abonnement Unibet Coolblue
  maandag 1 februari 2016 @ 20:01:31 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577826


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 1 februari 2016 @ 20:01:40 #2
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577833
Vroem vroem!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 1 februari 2016 @ 20:03:24 #3
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577889
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:58 schreef baggerbaas het volgende:
Kocjan gepakt op EPO uit zijn tijd bij Team Type 1

TheRaceRadio twitterde op maandag 01-02-2016 om 19:53:17 Jure Kocjan positive for EPO. 2012 sample was retro tested reageer retweet
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159577937
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:03 schreef Mani89 het volgende:

[..]

hoeveel hertesten hebben ze gedaan? of was deze renner moeilijk aan het doen en haalde UCI even iets uit de la naar boven.
  maandag 1 februari 2016 @ 20:05:47 #5
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577955
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoeveel hertesten hebben ze gedaan? of was deze renner moeilijk aan het doen en haalde UCI even iets uit de la naar boven.
Weer even een nietszeggende kleine vis naaien voor goodwill.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159578103
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:05 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Weer even een nietszeggende kleine vis naaien voor goodwill statistieken.
pi_159578158
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:44 schreef Mani89 het volgende:
Ik wil weer 10 jaar terug, bloeddoping was cool. Stiekem naar aftandse Spaanse klinieken afreizen om met je eigen bloed te kloten, dat was als jonge jongen iets om te ambiëren, daar wilde je bijhoren. Motortjes in fietsen, dat is gewoon voor janetten.
Of een dagje Wenen. Bijtanken en daarna lekker eten bij de McDonalds. :P
pi_159579228
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:30 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/(...)-is-mijn-fiets.dhtml

Lekker fris figuur... Ben benieuwd hoe lang die gozer is. Als blijkt dat hij 2 koppen groter dan VDD is, dan is gelijk duidelijk dat dit een lulverhaal is.
quote:
Klinkt op zich wel logisch dat je niet weet dat hij er een motortje in heeft laten monteren, terwijl je eerder nog zei dat hij dat motortje had laten monteren om je op training te kunnen volgen. Dan vergeten we voor het gemak maar even dat zo'n ding herrie gaat maken als je het gebruikt. En dat hij op een redelijk niveau gefietst heeft en echt geen motortje nodig zal hebben om tijdens een training een jong meisje te kunnen volgen.

Enfin, dit is Nico. Ziet hij eruit alsof hij eenzelfde maat frame nodig heeft als Femke Van den Driessche, zeg het maar jongens.


Tegenwoordig is Nico duivenmelker en dat neemt hij ook iets te serieus:
quote:
Hij is de man die derhalve vooral de training van de duiven op zich neemt, voeding uitzoekt en bepaalt welke duiven aan welke vluchten zullen deelnemen. Ook het korven neemt hij voor zijn rekening, behalve op vrijdag want dan heeft hij het te druk in zijn frituur.
pi_159579324
Half jaar schorsing maar, zou gelijk levenslang doen. Dit is voorbij doping.
pi_159580649
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:46 schreef Ericr het volgende:
Half jaar schorsing maar, zou gelijk levenslang doen. Dit is voorbij doping.
ja, toen ze die straf invoerde, verbaasde ik mij daar ook over. Met je lichaam dopen is 2 jaar en met risico en zonder risico maar 6 maanden.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 1 februari 2016 @ 22:07:32 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159582370
Beste juniore in de wereld zijn. Gelijk wereldkampioene bij de senioren worden. Positief testen op dat WK. Een maandje na je tweejarige schorsing weer meedoen aan het WK en brons pakken. Daar weer positief testen. Twee weken later nog eens positief testen. Gewichtheffen _O_

Russische topgewichthefster na maand voor derde keer betrapt op doping
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 1 februari 2016 @ 23:23:50 #12
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159584651
zullen we over mechanische doping in dit SPT / UCI bevestigt: motortje in WK-fiets topic houden. Dan kan hier gewoon over bloeddoping en epo etc gepraat worden. :)
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_159588318
quote:
4s.gif Op maandag 1 februari 2016 23:23 schreef WEST het volgende:
zullen we over mechanische doping in dit SPT / UCI bevestigt: motortje in WK-fiets topic houden. Dan kan hier gewoon over bloeddoping en epo etc gepraat worden. :)
Doping is doping. Past gewoon prima in dit topic.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:22:51 #14
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159588758
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 06:27 schreef superniger het volgende:

[..]

Doping is doping. Past gewoon prima in dit topic.
Beter om het gescheiden te houden.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:24:26 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159588772
Want? Doping is doping. Past hier goed.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:35:28 #16
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_159588862
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:24 schreef Szura het volgende:
Want? Doping is doping. Past hier goed.
Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  dinsdag 2 februari 2016 @ 08:40:36 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159588915
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:35 schreef WEST het volgende:

[..]

Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
- Dat valt nog te bezien, geruchten en verdachtmakingen zijn er al heel lang
- En als het al alleenstaand is, de discussies hieromtrent zijn toch al interessant genoeg om hier te voeren?

Snap deze ingreep niet.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159588919
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:35 schreef WEST het volgende:

[..]

Dit is een alleenstaand iets en dat andere doping structueel.
En afgeglopen zomer mochten we het nog niet bespreken omdat het nog niet gebruikt werd.
in a crowd you lose humanity
pi_159588921
Het lijkt mij overduidelijk dat dit geen incident is... Het is vooralsnog het enige bevestigde geval van mechanische doping, maar reken er maar op dat het niet hierbij blijft.

Daarnaast gaat het al maanden vrij prima in dit topic, waarom er nu ineens actief op mod'en?
Jack does it in real time...
pi_159589480
Femke, Femke, waarom altijd die overacting?
Jack does it in real time...
pi_159589496
quote:
9s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:30 schreef DeeBee het volgende:
Femke, Femke, waarom altijd die overacting?
Als die fiets niet van haar is, geen zorgen toch, kan die vriend even bij de UCI getuige.
pi_159589766
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Als die fiets niet van haar is, geen zorgen toch, kan die vriend even bij de UCI getuige.
Al zou die fiets van Jezus Christus zijn geweest, die muts reed er op. Haar verdediging is in ieder geval zeer zwak. Ze komt ook niet heel helder over maar zal wel lekker gepushed zijn door papa en nooit iets gedaan hebben aan een opleiding.
pi_159589827
vanaf hier begon de pret een paar maanden terug:

SPT / Doping #110 - Acne
SPT / Doping #111 - Mechanische doping

[ Bericht 25% gewijzigd door THEFXR op 02-02-2016 10:12:27 ]
pi_159589847
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:49 schreef Ericr het volgende:

[..]

Al zou die fiets van Jezus Christus zijn geweest, die muts reed er op. Haar verdediging is in ieder geval zeer zwak. Ze komt ook niet heel helder over maar zal wel lekker gepushed zijn door papa en nooit iets gedaan hebben aan een opleiding.
Huh, ik dacht dat die fiets in haar materiaalhok stond, ipv dat ze er op gefinisht is?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')