FOK!forum / Culinesse à gogo / Koekenpannen
xaban06vrijdag 7 juli 2017 @ 17:56
Ik weet niet of dit topic hier thuis hoort maar het leek mij de beste plek.

We zijn toe aan nieuwe koekenpannen, maar ik wil ze niet na een half jaar weer weggooien omdat ze versleten zijn of de antiaanbaklaag eraf is.

Het moet geschikt zijn voor inductie. Budget is niet al te hoog, maar omdat ik toch kwaliteit wil kwam ik uit op Le Creuset (Le Creuset Les Forgées). Is dat een beetje oke merk, of is het een hip merk terwijl het geen kwaliteit heeft?

We willen 2 of 3 koekenpannen, sowieso in 20cm en 24cm en het liefst ook in 28cm. Budget rond de 200 euro voor de 3. Of kunnen we beter wat meer uitgeven en voor een ander/beter merk gaan?

Tips, suggesties?
Rezaniavrijdag 7 juli 2017 @ 18:00
Gewoon Ikea en normaal omgaan met je pannen.
DevilsWhorevrijdag 7 juli 2017 @ 18:14
Kijk of je een gietijzeren koekenpan op de kop kan tikken, naast 'reguliere' koekenpannen. Het vergt wel wat meer onderhoud dan een reguliere pan, maar het is het waard.
Fervrijdag 7 juli 2017 @ 18:20
Zonder anti aanbaklaag, kan het ook niet stuk gaan.

SPOILER
Voor het tere spul, zoals ei of vis heb ik een goedkoop Ikea pannetjes, waar ik voorzichtig mee omga
Roofmate77vrijdag 7 juli 2017 @ 18:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 18:14 schreef DevilsWhore het volgende:
Kijk of je een gietijzeren koekenpan op de kop kan tikken, naast 'reguliere' koekenpannen. Het vergt wel wat meer onderhoud dan een reguliere pan, maar het is het waard.
Maar die mag niet in de vaatwasser?
DevilsWhorevrijdag 7 juli 2017 @ 18:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 18:32 schreef Roofmate77 het volgende:

[..]

Maar die mag niet in de vaatwasser?
Dus?
Roofmate77vrijdag 7 juli 2017 @ 18:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 18:35 schreef DevilsWhore het volgende:

[..]

Dus?
Dus niks, het was gewoon een vraag.
Fervrijdag 7 juli 2017 @ 18:59
Ik heb deze

https://m.kookpunt.nl/dem(...)5/?RedirFrom=Desktop

Sommige dingen lukken niet, die snel aanbakken en stuk gaan, zoals een gepanneerd visje. Maar voor vlees enz perfect, heet stoken dichschroeien, overwoestbaar. Zelf als het misgaat, krijg je hem zo weer schoon. Kan in dr vaatwasser, met schuurspons, met polish, kan allemaal.
bonkevrijdag 7 juli 2017 @ 19:01
ik zou gewoon voor een tefal gaan
niet te duur en redelijke kwaliteit
de mijne doen het jaren
ps ik zou niet voor zo'n koekenpan gaan met eem marmeren antiaanbaklaag want daar kan je je pannenkoeken niet mee flippen :)
RobinOokvrijdag 7 juli 2017 @ 19:40
Hè, wat leuk. Een topic over koekenpannen.
Sorellavrijdag 7 juli 2017 @ 20:16
Ik ben erg tevreden over mijn ronneby bruk koekenpannen ,over debuyer koekenpannen hoor ik ook goede berichten.
Ze kunnen alleen niet in de vaatwasser en zijn zwaar. Mijn bruk zijn van lichtgewicht gietijzer dus iets minder zwaar.
_Hestia_vrijdag 7 juli 2017 @ 20:16
Ik ben heel tevreden met mijn pannen van BK. Daar doe ik echt jaren mee.

https://www.bk.nl/bakken-en-braden/bk-easy-induction.html
golfervrijdag 7 juli 2017 @ 20:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Hè, wat leuk. Een topic over koekenpannen.
Ja, he?
Zomaar een greep van de laatste tijd:

SPOILER
Vanyelvrijdag 7 juli 2017 @ 20:27
Tnx voor de linkinspanning, ik moet ook nieuwe pannen.
RobinOokvrijdag 7 juli 2017 @ 20:27
quote:
_O-
Its-Jojo-4youzaterdag 8 juli 2017 @ 09:24
Ik zie een sticky topic aankomen.... :P