FOK!forum / Werk, Geldzaken & Recht / [Crowdfunding] #146 Hoe meer 1e hypotheken hoe beter
djh77maandag 15 mei 2017 @ 09:12
ztv2ifcv9bvj7.jpg
Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiėle instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6%= netto rente)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
Funding Circle (FNC), kredieten voor het MKB tot 250K en maximale looptijd 5 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Lendahand (LDH), opkomende economieėn met rentes van tussen 3 - 6% (bruto rente = netto rente)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd**)
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.30%= netto rente).
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid (bruto rente = netto rente)
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Waardevoorjegeld, leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB (bruto rente -1,0% = netto rente)
Capital circle, leningen voor MKB, investeren vanaf E 500
Moneybrothers, leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Lendico, kredieten MKB (bruto rente -1,0% = netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven
Zonnepanelendelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuļtaire lening. :
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC,......) op. In de effectieve rente wordt niet 1 x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.
Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html

Val niet buiten de boot!
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een server die geldvoorelkaar (gve), kapitaalopmaat (kom), collincrowdfund (ccf), fundingcircle (fnc) en aygodutch (agd) bijhoudt op nieuwe projecten. Inschrijven werkt zo:
Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar [email protected]. Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.
Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar [email protected] .
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Crowdfundingplatformen aandelen
SPOILER
Symbid, voor startups en MKB, vorm: aandelen
Kickstarter, daar is een ander topic voor
Buitenlandse platforms
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.
Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Bij sommige crowdfundplatforms moet rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Daarnaast kunnen de projecten 'omvallen', dan ben je je geld kwijt.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De mensen in dit topic helpen je graag je vragen te beantwoorden :).
Zekerheden
SPOILER
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt.
Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken. Crowdlending is risicovol!

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reėel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reėle bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. ( Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten laat vaak te wensen over.
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de ouwe sok stoppen.
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag?
Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE,KOM, Collin,HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening ( ook wel de sigarendoos berekening genoemd ?) bij random gespreide investering in projecten :
• 100000 euro geļnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over, ongeveer 10000 euro of te wel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen :
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiėle projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen:
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM per 11-01-2017

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract.Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017. Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.

2itq9ns.jpg


Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet.Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 15-05-2017 09:34:41 ]
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 09:20
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:01 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er wordt voor de woonboten iets mee rente vergoed dan de eigen richtlijn
[ afbeelding ]
Ik denk dat ook hier van toepassing is dat een woonboot een hogere rente nodig heeft dan een normaal woonhuis.
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 09:25
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Ik zit niet in dit project maar ik ben het helemaal eens met bleyenburg!
ETphonehomemaandag 15 mei 2017 @ 09:31
quote:
14s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik zit niet in dit project maar ik ben het helemaal eens met bleyenburg!
Ik zit er wel in, en ben het eens met Bleyenburg, maar wacht met een vergelijkbare reactie tot ik het voorstel gezien heb. Ik zal niet accepteren dat de HA niet uitgewonnen wordt.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 09:34
@ET: Ik maak me met name kwaad dat er überhaupt een voorstel in overweging wordt genomen c.q. voorgelegd mag worden.
Op deze manier kost het mij teveel tijd en ergernis.

Tevens bewijst dit dat de beeldvorming van CF m.b.t. de verplichtingen al serieus is aangetast.
FINONAFmaandag 15 mei 2017 @ 09:37
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Dank voor de e-mail gericht aan GVE. Ik sluit me geheel aan bij jouw woorden.

[ Bericht 0% gewijzigd door FINONAF op 15-05-2017 11:25:22 ]
Coelhomaandag 15 mei 2017 @ 09:38
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
SPOILER
Volledig eens! Een aflossing tegen finale kwijting belooft niet veel goeds. De beste man heeft inderdaad willens en wetens getekend dus wat mij betreft is het de plicht van GVE om zaken in werking te zetten zodat het tot op de laatste cent terugkomt. Wat is anders nog de waarde van een contract?

Wederom een bevestiging dat de keuze om mijn positie in crowdfunding af te bouwen een goede is. Ik ben dan liever overgeleverd aan de grillen van bijvoorbeeld ETF beleggingen.
Certecomaandag 15 mei 2017 @ 11:09
https://www.collincrowdfund.nl/rhythmsports/

Deze had ik nog niet voorbij zien komen op fok:
Leningaanvrager: Rhythmsports
Doel van de lening: Uitbreidingsfinanciering
Hoogte: 225.000 euro
Rente: 8,00 %
Looptijd: 54 maanden
djh77maandag 15 mei 2017 @ 11:12
quote:
1s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:09 schreef Certeco het volgende:
https://www.collincrowdfund.nl/rhythmsports/

Deze had ik nog niet voorbij zien komen op fok:
Leningaanvrager: Rhythmsports
Doel van de lening: Uitbreidingsfinanciering
Hoogte: 225.000 euro
Rente: 8,00 %
Looptijd: 54 maanden
volgens mij wel, maar wel al een tijdje geleden. Herfinanciering van Funding circle komt me bekend voor.
Certecomaandag 15 mei 2017 @ 11:17
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:12 schreef djh77 het volgende:

[..]

volgens mij wel, maar wel al een tijdje geleden. Herfinanciering van Funding circle komt me bekend voor.
Door al die sportscholen begint t me blijkbaar te duizelen..
AQuila360maandag 15 mei 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Eens! En goeie brief.

Ik had ook zoiets even dat voorstel afwachten maar hij gaat de crowd hem niet mee weg laten komen mag ik hopen en zeker met die rare post op z'n facebook.
Certecomaandag 15 mei 2017 @ 11:34
Datalek bij de Amerikaanse FNC, geen Nederlandse gegevens gelekt:
https://www.crowdfundinsi(...)ublically-available/
Aster1Xmaandag 15 mei 2017 @ 11:37
De laatste tijd veel berichten (en terecht gemopper) over defaults waar de investeerder achter het net vist. Afgelopen weekend kreeg ik van Amerikana (CaN) dit bericht.

SPOILER
Beste investeerder,

Amerikana is nu anderhalf jaar geopend en tot onze spijt moeten wij erkennen dat drie kapiteins op één schip niet werkt. Na lang beraad, zijn wij tot de conclusie gekomen dat een gehele verkoop van de zaak de enige juiste weg is. We hebben de “goodwill & inventaris”, zoals dat zo mooi heet, ter verkoop aangeboden bij Makelaardij van de Weerd. Wij hopen op korte termijn een koper te vinden.

Uiteraard vinden wij dit zelf ook bijzonder spijtig. We zijn eind 2015 met veel enthousiasme aan dit project begonnen en hadden gehoopt er jaren mee door te kunnen gaan. Helaas lopen dit soort dingen soms anders dan verwacht. Het belangrijkste voor ons nu, is Amerikana tot een goed einde te brengen.

Wat houdt dit in voor onze investeerders? Uw geld zal eerder uitbetaald worden. Contractueel is vastgelegd dat wij de rentesom over de gehele periode van vier jaar moeten voldoen. Juist hierover willen wij met jullie in gesprek.

De 1,5 jaar dat wij de zaak gedraaid hebben kan dit gehele bedrag niet betalen. Dat zou betekenen dat wij met een restschuld achterblijven. Daarnaast valt er wat voor te zeggen om de rente uit te betalen over de periode waarin wij ook daadwerkelijk het geld geleend hebben. Dat zou betekenen dat eenieder van u de inleg, plus 1,5 jaar ą 6% rente terugkrijgt. U heeft uw geld dan uiterlijk voor 1 juli terug. Mocht de verkoop langer duren, dan verrekenen wij de extra maanden ą 6% per jaar.

Wij hopen van harte dat iedereen zich kan vinden in deze oplossing. Daarnaast stellen wij voor dat iedereen nog één keer komt eten bij Amerikana en toasten op een bijzonder project. Wij trakteren op het glas bubbels.

Met vriendelijke groet,

Kevin, Roy & Robbert

Ps. Hoe nu verder? Wij stellen voor dat elk van jullie deze mail beantwoorden met een ja of een nee aangaande ons voorstel betreft de rente uitbetaling.
Zo kan het dus ook eindigen. Geen default maar wel een mislukt project.

Hoewel een contract een contract is, ben ik gezien de open communicatie en het in mijn ogen reėle voorstel wel geneigd hiermee akkoord te gaan.
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Geheel mee eens!

Waarschuwing van AFM voor oplichting bij een duurzaam investerings-bedrijf dat bij particulieren geld probeert op te halen.

https://www.afm.nl/nl-nl/(...)orijn-duurzaam-wonen
CaLeXmaandag 15 mei 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:37 schreef Aster1X het volgende:
De laatste tijd veel berichten (en terecht gemopper) over defaults waar de investeerder achter het net vist. Afgelopen weekend kreeg ik van Amerikana (CaN) dit bericht.

SPOILER
De 1,5 jaar dat wij de zaak gedraaid hebben kan dit gehele bedrag niet betalen. Dat zou betekenen dat wij met een restschuld achterblijven. Daarnaast valt er wat voor te zeggen om de rente uit te betalen over de periode waarin wij ook daadwerkelijk het geld geleend hebben. Dat zou betekenen dat eenieder van u de inleg, plus 1,5 jaar ą 6% rente terugkrijgt. U heeft uw geld dan uiterlijk voor 1 juli terug. Mocht de verkoop langer duren, dan verrekenen wij de extra maanden ą 6% per jaar.
Zo kan het dus ook eindigen. Geen default maar wel een mislukt project.

Hoewel een contract een contract is, ben ik gezien de open communicatie en het in mijn ogen reėle voorstel wel geneigd hiermee akkoord te gaan.
Tja, dit is in principe niet veel beter dan het voorstel van Meat&Co. Bij beide willen ze zo goedkoop mogelijk onder de afspraken uitkomen.

Het is m.i. niet het probleem van de crowd dat er een restschuld blijft Dat gezegd hebbende was ik er waarschijnlijk wel akkoord mee gegaan.

SPOILER
als 3 kapiteins niet werkt, is er dan geen mogelijkheid dat 1 kapitein verder gaat?
OscarMopperkontmaandag 15 mei 2017 @ 11:47
quote:
99s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:46 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Tja, dit is in principe niet veel beter dan het voorstel van Meat&Co. Bij beide willen ze zo goedkoop mogelijk onder de afspraken uitkomen.

Het is m.i. niet het probleem van de crowd dat er een restschuld blijft Dat gezegd hebbende was ik er waarschijnlijk wel akkoord mee gegaan.

SPOILER
als 3 kapiteins niet werkt, is er dan geen mogelijkheid dat 1 kapitein verder gaat?
Dat laatste vroeg ik mij ook af. Of misschien met 2. Vind het erg makkelijk.
CaLeXmaandag 15 mei 2017 @ 11:55
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Zit niet in het project, maar heb GVE wel even gemaild hierover. Mocht dit doorgaan zijn dan kap ik per direct met cf
obligatairemaandag 15 mei 2017 @ 12:03
Zou iemand dit voorstel, in een spoiler kunnen plaatsen?
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 12:06
Hm.......................Eupet/Dierservice kan weer even door. https://www.kapitaalopmaat.nl/EUPET-2#investeringen het teruggeschroefde bedrag van 1/3 van de oorspronkelijk gevraagde som, 60k is binnen.
Dit vervolgverhaal gaat dus nog even door.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 12:09
Nieuwe op FNC
webdesign

en wederom:
Geen cijfers = geen geld
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 12:30
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 12:09 schreef bleyenburg het volgende:
Nieuwe op FNC
webdesign

en wederom:
Geen cijfers = geen geld
Ik heb toch ergens gelezen in een bericht van FNC dat na 1 mei de cijfers van 2016 bij de projecten gepubliceerd zouden worden?
Was dat in een @mail aan een van jullie?
Ik kan het nl niet meer terug vinden waar ik dat gelezen heb. Heeft iemand die melding van 1 mei nog ergens staan ?
Ik wil het nog even nalezen.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 12:38
projecten die na 1 mei in behandeling zijn genomen
AQuila360maandag 15 mei 2017 @ 12:48
quote:
99s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:55 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Zit niet in het project, maar heb GVE wel even gemaild hierover. Mocht dit doorgaan zijn dan kap ik per direct met cf
Ik ook denk ik want dan is het einde echt zoek.
leolinedancemaandag 15 mei 2017 @ 12:51
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 12:48 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik ook denk ik want dan is het einde echt zoek.
+1
AQuila360maandag 15 mei 2017 @ 12:51
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 12:03 schreef obligataire het volgende:
Zou iemand dit voorstel, in een spoiler kunnen plaatsen?
Van dat GVE project is het voorstel nog niet bekend bij de investeerds alleen nog bij GVE en de gerechtsdeurwaarder.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 12:59
idd is het voorstel nog niet doorgezet naar de investeerders.
Ik kan wel zeggen dat het ronduit aanmatigend is wat er voorgesteld gaat worden.

GVE zit er gelukkig wel hetzelfde in als wij.
Even afwachten hoe dit opgepakt wordt en uiteindelijk uitpakt.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 13:06
@ Aquila:

Waar heb jij dit gezien?

SPOILER
Ik had ook zoiets even dat voorstel afwachten maar hij gaat de crowd hem niet mee weg laten komen mag ik hopen en zeker met die rare post op z'n facebook.
dubbeltjezmaandag 15 mei 2017 @ 13:06
Jaarcijfers van Mintos zelf. Wie kan / wil hier iets over zeggen?

Mintos

Transparency is one of our key values at Mintos. Our annual report for 2016 has been published and you are welcome to take a look!

If we had one word to summarize the past year, it would be growth. As compared to 2015, in 2016 Mintos marketplace for loans welcomed:
3 x more loan originators - 19, up from 6
4.5 x more investors - 17 052, up from 3 758
9.5 x more financed in loans - EUR 98.9 million, up from EUR 10.4 million.
Due to major investments in platform improvements, staffing, and technology, the company closed 2016 with a net loss of EUR 180 000 (EUR 93 000 in 2015). Net turnover was EUR 521 000 (EUR 49 000 in 2015).

"Our key priorities for 2017 are to develop the platform's features and expand further geographically to offer even more diversification opportunities. Our goal is to make the investment process as easy and efficient as possible," says Martins Sulte, co-founder and CEO of Mintos.
obligatairemaandag 15 mei 2017 @ 13:11
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:06 schreef dubbeltjez het volgende:
Jaarcijfers van Mintos zelf. Wie kan / wil hier iets over zeggen?

Mintos
Ze hebben in 2016 181K verlies gedraaid. De aandeelhouders hebben 250K vers aandelenkapitaal bijgestort dus het eigen vermogen is per saldo nog toegenomen.
AQuila360maandag 15 mei 2017 @ 13:17
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:06 schreef bleyenburg het volgende:
@ Aquila:

Waar heb jij dit gezien?

SPOILER
Ik had ook zoiets even dat voorstel afwachten maar hij gaat de crowd hem niet mee weg laten komen mag ik hopen en zeker met die rare post op z'n facebook.
Zei iemand in het vorige topic, ik heb dat zelf niet gezien maar het was dit:

SPOILER
Veel dingen in ons leven kosten heel veel geld, maar de allermooiste en waardevolste dingen in het leven zijn nog altijd GRATIS.
Dat zal hier geen betrekking op hebben maar het is wel stom natuurlijk.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 13:22
Ben even benieuwd waar dat staat.
de man heeft meerdere FB pagina's
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 13:24
Een reactie van een bezoekster op een van z'n FB pagina's is wel opmerkelijk....

SPOILER
Wat hebben we weer heerlijk gegeten. Christina en Stefanos succes en wat fijn dat jullie er nu samen zijn.
dat is een reactie van 4 mei.
Inderdaad erg fijn voor ze.
beetje jammer dat ze proberen ons de rekening daarvoor te laten betalen.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 13:28
antwoord van FNC inzake vraag bij project RC aflossing consultancy

vraag:
SPOILER
volgens de toelichting wordt de 30K gevraagd ter aflossing RC

vreemd, daar de balans aangeeft KT schuld 4,5K en LT schuld 10K.

kloppen de cijfers niet, of klopt de opgegeven reden van financieringsaanvraag niet?
antwoord:

SPOILER
Hartelijk dank voor uw vraag.

In de jaarrekening van 2016 staat inderdaad dat er sprake is van een korte termijn opeisbare schuld van ¤ 4.500,-. Het krediet is aangevraagd om een debetstand van de rekening courant aan te vullen. Deze betrof rond eind april 2017 het bedrag van ¤ 30.000,-.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geļnformeerd. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 13:38
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:28 schreef bleyenburg het volgende:
antwoord van FNC inzake vraag bij project RC aflossing consultancy

vraag:
SPOILER
volgens de toelichting wordt de 30K gevraagd ter aflossing RC

vreemd, daar de balans aangeeft KT schuld 4,5K en LT schuld 10K.

kloppen de cijfers niet, of klopt de opgegeven reden van financieringsaanvraag niet?
antwoord:

SPOILER
Hartelijk dank voor uw vraag.

In de jaarrekening van 2016 staat inderdaad dat er sprake is van een korte termijn opeisbare schuld van ¤ 4.500,-. Het krediet is aangevraagd om een debetstand van de rekening courant aan te vullen. Deze betrof rond eind april 2017 het bedrag van ¤ 30.000,-.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geļnformeerd. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
Dan is dat wel rap gegaan. Zo zie je maar weer eens hoe belangrijk de recente cijfers zijn!
obligatairemaandag 15 mei 2017 @ 13:40
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:38 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dan is dat wel rap gegaan. Zo zie je maar weer eens hoe belangrijk de recente cijfers zijn!
Zeker! En het antwoord roept ook weer nieuwe vragen op. Zoals wat de reden is van het oplopen van de RC. Belastingen, seizoensdip.....? Spijtig dat je die informatie niet ineens, juist en volledig krijgt.
djh77maandag 15 mei 2017 @ 13:41
aardig projectje, kleine lening 10K, 12,5% rente:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

autorijschool waarbij de leerlingen niet allemaal op voorhand betalen. Dan maar een lening ^O^

[ Bericht 6% gewijzigd door djh77 op 15-05-2017 13:54:06 ]
OscarMopperkontmaandag 15 mei 2017 @ 13:47
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:41 schreef djh77 het volgende:
aardig projectje en kleine lening 10K, 12,5% rente:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

autorijschool waarbij de leerlingen niet allemaal op voorhand betalen. Dan maar een lening ^O^
Klinkt als een pareltje. Rijscholen zijn bedrijven waarbij boter bij de vis geldt.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 13:50
en welke debiteuren dan?
de benzinepomp????
xzazmaandag 15 mei 2017 @ 13:50
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:41 schreef djh77 het volgende:
aardig projectje en kleine lening 10K, 12,5% rente:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

autorijschool waarbij de leerlingen niet allemaal op voorhand betalen. Dan maar een lening ^O^
3 jaar ook...
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 14:03
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 13:41 schreef djh77 het volgende:
aardig projectje, kleine lening 10K, 12,5% rente:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

autorijschool waarbij de leerlingen niet allemaal op voorhand betalen. Dan maar een lening ^O^
Denk dat hij eerst wat moet doen aan zijn slagingspercentage. Dan betalen zijn klanten misschien wat eerder. :)
http://rijschoolgegevens.(...)omaat=&gemeente=2818
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 14:15
ah. zo......

SPOILER
Speekselkliermaandag 15 mei 2017 @ 14:21
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 14:15 schreef bleyenburg het volgende:
ah. zo......
Leerlingen worden dus gestimuleerd om meerdere lessen vooruit te betalen.
Eigenlijk heeft hij dus ook een lening bij zijn leerlingen lopen.

En als het voor uit betaalde geld op is dan moet hij bij de crowd geld lenen om de benzine te betalen. Wat bedoeld hij dan met 'overbruggingskrediet'?
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 14:27
z'n EV zal wel de door hemzelf geschatte waarde van zijn auto zijn.
Ik vind 'm met teveel vraagtekens omgeven en pas dus.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 14:28
vaste activa maken ineens een sprong.
in de vlottende activa zullen z'n wanbetalers wel zitten
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 14:29
Feitelijk financieren we de verkeersveiligheid en de mobiliteit van de Nijmeegse jeugd.
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 14:29
Dat is lang geleden, bij Collin meer projecten openslaand (4) dan bij GvE (3).
xzazmaandag 15 mei 2017 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 14:29 schreef bleyenburg het volgende:
Feitelijk financieren we de verkeersveiligheid en de mobiliteit van de Nijmeegse jeugd.
Niet alleen de jeugd maar ook een stukje eigen veiligheid. Als ik in Nijmegen had gewoond had ik het eventueel overwogen. Ik woon niet in Nijmegen dus ik doe niet mee.
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 14:31
ach.....bij FNC nu 22
(and counting)
:)
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 14:31 schreef bleyenburg het volgende:
ach.....bij FNC nu 22
(and counting)
:)
Ja, maar van die toko hou ik mij dan weer verre. Alleen de frustraties al is het mij niet waard.
djh77maandag 15 mei 2017 @ 14:37
quote:
14s.gif Op maandag 15 mei 2017 14:29 schreef Horsemen het volgende:
Dat is lang geleden, bij Collin meer projecten openslaand (4) dan bij GvE (3).
Inderdaad. Staan er zelfs 5 open. Het scheepje uit Den Helder staat ook weer open.

Rek eruit bij Collin??
bleyenburgmaandag 15 mei 2017 @ 14:38
@horsemen: Wel de enige waar de rente percentages enigszins in lijn zijn met risico en ergernis
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 14:52
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 14:38 schreef bleyenburg het volgende:
@horsemen: Wel de enige waar de rente percentages enigszins in lijn zijn met risico en ergernis
Rente percentages wel ja, maar dat is ook het enige :%
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 15:01
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16378

Naam: Greater
Leendoel: Financiering werkkapitaal
Bedrag: 160.000 euro
Rente: 8,0%
Looptijd: 48 maanden
Classificatie: 5s
Graydon rating: 1,42
CaLeXmaandag 15 mei 2017 @ 15:07
quote:
14s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:01 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16378

Naam: Greater
Leendoel: Financiering werkkapitaal
Bedrag: 160.000 euro
Rente: 8,0%
Looptijd: 48 maanden
Classificatie: 5s
Graydon rating: 1,42
Die foto's voegen wel lekker wat toe ^O^
djh77maandag 15 mei 2017 @ 15:11
quote:
99s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:07 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Die foto's voegen wel lekker wat toe ^O^
quote:
In 2016 hebben wij binnen enkele uren een succesvolle crowdfundingcampagne gerealiseerd
Dat was de goede oude tijd (voor ondernemers :O :O )
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 15:12
quote:
14s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:01 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw project op geldvoorelkaar:
Link: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16378

Naam: Greater
Leendoel: Financiering werkkapitaal
Bedrag: 160.000 euro
Rente: 8,0%
Looptijd: 48 maanden
Classificatie: 5s
Graydon rating: 1,42
Geen zekerheden van materiėle aard. Groot bedrag. Heb al veel van dit soort bedrijven hier zien stranden. Dikke Nee
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 15:17
quote:
99s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:07 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Die foto's voegen wel lekker wat toe ^O^
mmm, ik dacht die geven een eerste hypotheek op dat kasteeltje van een van die foto's :+
Ik laat hem ook aan mij voorbij gaan.
xzazmaandag 15 mei 2017 @ 15:18
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Geen zekerheden van materiėle aard. Groot bedrag. Heb al veel van dit soort bedrijven hier zien stranden. Dikke Nee
quote:
14s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:17 schreef Horsemen het volgende:

[..]

mmm, ik dacht die geven een eerste hypotheek op dat kasteeltje van een van die foto's :+
Ik laat hem ook aan mij voorbij gaan.
Ik snap het ook niet; waarom zal je hierin investeren. De man heeft al een lening lopen; los die eerst maar eens af.
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 15:20
Trouwens wel dorstig naar geld ruim 6 maanden geleden 105K en nu weer 160K. Wel veel voor een eenvoudige detacheerder.....................................

[ Bericht 64% gewijzigd door NaRegenDeZon op 15-05-2017 15:25:12 ]
Thomas88maandag 15 mei 2017 @ 15:26
"Op basis van de vooruitzichten voor de komende 12 maanden zal circa 86% van de vrij beschikbare cashflow worden besteed aan deze nieuwe lening en de reeds lopende lening bij Geldvoorelkaar.nl. " Dat is toch vragen om problemen ?
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:26 schreef Thomas88 het volgende:
"Op basis van de vooruitzichten voor de komende 12 maanden zal circa 86% van de vrij beschikbare cashflow worden besteed aan deze nieuwe lening en de reeds lopende lening bij Geldvoorelkaar.nl. " Dat is toch vragen om problemen ?
Maar men zal denk ik wel extra moeten lenen. Als men dit geld niet ophaalt dan zal het bedrijf vermoedelijk een negatieve vrije kastroom hebben. Dus geen reserves, geen liquiditeit en een verlies schrijven. Tja .......... en dan valt het doek natuurlijk ook snel.
Iron-Manmaandag 15 mei 2017 @ 15:43
https://www.symbid.nl/ide(...)-now#section-summary

De beste meneer van Caramol, Michiel Mol, heeft door de jaren ruim 60 miljoen bij elkaar verdiend. Hij gebruikt deze CF-lening puur als marketing. Ben ik nu naļef om te denken dat investeren hierin vrijwel risicoloos is?
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 15:52
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 15:43 schreef Iron-Man het volgende:
https://www.symbid.nl/ide(...)-now#section-summary

De beste meneer van Caramol, Michiel Mol, heeft door de jaren ruim 60 miljoen bij elkaar verdiend. Hij gebruikt deze CF-lening puur als marketing. Ben ik nu naļef om te denken dat investeren hierin vrijwel risicoloos is?
Of om zijn hobby door de crowd te laten betalen zodat zijn prive vermogen niet wordt aangetast. Lukt het niet dan slinkt het prive vermogen niet en heeft hij toch een leuk speeltje gehad met zijn vrienden. Ik zou dus als je investeert goed kijken of je inderdaad denkt of dit bedrijf levensvatbaar is voor de toekomst.
Juist als je denkt dat dit soort mensen gaan (uit)delen moet je extra oppassen.
OpDieFietsmaandag 15 mei 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:37 schreef Aster1X het volgende:
De laatste tijd veel berichten (en terecht gemopper) over defaults waar de investeerder achter het net vist. Afgelopen weekend kreeg ik van Amerikana (CaN) dit bericht.

SPOILER
Beste investeerder,

Amerikana is nu anderhalf jaar geopend en tot onze spijt moeten wij erkennen dat drie kapiteins op één schip niet werkt. Na lang beraad, zijn wij tot de conclusie gekomen dat een gehele verkoop van de zaak de enige juiste weg is. We hebben de “goodwill & inventaris”, zoals dat zo mooi heet, ter verkoop aangeboden bij Makelaardij van de Weerd. Wij hopen op korte termijn een koper te vinden.

Uiteraard vinden wij dit zelf ook bijzonder spijtig. We zijn eind 2015 met veel enthousiasme aan dit project begonnen en hadden gehoopt er jaren mee door te kunnen gaan. Helaas lopen dit soort dingen soms anders dan verwacht. Het belangrijkste voor ons nu, is Amerikana tot een goed einde te brengen.

Wat houdt dit in voor onze investeerders? Uw geld zal eerder uitbetaald worden. Contractueel is vastgelegd dat wij de rentesom over de gehele periode van vier jaar moeten voldoen. Juist hierover willen wij met jullie in gesprek.

De 1,5 jaar dat wij de zaak gedraaid hebben kan dit gehele bedrag niet betalen. Dat zou betekenen dat wij met een restschuld achterblijven. Daarnaast valt er wat voor te zeggen om de rente uit te betalen over de periode waarin wij ook daadwerkelijk het geld geleend hebben. Dat zou betekenen dat eenieder van u de inleg, plus 1,5 jaar ą 6% rente terugkrijgt. U heeft uw geld dan uiterlijk voor 1 juli terug. Mocht de verkoop langer duren, dan verrekenen wij de extra maanden ą 6% per jaar.

Wij hopen van harte dat iedereen zich kan vinden in deze oplossing. Daarnaast stellen wij voor dat iedereen nog één keer komt eten bij Amerikana en toasten op een bijzonder project. Wij trakteren op het glas bubbels.

Met vriendelijke groet,

Kevin, Roy & Robbert

Ps. Hoe nu verder? Wij stellen voor dat elk van jullie deze mail beantwoorden met een ja of een nee aangaande ons voorstel betreft de rente uitbetaling.
Zo kan het dus ook eindigen. Geen default maar wel een mislukt project.

Hoewel een contract een contract is, ben ik gezien de open communicatie en het in mijn ogen reėle voorstel wel geneigd hiermee akkoord te gaan.
Het verschil tussen CaN en de meeste andere platformen is dat CaN in hun voorwaarden vrij expliciet zeggen dat zij bij wanbetaling alleen een soort bemiddelende rol zullen spelen om tot een vergelijk te komen. Er is geen incassoprocedure, en er worden ook geen zekerheden geboden. Als het misgaat en de ondernemer komt niet met een acceptabel voorstel, dan ben je dus echt "on your own".
Om deze reden (zeker in combinatie met de lage geboden rentepercentages) beschouw ik CaN dan ook niet als een serieus investeringsplatform, maar puur als platform voor het ondersteunen van leuke (lokale) initiatieven die je persoonlijke sympathie hebben.
escortmk2maandag 15 mei 2017 @ 16:03
Ik heb even een account aangemaakt bij Symbid omdat ik wat meer wilde weten over het project met het Caramol drankje.

Als ik even snel kijk lopen de dossierkosten die Symbid rekent behoorlijk snel op. 13,31 euro als je 1000 inlegt.

In het kader van mijn spreiding zou ik wel bij wat meer platforms willen gaan, ik ga maar eens kijken of Symbid daar voor mij geschikt voor is.
Aalsmeer15maandag 15 mei 2017 @ 16:10
Even over bouwaandeel, los van project met woonboot.
ik investeer daar niet omdat ik het onduidelijk vind hoe anoniem dat gaat.
in de algemene voorwaarden staat;
21. Privacy Investeerder

21.1 De identiteit van Investeerder wordt kenbaar gemaakt aan de Initiatiefnemer, de Geldgever en andere Investeerders die betrokken zijn bij dezelfde Geldleningsovereenkomst. Ook Bouwaandeel en de Stichting hebben inzage in alle gegevens van de Investeerders.
21.2 Het Platform biedt functionaliteit voor de Initiatiefnemer om te communiceren met alle Investeerders en vice versa.

21.1 daar zit ik dus echt niet op te wachten.

Bij vraag en antwoord bij dit project staat wat anders maar daar staan /stonden dus eerder ook wat andere dingen in die niet correct bleken en aangepast zijn.
Bij andere projecten staat dat initiatiefnemer(ben ik ook niet erg blij mee) en bouwaandeel alleen deze info krijgt
waarom dat bouwaandeel er telkens ook apart bij moet staan ontgaat mij, (lijkt me logisch en niet anders mogelijk)
william0199maandag 15 mei 2017 @ 16:45
Zoals verwacht heeft Hillside (GvE) de rente verhoogd:

Update 15-05-2017: Ondernemers verhogen rente van 6% naar 7%.

Ik verwacht dat er nu wel meer animo voor is.
Horsemenmaandag 15 mei 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 16:45 schreef william0199 het volgende:
Zoals verwacht heeft Hillside (GvE) de rente verhoogd:

Update 15-05-2017: Ondernemers verhogen rente van 6% naar 7%.

Ik verwacht dat er nu wel meer animo voor is.
Mooi, dat zal het project zeker nodig hebben. Ik had er hier vanmorgen nog een opmerking over gemaakt :P
NaRegenDeZonmaandag 15 mei 2017 @ 17:08
quote:
14s.gif Op maandag 15 mei 2017 16:48 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mooi, dat zal het project zeker nodig hebben. Ik had er hier vanmorgen nog een opmerking over gemaakt :P
Het is nu wel beter maar naar mijn idee nog niet goed genoeg. Men had beter de rente gelijk zoals een week eerder voorgesteld naar 7/8% kunnen doen dan weet je zeker dat hij in een keer vol loopt. Ik heb er nu nog mijn twijfels over. Het zijn natuurlijk wel kassen waar het hypotheekrecht op rust dat is bij gedwongen verkoop best lastig ten gelden te maken. Je moet maar net een buurman vinden die de hoofdprijs betaald zoals de huidige leningnemer nu doet. Dus 1 hypotheek is wel een zekerheid maar ik schat in dat het slechts een zekerheid is voor max 50% van de lening hoofdsom. Voor dat risico mag er best nog wel een procentje bij.
Het is tenslotte ook een classificatie 5 project , dat wil zeggen dat er weinig overblijft voor onvoorzien na betaling rente en aflossing dus de kans is groot dat je de hypotheek moet aanspreken.
Ik blijf voorlopig in de wachtstand.
djh77maandag 15 mei 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 17:08 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Het is nu wel beter maar naar mijn idee nog niet goed genoeg. Men had beter de rente gelijk zoals een week eerder voorgesteld naar 7/8% kunnen doen dan weet je zeker dat hij in een keer vol loopt. Ik heb er nu nog mijn twijfels over. Het zijn natuurlijk wel kassen waar het hypotheekrecht op rust dat is bij gedwongen verkoop best lastig ten gelden te maken. Je moet maar net een buurman vinden die de hoofdprijs betaald zoals de huidige leningnemer nu doet. Dus 1 hypotheek is wel een zekerheid maar ik schat in dat het slechts een zekerheid is voor max 50% van de lening hoofdsom. Voor dat risico mag er best nog wel een procentje bij.
Het is tenslotte ook een classificatie 5 project , dat wil zeggen dat er weinig overblijft voor onvoorzien na betaling rente en aflossing dus de kans is groot dat je de hypotheek moet aanspreken.
Ik blijf voorlopig in de wachtstand.
In jouw optiek zou de hypotheek 50% van de waarde = E 625.000 op kunnen leveren. Het risico zit dan in de 1e 36 maanden. Hierna is de 1e hypotheekschuld nog E 310.000 (+/- 50% van E 625.000 cq. 25% van waarde economisch verkeer).

In maand 1 van de lening is het risico E 375.000 (37,5% van de lening). Hier tegenover staat een cashflow van de holding van E 185.000. Totale risico in maand 1 is dan +/- 20%. Elke maand daalt het risico met 1% door aflossing. Als de cashflow in stand blijft is het risico na 22 maanden (door aflossingen) gedaald naar 0%.

Als ze 2 jaar netjes de huursom ontvangen van de huurders (netto 140K tov 115K lasten GvE) moet het toch goed gaan?

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 15-05-2017 20:11:13 ]
trader76maandag 15 mei 2017 @ 19:58
Het regent verlengingen bij FC:

Groeifinanciering Headhunter verlengt met 21 dagen
Promotie Nieuw product Betonbedrijf verlengt met 21 dagen
Nieuwe Loods Auto-reviser verlengt met 21 dagen
Remond1977maandag 15 mei 2017 @ 21:58
Ik ga ook afwachten wat GvE te zeggen heeft, via Facebook reageren ze in ieder geval niet.

Is er bekend wie er nu in zou zitten? Want hij is nog open. Vreemde
gang van zaken dit!

quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Remond1977maandag 15 mei 2017 @ 22:03
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 21:58 schreef Remond1977 het volgende:
Ik ga ook afwachten wat GvE te zeggen heeft, via Facebook reageren ze in ieder geval niet.

Is er bekend wie er nu in zou zitten? Want hij is nog open. Vreemde
gang van zaken dit!

Kan toevallig iemand in de KVK kijken, er is een nieuw kvk nummer.

[..]

Thomas88maandag 15 mei 2017 @ 23:53
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 22:03 schreef Remond1977 het volgende:

[..]

Een volledig kvk-uitreksel heb ik niet maar :

Oude vof ( kvk 64162117 ) lijkt wel nog gewoon actief ?

Op 14 maart 2017 is een eenmanszaak toegevoegd met dezelfde bedrijfsnaam, wel wat andere gegevens daarvan te vinden :
SPOILER
kvk : 68293410
adres : Heliotroopstraat 15, 1032BA Amsterdam / inmiddels Mient 22 1811 NC Alkmaar
nog een 06 : 06-17606447
geen naam : dat kost me extra ( misschien iemand met een bedrijfsaccount op opencompanies/company info ? )
Wel opvallend om te zien dat 14 maart een nieuwe inschrijving is gedaan en dat de oud eigenaar op 21 april nog op foto's in zijn voormalig restaurant te spotten is :Y)
obligatairedinsdag 16 mei 2017 @ 00:19
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 14:37 schreef djh77 het volgende:

[..]

Inderdaad. Staan er zelfs 5 open. Het scheepje uit Den Helder staat ook weer open.
Rek eruit bij Collin??
Of de echt mooie projecten gaan nu weer naar de banken.
bambricksdinsdag 16 mei 2017 @ 09:17
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 19:57 schreef djh77 het volgende:

[..]

In jouw optiek zou de hypotheek 50% van de waarde = E 625.000 op kunnen leveren. Het risico zit dan in de 1e 36 maanden. Hierna is de 1e hypotheekschuld nog E 310.000 (+/- 50% van E 625.000 cq. 25% van waarde economisch verkeer).

In maand 1 van de lening is het risico E 375.000 (37,5% van de lening). Hier tegenover staat een cashflow van de holding van E 185.000. Totale risico in maand 1 is dan +/- 20%. Elke maand daalt het risico met 1% door aflossing. Als de cashflow in stand blijft is het risico na 22 maanden (door aflossingen) gedaald naar 0%.

Als ze 2 jaar netjes de huursom ontvangen van de huurders (netto 140K tov 115K lasten GvE) moet het toch goed gaan?
Heren

Het sommetje is iets anders: Er staan 3 vrijstaande huizen op en er is 35000m2 grond.
Als je de kassen verkoopt dan brengt dit geld op circa 200k. Dan is een vrijstaand huis met 10000m2 grond toch gemakkelijk te verkopen voor meer dan 300 k / per stuk.
Dus zonder moeite krijg je hier 1.1 M voor en zijn er een veel kopers voor de verkoop beschikbaar.
Ik vind het risico te overzien!!
Horsemendinsdag 16 mei 2017 @ 10:04
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 16:10 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Even over bouwaandeel, los van project met woonboot.
ik investeer daar niet omdat ik het onduidelijk vind hoe anoniem dat gaat.
in de algemene voorwaarden staat;
21. Privacy Investeerder

21.1 De identiteit van Investeerder wordt kenbaar gemaakt aan de Initiatiefnemer, de Geldgever en andere Investeerders die betrokken zijn bij dezelfde Geldleningsovereenkomst. Ook Bouwaandeel en de Stichting hebben inzage in alle gegevens van de Investeerders.
21.2 Het Platform biedt functionaliteit voor de Initiatiefnemer om te communiceren met alle Investeerders en vice versa.

21.1 daar zit ik dus echt niet op te wachten.

Bij vraag en antwoord bij dit project staat wat anders maar daar staan /stonden dus eerder ook wat andere dingen in die niet correct bleken en aangepast zijn.
Bij andere projecten staat dat initiatiefnemer(ben ik ook niet erg blij mee) en bouwaandeel alleen deze info krijgt
waarom dat bouwaandeel er telkens ook apart bij moet staan ontgaat mij, (lijkt me logisch en niet anders mogelijk)
Ja, los van het hele Privacy vraagstuk heb ik ook de geldleningsovereenkomst eens doorgelezen.

Volgens mij hebben ze ook een hele andere handelswijze als bijvoorbeeld SiG. Je bent namelijk geen geldgever maar wel weer investeerder. Je koopt blijkbaar een deel / obligatie? van Bouwaandeel 1 B.V. ter grote van jou investering.

Vooral Bijlage B van de geldleningsovereenkomst is nieuw voor mij. Daar zit een heuse koopovereenkomst bij voor het leningdeel wat je dus koop van Bouwaandeel 1 B.V. Vervolgens neemt Bouwaandeel 1 B.V. geen enkele verantwoordelijkheid op zich tegenover de investeerders mbt wettigheid, geldigheid, effectiviteit, adequaatheid of afdwingbaarheid van de verplichtingen van de geldnemer enz. enz. enz. (bijlage B punt 7 + 8). Verder nemen ze geen enkele verantwoording voor de juistheid van de verklaringen van de geldnemer. Als koper (investeerder teken je (elektronisch) er voor dat je zelf onderzoek hebt gedaan en zal blijven doen naar de financiėle gegoedheid en de gang van zaken van de geldnemer.

Ook viel mij nog op dat BaD (Bouwaandeel) maar 30% voor eventuele rente en losten in de hypotheekakte laat opnemen terwijl gebruikelijk is dat dit 35 of 40% is. In tegen stelling tot de meeste andere platformen heeft BaD in hun voorwaarde staan dat ze NIET bevoegd zijn om op te treden namens een investeerder zonder voorafgaande toestemming van de investeerder in rechtszaken of arbitrage zaken.

Voor mij veel te veel “gedoe” bij een nieuw platform wat zich nog maar moet bewijzen en waarvan we nauwelijks iets weten van de eigenaren. Ik laat deze en (voorlopig) de toekomstige projecten van BaD aan mij voorbij gaan.
Horsemendinsdag 16 mei 2017 @ 10:10
Ik heb de 84 maanden lening van Hillside meegepakt. Wat mij betreft een prima project van een mooi bedrijf met voldoende zekerheden. Ik vraag mij overigens af of hij vol gaat komen aangezien er minimaal op de rente verhoging gereageerd is.
Baklapperdinsdag 16 mei 2017 @ 10:15
SPOILER
Power Kombi module is al een aantal dagen te laat met betalen. KoM gaat de vordering na vandaag uit handen geven. Het stel heeft 2 projecten lopen bij KoM en volgens mij ook nog enkele obligaties. Voorspeld in iedergeval niet veel goeds.


[ Bericht 0% gewijzigd door Baklapper op 16-05-2017 10:27:21 ]
obligatairedinsdag 16 mei 2017 @ 10:21
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:10 schreef Horsemen het volgende:
Ik heb de 84 maanden lening van Hillside meegepakt. Wat mij betreft een prima project van een mooi bedrijf met voldoende zekerheden. Ik vraag mij overigens af of hij vol gaat komen aangezien er minimaal op de rente verhoging gereageerd is.
Ik heb daar ook op ingeschreven. Nu nog aantrekkelijker met deze rente en de toelichting van Bambricks.

Een project dat eenmaal vastgelopen is krijg je moeilijk weer op gang. Het momentum is zó belangrijk in deze tak van sport. Als het loopt dan kan het heel snel gaan en met grote bedragen (zie APOC), en dan valt iedereen over elkaar heen om de boot maar niet te missen. Duurt het lang dan ontstaat er een soort van wantrouwen. Weten anderen iets dat ik niet weet.?
Certecodinsdag 16 mei 2017 @ 10:53
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, los van het hele Privacy vraagstuk heb ik ook de geldleningsovereenkomst eens doorgelezen.

Volgens mij hebben ze ook een hele andere handelswijze als bijvoorbeeld SiG. Je bent namelijk geen geldgever maar wel weer investeerder. Je koopt blijkbaar een deel / obligatie? van Bouwaandeel 1 B.V. ter grote van jou investering.

Vooral Bijlage B van de geldleningsovereenkomst is nieuw voor mij. Daar zit een heuse koopovereenkomst bij voor het leningdeel wat je dus koop van Bouwaandeel 1 B.V. Vervolgens neemt Bouwaandeel 1 B.V. geen enkele verantwoordelijkheid op zich tegenover de investeerders mbt wettigheid, geldigheid, effectiviteit, adequaatheid of afdwingbaarheid van de verplichtingen van de geldnemer enz. enz. enz. (bijlage B punt 7 + 8). Verder nemen ze geen enkele verantwoording voor de juistheid van de verklaringen van de geldnemer. Als koper (investeerder teken je (elektronisch) er voor dat je zelf onderzoek hebt gedaan en zal blijven doen naar de financiėle gegoedheid en de gang van zaken van de geldnemer.

Ook viel mij nog op dat BaD (Bouwaandeel) maar 30% voor eventuele rente en losten in de hypotheekakte laat opnemen terwijl gebruikelijk is dat dit 35 of 40% is. In tegen stelling tot de meeste andere platformen heeft BaD in hun voorwaarde staan dat ze NIET bevoegd zijn om op te treden namens een investeerder zonder voorafgaande toestemming van de investeerder in rechtszaken of arbitrage zaken.

Voor mij veel te veel “gedoe” bij een nieuw platform wat zich nog maar moet bewijzen en waarvan we nauwelijks iets weten van de eigenaren. Ik laat deze en (voorlopig) de toekomstige projecten van BaD aan mij voorbij gaan.
Ik heb de overeenkomst en algemene voorwaarden zelf ook nauwkeurig doorgelezen en ik herken niet alles wat je hier schetst.

Waar vind je het stuk dat je een deel/obligatie koopt van Bouwaandeel 1 B.V.? In mijn overeenkomst staat dat ik een leningdeel koop.

Punt 7 & 8 zijn inderdaad niet in het voordeel van mij als investeerder, net zoals enkele andere punten in de overeenkomst. Ik vind dit echter geen vreemde artikelen, het geeft Bouwaandeel vrijwaring ingeval de leningnemer foute informatie heeft verstrekt of fraudeert. Ik mag ervan uitgaan dat Bouwaandeel aan een bepaalde zorgplicht voldoet en de gegevens wel checkt, maar terecht zegt Bouwaandeel dat je bij Leningnemer moet zijn en niet bij hen als Leningnemer niet volgens de overeenkomst handelt.

Als ik de jurist van Bouwaandeel was zou ik dit ook opnemen. Het zou mij meer zorgen baren als Bouwaandeel deze risico's niet uitsluit, dan investeer je als investeerder in een erg onstabiel platform.
NaRegenDeZondinsdag 16 mei 2017 @ 11:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:15 schreef Baklapper het volgende:
SPOILER
Power Kombi module is al een aantal dagen te laat met betalen. KoM gaat de vordering na vandaag uit handen geven. Het stel heeft 2 projecten lopen bij KoM en volgens mij ook nog enkele obligaties. Voorspeld in iedergeval niet veel goeds.
Tja ik hoop voor je dat dit goed afloopt.
Gaat toch weer om een behoorlijk bedrag als ik het snel even bereken dan staat er bij de twee KOM leningen samen nog ongeveer 150K uit. Dus nog maar pas ongeveer 50 K afgelost.
#ANONIEMdinsdag 16 mei 2017 @ 11:03
Ik volg dit topic niet meer dagelijks, dus excuus als dit al eerder gemeld is.

Bij project
SPOILER
GvE 6789 Luxury Suites Amsterdam
laat de betaling van deze maand al even op zich wachten. Normaal gesproken werd er betaald op de 9e van de maand, of af en toe een dag eerder of later. Deze maand is er echter nog niets betaald.

Is er iets mis? Heeft iemand al geļnformeerd?

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_020120190931 op 16-05-2017 11:04:05 ]
Thomas88dinsdag 16 mei 2017 @ 11:04
quote:
5s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 11:03 schreef k_man het volgende:
Ik volg dit topic niet meer dagelijks, dus excuus als dit al eerder gemeld is.

Bij project
SPOILER
GvE 6789 Luxury Suites Amsterdam
laat de betaling van deze maand al even op zich wachten. Normaal gesproken werd er betaald op de 9e van de maand, of af en toe een dag eerder of later. Deze maand is er echter nog niets betaald.

Is er iets mis? Heeft iemand al geļnformeerd?
Ja klopt betaling mist al een kleine week, heb afgelopen weekend een mail gestuurd maar nog geen reactie gehad.
Mynheer007dinsdag 16 mei 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 11:04 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Ja klopt betaling mist al een kleine week, heb afgelopen weekend een mail gestuurd maar nog geen reactie gehad.
Wanneer ik nu de pitch terug lees snap ik niet precies wie er nu allemaal aansprakelijk is voor de lening
SPOILER
R.E.J.N. Tol is hoofdelijk aansprakelijk maar er staat ook: garantstelling door E.N.J.J. Tol voor de rente- en aflossingsverplichtingen voor dit project
djh77dinsdag 16 mei 2017 @ 11:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 11:25 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Wanneer ik nu de pitch terug lees snap ik niet precies wie er nu allemaal aansprakelijk is voor de lening
SPOILER
R.E.J.N. Tol is hoofdelijk aansprakelijk maar er staat ook: garantstelling door E.N.J.J. Tol voor de rente- en aflossingsverplichtingen voor dit project
REJN = hoofdelijk, ENJJ = niet hoofdelijk, maar heeft zich garant gesteld?
dyna18dinsdag 16 mei 2017 @ 12:01
quote:
12s.gif Op maandag 15 mei 2017 16:03 schreef escortmk2 het volgende:
Ik heb even een account aangemaakt bij Symbid omdat ik wat meer wilde weten over het project met het Caramol drankje.

Als ik even snel kijk lopen de dossierkosten die Symbid rekent behoorlijk snel op. 13,31 euro als je 1000 inlegt.

In het kader van mijn spreiding zou ik wel bij wat meer platforms willen gaan, ik ga maar eens kijken of Symbid daar voor mij geschikt voor is.
Let op dat je bij Symbid aandelen krijgt ipv een lening.
Het exit scenario is dus een stuk lastiger. Bij een lening krijg je elke maand een stukje terug betaald. Bij aandelen moet je maar zien hoe je er weer van af komt. Deze kun je eigenlijk alleen aan andere investeerders kwijt, maar mocht het slecht gaan, dan wordt het natuurlijk dringen bij de nooduitgang en zullen de aandelen snel in waarde dalen (want niemand wil ze kopen).
mike79_ndinsdag 16 mei 2017 @ 12:08
Nieuw project op KOM: Dimagini

¤ 250.000
C+
60 Maanden
Rente 8,5 %
djh77dinsdag 16 mei 2017 @ 12:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 12:08 schreef mike79_n het volgende:
Nieuw project op KOM: Dimagini

¤ 250.000
C+
60 Maanden
Rente 8,5 %
Nu al kansloos :o
Speekselklierdinsdag 16 mei 2017 @ 12:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 12:11 schreef djh77 het volgende:

[..]

Nu al kansloos :o
2e pandrecht op de voorraad.
"DIMAGINI heeft een concept ontwikkeld waarin de voorraden van het betreffende merk realtime gekoppeld worden aan de DIMAGINI webshop."

Welke voorraad? Want die wordt dus alleen maar minder. :)
djh77dinsdag 16 mei 2017 @ 12:19
geldvoorelkaar twitterde op dinsdag 16-05-2017 om 12:09:57 Seminar alternatief en gecombineerd financieren. Met @CMenP, AO Invest en Blak Whale. Meld je nu (gratis) aan… https://www.geldvoorelkaa(...)erd-financieren.aspx reageer retweet
Locatie is restaurant Amable (gefund bij GvE)
dyna18dinsdag 16 mei 2017 @ 12:19
quote:
Groei Oerboer mogelijk door succesvolle crowfund campagne

Voor de inkoop van meer voer, het aanschaffen van vee en een investering in een meststrooier was er een financieringsbehoefte. De financiering is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag van ¤ 140.000 is door 174 investeerders volgeschreven.
http://www.krantvanhoogev(...)e-crowfund-campagne/
dyna18dinsdag 16 mei 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 12:08 schreef mike79_n het volgende:
Nieuw project op KOM: Dimagini

¤ 250.000
C+
60 Maanden
Rente 8,5 %
Wel een spannend jurkje, maar of dat nou de investeerders over de streep trekt....
Horsemendinsdag 16 mei 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:53 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik heb de overeenkomst en algemene voorwaarden zelf ook nauwkeurig doorgelezen en ik herken niet alles wat je hier schetst.

Waar vind je het stuk dat je een deel/obligatie koopt van Bouwaandeel 1 B.V.? In mijn overeenkomst staat dat ik een leningdeel koop.

Punt 7 & 8 zijn inderdaad niet in het voordeel van mij als investeerder, net zoals enkele andere punten in de overeenkomst. Ik vind dit echter geen vreemde artikelen, het geeft Bouwaandeel vrijwaring ingeval de leningnemer foute informatie heeft verstrekt of fraudeert. Ik mag ervan uitgaan dat Bouwaandeel aan een bepaalde zorgplicht voldoet en de gegevens wel checkt, maar terecht zegt Bouwaandeel dat je bij Leningnemer moet zijn en niet bij hen als Leningnemer niet volgens de overeenkomst handelt.

Als ik de jurist van Bouwaandeel was zou ik dit ook opnemen. Het zou mij meer zorgen baren als Bouwaandeel deze risico's niet uitsluit, dan investeer je als investeerder in een erg onstabiel platform.
In het stukje mbt deel/obligatie? is het woord lening weggevallen het moet dus uiteraard zijn:

“Volgens mij hebben ze ook een hele andere handelswijze als bijvoorbeeld SiG. Je bent namelijk geen geldgever maar wel weer investeerder. Je koopt blijkbaar een leningdeel / obligatie? van Bouwaandeel 1 B.V. ter grote van jou investering.”

Jij zegt “Ik mag ervan uitgaan dat Bouwaandeel aan een bepaalde zorgplicht voldoet en de gegevens wel checkt”. Ik ga er ook vanuit dat ze dit doen echter als ze het niet doen of niet goed doen kan je hun er volgens de overeenkomst in ieder geval niet op aanspreken. Daarnaast zijn ze ook niet aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie, dat vinden ze niet nodig geven ze zelf aan.

Ieder platform sluit van alles en nog wat uit in voorwaarden en overeenkomsten (daar heb ik in het verleden verschillende keren op gewezen) echter BaD gaat hierin net een stapje verder in mijn ogen. Daar komt dan nog bij de verschillende b.v.’s. Je schrijft in bij het platform en vervolgens koop je dan weer een leningdeel (van het project waarop je hebt ingeschreven) via een andere b.v., de eerste b.v. zou de controles moeten uitvoeren en de tweede b.v. neemt daar dan weer geen verantwoording voor.

Pfff, ik wacht het voorlopig lekker af of dit platform een beetje gaat lopen en inderdaad een stabiel platform gaat worden. Voorlopig staat de site nog vol zaken die in tegenstelling zijn met hun eigen voorwaarden.
woudinsdag 16 mei 2017 @ 12:29
SPOILER
Bij Oneplanetcrowd een project die uitstel van betaling heeft gevraagd. Een jaar niet betalen (jaarlijkse betaling) en dan weer verder. Ik twijfel over het voorstel wat gestuurd is, totaal geen informatie om een beslissing te kunnen maken en eenzijdig bepalen dat bij 60% akkoord stemmen het voorstel wordt aangenomen, terwijl er prima borgstellingen zijn waarvan ik misschien liever heb dat ze worden uitgewonnen.

Project: Pure power, https://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/95886/description
xzazdinsdag 16 mei 2017 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 12:11 schreef djh77 het volgende:

[..]

Nu al kansloos :o
Hoeveel van dit soort initiatieven / fundings hebben we hier al als default besproken?
mvloenhdinsdag 16 mei 2017 @ 12:54
Bij FnC heb ik een paar betalingen gezien die eigenlijk te laat zijn.

Maar ik zie ergens nergens dat de leningnemer hiervoor extra moet betalen, de betalingen staan gewoon in het normale schema, eigenlijk zou er toch meer rente betaald moeten worden omdat er later afgelost wordt ?
NaRegenDeZondinsdag 16 mei 2017 @ 12:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:21 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik heb daar ook op ingeschreven. Nu nog aantrekkelijker met deze rente en de toelichting van Bambricks.

Een project dat eenmaal vastgelopen is krijg je moeilijk weer op gang. Het momentum is zó belangrijk in deze tak van sport. Als het loopt dan kan het heel snel gaan en met grote bedragen (zie APOC), en dan valt iedereen over elkaar heen om de boot maar niet te missen. Duurt het lang dan ontstaat er een soort van wantrouwen. Weten anderen iets dat ik niet weet.?
Wat ik echt niet begrijp is dat men niet in een keer naar 7/8% heeft verhoogd.
Met 2% erbij had men vermoedelijk wel een nieuw momentum gecreėerd. Wat je nu ziet is dat 1 % erbij niet voldoende is.
Dat hebben we bij eerdere projecten ook gezien dat 1% erbij projecten niet vlot trekt.
Zeker niet als er zo'n groot bedrag opgehaald moet worden en er voor de verandering minder dan de helft van het geld binnen is.
AQuila360dinsdag 16 mei 2017 @ 13:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:10 schreef Horsemen het volgende:
Ik heb de 84 maanden lening van Hillside meegepakt. Wat mij betreft een prima project van een mooi bedrijf met voldoende zekerheden. Ik vraag mij overigens af of hij vol gaat komen aangezien er minimaal op de rente verhoging gereageerd is.
Mooi project ja, maar ik ben even aan het wachten wat er uit dat Meat&Co project komt voordat ik weer door ga.
djh77dinsdag 16 mei 2017 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 12:54 schreef mvloenh het volgende:
Bij FnC heb ik een paar betalingen gezien die eigenlijk te laat zijn.

Maar ik zie ergens nergens dat de leningnemer hiervoor extra moet betalen, de betalingen staan gewoon in het normale schema, eigenlijk zou er toch meer rente betaald moeten worden omdat er later afgelost wordt ?
Je krijgt geen extra rente. Dat is overigens bij veel platformen zo (helaas)
AQuila360dinsdag 16 mei 2017 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 11:04 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Ja klopt betaling mist al een kleine week, heb afgelopen weekend een mail gestuurd maar nog geen reactie gehad.
Ik heb dat 1e project van ze, ben dus ook benieuwd of je wat hoort.

SPOILER
Dat 1e project is trouwens de aankoop van dat pand in prive geweest waarna het is verhuurd aan Luxery suites
Baklapperdinsdag 16 mei 2017 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 11:01 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Tja ik hoop voor je dat dit goed afloopt.
Gaat toch weer om een behoorlijk bedrag als ik het snel even bereken dan staat er bij de twee KOM leningen samen nog ongeveer 150K uit. Dus nog maar pas ongeveer 50 K afgelost.
Het verbaasd mij eigenlijk niet zo. Mag hopen dat ze niet afhankelijk zijn van het leveren aan consumenten. Als ik naar hun website kijk dan zou ik een andere partij zoeken.
Certecodinsdag 16 mei 2017 @ 14:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 12:22 schreef Horsemen het volgende:

Pfff, ik wacht het voorlopig lekker af of dit platform een beetje gaat lopen en inderdaad een stabiel platform gaat worden. Voorlopig staat de site nog vol zaken die in tegenstelling zijn met hun eigen voorwaarden.
Verstandig.
Je merkt ook dat alles nog in de kinderschoenen staat, de inlogfunctie is helemaal verstopt in de individuele projecten. Dit gaan ze nog aanpassen, zodat je vanaf de homepage in kunt loggen.
Zo ook nog allerlei kleine dingetjes die nog niet getest en bekritiseerd zijn door een groot publiek.
djh77dinsdag 16 mei 2017 @ 15:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 14:10 schreef Certeco het volgende:

[..]

Verstandig.
Je merkt ook dat alles nog in de kinderschoenen staat, de inlogfunctie is helemaal verstopt in de individuele projecten. Dit gaan ze nog aanpassen, zodat je vanaf de homepage in kunt loggen.
Je merkt wel dat ze willen en zich de kritiek aantrekken. Inlogknop staat inmiddels op de homepagina.
djh77dinsdag 16 mei 2017 @ 15:55
De zonnebanken van CCF kunnen ook verder: verlaging bedrag + 24K storting.
SPOILER
In samenspraak met de ondernemer van SunLightShop Finance, is het leenbedrag van onderstaande crowdfund campagne verlaagd van ¤ 350.000,- naar ¤ 260.000,-. De reden van de verlaging is dat het gevraagde leenbedrag via Collin Crowdfund tot dusverre niet volledig is gefund. Daarom zijn we in goed overleg getreden met de ondernemer en is de volgende, gewijzigde financieringsopzet tot stand gekomen.

Gewijzigde financieringsopzet per 16 mei 2017
De ondernemer van SunLightShop Finance heeft op basis van de op dit moment geboekte (pre) orders voor de levering van VDL Hapro Luxura zonnebanken zijn kredietbehoefte opnieuw bepaald. Hieruit blijkt dat er met een lening van ¤ 260.000,- voldoende ruimte ontstaat om de desbetreffende zonnebanken in te kopen en vervolgens te verhuren aan haar klanten. Dit, in combinatie met het gegeven dat het oorspronkelijke leenbedrag van ¤ 350.000,- nog niet volledig is gefund, betekent dat SunLightShop Finance met een lager leenbedrag van ¤ 260.000,- haar kredietbehoefte volledig kan invullen. Hiermee kan zij voldoen aan de vraag naar verhuur van zonnebanken. Zowel de historische als toekomstige verwachte operationele kasstroom is toereikend om de financieringslasten van de lagere lening te kunnen opbrengen. Verder zal door deze wijziging de verwachte solvabiliteit 2017 stijgen naar circa 25%. Wij handhaven, ondanks het lagere leenbedrag, de Collin Credit Score zoals onderstaand weergegeven.

Samengevat wordt de nieuwe opzet als volgt
Leenbedrag: ¤ 260.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden
NaRegenDeZondinsdag 16 mei 2017 @ 16:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 15:55 schreef djh77 het volgende:
De zonnebanken van CCF kunnen ook verder: verlaging bedrag + 24K storting.
SPOILER
In samenspraak met de ondernemer van SunLightShop Finance, is het leenbedrag van onderstaande crowdfund campagne verlaagd van ¤ 350.000,- naar ¤ 260.000,-. De reden van de verlaging is dat het gevraagde leenbedrag via Collin Crowdfund tot dusverre niet volledig is gefund. Daarom zijn we in goed overleg getreden met de ondernemer en is de volgende, gewijzigde financieringsopzet tot stand gekomen.

Gewijzigde financieringsopzet per 16 mei 2017
De ondernemer van SunLightShop Finance heeft op basis van de op dit moment geboekte (pre) orders voor de levering van VDL Hapro Luxura zonnebanken zijn kredietbehoefte opnieuw bepaald. Hieruit blijkt dat er met een lening van ¤ 260.000,- voldoende ruimte ontstaat om de desbetreffende zonnebanken in te kopen en vervolgens te verhuren aan haar klanten. Dit, in combinatie met het gegeven dat het oorspronkelijke leenbedrag van ¤ 350.000,- nog niet volledig is gefund, betekent dat SunLightShop Finance met een lager leenbedrag van ¤ 260.000,- haar kredietbehoefte volledig kan invullen. Hiermee kan zij voldoen aan de vraag naar verhuur van zonnebanken. Zowel de historische als toekomstige verwachte operationele kasstroom is toereikend om de financieringslasten van de lagere lening te kunnen opbrengen. Verder zal door deze wijziging de verwachte solvabiliteit 2017 stijgen naar circa 25%. Wij handhaven, ondanks het lagere leenbedrag, de Collin Credit Score zoals onderstaand weergegeven.

Samengevat wordt de nieuwe opzet als volgt
Leenbedrag: ¤ 260.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden
Haha! Het is soms zo voorspelbaar!

quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 12:09 schreef NaRegenDeZon het volgende:

Dus deze drie omvangrijke projecten zullen het moeilijk krijgen om vol te stromen. Ik vermoed dat de zonnebanken meneer uiteindelijk met een kleiner bedrag genoegen gaat nemen en eventueel later terug komt met een vervolg lening.
escortmk2dinsdag 16 mei 2017 @ 18:47
De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel van de investeerders deze vernieuwde business case daadwerkelijk opnieuw gaan beoordelen.
Horsemendinsdag 16 mei 2017 @ 19:15
quote:
12s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:47 schreef escortmk2 het volgende:
De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel van de investeerders deze vernieuwde business case daadwerkelijk opnieuw gaan beoordelen.
Heel weinig want de gemiddelde Collin investeerder volgt Collin als een kudde makke schapen.
obligatairedinsdag 16 mei 2017 @ 22:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 19:15 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Heel weinig want de gemiddelde Collin investeerder volgt Collin als een kudde makke schapen.
Hmm, ik had hem al gecancelled en anders had ik het vandaag gedaan............
Appeltje58dinsdag 16 mei 2017 @ 23:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 22:12 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hmm, ik had hem al gecancelled en anders had ik het vandaag gedaan............
Eerst bij ¤ 350.000 vond je https://www.collincrowdfund.nl/sunlightshop-finance wel goed.
Nu het leenbedrag verlaagd is naar ¤ 260.000 en verder alles gelijk is gebleven deugd dit project in jou ogen niet meer.
Om welke reden ??

[ Bericht 2% gewijzigd door Appeltje58 op 16-05-2017 23:29:53 ]
obligatairedinsdag 16 mei 2017 @ 23:43
Nuances. In eerste instantie vond ik hem voldoende sterk voor een investering. Vervolgens zie ik dat het project niet volloopt, en had ik de indruk dat het percentage kunstmatig op peil gehouden werd. Je zag nu en dan heel grote investeringen, en toch steeg het percentage niet. Een dalend percentage zou funest zijn voor de kans op slagen. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen maar het lijkt me aannemelijk dat de zaak kunstmatig hoog gehouden wordt door allerlei hulptroepen in te schakelen. Het project verlagen/afronden is de overtreffende trap (in negatieve zin dan).
Je dient een kredietaanvraag in omdat je een x-bedrag nodig hebt. Nu haal je dat streefbedrag niet, en wordt er ineens geconstateerd dat het met een lager budget ook wel haalbaar zou zijn. Dat is natuurlijk waanzin. In een rationele situatie ga je sowieso niet méér lenen dan je nodig hebt.
In ieder geval is het minimum instapbedrag van Collin niet kinderachtig en als ik het niet (meer) vertrouw dan kap ik het af; ik moet er zelf hard genoeg voor werken. Duidelijk?
Horsemenwoensdag 17 mei 2017 @ 05:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 22:12 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hmm, ik had hem al gecancelled en anders had ik het vandaag gedaan............
Ik zie jou zeker niet als de gemiddelde Collin investeerder en al helemaal niet als een mak schaap ;)
Appeltje58woensdag 17 mei 2017 @ 08:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 23:43 schreef obligataire het volgende:
Nuances. In eerste instantie vond ik hem voldoende sterk voor een investering. Vervolgens zie ik dat het project niet volloopt, en had ik de indruk dat het percentage kunstmatig op peil gehouden werd. Je zag nu en dan heel grote investeringen, en toch steeg het percentage niet. Een dalend percentage zou funest zijn voor de kans op slagen. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen maar het lijkt me aannemelijk dat de zaak kunstmatig hoog gehouden wordt door allerlei hulptroepen in te schakelen. Het project verlagen/afronden is de overtreffende trap (in negatieve zin dan).
Je dient een kredietaanvraag in omdat je een x-bedrag nodig hebt. Nu haal je dat streefbedrag niet, en wordt er ineens geconstateerd dat het met een lager budget ook wel haalbaar zou zijn. Dat is natuurlijk waanzin. In een rationele situatie ga je sowieso niet méér lenen dan je nodig hebt.
In ieder geval is het minimum instapbedrag van Collin niet kinderachtig en als ik het niet (meer) vertrouw dan kap ik het af; ik moet er zelf hard genoeg voor werken. Duidelijk?
In mijn ogen geef je met dit antwoord ook aan, dat je nu steeds meer tot inzicht komt, dat je crowdfunding steeds minder vertrouwd.

In mijn ogen is crowdfunding in de meeste gevallen gokken om wat rendement te maken.
De kans op flinke verliezen zijn ook erg groot.
De laatste tijd lees je meer over default en wanbetalingen, dan over goede pitches.
Duidelijk ..... ik wordt terughoudend met crowdfunding.

[ Bericht 1% gewijzigd door Appeltje58 op 17-05-2017 09:35:17 ]
rockenfellerwoensdag 17 mei 2017 @ 08:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 23:43 schreef obligataire het volgende:
Je dient een kredietaanvraag in omdat je een x-bedrag nodig hebt. Nu haal je dat streefbedrag niet, en wordt er ineens geconstateerd dat het met een lager budget ook wel haalbaar zou zijn. Dat is natuurlijk waanzin. In een rationele situatie ga je sowieso niet méér lenen dan je nodig hebt.
Helemaal mee eens
flexionwoensdag 17 mei 2017 @ 09:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 11:04 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Ja klopt betaling mist al een kleine week, heb afgelopen weekend een mail gestuurd maar nog geen reactie gehad.
Mbt volgende project
SPOILER
Luxury Suits Amsterdam
Zojuist contact gehad met GVE. Klantenservice zag dat er betalingsachterstanden waren maar kon niet gelijk duidelijk krijgen wat er aan de hand was. Dat er niet uitbetaald was aan de investeerder was slecht nieuws in ieder geval. Krijg vandaag per mail aanvullende informatie. Maar vooruitzichten zijn niet goed in ieder geval
bleyenburgwoensdag 17 mei 2017 @ 09:28
nog een bij GVE die beduidend later is dan normaal
SPOILER
Shark Energy
obligatairewoensdag 17 mei 2017 @ 09:50
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 08:06 schreef Appeltje58 het volgende:

[..]

In mijn ogen geef je met dit antwoord ook aan, dat je nu steeds meer tot inzicht komt, dat je crowdfunding steeds minder vertrouwd.

In mijn ogen is crowdfunding in de meeste gevallen gokken om wat rendement te maken.
De kans op flinke verliezen zijn ook erg groot.
De laatste tijd lees je meer over default en wanbetalingen, dan over goede pitches.
Duidelijk ..... ik wordt terughoudend met crowdfunding.
Bij platformen spelen drie belangen: dat van het platform, dat van de geldlener en dat van de investeerder. Deze noem ik bewust in deze volgorde :X .

Ik ben nog steeds van mening dat er met crowdfunding rendement te maken valt maar behoedzaamheid staat voorop want behoud van kapitaal is het eerste dat telt. Ik hoef maar iets te lezen over (bijvoorbeeld) faillissementen uit het verleden, of ik haak af. En als ik het gevoel krijg dat er gemanipuleerd wordt dan ook. Overigens vind ik Collin (+IVM) nog steeds verreweg het beste platform maar dat zegt meer over de rest eigenlijk.
Appeltje58woensdag 17 mei 2017 @ 09:54
Nieuwe Collin (vooraankondiging) https://www.collincrowdfund.nl/formidable-invest/
party- en hotelschip -- met 1e hyphotheek voor crowd -- en met co-financiering (achtergestelde lening / 2e hyphoteek)

Nog niet helemaal goed doorgelezen, eerste indruk lijkt me dit wel wat. Meeste zekerheid bij de crowd

[ Bericht 8% gewijzigd door Appeltje58 op 17-05-2017 10:24:31 ]
#ANONIEMwoensdag 17 mei 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:19 schreef flexion het volgende:

[..]

Mbt volgende project
SPOILER
Luxury Suits Amsterdam
Zojuist contact gehad met GVE. Klantenservice zag dat er betalingsachterstanden waren maar kon niet gelijk duidelijk krijgen wat er aan de hand was. Dat er niet uitbetaald was aan de investeerder was slecht nieuws in ieder geval. Krijg vandaag per mail aanvullende informatie. Maar vooruitzichten zijn niet goed in ieder geval
Hou ons op de hoogte. :)
escortmk2woensdag 17 mei 2017 @ 10:17
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:50 schreef obligataire het volgende:

Overigens vind ik Collin (+IVM) nog steeds verreweg het beste platform maar dat zegt meer over de rest eigenlijk.
Hoe langer ik bezig ben, des te tevredener ik ben met HCN.
Ze zijn duidelijk over risico's en rentepercentages, communiceren goed, altijd bereikbaar voor vragen, betalen altijd stipt op tijd. En ja, het is horeca en daardoor wat risicovoller, maar het platform zelf doet het best goed toch?

In de lijst van projecten met problemen is het 5e HCN project met problemen nog steeds volledig geanonimiseerd. Is hier als officieel iets over gecommuniceerd, lopen betalingen door?
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:54 schreef Appeltje58 het volgende:
Nieuwe Collin (vooraankondiging) https://www.collincrowdfund.nl/formidable-invest/
party- en hotelschip -- met 1e hyphotheek voor crowd -- en met co-financiering (achtergestelde lening / 2e hyphoteek)

Nog niet helemaal goed doorgelezen, eerste indruk lijkt me dit wel wat.
Er is ergens een link met dit (niet succesvolle) project: https://www.kapitaalopmaat.nl/Partyschip-MPS-Coventina

quote:
Wel hebben we al een letter of Intent vanuit Breda, getekend door de eigenaar van rederij “Le Formidable” , waarin hij verklaart, dat hij minimaal 50 vaarten op jaarbasis door de rederij “Magnifique” zal laten uitvoeren in Nederland en Belgiė.
SPOILER
Maar goed een LTV van 27% is niet verkeerd

[ Bericht 6% gewijzigd door djh77 op 17-05-2017 10:37:52 ]
Mynheer007woensdag 17 mei 2017 @ 10:33
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 10:26 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er is ergens een link met dit (niet succesvolle) project: https://www.kapitaalopmaat.nl/Partyschip-MPS-Coventina

[..]

SPOILER
En in dat project is er ook sprake van een hypotheek met een overwaarde van meer dan 100%. Ik snap alleen niet waarom dat schip ter waarde van 500k niet verkocht wordt t.b.v. de investeerders...
Speekselklierwoensdag 17 mei 2017 @ 10:39
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:50 schreef obligataire het volgende:
Bij platformen spelen drie belangen: dat van het platform, dat van de geldlener en dat van de investeerder.
En dat is ook een logische volgorde. Aan de geldlener verdienen ze het meeste.
Een rapportje, advies gesprekje en commissie als ze geslaagd zijn.
En als je heel lief voor de geldlener bent komt hij nog een keer bij je terug.

Investeerder is een kostenpost. Zeker als de lening rond is gekomen. Binnengekomen gelden herverdelen kost geld en als de leningnemer niet betaald is het de investeerder die lasig gaat doen.
Coelhowoensdag 17 mei 2017 @ 10:43
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 09:20 schreef bleyenburg het volgende:
Ik heb verbazing en enorme ergernis de mail aangaande
SPOILER
Meat & Co
gelezen.

Heb zojuist een mail naar GVE gestuurd.

SPOILER
Hallo Edwin,

Het is bijzonder jammer dat dit überhaupt aan de investeerders wordt voorgelegd.

Wat vinden jullie hier zelf nou van?

Ik heb onlangs deze zaak bezocht en met de eigenaar gesproken.

De man heeft een zaak in Wijk bij Duurstede en woont daar ook.

Hij gaf al aan dat het heen en weer pendelen hem tegenviel.

Het is ronduit stuitend dat hier iets geprobeerd wordt en de rekening bij investeerders gelegd wordt op het moment dat meneer er geen trek meer in heeft.

Hij heeft, samen met zijn vrouw, bij zijn volle verstand voor deze lening getekend en HA geaccepteerd.

Het is voor mij werkelijk onbegrijpelijk dat jullie hier niet van meet af aan korte metten mee maken.

De richting van een voorstel voorleggen aan de investeerders kan ik tot nu toe niet anders uitleggen dan dat jullie je er makkelijk vanaf maken.

Wat nou als, om wat voor reden ook, de meerderheid zegt: OK, doe maar?

Laten jullie het daarbij?

Zoals jullie weten heb ik al tijden grote moeite met de wijze waarop jullie, en ook ander CF platforms, omgaan met probleemgevallen.

Deze doet voor mij echt de deur dicht.

Ik vrees serieus dat er in de lenersmarkt al een gedachte wortel heeft geschoten die CF ziet als een free ride.

Een benadering als deze, waarin jullie doodleuk zeggen: "O ja hoor, kom maar met uw voorstel, dit leggen we wel aan de investeerders voor" werkt nou niet echt mee aan een beeld

waarin duidelijk is dat er ook bij CF gewoon moet worden terugbetaald.

Graag wil ik ook weten wat voor verhaal meneer bij jullie heeft opgehangen waardoor jullie hebben besloten een voorstel überhaupt in overweging te nemen.

In afwachting van jullie toelichting,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Had je nou nog reactie gehad van GVE?
Mynheer007woensdag 17 mei 2017 @ 10:45
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 10:43 schreef Coelho het volgende:

[..]

Had je nou nog reactie gehad van GVE?
Met reacties zijn ze niet zo snel bij GvE. Ik wacht, ondanks vele reminders en dito toezeggingen van GvE, al bijna een maand op een update over het
SPOILER
office pro
project
obligatairewoensdag 17 mei 2017 @ 10:45
quote:
12s.gif Op woensdag 17 mei 2017 10:17 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Hoe langer ik bezig ben, des te tevredener ik ben met HCN.
Ze zijn duidelijk over risico's en rentepercentages, communiceren goed, altijd bereikbaar voor vragen, betalen altijd stipt op tijd. En ja, het is horeca en daardoor wat risicovoller, maar het platform zelf doet het best goed toch?

In de lijst van projecten met problemen is het 5e HCN project met problemen nog steeds volledig geanonimiseerd. Is hier als officieel iets over gecommuniceerd, lopen betalingen door?
HCN vind ik ook een uitstekende, al is het voor mij nog te kort om iets te zeggen over probleemgevallen want die zijn er nog niet en hopelijk blijft dat ook zo.
Kritiekpuntje HCN is dat ze enorm moeilijk doen over het cancellen van een toezegging, daar waar ik vind dat dit een normaal consumentenrecht is. Ik heb ooit per abuis dubbel geļnvesteerd (handmatig en automatisch), en ik wilde die laatste cancellen. Uiteindelijk de helft van het bedrag met ze afgesproken, omdat het ook wel mijn fout was natuurlijk.
bleyenburgwoensdag 17 mei 2017 @ 10:57
@ coelho.

Heb telefonisch contact gehad.
ook hier gemeld
Horsemenwoensdag 17 mei 2017 @ 11:00
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 10:26 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er is ergens een link met dit (niet succesvolle) project: https://www.kapitaalopmaat.nl/Partyschip-MPS-Coventina

[..]

SPOILER
Maar goed een LTV van 27% is niet verkeerd
Goed gevonden!

Blijkbaar was die 1e Formidable toch ook weer niet een echt groot succes.

Waarom de boot uit het KoM project met een 1 hypotheek niet tengelde gemaakt is snap ik eigenlijk ook niet.

Toch ziet dit Collin project er in mijn ogen wel goed uit maar dan vooral de zekerheden. Voor de Collin investeerders zou het natuurlijk het beste zijn als Collin omstreeks 500k ophaalt ipv 800k.
Verder is het natuurlijk een onzin verhaal dat de marktwaarde van het schip ‘MS Le Formidable (v/h MS Rousse, 1983) op 3000k bepaald is met de verklaring dat dit komt omdat er een exploitatie onder ligt. Als het mis gaat is er de exploitatie natuurlijk ook weg. Laat ze die 3000k maar als waarde voor de verzekering aanhouden, want het is wel te hopen dat dit goed geregeld is bij dit schip.

Verder zie ik hem wel zitten maar ik wacht de andere reactie hier nog even af.
Appeltje58woensdag 17 mei 2017 @ 11:09
Voor de Collin investeerders zou het natuurlijk het beste zijn als Collin omstreeks 500k ophaalt ipv 800k.
Dat was ook mijn gedachte betreffende https://www.collincrowdfund.nl/formidable-invest/
Nu maar hopen dat deze niet helemaal vol loopt.
Er zit ook best wel risico in.
In dit artikel staat nog wat meer
SPOILER
Het succes hangt ook af van vergunning / ligplaats boot

[ Bericht 37% gewijzigd door Appeltje58 op 17-05-2017 11:14:21 ]
Coelhowoensdag 17 mei 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 10:57 schreef bleyenburg het volgende:
@ coelho.

Heb telefonisch contact gehad.
ook hier gemeld
Ik zag dat je een reactie gegeven had dat ze aan onze kant stonden, maar was in de veronderstelling dat er nog een officiele mailrespons zou volgen met oa de details van het voorstel. En zoals je weet, 'an assumption is the start of all fuck ups' :) Dus dat moet ik afleren :+
NaRegenDeZonwoensdag 17 mei 2017 @ 11:51
quote:
14s.gif Op woensdag 17 mei 2017 11:00 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Goed gevonden!

Blijkbaar was die 1e Formidable toch ook weer niet een echt groot succes.

Waarom de boot uit het KoM project met een 1 hypotheek niet tengelde gemaakt is snap ik eigenlijk ook niet.

Toch ziet dit Collin project er in mijn ogen wel goed uit maar dan vooral de zekerheden. Voor de Collin investeerders zou het natuurlijk het beste zijn als Collin omstreeks 500k ophaalt ipv 800k.
Verder is het natuurlijk een onzin verhaal dat de marktwaarde van het schip ‘MS Le Formidable (v/h MS Rousse, 1983) op 3000k bepaald is met de verklaring dat dit komt omdat er een exploitatie onder ligt. Als het mis gaat is er de exploitatie natuurlijk ook weg. Laat ze die 3000k maar als waarde voor de verzekering aanhouden, want het is wel te hopen dat dit goed geregeld is bij dit schip.

Verder zie ik hem wel zitten maar ik wacht de andere reactie hier nog even af.
Begrijp ik nu goed dat dit dezelfde mensen zijn als die van de lening van KOM? Zijn die leningen bij KOM afgelost?
Als het vorige schip niet succesvol was waarom zou deze exploitatie van dit nieuwe schip met Hotel,met dezelfde uitbaters wel een succes zijn? Alleen vanwege de Hotel faciliteit?
Thomas88woensdag 17 mei 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:19 schreef flexion het volgende:

[..]

Mbt volgende project
SPOILER
Luxury Suits Amsterdam
Zojuist contact gehad met GVE. Klantenservice zag dat er betalingsachterstanden waren maar kon niet gelijk duidelijk krijgen wat er aan de hand was. Dat er niet uitbetaald was aan de investeerder was slecht nieuws in ieder geval. Krijg vandaag per mail aanvullende informatie. Maar vooruitzichten zijn niet goed in ieder geval
Typisch GVE weer, betalingsachterstanden maar eigenlijk heeft niemand daar een idee wat er aan de hand is. Zeker bij dit hotelproject is het verbazingwekkend, gezien de volgende notarieel gelegaliseerde verklaring mbt achterstelling huurpenningen ( grootste kostenpost ) :

SPOILER
Onderdeel van de garantstelling is een achterstelling van de huurpenningen op de betalingsverplichtingen aan Geldvoorelkaar.nl. De accountant heeft een informatie- en inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat de huur zonodig en op tijd wordt opgeschort om ervoor te zorgen dat de betalingsverplichting aan u altijd wordt nagekomen.
Als dit soort verklaringen niet nageleefd worden door betreffende accountant, GVE, en het hotel zelf : hoe kunnen we er dan gerust op zijn dat enig andere zekerheid, welke zich ooit in een GVE pitch heeft aangeboden, waarde heeft. Raak nu wel echt klaar met crowdfunding, vooral vanwege de afhandeling/opstelling van crowdfundingplatforms.

[ Bericht 2% gewijzigd door Thomas88 op 17-05-2017 12:43:03 ]
Horsemenwoensdag 17 mei 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 11:51 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Begrijp ik nu goed dat dit dezelfde mensen zijn als die van de lening van KOM? Zijn die leningen bij KOM afgelost?
Als het vorige schip niet succesvol was waarom zou deze exploitatie van dit nieuwe schip met Hotel,met dezelfde uitbaters wel een succes zijn? Alleen vanwege de Hotel faciliteit?
Nee, zijn niet de zelfde mensen.
Volgens mij hebben ze alleen maar een letter of Intent getekend om minimaal 50 vaarten op jaarbasis te laten uitvoeren door de rederij van het KoM project. Een dergelijke "Intert"heeft volgens mij 0 waarde.
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 12:10
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 11:51 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Begrijp ik nu goed dat dit dezelfde mensen zijn als die van de lening van KOM? Zijn die leningen bij KOM afgelost?
Als het vorige schip niet succesvol was waarom zou deze exploitatie van dit nieuwe schip met Hotel,met dezelfde uitbaters wel een succes zijn? Alleen vanwege de Hotel faciliteit?
Nee zijn andere mensen. Het schip van KOM is niet succesvol en zal moeten worden verkocht (tbv de investeerders). Een deel van de omzet van de KOM ondernemers zou vanuit de CCF ondernemers gekomen moeten zijn (afspraak tussen ondernemers). Daarnaast hadden beide een ligplaats in Breda. Het zou zomaar kunnen dat de KOM ondernemers de ligplaats van de CCF ondernemers hebben overgenomen toen deze naar Antwerpen vertrokken.

quote:
Als het vorige schip niet succesvol was waarom zou deze exploitatie van dit nieuwe schip met Hotel,met dezelfde uitbaters wel een succes zijn? Alleen vanwege de Hotel faciliteit?
Tja volgens mij een heel ander concept, meerdaagse reizen + extra hotelruimte bieden bij grote evenementen zoals Nijmeegse vierdaagse. Daarnaast is het een veel groter schip, dat niet te vergelijken is met het vorige schip.
FINONAFwoensdag 17 mei 2017 @ 12:17
Voorstel voor aflossingspauze ontvangen van KOM...

SPOILER
Beste investeerder,

U heeft geļnvesteerd in het project Zorgautomobiel (#1569).

Onlangs kregen wij het bijgevoegde verzoek van Fons Wagenmans (Zorgautomobiel) u het volgende te vragen. Door omstandigheden, zoals hieronder door Fons Wagenmans uitgelegd, vraagt hij u per 1 juni 2017 vier maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Graag vernemen wij van u voor 25 mei 2017 of u hiermee akkoord bent.

Wanneer de investeerders welke minimaal 51% van het investeringsbedrag vertegenwoordigen akkoord is met het voorstel zal de aanpassing worden doorgevoerd.

Zorgautomobiel heeft 2 projecten via Kapitaal Op Maat gefund. Per project zal gekeken worden of een meerderheid akkoord is.
TisIkwoensdag 17 mei 2017 @ 12:19
V.w.b. de Formidable bij Collin: volgens mij is dit het vorige schip (en lening via Collin) van deze ondernemer:
SPOILER
Deze lening is afgelopen april afgelost i.v.m. verkoop.
Voor zover ik weet zijn er nooit problemen geweest met deze lening.
marathon2000woensdag 17 mei 2017 @ 12:24
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:17 schreef FINONAF het volgende:
Voorstel voor aflossingspauze ontvangen van KOM...

SPOILER
Beste investeerder,

U heeft geļnvesteerd in het project Zorgautomobiel (#1569).

Onlangs kregen wij het bijgevoegde verzoek van Fons Wagenmans (Zorgautomobiel) u het volgende te vragen. Door omstandigheden, zoals hieronder door Fons Wagenmans uitgelegd, vraagt hij u per 1 juni 2017 vier maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Graag vernemen wij van u voor 25 mei 2017 of u hiermee akkoord bent.

Wanneer de investeerders welke minimaal 51% van het investeringsbedrag vertegenwoordigen akkoord is met het voorstel zal de aanpassing worden doorgevoerd.

Zorgautomobiel heeft 2 projecten via Kapitaal Op Maat gefund. Per project zal gekeken worden of een meerderheid akkoord is.
Ik zit niet in deze projecten, maar zou wel aan KOM vragen of aan de andere financiers (ik lees Qcredits in de pitch) ook uitstel wordt gevraagd.
Voor de rest kan je niet veel dan hopen dat de kasstromen weer op gang gaat komen.
NaRegenDeZonwoensdag 17 mei 2017 @ 12:39
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:19 schreef TisIk het volgende:
V.w.b. de Formidable bij Collin: volgens mij is dit het vorige schip (en lening via Collin) van deze ondernemer:
SPOILER
Deze lening is afgelopen april afgelost i.v.m. verkoop.
Voor zover ik weet zijn er nooit problemen geweest met deze lening.
Ok Ik probeer het plaatje scherp te krijgen:
Er is dus in september 2015 een lening afgesloten via Collin. Voor partyboot la Formidabele. Exploitatie door de familie Geerts was niet succesvol. Boot verkocht aan een paar mensen die een Hotel exploiteren die de boot nu als partyschip gaan exploiteren in Zeeland. Lening Collin is vroegtijdig afgelost.
So-Far, So-Good. Je kan altijd wat verkeerd inschatten en als je de boel weer verkoopt en je schulden aflost heb ik daar geen problemen mee.

Wat is nu de relatie met de KOM lening? Dat begrrijp ik nog niet. Is dat met dit nieuwe boten project of was dit met het oude afgeloste project?
Mynheer007woensdag 17 mei 2017 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ok Ik probeer het plaatje scherp te krijgen:
Er is dus in september 2015 een lening afgesloten via Collin. Voor partyboot la Formidabele. Exploitatie door de familie Geerts was niet succesvol. Boot verkocht aan een paar mensen die een Hotel exploiteren die de boot nu als partyschip gaan exploiteren in Zeeland. Lening Collin is vroegtijdig afgelost.
So-Far, So-Good. Je kan altijd wat verkeerd inschatten en als je de boel weer verkoopt en je schulden aflost heb ik daar geen problemen mee.

Wat is nu de relatie met de KOM lening? Dat begrrijp ik nog niet. Is dat met dit nieuwe boten project of was dit met het oude afgeloste project?
Als ik het goed begrijp zijn er drie verschillende boten:
Formidable 1: Is ooit gefinancieerd via Collin, boot is verkocht en lening is nu afgelost

Formidable 2: Het huidige project, betreft een andere en grotere boot, maar hebben er voor gekozen de naam formidable weer te gebruiken

KOM project: Een project voor een partyboot die juridisch en praktisch weinig met het formidable project te maken heeft (er was alleen sprake van een intentie om deze boot te huren door de mensen achter de formidable projecten).
Thomas88woensdag 17 mei 2017 @ 12:57
Is dit trouwens de recente verkoopadvertentie van meat&co ? :

SPOILER
Vraagprijs inventaris, vaste inrichting en goodwill bedraagt ¤ 95.000,–.
De foto's lijken me zeer actueel ( ondanks dat er 'aangeboden sinds 2015-05-13' staat )
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 13:01
Hierbij nog een filmpje van het schip in de haven van Antwerpen + interview met de ondernemer: https://atv.be/nieuws/nie(...)nuit-antwerpen-44057
NaRegenDeZonwoensdag 17 mei 2017 @ 13:09
Dus het schip is al aangekocht? Weet iemand van wanneer dit videotje is?
Wel leuk dat videotje!
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 13:09 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Dus het schip is al aangekocht? Weet iemand van wanneer dit videotje is?
Wel leuk dat videotje!
Staat ook in de pitch. Video is van 8 mei. 1 juni is opendeurdag (vlaams voor open huis) voor de liefhebbers:
quote:
Nu zal heel het schip een opknapbeurt krijgen zodat het klaar is voor de opendeurdag van 1 juni. Dan kan iedereen tussen 16 uur en 18 uur de boot bezichtigen. De exacte locatie moet nog worden meegedeeld.
TisIkwoensdag 17 mei 2017 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:47 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp zijn er drie verschillende boten:
Formidable 1: Is ooit gefinancieerd via Collin, boot is verkocht en lening is nu afgelost

Formidable 2: Het huidige project, betreft een andere en grotere boot, maar hebben er voor gekozen de naam formidable weer te gebruiken

KOM project: Een project voor een partyboot die juridisch en praktisch weinig met het formidable project te maken heeft (er was alleen sprake van een intentie om deze boot te huren door de mensen achter de formidable projecten).

Klopt volgens mij helemaal en voor zover ik weet waren er geen problemen met de eerste boot.
obligatairewoensdag 17 mei 2017 @ 13:46
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:17 schreef FINONAF het volgende:
Voorstel voor aflossingspauze ontvangen van KOM...

SPOILER
Beste investeerder,

U heeft geļnvesteerd in het project Zorgautomobiel (#1569).

Onlangs kregen wij het bijgevoegde verzoek van Fons Wagenmans (Zorgautomobiel) u het volgende te vragen. Door omstandigheden, zoals hieronder door Fons Wagenmans uitgelegd, vraagt hij u per 1 juni 2017 vier maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Graag vernemen wij van u voor 25 mei 2017 of u hiermee akkoord bent.

Wanneer de investeerders welke minimaal 51% van het investeringsbedrag vertegenwoordigen akkoord is met het voorstel zal de aanpassing worden doorgevoerd.

Zorgautomobiel heeft 2 projecten via Kapitaal Op Maat gefund. Per project zal gekeken worden of een meerderheid akkoord is.
Die geprognotiseerde winst van 117K voor dit jaar zal hij nu ook wel niet halen....... :D
Bengerwoensdag 17 mei 2017 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:17 schreef FINONAF het volgende:
Voorstel voor aflossingspauze ontvangen van KOM...

SPOILER
Beste investeerder,

U heeft geļnvesteerd in het project Zorgautomobiel (#1569).

Onlangs kregen wij het bijgevoegde verzoek van Fons Wagenmans (Zorgautomobiel) u het volgende te vragen. Door omstandigheden, zoals hieronder door Fons Wagenmans uitgelegd, vraagt hij u per 1 juni 2017 vier maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Graag vernemen wij van u voor 25 mei 2017 of u hiermee akkoord bent.

Wanneer de investeerders welke minimaal 51% van het investeringsbedrag vertegenwoordigen akkoord is met het voorstel zal de aanpassing worden doorgevoerd.

Zorgautomobiel heeft 2 projecten via Kapitaal Op Maat gefund. Per project zal gekeken worden of een meerderheid akkoord is.
Er staat nog een vergelijkbaar project open op KoM. Staat nu op 91%. Ik ben benieuwd of veel mensen zich hierna nog zullen bedenken.
Horsemenwoensdag 17 mei 2017 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 14:41 schreef Benger het volgende:

[..]

Er staat nog een vergelijkbaar project open op KoM. Staat nu op 91%. Ik ben benieuwd of veel mensen zich hierna nog zullen bedenken.
Nou, ik bedenk mij niet ;)
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 15:16
Nieuwe op SiG: https://investeren.sameni(...)aat-71-te-rotteredam


[ Bericht 54% gewijzigd door djh77 op 17-05-2017 15:21:46 ]
Mynheer007woensdag 17 mei 2017 @ 15:20
quote:
Ik pak hem denk wel even mee.
Certecowoensdag 17 mei 2017 @ 15:28
quote:
Waarom komt deze pitch mij enorm bekend voor?
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:28 schreef Certeco het volgende:

[..]

Waarom komt deze pitch mij enorm bekend voor?
Hij wordt al een tijdje aangekondigd op de website van SiG en is hier al kort besproken?
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 15:36
Hessenweg is ook wat interessanter geworden door verlaging doelbedrag (in schijf 2):
https://investeren.sameni(...)-83-62-a-te-lunteren

doelbedrag is E 88.500 geworden ipv E 100.000 (70% LTV verhuurde staat)
Certecowoensdag 17 mei 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:29 schreef djh77 het volgende:

[..]

Hij wordt al een tijdje aangekondigd op de website van SiG en is hier al kort besproken?
Ja goedemorgen |:(
Mynheer007woensdag 17 mei 2017 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:36 schreef djh77 het volgende:
Hessenweg is ook wat interessanter geworden door verlaging doelbedrag (in schijf 2):
https://investeren.sameni(...)-83-62-a-te-lunteren

doelbedrag is E 88.500 geworden ipv E 100.000 (70% LTV verhuurde staat)
Als ik die foto's zo zie dan snap ik niet wie daar voor zijn plezier wil wonen of vakantie vieren; ik iig niet. Er zal vast wel een doelgroep zijn die het aantrekkelijk vindt maar ik vraag me ten zeerste af of het ze gaat lukken om een acceptabele bezettingsgraad te realiseren.
FINONAFwoensdag 17 mei 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:24 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Ik zit niet in deze projecten, maar zou wel aan KOM vragen of aan de andere financiers (ik lees Qcredits in de pitch) ook uitstel wordt gevraagd.
Voor de rest kan je niet veel dan hopen dat de kasstromen weer op gang gaat komen.
Goed idee, ik zal KOM er naar vragen.
FINONAFwoensdag 17 mei 2017 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:57 schreef Thomas88 het volgende:
Is dit trouwens de recente verkoopadvertentie van meat&co ? :

SPOILER
Vraagprijs inventaris, vaste inrichting en goodwill bedraagt ¤ 95.000,–.
De foto's lijken me zeer actueel ( ondanks dat er 'aangeboden sinds 2015-05-13' staat )
Ja dat is Meat & Co 100%.
FINONAFwoensdag 17 mei 2017 @ 16:20
Een nieuw crowdfund platform. https://greenfundholland.nl/

De naam zeg het al: gericht op duurzaamheid.

Voor de percentages die er geboden worden hoef je het niet te doen.
NaRegenDeZonwoensdag 17 mei 2017 @ 16:27
Nieuw https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/21484 een make-up verkoper/etiketten plakker. Niets voor mij.
escortmk2woensdag 17 mei 2017 @ 16:28
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 16:14 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ja dat is Meat & Co 100%.
Deze advertentie is wel uit 2015 hoor, toen is de tent verkocht aan Stefanos:
https://adhoc-horecamakel(...)ormalig-la-cubanita/
bleyenburgwoensdag 17 mei 2017 @ 16:30
Nieuwe op FNC
wederom geen balans 2016.

dusssss......
Geen geld.
escortmk2woensdag 17 mei 2017 @ 16:31
Ik mis trouwens een betaling van
SPOILER
Achteraf misschien een project waar ik nu niet meer in zou stappen, even afwachten nu.
FINONAFwoensdag 17 mei 2017 @ 16:34
quote:
12s.gif Op woensdag 17 mei 2017 16:28 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Deze advertentie is wel uit 2015 hoor, toen is de tent verkocht aan Stefanos:
https://adhoc-horecamakel(...)ormalig-la-cubanita/
De advertentie in de link die jij noemt is inderdaad uit 2015, de link van Thomas88 is van de verkooptransactie van Stefanos. Zo ziet namelijk het pand er nu uit (kan het weten, loop er wekelijks langs)
Thomas88woensdag 17 mei 2017 @ 16:39
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 16:34 schreef FINONAF het volgende:

[..]

De advertentie in de link die jij noemt is inderdaad uit 2015, de link van Thomas88 is van de verkooptransactie van Stefanos. Zo ziet namelijk het pand er nu uit (kan het weten, loop er wekelijks langs)
Klopt ik denk dat ze advertentie van voormalig La Cubanita hebben hergebruikt voor de verkoop van Meat&Co, de foto's van de advertentie zijn in februari 2017 geplaatst. Toen is Meat&Co dus al in de verkoop gegaan.
dyna18woensdag 17 mei 2017 @ 16:51
quote:
De marktwaarde in verhuurde staat wordt naar mijn idee te hoog vastgesteld. Deze ligt slechts 4.500 onder de aankoopwaarde. Ik snap wel waarom ze het doen, want volgens de regels van SiG mag je maximaal 80% hiervan via SiG financieren, dus een hogere waarde zorgt dat je meer kan lenen (en minder eigen geld er in hoeft te steken).
Helaas lees ik nergens hoe deze marktwaarde in verhuurde staat tot stand is gekomen.

Verder geloof ik wel in de businesscase, dus ik doe mee.
djh77woensdag 17 mei 2017 @ 17:01
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 16:51 schreef dyna18 het volgende:

[..]

De marktwaarde in verhuurde staat wordt naar mijn idee te hoog vastgesteld. Deze ligt slechts 4.500 onder de aankoopwaarde. Ik snap wel waarom ze het doen, want volgens de regels van SiG mag je maximaal 80% hiervan via SiG financieren, dus een hogere waarde zorgt dat je meer kan lenen (en minder eigen geld er in hoeft te steken).
Helaas lees ik nergens hoe deze marktwaarde in verhuurde staat tot stand is gekomen.

Verder geloof ik wel in de businesscase, dus ik doe mee.
Normaal ligt er een taxatie ten grondslag. De waarde in verhuurde staat ligt er denk ik aan voor wie. Iemand die in het pand wil gaan wonen zal dit bedrag er niet voor over hebben. Een andere investeerder waarschijnlijk wel (hoeft geen huurder te vinden) en het verdienmodel is op orde.
namliamwoensdag 17 mei 2017 @ 17:12
Bijzonder ook WOZ 105k tegen 88k marktwaarde, indien dat echt het geval is lijkt mij aanvechten van de WoZ waarde niet alleen simpel maar ook een must.

Deel van de waarde van verhuurde woningen is ook de de huurpenning, indien het voor "top prijzen" verhuurt wordt zal ook de verhuurde staat prijs "top" zijn. Die prijs lijkt wel meer in verhouding te staan t.o.v. de WOZ dan de "marktwaarde".
xzazwoensdag 17 mei 2017 @ 17:20
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 16:30 schreef bleyenburg het volgende:
Nieuwe op FNC
wederom geen balans 2016.

dusssss......
Geen geld.
Heb je nog gemaild?
dyna18woensdag 17 mei 2017 @ 17:20
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 17:12 schreef namliam het volgende:
Bijzonder ook WOZ 105k tegen 88k marktwaarde, indien dat echt het geval is lijkt mij aanvechten van de WoZ waarde niet alleen simpel maar ook een must.

Deel van de waarde van verhuurde woningen is ook de de huurpenning, indien het voor "top prijzen" verhuurt wordt zal ook de verhuurde staat prijs "top" zijn. Die prijs lijkt wel meer in verhouding te staan t.o.v. de WOZ dan de "marktwaarde".
Het pand heeft 5 jaar te koop gestaan, dus die zou wel wat in prijs zijn gedaald. Wat het verschil tussen WOZ en aankoopprijs verklaart. Daarnaast is vooral de binnenkant flink verouderd en slecht onderhouden, maar daar houdt een WOZ vaak maar weinig rekening mee.

De verhuurder is in ieder geval van plan om er studenten in te zetten en die zijn niet zo moeilijk over de staat van onderhoud, dus dit zou prima kunnen werken.
obligatairewoensdag 17 mei 2017 @ 19:46
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:17 schreef FINONAF het volgende:
Voorstel voor aflossingspauze ontvangen van KOM...

SPOILER
Beste investeerder,

U heeft geļnvesteerd in het project Zorgautomobiel (#1569).

Onlangs kregen wij het bijgevoegde verzoek van Fons Wagenmans (Zorgautomobiel) u het volgende te vragen. Door omstandigheden, zoals hieronder door Fons Wagenmans uitgelegd, vraagt hij u per 1 juni 2017 vier maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Graag vernemen wij van u voor 25 mei 2017 of u hiermee akkoord bent.

Wanneer de investeerders welke minimaal 51% van het investeringsbedrag vertegenwoordigen akkoord is met het voorstel zal de aanpassing worden doorgevoerd.

Zorgautomobiel heeft 2 projecten via Kapitaal Op Maat gefund. Per project zal gekeken worden of een meerderheid akkoord is.
Het valt mij op dat de ondernemer iedereen om zich heen de schuld geeft, maar zelf het boetekleed niet aantrekt. Ik zou graag eens wat cijfers willen zien alvorens akkoord te geven. De investeerders worden wel erg voor het blok gezet met dit voorstel. Je durft op deze manier nauwelijks nee te zeggen, maar daarmee maak je het hem wel erg makkelijk.
AQuila360woensdag 17 mei 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:57 schreef Thomas88 het volgende:
Is dit trouwens de recente verkoopadvertentie van meat&co ? :

SPOILER
Vraagprijs inventaris, vaste inrichting en goodwill bedraagt ¤ 95.000,–.
De foto's lijken me zeer actueel ( ondanks dat er 'aangeboden sinds 2015-05-13' staat )
Lijkt er wel op ja.
AQuila360woensdag 17 mei 2017 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:19 schreef flexion het volgende:

[..]

Mbt volgende project
SPOILER
Luxury Suits Amsterdam
Zojuist contact gehad met GVE. Klantenservice zag dat er betalingsachterstanden waren maar kon niet gelijk duidelijk krijgen wat er aan de hand was. Dat er niet uitbetaald was aan de investeerder was slecht nieuws in ieder geval. Krijg vandaag per mail aanvullende informatie. Maar vooruitzichten zijn niet goed in ieder geval
Nog iets gehoord?

Als ik op de site kijk lijkt het allemaal nog wel gewoon te lopen.
FINONAFwoensdag 17 mei 2017 @ 20:23
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 19:46 schreef obligataire het volgende:

[..]

Het valt mij op dat de ondernemer iedereen om zich heen de schuld geeft, maar zelf het boetekleed niet aantrekt. Ik zou graag eens wat cijfers willen zien alvorens akkoord te geven. De investeerders worden wel erg voor het blok gezet met dit voorstel. Je durft op deze manier nauwelijks nee te zeggen, maar daarmee maak je het hem wel erg makkelijk.
Fons geeft aan dat er 39k aan opdrachten in de pijplijn zit, maar wat zegt dat? Hoe verhoudt zich dit t.o.v. de prognoses die zijn opgesteld? De schuld wordt inderdaad voornamelijk bij anderen gelegd. Er is dus blijkbaar nagelaten om reeds in een eerder stadium de stekker uit de samenwerking met de onbetrouwbare verkoopadviseurs en het callcenter te trekken. Ik heb aan KOM gevraagd of er ook een adempauze is voorgesteld met betrekking tot de aflossing van de lening die stichting Qredits Microfinanciering heeft verleend.
Thomas88woensdag 17 mei 2017 @ 20:40
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 20:15 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Nog iets gehoord?

Als ik op de site kijk lijkt het allemaal nog wel gewoon te lopen.
Morgen gesprek tussen GVE( directie ) en wanbetaler, vrijdag krijgen we bericht als het goed is.
flexionwoensdag 17 mei 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 20:40 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Morgen gesprek tussen GVE( directie ) en wanbetaler, vrijdag krijgen we bericht als het goed is.
Oke ben benieuwd. Ik heb nog geen bericht terug gehad dus wilde morgenochtend weer gaan bellen. Was namelijk toegezegd dat ik vandaag info per mail zou krijgen. Het geeft niet dat je de informatie nog niet compleet hebt maar doe dan geen toezeggingen.
Horsemenwoensdag 17 mei 2017 @ 21:47
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:20 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik pak hem denk wel even mee.
De eerste schijf van het nieuwe SiG project Aristotelesstraat 71
gaat snel, nog maar 1640 euro open. Ik heb hem ook mee gepakt.
Ik dacht trouwens dat SiG er bij zou gaan zetten dat de aflossing van de tweede schijf gebaseerd is op een aflossing in 30 jaar. Helaas staat het er weer niet bij wat voor sommige investeerders erg onduidelijk is.

Ik dacht ook dat ze dit er bij project Dorpsweg 178 C er bij hadden gezet maar ik kan er nu niets meer van vinden, of kijk ik nou niet goed?
fok321woensdag 17 mei 2017 @ 21:53
quote:
14s.gif Op woensdag 17 mei 2017 21:47 schreef Horsemen het volgende:

[..]

De eerste schijf van het nieuwe SiG project Aristotelesstraat 71
gaat snel, nog maar 1640 euro open. Ik heb hem ook mee gepakt.
Ik dacht trouwens dat SiG er bij zou gaan zetten dat de aflossing van de tweede schijf gebaseerd is op een aflossing in 30 jaar. Helaas staat het er weer niet bij wat voor sommige investeerders erg onduidelijk is.

Ik dacht ook dat ze dit er bij project Dorpsweg 178 C er bij hadden gezet maar ik kan er nu niets meer van vinden, of kijk ik nou niet goed?
Als je de investeringsknop klikt dan krijg je het wel te zien hoor:
quote:
Aristotelesstraat 71 te Rotterdam
Investeer hier in schijf 2: 5,3%
Schijf 2 – een annuitaire hypothecaire lening van ¤ 20.860,00 gedekt door de vestiging van een tweede hypotheek. Schijf 2 beloopt het deel van 55% tot 80% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar. De rente is 5,30% over de rentevast periode van 60 maanden. U ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De annuitaire aflossing is berekend alsof de lening 30 jaar zou lopen
quote:
Dorpsweg 178 C te Rotterdam
Investeer hier in schijf 2: 5,3%
Schijf 2 – een annuitaire hypothecaire lening van ¤ 18.750,00 gedekt door de vestiging van een tweede hypotheek. Schijf 2 beloopt het deel van 55% tot 80% van de waarde van het te financieren pand in verhuurde staat. De lening heeft een looptijd van 5 jaar. De rente is 5,30% over de rentevast periode van 60 maanden. U ontvangt tijdens de hele rentevast periode een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De annuitaire aflossing is berekend alsof de lening 30 jaar zou lopen.
Horsemenwoensdag 17 mei 2017 @ 21:59
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 21:53 schreef fok321 het volgende:

[..]

Als je de investeringsknop klikt dan krijg je het wel te zien hoor:

[..]

[..]

Ja oké inderdaad. Daar druk ik niet op omdat ik de eerst schijf heb gedaan.

Blijft toch over dat naar mijn mening het in de pitch en/of de financiėle analyse zou moeten staan. Nieuwe investeerders worden nu nog steeds op het verkeerde been gezet terwijl dit niet nodig is.

En schijf 1 is nu vol, nou ja op 140 euro na maar die kan je niet investeren.
dyna18donderdag 18 mei 2017 @ 00:10
Blijkbaar hadden heel veel investeerders niet goed door dat de aflossing over 30 jaar berekend werd ipv 5 jaar.
Sinds we daar op FOK afgelopen week een discussie over hadden en dit verduidelijkt is, loopt de 2e schijf ineens voor geen meter meer.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het dus ook verkeerd had. Ik zit nu bij een aantal vorige projecten in de 2e schijf, maar zou dat met de kennis van nu niet gedaan hebben.

Vraag is dus of de 2e schijf nu wel een goede risico / beloning verhouding heeft. Aan de crowd te zien niet.

Wanneer de 2e schijf aflost over 5 jaar, wordt er veel meer afgelost, wat het risico verlaagd gedurende de looptijd. Nu met een berekening over 30 jaar, wordt er maar zo minimaal afgelost dat het risico vrijwel gelijk blijft.
dyna18donderdag 18 mei 2017 @ 00:15
quote:
14s.gif Op woensdag 17 mei 2017 21:59 schreef Horsemen het volgende:

[..]

En schijf 1 is nu vol, nou ja op 140 euro na maar die kan je niet investeren.
https://investeren.sameni(...)g-178-c-te-rotterdam
mist trouwens nog 75 euro.
Hoe gaat deze nou vol komen?
obligatairedonderdag 18 mei 2017 @ 01:22
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 00:10 schreef dyna18 het volgende:
Vraag is dus of de 2e schijf nu wel een goede risico / beloning verhouding heeft. Aan de crowd te zien niet.

Wanneer de 2e schijf aflost over 5 jaar, wordt er veel meer afgelost, wat het risico verlaagd gedurende de looptijd. Nu met een berekening over 30 jaar, wordt er maar zo minimaal afgelost dat het risico vrijwel gelijk blijft.
Daar staat tegenover een half procent rente extra.

De aflossing is ongeveer 20% van de 2e schijf dus dat tikt op het totaal inderdaad niet echt aan.
djh77donderdag 18 mei 2017 @ 05:18
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 00:10 schreef dyna18 het volgende:
Blijkbaar hadden heel veel investeerders niet goed door dat de aflossing over 30 jaar berekend werd ipv 5 jaar.

Wanneer de 2e schijf aflost over 5 jaar, wordt er veel meer afgelost, wat het risico verlaagd gedurende de looptijd. Nu met een berekening over 30 jaar, wordt er maar zo minimaal afgelost dat het risico vrijwel gelijk blijft.
Aflossing in 5 jaar past niet in het verdienmodel van de verhuurder. Ze zouden dan de 1e 5 jaar verlies maken. Zowel bij SiG als BaD wordt er afgelost, maar een heel klein deel. Zo is het verdienmodel op orde.
Horsemendonderdag 18 mei 2017 @ 07:19
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 05:18 schreef djh77 het volgende:

[..]

Aflossing in 5 jaar past niet in het verdienmodel van de verhuurder. Ze zouden dan de 1e 5 jaar verlies maken. Zowel bij SiG als BaD wordt er afgelost, maar een heel klein deel. Zo is het verdienmodel op orde.
Mee eens, dat gaat niet anders in deze constructie.

Keerzijde is dat het project nu voorlopig niet vol komt dus dat schiet ook niet op. Ik denk dat ze de rente verhouding nog iets moeten aanpassen naar bijvoorbeeld 4,7% / 5,6%. De totale rente kosten voor geldnemer blijven dan nagenoeg gelijk. Nog verder zakken met de schijf 1 rente gaat denk ik ook niet want dan zal schijf 1 ook niet meer vollopen aangezien je ook nog de fee moet betalen.
Mynheer007donderdag 18 mei 2017 @ 09:09
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 00:10 schreef dyna18 het volgende:
Blijkbaar hadden heel veel investeerders niet goed door dat de aflossing over 30 jaar berekend werd ipv 5 jaar.
Sinds we daar op FOK afgelopen week een discussie over hadden en dit verduidelijkt is, loopt de 2e schijf ineens voor geen meter meer.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het dus ook verkeerd had. Ik zit nu bij een aantal vorige projecten in de 2e schijf, maar zou dat met de kennis van nu niet gedaan hebben.

Vraag is dus of de 2e schijf nu wel een goede risico / beloning verhouding heeft. Aan de crowd te zien niet.

Wanneer de 2e schijf aflost over 5 jaar, wordt er veel meer afgelost, wat het risico verlaagd gedurende de looptijd. Nu met een berekening over 30 jaar, wordt er maar zo minimaal afgelost dat het risico vrijwel gelijk blijft.
Ik vraag me eigenlijk ook af hoe het proces verloopt in geval van default. De funders van schijf 1 hebben het 1e hypotheekrecht ter waarde van 55%. Mogen zij dan het huis per opbod laten verkopen tegen elk bod? Of moeten ze er het maximale uit laten halen zodat er ook wat overblijft voor de mensen met het 2e hypotheekrecht? Of moet dit via de curator?
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 09:09
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 07:19 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mee eens, dat gaat niet anders in deze constructie.

Keerzijde is dat het project nu voorlopig niet vol komt dus dat schiet ook niet op. Ik denk dat ze de rente verhouding nog iets moeten aanpassen naar bijvoorbeeld 4,7% / 5,6%. De totale rente kosten voor geldnemer blijven dan nagenoeg gelijk. Nog verder zakken met de schijf 1 rente gaat denk ik ook niet want dan zal schijf 1 ook niet meer vollopen aangezien je ook nog de fee moet betalen.
Er zijn nog wel wat meer knoppen waar men aan kan draaien. Ik zou zelf van die 4.8% rente in schijf 1 afblijven dat heb je nodig en die schijf is succesvol.

Je zou om schijf 2 aantrekkelijker te maken kunnen spelen met de annuļteit niet over 30 jaar maar over bijvoorbeeld 15 jaar te berekenen. Dan heeft de investeerder na 5 jaar zo'n 50 % van zijn inleg terug wat het risico beperkt.

Waar je ook aan kan denken is de rente in schijf 2 gewoon domweg met 1 a 2% te verhogen. Per 1% kost dat de lener ongeveer 12.50 euro in de maand extra bij dit soort kleine leningbedragen in schijf 2.
Bij Box 3 belegging gaat die x maal 12.50 rechtstreeks van het netto rendement maar bij een zakelijke belegging betaalt de belasting mee en gaat het van het bruto rendement af. kortom als de leningnemer echt wil dat het project volloopt zal hij in actie moeten komen door de rente in schijf 2 gewoon met 1 of 2 % te verhogen. En met het geval van de planten boer op GVE in het achterhoofd zou ik gewoon 2%verhogen om schijf 2 uit het slop te trekken.

Dat laatste lijkt mij dus de beste oplossing en kost de lener naar verhouding niet eens zoveel. Na een jaar reguliere huurverhoging heeft hij het al terug.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 18-05-2017 09:26:17 ]
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 09:18
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:09 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vraag me eigenlijk ook af hoe het proces verloopt in geval van default. De funders van schijf 1 hebben het 1e hypotheekrecht ter waarde van 55%. Mogen zij dan het huis per opbod laten verkopen tegen elk bod? Of moeten ze er het maximale uit laten halen zodat er ook wat overblijft voor de mensen met het 2e hypotheekrecht? Of moet dit via de curator?
In principe kan de 2e hypotheekhouder de levering blokkeren met haar 2e hypotheekrecht. In een kort geding kan deze 2e hypotheekinschrijving dan worden geschrapt door de rechter, met name als er aangetoond kan worden dat de executieverkoop redelijk is.

Tijdens de crisis zijn er aardig wat gevalletjes als deze voor de rechter geweest. De rechter veegde dan het 2e hypotheekrecht van tafel, omdat er simpelweg niet meer te halen was door de gedaalde vastgoedwaardes.
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 09:21
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:18 schreef Certeco het volgende:

[..]

In principe kan de 2e hypotheekhouder de levering blokkeren met haar 2e hypotheekrecht. In een kort geding kan deze 2e hypotheekinschrijving dan worden geschrapt door de rechter, met name als er aangetoond kan worden dat de executieverkoop redelijk is.

Tijdens de crisis zijn er aardig wat gevalletjes als deze voor de rechter geweest. De rechter veegde dan het 2e hypotheekrecht van tafel, omdat er simpelweg niet meer te halen was door de gedaalde vastgoedwaardes.
Hier ligt het anders. Het hypotheekrecht (1ste en 2de in een als eerste recht) ligt bij de stichting. De stichting verdeelt de opbrengst dus tussen de 1ste en de 2e hypotheekhouder. De stichting bepaald of er geėxecuteerd wordt.
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 09:30
Een late FNC van gisteravond. https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22506 detacheerder van Ex Minitairen waarvan volgens mij de personeelskosten in 2016 niet kloppen. Ik ga er niet eens meer over mailen. Niets voor mij.
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 09:32
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:21 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hier ligt het anders. Het hypotheekrecht (1ste en 2de in een als eerste recht) ligt bij de stichting. De stichting verdeelt de opbrengst dus tussen de 1ste en de 2e hypotheekhouder. De stichting bepaald of er geėxecuteerd wordt.
Als 1e en 2e hypotheekhouder dezelfde entiteit zijn zal er inderdaad geen kort geding aangespannen hoeven te worden en houdt de Stichting er rekening mee dat beide groepen investeerders aan de beurt moeten komen. In andere gevallen kun je als 2e hypotheekhouder dikke pech hebben.
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 09:41
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:32 schreef Certeco het volgende:

[..]

Als 1e en 2e hypotheekhouder dezelfde entiteit zijn zal er inderdaad geen kort geding aangespannen hoeven te worden en houdt de Stichting er rekening mee dat beide groepen investeerders aan de beurt moeten komen. In andere gevallen kun je als 2e hypotheekhouder dikke pech hebben.
In dit geval bij SIG natuurlijk ook. Uiteindelijk moet er na 5 jaar geld over de brug komen om de leningen af te lossen. Is het onroerend goed niet te herfinancieren dan moet er verkocht worden. Links om of rechts om kan je bij een executie veiling uitkomen met een laag resultaat waarbij de 2 de hypotheekhouder met lege handen staat.
Het lijkt me daarom verstandig dat de leningnemer na 4 jaar al vast eens gaat proberen de boel te herfinancieren. Onder druk verkopen is altijd slecht en haal je minder op dan de leensom dan ben je hoofdelijk aansprakelijk voor het restant.
dyna18donderdag 18 mei 2017 @ 09:52
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 01:22 schreef obligataire het volgende:

[..]

Daar staat tegenover een half procent rente extra.

De aflossing is ongeveer 20% van de 2e schijf dus dat tikt op het totaal inderdaad niet echt aan.
Hoe kom je op 20% uit?

Als ik een annuiteit bereken met 30 jaar looptijd, dan is na 5 jaar 7,94% afgelost. Zeg maar 8%.
OpDieFietsdonderdag 18 mei 2017 @ 09:57
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:30 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Een late FNC van gisteravond. https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22506 detacheerder van Ex Minitairen waarvan volgens mij de personeelskosten in 2016 niet kloppen. Ik ga er niet eens meer over mailen. Niets voor mij.
In de omschrijving wordt wel iets gezegd over die personeelskosten, maar hoe het precies zit is mij ook nog niet duidelijk.
Toch schrijf ik hem nog niet helemaal af. Bedrijf lijkt goed op stoom te komen, en leningbedrag en looptijd zijn te overzien. Ik zie trouwens op hun website dat ze gisteren zijn verhuisd naar een nieuw kantoor.
xzazdonderdag 18 mei 2017 @ 10:11
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:30 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Een late FNC van gisteravond. https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22506 detacheerder van Ex Minitairen waarvan volgens mij de personeelskosten in 2016 niet kloppen. Ik ga er niet eens meer over mailen. Niets voor mij.
Goedkoop personeel inderdaad; lijkt me sterk.
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 10:18
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:41 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

In dit geval bij SIG natuurlijk ook. Uiteindelijk moet er na 5 jaar geld over de brug komen om de leningen af te lossen. Is het onroerend goed niet te herfinancieren dan moet er verkocht worden. Links om of rechts om kan je bij een executie veiling uitkomen met een laag resultaat waarbij de 2 de hypotheekhouder met lege handen staat.
Het lijkt me daarom verstandig dat de leningnemer na 4 jaar al vast eens gaat proberen de boel te herfinancieren. Onder druk verkopen is altijd slecht en haal je minder op dan de leensom dan ben je hoofdelijk aansprakelijk voor het restant.
Absoluut. Het voordeel bij SiG is dat de hypotheekhouders dezelfde persoon zijn en daarom opkomt van de belangen van beide groepen. Ze zal niet achteloos een laag bod accepteren wat alleen de 1e hypotheek dekt als er meer uit te halen valt, omdat ze ook de investeerders van het andere leningdeel vertegenwoordigt. Dat maakt deze 2e hypotheek net iets veiliger dan in gevallen waar de hypotheekhouders andere belangen hebben.

Desalniettemin speel ik op safe en investeer ik in schijf 1. Als je toch voor hypothecaire zekerheid gaat laat ik dat half procent rente graag liggen, zeker bij de bouwvallen die op SiG soms worden aangeboden.
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 10:18
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:57 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

In de omschrijving wordt wel iets gezegd over die personeelskosten, maar hoe het precies zit is mij ook nog niet duidelijk.
Toch schrijf ik hem nog niet helemaal af. Bedrijf lijkt goed op stoom te komen, en leningbedrag en looptijd zijn te overzien. Ik zie trouwens op hun website dat ze gisteren zijn verhuisd naar een nieuw kantoor.
Als je personeelskosten als andere kosten boekt, wat misschien kan bij een detacheerder, dan lijkt het mij als ik 2015 en 2016 vergelijk dat de kosten van 205 K in 2016 aan de "krappe" kant zijn bij een ruime verdubbeling van de omzet en dit bedrijfsresultaat. Ik denk dat ik ergens zo'n ruime 500K aan (personeels) kosten mis. Ik heb nu zo'n idee dat men op deze wijze van rapporteren in 2016 van twee walletjes eet. In de omzet zaken wel meeneemt waar men in de kosten zaken weglaat.

SPOILER
Omzet ¤ 1.306.835 ¤ 597.157 ¤ 182.695
Brutomarge ¤ 322.025 ¤ 539.911 ¤ 94.426
Personeelskosten ¤ 38.872 ¤ 441.744 ¤ 46.122
Overige kosten ¤ 205.426 ¤ 89.070 ¤ 25.738
Bedrijfsresultaat ¤ 77.727 ¤ 9.097 ¤ 22.566
Financieel resultaat ¤ 1.913- ¤ 1.433- ¤ 144-
Winst ¤ 75.814 ¤ 7.664 ¤ 22.422


[ Bericht 7% gewijzigd door NaRegenDeZon op 18-05-2017 10:25:37 ]
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 10:25
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:11 schreef xzaz het volgende:

[..]

Goedkoop personeel inderdaad; lijkt me sterk.
De personeelskosten zitten nu in het verschil tussen de omzet en brutomarge. Logisch als detacheren je core business is. De cijfers lijken mij juist erg goed in verhouding tot de vorige jaren. Omzet verdubbelt, personeelskosten dus ook naar ca. 1 mio en dat is ook het verschil tussen de omzet en brutomarge.

Als ik niet aan mijn investeringsplafond voor deze maand zat deed ik mee.
OpDieFietsdonderdag 18 mei 2017 @ 10:30
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:25 schreef Certeco het volgende:

[..]

De personeelskosten zitten nu in het verschil tussen de omzet en brutomarge. Logisch als detacheren je core business is. De cijfers lijken mij juist erg goed in verhouding tot de vorige jaren. Omzet verdubbelt, personeelskosten dus ook naar ca. 1 mio en dat is ook het verschil tussen de omzet en brutomarge.

Als ik niet aan mijn investeringsplafond voor deze maand zat deed ik mee.
Ja, dit klinkt plausibel.
Ik neig er ook naar om mee te doen.
flexiondonderdag 18 mei 2017 @ 10:37
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 20:40 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Morgen gesprek tussen GVE( directie ) en wanbetaler, vrijdag krijgen we bericht als het goed is.
Vandaag weer telefonisch contact gehad met GVE over dit project. Ze waren vergeten terug te bellen. Is gister idd een mail uitgegaan naar degene die contact hadden gezocht. De wanbetaler komt vannochtend op kantoor en idd vrijdag de mail met uitkomst gesprek enz...

SPOILER
Geachte investeerder,

Hartelijk dank voor uw bericht met het verzoek om toelichting op de ontbrekende betaling van project 6789 | Luxury Suites Amsterdam. Wij hebben hebben helaas geen betaling ontvangen van de geldnemer en hebben derhalve de uitbetaling van mei niet kunnen doorzetten aan de investeerders. Morgen staat een afspraak gepland tussen de geldnemer en de directie van Geldvoorelkaar.nl. De directie zal u uiterlijk vrijdag informeren over de situatie. Ik vertrouw erop u hiermee voor nu voldoende geļnformeerd te hebben.
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 11:19
Het contact center op Collin staat op 92%. Die gaat het dus wel redden.
Kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een bevriende partij vanochtend om 6 uur opgestaan is om de boel over de streep te trekken door ruim 10 % van het gevraagde bedrag bij te storten.

SPOILER
investeerder-19596 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 10:55
investeerder-5294 heeft ¤ 1.000 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 8:17
investeerder-2229 heeft ¤ 1.500 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 7:34
investeerder-1723 heeft ¤ 32.000 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 6:18
investeerder-31202 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
17-05-2017 om 20:06
xzazdonderdag 18 mei 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:25 schreef Certeco het volgende:

[..]

De personeelskosten zitten nu in het verschil tussen de omzet en brutomarge. Logisch als detacheren je core business is. De cijfers lijken mij juist erg goed in verhouding tot de vorige jaren. Omzet verdubbelt, personeelskosten dus ook naar ca. 1 mio en dat is ook het verschil tussen de omzet en brutomarge.

Als ik niet aan mijn investeringsplafond voor deze maand zat deed ik mee.
Ah vandaar; is dit geen vreemde notering dan? Bij detacheren is het zo dat het 't personeel is van 't bedrijf, vandaar ook het aantal werknemers. Dan moet dat ook genoteerd worden bij personeelskosten lijkt mij?
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 11:22 schreef xzaz het volgende:
Ah vandaar; is dit geen vreemde notering dan? Bij detacheren is het zo dat het 't personeel is van 't bedrijf, vandaar ook het aantal werknemers. Dan moet dat ook genoteerd worden bij personeelskosten lijkt mij?
Kwestie van interpretatie. Het is de directe kostprijs van je omzet, dus ik vind dat het thuishoort in de bruto marge.

Als je hout inkoopt en weer doorverkoopt zit het ook in de brutomarge. Waarom is dat anders als je handelt in manuren?
xzazdonderdag 18 mei 2017 @ 12:03
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 11:58 schreef Certeco het volgende:

[..]

Kwestie van interpretatie. Het is de directe kostprijs van je omzet, dus ik vind dat het thuishoort in de bruto marge.

Als je hout inkoopt en weer doorverkoopt zit het ook in de brutomarge. Waarom is dat anders als je handelt in manuren?
Omdat het personeel is en er een kopje 'personeelskosten' is. Als er een kopje 'houtkosten' is verwacht ik dat daar de kosten van je hout staat.

Maar goed, ben een leek dus je hebt hoogstwaarschijnlijk gelijk :P
Aalsmeer15donderdag 18 mei 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:09 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Er zijn nog wel wat meer knoppen waar men aan kan draaien. Ik zou zelf van die 4.8% rente in schijf 1 afblijven dat heb je nodig en die schijf is succesvol.

Je zou om schijf 2 aantrekkelijker te maken kunnen spelen met de annuļteit niet over 30 jaar maar over bijvoorbeeld 15 jaar te berekenen. Dan heeft de investeerder na 5 jaar zo'n 50 % van zijn inleg terug wat het risico beperkt.

Waar je ook aan kan denken is de rente in schijf 2 gewoon domweg met 1 a 2% te verhogen. Per 1% kost dat de lener ongeveer 12.50 euro in de maand extra bij dit soort kleine leningbedragen in schijf 2.
Bij Box 3 belegging gaat die x maal 12.50 rechtstreeks van het netto rendement maar bij een zakelijke belegging betaalt de belasting mee en gaat het van het bruto rendement af. kortom als de leningnemer echt wil dat het project volloopt zal hij in actie moeten komen door de rente in schijf 2 gewoon met 1 of 2 % te verhogen. En met het geval van de planten boer op GVE in het achterhoofd zou ik gewoon 2%verhogen om schijf 2 uit het slop te trekken.

Dat laatste lijkt mij dus de beste oplossing en kost de lener naar verhouding niet eens zoveel. Na een jaar reguliere huurverhoging heeft hij het al terug.
Laat ik vooropstellen dat ik niet tegen een renteverhoging ben.
Feit is echter dat bij SIG die 2e schijf steeds wel vol komt al duurt het wat langer.
Vroeger moest je meteen betalen, toen wachtte iedereen tot het laatste moment om te investeren.
Nu is schijf 1 al in een dag vol,
ook bij project dorpsweg liep schijf 1 sneller vol, schijf 2 duurde wat langer maar nu is schijf 2 ook vol na paar weken.
Ze moeten het wel wat duidelijker aangeven dat aflossing in 30 jaar plaatsvind.
Horsemendonderdag 18 mei 2017 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:03 schreef xzaz het volgende:

[..]

Omdat het personeel is en er een kopje 'personeelskosten' is. Als er een kopje 'houtkosten' is verwacht ik dat daar de kosten van je hout staat.

Maar goed, ben een leek dus je hebt hoogstwaarschijnlijk gelijk :P
Onder personeelskosten zou "eigen" personeel moeten staan. Echter dit zijn ingekochte en verkochte manuren.
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 12:11
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:03 schreef xzaz het volgende:

[..]

Omdat het personeel is en er een kopje 'personeelskosten' is. Als er een kopje 'houtkosten' is verwacht ik dat daar de kosten van je hout staat.

Maar goed, ben een leek dus je hebt hoogstwaarschijnlijk gelijk :P
Gezond verstand is niks mis mee ^O^
Hier is het onderscheid dat bij personeelskosten het daadwerkelijke personeel van de B.V. staat, dus de recruiters en de salarismedewerkers en de miep van de receptie.

Onder de inkoopwaarde van de omzet staat al het personeel wat wel in dienst is bij de B.V., maar ook meteen weer wordt doorbelast aan de klant. Zo kun je uit de V&W-rekening halen wat je directe omzet is en de directe kosten daarvan,en dus je brutomarge. Uit de rest van de V&W rekening haal je de indirecte kosten die je nodig hebt om je organisatie te runnen.
AQuila360donderdag 18 mei 2017 @ 12:40
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 10:37 schreef flexion het volgende:

[..]

Vandaag weer telefonisch contact gehad met GVE over dit project. Ze waren vergeten terug te bellen. Is gister idd een mail uitgegaan naar degene die contact hadden gezocht. De wanbetaler komt vannochtend op kantoor en idd vrijdag de mail met uitkomst gesprek enz...

SPOILER
Geachte investeerder,

Hartelijk dank voor uw bericht met het verzoek om toelichting op de ontbrekende betaling van project 6789 | Luxury Suites Amsterdam. Wij hebben hebben helaas geen betaling ontvangen van de geldnemer en hebben derhalve de uitbetaling van mei niet kunnen doorzetten aan de investeerders. Morgen staat een afspraak gepland tussen de geldnemer en de directie van Geldvoorelkaar.nl. De directie zal u uiterlijk vrijdag informeren over de situatie. Ik vertrouw erop u hiermee voor nu voldoende geļnformeerd te hebben.
Gek verhaal ook weer eigenlijk, maar even afwachten dan.
djh77donderdag 18 mei 2017 @ 12:46
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:52 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Hoe kom je op 20% uit?

Als ik een annuiteit bereken met 30 jaar looptijd, dan is na 5 jaar 7,94% afgelost. Zeg maar 8%.
Ik ook ongeveer:
uden3aw7jgpyj.png

E 1.624 / E 20.860 = 7,78%
xzazdonderdag 18 mei 2017 @ 12:50
quote:
14s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:10 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Onder personeelskosten zou "eigen" personeel moeten staan. Echter dit zijn ingekochte en verkochte manuren.
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:11 schreef Certeco het volgende:

[..]

Gezond verstand is niks mis mee ^O^
Hier is het onderscheid dat bij personeelskosten het daadwerkelijke personeel van de B.V. staat, dus de recruiters en de salarismedewerkers en de miep van de receptie.

Onder de inkoopwaarde van de omzet staat al het personeel wat wel in dienst is bij de B.V., maar ook meteen weer wordt doorbelast aan de klant. Zo kun je uit de V&W-rekening halen wat je directe omzet is en de directe kosten daarvan,en dus je brutomarge. Uit de rest van de V&W rekening haal je de indirecte kosten die je nodig hebt om je organisatie te runnen.
Ah dat is eigenlijk wel logisch. Bedankt.
obligatairedonderdag 18 mei 2017 @ 13:03
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:52 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Hoe kom je op 20% uit?

Als ik een annuiteit bereken met 30 jaar looptijd, dan is na 5 jaar 7,94% afgelost. Zeg maar 8%.
Ik denk dat jij gelijk hebt. In het begin bestaat de annuiteit bijna geheel uit rente. Ik rekende meer naar evenredigheid 😊
dyna18donderdag 18 mei 2017 @ 13:36
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 13:03 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik denk dat jij gelijk hebt. In het begin bestaat de annuiteit bijna geheel uit rente. Ik rekende meer naar evenredigheid 😊
Ik had liever geen gelijk gehad.
Het vervelende is dat 8% aflossing over de hele looptijd gewoonweg best weinig is. Dat maakt dus geen onderscheid tussen schijf 1 en 2.
Het enige verschil wat overblijft is dat schijf 2 een 2e hypotheek heeft, voor 0,5% meer rente. Vraag is of dat genoeg is.

Zelf probeer ik na te denken over wat het worst-case scenario is voor als het halverwege de rit misgaat. Na 2,5 jaar is er nog maar heel weinig afgelost en ben je dus ook gewoon (bijna) al je inleg kwijt.

Wanneer je EN aflossing EN meer rente had, dan was schijf 2 een stuk aantrekkelijker (want door aflossing daalt het risico).
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 13:48
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:30 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Een late FNC van gisteravond. https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22506 detacheerder van Ex Minitairen waarvan volgens mij de personeelskosten in 2016 niet kloppen. Ik ga er niet eens meer over mailen. Niets voor mij.
Goede kredietscore voor dit bedrijf:

SPOILER
Stratego Projectondersteuning B.V.
Credit report generated on 18-5-2017
Score42 - kredietwaardig
Maar ook:

SPOILER
STRATEGO Personeelsondersteuning B.V.
Credit report generated on 18-5-2017
Score21 - hoog risico - alleen krediet verlenen naar uw eigen goeddunken
Negatieve nettowaarde en werkkapitaal
Zusterbedrijf doet het iets minder, maar de holding laat goede cijfers zien. Ik ga deze toch meepakken.
NaRegenDeZondonderdag 18 mei 2017 @ 14:12
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 13:36 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Ik had liever geen gelijk gehad.
Het vervelende is dat 8% aflossing over de hele looptijd gewoonweg best weinig is. Dat maakt dus geen onderscheid tussen schijf 1 en 2.
Het enige verschil wat overblijft is dat schijf 2 een 2e hypotheek heeft, voor 0,5% meer rente. Vraag is of dat genoeg is.

Zelf probeer ik na te denken over wat het worst-case scenario is voor als het halverwege de rit misgaat. Na 2,5 jaar is er nog maar heel weinig afgelost en ben je dus ook gewoon (bijna) al je inleg kwijt.

Wanneer je EN aflossing EN meer rente had, dan was schijf 2 een stuk aantrekkelijker (want door aflossing daalt het risico).
Dat zie je goed die EN , EN. Alleen kunnen de leners vermoedelijk de eerste EN in de meeste gevallen niet opbrengen. De tweede EN is denk ik wel op te hoesten en die zou SIG ook moeten bespreken met de leningnemers wil men naar de toekomst dit annuitaire deel met 2de hypotheekrecht en eerlijke info over de 30 jaar nog kunnen verkopen.

Overigens de kans dat het mis gaat na 2.5 jaar is denk ik klein met dit soort projecten.
Het probleem ligt er na 5 jaar.als er onverhoopt,door een rente omslag en een daarmee gepaard gaande moeilijke/onmogelijke herfinanciering, een verkoop moet gaan plaats vinden in een (snel) dalende onroerend goed markt.
Op dat moment zit schijf 1 nog wel goed maar schijf 2 valt dan terug op HA want uit een gedwongen verkoop hebben de investeerders van schijf 2 dan niets meer te verwachten.
obligatairedonderdag 18 mei 2017 @ 14:26
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 11:19 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Het contact center op Collin staat op 92%. Die gaat het dus wel redden.
Kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een bevriende partij vanochtend om 6 uur opgestaan is om de boel over de streep te trekken door ruim 10 % van het gevraagde bedrag bij te storten.

SPOILER
investeerder-19596 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 10:55
investeerder-5294 heeft ¤ 1.000 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 8:17
investeerder-2229 heeft ¤ 1.500 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 7:34
investeerder-1723 heeft ¤ 32.000 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 6:18
investeerder-31202 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
17-05-2017 om 20:06
Dat is nu precies waar ik op doelde bij dat zonnebankenproject.......dit heeft niets meer te maken met de 'wisdom of the crowd' maar met op slinkse manier een project voltrekken zodat de fee niet verloren gaat.

Ik hoop altijd maar dat het wantrouwen van mijn collega's, mij van verkeerde investeringen weerhoudt, maar op deze manier werkt dat niet natuurlijk :6
djh77donderdag 18 mei 2017 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 14:26 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is nu precies waar ik op doelde bij dat zonnebankenproject.......dit heeft niets meer te maken met de 'wisdom of the crowd' maar met op slinkse manier een project voltrekken zodat de fee niet verloren gaat.

Ik hoop altijd maar dat het wantrouwen van mijn collega's, mij van verkeerde investeringen weerhoudt, maar op deze manier werkt dat niet natuurlijk :6
Gisteren ook al 27k. Totaal bijna 60k even in het project gestort

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 18-05-2017 14:58:09 ]
obligatairedonderdag 18 mei 2017 @ 14:52
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 14:38 schreef djh77 het volgende:

[..]

Gisteren ook op 27k. Totaal bijna 60k even in het project gestort
En dan is de volgende vraag: op dezelfde voorwaarden als de rest van de investeerders?
Mynheer007donderdag 18 mei 2017 @ 15:49
Het nieuwe bootproject van collin kan iig niet rekenen op een grote belangstelling vanuit dit forum; tot nu toe is er slechts 2,5k geinvesteerd.

Ik twijfel zelf nog...maar die boot zal allicht wel wat op leveren bij gedwongen verkoop en er wordt ook 400k eigen geld ingestopt wat ik een goed teken vind.

Misschien pak ik hem wel even mee.
Horsemendonderdag 18 mei 2017 @ 16:02
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 15:49 schreef Mynheer007 het volgende:
Het nieuwe bootproject van collin kan iig niet rekenen op een grote belangstelling vanuit dit forum; tot nu toe is er slechts 2,5k geinvesteerd.

Ik twijfel zelf nog...maar die boot zal allicht wel wat op leveren bij gedwongen verkoop en er wordt ook 400k eigen geld ingestopt wat ik een goed teken vind.

Misschien pak ik hem wel even mee.
Nee, had ook wel wat positievere reacties en inschrijvingen verwacht. Mij zelf lijkt het ook geen verkeerd project.
escortmk2donderdag 18 mei 2017 @ 16:33
Ik moest die boot even opzoeken, had er min of meer overheen gelezen, maar deze dus:
SPOILER
Eigen inbreng is slechts 50k, maar die achtergestelde lening van 4 ton lijkt het risico wel te beperken. Ook als het allemaal wat minder loopt dan ze nu misschien hopen, dan zullen ze waarschijnlijk eerder nog wat eigen geld inbrengen dan de boel laten klappen.

Lijkt niet verkeerd, maar de incentive ga ik niet halen.
queposdonderdag 18 mei 2017 @ 17:00
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 16:02 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Nee, had ook wel wat positievere reacties en inschrijvingen verwacht. Mij zelf lijkt het ook geen verkeerd project.
Ik had ook wel verwacht dat er wat meer investeringen waren gedaan. Het lijkt mij ook wel een aardig project, alleen door de weinige investeringen hier op het platform weerhoudt het mij nog om er in te investeren.
Appeltje58donderdag 18 mei 2017 @ 17:08
Er zit wel een flinke tegenstrijdigheid in de pitch collin bij boot
SPOILER
bij Financieringsbehoefte toelichting staat; * Deze achtergestelde lening wordt verstrekt door XXXXXXXX. met een rente van 9% en er wordt pas afgelost na volledige aflossing van de lening via Collin Crowdfund ....

Bij zekerheden en voorwaarden staat; De lening van ¤ 400.000,- van XXXXXXXX wordt achtergesteld ten opzichte van de investeerders van Collin. Op de achtergestelde lening mag pas rente en aflossing worden betaald indien het netto cashflow overschot (genormaliseerde cashflow (na verrekening bijzondere baten en lasten) -/- aflossing Collin Crowdfund) van XXXXXXXXXXX. dat toelaat.

Wat is het ??? Toch een belangrijk punt.
Horsemendonderdag 18 mei 2017 @ 17:34
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 17:08 schreef Appeltje58 het volgende:
Er zit wel een flinke tegenstrijdigheid in de pitch collin bij boot
SPOILER
bij Financieringsbehoefte toelichting staat; * Deze achtergestelde lening wordt verstrekt door XXXXXXXX. met een rente van 9% en er wordt pas afgelost na volledige aflossing van de lening via Collin Crowdfund ....

Bij zekerheden en voorwaarden staat; De lening van ¤ 400.000,- van XXXXXXXX wordt achtergesteld ten opzichte van de investeerders van Collin. Op de achtergestelde lening mag pas rente en aflossing worden betaald indien het netto cashflow overschot (genormaliseerde cashflow (na verrekening bijzondere baten en lasten) -/- aflossing Collin Crowdfund) van XXXXXXXXXXX. dat toelaat.

Wat is het ??? Toch een belangrijk punt.
Goed opgemerkt!
Misschien kan je het even navragen bij Collin?
Appeltje58donderdag 18 mei 2017 @ 19:14
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 17:34 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Goed opgemerkt!
Misschien kan je het even navragen bij Collin?
mailtje naar Collin verstuurd
Aalsmeer15donderdag 18 mei 2017 @ 19:30
Mij te vaag allemaal, getaxeerd voor 3 miljoen, gekocht voor 1 miljoen als ik het goed lees.
Die taxatie wanneer is dat gedaan en welke onderliggende exploitatiewaarde ligt daar onder is dat de huidige of de vorige exploitatie.
Ik zou graag de vrije verkoopwaarde zonder exploitatie weten, als ik dat nergens lees hou ik het op maximaal 1 miljoen.
Als het fout gaat moet ie verkocht worden, dan gaat het vanaf dag 1 geld kosten, liggeld, verzekering.
En dan maar hopen dat er snel een koper komt.
Als er nu iemand op fok zit die verstand van zulke boten en executiewaardes heeft zou die z'n licht erover kunnen laten schijnen en ons zijn mening geven.
Tot zo lang begin ik er niet aan, heb al boot die niet zo best gaat.
Horsemendonderdag 18 mei 2017 @ 20:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 19:14 schreef Appeltje58 het volgende:

[..]

mailtje naar Collin verstuurd
^O^
Mynheer007donderdag 18 mei 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 19:30 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Mij te vaag allemaal, getaxeerd voor 3 miljoen, gekocht voor 1 miljoen als ik het goed lees.
Die taxatie wanneer is dat gedaan en welke onderliggende exploitatiewaarde ligt daar onder is dat de huidige of de vorige exploitatie.
Ik zou graag de vrije verkoopwaarde zonder exploitatie weten, als ik dat nergens lees hou ik het op maximaal 1 miljoen.
Als het fout gaat moet ie verkocht worden, dan gaat het vanaf dag 1 geld kosten, liggeld, verzekering.
En dan maar hopen dat er snel een koper komt.
Als er nu iemand op fok zit die verstand van zulke boten en executiewaardes heeft zou die z'n licht erover kunnen laten schijnen en ons zijn mening geven.
Tot zo lang begin ik er niet aan, heb al boot die niet zo best gaat.
Die 3 miljoen slaat natuurlijk nergens op. Stel de waarde is 1 miljoen, en het project gaat halverwege default, dan moet het toch wel lukken om er een paar ton aan over te houden.

Al snap ik de twijfels helemaal want ik heb geen enkel inzicht in hoe makkelijk je zon boot verkoopt, en ik word ook een beetje wantrouwig door het grote aantal boten dat via cf gefinancieerd worden.
Certecodonderdag 18 mei 2017 @ 23:17
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 20:13 schreef Mynheer007 het volgende:

ik word ook een beetje wantrouwig door het grote aantal boten dat via cf gefinancieerd worden.
Dit gevoel heb ik dus ook heel sterk.
obligatairevrijdag 19 mei 2017 @ 09:33
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 23:17 schreef Certeco het volgende:[..]
Dit gevoel heb ik dus ook heel sterk.
Dat is net als de horeca een bedrijfstak die bij een bank niet hoeft aan te kloppen.
Certecovrijdag 19 mei 2017 @ 09:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 09:33 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is net als de horeca een bedrijfstak die bij een bank niet hoeft aan te kloppen.
En dan heb je bij een partyboot dubbel pech omdat je in beide sectoren zit.
NaRegenDeZonvrijdag 19 mei 2017 @ 09:36
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 23:17 schreef Certeco het volgende:

[..]

Dit gevoel heb ik dus ook heel sterk.
Alles wat lastig te financieren is via de normale kanalen vind je hier bij CF terug. Dit laatste project is dubbel lastig bij de normale kanalen. En Boot en Horeca!

Overigens is Micro Invest van de eigenaar van Micro Elektro keten. In het verleden heeft die goed geboerd met zijn elektronica winkels en naar ik vernomen heb is die op tijd uitgestapt. Er zou in die investerings-mij behoorlijk wat geld en onroerend goed moeten zitten.
Vermoedelijk is dat ook wel zo want als ik het goed tussen de regels lees is de boot al aangekocht en wordt een deel geherfinancierd om het risico te verkleinen voor Micro Invest.
Het zou voor de CF investeerder zoals dacht ik Horseman al opmerkte goed zijn als alleen het minimale bedrag van 500K opgehaald wordt, dan is er max. zekerheid.
NaRegenDeZonvrijdag 19 mei 2017 @ 09:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 09:36 schreef Certeco het volgende:

[..]

En dan heb je bij een partyboot dubbel pech omdat je in beide sectoren zit.
Gelijke gedachten op zelfde moment! :)
Aalsmeer15vrijdag 19 mei 2017 @ 10:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 09:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Alles wat lastig te financieren is via de normale kanalen vind je hier bij CF terug. Dit laatste project is dubbel lastig bij de normale kanalen. En Boot en Horeca!

Overigens is Micro Invest van de eigenaar van Micro Elektro keten. In het verleden heeft die goed geboerd met zijn elektronica winkels en naar ik vernomen heb is die op tijd uitgestapt. Er zou in die investerings-mij behoorlijk wat geld en onroerend goed moeten zitten.
Vermoedelijk is dat ook wel zo want als ik het goed tussen de regels lees is de boot al aangekocht en wordt een deel geherfinancierd om het risico te verkleinen voor Micro Invest.
Het zou voor de CF investeerder zoals dacht ik Horseman al opmerkte goed zijn als alleen het minimale bedrag van 500K opgehaald wordt, dan is er max. zekerheid.
Pitch is nu volgens mij aangepast,
appeltje58 had hierover opmerking geplaatst/gemaild, aflossing achtergestelde lening pas na aflossing lening crowd staat volgens mij nu nergens meer.
Dus stuk minder zekerheden crowd.
djh77vrijdag 19 mei 2017 @ 10:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 09:36 schreef Certeco het volgende:

[..]

En dan heb je bij een partyboot dubbel pech omdat je in beide sectoren zit.
Er is natuurlijk wel een verschil of je midden in een crisis zit, of er steeds meer vertrouwen is van de consument en er weer geld uitgegeven wordt. De voorbije jaren zijn wellicht niet helemaal te vergelijken met de komende periode. Maar je weet het nooit
Appeltje58vrijdag 19 mei 2017 @ 11:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 10:46 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Pitch is nu volgens mij aangepast,
appeltje58 had hierover opmerking geplaatst/gemaild, aflossing achtergestelde lening pas na aflossing lening crowd staat volgens mij nu nergens meer.
Dus stuk minder zekerheden crowd.
Ongeacht of er weinig, of heel veel netto cashflow overschot is, kan dit meteen gebruikt worden voor aflossing achtergestelde lening.
Uit de boot B.V. worden alle eventuele reserves meteen weer onttrokken ten gunste van aflossing achtergestelde lening.
Dit maakt het risico best een stuk groter voor de crowd.
Bij volledige 800 K funding stap ik niet in. Bij 500 K of iets meer ga ik wel voor de 1e hypotheek.
Het beteft;
SPOILER


[ Bericht 0% gewijzigd door Appeltje58 op 19-05-2017 11:24:13 ]
NaRegenDeZonvrijdag 19 mei 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 14:26 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is nu precies waar ik op doelde bij dat zonnebankenproject.......dit heeft niets meer te maken met de 'wisdom of the crowd' maar met op slinkse manier een project voltrekken zodat de fee niet verloren gaat.

Ik hoop altijd maar dat het wantrouwen van mijn collega's, mij van verkeerde investeringen weerhoudt, maar op deze manier werkt dat niet natuurlijk :6
Vandaag is er weer 47K in het Contact Centrum van Collin gestopt.om hem vol te krijgen. Nu op 98%. Gisteren als ik me niet vergis op 92% dus dan is er bij een gevraagd bedrag van 300K toch weer wat gegoocheld met de inschrijvingen. Of er moeten op het laatste moment wat terug trekkende bewegingen zijn geweest van investeerders.
Afijn kennelijk moet het contactcentrum vol zitten voordat de boot kan uitvaren. Maandag bootdag? :)
Meer dan 3 projecten open hebben staan is niet goed voor de reputatie!

SPOILER
investeerder-35795 heeft ¤ 47.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 10:40
investeerder-16627 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 9:51
investeerder-36086 heeft ¤ 2.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 8:34
investeerder-30296 heeft ¤ 1.000 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 8:02
investeerder-1708 heeft ¤ 1.500 geļnvesteerd.


[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 19-05-2017 11:17:53 ]
obligatairevrijdag 19 mei 2017 @ 11:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 11:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:[..]

Vandaag is er weer 47K in het Contact Centrum van Collin gestopt.om hem vol te krijgen. Nu op 98%. Gisteren als ik me niet vergis op 92% dus dan is er bij een gevraagd bedrag van 300K toch weer wat gegoocheld met de inschrijvingen.
Eerst een inschrijving van 29K cancellen en daarna een nieuwe inzetten van 47K
simple comme bonjour :)
NaRegenDeZonvrijdag 19 mei 2017 @ 11:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 11:09 schreef Appeltje58 het volgende:

[..]

Ongeacht of er weinig, of heel veel netto cashflow overschot is, kan dit meteen gebruikt worden voor aflossing achtergestelde lening.
Uit de boot B.V. worden alle eventuele reserves meteen weer onttrokken ten gunste van aflossing achtergestelde lening.
Dit maakt het risico best een stuk groter voor de crowd.
Bij volledige 800 K stap ik niet in. Bij 500 K of iets meer ga ik wel voor de 1e hypotheek.
Het beteft;
SPOILER
Mee eens Mikro Invest B.V. kan met de constructie wel erg snel zijn (risico) geld uit het project halen. Voor de 50% van de aandelen hebben ze max 25K betaald. Dus als de 400K achtergesteld eruit is zitten ze er nog maar voor 25K in.
Het zou goed zijn voor het project als Mikro Invest B.V. ook een borgstelling af zou geven van bijvoorbeeld 300K ( dan wel voor het bedrag dat er boven de 500K opgehaald wordt). Dat is een borgstelling waar je wat aan hebt want die is wel van Materiėle waarde.
Van de borgstelling van de familie Geerts kan je de kachel niet laten branden.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 19-05-2017 11:40:55 ]
Certecovrijdag 19 mei 2017 @ 11:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 10:47 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er is natuurlijk wel een verschil of je midden in een crisis zit, of er steeds meer vertrouwen is van de consument en er weer geld uitgegeven wordt. De voorbije jaren zijn wellicht niet helemaal te vergelijken met de komende periode. Maar je weet het nooit
Mee eens, maar het blijft een risico. Ik heb al een paar boten en daar ligt een bewezen verdienmodel achter. Dan laat ik boten zoals deze en de Antje graag voorbij varen. Ik heb weinig vertrouwen in dit soort high risk/high investment horeca zonder track record, ook al ligt er dan een (twijfelachtige) hypothecaire zekerheid op.
AQuila360vrijdag 19 mei 2017 @ 12:42
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 20:40 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Morgen gesprek tussen GVE( directie ) en wanbetaler, vrijdag krijgen we bericht als het goed is.
Al iets gehoord?
gve74vrijdag 19 mei 2017 @ 13:17
Zijn er meer mensen in dit forum die deze week een status-update hebben ontvangen iz GVE 9011? Update hield in dat faillissement wordt opgeheven vanwege een gebrek aan baten en dat geldleenster nu gaat proberen om aanspraak te maken op WSNP. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? En belangrijker nog...zullen wij ooit nog iets terug gaan zien van onze investering?
impact9vrijdag 19 mei 2017 @ 14:04
Het is rustig qua projecten bij GVE en Collin.
Zouden de banken weer iets mogen doen?
Thomas88vrijdag 19 mei 2017 @ 14:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:42 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Al iets gehoord?
Nog niets gehoord
SPOILER
zowel over luxury suites als ook meat&co niet.


[ Bericht 7% gewijzigd door Thomas88 op 19-05-2017 16:10:12 ]
djh77vrijdag 19 mei 2017 @ 14:16
4e jobmaniac project op KoM: https://www.kapitaalopmaat.nl/JobManiac-Eindhoven#zekerheden

Ze gaan uit van vertrouwen vanwege 3 vervroegde aflossingen. (Bijna) geen zekerheden, geen HA en slechts 2 mnd rente vergoeding bij vervroegde aflossing.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 19-05-2017 14:45:13 ]
obligatairevrijdag 19 mei 2017 @ 14:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:16 schreef djh77 het volgende:
4e jobmaniac project op KoM: https://www.kapitaalopmaat.nl/JobManiac-Eindhoven#zekerheden

Ze gaan uit van vertrouwen vanwege 3 vervroegde aflossingen. (Bijna) geen zekerheden, geen HA en slechts 2 mbd rente vergoeding bij vervroegde aflossing.
En rekenen kunnen ze ook niet bij KOM: 45 dagen betalingstermijn betekent 6 weken netto-lonen betaling om te overbruggen, niet 9.
djh77vrijdag 19 mei 2017 @ 14:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:41 schreef obligataire het volgende:

[..]

En rekenen kunnen ze ook niet bij KOM: 45 dagen betalingstermijn betekent 6 weken netto-lonen betaling om te overbruggen, niet 9.
Bij KoM denken ze vast dat in het weekend de betalingstermijn wordt opgeschort. 9x5=45
Mynheer007vrijdag 19 mei 2017 @ 14:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:17 schreef gve74 het volgende:
Zijn er meer mensen in dit forum die deze week een status-update hebben ontvangen iz GVE 9011? Update hield in dat faillissement wordt opgeheven vanwege een gebrek aan baten en dat geldleenster nu gaat proberen om aanspraak te maken op WSNP. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? En belangrijker nog...zullen wij ooit nog iets terug gaan zien van onze investering?
Ja. Daar gaan we niets meer van terug zien helaas. Was een leuk initiatief naar helaas zijn ze door de NS benadeeld.
Appeltje58vrijdag 19 mei 2017 @ 15:24
Bij de boot van Collin heeft er een ¤ 50.000,= ingestopt
SPOILER
investeerder-31218 heeft ¤ 50.000 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 14:56
investeerder-5714 heeft ¤ 5.000 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 14:15
investeerder-3017 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 17:53
investeerder-5890 heeft ¤ 1.000 geļnvesteerd.
18-05-2017 om 12:55
investeerder-4258 heeft ¤ 1.000 geļnvesteerd.
17-05-2017 om 22:56
rockenfellervrijdag 19 mei 2017 @ 15:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 11:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Vandaag is er weer 47K in het Contact Centrum van Collin gestopt.om hem vol te krijgen. Nu op 98%. Gisteren als ik me niet vergis op 92% dus dan is er bij een gevraagd bedrag van 300K toch weer wat gegoocheld met de inschrijvingen. Of er moeten op het laatste moment wat terug trekkende bewegingen zijn geweest van investeerders.
Afijn kennelijk moet het contactcentrum vol zitten voordat de boot kan uitvaren. Maandag bootdag? :)
Meer dan 3 projecten open hebben staan is niet goed voor de reputatie!

SPOILER
investeerder-35795 heeft ¤ 47.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 10:40
investeerder-16627 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 9:51
investeerder-36086 heeft ¤ 2.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 8:34
investeerder-30296 heeft ¤ 1.000 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 8:02
investeerder-1708 heeft ¤ 1.500 geļnvesteerd.
Iemand hier een verklaring voor? Eerst 47.500 (zie spoiler NRDZ) en een paar uur later 54.000,--

SPOILER
investeerder-35795 heeft ¤ 54.000 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 11:34
investeerder-2777 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 11:28
investeerder-1700 heeft ¤ 1.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 11:03
investeerder-16627 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 9:51
investeerder-36086 heeft ¤ 2.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 8:34
flexionvrijdag 19 mei 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:09 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

SPOILER
Nog niets gehoord, zowel over luxury suites als ook meat&co niet.[spoiler]
Maar weer gebeld voordat het weekend is. Ze zijn hard bezig de brief (email) op te stellen en hij gaat vandaag nog verzonden worden zoals toegezegd. Nog even geduld.

En Thomas88.. graag de namen in een spoiler zetten

[ Bericht 7% gewijzigd door flexion op 19-05-2017 16:02:45 ]
flexionvrijdag 19 mei 2017 @ 16:01
Dubbel
djh77vrijdag 19 mei 2017 @ 16:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:33 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Iemand hier een verklaring voor? Eerst 47.500 (zie spoiler NRDZ) en een paar uur later 54.000,--

SPOILER
investeerder-35795 heeft ¤ 54.000 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 11:34
investeerder-2777 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 11:28
investeerder-1700 heeft ¤ 1.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 11:03
investeerder-16627 heeft ¤ 500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 9:51
investeerder-36086 heeft ¤ 2.500 geļnvesteerd.
19-05-2017 om 8:34
Hij moest echt 100% vol dus nog maar een paar duizend euro extra storten (door CCF???)
rockenfellervrijdag 19 mei 2017 @ 16:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:18 schreef djh77 het volgende:

[..]

Hij moest echt 100% vol dus nog maar een paar duizend euro extra storten (door CCF???)
Zat meer aan een kasrondje van de ondernemer te denken
Horsemenvrijdag 19 mei 2017 @ 17:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:17 schreef gve74 het volgende:
Zijn er meer mensen in dit forum die deze week een status-update hebben ontvangen iz GVE 9011? Update hield in dat faillissement wordt opgeheven vanwege een gebrek aan baten en dat geldleenster nu gaat proberen om aanspraak te maken op WSNP. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? En belangrijker nog...zullen wij ooit nog iets terug gaan zien van onze investering?
Ja, ik ook.
Hier gaan we inderdaad niets meer van terug zien. Als er al een paar honderd euro terug komt vanuit de WSNP dan zullen deze gebruikt worden om de voorgeschoten rekeningen van het incassobureau te betalen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 19-05-2017 18:21:14 ]
Horsemenvrijdag 19 mei 2017 @ 17:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:27 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Zat meer aan een kasrondje van de ondernemer te denken
Nee, deze handelswijze zie je steeds weer terug komen. Dit is pure sturing door Collin maar hoe of wat is mij nog niet helder. Het controlerende effect van de Crowd ben je hierdoor gedeeltelijk kwijt. Ik zal proberen om niet te investeren in dergelijke projecten.
crowd-fundivrijdag 19 mei 2017 @ 18:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 17:30 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, ik ook.
Hier gaan we inderdaad niets meer van terug zien. Als er al een paar honderd euro terug komt vanuit de WSNP dan zullen deze gebruikt worden om de voorgeschoten rekeningen van het incassobureau te betalen.
9011 is toch het zusje van 6562? Van de laatste kreeg ik eenzelfde soort update. Veel hoop is er al nooit geweest en dat wordt ook niet méér.
djh77vrijdag 19 mei 2017 @ 20:08
De top 10 van week 20 (weinig uitschieters):
7jc8qzzlftigj.png
Bengervrijdag 19 mei 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 20:08 schreef djh77 het volgende:
De top 10 van week 20 (weinig uitschieters):
[... ]
Eigenlijk klopt het lijstje niet. Collin en Symbid doen aan voorinschrijving door een incrowd, waardoor het lijkt alsof het in het begin al heel hard gaat (er is al een deel ingeschreven voordat hij openbaar wordt gemaakt).
Remond1977vrijdag 19 mei 2017 @ 20:17
Al iemand een email gezien??

quote:
7s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:47 schreef flexion het volgende:

[..]

Maar weer gebeld voordat het weekend is. Ze zijn hard bezig de brief (email) op te stellen en hij gaat vandaag nog verzonden worden zoals toegezegd. Nog even geduld.

En Thomas88.. graag de namen in een spoiler zetten
OpDieFietsvrijdag 19 mei 2017 @ 20:47
Nieuwe kleine op FNC, met cijfers:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/21857
Voorraaduitbreiding Fietswinkel
¤ 6.000
2 jaar
Termijn
6.57 %
A

Voor de snelle beslissers, denk ik :)
(ik heb hem zelf even meegepakt)
OOSTvrijdag 19 mei 2017 @ 21:03
Ik heb geen fc account dus kan niks lezen. Waarmee willen ze de voorraad uitbreiden? Is een klein zaakje zeker?
Horsemenvrijdag 19 mei 2017 @ 21:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 18:51 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

9011 is toch het zusje van 6562? Van de laatste kreeg ik eenzelfde soort update. Veel hoop is er al nooit geweest en dat wordt ook niet méér.
Ja klopt, ik zit overigens ook in 6562 en niet in 9011.
Horsemenvrijdag 19 mei 2017 @ 21:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 20:17 schreef Remond1977 het volgende:
Al iemand een email gezien??

[..]

Ja, van het luxe kamer gebeuren heb ik om 17.23 uur een mail ontvangen. Niet dat ik daar veel wijzer van geworden ben overigens. Volgende update binnen 2 maanden.
djh77vrijdag 19 mei 2017 @ 21:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 20:47 schreef OpDieFiets het volgende:
Nieuwe kleine op FNC, met cijfers:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/21857
Voorraaduitbreiding Fietswinkel
¤ 6.000
2 jaar
Termijn
6.57 %
A

Voor de snelle beslissers, denk ik :)
(ik heb hem zelf even meegepakt)
5,5% netto is voor mij te weinig. Zeker voor projecten van FNC waarbij je erg weinig info krijgt en er geen relatie lijkt tussen de risicocategorieėn
mike79_nvrijdag 19 mei 2017 @ 21:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 21:03 schreef OOST het volgende:
Ik heb geen fc account dus kan niks lezen. Waarmee willen ze de voorraad uitbreiden? Is een klein zaakje zeker?
Ze zijn verhuisd naar een groter pand en daarom zal er extra plaats zijn voor meer fietsen. Klein bedragje met HA, korte looptijd, weinig schuld, in ieder geval een positief EV, ik neem hem mee.
rockenfellervrijdag 19 mei 2017 @ 21:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 17:35 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Nee, deze handelswijze zie je steeds weer terug komen. Dit is pure sturing door Collin maar hoe of wat is mij nog niet helder. Het controlerende effect van de Crowd ben je hierdoor gedeeltelijk kwijt. Ik zal proberen om niet te investeren in dergelijke projecten.
Waarop baseer je dat (neem ik aan) vermoeden. Denk je dat Collin deze 54K heeft gedaan?
OOSTvrijdag 19 mei 2017 @ 22:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 21:42 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Ze zijn verhuisd naar een groter pand en daarom zal er extra plaats zijn voor meer fietsen. Klein bedragje met HA, korte looptijd, weinig schuld, in ieder geval een positief EV, ik neem hem mee.
Dank je. Ik zou zelf geen risico nemen met een fietsenzaak. Ik heb het hier weleens eerder geschreven, maar de kleinere zaken hebben weinig toekomst. Of ze kunnen het niet meer bolwerken of er is geen opvolging. Heb het van dichtbij meegemaakt en weet ook van andere zaken uit de omgeving en leveranciers dat het geen weelde meer is. Het is jammer want de kennis ontbreekt bij veel personeel van de grotere zaken. Komt ook omdat er omzet gemaakt moet worden en er weinig verdiend wordt aan eenvoudige oplossingen.
Baklappervrijdag 19 mei 2017 @ 22:30
SPOILER
Geen bericht en geld ontvangen van Power Kombi Module. De projecten zouden 17 mei uit handen worden gegeven. Een aantal investeerders begint nerveus te worden in de reacties van de tweede tranche.Het lijkt mij het begin van het einde.
Bij KoM zit ik nu op een negatief rendement van -7% indien niets meer failliet gaat. Dit negatieve rendement gaat vermoedelijk alleen maar negatiever worden. Gelukkig alleen met wisselgeld geinvesteerd in crowdfunding

[ Bericht 6% gewijzigd door Baklapper op 19-05-2017 22:37:31 ]
Thomas88zaterdag 20 mei 2017 @ 00:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 21:13 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, van het luxe kamer gebeuren heb ik om 17.23 uur een mail ontvangen. Niet dat ik daar veel wijzer van geworden ben overigens. Volgende update binnen 2 maanden.
We moeten nu dus wachten tot ze zelf wat duidelijkheid hebben terwijl er destijds in de pitch werd geschreven dat de pandeigenaar ook garant zou staan voor de rente- en aflossingsverplichtingen.

"De risicoklasse voor project 6789 is eveneens 2 en dat is gebaseerd op de te verwachten afloscapaciteit uit de exploitatie en op de garantstelling door mr xxxxxx voor de rente- en aflossingsverplichtingen voor dit project."

Dan zijn er problemen en moeten de investeerders maar even afwachten.
Had er denk ik ook meer begrip voor kunnen hebben als het een duidelijker verhaal was geweest.

Die projecten op GVE waar niet meer betaald wordt en dan blijkt dat de zaak al weer bij iemand anders is ondergebracht, zonder dat ze daar zelf vanaf weten / proactief over geļnformeerd worden, laten toch zien dat de investeerders in crowdfunding niet heel serieus genomen worden.
Zolang we maar netjes de inventaris en inrichting voorfinancieren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Thomas88 op 20-05-2017 00:16:31 ]
dyna18zaterdag 20 mei 2017 @ 00:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 22:30 schreef Baklapper het volgende:
SPOILER
Geen bericht en geld ontvangen van Power Kombi Module. De projecten zouden 17 mei uit handen worden gegeven. Een aantal investeerders begint nerveus te worden in de reacties van de tweede tranche.Het lijkt mij het begin van het einde.
Bij KoM zit ik nu op een negatief rendement van -7% indien niets meer failliet gaat. Dit negatieve rendement gaat vermoedelijk alleen maar negatiever worden. Gelukkig alleen met wisselgeld geinvesteerd in crowdfunding
Erg vervelend. Ik ben bang dat meer mensen dit gaan krijgen in de toekomst. En dan kan het vertrouwen in crowdfunding wel eens hard achteruit gaan.
Horsemenzaterdag 20 mei 2017 @ 03:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 21:52 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Waarop baseer je dat (neem ik aan) vermoeden. Denk je dat Collin deze 54K heeft gedaan?
Zoals ik al aangaf, het hoe of wat is mij nog niet duidelijk maar dat Collin stuurt met projecten die elders niet zouden volkomen staat voor mij vast. Blijkbaar willen ze kost wat kost het percentage "succesvol gefund" op 100% houden. Bij geen enkele ander platform zie je structueel dergelijke transacties bij projecten die niet vollopen.
obligatairezaterdag 20 mei 2017 @ 08:38
https://www.kapitaalopmaat.nl/JobManiac-Eindhoven#project zit inmiddels helemaal vol.
Ik ben zeer benieuwd hoe het hem en de investeerders zal vergaan. Er is momenteel bijna niet meer aan technisch personeel te komen. Ze zullen voornamelijk uit het buitenland moeten komen maar dat brengt allerlei zorgen i.v.m. taal, vervoer en huisvesting met zich mee. Ik begreep dat ze tegenwoordig al in Wit-Rusland aan het zoeken zijn, zo groot is de schaarste. Maar goed onze ambitieuze vriend heeft alle risico's ingekapseld in één BV'tje (en zonder HA) dus als die klapt zijn de investeerders bedankt.
djh77zaterdag 20 mei 2017 @ 09:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 08:38 schreef obligataire het volgende:
https://www.kapitaalopmaat.nl/JobManiac-Eindhoven#project zit inmiddels helemaal vol.
Ik ben zeer benieuwd hoe het hem en de investeerders zal vergaan. Er is momenteel bijna niet meer aan technisch personeel te komen. Maar goed onze ambitieuze vriend heeft alle risico's ingekapseld in één BV'tje (en zonder HA) dus als die klapt zijn de investeerders bedankt.
En als het goed gaat maar 2 termijnen rentevergoeding.Het volgende bv-tje (Apeldoorn) is alweer aangekondigd. Ik vind het zelf erg bijzonder dat KoM dit soort projecten met zoveel risico publiceert. Ze moeten meer zekerheden bieden voor hun investeerders als ze willen voort bestaan.
AQuila360zaterdag 20 mei 2017 @ 10:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 00:09 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

We moeten nu dus wachten tot ze zelf wat duidelijkheid hebben terwijl er destijds in de pitch werd geschreven dat de pandeigenaar ook garant zou staan voor de rente- en aflossingsverplichtingen.

"De risicoklasse voor project 6789 is eveneens 2 en dat is gebaseerd op de te verwachten afloscapaciteit uit de exploitatie en op de garantstelling door mr xxxxxx voor de rente- en aflossingsverplichtingen voor dit project."

Dan zijn er problemen en moeten de investeerders maar even afwachten.
Had er denk ik ook meer begrip voor kunnen hebben als het een duidelijker verhaal was geweest.

Die projecten op GVE waar niet meer betaald wordt en dan blijkt dat de zaak al weer bij iemand anders is ondergebracht, zonder dat ze daar zelf vanaf weten / proactief over geļnformeerd worden, laten toch zien dat de investeerders in crowdfunding niet heel serieus genomen worden.
Zolang we maar netjes de inventaris en inrichting voorfinancieren.
Ik heb project 3402 van ze, komt die tekst overeen met wat jij hebt ontvangen?

SPOILER
Aflossingsprobleem geldlening

U heeft via het platform van Geldvoorelkaar.nl een bedrag geļnvesteerd (geldlening) in een project. Er zijn problemen ontstaan in de (stipte) aflossing van de geldlening conform de schuldbekentenis.

Wij vinden het spijtig u te moeten melden dat wij vooralsnog geen betalingen meer ontvangen van de heer E.N.J.J. Tol (hierna: “schuldenaar”) inzake project Luxury Suites (leningnummer: 003402).

Incassoprocedure via deurwaarder

Diverse gesprekken hebben reeds plaatsgevonden en vinden nog steeds plaats met de betrokkenen. Aan het (vooralsnog) uitblijven van betaling ligt een dispuut ten grondslag met de nieuwe exploitant van het hotel, waardoor de inkomsten uit de exploitatie van het hotel op dit moment niet meer bij de schuldenaar terecht komen.

De ondernemer heeft tijdens een gesprek wat op 18 mei jongstleden is gevoerd aangegeven dat hij verwacht dat de ontstane situatie binnen een redelijke periode wordt opgelost. Daarnaast zijn de betrokkenen bereid aanvullende zekerheden te verstrekken ter uiteindelijke nakoming van de totale vordering. Hierover zullen wij u informeren zodra deze geconcretiseerd zijn.
Zie dit nog wel weer goed komen namelijk.
Thomas88zaterdag 20 mei 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 10:34 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik heb project 3402 van ze, komt die tekst overeen met wat jij hebt ontvangen?

SPOILER
Aflossingsprobleem geldlening

U heeft via het platform van Geldvoorelkaar.nl een bedrag geļnvesteerd (geldlening) in een project. Er zijn problemen ontstaan in de (stipte) aflossing van de geldlening conform de schuldbekentenis.

Wij vinden het spijtig u te moeten melden dat wij vooralsnog geen betalingen meer ontvangen van de heer E.N.J.J. Tol (hierna: “schuldenaar”) inzake project Luxury Suites (leningnummer: 003402).

Incassoprocedure via deurwaarder

Diverse gesprekken hebben reeds plaatsgevonden en vinden nog steeds plaats met de betrokkenen. Aan het (vooralsnog) uitblijven van betaling ligt een dispuut ten grondslag met de nieuwe exploitant van het hotel, waardoor de inkomsten uit de exploitatie van het hotel op dit moment niet meer bij de schuldenaar terecht komen.

De ondernemer heeft tijdens een gesprek wat op 18 mei jongstleden is gevoerd aangegeven dat hij verwacht dat de ontstane situatie binnen een redelijke periode wordt opgelost. Daarnaast zijn de betrokkenen bereid aanvullende zekerheden te verstrekken ter uiteindelijke nakoming van de totale vordering. Hierover zullen wij u informeren zodra deze geconcretiseerd zijn.
Zie dit nog wel weer goed komen namelijk.
Mails zijn exact hetzelfde alleen de naam van de schuldenaar is anders, althans de voorletters ;)
Zou inderdaad nog goed kunnen komen w.b.t. de aflossing van beide projecten, maar dat is meer op basis van de verwachting dat er reeds opbrengsten gerealiseerd zijn door de overdracht van uitbating / eigendom. Kan het niet op basis van de GVE informatie beamen.
Mynheer007zaterdag 20 mei 2017 @ 16:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 03:59 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zoals ik al aangaf, het hoe of wat is mij nog niet duidelijk maar dat Collin stuurt met projecten die elders niet zouden volkomen staat voor mij vast. Blijkbaar willen ze kost wat kost het percentage "succesvol gefund" op 100% houden. Bij geen enkele ander platform zie je structueel dergelijke transacties bij projecten die niet vollopen.
Ik heb ergens het vermoeden dat collin de vlucht naar voren heeft genomen en dit jaar een hele hoge funding wil realiseren om dan eventueel het platform te verkopen. En een platform waar alles gefund is lijkt me veel meer waard.
Bengerzaterdag 20 mei 2017 @ 16:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 16:12 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik heb ergens het vermoeden dat collin de vlucht naar voren heeft genomen en dit jaar een hele hoge funding wil realiseren om dan eventueel het platform te verkopen. En een platform waar alles gefund is lijkt me veel meer waard.
Dan moeten ze wel opschieten met verkopen. De default rate is al opgelopen naar 10%. Dit gaat heel verkeerd.
rockenfellerzaterdag 20 mei 2017 @ 16:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 16:12 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik heb ergens het vermoeden dat collin de vlucht naar voren heeft genomen en dit jaar een hele hoge funding wil realiseren om dan eventueel het platform te verkopen. En een platform waar alles gefund is lijkt me veel meer waard.
Ik denk al een geruime tijd precies hetzelfde. Binnen een jaar zal Collin verkocht zijn

Ben overigens wel benieuwd wat ze dan met het kinderspeelparadijs gaan doen. Lijkt mij vrij moeilijk te manipuleren
Horsemenzaterdag 20 mei 2017 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 16:31 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Ik denk al een geruime tijd precies hetzelfde. Binnen een jaar zal Collin verkocht zijn

Ben overigens wel benieuwd wat ze dan met het kinderspeelparadijs gaan doen. Lijkt mij vrij moeilijk te manipuleren
Gevraagd bedrag verlagen? :X
obligatairezaterdag 20 mei 2017 @ 18:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 17:38 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Gevraagd bedrag verlagen? :X
Of helemaal terugtrekken, dan valt ze buiten de statistiek :7
djh77zaterdag 20 mei 2017 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 16:31 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Ik denk al een geruime tijd precies hetzelfde. Binnen een jaar zal Collin verkocht zijn
Wat voor koper verwachten jullie?
obligatairezaterdag 20 mei 2017 @ 20:41
Rabobank :7
rockenfellerzaterdag 20 mei 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 20:41 schreef obligataire het volgende:
Rabobank :7
Of een buitenlandse (Fintech) club zoals Rocket Internet
rockenfellerzaterdag 20 mei 2017 @ 20:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 17:38 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Gevraagd bedrag verlagen? :X
Moeten ze toch minstens een ton zakken. Weinig geloofwaardig
AQuila360zaterdag 20 mei 2017 @ 22:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 15:41 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Mails zijn exact hetzelfde alleen de naam van de schuldenaar is anders, althans de voorletters ;)
Zou inderdaad nog goed kunnen komen w.b.t. de aflossing van beide projecten, maar dat is meer op basis van de verwachting dat er reeds opbrengsten gerealiseerd zijn door de overdracht van uitbating / eigendom. Kan het niet op basis van de GVE informatie beamen.
Wel balen dat was mn favoriete project ben er ook nog langs geweest tijdens de verbouwing en dit was ook het project met de hoogste rente en waar ik het meeste in had zitten en was sowieso mn 2de project waar ik aan mee deed.
NaRegenDeZonzondag 21 mei 2017 @ 10:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:28 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Wel balen dat was mn favoriete project ben er ook nog langs geweest tijdens de verbouwing en dit was ook het project met de hoogste rente en waar ik het meeste in had zitten en was sowieso mn 2de project waar ik aan mee deed.
Ik denk dat er velen met je balen daar er in deze 2 projecten van deze familie ook veel geld opgehaald is bij veel verschillende - nu getroffen- GVE investeerders. ( 500K in 05-2013 en nog eens 600K in 05-2014)
Gelukkig is er al het een en ander afbetaald maar de bij elkaar opgetelde restschuld van naar ik schat ruim meer dan 400K is denkelijk de op drie na grootste post van GVE ondergebracht bij Flanderijn!
Even voor de statistieken het tweede project had een rente van 10% kan je me zeggen wat de rente bij het eerste project was?
NaRegenDeZonzondag 21 mei 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 20:41 schreef obligataire het volgende:
Rabobank :7
Rabobank afd. Byzonder Beheer. 8-)
AQuila360zondag 21 mei 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 10:53 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik denk dat er velen met je balen daar er in deze 2 projecten van deze familie ook veel geld opgehaald is bij veel verschillende - nu getroffen- GVE investeerders. ( 500K in 05-2013 en nog eens 600K in 05-2014)
Gelukkig is er al het een en ander afbetaald maar de bij elkaar opgetelde restschuld van naar ik schat ruim meer dan 400K is denkelijk de op drie na grootste post van GVE ondergebracht bij Flanderijn!
Even voor de statistieken het tweede project had een rente van 10% kan je me zeggen wat de rente bij het eerste project was?
Project 3402 (Particulier) ook 10%
nostramaandag 22 mei 2017 @ 08:53
quote:
99s.gif Op maandag 15 mei 2017 11:46 schreef CaLeX het volgende:
Tja, dit is in principe niet veel beter dan het voorstel van Meat&Co.
Is dat voorstel al bekend dan? Ik heb niets gezien.
obligatairemaandag 22 mei 2017 @ 11:18
Voor de statistiek:
https://www.collincrowdfund.nl/mrharper/
bleyenburgmaandag 22 mei 2017 @ 11:42
nieuwe op FNC
aannemer
16,68%
Mét cijfers.....

alleen zulke slechte cijfers dat ik er niks mee ga doen.

Enige keer dat ik slechtere cijfers heb gezien was op mijn brugklas rapport.
escortmk2maandag 22 mei 2017 @ 12:01
Voor de grap even gekeken bij FNC, maar dat gaat 'm voorlopig echt nog niet worden.

Dit is ook een pareltje:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4

Naamswijziging koffiemerk, omzet van een miljoen maar zelfs niet eens tussentijdse cijfers over 2016.
djh77maandag 22 mei 2017 @ 12:03
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 11:42 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC
aannemer
16,68%
Mét cijfers.....

alleen zulke slechte cijfers dat ik er niks mee ga doen.

Enige keer dat ik slechtere cijfers heb gezien was op mijn brugklas rapport.
Je kan toch ook geen goede cijfers verwachten voor een rente van 16,7%. Gewoon een project voor de gokkers; kan een mooi rendement worden
petercmaandag 22 mei 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 11:42 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC
aannemer
16,68%
Mét cijfers.....

alleen zulke slechte cijfers dat ik er niks mee ga doen.

Enige keer dat ik slechtere cijfers heb gezien was op mijn brugklas rapport.
Alleen in de brugklas............ knap......... zullen velen jaloers op zijn...wat een studiebolletje ... en dus goed terechtgekomen *O* *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door peterc op 22-05-2017 12:38:16 ]
bleyenburgmaandag 22 mei 2017 @ 12:19
Na de brugklas werd ik vriendelijk verzocht een carriere switch te maken. O-)

En goed terecht gekomen........
Ik vind zelf van wel.
Heb het leukste werk wat er bestaat.
Verdien meer dan prima en reis de halve wereld over.
bleyenburgmaandag 22 mei 2017 @ 12:21
veleN, trouwens.....

Moet wel zeggen dat mijn taalgevoel me wel helpt.
petercmaandag 22 mei 2017 @ 12:41
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 12:21 schreef bleyenburg het volgende:
veleN, trouwens.....

Moet wel zeggen dat mijn taalgevoel me wel helpt.
correct, soms doen de uitvoerende ledematen anders, dan de brains aangeven . *O*
bleyenburgmaandag 22 mei 2017 @ 13:08
nog een op FNC tegen 16,68%
installatie bedrijf.

ook met cijfers.

En deze cijfers zijn echt een stuk beter ( of minder slecht zo u wilt) dan de vorige
NaRegenDeZonmaandag 22 mei 2017 @ 13:35
Bestaat sinds
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 13:08 schreef bleyenburg het volgende:
nog een op FNC tegen 16,68%
installatie bedrijf.

ook met cijfers.

En deze cijfers zijn echt een stuk beter ( of minder slecht zo u wilt) dan de vorige
Bestaat sinds 2007 https://drimble.nl/postcode/1314LW/. Geen faillisementen op dit adres.Huurhuis aan de daken te zien. (geen dakkapellen, alles gelijk)
https://www.google.nl/map(...),180.37h,90t/data%3D*213m4*211e1*213m2*211sdFOa2170g569ZBRkiwNEOg*212e0*214m2*213m1*211s0x47c617244ef31aff:0x82924ff94408a586!5sInstallatiebedrijf+IJpma-%C2%ADBeen+-+Google+zoeken&imagekey=!1e2!2sdFOa2170g569ZBRkiwNEOg&sa=X&ved=0ahUKEwiqyMGOsoPUAhUMB8AKHRrsCWMQpx8IYzAK
bleyenburgmaandag 22 mei 2017 @ 13:48
ik ga daar maar eens iets in doen

Dank NRDZ voor de extra info
µmaandag 22 mei 2017 @ 14:00
Stats *G*

127 agd
125 ccf
77 fnc
259 gve
6 kom

Geen idee waarom die KoM-lijst zo klein is. Verwacht je er op te staan maar sta je er niet op? Check dan ff de OP hoe je je inschrijft...
bleyenburgmaandag 22 mei 2017 @ 14:24
ook geen idee waarom de AGD lijst zo groot is.
heb je die niet omgedraaid?
Certecomaandag 22 mei 2017 @ 14:27
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:28 schreef Certeco het volgende:

[..]

Waarom komt deze pitch mij enorm bekend voor?
Blijkbaar omdat dit niet het eerste project op SiG is van de ondernemende heren. De Platostraat en Hilledijk zijn ook initiatieven van dit duo.