abonnement Unibet Coolblue
pi_160108662
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat moet je uitleggen bij roti dan?
Ik bedoelde meer dat ik in zo'n Surinaams eethuis was en dat ik wrs met een beetje grote ogen keek naar het menu.
  maandag 22 februari 2016 @ 00:24:53 #127
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160109092
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:34 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Bij zo'n hipstertent wil je toch niet eens komen?
Burgertrut is geen hipstertent en heeft gewoon lekkere burgers. Ter Marsch & Co, dat is wel een overhyped hipstertent.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160109656
Ben gisteren naar de friettent geweest:

De frieten prima
Saté was ook erg goed
De saus had wel wat meer gekunn4en.
pi_160117391
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2016 00:24 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Burgertrut is geen hipstertent en heeft gewoon lekkere burgers. Ter Marsch & Co, dat is wel een overhyped hipstertent.
Ik vind de burgers bij Ter March erg lekker, ook de ambiance vind ik erg fijn :@
Burgertrut zal ik de volgende keer eens proberen :)
  maandag 22 februari 2016 @ 14:13:16 #130
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160117435
De Burgerij is mijn favoriet!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160117678
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:13 schreef Isegrim het volgende:
De Burgerij is mijn favoriet!
Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
pi_160119210
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/

Waar ik binnenkort weer eens heen wil isn Spijshuys de Dis in Delft. Is een chef die een tijd in de US gewerkt heeft, en aldaar voornamelijk met (oud)Hollandse ingredienten kookte. Is nu al aantal jaar terug maar houdt er nog van om terug te grijpen naar oude Nederlandse gerechten. Veel verschillende gerechten, en laat je niet afschrikken door het pannekoekenhuis interieur. Erg lekker eten!

http://www.spijshuisdedis.com/en/
  maandag 22 februari 2016 @ 16:16:40 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160120380
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 15:32 schreef vinc81 het volgende:
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/


Wat heb je er gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 22 februari 2016 @ 16:20:55 #134
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_160120506
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:13 schreef Isegrim het volgende:
De Burgerij is mijn favoriet!
Die is inderdaad oké. De Chili is ook lekker
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_160145911
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 15:32 schreef vinc81 het volgende:
Bussia in Amsterdam, absoluut een aanrader. Een van de betere, al dan niet beste Italiaanse restaurants in Nederland. Bediening is heeel goed, locatie is perfect. bsoluut top.
http://www.bussia.nl/

Waar ik binnenkort weer eens heen wil isn Spijshuys de Dis in Delft. Is een chef die een tijd in de US gewerkt heeft, en aldaar voornamelijk met (oud)Hollandse ingredienten kookte. Is nu al aantal jaar terug maar houdt er nog van om terug te grijpen naar oude Nederlandse gerechten. Veel verschillende gerechten, en laat je niet afschrikken door het pannekoekenhuis interieur. Erg lekker eten!

http://www.spijshuisdedis.com/en/
De Dis was altijd mijn favoriete restaurant. Helemaal als de wildkaart er is.

Ben er nu al jaren niet geweest dus weet niet of het nog steeds zo goed is.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 23 februari 2016 @ 14:11:08 #136
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160146301
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:20 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Die is inderdaad oké. De Chili is ook lekker
Neem ik die de volgende keer. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 23 februari 2016 @ 14:26:07 #137
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_160146647
quote:
14s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:22 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
Net of daar iets mis mee is ;) :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_160168355
Waar: Cafe Rotterdam
Wanneer: Gisterenavond
Kosten: Op uitnodiging
Cijfer: 10

Ik vond werkelijk waar elke hap heerlijk. Ik heb niet de culinaire ervaringen van Iwanius, dus hopelijk trapt hij het straks niet helemaal de grond in. Maar hier zou ik in ieder geval heel erg graag naar teruggaan.

We begonnen met een kleine 'en papillote" amuse met basilicumolie. Ik ben even vergeten welke vis er in zat. Was lekker, maar verbleekte echt tussen de echte gerechten.

Het voorgerecht:

Avocado met zoetzure komkommer, mozzarella en ijs van gorgonzola.

Dit was al meteen helemaal geweldig. Ik zou zo'n gerechten vanuit de kaart waarschijnlijk nooit kiezen, maar elke hap was heerlijk. Het ijs was verrassend. En ondanks redelijk zware producten was het een heel licht gerechtje.

Het tussengerecht:
Kabeljauw met een rolletje van groene kool en ansjovis.

De kabeljauw was perfect, maar eigenlijk was ik vooral verrast door het rolletje van groene kool. Dat was echt onwijs lekker.

Het hoofdgerecht:

Gekonfijte lamsnek met verschillende bereidingen van aardpeer.

Dit was echt "to die for". Dat vlees was zo mals, en de jus was geweldig.

Het dessert:
Yoghurtijs met kokos, venkel en sap van lychee en yuzu

Visueel het minst aantrekkelijke gerechtje. Smaken waren heerlijk romig en fris. Ik hou niet echt van kokos, maar zo was die echt perfect.
  woensdag 24 februari 2016 @ 08:40:13 #139
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160168399
Ziet er puik uit hoor!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160169756
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat heb je er gegeten?
De eerste keer dat ik er was heb ik er gelunched, ik had de Risotto met Fontina kaas (Aosta), hazelnoot en peer. Echt heerlijk, ik zou daar naar vragen als ik er heen ga!

De laatste keer ben ik met enkele collegas geweest en hadden we het 6gangen menu en ik vermoed dat het door de wijntjes komt: maar ik weet niet meer precies wat we hadden. Veel vis en zeevruchten in ieder geval!
pi_160169786
Overigens nog een aanrader: Bird Rotterdam op zondag, wanneer ze chef's menu hebben (of hadden?). Sowieso is DJ Wooldrik een uitstekende chef!
pi_160185610
quote:
14s.gif Op maandag 22 februari 2016 14:22 schreef Xlarge het volgende:

Ik zit even online te kijken naar de Burgerij, niet te geloven hoeveel burger restaurants we nu hebben in Rotterdam. Nu is dat positief, ik vind burgers echt lekker om te eten, maar als het zo doorgaat kan ik hele weekenden vullen met burger restaurants in Rotterdam
Iwanius bezoekt de Burgerij Rotterdam.

En als je de beginpagina van mijn topic-reeks bekijkt en wel in de spoilertag en die open klikt,dan kun je zien welke hamburgerjoints ik al bezocht heb.
pi_160194068
Irrelevant gemiep opgeschoond, carry on! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_160195913
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Gisteren een lunch bij Stan en co, Utrecht.
Wat at je?
Twee plakken duurdesem met pulled pork en huisgemaakte zuurkool. Erbij een kop thee.

Impressie?
De zaak heeft een "urban vintage" uitstraling en daar is werk aan besteed. Aandacht die ze beter aan het eten konden besteden.
Mijn pulled pork was koud, er zat nog een stukje aluminiumfolie in, er zat geen saus bij (ook niet aangegeven, maar wel een gemiste kans) en ik miste zout en peper. De zuurkool lag naast het, overigens wél lekkere brood, zodat dit op enkele plekken nogal soggy werd. Ik wilde hierover klagen, maar het personeel is geen enkele keer aan tafel gekomen om te vragen hoe het smaakte, en hun aandacht trekken bleek simpelweg onmogelijk. Ik sprak een meisje aan, ze liep gewoon door, dat soort dingen. Ze hebben gelukkig wel alle aandacht voor elkaar. :')
Bij het ophalen van de borden was ik even weg, dus toen heb ik ook de kans niet gehad om mijn klacht toe te lichten. Na tien minuten aan een lege tafel kwam iemand vragen of we nog iets wilden. De rekening graag, met een opmerking dat het niet helemaal naar wens was geweest, fijn dat dat gevraagd werd. Hier ging de serveerster niet op in. :')
Kosten?
10¤ voor broodje en thee

Cijfer?
5
pi_160196470
Ik at daar laatst hetzelfde. Op de alufolie na dezelfde klachten over het eten.
Iets fatsoenlijker ppersoneel wel.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_160196684
Klinkt helaas allemaal veel te herkenbaar Atifa. Stan&Co is leuk voor drankjes, maar eten moet je er maar niet doen... Wij hadden een keer een dinerbon voor 100 ¤ die we daar uit konden geven, en aan het eind dachten we ook: dit kunnen we zelf beter voor dat geld....

De sfeer is er altijd wel goed, hoewel het ook steevast superdruk is. Op donderdag en vrijdagavond tussen 18 en 22 hoef je er niet te zijn want dan zit half hip Utrecht er te borrelen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_160196802
Ik heb er door de slechte ervaringen die ik heb gelezen ook een etentje daar afgeslagen. Ziet er wel leuk uit verder.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_160197092
quote:
Dank je Iwanus , ik lees altijd met plezier jouw recencies, reageren doe ik niet erg veel, lurken des te meer.
Net als jou ben ik een groot fan van Francois, mijn budget staat het echter niet toe daar vaak te eten
Maar zoals eerder vermeld ben ik ook een liefhebber van straatvoedsel wat naar een iets hoger niveau is getild, zoals een goede burger.

Morgen ga ik Roffa in Rottederdam eens proberen, jouw recensie was niet echt lovend, maar sinds deze week hebben ze een offset smoker staan, dus ik wil de pulled pork wel eens proberen.

Zelf rook ik al jaren mijn vlees in mijn achtertuin, ik wil wel eens een andere proberen :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 25-02-2016 11:24:41 ]
  zaterdag 5 maart 2016 @ 16:58:20 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160442636
Wanneer: vrijdag, 4 maart 2016
Waar: Restaurant Hanasato in Groningen.

Impressie:
Vanwege ons bezoek aan de Bowie-tentoonstelling in Groningen meteen maar een overnachting erbij geboekt. Op zoek naar een goed restaurant kwamen we in allerlei gidsen de aanbeveling tegen om te gaan eten bij het Japanse restaurant Hanasato. Een in traditioneel Washoku-stijl kokend restaurant.
Een klein, intiem restaurant met plaats voor 26 gasten.

In het halletje bij binnenkomst staan allerlei grote flessen met saké:


De tafels zijn allemaal voorzien van een zwarte inductieplaat, die later ook gebruikt werd:


We hadden bij de reservering al doorgegeven dat we voor het 6-gangen wintermenu wilden kiezen en namen bij het eten een fles Nieuw Zeelandse souvignon Blanc, Wild Rock en bruisend water.
Als snel verscheen een eerste kleine amuse, een sakizuke. Het was een klein blokje biologische tofoe met daarop kleine paddenstoeltjes en een lenteuitje:


Dit werd gevolgd door een mandje met Edamame, groene sojaboontjes gekookt met Arajiozeezout. Je haalt de boontjes uit de schil om ze te eten:

Daarna volgde de Hassun, 5 kleine amusegerechtjes die fraai opgemaakt op tafel kwamen:

Nadat de deksels verwijderd waren kon je zien wat het allemaal inhield.

Van links naar rechts: tartaar van zalm met wasabi, Jacobsschelpen met Daikon rettich, een in kombu-shoyu gemarineerde eidooier met truffel, zee-egel op smaak gebracht met saké en zeezout en tenslotte geroosterde eendenborst met yuzu en groene peper.

Daarna volgde een assortiment van Sashimi:

Venusschelp, st. jacobsschelp, zalm en zeebaars.

Als 3e gerecht kregen we Osumashi, een Japanse heldere soep met daarin wat een bloem van deegwaar en een shitakepaddenstoel en wat lente-ui.


Het volgende gerecht was Saikyo-yaki, oftewel vis van het seizoen. Het werd gegrilde in saikyo-miso gemarineerde Hamshi (een geelvin-makreel) met een zeer eetbare gekookte groene peper:


Daarna volgde het eigenlijke hoofdgerecht: een originele shabu shabu van Wagyubeef.
Shabu shabu is het in kokende heldere bouillon heel kort dopen van groentes en vlees en die vervolgens door een sausje van soja met lente-ui en rettich of een sausje van sesam halen.


Wakyu:


Tenslotte het dessert, de Himuro. Granité van crémant en vers fruit in gelei van kersenlikeur:


Bij het dessert dronken we een speciaal daarvoor geschikte koude saké:


Conclusie:
Restaurant Hansato is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit en de versheid van alle ingrediënten maakt het zeer de moeite waard en het is heel wat anders dan alle all-you-can-eat Japanse zaken of de bekende tappanyaki-tenten die er tegenwoordig zijn. Dit is Washoku-stijl koken op z'n best!

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160442738
Wauw, dat ziet er fantastisch uit.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')