Gereserveerd voor lunch in aprilquote:Op woensdag 10 februari 2016 18:19 schreef habitue het volgende:
Wilde bij nieuwe restaurant in Utrecht gaan eten in de watertoren met prachtig uitzicht over Utrecht.
http://wtcafekitchen.nl/
Eerste datum beschikbaar in het weekend was in juni.Hoezo geen uiteten cultuur.
Klinkt goed! Ben benieuwd.quote:Op zondag 14 februari 2016 08:22 schreef Clubsoda het volgende:
Tijd voor een wat uitgebreider antwoord: ik vond het dus wel echt de moeite waard. De ambiance is gewoon heel mooi, qua inrichting maar vooral ook het uitzicht natuurlijk. Je gaat met de lift naar de 10e verdieping en het is leuk om te zien dat iedereen die binnenkomt echt even in awe is van wat er allemaal te zien is. En tijdens het eten zijn er ook steeds mensen die buiten even een rondje lopen. Het eten was lekker, ik weet niet meer precies wat ik had maar het was een vegetarisch hoofdgerecht dat erg smakelijk was. Niet 13 in een dozijn vega, dat kan ik wel waarderen. Ik was er met collega's en dat is zo goed bevallen dat we er bij het volgende afscheid weer gaan eten (en dan ben ik er niet)
Als je van die troep houdt, moet je de Osseria eens bezoeken.quote:Op vrijdag 12 februari 2016 22:32 schreef Sjeen het volgende:
La Soupe Populaire van Tim Raue in Berlijn, heerlijk eten en heel aparte ervaring
Het ligt in een oude fabriekshal waar ook een bar ligt en wisselende tentoonstellingen gehouden worden. Ze serveren typisch Duitse gerechten met een twist.
We aten 'Senfei', een zachtgekookt eitje op mousseline en bietjes met een mosterdsaus. Dochterlief had geen voorgerecht, maar at mee met ons.
Als hoofdgerecht at ik gestoomde kabeljauw op aardappelblokjes in een saus met Spreewälder augurken en een mousse van waterkers. Vriend had goulash met aardappelrösti, dochterlief at Köningsberger Klöpse, kalfsgehaktballetjes in mosterdsaus met mousseline en bietjes.
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 20:14 schreef Molo het volgende:
Geen echte recensie geloof ik. Ik heb er een paar keer gegeten en vind de burgers er erggg Lemmer, patat en koolsla ook. De cola van Fritzl ofzoiets moet je ver van weg blijven. En je moet tegen hipsters om je heen kunnen als je er gaat eten
Zijn er geen foto's?quote:Op zondag 21 februari 2016 01:14 schreef golfer het volgende:
Sansan met een groep Fok!ers. Geen idee wat er allemaal voor lekkers en authentiek Sichuan-keuken voorbij kwam (ca. 20 gerechten), maar het was heerlijk en is een absolute aanrader voor iedereen.
Prijs/kwaliteit: 9!
De enige die ik een paar foto's heb zien maken was AnneX.quote:
Ik geniet me altijd suf van deze directheid. Rotterdamse eerlijkheid.quote:Op zondag 21 februari 2016 07:39 schreef RobinOok het volgende:
En Sirdailot, waarom moet je Nederlandse restaurants dissen om een Braziliaanse vreetschuur op te hemelen? Het klinkt nog steeds als een vreetschuur.
Ik de rabaraberquote:Op zondag 21 februari 2016 23:31 schreef MCH het volgende:
Mein Fraulein drinkt altijd de meloen variant.
Bij zo'n hipstertent wil je toch niet eens komen?quote:Op zaterdag 20 februari 2016 20:08 schreef agter het volgende:
Zijn er recensies van de Burgertrut op fok?
Wat moet je uitleggen bij roti dan?quote:Op zondag 21 februari 2016 23:35 schreef MCH het volgende:
Ik ging zaterdag Roti bestellen in Rotterdam. Toen vroeg het donkere meisje achter de kassa of ze alles een beetje moest uitleggen.
Ik bedoelde meer dat ik in zo'n Surinaams eethuis was en dat ik wrs met een beetje grote ogen keek naar het menu.quote:Op zondag 21 februari 2016 23:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat moet je uitleggen bij roti dan?
Burgertrut is geen hipstertent en heeft gewoon lekkere burgers. Ter Marsch & Co, dat is wel een overhyped hipstertent.quote:Op zondag 21 februari 2016 23:34 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Bij zo'n hipstertent wil je toch niet eens komen?
Ik vind de burgers bij Ter March erg lekker, ook de ambiance vind ik erg fijnquote:Op maandag 22 februari 2016 00:24 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Burgertrut is geen hipstertent en heeft gewoon lekkere burgers. Ter Marsch & Co, dat is wel een overhyped hipstertent.
Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdamquote:
Wat heb je er gegeten?quote:Op maandag 22 februari 2016 15:32 schreef vinc81 het volgende:
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/
De Dis was altijd mijn favoriete restaurant. Helemaal als de wildkaart er is.quote:Op maandag 22 februari 2016 15:32 schreef vinc81 het volgende:
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/
Waar ik binnenkort weer eens heen wil isn Spijshuys de Dis in Delft. Is een chef die een tijd in de US gewerkt heeft, en aldaar voornamelijk met (oud)Hollandse ingredienten kookte. Is nu al aantal jaar terug maar houdt er nog van om terug te grijpen naar oude Nederlandse gerechten. Veel verschillende gerechten, en laat je niet afschrikken door het pannekoekenhuis interieur. Erg lekker eten!
http://www.spijshuisdedis.com/en/
Neem ik die de volgende keer.quote:Op maandag 22 februari 2016 16:20 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Die is inderdaad oké. De Chili is ook lekker
Net of daar iets mis mee isquote:Op maandag 22 februari 2016 14:22 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
De eerste keer dat ik er was heb ik er gelunched, ik had de Risotto met Fontina kaas (Aosta), hazelnoot en peer. Echt heerlijk, ik zou daar naar vragen als ik er heen ga!quote:
Iwanius bezoekt de Burgerij Rotterdam.quote:Op maandag 22 februari 2016 14:22 schreef Xlarge het volgende:
Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
Dank je Iwanus , ik lees altijd met plezier jouw recencies, reageren doe ik niet erg veel, lurken des te meer.quote:Op woensdag 24 februari 2016 20:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Iwanius bezoekt de Burgerij Rotterdam.
En als je de beginpagina van mijn topic-reeks bekijkt en wel in de spoilertag en die open klikt,dan kun je zien welke hamburgerjoints ik al bezocht heb.
Dit geeft toch wel aan hoe we het vonden:quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:03 schreef Molo het volgende:
Ik lees niks terug over hoe jullie de gerechten vonden, dat is jammer in een recensie
quote:Conclusie:
Restaurant Hansato is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit en de versheid van alle ingrediënten maakt het zeer de moeite waard en het is heel wat anders dan alle all-you-can-eat Japanse zaken of de bekende tappanyaki-tenten die er tegenwoordig zijn. Dit is Washoku-stijl koken op z'n best!
9/10
Ja overall dat de producten ok/gied zijn van kwaliteit en versheid, maar toch verder niks over smaak, bereiding of wat dan ook?quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit geeft toch wel aan hoe we het vonden:
[..]
Ja, dat vind ik ook leuk.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 18:10 schreef minilot het volgende:
Uitgebreidere meningen/omschrijvingenvan gerecthen vind ik ook altijd leuk om te lezen.
(Uiteraard verder geen verplichting hoor)
Ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 16:58 schreef golfer het volgende:
Wanneer: vrijdag, 4 maart 2016
Waar: Restaurant Hanasato in Groningen.
Impressie:
Vanwege ons bezoek aan de Bowie-tentoonstelling in Groningen meteen maar een overnachting erbij geboekt. Op zoek naar een goed restaurant kwamen we in allerlei gidsen de aanbeveling tegen om te gaan eten bij het Japanse restaurant Hanasato. Een in traditioneel Washoku-stijl kokend restaurant.
Een klein, intiem restaurant met plaats voor 26 gasten.
[ afbeelding ]
In het halletje bij binnenkomst staan allerlei grote flessen met saké:
[ afbeelding ]
De tafels zijn allemaal voorzien van een zwarte inductieplaat, die later ook gebruikt werd:
[ afbeelding ]
We hadden bij de reservering al doorgegeven dat we voor het 6-gangen wintermenu wilden kiezen en namen bij het eten een fles Nieuw Zeelandse souvignon Blanc, Wild Rock en bruisend water.
Als snel verscheen een eerste kleine amuse, een sakizuke. Het was een klein blokje biologische tofoe met daarop kleine paddenstoeltjes en een lenteuitje:
[ afbeelding ]
Dit werd gevolgd door een mandje met Edamame, groene sojaboontjes gekookt met Arajiozeezout. Je haalt de boontjes uit de schil om ze te eten:
[ afbeelding ]
Daarna volgde de Hassun, 5 kleine amusegerechtjes die fraai opgemaakt op tafel kwamen:
[ afbeelding ]
Nadat de deksels verwijderd waren kon je zien wat het allemaal inhield.
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: tartaar van zalm met wasabi, Jacobsschelpen met Daikon rettich, een in kombu-shoyu gemarineerde eidooier met truffel, zee-egel op smaak gebracht met saké en zeezout en tenslotte geroosterde eendenborst met yuzu en groene peper.
Daarna volgde een assortiment van Sashimi:
[ afbeelding ]
Venusschelp, st. jacobsschelp, zalm en zeebaars.
Als 3e gerecht kregen we Osumashi, een Japanse heldere soep met daarin wat een bloem van deegwaar en een shitakepaddenstoel en wat lente-ui.
[ afbeelding ]
Het volgende gerecht was Saikyo-yaki, oftewel vis van het seizoen. Het werd gegrilde in saikyo-miso gemarineerde Hamshi (een geelvin-makreel) met een zeer eetbare gekookte groene peper:
[ afbeelding ]
Daarna volgde het eigenlijke hoofdgerecht: een originele shabu shabu van Wagyubeef.
Shabu shabu is het in kokende heldere bouillon heel kort dopen van groentes en vlees en die vervolgens door een sausje van soja met lente-ui en rettich of een sausje van sesam halen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wakyu:
[ afbeelding ]
Tenslotte het dessert, de Himuro. Granité van crémant en vers fruit in gelei van kersenlikeur:
[ afbeelding ]
Bij het dessert dronken we een speciaal daarvoor geschikte koude saké:
[ afbeelding ]
Conclusie:
Restaurant Hansato is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit en de versheid van alle ingrediënten maakt het zeer de moeite waard en het is heel wat anders dan alle all-you-can-eat Japanse zaken of de bekende tappanyaki-tenten die er tegenwoordig zijn. Dit is Washoku-stijl koken op z'n best!
9/10
Nou ik kan je vertellen, dit was niet heel veel qua volumequote:Op zaterdag 5 maart 2016 18:52 schreef z80 het volgende:
Ziet er lekker uit.![]()
En ze hebben de hoeveelheden aangepast aan de Europese norm. In Japan moet je het doen met een stuk minder.
Francoise heeft ook voor de lunch in de middag bij FG/Labs 3 gerechten voor ¤ 65,- ex drank.quote:Op donderdag 25 februari 2016 10:20 schreef Xlarge het volgende:
Dank je Iwanus , ik lees altijd met plezier jouw recencies, reageren doe ik niet erg veel, lurken des te meer.
Net als jou ben ik een groot fan van Francois, mijn budget staat het echter niet toe daar vaak te eten
Oh ik was best tevreden over Roffa hoor alleen niet over die overheerlijke buikspek i.c.m. die Chinese buns en die eigen gemaakte hoisin saus die alles verknalde. Ik hoor het wel hoe het was en of je dat nam waar ik wel enthousiast over was. En als je er toch bent en een roker bent en van goede whisky's e.d. houdt:quote:Morgen ga ik Roffa in Rottederdam eens proberen, jouw recensie was niet echt lovend, maar sinds deze week hebben ze een offset smoker staan, dus ik wil de pulled pork wel eens proberen.
Zelf rook ik al jaren mijn vlees in mijn achtertuin, ik wil wel eens een andere proberen
At er toen de zaak pas geopend was,weer wat jaartjes geleden. Ging wel.quote:Op woensdag 9 maart 2016 19:17 schreef Spanky78 het volgende:
Ik was dus in Rotterdam. Was even geleden en ik vond de stad erg opgeknapt.
Dus na alle gedoe met werk enz. Een restaurantje gezocht. Uiteindelijk binnengestapt bij Little v. Vietnamees. Nu is Rotterdam nogal hipsterig.. Maar dit was over de top.
Leren schorten voor bedienend personeel, drankjes uit jampotten... En dat voor een vietnamees.
Ik heb Banh xeo gegeten. Erg lekker maar ook geen lastig gerecht. Ik heb er wel van genoten. Simpel en heel smakelijk.
8/10 vanwege het lekkere eten. Bediening kon beter.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik koos de Barrels burger met een single patty met Rustic French Fries en appelsap.
Impressie?
Vrijdag is bij ons op kantoor vaker Filthy Friday. Oftewel naar de hamburgerzaak om de hoek om te lunchen. Ik had er tot nu toe alleen maar verhalen over gehoord maar de afdeling waar ik zit was er nog niet heen gegaan sinds ik hier ben. Maar afgelopen vrijdag was het dus zover, op naar Barrels.
Ze zijn alleen op vrijdag en in het weekend open voor de lunch, verder alleen in de avond. Voor de lunch hebben ze iedere week een wisselende kaart waar je uit twee versies van hun hamburgers kunt kiezen of hun veggie burger.
Ik had zin in kaas dus ik koos de Barrels versie met frietjes. Daarnaast appelsap om te drinken en dat was troebele appelsap dus daar kregen ze van mij sowieso al pluspunten voor!
De zaak zit iedere vrijdag boemvol dus we moesten een 20-tal minuten wachten. Ik kon de keuken inkijken en het vlees op de grill zag er al heerlijk uit.
Beetje wazige foto van mijn telefoon.
Het was voor mij een perfecte maat hamburger voor bij de lunch. Het broodje was heerlijk, vlees perfect gegrilld en de kaas was ook fatsoenlijke kaas.
Op de frietjes zat wat dille en er stond ketchup en mosterd op de tafel om er zelf bij te nemen. Heb wel nog om zout gevraagd want die zat duidelijk niet op de frietjes.
Kosten?
Hierbij moet ik dus nog wel eens aangeven dat ik in Stockholm zit en dan ook nog eens uitgerekend in Gamla Stan, het oude centrum waar eigenlijk alleen maar toeristen komen en dus bijna ook geen fatsoenlijke eetplek te vinden is, laat staan iets goedkoops.
Hamburger: 115 SEK / frietjes: 35 SEK / appelsap: 30 SEK, bij elkaar dus 180 SEK wat volgens Google op dit moment ongeveer ¤19,30 is. Maar ik vind het mijn geld allemaal waard. Als je eenmaal een plek gevonden hebt om te zitten heb je genoeg ruimte om je heen en het is gezellig druk. Ook genoeg zakenlui in pak en de helft van het publiek kwam andere afdelingen van mijn kantoor![]()
Cijfer?
8,5 en dan misschien toch door de prijs dat het niet hoger is. Het is echt heerlijk en wat mij betreft ga ik hier iedere vrijdag een Filthy Friday houden want omnomnom. Heerlijk verse burgers en tenminste ook in een fatsoenlijk formaat wat je ook fatsoenlijk uit de hand kan eten. Alle ingredienten waren gewoon top!![]()
Ze hebben ook een uitgebreide bier en cocktail kaart dus ik moet het ook maar eens uitproberen na mijn werk (de cocktail dan, niet het bier voor mij). Hoewel de rekening dan wel al na een drankje meteen verdubbeld zal worden.吴 曼 迪
quote:Op zaterdag 12 maart 2016 20:54 schreef megamandy het volgende:
Waar?
Barrels in Stockholm http://barrels.se/
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Gister, vrijdag 11 maart
Wat at je?
Het lunchmenu van maart in de spoilerJammer dat je geen betere foto's hebt. t Ziet er voor de verandering eens niet zo hipster uit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik koos de Barrels burger met een single patty met Rustic French Fries en appelsap.
Impressie?
Vrijdag is bij ons op kantoor vaker Filthy Friday. Oftewel naar de hamburgerzaak om de hoek om te lunchen. Ik had er tot nu toe alleen maar verhalen over gehoord maar de afdeling waar ik zit was er nog niet heen gegaan sinds ik hier ben. Maar afgelopen vrijdag was het dus zover, op naar Barrels.
Ze zijn alleen op vrijdag en in het weekend open voor de lunch, verder alleen in de avond. Voor de lunch hebben ze iedere week een wisselende kaart waar je uit twee versies van hun hamburgers kunt kiezen of hun veggie burger.
Ik had zin in kaas dus ik koos de Barrels versie met frietjes. Daarnaast appelsap om te drinken en dat was troebele appelsap dus daar kregen ze van mij sowieso al pluspunten voor!
De zaak zit iedere vrijdag boemvol dus we moesten een 20-tal minuten wachten. Ik kon de keuken inkijken en het vlees op de grill zag er al heerlijk uit.
[ afbeelding ]
Beetje wazige foto van mijn telefoon.
Het was voor mij een perfecte maat hamburger voor bij de lunch. Het broodje was heerlijk, vlees perfect gegrilld en de kaas was ook fatsoenlijke kaas.
Op de frietjes zat wat dille en er stond ketchup en mosterd op de tafel om er zelf bij te nemen. Heb wel nog om zout gevraagd want die zat duidelijk niet op de frietjes.
Kosten?
Hierbij moet ik dus nog wel eens aangeven dat ik in Stockholm zit en dan ook nog eens uitgerekend in Gamla Stan, het oude centrum waar eigenlijk alleen maar toeristen komen en dus bijna ook geen fatsoenlijke eetplek te vinden is, laat staan iets goedkoops.
Hamburger: 115 SEK / frietjes: 35 SEK / appelsap: 30 SEK, bij elkaar dus 180 SEK wat volgens Google op dit moment ongeveer ¤19,30 is. Maar ik vind het mijn geld allemaal waard. Als je eenmaal een plek gevonden hebt om te zitten heb je genoeg ruimte om je heen en het is gezellig druk. Ook genoeg zakenlui in pak en de helft van het publiek kwam andere afdelingen van mijn kantoor![]()
Cijfer?
8,5 en dan misschien toch door de prijs dat het niet hoger is. Het is echt heerlijk en wat mij betreft ga ik hier iedere vrijdag een Filthy Friday houden want omnomnom. Heerlijk verse burgers en tenminste ook in een fatsoenlijk formaat wat je ook fatsoenlijk uit de hand kan eten. Alle ingredienten waren gewoon top!![]()
Ze hebben ook een uitgebreide bier en cocktail kaart dus ik moet het ook maar eens uitproberen na mijn werk (de cocktail dan, niet het bier voor mij). Hoewel de rekening dan wel al na een drankje meteen verdubbeld zal worden.Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
Ja ik had die foto ook meer gemaakt om mijn vriend jaloers te maken en toen kwam dit topic omhoog in de myAtquote:Op zaterdag 12 maart 2016 21:00 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Jammer dat je geen betere foto's hebt. t Ziet er voor de verandering eens niet zo hipster uit.
Ze hebben Fritz kolaquote:Op zaterdag 12 maart 2016 20:58 schreef Molo het volgende:
Ja HALLOOOOO!
Ga je me nou hier ook al jaloers zitten maken?![]()
Nermnerm, ziet er goed uit
Fritzl Kolaquote:Op zaterdag 12 maart 2016 21:06 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ja ik had die foto ook meer gemaakt om mijn vriend jaloers te maken en toen kwam dit topic omhoog in de myAtVolgende keer zal ik proberen betere foto's te maken
En het is helemaal niet hipster, gewoon echt lekkere burgers voor iedereen. Is sowieso toch wel anders hier in Stockholm dan in Nederland qua hipster niveau.
[..]
Ze hebben Fritz kola
Snap ik. Ik vermoed dat mijn perceptie gekleurd is door al die jaren afhalen bij "de chinees" waar de babi pangang en foe yong hai bijna de bakjes doen ontploffen. Was gewoon even benieuwd of ikzelf mijn verwachtingen moet bijstellen, of de Indiase restaurants hun recepturenquote:Op vrijdag 18 maart 2016 12:12 schreef Isegrim het volgende:
Vlees is niet echt de focus van de Indiase keuken natuurlijk.
In Hengelo (OV) zit The Bombay Spice . Gerund door een man uit Bangladeshquote:Op vrijdag 18 maart 2016 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.
In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds.
(http://www.saravanaabhojan.com/)
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteitquote:Op vrijdag 18 maart 2016 13:57 schreef MaLo het volgende:
In Hengelo (OV) zit The Bombay Spice . Gerund door een man uit Bangladesh. Maar staat hier goed bekend als Indiaas restaurant! Wij hebben er een paar jaar geleden heerlijk gegeten, maar ik moet wel bekennen dat ik niet weet hoe authentiek Indiaas eten smaakt.
Oeh, die plaatjes doen mij denken aan de avonden dat ik in Little India in Singapore heb gegeten. Toen pas ontdekte ik dat vegetarisch ook verdomd lekker kan zijnquote:Op vrijdag 18 maart 2016 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.
In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds.
(http://www.saravanaabhojan.com/)
Ja inderdaad, je hebt gelijk, "De" authentieke Europese keuken heb je ook nietquote:Op vrijdag 18 maart 2016 14:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit
Tuurlijk!quote:Op vrijdag 18 maart 2016 14:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit
Dit ziet er serieus goed uit. Ook maar eens proberen binnenkort.quote:Op maandag 14 maart 2016 09:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben ook naar Deli Tasty in Rotterdam geweest afgelopen weekend.
We deelde de loempia's en het broodje tja sieuw. Daarna had ik de noedelsoep en mijn vriend de Vietnamese pannenkoek met garnalen.
Alles was onwijs lekker en ik vond het echt enorm betaalbaar. Dit was trouwens de kleine portie noedelsoep, maar ik vond het nog best een flinke kom.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ha, da's bij mij om de hoek. Voor tapas/Spaans ga ik nog steeds het liefst hier naar toe:quote:
Top! Ga ik snel eens langs.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 18:53 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Ha, da's bij mij om de hoek. Voor tapas/Spaans ga ik nog steeds het liefst hier naar toe:
http://www.lacasitadelmojo.nl/
klein zaakje van een wat ouder Spaans echtpaar dat goddelijk kan koken. Aanrader.
Is volkomen normaal en geaccepteerd door de restaurants tegenwoordig. Niks genants aan.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
wanneer drie tafels om je heen de flitser niet uit zetten kan ik er niet om lachenquote:Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
SPOILER: inhoud hot potOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hot pot met Iberico varken en sesamsaus. Vriendin eet geen vlees dus die kreeg plakjes zalm i.p.v varken. Het wordt saai maar was gewoon heerlijk, denk het lekkerste gerecht van de drie. De plakjes varken deed ik maar een paar seconden in de hot pot en het vlees is echt geweldig.De combinatie met de sesamsaus maakte het net nog even bijzonderder.
Derde gang:
Verschillende sushi en een misosoep. Helemaal prima!
Het is een fijne zaak met maar een beperkt aantal tafels waardoor je ook best ver van te voren moet reserveren als je in het weekend wil eten. Eten is van een hoge kwaliteit en de sfeer is erg prettig zonder al teveel opsmuk, we gaan hier zeker terugkomen
Cijfer: dikke 9
Zeker doen. Ga je geen spijt van krijgen.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 23:05 schreef Isegrim het volgende:
Wij willen daar binnenkort ook graag heen.
Dus dat bakje met geel ernaast was sesamsaus, geen ei om in te dopen?quote:Op zaterdag 26 maart 2016 23:03 schreef Tem het volgende:
Vandaag voor het eerst bij Yama gegeten.
Hot pot met Iberico varken en sesamsaus.
Hij vertelde expliciet dat het sesamsaus was en dat proefde ik ook wel. Misschien dat de kleur van de foto een niet helemaal goed komt. Ik beaam wel wat je zegt over dat klassieke aspect, al vond ik die subtiele zaken zoals Hollandse asperge als één van de tempura ook wel weer leuk.quote:Op zondag 27 maart 2016 07:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dus dat bakje met geel ernaast was sesamsaus, geen ei om in te dopen?
En zie ik daslook in de bouillon? Grappig.
Wij waren er tijdje terug ook voor het eerst. Ik vind het op de een of andere manier altijd een beetje jammer dat Japans altijd zo klassiek is. Misosoepje, tempura, sukiyaki en wat sushi. Maar ja, dat is ook weer haar kracht. En bij Yama spat in ieder geval de liefde er vanaf en hij durft de gerechten toch enigzins te tweaken. En ik vind het mooi dat hij kookt met wat hij die week kan vinden. Daar hou ik van. Ik geloof dat ik het toen ook een 9 vond, ik zal zo eens de foto's erbij zoeken, dan weet ik het wel weer.
Verder vonden we het bijoassende sake arrangement erg goed. Al ga ik een volgende keer toch liever voor (witte) wijnen. Lief niet, die vond de sake perfect.
Het is meer dat ik gewoon een ei verwacht bij sukiyaki. :-)quote:Op zondag 27 maart 2016 09:48 schreef Tem het volgende:
[..]
Hij vertelde expliciet dat het sesamsaus was en dat proefde ik ook wel. Misschien dat de kleur van de foto een niet helemaal goed komt.
Weet je wat ik genant vind (en je zal mijn recensie wel zien als het zover is) mensen die met die achterlijke Yolanthe selfie stick binnen in een topzaak van die selfies gaan maken. (Gelukkig werden ze gewaarschuwd. Mafkezen. "Heurt niet"quote:Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |