abonnement Unibet Coolblue
pi_168949965
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 20:46 schreef rubbereend het volgende:
Netjes dat ze bij Unilever mogen kijken
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.

En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 20:58 schreef Zith het volgende:
Die Bourgondiër kon de nep room er niet uit proeven _O-
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot? :P

Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui" _O-
Maar goed; dan kun je of:
quote:
Water, magere MELK 20%, plantaardige oliën (palm, koolzaad) 7%, gemodificeerd aardappelzetmeel, KARNEMELKPOEDER, LACTOSE, verdikkingsmiddel (E407, E415, E461), emulgator E435, suiker, aroma (bevat MELK), kleurstof (bèta-caroteen).
(Blue Band Finesse)
gebruiken of:
quote:
room (melk), stabilisator (carrageen)
(Bovenstaand Aldi slagroom)

En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door Iemand91 op 16-02-2017 22:24:03 ]
  donderdag 16 februari 2017 @ 23:07:58 #202
304381 Loll
recommender bij BIC=goedkoop
pi_168952094
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
BAM dit is 3KB
  donderdag 16 februari 2017 @ 23:19:30 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168952499
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 23:07 schreef Loll het volgende:
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
In buitenlandse vestigingen van ze.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 16 februari 2017 @ 23:35:19 #204
304381 Loll
recommender bij BIC=goedkoop
pi_168952916
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 23:19 schreef golfer het volgende:

[..]

In buitenlandse vestigingen van ze.
Ze zijn ook wel is in Rotterdam geweest enne zoveel wordt hier ook niet meer geproduceerd 😂
BAM dit is 3KB
pi_168953536
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 20:50 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoevaak heb ik al blue band finesse gehoord
Kortgeleden dacht ik aan Blue Band. Wij kennen het als een margarine merk, maar het blauwe lintje was een kwaliteitsaanduiding. Daar dacht ik opeens aan, toen ik er een moment bij stilstond dat je vroeger voor je uitzet stapeltjes linnengoed van 12 stuks kocht (12 onderlakens, 12 bovenlakens, etc.) en dat om zo'n stapeltje een lintje zat.
pi_168953576
Sowieso als je al kiest voor een Blueband product :')
pi_168953583
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 22:09 schreef Iemand91 het volgende: [..]

Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.

En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.

[..]

Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot? :P

Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui" _O-
Maar goed; dan kun je of:

[..]

(Blue Band Finesse)
gebruiken of:

[..]

(Bovenstaand Aldi slagroom)

En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
pi_168953987
quote:
99s.gif Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:

Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?

Toch wel verrassend dat beiden het verschil niet echt konden proeven, zelfs de kok niet.

Keurig van Unilever dat ze mochten komen filmen en dat men helemaal open kaart speelt. Zo hoort het. ^O^

Het had wel leuk geweest als ze in de uitzending ook in waren gegaan op de voedingswaarde en andere gezondheidsaspecten van dierlijk vet vs. plantaardig vet.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_168954234
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 08:43:42 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168955189
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Dat er met prefab gewerkt wordt is vooral omdat je dan met minder en lager opgeleid personeel kan werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 08:45:32 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168955207
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 00:08 schreef Teslynd het volgende:

[..]

De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 17 februari 2017 @ 09:14:04 #212
9859 crew  Karina
Woman
pi_168955518
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 00:50 schreef heiden6 het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?
Het was dit programma:
http://www.rtlz.nl/tv/aan(...)in-de-keuken-bij-kfc

Filmpje werkt alleen niet meer...
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_168955896
quote:
11s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 02:47 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:10:16 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957246
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 09:39 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
dat is met alle kruiden en specerijen zo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:29:13 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957554
Om terug te komen op de Kobe Beef uitzending
http://www.forbes.com/sit(...)beef-2/#1f3d63869763
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 17 februari 2017 @ 11:29:31 #216
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168957560
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
Dat is opzich ook niet relevant. In bepaalde processen wordt zoutzuur en kaliloog gebruikt. Klinkt eng, maar feitelijk voeg je wat kaliumzout toe.

Had je m'n vraag nog gezien over houdbare slagroom in dit topic? :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:31:46 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957593
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 16:56 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? :) Ik haal eigenlijk altijd verse.
Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:36:23 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957678
Heb trouwens nooit gesnapt waarom mensen al die meuk als koksroom, topping, becel finesse etc etc willen kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:41:19 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957773
Slagroom hier in Duitsland is trouwens vaak voorzien van een mij te laag vetpercentage, 30% is gewoon te weinig. In NL is het meestal 35% en het liefst heb ik 40%
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 12:08:02 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168958266
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:

het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
In het geval van (nep)room is die finesse van Blue Band duurder dan gewone slagroom.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 17 februari 2017 @ 12:24:10 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168958504
Geweldig toch, de mensen willen bedrogen worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_168958901
clotted cream mis ik dan wel weer in de supermarkt (ah en vomar bij mij in de buurt)
pi_168959709
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..

Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks? :@

En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn :P

Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:39:24 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168959855
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:32 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..

Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks? :@

En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn :P

Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:44:08 #225
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168959945
Extra info van de KvW over schiften:
http://keuringsdienstvanw(...)-romig-en-ongeschift
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:48:43 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168960035
Beetje onzin wat daar staat, ik kook regelmatig room in voor sauzen.
UHT room is ook niet geschift bij het UHT proces.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 14:06:58 #227
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_168960387
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade. _O_
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald :'( Terugkijken via KPN is ¤1.

quote:
Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tony%27s_Chocolonely

Inmiddels heeft het team het van de hand gedaan.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_168962093
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen
Damn.. Weer wat geleerd! Thanks :D
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_168962975
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:06 schreef Woods het volgende:

[..]

Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald :'( Terugkijken via KPN is ¤1.

[..]

hier gewoon gratis. misschien afhankelijk van 't abonnement dan
:]
  vrijdag 17 februari 2017 @ 16:43:35 #230
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_168963800
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje onzin wat daar staat, ik kook regelmatig room in voor sauzen.
UHT room is ook niet geschift bij het UHT proces.
Klopt, wanneer je vetcontent hoog is, zoals bij room, is het bijna onmogelijk dat je saus gaat schiften :) Alleen bij sauzen met lage vetcontent icm hoge temperatuur en/of lage pH krijg je heel eenvoudig schifting.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_168974638
Als je zelf de melk afroomt, hoe hoog is het vetpercentage dan?
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:03:52 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975306
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:31 schreef Teslynd het volgende:
Als je zelf de melk afroomt, hoe hoog is het vetpercentage dan?
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 00:09:33 #233
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168975405
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodig :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_168975494
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
O bedankt, dat is zinnige informatie.

Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.

Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:14:35 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975514
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:09 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodig :+
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 00:15:19 #236
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168975524
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:

[..]

O bedankt, dat is zinnige informatie.

Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.

Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:16:29 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975547
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:

[..]

O bedankt, dat is zinnige informatie.

Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.

Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:17:20 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975565
De lekkerste melk is trouwens rauwe melk, hoe minder bewerkt, hoe beter de melk smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 00:17:49 #239
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168975574
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.

In Australië hebben ze ook heel veel Jerseys, het zijn erg robuuste koeien. Maar geven maar de helft aan liters.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_168975607
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:16 schreef Pietverdriet het volgende: [..]

Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:20:38 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975634
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.

In Australië hebben ze ook heel veel Jerseys, het zijn erg robuuste koeien. Maar geven maar de helft aan liters.
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:21:20 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975651
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Je moet niet alles geloven wat je op internet leest.
Lactose intolerantie is genetisch

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 00:21:56 #243
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168975657
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_168975707
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:15 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.

Ik heb nog de eerste boerenlandmelk gezien. Die was ongehomogeniseerde volle melk. Iedereen kan weten wat dat is, maar toch kwamen er klachten van bovenop drijvende room. En dus werd het gehomogeniseerd.
pi_168975717
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De lekkerste melk is trouwens rauwe melk, hoe minder bewerkt, hoe beter de melk smaakt.
Ja, heb ik een paar vakanties gedronken.
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 00:24:35 #246
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168975718
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboter :Y

De vetzuren in vers voorjaarsgras zorgen voor beter smeerbare boter. Kuil en maïs bevatten blijkbaar andere vetzuren.

Boter is duur geworden overigens. Het goedkoopste merk zag ik vanavond bij de Jumbo liggen voor ¤1,33 :o
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:25:45 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975751
De antigluten beweging is zwaar aan het leunen op pseudowetenschap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:28:18 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975811
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:23 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.

Ik heb nog de eerste boerenlandmelk gezien. Die was ongehomogeniseerde volle melk. Iedereen kan weten wat dat is, maar toch kwamen er klachten van bovenop drijvende room. En dus werd het gehomogeniseerd.
Bij homogeniseren verander je de samenstelling van de melk niet, maar de structuur. Melk is een emulsie, als je de vetbolletjes mechanisch kleiner maak blijft deze langer in stand (langer dan de houdbaarheid)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:31:47 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168975894
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboter :Y

De vetzuren in vers voorjaarsgras zorgen voor beter smeerbare boter. Kuil en maïs bevatten blijkbaar andere vetzuren.

Boter is duur geworden overigens. Het goedkoopste merk zag ik vanavond bij de Jumbo liggen voor ¤1,33 :o
Klopt
En ja, boter en melk zijn duurder geworden, varkenscyclus. Nadat de quota werden opgeheven schoot de productie omhoog, prijzen daalden, productie daalde weer en de vraag naar melk stijgt dus stijgt de prijs sterk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_168982043
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaas O+
http://www.remeker.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')