abonnement Unibet Coolblue
pi_159902731
Tijd voor een wat uitgebreider antwoord: ik vond het dus wel echt de moeite waard. De ambiance is gewoon heel mooi, qua inrichting maar vooral ook het uitzicht natuurlijk. Je gaat met de lift naar de 10e verdieping en het is leuk om te zien dat iedereen die binnenkomt echt even in awe is van wat er allemaal te zien is. En tijdens het eten zijn er ook steeds mensen die buiten even een rondje lopen. Het eten was lekker, ik weet niet meer precies wat ik had maar het was een vegetarisch hoofdgerecht dat erg smakelijk was. Niet 13 in een dozijn vega, dat kan ik wel waarderen. Ik was er met collega's en dat is zo goed bevallen dat we er bij het volgende afscheid weer gaan eten (en dan ben ik er niet }:| )
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_159903959
quote:
0s.gif Op woensdag 10 februari 2016 18:19 schreef habitue het volgende:
Wilde bij nieuwe restaurant in Utrecht gaan eten in de watertoren met prachtig uitzicht over Utrecht.
http://wtcafekitchen.nl/
Eerste datum beschikbaar in het weekend was in juni. :o Hoezo geen uiteten cultuur.
Gereserveerd voor lunch in april :)
  maandag 15 februari 2016 @ 11:01:13 #103
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_159930595
Waar?

Brasserie FLO, in Maastricht.

Wanneer?

Valentijnsdag, gisteren dus.

Wat at je?

We hadden gereserveerd voor het Valentijnsmenu, 4 gangen voor 50 euro.



We werden ontvangen met een zelfgemaakte 'likeur' van frambozen waar zilvervolkjes in dreven. Heel fruitig en fris. Ook stond er vers gebakken brood met boter op tafel.



Mijn voorgerecht bestond uit 4 gestoomde umami oesters, met wakame en saus van zwarte bonen. Ik bedacht me pas toen ik er al drie op had dat ik een foto moest maken, de andere drie waren toen ik 't bord kreeg ook gevuld. :D De oesters waren erg smaakvol, en de wakame en zwarte bonensaus gaven de smaak van de oester nog een extra boost. Het scherpe randje van de rode peper deed 't er ook erg goed bij.



Het tussengerecht was een knolselderijsoep, met daarbij soesjes gevuld met gevogeltelever (ik ben vergeten welke vogel) en afgemaakt met truffelolie. Althans, die truffelolie zou erin moeten zitten maar proefde je weinig van. De soesjes waren wel echt geslaagd en een prima combinatie met de romige, volle soep.



Weer begonnen zonder eerst een foto te maken. Ik ben hier niet goed in.

Het hoofdgerecht was voor mij een stukje absoluut geweldig gebakken eendenborst, gelakt met sinaasappel en gember. Daaronder een erg smaakvol stamppotje van knolselderij en gestoofde spitskool.



Het toetje was 'to share':
- Creme brulee; consistentie was echt supersmooth met een mooi krokant laagje
- Pecannoten-ijs & Mango-ijs; Beide duidelijk vers gedraaid en met een uitgesproken smaak van pecan/mango
- Mini lavacakejes; Bij het opensnijden liep de warme chocolade er nog uit :9~
- Chocobombe; Gevuld met chocolademousse.
En dan nog wat vers fruit ter garnering. (en links de dessertwijnen. 3 stuks, elk passend bij een ander onderdeel)

Afgesloten met een koffie.

Impressie?

Restaurant zelf is mooi aangekleed en heeft een moderne uitstraling. Bediening is vriendelijk en aanwezig, maar niet opdringerig. Eten was puik.

Kosten?

Het menu was 50 euro per persoon, ik ging voor de begeleidende wijnen a 30 euro. Daarnaast nog 2 flessen water, koffie na en 2 keer extra brood gevraagd, maar dat kwam allemaal niet op de rekening. Dus de totale rekening kwam op 130 euro.

Cijfer?

8/10, hier gaan we zeker nog eens terug.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_159932664
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 08:22 schreef Clubsoda het volgende:
Tijd voor een wat uitgebreider antwoord: ik vond het dus wel echt de moeite waard. De ambiance is gewoon heel mooi, qua inrichting maar vooral ook het uitzicht natuurlijk. Je gaat met de lift naar de 10e verdieping en het is leuk om te zien dat iedereen die binnenkomt echt even in awe is van wat er allemaal te zien is. En tijdens het eten zijn er ook steeds mensen die buiten even een rondje lopen. Het eten was lekker, ik weet niet meer precies wat ik had maar het was een vegetarisch hoofdgerecht dat erg smakelijk was. Niet 13 in een dozijn vega, dat kan ik wel waarderen. Ik was er met collega's en dat is zo goed bevallen dat we er bij het volgende afscheid weer gaan eten (en dan ben ik er niet }:| )
Klinkt goed! Ben benieuwd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_160074850
Zijn er recensies van de Burgertrut op fok?
Make my day!
  zaterdag 20 februari 2016 @ 20:14:33 #106
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160075052
Geen echte recensie geloof ik. Ik heb er een paar keer gegeten en vind de burgers er erggg Lemmer, patat en koolsla ook. De cola van Fritzl ofzoiets moet je ver van weg blijven. En je moet tegen hipsters om je heen kunnen als je er gaat eten :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 februari 2016 @ 00:14:41 #107
414785 sirdanilot
pi_160082372
Waar?

Manjar das Garças
Belém, PA, Brazilië

Rua Dr. Assis s/nº - Parque Ambiental Mangal das Garças, Cidade Velha

Wat?
Buffet restaurant, met typisch eten uit de regio. Er is ook à la carte, maar voor het zelfde geld heb je keuze uit heel veel hele lekkere gerechten, dus iedereen neemt het buffet.

Buffet restaurants hebben in NL een slechte naam, bij een buffet word je niet meteen enthousiast en denk je aan oud/doorgekookt/smakeloos eten. In Brazilië zijn de meeste restaurants buffets en je vind ze in alle prijs en kwaliteitsklassen, van ontzettend goedkoop met weinig keuze (en een prima, maar zeker niet bijzondere kwaliteit) tot restaurants van dit kaliber met een zéér goede kwaliteit, waar mening NL restaurant dat 3x zo duur is een puntje aan kan zuigen. Je vindt 'restaurantes ao kilo' (waar je je bord na het vullen weegt en een bonnetje haalt om later af te rekenen, hoeveel je eet bepaalt de prijs) en je vindt normale buffet restaurants waar je zoveel mag eten als je wilt. Dit restaurant is van het laatste type.

Wat heb je gegeten?
Er is een grote keuze uit lokale gerechten uit de streek, zowel koude voorgerechten en salades als warme gerechten met vis, seafood en vlees. Ook is er een uitgebreide keuze aan desserts met lokale vruchten etc. Anders dan wat je meestal ziet, houdt men zich niet strikt aan de lokale gerechten maar doet men er ook wat creatiefs mee. De standaard lokale gerechten kun je immers goedkoper krijgen als streetfood (tacacá, vatapá, maniçoba etc.).Men bereidt hier de beste/duurste ingrediënten uit de Amazone, denk aan verschillende soorten vissen, garnalen, seafood, rundvlees, lokale vruchten, etc.

Wat toppertjes:
Filhote com molho de tucupi: Filhote is een heerlijke zachte vis, die een beetje deed denken aan zalm maar ook wel aan de betere witvis. De tucupi saus (tucupi is het sap uit de maniok, wat enigszins zuur/gefermenteerd is) met jambu (een lokale groente waar je tong van gaat tintelen) was overheerlijk, en de vis was heerlijk zacht en zeker niet overcooked, wat vaak een risico is in Brazilië.
Carne com queijo de Marajó: Heerlijk rundvlees (heel mals en rosé van binnen ipv grauw gebakken wat je nogal eens ziet in Brazilië), en een heerlijke lokale kaas geproduceerd op het eiland Marajó. Echt heel erg lekker.
Camarão: Heerlijke verse garnalen met een saus waarvan ik de naam vergeten ben, het was een heerlijk romige saus. Ik denk dat er kokosmelk in zat maar dat weet ik niet zeker. Ik had echter liever de garnalen in een wat lichtere saus gehad, maar goed dit was ook heel lekker.
Pescada com pesto de castanha de pará: Heerlijke gegrilde vis met een pesto van paranoten, die van hier uit de regio komen. Echt heel erg lekker en ook creatief om een lokaal ingrediënt voor iets nieuws te gebruiken, want pesto is niet Braziliaans maar de noten dus wel.
Ook de verse palmhart, geroosterd, was echt heel lekker. Maar ik denk dat de meeste europeanen geen palmhart lusten omdat het een heel specifieke smaak heeft. Maar deze was echt heel lekker, zeker in combinatie met de garnalen.

Qua desserts:
Torta de açaí: Açaí is een klein paars-bruin vruchtje uit het bos wat hier massaal door mensen elke dag gegeten wordt, het komt nu langzaam maar zeker ook naar Europa en de VS als zijnde health food. Maar de echte verse açaí is nog alleen hier te verkrijgen, en je moet ook opletten waar je het koopt omdat het heel snel bederft. Goedkope açaí = risico op voedselvergiftiging. De taart ervan was echt heel lekker en er zat zeker de beste açaí in, men legde ook wat verse vruchtjes erbij als garnering (die kun je niet eten maar daaraan kun je zien dat het top kwaliteit açaí was).
Doce de cupuaçu: Cupuaçu is mijn favoriete vrucht, beetje zurig en met een uniek niet te omschrijven aroma. Een doce is simpelweg een zoete gelei ervan. Wel maar een klein beetje nemen want het was wel heel erg zoet.
Torta de bacuri: Ook bacuri is een lokale vrucht, de smaak ervan lijkt enigszins op mango, maar is romiger, als je het sap drinkt heet het een romig mondgevoel alsof er melk in zit. Heerlijke taart, heb 2 stukken genomen ondanks dat ik al propvol zat...

Drinken
Er was een uitgebreide bar, maar ik was met mensen die niet drinken dus dan drink ik ook gewoon een sapje. Ze hebben vers sap van lokale vruchten zoals cupuaçu en tapereba. Ze zullen vast ook cocktails hebben (caipirinha *O* ) daar heb ik niet op gelet.

Ambiance
Live muziek (van die bossa nova achtige muziek wat wel relaxed is en erbij past). Gelukkig stond de muziek niet te hard, wat je nogal eens hebt, dus de ambiance was puik. Het restaurant zit in een 'ramada', een soort heel grote overkapping van riet. Normaal hebben die geen muren maar het restaurant zit dan nog achter glazen muren zodat er airco mogelijk is (geen overbodige luxe).
Er loopt een pier van het restaurant naar de rivier Guamá, over het mangrove landschap, je hebt daar een prachtig uitzicht. Onder het restaurant zit een botenmuseum als je dat leuk vindt.

Kosten
Het buffet is onbeperkt voor omgerekend minder dan 20 euro. Voor braziliaanse begrippen is dit top-class maar voor NL begrippen is het natuurlijk goedkoop voor zulke kwaliteit.
Voor Iwanius niet geschikt want je raakt je geld hier gewoon niet kwijt al ga je naar de beste restaurants ;)

Eindoordeel?
Je moet sowieso naar Belém gaan als je naar Brazilië wil, het is helemaal niet toeristisch terwijl het er echt goed toeven is, je kunt van hier uitstapjes maken de amazone in, boottochten, de stad zelf is leuk etc. Als je in Belém gaat is deze plek niet te missen qua culinaire hoogstaandheid. Wel van tevoren reserveren of rekening houden met dat je even moet wachten voor je binnen mag. En neem een paraplu mee, niet iedereen van ons had een paraplu en toen we weg wilden moesten we lang wachten tot de stortregen ophield ;)
Kom voor de lunch want dat is de belangrijkste maaltijd hier, dus het is dan het drukste en je gerecht is dan het meest vers omdat het steeds wordt aangevuld.

Cijfer: dikke 9

Ik heb wel foto's maar daar sta ik zelf op dus ik moet even gaan photoshoppen zo ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 februari 2016 @ 00:20:37 #108
414785 sirdanilot
pi_160082541
Als ik wat meer naar het menu op de site kijk (helaas alleen portugees) zie ik dat de alacarte toch wel een stuk luxer is, met ook dingen als foie gras enzo.

Maar het buffet is qua prijs/kwaliteit verhouding waarschijnlijk beter juist omdat ze daar meer lokale ingrediënten gebruiken en je hebt dan veel meer keuze, dus als je iets minder vindt neem je gewoon meer van het andere.

Je wordt ook niet zoals in NL weggekeken na X uur, wij bleven extra lang zitten vanwege de regen, bestelden nog een koffie bij, pakten nog wat van het toetjesbuffet (ondanks dat we al hadden afgerekend) etc.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160082669
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 februari 2016 22:32 schreef Sjeen het volgende:
La Soupe Populaire van Tim Raue in Berlijn, heerlijk eten en heel aparte ervaring :)

Het ligt in een oude fabriekshal waar ook een bar ligt en wisselende tentoonstellingen gehouden worden. Ze serveren typisch Duitse gerechten met een twist.

We aten 'Senfei', een zachtgekookt eitje op mousseline en bietjes met een mosterdsaus. Dochterlief had geen voorgerecht, maar at mee met ons.
Als hoofdgerecht at ik gestoomde kabeljauw op aardappelblokjes in een saus met Spreewälder augurken en een mousse van waterkers. Vriend had goulash met aardappelrösti, dochterlief at Köningsberger Klöpse, kalfsgehaktballetjes in mosterdsaus met mousseline en bietjes.
Als je van die troep houdt, moet je de Osseria eens bezoeken.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 21 februari 2016 @ 00:43:53 #110
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_160083108
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 20:14 schreef Molo het volgende:
Geen echte recensie geloof ik. Ik heb er een paar keer gegeten en vind de burgers er erggg Lemmer, patat en koolsla ook. De cola van Fritzl ofzoiets moet je ver van weg blijven. En je moet tegen hipsters om je heen kunnen als je er gaat eten :+
_O-

Fritz Kola

吴 曼 迪
  zondag 21 februari 2016 @ 01:14:42 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160083650
Sansan met een groep Fok!ers. Geen idee wat er allemaal voor lekkers en authentiek Sichuan-keuken voorbij kwam (ca. 20 gerechten), maar het was heerlijk en is een absolute aanrader voor iedereen.
Prijs/kwaliteit: 9!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 21 februari 2016 @ 01:24:19 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160083814
Ik vind Fritz heerlijk, maar dan vooral de smaken anders dan cola. De rabarber is erg lekker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 21 februari 2016 @ 03:17:26 #113
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160085144
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 01:14 schreef golfer het volgende:
Sansan met een groep Fok!ers. Geen idee wat er allemaal voor lekkers en authentiek Sichuan-keuken voorbij kwam (ca. 20 gerechten), maar het was heerlijk en is een absolute aanrader voor iedereen.
Prijs/kwaliteit: 9!
Zijn er geen foto's? ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 21 februari 2016 @ 07:37:08 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160085698
Volgens mij zou LHO foto's maken, maar ik las dat die daarna nog zwaar door heeft zitten zakken. Kan wel even duren dus, schat ik zo in. :p
  zondag 21 februari 2016 @ 07:39:46 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160085703
En Sirdailot, waarom moet je Nederlandse restaurants dissen om een Braziliaanse vreetschuur op te hemelen? Het klinkt nog steeds als een vreetschuur.
  zondag 21 februari 2016 @ 12:06:42 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160088176
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2016 03:17 schreef Molo het volgende:

Zijn er geen foto's? ;(
De enige die ik een paar foto's heb zien maken was AnneX.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160098834
Gisteren bij 13 gegeten in Rotterdam.

http://dertienrotterdam.nl

Vooraf:

Haas kroket met veenbesmosterd - ik
Geitenkaasijs met biet - vriendin

Nu weet ik weer waarom ik niet zo gek ben van haas :P

Vriendin vond het geitenkaasijs niet echt geweldig, biet was wel goed.

Hoofdgerecht:

Wildzwijn spareribs - ik
Skrei - vriendin

Bijgerechten:

Sla + aardappelpuree

Beide gerechten waren heerlijk. Aardappelpuree was top en de zelfgemaakte bbq-saus bij de spareribs was ook top.

Nagerecht:

Chocoladeijs, vijgen, shortcake, stoutschuim en bietencreme.

Was wel apart niet bijzonder lekker. Chocoladeijs was wel top.

Drank:

Bij het eten: Tandem - Syrah Du Maroc

Echt heerlijke wijn

Dessertwijn: Maury rood

Ook top

Cijfer: 7+
prijs: ¤106.50 ex tip

Leuk om een keer te eten maar niet echt een tent voor mij om terug te komen. Gerechten waren over de linie wat vlak. De wijnen waren wel top maar dat is niet waarvoor ik naar een restaurant ga.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2016 19:12:05 ]
pi_160100088
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 07:39 schreef RobinOok het volgende:
En Sirdailot, waarom moet je Nederlandse restaurants dissen om een Braziliaanse vreetschuur op te hemelen? Het klinkt nog steeds als een vreetschuur.
Ik geniet me altijd suf van deze directheid. Rotterdamse eerlijkheid.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 21 februari 2016 @ 22:38:10 #119
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_160105941
quote:
17s.gif Op zondag 21 februari 2016 00:43 schreef megamandy het volgende:

[..]

_O-

Fritz Kola

[ afbeelding ]
Lekker juist.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_160107899
Fritz Kola. :9~
pi_160107903
Mein Fraulein drinkt altijd de meloen variant. :')
  zondag 21 februari 2016 @ 23:33:20 #122
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_160107936
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:31 schreef MCH het volgende:
Mein Fraulein drinkt altijd de meloen variant. :')
Ik de rabaraber :@
With the stars as her umbrella
pi_160107979
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 20:08 schreef agter het volgende:
Zijn er recensies van de Burgertrut op fok?
Bij zo'n hipstertent wil je toch niet eens komen?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_160107994
Ik ging zaterdag Roti bestellen in Rotterdam. Toen vroeg het donkere meisje achter de kassa of ze alles een beetje moest uitleggen. :@
pi_160108024
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:35 schreef MCH het volgende:
Ik ging zaterdag Roti bestellen in Rotterdam. Toen vroeg het donkere meisje achter de kassa of ze alles een beetje moest uitleggen. :@
Wat moet je uitleggen bij roti dan?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')