Nee.quote:Op donderdag 3 november 2016 19:06 schreef CrashO het volgende:
Hebben ze intussen niet al een aflevering of 4 over spek gedaan?
Oh, pas eentje volledig over spek. Dit is dus pas de eerste keer dat ze dit onderwerp dubbel doen. Valt nog mee voor KvW standaardenquote:Op donderdag 3 november 2016 20:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee.
Kijk maar:
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/themas/vlees
Ik vond het niet sterk. Je hebt immers bacon en streaky bacon, streaky slaat op de streepjes vet van het buikspek. Klassieke Britse bacon is van de lende met een flinke streep buikvet eraan, dat is dus niet streaky. Het is beide bacon, als mensen meer willen betalen vanwege een naampje moeten ze dat vooral doen, dat doen ze bij zoveel producten. Daarnaast is er grote kans dat de streaky bacon gerookt is, en het ontbijtspek gepekeld, dus dan heb je wel degelijk een beter product.quote:Op donderdag 3 november 2016 21:46 schreef Frag_adder het volgende:
maar als ik kijk naar bacon in engeland heeft dat minder vet dan onze ontbijtspek en meer vlees. Toch maar ns kijken.
waarom elke keer ineens die herhalingen?quote:Op donderdag 10 november 2016 15:20 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer een herhaling.
Over de gekleurde tonijn.
Omdat het seizoen gewoon af is.quote:Op donderdag 10 november 2016 17:11 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
waarom elke keer ineens die herhalingen?
Ik vond deze aflevering maar erg kort, of ligt dat aan mij. Normaal gaan ze toch naar veel meer dingen op zoek?quote:Op donderdag 10 november 2016 15:20 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer een herhaling.
Over de gekleurde tonijn.
Ik vind rookspek van slager hier al een stuk beter.quote:Op donderdag 10 november 2016 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
De kwaliteit van het ontbijt/buikspek vind ik in NL en hier in D om te janken. Men doet er vaak suiker in (wat verbrand als je het uitbakt) en het wil niet mooi krokant worden. Zie regelmatig water als ingredient staan op de verpakking. WTF.
Zal toch niet?quote:Op woensdag 11 januari 2017 15:23 schreef CrashO het volgende:
Conclusie kan ik al raden, het is de aller aller aller goedkoopste rode bocht wijn die te krijgen is met toegevoegde suiker en kruiden.
Gaat weer spannoond worden dit seizoen
ow zo lekker.quote:
Vitamines zijn erg goedkoopquote:Op donderdag 12 januari 2017 20:11 schreef Woods het volgende:
Ik zou graag een item over vitaminepilen willen zien. Ik vertrouw het namelijk niet dat er overal exact x% in zon pilletje zit voor zo weinig geld.
Pure geldklopperij natuurlijk waar heel Nederland intuint Gouden business.quote:Op donderdag 12 januari 2017 20:11 schreef Woods het volgende:
Ik zou graag een item over vitaminepilen willen zien. Ik vertrouw het namelijk niet dat er overal exact x% in zon pilletje zit voor zo weinig geld.
Net gister multi-vitaminen besteld. Die komen dan uit op iets van 15 cent per pil. Dat vind ik heel acceptabel. Zestig euro was ik kwijt voor een jaar, inclusief verzenden.quote:Op donderdag 12 januari 2017 21:03 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Pure geldklopperij natuurlijk waar heel Nederland intuint Gouden business.
Had je beter bij de Etos oid kunnen halen, die kosten maar 5 cent per pil Maargoed, het gros van de mensen heeft natuurlijk die pillen totaal niet nodig. Veganisten etc daargelaten, maar dat is een kleine groep.quote:Op donderdag 12 januari 2017 21:13 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Net gister multi-vitaminen besteld. Die komen dan uit op iets van 15 cent per pil. Dat vind ik heel acceptabel. Zestig euro was ik kwijt voor een jaar, inclusief verzenden.
Injectie B12 betaal je ongeveer alleen voor de handeling en de verpakking, iets van zestig cent per ampul is dat als je even zoekt op internet (in Duitsland of België). Bij de apotheek kopen en laten inspuiten bij de HA maakt het wel duur voor de verzekering. B12 schijnt een afvalproduct te zijn van een ander proces. Naalden en spuiten kosten ook geen drol.
Ik heb meer moeite met de prijs van mineraal water van bekende merken om maar een dwarsstraat te noemen.
B12 neemt mijn lichaam niet op uit eten volgens de internist. Komt wel meer voor. Daar een en ander over gelezen (tussen de onzin door) Na overleg met een bevriend HA ben ik toch maar gaan slikken. Leeftijd begint ook mee te spelen helaas.quote:Op donderdag 12 januari 2017 21:59 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Had je beter bij de Etos oid kunnen halen, die kosten maar 5 cent per pil Maargoed, het gros van de mensen heeft natuurlijk die pillen totaal niet nodig. Veganisten etc daargelaten, maar dat is een kleine groep.
Dat zal. De prijzen zullen wel kloppen echter vraag ik mij af of het überhaupt wel mogelijk is alle vitaminen plus mineralen in te kaspelen in pilvorm. Én precies de juiste hoevelheden.quote:Op donderdag 12 januari 2017 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vitamines zijn erg goedkoop
Vitamine C doet rond de 6 euro de kilo als je het kilogewijs koopt. Grotere hoeveelheden wordt het nog goedkoper.
Waarom zou dat niet mogelijk zijn, gewoon een kwestie van goed mengen.quote:Op donderdag 12 januari 2017 22:57 schreef Woods het volgende:
[..]
Dat zal. De prijzen zullen wel kloppen echter vraag ik mij af of het überhaupt wel mogelijk is alle vitaminen plus mineralen in te kaspelen in pilvorm. Én precies de juiste hoevelheden.
Dan levert deze goed geld op.quote:Op donderdag 12 januari 2017 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vitamines zijn erg goedkoop
Vitamine C doet rond de 6 euro de kilo als je het kilogewijs koopt. Grotere hoeveelheden wordt het nog goedkoper.
Lijkt me geen probleem. Als je de apparatuur maar hebt. Hoeveelheden zijn overal wel te vinden.quote:Op donderdag 12 januari 2017 22:57 schreef Woods het volgende:
[..]
Dat zal. De prijzen zullen wel kloppen echter vraag ik mij af of het überhaupt wel mogelijk is alle vitaminen plus mineralen in te kaspelen in pilvorm. Én precies de juiste hoevelheden.
Euh, ontwikkelaar is wat anders dan vitamine c, maar als je de ingredienten kent kan je het waarschijnlijk goedkoper krijgen.quote:Op donderdag 12 januari 2017 23:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan levert deze goed geld op.
248gram voor ¤11
http://www.fotofilmfabrie(...)ar-voor-5-liter-179/
Het mengen van ingredienten is een vak dat apothekers en pharmacologen moeten leren trouwens, goed mengen is niet iets wat je zomaar even doet.quote:Op donderdag 12 januari 2017 23:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Lijkt me geen probleem. Als je de apparatuur maar hebt. Hoeveelheden zijn overal wel te vinden.
Xtol is ontwikkelaar op basis van vitamine C (en ook een ander bestanddeel lees ik)quote:Op donderdag 12 januari 2017 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euh, ontwikkelaar is wat anders dan vitamine c, maar als je de ingredienten kent kan je het waarschijnlijk goedkoper krijgen.
Volgens mij haal je stopbad en ontwikkelaar door elkaar en stopbad dat wil zeggen, citroenzuur, met ascorbinezuur.
Klopt, maar voedingssupplementen zijn toch iets anders dan geneesmiddelen? Dit vitamines kun je ook kopen bij de Action waar personeel van toeten nog blazen weet.quote:Op donderdag 12 januari 2017 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het mengen van ingredienten is een vak dat apothekers en pharmacologen moeten leren trouwens, goed mengen is niet iets wat je zomaar even doet.
Die maken het ook niet, verkopen het alleen maar, net als het gros van de medicamenten bij de apotheek alleen verkocht worden, niet daar gemengd.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 01:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Klopt, maar voedingssupplementen zijn toch iets anders dan geneesmiddelen? Dit vitamines kun je ook kopen bij de Action waar personeel van toeten nog blazen weet.
De uitzending was na 2 minuten wel klaar toen werd het juiste antwoord al gegeven door een fabrikant/leverancier aan de telefoon.quote:Op woensdag 11 januari 2017 15:23 schreef CrashO het volgende:
Conclusie kan ik al raden, het is de aller aller aller goedkoopste rode bocht wijn die te krijgen is met toegevoegde suiker en kruiden.
Gaat weer spannoond worden dit seizoen
Scroll ff terug, was Woods die zou er graag een uitzending over zien.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 01:21 schreef golfer het volgende:
Wanneer is de uitzending over die vitamines en supplementen bij de KvW geweest? Kan ik die terugzien?
Het is een derivative van ascorbinezuur, dus dat is niet (per se) de 'normale' L-ascorbine. Daarnaast zit er ik Xtol natuurlijk geen food grade spulquote:Op vrijdag 13 januari 2017 01:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Xtol is ontwikkelaar op basis van vitamine C (en ook een ander bestanddeel lees ik)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Xtol
Klinkt een beetje als die aflevering met het handgeblazen glas. Geen enkele leverancier kon het zich voorstellen dat het voor die prijs kon. Terwijl ze in China lekker met de hand glaasjes maakten.quote:Op woensdag 18 januari 2017 16:47 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Tapijten. Mooi voor op de vloer, en warm voor onder de voeten. En de topper onder de tapijten komt natuurlijk uit Perzië. IKEA verkoopt ze ook. Handgeknoopt, staat erop. Zelfs de provincie en knopende stam worden genoemd. De Keuringsdienst koopt een kleed en gaat op onderzoek uit. Een verhaal met een ontknoping in een ver verleden.
quote:
zoals je kon zien zijn sommige misschien jaren oud.quote:Op donderdag 19 januari 2017 20:59 schreef Zelfscanner het volgende:
Dit kan toch niet.
In al die landen, alleen NL al 13 winkels. 30 per winkel ofzo.
En een maand werk per kleed. Ergens moet toch een machine staan die kleedjes uitspuugt
¤ 349.quote:Op donderdag 19 januari 2017 21:15 schreef HansvanOchten het volgende:
Voor hoeveel liggen die dingen eigenlijk in de winkel?
Dit mogen ze vaker doen in plaats van open deuren intrappenquote:
Je ziet toch hoe snel die vrouw even voor de camera knoopte?quote:Op donderdag 19 januari 2017 20:59 schreef Zelfscanner het volgende:
Dit kan toch niet.
In al die landen, alleen NL al 13 winkels. 30 per winkel ofzo.
En een maand werk per kleed. Ergens moet toch een machine staan die kleedjes uitspuugt
Ja plus, hoeveel mensen hebben er hier nou daadwerkelijk zo'n kleed in huis? Ik ken er geen. En daar, in Iran etc. daar, heeft iedereen er tig, die ze vast elke zoveel jaar vervangen. Komen dus een enorme hoeveelheid kleden vandaan.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 10:24 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Je ziet toch hoe snel die vrouw even voor de camera knoopte?
Je wil niet weten hoe weinig de makers er voor krijgen, welke hier in winkel voor duizenden euro's de deur uit gaan..quote:Op zaterdag 21 januari 2017 11:57 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ja plus, hoeveel mensen hebben er hier nou daadwerkelijk zo'n kleed in huis? Ik ken er geen. En daar, in Iran etc. daar, heeft iedereen er tig, die ze vast elke zoveel jaar vervangen. Komen dus een enorme hoeveelheid kleden vandaan.
Mijn oma had er één! Maar die had wel meer exotische spullen met twee zoons op de grote vaart in de jaren '60 en '70.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:57 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Je wil niet weten hoe weinig de makers er voor krijgen, welke hier in winkel voor duizenden euro's de deur uit gaan..
Hier begint het zachtjes aan weer in opmars te komen, want in de jaren 70/80 hadden veel meer mensen dat in huis. En ja, ik ken er ook maar heel weinig die er eentje hebben
Mijn schoonvader hebben ze er ook zo te grazen gehadquote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:11 schreef golfer het volgende:
Wij hebben ooit in Turkije een dubbel handgeknoopt modern (Miro) tapijt laten maken door een fabriek vol vrouwen en meisjes.
Kostte 15 jaar geleden al 3.000 $.
draadjesvlees ?quote:Op dinsdag 24 januari 2017 15:02 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Een varkenslapje braden volstaat niet meer, er moet aan vlees getrokken worden. Pulled pork is het wat je krijgt als je een broodje varkensvlees bestelt bij een foodtruck.
Wat in Nederland bekend staat als "draadjesvlees" is in de regel Rund (sucade, riblap). Geen pulled porkquote:
elke aflevering een nieuwequote:Op donderdag 26 januari 2017 20:43 schreef Handleiding het volgende:
Mijn hemel hoe vaak is die Marijn wel niet zwanger?
Toch knap dat je zo een meid zwanger kan krijgen met dat nasale stemgeluidquote:Op donderdag 26 januari 2017 20:43 schreef Handleiding het volgende:
Mijn hemel hoe vaak is die Marijn wel niet zwanger?
Ik denk dat ze het uitgilt van genot.quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:45 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Toch knap dat je zo een meid zwanger kan krijgen met dat nasale stemgeluid
Das hetzelfde als schouder. Snap niet waarom die kerel in de fabriek dat verschil maakte.quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:48 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Maak ik zelf ook, echt lekker.
Gebruik procureur.
Procureur ligt denk ik net iets meer richting kop.quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Das hetzelfde als schouder. Snap niet waarom die kerel in de fabriek dat verschil maakte.
Collega deed dat ook. Kon bijna 2000 euro aftikken bij de douane op schiphol.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 21:20 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Dit jaar ga ik wederom naar Iran op vakantie, dus wij nemen ze zelf mee.
Een tante van mijn vriendin heeft vorig jaar ook een klein tapijt gemaakt voor ons, en ditmaal hebben we er 2 lokaal besteld. Die worden dan op maat gemaakt in de kleuren die we willen
Ik zou nog wel eens een hele grote voor in de huiskamer willen, maar dan mag er echt niemand meer met schoenen op lopen. En de prijzen voor zulke (zeker de hoge kwaliteit, als ik het goed begreep wol en satijn gemengd, of katoen en satijn) is daar in Iran ook gewoon rond de 1500 euro in een winkel. Dus kun je nagaan wat die hier zouden kosten
Procureur is de nek zonder been.quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:49 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Procureur ligt denk ik net iets meer richting kop.
/edit: Op plaatjes lijkt het op dezelfde plek te zijn inderdaad.
Het was ook veel te nat. Juist door de bbq krijg je een lekker krokant/ knapperig laagje.quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:55 schreef zoem het volgende:
De volmondige ja op 'hetzelfde product' Je kunt zo al zien dat er een verschil zit tussen de ambachtelijke en de industriële pork. Die gekookte industriele zag er maar zielig uit in vergelijking.
quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:58 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Is vooral je moeder erg goed in.
Van goede humor kun je ook genietenquote:Op donderdag 26 januari 2017 20:46 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Ik denk dat ze het uitgilt van genot.
Zeker ik lach om mezelf.quote:Op donderdag 26 januari 2017 21:01 schreef Oscar. het volgende:
[..]
[..]
Van goede humor kun je ook genieten
Dan doet iemand het tenminste.quote:
Dit die hele foodtruck hypequote:Op donderdag 26 januari 2017 20:43 schreef Oscar. het volgende:
Maar klagen omdat het personeel te weinig tatoes heeft
En Teun die het ook ging zeggenquote:Op donderdag 26 januari 2017 22:00 schreef golfer het volgende:
Die fabrikant die het steeds heeft over poelet pork heeft.
Waarom eet je in godsnaam bij de Mc?quote:Op donderdag 26 januari 2017 22:06 schreef yosander het volgende:
[..]
En Teun die het ook ging zeggen
Nu snap ik trouwens waarom de pulled pork van de McDonald's de structuur van tonijn uit blik had
Hipster alert?quote:Op donderdag 26 januari 2017 22:06 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Waarom eet je in godsnaam bij de Mc?
You must be new.quote:Op donderdag 26 januari 2017 22:20 schreef ddx het volgende:
Erger is dat die fabrikant het over een product voor restaurants had.
Waarom kopen die restaurants een kant en klaar product ?
omdat je dan ongeschoold keukenpersoneel kan nemen. Je moest eens weten hoeveel prefab er gebruikt wordt in de horeca.quote:Op donderdag 26 januari 2017 22:20 schreef ddx het volgende:
Erger is dat die fabrikant het over een product voor restaurants had.
Waarom kopen die restaurants een kant en klaar product ?
Nog niet vaak gehad. Schouderkarbonade laat ik vaak wel een uurtje sudderen ofzo, dan wordt het ook super zacht, dat vind ik erg lekker voor zulk goedkoop vlees (¤4,60/kg)quote:Op donderdag 26 januari 2017 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind pulled pork trouwens nogal overrated en overhyped
Ik heb het liever aan braadstuk en gaar het dan langzaam in de oven.quote:Op donderdag 26 januari 2017 23:58 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nog niet vaak gehad. Schouderkarbonade laat ik vaak wel een uurtje sudderen ofzo, dan wordt het ook super zacht, dat vind ik erg lekker voor zulk goedkoop vlees (¤4,60/kg)
Welkom bij de foodtrucks. Maar dat hoef ik jouw niet te vertellenquote:Op donderdag 26 januari 2017 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind pulled pork trouwens nogal overrated en overhyped
Kan ook, wordt ook boterzacht dan neem ik aan?quote:Op vrijdag 27 januari 2017 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb het liever aan braadstuk en gaar het dan langzaam in de oven.
DA's echt zo shitquote:
De enige juiste reactiequote:Op vrijdag 27 januari 2017 00:08 schreef Zith het volgende:
[..]
DA's echt zo shit
Deed er laatst een rondje omdat ze in de stad, vragen ze 1 munt (5 euro) voor 1 bolletje ijs. Geen munten gekocht en gelijk weggelopen.
Eigenlijk wel schandalig dat het zo gaat, maar als je geen correcte aankoopbon bij hebt, dan gaat de douane kijken ze hoe het gemaakt is, en mag je flink betalen.quote:Op donderdag 26 januari 2017 20:55 schreef thekolere het volgende:
[..]
Collega deed dat ook. Kon bijna 2000 euro aftikken bij de douane op schiphol.
Berekend over het aantal knopen per vierkante centimeter.
Ligt aan het stuk vlees, laatste braadstuk was als een ham, lekker sappig en stevig, zodat ik van wat over was een paar ons beleg sneed.quote:Op vrijdag 27 januari 2017 00:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kan ook, wordt ook boterzacht dan neem ik aan?
Ik had er nog nooit van gehoord Maar met een beetje gezond verstand kun je je toch wel bedenken dat die beesten er te 'perfect' uit zien om een natuurlijke dood gestorven te zijn?quote:Op donderdag 2 februari 2017 15:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Je vindt ze in een lijstje of in een stolp, voor aan de muur of op tafel: dode vlinders, ter decoratie. Maar wat voor vlinder is het eigenlijk die ons interieur op moet fleuren en hoe komt de vlinder aan z’n einde? De Keuringsdienst ontpopt zich als entomoloog en vliegt naar China voor een antwoord.
Omdat dat ongetwijfeld in een of ander hip woninginrichting magazine heeft gestaan.quote:Op donderdag 2 februari 2017 20:56 schreef rubbereend het volgende:
waarom zou je zo'n opgezet beestje willen
Hij staat niet (meer?) op hun site, maar ze hebben wel een ijsbeer in de aanbieding. Voor ¤ 35.000.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 14:15 schreef ddx het volgende:
Was trouwens meer verbaasd over die leeuw die gewoon opgezet in die winkel stond.
Valt zoiets niet onder beschermde dieren oid ?
En grappig dat verkoper geen prijs wilde noemen.
ik zou dieven ook geen idee geven.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 14:15 schreef ddx het volgende:
Was trouwens meer verbaasd over die leeuw die gewoon opgezet in die winkel stond.
Valt zoiets niet onder beschermde dieren oid ?
En grappig dat verkoper geen prijs wilde noemen.
Die beesten worden gewoon gefokt in privé reservaten en aangeboden als levende jachttrofeequote:Op vrijdag 3 februari 2017 14:15 schreef ddx het volgende:
Was trouwens meer verbaasd over die leeuw die gewoon opgezet in die winkel stond.
Valt zoiets niet onder beschermde dieren oid ?
En grappig dat verkoper geen prijs wilde noemen.
Interessantquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:34 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt. Saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn?
Een echt FOK!onderwerpquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:34 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt. Saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn?
Daar komen we vanavond achter!quote:Op donderdag 9 februari 2017 13:12 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Saffraan is altijd al duur geweest.
quote:Op donderdag 9 februari 2017 13:12 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Saffraan is altijd al duur geweest.
nee, wordt duur verkochtquote:Op donderdag 9 februari 2017 13:12 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Saffraan is altijd al duur geweest.
uit een uier van een koe drinkenquote:Op donderdag 9 februari 2017 20:41 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wie zal dat nou voor eerst bedacht hebben? Stampertjes van krokus door het eten
quote:Op donderdag 9 februari 2017 20:13 schreef JayHovah het volgende:
Bij dit soort afleveringen hoop ik altijd dat ze erachter komen dat saffraan gewoon geverfd schaamhaar van een bejaarde Indiër is ofzo...
Goudgeldquote:Op donderdag 9 februari 2017 21:15 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[ afbeelding ]
Deze had ik niet verwacht
http://keuringsdienstvanw(...)822-de-saffraan-testquote:Op donderdag 9 februari 2017 22:54 schreef golfer het volgende:
Maar ik kan de volledige uitslag van die test met saffraan nog steeds niet vinden. Ben wel benieuwd of die AH saffraan die ik geregeld koop wel de echte is?
Dus wees gerust.quote:Acht samples saffraan leverde De Keuringsdienst in bij de onderzoekers in Wageningen.
De saffraan van Verstegen, Albert Heijn en Krokos Bio kwam foutloos uit de test, evenals de Iraanse saffraan van Kian Toos.
Vier andere producten bleken minder zuiver op de graat. Deze rode flubbertjes bezitten in geen enkel opzicht de culinaire waarde die echte saffraan biedt. Opvallend, want twee van deze vier behoorden zelfs tot de duurste saffraan in de test.
Ruik en proef je dat niet dan?quote:Op donderdag 9 februari 2017 22:54 schreef golfer het volgende:
Maar ik kan de volledige uitslag van die test met saffraan nog steeds niet vinden. Ben wel benieuwd of die AH saffraan die ik geregeld koop wel de echte is?
Nee. Ik proef nooit pure saffraan. Ik verwerk het soms in gerechten.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:16 schreef djkoelkast het volgende:
De tot 2021 houdbare saffraan was dus evengoed nog goed?
Dat is saffraan volgens de Europese standaarden. Ik vraag mij eigenlijk wel af wat die zijn. Moet dat 100 % pure saffraan zijn of mag daar een deel andere rommel doorheen zitten en toch nog de benaming saffraan dragen ?quote:Op donderdag 9 februari 2017 22:56 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
http://keuringsdienstvanw(...)822-de-saffraan-test
[..]
Dus wees gerust.
Koksroom, heerlijke marketing onzin.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:09 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken, als je een wat romiger smaak wilt. Vroeger deden we dat met dezelfde room maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden.
quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom, heerlijke marketing onzin.
Precies, kost geen drol en is lang houdbaar, ideaal om mee te koken en in huis te hebbenquote:
Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? Ik haal eigenlijk altijd verse.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies, kost geen drol en is lang houdbaar, ideaal om mee te koken en in huis te hebben
Beetje off topic Maar op RTL-Z hebben ze wel vaker dat soort documentaires. Paar weken terug eentje gekeken over KFC achter de schermen.quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
Waarom heb ik dit gemistquote:Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:
[..]
Beetje off topic Maar op RTL-Z hebben ze wel vaker dat soort documentaires. Paar weken terug eentje gekeken over KFC achter de schermen.
Ik zapte er toevallig langs, kijk nu regelmatig of er wat is op die zender, best goede/leuke programma's.quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:44 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Waarom heb ik dit gemist
Ik eet me scheel aan kip en chocolade van dit merk
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:46 schreef rubbereend het volgende:
Netjes dat ze bij Unilever mogen kijken
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot?quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:58 schreef Zith het volgende:
Die Bourgondiër kon de nep room er niet uit proeven
(Blue Band Finesse)quote:Water, magere MELK 20%, plantaardige oliën (palm, koolzaad) 7%, gemodificeerd aardappelzetmeel, KARNEMELKPOEDER, LACTOSE, verdikkingsmiddel (E407, E415, E461), emulgator E435, suiker, aroma (bevat MELK), kleurstof (bèta-caroteen).
(Bovenstaand Aldi slagroom)quote:room (melk), stabilisator (carrageen)
In buitenlandse vestigingen van ze.quote:Op donderdag 16 februari 2017 23:07 schreef Loll het volgende:
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
Ze zijn ook wel is in Rotterdam geweest enne zoveel wordt hier ook niet meer geproduceerd 😂quote:Op donderdag 16 februari 2017 23:19 schreef golfer het volgende:
[..]
In buitenlandse vestigingen van ze.
Kortgeleden dacht ik aan Blue Band. Wij kennen het als een margarine merk, maar het blauwe lintje was een kwaliteitsaanduiding. Daar dacht ik opeens aan, toen ik er een moment bij stilstond dat je vroeger voor je uitzet stapeltjes linnengoed van 12 stuks kocht (12 onderlakens, 12 bovenlakens, etc.) en dat om zo'n stapeltje een lintje zat.quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:50 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoevaak heb ik al blue band finesse gehoord
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.quote:Op donderdag 16 februari 2017 22:09 schreef Iemand91 het volgende: [..]
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.
En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.
[..]
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot?
Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui"
Maar goed; dan kun je of:
[..]
(Blue Band Finesse)
gebruiken of:
[..]
(Bovenstaand Aldi slagroom)
En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:
Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Dat er met prefab gewerkt wordt is vooral omdat je dan met minder en lager opgeleid personeel kan werken.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 00:08 schreef Teslynd het volgende:
[..]
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
Het was dit programma:quote:Op vrijdag 17 februari 2017 00:50 schreef heiden6 het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..quote:Op vrijdag 10 februari 2017 02:47 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.
dat is met alle kruiden en specerijen zoquote:Op vrijdag 17 februari 2017 09:39 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
Dat is opzich ook niet relevant. In bepaalde processen wordt zoutzuur en kaliloog gebruikt. Klinkt eng, maar feitelijk voeg je wat kaliumzout toe.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
Zeker welquote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? Ik haal eigenlijk altijd verse.
In het geval van (nep)room is die finesse van Blue Band duurder dan gewone slagroom.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..quote:Op vrijdag 17 februari 2017 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopenquote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:32 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..
Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks?
En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn
Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1.quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tony%27s_Chocolonelyquote:Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
Damn.. Weer wat geleerd! Thanksquote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen
hier gewoon gratis. misschien afhankelijk van 't abonnement danquote:Op vrijdag 17 februari 2017 14:06 schreef Woods het volgende:
[..]
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1.
[..]
Klopt, wanneer je vetcontent hoog is, zoals bij room, is het bijna onmogelijk dat je saus gaat schiften Alleen bij sauzen met lage vetcontent icm hoge temperatuur en/of lage pH krijg je heel eenvoudig schifting.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje onzin wat daar staat, ik kook regelmatig room in voor sauzen.
UHT room is ook niet geschift bij het UHT proces.
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?quote:Op vrijdag 17 februari 2017 23:31 schreef Teslynd het volgende:
Als je zelf de melk afroomt, hoe hoog is het vetpercentage dan?
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodigquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
O bedankt, dat is zinnige informatie.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodig
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
O bedankt, dat is zinnige informatie.
Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.
Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
O bedankt, dat is zinnige informatie.
Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.
Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:16 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.
In Australië hebben ze ook heel veel Jerseys, het zijn erg robuuste koeien. Maar geven maar de helft aan liters.
Je moet niet alles geloven wat je op internet leest.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:15 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.
Ja, heb ik een paar vakanties gedronken.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De lekkerste melk is trouwens rauwe melk, hoe minder bewerkt, hoe beter de melk smaakt.
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboterquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.
Bij homogeniseren verander je de samenstelling van de melk niet, maar de structuur. Melk is een emulsie, als je de vetbolletjes mechanisch kleiner maak blijft deze langer in stand (langer dan de houdbaarheid)quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:23 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.
Ik heb nog de eerste boerenlandmelk gezien. Die was ongehomogeniseerde volle melk. Iedereen kan weten wat dat is, maar toch kwamen er klachten van bovenop drijvende room. En dus werd het gehomogeniseerd.
Kloptquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboter
De vetzuren in vers voorjaarsgras zorgen voor beter smeerbare boter. Kuil en maïs bevatten blijkbaar andere vetzuren.
Boter is duur geworden overigens. Het goedkoopste merk zag ik vanavond bij de Jumbo liggen voor ¤1,33
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaasquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Onder andere jaquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest.
Met uien zie je dat ook "mooi" dat is een vrij gewas. Aantal jaren was men blij als ze de uien op kwamen halen en ze dus geen kosten voor afvoer hoefden te maken.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt
En ja, boter en melk zijn duurder geworden, varkenscyclus. Nadat de quota werden opgeheven schoot de productie omhoog, prijzen daalden, productie daalde weer en de vraag naar melk stijgt dus stijgt de prijs sterk
Is een mooi bedrijf ja, ben er wel eens geweest. Ben geen liefhebber van kaas, maar het schijnt erg lekkere kaas te zijn inderdaad.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 14:30 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaas
http://www.remeker.nl
Jammer, toch bedankt!quote:Op vrijdag 17 februari 2017 09:14 schreef Karina het volgende:
[..]
Het was dit programma:
http://www.rtlz.nl/tv/aan(...)in-de-keuken-bij-kfc
Filmpje werkt alleen niet meer...
Wat was de conclusie?quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
Ik denk dat ze maar 1 ding kunnen concluderen, dat spul is fucking lekker gek.quote:
Het was een documentaire over het chocolade merk.quote:
Bracht wel wat nuances aan, inderdaad.quote:Op donderdag 23 februari 2017 20:59 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Mag deze wetenschapper wel.
Dat ze (tony chocolony) goed bezig zijn. Afrikanen ons én elkaar bedonderen waar je bij staat dus dat slaafvrije chocolade verrekte duur en lastig is (maar bij hun nog best aardig lukt) en dat je allerminst vertrouwen hoeft te hebben in fair-trade en Max Havelaar keurmerken (omdat Afrikanen jou en elkaar... etc.).quote:
Benieuwd!quote:Op donderdag 2 maart 2017 17:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Er is een groot prijsverschil tussen verschillende pakken halfvolle melk in de supermarkt. Zit er dan verschillende melk in de pakken, of is er iets anders aan de hand?
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig...quote:Op donderdag 2 maart 2017 17:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Er is een groot prijsverschil tussen verschillende pakken halfvolle melk in de supermarkt. Zit er dan verschillende melk in de pakken, of is er iets anders aan de hand?
Allochtone melk? Laat Geert het maar niet horen.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:06 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig...
zekerquote:
Er zit een verschil in de aankoopprijs maar niet zoveel als wij vragen.quote:Op donderdag 2 maart 2017 20:48 schreef rubbereend het volgende:
wow, ongekende openheid van de Jumbo
Dat is dus niet zo.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Goedkope halfvolle melk komt meestal uit belgie.
In die van de Lidl zit heel veel uierpus las ik laatstquote:Op donderdag 2 maart 2017 20:57 schreef StephanL het volgende:
Zo zie je dus dat je bedondert wordt. Daarom koop ik ook bijna altijd huismerk, dan wel bij de LIDL
Lekkerquote:Op donderdag 2 maart 2017 20:57 schreef Joezi het volgende:
[..]
In die van de Lidl zit heel veel uierpus las ik laatst
Ja, schandalig hoe weinig de boer krijgt.quote:Op donderdag 2 maart 2017 20:59 schreef Joezi het volgende:
Belangrijker is eigenlijk wat de boer er voor krijgt zonder subsidies enzo
maar de boeren zijn in principe ook de coöperatie dus de inkomsten door duurdere merken zou in principe terug kunnen vloeien toch?quote:Op donderdag 2 maart 2017 21:08 schreef svann het volgende:
[..]
Ja, schandalig hoe weinig de boer krijgt.
Nee dus.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:06 schreef derLudolf het volgende:
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig...
Nee dus.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Goedkope halfvolle melk komt meestal uit belgie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |