abonnement Unibet Coolblue
  maandag 1 februari 2016 @ 20:01:31 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577826


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 1 februari 2016 @ 20:01:40 #2
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577833
Vroem vroem!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 1 februari 2016 @ 20:03:24 #3
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577889
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:58 schreef baggerbaas het volgende:
Kocjan gepakt op EPO uit zijn tijd bij Team Type 1

TheRaceRadio twitterde op maandag 01-02-2016 om 19:53:17 Jure Kocjan positive for EPO. 2012 sample was retro tested reageer retweet
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159577937
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:03 schreef Mani89 het volgende:

[..]

hoeveel hertesten hebben ze gedaan? of was deze renner moeilijk aan het doen en haalde UCI even iets uit de la naar boven.
  maandag 1 februari 2016 @ 20:05:47 #5
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577955
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoeveel hertesten hebben ze gedaan? of was deze renner moeilijk aan het doen en haalde UCI even iets uit de la naar boven.
Weer even een nietszeggende kleine vis naaien voor goodwill.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159578103
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:05 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Weer even een nietszeggende kleine vis naaien voor goodwill statistieken.
pi_159578158
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:44 schreef Mani89 het volgende:
Ik wil weer 10 jaar terug, bloeddoping was cool. Stiekem naar aftandse Spaanse klinieken afreizen om met je eigen bloed te kloten, dat was als jonge jongen iets om te ambiëren, daar wilde je bijhoren. Motortjes in fietsen, dat is gewoon voor janetten.
Of een dagje Wenen. Bijtanken en daarna lekker eten bij de McDonalds. :P
pi_159579228
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:30 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/(...)-is-mijn-fiets.dhtml

Lekker fris figuur... Ben benieuwd hoe lang die gozer is. Als blijkt dat hij 2 koppen groter dan VDD is, dan is gelijk duidelijk dat dit een lulverhaal is.
quote:
Klinkt op zich wel logisch dat je niet weet dat hij er een motortje in heeft laten monteren, terwijl je eerder nog zei dat hij dat motortje had laten monteren om je op training te kunnen volgen. Dan vergeten we voor het gemak maar even dat zo'n ding herrie gaat maken als je het gebruikt. En dat hij op een redelijk niveau gefietst heeft en echt geen motortje nodig zal hebben om tijdens een training een jong meisje te kunnen volgen.

Enfin, dit is Nico. Ziet hij eruit alsof hij eenzelfde maat frame nodig heeft als Femke Van den Driessche, zeg het maar jongens.


Tegenwoordig is Nico duivenmelker en dat neemt hij ook iets te serieus:
quote:
Hij is de man die derhalve vooral de training van de duiven op zich neemt, voeding uitzoekt en bepaalt welke duiven aan welke vluchten zullen deelnemen. Ook het korven neemt hij voor zijn rekening, behalve op vrijdag want dan heeft hij het te druk in zijn frituur.
pi_159579324
Half jaar schorsing maar, zou gelijk levenslang doen. Dit is voorbij doping.
pi_159580649
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:46 schreef Ericr het volgende:
Half jaar schorsing maar, zou gelijk levenslang doen. Dit is voorbij doping.
ja, toen ze die straf invoerde, verbaasde ik mij daar ook over. Met je lichaam dopen is 2 jaar en met risico en zonder risico maar 6 maanden.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 1 februari 2016 @ 22:07:32 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159582370
Beste juniore in de wereld zijn. Gelijk wereldkampioene bij de senioren worden. Positief testen op dat WK. Een maandje na je tweejarige schorsing weer meedoen aan het WK en brons pakken. Daar weer positief testen. Twee weken later nog eens positief testen. Gewichtheffen _O_

Russische topgewichthefster na maand voor derde keer betrapt op doping
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 1 februari 2016 @ 23:23:50 #12
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159584651
zullen we over mechanische doping in dit SPT / UCI bevestigt: motortje in WK-fiets topic houden. Dan kan hier gewoon over bloeddoping en epo etc gepraat worden. :)
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_159588318
quote:
4s.gif Op maandag 1 februari 2016 23:23 schreef WEST het volgende:
zullen we over mechanische doping in dit SPT / UCI bevestigt: motortje in WK-fiets topic houden. Dan kan hier gewoon over bloeddoping en epo etc gepraat worden. :)
Doping is doping. Past gewoon prima in dit topic.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:22:51 #14
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159588758
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 06:27 schreef superniger het volgende:

[..]

Doping is doping. Past gewoon prima in dit topic.
Beter om het gescheiden te houden.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:24:26 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159588772
Want? Doping is doping. Past hier goed.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:35:28 #16
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159588862
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:24 schreef Szura het volgende:
Want? Doping is doping. Past hier goed.
Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:40:36 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159588915
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:35 schreef WEST het volgende:

[..]

Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
- Dat valt nog te bezien, geruchten en verdachtmakingen zijn er al heel lang
- En als het al alleenstaand is, de discussies hieromtrent zijn toch al interessant genoeg om hier te voeren?

Snap deze ingreep niet.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159588919
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:35 schreef WEST het volgende:

[..]

Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
En afgeglopen zomer mochten we het nog niet bespreken omdat het nog niet gebruikt werd.
in a crowd you lose humanity
pi_159588921
Het lijkt mij overduidelijk dat dit geen incident is... Het is vooralsnog het enige bevestigde geval van mechanische doping, maar reken er maar op dat het niet hierbij blijft.

Daarnaast gaat het al maanden vrij prima in dit topic, waarom er nu ineens actief op mod'en?
Jack does it in real time...
pi_159589480
Femke, Femke, waarom altijd die overacting?
Jack does it in real time...
pi_159589496
quote:
9s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:30 schreef DeeBee het volgende:
Femke, Femke, waarom altijd die overacting?
Als die fiets niet van haar is, geen zorgen toch, kan die vriend even bij de UCI getuige.
pi_159589766
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Als die fiets niet van haar is, geen zorgen toch, kan die vriend even bij de UCI getuige.
Al zou die fiets van Jezus Christus zijn geweest, die muts reed er op. Haar verdediging is in ieder geval zeer zwak. Ze komt ook niet heel helder over maar zal wel lekker gepushed zijn door papa en nooit iets gedaan hebben aan een opleiding.
pi_159589827
vanaf hier begon de pret een paar maanden terug:

SPT / Doping #110 - Acne
SPT / Doping #111 - Mechanische doping

[ Bericht 25% gewijzigd door THEFXR op 02-02-2016 10:12:27 ]
pi_159589847
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:49 schreef Ericr het volgende:

[..]

Al zou die fiets van Jezus Christus zijn geweest, die muts reed er op. Haar verdediging is in ieder geval zeer zwak. Ze komt ook niet heel helder over maar zal wel lekker gepushed zijn door papa en nooit iets gedaan hebben aan een opleiding.
Huh, ik dacht dat die fiets in haar materiaalhok stond, ipv dat ze er op gefinisht is?
pi_159590447
quote:
16s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 10:23 schreef alpeko het volgende:
Zou Serpa ook een "snor"fiets hebben?
_O-
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 10:42:06 #28
426493 crew  PippenScottie
pi_159590630
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:52 schreef THEFXR het volgende:
vanaf hier begon de pret een paar maanden terug:

SPT / Doping #110 - Acne
SPT / Doping #111 - Mechanische doping

Terugleesgenot.

Ericr :')
pi_159591228
quote:
4s.gif Op maandag 1 februari 2016 23:23 schreef WEST het volgende:
zullen we over mechanische doping in dit SPT / UCI bevestigt: motortje in WK-fiets topic houden. Dan kan hier gewoon over bloeddoping en epo etc gepraat worden. :)
Al maanden/jaren zou een ingreep in dit topic prettig zijn, gezien het geroep zonder bewijs, maar deze ingreep slaat imo nergens op.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 11:23:52 #30
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 11:57:44 #31
426493 crew  PippenScottie
pi_159592005
Mogen we het hier wel hebben over het feit dat papa en broer Van Den Driessche zich komende maand bij de rechtbank moeten melden voor het stelen van twee parkieten?

http://www.hln.be/regio/n(...)iets-terug-a2603590/
pi_159592159
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 11:57 schreef PippenScottie het volgende:
Mogen we het hier wel hebben over het feit dat papa en broer Van Den Driessche zich komende maand bij de rechtbank moeten melden voor het stelen van twee parkieten?

http://www.hln.be/regio/n(...)iets-terug-a2603590/
whut? :') 2 parkieten, waren het wedstrijd exemplaren ofzo
pi_159592317
Zou Femke zich hebben geïnjecteerd met parkietenbloed om harder te kunnen fietsen? Parkieten schijnen wel heel hoog te kunnen vliegen!
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 12:43:24 #34
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159592954
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:35 schreef WEST het volgende:

[..]

Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
Zelden zo gelachen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 12:44:29 #35
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159592976
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 12:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zelden zo gelachen.
fijn voor het melden ^O^
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 12:45:54 #36
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159593014
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 12:44 schreef WEST het volgende:

[..]

fijn voor het melden ^O^
Snelle reactie. Jij bent ook op de brommer.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 12:46:31 #37
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159593024
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 12:45 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Snelle reactie. Jij bent ook op de brommer.
nee zit achter een computer :P
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  dinsdag 2 februari 2016 @ 12:48:43 #38
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159593069
-offtopic-

[ Bericht 98% gewijzigd door Nattekat op 02-02-2016 12:49:13 ]
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159593496
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:35 schreef WEST het volgende:

[..]

Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
Dat is jouw mening. En dit is ontopic want het gaat over de vraag of er structureel sprake is van mechanische doping in de wielersport.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 2 februari 2016 @ 13:14:48 #40
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159593587
In elk geval is er in China niks aan de hand, ook goed om te weten.

'Geen doping op Chinese Spelen'

Die Zomerspelen zijn daar ook zo lekker, vooral met die gare damesrecords in de jaren '90 :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 2 februari 2016 @ 13:15:44 #41
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_159593609
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_159593748
quote:
Dat zadel is net een penis.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 13:23:58 #43
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159593804
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:10 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Dat is jouw mening. En dit is ontopic want het gaat over de vraag of er structureel sprake is van mechanische doping in de wielersport.
Zijn er al bewijzen voor structureel sprake van mechanische doping? Kom maar met feiten.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_159593830
quote:
pi_159593904
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:23 schreef WEST het volgende:

[..]

Zijn er al bewijzen voor structureel sprake van mechanische doping? Kom maar met feiten.
Bewijzen is voor een rechtbank, verschillende insiders hebben dit al jaren geroepen dat er motortjes worden gebruikt, zoals altijd is de UCI niet snel met controleren ofzo.
Dit is gewoon een waarschuwingsincident voor de toppers, zoiets we kunnen het nu 100% detecteren, dus wees gewaarschuwd.
Verder stel ik het topic sturen niet op prijs, snap echt niet waar deze push ineens vandaan komt.
Ik verwacht ook totaal geen traffic meer in het andere topic.
pi_159593911
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:23 schreef WEST het volgende:

[..]

Zijn er al bewijzen voor structureel sprake van mechanische doping? Kom maar met feiten.
Nee, maar wel aardig wat aanwijzingen. Driekwart van deze topicreeks bestaat uit speculatie, dus 'het is speculatie' is geen argument.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 13:31:39 #47
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159593978
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Bewijzen is voor een rechtbank, verschillende insiders hebben dit al jaren geroepen dat er motortjes worden gebruikt, zoals altijd is de UCI niet snel met controleren ofzo.
Dit is gewoon een waarschuwingsincident voor de toppers, zoiets we kunnen het nu 100% detecteren, dus wees gewaarschuwd.
Verder stel ik het topic sturen niet op prijs, snap echt niet waar deze push ineens vandaan komt.
Ik verwacht ook totaal geen traffic meer in het andere topic.
Piet kan ook wel eens wat roepen. maar dat dat is geen feit. Zolang er geen anderen gepakt zijn is het een op zichzelf staand incident. Dat het in de toekomst groter kan worden is hoofdstuk 2.

En waarom het zo gestuurd wordt. Daar is achter de schermen over gesproken met meerdere moderators.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 13:32:45 #48
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159594002
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:31 schreef WEST het volgende:

[..]

Piet kan ook wel eens wat roepen. maar dat dat is geen feit. Zolang er geen anderen gepakt zijn is het een op zichzelf staand incident. Dat het in de toekomst groter kan worden is hoofdstuk 2.

En waarom het zo gestuurd wordt. Daar is achter de schermen over gesproken met meerdere moderators.
Het onderwerp mechanische doping is hier al vaak besproken.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 13:45:12 #49
426493 crew  PippenScottie
pi_159594336
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:31 schreef WEST het volgende:

[..]

Piet kan ook wel eens wat roepen. maar dat dat is geen feit. Zolang er geen anderen gepakt zijn is het een op zichzelf staand incident. Dat het in de toekomst groter kan worden is hoofdstuk 2.

En waarom het zo gestuurd wordt. Daar is achter de schermen over gesproken met meerdere moderators.
Cyclingnews heeft het ook goed begrepen. Een apart forum, waar vrijelijk over doping mag worden gesproken, waar lacherig over wordt gedaan, maar waar men op termijn vrijwel altijd gelijk heeft.
pi_159594337
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:31 schreef WEST het volgende:

[..]

Piet kan ook wel eens wat roepen. maar dat dat is geen feit. Zolang er geen anderen gepakt zijn is het een op zichzelf staand incident. Dat het in de toekomst groter kan worden is hoofdstuk 2.

En waarom het zo gestuurd wordt. Daar is achter de schermen over gesproken met meerdere moderators.
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:32 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Het onderwerp mechanische doping is hier al vaak besproken.

Moet ik nog even doorgaan?
  dinsdag 2 februari 2016 @ 13:46:32 #51
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159594374
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 13:47:48 #52
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159594403
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:46 schreef WEST het volgende:

[..]

Ja doe maar want ze zijn stuk voor stuk niet bewezen en schuldig verklaard.
Hallo Herbert.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 2 februari 2016 @ 13:47:51 #53
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159594405
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:46 schreef WEST het volgende:

[..]

Ja doe maar want ze zijn stuk voor stuk niet bewezen en schuldig verklaard.
Froome ook niet. Of THOMAS Geraint. Of Westra.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159594531
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:46 schreef WEST het volgende:

[..]

Ja doe maar want ze zijn stuk voor stuk niet bewezen en schuldig verklaard.
Ok.

Lance Armstrong heeft nooit doping gebruikt.
pi_159594540
Zullen we dit topic opdoeken jongens? Doping bestaat niet.
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 13:58:10 #56
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159594652
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:54 schreef Sloggi het volgende:
Zullen we dit topic opdoeken jongens? Doping bestaat niet.
Kom maar met bewijzen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 13:59:49 #57
426493 crew  PippenScottie
pi_159594699
oufeh twitterde op maandag 01-02-2016 om 10:23:09 I'Equipe talks today about suspicions of motorized doping on the track at the London Olympics. The (in)famous British 'special' wheels? reageer retweet
faustocoppi60 twitterde op maandag 01-02-2016 om 10:35:54 Gazzetta dello Sport presents the wheel-engine. Apparently, it's not very cheap. A wheel = 200.000 euros. https://t.co/6SjZFwdGBg reageer retweet
Schijnbaar zijn motortjes in het frame al hopeloos achterhaald.
Voor wie het kan betalen zijn elektromagnetische wielen tegenwoordig helemaal de shit:

http://www.cyclingnews.co(...)azzetta-dello-sport/
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 14:00:29 #58
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159594714
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:58 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Kom maar met bewijzen.
Dumoulin is tegen doping.
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 14:02:53 #59
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159594777
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:00 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dumoulin is tegen doping.
Chris Froome is ook tegen mechanische doping. Sterker nog, hij heeft er zelfs de UCI op geattendeerd!

Froome heeft zijn zorgen over mogelijke manipulatie met fietsen al eerder met de UCI gedeeld. “Ik zei toen: Kijk, er zijn verhalen in het peloton. Mijn advies is dat jullie de controles daarop opvoeren.”

_O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:04:03 #60
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_159594808
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Chris Froome is ook tegen mechanische doping. Sterker nog, hij heeft er zelfs de UCI op geattendeerd!

Froome heeft zijn zorgen over mogelijke manipulatie met fietsen al eerder met de UCI gedeeld. “Ik zei toen: Kijk, er zijn verhalen in het peloton. Mijn advies is dat jullie de controles daarop opvoeren.”

_O-
Froome doet een Armstrongetje? :')

Wat een idioot
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:04:22 #61
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159594817
Fijn dat de mods nu zelf ook mee komen discussiëren in dit topic :)
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 14:07:06 #62
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159594906
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Chris Froome is ook tegen mechanische doping. Sterker nog, hij heeft er zelfs de UCI op geattendeerd!

Froome heeft zijn zorgen over mogelijke manipulatie met fietsen al eerder met de UCI gedeeld. “Ik zei toen: Kijk, er zijn verhalen in het peloton. Mijn advies is dat jullie de controles daarop opvoeren.”

_O-
Froome _O-.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:08:27 #63
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159594939
Waarom lachen jullie Froome steeds uit? Kap daar eens mee.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:09:41 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159594964
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:08 schreef Mani89 het volgende:
Waarom lachen jullie Froome steeds uit? Kap daar eens mee.
Hoi Michelle Cunt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159594987
Sagan is wel een truther: Hey vroemie, how are you doing?
pi_159595039
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:59 schreef PippenScottie het volgende:
oufeh twitterde op maandag 01-02-2016 om 10:23:09 I'Equipe talks today about suspicions of motorized doping on the track at the London Olympics. The (in)famous British 'special' wheels? reageer retweet
faustocoppi60 twitterde op maandag 01-02-2016 om 10:35:54 Gazzetta dello Sport presents the wheel-engine. Apparently, it's not very cheap. A wheel = 200.000 euros. https://t.co/6SjZFwdGBg reageer retweet
Schijnbaar zijn motortjes in het frame al hopeloos achterhaald.
Voor wie het kan betalen zijn elektromagnetische wielen tegenwoordig helemaal de shit:

http://www.cyclingnews.co(...)azzetta-dello-sport/
Zeker in het baalwielrennen is zo'n techniek interessant. Zo koop je gewoon een medaille.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 14:15:40 #67
426493 crew  PippenScottie
pi_159595093
Zelfs Tijntje snapt wat er aan de hand is.

hendriksmj twitterde op maandag 01-02-2016 om 13:08:38 Na het zien van Femke’s Koppenbergcross en het feit dat ze nu betrapt is, vrees ik: we zijn al vaker (ook op de weg!) beduveld. #motortje reageer retweet
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 14:17:05 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159595128
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:15 schreef PippenScottie het volgende:
Zelfs Tijntje snapt wat er aan de hand is.

hendriksmj twitterde op maandag 01-02-2016 om 13:08:38 Na het zien van Femke’s Koppenbergcross en het feit dat ze nu betrapt is, vrees ik: we zijn al vaker (ook op de weg!) beduveld. #motortje reageer retweet
Tijntje is wel van de open deuren he.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:17:31 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159595135
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:15 schreef PippenScottie het volgende:
Zelfs Tijntje snapt wat er aan de hand is.

hendriksmj twitterde op maandag 01-02-2016 om 13:08:38 Na het zien van Femke’s Koppenbergcross en het feit dat ze nu betrapt is, vrees ik: we zijn al vaker (ook op de weg!) beduveld. #motortje reageer retweet
Maar die is dan ook lid van de onvolprezen dopingredactie van de NOS
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:19:55 #70
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_159595184
Niet kankeren op de NOS hè, Ducrot had toch achteraf mooi gelijk met zijn 'nieuwe wielrennen'.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 februari 2016 @ 14:22:50 #71
426493 crew  PippenScottie
pi_159595260
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:19 schreef Zelva het volgende:
Niet kankeren op de NOS hè, Ducrot had toch achteraf mooi gelijk met zijn 'nieuwe wielrennen'.
_O_ _O_ _O_
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 14:30:49 #72
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159595488
Nouja, menselijke maat vind ik dan achteraf gezien weer een iets minder succesvolle uitspraak.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159600381
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:45 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Cyclingnews heeft het ook goed begrepen. Een apart forum, waar vrijelijk over doping mag worden gesproken, waar lacherig over wordt gedaan, maar waar men op termijn vrijwel altijd gelijk heeft.
Nou, een flink gedeelte van de users die in dat gedeelte van het forum post overstijgt het BNW-niveau ernstig. Als je over een willekeurige topper roept dat die doping gebruikt krijg je op termijn vaak wel gelijk, maar daar hoeven niet de meest belachelijke redeneringen aan opgehangen te worden. Overigens ook genoeg zinnige en informatieve posts in dat dopinggedeelte, daar niet van.

Verder heb ik al vaak zat geroepen dat het mij prima lijkt om het zo op te lossen als Cyclingnews heeft gedaan.
pi_159600680
quote:
Gezocht: wielrenners die EPO willen testen

EPO is niet langer de meest moderne doping in het peloton. Maar het spul blijft wel tot de verbeelding spreken. De oproep op proefpersoon.nl is dan ook opmerkelijk: daar zoeken ze “goed getrainde, mannelijke wielrenners” die het effect van EPO op de fietsprestatie willen testen...
Eerst even uitleggen wat EPO eigenlijk is, want iedereen kent het bestaan er wel van maar een minderheid weet ook wat het doet. Daarom: EPO (erytropoëtine ) is een hormoon dat door de nieren wordt geproduceerd, het werkt in op het beenmerg waar het de productie van rode bloedcellen stimuleert. Het geneesmiddel rHuEPO werkt op dezelfde manier als het natuurlijke hormoon en wordt gebruikt bij patiënten voor de behandeling of ter voorkoming van anemie (bloedarmoede) als gevolg van bijvoorbeeld nierfalen of chemotherapie.

De correctie van de anemie resulteert in een toename van de inspanningscapaciteit bij deze patiënten, meteen ook de reden waarom sporters rHuEPO gingen gebruiken. Zo raakte bekend dat tijdens de Tour de France van 1998 en 1999 EPO serieus was ingeburgerd. Marco Pantani, Jan Ullrich, Richard Virenque, Laurent Jalabert, Mario Cipollini,... Allemaal werden ze betrapt en het lijstje lijkt oneindig.

In 1990 zette de World Anti Doping Agency het middel op de dopinglijst maar volgens de onderzoekers van het Centre for Human Drug Research van het Bio Science Park in het Nederlandse Leiden is er nog niet voldoende onderzoek gedaan naar de effecten van rHuEPO bij wielrenners en is het dus nog niet officieel bewezen dat rHuEPO een prestatie verbeterend effect heeft bij professionele wielrenners.

Daarom zoeken de Nederlandse onderzoekers 48 gezonde, goed-getrainde mannen tussen de 18 en 45 jaar die bereid zijn om EPO te nemen. Het onderzoek bestaat uit een keuring en een training, 15 onderzoeksdagen, een wedstrijd van 150 km met aankomst op de Mont Ventoux en een nakeuring. En deelnemers krijgen 860 euro.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 18:08:20 #75
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159600958
R_R is wel zo iemand die de hele dag in The Clinic zit ja.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 18:10:21 #76
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159600995
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 17:55 schreef wimderon het volgende:

[..]

Gaaf, ik heb me ingeschreven. Ik ga tijdens dat onderzoek wel gewoon door met mijn eigen bloedtranfusie programma.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159601209
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:08 schreef Mani89 het volgende:
R_R is wel zo iemand die de hele dag in The Clinic zit ja.
Er post daar ook zo'n gozer, echt zo'n patatje, die is echt niet goed bij z'n appel. clasicamano heet ie volgens mij.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 18:22:08 #78
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159601237
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:20 schreef wimderon het volgende:

[..]

Er post daar ook zo'n gozer, echt zo'n patatje, die is echt niet goed bij z'n appel. clasicamano heet ie volgens mij.
Die met die Dumoulin avatar? Die heeft wel goede inzichten inderdaad ja, jammer dat niemand hem serieus neemt maar dit terzijde.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 2 februari 2016 @ 18:23:44 #79
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159601267
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:08 schreef Mani89 het volgende:
R_R is wel zo iemand die de hele dag in The Clinic zit ja.
In tegenstelling tot bepaalde andere personen heb ik geen account op cyclingnews.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 18:29:50 #80
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159601397
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:23 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

In tegenstelling tot bepaalde andere personen heb ik geen account op cyclingnews.
We geloven je.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 18:30:42 #81
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_159601413
quote:
Feit is vreemd genoeg wel dat al die renners na die heisa eigenlijk nooit meer zo dominant of goed geweest zijn als ze tot dan toe wel soms waren ... Zelfs bij Froome is dat zo
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_159601588
Haha briljante redenatie van WEST om mechanische doping hier niet te mogen bespreken _O_
pi_159602827
Horen te lichtte fietsen ook bij mechanische doping?
pi_159604367
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:30 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Feit is vreemd genoeg wel dat al die renners na die heisa eigenlijk nooit meer zo dominant of goed geweest zijn als ze tot dan toe wel soms waren ... Zelfs bij Froome is dat zo
Hesjedal was voor dat incident met zijn fiets al niet meer zo goed als hij ooit geweest was. Sinds hij de Giro heeft gewonnen heeft hij geen platte prijs meer gereden.
in a crowd you lose humanity
pi_159612013
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:30 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Feit is vreemd genoeg wel dat al die renners na die heisa eigenlijk nooit meer zo dominant of goed geweest zijn als ze tot dan toe wel soms waren ... Zelfs bij Froome is dat zo
Bij Hesjedal zou ik niet een andere verklaring weten dan dat er een aandrijving achter zit.
De andere filmpjes zijn veel speculatie.

En blijken jaren later te kloppen..
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_159614708
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 23:28 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Bij Hesjedal zou ik niet een andere verklaring weten dan dat er een aandrijving achter zit.
De andere filmpjes zijn veel speculatie.

En blijken jaren later te kloppen..
Juist bij Hesjedal lijkt het me absoluut niet dat er een aandrijving achter zit. De pedalen draaien namelijk niet mee. Het is simpele natuurkunde dat als je een fiets zo neergooit, de kans groot is dat 'ie nog doordraait.

Bovendien is een afdaling wel de laatste plaats waar je de motor aanzet, en al helemaal niet als je bij iemand in het wiel zit.
in a crowd you lose humanity
pi_159614739
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 19:19 schreef poiuytr het volgende:
Horen te lichtte fietsen ook bij mechanische doping?
Die zijn er niet sinds de 6.8 kg limiet
pi_159614759
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 08:15 schreef Ericr het volgende:

[..]

Die zijn er niet sinds de 6.8 kg limiet
Volgens mij moet ze nog steeds regelmatig fietsen verzwaren.
in a crowd you lose humanity
pi_159614796
Hesjedal had er idd geen motortje in. Er zijn genoeg filmpjes waar ze dat hebben nagedaan met een andere fiets.

Cancellara op de Muur geloof ik ook niet. Zo snel was z'n tijd op de Muur in 2010 niet. En die momenten in Parijs Roubaix dat hij met z'n handen naar een knopje op het stuur gaat... Dat is gewoon een tandje zwaarder schakelen :')

Hij heeft een schakelgroep van SRAM, en daar schakel je met een klein tikje op de shifter al zwaarder. Zo mooi loopt dat spul :9

Froome vind ik verdacht, 150-200 watt meer trappen zonder dat je hartslag veel omhoog gaat.
pi_159614801
Al vraag ik me af wat de bron van Froome z'n data is.
pi_159614816
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:30 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Feit is vreemd genoeg wel dat al die renners na die heisa eigenlijk nooit meer zo dominant of goed geweest zijn als ze tot dan toe wel soms waren ... Zelfs bij Froome is dat zo
bij Cancellara zit er een gat van 3 jaar tussen 2 fragmenten
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_159615443
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 08:20 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Volgens mij moet ze nog steeds regelmatig fietsen verzwaren.
Ja maar dan is je fiets niet meer te licht dus. Ook al kan je wel winnen op draaiende delen natuurlijk, met enig risico.
pi_159622601
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 3 februari 2016 @ 15:37:19 #94
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159623834
RUSADA en UKAD gaan de samenwerking aan op aanraden van WADA.
Russisch anti-dopingagentschap gaat samenwerken met Britten

Deal geldt tot RUSADA weer op eigen houtje mag opereren.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 3 februari 2016 @ 16:13:28 #95
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_159624851
was dat niet afgelopen Giro met die verdachte fietswissel bij movistar :?
pi_159625084
-verkeerd topic-

[ Bericht 98% gewijzigd door franklop op 03-02-2016 16:27:41 ]
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 3 februari 2016 @ 21:20:24 #99
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_159633947
quote:
Dat ziet er best wel vreemd uit... :o
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 3 februari 2016 @ 21:26:07 #100
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159634179
Is het niet mogelijk dat 'ie vol kracht zet en dat wiel ineens even losschiet ofzo? :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159635202
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 21:26 schreef heywoodu het volgende:
Is het niet mogelijk dat 'ie vol kracht zet en dat wiel ineens even losschiet ofzo? :P
Een wiel in zuigende blubber gaat niet ineens nog sneller draaien als het losschiet.... Stoppen met trappen is stilvallen.
t is overigens Wout van Aert himself in zn witte pekske
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_159646233
Idd niet als je je voeten stil houdt. Stilhouden is stilstaan ;)
  donderdag 4 februari 2016 @ 12:10:27 #103
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_159647147
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 08:27 schreef Tommeke het volgende:
Hesjedal had er idd geen motortje in. Er zijn genoeg filmpjes waar ze dat hebben nagedaan met een andere fiets.

Cancellara op de Muur geloof ik ook niet. Zo snel was z'n tijd op de Muur in 2010 niet. En die momenten in Parijs Roubaix dat hij met z'n handen naar een knopje op het stuur gaat... Dat is gewoon een tandje zwaarder schakelen :')

Hij heeft een schakelgroep van SRAM, en daar schakel je met een klein tikje op de shifter al zwaarder. Zo mooi loopt dat spul :9

Froome vind ik verdacht, 150-200 watt meer trappen zonder dat je hartslag veel omhoog gaat.
Brits wielertalent + gezonde Keniaanse lucht. Klinkt als een superformule.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator donderdag 4 februari 2016 @ 12:14:56 #104
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_159647252
quote:
Lijkt ook alsof het wiel al draait voordat hij aanzet :o

Achteruit trappen om de motor aan te zetten? ;)


[ Bericht 7% gewijzigd door noodgang op 04-02-2016 12:43:28 ]
pi_159647753
Tim Means (UFC) test positief op:

pi_159648274
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 12:14 schreef noodgang het volgende:

[..]

Lijkt ook alsof het wiel al draait voordat hij aanzet :o

Achteruit trappen om de motor aan te zetten? ;)
[ afbeelding ]

Hehe het ziet er echt heel apart uit, en toch denk (hoop) ik dat het te verklaren is zonder motor.. alleen zou ik die verklaring niet weten :{
pi_159656219
Ziet er raar uit :D
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 4 februari 2016 @ 18:19:54 #108
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159656998
'Mensen' als Inner Ring bestempelen het trouwens gewoon als "slipping rear wheel". Motortje lijkt me ook wel erg sterk moet ik zeggen :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 4 februari 2016 @ 19:13:29 #109
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159658335
Kwam zomaar even 2 plaatjes van Riis samen met Cecchini tegen. Kan iemand een CSI doen wat er op die spuit staat? :D


Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 4 februari 2016 @ 19:31:46 #110
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159658946
Het lijkt erop dat Chinese toptijden in de jaren '90 toch niet gelopen zijn op schildpaddenbloed en gemalen zeepaardjes :{
Chinese topatletes: "Wij liepen records door gedwongen staatsdoping"
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159659342
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:13 schreef Mani89 het volgende:
Kwam zomaar even 2 plaatjes van Riis samen met Cecchini tegen. Kan iemand een CSI doen wat er op die spuit staat? :D

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Na inspanning even wat bloedtappen me om te controleren lijkt me.
Doen ze zelfs bij een technische sport als schaatsen.
pi_159659503
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:47 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Hallo Herbert.
:D :')
  donderdag 4 februari 2016 @ 19:47:41 #113
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159659554
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:42 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Na inspanning even wat bloedtappen me om te controleren lijkt me.
Doen ze zelfs bij een technische sport als schaatsen.
Oh dat is wel een saaie uitleg dan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159659639
Wel al een SRM in die dagen, die Cecchini was z'n tijd ver vooruit!
Jack does it in real time...
pi_159659910
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:42 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Na inspanning even wat bloedtappen me om te controleren lijkt me.
Doen ze zelfs bij een technische sport als schaatsen.
lactaat test
pi_159659988
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

lactaat test
:Y
pi_159660009
quote:
9s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:31 schreef heywoodu het volgende:
Het lijkt erop dat Chinese toptijden in de jaren '90 toch niet gelopen zijn op schildpaddenbloed en gemalen zeepaardjes :{
Chinese topatletes: "Gedwongen staatsdoping bracht ons records"
nu zijn ze clean?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 4 februari 2016 @ 20:02:16 #118
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159660092
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:59 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nu zijn ze clean?
Gezien de resultaten zou dat best kunnen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159666100
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 12:51 schreef vanBoeschoten het volgende:

[..]

Hehe het ziet er echt heel apart uit, en toch denk (hoop) ik dat het te verklaren is zonder motor.. alleen zou ik die verklaring niet weten :{
Lijkt me een geval van terug willen schakelen, ketting klemt even, dan ff stukje terugtrappen om 'm los te krijgen en weer verder gaan. Verklaart ook zijn hogere beentempo na de schakelhandeling.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 4 februari 2016 @ 23:02:03 #120
426493 crew  PippenScottie
pi_159667946
quote:
9s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:31 schreef heywoodu het volgende:
Het lijkt erop dat Chinese toptijden in de jaren '90 toch niet gelopen zijn op schildpaddenbloed en gemalen zeepaardjes :{
Chinese topatletes: "Gedwongen staatsdoping bracht ons records"
Het aantal mensen dat door dit nieuws met stomheid is geslagen zal om en nabij de nul liggen.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 00:10:14 #121
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159670249
Daar gaat startbewijs 1 voor Rusland :W
Schorsingen kosten Russische gewichtheffers olympisch startbewijs

Nog 2 schorsingen erbij (er lopen nog 4 zaken) en er valt er nog 1 weg. Bij 9 schorsingen in 12 maanden worden ze uitgesloten, maar dat gaat niet lukken normaal gesproken :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 5 februari 2016 @ 00:11:00 #122
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159670272
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 00:10 schreef heywoodu het volgende:
Daar gaat startbewijs 1 voor Rusland :W
Schorsingen kosten Russische gewichtheffers olympisch startbewijs

Nog 2 schorsingen erbij (er lopen nog 4 zaken) en er valt er nog 1 weg. Bij 9 schorsingen in 12 maanden worden ze uitgesloten, maar dat gaat niet lukken normaal gesproken :+
overschat de Russen niet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 00:12:01 #123
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159670294
quote:
6s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 00:11 schreef rubbereend het volgende:

[..]

overschat de Russen niet
De 4 waardoor ze nu 1 ticket kwijtraken vallen voor die 9 sowieso al weg (want die zijn vanaf meer dan 12 maanden voor de Spelen geschorst), dus het is een hele uitdaging :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 5 februari 2016 @ 06:26:32 #124
426493 crew  PippenScottie
pi_159672799
Watt gebeurt er als je een boekje open doet over doping in de NFL?

Je wordt in je eigen huis bedreigd, het onderzoek wordt belemmerd en het PR team waar je mee te maken krijgt wordt aangevoerd door ex-Bush woordvoerder Ari Fleischer.

https://www.washingtonpos(...)f824b02c9_story.html
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 12:08:53 #125
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159676495
Dopinggeval in het biatlon, alleen is nog niet bekend om wie het gaat. Eigenlijk zijn 3 dingen wel bekend:

1. Hij/zij deed dit seizoen mee aan de World Cup in Ruhpolding en/of Antholz
2. Hij/zij doet deze week niet mee in Canmore (goh :+ )
3. Hij/zij komt niet uit voor Duitsland

Ik heb geruchten gehoord dat Oekraïne en Rusland ook al gezegd hebben dat zij niks hebben gehoord, dus die zullen het ook wel niet zijn dan. Mijn gok is dat het iemand uit een land als Estland of Bulgarije ofzo is.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 5 februari 2016 @ 13:00:16 #126
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159677561
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 12:08 schreef heywoodu het volgende:
Dopinggeval in het biatlon, alleen is nog niet bekend om wie het gaat. Eigenlijk zijn 3 dingen wel bekend:

1. Hij/zij deed dit seizoen mee aan de World Cup in Ruhpolding en/of Antholz
2. Hij/zij doet deze week niet mee in Canmore (goh :+ )
3. Hij/zij komt niet uit voor Duitsland

Ik heb geruchten gehoord dat Oekraïne en Rusland ook al gezegd hebben dat zij niks hebben gehoord, dus die zullen het ook wel niet zijn dan. Mijn gok is dat het iemand uit een land als Estland of Bulgarije ofzo is.
wel stom, in andere sporten wordt het na het A-sample bekend gemaakt.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 13:01:01 #127
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159677575
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 13:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wel stom, in andere sporten wordt het na het A-sample bekend gemaakt.
Klopt, IBU heeft het wat dat betreft beter voor elkaar inderdaad.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159683641
inrng twitterde op vrijdag 05-02-2016 om 17:38:41 UCI announce Eduard Vorganov A-sample positive for Meldonium, a "Hormone and Metabolic Modulators". Katusha risk collective suspension now reageer retweet
  vrijdag 5 februari 2016 @ 18:29:51 #129
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159683656
Neeeee niet Eduard Vorganov.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 18:43:21 #130
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159683937
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 18:28 schreef wimderon het volgende:
inrng twitterde op vrijdag 05-02-2016 om 17:38:41 UCI announce Eduard Vorganov A-sample positive for Meldonium, a "Hormone and Metabolic Modulators". Katusha risk collective suspension now reageer retweet
http://www.cyclingnews.co(...)t-comes-into-effect/

staat pas een maand op de zwarte lijst
pi_159684092
Vorganov :r
  vrijdag 5 februari 2016 @ 18:54:55 #132
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159684133
vraag mij af, wanneer deze test is afgenomen?
pi_159684684
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:42 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Na inspanning even wat bloedtappen me om te controleren lijkt me.
Doen ze zelfs bij een technische sport als schaatsen.
Bij een inspanningstest nemen ze om de zoveel tijd een drupje bloed uit je vinger of oorlel, om het lactaat (melkzuur) te meten. Ik heb ook wel eens zo'n test gedaan.

In de tijd van Riis ging dat misschien wat ouderwetser, gewoon de test buiten bergop, en dan meteen erna prikken met een echte spuit
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 5 februari 2016 @ 19:39:25 #134
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_159684979
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 18:54 schreef THEFXR het volgende:
vraag mij af, wanneer deze test is afgenomen?
14 januari.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 19:39:25 #135
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159684980
Wel weer een oude Xacobeo strijder die voor de bijl gaat.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159685415
Ivan Parra en Rafael Infantino positief op GHRP-2.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:12:04 #137
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159685767
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 19:57 schreef Cavaliers het volgende:
Ivan Parra en Rafael Infantino positief op GHRP-2.
je zal het niet bij de NOS lezen.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 20:13:28 #138
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159685790
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je zal het niet bij de NOS lezen.
Die gaan niet letterlijk elk positief gevalletje melden nee, lijkt me logisch. Ik bedoel, het zijn nou niet bepaald Froomes of Valverdes.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:14:36 #139
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_159685824
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die gaan niet letterlijk elk positief gevalletje melden nee, lijkt me logisch. Ik bedoel, het zijn nou niet bepaald Froomes of Valverdes.
Vorganov gewoon wel.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 februari 2016 @ 20:16:45 #140
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159685868
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:14 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Vorganov gewoon wel.
Die is toch ook wel flink wat bekender bij het gewone publiek dan iemand die wat etappes in de Ronde van Colombia wint (of in een ver verleden in de Giro iets liet zien).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 20:18:52 #141
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159685907
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 19:57 schreef Cavaliers het volgende:
Ivan Parra en Rafael Infantino positief op GHRP-2.
Foei, stoute Colombiaantjes.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:19:49 #142
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_159685926
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die is toch ook wel flink wat bekender bij het gewone publiek dan iemand die wat etappes in de Ronde van Colombia wint (of in een ver verleden in de Giro iets liet zien).
Is toch gewoon een renner in de marge...
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:20:00 #143
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159685929
Neeeee niet Ivan Parra en Rafael Infantino.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:20:27 #144
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159685939
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die is toch ook wel flink wat bekender bij het gewone publiek dan iemand die wat etappes in de Ronde van Colombia wint (of in een ver verleden in de Giro iets liet zien).
Het klopt dat eigenlijk niemand een neuk geeft om de Ronde van Colombia.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:22:06 #145
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_159685972
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:20 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Het klopt dat eigenlijk niemand een neuk geeft om de Ronde van Colombia.
Baas Sevilla en baas Mancebo touren daar toch nog rond?
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 20:24:40 #146
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159686044
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:22 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Baas Sevilla en baas Mancebo touren daar toch nog rond?
Sevilla wint nog ieder jaar zo'n beetje. Paco zit tegenwoordig in het Midden-Oosten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:26:20 #147
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_159686084
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Sevilla wint nog ieder jaar zo'n beetje. Paco zit tegenwoordig in het Midden-Oosten.
Wel jammer dat we die niet in het Europese circuit zien. Gelukkig hebben we Rebellin nog _O_
pi_159686336
8aldwin twitterde op vrijdag 05-02-2016 om 18:14:01 Katusha positives since 2009: Pfannberger, Colom, Kolobnev, Caruso, Galimzyanov, Menchov, Paolini, Vorganov. Statistically 1 case a year. reageer retweet
Mooi gemiddelde ^O^ :N
  vrijdag 5 februari 2016 @ 20:59:36 #149
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159687066
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 20:37 schreef TargaFlorio het volgende:
8aldwin twitterde op vrijdag 05-02-2016 om 18:14:01 Katusha positives since 2009: Pfannberger, Colom, Kolobnev, Caruso, Galimzyanov, Menchov, Paolini, Vorganov. Statistically 1 case a year. reageer retweet
Mooi gemiddelde ^O^ :N
toch nog weinig, met zoveel testen per jaar.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 21:50:10 #150
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159688495
  vrijdag 5 februari 2016 @ 22:42:47 #151
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_159690054


[ Bericht 100% gewijzigd door Van_Poppel op 05-02-2016 22:47:15 (verkeerd topic :')) ]
pi_159702901
zaterdag 6 februari 2016, 13:57
Biljarter ziek van ’doping’
Harrie van de Ven doet al 45 jaar met veel plezier aan biljarten.. © Tom Smilde
Hobbybiljarter Harrie van de Ven is er ziek van. ,,Goed ziek…!” bevestigt hij, en een zucht glipt mee met zijn woorden. ,,Alle spanningen komen er nu uit.” De 54-jarige driebandenspeler uit Bergeijk ligt thuis in bed en zou het liefst diep willen wegkruipen.

Wéggezet was hij al, door de Nederlandse dopingautoriteiten. Die hebben hem zwaar gestraft voor een pilletje dat zijn huisarts had voorgeschreven: ’metoprololsuccinaat’, veel gebruikte bètablokker tegen hoge bloeddruk die tevens de hartslag vertraagt.

De onverbiddelijke maatregel van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) te Amsterdam bereikt juist het tegenovergestelde van wat het medicament beoogt: het schaadt Van de Vens fysieke en mentale gezondheid, ervaart hij. Want: een boete van 700 euro als straf voor gebruik van dit ’verboden middel’ én een biljartverbod van anderhalf jaar.

De straf die de Noord-Brabantse amateursporter van ISR kreeg opgelegd, heeft zijn bloeddruk en hartritme intussen flink opgejaagd.

,,Daar komt dan nog bij”, briest de biljarter, ,,dat ik het hoger beroep tegen deze uitspraak heb verloren en zelf voor de kosten moet opdraaien: nóg eens 1260 euro. Geen vakantie dit jaar!” Harrie van de Ven is magazijnbediende en werkt al 27 jaar voor een textielgroothandel in Eindhoven. Zijn collega’s waren al met de pet rond gegaan voor de ’oneerlijke boete’.

Woordvoerder en ambtelijk secretaris Henk van Aller van het Instituut Sportrechtspraak liet onze biljartverslaggever Bert Voorthuijsen weten dat ISR de richtlijnen van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA ) dient te hanteren - ,,En die geven weinig ruimte voor een eigen interpretatie.”

Het persoonlijke drama voor Van de Ven begon vorig jaar in Apeldoorn. Na een competitiewedstrijd werd bij een dopingtest een geringe hoeveelheid van de hogebloeddrukmedicatie in zijn urine aangetroffen. Bij de dopingautoriteiten begonnen onmiddellijk alarmbellen te rinkelen. Want, in het medicijn zit een stofje dat op de lijst met verboden middelen staat.

,,Dat middel gebruikte ik al enige jaren”, stelt Van de Ven. ,,Op doktersrecept; geen moment bij stilgestaan dat het ’verboden’ was. Bij een eerdere controle na een wedstrijd hoorde ik niets. Precies een jaar geleden gaf ik aan dat ik deze bètablokker op doktersadvies slikte; ik ging naar huis in de veronderstelling dat er niets aan de hand was.”

Ineens klonk daar de keiharde beschuldiging van dopinggebruik. Van de Ven bleek ’betrapt’ op het gebruik van verboden middelen. Of hij daarop wilde reageren. Verbouwereerde Harrie kreeg van zijn huisarts documenten waaruit bleek dat hij al geruime tijd dit medicijn tegen hypertensie (hoge bloeddruk) slikte. Immers, een aantal jaren eerder was andere medicatie geprobeerd, maar daar reageerde zijn lichaam onvoldoende op.

De driebandenspeler: ,,Dit vervangende medicijn gebruikte ik beslist niet om mijn prestatie te verbeteren. Dan had ik allang de beste van Nederland moeten zijn - en dat ben ik in de verste verte niet. Ik heb ook eerlijk gezegd dat ik medicijnen gebruik vanwege hoge bloeddruk. Op geen enkele manier heb ik geprobeerd iets te verbloemen. Ik ben ook tegen dopinggebruik in de sport. Biljarten doe ik al 45 jaar met veel plezier en met wisselend succes. Maar dat is nu wel even heel anders….”

Advocaat Keje Molenaar (zelf oud-topvoetballer van Ajax en Feyenoord) stond Van de Ven bij in hoger beroep. ,,Deze straf was in mijn ogen buiten alle proporties, dat heb ik ook aangegeven. Zelfs de advocaat van de Dopingautoriteit sprak van een droeve zaak, dat zegt wel iets. Daarom begrijp ik er niets van dat de straf toch gehandhaafd blijft.”

En de veroordeelde? ,,Het voelt alsof ik een vreselijke misdaad heb begaan. Ik ben op één hoop gegooid met allerlei dopingzondaars, sporters die doelbewust verboden middelen namen en dus wisten dat ze fout zaten. Wielrenner Michael Boogerd bijvoorbeeld, twee jaar geschorst. Ik anderhalf jaar… voor een bloeddrukpil van de huisarts.”

Van de Ven schudt het hoofd, hij begrijpt niets van de ISR-jury: „Stenen zijn het, die lui. Mensen zonder emotie, geen enkel inlevingsvermogen.”
  maandag 8 februari 2016 @ 19:10:07 #153
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159761036
Veel tekst over Radcliffe

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 8 februari 2016 @ 19:28:43 #154
426493 crew  PippenScottie
pi_159761662
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 19:10 schreef THEFXR het volgende:
Veel tekst over Radcliffe

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze klaagt de Sunday Times niet eens aan?
Als je liegt moet je ook all-in gaan.
  maandag 8 februari 2016 @ 19:41:18 #155
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159762059
quote:
1s.gif Op maandag 8 februari 2016 19:28 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ze klaagt de Sunday Times niet eens aan?
Als je liegt moet je ook all-in gaan.
FULL LANCE :D
pi_159762167
quote:
Volgens het hoofd van het Spaanse anti-dopingagentschap, Enrique Gómez Bastida, zou de mogelijke vernietiging van bloedzakjes die ontdekt werden in het kader van Operación Puerto "een zware klap zijn voor ons gevecht tegen doping." De uitspraak in hoger beroep over de meer dan 200 bloedzakjes die in beslag werden genomen tijdens dat anti-dopingonderzoek wordt binnenkort verwacht, en zou kunnen leiden tot de vernietiging van dat bewijsmateriaal.

Gómez Bastida was de drijvende kracht achter Operación Puerto toen hij in 2006 werkte bij de Guardia Civil, en werd twee jaar geleden het hoofd van het Spaanse anti-dopingagentschap AEPSAD.

In een interview met de Spaanse krant El Mundo laat Gómez Bastida noteren: "Als ik niet voor dit agentschap zou werken, zou ik tevreden zijn. Ten tijde van het strafrechterlijke onderzoek was het sportieve aspect immers niet onze belangrijkste bezorgheid." (Wie al aangeklaagd werd in 2006 werd beschuldigd van overtredingen tegen de volksgezondheid, aangezien Spanje pas een toepasbare anti-dopingwetgeving invoerde in 2013.)

"Maar nu ik niet langer een politieagent ben, heb ik een ander perspectief. Als de rechtbank ons verplicht de bloedzakjes te vernietigen, zou dat een zware klap zijn. Het is immers belangrijk een duidelijke boodschap te sturen in de strijd tegen doping. Het is belangrijk dat wie betrokken is de feiten ook erkent."

Als de bloedzakjes - vermoedelijk ongeveer 220, momenteel in bewaring bij het anti-dopinglab van Barcelona - toch vrijgegeven worden, zou AEPSAD volgens Gómez Bastida daarna toezicht houden op de identificatie van de eigenaars.

Er zouden ongeveer 100 cliënten van de dokters Eufemiano Fuentes en Merino Batres betrokken zijn. Een veel hoger aantal dan de 35 waarvan in het verleden werd uitgegaan. Volgens Gomez Bastida "zouden sommigen onder hen zelfs eens niet kunnen weten dat Fuentes hun dokter was, omdat hun ploegleiders de procedure afhandelden." Maar Gomez Bastida gaf ook toe dat het vervolgen van mensen moeilijk zou worden, omdat daarvoor DNA-stalen nodig zouden zijn, en dat zou "moeilijk" zijn.

In tegenstelling tot wat eerder werd bericht in de media, is er nog geen specifieke datum bekend waarop het verdict valt in het beroep van Puerto. Er is bovendien speculatie dat de zaak uitgesteld is omdat de bevoegde rechters het niet eens zouden kunnen worden over een vonnis.

Gómez Bastida zei onlangs tegen de Noorse TV-zender TV2 dat dergelijke speculatie niet bevestigd werd door de gerechtelijke autoriteiten, en dat een vonnis verwacht kon worden in februari of maart. Maar de tiende verjaardag van de zaak en daarmee de verjaringstermijn uit de herziene WADA-code nadert snel. Lichtpuntje: het is niet duidelijk of die ook geldt in dit geval.
  maandag 8 februari 2016 @ 21:24:22 #157
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_159765818
Wat is daar eigenlijk de uitleg van degenen die die zakjes willen vernietigd zien?

Elk weldenkend mens weet dat er toch maar 1 achterliggende motivatie kan zijn voor het vernietigen van bewijsmateriaal en dat is een doofpot, maar ik vermoed dat ze niet dermate arrogant zijn dat ze dit gewoon als motivering gaan gebruiken.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 8 februari 2016 @ 21:40:12 #158
862 Arcee
Look closer
pi_159766440
quote:
Geen competitie voor 4000 Russische atleten

Ruim vierduizend Russische atleten mogen niet deelnemen aan competities, zolang de atletiekbond van Rusland (ARAF) geschorst is. Dat blijkt uit een lijst met de bewuste atleten die de internationale atletiekfederatie IAAF maandag publiceerde.

De Russische bond werd door de IAAF geschorst vanwege systematisch, door de staat gesteund dopinggebruik. Zolang de bond geen schoon schip heeft gemaakt, mogen de atleten uit Rusland niet meedoen aan internationale wedstrijden. Om de organisatoren van die wedstrijden een houvast te geven, heeft de IAAF de maandag gepubliceerde lijst opgesteld.

Daarop staan grote namen, zoals polsstokhoogspringsters Jelena Isinbajeva en Anna Tsjitsjerova, hinkstapspringster Ekaterina Koneva en verspringster Daria Klisjina. De IAAF waarschuwt dat de lijst niet volledig is. Mocht de ARAF niet voor de Olympische Spelen van Rio de zaken op orde hebben, dan zijn de atleten uitgesloten van deelname.

Bron: Telegraaf
  Redactie Frontpage / Sport maandag 8 februari 2016 @ 21:58:50 #159
426493 crew  PippenScottie
pi_159767094
quote:
99s.gif Op maandag 8 februari 2016 21:24 schreef SaintOfKillers het volgende:
Wat is daar eigenlijk de uitleg van degenen die die zakjes willen vernietigd zien?

Elk weldenkend mens weet dat er toch maar 1 achterliggende motivatie kan zijn voor het vernietigen van bewijsmateriaal en dat is een doofpot, maar ik vermoed dat ze niet dermate arrogant zijn dat ze dit gewoon als motivering gaan gebruiken.
Ik meen dat het op privacy/medisch beroepsgeheim wordt gegooid.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 8 februari 2016 @ 22:00:16 #160
426493 crew  PippenScottie
pi_159767141
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 21:40 schreef Arcee het volgende:

[..]

Polsstokhoogspringster Tsjitsjerova... #werkenbijdetelegraaf
  dinsdag 9 februari 2016 @ 11:47:00 #161
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_159775841
Zou Paul Haarhuis wat Oostenrijkse connecties hebben? Hij is er wel heel erg zeker van dat zijn dames conditioneel superieur zijn aan wat topspelers (het interesseert me verder ook niet maar ik zag het toevallig op tv).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_159776342
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 11:47 schreef Klopkoek het volgende:
Zou Paul Haarhuis wat Oostenrijkse connecties hebben? Hij is er wel heel erg zeker van dat zijn dames conditioneel superieur zijn aan wat topspelers (het interesseert me verder ook niet maar ik zag het toevallig op tv).
Het lijkt mij toch vooral een mentaal dingetje gezien de prestaties van de dames elders. En Kiki is conditioneel inderdaad beter geworden, maar die had tot voor kort ook echt overtollig vet voor een topsportster.

Maar in welk interview zegt hij dat?
pi_159777750
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 12:14 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
maar die had tot voor kort ook echt overtollig vet voor een topsportster.
Als ik die foto van gisteravond bij Ziggo Sport zo zie van de dames dan denk ik dat er bij alle vier toch nog een kilo of 10 vanaf mag. Per persoon wel te verstaan, wat een mollen.
U MAD?
  dinsdag 9 februari 2016 @ 15:15:28 #164
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_159780588
Die onderkaken kunnen ook wat mannelijker idd
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 9 februari 2016 @ 15:23:07 #165
426493 crew  PippenScottie
pi_159780770
Katusha niet geschorst door UCI.
Paolini's cocaineschorsing was wegens 'recreatief gebruik'.

http://www.uci.ch/pressre(...)&utm_campaign=buffer

In compleet ongerelateerd nieuws, Katusha baas Makarov financierde de verkiezing van Brian Cookson als UCI voorzitter.

Wielrennen... :N
  dinsdag 9 februari 2016 @ 15:49:56 #166
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159781348
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 15:23 schreef PippenScottie het volgende:
Katusha niet geschorst door UCI.
Paolini's cocaineschorsing was wegens 'recreatief gebruik'.

http://www.uci.ch/pressre(...)&utm_campaign=buffer

In compleet ongerelateerd nieuws, Katusha baas Makarov financierde de verkiezing van Brian Cookson als UCI voorzitter.

Wielrennen... :N
er zijn nog wel meer geldstromen van de ploegen naar de UCI
pi_159784577
quote:
3s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 13:19 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Als ik die foto van gisteravond bij Ziggo Sport zo zie van de dames dan denk ik dat er bij alle vier toch nog een kilo of 10 vanaf mag. Per persoon wel te verstaan, wat een mollen.
Bij Rus lijkt me dat niet heel verstandig.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 9 februari 2016 @ 18:12:23 #168
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_159784603
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 15:23 schreef PippenScottie het volgende:
Katusha niet geschorst door UCI.
Paolini's cocaineschorsing was wegens 'recreatief gebruik'.

http://www.uci.ch/pressre(...)&utm_campaign=buffer

In compleet ongerelateerd nieuws, Katusha baas Makarov financierde de verkiezing van Brian Cookson als UCI voorzitter.

Wielrennen... :N
Je verwacht het niet. :').
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 9 februari 2016 @ 21:28:56 #169
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159791132
Biatlete Olga Abramova kan in het rijtje betrapten. Of nou ja, ze heeft schijnbaar op doktersrecept in november iets gebruikt wat vanaf 1 januari verboden is..

Benieuwd hoe dat juridisch uit gaat pakken.

Staat op het moment 27e in de World Cup, met haar vier beste resultaten (16-7-17-13) allemaal in de eerste vier wedstrijden van het seizoen (begin december).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 9 februari 2016 @ 22:58:00 #170
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159794319
quote:
3s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 13:19 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Als ik die foto van gisteravond bij Ziggo Sport zo zie van de dames dan denk ik dat er bij alle vier toch nog een kilo of 10 vanaf mag. Per persoon wel te verstaan, wat een mollen.
FOTO?
  dinsdag 9 februari 2016 @ 22:59:44 #171
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159794373
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 21:28 schreef heywoodu het volgende:
Olga Abramova
Deze gast, kreeg maar een waarschuwing en een retroactieve TUE
http://www.usada.org/robert-arello-accepts-public-warning/
pi_159814351
AP_Sports twitterde op woensdag 10-02-2016 om 16:19:17 BREAKING: 2 Kenyan athletes serving 4-year doping bans tell AP that Athletics Kenya CEO asked them for $48,000 bribe for smaller suspensions reageer retweet
Breaking?? je verwacht gewoon niet anders meer.
pi_159833917
quote:
(Ottawa, Ontario – February 10, 2016) – The Canadian Centre for Ethics in Sport (CCES) announced today that Dushane Farrier, an athletics athlete, received a sanction of four years for an anti-doping rule violation. The athlete’s urine sample, collected during in-competition doping control on July 3, 2015, revealed the presence of SARM S-22.

In response to the CCES’ notification of the adverse analytical finding, Mr. Farrier admitted the anti-doping rule violation and a hearing was held to determine the sanction length. Arbitrator Patrice Brunet imposed a sanction of four years ineligibility from sport, terminating July 2, 2019. The athlete, who resides in Toronto, Ontario, is ineligible to participate in any capacity with any sport signatory to the Canadian Anti-Doping Program (CADP), including training with teammates.

A copy of the full decision can be found at www.crdsc-sdrcc.ca.

The CCES is an independent, national, not-for profit organization with a responsibility to administer the CADP. Under the CADP rules, the CCES announces publicly every anti-doping rule violation. We recognize that true sport can make a great difference for individuals, communities and our country. We are committed to working collaboratively to activate a values-based and principle-driven sport system; protecting the integrity of sport from the negative forces of doping and other unethical threats; and advocating for sport that is fair, safe and open to everyone.
pi_159856740
quote:
Former rowing world champion Abbagnale faces doping ban

ROME (AP) -- Former rowing world champion Vincenzo Abbagnale is facing a doping suspension after missing three surprise tests.

Giuseppe Abbagnale, Vincenzo's father and the president of the Italian rowing federation, says his son faces up to a two-year suspension, which would force him to miss the Rio de Janeiro Olympics.

Vincenzo Abbagnale says he missed the third test due to an auto incident.

The case will likely be deferred to the Italian Olympic Committee's anti-doping prosecutor.

Vincenzo Abbagnale teamed with Luca Parlato and Enrico D'Aniello to win the coxed pair at the 2013 worlds in Chungju, South Korea.

Giuseppe Abbagnale is a two-time Olympic champion.
  zaterdag 13 februari 2016 @ 21:03:57 #175
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_159894457
Schippers die in 7 seconden de 60 meter afraffelt :'). Ze had nu nog meer puisten dan normaal.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 13 februari 2016 @ 21:05:35 #176
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159894513
Ik dacht dat ze traag startte
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159894936
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 21:05 schreef rubbereend het volgende:
Ik dacht dat ze traag startte
Ze bewaart de toptijden voor de grote toernooien. Levert meer aandacht en geld op
pi_159929406
Oud-directeur Rusada overleden

Misschien een beetje BNW, maar het voelt niet als toeval..

(sorry voor het jaren lurken ;) )
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 15 februari 2016 @ 09:56:17 #179
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159929647
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:30 schreef bwLaw het volgende:
Oud-directeur Rusada overleden

Misschien een beetje BNW, maar het voelt niet als toeval..

(sorry voor het jaren lurken ;) )
:o

Zoveel heerlijke onzin uit de mond van die man opgeschreven in de laatste anderhalf jaar -O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport maandag 15 februari 2016 @ 10:56:47 #180
426493 crew  PippenScottie
pi_159930517
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:30 schreef bwLaw het volgende:
Oud-directeur Rusada overleden

Misschien een beetje BNW, maar het voelt niet als toeval..

(sorry voor het jaren lurken ;) )
Suggestieve laatste alinea van #werkenbijdenos verhoogt het B&W gehalte wel idd.
pi_159951431
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 09:30 schreef bwLaw het volgende:
Oud-directeur Rusada overleden

Misschien een beetje BNW, maar het voelt niet als toeval..

(sorry voor het jaren lurken ;) )
hartaanval, vind ik wel erg verdacht, zijn zoveel spullen die dat kunnen veroorzaken.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 16 februari 2016 @ 10:48:49 #182
426493 crew  PippenScottie
pi_159958826
Secret Pro is back.
Niet zo heel veel schokkends, maar wel altijd de moeite om te lezen. Hij gaat er zelf ook van uit dat motortjes al langer worden gebruikt in het peloton. Gewoon een andere vorm van vals spelen.

http://cyclingtips.com/20(...)dges-another-bullet/
pi_159962208
Ik wist niet dat TB-500 toegestaan was.

  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 16 februari 2016 @ 13:10:47 #184
426493 crew  PippenScottie
pi_159962606
Kara Goucher is nog niet klaar met ex-coach Alberto Salazar:

pi_159971614
tandfn twitterde op dinsdag 16-02-2016 om 17:37:32 39-year-old Brazilian runner and her 20-year-old son popped for EPO in same race (in Portuguese): https://t.co/BpiC3lHWnt reageer retweet
#samenepogebruiken
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 16 februari 2016 @ 19:45:59 #186
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159971723
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:43 schreef wimderon het volgende:
tandfn twitterde op dinsdag 16-02-2016 om 17:37:32 39-year-old Brazilian runner and her 20-year-old son popped for EPO in same race (in Portuguese): https://t.co/BpiC3lHWnt reageer retweet
#samenepogebruiken
Moeder werd een week na die wedstrijd overigens nóg eens betrapt bij een andere wedstrijd.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159974414
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:43 schreef wimderon het volgende:
tandfn twitterde op dinsdag 16-02-2016 om 17:37:32 39-year-old Brazilian runner and her 20-year-old son popped for EPO in same race (in Portuguese): https://t.co/BpiC3lHWnt reageer retweet
#samenepogebruiken
in bulk inkopen is goedkoper, he
pi_159974658
dit is de schorsingslijst van USADA, is er ook een wereldlijst beschikbaar?

http://www.usada.org/testing/results/sanctions/
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 16 februari 2016 @ 21:22:22 #189
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159975866
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 20:58 schreef THEFXR het volgende:
dit is de schorsingslijst van USADA, is er ook een wereldlijst beschikbaar?

http://www.usada.org/testing/results/sanctions/
Geen idee, maar ik weet wel dat in elk geval de Wit-Russische NADO en de gewichthef- en atletiekbonden die lijst online hebben :P

Dat zal vast voor meer van soortgelijke toko's zo zijn.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160005338
  Moderator woensdag 17 februari 2016 @ 22:42:01 #191
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_160005779
Costa Ricaantjes :D _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 17 februari 2016 @ 22:53:02 #192
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160006164
Het was gezellig in de Ronde van Costa Rica zo te zien.
http://www.procyclingstats.com/race.php?id=151228
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator woensdag 17 februari 2016 @ 22:56:57 #193
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_160006280
Wel verrassend dat de broertjes Rojas niet zijn gepakt. Die weten het nu beter te verbergen blijkbaar.

De beste Villalobos ontspringt de dans.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 17 februari 2016 @ 23:03:56 #194
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160006491
Amador de volgende die voor de bijl gaat? :o
  woensdag 17 februari 2016 @ 23:07:08 #195
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_160006593
quote:
10s.gif Op woensdag 17 februari 2016 22:53 schreef heywoodu het volgende:
Het was gezellig in de Ronde van Costa Rica zo te zien.
http://www.procyclingstats.com/race.php?id=151228
Beter contracteert Lotto Jumbo Juan Carlos Rojas. Of zet hem anders in de ploegleiderswagen in plaats van Jan Boven.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_160009241
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 22:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wel verrassend dat de broertjes Rojas niet zijn gepakt. Die weten het nu beter te verbergen blijkbaar.

De beste Villalobos ontspringt de dans.
deze testen zijn voor de statistieken, de mindere goden om niet teveel PR te krijgen.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 18 februari 2016 @ 10:30:03 #197
426493 crew  PippenScottie
pi_160011880
De onlangs op natuurlijke wijze om het leven gekomen ex-chef van RUSADA was een boek aan het schrijven over de werkwijze van "anti"-doping in Rusland.

ringsau twitterde op woensdag 17-02-2016 om 11:34:15 Dead anti-doping chief was writing book | The Times https://t.co/2TBANQonWQ reageer retweet
  Moderator donderdag 18 februari 2016 @ 11:07:28 #198
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_160012441
Je kan nu op een boterham met pindakaas 6e in de Tour worden zegt Frans Maassen.
pi_160014712
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2016 11:07 schreef Slobeend het volgende:
Je kan nu op een boterham met pindakaas 6e in de Tour worden zegt Frans Maassen.
Je kan tussen de pindakaas ook nog een laag Tramadol en Ketonen smeren en ik mag hopen geen Calve maar Jumbo huismerk pindakaas
pi_160015255
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 10:30 schreef PippenScottie het volgende:
De onlangs op natuurlijke wijze om het leven gekomen ex-chef van RUSADA was een boek aan het schrijven over de werkwijze van "anti"-doping in Rusland.

ringsau twitterde op woensdag 17-02-2016 om 11:34:15 Dead anti-doping chief was writing book | The Times https://t.co/2TBANQonWQ reageer retweet
pi_160040715
matthewcpinsent twitterde op vrijdag 19-02-2016 om 13:54:50 Extraordinary that some RUS athletes blocked by IAAF from athletics are pushing Russian bobsleighs this week. Messy. reageer retweet
Schimmige bedoening daar.. Zit er iemand genoeg in bobsleeën om dit te bevestigen?
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 19 februari 2016 @ 14:00:24 #202
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160040801
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 13:57 schreef bwLaw het volgende:
matthewcpinsent twitterde op vrijdag 19-02-2016 om 13:54:50 Extraordinary that some RUS athletes blocked by IAAF from athletics are pushing Russian bobsleighs this week. Messy. reageer retweet
Schimmige bedoening daar.. Zit er iemand genoeg in bobsleeën om dit te bevestigen?
Dit wordt behoorlijk overtrokken eigenlijk. Die Russen hebben toevallig een keer wat Russische atletiekwedstrijdjes gedaan (ergens een lokaal sprinttoernooitje bijvoorbeeld, een enkeling misschien een wat grotere wedstrijd) en staan dus net als duizenden andere Russische atleten op de "zwarte lijst". Dat is geen lijst met sporters die verdacht of betrapt zijn, maar puur en alleen met Russische sporters die vanwege de atletiekschorsing niet in atletiekwedstrijden uit mogen komen.

Die lijst heeft dus alleen te maken met atletiek en met de schorsing van Rusland in de atletiekwereld. Daar bobsleeën door een andere bond gerund wordt dan atletiek is het volkomen normaal dat ze daar wel in actie mogen komen :) (nogmaals, ze zijn dus absoluut niet "geschorst" vanwege een dopingovertreding of iets dergelijks)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160040834
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 14:00 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dit wordt behoorlijk overtrokken eigenlijk. Die Russen hebben toevallig een keer wat Russische atletiekwedstrijdjes gedaan (ergens een lokaal sprinttoernooitje bijvoorbeeld, een enkeling misschien een wat grotere wedstrijd) en staan dus net als duizenden andere Russische atleten op de "zwarte lijst". Dat is geen lijst met sporters die verdacht of betrapt zijn, maar puur en alleen met Russische sporters die vanwege de atletiekschorsing niet in atletiekwedstrijden uit mogen komen.

Die lijst heeft dus alleen te maken met atletiek en met de schorsing van Rusland in de atletiekwereld. Daar bobsleeën door een andere bond gerund wordt dan atletiek is het volkomen normaal dat ze daar wel in actie mogen komen :) (nogmaals, ze zijn dus absoluut niet "geschorst" vanwege een dopingovertreding of iets dergelijks)
Ah, check!
pi_160063224
quote:
Meer aangiften Dopingautoriteit in 2015

De Nederlandse Dopingautoriteit heeft vorig jaar zeventien aangiften gedaan van dopingovertredingen. Dat zijn er zeven meer dan in 2014, zo blijkt uit het jaarrapport van de stichting.

In dertien gevallen werd een sporter betrapt op het gebruik van doping. In de meeste gevallen waren dat zogeheten stimulantia, anabole middelen en maskerende middelen. In vier gevallen werkte een sporter niet naar behoren mee aan de dopingcontrole.

In totaal heeft de Dopingautoriteit vorig jaar 2.416 controles uitgevoerd. Dat zijn er iets minder dan in 2014. Het aantal controles schommelt al jarenlang rond de 2.500.

Minder controles op epo

Het aantal tests waarbij ook op epo werd gecontroleerd, is afgenomen tot een derde van de controles. Vorig jaar was dat nog 41 procent. Volgens Herman Ram van de Dopingautoriteit komt de afname door een gebrek aan geld: "We voldoen aan de minimumeisen die de werelddopingautoriteit stelt. Maar we willen graag meer. Dat is een kwestie van geld. Ook wordt niet in alle sporten op epo gecontroleerd. Alleen in duursporten heeft het gebruik van epo zin."

Bij de controles zijn 143 afwijkingen aangetroffen. Bij nadere controle bleek er in de meeste gevallen niets aan de hand te zijn. Bij dertien tests kwamen in totaal negentien 'dopinggeduide stoffen' bovendrijven.

De meeste dopingovertredingen kwamen voor bij powerliften (3), daarna volgen voetbal, wielrennen, rugby en biljart (2).
http://nos.nl/artikel/208(...)oriteit-in-2015.html

"Alleen in duursporten heeft het gebruik van epo zin." - Herman Ram
pi_160067036
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 09:59 schreef baggerbaas het volgende:
"Alleen in duursporten heeft het gebruik van epo zin." - Herman Ram
Harm Kuipers en Bram Brouwer zijn het hier niet mee eens.
  Moderator zaterdag 20 februari 2016 @ 13:51:51 #206
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_160067083
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 13:49 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Harm Kuipers en Bram Brouwer zijn het hier niet mee eens.
Die vinden dat epo nooit zin heeft.

Herman Ram is echt een randdebiel.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_160068753
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 09:59 schreef baggerbaas het volgende:

[..]

http://nos.nl/artikel/208(...)oriteit-in-2015.html

"Alleen in duursporten heeft het gebruik van epo zin." - Herman Ram
13 positief op 2416 stuks, dat is iets van 0,6%, laat maar dat heeft geen zin.
pi_160068770
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 09:59 schreef baggerbaas het volgende:

[..]

http://nos.nl/artikel/208(...)oriteit-in-2015.html

"Alleen in duursporten heeft het gebruik van epo zin." - Herman Ram
Die man is de grootste trieste grap van de Nederlandse sportbobo's, en dat wil wat zeggen.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 20 februari 2016 @ 22:16:18 #209
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160078927
Kamaev zou volgens Walsh alle ins en outs over het Russische systeem vertellen ;(

Wat een triest toeval ;(

'Overleden Russische dopingbaas zou alles onthullen'
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 22 februari 2016 @ 17:09:14 #210
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_160122024
DanEdwardsGoal twitterde op zondag 21-02-2016 om 03:00:50 The Argentine Football Association has just announced there will be NO doping tests carried out this year https://t.co/m9TVqb7aZX reageer retweet
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 22 februari 2016 @ 17:23:29 #211
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160122476
quote:
9s.gif Op maandag 22 februari 2016 17:09 schreef rubbereend het volgende:
DanEdwardsGoal twitterde op zondag 21-02-2016 om 03:00:50 The Argentine Football Association has just announced there will be NO doping tests carried out this year https://t.co/m9TVqb7aZX reageer retweet
_O-
Omdat het Argentijnse lab door WADA non-compliant is verklaard toch?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160126541
quote:
1s.gif Op maandag 22 februari 2016 17:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Omdat het Argentijnse lab door WADA non-compliant is verklaard toch?
kan je ze opsturen naar een ander land, wordt vaker gedaan.
pi_160157407
het geheim waardoor er zo weinig positieve testen zijn.

FIFA Doping Control: How it Works

  Moderator woensdag 24 februari 2016 @ 10:33:03 #214
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_160169780
Dit is ongelofelijk :').
quote:
Het Centre voor Human Drug Research gaat onderzoeken of EPO, bekend als doping in onder andere de wielersport, wel echt werkt. Onderzoekers Adam Cohen en Jules Heuberger leggen uit wat ze gaan doen. Oud-renner Danny Nelissen is op zijn zachtst gezegd sceptisch.
http://www.radio1.nl/item(...)harder-fietsen?.html
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 februari 2016 @ 10:36:49 #215
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160169842
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 10:33 schreef Slobeend het volgende:
Dit is ongelofelijk :').

[..]

"Centre voor Human Drug Research" :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160169945
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 10:33 schreef Slobeend het volgende:
Dit is ongelofelijk :').

[..]

hoe moet ik me dat voorstellen? nachtelijke hartaanvallen
pi_160169960
pi_160179429
Cristiano Ronaldo wil sneller worden door gewichtsverlies, met dank aan groente en fruit. Afgelopen jaar twee kilo afgevallen.

Rellende_Rotscholier vindt dit leuk.
pi_160207846
quote:
Na Olga Abramova is een tweede Oekraïense biatleet op doping betrapt. Artem Tyshchenko testte in januari positief tijdens een manche van de IBU Cup. Net als Abramova ziet hij af van een analyse van zijn B-staal. Dat maakte de Internationale biatlonfederatie (IBU) donderdag bekend. Tyshchenko mag disciplinaire maatregelen verwachten.

Net als Abramova, die in januari tegen de dopinglamp liep tijdens een wereldbekermanche, testte Tyshchenko positief op Meldonium. Dat is het middel waarop ook de Russische wielrenner Eduard Vorganov (Katusha) onlangs betrapt werd. Het is bedoeld voor het behandelen van keelontstekingen en hartkwalen, heeft invloed op de hormonen en de stofwisseling en kan het uithoudingsvermogen bevorderen. Het product staat pas sinds 1 januari op de lijst van prestatiebevorderende middelen die wordt opgemaakt door het Wereldantidopingagentschap (WADA). Abramova en Tyshchenko riskeren een schorsing van vier jaar.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 25 februari 2016 @ 20:02:46 #221
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_160210856
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 16:55 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Cristiano Ronaldo wil sneller worden door gewichtsverlies, met dank aan groente en fruit. Afgelopen jaar twee kilo afgevallen.

Rellende_Rotscholier vindt dit leuk.
maar ondertussen niet minder spieren neem ik aan......
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 25 februari 2016 @ 20:28:56 #222
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160211530
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2016 17:55 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat ze de Russen in de IBU Cup maar eens een extra testje geven. Niet normaal zoals ze daar tekeer gaan.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160216241
OlympicStatman twitterde op donderdag 25-02-2016 om 16:05:15 #Athletics Re - Morning's news. Mishchenko will be the 5th woman to be retrospectively disqualified from the women's 1500m at London 2012 reageer retweet
pi_160320022
Abeba Aregawi positief bevonden.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 29 februari 2016 @ 19:00:28 #225
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160320499
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 18:37 schreef TheArt het volgende:
Abeba Aregawi positief bevonden.
Ah, de geruchten zijn dus waar. Toch vreemd, juist nu ze er niet zoveel meer van bakt..
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160320675
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 19:00 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah, de geruchten zijn dus waar. Toch vreemd, juist nu ze er niet zoveel meer van bakt..
Misschien vorig jaar al getipt om het een tikje rustiger aan te doen?

Gelukkig hebben we Dibaba nog. _O_ :D :') En Sifan natuurlijk. O+
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 29 februari 2016 @ 19:11:17 #227
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160320773
Toch leuk ook, dat de man van Aregawi vorig jaar WK-zilver pakte op de marathon.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 februari 2016 @ 20:10:41 #228
426493 crew  PippenScottie
pi_160322996
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 18:37 schreef TheArt het volgende:
Abeba Aregawi positief bevonden.
Grote vis. Netjes, IAAF!
  maandag 29 februari 2016 @ 20:12:56 #229
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_160323075
Goed nieuws voor onze Sifan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 29 februari 2016 @ 20:16:16 #230
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160323166
quote:
7s.gif Op maandag 29 februari 2016 20:12 schreef Mani89 het volgende:
Goed nieuws voor onze Sifan.
Dat zou het pas zijn als Dibaba gepakt wordt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160323226
quote:
9s.gif Op maandag 29 februari 2016 20:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat zou het pas zijn als Dibaba gepakt wordt.
Of Kipyegon.
  maandag 29 februari 2016 @ 20:28:35 #232
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_160323509
quote:
9s.gif Op maandag 29 februari 2016 20:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat zou het pas zijn als Dibaba gepakt wordt.
We hebben nog een paar maanden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_160347245
Aregawi ook al positief om meldonium volgens Zweedse media.

Er zijn er een boel die niet echt opgelet hebben blijkbaar.
  dinsdag 1 maart 2016 @ 19:33:41 #234
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160348013
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:06 schreef wimderon het volgende:
Aregawi ook al positief om meldonium volgens Zweedse media.

Er zijn er een boel die niet echt opgelet hebben blijkbaar.
yep, van monitoring naar de forbidden list.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 1 maart 2016 @ 22:35:37 #235
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160354527
En daar is nummer 1 van de gloednieuwe Ethiopiëzaak van deze week.

abuongi twitterde op dinsdag 01-03-2016 om 20:24:30 #Athletics Endeshaw Negesse, Tokyo marathon 15 winner (pb 20452) one of the ethiopian positve: Meldoinium as Aregawi https://t.co/ez70LCwtYw reageer retweet
Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet de grootste naam.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 1 maart 2016 @ 22:38:50 #236
426493 crew  PippenScottie
pi_160354688
Hebben we deze al gehad?

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ische-atletiek.dhtml

17 jaar oud... :N
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 2 maart 2016 @ 16:41:48 #237
426493 crew  PippenScottie
pi_160370010
Shane Stokes praat met de oorspronkelijke klokkenluiders van het gebruik van motortjes in het peloton:

http://cyclingtips.com/20(...)at-races-for-motors/

Ze stuitten initieel op nogal wat verzet. Wat me opviel:

quote:
“I had much pressure, especially from Switzerland,” he says. “A Swiss journalist and a Dutch journalist tried unsuccessfully to discredit me. In addition, the Varjas entourage [the inventor of one form of hidden motors] tried to block publication of my book in 2011.
Ik gok... Raymond Kerckhoffs?
  woensdag 2 maart 2016 @ 19:25:35 #238
147172 THEFXR
Alpha Bear
  woensdag 2 maart 2016 @ 22:22:28 #239
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160379623
goverr, tafeltennis :')

  donderdag 3 maart 2016 @ 12:57:05 #240
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160388969
pi_160391191
Het Leids Centre for Human Drugs Research (CHDR) gaat onderzoek doen naar de gezondheidsrisico's die verbonden zijn aan het gebruik van EPO.
Voor het onderzoek is het CHDR op zoek naar 48 goedgetrainde, mannelijke, wielrenners die dit jaar geen wedstrijdlicentie hebben.
http://www.nu.nl/gezondhe(...)oek-werking-epo.html
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 4 maart 2016 @ 13:14:37 #243
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160415267
annimarikk twitterde op vrijdag 04-03-2016 om 13:07:30 Aregawi was given 3 day notice of the day & time of the doping test. Surely she would rather miss a test if she knew she had taken anything reageer retweet
annimarikk twitterde op vrijdag 04-03-2016 om 13:12:48 Aregawi's agent also said she could get out of normal ban if the drug stays in body longer than 12 days as it wasn't banned 12 days earlier. reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 4 maart 2016 @ 20:29:48 #244
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160425118
Rusland gaat zondag weer geSeppelt worden:

hajoseppelt twitterde op vrijdag 04-03-2016 om 17:16:40 Sunday ARD/WDR German TV: 3rd documentary with new strong evidence re athletics: "Doping Top secret: RUSSIA'S RED HERRINGS" 22:05 h WDR TV. reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160427323
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 13:14 schreef heywoodu het volgende:
annimarikk twitterde op vrijdag 04-03-2016 om 13:07:30 Aregawi was given 3 day notice of the day & time of the doping test. Surely she would rather miss a test if she knew she had taken anything reageer retweet
annimarikk twitterde op vrijdag 04-03-2016 om 13:12:48 Aregawi's agent also said she could get out of normal ban if the drug stays in body longer than 12 days as it wasn't banned 12 days earlier. reageer retweet
Waarom krijgt iemand 3 days notice voor een test? :D Niemand die dat vreemd vindt?
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 4 maart 2016 @ 21:50:40 #246
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160428456
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 21:22 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Waarom krijgt iemand 3 days notice voor een test? :D Niemand die dat vreemd vindt?
Schijnt van Jos Hermens te komen, dus eerst even afwachten hoe betrouwbaar die info überhaupt is :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160429325
Wtf doet de jury.
pi_160429460
Wat een puntenkoers _O_
  vrijdag 4 maart 2016 @ 22:22:18 #249
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_160429491
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 22:21 schreef TheArt het volgende:
Wat een puntenkoers _O_
Volgens mij zit je in het verkeerde topic lieverd. O+
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_160429506
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 22:22 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Volgens mij zit je in het verkeerde topic lieverd. O+
Verrek _O-
pi_160438352
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 22:22 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Volgens mij zit je in het verkeerde topic lieverd. O+
Ik las dat de Fransen de Engelsen beschuldigen van mechanische doping.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 5 maart 2016 @ 14:17:27 #252
426493 crew  PippenScottie
pi_160438554
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 21:22 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Waarom krijgt iemand 3 days notice voor een test? :D Niemand die dat vreemd vindt?
Ik vind het niet meer vreemd, maar ik slaakte wel een gedesillusioneerde zucht.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 6 maart 2016 @ 11:52:23 #253
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160459790
Gamze Bulut zit of in de problemen of moet het goud van Londen zelfs al inleveren, verrassend :o
Dat goud wat ze overigens kreeg nadat landgenote Asli Cakir Alptekin betrapt werd.
Met wat mazzel krijgt Tatyana Tomashova nu zilver, heeft al een mooie schorsing achter de rug. Maryam Yusuf Jamal zou goud krijgen, terwijl Abeba Aregawi ( :') ) dan ineens brons krijgt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Trouwste user 2022 zondag 6 maart 2016 @ 12:26:13 #254
7889 tong80
Spleenheup
pi_160460307
Het heeft er alle schijn van dat de Turkse atlete Gamze Bulut diep in de nesten zit. Turkse media melden dat de 'winnares' van olympisch goud op de 1500 meter betrapt is op het gebruik van verboden middelen.

Bulut werd vorig jaar olympisch kampioene op de 1500 meter van Londen 2012. Haar landgenote Asli Cakir Alptekin kwam in Londen als eerste over de finish, maar bleek zich weinig aan te trekken van de anti-dopingregels. Vorig jaar moest ze na een slepende procedure haar gouden medaille inleveren en die kwam terecht bij landgenote Bulut.

Veel atletiekliefhebbers hadden al niet al te veel vertrouwen in de prestaties van het Turkse duo. Zo kwam Bulut nagenoeg uit het niks opzetten in het jaar van de Spelen en pakte ze plots zilver op het EK en de Spelen, beiden achter Alptekin - en beiden inmiddels, of vooralsnog, goud waard. Als de nu 23-jarige Bulut de in eerste instantie door Alptekin gewonnen medaille daadwerkelijk weer in moet leveren komt het kleinood terecht bij Maryam Yusuf Jamal.

De in Ethiopië geboren Bahreinse Jamal is opvallend genoeg voor zover bekend gevrijwaard van dopingperikelen. Dat kan van de meeste finalisten op de 1500 meter in Londen niet gezegd worden: als Bulut ook uit de uitslag geschrapt wordt is er zilver voor de Russische Tatyana Tomashova, die al een dopingschorsing achter de rug heeft.

Abeba Aregawi zou dan brons krijgen en dat is inderdaad de Zweedse - destijds Ethiopische - wereldkampioene van 2013 die eerder deze week betrapt bleek te zijn. Natallia Kareiva uit Wit-Rusland kwam in Londen als zevende over de streep en werd later uit de uitslag geschrapt, net als de Russische Ekaterina Kostetskaya (de nummer negen aan de finish).

Overigens is het Turks van uw redacteur wat roestig en dat geldt helaas ook voor Google Translate. Als je zelf wel overweg kunt met Turks: aanvulling over wat de Turkse media melden is bijzonder welkom.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_160468611
Bulut _O-
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 6 maart 2016 @ 18:10:34 #256
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160468698
Overigens lijkt het meer complete verhaal te zijn dat de problemen voortkomen uit verdachte waarden tussen 2011 en 2013 (goh). Zou dus zomaar kunnen dat Nuria Fernandez uit Spanje Europees kampioene 2012 wordt op de 1500 meter...ze kwam als vijfde over de streep _O- (en heeft een coach die betrokken was bij zo'n Operacion nogwat, maar dat geheel terzijde natuurlijk)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Trouwste user 2022 zondag 6 maart 2016 @ 18:42:00 #257
7889 tong80
Spleenheup
pi_160469552
Ha ha ha. Dit verzin je niet. :D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 6 maart 2016 @ 18:47:02 #258
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160469683
Korte samenvatting van de eerste 8 minuten bij ARD:

- Nieuwe baas van RUSADA spreekt met atleten af wanneer dopingtests het best gedaan kunnen worden
- Geschorste trainer Mokhnev is vrolijk een groep atleten aan het trainen ergens diep in de provincie
- Hoofd medische dienst/dopingdealer Portugalov heeft een opvolger: een van de cheftrainers van de Russische atletiekwereld, met goede contacten bij de geheime dienst, regelt tegenwoordig de boel als je doping zoekt

Baas van iNADO (internationale antidopingorganisatiesorganisatie) lijkt het erg onwaarschijnlijk dat Russische atleten naar Rio mogen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 6 maart 2016 @ 18:50:08 #259
14505 OProg
A Life in Music
pi_160469747
Lekker verhaal weer. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Trouwste user 2022 zondag 6 maart 2016 @ 18:51:36 #260
7889 tong80
Spleenheup
pi_160469792
Is dat nu op tv ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Redactie Sport / Supervogel zondag 6 maart 2016 @ 18:52:13 #261
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_160469811
Verdomme :')
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 6 maart 2016 @ 18:59:39 #262
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160470024
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 18:51 schreef tong80 het volgende:
Is dat nu op tv ?

:P
Dat was op tv, de volledige documentaire is om 22:05 op WDR.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Trouwste user 2022 zondag 6 maart 2016 @ 19:27:02 #263
7889 tong80
Spleenheup
pi_160470950
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 18:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat was op tv, de volledige documentaire is om 22:05 op WDR.
Kan niet kijken. Hebben ze er een uitzendinggemist ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_160471168
Tsegaye Mekonnen, de wereldrecordhouder bij de junioren op de marathon (2.04.32), is ook betrapt.
  zondag 6 maart 2016 @ 20:05:07 #265
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160471955
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 19:34 schreef TheArt het volgende:
Tsegaye Mekonnen, de wereldrecordhouder bij de junioren op de marathon (2.04.32), is ook betrapt.
daar gaat de toekomst
  zondag 6 maart 2016 @ 20:05:37 #266
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_160471971
Seppelt _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 6 maart 2016 @ 22:21:14 #267
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160476509
krijg niet veel mee, veel russische tekst
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 6 maart 2016 @ 22:30:55 #268
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160476783
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 22:21 schreef THEFXR het volgende:
krijg niet veel mee, veel russische tekst
Nagenoeg alles in het Duits :+

Maar weinig wat er eerder vanavond niet in zat.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160477803
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 19:34 schreef TheArt het volgende:
Tsegaye Mekonnen, de wereldrecordhouder bij de junioren op de marathon (2.04.32), is ook betrapt.
Jezus wat een wereldrecord ook :')
  zondag 6 maart 2016 @ 23:39:42 #270
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_160478738
quote:
0s.gif Op zondag 6 maart 2016 20:05 schreef Szura het volgende:
Seppelt _O_
Dat hij nog niet omgelegd is.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
  maandag 7 maart 2016 @ 09:14:46 #271
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_160482993
Ik hoop zo dat die verwaande kop van een Kramer eens tegen de lamp loopt. Je voelt gewoon dat ie vals speelt en de ISU in zijn zak heeft. Kan dat 'grootste schaatser aller tijden' ook eens stoppen. Daarvoor heeft hij ook net wat te vaak gefaald wanneer het er echt om ging (2006OS ploegenachtervolging, 2010OS wissel, 2014OS 10km).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 7 maart 2016 @ 13:04:14 #272
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_160487106
quote:
UCI wil Femke Van den Driessche levenslang schorsen

De internationale wielerbond UCI wil een levenslange schorsing voor Femke Van den Driessche. Dat schrijft Het Nieuwsblad en heeft haar advocaat Johnny Maeschalck aan onze redactie bevestigd. Op het WK veldrijden in Zolder werd er een motortje in een van de fietsen van de 19-jarige Belgische belofte ontdekt. Op 15 maart moet Van den Driessche voor de Disciplinaire Commissie van de UCI verschijnen.

Op het WK in eigen land speurde de UCI met nieuwe technologie naar motortjes in de fietsen. Tijdens het WK voor de beloftemeisjes pikten ze er een van de fietsen van Van den Driessche uit in de materiaalpost.

Het was een bom die insloeg. Er werd al jaren over gespeculeerd, maar voor het eerst was er een bewijs van mechanische fraude. Letterlijk de hele wielerwereld schreeuwde schande.

In een interview daags na de wedstrijd stelde Van den Driessche in tranen dat het niet haar fiets was, maar die van een vriend. Die vriend - ex-renner Nico Van Muylder - bevestigde in de week na het WK dat hij de fiets inderdaad vorig jaar van de Belgische belofte had gekocht.

Van Muylder reed de dag van de wedstrijd op het WK-parcours en zette zijn fiets tegen de vrachtwagen van Van den Driessche. Een mecanicien nam de fiets nietsvermoedend mee naar de materiaalpost, luidt hun verhaal.

UCI-voorzitter: "Reglement is vaag, maar strenge straf is op zijn plaats"

Volgende week dinsdag mag Van den Driessche haar verdediging voeren op het hoofdkwartier van de UCI in Aigle, in Zwitserland. Naast de schorsing eist de UCI ook een boete van 50.000 Zwitserse frank (45.600 euro).

UCI-voorzitter Brian Cookson keek op het WK baanwielrennen in Londen al een keer vooruit naar de zaak-Van den Driessche. Hij was vragende partij voor een strenge straf: "De reglementen zijn behoorlijk vaag, maar de minimumstraf van zes maanden is niet gepast voor het gebruik van een motortje in een fiets. Zoiets is een heel ernstig geval van fraude."

Na de feiten hadden ook heel wat vooraanstaande figuren uit de wielerwereld strenge straffen geëist. Onder meer Eddy Merckx wil levenslang voor "mechanische doping".
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 7 maart 2016 @ 13:53:59 #273
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160488523
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2016 19:34 schreef TheArt het volgende:
Tsegaye Mekonnen, de wereldrecordhouder bij de junioren op de marathon (2.04.32), is ook betrapt.
Toch niet. Knippen zegt dat iemand onder zijn naam getweet heeft.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160495039
Die Afrikaantjes moeten ook even normaal gaan doen, dit is niet leuk meer. :')
Jack does it in real time...
  maandag 7 maart 2016 @ 19:01:02 #275
56724 Wombcat
rent wiel
pi_160496445
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 13:04 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik vind levenslang toch een tikkie overdreven in dit geval.
in a crowd you lose humanity
  maandag 7 maart 2016 @ 19:02:39 #276
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_160496487
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 19:01 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik vind levenslang toch een tikkie overdreven in dit geval.
Dat de UCI een voorbeeld wil stellen als afschrikeffect, dat kan ik nog volgen.

Maar wat ik helemaal niet kan volgen zijn hypocrieten zoals Merckx die zelf ooit de boel belazerd hebben (en geschorst zijn geweest) en dit dan "erger dan gewone doping" noemen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 7 maart 2016 @ 19:04:44 #277
56724 Wombcat
rent wiel
pi_160496554
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 19:02 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat de UCI een voorbeeld wil stellen als afschrikeffect, dat kan ik nog volgen.

Maar wat ik helemaal niet kan volgen zijn hypocrieten zoals Merckx die zelf ooit de boel belazerd hebben (en geschorst zijn geweest) en dit dan "erger dan gewone doping" noemen ...
Dan houden ze nog een beetje een schoon geweten, of zo. "ja, maar een motortje heb ik nooit ingebouwd, al het andere wel." (best kans dat als er toen motortjes beschikbaar waren, dat ze die echt wel hadden ingebouwd).
in a crowd you lose humanity
pi_160496984
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 19:01 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik vind levenslang toch een tikkie overdreven in dit geval.
Ik heb er geen moeite mee. Vanaf het begin direct hard aanpakken.
Waar ik, net als Joost, wel moeite mee heb is de hypocrisie van de (ex)renners die het spel zelf ook niet eerlijk hebben gespeeld.
pi_160497092
Is iedereen het hier er wel over eens dat mechanische doping daadwerkelijk erger is? (Ik iig wel)
pi_160497251
Ik vind het beide niet kunnen.

Bij doping heb je sowieso verschillende gradaties.
  maandag 7 maart 2016 @ 20:22:35 #281
56724 Wombcat
rent wiel
pi_160498987
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 19:25 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Is iedereen het hier er wel over eens dat mechanische doping daadwerkelijk erger is? (Ik iig wel)
Ik niet. Valsspelen is valsspelen. Of je jezelf nu volpompt en daardoor meer kunt, of een motortje in je fiets stopt, maakt wat mij betreft weinig uit.
in a crowd you lose humanity
  maandag 7 maart 2016 @ 20:30:21 #282
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_160499284
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 20:22 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik niet. Valsspelen is valsspelen. Of je jezelf nu volpompt en daardoor meer kunt, of een motortje in je fiets stopt, maakt wat mij betreft weinig uit.
Ik vind het ergens erger, maar niet naar de concurrentie toe. Het is erger omdat iemand die klassieke doping neemt daar nog een berekend risico mbt zijn eigen gezondheid mee neemt. Iemand die mechanische doping gebruikt riskeert feitelijk helemaal niks. Het enige waar die schrik voor kan hebben is voor de straf die hij kan krijgen als het uitkomt, dus laten we die maar zo hoog mogelijk leggen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 7 maart 2016 @ 20:33:12 #283
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160499386
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 19:02 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat de UCI een voorbeeld wil stellen als afschrikeffect, dat kan ik nog volgen.

Maar wat ik helemaal niet kan volgen zijn hypocrieten zoals Merckx die zelf ooit de boel belazerd hebben (en geschorst zijn geweest) en dit dan "erger dan gewone doping" noemen ...
ze hebben er een straf voor opgenomen, dan kan je niet zomaar afwijken als het dus gebeurt. vind een levenslange straf nergens op slaan en die boete ook niet, wat dat heeft ze nooit bij elkaar gefietst.
  maandag 7 maart 2016 @ 21:08:59 #284
194695 franklop
Fran knock
pi_160501061
Sharapova betrapt
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_160501075
English_AS twitterde op maandag 07-03-2016 om 21:08:49 Maria Sharapova just announced she's failed a drug test.. more to follow.. reageer retweet
pi_160501094
DOPING VOOR SHARAPOVA
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_160501110
GENOT
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 7 maart 2016 @ 21:10:40 #288
194695 franklop
Fran knock
pi_160501133
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:06 schreef wimderon het volgende:
Aregawi ook al positief om meldonium volgens Zweedse media.

Er zijn er een boel die niet echt opgelet hebben blijkbaar.
Sharapova mag in dit clubje komen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 7 maart 2016 @ 21:11:00 #289
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160501148
Ze moeten de laatste tijd de Russen wel hebben. Volgens mij worden er hele vieze (politieke) spelletjes gespeeld.
pi_160501174
http://www.demorgen.be/sp(...)-op-doping-b57fc983/

Ook vandaag in het nieuws gekomen. Ook op Meldonium.
  maandag 7 maart 2016 @ 21:14:52 #291
194695 franklop
Fran knock
pi_160501336
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:11 schreef Eppie_NL het volgende:
http://www.demorgen.be/sp(...)-op-doping-b57fc983/

Ook vandaag in het nieuws gekomen. Ook op Meldonium.
de tering _O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 7 maart 2016 @ 21:16:30 #292
56724 Wombcat
rent wiel
pi_160501412
Doen ze niet meer aan silent bans in het tennis :{
in a crowd you lose humanity
pi_160501433
Voor straf een Playboyshoot.
  maandag 7 maart 2016 @ 21:17:47 #294
56724 Wombcat
rent wiel
pi_160501469
quote:
17s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:16 schreef Sloggi het volgende:
Voor straf een Playboyshoot.
Die doen toch geen naakt meer? :{
in a crowd you lose humanity
  maandag 7 maart 2016 @ 21:18:17 #295
194695 franklop
Fran knock
pi_160501494
quote:
11s.gif Op maandag 7 maart 2016 21:16 schreef Wombcat het volgende:
Doen ze niet meer aan silent bans in het tennis :{
Denk dat Sharapova ook die mail/brief niet goed gelezen heeft _O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_160501544
Medicijn wordt in Rusland veel gebruikt, er buiten niet.
pi_160501569

:W
  Redactie Frontpage / Sport maandag 7 maart 2016 @ 21:20:19 #298
426493 crew  PippenScottie
pi_160501581
Kaboem!
  maandag 7 maart 2016 @ 21:20:43 #299
14505 OProg
A Life in Music
pi_160501603
Hadden ze niet even kunnen laten weten dat ze gingen testen. :{
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_160501609
Ha ha Sjarapova toch
pi_160501769
Vol.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')