abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_167122990
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Heeft ervoor gezorgd dat vrouwen en mannen als gelijkwaardig worden gezien en ook gelijkwaardige rechten kregen..
Heeft ervoor gezorgd dat homoseksuelen, lesbiennes, etc. een vrij leven kunnen leiden en ook rechten kregen.
Heeft ervoor gezorgd dat we niet alle bull shit meer hoeven te slikken van iedere zogenaamde autoriteit.
Heeft ervoor gezorgd dat we via onze vrijheid van meningsuiting overal ons zegje over kunnen doen, hoe pijnlijk dat ook mag zijn voor anderen.
Heeft ervoor gezorgd dat we niet hoeven te buigen voor de lulverhalen van dominees en pastoren.
Etc.

Wat is er eigenlijk mis mee?
Niet mijn OP en ook niet mijn standpunt. Waar de oorspronkelijke TS op doelt is eerder de sociaal-democratie. Het cultureel Marxisme is veel destructiever en radicaler. Traditioneel Links heeft haar pijlen nooit op het gezin gericht of op vileine manier op het Christendom.
D66 komt nog het dichtst bij de 'idealen' van het CM.

Link naar deel 2: POL / Het cultureel marxisme... #2
shift-knop defekt
pi_167123050
laatste reactie uit deel#2 :

quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 16:32 schreef deelnemer het volgende:
@TomLuny

Wil je nu eens ingaan op het argument dat een globale vrije markt alle grenzen (en politieke sturing) sowieso teniet doet. Foetsie eigen cultuur.
dat heb ik al een paar keer gedaan, bv bij de 020x2 agenda
http://www.parool.nl/amst(...)sche-groei~a4078703/
bv bij de eu-octopus, zie gister.
bv bij de opmerking links en rechts slaan de handen ineen met de open borders
bv vorige post met dat vvd niet staat te springen om de onderhandelingen met turkije af te breken - en evenzo koenders pvda
dat linkse partijen de eu niet willen uitstappen, het bolwerk van de megacorporaties en dat zij juist voorop staan om andere landen eu-strafexpeditiemaatregelen wil opleggen bij asielquotaweigering , en kan daar milieu aan toe voegen :

quote:
Milieuorganisaties vinden de plannen niet ambitieus genoeg. Ook vinden ze het jammer dat de Europese Commissie geen maatregelen kan afdwingen bij de lidstaten. De critici zouden willen dat Brussel lidstaten straffen oplegt als ze niet meewerken aan de doelstellingen.
http://nos.nl/artikel/214(...)oor-de-economie.html
dus vraag me af hoe jij dan verklaart dat als links zo tegen neo-liberalisme is, waarom het dan wel blijft vastplakken aan het eu-politburo ?

quote:
Je lijkt ook te denken dat ik dat toejuich. Dat is niet zo. Het enige verschil tussen jouw standpunt en de mijne, is dat ik het niet nodig vindt om te brullen dat andere culturen achterlijk, slecht, walgelijk en rot zijn. Het draagt nergens toe bij (in tegendeel), en het mist de kern van de zaak.
toch heb je dan volgens mij opnieuw een stukje gemist uit mijn reacties _die grotendeels aan jou gericht waren.
ik schreef namelijk, ik zie bepaalde andere culturen niet als achterlijk als het op een andere planeet zou plaatsvinden of als er een groot hek omheen geplant wordt en waar zij hun eigen stelsel hebben ingevoerd zonder dit aan anderen op te willen of kunnen dringen.
en ik schreef erbij dat volgens cm en het daardoor gepropageerde cultuurrelativisme er geen referentiepunt zou zijn van welke cultuur nu beter uitpakt voor de meeste mensen. (waar ik het dus niet mee eens ben, heb al twee keer die link herhaald van bigthink)
typerend overigens dat zelfs maar het willen vergelijken welk stelsel beter uitpakt al leidt tot ruwe plakkaatjes zoals walgelijk, rot en achterlijk.
en dit leidt tot botsingen
niet enkel op straat :
https://www.theguardian.c(...)rom-london-transport
waar het zogenaamd het (feministische) zelfbeeld van jonge vrouwen zou aantasten - terwijl je juist over atleten via de ministeries hoort dat ze zo'n groot rolmodel kunnen spelen voor de jeugd - dus zal andere reden hebben om deze affiches door ene Sadiq Khan te laten verwijderen.
(mede mogelijk gemaakt door de rood-groene-alliantie dus)
maar ook op wereldschaal in de VN :
https://nl.wikipedia.org/(...)nrechten_in_de_islam
quote:
Door de Sharia als kader te stellen voor mensenrechten en deze prevalent te laten zijn boven de mensenrechten-artikelen worden de in de CaÔro-verklaring bedoelde mensenrechten strijdig met fundamentele Westerse principes. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg stelde hierover, in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah partij op, "dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie".
teugkomend op vorige post, toevoeging migratiebeleid nederland
links zie je er ook alles aan doem om de rest vd wereld als onveilig land te bestempelen
grote kritiek op terugzenden naar marokko, egypte, turkije, pakistan, algerije etc. omdat er ergens weer een regeltje staat wat niet aan hun normen voldoet.
het beleid is dus dat west-europa het enige reddingsbootje moet worden van de titanic waar makkelijk 1500 drenkelingen in zouden passen die nog in de ijswateren liggen te spartelen.
zelfs die vergelijking gaat niet op, die drenkelingen zitten op een vlot, vinden de roeiboot echter aangenamer.
shift-knop defekt
pi_167123941
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 17:41 schreef TomLuny het volgende:

[..]

dus vraag me af hoe jij dan verklaart dat als links zo tegen neo-liberalisme is, waarom het dan wel blijft vastplakken aan het eu-politburo ?
Dat doe ik niet.

Met links bedoel ik links, niet de hedendaagse PvdA of 'de derde weg' links, die de neoliberale agenda ondersteunt, maar de sociaal-democratie van voor 1980.

Waarom denk je dat de PvdA iedere keer ten onder dreigt te gaan? Linkse mensen zijn het niet eens met dit beleid, omdat het economisch rechts beleid is.

Maar als nu een traditionele linkse partij als de PvdA zich daarvoor wel laat lenen, omdat het de onvermijdelijk trend lijkt in de globalisering van de markt. Is daardoor het hele beleid eigenlijk links? Nee.

Rechts vindt het fantastisch, zo blijkt, om het zo voor te stellen (dat is verraad). En de linkse mensen, die het daar al decennia lang niet mee eens zijn, zijn nu ineens je hoofdschuldigen. Dat is politieke manipulatie :(. Ik ben er nooit voor geweest. Is het nu vooral mijn schuld? Als je het zo voorstelt, kun je wat mij betreft opdonderen.

De EU is ook van meet af aan neoliberaal ingevuld (denk bv aan Bolkestein en Neelie Smit Kroes). Links heeft altijd geklaagd dat het niet democratisch is (denk aan Harry van Bommel van de SP of Marcel van Dam, die daarom is overgestapt naar de SP) en niet sociaal. Het gaat alleen om het creeren van een interne vrije markt voor bedrijven en kapitaal, en een ongedeelde arbeidsmarkt voor arbeiders. Daarmee kun je landen en arbeiders en tegen elkaar uitspelen om de beste voorwaarden voor bedrijven af te dwingen (geen winstbelasting, flexwerk, arbeidsmigranten, etc ..)

Waarom leg je de schuld niet bij de VVD, D66 en de werkgeversorganisatie NWO NCW die daar altijd voor gepleit hebben? Waarom praat je niet in de eerste plaats over hen, ipv de PvdA die zijn achterban verraden heeft.

De verdragen die de EU vormgeven, sluiten uit dat landen hun eigen koers kunnen waren op economisch gebied. Het dwingt landen de grenzen open te zetten voor arbeidsmigratie (de reden voor Brexit). De balans is zoek, omdat het wel voor ťťn vrije markt heeft gezorgd, maar de rest van het beleid nationaal gebleven is. Dat is het probleem van de EU. Exclusief pal staan voor de belangen van bedrijven, werkgevers en investeerders is niet links.

Kortom, als een linkse partij concessies doet aan rechts, krijgen ze alle schuld in de schoenen geschoven als het beleid faalt. Links moet daarvan leren en nooit, nooit, nooit , nooit meer een concessies doen aan rechts. Het zijn namelijk macht kloters eerste klas. Je kunt er geen coalitie mee vormen in een paars kabinet. Het zijn daarvoor te grote hufters. Je moet partijleden die dit bepleiten, denk aan Wouter Bos, de partij uit donderen. Je moet het beschouwen als een infiltratie door rechts.

Hoe achterbaks ze zijn, kun je zien aan het feit dat ze nu ineens heulen met extreem rechts.

De volkswoede tav van de bestuurselite is terecht.

[ Bericht 3% gewijzigd door deelnemer op 05-12-2016 18:49:43 ]
The view from nowhere.
pi_167125907
registreer om deze reclame te verbergen
hoofdschuldigen, zondebok, achterlijke culuur, mijn schuld, etc.
laat ik even voorop stellen, dit is zgn. een vrij land (nog) en ieder mag kiezen wat die wil hoor.
maar net als jij al paar keer schreef : ik begrijp dat niet, heb ik soms diezelfde gedachte.

pvda zie ik niet echt als links nee, maar als we het over de invloed hebben van eu op open grenzen dan zag je paar jaar geleden al een verandering van anti-globalist naar anders-globalist bijvoorbeeld.
tegenwoordig is dat anders-eu bij sp
https://www.sp.nl/standpunt/europese-democratie
tot 'we hebben eu hard nodig' bij gl
https://groenlinks.nl/standpunten/europese-unie

het kan natuurlijk zijn dat jij links bent dat door geen enkele politieke partij wordt vertegenwoordigd maar zoniet, dan blijft de constatering staan dat geen enkele linkse partij gewoon doet wat je zou verwachten bij een clubje waar men zich niet in kan vinden en dat is heel simpel gewoon weglopen en andere alternatieve bezigheden opzetten.

Waarom leg je de schuld niet bij de VVD, D66 en de werkgeversorganisatie NWO NCW die daar altijd voor gepleit hebben? Waarom praat je niet in de eerste plaats over hen, ipv de PvdA die zijn achterban verraden heeft.

dacht dat ik in de vorige post dat net allemaal nogmaals had opgesomd.
zie echter steeds terugkeren dat 'echt' links, zeg maar ultra links zoals de no-border anarchisten en afa en groen links, maar die laatste iets minder openlijk, met dat door jouw hierboven genoemde clubje ineens een bondgenoot heeft gevonden blijkbaar.
niet alleen met grenzen, maar bijvoorbeeld ook met het eigen cultuur behoud waar het nationalisme achter staat ; dat moet door die twee bondgenoten immers zo snel mogelijk worden afgebroken, van de ene omdat het meer poen oplevert en voor de ander omdat nationaal erfgoed een vies woord is.
zo is er nog minstens een totaal niet te volgen andere alliantie die links is aangegaan.
niet te volgen op het eerste gezicht dan, was eerder topic van.
ik wou echter niet enkel de nadruk op die laatste gaan leggen, hoewel die de meeste wrijving oplevert.
Heb je het bijvoorbeeld over een invasie van oostblok mensen dan geeft dit minder problemen als uit het mena-gebied bijvoorbeeld, enkel en alleen al omdat het cultuurverschil kleiner is.
Toch zijn van die eerste ook al meldpunten door ontstaan.

toevoeging/
actueel voorbeeld van voorgaande :

Linkse (groene) kandidaat wint presidentsverkiezingen Oostenrijk
De uitslag is met gejuich ontvangen door de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Hij spreekt op Twitter van "een zware nederlaag voor nationalisme en anti-Europees populisme".

http://nos.nl/artikel/214(...)ngen-oostenrijk.html

eu-links-feestje dus
let trouwens eens op dat steeds misbruiken van het woord europa en europees door media en politci waar gewoon eu hoort te staan
anti-Europees populisme".

[ Bericht 1% gewijzigd door TomLuny op 05-12-2016 20:33:44 ]
shift-knop defekt
pi_167128727
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:48 schreef TomLuny het volgende:
hoofdschuldigen, zondebok, achterlijke culuur, mijn schuld, etc.
laat ik even voorop stellen, dit is zgn. een vrij land (nog) en ieder mag kiezen wat die wil hoor.
maar net als jij al paar keer schreef : ik begrijp dat niet, heb ik soms diezelfde gedachte.

pvda zie ik niet echt als links nee, maar als we het over de invloed hebben van eu op open grenzen dan zag je paar jaar geleden al een verandering van anti-globalist naar anders-globalist bijvoorbeeld.
tegenwoordig is dat anders-eu bij sp
https://www.sp.nl/standpunt/europese-democratie
tot 'we hebben eu hard nodig' bij gl
https://groenlinks.nl/standpunten/europese-unie

het kan natuurlijk zijn dat jij links bent dat door geen enkele politieke partij wordt vertegenwoordigd maar zoniet, dan blijft de constatering staan dat geen enkele linkse partij gewoon doet wat je zou verwachten bij een clubje waar men zich niet in kan vinden en dat is heel simpel gewoon weglopen en andere alternatieve bezigheden opzetten.
Dat zit zo.

Welvaart berust op samenwerking. Daarom is men voor vrijhandel. Door de vrijhandel kunnen landen tegen elkaar uitgespeeld worden door het internationale bedrijfsleven. Dat hoeft niet, als de nationale politici van alle landen het in banen leiden (in goed onderling overleg). Maar als nationale politici het belang van hun eigen land voorop stellen, of in de zakken van het internationale bedrijfsleven zitten, dan lukt het niet.

Merk ook op, dat in banen leiden betekent dat je concessies moet doen, en soms je eigen mensen moet benadelen. Daarom leidt de globalisatie tot zoveel problemen. Als de vrijhandel globaal opereert, en de politiek nationaal is, dan blijkt dat niet te lukken.

Door de globalisatie is het speelveld mondiaal geworden. Dan gaan veel mensen zich ook zorgen maken over de macht. Want de landen die onderhandelen zijn niet allemaal even groot. Dus kunnen sterke landen hun wil opleggen aan de kleinere. In de wereld als geheel zijn de EU landen afzonderlijk allemaal vrij klein. Zo komt men tot de gedachte om samen te werken, en als ťťn EU te opereren, in relatie tot de VS en China, etc ...

Daarom zijn vrijwel alle politieke partijen voor de EU. Ook dan geldt, dat het makkelijker is om ťťn markt te creŽren, dan om er een politieke eenheid van te maken. Daardoor raken de verschillende aspecten, waarvoor de politiek binnen iedere land een balans gevonden heeft, uit balans. Daardoor domineren de belangen van bedrijven. Zij trekken de balans uit het lood. Ze dwingen een lage winstbelasting, flexwerk en soepel ontslagrecht af.

Het bedrijfsleven wil graag vrijhandel, maar maakt er misbruik van. Ze vergroten hun macht ten koste van de burgers in al die landen (door die landen tegen elkaar uit te spelen). Daarom is het vooral het internationale bedrijfsleven dat momenteel de democratie uitholt. Want burgers kunnen wel besluiten nemen in hun eigen land, maar dan verplaatsen zij hun productie naar een land waar het voor hen gunstiger is.

Door de winst voor zichzelf te houden en uit te keren aan hun CEO's en aandeelhouders, of te parkeren in belastingparadijzen, groeit de ongelijkheid ten gunste van mensen met grote vermogens. Daardoor heft de overheid al zijn belasting bij gewone werknemers en consumenten, die geen kant op kunnen. De lonen van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt worden heel laag, omdat bedrijven het werk ook elders kunnen laten doen (lage lonen landen). Ook de kennis van productiemethoden wordt gepatenteerd en intellectueel eigendom steeds meer beschermd, zodat er minder concurrentie is en meer wordt weg gesluisd.

Eťn EU heeft ook gevolgen voor de immigratie. Door van de EU ťťn vrijhandelszone te maken, met vrij verkeer van goederen en personen, zijn de binnengrenzen verdwenen. Iedereen die ergens de EU binnenkomt, kan doorreizen naar Nederland. Migranten komen binnen in Zuid Europa, maar willen liever naar Noord Europa, het liefst naar Engeland. Zelf paal en perk stellen aan het vrije verkeer van personen mag niet, omdat je je moet houden aan de gemaakte afspraken. Hieraan wat bijstellen gaat heel moeizaam omdat je het telkens met 28 landen eens moet worden. En ook omdat de EU fel is op het bewaken van de open interne markt.

Links wil ook dat we hierin kiezen voor de beste oplossing. Maar de groep, wiens belangen zij verdedigen, staat zwak. De VVD echter, verdedigt de belangen van partijen die hierin vrij sterk staan. Daarom is het voor links maar moeilijk om de kool en de geit te sparen. Wat immigratie betreft, heeft links er weinig belang bij de grenzen open te houden, maar ze te aardig (solidair met iedereen). Terwijl rechts iedereen er zo uit dondert als ze er nadeel van hebben.

Rechtse en linkse mensen zijn toch vrij verschillende types. Als rechts zijn zin krijgt in wat zij redelijk vinden, dan klapt op den duur een samenleving en de economie in elkaar. Ze hebben veel gevoel voor hun eigen voordeel doen, maar niet veel gevoel voor een samenleving.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 06-12-2016 01:32:07 ]
The view from nowhere.
pi_167137838
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 21:01 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Dat zit zo.

Welvaart berust op samenwerking. Daarom is men voor vrijhandel. Door de vrijhandel kunnen landen tegen elkaar uitgespeeld worden door het internationale bedrijfsleven. Dat hoeft niet, als de nationale politici van alle landen het in banen leiden (in goed onderling overleg). Maar als nationale politici het belang van hun eigen land voorop stellen, of in de zakken van het internationale bedrijfsleven zitten, dan lukt het niet.

Daarom zijn vrijwel alle politieke partijen voor de EU.

Het bedrijfsleven wil graag vrijhandel, maar maakt er misbruik van. Ze vergroten hun macht ten koste van de burgers in al die landen (door die landen tegen elkaar uit te spelen). Daarom is het vooral het internationale bedrijfsleven dat momenteel de democratie uitholt. Want burgers kunnen wel besluiten nemen in hun eigen land, maar dan verplaatsen zij hun productie naar een land waar het voor hen gunstiger is.
dat besef ik allemaal wel, maar het is hoofdzakelijk een financieel plaatje wat je schetst wat de reden is om binnen de eu te blijven en staken kost nou eenmaal een loonoffer (men wordt dan immers niet doorbetaald)
het klint allemaal enigzins als 'wees goed voor het baasje, dan is de baas goed voor ons' en dan komt die verandering vanzelf terwijl we toch al minstens sinds 2005 zien (grondwet eu) dat we keer op keer een oor aangenaaid krijgen.
Links is niet altijd twee handen met rechts op de eu-buik - zie oekraiene-ref met sp - maar dat hielp dus niks.
Frankrijk socialisten aan de macht, hele land protesteert maandenlang tegen ontslagversoepeling, wordt via een achterdeur zonder stemming toch erdoorheen gefloept, etc.
ben er overigens voor mezelf nog niet uit of ik perse ex-eu graag zie gebeuren maar als het moet dan moet het maar. Als daar voldoende steun voor is, landelijk en binnen europa gezien wordt het draagvlak steeds groter, dan staan we er iig niet alleen voor.

quote:
Eťn EU heeft ook gevolgen voor de immigratie. Door van de EU ťťn vrijhandelszone te maken, met vrij verkeer van goederen en personen, zijn de binnengrenzen verdwenen. Iedereen die ergens de EU binnenkomt, kan doorreizen naar Nederland. Migranten komen binnen in Zuid Europa, maar willen liever naar Noord Europa, het liefst naar Engeland. Zelf paal en perk stellen aan het vrije verkeer van personen mag niet, omdat je je moet houden aan de gemaakte afspraken. Hieraan wat bijstellen gaat heel moeizaam omdat je het telkens met 28 landen eens moet worden. En ook omdat de EU fel is op het bewaken van de open interne markt.

Links wil ook dat we hierin kiezen voor de beste oplossing. Maar de groep, wiens belangen zij verdedigen, staat zwak. De VVD echter, verdedigt de belangen van partijen die hierin vrij sterk staan. Daarom is het voor links maar moeilijk om de kool en de geit te sparen. Wat immigratie betreft, heeft links er weinig belang bij de grenzen open te houden, maar ze zijn te aardig (solidair met iedereen). Terwijl rechts iedereen er zo uit dondert als ze er nadeel van hebben.
'links is te aardig'
ja, met een masker op, kijk hoe het eruit ziet als dat eraf valt.
niet zo aardig dus :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
waar was die aardigheid van links toen met die aanslag op janmaat, toen fortuyn letterlijk stront in zn gezicht geworpen kreeg en verdonk een lading ketchup over het lijf, toen rara het huis van een minister opblies, toen fortuyn werd afgeknald, als het uitzetcentrum op 16-hoven in de gloria vliegt, als er klauwhamers mee worden genomen tijdens de laat-ze-niet-lopen campagne dat ze beter schop-ze-in-een rolstoel kunnen noemen en waardoor wilders nog geen dag zonder begeleiding een shoarma heeft kunnen kopen in de toko.

heeft links er weinig belang bij de grenzen open te houden,

vraag me soms af of we het over dezelfde links hebben soms.
Amn Int, no-borders, GL, de libie-boottaxies, etc. voeren allemaal een beleid om zoveel mogelijk migranten binnen te krijgen en te houden.
natuurlijk is dat oppervlakkig gezien onder een masker van humaniteit (hoewel er op weg naar australie vrijwel geen mensen verdrinken, ik lees het niet tenminste)
en dan komen we terug bij het cm, heftig ontkend door links natuurlijk als zijnde een complot, maar voor wie dat niet zo ziet is het duidelijk zat, deze massamigratieagenda is een aanval op de conservatieven die liever niet hun cultuur de experimentele smeltkroes in zien gaan.
daarbij opgemerkt dat conservatief wel rechts is maar rechts niet uitsluitend conservatief.
rechts is ook de corpocratie, mensen die dermate veel vermogen hebben dat zij hun eigen eilanden/landgoederen aanschaffen en zich veilig kunnen onttrekken aan die borrelende cultuursoep.
neem die gemeente waar rutte woont, geen azc daar natuurlijk.
http://www.dagelijksestan(...)n-van-premier-rutte/
en dus zijn we geen baas in eigen land meer welke cultuurpareltjes we nog toelaten :
http://nos.nl/artikel/214(...)n-in-eigen-land.html
denken bepaalde bevolkingsgroepen doordat hele wijken naar hun cultuur zijn ingericht inmiddels dat het hele land zo is :
http://www.dailymail.co.u(...)-report-reveals.html?
en vliegen overal ons de culturele spijkerbom botsingen om de oren :
http://www.jpost.com/Dias(...)agogue-attack-474401
en
http://www.express.co.uk/(...)uffered-most-attacks
en blijft iedereen maar ontkennen dat het ook maar iets heeft te maken met bepaalde culturele opvattingen :
http://www.frontpagemag.c(...)im-daniel-greenfield
en worden er geen gegevens verstrekt over de gevaarlijke gevolgen van dit opendeur beleid, dus moet men dat maar zelf gaan uitzoeken :
https://sputniknews.com/e(...)-centers-sex-crimes/
en blijft de vraag hoelang zulke artikelen nog toegestaan blijven voordat dit als racisme door de linkse agenda wordt weggepoetst :
http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html

quote:
Rechtse en linkse mensen zijn toch vrij verschillende types. Als rechts zijn zin krijgt in wat zij redelijk vinden, dan klapt op den duur een samenleving en de economie in elkaar. Ze hebben veel gevoel voor hun eigen voordeel doen, maar niet veel gevoel voor een samenleving.
hicks zou zeggen, links heeft zn kans gehad en blijkt keer op keer een mislukking (ussr, china) met miljoenen doden als gevolg.
maar ja, niet om stalin goed te praten, vind dat toch een beetje zoals met de brexit, als de eu gezamenlijk dat land kapot wil maken uit wedijver dan zal dat wrs nog gaan lukken ook.
het aspect van tegenwerking hoor ik hem niet over zoals de wapenwedloop wat uiteindelijk (mede) tot een financiele instorting leidde van de tegenpartij.

Explaining Postmodernism: Chapter 5: The Crisis of Socialism by R.C. Hicks


[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 06-12-2016 10:23:38 ]
shift-knop defekt
pi_167138001
registreer om deze reclame te verbergen
Cultureel marxisme is een extreemrechtse complottheorie die niet in POL, maar in BNW thuishoort.

Ik begrijp persoonlijk niet helemaal waarom dit op FOK! zo niet wordt behandeld en maar constant wordt toegestaan om overal op dit hele forum uitgekotst te worden.

Is het straks ook okť om reeksen lang discussies te voeren over hoe de joden Duitsland in de rug hebben gestoken tijdens de eerste wereldoorlog?
pi_167149265
@AY
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 10:28 schreef AnanYaw het volgende:
Cultureel marxisme is een extreemrechtse complottheorie die niet in POL, maar in BNW thuishoort.

Ik begrijp persoonlijk niet helemaal waarom dit op FOK! zo niet wordt behandeld en maar constant wordt toegestaan om overal op dit hele forum uitgekotst te worden.

Is het straks ook okť om reeksen lang discussies te voeren over hoe de joden Duitsland in de rug hebben gestoken tijdens de eerste wereldoorlog?
Het is niet zozeer aan mij om het bestaansrecht van dit topic op pol te verdedigen want a. ik ben de reeks niet begonnen en b. ik zit niet achter de knoppen hier.
denk echter wel dat cm iets meer omvat (inmiddels) als enkel de theorie dat een paar marxistische joodse sociologen al in de jaren 30 een tijdbomplannetje maakten om door culturele beÔnvloeding de westerse samenleving chronisch af te breken.
Volgens een medestander van jouw visie :
Ik begin maar meteen met een bekentenis: ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde. Maar ja, dat is iedereen die er een beetje progressieve ideeŽn op na houdt. De overgrote meerderheid van de mensen is tegenwoordig dus cultureel marxist. Hoe dat gekomen is, weten de cultureel marxisme-haters eigenlijk zelf het beste.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/

let op die zin :
cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
politieke correctheid is geen complot maar een dagelijks terugkerend verschijnsel, met ingrijpende (politieke) gevolgen.
ruwweg gesteld zou men kunnen stellen dat vanwege pc, en de contra-reactie daarop, bijvoorbeeld trump is verkozen.
bijna precies een jaar geleden na de taharush in keulen dat men wilde doofpotten, kwam er ook een flinke deuk in het vertrouwen over hoe het bestuur de mensen informeert.
dat kost kiezers en zorgt voor een verschuiving, afd is niet voor niks zo succesvol geworden.
deze vorige zin kan ik bijvoorbeeld anders formuleren

en blijft de vraag hoelang zulke artikelen nog toegestaan blijven voordat dit als racisme door de linkse agenda de politiek correcte censuur wordt weggepoetst :

http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html

in de vorige post stond ook deze link :
http://www.jpost.com/Dias(...)agogue-attack-474401

ik dacht, laat ik het daarbij behorende bronartikel (de telegraaf) eens opzoeken in het nederlands
kostte bijna een kwartier - ondanks diverse trefwoorden rechtstreeks uit jpost overgenomen.
heb het inmiddels gevonden maar niks op nos.
ik zeg niet dat het er niet is maar ik kan het niet vinden.
dat is wel de staatszender waar wij allemaal belasting voor moeten betalen.
stel nu dat een paar fascistische kaalkopjes waren opgepakt, zou nos dan nog steeds zo stil blijven ?
was niet te zien althans bij het vandalisme in enschede, de drukinkt was niet meer aan te slepen.
http://nos.nl/artikel/213(...)moskee-enschede.html

en gezien jouw post waar je het opneemt voor juist die groep die nu op het punt stond om gebombardeerd te worden zou dat toch ook iets moeten zijn wat jouw belangen treft.

komt er dus een beetje op neer (imo) hoe breed je de cm-materie wil trekken.
zo waren sommigen (zover ik herinner, is al tijdje geleden) het niet eens met de stelling dat pc en cm min of meer uit dezelfde koker komen.
dat staat echter al ergens in deel 1 of 2 , ik weet niet of er veel animo voor is om dat weer te herhalen.
afin, ik hoop iig dat je er nu iets anders tegen aan kijkt als enkel een volkshetze tegen bepaalde bevolkingsgroepen.
dat is iig niet mijn uitgangspunt.

en ik wil je bedanken voor je nogal felle reactie.
meestal betekent dat dat er een gevoelige snaar wordt geraakt wat de discussie kan bevorderen.
tenzij men het als trollen wegpoetst.

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 06-12-2016 18:57:45 (typo's) ]
shift-knop defekt
pi_167149728
Politiek correct en cultureel marxist is niet hetzelfde, al is politiek correctheid ook een term met een interessante historie, maar daar ga ik nu niet op in.

De theorie van cultureel marxisme houdt in dat mensen bewust de westerse maatschappij willen afbreken. Deze complottheorie predikt haat naar minderheidsgroeperingen als instrumenten in een kwaadaardig plan en wordt eventueel gemengd met jodenhaat.

Dat heeft verder niet zoveel met politiek correctheid te maken, maar door het op geniepige wijze samen te voegen kun je de term en indirect ook de gehele theorie subtiel salonfšhig maken. Dat zie je hier op FOK! ook heel duidelijk en het verpest het forum en de discussie.

Je ziet nu in POL en in NWS mensen serieus discussiŽren over wat nou eigenlijk het doel is van de kwaadaardige linkse kliek. Dat komt dus omdat die onzin hier ondertussen genormaliseerd is.

Overigens wordt mijn gevoelige snaar vooral geraakt omdat dit het soort psuedo-wetenschappelijke theorie is dat als verantwoording dient voor gruwelijke mensenrechtenschendingen. Het is ook de theorie die een man een wapen op deed pakken en tientallen jongeren overhoop knallen, omdat hij geloofde dat zij een dreiging voor de westerse samenleving vormden. Ook een man die op FOK! ondertussen als een man met redelijke theorieŽn wordt behandeld.

[ Bericht 10% gewijzigd door AnanYaw op 06-12-2016 19:19:26 ]
pi_167151480
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:06 schreef AnanYaw het volgende:
Politiek correct en cultureel marxist is niet hetzelfde, al is politiek correctheid ook een term met een interessante historie, maar daar ga ik nu niet op in.

De theorie van cultureel marxisme houdt in dat mensen bewust de westerse maatschappij willen afbreken. Deze complottheorie predikt haat naar minderheidsgroeperingen als instrumenten in een kwaadaardig plan en wordt eventueel gemengd met jodenhaat.

Dat heeft verder niet zoveel met politiek correctheid te maken, maar door het op geniepige wijze samen te voegen kun je de term en indirect ook de gehele theorie subtiel salonfšhig maken. Dat zie je hier op FOK! ook heel duidelijk en het verpest het forum en de discussie.

Je ziet nu in POL en in NWS mensen serieus discussiŽren over wat nou eigenlijk het doel is van de kwaadaardige linkse kliek. Dat komt dus omdat die onzin hier ondertussen genormaliseerd is.
nou ja, nogmaals, ik zit niet achter de knoppen hier, dus waar het verdere verloop terecht komt, hier op pol of bnw of kliko, daar ga ik niet over en kan ik me verder eigenlijk ook niet zo druk om maken.
en jij ziet het op fok en dat klopt maar het is goed beschouwd een internationale discussie dat zich niet beperkt tot enkel dit forum.
dan heb je het over hoe ruw links wel niet wordt aangepakt maar daar kan rechts over meepraten, dat calimero petje past ons allemaal :
http://www.metronieuws.nl(...)e-kans-in-oostenrijk
hier wordt dus even door een landelijk dagblad de halve oostenrijkse bevolking als neo-nazies afgedrukt.

en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit

quote:
Overigens wordt mijn gevoelige snaar vooral geraakt omdat dit het soort psuedo-wetenschappelijke theorie is dat als verantwoording dient voor gruwelijke mensenrechtenschendingen. Het is ook de theorie die een man een wapen op deed pakken en tientallen jongeren overhoop knallen, omdat hij geloofde dat zij een dreiging voor de westerse samenleving vormden. Ook een man die op FOK! ondertussen als een man met redelijke theorieŽn wordt behandeld.
mooi dat je dat meteen aanstipt
over breivik ga ik het niet meer hebben maar doet mij wel hieraan denken :
weer die link :

http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html
Gisteren liep een man in Washington D.C. met een geweer een pizzarestaurant binnen en begon te schieten. Hij had een nep-nieuwsbericht gelezen waarin stond dat Hillary Clinton in het restaurant een kinderseksnetwerk runde.

ik bekijk iedere dag het nos-archief
http://nos.nl/nieuws/archief/
en dan zie je trends ontstaan.
nu is dat weer nep-nieuws, zonder enige terughouding wordt gewoon gesteld dat dat de oorzaak voor die gek is om erop los te gaan knallen.
de diepere agenda is natuurlijk om 'wilde complottheorieen' weg te kunnen vagen.
zoals cm, maar ook 911 etc.
eigenlijk alles wat ongemakkelijke kritische vragen stelt dus.
want draaien we de zaak weer om, dan zie je niet die vanzelfsprekendheid terug dat ideologie a. de extremistische terreur b. veroorzaakt.
integendeel, er wordt juist alles aan gedaan om die connectie weg te cijferen in berichtgeving en in taal , zoals werkgerelateerde conflicten ipv jihad terreur en het omdraaien van wie nou eigenlijk de echte slachtoffers zijn.
http://www.frontpagemag.c(...)im-daniel-greenfield
gaat zelfs zover dat alle problemen nu op moedertje natuur wordt geschoven, daar heeft het nederlandse leger zojuist de oorlog aan verklaard

http://nos.nl/video/21466(...)dt-tot-oorlogen.html

zal allemaal best meespelen hoor , klimaatje en wilde complotverhaaltjes
maar gaat steeds meer lijken op een rookgordijn om meer gevoelige kwesties buiten beeld te houden
shift-knop defekt
pi_167152964
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:

[..]

nou ja, nogmaals, ik zit niet achter de knoppen hier, dus waar het verdere verloop terecht komt, hier op pol of bnw of kliko, daar ga ik niet over en kan ik me verder eigenlijk ook niet zo druk om maken.
en jij ziet het op fok en dat klopt maar het is goed beschouwd een internationale discussie dat zich niet beperkt tot enkel dit forum.
dan heb je het over hoe ruw links wel niet wordt aangepakt maar daar kan rechts over meepraten, dat calimero petje past ons allemaal :
http://www.metronieuws.nl(...)e-kans-in-oostenrijk
hier wordt dus even door een landelijk dagblad de halve oostenrijkse bevolking als neo-nazies afgedrukt.

en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit

[..]

mooi dat je dat meteen aanstipt
over breivik ga ik het niet meer hebben maar doet mij wel hieraan denken :
weer die link :

http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html
Gisteren liep een man in Washington D.C. met een geweer een pizzarestaurant binnen en begon te schieten. Hij had een nep-nieuwsbericht gelezen waarin stond dat Hillary Clinton in het restaurant een kinderseksnetwerk runde.

ik bekijk iedere dag het nos-archief
http://nos.nl/nieuws/archief/
en dan zie je trends ontstaan.
nu is dat weer nep-nieuws, zonder enige terughouding wordt gewoon gesteld dat dat de oorzaak voor die gek is om erop los te gaan knallen.
de diepere agenda is natuurlijk om 'wilde complottheorieen' weg te kunnen vagen.
zoals cm, maar ook 911 etc.
eigenlijk alles wat ongemakkelijke kritische vragen stelt dus.
want draaien we de zaak weer om, dan zie je niet die vanzelfsprekendheid terug dat ideologie a. de extremistische terreur b. veroorzaakt.
integendeel, er wordt juist alles aan gedaan om die connectie weg te cijferen in berichtgeving en in taal , zoals werkgerelateerde conflicten ipv jihad terreur en het omdraaien van wie nou eigenlijk de echte slachtoffers zijn.
http://www.frontpagemag.c(...)im-daniel-greenfield
gaat zelfs zover dat alle problemen nu op moedertje natuur wordt geschoven, daar heeft het nederlandse leger zojuist de oorlog aan verklaard

http://nos.nl/video/21466(...)dt-tot-oorlogen.html

zal allemaal best meespelen hoor , klimaatje en wilde complotverhaaltjes
maar gaat steeds meer lijken op een rookgordijn om meer gevoelige kwesties buiten beeld te houden
De vergelijking die je trekt is wel interessant en zag ik ook aankomen. Wanneer mensen echter deze schuldvraag verwerpen met betrekking tot religie (en dan vooral de islam) dan gaat het om de gehele religie, een veel breder concept dan de theorie van het cultureel marxisme.

Ik kan je direct vertellen dat de abramitische religies vanwege hun expansionistische aard zeker een gevaar kunnen vormen voor samenlevingen en voor vrede. Maar die religies zijn veel meer dan hun expansionistische karakter en hun potentiŽle risico. Hoe dat wordt uitgelegd, wordt dus inderdaad beÔnvloedt door karaktertrekken van de beoefenaar en ook door de focus van de spirituele leraar.

TheorieŽn als het cultureel marxisme en ook de door jou aangehaalde theorie draaien puur en alleen om het vijandbeeld dat ze creŽren. Het karakter van mensen bepaalt vooral of ze ertoe aangetrokken worden en of ze erin geloven. Niet zozeer of ze het vijandig uitleggen. Het is onmogelijk om in het cultureel marxisme te geloven zonder vijanden te zien in bepaalde groepen mensen (er is hooguit variatie in welke groepen tot de vijanden behoren).
pi_167153013
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:
en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit
Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
The view from nowhere.
pi_167153252
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
Pardon, begin je nu al weer? Ik vind dit nu toch wel heel erg beledigend worden ook, zonder een argument. Volgens mij ben ik al zolang ik hier post op FOK! en zolang ik enig idee heb over politiek sociaal-democraat en omarm ik juist die waarden die het zogenaamde "cultureel-marxisme" propageren....
En waarom staat dit hier en niet in BNW, om te onderzoeken in hoeverre die theorie op waarde is in te schatten. Wat mij betreft was dat sws niets. En dat is ook zeer helder naar voor gekomen in het verloop van dit topic.
Om iemand maar ongefundeerd ergens van te beschuldigen zoals jij doet, nu al keer op keer, dat is niet bepaald heel erg chique hoor. Dat mag je wel eens uitleggen. En dan zonder nietszeggende epistels.

Overigens is die term niet bedacht door Breivik, die heeft het overgenomen o.a. van de Unabomber, en die heeft het ook weer ontleend aan zeer muddy paleo-conservatieve types in het bereik van Holocaustontkenners.
pi_167153409
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik,
Is dat zo ? Ik dacht dat hij de term ook maar oppikte van ultrarechtse websites .
De frankfurter schule-theorie is een complottheorie of minstens een zondebokconcept.
Lekker makkelijk om de werkelijke oorzaken van veranderingen door honderden miljoenen mensen gedragen te negeren en 1 clubje de schuld te geven.
Maar zover ik Ryan3 volg is dit ook zijn mening.
pi_167153443
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Is dat zo ? Ik dacht dat hij de term ook maar oppikte van ultrarechtse websites .
De frankfurter schule-theorie is een complottheorie of minstens een zondebokconcept.
Lekker makkelijk om de werkelijke oorzaken van veranderingen door honderden miljoenen mensen gedragen te negeren en 1 clubje de schuld te geven.
Klopt, die heeft het ook weer ontleend, m.n. via NB de Unabomber aan paleo-conservatieven die ook aan Holocaustontkenning doen, vandaar dat joodse samenzweringsluchtje dat hieruit op stijgt.
pi_167153635
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
Beetje eng om een topic te willen laten sluiten, maar goed. Breivik heeft die term niet bedacht, deze wordt namelijk al veel langer gebezigd want deze komt voort uit de 'Frankfurter Schule'. Een stroming opgericht door twee joodse mannen genaamd Theodor Adorno en Herbert Marcuse in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nog voor de oorlog dus.
pi_167153982
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:06 schreef ccs het volgende:

[..]

Beetje eng om een topic te willen laten sluiten, maar goed. Breivik heeft die term niet bedacht, deze wordt namelijk al veel langer gebezigd want deze komt voort uit de 'Frankfurter Schule'. Een stroming opgericht door twee joodse mannen genaamd Theodor Adorno en Herbert Marcuse in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nog voor de oorlog dus.
De Frankfurter Schule heeft die term niet gebruikt en hebben er niets mee te maken.
The view from nowhere.
pi_167154167
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Pardon, begin je nu al weer? Ik vind dit nu toch wel heel erg beledigend worden ook, zonder een argument. Volgens mij ben ik al zolang ik hier post op FOK! en zolang ik enig idee heb over politiek sociaal-democraat en omarm ik juist die waarden die het zogenaamde "cultureel-marxisme" propageren....
En waarom staat dit hier en niet in BNW, om te onderzoeken in hoeverre die theorie op waarde is in te schatten. Wat mij betreft was dat sws niets. En dat is ook zeer helder naar voor gekomen in het verloop van dit topic.
Om iemand maar ongefundeerd ergens van te beschuldigen zoals jij doet, nu al keer op keer, dat is niet bepaald heel erg chique hoor. Dat mag je wel eens uitleggen. En dan zonder nietszeggende epistels.
Stel dat iemand een topic begint over de stelling, dat hij zich niet kan vinden in holocaust ontkenning, en er stappen mensen in dat topic die de holocaust wel ontkennen.

quote:
Overigens is die term niet bedacht door Breivik, die heeft het overgenomen o.a. van de Unabomber, en die heeft het ook weer ontleend aan zeer muddy paleo-conservatieve types in het bereik van Holocaustontkenners.
Nog meer aanslagplegers.
The view from nowhere.
pi_167154200
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:21 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Stel dat iemand een topic over de stelling, dat hij zich niet kan vinden in holocaust ontkenning, en stappen er mensen in dat topic die de holocaust wel ontkennen.

[..]

Nog meer aanslagplegers.
Wtf je gaat me nu Holocaustontkenning aan mijn neus hangen? Mag hopen dat ik dit verkeerd begrijp. :{.
pi_167154308
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:22 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wtf je gaat me nu Holocaustontkenning aan mijn neus hangen? Mag hopen dat ik dit verkeerd begrijp. :{.
Nee, ik zeg dat je zo wel een discussie zou krijgen over holocaust ontkenning, zoals we er nu een hebben over cultureel marxisme. Daarom vind ik dat dit topic beter gesloten kan worden.
The view from nowhere.
pi_167154584
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:25 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Nee, ik zeg dat je zo wel een discussie zou krijgen over holocaust ontkenning, zoals we er nu een hebben over cultureel marxisme. Daarom vind ik dat dit topic beter gesloten kan worden.
Dat is pure nonsense dat debat over Holocaustontkenning gaat over historische feiten, dit gaat over labeltjes plakken. Labeltjes plakken is nu eenmaal onderdeel van de politicologie, maar ligt wat mij betreft op een stuk speculatiever niveau dan historisch onderzoek omtrent de Holocaust, is ook een heel ander vakgebied.
Verder is het sluiten van een topic, omdat het onderwerp je niet bevalt op dit punt niet echt sterk daardoor. Anders dan een topic waarbij degene die het opent de Holocaust wil ontkennen. Dat hebben we wel gehad op FOK!. Wat mij betreft kan zo'n topic wel dicht.
Dit topic kan juist verduidelijken, voor degenen die de term gebruiken, en dat zijn er nogal wat tegenwoordig, waarom het onzin is.
pi_167154736
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:33 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat is pure nonsense dat debat over Holocaustontkenning gaat over historische feiten, dit gaat over labeltjes plakken. labeltjes plakken is nu eenmaal onderdeel van de politicologie, maar ligt wat mij betreft op een stuk speculatiever niveau dan historisch onderzoek omtrent de Holocaust, is ook een heel ander vakgebied.
Verder is het sluiten van een topic omdat het onderwerp je niet bevalt op dit punt niet echt sterk daardoor. Anders dan een topic waarbij degene die het opent de Holocaust wil ontkennen. Dat hebben we wel gehad op FOK!. Wat mij betreft kan zo'n topic wel dicht.
Dit topic kan juist verduidelijken, voor degenen die de term gebruiken, en dat zijn er nogal wat tegenwoordig, waarom het onzin is.
labeltjes plakken is sowieso niet sterk.

Een topic openen met de stelling dat iets niet of wel zo is, leidt in beide gevallen tot een discussie erover. TomLuny maakt er in ieder geval dankbaar gebruik van, en verschuilt zich zelfs achter jou (zie de quote in post 12).
The view from nowhere.
pi_167154773
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:06 schreef ccs het volgende:

[..]

Beetje eng om een topic te willen laten sluiten, maar goed. Breivik heeft die term niet bedacht, deze wordt namelijk al veel langer gebezigd want deze komt voort uit de 'Frankfurter Schule'. Een stroming opgericht door twee joodse mannen genaamd Theodor Adorno en Herbert Marcuse in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nog voor de oorlog dus.
Heeft een lid van de frankfurter schule die term bedacht? Wat is je bron.?
pi_167154814
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:38 schreef deelnemer het volgende:

[..]

labeltjes plakken is sowieso niet sterk.

Een topic openen met de stelling dat iets niet of wel zo is, leidt in beide gevallen tot een discussie erover. TomLuny maakt er in ieder geval dankbaar gebruik van, en verschuilt zich zelfs achter jou (zie de quote in post 12).
Labeltjes plakken is een ander woord in de politicologie voor: hoe moet ik het gedachtegoed nu plaatsen tussen alle andere stromingen. Een manier van systematiek bedrijven dus. Ik hecht daar an zich wel waarde aan, aan systematiek.

Ik denk dat een ieder die dit topic afstruint wel in de gaten heeft dat het een vorm van samenzweringstheorie is. Ik weet niet wat Tom Luny daarvan denkt?
pi_167155146
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:41 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Labeltjes plakken is een ander woord in de politicologie voor: hoe moet ik het gedachtegoed nu plaatsen tussen alle andere stromingen. Een manier van systematiek bedrijven dus. Ik hecht daar an zich wel waarde aan, aan systematiek.

Ik denk dat een ieder die dit topic afstruint wel in de gaten heeft dat het een vorm van samenzweringstheorie is. Ik weet niet wat Tom Luny daarvan denkt?
TomLuny quote jou

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:
ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
En concludeert
quote:
daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
Ergo, het bestaan van het cultureel marxisme is voor hem daarmee vastgesteld.
The view from nowhere.
pi_167155422
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:50 schreef deelnemer het volgende:

[..]

TomLuny quote jou

[..]

En concludeert

[..]

Ergo, het bestaan is voor hem daarmee vastgesteld.
Ja, je haalt het uit #12, maar daar komt het niet vandaan?

Politiek correct bestaat wel als zodanig en met zoveel woorden, eind jaren 80 dingetje universiteiten aan de east coast, maar dat is geen cultureel marxisme sec.
Tegenwoordig heb je de identiteitspolitiek en het intersectionalisme, maar dat zijn ook weer andere dingen.
In de VS gaat het wel zover dat bijvoorbeeld in de staat Virginia de boeken Huckleberry Finn van Mark Twain en To Kill a Mocking Bird van Harper Lee uit de bibliotheken gehaald worden vanwege de "racist slurs" die er in voorkomen. Gister gelezen.
Ik zag gister een reportage waarin mensen willen dat het woord "zwart" moet worden aangepakt in de NLse taal, omdat zwart vaak naar iets slechts of negatiefs verwijst. Wat heel erg is voor Surinaamse kinderen en andere kinderen met een donkere huidskleur. Ook dat is geen cultureel marxisme dus.
pi_167155669
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:57 schreef Ryan3 het volgende:
Ja, je haalt het uit #12, maar daar komt het niet vandaan?
Post 10

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:
en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit
The view from nowhere.
pi_167155812
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:02 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Post 10

[..]

Blijft vaag hoor "genoemde schrijver" ben ik?
pi_167155882
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Blijft vaag hoor "genoemde schrijver" ben ik?
Ja, de schrijver van het OP.
The view from nowhere.
pi_167156074
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:07 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ja, de schrijver van het OP.
Nou ja, dan is dat een beetje dom, want er staat toch werkelijk waar niets dwars in die aanvankelijke OP: als dat cultureel marxisme is dan ben ik ervoor, dus waar gaat dat debat dan over? Ik bedoel als je dan wat te mekkeren hebt tegen de normen en waarden van de islam, omdat die conservatief zijn, dan sta je toch ook voor de normen en waarden van het cultureel marxisme. Dan is dat toch niet iets slechts? Dan is dat juist iets goeds. En anders kun je je gewoon lekker aansluiten bij de islam.
pi_167156698
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nou ja, dan is dat een beetje dom, want er staat toch werkelijk waar niets dwars in die aanvankelijke OP: als dat cultureel marxisme is dan ben ik ervoor, dus waar gaat dat debat dan over? Ik bedoel als je dan wat te mekkeren hebt tegen de normen en waarden van de islam, omdat die conservatief zijn, dan sta je toch ook voor de normen en waarden van het cultureel marxisme. Dan is dat toch niet iets slechts? Dan is dat juist iets goeds. En anders kun je je gewoon lekker aansluiten bij de islam.
Als TomLuny iets cursief weergeeft, is het een quote. Waar hij deze vandaan heeft, moet je maar aan hem vragen. Dat het over jou gaat blijkt uit de regel
quote:
daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
Jij noemt je namelijk cultureel marxist.

Waar het wel overgaat, is dat het feit dat jouw topic de reden is dat we nu al in het derde deel zitten van een topic over cultureel marxisme.
The view from nowhere.
pi_167157748
nog zo'n links pc rookgordijn is dat de culturele botsingen door de sociale achterstand komt
oftewel de jobs for jihadies zal alles oplossen

op 4:44 a child was born

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1982, toch zagen we toen geen spijkerbommen ploffen overal

anyway, ik drink mn biertje
meestal loopt dat niet goed af om dan posts te plaatsen
dus kom morgen terug op de reacties
goede nachtrust. :)

ps/
EDUCATION
Taxpayer-Funded School District Bans SANTA CLAUS 'To Create Inclusive And Welcoming Spaces'

Read more: http://dailycaller.com/20(...)paces/#ixzz4S6E7NZMh

Persecuted Middle East bishops banned from visiting UK
http://archbishopcranmer.(...)-banned-visiting-uk/

is vast nep-nieuws allemaal

Merkel zette zich ook af tegen populistische bewegingen. die de leus 'Wir sind das Volk' volgens haar hebben gekaapt.
"Wie het volk is, bepalen we allemaal, niet een kleine groep mensen, hoe hard die ook schreeuwt", zei Merkel.
http://nos.nl/artikel/214(...)et-minder-steun.html

stamboom telt niet meer
wordt nu meerderheid bij stemmen wer der echte deutscher ist
slechts kwestie van tijd voordat links nationaal stemrecht uitdeelt aan alle inwoners.

[ Bericht 12% gewijzigd door TomLuny op 07-12-2016 11:38:25 ]
shift-knop defekt
pi_167167230
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:45 schreef AnanYaw het volgende:
[..]

De vergelijking die je trekt is wel interessant en zag ik ook aankomen.
Daar waarchuwde jordan maxwell al voor. Niet dat ik het terug kan vinden maar kwam er op neer dat mensen veel slimmer als het gemiddelde publiek ons al 3 tot 4 stappen voor zijn.
Jordan wordt gerekend tot de aluhoedjes maar voorgaande waarschuwing is niet zomaar een verzinsel als je kijkt naar het enorme aantal denktanks en instituties die er zijn, zoals bijvoorbeeld het eu-bestuur met zn 33.000 ambtenaren alleen al voor de EC.
https://www.europa-nu.nl/(...)_europese_ambtenaren
aan de top van die ec staat ene juncker die gisteren het volgende zei :
Het ergert Juncker dat hij daar weinig over leest in de media. "Nee zeggen is zo makkelijk. De tegenstemmers, de populisten, nemen geen verantwoordelijkheid, waardoor wij alle kritiek over ons heen krijgen. Wij proberen wel besluiten te nemen, die verder gaan dan de waan van de dag.
We denken na over hoe de wereld er over 15 tot 20 jaar zou moeten uitzien
en daar worden we op afgerekend."

http://nos.nl/artikel/214(...)oel-bij-juncker.html
eind mei 2015 zagen we ineens de immigratie toenemen van gemiddeld 1500 p/mnd naar het dubbele 3400 maar dat was nog niet helemaal duidelijk toen of dat zou doorzetten.
(achteraf bleek dat 3300 peanuts was)
begin juni kwam het 020x2 artikel :
http://www.parool.nl/amst(...)sche-groei~a4078703/
toeval ? ik geloof daar in dit geval niet zo in en hoewel ik niemand anders dat verband heb zien leggen en ik besef dat er geen enkel bewijs voor is, vind ik dit op zn minst toch verdacht.
want bij iedere kwestie, vooral mbt criminaliteit, wordt vrijwel altijd eerst de vraag gesteld :
cui bono
en dat blijken vooral de megacorporaties te zijn samen met de asylindustrie en de coexistentialisten die hun experimentele smeltpotje goed gevuld zien worden.
dus wat ik bedoel, slechts ťťn teken aan de wand (het 020x2 bijv.) maakt nog geen complot en kan men afdoen als een paranoÔde uit de lucht gegrepen beschuldiging, maar als het meerdere tekens gaan worden - en beseffend dat er een professionele elite constant bezig is om tientallen jarenplannen te maken - dan roept dit op zn minst toch vragen op.
worden die vragen echter ongemakkelijk, dan noemt men dat aluhoedje .... zoals bij cm.

quote:
Wanneer mensen echter deze schuldvraag verwerpen met betrekking tot religie (en dan vooral de islam) dan gaat het om de gehele religie, een veel breder concept dan de theorie van het cultureel marxisme.

Ik kan je direct vertellen dat de abramitische religies vanwege hun expansionistische aard zeker een gevaar kunnen vormen voor samenlevingen en voor vrede. Maar die religies zijn veel meer dan hun expansionistische karakter en hun potentiŽle risico. Hoe dat wordt uitgelegd, wordt dus inderdaad beÔnvloedt door karaktertrekken van de beoefenaar en ook door de focus van de spirituele leraar.
ja dat klopt wel
dat is ook een hele discussie apart welke nou het meeste extremisitsche uitspattingen oplevert van die drie.
christendom wordt door de islam trouwens niet als monotheisme gezien, vooral dat van de katholieken niet (drie-eenheid)
ik ken een leuke site opgezet door Steve Wells die het monikkenwerk van tekstanalyse heeft gedaan :
http://skepticsannotatedbible.com/

quote:
TheorieŽn als het cultureel marxisme en ook de door jou aangehaalde theorie draaien puur en alleen om het vijandbeeld dat ze creŽren. Het karakter van mensen bepaalt vooral of ze ertoe aangetrokken worden en of ze erin geloven. Niet zozeer of ze het vijandig uitleggen. Het is onmogelijk om in het cultureel marxisme te geloven zonder vijanden te zien in bepaalde groepen mensen (er is hooguit variatie in welke groepen tot de vijanden behoren).
ok, maar wat is er mis aan dan om vijanden te hebben ?
stel, men plant een vliegbaan boven jouw huis, en iedere nacht trillen de ramen uit de sponningen dan zijn die besluitmakers toch jouw vijanden geworden die jouw gezondheid en welzijn hebben aangetast.
beschaafd noemt men dat dan politieke tegenstanders want vijand klinkt meer alsof je die moet elimineren - letterlijk.
dat gaan de meeste mensen niet doen maar het blijven dus gewoon vijanden, opponenten, tegenstanders, rivalen en etc.
heb je trouwens gezien hoe jouw medestander zn taal bezigt :
Cultureel marxisme is sinds een aantal jaren ook in Nederland een populair begrip.
[...]
Het begrip wordt gebruikt door Amerikaanse ultra-conservatieven en andere conservatieven, (extreem-)rechtse bloggers, libertariŽrs, islamhaters, neo-masculinisten, :? orthodoxe christenen, PVV-ers, racisten en neo-nazi’s.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/

duidelijk niet echt politiek correcte taal, dat masker valt ineens af zolang het maar bovenstaanden betreft, dan is pc niet meer nodig ineens.
als je de originele tekst erbij pakt dan zie je onder 'het begrip' een snelkoppeling.
dat is deze :
The Origins of Political Correctness
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

voor de schrijver, ene Koos Kuijt, is dus Het Begrip zowel gelijk aan cm als aan pc.

samenvattend
het is idd lastig voor te stellen dat in de jaren dertig een groepje marxistische sociologen een chronisch tijdbommetje hebben ontstoken om anno 2016 de westerse beschaving om zeep te helpen.
aan de andere kant staat dan dat het een feit is dat meerdere jarenplanningen door slimme mensen worden opgezet die meerdere stappen vooruit denken en feit is ook dat zaadjes gaan ontkiemen en men toch enigzins kan voorspellen hoe de boom eruit gaat zien.
vragen over wie die zaadjes strooit en met welk doel mogen dan toch minstens gesteld worden lijkt mij zonder meteen een aluhoedje opgedrukt te krijgen.
tenminste, dat hoop ik dan maar dat dat nog mogelijk is.
wordt wel steeds lastiger met al die aanvallen op het vrije woord.

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 07-12-2016 15:12:33 (typo 's) ]
shift-knop defekt
pi_167172129
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
dat klopt niet

daarom schreef ik al eerder dat ik weinig zin heb om het weer over breivik te gaan hebben.
ik heb zijn manifest niet gelezen omdat ten eerste ik weinig zin heb om in de abys van zijn moordlustige gedachten te springen ; daar zijn daderprofileerders voor, en ten tweede omdat ik vind dat het onzin is om de hele cm aan de breivik kapstok te hangen enkel en alleen omdat hij die term in dat manifest heeft opgenomen.
die kapstok is een linkse dooddoener dat te vergelijken valt met zoiets als dat hillary heeft gezegd precies de woorden van hitler zouden zijn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en op die manier kan je iedereen wel verhitleren.

Ryan3 had al gereageerd zag ik :
En waarom staat dit hier en niet in BNW, om te onderzoeken in hoeverre die theorie op waarde is in te schatten. Wat mij betreft was dat sws niets. En dat is ook zeer helder naar voor gekomen in het verloop van dit topic.

En om te kunnen inschatten is handig om te weten wat de oorsprong is.
nogmaals
http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
Artikel begint meteen met een link :
http://rationalwiki.org/wiki/Cultural_Marxism
we zien dan twee ontstaansbronnen, naar de sociale wetenschap van kritische theorie en naar het aluhoedje argument met verwijzing naar Kulturbolschewismus.
toen was breivik nog niet eens geboren dus.
je ziet dan nog 1973 als bron en 1998, volgens dat artikel door rechtse complotter Lindt.
die laatste heeft er weer zelf iets over te melden waar het vandaan komt :
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/
en zo zijn cm en pc dus met elkaar verbonden (aangenomen dat niet alles in zijn toespraak uit de duim is gezogen zoals beweerd wordt en pc idd een gevaarlijk en totalitair onderdrukkend fenomeen is. Veel voorbeelden zijn daarvan te geven en hoe dan ook pc en cm zijn inmiddels woorden cq begrippen geworden die bestaande ontwikkelingen omschrijven.
zoals het herdefinieren van het woord illegale vreemdeling tot ongedocumenteerde migrant bijvoorbeeld.)

vorige keer had ik het nog over wo1 en dat daardoor bepaalde marxisten wakker schrokken, zie
POL / Het cultureel marxisme... #2

dat heb ik wrs uit diezelfde toespraak gehaald :

Marxist theory said that when the general European war came (as it did come in Europe in 1914), the working class throughout Europe would rise up and overthrow their governments – the bourgeois governments – because the workers had more in common with each other across the national boundaries than they had in common with the bourgeoisie and the ruling class in their own country. Well, 1914 came and it didn’t happen. Throughout Europe, workers rallied to their flag and happily marched off to fight each other. The Kaiser shook hands with the leaders of the Marxist Social Democratic Party in Germany and said there are no parties now, there are only Germans. And this happened in every country in Europe.
So something was wrong.

http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

en in de alinea's erna wordt dan uiteengezet hoe dat 'wrong' gepoogd werd te herstellen.
maar dat is dus een complottheorie.
klinkt mij niet alleen aannemelijk in de oren maar kom min of meer diezelfde redenatie tegen bij andere sprekers, zoals hicks bijvoorbeeld hoe links (socialisme, maar dat in het amerika van hicks wrs meer tegen het communisme aanzit) met pm de herkansing in ging.
dus inderdaad, wat is nou dan de waarde van die theorie ?
komt blijkbaar niet zomaar uit de lucht vallen

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 07-12-2016 19:13:03 (typo's) ]
shift-knop defekt
pi_167184244
het wordt een beetje een solo-actie merk ik, maar wil toch even iets verhelderen over de post 12 verwarring.
post 12 van deelnemer pakt hij een stukje van mijn post uit de discussie met AnanYaw, post 10 en dat was weer een vervolg op post 8
daar stond :
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 18:51 schreef TomLuny het volgende:
@AY

denk echter wel dat cm iets meer omvat (inmiddels) als enkel de theorie dat een paar marxistische joodse sociologen al in de jaren 30 een tijdbomplannetje maakten om door culturele beÔnvloeding de westerse samenleving chronisch af te breken.
Volgens een medestander van jouw visie :
Ik begin maar meteen met een bekentenis: ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde. Maar ja, dat is iedereen die er een beetje progressieve ideeŽn op na houdt. De overgrote meerderheid van de mensen is tegenwoordig dus cultureel marxist. Hoe dat gekomen is, weten de cultureel marxisme-haters eigenlijk zelf het beste.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/

let op die zin :
cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
politieke correctheid is geen complot maar een dagelijks terugkerend verschijnsel, met ingrijpende (politieke) gevolgen.
ruwweg gesteld zou men kunnen stellen dat vanwege pc, en de contra-reactie daarop, bijvoorbeeld trump is verkozen.
bijna precies een jaar geleden na de taharush in keulen dat men wilde doofpotten, kwam er ook een flinke deuk in het vertrouwen over hoe het bestuur de mensen informeert.
dat kost kiezers en zorgt voor een verschuiving, afd is niet voor niks zo succesvol geworden.
de bedoelde schrijver is dus Koos Kuijt.
En excuus dat ik nu pas dit aanstip maar had nog niet alles bijgelezen in dit topic.
Ryan3 vraagt of ik het een complottheorie vind.
Nou, in die zin van FS waren joden en vernietigingskampen een verzinsel en de kwade joden hebben dit cm-zaadje geplant, dan vind ik het wel glad ijs worden ja.
maar dat marxisten en anti-conservatieven etc. nog steeds bezig zijn met hun wens het huidige stelsel af te breken vind ik al een stuk aannemelijker.
bijvoorbeeld zoals ryan3 met zn opmerking over het woord zwart moet weg want negatief, tja mensen, dat is gewoon harde werkelijkheid en kan ik zelfs zwart op wit bevestigen met uitspraken op een surinaams forum.
die dingen leven en daar wordt echt over nagedacht en mensen willen dat idd gaan invoeren.
dus eerst moest het woord neger weg, en dat moest zwarte worden, en nu moet pot verwijt ketel weg want die ketel is zwart en dus negatief.
en aangezien de neger nu zwarte heet moet iedere negatieve klank daarover (in hun oren en in dat van de fanatieke cultureel marxisten (waar het sowieso wrs vandaan komt ) gedempt worden.

en dat verschijnsel blijft maar doorgaan en pas nu zien we een omslag.
en dan gaat links ineens klagen dat ze met een complot worden zwart gemaakt en zetten een wit schaaltje op hun hoofd.

en dit is maar ťťn voorbeeld, zo kan je er tientallen, honderden geven.
bijvoorbeeld toen ik het wou hebben over of de ene cultuur beter uitpakt als de andere, werd al vrij snel getorpedeerd.
ik vind dat toch een vorm van cm onderdrukking en dat kan dan best een labeltje zijn om het beestje te benoemen maar daarom schreef ik al, cm is nou eenmaal een bestaand begrip geworden, net als pc.

ik gaf ook het voorbeeld illegale vreemdeling en ongedocumenteerde migrant.
mss is er animo voor om zulke bestaande voorbeelden die iedereen in kan brengen eens onder een loepje te houden en gaan kijken wat nu eigenlijk het doel ervan is om woordjes te gaan herschikken en welke consequenties dat heeft.
en of FS zich nu wel of niet cm noemden.
Na twee delen is dat nog niet helemaal duidelijk krijg ik de indruk
kortom, als cm iets breder wordt genomen als enkel een marxisitsch joods complot uit de jaren 30 dan blijft er nog voldoende stof over.

en ps/
lang niet iedere zwarte medemens gaat mee in die 'zwart moet ontdaan worden van negatieve connonaties' discussie.

+++

ps2/

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:41 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Labeltjes plakken is een ander woord in de politicologie voor: hoe moet ik het gedachtegoed nu plaatsen tussen alle andere stromingen. Een manier van systematiek bedrijven dus. Ik hecht daar an zich wel waarde aan, aan systematiek.

Ik denk dat een ieder die dit topic afstruint wel in de gaten heeft dat het een vorm van samenzweringstheorie is.
Ik weet niet wat Tom Luny daarvan denkt?
wel, *herkauwend*, zonet viel me ineens iets op.
heeft ook te maken met wat Bluesdude in vorige topics en hier naar voren bracht dat het te simpel is om aan bv Marcuse de hele roerige 60's op te hangen.
Aanvankelijk was nog mijn tegenargument dat bepaalde boeken veel invloed kunnen hebben, maar nogmaals lezend vanuit dit artikel :
http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
met in de titelalinea twee snelkoppeling onder Áultureel marxisme' en 'het begrip' kom je uit bij de oppersmurf van de samenzweringstheoristen, .... bij Lind dus.
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/
dat stuk lezend viel mij dus op dat wordt beschreven hoe Marcuse eigenlijk een openingkans insprong, hij wordt daar niet als veroorzaker neergezet :
Herbert Marcuse, who remained here, saw the 60s student rebellion as the great chance. He saw the opportunity to take the work of the Frankfurt School and make it the theory of the New Left in the United States.

One of Marcuse's books was the key book. It virtually became the bible of the SDS and the student rebels of the 60s.

* TomLuny SDS=Students for a Democratic Society
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

valt dus een beetje te vergelijken zoals hoe sylvana het denk-gat in dook en haar kans greep terwijl gezien de vele tegenstellingen tussen haar feminisme e.d. en de erdogan-doctrine daar op het eerste gezicht niks van te snappen valt.
de combinatie van Marcuse met de jaren 60 protesten zijn dan beter te bevatten.

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:57 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, je haalt het uit #12, maar daar komt het niet vandaan?

Politiek correct bestaat wel als zodanig en met zoveel woorden, eind jaren 80 dingetje universiteiten aan de east coast, maar dat is geen cultureel marxisme sec.
Tegenwoordig heb je de identiteitspolitiek en het intersectionalisme, maar dat zijn ook weer andere dingen.
In de VS gaat het wel zover dat bijvoorbeeld in de staat Virginia de boeken Huckleberry Finn van Mark Twain en To Kill a Mocking Bird van Harper Lee uit de bibliotheken gehaald worden vanwege de "racist slurs" die er in voorkomen. Gister gelezen.
Ik zag gister een reportage waarin mensen willen dat het woord "zwart" moet worden aangepakt in de NLse taal, omdat zwart vaak naar iets slechts of negatiefs verwijst. Wat heel erg is voor Surinaamse kinderen en andere kinderen met een donkere huidskleur.
Ook dat is geen cultureel marxisme dus.
hier maak je dus allerlei subcategorieen als ik het goed begrijp en wrs niet onterecht, je noemt dingen die ik echt niet ken zoals identiteitspolitiek en het intersectionalisme,
heeft mss idd te maken met dat labelplakken dat alles beetje op ťťn hoop wordt geveegd.
maar ja, dat gelabel zien we vrijwel overal, zo werd half oostenrijk ineens tot neo-nazi gebombardeerd :
http://www.metronieuws.nl(...)e-kans-in-oostenrijk

Je noemt de 'zwart=negatief' discussie geen cm maar hoe zou je het dan willen omschrijven ?
eigenlijk schrik ik daar best van, dacht eerst dat het een sporadisch iets was op een forum waar die trend werd gepropageerd door enkele verdwaasden maar nu blijkt het dus al de nationale tv-stations te hebben bereikt.
heb je daar een linkje naar svp, ben best benieuwd naar die uitzending

[ Bericht 2% gewijzigd door TomLuny op 08-12-2016 12:56:33 ]
shift-knop defekt
pi_167204731
Het begint er een beetje op te lijken nu links het niet gelukt is dit topic door de versnipperaar te halen het daarom maar afgesproken tactiek is om collectief niet meer te reageren.
ik vind dat prima maar wil even terugkomen op mijn eerste vraag toen ik weer deelnam aan deze discussie of pm en cm niet (veel) overeenkomsten heeft.
in deze lezing (is tevens audioboek van) zie je FS genoemd worden, paar keer zelfs :

inleiding :
quote:
So the strategy of the Marxist intellectuals was to wait and
mount a lookout for signs that capitalism’s contradictions were
leading logically and inexorably to revolution.
They waited a long time. By the early part of the twentieth
century, after several failed predictions of imminent revolution, not
only was it becoming embarrassing to make further predictions, it
was beginning to seem that capitalism was developing in a direction
opposite to the way that Marxism said it should be developing.

Marxist socialism thus faced a set of theoretical problems: Why
had the predictions not come to pass? Even more pressing was the
practical problem of impatience: If the proletarian masses were the
material of revolution, why were they not revolting? The exploitation
and alienation had to be there—despite surface appearances—
and it had to be being felt by capitalism’s victims, the proletariat. So
what was to be done about the decidedly non-revolutionary
working class? After decades of waiting hopefully and pouncing on
any sign of worker dissatisfaction and unrest, the plain fact was
that the proletariat was not going to revolt any time soon.
Consequently, the waiting strategy needed to be rethought.

So Marx’s theory had to be altered.
Socialism in Russia could not wait to develop out of mature
But without capitalism’s organized proletariat,
the transition would require an elite who would, through
force of will and political violence, effect a ‚revolution from above‛

Returning to the European context of the 1920s, the need for
strong leadership was confirmed to most radicals by the impotence
of the German Social Democrats. Then the leading socialist party in
the world and in control of Germany’s government for most of the
decade, the Social Democrats proved incapable of accomplishing
anything. To Georg LukŠcs and to Max Horkheimer and the early
thinkers of the Frankfurt School, this also pointed up the need for a
modification of classical Marxist theory

Left to their own devices, the proletariat and their spokesmen would simply wallow in
futility. The lesson that the leftest of the Left radicals drew was:
What socialism needs is leadership, leadership
that will diagnose capitalism’s problems clearly, set remedies, and
act decisively and ruthlessly to achieve socialism—along the way
telling the masses what they need to hear and what to do and
when.
[...]
With no real socialist states to uphold as positive examples of
socialist practice, the Left’s new strategies focused almost exclusively
upon critiquing the liberal capitalist nations.
The first major new strategy required altering the ethical
standard by which capitalism was attacked.
Marx’s slogan in Critique of
the Gotha Program: ‚From each according to his ability, to each according to his need.‛
Satisfying need was thus the fundamental criterion of morality.
[...]
(1960's)
Abandoning the traditional economic class
analysis’s implication that effort should be focused upon achieving
a universal class consciousness, Left thinkers and activists focused
on narrower sub-divisions of the human species, concentrating
their efforts on the special issues of women and of racial and ethnic
minorities. Broadly Marxist themes of conflict and oppression
carried over into the new splinter groups’ analyses, but again the
dominant theme was equality.

From wealth is good to wealth is bad
A second strategic change in Left strategy involved a more
audacious change of ethical standards. Traditionally, Marxist
socialism had supposed that providing adequately for human
needs was a basic test of a social system’s morality. The
achievement of wealth, accordingly, was a good thing since wealth
brought with it better nutrition, housing, healthcare, and leisure
time. And so capitalism was held to be evil because Marxists
believed that it denied most of its population the ability to enjoy the
fruits of wealth.
But as it became clear that capitalism is very good at producing
the wealth and delivering the fruits—and that socialism is very bad
at it—two new variations on Left thought turned this argument on
its head and began to condemn capitalism precisely for being so
good at producing wealth.
One variation of this argument appeared in the increasingly
popular writings of Herbert Marcuse. Soon to be the leading
philosopher of the New Left, Marcuse was best known for bringing
the views of the Frankfurt School to prominence
in the Englishspeaking
world, especially in North America. Trained in philosophy
in Germany, Marcuse had been an assistant to Heidegger
from 1928 to 1933, and in his metaphysics and epistemology
Marcuse was mining the same Hegelian vein that Heidegger was.
Politically, though, Marcuse was deeply engaged with Marxism
and concerned with adapting Marxism to the unforeseen resilience
of capitalism in resisting revolution.
Following Marx, Marcuse believed that the historical purpose
of the proletariat was to be a revolutionary class. Its task was to
overthrow capitalism. But that presupposed that capitalism would
drive the proletariat into economic misery, which capitalism had
failed to do. Instead, capitalism had produced great amounts of
wealth and—here is the innovation—capitalism had used that
wealth to oppress the proletariat. By making the members of the
proletariat wealthy enough to become comfortable, capitalism had
created a captive class: The proletariat had become locked into the
capitalist system, dependent upon its goodies, and enslaved by the
goal of climbing the economic ladder and to ‚the aggressive
performances of ‘earning a living’.‛
20 Not only was this a veiled
form of oppression, Marcuse argued, the proletariat had become
distracted from its historical task by the comforts and gadgets of
capitalism. Capitalism’s producing so much wealth, therefore, is
bad: It is in direct defiance of the moral imperative of historical
progress toward socialism. It would be much better if the proletariat
were in economic misery under capitalism, for then they
would realize their oppression and then be psychologically primed
to perform their historical mission.

The second variation was seen in the Left turn that rising
concern with environmental issues took
etcetera

http://www.stephenhicks.o(...)/12/hicks-ep-ch5.pdf

en dit gaat dan over postmodernisme
ben in hicks woorden de term cm nog niet tegengekomen.
dus hoewel cm dan mss wel wordt afgedaan als complottheorie, dan wordt dat blijkbaar in de kritiek op pm niet zo gezien.
want lees zelf, lijkt best veel op elkaar die kritiek op gramsci, fs, marcuse en wat je als 'cm-complot' tegenkomt.
dus dan is eigenlijk Dr. Stephen Hicks ook een complotter ?

+++

ps/
pdf komt hiervandaan
http://www.stephenhicks.org/explaining-postmodernism/

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 09-12-2016 00:14:29 ]
shift-knop defekt
pi_167206618
Is geloven in cultureel marxisme gelijk aan geloven in de protocollen van zion en daarmee antisemitisch?
pi_167313698
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 08:38 schreef corehype het volgende:
Is geloven in cultureel marxisme gelijk aan geloven in de protocollen van zion en daarmee antisemitisch?
Is cultureel marxisme gelijk aan het tornen aan normen en waarden ?

als antwoord op jouw vraag, ik ken die protocollen niet zo goed.
over normen en waarden, daar hoef ik denk ik geen voorbeelden van te geven hoe vaak dat benadrukt wordt door tig politici hoe belangrijk dat is (of zou zijn).
en daarop heeft mijn bovenstaande vraag betrekking op.

van iemand, in een artikel over een volksfeestje wat ik verder als bijzaak zie, wordt het volgende opgetekend door de nationale pers :

quote:
"En wat zouden je kinderen denken van tante Kerstman?
Ik sta kritisch tegenover vaste normen, dat is goed voor onze samenleving.
Maar voordat ik ergens ja tegen zeg, moet er een grondige discussie aan vooraf gaan."
De muzieklerares op deze school is het daarmee eens: "Je kunt ook het geslacht van Jozef en Maria omruilen, maar waarom zou je dat doen?"
blijkbaar hebben de poltici het dus mis, geen normen en waarden hebben is beter voor de samenleving.
http://nos.nl/artikel/214(...)getje-en-donker.html

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 13-12-2016 23:21:40 (typ) ]
shift-knop defekt
pi_167313840
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 08:38 schreef corehype het volgende:
Is geloven in cultureel marxisme gelijk aan geloven in de protocollen van zion en daarmee antisemitisch?
Nee.
pi_167404560
quote:
As reflected in The Wall Street Journal's editorial, public discussion of the Yale protests revolved around the conflict between freedom of expression and so-called "political correctness." The issues raised by the protest were folded into the larger left-right struggle in American society over race. But we should pause before the particular nature of these costume protests is absorbed into a familiar political framework. Although many of the protesters spoke of racism (the Ohio student group, for example, was called Students Teaching about Racism in Society), most of the stereotyping that offended them did not concern denigration of supposed biological traits but the playful or parodic use of clothing. The perceived offense was as much a kind of theft as it was discrimination. Calling for sanctions against obnoxious cultural appropriations implied the existence of authentic cultures that belonged properly only to those who could say "we're a culture."

The Wall Street Journal’s label “little Robespierres” called to mind the French Revolution without naming the revolution that lay behind the Yale incident. But it is easy enough to extrapolate: these recent protests were the latest phase in the long revolution that has unfolded since the 1970s under the name of multiculturalism — a revolution whose effects are now so widespread that we take much of it for granted. Like earlier revolutions, the multicultural revolution began with popular liberation and the birth of new political possibilities, then took unexpected directions. Now that it is mired in conflict, this may be a good time to review the four-decade career of multiculturalism and ask what it has yielded and what it has occluded. The question concerns global movements and institutions, not simply the politics of American campuses. And no global institution has embodied the revolution and its contradictions more vividly than the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO).

AUGUST 28, 2016

Jordan Sand is professor of Japanese History at Georgetown University in Washington, DC.

https://lareviewofbooks.o(...)f-multiculturalism/#!

Deze post zal meer gaan lijken op het gekrabbel van een gedetineerde die te lang in isolatie heeft gezeten want het is slechts een ruwe schets.

quote:
UNESCO Man
Changing the concept of race, 1945-65

pagia 1

"UNESCO came out with a study," Reverend Jesse Jackson recalls, "that said that
blacks - at that time Negroes - were not inferior, and there was no fundamental
genetic difference between blacks and whites. We were determined in our
differences by social conditions."
The renowned American civil rights activist was a 20-year-old university student
from North Carolina when he became aware of the work done by UNESCO - the
United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - to combat
racism, and it made a deep impression on him and others in the civil rights
movement: "We went around the South giving speeches, holding up the UNESCO
study, saying that blacks were not inferior. A world body had studied and concluded
that we were not inferior. It was a big deal. UNESCO, a world body - not some
Southern segregated school, not some Southern governor, not even the President -
UNESCO said we were not inferior."1

pagina 41

A year later the UN International Convention on the Elimination of All Forms of
Racial Discrimination was adopted. Its goal was to ensure that all people had access
to equal treatment by obliging member states to prohibit and punish racial
discrimination, and at this convention the definition of the concept of racial
discrimination was extended to include discrimination based on cultural differences.
In the wake of the ratification and subsequent implementation of the convention in
national legislation, discrimination was criminalized,
and to this very day the
convention represents the principle legal text against racism and racial discrimination
in UN member states.104
http://vbn.aau.dk/files/6(...)per_Poul_Duedahl.pdf

aan die laatste zin zit nog een onvermeld haakje, de OIC-landen binnen de VN hebben hun eigen regeltjes :

CaÔro-verklaring van de mensenrechten in de islam

quote:
5.4.2
Zijn de uitlatingen op 'ras' in de zin van de artikelen 137c en 137d van het Wetboek van Strafrecht?
Bij deze beoordeling stelt de rechtbank het volgende voorop.
De implementatie van het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie uit 1966 (hierna: het IVUR) heeft ertoe geleid dat in 1971 in het Wetboek van Strafrecht artikel 137c werd aangepast en artikel 137d een volledig nieuwe tekst kreeg. Kort gezegd kwam het erop neer dat alleen groepen die gekenmerkt werden door 'ras', 'godsdienst' of 'levensovertuiging' (later ook 'geslacht', 'seksuele gerichtheid' en 'handicap') onder de bescherming van deze strafbepalingen vielen.
In de Memorie van Toelichting op het betreffende wetsvoorstel stelt de regering dat het begrip 'ras' moet worden uitgelegd naar de kennelijke strekking van artikel 1 van het IVUR.19 In artikel 1, eerste lid, van het IVUR wordt onder "rassendiscriminatie" verstaan elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van 'ras', 'huidskleur', 'afkomst' of 'nationale of etnische afstamming'.
Het is aan de rechter om te beoordelen hoe, gegeven deze kenmerken, het begrip 'ras' in een concreet geval moet worden geÔnterpreteerd. Duidelijk is verder dat de juridische betekenis van het begrip 'ras' veel ruimer is dan de betekenis die dit begrip in het Nederlandse spraakgebruik en de wetenschap gewoonlijk heeft.
https://uitspraken.rechts(...):NL:RBDHA:2016:15014

men heeft dus (internationaal) simpelweg de betekenis van het woord ras veranderd.
hiermee zal het ook zijn kracht verliezen maar wel breed ingezet kunnen worden tegen politieke tegenstanders.
blijkbaar geeft men de voorkeur aan dat laatste.

het is niet zo eenvoudig om een mooie samenvatting te maken van wat ik bedoel, want a) ik ben er zelf nog niet uit, b) bepaalde gedeeltes die ik in gedachten heb zitten opgenomen in lappen tekst die lastig terug te vinden zijn en c) ik ben niet getraind in het maken van zulk soort samenvattingen en bovendien had ik vantevoren al geen doel voor ogen dus heb geen aantekeningen gemaakt en d) het kost teveel tijd
ik meende enkel (sinds kort) een verband te zien en dit zijn o.a. de bij elkaar geraapte puzzelstukjes :

POL / Tegen de ongecontroleerde immigratie

POL / NOS Journaal doorgeefluik van Wilders

Ras, rede en racisme

the rise and fall of unesco man


minuut 7 tot eind

End Goal
All that cultural marxism offers is a desolate form of eternal warfare between ever more narrowly defined groups of offended minorities

92wPRJi.gif?1

http://static.wixstatic.c(...)9a3236eb2b6178ba.gif

+++

het verband dat ik dus meende te zien is dat Unesco en de Frankfurt School beiden bij ongeveer het zelfde neerkomen, de utopisch harmonieuze multiculturele samenleving.
Enige verbinding tussen FS en Unesco heb ik echter nog niet kunnen vinden behalve dan dat beiden geleid worden door social engineers, oftewel de sociaal maatschappelijke manipulators.
Ik zie ze echter niet uit hetzelfde nest komen maar hetzelfde doel is wel bereikt, wilders zn hoofd ligt op het guillotineblok.
De OIC speelt hier ook een rol in.
POL / Tegen de ongecontroleerde immigratie

Misschien is het handig om eens te overwegen of deze social engineers niet teveel invloed is gegeven om hun bijv. het onderwijs te kunnen laten overspoelen met hun experimentele veldprojectjes. (zie pdf unesco link hierboven bijvoorbeeld over schoolmateriaal wat massaal wordt verspreid en de wisselende standpunten die binnen dezelfde organisatie worden aangenomen en de ontstane neveneffecten)

mijn voorlopige conclusie is nu echter dat ik begin te twijfelen of FS en CM nu eigenlijk zoveel invloed heeft gehad als wat in dit topic (en vorige delen) wordt aangestipt en waar de discussie regelmatig over ging.
Vooral Bluesdude had daar moeite mee als ik goed herinner.
Het begint mij (bij nader inzien) erop te lijken dat de invloed van unesco een stuk groter is.

[ Bericht 24% gewijzigd door TomLuny op 18-12-2016 08:45:43 ]
shift-knop defekt
pi_167466708
Van eigen bodem, 25 minuten CT-presentatie, in 2014 geplaatst

dr. Gerard van der Ree
quote:
Ik ben werkzaam bij het University College Utrecht als docent Internationale Betrekkingen. Mijn specialiteiten zijn Internationale Betrekkingen theorie en methodologie, interdisciplinariteit, wetenschapsfilosofie en Latijns-Amerikaanse politiek. Mijn onderzoek richt zich vooral op fenomenologie, reflexiviteit en epistemologie in Internationale Betrekkingen.
>>>>
https://www.uu.nl/medewerkers/gvanderree/0

shift-knop defekt
pi_167491497
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2016 20:30 schreef krokodil76 het volgende:
Lekker bezig MTV.
de video doet het niet op deze pc :{
zeker verwijderd inmiddels ?
waarschijnlijk is het deze, via twitter te zien op een breitbart pagina, 1.5 minuut duurt die :

quote:
Just in time for the holiday season, MTV News has issued a series of New Year's resolutions exclusively for white males -- because, the network says, white guys could "do a little better in 2017."
A video posted to MTV News' Twitter account Monday afternoon features a group of millennials lecturing so-called "white guys" as to how they can improve themselves in the New Year.

Suggestions include recognizing that America was never "great" for minorities, and to stop bragging about being "woke.""
http://www.breitbart.com/(...)matter-isnt-a-thing/

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=woke

deze is treffend :
quote:
Representatives for MTV News did not immediately respond when asked whether the network planned to produce New Year's resolutions videos for other racial or ethnic groups.
_O-

[ Bericht 26% gewijzigd door TomLuny op 21-12-2016 04:11:27 ]
shift-knop defekt
pi_167547017
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2016 02:46 schreef TomLuny het volgende:

[..]

de video doet het niet op deze pc :{
zeker verwijderd inmiddels ?
waarschijnlijk is het deze, via twitter te zien op een breitbart pagina, 1.5 minuut duurt die :

[..]

http://www.breitbart.com/(...)matter-isnt-a-thing/

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=woke

deze is treffend :

[..]

_O-

Dat was hem waarschijnlijk. Die van Twitter is ook al verwijderd. :{
Dit soort video's zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid, maar dat zal dan ook wel het doel zijn van MTV.
pi_167565565
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:48 schreef krokodil76 het volgende:
[..]
Dat was hem waarschijnlijk.
Die van Twitter is ook al verwijderd. :{
Dit soort video's zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid, maar dat zal dan ook wel het doel zijn van MTV.
Die van Twitter is ook al verwijderd.

yep, die is ineens foetsie, goed dat je er op wijst.
bizar, had verwacht dat professionele website als breitbart minstens zou weten hoe je een video blijvend kunt vastspijkeren.
maar nee, ze hebben m laten glippen
op zich maakt niet zoveel uit
transcriptie staat eronder
http://www.breitbart.com/(...)matter-isnt-a-thing/

[ Bericht 8% gewijzigd door TomLuny op 23-12-2016 22:37:10 ]
shift-knop defekt
pi_167570763
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_167587501
Komt de hele term Cultureel Marxisme niet uit de kringen van A. Breivik? Ik kan me niet herinneren dat de term veel in het openbaar gebruikt werd voor de moorden in Utoya. En niemand noemt zichzelf "cultureel marxist", niet zo vreemd natuurlijk, aangezien Marx en cultuur weinig met elkaar te maken hebben. Het lijkt eerder op een extreemrechts waanbeeld.
pi_167591446
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2016 22:51 schreef Kiyoaki het volgende:
Komt de hele term Cultureel Marxisme niet uit de kringen van A. Breivik? Ik kan me niet herinneren dat de term veel in het openbaar gebruikt werd voor de moorden in Utoya. En niemand noemt zichzelf "cultureel marxist", niet zo vreemd natuurlijk, aangezien Marx en cultuur weinig met elkaar te maken hebben. Het lijkt eerder op een extreemrechts waanbeeld.
Als je een inleiding wilt dan adviseer ik deze : (gaat sneller als 2 topic teruglezen 8-)
http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
breivik is de linkse stok om mee te slaan, de term cm is al ouder.
inleiding klinkt misschien een beetje neerkijkend, dat is niet zo bedoeld.
zover ik weet heb je gelijk over marx, die schijnt zich niet zo bezig te hebben gehouden met cultuur.
hij had er wel een naam voor, die ben ik even kwijt.

niemand noemt zichzelf "cultureel marxist",

maar dat is misschien net zoiets als met rassen, die zouden ook niet bestaan.
daar stelt men dan tegenover dat racisme een sociale constructie is geworden, of een sociale werkelijkheid.
cm is ook werkelijkheid en dat is niet uitsluitend extreem-rechts opgevallen
shift-knop defekt
  zondag 25 december 2016 @ 10:40:06 #49
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167593199
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 07:57 schreef TomLuny het volgende:
niemand noemt zichzelf "cultureel marxist",

maar dat is misschien net zoiets als met rassen, die zouden ook niet bestaan.
daar stelt men dan tegenover dat racisme een sociale constructie is geworden, of een sociale werkelijkheid.
cm is ook werkelijkheid en dat is niet uitsluitend extreem-rechts opgevallen
Dat is dus niet zo. Dat is een beetje hetzelfde alsof je zou zeggen dat reptillians wel zouden bestaan omdat op internet er groepen mensen zijn die zeggen dat ze bestaan. Alleen het complotdenken van die mensen bestaat, de groep waar ze naar verwijzen zelf niet :P

In de sociale werkelijkheid bestaan er tal van complotten en wordt actief desinformatie verspreid. Dat men zei dat de protocollen van Zion bestonden heeft nooit betekend dat ze ook echt bestaan ;)
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167599755
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 10:40 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is dus niet zo. Dat is een beetje hetzelfde alsof je zou zeggen dat reptillians wel zouden bestaan omdat op internet er groepen mensen zijn die zeggen dat ze bestaan. Alleen het complotdenken van die mensen bestaat, de groep waar ze naar verwijzen zelf niet :P

In de sociale werkelijkheid bestaan er tal van complotten en wordt actief desinformatie verspreid. Dat men zei dat de protocollen van Zion bestonden heeft nooit betekend dat ze ook echt bestaan ;)
goed punt, vooral die vergelijking met reptilians snijdt hout.
en ik herinner nog dat voor jou cult.marxisten niet meer is als een scheldwoord en zoals je hierboven schrijft : conservatieven hebben wat gegevens over mensen rondom de frankfurt school door elkaar gemixt en dit gepresenteerd aan de wereld als zijnde een links progressief (en marxistisch joods) plan om de westerse waarden onderuit te schoppen, al dan niet ism islam, om dan op de puinhopen een nieuw stelsel te kunnen bouwen.
Dit is echter verzonnen, zo'n plan bestaat niet en heeft nooit bestaan zeg jij en vele anderen.

dit is vrij uitgebreid in deel 1 en 2 besproken.
voor mijzelf ben ik echter een stukje verder, het gaat mij er niet meer om te achterhalen of de franfurt school de meesterbrein was achter dit plan of juist de streng conservatieven die het verzonnen zouden hebben om links te kunnen stangen.
voor mij is cultureel marxisme hetzelfde geworden als politieke correctheid en de mensen die pol.corr. bedrijven zijn dan de cultuur marxisten.
waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die het bestaan van pol.corr. ontkennen, dus dat is een reŽel iets. En aangezien pc=cm is cm dus ook reŽel, echter niet meer in de zin als hypothetisch complot uit de jaren 30.

en dat is volgens mij toch ergens hetzelfde als bij rassen, die zouden niet bestaan - net als de reptiilians - maar er wordt wel actief op en naar gehandeld.
dit kan eigenlijk alleen maar omdat men de betekenis van het woord heeft veranderd, of verschoven heeft.
bij het begrip reptitlian is nog geen mutatie te zien zover ik weet, maar bij cm wel, dat heeft min of meer de betekenis van policor aangenomen.
shift-knop defekt
  zondag 25 december 2016 @ 16:02:04 #51
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167599879
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 15:54 schreef TomLuny het volgende:
en ik herinner nog dat voor jou cult.marxisten niet meer is als een scheldwoord en zoals je hierboven schrijft : conservatieven hebben wat gegevens over mensen rondom de frankfurt school door elkaar gemixt en dit gepresenteerd aan de wereld als zijnde een links progressief (en marxistisch joods) plan om de westerse waarden onderuit te schoppen, al dan niet ism islam, om dan op de puinhopen een nieuw stelsel te kunnen bouwen.
Dit is echter verzonnen, zo'n plan bestaat niet en heeft nooit bestaan zeg jij en vele anderen.
Ja, die discussie heb ik inderdaad ook al gevoerd in het eerste deel van dit topic.
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 15:54 schreef TomLuny het volgende:
voor mijzelf ben ik echter een stukje verder, het gaat mij er niet meer om te achterhalen of de franfurt school de meesterbrein was achter dit plan of juist radicale conservatieven die het verzonnen zouden hebben om links te kunnen stangen.
voor mij is cultureel marxisme hetzelfde geworden als politieke correctheid en de mensen die pol.corr. bedrijven zijn dan de cultuur marxisten.
waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die het bestaan van pol.corr. ontkennen dus dat is een reŽel iets. En aangezien pc=cm is cm dus ook reŽel, echter niet meer in de zin als hypothetisch complot uit de jaren 30.
Dan verzin je dus zelf maar wat, een gevaarlijke ontwikkeling aangezien de rest van de wereld er een andere betekenis aan vast hangt.

Dat politiek correct taalgebruik bestaat is een gegeven dat je aantoonbaar kan bewijzen. Het is alleen erg gevaarlijk om het "bewijs" daarvoor te gebruiken om een ander complot ook mee te bewijzen. Van "zie hier, mensen zeggen feestdagen i.p.v kerstmis, het bewijs voor een marxistisch links complot tegen de witte bevolking is bewezen!".

quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 15:54 schreef TomLuny het volgende:
en dat is volgens mij toch ergens hetzelfde als bij rassen, die zouden niet bestaan - net als de reptiilians - maar er wordt wel actief op en naar gehandeld.
dit kan eigenlijk alleen maar omdat men de betekenis van het woord heeft veranderd, of verschoven is.
bij het begrip reptitlian is nog geen mutatie te zien zover ik weet, maar bij cm wel, dat heeft min of meer de betekenis van policor aangenomen.
Dat heeft het dus allemaal niet. Dat is wat je zelf er van gemaakt hebt. Je probeert dan dus met het ene begrip een ander verzonnen begrip te onderbouwen. Dat is slordig en tot op zekere hoogte ook een gevaarlijke ontwikkeling.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167600208
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 16:02 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, die discussie heb ik inderdaad ook al gevoerd in het eerste deel van dit topic.
[..]
Dan verzin je dus zelf maar wat, een gevaarlijke ontwikkeling aangezien de rest van de wereld er een andere betekenis aan vast hangt.
ja, dat had ik wel verwacht dat die 'beschuldiging' zou komen aan mijn adres, echter had ik dat minder verwacht van jou. Misschien heb je door snel te reageren je niet afgevraagd of het mogelijk zou zijn dat ik dit niet zelf heb verzonnen.
Het staat namelijk in hetzelfde artikel als van vanmorgen - en dat is een artikel vanuit links progressieve hoek, niet vanuit conservatieve hoek, maw, links zegt dat zelf :

quote:
Cultureel marxisme is sinds een aantal jaren ook in Nederland een populair begrip. Het voert terug op ideeŽn die ontwikkeld werden door de Frankfurter Schule, maar is meestal slechts een stok is om iedereen mee te slaan die er enigszins progressieve ideeŽn op na houdt. Het gaat uit van een kwaadaardig, links complot om de westerse waarden en cultuur te vernietigen, al dan niet in samenwerking met de islam. Het begrip wordt gebruikt door Amerikaanse ultra-conservatieven en andere conservatieven, (extreem-)rechtse bloggers, libertariŽrs, islamhaters, neo-masculinisten, orthodoxe christenen, PVV-ers, racisten en neo-nazi’s.
In dit eerste artikel wordt de ultraconservatieve oorsprong van het begrip besproken.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
klik je op HET BEGRIP dan kom je uit bij een artikel over pol. corr.
en nog een keer :
quote:
Ik begin maar meteen met een bekentenis: ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
cm en pc zie je in ieder geval vaak samen gaan en in elkaar overvloeien.

quote:
Dat politiek correct taalgebruik bestaat is een gegeven dat je aantoonbaar kan bewijzen. Het is alleen erg gevaarlijk om het "bewijs" daarvoor te gebruiken om een ander complot ook mee te bewijzen. Van "zie hier, mensen zeggen feestdagen i.p.v kerstmis, het bewijs voor een marxistisch links complot tegen de witte bevolking is bewezen!".
maar ik schreef net dat ik dat complot-gedeelte heb losgelaten, ik doe geen pogingen meer om dat te gaan bewijzen. Sterker nog, in vorige post schreef ik nog dat instanties zoals unesco mss wel 100x zoveel invloed hadden als de FS.

quote:
Dat heeft het dus allemaal niet. Dat is wat je zelf er van gemaakt hebt. Je probeert dan dus met het ene begrip een ander verzonnen begrip te onderbouwen. Dat is slordig en tot op zekere hoogte ook een gevaarlijke ontwikkeling.
hoeveel voorbeelden wil je dat ik geef waar pc en cm in hetzelfde artikel of video worden gebruikt ?
ik gaf er net al eťn, en natuurlijk is dat op zichzelf nog geen bewijs maar enkel om nog eens te benadrukken dat ik dit niet zomaar uit de duim zuig.
jij interpreteert het alsof ik het als bewijs wil aanvoeren dat cm bestaat, als links complot dus.
dat is niet zo en dus kan men zich afvragen of het dan niet beter is over pc apart een topic te openen. Maar zelfs al doet men dat, dan nog zal (cultureel) links de verwijten gaan krijgen aangezien vanuit die hoek de pc het meest wordt opgedrongen.
of zo'n onderbouw topic gevaarlijk uitpakt weet ik niet, persoonlijk vind ik eerder pc een gevaar.
shift-knop defekt
pi_167606217
het is zover oO/

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, begin 2017, extra scherp letten op het beledigen en discrimineren van politici op social media.

http://www.at5.nl/artikel(...)op-naar-verkiezingen

"Alle meningen moeten natuurlijk kunnen worden geuit, maar wel op een nette manier", zegt Hofstee. "Iedereen die aan de democratie deelneemt, zoals Sylvana Simons, moeten wij beschermen. Dus we gaan hier extra op letten."

http://nos.nl/artikel/215(...)n-sociale-media.html
shift-knop defekt
  zondag 25 december 2016 @ 23:07:28 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167606411
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 23:00 schreef TomLuny het volgende:
het is zover oO/

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, begin 2017, extra scherp letten op het beledigen en discrimineren van politici op social media.

http://www.at5.nl/artikel(...)op-naar-verkiezingen

"Alle meningen moeten natuurlijk kunnen worden geuit, maar wel op een nette manier", zegt Hofstee. "Iedereen die aan de democratie deelneemt, zoals Sylvana Simons, moeten wij beschermen. Dus we gaan hier extra op letten."

http://nos.nl/artikel/215(...)n-sociale-media.html
Dus iedereen die wat gemeens tweet over een politicus krijgt de gregorius nekschot behandeling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_167606534
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus iedereen die wat gemeens tweet over een politicus krijgt de gregorius nekschot behandeling
Hofstee noemt dit een 'prioriteit' van het OM voor de eerste paar maanden van 2017. 'Alle meningen moeten natuurlijk kunnen worden geuit, maar wel op een nette manier', stelt hij. 'Iedereen die aan de democratie deelneemt, zoals Sylvana Simons, moeten wij beschermen. Dus we gaan hier ťxtra op letten.'

geen ramkrakers dus maar taalpolitie is prio

stoephoer sylvana zeggen en je hebt je nekschot

maar dit is pas het begin
blasfemie daar draait het ze om
do not slander the prophet enzo

PC is dodelijk :

quote:
German police and judiciary have accused Hamburg Justice Minister Till Steffen of delaying the release of pictures of the Christmas market attacker Anis Amri because he was worried about provoking "racist" comments on Facebook.

CDU judiciary spokesman Richard Seelmaeker called for a special meeting of the Justice Committee, stressing: "Anis Amri allegedly murdered twelve people, but instead of using all means necessary to search for him, Hamburg's green justice senator was more concerned about the state of comments in a Facebook post - which hindered our police."

"If the allegations against Steffen are proven true, he can no longer hold the position of senator," the CDU judicial expert added.
http://www.breitbart.com/(...)ket-attacker-racism/

[ Bericht 19% gewijzigd door TomLuny op 26-12-2016 00:43:20 ]
shift-knop defekt
pi_167613115
quote:
Minister Bussemaker is in gesprek met onderwijskoepels om de geslachtsaanduiding ook [naast die op OV-] van studentenpasjes af te krijgen. Ook gemeenten hebben beloofd om, als het kan, het geslacht weg te laten op formulieren en stempassen.

Het kabinet wil dat mensen die moeite hebben met sekseregistratie, zoals transgenders, tegemoet worden gekomen waar dat mogelijk is.

In 2014 werd de wet al aangepast aan transgenders, waardoor zij gemakkelijker hun nieuwe geslacht op officiŽle documenten kunnen laten aanpassen.
Geen sekseaanduiding meer op OV-chipkaart en andere pasjes

is dit pc of cm ?
zelfde laken een pak lijkt mij, het gaat om het vervagen van de norm
want als iemand geen m/v op zn pas wil hebben, laat die er dan een t op zetten voor trans.
maar nee, de hele maatschappij moet geslachtsloos worden gemaakt in de cm-logica 8)7

WxUspgm.jpg?1
shift-knop defekt
pi_167632786
voor en door studenten : de strijd om de campus

hoe een ultra conservatieve homosexueel in een Trump-T-shirt the left ridicult

zo lang het nog kan natuurlijk, voordat beledigen strafbaar wordt

inleiding door Horowitz, eerste 5 minuten

Gepubliceerd op 5 dec. 2016

November 12, 2016 -

Panel includes Milo Yiannopoulos, Ariana Rowlands, Tommy John & Allum Bokhari

shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 07:51:23 #58
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_167633194
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 03:19 schreef TomLuny het volgende:
voor en door studenten : de strijd om de campus

hoe een ultra conservatieve homosexueel in een Trump-T-shirt the left ridicult

Ik snap die man nooit (ja, ik weet dat dat de bedoeling is). Maar wat is er nou precies conservatief aan hem?
pi_167634120
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 07:51 schreef Jigzoz het volgende:
[..]
Ik snap die man nooit (ja, ik weet dat dat de bedoeling is). Maar wat is er nou precies conservatief aan hem?
mogge coffee-n-news_2_2.gif

dat vroeg ik me eerst ook af, ik las het hier :

https://www.vn.nl/milo-yi(...)estje-wilders-sprak/

komt bij dat hij schijnt te werken bij breitbart en die staat wel bekend als conservatief.

maar eerlijk gezegd had ik deze Milo nooit eerder gezien en ik heb nog een video opgezet en daar begon hij over vrouwen te praten.
Vrouwen zijn beter thuis in koken kwam het op neer eigenlijk, ondanks suggesties dat biologisch te kunnen bewijzen


na de eerste 8 minuten (slechte kwaliteit) volgt een compilatie, heb de video niet helemaal uitgekeken.

[ Bericht 8% gewijzigd door TomLuny op 27-12-2016 09:51:16 ]
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 09:59:23 #60
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167634341
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 09:43 schreef TomLuny het volgende:

komt bij dat hij schijnt te werken bij breitbart en die staat wel bekend als conservatief.
Je citeert zelf van Breitbart. Een vrij controversiŽle website waarvan bekend is dat het nepnieuws aanjaagt en feiten verdraait.

Je beweert vervolgens geen idee te hebben wie Milo Yiannopoulis is, maar kijkt wel op zijn site en zijn filmpjes.

Geen wonder dat je zo gevoelig bent voor complottheorieŽn.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167634505
quote:
15s.gif Op dinsdag 27 december 2016 09:59 schreef Ryon het volgende:
[..]
Je citeert zelf van Breitbart. Een vrij controversiŽle website waarvan bekend is dat het nepnieuws aanjaagt en feiten verdraait.

Je beweert vervolgens geen idee te hebben wie Milo Yiannopoulis is, maar kijkt wel op zijn site en zijn filmpjes.

Geen wonder dat je zo gevoelig bent voor complottheorieŽn.
ja, dat klopt, ik citeer daar soms van
ik kom dat meestal tegen op een islam-kritische verzamelingssite van artikelen.
en 'werken voor' is niet gelijk als aan 'zijn site' volgens mij, ik betwijfel of hij alle breitbart artikelen schrijft.
bovendien heb ik nog geen nep-nieuws gezien daar, de artikelen die ik heb gelezen waren allen met meerdere linkjes onderbouwd. Misschien kan jij een voorbeeld daar van geven ?

En hoezo complottheorie, een paar posts geleden schreef je nog dat PC een werkelijk iets is.
als slechts de helft waar is van wat in die video wordt beweerd dan is het dramatisch gesteld in het usa onderwijs.
aan het begin noemt Horowitz een paar cijfers over de ratio conservatieve / liberal docenten.
zulke cijfers zijn ook hier terug te vinden :


quote:
Gepubliceerd op 2 feb. 2016 (60 minuten)
I cover the language police, the rejection of intellectual diversity, identity politics, micro-aggressions, trigger warnings, safe spaces, cultural appropriation, among other topics.

This is a recording of an invited lecture organized by the Institute for Liberal Studies and hosted at the University of Ottawa.
enne, ... dont shoot the messenger hŤ ;)

zelf kijk ik er slechts met verbazing naar zonder er direkt betrokken bij te voelen, de klassikale onderwijs-instellingen ben ik al heel vroeg ontvlucht.

ps/
het maakt de opmerking universities are little north korea's wel geloofwaardiger
sterker nog, dit is het bewijs.
en die zinsnede little north-korea's komt uit de complottheorie van Lind
is daarmee zijn theorie bewezen ?
minstens een stukje toch

ps2/
bovendien betekent plaatsing niet automatisch met alles eens te zijn
de opmerking bijvoorbeeld van milo om contra-cultureel een omslag te gaan bevorderen is niet mijn idee.
vind eerder dat dat hele over de kop gejaagde cultuur gedoe helemaal de kliko in kan.
maar ja, dat zal lastig worden bij sociale wetenschappen
en ik hoor net van Saad dat genoemde dictatuur niet enkel beperkt is tot sociale wetenschappen, hij heeft het ook over biologie en nog een paar exacte wetenschappen waar dit opgedrongen wordt.
Hopelijk is het in nederland nog niet zover doorgedraaid :{

[ Bericht 2% gewijzigd door TomLuny op 27-12-2016 10:41:34 ]
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 10:46:54 #62
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167635009
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 10:12 schreef TomLuny het volgende:
bovendein heb ik nog geen nep-nieuws gezien daar, de artikelen die ik heb gelezen waren allen met meerdere linkjes onderbouwd. Misschien kan jij een voorbeeld daar van geven ?

Wat ze aan nep-nieuws zelf plaatsen weet ik niet. Breitbart is niet de site waar ik mijn informatie vandaan haal. Ze staan er echter bekend om dat zij "liberal media" aanvallen met veelal verzonnen feiten en gegevens. Zie bijvoorbeeld het onderbouwde verweer van een van die media:

https://www.theguardian.c(...)ake-news-right-trump

Deze reputatie plus het consequent linken naar fake news (waaronder de Pizzagate) door hun bezoekers in de comments heeft er toe geleid dat de website als onbetrouwbaar geacht wordt. Dat zal de gemiddelde alt-right persoon een worst wezen, maar dat heeft ze inmiddels wel al adverteerders gekost.
quote:
En hoezo complottheorie, een paar posts geleden schreef je nog dat PC een werkelijk iets is.
In een ander topic verwees je er ook al naar, maar gek genoeg ben je het nu weer vergeten:
https://en.wikipedia.org/(...)_a_conspiracy_theory

quote:
zelf kijk ik er slechts met verbazing naar zonder er direkt betrokken bij te voelen, de klassikale onderwijs-instellingen ben ik al heel vroeg ontvlucht.
Vat het niet lullig op, maar dat is te merken ja :P Wellicht is dat ook de reden waarom je ontvankelijk bent voor wat je ziet en hoort op Youtube en obscure websites.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167635425
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 10:46 schreef Ryon het volgende:
[..]
Wat ze aan nep-nieuws zelf plaatsen weet ik niet. Breitbart is niet de site waar ik mijn informatie vandaan haal. Ze staan er echter bekend om dat zij "liberal media" aanvallen met veelal verzonnen feiten en gegevens. Zie bijvoorbeeld het onderbouwde verweer van een van die media:

https://www.theguardian.c(...)ake-news-right-trump

Deze reputatie plus het consequent linken naar fake news (waaronder de Pizzagate) door hun bezoekers in de comments heeft er toe geleid dat de website als onbetrouwbaar geacht wordt. Dat zal de gemiddelde alt-right persoon een worst wezen, maar dat heeft ze inmiddels wel al adverteerders gekost.
ik heb dat artikel iets voor de helft gelezen, de strekking is wel duidelijk,tnx
nepnieuws is natuurlijk een probleem, niet enkel nepnieuws maar ook het niet melden van nieuws omdat het bijv. niet zo best uitpakt binnen 'de agenda'
Verder is het een bekend gegeven volgens mij dat overal met cijfers gegoocheld wordt, werkelijk achterhalen wat 'feit' is, is soms lastig, daar hoef je enkel maar voor op fok te kijken hoe vaak er gesmeten wordt met diverse artikelen over cijfers.
en ik zit hier niet om breitbart te verdedigen, ik heb er geen aandelen in, maar valt me wel op dat zodra iets over breitbart is te zien het regelmatig leidt tot een pavlov-reactie van opgezette stekels.
zelfde zie je bij RT, Xander, etc.
zal twee voorbeelden geven, oordeel zelf, als je tijd en zin hebt, of deze breitbart onderbouwd zijn of niet :

quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 09:26 schreef Klopkoek het volgende:
Breitbart is de koning van het nepnieuws...
lees svp de post ervoor en erna

dan deze :

quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 10:10 schreef TomLuny het volgende:

[..]

ik heb je expres in de 'val' laten lopen RM, excuus daarvoor :@
vorige keer was er iemand die vertelde breitbart is nepnieuws, maar gelukkig ben jij er niet zo ver in gestapt.

een stukje heb ik namelijk weggelaten :

Germany’s best-selling broadsheet Welt reports

https://www.welt.de/polit(...)-bekommen-Angst.html
lijken mij allebei onderbouwd
informatie-strijd blijf je houden, mss is het beste om ieder artikel apart te beoordelen zover het kan ipv bij voorbaat al af te keuren
shift-knop defekt
pi_167635580
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 10:46 schreef Ryon het volgende:

In een ander topic verwees je er ook al naar, maar gek genoeg ben je het nu weer vergeten:
https://en.wikipedia.org/(...)_a_conspiracy_theory
[..]
Vat het niet lullig op, maar dat is te merken ja :P Wellicht is dat ook de reden waarom je ontvankelijk bent voor wat je ziet en hoort op Youtube en obscure websites.
nope, ik was dat niet vergeten
maar dat is slechts een klein gedeelte van die hele wiki
maar hoe dan ook, pc is een wereklijk iets ťn het kan daarnaast als onderdeel beschouwd worden van een complottheorie.
zijn dus twee verschillende zaken en zover ik begrepen heb noemde jij het niet-complot gedeelte een werkelijk iets.

als jij wel lang onderwijs heb gevolgd dan vraag ik me af wat er met jouw objectiviteit is gebeurd.
Hebben ze dat daar juist afgeleerd ofzo ?
Snap niet helemaal waarom het persoonlijk de grove kant op moet gaan, ik heb mijn mening, jij de jouwe en probeer dat te onderbouwen.
daar begon jij in deze post ook goed mee, maar dat is snel verdwenen helaas :{
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 11:25:59 #65
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167635624
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:23 schreef TomLuny het volgende:

[..]

nope, ik was dat niet vergeten
maar dat is slechts een klein gedeelte van die hele wiki
maar hoe dan ook, pc is een wereklijk iets ťn het kan daarnaast als onderdeel beschouwd worden van een complottheorie.
zijn dus twee verschillende zaken en zover ik begrepen heb noemde jij het niet-complot gedeelte een werkelijk iets.

als jij wel lang onderwijs heb gevolgd dan vraag ik me af wat er met jouw objectiviteit is gebeurd.
Hebben ze dat daar juist afgeleerd ofzo ?
Snap niet helemaal waarom het persoonlijk de grove kant op moet gaan, ik heb mijn mening, jij de jouwe en probeer dat te onderbouwen.
daar begon jij in deze post ook goed mee, maar dat is snel verdwenen helaas :{
Ik benadrukte dat je het niet lullig moet opvatten :P Maar je achtergrond speelt ongetwijfeld een rol in het wantrouwen dat je uit tegen bepaalde media en het vertrouwen dat je lijkt te hebben in bijvoorbeeld Breitbart. Daar zit nou eenmaal een verband tussen. De kracht van Breitbart is ook dat ze groepen weten te bereiken die bijvoorbeeld The Guardian niet weet te bereiken.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167635739
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:25 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ik benadrukte dat je het niet lullig moet opvatten :P Maar je achtergrond speelt ongetwijfeld een rol in het wantrouwen dat je uit tegen bepaalde media en het vertrouwen dat je lijkt te hebben in bijvoorbeeld Breitbart. Daar zit nou eenmaal een verband tussen. De kracht van Breitbart is ook dat ze groepen weten te bereiken die The Guardian niet weet te bereiken.
niks mis met wantrouwen, zolang het geen paranoÔa wordt.
kritisch kijken naar elk artikel apart
zou wat zijn, een website maakt een fout of zet een extra korreltje zout en volgens brussel moet die dan gebrandmerkt verder door het inet-leven of wordt helemaal de stekker getrokken.
vervolgens stuit die site op een watergate-schandaal en niemand kan het lezen of gooit het al bij voorbaat in de categorie complot onzin.
schiet niet op.

en over mijn achtergrond
deze las ik niet op school, gewoon thuis al tig jaar geleden
manufacturing consent van chomsky
die valt in jouw links radicale straatje, mss moet je die ook eens lezen dan snap je beter het gezonde wantrouwen.
washington post zal er wrs ook in voorkomen
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 11:33:27 #67
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167635749
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:23 schreef TomLuny het volgende:
maar hoe dan ook, pc is een wereklijk iets ťn het kan daarnaast als onderdeel beschouwd worden van een complottheorie.
zijn dus twee verschillende zaken en zover ik begrepen heb noemde jij het niet-complot gedeelte een werkelijk iets.

PC bestaat in de zin zoals deze gedefinieerd staat op de wiki:
quote:
The term political correctness (adjectivally: politically correct; commonly abbreviated to PC,[1] P.C., or p.c.) in modern usage, is used to describe language, policies, or measures that are intended to avoid offense or disadvantage to particular groups in society. In the media, the term is generally used as a pejorative, implying that these policies are excessive.
Het gebruik van eufemismen is al zo oud als de mensheid zelf. Dus niets nieuws onder de zon.

Wat niet bestaat is PC als complot (als onderdeel van de cultureel marxisten blabla). Dat is verzonnen door Breitbart-achtige types. Natuurlijk heb je als burger het volste recht om daarin te geloven, maar je begeeft jezelf op glad ijs als je daar allemaal vergaande conclusies aangaat verbinden.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  dinsdag 27 december 2016 @ 11:59:21 #68
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167636289
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:32 schreef TomLuny het volgende:

en over mijn achtergrond
deze las ik niet op school, gewoon thuis al tig jaar geleden
manufacturing consent van chomsky
die valt in jouw links radicale straatje, mss moet je die ook eens lezen dan snap je beter het gezonde wantrouwen.
washington post zal er wrs ook in voorkomen
Chomsky valt nou niet bepaald in mijn straatje..Maar het is opvallend dat je wel die aanname doet.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167636362
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:33 schreef Ryon het volgende:
[..]
PC bestaat in de zin zoals deze gedefinieerd staat op de wiki:
[..]
Het gebruik van eufemismen is al zo oud als de mensheid zelf. Dus niets nieuws onder de zon.

Wat niet bestaat is PC als complot (als onderdeel van de cultureel marxisten blabla). Dat is verzonnen door Breitbart-achtige types. Natuurlijk heb je als burger het volste recht om daarin te geloven, maar je begeeft jezelf op glad ijs als je daar allemaal vergaande conclusies aan gaat verbinden.
tja, ik verbind niks
heb vorige keer al geschreven dat ik er zelf aan twijfel of de FS werkelijk in zn eentje die cultuurvervaging tot stand heeft kunnen brengen en dat ik het waarschijnlijker acht dat andere veel grotere organisaties hier meer aan schuldig zijn.
En het gedeelte waarbij 'kwaadaardige joden' hiervan de schuld krijgen beviel me al van begin niet want ik ben geen bds-fan.

In the media, the term PC is generally used as a pejorative, implying that these policies are excessive.

implying
ik vind getoonde video's niet implying, dat is keihard bewijs dat het compleet doorgeslagen is.
dat het nu in het cm-topic terecht komt, is omdat ik verder weinig keus had om het pc-oderwerp te plaatsen.
tenzij ik er een apart topic over openmaak.
wat ik dus bekeken en gedeeld heb is niet zozeer om een complot te bevestigen, maar meer om de huidige werkelijke situatie te kunnen beschouwen.
en eventueel te bespreken.
tot dusver heb ik nog geen reactie gezien waar die campustoestanden als verzinsel worden afgedaan.
enkel de bron wordt aangevallen, en de brenger ervan
shift-knop defekt
pi_167636466
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 december 2016 11:59 schreef Ryon het volgende:
[..]
Chomsky valt nou niet bepaald in mijn straatje..Maar het is opvallend dat je wel die aanname doet.
hmm, ok
links radicaal was wellicht overdreven om jou in dat hokje te plaatsen.
chomsky noemt zichzelf anarcho-syndikalist, of heeft daar een zwak voor.
dat is wel behoorlijk ver links

weet niet precies hoe jou in te delen, anti-conservatief lijkt me een goede gok ?
hoe dan ook, chomsky heeft aangetoond dat nepnieuws al ouder is als dat de bestrijdings campagne vanuit brussel los barstte een aantal weken geleden

moet dat iets nuanceren
zover ik herinner toonde hij aan dat veel dingen buiten het nieuws werden gehouden
ging allerlei kranten vergelijken over bepaalde gebeurtenissen en vond vaak slechts een alineaatje terug op pagina 32.

dus dat is geen nepnieuws persť maar dat is wel partijdig en onder een tapijtje verslag doen.

[ Bericht 8% gewijzigd door TomLuny op 27-12-2016 12:13:06 ]
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 15:14:02 #71
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167641895
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 12:03 schreef TomLuny het volgende:
ik vind getoonde video's niet implying, dat is keihard bewijs dat het compleet doorgeslagen is.
dat het nu in het cm-topic terecht komt, is omdat ik verder weinig keus had om het pc-oderwerp te plaatsen.
tenzij ik er een apart topic over openmaak.
wat ik dus bekeken en gedeeld heb is niet zozeer om een complot te bevestigen, maar meer om de huidige werkelijke situatie te kunnen beschouwen.
en eventueel te bespreken.
tot dusver heb ik nog geen reactie gezien waar die campustoestanden als verzinsel worden afgedaan.
enkel de bron wordt aangevallen, en de brenger ervan
Ja, en wat is die "werkelijke situatie" precies? Je hebt bewezen met een Youtubefilmpje dat op een obscure universiteit in Amerika er bij liberal arts een werkgroep cultural diversity is die vindt dat je taalgebruik moet kuisen. Daar zijn andere academici pissed off over en daar is dan een debat overgaande.

Een mening die in Amerika ironisch genoeg juist onder de first amendement - en zeker op universiteiten - vrijelijk geuit mag worden.

Geen complot, eigenlijk is er gewoon niets.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167643030
quote:
12s.gif Op dinsdag 27 december 2016 15:14 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, en wat is die "werkelijke situatie" precies? Je hebt bewezen met een Youtubefilmpje dat op een obscure universiteit in Amerika er bij liberal arts een werkgroep cultural diversity is die vindt dat je taalgebruik moet kuisen. Daar zijn andere academici pissed off over en daar is dan een debat overgaande.

Een mening die in Amerika ironisch genoeg juist onder de first amendement - en zeker op universiteiten - vrijelijk geuit mag worden.

Geen complot, eigenlijk is er gewoon niets.
is dat onderdeel van de kritische theorie, om werkelijkheid te blijven ontkennen, al staat het pal voor iemands neus ? Soort van post-moderne 'mij maak je niks-houding' want feiten zijn toch geen feiten ?
het gaat niet om ene obscure faculteit of universiteit, het is landelijk daar.
wat ik bewezen achtte en waar ik het met name over had is de ratio republikeinse/liberale docenten.
als je dat breitbart infantielen congres niet mee wil tellen, alŠ, maar dan blijft nog steeds meneer Saad over (en nog tig anderen die ik erbij kan slepen). Kan natuurlijk zijn dat meneer Saad zelf die getalletjes heeft ingevuld en de kluit bedondert, maar geen probleem, ik zoek dat wel even uit voor je (en voor mezelf) en hoop dat te kunnen vinden.
ben ik wel ruim een uur mee bezig, maar voor deze keer heb ik dat wel ervoor over.
voor deze keer, want waarom ligt de bewijslast bij mij ?
saad levert de gegevens, jij zou ook kunnen uitzoeken dat het niet klopt.
denk echter niet dat dat veel succes zal hebben want dan was die beste man wrs al veel eerder op zn nummer gezet, ontslag enzo wegens valsheid in geschrifte.

En nogmaals, ik heb het niet over een complot
ik heb het erover dat het onderwijs in amerika door de linkse groene klaver sokken is gekaapt.
of eigenlijk, dat zeg ik niet, dat zeggen die sprekers.
(en tig andere docenten in andere video's)
dat maakt PC tot werkelijkheid en het is destructief, complot of niet

quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 16:02 schreef Ryon het volgende:

Dat politiek correct taalgebruik bestaat is een gegeven dat je aantoonbaar kan bewijzen.

zijn jouw woorden
en zoals je kon zien is het tot in het absurdum een ideologie op zich geworden.

en misschien heb je gelijk, kan ik het niet bewijzen en ben ik gefopt door deze libanees.
dan mag men die aangeven bij het nepnieuws politburo 8-)

tot over een uurtje ofzo :7
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 16:25:59 #73
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167644746
Excuus. Ik vind het prima als je wat tijd gaat investeren om *iets* uit te zoeken maar op dit moment heb ik geen idee meer wat je allemaal zegt of wilt. Het zou voor de duidelijkheid erg helpen als je wat concreter en een iets meer coherent verhaal aankomt zetten.

Als de universiteiten echt gekaapt zouden zijn door "de linkse groene klaver sokken" dan zou de beste meneer Saad niet door een liberal arts college uitgenodigd zijn om te praten over zijn bezwaren tegen political correctness.. Denk daar maar eens over na ;)
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167648316
quote:
12s.gif Op dinsdag 27 december 2016 15:14 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, en wat is die "werkelijke situatie" precies? Je hebt bewezen met een Youtubefilmpje dat op een obscure universiteit in Amerika er bij liberal arts een werkgroep cultural diversity is die vindt dat je taalgebruik moet kuisen. Daar zijn andere academici pissed off over en daar is dan een debat overgaande.

Een mening die in Amerika ironisch genoeg juist onder de first amendement - en zeker op universiteiten - vrijelijk geuit mag worden.

Geen complot, eigenlijk is er gewoon niets.
ok, het uurtje is om
een lezing door een professor op een universiteit valt nu ook al onder ''een Youtubefilmpje" ? :?
De aanvulling van beeld bij wat iemand zegt laat enkel nog meer zien dat het niet verzonnen is, terwijl geschreven woord alleen, dat al een stuk minder is.
nogmaals de Youtubefilmpje lezing :


Gepubliceerd op 2 feb. 2016, dit komt ongeveer overeen met de datum van de lezing zelf

aantal hoofdpunten
- 4.04 zeitgeist
- 7.00 liberal professor schlosser
- 8.25 disinvitation
- 10.06 campus freedom index
- 11.55 language police
quote:
op een obscure universiteit in Amerika er bij liberal arts een werkgroep cultural diversity is die vindt dat je taalgebruik moet kuisen.
- 13-17.10 LIBERAL BIAS CALIFORNIA social studies >>>> 44:1 meer liberals als republikeinen !!!
- 26.15 notice that these are all very elite universities, its not as if though this type of atmosphere is something reserved for some out-lying quack school. These are the hotbeds of intellectual thought, certainly in the usa and of course in many cases in canada.
- 33.25 triggerlist
- 35- 38.45 one of the dangers of pc is that people engage in self-censorship. My wife is worried I get fired because we have two children
- 45 -48.00 Facts & Postmodernism
- 54.20 https://en.wikipedia.org/wiki/R_v_Elliott
- 56.40 Victimology poker - I win.....Had I been a white guy from California, .... I'm dead !!
finito

dat zijn dus de hoofdpunten, de te bewijzen ratio rep/lib docenten ligt bij minuut 13-17 Liberal Bias
die helaas enkel voor californie werd gegeven en niet landelijk helaas
een link daarnaartoe, komt nog in een edit of nieuwe post.

quote:
11s.gif Op dinsdag 27 december 2016 16:25 schreef Ryon het volgende:
Excuus. Ik vind het prima als je wat tijd gaat investeren om *iets* uit te zoeken maar op dit moment heb ik geen idee meer wat je allemaal zegt of wilt. Het zou voor de duidelijkheid erg helpen als je wat concreter en een iets meer coherent verhaal aankomt zetten.
ach, ik weet niet wat je nu aan het doen bent hoor, lijkt mij terugkrabbelen.
bij jou komen sommigen dingen gewoon niet over, ik had bijvoorbeeld al 2x eerder geschreven dat het niet om een complot persť gaat, maar moest dat zelfs voor de 3e x herhalen.
deze opmerking, nadat je zelf om bewijs vraagt en ik de handschoen opneem, om dan ineens te zeggen, je bent een warkop, is zand strooien.
wil je het heel concreet dan is dit mijn stelling : pc is dictatoriaal, het is destructief en zelfs dodelijk.
en een voorbeeld met onderbouwing daarvan is die video-lezing hierboven

maar ik ga jou toch niet overtuigen en wil dat niet eens.
laten andere lezers maar zelf hun mening erover opmaken.
en laat ieder zich eens gaan afvragen waar het vandaan komt

quote:
Als de universiteiten echt gekaapt zouden zijn door "de linkse groene klaver sokken" dan zou de beste meneer Saad niet door een liberal arts college uitgenodigd zijn om te praten over zijn bezwaren tegen political correctness.. Denk daar maar eens over na ;)
eťn uitzondering maakt nog geen regel
zie trouwens disinvitations minuut 8.25

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 27-12-2016 18:45:49 ]
shift-knop defekt
  dinsdag 27 december 2016 @ 18:41:35 #75
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167648549
Nee, sorry. Ik probeer echt mijn best te doen om te begrijpen wat je precies bedoelt maar het wordt alleen maar onduidelijker. Je post is vrij rommelig en het lukt je niet om tot de kern te komen.

Je stelling is klaarblijkelijk als volgt:

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 18:30 schreef TomLuny het volgende:
pc stinkt, het is destructief en zelfs dodelijk.
Dat het stinkt kan ik niet beoordelen. Dat lijkt mij vrij subjectief en ik heb er nooit aan geroken ;)

Dat het destructief is zal best zo zijn volgens jou en ik wil je ook meteen geloven. Maar tot nu toe lijkt het echt alleen te gaan om een paar obscure onderdelen van een paar obscure Amerikaanse universiteiten waar slechts een heel klein deel van de populatie mee in aanraking komt. Met andere woorden: op die lieve meneer Saad en een deel van zijn publiek na heeft niemand er last van.

Je laatste stelling dat het zelfs dodelijk is lijkt mij heel moeilijk stand te houden ;) Of gaat dat handjevol inclusieve sociologen iedereen overhoop schieten?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167648812
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 december 2016 18:41 schreef Ryon het volgende:
Nee, sorry. Ik probeer echt mijn best te doen om te begrijpen wat je precies bedoelt maar het wordt alleen maar onduidelijker. Je post is vrij rommelig en het lukt je niet om tot de kern te komen.
Je stelling is klaarblijkelijk als volgt:
[..]
Dat het stinkt kan ik niet beoordelen. Dat lijkt mij vrij subjectief en ik heb er nooit aan geroken ;)

Dat het destructief is zal best zo zijn volgens jou en ik wil je ook meteen geloven. Maar tot nu toe lijkt het echt alleen te gaan om een paar obscure onderdelen van een paar obscure Amerikaanse universiteiten waar slechts een heel klein deel van de populatie mee in aanraking komt. Met andere woorden: op die lieve meneer Saad en een deel van zijn publiek na heeft niemand er last van.

Je laatste stelling dat het zelfs dodelijk is lijkt mij heel moeilijk stand te houden ;) Of gaat dat handjevol inclusieve sociologen iedereen overhoop schieten?
ik ben geen (trigger-alert ! ) tiep-geit ryon.
een klein beetje proberen te begrijpen waar een ander naar wijst zou al een stuk meehelpen.
ik hak het helemaal in hapklare brokjes met de dikte van een paar minuutjes per keer, en terwijl ik nog niet eens klaar ben met typefoutjes e.d te corrigeren, staat jouw post er al.
hoe is dat mogelijk ?
dan kijk je toch amper, dat kan bijna niet anders
stinkt heb ik inmiddels vervangen, nog niet eens de tijd voor gekregen :{

de D:R ratio staat hier, zie minuut 13-17 video

quote:
ABSTRACT: The party registration of tenure-track faculty at 11 California
universities, ranging from small, private, religiously affiliated institutions to
large, public, elite schools, shows that the "one-party campus" conjecture does
not extend to all institutions or all departments. At one end of the scale,
U.C. Berkeley has an adjusted Democrat:Republican ratio of almost 9:1,
while Pepperdine University has a ratio of nearly 1:1. Academic field also
makes a tremendous difference, with the humanities averaging a 10:1 D:R
ratio and business schools averaging 1.3:1, and with departments ranging
from sociology (44:1) to management (1.5:1).Across all departments and institutions,
the D:R ratio is 5:1, while in the "soft" liberal-arts fields, the
ratio is higher than 8:1.These findings are generally in line with comparable
previous studies.
http://www.criticalreview.com/crf/pdfs/cardiff_klein.pdf

dat is een 20 pagina pdf die ik niet ga lezen (uit 2005, gebied californiŽ
behalve in de quote hierboven is hier nog een samenvatting te zien
https://www.psychologytod(...)-american-professors

over pc is dodelijk kom ik nog op terug, is pas recent nog voorbeeld van geweest

die staat hier :

German Politician Prevented Police Sharing Image of Christmas Market Attacker 'to Prevent Racism'
http://www.breitbart.com/(...)ket-attacker-racism/

een ander veel dodelijker structureel ingevoerde pc-waanzin is deze :
the fbi-purge

quote:
Concerns that the FBI is trading national security for political correctness has prompted prominent members of Congress to request to see the training materials that were recently purged from the FBI's counter terrorism training program.
http://www.clarionproject.org/category/tags/fbi-purge

tot dusver, ben er even klaar mee, geen edits meer :)

[ Bericht 6% gewijzigd door TomLuny op 27-12-2016 19:31:46 ]
shift-knop defekt
pi_167663982
was j. bowden al langs geweest in deze topic-reeks ?
ik zie m voor t eerst
13 minuten


hij schijnt paar jaar geleden overleden te zijn
meer heb ik niet opgezocht
shift-knop defekt
  woensdag 28 december 2016 @ 07:23:24 #78
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_167664487
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 09:43 schreef TomLuny het volgende:

[..]

mogge [ afbeelding ]

dat vroeg ik me eerst ook af, ik las het hier :

https://www.vn.nl/milo-yi(...)estje-wilders-sprak/

komt bij dat hij schijnt te werken bij breitbart en die staat wel bekend als conservatief.

maar eerlijk gezegd had ik deze Milo nooit eerder gezien en ik heb nog een video opgezet en daar begon hij over vrouwen te praten.
Vrouwen zijn beter thuis in koken kwam het op neer eigenlijk, ondanks suggesties dat biologisch te kunnen bewijzen


na de eerste 8 minuten (slechte kwaliteit) volgt een compilatie, heb de video niet helemaal uitgekeken.
Ja, dat hij nogal tegen links/progressief/antiracisme/(...) is lijkt me duidelijk. Maar hij wordt van alle kanten ultraconservatief genoemd. Ik vraag me dan af: wat is er zo conservatief aan hem dan?
pi_167668058
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 07:23 schreef Jigzoz het volgende:
[..]
Ja, dat hij nogal tegen links/progressief/antiracisme/(...) is lijkt me duidelijk. Maar hij wordt van alle kanten ultraconservatief genoemd. Ik vraag me dan af: wat is er zo conservatief aan hem dan?
mogge coffee-n-news_2_2.gif

allereerst bedankt voor de reactie, hierdoor word ik zelf ook meer verdiept in de stof op zoek naar een antwoord, en die is niet zo makkelijk voor mij om te geven.
om te beginnen bij jouw tekst, ik weet niet of ik dat direkt kan overnemen.
er staat dat hij nogal tegen links/progressief/antiracisme/(...) is .....
tegen anti-racisme = pro-racisme toch ?
waar dit op gebaseerd is weet ik niet want ik ken hem pas kort.
blm-kritisch zou mss beter passen. Ik ga daar niet verder op in want blm leeft niet erg op dit forum - ander topic waar het zijdelings ter sprake kwam kreeg geen animo meer - maar er zijn wmb 100+1 redenen om blm-kritisch te zijn. Daarvoor hoef je geen pro-racisme te zijn volgens mij.
Niet dat ik milo veel over blm heb gehoord, maar breitbart (milo's werkgever) zal vrijwel zeker kritiek daarop hebben.
(hoewel ik het niet getest heb)

een ander probleem is dat om iemand een hokje toe te kunnen wijzen, de grenzen van dat hokje gedefinieerd moeten zijn. Dat is lastig zoals we al kunnen zien aan het libertarisme topic dat inmiddels al 5 delen heeft.

dus wat is ultra-conservatief ?
ik vind voor conservatief, (hoewel ik eigenlijk aan jou terug zou moeten vragen wat jij verstaat onder ultra-conservatief) het volgende :

quote:
Wordt gebruikt om mensen aan te duiden die in hun woorden en daden streven naar het behouden van de dingen zoals ze zijn. Soms gedreven uit angst voor verandering, maar ook vaak uit het idee dat het zoals het nu is, goed functioneert en er dus geen verandering nodig is. (Men heeft leren leven met de beperkingen die er nu zijn en heeft er vrede mee)...
zoals we gemerkt hebben zitten we momenteel in een zeer turmulente tijd waar bijvoorbeeld de mensen totaal geen zeggenschap meer hebben over hoe hun land wordt verherverherdeeld onder nieuwkomers, maar bv ook infrastructuur veranderingen etc. en het nationaal autonoom zijn rap wordt gesloopt door de eu-instituties, toegejuicht en mede mogelijk gemaakt door vooral de zgn. progressieve partijen, (d66, gl) maar ook door globalisten zoals vvd en pvda.

wie daar niet voor te porren is, wordt al gauw conservatief genoemd volgens mij.
ulta-conservatief is dan logischerwijs nog een graadje fanatieker, maar denk dat dit meer een etiket is als dat hij zich zelf zo noemt.
zo kan men bijvoorbeeld hitler een ultra-nazi noemen, maar merkel die vaak met hitler wordt vergeleken, is geen ultra-nazi.

zelf geeft milo hier een antwoord : (5 minuten video)


ik heb niet alles goed verstaan in die video want ik had geen oordopjes bij me, maar hopelijk heb je er wat aan.
deze 13 minuten video uit de vorige post heb ik wel goed geluisterd :


quote:
Gepubliceerd op 5 jan. 2015
Whatever beliefs you may otherwise hold, please ask yourself this: Is it immoral to identify with your own group and its past? If so, is it equally immoral for everybody else? If not, why not?

Highlights from Jonathan Bowden's talk "Western Civilization Bites Back". For audio of the full event (and the transcript) see here: http://www.counter-currents.com/2012/...

Music: "Emptiness" by Burzum
en toevalligerwijs ligt daar m.i. een deel van het antwoord op jouw vraag.
namelijk tussen 03:45 en 08:10
of de hele korte versie tussen 07:45 en 08:10

[our traditions] are turned agains us [by the omni-present soft-left], in such a radical way, that it is almost impossible, except by a recession to the absolute right, to defend oneself.

ik merk dat zelf ook, notabene een topic met geschiedkundige elementen erin, was het plaatsen van een historisch figuur, ruwweg te vergelijken met de religieuze che guevara van het midden-oosten, namelijk said qutb, al genoeg om mij het topic uit te smijten wegens 'ophitserij en islamophobie' etc.
dat stadium zitten we inmiddels al in en dat veroorzaakt polarisatie waar feit-verstrekking als een uiting van intolerantie wordt beschouwd en zoals we weten vanuit de links culturele hoek, er is geen tolerantie voor de intoleranten meer, maw, feiten worden niet meer getolereerd. Het mag duidelijk zijn dit dezelfde kenmerken heeft als iedere andere vorm van totalitarisme.

de enige keus is dan nog om ver naar rechts te schuiven.
niet omdat dit het beste alternatief is, maar omdat er geen andere optie meer open staat.
je bent voor ons of je bent tegen ons is ironisch genoeg nu een links dictaat geworden.
mede daarom zie je volgens mij van die op het eerste gezicht onmogelijke, onbegrijpelijke en heftige positieverschuivingen.

ps/
hier een discussie dat betrekking heeft op milo + ultra-conservatief

Ultra-conservative Breitbart's Tech Editor Milo Yiannopoulos is "unverified" by Twitter for breaking unspecified rules.
https://www.reddit.com/r/(...)ts_tech_editor_milo/

sjw = social justice warrior
http://www.urbandictionary.com/define.php?defid=5987912&term=SJW

ps2/
quote:
Ik vraag me dan af: wat is er zo conservatief aan hem dan?
het korte (grove) antwoord is min of meer :
als homo heb je niks bij islam te zoeken
aangezien links islamfiel is geworden (het verraad van links) heeft hij niks meer bij links te zoeken
dus blijft over rechts

ps3/
trouwens ook oppassen dat ultra-rechts niet de boel verziekt
eigen cultuur herinvoeren gaat vaak gepaard met een overdreven reflex
zoals deze bijvoorbeeld :


dat Garmarna - Herr Mannelig niet zelf de SS-beelden over hun verder onschuldige zweedse oer-muziek hebben gezet, dat snap ik.
maar rammstein had daar ook nogal eens last van en die wisten wel veel van dit kaapgedrag tegen te gaan door zich te beroepen op auteursrechten.
lijkt Garmarna niet te lukken :{

dit is de origineel :[ Bericht 1% gewijzigd door TomLuny op 28-12-2016 19:14:47 ]
shift-knop defekt
pi_167759338
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2016 09:43 schreef TomLuny het volgende:

[..]

mogge [ afbeelding ]

dat vroeg ik me eerst ook af, ik las het hier :

https://www.vn.nl/milo-yi(...)estje-wilders-sprak/

komt bij dat hij schijnt te werken bij breitbart en die staat wel bekend als conservatief.

maar eerlijk gezegd had ik deze Milo nooit eerder gezien en ik heb nog een video opgezet en daar begon hij over vrouwen te praten.
Vrouwen zijn beter thuis in koken kwam het op neer eigenlijk, ondanks suggesties dat biologisch te kunnen bewijzen


na de eerste 8 minuten (slechte kwaliteit) volgt een compilatie, heb de video niet helemaal uitgekeken.
Een cocainesnuivend, volslagen gestoord misbaksel. De echte conservatieven zijn diegenen die de normale samenleving willen beschermen tegen rechtse excessen.
pi_167773580
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 21:11 schreef Kiyoaki het volgende:
[..]
Een cocainesnuivend, volslagen gestoord misbaksel. De echte conservatieven zijn diegenen die de normale samenleving willen beschermen tegen rechtse excessen.
daarom
ik gaf al aan, is maar net hoe groot je het hokje maakt
en waarom heb je excessen niet zonder toevoeging 'rechtse' geschreven ?

en deze, wat zegt een conservatief iemand daarover ?
we halen weer eens de internationale pers
alleen daar kan je vinden wat hier echt gebeurt op cultureel gebied :{
(hoewel ik niet gekeken hebt of een NL-web erover heeft bericht)

Parents OUTRAGED at curriculum as video emerges of children learning to PRAY at mosque
ANGRY parents have demanded a change in the curriculum after a video emerged showing primary school pupils in the Netherlands learning how to pray in a mosque.
http://www.express.co.uk/(...)school-children-pray

zit korte video bij, die is zwart, deze extra aanklikken dan komt er beeld

quote:
While the video of the visit by the school is thought to be at least a year old, it resurfaced after a Dutch MP spotted it and called for schools not to participate in "so-called politically correct activities".
Harm Beertema, 64, an MP for Geert Wilders' far-right Party for Freedom, also made a public call for parents to boycott mosque visits.
Mr Beertema, a former teacher, said: "Refuse to allow your child to participate in such 'away-with-our-culture' excursions. You are deciding, not the school."
The clip has since caused a stir on social media, with hundreds of users reacting to it and sharing their own stories of "politically correct school curriculums".
in duitsland was ook zo iets, ouders weigerden hun kind zo een bezoek.
kreeg gelijk spijbelboete, ligt nu voor de rechter
de Staat aangeklaagd wegens hersenspoeling

[ Bericht 21% gewijzigd door TomLuny op 31-12-2016 05:55:52 ]
shift-knop defekt
pi_172047993
"The Useful Idiots are only useful during the destabilization phase, after that they are too dangerous because they know too much, and, if they become disillusioned, are a potential threat. They must be imprisoned or exterminated" - Yuri Bezmenov

"Just like the terrorists in the Middle East surround their hideout with women and children so if you bomb the hideout, you kill these innocent people. The 'Social Justice Warrior' types do exactly the same thing. They find a hypothetically vulnerable group, and they use them as a protective shield while they move incrementally forward. If you object, suddenly you're picking on the poor, vulnerable people." (Jordan Peterson)
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:04:26 #83
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172048785
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 17:20 schreef LelijKnap het volgende:
(Jordan Peterson)
De man die vecht tegen homo's en transgenders. Wat een ironie. Staat daarmee dichter bij de moslims dan hijzelf wil toegeven.

Zetbaasje van de verdeel en heers rechtsen. De groep die enerzijds Koch en soortgelijke haatcampagnes en false flag informatie betaald, en anderzijds de grenzen openzet.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172048809
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:04 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De man die vecht tegen homo's en transgenders.
Hij vecht tegen uitzonderlijke rechten voor homo's en transgenders.

Dat is iets totaal anders.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:08:34 #85
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172048839
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:06 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Hij vecht tegen uitzonderlijke rechten voor homo's en transgenders.

Dat is iets totaal anders.
Hij vecht tegen het homohuwelijk. Is dat een uitzonderlijk recht?

Verschrikkelijk hoe Nederland de (Zuid) Amerikaanse kant op gaat met de cultuuroorlogen. De volledige Amerikanisering en verrechtsing van Nederland. Elkaar liegen en bedriegen, van high trust naar low trust maatschappij.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172049017
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:04 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De man die vecht tegen homo's en transgenders. Wat een ironie. Staat daarmee dichter bij de moslims dan hijzelf wil toegeven.

Zetbaasje van de verdeel en heers rechtsen. De groep die enerzijds Koch en soortgelijke haatcampagnes en false flag informatie betaald, en anderzijds de grenzen openzet.
De man heeft (als psychiater) meer homo's en transgenders geholpen dan jij in je leven gekend hebt. Maar de user heeft gelijk; hij vecht tegen de implementatie van uitzonderlijke rechten die vrijheid beknellende plichten met zich meebrengen. Daar gaat het citaat in elk geval over. Hoe hij als (semi-)christen tegenover het homohuwelijk staat zegt wellicht iets over zijn (uiteindelijke) intentie. Dat doet echter niets af aan de scherpte en juistheid van het citaat.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172049099
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:18 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

De man heeft (als psychiater) meer homo's en transgenders geholpen dan jij in je leven gekend hebt. Maar de user heeft gelijk; hij vecht tegen de implementatie van uitzonderlijke rechten die vrijheid beknellende plichten met zich meebrengen. Daar gaat het citaat in elk geval over. Hoe hij als (semi-)christen tegenover het homohuwelijk staat zegt wellicht iets over zijn (uiteindelijke) intentie. Dat doet echter niets af aan de scherpte en juistheid van het citaat.
Mwah, kritisch tegenover het homohuwelijk staan... Een huwelijk valt niet onder een 'uitzonderlijk recht'.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172049122
quote:
7s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:23 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Mwah, kritisch tegenover het homohuwelijk staan... Een huwelijk valt niet onder een 'uitzonderlijk recht'.
Daar gaat het dan ook niet over.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172049136
quote:
7s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:24 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Daar gaat het dan ook niet over.
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:04 schreef Klopkoek het volgende:
De man die vecht tegen homo's en transgenders.
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:06 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Hij vecht tegen uitzonderlijke rechten voor homo's en transgenders.

Dat is iets totaal anders.
Dat is dus niet iets totaal anders.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172049144
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 17:20 schreef LelijKnap het volgende:
"The Useful Idiots are only useful during the destabilization phase, after that they are too dangerous because they know too much, and, if they become disillusioned, are a potential threat. They must be imprisoned or exterminated" - Yuri Bezmenov
Als de communisten aan de macht komen gaan die mensen als eerste tegen de muur, ja.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172049174
quote:
7s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:25 schreef Xa1pt het volgende:

Dat is dus niet iets totaal anders.
Klop gooide het erin om de bron van het citaat in diskrediet te brengen. Het citaat gaat echter over de tactiek die bij b.v. de invoering van Bill C-16 (uitzonderlijke recht en plicht; gedwongen taalgebruik) zichtbaar werd.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172049189
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:06 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Hij vecht tegen uitzonderlijke rechten voor homo's en transgenders.

Dat is iets totaal anders.
Trouwen en een fout van de natuur erkennen zijn geen uitzonderlijke rechten, ik dacht dat dit toch wel duidelijk was zo ondertussen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_172049203
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:27 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Trouwen en een fout van de natuur erkennen zijn geen uitzonderlijke rechten, ik dacht dat dit toch wel duidelijk was zo ondertussen.
Ironisch genoeg veelal niet voor de mensen die roepen dat moslims tegen 'onze vrijheden' zijn en daarvoor een bedreiging vormen.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_172049217
quote:
10s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:28 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ironisch genoeg veelal niet voor de mensen die roepen dat moslims tegen 'onze vrijheden' zijn.
Ja, maar goed, die zijn dan ook niet erg relevant in Nederland.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:31:30 #95
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172049250
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:25 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Als de communisten aan de macht komen gaan die mensen als eerste tegen de muur, ja.
Dagelijkse massa-executies en opsluitingen in Ijsland en Zweden inderdaad.

Ondertussen in Qatar en Dubai...
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172049266
Net zo min als het verzonnen cultureel-marxisme, overigens. Zielige neo nazi's die een term verzinnen om tegenstanders monddood mee te kunnen maken zijn niet erg relevant.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_172049281
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:31 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dagelijkse massa-executies en opsluitingen in Ijsland en Zweden inderdaad.

Ondertussen in Qatar en Dubai...
IJsland en Zweden zijn geen communistische landen en hebben geen communistische partij aan de macht, draaf nou eens niet zo ridicuul door.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:35:36 #98
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_172049339
Uit de aanvullende richtlijnen:
quote:
3. Topics en (openings)posts waar gebruik gemaakt wordt van alternatieve feiten afkomstig uit bronnen die verder niets met de werkelijkheid van doen hebben.

4. (Vermoedelijke) propaganda door nepaccounts afkomstig van organisaties met andere achterliggende doeleinden.

5. Posts in zijn algemeenheid waar gesproken wordt van samenzweringen, complotten, het bestaan van een "deep state" etc.
Het lijkt me dat een Breivik-complottheorie als 'cultureel marxisme' de test niet helemaal doorstaat.
pi_172049373
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:35 schreef Jigzoz het volgende:
Uit de aanvullende richtlijnen:

[..]

Het lijkt me dat een Breivik-complottheorie als 'cultureel marxisme' de test niet helemaal doorstaat.
Dit topic dateert van ver voor de nieuwe richtlijn. Een bepaalde user roept de doden weer tot leven hier.

Doe even een TR, kunnen de mods er op reageren.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_172049381
Het is ironisch dat de UoT Jordan monddood trachtte te maken. Het is schrijnend dat men onder het mom van 'ze zijn zielig' gedwongen kan worden newspeak over te nemen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172049475

Doe jezelf een plezier en kijk hiernaar. Luister heel goed naar wat men zegt. Niet alleen naar Peterson, maar vooral naar de reacties en argumentatie van de voorstanders. Als je geen zin hebt, dan in elk geval het stukje vanaf rond 39;12.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172049489
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:32 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

IJsland en Zweden zijn geen communistische landen en hebben geen communistische partij aan de macht, draaf nou eens niet zo ridicuul door.
Inderdaad, gaat helemaal nergens over.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172049639
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:35 schreef Jigzoz het volgende:
Uit de aanvullende richtlijnen:

[..]

Het lijkt me dat een Breivik-complottheorie als 'cultureel marxisme' de test niet helemaal doorstaat.
1. Het is geen Breivik-theorie. Net zo min als de linkse ideologie van Stalin afkomt.
2. Er is (in de OP) geen spraken van alternatieve feiten afkomstig uit bronnen die verder niets met de werkelijkheid van doen hebben.
3. Welke (Vermoedelijke) propaganda door nepaccounts afkomstig van organisaties met andere achterliggende doeleinden?
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:58:19 #104
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172049791
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:42 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Inderdaad, gaat helemaal nergens over.
Ja natuurlijk. Nu doe je alsof je van niets weet.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172049796
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:08 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hij vecht tegen het homohuwelijk. Is dat een uitzonderlijk recht?
Ongetwijfeld roept hij regelmatig dat het homohuwelijk tegen natuurlijk is. Ik ben benieuwd naar de quote waarin hij daar tegen vecht.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  donderdag 29 juni 2017 @ 19:03:26 #106
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_172049885
'Cultureel marxisme' klinkt zo lekker als een onwijs omlijnt en groots concept. Maar marxisme= gewoon links (communisme), en cultureel is gewoon ,tja cultureel hŤ.
Cultureel marxisme is gewoon dood ordinair de linkse cultuur.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_172050039
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:03 schreef Villas__Rubin het volgende:
'Cultureel marxisme' klinkt zo lekker als een onwijs omlijnt en groots concept.
Klinkt lekker he/ Daarom is het ook een paar jaar geleden uitgevonden in dubieuze rechts kringen

quote:
Maar marxisme= gewoon links (communisme), en cultureel is gewoon ,tja cultureel hŤ.
Cultureel marxisme is gewoon dood ordinair de linkse cultuur.
Nuk ben je aan het generaliseren.
De categorie "links" is een heleboel diverse denkwijzes, stromingen en nog veel meer individuele meningen. Het marxisme van Marx was een belangrijke inspiratiebron in vroegere tijden. Maar nu vind men het niet meer zo belangrijk in die categorie.
pi_172050426
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:03 schreef Villas__Rubin het volgende:
'Cultureel marxisme' klinkt zo lekker als een onwijs omlijnt en groots concept. Maar marxisme= gewoon links (communisme), en cultureel is gewoon ,tja cultureel hŤ.
Cultureel marxisme is gewoon dood ordinair de linkse cultuur.
Er bestaat helemaal geen linkse cultuur, mafklapper.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 29 juni 2017 @ 19:33:46 #109
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_172050549
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:29 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Er bestaat helemaal geen linkse cultuur, mafklapper.
`
En toch is het gewoon cultureel links, klapmaffer. Cultureel communisme. Cultureel marxisme.
Luister nou maar gewoon naar mij, want ik ben een genie die alles beter begrijpt.

Maak een leuk woord van iets, lekker conceptueel, en mensen lopen er lekker met hun denkgeestje achteraan, en zien de simpele eenvoudige nuchtere werkelijke betekenis niet meer.
Kun je mensen heerlijk mee het bos in sturen.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_172050560
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:33 schreef Villas__Rubin het volgende:

[..]

`
En toch is het gewoon cultureel links, klapmaffer. Cultureel communisme. Cultureel marxisme.
Luister nou maar gewoon naar mij, want ik ben een genie die alles beter begrijpt.

Maak een leuk woord van iets, lekker conceptueel, en mensen lopen er lekker met hun denkgeestje achteraan, en zien de simpele eenvoudige nuchtere werkelijke betekenis niet meer.
Kun je mensen heerlijk mee het bos in sturen.
Dat laatste is correct, ja.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_172052542
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:33 schreef Villas__Rubin het volgende:

[..]

`
En toch is het gewoon cultureel links, klapmaffer. Cultureel communisme. Cultureel marxisme.
Luister nou maar gewoon naar mij, want ik ben een genie die alles beter begrijpt.

Maak een leuk woord van iets, lekker conceptueel, en mensen lopen er lekker met hun denkgeestje achteraan, en zien de simpele eenvoudige nuchtere werkelijke betekenis niet meer.
Kun je mensen heerlijk mee het bos in sturen.
Ik weet niet wat jij bent, maar een genie in ieder geval niet.
  donderdag 29 juni 2017 @ 21:05:35 #112
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_172052846
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:50 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

1. Het is geen Breivik-theorie.
Jawel.
quote:
Net zo min als de linkse ideologie van Stalin afkomt.
De linkse ideologie bestaat niet.
quote:
2. Er is (in de OP) geen spraken van alternatieve feiten afkomstig uit bronnen die verder niets met de werkelijkheid van doen hebben.
Jawel.
quote:
3. Welke (Vermoedelijke) propaganda door nepaccounts afkomstig van organisaties met andere achterliggende doeleinden?
Breivik.
pi_172052888
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 21:05 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Jawel.

[..]

De linkse ideologie bestaat niet.

[..]

Jawel.

[..]

Breivik.
Nee.
Jawel.
Nee.
Nee.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172052892
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:42 schreef LelijKnap het volgende:

Doe jezelf een plezier en kijk hiernaar. Luister heel goed naar wat men zegt. Niet alleen naar Peterson, maar vooral naar de reacties en argumentatie van de voorstanders. Als je geen zin hebt, dan in elk geval het stukje vanaf rond 39;12.
Las vandaag weer dat iemand red pilled geraakte door Peterson.
Was ook weer typisch Canadees/Amerikaans geleuter dat het in Dld residerende meisje via TPO de wereld instuurt. Alsof we in NL 1-op-1 Canadees-Amerikaans te vergelijken zijn met hun red en blue pills. :').
http://media.tpo.nl/2017/(...)ppelijk-linkse-cult/
Peterson is geen rabiate rechtse, anti-semiet die achter die joodse cultureel-marxisme complottheorie staat imho.
Canadese meisje dat met haar rode pilletjes wordt aangehaald is een zwevertje toch een beetje imho, grappig dat dat in Dld residerende dametje dat dan weer aanhaalt en dat dan op TPO verschijnt, zodat nog meer mensen straks over cultureel-marxisme beginnen uiteraard.
Heb haar naam, dat in Dld residerende meisje: Sietske Bergsma. Overigens zegt ze dat dat Canadese meisje een internet-hit is, ik zag maar 118.000 views op yt. Valt wel mee dus. Vaag gelul.[ Bericht 9% gewijzigd door Ryan3 op 29-06-2017 21:14:30 ]
  donderdag 29 juni 2017 @ 21:09:47 #115
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_172052985
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 21:06 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Nee.
Jawel.
Nee.
Nee.
Ik weet dat je dat gelooft, maar voor dat soort onzin is er BNW.
pi_172054331
quote:
9s.gif Op donderdag 29 juni 2017 21:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Las vandaag weer dat iemand red pilled geraakte door Peterson.
Was ook weer typisch Canadees/Amerikaans geleuter dat het in Dld residerende meisje via TPO de wereld instuurt. Alsof we in NL 1-op-1 Canadees-Amerikaans te vergelijken zijn met hun red en blue pills. :').
http://media.tpo.nl/2017/(...)ppelijk-linkse-cult/
Peterson is geen rabiate rechtse, anti-semiet die achter die joodse cultureel-marxisme complottheorie staat imho.
Canadese meisje dat met haar rode pilletjes wordt aangehaald is een zwevertje toch een beetje imho, grappig dat dat in Dld residerende dametje dat dan weer aanhaalt en dat dan op TPO verschijnt, zodat nog meer mensen straks over cultureel-marxisme beginnen uiteraard.
Heb haar naam, dat in Dld residerende meisje: Sietske Bergsma. Overigens zegt ze dat dat Canadese meisje een internet-hit is, ik zag maar 118.000 views op yt. Valt wel mee dus. Vaag gelul.

Ik snap niet waarom de discussie over een joods complot moet gaan. Dat geeft alleen maar munitie om het fenomeen onbespreekbaar te maken. Want zo kan je het, of zo wordt het tegenwoordig, ook gezien: CM als omschrijving van een politiek fenomeen. Als klassiek liberaal beperkt J.Peterson het dan ook tot een uitleg over hoe het werkt, welke filosofieŽn erachter zitten en waartoe het kan leiden. Ik weet dat jij weet dat ik er meer achter zie, maar dat kan bij een discussie hierover (of over zijn argumenten) gewoon weggelaten worden, als dat beter valt.

Ik heb geen idee wie dat meisje is. Ze lult als een verward zwevertje inderdaad. Lijkt me onzinnig om onze tijd aan haar te besteden terwijl Peterson tientallen uren aan interessant materiaal heeft meegegeven waarover genoeg op te merken valt. Culturele ontwikkelingen in Amerika/Canada zijn overigens gewoon interessant omdat ze vaak doorwerken op de Europese. En anders mag je het lezen als een waarschuwing; waar we niet heen willen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  donderdag 29 juni 2017 @ 21:50:35 #117
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_172054357
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 20:54 schreef Kiyoaki het volgende:

[..]

Ik weet niet wat jij bent, maar een genie in ieder geval niet.
Er is meestal een ander genie voor nodig om het te (h)erkennen!
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_172055195
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 21:49 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ik snap niet waarom de discussie over een joods complot moet gaan. Dat geeft alleen maar munitie om het fenomeen onbespreekbaar te maken. Want zo kan je het, of zo wordt het tegenwoordig, ook gezien: CM als omschrijving van een politiek fenomeen. Als klassiek liberaal beperkt J.Peterson het dan ook tot een uitleg over hoe het werkt, welke filosofieŽn erachter zitten en waartoe het kan leiden. Ik weet dat jij weet dat ik er meer achter zie, maar dat kan bij een discussie hierover (of over zijn argumenten) gewoon weggelaten worden, als dat beter valt.

Ik heb geen idee wie dat meisje is. Ze lult als een verward zwevertje inderdaad. Lijkt me onzinnig om onze tijd aan haar te besteden terwijl Peterson tientallen uren aan interessant materiaal heeft meegegeven waarover genoeg op te merken valt. Culturele ontwikkelingen in Amerika/Canada zijn overigens gewoon interessant omdat ze vaak doorwerken op de Europese. En anders mag je het lezen als een waarschuwing; waar we niet heen willen.
Peterson is wel een interessante figuur, alleen je moet hem dus niet zien als iemand die die in feite (volgens mij althans) antisemitische cultureel-marxisme narrative voert. Ik denk dat die term cultureel-marxisme in feite antisemitisme is namelijk. Moslims doen het ook, hebben het dan over zionisme, maar in feite is het gewoon theologische bull shit. Op het moment dat iemand zegt ik ben atheÔst __hier om/daar om, maakt niet uit__dan vallen dat soort dingen van je af.
pi_172055821
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 22:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Peterson is wel een interessante figuur, alleen je moet hem dus niet zien als iemand die die in feite (volgens mij althans) antisemitische cultureel-marxisme narrative voert. Ik denk dat die term cultureel-marxisme in feite antisemitisme is namelijk.
Dat probeerde ik te zeggen ja...maar wat het CM is, als uitwerking...en waartoe het leid, wijkt niet veel af. Hij omschrijft het vanuit een ander denkkader; alsof het een (filosofisch/politiek) fenomeen is, wat voortkomt uit postmodernisme en zo, i.p.v. dat het (de uiting ervan) (per se) een deel is van een (joods)complot. Wel erkent hij dat het tot een totalitaire toekomst kan leiden; daarvoor refereert hij dan vooral aan o.a. het communisme zoals we dat in Rusland zagen. In die zin sluit zijn voorspelling dan wel weer (deels) aan bij het complotdenken erover. Maar de eventuele (toekomstige) heersers zijn blanco; die vallen niet te duiden of dat doet hij iig niet.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172059610
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 22:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Peterson is wel een interessante figuur, alleen je moet hem dus niet zien als iemand die die in feite (volgens mij althans) antisemitische cultureel-marxisme narrative voert. Ik denk dat die term cultureel-marxisme in feite antisemitisme is namelijk. Moslims doen het ook, hebben het dan over zionisme, maar in feite is het gewoon theologische bull shit. Op het moment dat iemand zegt ik ben atheÔst __hier om/daar om, maakt niet uit__dan vallen dat soort dingen van je af.
Antisemitisme is in feite het haten van Palestijnen, aangezien zij semieten zijn (in tegenstelling tot Askhenazi's)
pi_172069022
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 22:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Peterson is wel een interessante figuur, alleen je moet hem dus niet zien als iemand die die in feite (volgens mij althans) antisemitische cultureel-marxisme narrative voert. Ik denk dat die term cultureel-marxisme in feite antisemitisme is namelijk. Moslims doen het ook, hebben het dan over zionisme, maar in feite is het gewoon theologische bull shit. Op het moment dat iemand zegt ik ben atheÔst __hier om/daar om, maakt niet uit__dan vallen dat soort dingen van je af.
Ben je bereid om een paar video's van hem te bekijken ?

Heb ongeveer 60 a 80 uur van zijn werk gezien . De enige keren dat die de joden noemt is in een context waar jij volledig vrede mee zal hebben

Maw je hebt weinig te vrezen dat je verzeild raakt in antisemitische gedachtegoed ;)
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_172069126
Om even in te haken op IsraŽlische/Palestijnen, toevallig gisteren gezien; Dit zijn nou interessante analyses - zonder een wijzend vingertje.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  vrijdag 30 juni 2017 @ 16:57:44 #123
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172071156
Ik ga naar dat soort ongelijkheid predikers en ontmenselijkers niet luisteren.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172071234
Waarom deel je mee dat je onzeker bent over je eigen standpunten?
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172075146
Wel aardig wat terminologie nu om de "paradigmaverschuiving" issues te omschrijven, die verband houden met bepaalde maatschappelijke opvattingen.
- gemanipuleerde werkelijkheidsbeleving.
- gaslighting.
- red pilled (blue pill/red pill).
- bubbel.
- netflixisering.
- paradigmaverschuiving.
- fake news.
- paradigmatische inflexibiliteit.
- cognitieve dissonantie.
- systeemnormatief.
- safe space.
- oogkleppen op / plaat voor je kop.

Zijn er nog meer termen/begrippen?

[ Bericht 15% gewijzigd door Ryan3 op 01-07-2017 14:05:51 ]
pi_172075314
Welk paradigmawisseling bedoel je precies? Die van blue naar red? En gebeurt dat adhv gemanipuleerde werkelijkheidsbeleving? Want wat ook (of juist) wordt gezegd is dat de verschuiving van wat eerst was naar blauw (sinds jaren 60 ongeveer) door b.v. dat en cognitieve dissonantie en zo veroorzaakt is.

[ Bericht 0% gewijzigd door LelijKnap op 30-06-2017 20:39:55 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172075532
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 20:26 schreef LelijKnap het volgende:
Welk paradigmawisseling bedoel je precies? Die van blue naar red? En gebeurt dat adhv gemanipuleerde werkelijkheidsbeleving? Want wat ook (of juist) wordt gezegd is dat de verschuiving van wat eerst was naar naar blauw (sinds jaren 60 ongeveer) door b.v. dat en cognitieve dissonantie en zo veroorzaakt is.
Nou ja, wat ik bedoel dus is precies wat Asscher bedoelde wrs met netflixisering. Iedereen leeft in een bubbeltje en kijkt naar het andere bubbeltje met het idee dat het een soort sekte is. Dus er is tussen de bubbeltjes ook geen contact meer mogelijk eigenlijk.
pi_172075738
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 20:34 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nou ja, wat ik bedoel dus is precies wat Asscher bedoelde wrs met netflixisering. Iedereen leeft in een bubbeltje en kijkt naar het andere bubbeltje met het idee dat het een soort sekte is. Dus er is tussen de bubbeltjes ook geen contact meer mogelijk eigenlijk.
Dat is ook een fenomeen binnen het geheel; een verschuiving van (gecontroleerde) (media)structuur naar chaos. Het is irritant omdat die verschuiving ook weer aangehaald kan worden om de andere te ontkennen: 'dat is alleen zo in de visie binnen jouw bubbel' . Ook weer een stukje gaslighting/verwarring zaaien (=manipulatie) wanneer op het juiste moment geuit.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172075887
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 20:42 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Dat is ook een fenomeen binnen het geheel; een verschuiving van (gecontroleerde) (media)structuur naar chaos. Het is irritant omdat die verschuiving ook weer aangehaald kan worden om de andere te ontkennen: 'dat is alleen zo in de visie binnen jouw bubbel' . Ook weer een stukje gaslighting/verwarring zaaien (=manipulatie) wanneer op het juiste moment geuit.
Ja, fake news hoort trouwens ook bij die terminologie. Alleen is dat wel te controleren vaak of iets fake is of niet, alleen trap je daar kennelijk in, in alle bubbels, als het je mening weergeeft?

Overigens wat ik bedoel was van de week een mooi voorbeeld te vinden in POL-SC, toen ik doordat sigme een oud topic van mij uit 2004 postte, een melding kreeg en dus even ging kijken, en hoe door verschillende users vervolgens over mij werd geoordeeld. Komt erop neer dat ik in feite "fout" was geworden, van het plankje was gevallen. Du_ke/99.999 haalde nog even minzaam aan dat Stali van me af was en hij suggereerde dat dat de oorzaak wrs wel was (wat sws dan in feite niet klopt, want Stali ging in dec 2016 pas van me weg, en ben wel al langer sceptisch over islam). Toch kon ik een post daartegenover zetten zondag daarvoor gemaakt, die precies hetzelfde gedachtegoed inhield als 13 jaar eerder, ten tijde van sigme's aangehaalde topic. Ook ben ik, zoals ik verklaarde, juist niet verbitterd doordat Stali wegliep, althans niet dat dit enige invloed heeft op mij op dit forum.
Dat ik een stuk sceptischer ben tav islam klopt wel; dit komt door de gruweldaden IS (waarbij de vergelijking met nazi's zich je opdringt), terrorisme en het feit dat veel westerse moslims daarnaartoe zijn gegaan, alhoewel ik ook al zolang geleden en eerder scepsis uitsprak mbt islam als voorbeeld: POL / Emancipatie moslimvrouwen: ni putes, ni sousmises. Topic uit 2003. Zijn meer topics.
Het is dus echt bubbeltjes en goed/fout-theologie waarin de bubbeltjes elkaar beoordelen, denk ik. En dus kun je zomaar van goed naar fout gaan in het ene bubbeltje en andersom in het andere bubbeltje, terwijl je alle tijd al hetzelfde hebt gezegd.

[ Bericht 8% gewijzigd door Ryan3 op 30-06-2017 23:07:49 ]
pi_172077856
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 20:48 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, fake news hoort trouwens ook bij die terminologie. Alleen is dat wel te controleren vaak of iets fake is of niet, alleen trap je daar kennelijk in, in alle bubbels, als het je mening weergeeft?

Overigens wat ik bedoel was van de week een mooi voorbeeld te vinden in POL-SC, toen ik doordat sigme een oud topic van mij uit 2004 postte, ik een melding kreeg en dus even ging kijken, en hoe door verschillende users vervolgens over mij werd geoordeeld. Komt erop neer dat ik "fout" was geworden. Du_ke/99.999 haalde nog even aan dat Stali van me af was en hij suggereerde dat dat de oorzaak wrs wel was. Toch kon ik een post daartegenover zetten zondag daarvoor gemaakt, die precies hetzelfde gedachtegoed inhield als 13 jaar eerder, ten tijde van sigme's aangehaalde topic. Ook ben ik, zoals ik verklaarde, juist niet verbitterd doordat Stali wegliep, althans niet dat dit enige invloed heeft op mij op dit forum.
Dat ik een stuk sceptischer ben tav islam klopt wel, dit komt door gruweldaden IS, terrorisme en het feit dat veel westerse moslims daarnaartoe zijn gegaan, alhoewel ik dat ook al zolang geleden en eerder was voorbeeld: POL / Emancipatie moslimvrouwen: ni putes, ni sousmises. Topic uit 2003. Zijn er meer.
Het is dus echt bubbeltjes en goed/fout-theologie waarin de bubbeltjes elkaar beoordelen, denk ik. En dus kun je zomaar van goed naar fout gaan in het ene bubbeltje en andersom in het andere bubbeltje, terwijl je alle tijd al hetzelfde hebt gezegd.
Juist. Sigme haalde jouw post aan om over de nieuwe richtlijnen een discussie aan te zwengelen. Het sluit aan, want dat is een poging om die oude structuur weer terug te brengen. Dat snap ik wel, maar er wordt vervolgens gezegd: 'we dealen alleen in feiten van betrouwbare bronnen en niet van die welke ver van de werkelijkheid afstaan'. Het klinkt 'neutraal', maar dat is het absoluut niet, zo blijkt wanneer je de betreffende wetgever vraagt wŠt als betrouwbaar gezien mag worden. Dan blijkt dat feiten de feiten zijn die binnen de bubbel (of eigenlijk; die van de oude structuur; de grote media) van de een, maar niet van de ander, passen. Op basis van zulke deductie; 'betrouwbaar feit = een feit die afkomst van partij x', kan je niet stellen dat men daar alleen in 'feiten' tracht te dealen, maar in 'gegevens die afkomen van partij x'. Daarover is men dus niet eerlijk; men verkoopt het namelijk als (betrouwbare) feiten - iets wat daarmee in natuurlijke tegenstelling komt van wat dat niet is; informatie vanuit alternatieve bubbels. Om de onbetrouwbaarheid daarvan te duiden kan immers ťťn van de miljarden obscure blogjes aangehaald worden. Een pagina met 78 bewijsstukken van manipulatie van een betrouwbaar geachte mediapartij, wordt niet erkent of meegenomen, want nogmaals; 'ergens moet de grens bepaald worden', toevalligerwijze ligt die dus daar waar de bubbel van de betreffende beleidsmaker eindigt. Het gaat om (1) het aanbrengen van structuur die (2) past binnen het aansluitende paradigma. Onder het mom van het een, wordt (ook) een alternatief doel bereikt; het versterken van de eigen bubbel.

Ik had dat ook meegekregen inderdaad. Wat mij het meest stoort, en dat kan je een pagina of twee in de sc terug vinden, is dat men daardoor ook gezamenlijke belangen niet meer lijkt te kunnen erkennen. Ik bracht het in eerste instantie vrij lullig, en dat verdient ook soortgelijke repliek, maar zodra het over de inhoud gaat kan men elkaar ook niet meer vinden. Het ging over de vrijheid van meningsuiting en hoe het, met die megaboetes, in het geding zal komen in DL, waarover dezelfde mod van het bovenstaande beleid zei; 'Top!'. Iedereen in die chat meent liberaal, verlichtingsgezind, et cetera te zijn, maar zodra ik, eenmaal bestempeld als nazi (van de foute bubbel), probeer mee te geven dat we er niet in mee moeten gaan, dan krijg je irrelevante cartoons naar je hoofd geslingerd die gaan over de vrijheid iemand de deur te wijzen 'omdat vrijheid van meningsuiting niet betekent dat je aangehoord hoeft te worden', en boodschappen als; 'jij zou in elkaar geslagen worden', 'jij bent een argument tegen vrijheid van meningsuiting', etc. Wat er dus gebeurd is dat men bereid is geworden te tornen aan een van de belangrijkste, zo niet belangrijkste (in dit geval) eigenschappen (voor iedereen binnen al die bubbels) van de westerse wereld, omdat mensen uit de 'foute bubbel' op het gevaar van dergelijk beleid wijzen. ''Dan moet het ergens wel fout zijn, die vrijheid van meningsuiting zoals we die al decennia kennen.''

Het (we) zijn allemaal bubbeltjes die met elkaar in 'oorlog' zijn. Om de andere te verzwakken, lijkt het heel verstandig om de ander zijn vrijheden in te perken. Helaas te naÔef en op zichzelf gericht om op te merken dat ze daarmee ook de eigen arm afhakken. Dat zullen ze niet opmerken, en zelfs als 'goed' ervaren, zolang de eigen bubbel past in die van de machthebbende (regerende) partij; die de boetes in dit geval uitdeelt.

Hetzelfde gaat ook op voor het 'fake-news' deel van hetzelfde beleid. Ik heb n.a.v. die (korte) discussie in POL nog even het e.e.a. nagezocht over 'fake news'. En wat je dan vindt, is wat je kan verwachten; fake-news bestaat al zolang als dat news bestaat. De term kwam vanzelfsprekend af van de (kritische) burger en niet van de staat of de grootste mediapartijen. Die nemen het over nu de oude structuur aan het uiteenvallen is. Dus niet omdat fake-news an sich als storend wordt aanschouwd maar omdat het verkeerde soort (fake)-news invloed lijkt te hebben op de maatschappij (stemgedrag; Brexit, Trump, et cetera).

[ Bericht 0% gewijzigd door LelijKnap op 30-06-2017 23:26:27 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172079656
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 22:05 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Juist. Sigme haalde jouw post aan om over de nieuwe richtlijnen een discussie aan te zwengelen. Het sluit aan, want dat is een poging om die oude structuur weer terug te brengen. Dat snap ik wel, maar er wordt vervolgens gezegd: 'we dealen alleen in feiten van betrouwbare bronnen en niet van die welke ver van de werkelijkheid afstaan'. Het klinkt 'neutraal', maar dat is het absoluut niet, zo blijkt wanneer je de betreffende wetgever vraagt wŠt als betrouwbaar gezien mag worden. Dan blijkt dat feiten de feiten zijn die binnen de bubbel (of eigenlijk; die van de oude structuur; de grote media) van de een, maar niet van de ander, passen. Op basis van zulke deductie; 'betrouwbaar feit = een feit die afkomst van partij x', kan je niet stellen dat men daar alleen in 'feiten' tracht te dealen, maar in 'gegevens die afkomen van partij x'. Daarover is men dus niet eerlijk; men verkoopt het namelijk als (betrouwbare) feiten - iets wat daarmee in natuurlijke tegenstelling komt van wat dat niet is; informatie vanuit alternatieve bubbels. Om de onbetrouwbaarheid daarvan te duiden kan immers ťťn van de miljarden obscure blogjes aangehaald worden. Een pagina met 78 bewijsstukken van manipulatie van een betrouwbaar geachte mediapartij, wordt niet erkent of meegenomen, want nogmaals; 'ergens moet de grens bepaald worden', toevalligerwijze ligt die dus daar waar de bubbel van de betreffende beleidsmaker eindigt. Het gaat om (1) het aanbrengen van structuur die (2) past binnen het aansluitende paradigma. Onder het mom van het een, wordt (ook) een alternatief doel bereikt; het versterken van de eigen bubbel.

Ik had dat ook meegekregen inderdaad. Wat mij het meest stoort, en dat kan je een pagina of twee in de sc terug vinden, is dat men daardoor ook gezamenlijke belangen niet meer lijkt te kunnen erkennen. Ik bracht het in eerste instantie vrij lullig, en dat verdient ook soortgelijke repliek, maar zodra het over de inhoud gaat kan men elkaar ook niet meer vinden. Het ging over de vrijheid van meningsuiting en hoe het, met die megaboetes, in het geding zal komen in DL, waarover dezelfde mod van het bovenstaande beleid zei; 'Top!'. Iedereen in die chat meent liberaal, verlichtingsgezind, et cetera te zijn, maar zodra ik, eenmaal bestempeld als nazi (van de foute bubbel), probeer mee te geven dat we er niet in mee moeten gaan, dan krijg je irrelevante cartoons naar je hoofd geslingerd die gaan over de vrijheid iemand de deur te wijzen 'omdat vrijheid van meningsuiting niet betekent dat je aangehoord hoeft te worden', en boodschappen als; 'jij zou in elkaar geslagen worden', 'jij bent een argument tegen vrijheid van meningsuiting', etc. Wat er dus gebeurd is dat men bereid is geworden te tornen aan een van de belangrijkste, zo niet belangrijkste (in dit geval) eigenschappen (voor iedereen binnen al die bubbels) van de westerse wereld, omdat mensen uit de 'foute bubbel' op het gevaar van dergelijk beleid wijzen. ''Dan moet het ergens wel fout zijn, die vrijheid van meningsuiting zoals we die al decennia kennen.''

Het (we) zijn allemaal bubbeltjes die met elkaar in 'oorlog' zijn. Om de andere te verzwakken, lijkt het heel verstandig om de ander zijn vrijheden in te perken. Helaas te naÔef en op zichzelf gericht op te merken dat ze daarmee ook de eigen arm afhakken. Dat zullen ze niet opmerken, en zelfs als 'goed' ervaren, zolang de eigen bubbel past in die van de machthebbende (regerende) partij; die de boetes in dit geval uitdeelt.

Hetzelfde gaat ook op voor het 'fake-news' deel van hetzelfde beleid. Ik heb n.a.v. die (korte) discussie in POL nog even het e.e.a. nagezocht over 'fake news'. En wat je dan vindt, is wat je kan verwachten; fake-news bestaat al zolang als dat news bestaat. De term kwam vanzelfsprekend af van de (kritische) burger en niet van de staat of de grootste mediapartijen. Die nemen het over nu de oude structuur aan het uiteenvallen is. Dus niet omdat fake-news an sich als storend wordt aanschouwd maar omdat het verkeerde soort (fake)-news invloed lijkt te hebben op de maatschappij (stemgedrag; Brexit, Trump, et cetera).
Ja, het zijn sws een soort sektes die botsen toch, denk ik. Wrs toch is langzamerhand het wantrouwen gegroeid bij een groot deel van de bevolking. Hoe dit komt? Heeft te maken met burger-journalistiek versus hoe men gebeurtenissen in de media vertaalt? Daarnaast kan iedereen elkaars wantrouwen snel delen door de social media. Ruim 10 jaar geleden kon ik nog schamperend een topic openen zoals dit: WFL / Google-wijsheid... Googelwijsheid... duh...
Maar dat waren andere tijden, de techniek heeft niet stil gestaan, er kwamen social media bij, kanalen zoals twitter en FB en dat zorgt ervoor dat de narratief van de media, waarmee wij gewoon altijd gelukkig hebben geleefd zonder al te kritisch te zijn, minder geloofwaardig is. Dingen worden ook uitvergroot daardoor. Als IS was ontstaan in pakweg 1995 of zelfs nog maar in 2001 dan had het een minder grote impact gehad. Zoals alle vormen van terrorisme in mijn jeugd een minder grote impact had, trouwens. Zelfs het feit dat in 1973 iets van 2.500 doden vielen in het verkeer, heeft een minder grote impact.
Hieraan gekoppeld doen zich die bubbels voor.
Ik zou willen dat ik gewoon nog in de bubbel van believe zou zitten ergens.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 30-06-2017 23:46:36 ]
pi_172080269
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 23:25 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, het zijn sws een soort sektes die botsen toch, denk ik. Wrs toch is langzamerhand het wantrouwen gegroeid bij een groot deel van de bevolking. Hoe dit komt? Heeft te maken met burger-journalistiek versus hoe men gebeurtenissen in de media vertaalt? Daarnaast kan iedereen elkaars wantrouwen snel delen door de social media. Ruim 10 jaar geleden kon ik nog schamperend een topic openen zoals dit: WFL / Google-wijsheid... Googelwijsheid... duh...
Maar dat waren andere tijden, de techniek heeft niet stil gestaan, er kwamen social media bij, kanalen zoals twitter en FB en dat zorgt ervoor dat de narratief van de media, waarmee wij gewoon altijd gelukkig hebben geleefd zonder al te kritisch te zijn, minder geloofwaardig is. Dingen worden ook uitvergroot daardoor. Als IS was ontstaan in pakweg 1995 of zelfs nog maar in 2001 dan had het een minder grote impact gehad. Zoals alle vormen van terrorisme in mijn jeugd een minder grote impact had, trouwens. Zelfs het feit dat in 1973 iets van 2.500 doden vielen in het verkeer, heeft een minder grote impact.
Hieraan gekoppeld doen zich die bubbels voor.
Denk het wel inderdaad. En dat begon, of begon zich pas echt goed te ontwikkelen na 9/11. Ongeacht wat je er van vindt; de gebeurtenis en al wat zich erna voltrok (incluis de leugens omtrent Irak), heeft geboorte gegeven aan een stroming die gefundeerd is op wantrouwen. Bij gebrek aan geruststellende antwoorden op de toen ontstane vragen is men zich dieper gaan ingraven en begon men steeds vaker -ook mbt andere onderwerpen- spoken te zien. Daaruit zijn weer allerlei bubbels ontstaan (rond en na de crisis van 08' ook weer een nieuwe lichting), die elk een eigen deel van dat wantrouwen hebben meegenomen. Ik ben er daar ook een van. Zonder dat al ingekropen wantrouwen had ik de migratiecrisis wellicht ook in een (heel) ander licht gezien. Maar gezien het al aanwezig was, werkte het juist versterkend - en zo ook de reacties op mijn reactie erop.

Wat dat betreft dat gelukkig zijn; daar zit misschien ook een deel van dat verlangen naar structuur in; een wens naar de overzichtelijkheid van weleer omwille van vrede op basis van onnozelheid. Dat kan alleen nog op een kunstmatige en op onderdrukkende wijze gerealiseerd worden - met de noodzaak van het (bewust) negeren van al wat het kan ondermijnen; hetgeen weer gedaan moet worden door de alarmbellen op voorhand kapot te slaan; gek, xenofoob, onrendabele, nazi, et cetera.

[ Bericht 1% gewijzigd door LelijKnap op 01-07-2017 00:01:42 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172080818
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:42 schreef LelijKnap het volgende:

Doe jezelf een plezier en kijk hiernaar. Luister heel goed naar wat men zegt. Niet alleen naar Peterson, maar vooral naar de reacties en argumentatie van de voorstanders. Als je geen zin hebt, dan in elk geval het stukje vanaf rond 39;12.
19437774_464521067258180_1652979966836006649_n.png?oh=01bf1532580a957e1de331297dc7a6fa&oe=59C54987
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172080844
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:31 schreef heiden6 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ongelooflijk _O- . De reactie erop is trouwens wel grappig, maar de politie lijkt dit voor te leggen als iets wat de burger kan (of ...moet?) meenemen, bij gebrek aan twijfel.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172081098
Ook in Canada. Trudeau die bij een LGBT-parade afscheid neemt met de woorden; 'Happy pride to everyone. Happy pride to Allah'.

[ Bericht 0% gewijzigd door LelijKnap op 01-07-2017 02:33:03 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172081129
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:56 schreef LelijKnap het volgende:
Ook in Canada. Trudeau die bij een LGBT-parada afscheid neemt met de woorden; 'Happy pride to everyone. Happy pride to Allah'.
No way. Dit geloof ik niet zonder video en audio. :P
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172081144
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:58 schreef heiden6 het volgende:

[..]

No way. Dit geloof ik niet zonder video en audio. :P
Doe ik wel even via DM. Komt immers niet van CNN maar van een 'obscure' bron. Ik geloofde het ook niet en moest het vijfmaal luisteren om het te geloven. Maar tja, het is dezelfde man die dezelfde dag met deze sokken rondliep;

JUNE26_CASTALDO_POST01-1.jpg
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172081185
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 01:00 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Doe ik wel even via DM. Komt immers niet van CNN maar van een 'obscure' bron. Ik geloofde het ook niet en moest het vijfmaal luisteren om het te geloven. Maar tja, het is dezelfde man die dezelfde dag met deze sokken rondliep;

[ afbeelding ]

_O-

Trudeau is zo begaan met homorechten...

Trudeau government allowing huge deal with Saudi Arabia despite human rights abuse concerns

[ Bericht 15% gewijzigd door heiden6 op 01-07-2017 01:25:29 ]
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172081822
quote:
Was ook zo met Clinton natuurlijk. Ik denk dat z'n sok zwaarder weegt dan het LBGT-vlaggetje, zo gezegd.

[ Bericht 1% gewijzigd door LelijKnap op 01-07-2017 02:15:11 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172087535
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 23:53 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Denk het wel inderdaad. En dat begon, of begon zich pas echt goed te ontwikkelen na 9/11. Ongeacht wat je er van vindt; de gebeurtenis en al wat zich erna voltrok (incluis de leugens omtrent Irak), heeft geboorte gegeven aan een stroming die gefundeerd is op wantrouwen. Bij gebrek aan geruststellende antwoorden op de toen ontstane vragen is men zich dieper gaan ingraven en begon men steeds vaker -ook mbt andere onderwerpen- spoken te zien. Daaruit zijn weer allerlei bubbels ontstaan (rond en na de crisis van 08' ook weer een nieuwe lichting), die elk een eigen deel van dat wantrouwen hebben meegenomen. Ik ben er daar ook een van. Zonder dat al ingekropen wantrouwen had ik de migratiecrisis wellicht ook in een (heel) ander licht gezien. Maar gezien het al aanwezig was, werkte het juist versterkend - en zo ook de reacties op mijn reactie erop.

Wat dat betreft dat gelukkig zijn; daar zit misschien ook een deel van dat verlangen naar structuur in; een wens naar de overzichtelijkheid van weleer omwille van vrede op basis van onnozelheid. Dat kan alleen nog op een kunstmatige en op onderdrukkende wijze gerealiseerd worden - met de noodzaak van het (bewust) negeren van al wat het kan ondermijnen; hetgeen weer gedaan moet worden door de alarmbellen op voorhand kapot te slaan; gek, xenofoob, onrendabele, nazi, et cetera.
Ja, klopt, de kredietcrisis die uitliep in de banken- en eurocrisis in de EU heeft het wantrouwen in instituties zoals politiek/democratie, corporate industry, banken en de verwevenheid hiertussen onvermijdelijk alleen maar doen toenemen idd. Door de ontwikkeling van de social media is Het Grote Verhaal dat de gangbare media ons vroeger konden voorhouden over die instituties versnipperd geraakt.
pi_172087636
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:56 schreef LelijKnap het volgende:
Ook in Canada. Trudeau die bij een LGBT-parade afscheid neemt met de woorden; 'Happy pride to everyone. Happy pride to Allah'.
Trudeau is wel camp geworden. Moet altijd wel om hem lachen. Staat-ie als een druk baasje in zo'n filmpje voedselpakketten in te pakken met een groepje moslims. Staat erop die doos: islamic relief. En dan niet weten dat er nogal wat vragen bestaan mbt de steun aan Hamas door islamic relief...
pi_172087747
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:31 schreef heiden6 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik voel me nou net Kramer in Seinfeld, die keek altijd naar videobanden met de beraadslagingen van de Canadese senaat... :D.
pi_172098995
quote:
this is the tarantula's den! Would'st thou see the tarantula itself? Here hangeth its web: touch this, so that it may tremble.
There cometh the tarantula willingly: Welcome, tarantula! Black on thy back is thy triangle and symbol; and I know also what is in thy soul.
Revenge is in thy soul: wherever thou bitest, there ariseth black scab; with revenge, thy poison maketh the soul giddy!
Thus do I speak unto you in parable, ye who make the soul giddy, ye preachers of equality! Tarantulas are ye unto me, and secretly revengeful ones!
But I will soon bring your hiding-places to the light: therefore do I laugh in your face my laughter of the height.
Therefore do I tear at your web, that your rage may lure you out of your den of lies, and that your revenge may leap forth from behind your word "justice."
Because, for man to be redeemed from revenge—that is for me the bridge to the highest hope, and a rainbow after long storms.
Otherwise, however, would the tarantulas have it. "Let it be very justice for the world to become full of the storms of our vengeance"—thus do they talk to one another.
"Vengeance will we use, and insult, against all who are not like us"—thus do the tarantula-hearts pledge themselves.
"And 'Will to Equality'—that itself shall henceforth be the name of virtue; and against all that hath power will we raise an outcry!"
Ye preachers of equality, the tyrant-frenzy of impotence crieth thus in you for "equality": your most secret tyrant-longings disguise themselves thus in virtue-words!
Fretted conceit and suppressed envy—perhaps your fathers' conceit and envy: in you break they forth as flame and frenzy of vengeance.
What the father hath hid cometh out in the son; and oft have I found in the son the father's revealed secret.
Inspired ones they resemble: but it is not the heart that inspireth them—but vengeance. And when they become subtle and cold, it is not spirit, but envy, that maketh them so.
Their jealousy leadeth them also into thinkers' paths; and this is the sign of their jealousy—they always go too far: so that their fatigue hath at last to go to sleep on the snow.
In all their lamentations soundeth vengeance, in all their eulogies is maleficence; and being judge seemeth to them bliss.
But thus do I counsel you, my friends: distrust all in whom the impulse to punish is powerful!
They are people of bad race and lineage; out of their countenances peer the hangman and the sleuth-hound.
Distrust all those who talk much of their justice! Verily, in their souls not only honey is lacking.
And when they call themselves "the good and just," forget not, that for them to be Pharisees, nothing is lacking but—power!
My friends, I will not be mixed up and confounded with others.
There are those who preach my doctrine of life, and are at the same time preachers of equality, and tarantulas.
That they speak in favour of life, though they sit in their den, these poison-spiders, and withdrawn from life—is because they would thereby do injury.
To those would they thereby do injury who have power at present: for with those the preaching of death is still most at home.
Were it otherwise, then would the tarantulas teach otherwise: and they themselves were formerly the best world-maligners and heretic-burners.
With these preachers of equality will I not be mixed up and confounded. For thus speaketh justice unto me: "Men are not equal."
And neither shall they become so! What would be my love to the Superman, if I spake otherwise?
On a thousand bridges and piers shall they throng to the future, and always shall there be more war and inequality among them: thus doth my great love make me speak!
Inventors of figures and phantoms shall they be in their hostilities; and with those figures and phantoms shall they yet fight with each other the supreme fight!
Good and evil, and rich and poor, and high and low, and all names of values: weapons shall they be, and sounding signs, that life must again and again surpass itself!
Aloft will it build itself with columns and stairs—life itself into remote distances would it gaze, and out towards blissful beauties- therefore doth it require elevation!
And because it requireth elevation, therefore doth it require steps, and variance of steps and climbers! To rise striveth life, and in rising to surpass itself.
And just behold, my friends! Here where the tarantula's den is, riseth aloft an ancient temple's ruins—just behold it with enlightened eyes!
Verily, he who here towered aloft his thoughts in stone, knew as well as the wisest ones about the secret of life!
That there is struggle and inequality even in beauty, and war for power and supremacy: that doth he here teach us in the plainest parable.
How divinely do vault and arch here contrast in the struggle: how with light and shade they strive against each other, the divinely striving ones.—
Thus, steadfast and beautiful, let us also be enemies, my friends! Divinely will we strive against one another!—
Alas! There hath the tarantula bit me myself, mine old enemy! Divinely steadfast and beautiful, it hath bit me on the finger!
"Punishment must there be, and justice"—so thinketh it: "not gratuitously shall he here sing songs in honour of enmity!"
Yea, it hath revenged itself! And alas! now will it make my soul also dizzy with revenge!
That I may not turn dizzy, however, bind me fast, my friends, to this pillar! Rather will I be a pillar-saint than a whirl of vengeance!
Verily, no cyclone or whirlwind is Zarathustra: and if he be a dancer, he is not at all a tarantula-dancer!—
Thus spake Zarathustra.
In het kort:

''Ye preachers of equality, the tyrant-frenzy of impotence crieth thus in you for ''equality'': your most secret tyrant-longings disguise themselves thus in virtue-words!''

- F.Nietzsche
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172098999
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik voel me nou net Kramer in Seinfeld, die keek altijd naar videobanden met de beraadslagingen van de Canadese senaat... :D.
Haha, heb je het gekeken ja?
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172099022
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:02 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Trudeau is wel camp geworden. Moet altijd wel om hem lachen. Staat-ie als een druk baasje in zo'n filmpje voedselpakketten in te pakken met een groepje moslims. Staat erop die doos: islamic relief. En dan niet weten dat er nogal wat vragen bestaan mbt de steun aan Hamas door islamic relief...
Da's nog maar de vraag; komt mij iets te vaak voor die 'ongelukkige' incidenten met 'liberalen' en HAMAS-fanaten.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 21:17:34 #146
129292 LXIV
misdunker
pi_172099154
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:31 schreef heiden6 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dit klinkt als onschuldige imbeciliteit, maar in werkelijkheid steekt er een heel gedachtengoed achter met als doel om ons zwak en weerloos te maken tegen de migratiegolven.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_172099399
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 12:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, klopt, de kredietcrisis die uitliep in de banken- en eurocrisis in de EU heeft het wantrouwen in instituties zoals politiek/democratie, corporate industry, banken en de verwevenheid hiertussen onvermijdelijk alleen maar doen toenemen idd. Door de ontwikkeling van de social media is Het Grote Verhaal dat de gangbare media ons vroeger konden voorhouden over die instituties versnipperd geraakt.
Inderdaad. Extreemlinks, Antifa, de Occupy-movement, Anonymous, de mensen van de anti-austerity protesten, alt-right en cultureel-rechts lijken eigenlijk eensgezind in het wantrouwen jegens die partijen en de verwevenheid ertussen. Er zijn heel belangrijke verschillen tussen die partijen (vooral wb cultuur, migratie, deels over de media, en over wie de poppetjes zijn), maar onder de streep weten ze allemaal; we worden genaaid door iets wat zich aan de bovenkant bevindt. Het is voor dat wat/wie zich daar bevindt wel een heel handig toeval dat men elkaar niet meer weet te vinden.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 21:45:29 #148
129292 LXIV
misdunker
pi_172099911
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:25 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Inderdaad. Extreemlinks, Antifa, de Occupy-movement, Anonymous, de mensen van de anti-austerity protesten, alt-right en cultureel-rechts lijken eigenlijk eensgezind in het wantrouwen jegens die partijen en de verwevenheid ertussen. Er zijn heel belangrijke verschillen tussen die partijen (vooral wb cultuur, migratie, deels over de media, en over wie de poppetjes zijn), maar onder de streep weten ze allemaal; we worden genaaid door iets wat zich aan de bovenkant bevindt. Het is voor dat wat/wie zich daar bevindt wel een heel handig toeval dat men elkaar niet meer weet te vinden.
Het zijn gewoon have-nots. Die hebben dat gevoel altijd al gehad.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_172099999
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:45 schreef LXIV het volgende:
Het zijn gewoon have-nots. Die hebben dat gevoel altijd al gehad.
Hangt af van hoe groot je denkt dat die groep gezamenlijk is. Als groot, dan kan je het ook anders noemen dan 'have-not's, namelijk: de (onderdrukte) burgerij. En die heb je ook altijd gehad.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 22:02:58 #150
129292 LXIV
misdunker
pi_172100350
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:48 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Hangt af van hoe groot je denkt dat die groep gezamenlijk is. Als groot, dan kan je het ook anders noemen dan 'have-not's, namelijk: de (onderdrukte) burgerij. En die heb je ook altijd gehad.
Wijs beleid is om de grote groep genoeg te geven om ze kalm te houden. Dat is ook altijd al zo geweest.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_172101668
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 22:02 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wijs beleid is om de grote groep genoeg te geven om ze kalm te houden. Dat is ook altijd al zo geweest.
Toch wordt er heel veel weggeplukt. De gemiddelde burger had relatief veel dus kon er ook op een gestaag tempo veel weggeplukt worden, maar je merkt wel dat de frustratie steeds groter wordt. Als deze door overige problemen uitmondt in onrust, dan is het wel handig dat men onderling verdeeld is.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172133213
Jammer dat Peterson zonder verwijzing naar een quote wordt weggezet als vechter tegen homorechten.
Ik ben daar oprecht benieuwd naar.

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:17 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dit klinkt als onschuldige imbeciliteit, maar in werkelijkheid steekt er een heel gedachtengoed achter met als doel om ons zwak en weerloos te maken tegen de migratiegolven.
Het opleggen van spreekgeboden is simpelweg fascistisch.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_172133774
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 10:19 schreef Rockefellow het volgende:

Het opleggen van spreekgeboden is simpelweg fascistisch.
De PVV verbiedt PVV-kamerleden te spreken over allerlei items.
Is de PVV dan simpelweg fascistisch?
(ps andere kamerfracties verbieden ook de fractieleden vrijuit te spreken)
pi_172133941
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 10:52 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

De PVV verbiedt PVV-kamerleden te spreken over allerlei items.
Is de PVV dan simpelweg fascistisch?
(ps andere kamerfracties verbieden ook de fractieleden vrijuit te spreken)
Je begrijpt het verschil niet tussen wetten die gelden voor alle burgers en bedrijfsregels waar je je aan kunt onttrekken indien ze je niet bevallen?

Ok.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_172133991
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:01 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Je begrijpt het verschil niet tussen wetten die gelden voor alle burgers en bedrijfsregels waar je je aan kunt onttrekken indien ze je niet bevallen?

Ok.
Toch zijn spreekverboden wel een beetje vreemd als je de partij bent die het constant de mond vol heeft van de 'vrijheid van meningsuiting'.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_172134187
quote:
2s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:04 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Toch zijn spreekverboden wel een beetje vreemd als je de partij bent die het constant de mond vol heeft van de 'vrijheid van meningsuiting'.
Daar gaat het hier niet over. Die vergelijking snijdt geen hout want je kiest er vrijwillig voor je aan te sluiten bij een organisatie en daar horen doorgaans regels bij. Bevallen ze niet? Dan stap je uit zo'n organisatie.

Overheden die voor hun burgers bepalen welke woorden zij moeten gebruiken is echt linke soep.
Dat het door sommigen wordt gedoogd omdat het nu toevallig hun agenda dient maakt het extra triest. Die mensen hebben geen idee waar ze aan bijdragen.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_172134965
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:01 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Je begrijpt het verschil niet tussen wetten die gelden voor alle burgers en bedrijfsregels waar je je aan kunt onttrekken indien ze je niet bevallen?

Ok.
Jij begrijpt niet dat je oneliner te generaliserend is ?
pi_172135160
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:43 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Jij begrijpt niet dat je oneliner te generaliserend is ?
Wat wil je nuanceren aan overheden die bij haar burgers het gebruik van specifieke woorden afdwingt?
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_172135287
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:12 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Daar gaat het hier niet over. Die vergelijking snijdt geen hout want je kiest er vrijwillig voor je aan te sluiten bij een organisatie en daar horen doorgaans regels bij. Bevallen ze niet? Dan stap je uit zo'n organisatie.

Overheden die voor hun burgers bepalen welke woorden zij moeten gebruiken is echt linke soep.
Dat het door sommigen wordt gedoogd omdat het nu toevallig hun agenda dient maakt het extra triest. Die mensen hebben geen idee waar ze aan bijdragen.
In dit geval gaat het om de voornaamwoorden.
Wat Peterson ook al aangeeft: het zijn maar heel weinig transgender mensen die daarover vallen natuurlijk. Er zijn sws weinig transgender mensen, volgens Peterson, en dan zijn er dus 30 trangenders die hem geschreven hebben dat zij deze wet ook nonsense vinden.
De bedoeling van die wet is om de voornaamwoorden te veranderen, zodat transgenders minder zelfmoord plegen en minder last hebben van depressiviteit. Maar hier is nooit onderzoek naar gedaan verder, zoals Peterson ook vaststelt.
Gevolg van de wet zou wel kunnen zijn uiteindelijk dat als je voornaamwoorden niet gebruikt bijv. op de universiteit als hoogleraar zoals Peterson, dat je in de gevangenis terecht zou kunnen komen.

Enfin het wordt redelijk op de spits gedreven en dus zou eventueel een compromis de beste weg zijn, lijkt me. Of de wet verwerpen.
pi_172135739
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:50 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

Wat wil je nuanceren aan overheden die bij haar burgers het gebruik van specifieke woorden afdwingt?
Het zou al meer duidelijk en genuanceerd zijn, als je erbij zet dat je overheden bedoelt in relatie tot haar burgers . ( overheidswerknemers hebben altijd een massa spreekverboden)
Dat kon ik niet goed zien in de context.
pi_172139087
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:56 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

In dit geval gaat het om de voornaamwoorden.
Wat Peterson ook al aangeeft: het zijn maar heel weinig transgender mensen die daarover vallen natuurlijk. Er zijn sws weinig transgender mensen, volgens Peterson, en dan zijn er dus 30 trangenders die hem geschreven hebben dat zij deze wet ook nonsense vinden.
De bedoeling van die wet is om de voornaamwoorden te veranderen, zodat transgenders minder zelfmoord plegen en minder last hebben van depressiviteit. Maar hier is nooit onderzoek naar gedaan verder, zoals Peterson ook vaststelt.
Gevolg van de wet zou wel kunnen zijn uiteindelijk dat als je voornaamwoorden niet gebruikt bijv. op de universiteit als hoogleraar zoals Peterson, dat je in de gevangenis terecht zou kunnen komen.

Enfin het wordt redelijk op de spits gedreven en dus zou eventueel een compromis de beste weg zijn, lijkt me. Of de wet verwerpen.
Desondanks al die argumenten was ie aangenomen. Er is nu dus feitelijk (al zal het in de praktijk nog wel meevallen) spraken van linguistic control, zoals ie het omschreef. Lijkt onschuldig, maar het precedent is gezet. Het verbaasd me eigenlijk dat de wet of Peterson nog niet getest is. Hij zou dat zelfs in afspraak met iemand kunnen doen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172140139
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 14:41 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Desondanks al die argumenten was ie aangenomen. Er is nu dus feitelijk (al zal het in de praktijk nog wel meevallen) spraken van linguistic control, zoals ie het omschreef. Lijkt onschuldig, maar het precedent is gezet. Het verbaasd me eigenlijk dat de wet of Peterson nog niet getest is. Hij zou dat zelfs in afspraak met iemand kunnen doen.
Dit is de wet: http://www.parl.ca/DocumentViewer/en/42-1/bill/C-16/royal-assent. Het is een amendement dus op een al bestaande wet.
Samenvatting:
quote:
SUMMARY
This enactment amends the Canadian Human Rights Act to add gender identity and gender expression to the list of prohibited grounds of discrimination.
The enactment also amends the Criminal Code to extend the protection against hate propaganda set out in that Act to any section of the public that is distinguished by gender identity or expression and to clearly set out that evidence that an offence was motivated by bias, prejudice or hate based on gender identity or expression constitutes an aggravating circumstance that a court must take into consideration when it imposes a sentence.
Ik snap nog even niet hoe dit vervolgens uitwerkt op het gebruik van voornaamwoorden op o.a. universiteiten eigenlijk.
pi_172140760
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:19 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dit is de wet: http://www.parl.ca/DocumentViewer/en/42-1/bill/C-16/royal-assent. Het is een amendement dus op een al bestaande wet.
Samenvatting:

[..]

Ik snap nog even niet hoe dit vervolgens uitwerkt op het gebruik van voornaamwoorden op o.a. universiteiten eigenlijk.
Nou ja, dat zei ie dus ook; het is een ongelooflijk slecht en onduidelijk omschreven ding. Het niet willen honoreren van zo een voornaamwoord zou, zover ik begrijp, dan gemotiveerd kunnen zijn (of zo zou het gezien kunnen worden...) door bias, prejucide of hate.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172144318
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:48 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Nou ja, dat zei ie dus ook; het is een ongelooflijk slecht en onduidelijk omschreven ding. Het niet willen honoreren van zo een voornaamwoord zou, zover ik begrijp, dan gemotiveerd kunnen zijn (of zo zou het gezien kunnen worden...) door bias, prejucide of hate.
Maar via welke redenering gaat die wet dan naar een verplichting om alle voornaamwoorden aan te passen op een uni? In de wet staat er niets over. Grofweg staat daarin alleen bij wijze van spreke een aanpassing op wat wij in art. 1 van de GW hebben staan. Dus dat je bij wijze spreke niemand mag discrimineren op grond van gender. Dus dat je niet iemand mag discrimineren op grond van dat hij/zij een transgender is.
Hoe kan dat erin resulteren dat je op de universiteit dan het gebruik van voornaamwoorden moet aanpassen?

Hoeveel procent van de bevolking is Łberhaupt transgender?
Ja, als je beweert dat er 67 genders zijn 8)7 . , dan is wrs iedereen fluÔdiaal gender, maar dat is spielerij natuurlijk, daar kan een wetgever geen rekening mee houden, lijkt me.

Van deze wet gaan naar verbieden voornaamwoorden hij of zij is op een universiteit gestolde waanzin. Ik snap er niets van.
En zelfmoorden en depressiviteit bij transgenders is al helemaal niet aangetoond, door gebruik van gebruikelijke voornaamwoorden op de universiteit.

[ Bericht 5% gewijzigd door Ryan3 op 03-07-2017 18:15:13 ]
pi_172145785
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 18:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar via welke redenering gaat die wet dan naar een verplichting om alle voornaamwoorden aan te passen op een uni? In de wet staat er niets over. Grofweg staat daarin alleen bij wijze van spreke een aanpassing op wat wij in art. 1 van de GW hebben staan. Dus dat je bij wijze spreke niemand mag discrimineren op grond van gender. Dus dat je niet iemand mag discrimineren op grond van dat hij/zij een transgender is.
Hoe kan dat erin resulteren dat je op de universiteit dan het gebruik van voornaamwoorden moet aanpassen?

Hoeveel procent van de bevolking is Łberhaupt transgender?
Ja, als je beweert dat er 67 genders zijn 8)7 . , dan is wrs iedereen fluÔdiaal gender, maar dat is spielerij natuurlijk, daar kan een wetgever geen rekening mee houden, lijkt me.

Van deze wet gaan naar verbieden voornaamwoorden hij of zij is op een universiteit gestolde waanzin. Ik snap er niets van.
En zelfmoorden en depressiviteit bij transgenders is al helemaal niet aangetoond, door gebruik van gebruikelijke voornaamwoorden op de universiteit.
Ben moe, en ben het even kwijt, het werd min of meer duidelijk gemaakt tijdens dit debat; Die blonde mevrouw is een juriste.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172147100
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 19:13 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ben moe, en ben het even kwijt, het werd min of meer duidelijk gemaakt tijdens dit debat; Die blonde mevrouw is een juriste.
Volgens mij heb ik die al gezien, ik ben niet moe, maar word wel een beetje moe van die Peterson. Steeds dat verwijzen ook naar de Goelag Archipel. Dude, ik ben net zo oud als hem, alsof we daarover niets weten. Staat ook in mijn boekenkast, in het Engels nog wel. En mijn moeder had het vertaald in het Nederlands in haar boekenkast staan, ehm volgens mij zat ik toen nog op de middelbare school.
En meneer zijn bonje met Sam Harris ook... :'). En hij is gewoon een gelovige toch, volgens mij, zag zo'n filmpje, ik denk ik ga er niet eens naar kijken...
Enfin, wordt veel gemaakt van helemaal niets, denk ik half-om-half.
Zag ook een filmpje over IQ van Peterson, maar niet aangeklikt, half FOK! heeft een IQ van 140+ namelijk, weet hoe betrouwbaar dat soort verhalen zijn. :D.

[ Bericht 6% gewijzigd door Ryan3 op 03-07-2017 20:16:16 ]
pi_172165070
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:17 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dit klinkt als onschuldige imbeciliteit, maar in werkelijkheid steekt er een heel gedachtengoed achter met als doel om ons zwak en weerloos te maken tegen de migratiegolven.
Niets onschuldigs aan!
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  dinsdag 4 juli 2017 @ 15:41:39 #168
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172165934
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 15:02 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Niets onschuldigs aan!
Hoe kan het toch dat libertariers zo massaal naar racistisch gedachtegoed neigen?
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 4 juli 2017 @ 17:01:35 #169
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_172167778
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 15:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe kan het toch dat libertariers zo massaal naar racistisch gedachtegoed neigen?
Hoe komt het dat jij in alles racisme ziet?
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_172180864
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 15:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe kan het toch dat libertariers zo massaal naar racistisch gedachtegoed neigen?
Ik heb werkelijk geen flauw idee waar/over wie je het nu weer hebt. Niet alleen slaat dit nergens op, dat zijn we van je gewend, maar het heeft ook =helemaal niets te maken met waar het hier over gaat. Misschien moet je voortaan je pilletjes gewoon netjes elke dag innemen.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172186567
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:04 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik die al gezien, ik ben niet moe, maar word wel een beetje moe van die Peterson. Steeds dat verwijzen ook naar de Goelag Archipel. Dude, ik ben net zo oud als hem, alsof we daarover niets weten. Staat ook in mijn boekenkast, in het Engels nog wel. En mijn moeder had het vertaald in het Nederlands in haar boekenkast staan, ehm volgens mij zat ik toen nog op de middelbare school.
En meneer zijn bonje met Sam Harris ook... :'). En hij is gewoon een gelovige toch, volgens mij, zag zo'n filmpje, ik denk ik ga er niet eens naar kijken...
Enfin, wordt veel gemaakt van helemaal niets, denk ik half-om-half.
Zag ook een filmpje over IQ van Peterson, maar niet aangeklikt, half FOK! heeft een IQ van 140+ namelijk, weet hoe betrouwbaar dat soort verhalen zijn. :D.
Jij bent van een andere generatie Ryan. Hij voelt zich niet voor niets genoodzaakt uit te leggen hoe het toen zat; dat er ook gevaren in andere dingen, dan alleen in het nazisme, schuilen. Ik kreeg het niet via school mee en ik kan mij voorstellen dat het in Canada een nog minder besproken stukje geschiedenis is. Hoe kan het anders, in godsnaam, dat men daar met vlaggen met hamer en sikkel rondloopt? De kritiek komt daarnaast ook niet alleen voort uit dit specifieke voorval; 't valt in een bredere ervaring met wat er gaande is op universiteiten, met name op de 'humanities' afdelingen.

Die ruzie met Harris was juist leuk. Vooral de tweede poging die ze waagden heeft, -vooral voor de starre (anti-religieuze) atheÔst- een interessant gesprek opgeleverd:
Dat je 'm moe bent kan ik wel begrijpen, vooral mbt billc-16. Ik volg 'm nu ook meer vanwege z'n andere, minder politieke, inzichten. Sommige omschrijven hem, w.m.b. terecht, als de psychiater van een generatie of de maatschappij.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172186611
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 17:01 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

Hoe komt het dat jij in alles racisme ziet?
De opkomst van figuren als Klopkoek voorspelde deze man twintig jaar geleden al:

Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172188294
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 12:45 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Jij bent van een andere generatie Ryan. Hij voelt zich niet voor niets genoodzaakt uit te leggen hoe het toen zat; dat er ook gevaren in andere dingen, dan alleen in het nazisme, schuilen. Ik kreeg het niet via school mee en ik kan mij voorstellen dat het in Canada een nog minder besproken stukje geschiedenis is. Hoe kan het anders, in godsnaam, dat men daar met vlaggen met hamer en sikkel rondloopt? De kritiek komt daarnaast ook niet alleen voort uit dit specifieke voorval; 't valt in een bredere ervaring met wat er gaande is op universiteiten, met name op de 'humanities' afdelingen.

Die ruzie met Harris was juist leuk. Vooral de tweede poging die ze waagden heeft, -vooral voor de starre (anti-religieuze) atheÔst- een interessant gesprek opgeleverd:
Dat je 'm moe bent kan ik wel begrijpen, vooral mbt billc-16. Ik volg 'm nu ook meer vanwege z'n andere, minder politieke, inzichten. Sommige omschrijven hem, w.m.b. terecht, als de psychiater van een generatie of de maatschappij.
Ja, nou is dit dus wel interessant wmb:


Zal die lange even boekstaven en dan later afluisteren.
pi_172189091
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 13:49 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, nou is dit dus wel interessant wmb:


Zal die lange even boekstaven en dan later afluisteren.
Adhv daarvan moet je dus ook zijn 'christelijke neiging' zien. Hij is geen blind gelovende oid. Hij zoekt naar een basis (van de axioma's) voor onze moraliteit. Daartoe grijpt hij ook lectuur en andere religieuze en mythologische-verhalen aan. Daarover gaat de discussie die ik plaatste; het nut/de noodzaak daarvan om het leven, en ons erin, 'dieper' te aanschouwen, dan mogelijk vanuit het 'koude' denkkader die Harris hanteert.

[ Bericht 0% gewijzigd door LelijKnap op 05-07-2017 14:25:45 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172189733
Gelovig zijn is wel handig als predikant. :P
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172191312
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 14:48 schreef heiden6 het volgende:
Gelovig zijn is wel handig als predikant. :P
En grappig genoeg zijn de figuren van wie hier al die filmpjes gepost worden net predikanten ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_172192212
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 14:20 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Adhv daarvan moet je dus ook zijn 'christelijke neiging' zien. Hij is geen blind gelovende oid. Hij zoekt naar een basis (van de axioma's) voor onze moraliteit. Daartoe grijpt hij ook lectuur en andere religieuze en mythologische-verhalen aan. Daarover gaat de discussie die ik plaatste; het nut/de noodzaak daarvan om het leven, en ons erin, 'dieper' te aanschouwen, dan mogelijk vanuit het 'koude' denkkader die Harris hanteert.
Weer maar eens een oud topic citeren:
WFL / Het filosofische staartje van kannibalisme.
Natuurlijk een heel bekende, oude, steeds weer opgerakelde discussie hŤ.
pi_172196602
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 15:58 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

En grappig genoeg zijn de figuren van wie hier al die filmpjes gepost worden net predikanten ;)
Over wie heb jij het nu?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  woensdag 5 juli 2017 @ 19:29:25 #179
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_172197129
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 15:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe kan het toch dat libertariers zo massaal naar racistisch gedachtegoed neigen?
Omdat het vaak als mooi laagje chroom over erg dubieuze denkbeelden wordt gebruikt...
Ik kan tellen
  woensdag 5 juli 2017 @ 21:26:30 #180
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172200879
quote:
2s.gif Op woensdag 5 juli 2017 19:29 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Omdat het vaak als mooi laagje chroom over erg dubieuze denkbeelden wordt gebruikt...
De normen schuiven sowieso steeds meer op. Nu al wordt bijstand voor gehandicapten normaal gevonden. Daar was het echter oorspronkelijk niet voor bedoeld, en zelfs in en UK is het daar niet voor bedoeld. Wordt echter terloops genormaliseerd.

http://www.telegraaf.nl/p(...)ken_bij_Jinek__.html
https://vrouw.nl/artikel/(...)en-arrogantie-mensen

Volgende stap is wrs. het maximeren tot vijf jaar; en dan net als in de VS larderen met racistische ideetjes en opvattingen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172228173
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 16:34 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Weer maar eens een oud topic citeren:
WFL / Het filosofische staartje van kannibalisme.
Natuurlijk een heel bekende, oude, steeds weer opgerakelde discussie hŤ.
Absoluut; maar hij verdwijnt mij te vaak. Ik was 'm ook uit het oog verloren toen dit (CM) begon te spelen. Ik vermoed zelfs dat we via deze weg het epicentrum kunnen bereiken.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:00:00 #182
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172237904
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 22:01 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Absoluut; maar hij verdwijnt mij te vaak. Ik was 'm ook uit het oog verloren toen dit (CM) begon te spelen. Ik vermoed zelfs dat we via deze weg het epicentrum kunnen bereiken.
Het cultureel marxisme bestaat niet en voor zover het bestaat is het al 20 jaar op de terugtocht. Vele PvdA en VARA projectjes zijn inmiddels allang gestopt, zoals De Ombudsman die dankzij de PVV/CDA/VVD grootkapitaal en industrie kongsi.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ombudsman
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ombudsman#Nederland
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172238284
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:00 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het cultureel marxisme bestaat niet en voor zover het bestaat is het al 20 jaar op de terugtocht. Vele PvdA en VARA projectjes zijn inmiddels allang gestopt, zoals De Ombudsman die dankzij de PVV/CDA/VVD grootkapitaal en industrie kongsi.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ombudsman
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ombudsman#Nederland
Dit project van de Frankfurter Schule https://nl.wikipedia.org/wiki/Autoritarisme_(psychologie)
is nog steeds wel succesvol toch? The authoritarian personality.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:13:55 #184
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172238332
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dit project van de Frankfurter Schule https://nl.wikipedia.org/wiki/Autoritarisme_(psychologie)
is nog steeds wel succesvol toch?
De Frankfurter Schule is sinds circa 1985 gewoon dood hoor. Dat er eventuele nazaten en verwaterde afgeleiden van zijn (en het hele constructivisme - een typische D66 bril trouwens - er af en toe leentjebuur bij speelt) doet daar niets aan af.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:14:37 #185
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172238351
Frits Bolkestein klaagde vier jaar geleden nog over de teloorgang daarvan... maar wat doet een Duisenberg junior? Die stelt een censuurpolitie in.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:15:07 #186
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172238366
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172238424
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:13 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De Frankfurter Schule is sinds circa 1985 gewoon dood hoor. Dat er eventuele nazaten en verwaterde afgeleiden van zijn (en het hele constructivisme - een typische D66 bril trouwens - er af en toe leentjebuur bij speelt) doet daar niets aan af.
Habermas leeft nog steeds, geboren in 1929, en had een draai gemaakt niet lang geleden naar religie, dacht ik.
Maar als je dus even dat lemma leest over de authoritharian personality dan zie je dat heel wat zaken die ik in OP beschreef eigenlijk overeenkomen met een reactie op die authoritarian personality en dat heel wat van die zaken in OP in feite gemeengoed zijn.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:20:38 #188
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172238512
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:17 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Habermas leeft nog steeds, geboren in 1929, en had een draai gemaakt niet lang geleden naar religie, dacht ik.
Maar als je dus even dat lemma leest over de authoritharian personality dan zie je dat heel wat zaken die ik in OP beschreef eigenlijk overeenkomen met een reactie op die authoritarian personality en dat heel wat van die zaken in OP in feite gemeengoed zijn.
Ja, Habermas leeft nog en wordt nu geknuffeld door het neoliberale europarlement.

Zelfs in zijn jonge jaren was hij sowieso een buitenbeentje binnen dat clubje.

De authoritarian personality is in zoverre gemeengoed dat het ook buiten de muren van de universiteit valt waar te nemen. Van vrouwen aanrander Baudet tot Trump.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172238630
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ja, Habermas leeft nog en wordt nu geknuffeld door het neoliberale europarlement.

Zelfs in zijn jonge jaren was hij sowieso een buitenbeentje binnen dat clubje.

De authoritarian personality is in zoverre gemeengoed dat het ook buiten de muren van de universiteit valt waar te nemen. Van vrouwen aanrander Baudet tot Trump.
Opmerkelijke is natuurlijk die draai naar religie toe, als iets een authoritarian personality creŽert is dat wel religie.
pi_172238664
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dit project van de Frankfurter Schule https://nl.wikipedia.org/wiki/Autoritarisme_(psychologie)
is nog steeds wel succesvol toch? The authoritarian personality.
Die wikipagina is geen project. Erich Fromm , rekent men ook tot de Frankfurter Schule (FS) , schreef 'angst voor de vrijheid' en pluist daar de autoritaire persoonlijkheid uit.
Maar dit soort denken is niet specifiek een uitvinding van de FS. Het was iets van die tijd (reactie op fascisme) en ook velen buiten de FS waren daarmee bezig.

Back on topic.... volgens de complottheorieŽn was FS de oorzaak van de homobeweging en dus is het homohuwelijk allemaal hun schuld.
pi_172238781
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Opmerkelijke is natuurlijk die draai naar religie toe, als iets een authoritarian personality creŽert is dat wel religie.
Als in de opvoeding de nadruk ligt op niet twijfelen aan god , niet twijfelen aan de dogma's, niet twijfelen aan gods vertegenwoordigers op aarde ...... dan is dat kinderen tot een absolute gehoorzaamheid drillen, die men ook projecteert op wereldse leiders. Vader thuis, baas op werk, politici...de staat.

Maar er bestaat ook een religieuze insteek met een nadruk op humanistische waarden,
Segers en Rouwvoet lijken mij daarvan het resultaat .
pi_172238849
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Die wikipagina is geen project. Erich Fromm , rekent men ook tot de Frankfurter Schule (FS) , schreef 'angst voor de vrijheid' en pluist daar de autoritaire persoonlijkheid uit.
Maar dit soort denken is niet specifiek een uitvinding van de FS. Het was iets van die tijd (reactie op fascisme) en ook velen buiten de FS waren daarmee bezig.
Je kunt zeggen idd dat de meeste filosofen die zouden vluchten uit nazi-Dld idd een antwoord wilden geven op: waarom ontstond het nazisme en hoe kan men voorkomen dat wij nogmaals hiermee te maken krijgen: Hayek, Popper, Frankfurter Schule, Leo Strauss (neoconservatieven). Ayn Rand vormde dan weer een reactie op het totalitaire communistische systeem. Kortom nog steeds bestaat veel modern denken in filosofie en politicologie rondom het proberen te voorkomen dat we terecht komen in totalitair vaarwater.

Des te merkwaardiger dus die draai van Habermas ergens. Hij gaat zelfs zover door te beweren dat zonder religie de mensheid verdwijnt in achterlijkheid.
quote:
Back on topic.... volgens de complottheorieŽn was FS de oorzaak van de homobeweging en dus is het homohuwelijk allemaal hun schuld.
Ja, alles is de oorzaak van de Frankfurter Schule idd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 07-07-2017 11:43:59 ]
pi_172238919
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:31 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Als in de opvoeding de nadruk ligt op niet twijfelen aan god , niet twijfelen aan de dogma's, niet twijfelen aan gods vertegenwoordigers op aarde ...... dan is dat kinderen tot een absolute gehoorzaamheid drillen, die men ook projecteert op wereldse leiders. Vader thuis, baas op werk, politici...de staat.
Ja, in die zin. De orde die van God wordt geŽxtrapoleerd naar het leven in dit tranendal.
quote:
Maar er bestaat ook een religieuze insteek met een nadruk op humanistische waarden,
Segers en Rouwvoet lijken mij daarvan het resultaat .
Wat een extract is van godsdienst dan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 07-07-2017 11:43:18 ]
  vrijdag 7 juli 2017 @ 19:26:39 #194
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172251883
https://mobile.twitter.co(...)s/882638412427255808

En dan willen sommigen zoals de VVD het probleem doodzwijgen door de stekker uit anti discriminatie meldpunten te halen (wat zijzelf, om hun geliefde joden te beschermen, hebben opgericht).
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172252297
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 19:26 schreef Klopkoek het volgende:
https://mobile.twitter.co(...)s/882638412427255808

En dan willen sommigen zoals de VVD het probleem doodzwijgen door de stekker uit anti discriminatie meldpunten te halen (wat zijzelf, om hun geliefde joden te beschermen, hebben opgericht).
Op blauwe vogeltje drukken in je balk boven het tekstvlak en dan dit adres https://twitter.com/KustawBessems/status/882638412427255808 dus minus mobile invullen en dan krijg je hem zo:

KustawBessems twitterde op woensdag 05-07-2017 om 18:32:50 Studie: jongeren met migratieachtergrond vinden moeilijker een baan dan jongeren met strafblad https://t.co/OTNKaUmnhY reageer retweet
pi_172256092
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 21:35 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

En dus of de claim van moraal in absolute zin, zoals velen beweren, kan worden afgeleid of niet. Dit laatste stelt ons voor een groot probleem, het eerste betekent dat je dus alleen maar die absolute moraal hoeft te volgen en dan komt het goed.
Maar dat leidt o.a. tot de nazi gruweldaden, gebaseerd op een absolute moraal, of tot wat je in die film-clipjes ziet van Apocalypse Now. Het einde van die film is dan ook precies waar het over gaat. Kom je een tegenstander tegen die nog gruwelijker is dan jij, dan moet je daar dus weer een stapje boven doen. The horror, the horror.
In het debat neemt Harris dus een veel menselijkere visie aan: nee geen absolute moraal, wij kunnen onze moraal zelf vaststellen in feite vanuit humanistische beweegredenen. Islam kan dat ook, door te veranderen, zoals het christendom dat in feite heeft gedaan ook.
Maar Peterson beredeneerd niet toe naar het punt van ťťn algemene moraal die alles dekt. Dat blijkt ook uit de verscheidenheid van zijn bronnen (van het christendom tot Egyptische mythologie). Voor elk aspect kan er uit elk soort verzinsel iets gehaald worden. Hij combineert dat met zijn (beperkte) filosofische kennis en zeer gedegen psychologie-kennis om tot 'zinvolle' normatieve conclusies te komen - die vanzelfsprekend, omdat de door hem gebruikte methode dat niet toelaat, niet absoluut zijn. De erkende 'waarheden' moeten gelezen worden als individuele waarheden binnen de methode.

Hij stelt vervolgens dat de afwezigheid van zo een benadering, zonder het meenemen van fundamentele moralen (als spiegel), leid tot het nazisme en communisme. De twintigste eeuw is volgens hem het voorbeeld van wat er gebeurd wanneer je de oorsprong van moraliteit niet langer erkent (of kan uitleggen) - en er zelfs, als afhankelijke binnen de tijd, er vorm aan gaat geven. Zoals hij ook zei in het filmpje wat jij deelde; er is niets irrationeel aan het nastreven van het eigenbelang; ''het stapje erboven doen'', zoals jij het zegt.

Het is wel grappig dat je Harris menselijkere visie aanschrijft, terwijl hij juist het menselijke (de menselijke ervaring) niet meeneemt. Want dat is nou exact wat je niet in een concreet lijstje van 'dit zijn de humanistische waarden' aantreft en wel in de verzinsels. Het is kaal, emotieloos en op zichzelf niet onderbouwd. Het moet daarom, en daarover heeft John Gray veel zinnigs geschreven, met alle ironie niet veel anders dan een religie die boven de hoofden van de burgers gehouden worden: twijfel niet en volg deze set van moraliteit. Het is het christendom -minus enkele geboden en te bestraffen zondes- zonder god, zeg maar.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 23:18:30 #197
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172258267
Het cultureel marxisme bestaat gewoon niet. Als het al heeft bestaan, dan tussen de jaren 60 en begin jaren 90.

De media is niet in handen van cultureel marxisten.

https://mobile.twitter.co(...)s/883268140498636803

DEJ5WaoUMAAIgCb?format=jpg

Zo ging het in oost Duitsland ook vroeger. De mediaconcentratie en manipulatie is enorm
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 8 juli 2017 @ 07:31:43 #198
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_172261252
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 23:18 schreef Klopkoek het volgende:
Het cultureel marxisme bestaat gewoon niet. Als het al heeft bestaan, dan tussen de jaren 60 en begin jaren 90.

De media is niet in handen van cultureel marxisten.

https://mobile.twitter.co(...)s/883268140498636803

[ afbeelding ]

Zo ging het in oost Duitsland ook vroeger. De mediaconcentratie en manipulatie is enorm
De manipulatie is zeker enorm. Neem bijvoorbeeld Hamburg. In de media worden de linkse plunderaars protesters genoemd terwijl als het om lieden van rechtse signatuur zou gaan ze een fascistisch leger zouden worden genoemd of nazi's of terroristen wat natuurlijk ook nu de juiste omschrijving zou zijn.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zaterdag 8 juli 2017 @ 10:37:18 #199
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172263047
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 07:31 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

De manipulatie is zeker enorm. Neem bijvoorbeeld Hamburg. In de media worden de linkse plunderaars protesters genoemd terwijl als het om lieden van rechtse signatuur zou gaan ze een fascistisch leger zouden worden genoemd of nazi's of terroristen wat natuurlijk ook nu de juiste omschrijving zou zijn.
Ze worden gewoon relschoppers genoemd en ja een deel daarvan heeft niets kwaads in de zin maar wordt bij voorbaat door de politie in elkaar getrimd. Net als occupy wall street. Bovendien laat Merkel het om politieke doeleinden bewust uit de hand lopen.

Het wordt juist verzwegen dat extreem rechts eveneens een duit in het zakje doet.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172263348
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 10:37 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ze worden gewoon relschoppers genoemd en ja een deel daarvan heeft niets kwaads in de zin maar wordt bij voorbaat door de politie in elkaar getrimd. Net als occupy wall street. Bovendien laat Merkel het om politieke doeleinden bewust uit de hand lopen.

Het wordt juist verzwegen dat extreem rechts eveneens een duit in het zakje doet.
-> BNW
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  zaterdag 8 juli 2017 @ 11:11:20 #201
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172263602
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 10:59 schreef Rockefellow het volgende:

[..]

-> BNW
Daar hoor jij in thuis ja. Wat ik hierboven zeg is gewoon de realiteit. Zo gaan de autoritaire machthebers en politie te werk.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 8 juli 2017 @ 11:12:02 #202
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172263610
Dat zou jij als Rockefeller kenner moeten weten.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 8 juli 2017 @ 12:09:05 #203
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_172264910
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 10:37 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ze worden gewoon relschoppers genoemd en ja een deel daarvan heeft niets kwaads in de zin maar wordt bij voorbaat door de politie in elkaar getrimd. Net als occupy wall street. Bovendien laat Merkel het om politieke doeleinden bewust uit de hand lopen.

Het wordt juist verzwegen dat extreem rechts eveneens een duit in het zakje doet.
Extreem rechts?? Werkelijk? Wat ontgaat ons?
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zaterdag 8 juli 2017 @ 22:18:20 #204
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172280703
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Opmerkelijke is natuurlijk die draai naar religie toe, als iets een authoritarian personality creŽert is dat wel religie.
Dit is trouwens nog zo een voorbeeld

http://www.volkskrant.nl/(...)tel-houden~a3463772/

Juist dat laat zien dat het cultureel marxisme een onzin term is.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172291013
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 22:05 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Maar Peterson beredeneerd niet toe naar het punt van ťťn algemene moraal die alles dekt. Dat blijkt ook uit de verscheidenheid van zijn bronnen (van het christendom tot Egyptische mythologie). Voor elk aspect kan er uit elk soort verzinsel iets gehaald worden. Hij combineert dat met zijn (beperkte) filosofische kennis en zeer gedegen psychologie-kennis om tot 'zinvolle' normatieve conclusies te komen - die vanzelfsprekend, omdat de door hem gebruikte methode dat niet toelaat, niet absoluut zijn. De erkende 'waarheden' moeten gelezen worden als individuele waarheden binnen de methode.

Hij stelt vervolgens dat de afwezigheid van zo een benadering, zonder het meenemen van fundamentele moralen (als spiegel), leid tot het nazisme en communisme. De twintigste eeuw is volgens hem het voorbeeld van wat er gebeurd wanneer je de oorsprong van moraliteit niet langer erkent (of kan uitleggen) - en er zelfs, als afhankelijke binnen de tijd, er vorm aan gaat geven. Zoals hij ook zei in het filmpje wat jij deelde; er is niets irrationeel aan het nastreven van het eigenbelang; ''het stapje erboven doen'', zoals jij het zegt.

Het is wel grappig dat je Harris menselijkere visie aanschrijft, terwijl hij juist het menselijke (de menselijke ervaring) niet meeneemt. Want dat is nou exact wat je niet in een concreet lijstje van 'dit zijn de humanistische waarden' aantreft en wel in de verzinsels. Het is kaal, emotieloos en op zichzelf niet onderbouwd. Het moet daarom, en daarover heeft John Gray veel zinnigs geschreven, met alle ironie niet veel anders dan een religie die boven de hoofden van de burgers gehouden worden: twijfel niet en volg deze set van moraliteit. Het is het christendom -minus enkele geboden en te bestraffen zondes- zonder god, zeg maar.
Ja, grappige is dat hij over Harris ongeveer het volgende zegt: Harris gelooft niet dat er een god is en daardoor ook niet een objectieve, absolute moraal, maar waarom houdt-ie zich dan aan de christelijke moraal? Harris gaat geen banken overvallen etc.

Hij zegt ook dat Harris een rationeel persoon is en voor zichzelf idd een moraal kan bedenken die werkzaam is (wat meteen antwoord was in feite op die eerste kwestie: waarom gaat Harris geen banken overvallen als hij niet in god gelooft), maar dat kunnen de meeste mensen niet. De meeste mensen zijn niet rationeel en opereren vanuit ťťn of andere absolute moraal oid. Dan vervolgens komt hij met Jung op de proppen, de bekende Zwitserse leerling van Freud. Bekend van het collectieve onderbewustzijn en de archetypen. En de archetypen zijn dan een soort templates waarin je de verschillende manieren waarop mensen leven en keuzes maken, kan indelen, zoals deze o.a. voorkomen in de mythologie en in religies.

Dat eerste dat Harris zich, ondanks zijn atheÔsme, toch aan een christelijke moraal houdt, vind ik eerlijk gezegd een zwakke redenering. Uiteraard refereert hij hiermee aan de hoofdpersoon uit Dostojewski's "Misdaad en Straf", waarmee in feite werd gewaarschuwd voor het extreme rationalisme dat tot nihilisme kan leiden. Hiertegenover kan men heel makkelijk de pragmatiek stellen. O.a. de pragmatiek voorkomt dat Harris niet banken gaat overvallen, dat heeft imho niets te maken met een ingeboren (christelijke) moraal. Zou Harris in een andere samenleving en met een andere socialisatie, zoals die van de hoofdpersoon uit "Misdaad en Straf", wel banken kunnen overvallen?

Dat tweede neigt wat mij betreft dus een beetje naar de filosofie van de godfather van het neoconservatisme Leo Strauss. Van Strauss is btw dat idee afkomstig over het kannibalisme hŤ. Hij gelooft ook niet in een absolute moraal, echter de "gewone mensen" hebben een religie of mythologie nodig waardoor er doel en richting gegeven wordt aan hun leven en aan de samenleving. Anders vervallen we allen tot die hoofdpersoon uit "Misdaad en Straf" of een muitende bende chaoten zoals we in Hamburg afgelopen dagen zagen, zeg maar.

Een mens. de mensen, de mensheid heeft religie nodig en een moreel superieure elite om hen met strakke hand te leiden dus, aldus Peterson. Tja, nou, je ziet die clipjes uit Apocalypse Now dan als voorbeelden van waartoe dat dan weer kan leiden imho. Wel met de zegen van god, uiteraard. :').

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 09-07-2017 14:05:22 ]
  zondag 9 juli 2017 @ 13:39:51 #206
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172291677
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172292841
-

[ Bericht 100% gewijzigd door robin007bond op 09-07-2017 14:13:43 ]
pi_172343312
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 13:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, grappige is dat hij over Harris ongeveer het volgende zegt: Harris gelooft niet dat er een god is en daardoor ook niet een objectieve, absolute moraal, maar waarom houdt-ie zich dan aan de christelijke moraal? Harris gaat geen banken overvallen etc.

Hij zegt ook dat Harris een rationeel persoon is en voor zichzelf idd een moraal kan bedenken die werkzaam is (wat meteen antwoord was in feite op die eerste kwestie: waarom gaat Harris geen banken overvallen als hij niet in god gelooft), maar dat kunnen de meeste mensen niet. De meeste mensen zijn niet rationeel en opereren vanuit ťťn of andere absolute moraal oid. Dan vervolgens komt hij met Jung op de proppen, de bekende Zwitserse leerling van Freud. Bekend van het collectieve onderbewustzijn en de archetypen. En de archetypen zijn dan een soort templates waarin je de verschillende manieren waarop mensen leven en keuzes maken, kan indelen, zoals deze o.a. voorkomen in de mythologie en in religies.

Dat eerste dat Harris zich, ondanks zijn atheÔsme, toch aan een christelijke moraal houdt, vind ik eerlijk gezegd een zwakke redenering. Uiteraard refereert hij hiermee aan de hoofdpersoon uit Dostojewski's "Misdaad en Straf", waarmee in feite werd gewaarschuwd voor het extreme rationalisme dat tot nihilisme kan leiden. Hiertegenover kan men heel makkelijk de pragmatiek stellen. O.a. de pragmatiek voorkomt dat Harris niet banken gaat overvallen, dat heeft imho niets te maken met een ingeboren (christelijke) moraal. Zou Harris in een andere samenleving en met een andere socialisatie, zoals die van de hoofdpersoon uit "Misdaad en Straf", wel banken kunnen overvallen?

Dat tweede neigt wat mij betreft dus een beetje naar de filosofie van de godfather van het neoconservatisme Leo Strauss. Van Strauss is btw dat idee afkomstig over het kannibalisme hŤ. Hij gelooft ook niet in een absolute moraal, echter de "gewone mensen" hebben een religie of mythologie nodig waardoor er doel en richting gegeven wordt aan hun leven en aan de samenleving. Anders vervallen we allen tot die hoofdpersoon uit "Misdaad en Straf" of een muitende bende chaoten zoals we in Hamburg afgelopen dagen zagen, zeg maar.

Een mens. de mensen, de mensheid heeft religie nodig en een moreel superieure elite om hen met strakke hand te leiden dus, aldus Peterson. Tja, nou, je ziet die clipjes uit Apocalypse Now dan als voorbeelden van waartoe dat dan weer kan leiden imho. Wel met de zegen van god, uiteraard. :').
Goede post. Nog even over nadenken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door LelijKnap op 12-07-2017 00:26:35 ]
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  dinsdag 11 juli 2017 @ 17:30:09 #209
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172345329

Jammer van de muziek maar een belangrijke boodschap
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172350626
Schermafbeelding-2017-07-04-om-09.57.00-611x328.png

VIDEO – Professor Jordan Peterson ontmaskert de postmoderne agenda
'Het is geen paranoÔde zelfverloochening, ze geven zelf toe dat het hun doel is'

Grofweg tussen 1919 en 1959 zijn er in communistisch Rusland 10 miljoen mensen vermoord, en nog vele anderen onderdrukt en gemarteld. ‘Dit wordt bijna nergens onderwezen’, zegt Canadese professor en psycholoog Jordan Peterson, in wat alweer een verpletterend stukje kennisinterventie mag heten. De man is een expert op het gebied van marxisme, postmodernisme, genocide en de menselijk psyche. Een klinisch psycholoog met het historisch overzicht van een havik. Dit filmpje is het eerste deel van een interview deze week met de ‘Epoch Times’, dat in zijn geheel de moeite waard is. Peterson: ‘We kunnen niet begrijpen wat er aan de hand is met ons zonder de invloed van de postmodernisten mee te wegen.’

Alles bij postmodernisten draait om macht

Jordan Peterson vertelt hier hoe de invloedrijke Franse postmodernisten vanaf de jaren zestig een soort verpakt communisme verkondigden, dat in zijn oude vorm niet meer verkoopbaar was.

Zelfs Sartre moest toegeven dat het communisme gefaald had. (…) Iedereen wist tegen die tijd wat een vreselijke, catastrofale mislukking het communisme was geweest, in al zijn varianten, dus deden ze het voortaan anders.”

In plaats van de bourgeois en de werkende klasse tegenover elkaar te zetten, in een eeuwige strijd om gelijkheid, ging het ineens niet meer over economie, het ging louter om macht, om de rol van de onderdrukker vs. de onderdrukte, legt hij uit. Daar komt de identity politics vandaan, die ook tot ver buiten de sociale wetenschappen in de Verenigde Staten zijn doorgedrongen. Elke soort groep – en oneindig veel groepjes binnen die groepjes, konden zich als onderdrukt identificeren.

''Het was hetzelfde narratief maar dan onder een andere naam. Het ging niet meer specifiek over economie. Alles bij de postmodernisten gaat om macht. Daarom zijn ze ook zo gevaarlijk. Als je een discussie voert met iemand die uitsluitend in macht gelooft, zie je dat de enige motivatie is om macht naar zich toe te trekken. Er is geen dialoog, geen discussie, geen logica, geen onderhandeling en geen consensus mogelijk.”

Deconstructie van westerse beschaving

Deze ‘deconstructie en vernietiging van de westerse beschaving’ domineert nu alle sociale wetenschappen en onze instellingen, zegt Peterson. ‘En we financieren ze’.

“Het is geen paranoÔde zelfverloochening, ze geven zelf toe dat het hun doel is. Ik heb ťťn grote speler in dit hele drama geÔdentificeerd – en niet alleen ik – en dat is Franse filosoof Jacques Derrida die het meest uitvoerig de anti-westerse filosofie heeft geformuleerd die nu wordt gevolgd door radicaal links. Ik denk niet dat de gevaren overdreven kunnen worden. En de wijze waarop het onze cultuur heeft beÔnvloed. Ze hebben controle over onze bureaucratische organisaties, omdat ze dat leren op de universiteiten.”


http://tpo.nl/2017/07/04/(...)-postmoderne-agenda/
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  dinsdag 11 juli 2017 @ 21:07:17 #211
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172350731
The Post Online die moslims aanvalt vanwege middeleeuwse denkbeelden maar dan zo een neoconservatieve misantroop aan haalt die dezelfde ideeŽn heeft
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172351032
"postmodernisme" ?
Wat is dat ?
Ook zo'n uitvinding van ranzig radicaalrechts ?

quote:
Alles bij postmodernisten draait om macht
Wie zegt dat ? En wie zijn die postmodernisten ?
Rute ? Wilders? Die willen toch politieke macht. Heel normaal
pi_172355275
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 21:17 schreef Bluesdude het volgende:
"postmodernisme" ?
Wat is dat ?
Is je Google kapot?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172355709
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 23:59 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Is je Google kapot?
Ja...
Jouw vermogen inhoudelijk te antwoorden, zodat er een inhoudelijk discussie kan ontstaan is weer eens kapot ?
pi_172355762
Oftewel, het is allemaal een grote samenzwering van marxisten...en daarom hebben we neo-liberalisme. Toch?

Dit is nu echt compleet BNW onzin geworden.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_172355816
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 00:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ja...
Jouw vermogen inhoudelijk te antwoorden, zodat er een inhoudelijk discussie kan ontstaan is weer eens kapot ?
Ga lekker op wikipedia lezen in plaats van ons hier te vervelen met domme vragen.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_172355832
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 00:31 schreef Tijger_m het volgende:
Dit is nu echt compleet BNW onzin geworden.
Ik vraag me af wat je hier dan doet? Als je hem uit je AT verwijderd heb je er geen last meer van. En wij niet van jou. Dat is ook wat waard.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_172356040
Postmodernisme is kort de bocht genomen de radicale twijfel aan waarheid. Alles wat onder die noemer is aangenomen is volgens hen eigenlijk een fabricatie: een construct binnen een subjectief van een cultuur afhankelijk wereldbeeld. Deze gedachtegang geeft cultureel-marxisten het middel om de deconstructie van in dit geval de westerse culturele aspecten en de daaronder liggende aannames te realiseren. Het creŽert een geŽffend speelveld waarop een nieuwe machtsstrijd gevoerd kan worden; die van de onderdrukte versus de onderdrukkers. Het is een speelveld waar logica, wetenschap, semantiek, en al wat zinvol is bij de zoektocht naar wat zinvol of aannemelijk waar is om tot een waardevolle ethiek of ideologie te komen, geen rol speelt. De strijd wordt derhalve vrijwel uitsluitend gevoerd via emotie (medelijden), manipulatie, onderdrukking en geweld.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172356722
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 00:58 schreef LelijKnap het volgende:
Postmodernisme is kort de bocht genomen de radicale twijfel aan waarheid. Alles wat onder die noemer is aangenomen is volgens hen eigenlijk een fabricatie: een construct binnen een subjectief van een cultuur afhankelijk wereldbeeld.
Het komt over als quasifilosofisch gezever.

quote:
Deze gedachtegang geeft cultureel-marxisten het middel om de deconstructie van in dit geval de westerse culturele aspecten en de daaronder liggende aannames te realiseren.
culturele marxisten bestaan niet.

quote:
Het creŽert een geŽffend speelveld waarop een nieuwe machtsstrijd gevoerd kan worden; die van de onderdrukte versus de onderdrukkers. Het is een speelveld waar logica, wetenschap, semantiek, en al wat zinvol is bij de zoektocht naar wat zinvol of aannemelijk waar is om tot een waardevolle ethiek of ideologie te komen, geen rol speelt. De strijd wordt derhalve vrijwel uitsluitend gevoerd via emotie (medelijden), manipulatie, onderdrukking en geweld.
Nog meer zogenaamd filosofisch gezever.

Is postmodernisme dan een uitvinding van pseudo filosofisch opgefokt rechtse kringen ?
Dure woorden, vaag en abstract, moeilijk te begrijpen, dan lijkt het allemaal heel slim.

Nu is het ook een waarheid dat wat vele mensen voor waarheid houden een construct is van hun tijd en cultuur. In diezelfde tijd hebben vele andere mensen een ander idee wat wel of niet waar is.
Oftewel...... meningen verschillen.

Maar wie in Nederland is dan zo'n postmodernist en wat ziet hij dan fout ?
pi_172376522
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 21:17 schreef Bluesdude het volgende:
"postmodernisme" ?
Wat is dat ?
Ook zo'n uitvinding van ranzig radicaalrechts ?

[..]

Wie zegt dat ? En wie zijn die postmodernisten ?
Rute ? Wilders? Die willen toch politieke macht. Heel normaal
Mwoah, zo zien ze zichzelf ook wel, denk ik. Ben het wel eens met de postmodernisten. Wat nou modernisme en postmodernisme precies is, is weer een kwestie van definitie en interpretatie van de geschiedenis van de filosofie e.d. het is geen natuurwetenschap, niets is natuurwetenschap bij politicologen en filosofen. Dat is denk ik een beetje ook het debat dan. Er is an sich geen vooruitgang aanwezig in filosofie, politicologie, sociologie etc. alleen sprake van modes. Het valt in feite ook buiten paradigma's e.d., want dat is eigenlijk alleen toepasbaar in de natuurwetenschap. De natuurwetenschap waarbij allerlei subjectiviteit geen rol speelt en diw doorsnee, normale mensen sws niet echt goed begrijpen.
pi_172377647
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 15:54 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Goede post. Nog even over nadenken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij heeft een punt om zich te verzetten tegen die wet hoor. Dat is gewoon waanzin en het is niet aangetoond dat door deze wet minder transseksuelen nu depressief worden en zelfmoord zullen plegen. Ik begrijp alleen niet hoe 1 van die implicaties van die wet zou zijn dat je bepaalde voornaamwoorden niet meer mag gebruiken op de universiteit en als je dat toch doet dat je dan uiteindelijk in de gevangenis terecht komt. Zal zo'n vaart niet nemen. Lijkt mij althans.
Verder wat hij allemaal aanvoert is idd gewoon een soort (ultra)conservatieve filosofie, ja, daar sta ik niet achter. Ik ben van de progressieve stam, zie ook OP in eerste topic. Ik vind dat hij te veel aandacht krijgt.
pi_172377943
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 23:02 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Mwoah, zo zien ze zichzelf ook wel, denk ik. Ben het wel eens met de postmodernisten. Wat nou modernisme en postmodernisme precies is, is weer een kwestie van definitie en interpretatie van de geschiedenis van de filosofie e.d. het is geen natuurwetenschap, niets is natuurwetenschap bij politicologen en filosofen. Dat is denk ik een beetje ook het debat dan. Er is an sich geen vooruitgang aanwezig in filosofie, politicologie, sociologie etc. alleen sprake van modes. Het valt in feite ook buiten paradigma's e.d., want dat is eigenlijk alleen toepasbaar in de natuurwetenschap. De natuurwetenschap waarbij allerlei subjectiviteit geen rol speelt en diw doorsnee, normale mensen sws niet echt goed begrijpen.
Sorry... ook een te abstracte uitleg

Ene L. nietzschefan noemde mij 12 jaar terug postmodernist.
Ik snapte het toen al niet . Nu nog niet.
Waarom zou ik een postmodernist zijn ?
Wie zijn die mensen 'met radicale twijfel aan de waarheid' en samentevatten in de kreet 'Alles bij postmodernisten draait om macht'

Ik ken die mensen niet Baudet? Pechtold dan ?
Leo Lucassen... wtf are those people, bestaan ze wel ?

(ps ik tip Leo als steeds meer een geliefd vijand van het volk , van platte nationalisten)
pi_172378354
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 03:22 schreef Bluesdude het volgende:
Dure woorden, vaag en abstract, moeilijk te begrijpen, dan lijkt het allemaal heel slim.
Nu kom je al een eind in de buurt.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  donderdag 13 juli 2017 @ 00:33:21 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172378477
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 00:24 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Nu kom je al een eind in de buurt.
Het is een kenmerk van oplichters, pseudo-wetenschappers, esotherische helers, consultants, linkse politici en ander krapuul om te slingeren met allerlei termen en chique jargon om indruk te maken. Het trieste is dat ze er zelf maar al te vaak in geloven. Een krakers huilie betoog ziet er een stuk beter uit als je termen als Gini coŽfficiŽnt gebruikt. Esotherische crap wordt indrukwekkend als je het over energievelden hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172379761
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 23:02 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Mwoah, zo zien ze zichzelf ook wel, denk ik. Ben het wel eens met de postmodernisten. Wat nou modernisme en postmodernisme precies is, is weer een kwestie van definitie en interpretatie van de geschiedenis van de filosofie e.d. het is geen natuurwetenschap, niets is natuurwetenschap bij politicologen en filosofen. Dat is denk ik een beetje ook het debat dan. Er is an sich geen vooruitgang aanwezig in filosofie, politicologie, sociologie etc. alleen sprake van modes. Het valt in feite ook buiten paradigma's e.d., want dat is eigenlijk alleen toepasbaar in de natuurwetenschap. De natuurwetenschap waarbij allerlei subjectiviteit geen rol speelt en diw doorsnee, normale mensen sws niet echt goed begrijpen.
Ik ben er, anders dan JP, niet van overtuigd dat ze zichzelf als postmodernisten aanschouwen. Een deel allicht. Maar wb het merendeel? Ze dragen het gedachtegoed, en als je ze zou vragen of ze het zijn wanneer je ze de stroming zou uitleggen, dan zouden ze het beamen, maar ik denk niet dat het als een bewuste overtuiging op de voorgrond staat bij hun benadering van de dingen. Dat kan ook niet, want dan zouden ze niet zoveel ophangen aan hun overtuigingen. Het is eerder een (selectief) te gebruiken middel.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172379777
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 23:46 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hij heeft een punt om zich te verzetten tegen die wet hoor. Dat is gewoon waanzin en het is niet aangetoond dat door deze wet minder transseksuelen nu depressief worden en zelfmoord zullen plegen. Ik begrijp alleen niet hoe 1 van die implicaties van die wet zou zijn dat je bepaalde voornaamwoorden niet meer mag gebruiken op de universiteit en als je dat toch doet dat je dan uiteindelijk in de gevangenis terecht komt. Zal zo'n vaart niet nemen. Lijkt mij althans.
Verder wat hij allemaal aanvoert is idd gewoon een soort (ultra)conservatieve filosofie, ja, daar sta ik niet achter. Ik ben van de progressieve stam, zie ook OP in eerste topic. Ik vind dat hij te veel aandacht krijgt.
Die stap is mij ook niet helemaal duidelijk, tenzij we er vanuit kunnen gaan dat het niet honoreren van die termen gelijkstaat aan wat concreet is gemaakt - het gelezen kan worden als 'hate' of discriminatie. Daar kan (via de mensenrechtencommissie ) een boete op komen te staan. Bij het weigeren van betaling kan je vervolgens in de cel belanden.

Maar je bent van de progressieve stam ťn je bent het wel eens met de postmodernisme ťn je stelt dat vooruitgang niet bestaat (binnen de filosofie)? Hoe rijm je dat allemaal met elkaar?
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172380742
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 23:46 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hij heeft een punt om zich te verzetten tegen die wet hoor. Dat is gewoon waanzin en het is niet aangetoond dat door deze wet minder transseksuelen nu depressief worden en zelfmoord zullen plegen. Ik begrijp alleen niet hoe 1 van die implicaties van die wet zou zijn dat je bepaalde voornaamwoorden niet meer mag gebruiken op de universiteit en als je dat toch doet dat je dan uiteindelijk in de gevangenis terecht komt. Zal zo'n vaart niet nemen. Lijkt mij althans.
Verder wat hij allemaal aanvoert is idd gewoon een soort (ultra)conservatieve filosofie, ja, daar sta ik niet achter. Ik ben van de progressieve stam, zie ook OP in eerste topic. Ik vind dat hij te veel aandacht krijgt.
Wat is de logische volgende stap? Pedofielen die nu huilie huilie gaan doen? Wetten om ze te beschermen?
Inmiddels kunnen pedofielen al kinderen adopteren door te 'trouwen' met elkaar en als je er wat van zegt ben je homofoob.

Ben benieuwd
pi_172409104
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 03:20 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Die stap is mij ook niet helemaal duidelijk, tenzij we er vanuit kunnen gaan dat het niet honoreren van die termen gelijkstaat aan wat concreet is gemaakt - het gelezen kan worden als 'hate' of discriminatie. Daar kan (via de mensenrechtencommissie ) een boete op komen te staan. Bij het weigeren van betaling kan je vervolgens in de cel belanden.

Maar je bent van de progressieve stam ťn je bent het wel eens met de postmodernisme ťn je stelt dat vooruitgang niet bestaat (binnen de filosofie)? Hoe rijm je dat allemaal met elkaar?
Progressieve stam als in: geen aanhanger van een absolutistische moraal.
Postmodernisme als in: eens met nadruk op scepsis, eens met nadruk op taal/taalspelen, eens met het verdwijnen van het grote verhaal.
Geen vooruitgang in bijv. filosofie etc. als in: er zit nu eenmaal een groot onderscheid tussen bŤta-wetenschappen en niet bŤta-wetenschappen (om het zo even uit te drukken).

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 14-07-2017 11:52:30 ]
pi_172409690
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 03:11 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ik ben er, anders dan JP, niet van overtuigd dat ze zichzelf als postmodernisten aanschouwen. Een deel allicht. Maar wb het merendeel? Ze dragen het gedachtegoed, en als je ze zou vragen of ze het zijn wanneer je ze de stroming zou uitleggen, dan zouden ze het beamen, maar ik denk niet dat het als een bewuste overtuiging op de voorgrond staat bij hun benadering van de dingen. Dat kan ook niet, want dan zouden ze niet zoveel ophangen aan hun overtuigingen. Het is eerder een (selectief) te gebruiken middel.
Ik ken de hele geschiedenis niet van die activistische wetenschappers. Weet ook dus niet wanneer het opgekomen is en hoe het komt dat dat zo snel ineens overal de kop opsteekt via de social justice warriors.
pi_172412486
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 23:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Sorry... ook een te abstracte uitleg

Ene L. nietzschefan noemde mij 12 jaar terug postmodernist.
Ik snapte het toen al niet . Nu nog niet.
Waarom zou ik een postmodernist zijn ?
Wie zijn die mensen 'met radicale twijfel aan de waarheid' en samentevatten in de kreet 'Alles bij postmodernisten draait om macht'

Ik ken die mensen niet Baudet? Pechtold dan ?
Leo Lucassen... wtf are those people, bestaan ze wel ?

(ps ik tip Leo als steeds meer een geliefd vijand van het volk , van platte nationalisten)
Het woord 'postmodernisme' wordt door sommige mensen als kapstok gebruikt voor alles waar ze tegen zijn, denk ik, een soort container begrip. Alhoewel die Peterson nu, getuige reactie #210, Jacques Derrida als Dť Grote Booswicht ziet achter het "vermaledijde" postmodernisme. Op wikipedia staat dit over hem: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacques_Derrida : deconstructuralist, poststructuralist, postmodernist...
quote:
Communicatie[bewerken]
Volgens Derrida lag de relatie tussen het teken en de referent niet vast, maar wordt die bepaald door context, de politieke overtuiging en vooroordelen van zender ťn ontvanger. (Zie ook: Ferdinand de Saussure).
Wat in die link allemaal staat, is vermoedelijk het beste voorbeeld van zijn eigen filosofie, maar hoe dit in verband staat met wat Peterson drijft, is mij onduidelijk.

[ Bericht 5% gewijzigd door Ryan3 op 14-07-2017 14:21:41 ]
  maandag 17 juli 2017 @ 00:56:51 #231
371563 Nintex
Rechtsts
pi_172475754
Als je de Joe Rogan podcast met Peterson bekijkt dan wordt opeens een heel hoop duidelijk


Hij echt de diepte in over zijn beweringen en theorie, maar legt uit waar bepaalde menselijke gedragingen van komen, van de PTSD tot de Holocaust.

Het is een eye-opener.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  maandag 17 juli 2017 @ 00:59:34 #232
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_172475778
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:56 schreef Nintex het volgende:
Als je de Joe Rogan podcast met Peterson bekijkt dan wordt opeens een heel hoop duidelijk


Hij echt de diepte in over zijn beweringen en theorie, maar legt uit waar bepaalde menselijke gedragingen van komen, van de PTSD tot de Holocaust.

Het is een eye-opener.
Hoe gaat dit over het cultureel-marxisme?
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  maandag 17 juli 2017 @ 00:59:52 #233
371563 Nintex
Rechtsts
pi_172475780
quote:
1s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:59 schreef Euribob het volgende:

[..]

Hoe gaat dit over het cultureel-marxisme?
De hele podcast gaat daarover, van begin tot eind.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  dinsdag 18 juli 2017 @ 10:01:03 #234
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172499442
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 18 juli 2017 @ 11:38:03 #235
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_172501076
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:56 schreef Nintex het volgende:
Als je de Joe Rogan podcast met Peterson bekijkt dan wordt opeens een heel hoop duidelijk


Hij echt de diepte in over zijn beweringen en theorie, maar legt uit waar bepaalde menselijke gedragingen van komen, van de PTSD tot de Holocaust.

Het is een eye-opener.
Jordan Peterson! :') Ik weet weer genoeg.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  dinsdag 18 juli 2017 @ 14:05:47 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172503855
quote:
"Wenn ich das Wort Kultur hŲre, entsichere ich meinen Browning" Bedoel je zeker, bruinhemdje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 juli 2017 @ 14:22:38 #237
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172504188
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 juli 2017 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

"Wenn ich das Wort Kultur hŲre, entsichere ich meinen Browning" Bedoel je zeker, bruinhemdje
Jij bent een en al fictie dus citeer je uit fictie. Mooi.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172505146
quote:
De PVV is een afleidingsmanoeuvre.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  dinsdag 18 juli 2017 @ 15:07:24 #239
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172505174
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2017 15:06 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

De PVV is een afleidingsmanoeuvre.
Dit had ik niet van je verwacht
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172505180
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 11:46 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Progressieve stam als in: geen aanhanger van een absolutistische moraal.
Postmodernisme als in: eens met nadruk op scepsis, eens met nadruk op taal/taalspelen, eens met het verdwijnen van het grote verhaal.
Geen vooruitgang in bijv. filosofie etc. als in: er zit nu eenmaal een groot onderscheid tussen bŤta-wetenschappen en niet bŤta-wetenschappen (om het zo even uit te drukken).
Ja, ok, als je er 'als in' van mag maken, dan kan je het eea (alles) met elkaar rijmen. Progressief kan alleen niet bestaan bij afwezigheid van een absoluut streven; dan ga je enkel vooruit als iets dat weggaat van het oude. Dat is verandering, niet vooruitgang.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172505240
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 12:13 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik ken de hele geschiedenis niet van die activistische wetenschappers. Weet ook dus niet wanneer het opgekomen is en hoe het komt dat dat zo snel ineens overal de kop opsteekt via de social justice warriors.
Misschien heeft het ook te maken met de psychologische toestand van mijn generatie.

- Snowflake-denken
- Het narcistische
- Het egoÔstische individualisme
- Het wereldvreemde (rubberen tegels)
- Het decadente
- Slecht(er) (lager) onderwijs
- Het zwakke; lage mentale weerstand
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172505373
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 juli 2017 15:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit had ik niet van je verwacht
Het is niet zo moeilijk om te zien welke mensen (groepen/partijen) cultuur (of individuele waarden) gebruiken als middel ipv als doel zien. Moslims die over gelijkwaardigheid zeuren en tegen discriminatie strijden, de PVV die het over vrijheid heeft en instemt met alles dat vrijheid ondermijnt, de PvdA die de arbeider in de ratrace van de globalisering gooit, etc.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172505758
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2017 15:16 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Het is niet zo moeilijk om te zien welke mensen (groepen/partijen) cultuur (of individuele waarden) gebruiken als middel ipv als doel zien.
Individuele waarden en normen zijn altijd een middel voor een zeker doel.
Daar is niks mis mee.
pi_172505896
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2017 15:33 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Individuele waarden en normen zijn altijd een middel voor een zeker doel.
Daar is niks mis mee.
'Doel op zichzelf', bedoelde ik. Het kan een doel op zichzelf zijn om gelijkwaardigheid (in absolute, algemene zin) te realiseren maar je kan het principe van gelijkwaardigheid ook als (retorisch) middel gebruiken om een alternatief (een ander) doel te bewerkstelligen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172508977
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2017 15:40 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

'Doel op zichzelf', bedoelde ik. Het kan een doel op zichzelf zijn om gelijkwaardigheid (in absolute, algemene zin) te realiseren maar je kan het principe van gelijkwaardigheid ook als (retorisch) middel gebruiken om een alternatief (een ander) doel te bewerkstelligen.
Is toch heel normaal, Zoals jij het formuleert is er niks mis mee.
Wat je bedoelt inzake de PVV die "vrijheid" in haar naam heeft , dat dit maar een naampje is en men heeft niet werkelijk een ideologie van vrijheid voor iedereen .
pi_172514165
While statues of great men are pulled down across the West, this was shamefully erected in Manchester yesterday - Communist, F. Engels.

DE-YjdBWAAA0WSX.jpg:large
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172595901
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  zondag 23 juli 2017 @ 03:07:08 #248
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_172612585
quote:

Hoe kunnen dat soort figuren in hemelsnaam daar studeren? Zelfs voor VMBO lijken ze me nog te dom.
  zondag 23 juli 2017 @ 09:43:41 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172614360
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 03:07 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]


Hoe kunnen dat soort figuren in hemelsnaam daar studeren? Zelfs voor VMBO lijken ze me nog te dom.
Evergreen State College
Geloof dat het beste wat die hebben voortgebracht Matt Groening is (Simpsons)
https://en.m.wikipedia.or(...)State_College_people
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172620088
http://www.latimes.com/lo(...)-20150222-story.html

For Asian Americans, a changing landscape on college admissions

quote:
African Americans received a “bonus” of 230 points, Lee says.

She points to the second column.

“Hispanics received a bonus of 185 points.”

The last column draws gasps.

Asian Americans, Lee says, are penalized by 50 points — in other words, they had to do that much better to win admission.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  zondag 23 juli 2017 @ 23:10:10 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172633298
Het AFA tuig in Berlijn krijgt het voor elkaar een Joodse boekwinkel voorgoed gesloten te krijgen. Ze wilden een event over fascisme organiseren
http://www.tagesspiegel.d(...)tstorm/20096078.html
Mag duidelijk zijn wie de nieuwe fascisten zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2017 @ 23:16:15 #252
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172633438
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Het AFA tuig in Berlijn krijgt het voor elkaar een Joodse boekwinkel voorgoed gesloten te krijgen. Ze wilden een event over fascisme organiseren
http://www.tagesspiegel.d(...)tstorm/20096078.html
Mag duidelijk zijn wie de nieuwe fascisten zijn.
En het blijft steevast stil bij Piet wanneer Pegida of AfD een beweging maakt.

Het meeste geweld tegen synagogen komt toch echt van rechts, en niet zo een beetje ook.

Moet apartheid staat en racisme bastion IsraŽl, het huidige IsraŽl, vast snappen
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zondag 23 juli 2017 @ 23:23:04 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172633595
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 23:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

En het blijft steevast stil bij Piet wanneer Pegida of AfD een beweging maakt.

Het meeste geweld tegen synagogen komt toch echt van rechts, en niet zo een beetje ook.

Moet apartheid staat en racisme bastion IsraŽl, het huidige IsraŽl, vast snappen
Kijk, de kraakpand spindoctor komt weer met fakenews, zwarte propaganda, een goede leerling van Goebbels ben je, Le Pen aanhangertje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2017 @ 23:28:14 #254
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172633728
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kijk, de kraakpand spindoctor komt weer met fakenews, zwarte propaganda, een goede leerling van Goebbels ben je, Le Pen aanhangertje
Ik ben geen Le Pen aanhanger, leugenaar en martelverheerlijker