abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_159902731
Tijd voor een wat uitgebreider antwoord: ik vond het dus wel echt de moeite waard. De ambiance is gewoon heel mooi, qua inrichting maar vooral ook het uitzicht natuurlijk. Je gaat met de lift naar de 10e verdieping en het is leuk om te zien dat iedereen die binnenkomt echt even in awe is van wat er allemaal te zien is. En tijdens het eten zijn er ook steeds mensen die buiten even een rondje lopen. Het eten was lekker, ik weet niet meer precies wat ik had maar het was een vegetarisch hoofdgerecht dat erg smakelijk was. Niet 13 in een dozijn vega, dat kan ik wel waarderen. Ik was er met collega's en dat is zo goed bevallen dat we er bij het volgende afscheid weer gaan eten (en dan ben ik er niet }:| )
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_159903959
quote:
0s.gif Op woensdag 10 februari 2016 18:19 schreef habitue het volgende:
Wilde bij nieuwe restaurant in Utrecht gaan eten in de watertoren met prachtig uitzicht over Utrecht.
http://wtcafekitchen.nl/
Eerste datum beschikbaar in het weekend was in juni. :o Hoezo geen uiteten cultuur.
Gereserveerd voor lunch in april :)
  maandag 15 februari 2016 @ 11:01:13 #103
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_159930595
Waar?

Brasserie FLO, in Maastricht.

Wanneer?

Valentijnsdag, gisteren dus.

Wat at je?

We hadden gereserveerd voor het Valentijnsmenu, 4 gangen voor 50 euro.



We werden ontvangen met een zelfgemaakte 'likeur' van frambozen waar zilvervolkjes in dreven. Heel fruitig en fris. Ook stond er vers gebakken brood met boter op tafel.



Mijn voorgerecht bestond uit 4 gestoomde umami oesters, met wakame en saus van zwarte bonen. Ik bedacht me pas toen ik er al drie op had dat ik een foto moest maken, de andere drie waren toen ik 't bord kreeg ook gevuld. :D De oesters waren erg smaakvol, en de wakame en zwarte bonensaus gaven de smaak van de oester nog een extra boost. Het scherpe randje van de rode peper deed 't er ook erg goed bij.



Het tussengerecht was een knolselderijsoep, met daarbij soesjes gevuld met gevogeltelever (ik ben vergeten welke vogel) en afgemaakt met truffelolie. Althans, die truffelolie zou erin moeten zitten maar proefde je weinig van. De soesjes waren wel echt geslaagd en een prima combinatie met de romige, volle soep.



Weer begonnen zonder eerst een foto te maken. Ik ben hier niet goed in.

Het hoofdgerecht was voor mij een stukje absoluut geweldig gebakken eendenborst, gelakt met sinaasappel en gember. Daaronder een erg smaakvol stamppotje van knolselderij en gestoofde spitskool.



Het toetje was 'to share':
- Creme brulee; consistentie was echt supersmooth met een mooi krokant laagje
- Pecannoten-ijs & Mango-ijs; Beide duidelijk vers gedraaid en met een uitgesproken smaak van pecan/mango
- Mini lavacakejes; Bij het opensnijden liep de warme chocolade er nog uit :9~
- Chocobombe; Gevuld met chocolademousse.
En dan nog wat vers fruit ter garnering. (en links de dessertwijnen. 3 stuks, elk passend bij een ander onderdeel)

Afgesloten met een koffie.

Impressie?

Restaurant zelf is mooi aangekleed en heeft een moderne uitstraling. Bediening is vriendelijk en aanwezig, maar niet opdringerig. Eten was puik.

Kosten?

Het menu was 50 euro per persoon, ik ging voor de begeleidende wijnen a 30 euro. Daarnaast nog 2 flessen water, koffie na en 2 keer extra brood gevraagd, maar dat kwam allemaal niet op de rekening. Dus de totale rekening kwam op 130 euro.

Cijfer?

8/10, hier gaan we zeker nog eens terug.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_159932664
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 08:22 schreef Clubsoda het volgende:
Tijd voor een wat uitgebreider antwoord: ik vond het dus wel echt de moeite waard. De ambiance is gewoon heel mooi, qua inrichting maar vooral ook het uitzicht natuurlijk. Je gaat met de lift naar de 10e verdieping en het is leuk om te zien dat iedereen die binnenkomt echt even in awe is van wat er allemaal te zien is. En tijdens het eten zijn er ook steeds mensen die buiten even een rondje lopen. Het eten was lekker, ik weet niet meer precies wat ik had maar het was een vegetarisch hoofdgerecht dat erg smakelijk was. Niet 13 in een dozijn vega, dat kan ik wel waarderen. Ik was er met collega's en dat is zo goed bevallen dat we er bij het volgende afscheid weer gaan eten (en dan ben ik er niet }:| )
Klinkt goed! Ben benieuwd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_160074850
Zijn er recensies van de Burgertrut op fok?
Make my day!
  zaterdag 20 februari 2016 @ 20:14:33 #106
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160075052
Geen echte recensie geloof ik. Ik heb er een paar keer gegeten en vind de burgers er erggg Lemmer, patat en koolsla ook. De cola van Fritzl ofzoiets moet je ver van weg blijven. En je moet tegen hipsters om je heen kunnen als je er gaat eten :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160082372
Waar?

Manjar das Garças
Belém, PA, Brazilië

Rua Dr. Assis s/nº - Parque Ambiental Mangal das Garças, Cidade Velha

Wat?
Buffet restaurant, met typisch eten uit de regio. Er is ook à la carte, maar voor het zelfde geld heb je keuze uit heel veel hele lekkere gerechten, dus iedereen neemt het buffet.

Buffet restaurants hebben in NL een slechte naam, bij een buffet word je niet meteen enthousiast en denk je aan oud/doorgekookt/smakeloos eten. In Brazilië zijn de meeste restaurants buffets en je vind ze in alle prijs en kwaliteitsklassen, van ontzettend goedkoop met weinig keuze (en een prima, maar zeker niet bijzondere kwaliteit) tot restaurants van dit kaliber met een zéér goede kwaliteit, waar mening NL restaurant dat 3x zo duur is een puntje aan kan zuigen. Je vindt 'restaurantes ao kilo' (waar je je bord na het vullen weegt en een bonnetje haalt om later af te rekenen, hoeveel je eet bepaalt de prijs) en je vindt normale buffet restaurants waar je zoveel mag eten als je wilt. Dit restaurant is van het laatste type.

Wat heb je gegeten?
Er is een grote keuze uit lokale gerechten uit de streek, zowel koude voorgerechten en salades als warme gerechten met vis, seafood en vlees. Ook is er een uitgebreide keuze aan desserts met lokale vruchten etc. Anders dan wat je meestal ziet, houdt men zich niet strikt aan de lokale gerechten maar doet men er ook wat creatiefs mee. De standaard lokale gerechten kun je immers goedkoper krijgen als streetfood (tacacá, vatapá, maniçoba etc.).Men bereidt hier de beste/duurste ingrediënten uit de Amazone, denk aan verschillende soorten vissen, garnalen, seafood, rundvlees, lokale vruchten, etc.

Wat toppertjes:
Filhote com molho de tucupi: Filhote is een heerlijke zachte vis, die een beetje deed denken aan zalm maar ook wel aan de betere witvis. De tucupi saus (tucupi is het sap uit de maniok, wat enigszins zuur/gefermenteerd is) met jambu (een lokale groente waar je tong van gaat tintelen) was overheerlijk, en de vis was heerlijk zacht en zeker niet overcooked, wat vaak een risico is in Brazilië.
Carne com queijo de Marajó: Heerlijk rundvlees (heel mals en rosé van binnen ipv grauw gebakken wat je nogal eens ziet in Brazilië), en een heerlijke lokale kaas geproduceerd op het eiland Marajó. Echt heel erg lekker.
Camarão: Heerlijke verse garnalen met een saus waarvan ik de naam vergeten ben, het was een heerlijk romige saus. Ik denk dat er kokosmelk in zat maar dat weet ik niet zeker. Ik had echter liever de garnalen in een wat lichtere saus gehad, maar goed dit was ook heel lekker.
Pescada com pesto de castanha de pará: Heerlijke gegrilde vis met een pesto van paranoten, die van hier uit de regio komen. Echt heel erg lekker en ook creatief om een lokaal ingrediënt voor iets nieuws te gebruiken, want pesto is niet Braziliaans maar de noten dus wel.
Ook de verse palmhart, geroosterd, was echt heel lekker. Maar ik denk dat de meeste europeanen geen palmhart lusten omdat het een heel specifieke smaak heeft. Maar deze was echt heel lekker, zeker in combinatie met de garnalen.

Qua desserts:
Torta de açaí: Açaí is een klein paars-bruin vruchtje uit het bos wat hier massaal door mensen elke dag gegeten wordt, het komt nu langzaam maar zeker ook naar Europa en de VS als zijnde health food. Maar de echte verse açaí is nog alleen hier te verkrijgen, en je moet ook opletten waar je het koopt omdat het heel snel bederft. Goedkope açaí = risico op voedselvergiftiging. De taart ervan was echt heel lekker en er zat zeker de beste açaí in, men legde ook wat verse vruchtjes erbij als garnering (die kun je niet eten maar daaraan kun je zien dat het top kwaliteit açaí was).
Doce de cupuaçu: Cupuaçu is mijn favoriete vrucht, beetje zurig en met een uniek niet te omschrijven aroma. Een doce is simpelweg een zoete gelei ervan. Wel maar een klein beetje nemen want het was wel heel erg zoet.
Torta de bacuri: Ook bacuri is een lokale vrucht, de smaak ervan lijkt enigszins op mango, maar is romiger, als je het sap drinkt heet het een romig mondgevoel alsof er melk in zit. Heerlijke taart, heb 2 stukken genomen ondanks dat ik al propvol zat...

Drinken
Er was een uitgebreide bar, maar ik was met mensen die niet drinken dus dan drink ik ook gewoon een sapje. Ze hebben vers sap van lokale vruchten zoals cupuaçu en tapereba. Ze zullen vast ook cocktails hebben (caipirinha *O* ) daar heb ik niet op gelet.

Ambiance
Live muziek (van die bossa nova achtige muziek wat wel relaxed is en erbij past). Gelukkig stond de muziek niet te hard, wat je nogal eens hebt, dus de ambiance was puik. Het restaurant zit in een 'ramada', een soort heel grote overkapping van riet. Normaal hebben die geen muren maar het restaurant zit dan nog achter glazen muren zodat er airco mogelijk is (geen overbodige luxe).
Er loopt een pier van het restaurant naar de rivier Guamá, over het mangrove landschap, je hebt daar een prachtig uitzicht. Onder het restaurant zit een botenmuseum als je dat leuk vindt.

Kosten
Het buffet is onbeperkt voor omgerekend minder dan 20 euro. Voor braziliaanse begrippen is dit top-class maar voor NL begrippen is het natuurlijk goedkoop voor zulke kwaliteit.
Voor Iwanius niet geschikt want je raakt je geld hier gewoon niet kwijt al ga je naar de beste restaurants ;)

Eindoordeel?
Je moet sowieso naar Belém gaan als je naar Brazilië wil, het is helemaal niet toeristisch terwijl het er echt goed toeven is, je kunt van hier uitstapjes maken de amazone in, boottochten, de stad zelf is leuk etc. Als je in Belém gaat is deze plek niet te missen qua culinaire hoogstaandheid. Wel van tevoren reserveren of rekening houden met dat je even moet wachten voor je binnen mag. En neem een paraplu mee, niet iedereen van ons had een paraplu en toen we weg wilden moesten we lang wachten tot de stortregen ophield ;)
Kom voor de lunch want dat is de belangrijkste maaltijd hier, dus het is dan het drukste en je gerecht is dan het meest vers omdat het steeds wordt aangevuld.

Cijfer: dikke 9

Ik heb wel foto's maar daar sta ik zelf op dus ik moet even gaan photoshoppen zo ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160082541
Als ik wat meer naar het menu op de site kijk (helaas alleen portugees) zie ik dat de alacarte toch wel een stuk luxer is, met ook dingen als foie gras enzo.

Maar het buffet is qua prijs/kwaliteit verhouding waarschijnlijk beter juist omdat ze daar meer lokale ingrediënten gebruiken en je hebt dan veel meer keuze, dus als je iets minder vindt neem je gewoon meer van het andere.

Je wordt ook niet zoals in NL weggekeken na X uur, wij bleven extra lang zitten vanwege de regen, bestelden nog een koffie bij, pakten nog wat van het toetjesbuffet (ondanks dat we al hadden afgerekend) etc.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160082669
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 februari 2016 22:32 schreef Sjeen het volgende:
La Soupe Populaire van Tim Raue in Berlijn, heerlijk eten en heel aparte ervaring :)

Het ligt in een oude fabriekshal waar ook een bar ligt en wisselende tentoonstellingen gehouden worden. Ze serveren typisch Duitse gerechten met een twist.

We aten 'Senfei', een zachtgekookt eitje op mousseline en bietjes met een mosterdsaus. Dochterlief had geen voorgerecht, maar at mee met ons.
Als hoofdgerecht at ik gestoomde kabeljauw op aardappelblokjes in een saus met Spreewälder augurken en een mousse van waterkers. Vriend had goulash met aardappelrösti, dochterlief at Köningsberger Klöpse, kalfsgehaktballetjes in mosterdsaus met mousseline en bietjes.
Als je van die troep houdt, moet je de Osseria eens bezoeken.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 21 februari 2016 @ 00:43:53 #110
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_160083108
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 20:14 schreef Molo het volgende:
Geen echte recensie geloof ik. Ik heb er een paar keer gegeten en vind de burgers er erggg Lemmer, patat en koolsla ook. De cola van Fritzl ofzoiets moet je ver van weg blijven. En je moet tegen hipsters om je heen kunnen als je er gaat eten :+
_O-

Fritz Kola

吴 曼 迪
  zondag 21 februari 2016 @ 01:14:42 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160083650
Sansan met een groep Fok!ers. Geen idee wat er allemaal voor lekkers en authentiek Sichuan-keuken voorbij kwam (ca. 20 gerechten), maar het was heerlijk en is een absolute aanrader voor iedereen.
Prijs/kwaliteit: 9!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160083814
Ik vind Fritz heerlijk, maar dan vooral de smaken anders dan cola. De rabarber is erg lekker.
  zondag 21 februari 2016 @ 03:17:26 #113
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160085144
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 01:14 schreef golfer het volgende:
Sansan met een groep Fok!ers. Geen idee wat er allemaal voor lekkers en authentiek Sichuan-keuken voorbij kwam (ca. 20 gerechten), maar het was heerlijk en is een absolute aanrader voor iedereen.
Prijs/kwaliteit: 9!
Zijn er geen foto's? ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 21 februari 2016 @ 07:37:08 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160085698
Volgens mij zou LHO foto's maken, maar ik las dat die daarna nog zwaar door heeft zitten zakken. Kan wel even duren dus, schat ik zo in. :p
  zondag 21 februari 2016 @ 07:39:46 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160085703
En Sirdailot, waarom moet je Nederlandse restaurants dissen om een Braziliaanse vreetschuur op te hemelen? Het klinkt nog steeds als een vreetschuur.
  zondag 21 februari 2016 @ 12:06:42 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160088176
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2016 03:17 schreef Molo het volgende:

Zijn er geen foto's? ;(
De enige die ik een paar foto's heb zien maken was AnneX.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160098834
Gisteren bij 13 gegeten in Rotterdam.

http://dertienrotterdam.nl

Vooraf:

Haas kroket met veenbesmosterd - ik
Geitenkaasijs met biet - vriendin

Nu weet ik weer waarom ik niet zo gek ben van haas :P

Vriendin vond het geitenkaasijs niet echt geweldig, biet was wel goed.

Hoofdgerecht:

Wildzwijn spareribs - ik
Skrei - vriendin

Bijgerechten:

Sla + aardappelpuree

Beide gerechten waren heerlijk. Aardappelpuree was top en de zelfgemaakte bbq-saus bij de spareribs was ook top.

Nagerecht:

Chocoladeijs, vijgen, shortcake, stoutschuim en bietencreme.

Was wel apart niet bijzonder lekker. Chocoladeijs was wel top.

Drank:

Bij het eten: Tandem - Syrah Du Maroc

Echt heerlijke wijn

Dessertwijn: Maury rood

Ook top

Cijfer: 7+
prijs: ¤106.50 ex tip

Leuk om een keer te eten maar niet echt een tent voor mij om terug te komen. Gerechten waren over de linie wat vlak. De wijnen waren wel top maar dat is niet waarvoor ik naar een restaurant ga.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2016 19:12:05 ]
pi_160100088
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 07:39 schreef RobinOok het volgende:
En Sirdailot, waarom moet je Nederlandse restaurants dissen om een Braziliaanse vreetschuur op te hemelen? Het klinkt nog steeds als een vreetschuur.
Ik geniet me altijd suf van deze directheid. Rotterdamse eerlijkheid.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 21 februari 2016 @ 22:38:10 #119
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_160105941
quote:
17s.gif Op zondag 21 februari 2016 00:43 schreef megamandy het volgende:

[..]

_O-

Fritz Kola

[ afbeelding ]
Lekker juist.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_160107899
Fritz Kola. :9~
pi_160107903
Mein Fraulein drinkt altijd de meloen variant. :')
  zondag 21 februari 2016 @ 23:33:20 #122
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_160107936
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:31 schreef MCH het volgende:
Mein Fraulein drinkt altijd de meloen variant. :')
Ik de rabaraber :@
With the stars as her umbrella
pi_160107979
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 20:08 schreef agter het volgende:
Zijn er recensies van de Burgertrut op fok?
Bij zo'n hipstertent wil je toch niet eens komen?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_160107994
Ik ging zaterdag Roti bestellen in Rotterdam. Toen vroeg het donkere meisje achter de kassa of ze alles een beetje moest uitleggen. :@
pi_160108024
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:35 schreef MCH het volgende:
Ik ging zaterdag Roti bestellen in Rotterdam. Toen vroeg het donkere meisje achter de kassa of ze alles een beetje moest uitleggen. :@
Wat moet je uitleggen bij roti dan?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_160108662
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat moet je uitleggen bij roti dan?
Ik bedoelde meer dat ik in zo'n Surinaams eethuis was en dat ik wrs met een beetje grote ogen keek naar het menu.
pi_160109092
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:34 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Bij zo'n hipstertent wil je toch niet eens komen?
Burgertrut is geen hipstertent en heeft gewoon lekkere burgers. Ter Marsch & Co, dat is wel een overhyped hipstertent.
pi_160109656
Ben gisteren naar de friettent geweest:

De frieten prima
Saté was ook erg goed
De saus had wel wat meer gekunn4en.
pi_160117391
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2016 00:24 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Burgertrut is geen hipstertent en heeft gewoon lekkere burgers. Ter Marsch & Co, dat is wel een overhyped hipstertent.
Ik vind de burgers bij Ter March erg lekker, ook de ambiance vind ik erg fijn :@
Burgertrut zal ik de volgende keer eens proberen :)
pi_160117435
De Burgerij is mijn favoriet!
pi_160117678
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:13 schreef Isegrim het volgende:
De Burgerij is mijn favoriet!
Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
pi_160119210
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/

Waar ik binnenkort weer eens heen wil isn Spijshuys de Dis in Delft. Is een chef die een tijd in de US gewerkt heeft, en aldaar voornamelijk met (oud)Hollandse ingredienten kookte. Is nu al aantal jaar terug maar houdt er nog van om terug te grijpen naar oude Nederlandse gerechten. Veel verschillende gerechten, en laat je niet afschrikken door het pannekoekenhuis interieur. Erg lekker eten!

http://www.spijshuisdedis.com/en/
  maandag 22 februari 2016 @ 16:16:40 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160120380
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 15:32 schreef vinc81 het volgende:
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/


Wat heb je er gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 22 februari 2016 @ 16:20:55 #134
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_160120506
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:13 schreef Isegrim het volgende:
De Burgerij is mijn favoriet!
Die is inderdaad oké. De Chili is ook lekker
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_160145911
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 15:32 schreef vinc81 het volgende:
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/

Waar ik binnenkort weer eens heen wil isn Spijshuys de Dis in Delft. Is een chef die een tijd in de US gewerkt heeft, en aldaar voornamelijk met (oud)Hollandse ingredienten kookte. Is nu al aantal jaar terug maar houdt er nog van om terug te grijpen naar oude Nederlandse gerechten. Veel verschillende gerechten, en laat je niet afschrikken door het pannekoekenhuis interieur. Erg lekker eten!

http://www.spijshuisdedis.com/en/
De Dis was altijd mijn favoriete restaurant. Helemaal als de wildkaart er is.

Ben er nu al jaren niet geweest dus weet niet of het nog steeds zo goed is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-02-2016 13:55:31 ]
pi_160146301
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:20 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Die is inderdaad oké. De Chili is ook lekker
Neem ik die de volgende keer. :Y
  dinsdag 23 februari 2016 @ 14:26:07 #137
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160146647
quote:
14s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:22 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
Net of daar iets mis mee is ;) :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_160168355
Waar: Cafe Rotterdam
Wanneer: Gisterenavond
Kosten: Op uitnodiging
Cijfer: 10

Ik vond werkelijk waar elke hap heerlijk. Ik heb niet de culinaire ervaringen van Iwanius, dus hopelijk trapt hij het straks niet helemaal de grond in. Maar hier zou ik in ieder geval heel erg graag naar teruggaan.

We begonnen met een kleine 'en papillote" amuse met basilicumolie. Ik ben even vergeten welke vis er in zat. Was lekker, maar verbleekte echt tussen de echte gerechten.

Het voorgerecht:

Avocado met zoetzure komkommer, mozzarella en ijs van gorgonzola.

Dit was al meteen helemaal geweldig. Ik zou zo'n gerechten vanuit de kaart waarschijnlijk nooit kiezen, maar elke hap was heerlijk. Het ijs was verrassend. En ondanks redelijk zware producten was het een heel licht gerechtje.

Het tussengerecht:
Kabeljauw met een rolletje van groene kool en ansjovis.

De kabeljauw was perfect, maar eigenlijk was ik vooral verrast door het rolletje van groene kool. Dat was echt onwijs lekker.

Het hoofdgerecht:

Gekonfijte lamsnek met verschillende bereidingen van aardpeer.

Dit was echt "to die for". Dat vlees was zo mals, en de jus was geweldig.

Het dessert:
Yoghurtijs met kokos, venkel en sap van lychee en yuzu

Visueel het minst aantrekkelijke gerechtje. Smaken waren heerlijk romig en fris. Ik hou niet echt van kokos, maar zo was die echt perfect.
pi_160168399
Ziet er puik uit hoor!
pi_160169756
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat heb je er gegeten?
De eerste keer dat ik er was heb ik er gelunched, ik had de Risotto met Fontina kaas (Aosta), hazelnoot en peer. Echt heerlijk, ik zou daar naar vragen als ik er heen ga!

De laatste keer ben ik met enkele collegas geweest en hadden we het 6gangen menu en ik vermoed dat het door de wijntjes komt: maar ik weet niet meer precies wat we hadden. Veel vis en zeevruchten in ieder geval!
pi_160169786
Overigens nog een aanrader: Bird Rotterdam op zondag, wanneer ze chef's menu hebben (of hadden?). Sowieso is DJ Wooldrik een uitstekende chef!
pi_160185610
quote:
14s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:22 schreef Xlarge het volgende:

Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
Iwanius bezoekt de Burgerij Rotterdam.

En als je de beginpagina van mijn topic-reeks bekijkt en wel in de spoilertag en die open klikt,dan kun je zien welke hamburgerjoints ik al bezocht heb.
pi_160194068
Irrelevant gemiep opgeschoond, carry on! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_160195913
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Gisteren een lunch bij Stan en co, Utrecht.
Wat at je?
Twee plakken duurdesem met pulled pork en huisgemaakte zuurkool. Erbij een kop thee.

Impressie?
De zaak heeft een "urban vintage" uitstraling en daar is werk aan besteed. Aandacht die ze beter aan het eten konden besteden.
Mijn pulled pork was koud, er zat nog een stukje aluminiumfolie in, er zat geen saus bij (ook niet aangegeven, maar wel een gemiste kans) en ik miste zout en peper. De zuurkool lag naast het, overigens wél lekkere brood, zodat dit op enkele plekken nogal soggy werd. Ik wilde hierover klagen, maar het personeel is geen enkele keer aan tafel gekomen om te vragen hoe het smaakte, en hun aandacht trekken bleek simpelweg onmogelijk. Ik sprak een meisje aan, ze liep gewoon door, dat soort dingen. Ze hebben gelukkig wel alle aandacht voor elkaar. :')
Bij het ophalen van de borden was ik even weg, dus toen heb ik ook de kans niet gehad om mijn klacht toe te lichten. Na tien minuten aan een lege tafel kwam iemand vragen of we nog iets wilden. De rekening graag, met een opmerking dat het niet helemaal naar wens was geweest, fijn dat dat gevraagd werd. Hier ging de serveerster niet op in. :')
Kosten?
10¤ voor broodje en thee

Cijfer?
5
pi_160196470
Ik at daar laatst hetzelfde. Op de alufolie na dezelfde klachten over het eten.
Iets fatsoenlijker ppersoneel wel.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_160196684
Klinkt helaas allemaal veel te herkenbaar Atifa. Stan&Co is leuk voor drankjes, maar eten moet je er maar niet doen... Wij hadden een keer een dinerbon voor 100 ¤ die we daar uit konden geven, en aan het eind dachten we ook: dit kunnen we zelf beter voor dat geld....

De sfeer is er altijd wel goed, hoewel het ook steevast superdruk is. Op donderdag en vrijdagavond tussen 18 en 22 hoef je er niet te zijn want dan zit half hip Utrecht er te borrelen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_160196802
Ik heb er door de slechte ervaringen die ik heb gelezen ook een etentje daar afgeslagen. Ziet er wel leuk uit verder.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_160197092
quote:
Dank je Iwanus , ik lees altijd met plezier jouw recencies, reageren doe ik niet erg veel, lurken des te meer.
Net als jou ben ik een groot fan van Francois, mijn budget staat het echter niet toe daar vaak te eten
Maar zoals eerder vermeld ben ik ook een liefhebber van straatvoedsel wat naar een iets hoger niveau is getild, zoals een goede burger.

Morgen ga ik Roffa in Rottederdam eens proberen, jouw recensie was niet echt lovend, maar sinds deze week hebben ze een offset smoker staan, dus ik wil de pulled pork wel eens proberen.

Zelf rook ik al jaren mijn vlees in mijn achtertuin, ik wil wel eens een andere proberen :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 25-02-2016 11:24:41 ]
  zaterdag 5 maart 2016 @ 16:58:20 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160442636
Wanneer: vrijdag, 4 maart 2016
Waar: Restaurant Hanasato in Groningen.

Impressie:
Vanwege ons bezoek aan de Bowie-tentoonstelling in Groningen meteen maar een overnachting erbij geboekt. Op zoek naar een goed restaurant kwamen we in allerlei gidsen de aanbeveling tegen om te gaan eten bij het Japanse restaurant Hanasato. Een in traditioneel Washoku-stijl kokend restaurant.
Een klein, intiem restaurant met plaats voor 26 gasten.

In het halletje bij binnenkomst staan allerlei grote flessen met saké:


De tafels zijn allemaal voorzien van een zwarte inductieplaat, die later ook gebruikt werd:


We hadden bij de reservering al doorgegeven dat we voor het 6-gangen wintermenu wilden kiezen en namen bij het eten een fles Nieuw Zeelandse souvignon Blanc, Wild Rock en bruisend water.
Als snel verscheen een eerste kleine amuse, een sakizuke. Het was een klein blokje biologische tofoe met daarop kleine paddenstoeltjes en een lenteuitje:


Dit werd gevolgd door een mandje met Edamame, groene sojaboontjes gekookt met Arajiozeezout. Je haalt de boontjes uit de schil om ze te eten:

Daarna volgde de Hassun, 5 kleine amusegerechtjes die fraai opgemaakt op tafel kwamen:

Nadat de deksels verwijderd waren kon je zien wat het allemaal inhield.

Van links naar rechts: tartaar van zalm met wasabi, Jacobsschelpen met Daikon rettich, een in kombu-shoyu gemarineerde eidooier met truffel, zee-egel op smaak gebracht met saké en zeezout en tenslotte geroosterde eendenborst met yuzu en groene peper.

Daarna volgde een assortiment van Sashimi:

Venusschelp, st. jacobsschelp, zalm en zeebaars.

Als 3e gerecht kregen we Osumashi, een Japanse heldere soep met daarin wat een bloem van deegwaar en een shitakepaddenstoel en wat lente-ui.


Het volgende gerecht was Saikyo-yaki, oftewel vis van het seizoen. Het werd gegrilde in saikyo-miso gemarineerde Hamshi (een geelvin-makreel) met een zeer eetbare gekookte groene peper:


Daarna volgde het eigenlijke hoofdgerecht: een originele shabu shabu van Wagyubeef.
Shabu shabu is het in kokende heldere bouillon heel kort dopen van groentes en vlees en die vervolgens door een sausje van soja met lente-ui en rettich of een sausje van sesam halen.


Wakyu:


Tenslotte het dessert, de Himuro. Granité van crémant en vers fruit in gelei van kersenlikeur:


Bij het dessert dronken we een speciaal daarvoor geschikte koude saké:


Conclusie:
Restaurant Hansato is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit en de versheid van alle ingrediënten maakt het zeer de moeite waard en het is heel wat anders dan alle all-you-can-eat Japanse zaken of de bekende tappanyaki-tenten die er tegenwoordig zijn. Dit is Washoku-stijl koken op z'n best!

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160442738
Wauw, dat ziet er fantastisch uit.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')