abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_166395813
registreer om deze reclame te verbergen
keuringsdienst-van-waarde.jpg

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.
2bd04ef1-d481-4897-aac8-c191afa5d50d.jpg
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
Poef.....gone! ©golfer
pi_166395827
Vanavond:
Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, de ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil? De Keuringsdienst vraagt naar vlees dat in elk land weer anders heet. Ja, het komt uit een varken, daar is iedereen het over eens. Maar waar uit het varken precies? De Keuringsdienst wast het varkentje en gaat op zoek naar het verhaal achter de plakjes spek.
Poef.....gone! ©golfer
pi_166395983
Hebben ze intussen niet al een aflevering of 4 over spek gedaan? :')
pi_166397874
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
99s.gif Op donderdag 3 november 2016 19:06 schreef CrashO het volgende:
Hebben ze intussen niet al een aflevering of 4 over spek gedaan? :')
Nee.

Kijk maar:
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/themas/vlees
Poef.....gone! ©golfer
pi_166398266
quote:
Oh, pas eentje volledig over spek. Dit is dus pas de eerste keer dat ze dit onderwerp dubbel doen. Valt nog mee voor KvW standaarden :')
pi_166401264
Spek wordt dus als bacon verkocht tegen 10 euro meer per kilo.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 november 2016 @ 21:46:52 #7
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_166401346
registreer om deze reclame te verbergen
maar als ik kijk naar bacon in engeland heeft dat minder vet dan onze ontbijtspek en meer vlees. Toch maar ns kijken.
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_166419419
Die Bourgondier heeft een goeie speknek.
Hoogstaande flauwekul, voor de intelligente onbenul.
pi_166422850
Bij bacon moet ik denken aan Epic meal time. Conclusie: Nederland kent bacon alleen van YouTube :P
tumblr_mrj2nf7Wqw1rog54no1_250.jpg
pi_166424253
Leuke aflevering.
Deed die persoon van de "industriële" slagerij ook niet mee in de aflevering over vlees van de toekomst?
Built for Speed
pi_166430737
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 21:46 schreef Frag_adder het volgende:
maar als ik kijk naar bacon in engeland heeft dat minder vet dan onze ontbijtspek en meer vlees. Toch maar ns kijken.
Ik vond het niet sterk. Je hebt immers bacon en streaky bacon, streaky slaat op de streepjes vet van het buikspek. Klassieke Britse bacon is van de lende met een flinke streep buikvet eraan, dat is dus niet streaky. Het is beide bacon, als mensen meer willen betalen vanwege een naampje moeten ze dat vooral doen, dat doen ze bij zoveel producten. Daarnaast is er grote kans dat de streaky bacon gerookt is, en het ontbijtspek gepekeld, dus dan heb je wel degelijk een beter product.

Je kunt niet gewoon 'streaky' negeren als je wil insinueren dat de consument bedonderd wordt.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_166561579
Vanavond weer een herhaling.
Over de gekleurde tonijn.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 november 2016 @ 16:13:09 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166562549
De kwaliteit van het ontbijt/buikspek vind ik in NL en hier in D om te janken. Men doet er vaak suiker in (wat verbrand als je het uitbakt) en het wil niet mooi krokant worden. Zie regelmatig water als ingredient staan op de verpakking. WTF.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 10 november 2016 @ 16:27:15 #14
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166562881
Als ik zelf buikspek zout en rook dan doe ik er ook een beetje suiker bij. Peper, zout, suiker en soms wat kruiden. Wel maar een heel klein beetje en het overgrote deel wordt er weer afgewassen naderhand. Een klein beetje trekt in en geeft net een beetje meer smaak.
Geen kristalsuiker trouwens, oerzoet (of in Duitsland: vollrohrzucker)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 10 november 2016 @ 16:50:20 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166563326
Het beste spek had ik in Kroatië, prachtig doorregen en gedroogd, heerlijk bros krokant na het uitbakken zonder te verbranden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166563716
quote:
3s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:20 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer een herhaling.
Over de gekleurde tonijn.
waarom elke keer ineens die herhalingen?
Hoogstaande flauwekul, voor de intelligente onbenul.
  Moderator donderdag 10 november 2016 @ 17:52:40 #17
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166564480
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 17:11 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

waarom elke keer ineens die herhalingen?
Omdat het seizoen gewoon af is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 10 november 2016 @ 21:17:51 #18
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166569877
quote:
3s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:20 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer een herhaling.
Over de gekleurde tonijn.
Ik vond deze aflevering maar erg kort, of ligt dat aan mij. Normaal gaan ze toch naar veel meer dingen op zoek?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 10 november 2016 @ 21:23:56 #19
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166570102
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
De kwaliteit van het ontbijt/buikspek vind ik in NL en hier in D om te janken. Men doet er vaak suiker in (wat verbrand als je het uitbakt) en het wil niet mooi krokant worden. Zie regelmatig water als ingredient staan op de verpakking. WTF.
Ik vind rookspek van slager hier al een stuk beter.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_167913379
Volgende week weer nieuw seizoen.
  donderdag 5 januari 2017 @ 22:41:34 #21
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_167913888
Dit blijft mijn favoriete aflevering:

http://keuringsdienstvanw(...)/30-97146-13-09-2005

Die lekker seniele man die een beetje verontwaardigd is dat de Italianen onze Honig pasta naar karton vinden smaken, zo'n typische Italiaanse mafioso restaurant eigenaar die stereotiep arrogant doet over z'n pasta, een heerlijk slaperig ogende PR babe bij de DeCecco fabriek en tot slot een feestmaal voor de lieve varkentjes.
"We aren't people, we are text."
- Japanman Sakyusan -
  woensdag 11 januari 2017 @ 15:20:30 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168053391
Morgenavond weer:

Tijdens de feestdagen heeft de Keuringdienst Van Waarde zich tegoed gedaan aan Glühwein en er viel iets op: de Glühwein is de goedkoopste wijn uit het schap. Maar wat voor wijn is dat dan? Omdat wijnkenners het niet weten, reist de Keuringsdienst af naar de Heimat van de Glühwein: Duitsland. Maar ook daar blijkt de wijn uit onze flessen niet geworteld te zijn.
Poef.....gone! ©golfer
pi_168053440
Conclusie kan ik al raden, het is de aller aller aller goedkoopste rode bocht wijn die te krijgen is met toegevoegde suiker en kruiden.

Gaat weer spannoond worden dit seizoen :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-01-2017 15:23:36 ]
  woensdag 11 januari 2017 @ 18:01:44 #24
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_168056672
quote:
99s.gif Op woensdag 11 januari 2017 15:23 schreef CrashO het volgende:
Conclusie kan ik al raden, het is de aller aller aller goedkoopste rode bocht wijn die te krijgen is met toegevoegde suiker en kruiden.

Gaat weer spannoond worden dit seizoen :')
Zal toch niet?
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  donderdag 12 januari 2017 @ 20:05:13 #25
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_168085415
Niet te zuipen gluhwein.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')