de pro-piet terroristen ook iets mee te maken, mark my words.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175204762
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou er toch de voorkeur aan geven als eventuele opgelegde sancties (alleen) de daders treffen.

Boetes zijn niet een prijs waarvoor je het recht om de wet te overtreden kunt kopen.
Dat is in de praktijk exact wat boetes zijn. Ik vind ze ook zonde van mijn geld, maar het voelt meer als een noodzakelijk kwaad en iets dat bij autorijden hoort dan een straf. Kan me voorstellen dat veel meer mensen dat zo zien.
  maandag 20 november 2017 @ 21:30:23 #221
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204768
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:29 schreef Hathor het volgende:

[..]

En die Argentijnse duikboot die laatst spoorloos verdwenen is, daar hebben de pro-piet terroristen ook iets mee te maken, mark my words.
Het zou me idd niets verbazen.
pi_175204770
Zwarte Piet is vermoord in Dokkum.
Wie durft nog volgend jaar met zijn kinderen?
Make my day!
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:30:33 #223
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204777
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:24 schreef agter het volgende:
Als dit niet komend jaar opgelost wordt, voorzie ik een einde aan heel ZP.
Wie gaat daar nog gezellig staan met de kinderen?
de 'officiele' in tocht is niet het sinterklaasfeest

maar mogelijk verdwijnt die intocht op deze manier richting commerciele locaties zoals Ziggodome ofzo ... 17,50 entree en iederkind een zakje snoep en een eitje met een cadeau erin
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204781
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:28 schreef beantherio het volgende:

[..]

Gewonden? Heb ik iets gemist?
Roberson zegt dat ie mishandeld is, met de nadruk op "zegt".
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175204792
quote:
2s.gif Op maandag 20 november 2017 21:01 schreef Franny_G het volgende:
Het is intriest. Ik begin me nu echt te schamen voor dit land.
ik zou weggaan, ga niet langs AF
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:31:15 #226
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204796
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik hoorde dat 1 van die pro-pieten een F-16 van VLB LWD had gecharterd met GBU-31 JDAM's en daar wilde hij de bus mee uitschakelen...
je weet niet of het pro of antipieten waren want dat stond er niet letterlijk bij
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204804
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:30 schreef sp3c het volgende:

[..]

de 'officiele' in tocht is niet het sinterklaasfeest

maar mogelijk verdwijnt die intocht op deze manier richting commerciele locaties zoals Ziggodome ofzo ... 17,50 entree en iederkind een zakje snoep en een eitje met een cadeau erin
Met metaaldetectoren en fouilleren. En met ieder feest zijn eigen ZP.
Make my day!
pi_175204807
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:30 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Dat is in de praktijk exact wat boetes zijn. Ik vind ze ook zonde van mijn geld, maar het voelt meer als een noodzakelijk kwaad en iets dat bij autorijden hoort dan een straf. Kan me voorstellen dat veel meer mensen dat zo zien.
Het punt is: niemand heeft het recht de wet te overtreden. Ook niet degenen die bereid zijn de boete te betalen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  maandag 20 november 2017 @ 21:32:15 #229
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204826
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou er toch de voorkeur aan geven als eventuele opgelegde sancties (alleen) de daders treffen.

Boetes zijn niet een prijs waarvoor je het recht om de wet te overtreden kunt kopen.
Ach in een land waar je een taakstraf krijgt als je iemand dood rijdt......
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_175204831
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:30 schreef sp3c het volgende:

[..]

de 'officiele' in tocht is niet het sinterklaasfeest

maar mogelijk verdwijnt die intocht op deze manier richting commerciele locaties zoals Ziggodome ofzo ... 17,50 entree en iederkind een zakje snoep en een eitje met een cadeau erin
Met een demonstratie voor de deur :?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:32:33 #232
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204834
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:31 schreef agter het volgende:

[..]

Met metaaldetectoren en fouilleren. En met ieder feest zijn eigen ZP.
lijkt mij prima

kun je gewoon kiezen en beter voor de economie ... voc mentaliteit
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 20 november 2017 @ 21:33:04 #233
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175204850
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:32 schreef sp3c het volgende:

[..]

lijkt mij prima

kun je gewoon kiezen en beter voor de economie ... voc mentaliteit
Ja doe eens niet, dan staat die hal ineens daadwerkelijk vol met slaven en zakken peper.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_175204851
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:30 schreef Hathor het volgende:

[..]

Roberson zegt dat ie mishandeld is, met de nadruk op "zegt".
Dat is een Fop-Journalist :7
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175204863
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ach de snelweg een beetje blokkeren, dat doen de boeren in Frankrijk ook .
Ja, en het werkt. Niet dat het nodig is in Nederland, het is iedere dag al vanzelf geblokkeerd.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  maandag 20 november 2017 @ 21:33:37 #236
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:35:08 #237
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204907
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 21:32 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Met een demonstratie voor de deur :?
waarom voor de deur?

gewoon een uitvakje maken met een wand ertussen en ook een ticket laten kopen

Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204925
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:31 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het punt is: niemand heeft het recht de wet te overtreden. Ook niet degenen die bereid zijn de boete te betalen.
Tja in feite werkt het bij rijken soms ook zo
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 21:35:35 #239
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175204927
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 21:33 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Ja, en het werkt. Niet dat het nodig is in Nederland, het is iedere dag al vanzelf geblokkeerd.
Ja, het was weer levensgevaarlijk op de weg... Met gevaar voor eigen leven moest ik weer achteraan aansluiten... Afsnijden dat die klootzakken deden!!! Fucking terroristen!!!!

Allemaal een artikel 5, rijbewijs inleveren en een werkstraf!!!!111einz!!111 :(
pi_175204938
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:35 schreef sp3c het volgende:

[..]

waarom voor de deur?

gewoon een uitvakje maken met een wand ertussen en ook een ticket laten kopen

[ afbeelding ]
_O-

Maar de boot dan? :'(
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:36:37 #241
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175204951
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 21:36 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

_O-

Maar de boot dan? :'(
gewoon in de haven achterlaten zoals altijd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175204953
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:24 schreef agter het volgende:
Als dit niet komend jaar opgelost wordt, voorzie ik een einde aan heel ZP.
Wie gaat daar nog gezellig staan met de kinderen?
Het zal duidelijk zijn dat er geen demonstraties mogen worden gehouden op de dag van de intocht! Hoe moeilijk kan het zijn?

Dat een burgemeester zoiets zelf niet kan bedenken.....mahja, pvda trutje!

En nog toegeven dat het met voorbedachte rade was ook, want de burgemeester schrijft zelf dat ze contact HEEFT GEZOCHT met anti-piet partijen. Ze moet zich gaan schamen, beter is nog aftreden!

Effe stiekum een demonstratie regelen tijdens de intocht, waar zijn mensen toch mee bezig?
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  Eindredactie Games maandag 20 november 2017 @ 21:37:02 #243
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_175204960
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:35 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ja, het was weer levensgevaarlijk op de weg... Met gevaar voor eigen leven moest ik weer achteraan aansluiten... Afsnijden dat die klootzakken deden!!! Fucking terroristen!!!!

Allemaal een artikel 5, rijbewijs inleveren en een werkstraf!!!!111einz!!111 :(
EMG EMG EMG!

aldus koos
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175204968
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 21:35 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Tja in feite werkt het bij rijken soms ook zo
Ik zou geen grote problemen hebben met vermogensafhankelijke boetes... denk ik. :) Het is bespreekbaar.

Hoe dan ook moet het altijd onaantrekkelijk zijn om de boete te betalen. Als het iemand het waard is om de boete te betalen om zo de wet te kunnen overtreden dan is de boete (of straf) te laag.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175204984
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:27 schreef beantherio het volgende:

[..]

Het is een gevolg van de situatie: het vuurtje wordt iedere keer weer kilometers hoog opgestookt dus dan krijg je dat. En meer nog dan partijen als KOZP verwijt ik dat de media: als die het niet iedere keer weer gigantisch uitgemeten zou dit nooit zo'n jaarlijks terugkerend spektakel geweest zijn. Dan had er waarschijnlijk allang een oplossing gelegen die voor beide partijen acceptabel had geweest. Maar nu is iedereen over de rooie en dat gaat niet snel veranderen. Ieder compromis (en de-escalatie) is daarmee ook ver uit zicht.

Ik hoop eigenlijk dat het volgend jaar niet nog erger wordt.
gewoon zwarte piet met rust laten, 92% van de Nederlanders zijn ervoor, end of story, democratie enzo.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_175205006
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik vind vooral het feit dat mensen het recht in eigen hand nemen heel erg eng.

Men verwerpt de vergunning die er is afgegeven, en in plaats van daar bezwaar tegen aan te tekenen gaat men zelf maar de demonstranten tegenhouden. Daarmee verwerpt men effectief de autoriteit van de gemeente op dit punt.
Bijna net zo eng als ergens anders willen demonstreren dan de plek die je is toegewezen omdat de vergunning je niet zint.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175205039
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:03 schreef madam-april het volgende:

[..]

Het wordt in het midden gelaten.

'Burgemeester Marga Waanders van de Friese gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft het zwartepietenprotest van afgelopen zaterdag verboden omdat voor- of tegenstanders onderweg waren met zwaar vuurwerk op zak. Dat schrijft Waanders in een brief op de website van de gemeente waarin ze de gebeurtenissen reconstrueert.

Of het de demonstranten waren die tegen Zwarte Piet kwamen betogen of de mensen die hen op de snelweg tegenhielden, wordt in de brief bewust in het midden gelaten, zegt een gemeentewoordvoerder. Waarom dit niet duidelijk gemaakt wordt, wil ze niet zeggen.'

https://www.nrc.nl/nieuws(...)om-vuurwerk-a1581910
Ben je er al uit?
Make my day!
pi_175205059
Straks zit Jenny bij Pauw.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_175205083
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 21:41 schreef ietjefietje het volgende:
Straks zit Jenny bij Pauw.
Dat soort programma's blazen het ook veel te groot op.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175205123
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 21:41 schreef ietjefietje het volgende:
Straks zit Jenny bij Pauw.
Zal wel knallen worden. :')
Ontkent natuurlijk alles. Weet nergens van.
Make my day!
pi_175205202
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 21:41 schreef ietjefietje het volgende:
Straks zit Jenny bij Pauw.
Wie is Jenny
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175205298
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:46 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Wie is Jenny
Ah die Frieze meid, ze zit ook in dit filmpje

https://www.powned.tv/art(...)blokkade-anti-pieten
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175205299
In Friesland gebruiken ze geen vuurwerk maar Carbid
Damwâld ligt 3km onder Dokkum.

"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175205361
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:43 schreef agter het volgende:

[..]

Zal wel knallen worden. :')
Ontkent natuurlijk alles. Weet nergens van.
Neehoor, heb eerder interview met haar gezien, en ze geeft aan er volledig achter te staan, en mocht ze als aanstichter vervolgd worden dat te begrijpen.
pi_175205364
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 21:41 schreef ietjefietje het volgende:
Straks zit Jenny bij Pauw.
Tijd om haar tegen te houden.
pi_175205393
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:52 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Neehoor, heb eerder interview met haar gezien, en ze geeft aan er volledig achter te staan, en mocht ze als aanstichter vervolgd worden dat te begrijpen.
Achter het zware vuurwerk?
Make my day!
pi_175205409
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:50 schreef StaceySinger het volgende:
In Friesland gebruiken ze geen vuurwerk maar Carbid
Damwâld ligt 3km onder Dokkum.

Valt een beetje op, zo tussen de kinderen, denk je niet? :D
Make my day!
pi_175205433
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:54 schreef agter het volgende:

[..]

Achter het zware vuurwerk?
Ik wist niet dat je daarnaar refereerde, dat is niet ter sprake geweest in dat interview inderdaad
pi_175205452
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_175205462
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:55 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Ik wist niet dat je daarnaar refereerde, dat is niet ter sprake geweest in dat interview inderdaad
Het is volledig uit de hand gelopen. Helaas.
Make my day!
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 21:57:39 #261
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175205490
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:56 schreef agter het volgende:

[..]

Het is volledig uit de hand gelopen. Helaas.
nee er waren vermoedens dat het volledig uit de hand zou kunnen gaan lopen

nu is er niet echt iets gebeurd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 20 november 2017 @ 22:00:30 #262
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175205571
quote:
14s.gif Op maandag 20 november 2017 21:36 schreef ietjefietje het volgende:

En nog toegeven dat het met voorbedachte rade was ook, want de burgemeester schrijft zelf dat ze contact HEEFT GEZOCHT met anti-piet partijen.
Waar komt dat vandaan?
pi_175205632
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:57 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee er waren vermoedens dat het volledig uit de hand zou kunnen gaan lopen

nu is er niet echt iets gebeurd
Ik begrijp wat je zegt. Maar voor de huidige traditie is het erg genoeg.
Dokkum verwachtte 35.000 toeschouwers. Er kwamen er 25.000. En ik voorspel je, volgend jaar nog minder.
Dit is het begin van het einde van de traditie in deze vorm.
Make my day!
pi_175205656
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:09 schreef ABombali het volgende:
Ze worden waarschijnlijk vervolgd voor terreur, dat kan jaren gevangenisstraf opleveren. Oh nee het waren pro-pieten, 360 euro boete, maar het wordt betaald door aanhangers van terreur.

Iedereen die heeft gedoneerd moet worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Gelukkig kun je makkelijk achterhalen wie dat zijn... ze hebben het trots op feestboek geplaatst
Mad :D
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 20 november 2017 @ 22:03:55 #265
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175205678
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:02 schreef agter het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je zegt. Maar voor de huidige traditie is het erg genoeg.
Dokkum verwachtte 35.000 toeschouwers. Er kwamen er 25.000. En ik voorspel je, volgend jaar nog minder.
Dit is het begin van het einde van de traditie in deze vorm.
Het was gelukkig ook geen kutweer ofzo... :')
pi_175205683
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:02 schreef agter het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je zegt. Maar voor de huidige traditie is het erg genoeg.
Dokkum verwachtte 35.000 toeschouwers. Er kwamen er 25.000. En ik voorspel je, volgend jaar nog minder.
Dit is het begin van het einde van de traditie in deze vorm.
Ik las ergens 25000 maar er kwamen er 15000
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175205687
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:02 schreef agter het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je zegt. Maar voor de huidige traditie is het erg genoeg.
Dokkum verwachtte 35.000 toeschouwers. Er kwamen er 25.000. En ik voorspel je, volgend jaar nog minder.
Dit is het begin van het einde van de traditie in deze vorm.
Bij evenementen met kutweer, is de opkomst altijd ruk.
Dit keer was er uitzonderlijk guur kutweer voorspeld.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175205706
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 21:40 schreef agter het volgende:

[..]

Ben je er al uit?
Ja hoor ik wel, jij? Ben je al bereid om toe te geven dat je fout zat?
  maandag 20 november 2017 @ 22:05:12 #269
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175205734
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:05 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ja hoor ik wel, jij? Ben je al bereid om toe te geven dat je fout zat?
Ah. Daar ben je weer. Was even slikken zeker?
Make my day!
pi_175205748
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 22:04 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ik las 25000 maar er kwamen er 15000
Je wens is de vader van je gedachte.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175205803
Die burgemeester zou wel heel slecht in haar werk zijn als ze geen contact zocht om het in goede banen te leiden. Alleen niet met de goede insteek. Zo'n demonstratie bij een kinderfeest gaat nooit wat worden. Het is één grote provocatie. Dan kun je overleggen tot je een ons weegt, maar je weet dat mensen het toch niet gaan accepteren. Dan moet je improviseren en dat heeft ze goed gedaan.

Overigens, over terrorisme beginnen in deze. :') Van die tactieken uit het Bush-tijdperk, om iedereen die het met je oneens is voor terrorist te verslijten. Daar trapt anno nu echt helemaal niemand meer in, je kunt nog beter het bestaan van de Sint verdedigen.
  maandag 20 november 2017 @ 22:08:49 #273
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175205830
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 22:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het was gelukkig ook geen kutweer ofzo... :')
En ergens waar niet een een snelweg of station in de buurt is.
pi_175205845
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 21:57 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee er waren vermoedens dat het volledig uit de hand zou kunnen gaan lopen

nu is er niet echt iets gebeurd
Dat.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175205935
quote:
Oproepen tot moord, wordt ook niks aan gedaan denk ik
  maandag 20 november 2017 @ 22:15:30 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175205993
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:05 schreef agter het volgende:

[..]

Ah. Daar ben je weer. Was even slikken zeker?
Zegt degene die pas na 40 minuten op mijn post reageerde :')

Wat was even slikken? :{
pi_175206094
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:06 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Je wens is de vader van je gedachte.
Neeeh zo ben ik niet. Ik weet niet meer waar ik dat gelezen heb maar er werden 25000 verwacht wordt hier ook vermeld
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 22:19:33 #279
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175206102
tering alsof je twee blinden met elkaar ziet schermen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175206104
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  maandag 20 november 2017 @ 22:25:50 #281
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_175206328
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_175206381
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 22:13 schreef ABombali het volgende:

[..]

Oproepen tot moord, wordt ook niks aan gedaan denk ik
Terroristen
Moordenaars
Afstammelingen van slavenhouders
Witte onderdrukkers

Ga door, ga door!!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 20 november 2017 @ 22:28:27 #283
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_175206398
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 22:29:16 #284
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175206417
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 20:05 schreef indiaantje89 het volgende:
Ik heb al 30 bewijzen gezien van beide kanten om daarmee hun gelijk te krijgen. Het is maar net hoe je in je schoenen staat hoe je hier tegen aan kijkt. Ben zelf ook een kleurling en heb er nooit moeite mee gehad. Heb persoonlijk goede herinneringen aan het feest.

Dat er mensen die er wel last van hebben is vervelend. Maar imo moet je wel even een realiteitscheck doen op deze kwestie. En je goed beseffen dat niemand dit feest viert uit racistisch gedachtengoed. Je mag er best over praten en enige bewustwording proberen aan te geven.

Maar je hoort in de media bijna alleen de extreme gevallen. En die maken de discussie zo heftig (want actie is reactie) waardoor het doel van deze discussie al lang voorbij steeft. En dat is minder racisme in Nederland. Je kan niet zomaar bij iemand binnenstormen en denken dat iedereen dat maar gaat accepteren. En dat is wel wat ze doen (de gene die we in de media zien).

Persoonlijk vind ik de discussie niet de moeite, gezien wat voor reacties het oproept. December was imo een stuk leuker voor deze discussie.
Het feit dat niemand er op in gaat zegt al genoeg. Spijker, kop.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175206493
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:29 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het feit dat niemand er op in gaat zegt al genoeg. Spijker, kop.
Vreemde conclusie weer. 8)7
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175206502
Het is gewoon heel jammer dit. Ongeacht wie er vuurwerk bij zich had.
Make my day!
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 22:32:25 #288
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175206533
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 22:31 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Vreemde conclusie weer. 8)7
Heb je überhaupt wel gelezen wat er gezegd wordt in die post? Of ben hè er gewoon tl;dr voorbij gescrolld?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175206565
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Heb je überhaupt wel gelezen wat er gezegd wordt in die post? Of ben hè er gewoon tl;dr voorbij gescrolld?
Jazeker. Ga jij overal op in :?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 20 november 2017 @ 22:35:48 #290
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 20 november 2017 @ 22:36:17 #291
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_175206658
quote:
6s.gif Op maandag 20 november 2017 19:16 schreef Kijkertje het volgende:
Welnee, het was omdat Zwarte Piet helemaal nooit, never, niet een neger is geweest, hij was zwart van de schoorsteen, altijd geweest :')
Het is geen van beide.
pi_175206700
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:00 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waar komt dat vandaan?
Dat het voorbedachte rade was?

Dat staat in de brief van de burgemeester zelf:

Letterlijk staat er:

Voorafgaande aan de intocht is er geprobeerd contact te maken met zowel de voor- als tegenstanders. Dat is gelukt we hebben met meerdere groepen een goed gesprek gehad. Naast dialoog is ook het grondrecht om te demonstreren. Dit grondrecht om te demonstreren moeten wij als gemeente faciliteren.


Daarna hebben zij dus afgesproken dat de stichting Nederland wordt beter mocht komen demonstreren.

Waarmee ik maar wil zeggen....waarom doe je zoiets? Je gaat de intocht organiseren, de landelijke intocht, en dan ga je gauw nog effe wat groepen die TEGEN ZWARTE PIET ZIJN waarschuwen, dat ze mogen komen demonstreren.

MISSELIJK!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_175206749
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 22:31 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Vreemde conclusie weer. 8)7
Wat is er vreemd aan, het is toch een stuk minder leuk met al dat gezeur rond het feest of niet dan?
Los even van wie er wel of niet gelijk heeft, alles is al 30 keer gezegd en alles wordt inmiddels al uitvergroot lees ik en het wordt steeds erger gemaakt.

Eerder op de dag al gezegd, stop met dit gedoe en sluit een compromis waar beide partijen mee kunnen leven, er zal ergens wel een creatief brein zijn die dit kan oplossen.
Allebei de partijen water bij de wijn doen en er een leuk feest van maken
pi_175206757
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 22:36 schreef Zelva het volgende:

[..]

Het is geen van beide.
Wat maakt het ook uit, Sinterklaas heeft een zwarte man bij zich die hem helpt de kadootjes uit te delen. Wat is hier erg aan. Is dat een schande of zo?

Kadootjes uit delen is racistisch?
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_175206774
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:39 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Wat is er vreemd aan, het is toch een stuk minder leuk met al dat gezeur rond het feest of niet dan?
Los even van wie er wel of niet gelijk heeft, alles is al 30 keer gezegd en alles wordt inmiddels al uitvergroot lees ik en het wordt steeds erger gemaakt.

Eerder op de dag al gezegd, stop met dit gedoe en sluit een compromis waar beide partijen mee kunnen leven, er zal ergens wel een creatief brein zijn die dit kan oplossen.
Allebei de partijen water bij de wijn doen en er een leuk feest van maken
Er is al zoveel water bij de wijn dat de smaak eraf is, maar het is nooit genoeg!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 22:40:53 #296
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175206775
quote:
7s.gif Op maandag 20 november 2017 22:33 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Jazeker. Ga jij overal op in :?
Als iemand weer eens een drogreden gooit altijd.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator maandag 20 november 2017 @ 22:42:58 #297
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_175206833
het was ook wel een vreemde conclusie
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_175206842
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:39 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Wat is er vreemd aan, het is toch een stuk minder leuk met al dat gezeur rond het feest of niet dan?
Los even van wie er wel of niet gelijk heeft, alles is al 30 keer gezegd en alles wordt inmiddels al uitvergroot lees ik en het wordt steeds erger gemaakt.

Eerder op de dag al gezegd, stop met dit gedoe en sluit een compromis waar beide partijen mee kunnen leven, er zal ergens wel een creatief brein zijn die dit kan oplossen.
Allebei de partijen water bij de wijn doen en er een leuk feest van maken
Ik vind het een vreemde conclusie van Nattekat dat als niemand op een post ingaat dat iedereen het wel met die post eens zal zijn.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175206844
Er zijn tal van achtergronden met betrekking tot de zwarte kleur van Zwarte Piet dat het tamelijk aanmatigend is om te claimen dat men hierover de waarheid in pacht heeft.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_175206867
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 22:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Als iemand weer eens een drogreden gooit altijd.
Ow, ik niet.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 november 2017 @ 22:44:51 #301
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175206884
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 22:42 schreef sp3c het volgende:
het was ook wel een vreemde conclusie
Iemand is gematigd en zegt dat je alleen de extremen hoort. Niemand gaat in op deze nuancerende post, wat die stelling bevestigd. Wat is er dan raar aan :?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')