Interessantquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:34 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt. Saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn?
Een echt FOK!onderwerpquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:34 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt. Saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn?
Daar komen we vanavond achter!quote:Op donderdag 9 februari 2017 13:12 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Saffraan is altijd al duur geweest.
quote:Op donderdag 9 februari 2017 13:12 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Saffraan is altijd al duur geweest.
nee, wordt duur verkochtquote:Op donderdag 9 februari 2017 13:12 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Saffraan is altijd al duur geweest.
uit een uier van een koe drinkenquote:Op donderdag 9 februari 2017 20:41 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wie zal dat nou voor eerst bedacht hebben? Stampertjes van krokus door het eten
quote:Op donderdag 9 februari 2017 20:13 schreef JayHovah het volgende:
Bij dit soort afleveringen hoop ik altijd dat ze erachter komen dat saffraan gewoon geverfd schaamhaar van een bejaarde Indiër is ofzo...
Goudgeldquote:Op donderdag 9 februari 2017 21:15 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[ afbeelding ]
Deze had ik niet verwacht
http://keuringsdienstvanw(...)822-de-saffraan-testquote:Op donderdag 9 februari 2017 22:54 schreef golfer het volgende:
Maar ik kan de volledige uitslag van die test met saffraan nog steeds niet vinden. Ben wel benieuwd of die AH saffraan die ik geregeld koop wel de echte is?
Dus wees gerust.quote:Acht samples saffraan leverde De Keuringsdienst in bij de onderzoekers in Wageningen.
De saffraan van Verstegen, Albert Heijn en Krokos Bio kwam foutloos uit de test, evenals de Iraanse saffraan van Kian Toos.
Vier andere producten bleken minder zuiver op de graat. Deze rode flubbertjes bezitten in geen enkel opzicht de culinaire waarde die echte saffraan biedt. Opvallend, want twee van deze vier behoorden zelfs tot de duurste saffraan in de test.
Ruik en proef je dat niet dan?quote:Op donderdag 9 februari 2017 22:54 schreef golfer het volgende:
Maar ik kan de volledige uitslag van die test met saffraan nog steeds niet vinden. Ben wel benieuwd of die AH saffraan die ik geregeld koop wel de echte is?
Nee. Ik proef nooit pure saffraan. Ik verwerk het soms in gerechten.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:16 schreef djkoelkast het volgende:
De tot 2021 houdbare saffraan was dus evengoed nog goed?
Dat is saffraan volgens de Europese standaarden. Ik vraag mij eigenlijk wel af wat die zijn. Moet dat 100 % pure saffraan zijn of mag daar een deel andere rommel doorheen zitten en toch nog de benaming saffraan dragen ?quote:Op donderdag 9 februari 2017 22:56 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
http://keuringsdienstvanw(...)822-de-saffraan-test
[..]
Dus wees gerust.
Koksroom, heerlijke marketing onzin.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:09 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken, als je een wat romiger smaak wilt. Vroeger deden we dat met dezelfde room maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden.
quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom, heerlijke marketing onzin.
Precies, kost geen drol en is lang houdbaar, ideaal om mee te koken en in huis te hebbenquote:
Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus?quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies, kost geen drol en is lang houdbaar, ideaal om mee te koken en in huis te hebben
Beetje off topicquote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
Waarom heb ik dit gemistquote:Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:
[..]
Beetje off topicMaar op RTL-Z hebben ze wel vaker dat soort documentaires. Paar weken terug eentje gekeken over KFC achter de schermen.
Ik zapte er toevallig langs, kijk nu regelmatig of er wat is op die zender, best goede/leuke programma's.quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:44 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Waarom heb ik dit gemist![]()
Ik eet me scheel aan kip en chocolade van dit merk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |