abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 08:46:45 #1
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159323465
registreer om deze reclame te verbergen
V&D is zojuist failliet verklaard

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 0% gewijzigd door Cynix ® op 23-01-2016 19:50:30 ]
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 08:47:40 #2
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159323470
Nou ja, hier verder en zo.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 08:48:32 #3
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159323476
Het is de vraag in hoeverre welke geïnteresseerde dan ook met iets echt nieuws komt op die locaties. Meer van hetzelfde in een ander jasje is gedoemd te mislukken.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159323564
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 00:08 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Het is toch een winkel? Daar kan je spullen in verkopen. :)
En of dat nou fietsen, eieren, planken of verse vis is, maakt dan toch niet uit?
"Ik ga even naar de Christine Le Duc om wat nieuwe Lego voor de kleine te kopen! Moet jij nog wat hebben schat?'
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  zaterdag 23 januari 2016 @ 09:50:07 #5
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159323873
quote:
15s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:04 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

"Ik ga even naar de Christine Le Duc om wat nieuwe Lego voor de kleine te kopen! Moet jij nog wat hebben schat?'
Of verse vis tussen de BHs _O-
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159324372
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:50 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Of verse vis tussen de BHs _O-
Die zit in de slipjes.
lekker faxen heel de dag echt genot
  zaterdag 23 januari 2016 @ 13:01:43 #7
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159326419
registreer om deze reclame te verbergen
ik vind de V&D gebouwen ook spuug lelijk.
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 13:39:46 #8
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159327063
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:01 schreef KingRadler het volgende:
ik vind de V&D gebouwen ook spuug lelijk.
Ja, maar al die ketens die in (het begin van) de vorige eeuw zijn ontstaan en groot geworden hadden tijdens de onstuimige groei steeds minder oog voor architectuur. Liefst grote plastic platen tegen de al te frivole gevels om er maar zo 'zakelijk' mogelijk uit te zien. De een nog lelijker dan de ander. Maar het gaf niet, want de consument wilde toch maar één ding: consumeren!
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 13:41:23 #9
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159327101
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:39 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, maar al die ketens die in (het begin van) de vorige eeuw zijn ontstaan en groot geworden hadden tijdens de onstuimige groei steeds minder oog voor architectuur. Liefst grote plastic platen tegen de al te frivole gevels om er maar zo 'zakelijk' mogelijk uit te zien. De een nog lelijker dan de ander. Maar het gaf niet, want de consument wilde toch maar één ding: consumeren!
zullen de nieuwe eigenaren de panden ook opknappen of zal het zo blijven.
  Moderator zaterdag 23 januari 2016 @ 13:45:20 #10
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159327171
Een luxe keten zal wel een klein budgetje uittrekken voor een verfje, verder verwacht ik er niet al te veel van.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159327677
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:39 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, maar al die ketens die in (het begin van) de vorige eeuw zijn ontstaan en groot geworden hadden tijdens de onstuimige groei steeds minder oog voor architectuur. Liefst grote plastic platen tegen de al te frivole gevels om er maar zo 'zakelijk' mogelijk uit te zien. De een nog lelijker dan de ander. Maar het gaf niet, want de consument wilde toch maar één ding: consumeren!
Nou.. zie b.v. Haarlem en Den Bosch. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak maar er was zeker wel oog voor architectuur. Later werd het allemaal jaren 70 lelijkheid inderdaad.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)anden-van-V-D-145414

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 23-01-2016 14:22:38 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159327682
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:41 schreef KingRadler het volgende:

[..]

zullen de nieuwe eigenaren de panden ook opknappen of zal het zo blijven.
Alle panden zijn verkocht en gehuurd toch? V&D heeft (haast?) niets meer in eigendom..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_159327842
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:15 schreef Peter het volgende:

[..]

Alle panden zijn verkocht en gehuurd toch? V&D heeft (haast?) niets meer in eigendom..
En de helft van de opbrengst is uitgekeerd als dividend. Dat is juist. Dat heeft de ondergang een handje geholpen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159328011
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:24 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En de helft van de opbrengst is uitgekeerd als dividend. Dat is juist. Dat heeft de ondergang een handje geholpen.
En de eigenaren is een jarenlange hoge huuropbrengst in het vooruitzicht gesteld, dus die gaan echt nu niet flink investeren..

[ Bericht 0% gewijzigd door Peter op 23-01-2016 19:45:14 ]
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
  zaterdag 23 januari 2016 @ 14:41:30 #15
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159328084
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 14:35 schreef Peter het volgende:

[..]

En de eigenaren is ene jarenlange hoge huuropbrengst in het vooruitzicht gesteld, dus die gaan echt nu niet flink investeren..
dus het blijven lelijke panden.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 17:37:31 #16
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159332007
Wat ik zo zonde vind is dat dat ze bijvoorbeeld in Haarlem bijna alle glas in lood ramen hebben dichtgeplakt, en van binnen dus stellingmuren hebben gebouwd. Hoe verkracht je een mooi pand.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:16:21 #17
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159334936
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 18:37 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan vergeet je er wel even bij de te zeggen dat Kruidvat (A.S. Watson) wurgcontracten heeft met de fabrikanten waarbij het voor hen alleen nog maar interessant is om 2=1 te verkopen en dat dit ook zijn effect heeft op de salarissen van het (in mijn ogen) laag opgeleide personeel.

Kruidvat is leuk, maar geen drogisterij vind ik. Meer een discounter zoals er al zoveel zijn. Vergeet ook niet dat een paar jaar terug Kruidvat nog een best lelijke uitstraling had. Dat is wel wat opgekalefaterd maar ze verkochten ineens tablets / kinderspeelgoed en allerlei dingen waarvan je denkt huh?!
Etos is bijvoorbeeld voor cosmetica e.d. een fijnere winkel met een breder assortiment.
Geen idee hoe het zit met wurgcontracten. Ik stel alleen vast dat ze goedkoper zijn.

Hier in de straat zitten DA en Kruidvat en qua verzorgingsproducten, supplementen, zelfzorg, cosmetica ed. is het grotendeels hetzelfde assortiment. DA wil een wat meer chic imago hooghouden, nou je ziet wat er dan gebeurt. Plof. Voor een grote groep mensen inclusief mezelf kan het niks bommen wat het imago is. Precies waarom lidls en actions het zo goed doen. Bij Lidl hoor je ook wel eens wat over slechte omgang met het personeel maar de burger is geen overheid of consumentenbond, die wil gewoon geen maandsalaris voor een broccoli hoeven neertellen.

Al die extra meuk die kruidvat verkoopt is ook slim. Beetje rommelig en mensen mogen graag even sneupen. Bij DA wil je zo snel mogelijk weer weg. Kouwe steriele atmosfeer.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:43:25 #18
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159335733
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:50 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Of verse vis tussen de BHs _O-
Scheelt bij de AH niet veel. Kun je zo een pyama of t-shit naast de vis vinden. Laatst hadden ze opblaasbadjes. Ook voor bbq's, tablets en knuffeldieren kun je er terecht. :)
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159335736
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:16 schreef Rica het volgende:
Voor een grote groep mensen inclusief mezelf kan het niks bommen wat het imago is. Precies waarom lidls en actions het zo goed doen. Bij Lidl hoor je ook wel eens wat over slechte omgang met het personeel maar de burger is geen overheid of consumentenbond
Dat is jezelf vrijpleiten van ook maar enige verantwoordelijkheid. Je wilt het niet zien en bepaalde organisaties moeten eventuele misstanden maar oplossen. Ondertussen schaam je je er niet voor om het zo goedkoop mogelijk te willen. Kinderarbeid en uitbuiting boeit volstrekt niets.

Eigenlijk, als je er over na zou durven denken is dit een beschamende asociale attitude die kenmerkend is voor de moderne consument. Wir haben es nicht gewusst.

Of eigenlijk wisten we het wel maar we vonden die lage prijzen veel belangrijker.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 23-01-2016 19:49:18 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 19:48:55 #20
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159335902
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is jezelf vrijpleiten van ook maar enige verantwoordelijkheid. Je wilt het niet zien en bepaalde organisaties moeten eventuele misstanden maar oplossen. Ondertussen schaam je je er niet voor om het zo goedkoop mogelijk te willen. Kinderarbeid en uitbuiting boeit volstrekt niets.

Eigenlijk, als je er over na zou durven denken is dit een beschamende asociale attitude die kenmerkend is voor de moderne consument. Wir haben es nicht gewusst.
Hangt er vanaf. Ik ben geen neoliberaal en vind dat het we via de overheid voor goede regelgeving moeten zorgen. Het lijntje loopt van burger naar politiek naar overheid. Ik ben geen voorstander van het idee dat mensen het zelf maar moeten goed of afkeuren met hun koopgedrag want hoe moet je het allemaal weten wat er aan misstanden zijn? Alleen de overheid heeft de juiste onderzoeksmiddelen.
Er is natuurlijk ruimte voor activisme maar dat zijn losse gevallen. Niet om over de hele linie te doen.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159336268
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:48 schreef Rica het volgende:
mensen het zelf maar moeten goed of afkeuren met hun koopgedrag
Dat is het krachtigste wapen dat er bestaat.
En daarom is het jammer dat de burger daar geen gebruik van maakt en het liever overlaat aan de politiek en/of overheid waar dan weer niets van te verwachten valt.
Als wijzelf iets meer zouden luisteren naar ons geweten help je die misstanden in geen tijd de wereld uit. Maar wij negeren ons geweten voor 2 euro of minder.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 20:05:11 #22
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159336491
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:58 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is het krachtigste wapen dat er bestaat.
En daarom is het jammer dat de burger daar geen gebruik van maakt en het liever overlaat aan de politiek en/of overheid waar dan weer niets van te verwachten valt.
Als wijzelf iets meer zouden luisteren naar ons geweten help je die misstanden in geen tijd de wereld uit. Maar wij negeren ons geweten voor 2 euro of minder.
Het kan een krachtig wapen zijn idd. Alleen zou je er een dagtaak aan hebben om alles bij te houden en dan nog zou je kennis te kort schieten.

Bovendien, stel dat een supermarkt on-ethisch gevangen vis in blik verkoopt. Ga je alle supers boycotten die deze vis verkopen? Of als je het merk boycot maar blijkt dat het onder hetzelfde moederbedrijf als coca-cola of noem maar iets op valt, laat je dat dan ook staan?

Enige juise manier imo is zorgen voor regelgeving zodat het niet in de schappen ligt. Onze verantwoording ligt bij de wetten en regelgeving die we hebben en daar neem ik de mijne.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159336897
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:05 schreef Rica het volgende:
Bovendien, stel dat een supermarkt on-ethisch gevangen vis in blik verkoopt. Ga je alle supers boycotten die deze vis verkopen?
De "actiebereidheid" laten we het maar even noemen was vroeger een stuk sterker.
We lijken toch een beetje bedaagder these days.
Respect overigens hoe netjes jij altijd blijft discussiëren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 20:28:45 #24
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159337350
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:16 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

De "actiebereidheid" laten we het maar even noemen was vroeger een stuk sterker.
We lijken toch een beetje bedaagder these days.
Respect overigens hoe netjes jij altijd blijft discussiëren.
Dank je. Ik ben overigens behoorlijk activistisch alleen overtuigd dat het niet anders kan dan via regelgeving. Bijvoorbeeld omdat er zoveel conglomeraten zijn. Eén product of merk boycotten gaat niet meer zoals vroeger.

Of over slecht omgang met personeel. Zie je je al tegen een Aldi kassa meisje zeggen "Ik heb het beste met je voor daarom koop ik hier niks meer" ?
"Hey top man, bedankt!" (staat volgende week op straat)

Nee, dus zorgen dat er dingen als minimumloon, regels voor overuren, vrije dagen ed. zijn. En wanneer een winkel zich er niet aan houdt volgen er sancties.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159338010
quote:
99s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 07:15 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Nou, als er één winkel helemaal los gaat qua branche-vervaging, is het wel de MediaMarkt. Daar staan inderdaad fietsen, schoenen en bakken met allesreinigers en keukendoekjes. Nou ja, ze doen maar. Ze voelen natuurlijk ook wel aan dat we voor hun oorspronkelijke core business, elektronica, allang online gaan.

Waar zo'n winkel dan uiteindelijk naartoe wil blijft wel wat vaag. Misschien wordt élke grote keten wel een soort Kruidvat of dure variant van Action, om nog íets te verdienen.
Nouja WE online gaan ik weet niet over welke we je het hebt, ik krijg vaak hele leuke prijzen aangeboden in de winkels, waarschijnlijk omdat ze het door hebben?
Voordat ik ook maar ergens online bestel ga ik langs een zaak met een print van die online zaak, krijg het vaak goedkoper ook nog dan!
pi_159338348
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:28 schreef Rica het volgende:
En wanneer een winkel zich er niet aan houdt volgen er sancties.
Ik hoop het...
Ik heb heden ten dage niet zo'n hoge pet meer op van de overheid en haar controlerende taken. De lobby van onbeschaamdheid en onbeschaafdheid is te sterk these days.

In een ander topic ging het over Amazon wat zich wil vestigen in Nederland en over wat een onbeschaafd bedrijf dit is voor haar werknemers. Maar eigenlijk alleen hosanna want ze zijn zo lekker goedkoop.

En ook dit:
http://www.nu.nl/ondernem(...)ch-in-amsterdam.html

Nederland is daar niet eens eerlijk over, wat de echte reden is dat ze hier een hoofdkantoor oprichten. Dat is belasting "ontwijking" daar waar het geld verdiend wordt. Die bedrijven hebben daar wel de lusten die het mogelijk maken om daar geld te verdienen maar de lasten dus liever niet. Ze sluizen het via Amsterdam door naar de Kaaimaneilanden en andere fiscaal vriendelijke plekken. Amsterdam / Nederland verdient overigens beschamend weinig aan deze geldstromen. Een handjevol fiscalisten, meer niet. Maar Nederland kiest er wel voor om belastingontwijking in het eigen land te faciliteren maar ZONDER daar eerlijk over te zijn. Hypocriet. Of verrot eigenlijk.

De berekening van het Nederlandse BNP schijnt ook aangepast te zijn aan deze geldstromen want op een gegeven moment had Nederland het hoogste BNP van alle landen ter wereld hierdoor. :X

Deze openlijk bedreven beschamende praktijken maken dat ik niet meer geloof in eerlijkheid of betrouwbaarheid betreffende een overheid.

''We zien dat bedrijven meestal klein starten
bij het betreden van de Europese markt, maar binnen
een paar jaar uitgroeien tot grote spelers'', zei Kajsa Ollongren,
de Amsterdamse wethouder ven Economische Zaken.


Deze onbeschaamdheid naar de media toe. Ik durf te wedden dat Kajsa heel goed weet hoe de vork in de steel zit.
Toch kiest ze ervoor om ons glimlachend voor de gek te houden. Typical...

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 24-01-2016 00:26:02 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159338570
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:52 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik hoop het...
Ik heb heden ten dage niet zo'n hoge pet meer op van de overheid en haar controlerende taken. De lobby van onbeschaamdheid en onbeschaafdheid is te sterk these days.

Ben ik met je eens, vermoed dat er vanuit gegaan word dat zich toch niemand de moeite neem om naar een rechter of advocaat toe te stappen?
En dan heb ik het geeneens over winkels maar over het hele gebeuren in het land, tenminste zo ondervind ik het!
pi_159338822
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:57 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ben ik met je eens, vermoed dat er vanuit gegaan word dat zich toch niemand de moeite neem om naar een rechter of advocaat toe te stappen?
En dan heb ik het geeneens over winkels maar over het hele gebeuren in het land, tenminste zo ondervind ik het!
Het is de adoptie van het Angelsaksisch model. Je krijgt daar elitevorming door. En deze elite vindt dat niet geheel onverwacht een uitstekend systeem.
De vertroeping van de maatschappij is daar op terug te voeren.
Een rechter of advocaat maakt geen enkele kans. En meestal zijn die ook al onderdeel van het systeem.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 januari 2016 @ 00:13:56 #29
17121 Rica
Mais, je rêve!
pi_159346882
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 20:52 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik hoop het...
Ik heb heden ten dage niet zo'n hoge pet meer op van de overheid en haar controlerende taken. De lobby van onbeschaamdheid en onbeschaafdheid is te sterk these days.

Wat is het alternatief?

De TTIP komt er bijvoorbeeld aan waardoor er veel regelgeving in Europa zal verdwijnen. "Vrije markt en als je het niet wilt dan hoef je het niet te kopen"

Als je een niet zo betrouwbare usb oplader al gevaarlijk genoeg vindt (keurmerken ook allemaal op de schop) hoe is het straks met de kwaliteit van je eten? Of wat je jouw kinderen voorzet?

"Ja maar je kan kiezen, je hoeft het niet te kopen."

Als je niet eens weet waar het vandaan komt?
Gehakt met vlees uit Azie of Zuid-Amerika met een scheut hormonen en antibiotica?

Wie heeft er belang bij het afschaffen van regelgeving die er is om kwaliteit te bewaken? De burger? Niet zo moeilijk te bedenken wie er echt belang bij heeft, wie al die regelgeving maar 'lastig' vindt.. Het zal mij benieuwen of ze het volk zo gek krijgen er in mee te gaan. Als je het over verantwoording hebt, hier is het waar de meerderheid de ogen sluit en niet thuis geeft.
Don't try and blame me for your games
Your games are death
My world is light, the angels fill my eyes
With every breath
pi_159347357
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 00:13 schreef Rica het volgende:

[..]

Wat is het alternatief?

De TTIP komt er bijvoorbeeld aan waardoor er veel regelgeving in Europa zal verdwijnen. "Vrije markt en als je het niet wilt dan hoef je het niet te kopen"

Dit kan ik niet rijmen dat bestem ik nou al of ik koop of niet!
Daar heb ik dat TTIP niet voor nodig.
pi_159387370
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 19:16 schreef Rica het volgende:

[..]

Geen idee hoe het zit met wurgcontracten. Ik stel alleen vast dat ze goedkoper zijn.

Hier in de straat zitten DA en Kruidvat en qua verzorgingsproducten, supplementen, zelfzorg, cosmetica ed. is het grotendeels hetzelfde assortiment. DA wil een wat meer chic imago hooghouden, nou je ziet wat er dan gebeurt. Plof. Voor een grote groep mensen inclusief mezelf kan het niks bommen wat het imago is. Precies waarom lidls en actions het zo goed doen. Bij Lidl hoor je ook wel eens wat over slechte omgang met het personeel maar de burger is geen overheid of consumentenbond, die wil gewoon geen maandsalaris voor een broccoli hoeven neertellen.

Al die extra meuk die kruidvat verkoopt is ook slim. Beetje rommelig en mensen mogen graag even sneupen. Bij DA wil je zo snel mogelijk weer weg. Kouwe steriele atmosfeer.
Dat is nou precies waar het probleem zit. Primark is "vastgesteld" goedkoper maar waar die prijs vandaan komt weet zogenaamd niemand. De burger interesseert het geen hol hoe een bedrijf met zijn personeel omgaat. Eigenlijk is het raar dat je dat voor jezelf goed praat.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159400290
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:11 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dat is nou precies waar het probleem zit. Primark is "vastgesteld" goedkoper maar waar die prijs vandaan komt weet zogenaamd niemand. De burger interesseert het geen hol hoe een bedrijf met zijn personeel omgaat. Eigenlijk is het raar dat je dat voor jezelf goed praat.
Zolang er personeel bestaat dat graag blijft werken bij zulk soort bedrijven... Die kiezen er zelf voor.
Ga ik me niet rot onder voelen hoor.
Waar je je wel rot over moet voelen is kinderarbeid.
Voor de consument vrij onduidelijk wat er door kinderhanden inelkaar gezet is. dit geld voor goedkope/dure merken.
pi_159400297
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 06:44 schreef quirina het volgende:

[..]

Zolang er personeel bestaat dat graag blijft werken bij zulk soort bedrijven... Die kiezen er zelf voor.
Ga ik me niet rot onder voelen hoor.
Waar je je wel rot over moet voelen is kinderarbeid.
Voor de consument vrij onduidelijk wat er door kinderhanden inelkaar gezet is. dit geld voor goedkope/dure merken.
Van goedkope zooi weet je het zeker, bij dure dingen is het de vaak niet bekend.
pi_159400306
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 06:47 schreef Basp1 het volgende:

Van goedkope zooi weet je het zeker, bij dure dingen is het de vaak niet bekend.
Ik heb idd wel geleerd dat je niet automatisch kan zeggen dat een duur product 'dus' ook eerlijk is gemaakt. Maar bij een idioot goedkoop product denk ik het altijd direct.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 26 januari 2016 @ 06:56:52 #35
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159400319
mij boeit het niet of een product eerlijk is gemaakt. Geen enkel product is te vertrouwen. Als prijs en kwaliteits verhouding maar goed is.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 07:11:13 #36
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159400363
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 06:44 schreef quirina het volgende:

[..]

Zolang er personeel bestaat dat graag blijft werken bij zulk soort bedrijven... Die kiezen er zelf voor.
Ga ik me niet rot onder voelen hoor.
Waar je je wel rot over moet voelen is kinderarbeid.
Voor de consument vrij onduidelijk wat er door kinderhanden inelkaar gezet is. dit geld voor goedkope/dure merken.
Mwah, als ergens een Primark opent en er samenwerking met de gemeente/UWV is omdat zo'n winkel zo fijn werkgelegenheid gaat opleveren dan denk ik niet dat je als werkloze of uitkeringstrekker de luxe hebt zo'n baan te weigeren.

We kunnen met z'n allen wel mooi verheven gaan zitten doen, maar als je baan bij de Primark het verschil is tussen je kind wel of niet te eten kunnen geven wordt je afweging echt een andere.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159403611
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 06:44 schreef quirina het volgende:

[..]

Zolang er personeel bestaat dat graag blijft werken bij zulk soort bedrijven... Die kiezen er zelf voor.
Ga ik me niet rot onder voelen hoor.
Waar je je wel rot over moet voelen is kinderarbeid.
Voor de consument vrij onduidelijk wat er door kinderhanden inelkaar gezet is. dit geld voor goedkope/dure merken.
Wat een onzin zeg. Zolang er volk is wat voor een wil werken zal het mij aan mijn reet roesten. De typische 'not in my backyard' redenering.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159403623
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 07:11 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mwah, als ergens een Primark opent en er samenwerking met de gemeente/UWV is omdat zo'n winkel zo fijn werkgelegenheid gaat opleveren dan denk ik niet dat je als werkloze of uitkeringstrekker de luxe hebt zo'n baan te weigeren.

We kunnen met z'n allen wel mooi verheven gaan zitten doen, maar als je baan bij de Primark het verschil is tussen je kind wel of niet te eten kunnen geven wordt je afweging echt een andere.
Ik hoor om mij heen nog zat volk die weigeren bepaalt werk te doen dus er valt op dat gebied nog een hoop te winnen.
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 26 januari 2016 @ 13:48:49 #39
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_159406643
werk weigeren omdat je niet wil werken in een kledingwinkel, omdat kleren die gemaakt worden door kinderen, vind ik een beetje naïef
pi_159408816
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 06:44 schreef quirina het volgende:

[..]

Zolang er personeel bestaat dat graag blijft werken bij zulk soort bedrijven... Die kiezen er zelf voor.
Ga ik me niet rot onder voelen hoor.
Waar je je wel rot over moet voelen is kinderarbeid.
Voor de consument vrij onduidelijk wat er door kinderhanden inelkaar gezet is. dit geld voor goedkope/dure merken.
Apple doet niet onder voor een Primark. Zo hypocriet, wel iPhone en/of iPad in je handen en dan een hoop drukte maken over die kledingketen.
pi_159411026
Volledige voorraad dump hier bij de V&D in Den Haag. Reguliere winkelvoorraad nog wel voor normale uitverkoopprijzen maar in de kelder werd massaal gedumpt. Truien voor 5 euro, jassen voor 15. Dat soort werk. Maar al vergeven van driftige huismoeders en nog bozere handelaars. Zag er 1 met tig jassen lopen, hele rekken tegelijk leeg gehaald.
pi_159411738
AntoinRTLNieuws twitterde op dinsdag 26-01-2016 om 16:59:21 Persalarm: Curatoren V&D verkopen La Place aan Jumbo Groep reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 26 januari 2016 @ 17:05:13 #43
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159411836
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:01 schreef Houtenbeen het volgende:
AntoinRTLNieuws twitterde op dinsdag 26-01-2016 om 16:59:21 Persalarm: Curatoren V&D verkopen La Place aan Jumbo Groep reageer retweet
:D die hadden ook al even niks meer gekocht natuurlijk
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 26 januari 2016 @ 17:06:08 #44
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159411855
conclusie: La Place is nog geld waard, V&D gaat of voor 1 euro weg of houdt helemaal op
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159411857
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:01 schreef Houtenbeen het volgende:
AntoinRTLNieuws twitterde op dinsdag 26-01-2016 om 16:59:21 Persalarm: Curatoren V&D verkopen La Place aan Jumbo Groep reageer retweet
O god, wordt dan alles geel?
Tap tap tap
  dinsdag 26 januari 2016 @ 17:07:58 #46
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159411896
Dag oude La Place, Hallo Jumbo
So we just called him Fred
pi_159411911
Ik had om de één of andere reden liever gezien dat Ahold het had overgenomen :@
Tap tap tap
pi_159411920
Gaat maar om 60 La Place-vestigingen...
  dinsdag 26 januari 2016 @ 17:08:51 #49
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_159411926
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:08 schreef CherryLips het volgende:
Ik had om de één of andere reden liever gezien dat Ahold het had overgenomen :@
Jumbo moet AH destroyen.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  dinsdag 26 januari 2016 @ 17:09:17 #50
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_159411937
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
Gaat maar om 60 La Place-vestigingen...
Ja, alleen de losse toko's. Niet die bij de V&D's inzitten.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  dinsdag 26 januari 2016 @ 17:09:42 #51
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159411946
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:08 schreef CherryLips het volgende:
Ik had om de één of andere reden liever gezien dat Ahold het had overgenomen :@
Die gaan er straks vandoor met V&D en maken er Bol.com winkels van ;)
So we just called him Fred
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 26 januari 2016 @ 17:09:50 #52
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159411948
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:08 schreef Roel_Jewel het volgende:
Gaat maar om 60 La Place-vestigingen...
en de merknaam?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159411971
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:09 schreef rubbereend het volgende:

[..]

en de merknaam?
Dat denk ik idd...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 26 januari 2016 @ 17:13:08 #54
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159412023
Als La Place in de V&D's niet mee verkocht worden lijkt me dat een veeg teken dat de boel dicht gaat
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159412042
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:13 schreef rubbereend het volgende:
Als La Place in de V&D's niet mee verkocht worden lijkt me dat een veeg teken dat de boel dicht gaat
En alle activa en de service-organisatie zijn verkocht, dus die vestigingen in de V&D-winkels kunnen nergens meer terecht...
pi_159412051
quote:
Op termijn is het de bedoeling dat Jumbo ook de plusminus 60 in de V&D-warenhuizen gevestigde La Place-vestigingen overneemt. Het overgrote deel van de banen is daarmee gered.
Zal er wel van afhangen wat er met die V&D vestigingen gebeurt.
Het kan geen kwaad af en toe je mond te houden, zelfs al weet je waarover je het hebt
pi_159412095
http://www.retailnews.nl/(...)-koopt-la-place.html

quote:
Verder praat de supermarktketen nog met de curatoren over de mogelijke doorstart van de vestigingen van La Place in warenhuizen van V&D.
http://www.quotenet.nl/Ni(...)en-gaan-dicht-172653

quote:
'Het overgrote deel van de arbeidsplaatsen zullen gecontinueerd worden. Maar er gaan wel vestigingen sluiten, zo een 5 á 10.'
pi_159412440
http://www.retailnews.nl/(...)-koopt-la-place.html

quote:
De overname door Jumbo vergroot volgens de curatoren de kansen op een doorstart van de warenhuizen van V&D. Er zijn nog twee serieuze kandidaten over voor een overname. Jumbo is als belanghebbende bij die gesprekken betrokken.
Spann0nd!


Persbericht van Jumbo:

http://pers.jumbo.com/jumbo-koopt-la-place/

quote:
Jumbo koopt La Place
Twee foodmerken versterken elkaar
Jumbo Groep Holding BV is verheugd te kunnen bevestigen dat het met de curatoren van La Place BV tot overeenstemming is gekomen over de acquisitie van La Place. Jumbo zal alle activa, de serviceorganisatie en de stand alone vestigingen van La Place overnemen en deze onder het La Place merk gaan exploiteren. Jumbo is nog in gesprek met de curatoren over een mogelijke doorstart van de exploitatie van de La Place vestigingen in de V&D warenhuizen.

Volgens Frits van Eerd, CEO van Jumbo Groep Holding, is La Place een geweldige aanwinst voor het Jumbo concern: "La Place sluit naadloos aan bij onze ambitie om onze klanten het allerbeste op het gebied van food te bieden en hun verwachtingen daarmee te overtreffen. Wij hebben veel bewondering en respect voor de La Place formule, de organisatie en haar medewerkers. Wij delen dezelfde passie voor lekker, vers en gezond eten én voor onze klanten. Jumbo en La Place zijn beide sterke merken en kunnen samen de markt van food verder gaan veroveren."

Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place, is verheugd over de overname door Jumbo. "Een betere uitkomst en mooier perspectief hadden wij niet durven dromen. Jumbo en La Place zijn zeer complementair aan elkaar en zullen elkaar echt gaan versterken. Na tijden van onzekerheid kijk ik nu vol vertrouwen naar onze gezamenlijke toekomst."

Jumbo is voornemens veruit de meeste stand alone vestigingen van La Place (La Place Restaurants, Food, Cafés, Express en Eventcatering) onder het La Place merk te blijven exploiteren. Naar verwachting zullen 5 tot 10 vestigingen na de overname niet worden gecontinueerd.

Het Jumbo concern heeft de ambitie om La Place en Jumbo wederzijds met elkaar te versterken, waarbij wordt gekeken naar uitwisseling van modules, producten en concepten voor de klant. Van Eerd ziet veel synergievoordelen in de combinatie La Place en Jumbo: "De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen. Onze klanten willen zelf bepalen waar, wanneer en wat ze eten. Nieuwe convenience ontwikkelingen zoals 'eat it or take it' concepten, maar ook e-commerce, bieden tal van mogelijkheden om hier nog beter op in te spelen. Hoewel het nog te vroeg is om hier concreet in te zijn, is het voor ons duidelijk dat hier heel veel kansen liggen", aldus Van Eerd.

Beide formules blijven naast elkaar bestaan en zullen vanuit twee eigen organisaties worden aangestuurd onder leiding van de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding BV. De Centrale Ondernemingsraad en de vakorganisaties zijn geïnformeerd en de overname wordt gemeld bij de Autoriteit Consument en Markt.


[ Bericht 37% gewijzigd door Roel_Jewel op 26-01-2016 17:35:39 ]
pi_159412748
Jumbo, ook al zo een merk dat de online de slag gemist heeft, in die zin sluiten ze haarfijn aan.
pi_159412771
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:40 schreef raptorix het volgende:
Jumbo, ook al zo een merk dat de online de slag gemist heeft, in die zin sluiten ze haarfijn aan.
Nog maar 1% doet online haar boodschappen.
pi_159412821
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:40 schreef raptorix het volgende:
Jumbo, ook al zo een merk dat de online de slag gemist heeft, in die zin sluiten ze haarfijn aan.
Online is nog veel te winnen. En met La Place hebben ze sterke naam in handen. Ook om in Jumbo-winkels te gebruiken.
pi_159413105
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Online is nog veel te winnen. En met La Place hebben ze sterke naam in handen. Ook om in Jumbo-winkels te gebruiken.
Meer korting op inkoop, omdat ze meer afnemen.

Op zich ben ik wel blij dat LaPlace is overgenomen door Nederlands bedrijf als Jumbo.
Im zie ook wel dat Jumbo LaPlace formule verbetert en mogelijk zelfs in eigen winkels toepast (in de grotere filialen of in winkelcentra waar een jumbo zit)
pi_159413500
Het is de bedoeling dat Jumbo op termijn ook de vestigingen binnen de V&D warenhuizen over gaat nemen, maar zolang niet bekend is welke filialen van V&D overgenomen worden is ook nog niet te zeggen over welke La Place vestigingen dat gaat. En dat wil ook niet zeggen dat binnen elke vestiging van V&D die wordt overgenomen ook een La Place blijft zitten. Van de stand alones worden bijvoorbeeld ook een paar filialen gesloten, dus een zwaar verlies lijdende La Place binnen een warenhuis zullen ze ook niet op zitten te wachten.

Voor de medewerkers van La Place vestigingen binnen V&D is het dus nog steeds afwachten...
pi_159415521
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:40 schreef raptorix het volgende:
Jumbo, ook al zo een merk dat de online de slag gemist heeft, in die zin sluiten ze haarfijn aan.
Veelsteveel onzekerheid over de vraag en aanbod om dit online te kunnen doen. Daarbij wil je zeker zijn van kwaliteit en offline kunnen controleren op schimmels etc bij producten als groenten en fruit.

Ik denk dat boodschappen voor het grootste gedeelte een offline gebeuren blijft.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_159415568
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:09 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Die gaan er straks vandoor met V&D en maken er Bol.com winkels van ;)
bol.com is niet van AH hoor...
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_159415618
quote:
4s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 19:27 schreef Godshand het volgende:

[..]

bol.com is niet van AH hoor...
Ze zijn beide van Ahold.
pi_159415622
quote:
4s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 19:27 schreef Godshand het volgende:

[..]

bol.com is niet van AH hoor...
Nee, maar wel van de Ahold group.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159415684
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 19:29 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Nee, maar wel van de Ahold group.
Ik zie het. Dacht dat ze nog van Bertelsmann waren...
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_159415849
Wie had hier ook alweer stellig nuchter voorspeld dat La Place zou worden opgekocht door een ander bedrijf als de V&D failliet zou gaan? Proficiat aan die persoon. ^O^
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159415904
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Online is nog veel te winnen. En met La Place hebben ze sterke naam in handen. Ook om in Jumbo-winkels te gebruiken.
Het lijkt me inderdaad een goede zet. Bij de grotere AH-filialen is het trouwens ook al zo dat je daar bereid warm eten kan kopen, inclusief het verkeerde soort pizza. Ik zou niet weten waarom mensen dat willen maar het is een interessante ontwikkeling.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159415994
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 06:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb idd wel geleerd dat je niet automatisch kan zeggen dat een duur product 'dus' ook eerlijk is gemaakt. Maar bij een idioot goedkoop product denk ik het altijd direct.
Of dat het laatste klopt weet ik niet maar het eerste is inderdaad een bijzonder naïeve gedachte. Bij kleding maakt het bijvoorbeeld niets uit, je betaalt vooral meer voor het merk zelf en de marketing en zo (dat moet toch ergens van worden betaald :')).
Ik begrijp niet waarom er niet eens wat meer bedrijven marketen met eerlijke geproduceerde goederen. Wedden dat je als kledingfabrikant een goede omzet krijgt als je een paar euro duurder bent maar wel eerlijke kleding verkoopt en ervoor zorgt dat die in de grote ketens ligt. Mensen willen dat wel maar je moet wel iets goeds bieden en alle partijen moeten een bijdrage leveren, het bedrijf kan bijv. genoegen nemen met minder winst.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 26 januari 2016 @ 19:51:33 #72
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159416312
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 19:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Of dat het laatste klopt weet ik niet maar het eerste is inderdaad een bijzonder naïeve gedachte. Bij kleding maakt het bijvoorbeeld niets uit, je betaalt vooral meer voor het merk zelf en de marketing en zo (dat moet toch ergens van worden betaald :')).
Ik begrijp niet waarom er niet eens wat meer bedrijven marketen met eerlijke geproduceerde goederen. Wedden dat je als kledingfabrikant een goede omzet krijgt als je een paar euro duurder bent maar wel eerlijke kleding verkoopt en ervoor zorgt dat die in de grote ketens ligt. Mensen willen dat wel maar je moet wel iets goeds bieden en alle partijen moeten een bijdrage leveren, het bedrijf kan bijv. genoegen nemen met minder winst.
Er bestaan natuurlijk kledingmerken met duurzaam katoen, om maar eens wat te noemen.
Genoegen nemen met minder winst is een leuke gedachte, echter kan je de hogere kosten doorgaans verhalen op de klant. Net zoals de klantgerichtheid van Coolblue je als consument ook gewoon euro's doet, de Ferrari van de topman daar is natuurlijk ook niet gratis.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159416314
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:08 schreef MCH het volgende:

[..]

Jumbo moet AH destroyen.
En dan? hebben we overal Jumbo's ipv AH's.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  dinsdag 26 januari 2016 @ 19:53:44 #74
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_159416379
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 19:51 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

En dan? hebben we overal Jumbo's ipv AH's.
Beetje strijd kan geen kwaad voor de klant.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_159416421
quote:
Er bestaan natuurlijk kledingmerken met duurzaam katoen, om maar eens wat te noemen.
Ik zie er in de grote kledingketens weinig van, als ze er liggen dan wordt er matig over gecommuniceerd.

quote:
Genoegen nemen met minder winst is een leuke gedachte, echter kan je de hogere kosten doorgaans verhalen op de klant.
Niet elke klant heeft een voldoende groot budget, als je maandelijks 2000 euro op je bankrekening krijgt bijgeschreven dan boeit het (hopelijk!) niet maar als je het met een klein budget moet doen...

quote:
Net zoals de klantgerichtheid van Coolblue je als consument ook gewoon euro's doet
Deze zinsconstructie begrijp ik niet. Ik denk dat er wat woorden ("voor de" voor euro's) zijn weggevallen.

Ik begrijp heel dat incentive-verhaal maar er is ook ruimte voor idealistische ondernemers, deze ondernemers kunnen hiermee adverteren en dit in hun voordeel gebruiken (gunfactor). Gewoon eerlijke, normale salarissen en geen hoge winstuitkeringen, gezeik met aandeelhouders etc.

[ Bericht 22% gewijzigd door GSbrder op 26-01-2016 20:02:08 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:05:06 #76
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159416767
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 19:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik zie er in de grote kledingketens weinig van, als ze er liggen dan wordt er matig over gecommuniceerd.
Kuyichi-02-640x4261.jpg
nudie-raw-9.jpg

quote:
Niet elke klant heeft een voldoende groot budget, als je maandelijks 2000 euro op je bankrekening krijgt bijgeschreven dan boeit het (hopelijk!) niet maar als je het met een klein budget moet doen...
Tsja, het leven is keuzes maken. Dat gaat volgens mij op voor elk budget.
Wil niet zeggen dat elke uitkeringsgerechtigde maar plofkipkiloknallers moet kopen en Primark-rommel.

quote:
Deze zinsconstructie begrijp ik niet. Ik denk dat er wat woorden ("voor de" voor euro's) zijn weggevallen.
Klopt, er ging (en gaat) iets mis met invoeren. Weet niet exact wat de oorzaak is, excuses.
Het gaat inderdaad om dat klantgerichtheid de consument geld kost. Kijk naar het verschil tussen AH en Lidl/Aldi, je moet meer betalen voor meer service.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159416912
quote:
15s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:05 schreef GSbrder het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi. Is dat in Nederland?

quote:
Tsja, het leven is keuzes maken. Dat gaat volgens mij op voor elk budget.
Het is erg gemakkelijk voor jou om dat te roepen met jouw inkomen wat ruim bovenmodaal is. Dan kan je inderdaad alles duurzaam kopen en alle groenten bij de biologische supermarkt kopen. Geweldig! Niet iedereen heeft die mogelijkheid, simpelweg omdat het budget ontoereikend is om dat te kunnen betalen ongeacht de keuzes die je maakt. Voor mij geldt dat momenteel ook nog, ik koop wel biologische eiëren maar ik moet helaas veel opofferingen maken (wat ik niet duurzaam en ecologisch verantwoord kan kopen) die me niet bevallen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:11:29 #78
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159416976
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:08 schreef CherryLips het volgende:
Ik had om de één of andere reden liever gezien dat Ahold het had overgenomen :@
Waarom? Zijn die nog niet groot genoeg? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:11:34 #79
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159416978
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Mooi. Is dat in Nederland?
Zeker, ik heb broeken van beide kledingmerken.

quote:
Het is erg gemakkelijk voor jou om dat te roepen met jouw inkomen wat ruim bovenmodaal is.
Ook als student met < 500 euro probeerde ik bewust te leven.
Hoe meer je inkomen, hoe groter je verantwoordelijkheid duurzaam te zijn, maar dat ontslaat de minima niet van hun verplichtingen. Door te shoppen bij de Primark hou je slechte arbeidsomstandigheden (hier en daar) in stand.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:12:13 #80
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159417009
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Voor mij geldt dat momenteel ook nog, ik koop wel biologische eiëren maar ik moet helaas veel opofferingen maken (wat ik niet duurzaam en ecologisch verantwoord kan kopen) die me niet bevallen.
Denk je niet dat ik keuzes moet maken die me niet bevallen?
Al verdiende ik het dubbele, dan nog moest ik afwegingen maken.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:15:21 #81
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_159417119
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 17:51 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Meer korting op inkoop, omdat ze meer afnemen.

Op zich ben ik wel blij dat LaPlace is overgenomen door Nederlands bedrijf als Jumbo.
Im zie ook wel dat Jumbo LaPlace formule verbetert en mogelijk zelfs in eigen winkels toepast (in de grotere filialen of in winkelcentra waar een jumbo zit)
Er zijn verwachtingen dat het boodschappen doen in de supermarkt veel meer gaat lijken op de foodmarkets die nu overal uit de grond schieten, dus inclusief horeca. Ook in dat opzicht is de overname van La Place een slimme zet.
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:17:51 #82
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159417210
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:15 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Er zijn verwachtingen dat het boodschappen doen in de supermarkt veel meer gaat lijken op de foodmarkets die nu overal uit de grond schieten, dus inclusief horeca. Ook in dat opzicht is de overname van La Place een slimme zet.
Inderdaad, ze "kopen" hiermee ervaring voor diverse (nog te openen) foodmarkts.
Jumbo gaat dit bouwen in Leidse Rijn:

geen-afbeelding-beschikbaar.png&format=thumb&width=700&canvasColor=ffffff
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159417267
quote:
15s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:17 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Inderdaad, ze "kopen" hiermee ervaring voor diverse (nog te openen) foodmarkts.
Jumbo gaat dit bouwen in Leidse Rijn:

[ afbeelding ]
Zo een winkel hebben ze al :)
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:20:29 #84
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159417313
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Zo een winkel hebben ze al :)
Klopt, Breda en A'dam.
Maar deze wordt een stuk groter. Ze gaan flink opschalen en willen hier 35-40 mln omzetten.

Past in de trend van de Hallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam.
Mensen willen "authentiek" en "eerlijk" voedsel. Pure branding.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159417367
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:20 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Klopt, Breda en A'dam.
Maar deze wordt een stuk groter. Ze gaan flink opschalen.
Past in de trend van de Hallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam.
Mensen willen "authentiek" en "eerlijk" voedsel. Pure branding.
Overigens wilden ze wel degelijk echt de slag aan met Appie, maar ze kregen het technisch niet voor elkaar ;)
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:22:08 #86
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159417390
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:21 schreef raptorix het volgende:

[..]

Overigens wilden ze wel degelijk echt de slag aan met Appie, maar ze kregen het technisch niet voor elkaar ;)
Hoe bedoel je technisch :)?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:22:29 #87
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159417408
Jumbo :') Die willen alles hebben

En over 1 jaar doeken ze het zeker op, net als de C1000. (Die zou ook 100% blijven :') )
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:24:38 #88
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159417492
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:22 schreef Zelfscanner het volgende:
Jumbo :') Die willen alles hebben

En over 1 jaar doeken ze het zeker op, net als de C1000. (Die zou ook 100% blijven :') )
De C1000 is hier in Eindhoven Noord gewoon een mooie, moderne Jumbo geworden. Niks opdoeken.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:26:17 #89
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159417544
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:24 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

De C1000 is hier in Eindhoven Noord gewoon een mooie, moderne Jumbo geworden. Niks opdoeken.
Dan is die C1000 toch weg? :?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:28:03 #90
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159417607
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:22 schreef Zelfscanner het volgende:
Jumbo :') Die willen alles hebben
Ik ben trouwens wel blij met Jumbo. AH is veel te groot en te machtig (en dus te duur). Nadeel is alleen dat Jumbo qua prijzen ook akelig dicht naar AH schuift.

De twee grootste ketens zijn ook de duurste. Dat is wel weer jammer. Zou me niks verbazen dat ze al prijsafspraken maken of dat binnenkort gaan doen.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159417621
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:22 schreef Zelfscanner het volgende:
Jumbo :') Die willen alles hebben

En over 1 jaar doeken ze het zeker op, net als de C1000. (Die zou ook 100% blijven :') )
Huh?

Waar hebben ze dan gesteld dat de C1000 als naam zou blijven, daar was volgens mij helemaal geen plan voor, men zou wat winkels doorverkopen en men zou de rest tot Jumbo ombouwen, waarom zou je een kutmerk als C1000 in de markt willen houden?
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:30:15 #92
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159417685
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:26 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dan is die C1000 toch weg? :?
Ja, en? :?
C1000 is een hok waar je voer kan kopen en de Jumbo is ook een hok waar je voer kan kopen.
Zelfde baas, alleen een ander kleurtje en logootje. Je punt is?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:31:32 #93
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159417733
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:28 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ik ben trouwens wel blij met Jumbo. AH is veel te groot en te machtig (en dus te duur). Nadeel is alleen dat Jumbo qua prijzen ook akelig dicht naar AH schuift.

De twee grootste ketens zijn ook de duurste. Dat is wel weer jammer. Zou me niks verbazen dat ze al prijsafspraken maken of dat binnenkort gaan doen.
Spar is het duurste.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:33:08 #94
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159417781
quote:
15s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:31 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Spar is het duurste.
Ok, die zie ik vooral op Mallorca en de Canarische Eilanden. Dat maakt alles misschien wat duurder. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:33:10 #95
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159417784
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:28 schreef hottentot het volgende:

[..]

Huh?

Waar hebben ze dan gesteld dat de C1000 als naam zou blijven, daar was volgens mij helemaal geen plan voor, men zou wat winkels doorverkopen en men zou de rest tot Jumbo ombouwen, waarom zou je een kutmerk als C1000 in de markt willen houden?
1e google resultaat

http://www.omroepbrabant.(...)00+miljoen+euro.aspx

Twee formules blijven bestaan
Samen met C1000 wordt Jumbo de grootste ondernemersretailer van Nederland. De combinatie telt 725 winkels, heeft een omzet van 7,5 miljard euro en een marktaandeel van ongeveer 23 procent. Volgens directeur Frits van Eerd is deze deal anders dan de overname van Super de Boer in 2009: "Super de Boer was echt een overname. Dit is een iets ander verhaal. Natuurlijk gaan wij C1000 overnemen, maar we zien het als een fusie. Daarin willen we zowel de Jumbo-formule als de C1000 Rood-formule behouden." Het is wel mogelijk dat een aantal C1000-winkels wordt omgebouwd tot Jumbo. De huidige directies blijven Jumbo en C1000 leiden vanuit de bestaande hoofdkantoren.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:35:15 #96
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159417859
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:30 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, en? :?
C1000 is een hok waar je voer kan kopen en de Jumbo is ook een hok waar je voer kan kopen.
Zelfde baas, alleen een ander kleurtje en logootje. Je punt is?
Even verder kijken graag...

Jumbo heeft in elke plaats andere prijzen :') Geen goede aanbiedingen. (Weg euroweken, partijhandel, 1+3 gratis e.z.v.) En de prijzen liggen toch algemeen iets hoger. Daarnaast minder kassa's en het basismerk is weg.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:35:17 #97
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159417863
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:33 schreef Zelfscanner het volgende:
1e google resultaat
Het is wel mogelijk dat een aantal C1000-winkels wordt omgebouwd tot Jumbo.

Ik kan me best voorstellen dat Jumbo zich bedenkt en toch meer C1000's ombouwt dan ze zouden doen.
Nou ja, who cares? (Behalve jij dan. ;))
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:35:19 #98
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159417865
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:33 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ok, die zie ik vooral op Mallorca en de Canarische Eilanden. Dat maakt alles misschien wat duurder. :)
Nou ja, ze houden alles nog in stand in de kleinere dorpen.
Dan kan je dus monopolietje spelen in een erg klein verzorgingsgebied.
Omdat een rendabele supermarkt van AH/Jumbo al snel 1000-2000 m2 is, kan Spar alleen meedoen met kleine winkels als de marges per verkocht product hoger zijn.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 20:37:47 #99
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159417967
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:35 schreef Zelfscanner het volgende:
Jumbo heeft in elke plaats andere prijzen :') Geen goede aanbiedingen. (Weg euroweken, partijhandel, 1+3 gratis e.z.v.) En de prijzen liggen toch algemeen iets hoger. Daarnaast minder kassa's en het basismerk is weg.
Minder kassa's geloof ik eigenlijk niet. De C1000 hier had 3 kassa's, waarvan meestal 1-2 open. De Jumbo heeft doorgaans een kassa of 8-10, waarvan vaak ook zeker de helft open.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:43:23 #100
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159418192
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:37 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Minder kassa's geloof ik eigenlijk niet. De C1000 hier had 3 kassa's, waarvan meestal 1-2 open. De Jumbo heeft doorgaans een kassa of 8-10, waarvan vaak ook zeker de helft open.
Hier in idergeval. Van 8 naar 4+2 zelfscan. Dus eigenlijk gewoon 50% minder. En dat voor 2000m2 :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159418234
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:35 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Het is wel mogelijk dat een aantal C1000-winkels wordt omgebouwd tot Jumbo.

Ik kan me best voorstellen dat Jumbo zich bedenkt en toch meer C1000's ombouwt dan ze zouden doen.
Nou ja, who cares? (Behalve jij dan. ;))
C1000 bestaat niet meer, de distributiecentra zijn OF omgeturnd naar Jumbo of verkocht. Een aantal winkels aan de COOP verkocht, wat aan de AH (moest van de mededingingsautoriteit) en de rest is allemaal Jumbo. zie http://nos.nl/artikel/204(...)orgen-licht-uit.html.

Jumbo zal, als ze V&D overnemen over X jaar ook vast alles onder 1 naam willen brengen. Al denk ik dat La Place geen Jumbo kan heten, omdat die naam niet past bij de restaurants..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:46:11 #102
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159418311
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:43 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Hier in idergeval. Van 8 naar 4+2 zelfscan. Dus eigenlijk gewoon 50% minder. En dat voor 2000m2 :')
Zelfscan kan ook een hoop vervangen. Stations-ah's met zelfscan werken ook prima.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 20:51:07 #103
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159418503
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:44 schreef Peter het volgende:

[..]

C1000 bestaat niet meer, de distributiecentra zijn OF omgeturnd naar Jumbo of verkocht. Een aantal winkels aan de COOP verkocht, wat aan de AH (moest van de mededingingsautoriteit) en de rest is allemaal Jumbo. zie http://nos.nl/artikel/204(...)orgen-licht-uit.html.

Jumbo zal, als ze V&D overnemen over X jaar ook vast alles onder 1 naam willen brengen. Al denk ik dat La Place geen Jumbo kan heten, omdat die naam niet past bij de restaurants..
Jumbo-Restaurant
La Jumbo
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159418556
Ik voorzie dat de Jumbo vooral schraalheid in gaat brengen bij La Place, ook daar de aller aller aller aller goedkoopste gaat pretenderen te zijn. De foodmarkt zit overigens ook in Veghel tegenwoordig.

Bij C1000 had ik altijd wel een prima gevoel, bij Jumbo weet ik het na al die tijd nog steeds niet. Hoe kan het dat ze "de goedkoopste" zijn maar het toch vrij chique hebben in de winkels, iig luxer dan een Boni of Nettorama die overal op besparen?! Bepaalde artikelen zullen dan duurder zijn denk ik.

Overigens was ik vandaag bij de Bijenkorf in Den Bosch, gaat sluiten per 31-3-2016. Ik dacht dat ik alles wel gezien had maar oei best een oubollige uitstraling. De V&D daar is ook groot en ziet er nog wat beter uit. Bijna geen personeel meer te zien alleen. Het Paradigit concept zit midden in de winkel en ligt er een beetje verloren bij.

De rekken liggen bij zowel Bijenkorf als V&D daar nog erg vol. Terwijl ze in Den Haag en Utrecht bijna leeg zijn. Ik zou dan wellicht een vrachtwagentje laten rijden zodat overal nog wat ligt. In plaats van 30 truien in Tilburg en niks in Breda.....

Gisteren de klantenservice gebeld van de Bijenkorf, ze zeggen op de site "premium service" te leveren. Dus ik denk nou mooi, dan hoef ik niet naar 's Hertogenbosch af te reizen voor een artikel wat op de internetshop uitverkocht was, maar nog wel beschikbaar was in het filiaal. Ik denk dan doen ze een inter filiaal verzending en haal ik het op. Maar dat mag volgens de mevrouw van de klantenservice (elke dag open tot 23u!) niet. Dan worden ze op hun vingers getikt. Ik zei tegen haar: "nou willen de mensen wat kopen en dan kan het niet". Ik had me wat anders voorgesteld bij premium service.... Of laat het filiaal (omdat ze toch dicht gaan) het naar het hoofdkantoor of de online warehouse (docdata) sturen om het vervolgens tegen betaling naar mij te sturen, had ik ook nog wel voor betaald. Nu is het alleen maar onhandig.

Ik dacht in de V&D tevens de blu-ray van Penoza 4 te kunnen scoren maar de prijs was welliswaar met 18.99 een 4 euro lager dan de goedkoopste internetshop, maar ik vond het nog aan de hoge kant. Ik dacht dat er op veel meer artikelen 30 tot 70% korting zat ?!

[ Bericht 5% gewijzigd door W00fer op 26-01-2016 21:00:17 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159419028
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:52 schreef W00fer het volgende:

De rekken liggen bij zowel Bijenkorf als V&D daar nog erg vol. Terwijl ze in Den Haag en Utrecht bijna leeg zijn. Ik zou dan wellicht een vrachtwagentje laten rijden zodat overal nog wat ligt. In plaats van 30 truien in Tilburg en niks in Breda.....
Van welk geld?

quote:
Ik dacht in de V&D tevens de blu-ray van Penoza 4 te kunnen scoren maar de prijs was welliswaar met 18.99 een 4 euro lager dan de goedkoopste internetshop, maar ik vond het nog aan de hoge kant. Ik dacht dat er op veel meer artikelen 30 tot 70% korting zat ?!
Nope, het is nog steeds geen leegverkoop. De normale uitverkoopprocedure wordt gehanteerd
pi_159419177
Interview met directie Jumbo in het Financieele Dagblad:

quote:
'V&D zal op een of andere manier wel doorstarten'

Richard Smit
Vandaag, 19:15
Update: vandaag, 20:13


Het Brabantse supermarktbedrijf Jumbo is de verrassende koper van de restaurants van La Place, onderdeel van de failliete V&D-organisatie. Directieleden Colette van Eerd en Ton van Veen van Jumbo geven uitleg over de aankoop van La Place.

Ik dacht dat Jumbo een rustiger periode inging na de overname van achtereenvolgens Super de Boer en C1000. Nu komt weer een overname van La Place.

Ton van Veen: 'We hebben aangegeven dat we na de acquisitie en ombouw van de winkels van Super de Boer en C1000 de Jumbo-organisatie gaan optimaliseren. Dat doen we ook. Deze acquisitie zien we als een andere dan de vorige. Met La Place nemen we een hartstikke mooi merk over dat naast Jumbo blijft opereren onder leiding van Bart van den Nieuwenhof.'

Kwam La Place als een buitenkansje voorbij?

Van Veen: 'Wij hebben La Place al langere tijd als één van de mooiere bedrijven op het oog. Wij zien dat consumenten als het gaat om eten niet meer trouw zijn aan één kanaal. Ze gaan de ene keer naar de buurtsuper, kiezen dan voor instant food, gaan naar een pick-up point of laten het thuisbezorgen. We volgen die consument in zijn consumptiepatroon. Met La Place kunnen we, naast de foodcafé's die we al hebben, met het 'eat-it'-deel een enorme stap voorwaarts maken. 'Make it', het thuis eten bereiden, hebben we al en 'take it', de kant-en-klaar-maaltijden, ook.'
Hoe moet de synergie tussen de restaurants en de supermarkten eruit gaan zien?

Colette Cloosterman-Van Eerd: 'Toen La Place voorbij kwam, hebben we ons als familie afgevraagd of we elementen kunnen samenvoegen. Ik kan er niet in detail op ingaan, maar met La Place hebben we er in één keer veel concepten en bouwstenen bij gekregen. Die kunnen we vermengen. We kunnen bijvoorbeeld mooie recepturen uit La Place gebruiken in onze supermarkten en foodmarkten. En omgekeerd zien we ook mogelijkheden om elementen of producten uit de supermarkt bij La Place te gebruiken.'

Wat heeft Jumbo nu precies gekocht?

Van Veen: 'We hebben heel La Place gekocht. Dat wil zeggen de intellectuele eigendommen en alle activa. Dat is bijvoorbeeld de inventaris van de restaurants. Niet het vastgoed, want het wordt allemaal gehuurd.'

'We starten met bijna alle 61 standalonevestigingen, die goed zijn voor circa de helft van de omzet van La Place. Daarvan gaan er waarschijnlijk vijf tot tien dicht. We kopen ook een aantal vestigingen in het buitenland, zoals Duitsland, de VS en op Bali. Die houden we, want we zien in het buitenland met La Place groeikansen.'

'We hebben ook de activa gekocht van alle La Place-vestigingen in de V&D-warenhuizen. Dat zijn er soms wel vier of vijf per warenhuis. De grote vraag is daarbij of we die vestigingen kunnen continueren. Dat hangt ervan af of de curatoren een partij vinden om V&D over te nemen en voort te zetten. De kans dat dit lukt kan ik niet inschatten. Maar we kunnen ons niet voorstellen dat er niet op een of andere manier een doorstart komt van V&D.'


Gaat La Place meteen bijdragen aan de winst van Jumbo Groep?

'La Place is ebitda-positief, dus dat is het geval. We zijn ook blij dat we bij de standalonevestigingen waarmee we nu doorgaan, meer dan 90% van de werkgelegenheid kunnen behouden van de circa 1700 medewerkers.'
  dinsdag 26 januari 2016 @ 21:07:06 #107
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_159419212
quote:
15s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:35 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Nou ja, ze houden alles nog in stand in de kleinere dorpen.
Dan kan je dus monopolietje spelen in een erg klein verzorgingsgebied.
Omdat een rendabele supermarkt van AH/Jumbo al snel 1000-2000 m2 is, kan Spar alleen meedoen met kleine winkels als de marges per verkocht product hoger zijn.
Hier in Nijmegen zaten, tot voor kort 4 Spar winkels, waarvan er een al heel lang bestaat. De overige 3 hadden de plek ingenomen van andere supermarkten. Twee van de vier zijn inmiddels gesloten en hebben ongeveer 5 jaar bestaan.

Een van die twee was een voormalige Super de Boer en voor ''Spar begrippen'', heel groot.
De winkel is jaren in handen geweest van dezelfde franchise ondernemer. Klanten die voorheen hun dagelijkse boodschappen bij zijn Super de Boer kochten hadden al heel snel door dat zijn nieuwe Spar veel duurder was en verkaste naar andere winkels.
pi_159419225
Goeie zet van de Jumbo. Als ze het hetzelfde houden en blijven investeren om het La Place verhaal te verbeteren, zal ze het veel gaan opleveren. Nu afwachten wie V&D overneemt of wat daar mee gebeurt om er achter te komen of de La Place vestigingen in die huge ass panden ook overgenomen kunnen worden :P
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 21:29:08 #109
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159420333
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:52 schreef W00fer het volgende:
Ik voorzie dat de Jumbo vooral schraalheid in gaat brengen bij La Place, ook daar de aller aller aller aller goedkoopste gaat pretenderen te zijn.
Ook daar? Waar nog meer dan?
Pretendeert Jumbo de allergoedkoopste supermarkt te zijn? :?
Ik herken dat niet en ze maken het ook zeker niet waar. Ik denk dan meer aan de Aldi of (hier) de Nettorama.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Eindredactie Games dinsdag 26 januari 2016 @ 22:58:50 #110
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_159424588
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:29 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ook daar? Waar nog meer dan?
Pretendeert Jumbo de allergoedkoopste supermarkt te zijn? :?
Ik herken dat niet en ze maken het ook zeker niet waar. Ik denk dan meer aan de Aldi of (hier) de Nettorama.
Nou, dat zeggen ze zelf:
http://pers.jumbo.com/pri(...)nkel-in-leeuwarden-0
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_159424690
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:29 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ook daar? Waar nog meer dan?
Pretendeert Jumbo de allergoedkoopste supermarkt te zijn? :?
Ik herken dat niet en ze maken het ook zeker niet waar. Ik denk dan meer aan de Aldi of (hier) de Nettorama.
Volgens mij staat het zelfs hier in Noord (Nederlandplein) bij de Jumbo op de borden.
pi_159428359
La Place heeft vestigingen in de VS, Duitsland en Bali? :? Dat is ver van huis... 8)7 Wat moeten ze nou op Bali?!
pi_159428419
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 01:12 schreef DavidTwente het volgende:
La Place heeft vestigingen in de VS, Duitsland en Bali? :? Dat is ver van huis... 8)7 Wat moeten ze nou op Bali?!
Misschien, heel misschien dan hè, is het omdat daar een markt is voor fast casual restaurants? 8)7 Lekker boeiend hoe ver het is.
FR1908
pi_159428447
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:29 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ook daar? Waar nog meer dan?
Pretendeert Jumbo de allergoedkoopste supermarkt te zijn? :?
Ik herken dat niet en ze maken het ook zeker niet waar. Ik denk dan meer aan de Aldi of (hier) de Nettorama.
Als ik er binnenloop moet ik altijd met gigantische koeienletters langs "WELKOM BIJ DE ALLERGOEDKOOPSTE VAN ROTTERDAM" op de muur lopen :').
FR1908
pi_159429793
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 01:12 schreef DavidTwente het volgende:
La Place heeft vestigingen in de VS, Duitsland en Bali? :? Dat is ver van huis... 8)7 Wat moeten ze nou op Bali?!
Op Bali zitten ze op het vliegveld, daar past zo'n zaak prima. In de VS hebben ze een bedrijfsrestaurant in het kantoor van Google.
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 08:04:41 #116
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159430046
quote:
Ja, in 2009 profileerden ze zich inderdaad als prijsvechter, maar nu toch niet meer?
Nou ja, als ze dat wel doen is dat onterecht. Ze zitten echt in het hogere segment van Plus en AH.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 08:07:45 #117
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159430063
Overigens waren er eerst tientallen geïnteresseerden in (delen van) V&D en La Place en zijn er nu nog 2 serieuze gegadigden over? :?

Dan lag de lat hoog óf de curatoren waren wat te 'enthousiast'.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 08:12:08 #118
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159430092
Zou Hudson's Bay Company, ook eigenaar van de Duitse Kaufhof winkels, een van de die laatste 2 geïnteresseerden zijn?

Hudsonsbayco.jpg
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159430194
quote:
99s.gif Op woensdag 27 januari 2016 08:07 schreef Cynix ® het volgende:
Overigens waren er eerst tientallen geïnteresseerden in (delen van) V&D en La Place en zijn er nu nog 2 serieuze gegadigden over? :?

Dan lag de lat hoog óf de curatoren waren wat te 'enthousiast'.
Tientallen lijkt me ook lastig, zelfs als het buitenlandse gegadigden. zijn. Curatoren zullen V&D net iets te graag hebben voorgesteld als interessant snoepje. Als dat zou zijn waren ze niet failliet gegaan.
pi_159430497
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 07:07 schreef Soho het volgende:
In de VS hebben ze een bedrijfsrestaurant in het kantoor van Google.
Dan moeten ze het goed doen, Google heeft de reputatie voor optimale werkomstandigheden te zorgen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159430568
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 20:52 schreef W00fer het volgende:
Ik voorzie dat de Jumbo vooral schraalheid in gaat brengen bij La Place, ook daar de aller aller aller aller goedkoopste gaat pretenderen te zijn. De foodmarkt zit overigens ook in Veghel tegenwoordig.[

Bij C1000 had ik altijd wel een prima gevoel, bij Jumbo weet ik het na al die tijd nog steeds niet. Hoe kan het dat ze "de goedkoopste" zijn maar het toch vrij chique hebben in de winkels, iig luxer dan een Boni of Nettorama die overal op besparen?! Bepaalde artikelen zullen dan duurder zijn denk ik.
Dat weet ik wel zeker, een prijsvergelijking pakte voor mij negatief uit. Daarnaast mijd ik de Jumbo sinds dat bij een filiaal in de buurt een zwakzinnige werd afgetuigd door medewerkers (in dienst).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159431740
quote:
99s.gif Op woensdag 27 januari 2016 08:07 schreef Cynix ® het volgende:
Overigens waren er eerst tientallen geïnteresseerden in (delen van) V&D en La Place en zijn er nu nog 2 serieuze gegadigden over? :?

Dan lag de lat hoog óf de curatoren waren wat te 'enthousiast'.
In het begin waren er zo'n 70 "geïnteresseerden", daar zitten dan ook een hoop mensen die bijvoorbeeld alleen interesse hebben om de collectie of het meubulair op te kopen. Van die 70 mochten er ongeveer 10 een serieus bod doen op V&D en/of La Place. Daarna zijn ze met 5 partijen verder gaan onderhandelen, waar er nu dus nog 2 van over zijn. Blijkbaar zijn dat dus de 2 die het meeste bieden of het grootste gedeelte over willen nemen.
pi_159432043
Jumbo heeft concurrentie van Plus en Appie. Met alleen goedkoop ga je het niet redden; service, assortiment en kwaliteit van vers zijn belangrijker. La Place is natuurlijk ook een merk die juist op die 3 een goed imago heeft. Krijgen we dadelijk bij Jumbo La Place-boxen, La Place-productlijn voor kant-en-klaar, La Place koffiecorners etc? En bij La Place Jumbo reclame op de placemat?
pi_159432291
Ik snap niet dat dat La Place zo gewild is, nou heb er vast nog nooit iets van geconsumeerd maar het lijkt mij dat het succes ervan heel veel te maken heeft met de locatie van de V&D's en de gewoonte van het publiek om daar wel te kijken maar niet te kopen, en dan iets te gaan eten. Als de V&D wegvalt sla je het fundament onder het succes La Place weg lijkt me.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_159432773
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 10:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik snap niet dat dat La Place zo gewild is, nou heb er vast nog nooit iets van geconsumeerd maar het lijkt mij dat het succes ervan heel veel te maken heeft met de locatie van de V&D's en de gewoonte van het publiek om daar wel te kijken maar niet te kopen, en dan iets te gaan eten. Als de V&D wegvalt sla je het fundament onder het succes La Place weg lijkt me.
La Place heeft best goed spul voor een dergelijke type horeca. Het is beter als de amerikaanse fastfoodtenten en de AC-restaurants. De losse vestigingen van La Place lopen goed, deze komen nu naar de Jumbo. Locatie is wel de key dus ik hoop op meer langs/bij snelwegen. McD mag wel wat concurrentie.
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 11:40:32 #126
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159433346
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 10:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik snap niet dat dat La Place zo gewild is, nou heb er vast nog nooit iets van geconsumeerd maar het lijkt mij dat het succes ervan heel veel te maken heeft met de locatie van de V&D's en de gewoonte van het publiek om daar wel te kijken maar niet te kopen, en dan iets te gaan eten. Als de V&D wegvalt sla je het fundament onder het succes La Place weg lijkt me.
Dat geldt alleen voor de inpandige restaurants, die ook nog niet verkocht zijn. De losstaande hebben dat probleem niet.

Ik herken die populariteit ook niet echt. Ik eet er ook nooit en weet niet eens waar die dingen allemaal zitten. Als ik écht honger heb onderweg haal ik even snel een broodje en een blikje bij een tankstation en rij meteen weer verder.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159433373
Ik loop er niet de deur plat, maar als ik een dagje ga winkelen in bijvoorbeeld Arnhem, komen we voor het avondeten vaak toch daar terecht.
Tap tap tap
  woensdag 27 januari 2016 @ 11:45:27 #128
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_159433438
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 07:07 schreef Soho het volgende:

[..]

Op Bali zitten ze op het vliegveld, daar past zo'n zaak prima.
Sinds wanneer? Is me namelijk niet opgevallen toen ik er in oktober drie keer ben geweest...
Don't let my username fool you...
pi_159433609
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:45 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Sinds wanneer? Is me namelijk niet opgevallen toen ik er in oktober drie keer ben geweest...
Ngurah Rai Airport Bali
https://twitter.com/laplacebali ;)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159434172
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:45 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Sinds wanneer? Is me namelijk niet opgevallen toen ik er in oktober drie keer ben geweest...
Sinds medio 2014 zitten ze daar. Geen idee in welk hoekje ze weggemoffeld zitten, ik kom daar helaas nooit. :)
pi_159435490
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:41 schreef CherryLips het volgende:
Ik loop er niet de deur plat, maar als ik een dagje ga winkelen in bijvoorbeeld Arnhem, komen we voor het avondeten vaak toch daar terecht.
Als ik met mijn moeder ga winkelen ook standaard naar de La Place :Y Ook als we echt niets in de V&D kwamen doen. Dan direct door naar het restaurant.

Ook tijdens mijn studententijd daar wel afgesproken voor lunches met medestudenten en zo.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 27 januari 2016 @ 13:37:42 #132
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_159436332
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 11:53 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Ngurah Rai Airport Bali
https://twitter.com/laplacebali ;)
Ja, daar ben ik dus in oktober 4x geweest, maar heb geen La Place gezien :P
Don't let my username fool you...
pi_159436358
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:37 schreef Metalfreak het volgende:
Ngurah Rai Airport Bali
ziet er toch groot genoeg uit (ben er zelf nooit geweest)

DSC75961.jpg
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159436412
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 10:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik snap niet dat dat La Place zo gewild is, nou heb er vast nog nooit iets van geconsumeerd maar het lijkt mij dat het succes ervan heel veel te maken heeft met de locatie van de V&D's en de gewoonte van het publiek om daar wel te kijken maar niet te kopen, en dan iets te gaan eten. Als de V&D wegvalt sla je het fundament onder het succes La Place weg lijkt me.
De vestigingen in de v&d draaien juist slecht. La Place draait op de losse locaties
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_159437386
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 10:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik snap niet dat dat La Place zo gewild is, nou heb er vast nog nooit iets van geconsumeerd maar het lijkt mij dat het succes ervan heel veel te maken heeft met de locatie van de V&D's en de gewoonte van het publiek om daar wel te kijken maar niet te kopen, en dan iets te gaan eten. Als de V&D wegvalt sla je het fundament onder het succes La Place weg lijkt me.
Daarmee verklaar je niet dat Google - het bedrijf wat van alle bedrijven de beste reputatie heeft qua arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden (omdat ze de slimste mensen willen aantrekken) - graag een, al dan niet aangepast, filiaal van La Place heeft in een van haar kantines.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  woensdag 27 januari 2016 @ 14:37:18 #136
129292 LXIV
misdunker
pi_159438037
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 01:12 schreef DavidTwente het volgende:
La Place heeft vestigingen in de VS, Duitsland en Bali? :? Dat is ver van huis... 8)7 Wat moeten ze nou op Bali?!
Lekker toch voor de RvB om daar een dienstbezoek te maken! Want dat soort argumenten speelt dan stiekem altijd een grote rol.

Ik vind het dom dat Jumbo LaPlace overneemt. het is toch een andere business dat de supermarkt business en dit kost allemaal tijd en aandacht. Een verlies van focus is het dus.
Thierry for president!
  woensdag 27 januari 2016 @ 14:40:50 #137
129292 LXIV
misdunker
pi_159438163
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:38 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

ziet er toch groot genoeg uit (ben er zelf nooit geweest)

[ afbeelding ]
Zo'n prulwinkeltje met een omzet van misschien 500.000 euro. En dat moet dan helemaal vanuit Nederland bestuurd worden? Inclusief een accountant voor alle speciale belastingregels in Indonesie en een advocaat die op de hoogte is van de arbeidswet daar?

Totale waanzin. Een uitvluchtsoord voor de top van Vendex, meer is het niet.
Thierry for president!
pi_159438232
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:37 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik vind het dom dat Jumbo LaPlace overneemt. het is toch een andere business dat de supermarkt business en dit kost allemaal tijd en aandacht. Een verlies van focus is het dus.
Neehoor, aan de achterkant prima synergievoordelen te behalen (inkoop) en aan de voorkant mooie integratie als Jumbo naar foodmarkets toe wil.
pi_159438395
https://www.sacha.nl/overname-manfield/

quote:
Sacha neemt Manfield over

Woensdag 27 januari is weer een bijzondere dag in schoenenland. Ward Termeer, CEO van Sacha, is samen met de curatoren en betrokken banken tot een overeenkomst gekomen voor de overname van de activiteiten van schoenenketen Manfield. Manfield wordt hierdoor weer onderdeel van een familiebedrijf, zoals het ooit in 1902 is opgericht als merk van het Engelse familiebedrijf Manfield Ltd. & Sons. En dat is goed nieuws. “Want het is bewezen dat familiebedrijven de ruggengraat zijn van onze economie. Door Manfield op te nemen in onze familie willen we de passie die in het merk zit de juiste voedingsbodem bieden”, aldus Ward Termeer.

Kroonjuweel
Manfield is een ‘kroonjuweel’ met een grote toegevoegde waarde in de winkelstraat. Al meer dan honderd jaar staat het merk voor een goede pasvorm, kwaliteit en stijl. In het afgelopen jaar heeft Manfield succesvol haar nieuwe winkelconcept gelanceerd, een eerste grote stap naar vernieuwing. Belangrijk is dat Termeer deze vernieuwing, een prachtig kindje, wil laten opgroeien en versterken binnen het familiebedrijf.
Het doel is om zoveel mogelijk banen en winkels te behouden. De komende tijd moet hier duidelijkheid over komen. De winkels worden vooralsnog door de curatoren voortgezet. In de tussentijd vinden er gesprekken plaats met verhuurders en werknemers.

Familiebedrijf Termeer
Ward Termeer mag zich met trots de vierde generatie noemen van het bedrijf Sacha. Sacha is de merknaam waaronder de winkels van de familie Termeer al sinds 1909 de modewereld bedienen. Met de continuatie van Manfield onderstreept het bedrijf de bezieling die de familie heeft voor het ondernemen, specifiek in de schoenenmarkt. De optelsom van beide formules leidt tot een succesvol en gezond internationaal retailbedrijf.

Het familiebedrijf van Termeer kent een rijke geschiedenis met passie voor schoenen en vooruitstrevend ondernemerschap. In de veranderende markt, de groei van online winkelen kan Manfield een belangrijke rol vervullen. “Manfield is een prachtig merk met een rijk verleden en vanaf vandaag weer met een mooie toekomst.”, aldus Ward Termeer.
Uhuh, daarom gingen ze ook failliet :').
Ik hoop toch dat wat van die ketens samengevoegd gaan worden. Anders vallen over paar jaar weer wat ketens om. Zou niet weten waarom mensen er nu ineens wel schoen zouden gaan kopen.
pi_159438857
http://www.nu.nl/ondernem(...)-groei-la-place.html

quote:
Jumbo-topman zegt geen 'nee' tegen buitenlandse groei La Place

Gepubliceerd: 27 januari 2016 14:53
Laatste update: 27 januari 2016 14:53

Jumbo-topman Frits van Eerd sluit niet uit dat het aantal buitenlandse vestigingen van de deze week overgenomen failliete restaurantketen La Place verder groeit. "Wij zeggen geen nee", aldus Van Eerd tegen NU.nl.
La Place heeft al vestigingen in Duitsland, in België en op Bali. "We zijn altijd op de nationale markt gefocust geweest, maar we gaan onderzoeken of de buitenlandse markt ook bij ons past. Het management van La Place is er in ieder geval enthousiast over", licht Van Eerd toe.

Volgens financieel topman Ton van Veen ziet Jumbo zijn kersverse aanwinst als een zusterorganisatie en wil het supermarktbedrijf de eigen plannen van La Place zoveel mogelijk steunen. "Het bedrijfsplan van La Place is gericht op groei. Zonder V&D en aandeelhouder Sun Capital valt de rem daarop weg."

Dinsdag werd bekendgemaakt dat Jumbo de eind december failliet verklaarde keten La Place koopt. Het familiebedrijf neemt alle activa, de serviceorganisatie en de meeste alleenstaande vestigingen over en wil deze onder het La Place-merk exploiteren.

Ovens en meubels
"We hebben alle activa gekocht, dus ook die in de V&D-warenhuizen", zegt financieel topman Ton van Veen. "Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld ovens en meubels."

Jumbo heeft ook interesse in de restaurants van La Place in de V&D-winkels. Daarover wil het supermarktbedrijf afspraken maken in het kader van de doorstart van V&D.

"Meer dan de helft van de omzet van La Place zit in V&D", aldus Van Veen. "Dus we hopen op een koper. Als die er onverhoopt niet komt, hebben we in ieder geval genoeg inventaris voor een aantal nieuwe vestigingen."

Van Eerd kan nog weinig concreets zeggen over de volgende stappen. "We weten het nog niet precies, het is sneller gegaan dan verwacht. We hebben geëxperimenteerd met verse producten in onze eigen foodmarkten en daar is het hartstikke druk. La Place heeft prachtige restaurants op mooie plekken en onze producten lijken op elkaar."

Het bestuur van Jumbo wil geen details geven over de overnameprijs. Wel laat Van Veen weten dat de aankoop is gefinancierd uit eigen middelen en bestaande kredietlijnen.

Mooi geweest
Het bedrijf uit Veghel heeft de afgelopen jaren sectorgenoten Super de Boer en C1000 ingelijfd. Met de aankoop van La Place is het voorlopig wel even mooi geweest, laat Van Eerd weten.

"Groeien is mooi, maar het kost ook veel energie om dingen goed te doen", aldus Van Eerd. Van Veen voegt toe dat er nu een fase van optimalisatie van het Jumbo-bedrijf is aangebroken.

Zo wil de onderneming het aantal vestigingen van de eigen Foodmarkt de komende vijf jaar uitbreiden van drie nu naar een "stuk of vijf à tien". Daarnaast is Jumbo bezig met het op poten zetten van een thuisbezorgdienst, die nu nog in een proeffase zit, maar nog dit kwartaal echt van start moet gaan. "Aan het einde van dit jaar moeten we een heel eind zijn met de landelijke uitrol", aldus Van Veen.

Over de verkoop en doorstart van V&D zijn nog altijd constructieve gesprekken gaande met twee serieuze gegadigden en andere betrokkenen, zo lieten de curatoren dinsdag weten.

De overname van La Place zou volgens de curatoren de kans op een succesvolle doorstart van de warenhuizen van V&D en de daarin gevestigde restaurants en verkooppunten van La Place aanzienlijk vergroten.
  woensdag 27 januari 2016 @ 16:13:08 #141
78680 Nielsch
zie signature
pi_159440835
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:37 schreef LXIV het volgende:

[..]

Lekker toch voor de RvB om daar een dienstbezoek te maken! Want dat soort argumenten speelt dan stiekem altijd een grote rol.

Mwah, als ik een goedlopende restaurantformule heb en Google vraagt me om een restaurant voor 1.600 man te beginnen in hun hoofdkantoor in New York, zou ik die stap ook zeker overwegen.
zie ondertitel
  woensdag 27 januari 2016 @ 16:13:39 #142
78680 Nielsch
zie signature
pi_159440855
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:40 schreef LXIV het volgende:

[..]

Zo'n prulwinkeltje met een omzet van misschien 500.000 euro. En dat moet dan helemaal vanuit Nederland bestuurd worden? Inclusief een accountant voor alle speciale belastingregels in Indonesie en een advocaat die op de hoogte is van de arbeidswet daar?

Totale waanzin. Een uitvluchtsoord voor de top van Vendex, meer is het niet.
Is het niet gewoon een franchise?
zie ondertitel
pi_159440916
quote:
Ghehe, mooi. Als de V&D winkels toch sluiten, hebben ze genoeg inventaris om andere La Place winkels te openen (want ovens, inrichting e.d. over) :P
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 16:25:43 #144
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159441183
quote:
99s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:42 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Neehoor, aan de achterkant prima synergievoordelen te behalen (inkoop) en aan de voorkant mooie integratie als Jumbo naar foodmarkets toe wil.
Eens. Ik snap Jumbo wel. Het zou me trouwens niet verbazen dat AH ook interesse had, maar misschien andere plannen had of minder bood.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159441310
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 16:16 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Ghehe, mooi. Als de V&D winkels toch sluiten, hebben ze genoeg inventaris om andere La Place winkels te openen (want ovens, inrichting e.d. over) :P
ben je wel eens bij een la Place binnen geweest? Allemaal ouwe troep. Inventaris is absoluut de kosten niet
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_159441355
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 16:29 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

ben je wel eens bij een la Place binnen geweest? Allemaal ouwe troep. Inventaris is absoluut de kosten niet
Tuurlijk, maar vond de opmerking wel leuk. De inrichting is idd bij veel vestigingen ouwe meuk. Maar ja, misschien kunnen ze er wat mee 'achter de schermen'. :P
pi_159442425
Laimböck, bekend van het maken handschoenen is ook failliet.

quote:
Modana Accessoires B.V., handelend onder het merk Laimböck, is failliet verklaard. Op 21 januari werd uitstel van betaling aangevraagd, en dat is vijf dagen later omgezet in een faillissement. Dat meldt Faillissementdossier.nl.

Het faillissement is uitgesproken over de handelsnamen Laimböck, Modana, Double Touch en Laimböck Handschoenen. De heer A.J.H.M. van Poorten van Willemse & Van Poorten Advocaten is aangesteld als curator. Hij heeft nog geen reactie gegeven op het faillissement, ook is het niet duidelijk of er een doorstart mogelijk is. Het UWV zal de financiën afhandelen.

Het merk Laimböck ontstond in 1831, toen de familie Laimböck van Tirol naar Nederland reisde om handschoenen te verkopen. De eerste winkel opende in de prestigieuze galerij in Scheveningen. Daarna volgden er vele winkels, waaronder in de Amsterdamse Kalverstraat. Inmiddels is het merk te vinden in de betere winkel en warenhuis en is Laimböck een van de bekendste Europese handschoenenmerken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuw-Vennep.

Naast Laimböck maakt Modana ook producten voor het eigen label van V&D.
bron
pi_159442483
Nou, daar is de eerste die wordt meegesleurd door V&D. Of het is in ieder geval versneld.
Tap tap tap
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 17:12:52 #149
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159442561
Laimböck? Nooit van gehoord. :@
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159442633
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:09 schreef CherryLips het volgende:
Nou, daar is de eerste die wordt meegesleurd door V&D. Of het is in ieder geval versneld.
Ja, bij V&D Utrecht verkopen net bij ingang links Laimböck handschoenen. Mijn vent zag een paar liggen, toen hij de prijs echter zag, legde hij ze snel terug, 100 euro.
pi_159442821
Nog een faillissement.

quote:
Faillissement voor groot aantal franchise-vestigingen Esprit

Er zijn 12 franchise-winkels van Esprit failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Er is ook een faillissement uitgesproken over een winkel van Sandwich, Betty Barclay en Street One, net als 2 vestigingen van Gerry Weber. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

Het failliete bedrijf is Pebo Group, de organisatie achter de franchiseformules van de betrokken winkels. Naast de franchise-winkels heeft het bedrijf ook nog een webwinkel genaamd Brandstoreonline, waar vanmiddag geen bestellingen meer konden worden geplaatst.

Bij het faillissement zijn de Esprit-winkels in Dordrecht, Capelle aan den IJSsel, Krimpen aan den IJssel, Rijswijk, Zwijndrecht, Leidschendam, Barendrecht, Zoetermeer, Spijkenisse, Gorinchem, Rotterdam en Papendrecht betrokken. Daarnaast zijn ook B&B Casual Wear uit Barendrecht en Betty Barclay uit Spijkenisse failliet verklaard. Verder zijn de winkels House of Gerry Weber in Hoofddorp en Dordrecht failliet gegaan, net als de Street One-winkel in Dordrecht en de vestiging van Sandwich in Zwijndrecht.

In totaal heeft Pebo Group 31 winkels. Zo heeft de groep 13 winkels van Esprit, 8 winkels van Sandwicht, 4 Street One-filialen, 2 Gerry Weber-winkels en B&B Casual Wear-winkel en Betty Barclay-winkel in Spijkenisse.
bron
pi_159443535
quote:
99s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:47 schreef Roel_Jewel het volgende:
https://www.sacha.nl/overname-manfield/

[..]

Uhuh, daarom gingen ze ook failliet :').
Ik hoop toch dat wat van die ketens samengevoegd gaan worden. Anders vallen over paar jaar weer wat ketens om. Zou niet weten waarom mensen er nu ineens wel schoen zouden gaan kopen.
Misschien juist specialiseren en Manfield alleen mannenschoenen, riemen ed. verkopen. Terwijl Sasha dan voor de vrouw is. Kundig personeel er op, betere merken en zo dus een hoger segment aanboren. Want wat is anders het verschil met Van Haren?
pi_159443553
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:08 schreef Mylene het volgende:
Laimböck, bekend van het maken handschoenen is ook failliet.

[..]

bron
Ook volop te krijgen bij De Bijenkorf: http://www.debijenkorf.nl(...)arch=suggest-keyword
pi_159443571
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:46 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Misschien juist specialiseren en Manfield alleen mannenschoenen, riemen ed. verkopen. Terwijl Sasha dan voor de vrouw is. Kundig personeel er op, betere merken en zo dus een hoger segment aanboren. Want wat is anders het verschil met Van Haren?
Ik vind dat er niet zoveel verschil tussen de verschillende schoenenzaken. Ik zou er een aantal samenpakken. Scheelt je ook weer in overhead/marketing etc.
pi_159443955
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:22 schreef Mylene het volgende:
Nog een faillissement.

[..]

bron
NIET ESPRIT
Tap tap tap
  woensdag 27 januari 2016 @ 19:40:15 #156
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_159447200
quote:
99s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:47 schreef Roel_Jewel het volgende:
https://www.sacha.nl/overname-manfield/

[..]

Uhuh, daarom gingen ze ook failliet :').
Ik hoop toch dat wat van die ketens samengevoegd gaan worden. Anders vallen over paar jaar weer wat ketens om. Zou niet weten waarom mensen er nu ineens wel schoen zouden gaan kopen.
Macintosh gooide alle cijfers bij elkaar, je weet dus niet wat Manfield omzette. Denk dat het wel de enige van die ketens was die wel goed liep.

Drie jaar geleden ging het niet echt geweldig met de Sacha en hebben ze op van alles bezuinigd, denk dat het nu weer beter gaat en Termeer wel goed de cijfers van Manfield op zich onderzocht heeft, anders had hij dit besluit heus niet genomen.

quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:46 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Misschien juist specialiseren en Manfield alleen mannenschoenen, riemen ed. verkopen. Terwijl Sasha dan voor de vrouw is. Kundig personeel er op, betere merken en zo dus een hoger segment aanboren. Want wat is anders het verschil met Van Haren?
Deze specialisatie die jij benoemt zou nooit gebeuren. Denk wel dat de Sacha misschien deze overname als kans pakt om bij Manfield de meer "veilige" nette schoenen onder te brengen en bij de Sacha formule weer terug te gaan naar waar ze vandaan komen, de aparte, speciale schoenen wat je in dit segment in geen andere winkel terug kan vinden. Dat is waar de Sacha altijd voor stond maar de laatste jaren is het een stuk veiliger geworden toen het wat slechter ging. Ik hoop dat ze hier op terug gaan komen met de aankoop van Manfield.

Beide winkels zullen altijd voor zowel mannen als vrouwen blijven verkopen.

quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:00 schreef CherryLips het volgende:

[..]

NIET ESPRIT
Nee niet Esprit, maar een group die dus over franchise winkels gaat van meerdere merken ;)
吴 曼 迪
pi_159452711
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:29 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ook daar? Waar nog meer dan?
Pretendeert Jumbo de allergoedkoopste supermarkt te zijn? :?
Ik herken dat niet en ze maken het ook zeker niet waar. Ik denk dan meer aan de Aldi of (hier) de Nettorama.
Dat is al jaren de slogan van Jumbo...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159452775
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:29 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ook daar? Waar nog meer dan?
Pretendeert Jumbo de allergoedkoopste supermarkt te zijn? :?
Ik herken dat niet en ze maken het ook zeker niet waar. Ik denk dan meer aan de Aldi of (hier) de Nettorama.
Amsterdam en Breda voor zover ik weet.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159452811
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:03 schreef Soho het volgende:

[..]

Van welk geld?

[..]

Nope, het is nog steeds geen leegverkoop. De normale uitverkoopprocedure wordt gehanteerd
Het lijkt mij dat als je omzet draait en je de kosten eraf haalt je nog wel iets van vrachtwagens hebt rijden. Ik kan me niet voorstellen dat er geen enkele vrachtwagen van heel V&D meer rijdt.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159453149
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 22:28 schreef W00fer het volgende:

[..]

Het lijkt mij dat als je omzet draait en je de kosten eraf haalt je nog wel iets van vrachtwagens hebt rijden. Ik kan me niet voorstellen dat er geen enkele vrachtwagen van heel V&D meer rijdt.
V&D heeft zelf geen vrachtwagens meer, het transport wordt tegenwoordig uitbesteed. De vrachtwagens rijden nog wel minimaal (1 x per week per filiaal) om de winkels te bevoorraden vanuit het distributiecentrum, maar als je een vrachtwagen tussen filialen heen en weer laat rijden brengt dat dus weer extra kosten met zich mee. De omzet die nu binnenkomt wordt gebruikt om de winkels draaiend te houden en schuldeisers te betalen.

Je kan je ook afvragen hoeveel nut het heeft om die extra kosten te maken. Het wordt immers toch niet meer terug verdiend. De kleding die nu in de winkels hangt gaat straks waarschijnlijk voor dumpprijzen weg, of gaat naar een opkoper. Waarom nu extra kosten maken als je die niet meer terug verdient?
pi_159453276
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 22:40 schreef Soho het volgende:

[..]

V&D heeft zelf geen vrachtwagens meer, het transport wordt tegenwoordig uitbesteed. De vrachtwagens rijden nog wel minimaal (1 x per week per filiaal) om de winkels te bevoorraden vanuit het distributiecentrum, maar als je een vrachtwagen tussen filialen heen en weer laat rijden brengt dat dus weer extra kosten met zich mee. De omzet die nu binnenkomt wordt gebruikt om de winkels draaiend te houden en schuldeisers te betalen.

Je kan je ook afvragen hoeveel nut het heeft om die extra kosten te maken. Het wordt immers toch niet meer terug verdiend. De kleding die nu in de winkels hangt gaat straks waarschijnlijk voor dumpprijzen weg, of gaat naar een opkoper. Waarom nu extra kosten maken als je die niet meer terug verdient?
Heb je hier een bron van? Het is pure speculatie wat je zegt met die opkoper. Zeker niet als er een doorstart op handen is dat de inventaris dan gedumpt gaat worden. Dat zou ook puur kopersbedrog zijn van iedereen die nu nog wat koopt.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159453730
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 22:45 schreef W00fer het volgende:

[..]

Heb je hier een bron van? Het is pure speculatie wat je zegt met die opkoper. Zeker niet als er een doorstart op handen is dat de inventaris dan gedumpt gaat worden. Dat zou ook puur kopersbedrog zijn van iedereen die nu nog wat koopt.
Nee, daar heb ik geen bron van, vandaar dat ik zeg "waarschijnlijk". Er is natuurlijk ook nog onderscheid tussen de basiscollectie en seizoenscollectie. De seizoenscollectie die nu afgeprijsd is, is het sowieso niet waard om nog extra kosten voor te maken en ik kan me goed voorstellen dat die artikelen straks voor nog meer korting weggaat. De basiscollectie wordt nog steeds aangeleverd vanuit het dc, dus die hoeft ook niet interfiliaal verstuurd te worden. Je redenatie dat het kopersbedrog zou zijn om na een overname de artikelen aan een opkoper te verkopen begrijp ik niet.
pi_159454030
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:00 schreef Soho het volgende:

[..]

Nee, daar heb ik geen bron van, vandaar dat ik zeg "waarschijnlijk". Er is natuurlijk ook nog onderscheid tussen de basiscollectie en seizoenscollectie. De seizoenscollectie die nu afgeprijsd is, is het sowieso niet waard om nog extra kosten voor te maken en ik kan me goed voorstellen dat die artikelen straks voor nog meer korting weggaat. De basiscollectie wordt nog steeds aangeleverd vanuit het dc, dus die hoeft ook niet interfiliaal verstuurd te worden. Je redenatie dat het kopersbedrog zou zijn om na een overname de artikelen aan een opkoper te verkopen begrijp ik niet.
Me dunkt dat een overnamekandidaat niet de hele winkel opnieuw wil bevoorraden. Die neemt het zwikkie over inclusief voorraad.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159454164
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:10 schreef W00fer het volgende:

[..]

Me dunkt dat een overnamekandidaat niet de hele winkel opnieuw wil bevoorraden. Die neemt het zwikkie over inclusief voorraad.
Dat zou goed kunnen, maar waarom zou het kopersbedrog zijn als die er wel voor kiest om het zooitje aan een opkoper kwijt te raken?
pi_159454238
Oh wacht...volgens mij begrijp ik je nu pas. Je bedoelt kopersbedrog naar een eventuele overnamekandidaat? Ik begreep dat je de consument bedoelde, doordat je zei "iedereen die nu nog wat koopt". Sorry, my bad.

Voordat er een overname is zal dat opkopersverhaal sowieso niet gebeuren nee, ik doelde op ná een overname.
pi_159454299
Wanneer is het uitverkoop?
pi_159454328
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:19 schreef Atak het volgende:
Wanneer is het uitverkoop?
Die is één week voor de kerst al begonnen.
pi_159455097
Maar wanneer een partij als bijvoorbeeld Hudson's Bay een deel van de V&D vestigingen gaat overnemen kan ik mij haast niet voorstellen dat ze het zo laten. Ze zullen wel compleet van strategie/assortiment/imago/naam moeten veranderen wil het een succes worden.
pi_159455181
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:20 schreef Soho het volgende:

[..]

Die is één week voor de kerst al begonnen.
Qua prijzen is het nog steeds rete duur.
pi_159455344
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:47 schreef aarontje112 het volgende:
Maar wanneer een partij als bijvoorbeeld Hudson's Bay een deel van de V&D vestigingen gaat overnemen kan ik mij haast niet voorstellen dat ze het zo laten. Ze zullen wel compleet van strategie/assortiment/imago/naam moeten veranderen wil het een succes worden.
Dat denk ik ook, vandaar dat ik denk dat het goed mogelijk is dat ze de V&D collectie naar een opkoper doen en de winkels opnieuw bevoorraden met hun eigen collectie.
pi_159455418
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Qua prijzen is het nog steeds rete duur.
Als je V&D kleding met 50-70 procent korting nog steeds reteduur vind, tsja...dan is de Primark speciaal voor jou gemaakt. Maar niet zeuren over de kwaliteit als je shirtje na drie keer wassen uit elkaar valt.
pi_159455692
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:58 schreef Soho het volgende:

[..]

Als je V&D kleding met 50-70 procent korting nog steeds reteduur vind, tsja...dan is de Primark speciaal voor jou gemaakt. Maar niet zeuren over de kwaliteit als je shirtje na drie keer wassen uit elkaar valt.
Toen ik 2 weken geleden bij V&D was zag ik niks van die 50%, 70%. Misschien dat het nu anders is.

Primark? Zo arm ben ik ook weer niet. Ik zie dat je ervaring hebt met Primark. :')
pi_159455946
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:11 schreef Atak het volgende:

[..]

Toen ik 2 weken geleden bij V&D was zag ik niks van die 50%, 70%. Misschien dat het nu anders is.

Primark? Zo arm ben ik ook weer niet. Ik zie dat je ervaring hebt met Primark. :')
Twee weken geleden waren die kortingen er ook al. Het is sinds het faillissement wel erg druk geweest en vooral de afgeprijsde artikelen verkochten erg goed. Misschien had je pech en was het grootste gedeelte al weg, zo'n 80-90% van de kleding die nu nog in de meeste winkels hangt is niet afgeprijsd. Dat is basiscollectie en nieuwe voorjaarscollectie die voor het uitstel van betaling geleverd is.

Ik ben zelf nog nooit in een Primark geweest. Maar ik erger me er altijd aan als mensen trots hun nieuwe shirtje van 3 euro laten zien en er bij durven zeggen dat het nog goed spul is ook van Primark, terwijl je er bijna dwars doorheen kijkt. Blijkbaar ben jij dus niet zo'n figuur...
pi_159456083
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:23 schreef Soho het volgende:

[..]

Twee weken geleden waren die kortingen er ook al. Het is sinds het faillissement wel erg druk geweest en vooral de afgeprijsde artikelen verkochten erg goed. Misschien had je pech en was het grootste gedeelte al weg, zo'n 80-90% van de kleding die nu nog in de meeste winkels hangt is niet afgeprijsd. Dat is basiscollectie en nieuwe voorjaarscollectie die voor het uitstel van betaling geleverd is.

Ik ben zelf nog nooit in een Primark geweest. Maar ik erger me er altijd aan als mensen trots hun nieuwe shirtje van 3 euro laten zien en er bij durven zeggen dat het nog goed spul is ook van Primark, terwijl je er bijna dwars doorheen kijkt. Blijkbaar ben jij dus niet zo'n figuur...
Hoe kun je nou oordelen terwijl je er nog nooit binnen bent geweest. Koop er af en toe kleding en het is heus niet alleen maar slechte kwaliteit, ligt er net aan wat je er tussen uitvist. Nou koop ik er dan ook vooral dingen als sokken en T-shirts, maar kwaliteit is echt niet minder dan een Zara of H&M.
pi_159456140
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:32 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Hoe kun je nou oordelen terwijl je er nog nooit binnen bent geweest. Koop er af en toe kleding en het is heus niet alleen maar slechte kwaliteit, ligt er net aan wat je er tussen uitvist. Nou koop ik er dan ook vooral dingen als sokken en T-shirts, maar kwaliteit is echt niet minder dan een Zara of H&M.
Zara is veel beter maak qua prijs ook wat hoger maar dat mag ook. Ik ben wel eens in een Primark geweest en daar heb je alleen maar van die rare wannabe Amerikaanse kleding voor dubieuze prijzen.
pi_159456179
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:17 schreef Soho het volgende:
Oh wacht...volgens mij begrijp ik je nu pas. Je bedoelt kopersbedrog naar een eventuele overnamekandidaat? Ik begreep dat je de consument bedoelde, doordat je zei "iedereen die nu nog wat koopt". Sorry, my bad.

Voordat er een overname is zal dat opkopersverhaal sowieso niet gebeuren nee, ik doelde op ná een overname.
Je snapte me dus wel goed. Als ik nu een dvd box koop voor 40 euro maar vervolgens is die in een dumpverkoop straks voor een tientje dan is het dus dom om nu wat te kopen daar.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159456188
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:32 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Hoe kun je nou oordelen terwijl je er nog nooit binnen bent geweest. Koop er af en toe kleding en het is heus niet alleen maar slechte kwaliteit, ligt er net aan wat je er tussen uitvist. Nou koop ik er dan ook vooral dingen als sokken en T-shirts, maar kwaliteit is echt niet minder dan een Zara of H&M.
Dan noem je er ook 2 :')
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159456344
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:32 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Hoe kun je nou oordelen terwijl je er nog nooit binnen bent geweest. Koop er af en toe kleding en het is heus niet alleen maar slechte kwaliteit, ligt er net aan wat je er tussen uitvist. Nou koop ik er dan ook vooral dingen als sokken en T-shirts, maar kwaliteit is echt niet minder dan een Zara of H&M.
Ik ben zelf nog nooit in zo'n winkel geweest, maar heb wel producten van hun gezien. Daar kan ik dan best een oordeel over hebben, ik geef geen oordeel over de winkel zelf. Ik vind de kleding van Primark wel onderdoen van H&M, wat ook al niet goed is, daar koop ik zelf dan nog wel af en toe wat.

Maar goed, de meningen over kwaliteit verschillen natuurlijk ook nog wel eens. Ik vind dat een kledingstuk een heel seizoen mooi moet blijven en dat het niet na 3 maanden verwassen of uit vorm mag zijn. Maar er zijn genoeg mensen die er geen moeite mee hebben om een kledingstuk na een paar maanden weg te gooien en iets nieuws te kopen. Dan zit je bij H&M prima, Primark is gewoon kut.
  donderdag 28 januari 2016 @ 00:54:32 #179
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159456365
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:58 schreef Soho het volgende:

[..]

Als je V&D kleding met 50-70 procent korting nog steeds reteduur vind, tsja...dan is de Primark speciaal voor jou gemaakt. Maar niet zeuren over de kwaliteit als je shirtje na drie keer wassen uit elkaar valt.
Wat raar nou dat ik daar nooit last van heb. Een shirtje van 3 euro zit al 2 jaar perfect. Krimt en verkleurt ook niet in de was. :6
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159456514
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:39 schreef W00fer het volgende:

[..]

Je snapte me dus wel goed. Als ik nu een dvd box koop voor 40 euro maar vervolgens is die in een dumpverkoop straks voor een tientje dan is het dus dom om nu wat te kopen daar.
Tsja, dat is de keuze die de consument maakt. Nu weet je zeker dat het er nog is en bepaal je of je het die prijs waard vindt. Je kan ook wachten in de hoop op een dumpverkoop, maar dan moet je je door een meute pittige-korte-kapsel-huisvrouwen worstelen in de hoop dat het artikel er nog is.

In mijn ogen niet veel anders als met een normale uitverkoop. Koop je in het begin van het seizoen als er nog genoeg keus is voor de volle prijs, of wacht je op de afprijzingen en zie je wel wat er dan nog hangt? Die keuze is aan de klant, ik vind het niet eerlijk om de winkel dan van bedrog te betichten.

Bedrog vind ik wat bijvoorbeeld de Mediamarkt nu doet, eerst de prijzen verhogen en dan zogenaamd hoge BTW-korting geven. Dan neem je de klant gewoon in de maling.
pi_159457397
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 00:54 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Wat raar nou dat ik daar nooit last van heb. Een shirtje van 3 euro zit al 2 jaar perfect. Krimt en verkleurt ook niet in de was. :6
Alleen al van het schuldgevoel tijdens het dragen zou ik spontaan kramp krijgen.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 06:21:15 #182
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159457570
Er is al een [reeks] over de Primark. Zullen we het hier weer over V&D en La Place hebben?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159459550
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 23:58 schreef Soho het volgende:

[..]

Als je V&D kleding met 50-70 procent korting nog steeds reteduur vind, tsja...dan is de Primark speciaal voor jou gemaakt. Maar niet zeuren over de kwaliteit als je shirtje na drie keer wassen uit elkaar valt.
Ik vind de kwaliteit van de eigen merken van VD heel matig, met name de kinderkleding. Het krimpt (en het valt al niet ruim), verkleurt en pluist snel. Na 3 keer wassen ziet het er slechter uit als de kinderkleding van HM of Primark. Gezien het prijsverschil zou je dat dus niet verwachten. Immers kinderkleding moet je vaak wassen. Daarnaast kent de kindercollectie van VD maar een paar kleuren die al jaren hetzelfde zijn. Dat wordt wat saai en dat is misschien ook wel de kern van het probleem van VD; voorspelbaar, saai en matige kwaliteit van de eigen merken. En gezien de concurrentie leg je het dus af.
  donderdag 28 januari 2016 @ 11:04:00 #184
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159461087
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 09:54 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ik vind de kwaliteit van de eigen merken van VD heel matig, met name de kinderkleding. Het krimpt (en het valt al niet ruim), verkleurt en pluist snel. Na 3 keer wassen ziet het er slechter uit als de kinderkleding van HM of Primark. Gezien het prijsverschil zou je dat dus niet verwachten. Immers kinderkleding moet je vaak wassen. Daarnaast kent de kindercollectie van VD maar een paar kleuren die al jaren hetzelfde zijn. Dat wordt wat saai en dat is misschien ook wel de kern van het probleem van VD; voorspelbaar, saai en matige kwaliteit van de eigen merken. En gezien de concurrentie leg je het dus af.
Ik vind die Frendz (?) kleding ook verschrikkelijk (de naam alleen al), en dan hadden ze goede spijkerbroekjes voor jongens, zijn ze die gaan veranderen van 100% katoen naar tig % polyester met katoen :{w

Gelukkig is Mexx weer gereanimeerd, daar hebben ze ook fijne spijkerbroeken voor jongens.

Qua Tom Tailor, Benneton, en Esprit kinderkleding in de aanbieding bij V&D heb ik weer niets te klagen :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 28 januari 2016 @ 15:20:30 #185
78680 Nielsch
zie signature
pi_159467027
quote:
99s.gif Op donderdag 28 januari 2016 06:21 schreef Cynix ® het volgende:
Er is al een [reeks] over de Primark. Zullen we het hier weer over V&D en La Place hebben?
mijn ervaring is dat je daar geen nare of kritische dingen mag zeggen over de primark, hun producten en de mensen die er kopen... het moet allemaal jubel jubel zijn anders worden je reacties weggehaald...
zie ondertitel
pi_159468519
quote:
Hudson's Bay is dé favoriet van Jumbo
Jumbo hoopt dat de curatoren van V&D in zee gaan met Canadese warenhuis Hudson's Bay, zeggen betrokkenen. De Brabantse super wil graag met La Place naar het buitenland en de Duitse en Belgische filialen van Hudson's bieden daarvoor een uitgelezen mogelijkheid.

Een meesterzet. Retail- en horeca-experts komen superlatieven te kort voor de verrassende overname van La Place door Jumbo. Hoewel de supermarktketen uit Veghel zich vaker positief uitliet over La Place, zag niemand de deal aankomen. ,,Hallo! Wat een verrassing," zegt Rupert Parker Brady. ,,Nederlands meest ondernemende supermarkt heeft de meest ondernemende foodserviceketen van het land geschaakt."

De aankoop bezorgt Jumbo niet alleen zo'n zestig losse La Place-vestigingen buiten V&D, maar maakt de Brabantse familie Van Eerd eigenaar van het merk La Place. Naar verwachting zullen 5 tot 10 vestigingen na de overname niet worden voortgezet. Wat Jumbo exact van plan is moet nog blijken, maar topman Frits van Eerd liet weten de succesformule graag in het buitenland uit te willen rollen.

Expansie
Internationale expansie lukt het snelst als V&D door een retailer van formaat wordt overgenomen. De curatoren zijn met twee serieuze kandidaten in gesprek, naar verwachting is er uiterlijk woensdag witte rook. Naar verluidt is het Canadese Hudson's Bay Company (HBC) één van de partijen. De Canadezen zouden 20 tot 30 fililalen in de grote steden willen overnemen.

Ik ken de familie Van Eerd een beetje en voor hen is dit een gouden kans die ze niet wilden laten lopen
Paul Moers
Droomscenario
Voor Jumbo is HBC het droomscenario, aldus betrokkenen. Hudson's is met Saks Fifth Avenue en Lord & Taylor succesvol in Noord-Amerika, bovendien zijn ze sinds vorig jaar eigenaar van het Duitse Kaufhof met zijn 137 warenhuizen en het Belgische Inno (16 filialen). ,,Het is heel goed voorstelbaar dat HBC met Jumbo in een moeite door een franchisedeal sluit om La Place uit te rollen bij Inno en Kaufhof,'' stelt Parker Brady.

Ook in de VS liggen er kansen: de La Place bij Google New York blijkt een groot succes en zijn er nog zeven buitenlandse vestigingen in voorbereiding. Parker Brady krijgt bijval van Paul Moers, die Jumbo de oversteek naar het buitenland ziet maken. ,,Ik ken de familie Van Eerd een beetje en voor hen is dit een gouden kans die ze niet wilden laten lopen.''

La Place heeft een aantal vestigingen in het buitenland en een aantal in de pijplijn en dat gaan wij absoluut niet stopzetten
Financiële topman Ton van Veen
Buitenland
Jumbo zelf houdt zich op de vlakte. ,,Wij zeggen zeker geen nee tegen het buitenland,'' zegt financiële topman Ton van Veen. ,,La Place heeft een aantal vestigingen in het buitenland en een aantal in de pijplijn en dat gaan wij absoluut niet stopzetten. Als er zich nieuwe kansen voordoen, kijken we daar serieus naar.''

Van Veen gaat niet in op de vraag of Hudson's zijn favoriete koper is. ,,Maar wij hebben belang bij een goede doorstart voor V&D. De helft van de omzet van La Place komt uit de filialen binnen V&D."

La Place-artikelen
Experts Moers en Parker Brady verwachten dat Jumbo La Place-artikelen zal gaan verkopen in zijn winkels. De V&D-directie werkte al druk aan plannen om La Place-potten, pannen en servies in de warenhuizen te verkopen. Ook zouden er La Place-punten in de grote Jumbo-foodmarkten kunnen komen.

De ondernemingsraad van V&D is positief over verkoop van La Place aan Jumbo. ,,De overname door een sterke partij als Jumbo kan werken als een katalysator voor een doorstart van V&D,'' zegt voorzitter Martin Oudejans. De or hoopt op een partij als Hudson's Bay. ,,Dat biedt de beste garantie voor een gezonde toekomst van V&D."

Familie Van Eerd betaalt overname uit eigen zak

De overname van La Place door Jumbo, dat eerder al de veel grotere supermarkten C1000 en Super de Boer inlijfde, roept de vraag op: kan het bedrijf dat wel betalen?

Volgens de familie Van Eerd is de financiering van de overname geen enkel probleem. Die wordt uit eigen zak betaald; de eigenaren hoeven er niet eens voor naar de bank.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Schattingen van de prijs die Jumbo voor de 61 losse filialen van La Place betaalt, lopen uiteen van 20 tot 45 miljoen euro. Hoe dan ook is de overnamesom peanuts vergeleken bij de bedragen die Jumbo voor eerdere overnames neertelde. Daarvoor moest het familiebedrijf uit Veghel zich wèl flink in de schulden steken.

Miljoenen
,,Voor C1000 betaalde Jumbo 900 miljoen euro, voor Super de Boer 552 miljoen. Daar kwamen nog miljoenen bij om de supermarkten om te bouwen naar Jumbo's,'' verklaart supermarktprofessor Laurens Sloot.

,,Ook al investeert Jumbo het eerste jaar geen cent in La Place, de keten is winstgevend. Die draagt dus direct bij aan het bedrijfsresultaat van Jumbo.''

Druppel
De marges van supermarkten zijn niet groot, maar de omzet wel. De jaaromzet van Jumbo bedroeg vorig jaar ruim 6,6 miljard euro. Die van de overgenomen La Place-filialen zo'n 40 tot 50 miljoen euro, schat Sloot. ,,Vergelijkbaar met vier supermarktfilialen. Een druppel op een gloeiende plaat op de begroting van Jumbo. Maar strategisch een briljante zet.''

Van de leningen voor de eerdere overnames heeft Jumbo bovendien al een groot deel terugbetaald, zegt supermarktkenner Rupert Parker Brady. ,,Jumbo zit erg goed bij kas. En zelfs als ze het geld hadden willen lenen, dan zou elke bank dat meteen willen doen. Jumbo heeft zo'n goede strategie en is zo'n duidelijk succes: dat is echt geen enkel probleem.''
Bron
pi_159470530
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 09:54 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ik vind de kwaliteit van de eigen merken van VD heel matig, met name de kinderkleding. Het krimpt (en het valt al niet ruim), verkleurt en pluist snel. Na 3 keer wassen ziet het er slechter uit als de kinderkleding van HM of Primark. Gezien het prijsverschil zou je dat dus niet verwachten. Immers kinderkleding moet je vaak wassen. Daarnaast kent de kindercollectie van VD maar een paar kleuren die al jaren hetzelfde zijn. Dat wordt wat saai en dat is misschien ook wel de kern van het probleem van VD; voorspelbaar, saai en matige kwaliteit van de eigen merken. En gezien de concurrentie leg je het dus af.
Zo heel gek is dat niet. Er wordt veel meer synthetische zooi gebruikt in de H&M en Primark kleding. Dat pluist minder.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159470562
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 11:04 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik vind die Frendz (?) kleding ook verschrikkelijk (de naam alleen al), en dan hadden ze goede spijkerbroekjes voor jongens, zijn ze die gaan veranderen van 100% katoen naar tig % polyester met katoen :{w

Gelukkig is Mexx weer gereanimeerd, daar hebben ze ook fijne spijkerbroeken voor jongens.

Qua Tom Tailor, Benneton, en Esprit kinderkleding in de aanbieding bij V&D heb ik weer niets te klagen :+
Als je goede kinderkleding zoekt zou ik kijken bij PolarnoPyret.nl
Die hebben hoge kwaliteit kinderkleding, ecologisch verantwoord katoen, nu met 70% wintersale korting.

[ Bericht 1% gewijzigd door W00fer op 28-01-2016 17:47:09 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159470913
quote:
6s.gif Op donderdag 28 januari 2016 15:20 schreef Nielsch het volgende:

[..]

mijn ervaring is dat je daar geen nare of kritische dingen mag zeggen over de primark, hun producten en de mensen die er kopen... het moet allemaal jubel jubel zijn anders worden je reacties weggehaald...
Is het zo erg gesteld met de producten en de klanten daar? Ik ben er nog nooit geweest dus ik weet het echt niet. Ik neem aan dat het zoiets als de Action is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159470948
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 17:59 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

mijn ervaring is dat je daar geen nare of kritische dingen mag zeggen over de primark, hun producten en de mensen die er kopen... het moet allemaal jubel jubel zijn anders worden je reacties weggehaald...
Is het zo erg gesteld met de producten en de klanten daar? Ik ben er nog nooit geweest dus ik weet het echt niet. Ik neem aan dat het zoiets als de Action is.
Heb je onder een steen gezeten? De action ziet eruit als een ALDI met nonfood, dit is een een retailer met een beetje een America Today uitstraling.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159470993
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:00 schreef W00fer het volgende:

[..]

Heb je onder een steen gezeten? De action ziet eruit als een ALDI met nonfood, dit is een een retailer met een beetje een America Today uitstraling.
Ik kom heel erg weinig in winkels, ik ben een slechte consument. :)
Ik weet nog net dat America Today een kledingwinkel is die wat te erg probeert om 'hip' over te komen. Stellen dat iets er uitziet als een ALDI lijkt me weinig complimenteus. Ik vraag niet hoe de Action er uitziet, dat weet ik, daar ben ik namelijk wel eens geweest (schroevendraaier), ik ken de Primark alleen van buiten.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159471201
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik kom heel erg weinig in winkels, ik ben een slechte consument. :)
Ik weet nog net dat America Today een kledingwinkel is die wat te erg probeert om 'hip' over te komen. Stellen dat iets er uitziet als een ALDI lijkt me weinig complimenteus. Ik vraag niet hoe de Action er uitziet, dat weet ik, daar ben ik namelijk wel eens geweest (schroevendraaier), ik ken de Primark alleen van buiten.
190737.jpg

Maar dan meestal 100x zo druk.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159471228
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:11 schreef W00fer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Maar dan meestal 100x zo druk.
Liever hen dan ik. :)
Een van de redenen waarom ik liever niet bij de HEMA kom.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159471437
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Liever hen dan ik. :)
Een van de redenen waarom ik liever niet bij de HEMA kom.
Dan gewoon die kleine HEMA's pakken in de kleinere winkelcentra.
Friettent dikke Willie, met Willie
  Moderator donderdag 28 januari 2016 @ 19:02:29 #195
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159472437
In de HEMA's waar ik wel eens kom (Eindhoven Centrum, Eindhoven Woensel, Geldrop) is het vaak 'gezellig' druk, maar zelden echt afgeladen. Soms is het er zelfs gewoon rustig. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 10:42:35 #196
78680 Nielsch
zie signature
pi_159487183
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Liever hen dan ik. :)
Een van de redenen waarom ik liever niet bij de HEMA kom.
jij hebt echt issues he?

de hema in utrecht aan de oudegracht is trouwens erg ruim en daardoor nooit echt druk... nouja ik ga ook nooit op zaterdagmiddag winkelen en zorg dat als ik er naartoe moet het op een dinsdag is ofzo...
zie ondertitel
pi_159487415
De Hema hier is op zaterdag ook vaak druk, maar dat is vooral vervelend als je haast hebt ;)
Ik koop eigenlijk liever in de winkel. Online is misschien sneller, maar ik kies iets liever gewoon op zicht uit.
Tap tap tap
  Moderator vrijdag 29 januari 2016 @ 16:05:06 #198
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159495219
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:52 schreef CherryLips het volgende:
De Hema hier is op zaterdag ook vaak druk, maar dat is vooral vervelend als je haast hebt ;)
Ik koop eigenlijk liever in de winkel. Online is misschien sneller, maar ik kies iets liever gewoon op zicht uit.
's Zaterdags is elke winkel vervelend als je haast hebt. Zaterdag en zondag zijn kijkdagen. Honderdduizenden mensen hebben niets anders met hun leven te doen dan doelloos door de winkelstraten slenteren. Probeer trouwens voor de grap eens een IKEA op zaterdag. :')

Kopen kun je van maandag tot en met vrijdag.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator vrijdag 29 januari 2016 @ 16:06:58 #199
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159495268
Ik koop trouwens ook nog steeds het liefst in een echte winkel.
Willen => Kiezen => Betalen => Hebben! :Y
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159503208
quote:
6s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:42 schreef Nielsch het volgende:

[..]

jij hebt echt issues he?
Nee hoor en zeker niet in vergelijking met de doorsnee consument die een hoop rotzooi koopt die hij/zij niet nodig heeft, ik vind het gewoon niet prettig winkelen als je als sardientjes in een blikje zit, dat is heel erg normaal. Als ik iets nodig heb dan koop ik het, dat heeft er weinig mee te maken.

quote:
De Hema hier is op zaterdag ook vaak druk, maar dat is vooral vervelend als je haast hebt ;)
Dat ook inderdaad, ik ben het liefst zo snel mogelijk een winkel uit, ik kom daar om iets te kopen, niet omdat ik er graag ben.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159503322
quote:
99s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 16:05 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

's Zaterdags is elke winkel vervelend als je haast hebt. Zaterdag en zondag zijn kijkdagen. Honderdduizenden mensen hebben niets anders met hun leven te doen dan doelloos door de winkelstraten slenteren. Probeer trouwens voor de grap eens een IKEA op zaterdag. :')

Kopen kun je van maandag tot en met vrijdag.
Nu zeg jij dat net op het moment dat ik naar de IKEA moet gaan en dit waarschijnlijk op de zaterdag ga doen. ;)
Ik hoef echter maar 1 product te kopen en ik weet wat ik wil kopen dus ik denk niet dat ik veel last zal hebben van die drukte. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159503558
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 21:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nu zeg jij dat net op het moment dat ik naar de IKEA moet gaan en dit waarschijnlijk op de zaterdag ga doen. ;)
Ik hoef echter maar 1 product te kopen en ik weet wat ik wil kopen dus ik denk niet dat ik veel last zal hebben van die drukte. :)
De ellende begint in het weekend al vaak bij de afrit ;( :D
Tap tap tap
  zaterdag 30 januari 2016 @ 22:18:04 #203
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159528663
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 21:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De ellende begint in het weekend al vaak bij de afrit ;( :D
Afrit 》Parkeerplaats 》Paden vol mensen 》De kassarij ;(

En dan komt de hotdogrij er nog bij.

Snap bij Ikea nooit al die kassa's. Hoe druk het ook is, de helft nooit in gebruik.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zondag 31 januari 2016 @ 15:16:48 #204
174940 W00fer
Maar echt
pi_159542364
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:18 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Afrit 》Parkeerplaats 》Paden vol mensen 》De kassarij ;(

En dan komt de hotdogrij er nog bij.

Snap bij Ikea nooit al die kassa's. Hoe druk het ook is, de helft nooit in gebruik.
Dat is heel simpel te beredeneren. Je hebt daar een Erlang vergelijking voor. Hoe meer kassa's je opengooit hoe meer kosten, maar hoe sneller je doorstroming. De ideale doorstroming kun je daarmee berekenen. Niet te lange wachttijd maar ook niet teveel kosten. Vroeger kwam ik als klein ventje al bij een AH 5 winkel (waar 1 is kleinste assortiment en 5 grootste) en daar hadden ze 16 kassa's. Het grootste dat ik gezien heb is 12/16 open maar meer ook niet. In Frankrijk bij een hypermarché hetzelfde.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159563872
Dat met die lege schappen, en aanbiedingen valt mee hier.
Ben benieuwd wanneer de echte faillissement verkoop begint.
pi_159566529
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 11:23 schreef outcast_within het volgende:
Dat met die lege schappen, en aanbiedingen valt mee hier.
Ben benieuwd wanneer de echte faillissement verkoop begint.
Dat ja, het valt allemaal wel mee.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159566556
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:09 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Dat ja, het valt allemaal wel mee.
Als er, zonder aanvoer, nog steeds geen lege schappen zijn dan weet je precies waarom ze nu in een faillissement zitten... toch?
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159566595
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:10 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Als er, zonder aanvoer, nog steeds geen lege schappen zijn dan weet je precies waarom ze nu in een faillissement zitten... toch?
Dat is ook zo. Maar het is ook niet dat Nederland nu massaal de V&D komt leegkopen. Ook nu de midseason sale is.

Dus of er wordt enorm slecht verkocht, of ze houden enorme voorraden aan.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159566631
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:11 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Dat is ook zo. Maar het is ook niet dat Nederland nu massaal de V&D komt leegkopen. Ook nu de midseason sale is.

Dus of er wordt enorm slecht verkocht, of ze houden enorme voorraden aan.
Of het is nog steeds meuk die niemand wil hebben hoe goedkoop ze het ook maken?

Genoeg leegverkopen gezien van concullega's die winkels krijg je nooit leeg op het moment dat het moet... uiteindelijk gaat het meerendeel naar een opkoper, niet naar de consument.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159566675
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:14 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Of het is nog steeds meuk die niemand wil hebben hoe goedkoop ze het ook maken?
Ze wachten gewoon tot op het laatste moment. Als ze alles scherp afprijzen dan is V&D zo leeg terwijl ze het misschien voor ietjes duurder konden verkopen. Vanuit hun perspectief is het logischer om stapsgewijs af te prijzen.
pi_159566712
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:16 schreef Atak het volgende:

[..]

Ze wachten gewoon tot op het laatste moment. Als ze alles scherp afprijzen dan is V&D zo leeg terwijl ze het misschien voor ietjes duurder konden verkopen.
Nee, daar geloof ik echt helemaal niets van.
Dat zou de eerste leegverkoop worden die ook daadwerkelijk leegverkoopt.

De Bijenkorf in Den Bosch is al bijna een half jaar aan het afprijzen om het pand leeg te krijgen voordat ze weggaan, dat krijgen ze ook niet voor elkaar.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159566818
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:17 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Nee, daar geloof ik echt helemaal niets van.
Dat zou de eerste leegverkoop worden die ook daadwerkelijk leegverkoopt.

De Bijenkorf in Den Bosch is al bijna een half jaar aan het afprijzen om het pand leeg te krijgen voordat ze weggaan, dat krijgen ze ook niet voor elkaar.
Het is gewoon vraag en aanbod. Wat ze niet kunnen verkopen gooien ze heus niet weg. Bij mij in de buurt was een schoenenwinkel blut. Ze verkochten alles net onder de normale prijs. Alles wat iets waard was was verkocht. Enige wat over bleef waren de dingen die niemand moest hebben. Wat er over bleef ging naar de veiling.
pi_159566961
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:22 schreef Atak het volgende:

[..]

Het is gewoon vraag en aanbod. Wat ze niet kunnen verkopen gooien ze heus niet weg. Bij mij in de buurt was een schoenenwinkel blut. Ze verkochten alles net onder de normale prijs. Alles wat iets waard was was verkocht. Enige wat over bleef waren de dingen die niemand moest hebben. Wat er over bleef ging naar de veiling.
Ik zeg ook nergens dat ze het weggooien, alleen dat het meerendeel van de huidige voorraad niet naar de consument gaat maar naar een opkoper.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  maandag 1 februari 2016 @ 14:58:31 #214
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159569302
Zelfs een opkoper wilt deze prul niet.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159571489
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:17 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Nee, daar geloof ik echt helemaal niets van.
Dat zou de eerste leegverkoop worden die ook daadwerkelijk leegverkoopt.

De Bijenkorf in Den Bosch is al bijna een half jaar aan het afprijzen om het pand leeg te krijgen voordat ze weggaan, dat krijgen ze ook niet voor elkaar.
Bij de leegverkoop van Schoenenreus is toentertijd de magazijnvoorraad naar een opkoper gegaan. De winkelvoorraad ging met hoge kortingen weg. Binnen 2,5 dag was er geen schoenveter meer te vinden.
  maandag 1 februari 2016 @ 17:34:59 #216
40566 Ericr
Livewrong
pi_159573564
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:10 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Als er, zonder aanvoer, nog steeds geen lege schappen zijn dan weet je precies waarom ze nu in een faillissement zitten... toch?
Omdat het nog steeds niet goedkoop genoeg wordt bevonden. In de kelder van de V&D was wel een speciale uitverkoop, dat spul was echt zo weg. Eerste dag loeidruk en meterslange rijen. Tweede dagen was er nog amper wat te halen, er hing toch aardig wat de eerste dag. Vergelijkbaar met wat je terug vindt op de normale kledingafdelingen. Hele rekken vol.
  woensdag 3 februari 2016 @ 11:17:23 #217
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159617558
Ze zijn wel lekker aan het rekken :P
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator woensdag 3 februari 2016 @ 16:46:49 #218
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159625694
http://www.nu.nl/ondernem(...)-klein-failliet.html

En de volgende: Winkelketen Foto Klein failliet.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator woensdag 3 februari 2016 @ 16:48:50 #219
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159625755
Tsja, fotografie-spulletjes, accu's, batterijen, lenzen, etc, lenen zich natuurlijk perfect voor online verkoop Voor een complete D-SLR van Nikon à 2.000 euro zou ik zelf nog wel naar een fysieke winkel gaan, maar daarvan verkopen ze er waarschijnlijk maar 1 per maand of zo.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159626558
quote:
99s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:48 schreef Cynix ® het volgende:
Tsja, fotografie-spulletjes, accu's, batterijen, lenzen, etc, lenen zich natuurlijk perfect voor online verkoop Voor een complete D-SLR van Nikon à 2.000 euro zou ik zelf nog wel naar een fysieke winkel gaan, maar daarvan verkopen ze er waarschijnlijk maar 1 per maand of zo.
Ze hadden ook een webshop. Niet zo denderend volgens Tweakers.
Er was ook nog iets met een eigenaar die het zinkend schip had verlaten en Foka heeft overgenomen. Ik weet het niet zeker maar daar zal vast een zekere kapitaalonttrekking hebben plaatsgevonden.

De Klein winkels gingen ook vaak mee met m*diamarktprijzen. Terwijl ze w.s. niet het inkoopvoordeel hadden van de m*diamarkt. Verder zit er behoorlijk de klad in de cameramarkt wegens de steeds betere smartphone.
Dslr's en systeemcamera's lopen nog wel goed maar dat is een veel kleinere markt dan die van de compactcamera voorheen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159627031
Ik kocht m'n printerinkt online bij Klein. De Bruna hier is weg, de MM heeft hem niet, bij bol wordt het elke keer duurder en bij klein was de inkt zes euro goedkoper en ik had het de volgende dag in huis, gratis verzenden.
Tap tap tap
  woensdag 3 februari 2016 @ 18:14:54 #222
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159627968
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 17:37 schreef CherryLips het volgende:
Ik kocht m'n printerinkt online bij Klein. De Bruna hier is weg, de MM heeft hem niet, bij bol wordt het elke keer duurder en bij klein was de inkt zes euro goedkoper en ik had het de volgende dag in huis, gratis verzenden.
123inkt iets voor je? Zijn betrouwbaar en best scherp met hun prijzen.
lekker faxen heel de dag echt genot
  woensdag 3 februari 2016 @ 18:35:23 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159628408
Voor mij nooit geen inktpisser meer, laser rules!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159629582
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 11:17 schreef Zelfscanner het volgende:
Ze zijn wel lekker aan het rekken :P
Ga er maar vanuit dat er vrijdag pas nieuws komt over V&D.
  donderdag 4 februari 2016 @ 08:43:03 #225
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159643303
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor mij nooit geen inktpisser meer, laser rules!
Qua prijs ook te doen?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159645848
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 19:21 schreef Soho het volgende:

[..]

Ga er maar vanuit dat er vrijdag pas nieuws komt over V&D.
Het zou toch gisteren wat nieuws komen over v&d, las vorig week op website van de ad
pi_159648074
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 08:43 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Qua prijs ook te doen?
Zeker als het om zwart-wit gaat is laser erg aantrekkelijk, stuk sneller en goedkoper, en veel minder kans op storingen. Zelf print ik eigenlijk nooit, en als ik al moet printen doe ik het op het werk.
pi_159653678
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ffende-reactie.dhtml

Dat krijg je met die H&M pauperkwaliteit. Maarja iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten o|O :N
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 5 februari 2016 @ 09:06:57 #229
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159673619
quote:
Doorstart V&D is nabij

Het merk V&D blijft bestaan. De curatoren zijn druk bezig om de doorstart vorm te geven.
Daarbij zal een deel van de in totaal 62 filialen openblijven. Het is nog niet bekend om hoeveel winkels het gaat en wat de gevolgen zijn voor de 5000 werknemers.

Aanvankelijk werd er gemikt op vandaag, zegt een woordvoerder van de curatoren. ,,Maar we zullen op korte termijn met een mededeling komen. Dat kan nog twee, drie of vier dagen duren, maar dan zal er een klap op het dossier worden gegeven." Ook een bankier laat weten dat er schot in de zaak zit.

Bron: Telegraaf
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159673723
quote:
15s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 09:06 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Lekker vaag.
Het merk blijft bestaan met een 'aantal' fillialen?
Dus 4 fillialen open laten in de 4 grootste steden en de rest sluiten behoort ook nog tot de mogelijkheden...
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  vrijdag 5 februari 2016 @ 09:19:02 #231
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159673745
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 09:17 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Lekker vaag.
Het merk blijft bestaan met een 'aantal' fillialen?
Dus 4 fillialen open laten in de 4 grootste steden en de rest sluiten behoort ook nog tot de mogelijkheden...
Denk niet dat de eigenaren van die vier filialen daar in meewillen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_159673762
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 09:17 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Lekker vaag.
Het merk blijft bestaan met een 'aantal' fillialen?
Dus 4 fillialen open laten in de 4 grootste steden en de rest sluiten behoort ook nog tot de mogelijkheden...
dat zal niet gaan werken, dan ben je veel te klein om je inkoop te structureren.
pi_159673787
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 09:20 schreef Coritchando het volgende:

[..]

dat zal niet gaan werken, dan ben je veel te klein om je inkoop te structureren.
Valt wel mee toch? Ze hebben eigen magazijnen en worden bevoorraad door grote merken die ook andere winkels moeten bevoorraden.
Heb niet echt zicht op wat ze evt nog aan huismerk-dingen hebben (if any).
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159673807
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 09:23 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Valt wel mee toch? Ze hebben eigen magazijnen en worden bevoorraad door grote merken die ook andere winkels moeten bevoorraden.
Heb niet echt zicht op wat ze evt nog aan huismerk-dingen hebben (if any).
Die grote merken rekenen hele andere prijzen als je 100 stuks afneemt of 10.000. Dat voordeel doel ik op.

En eigen magazijnen, v&d heeft 1 magazijn nabij utrecht als ik het correct heb. dat was groot genoeg voor alle winkels, maar voor zeg 4 of 6 winkels is het minstens 2x te groot en niet te betalen
pi_159679411
http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)erlandse-partij.html

Welk Nederlands bedrijf zou het zijn om v&d over te nemen?
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 14:37:05 #236
393783 crew  Amarantha
4:20
pi_159679427
Lees net dat de Coolcat het overneemt.
pi_159679430
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:36 schreef F1gamer het volgende:
http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)erlandse-partij.html

Welk Nederlands bedrijf zou het zijn om v&d over te nemen?
Coolcat-eigenaar koopt V&D

quote:
Roland Kahn van Coolcat wordt de nieuwe eigenaar van V&D, blijkt uit informatie van RTL Z. De koop is bijna rond, de laatste details moeten nog ingevuld worden. Zo moet financierder ING de handtekening nog zetten.

Kahn laat zelf weten het een broodje aap-verhaal te vinden en in Milaan te zitten.

Het is nog onduidelijk hoeveel vestigingen open blijven. Uit een interne brief aan de werknemers van het warenhuis, blijkt dat er nog gesproken wordt met de vastgoedeigenaren. Zij zouden niet allemaal hun pand opnieuw voor verhuur aan V&D willen aanbieden.

Het overgrote deel van de verhuurders van de winkelpanden werkte vorig jaar nog mee aan een herstructurering bij V&D. In sommige gevallen zouden ze nu opnieuw over de streep moeten worden getrokken.

'Onderhandelingen in eindfase'

Eerder vandaag werd al bekend dat de doorstart van V&D bijna is beklonken. De onderhandelingen zitten in de eindfase en de curator hoopt maandag een mededeling te kunnen doen. De doorstart kan dus een kwestie zijn van enkele dagen.

Als de deal gesloten wordt, dan zou het nieuws geen dag te vroeg komen. De voorraden van het warenhuis beginnen op te raken. In Haarlem is te zien dat de producten 'losjes' uit zijn gespreid om de schappen nog enigszins vol te laten lijken.
http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/coolcat-eigenaar-koopt-vd
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 14:37:27 #238
393783 crew  Amarantha
4:20
pi_159679432
Ah je bent me net voor haha.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 14:40:04 #239
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159679479
Coolcat :')
lekker faxen heel de dag echt genot
  vrijdag 5 februari 2016 @ 14:40:19 #240
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_159679490
Strakke teeshirts :9
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159679497
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:37 schreef Amarantha het volgende:
Ah je bent me net voor haha.
8-)
pi_159679508
Mooi, dat de boel bijna is overgenomen.

Alleen vind ik Coolcat echt van die Tokkie kleding verkopen
pi_159679528
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:40 schreef wolfrolf het volgende:
Strakke teeshirts :9
Nog slechtere kwaliteit kleding
pi_159679531
Ben benieuwd hoe Coolcat de V&D in leven wilt gaan houden. Ik neem aan dat ze de hele boel om zullen gooien, anders kunnen ze over een jaar weer faillissement aanvragen.
pi_159679573
Coolcat :')
Tap tap tap
pi_159679582
volkskrant twitterde op vrijdag 05-02-2016 om 14:43:28 Roland Kahn noemt gerucht dat hij Nederlandse koper V&D is 'broodjeaapverhaal' https://t.co/nyePFZWAfQ https://t.co/ldZfQbPv15 reageer retweet
Blijkbaar dus niet overgenomen? :')
pi_159679603
Misschien wilden ze het zelf groots aankondigen?
Tap tap tap
  vrijdag 5 februari 2016 @ 14:56:56 #248
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_159679828
Hij is niet alleen van Coolcat, ook M&S Mode en The America Today valt tegenwoordig eronder, zitten allemaal samen in hetzelfde hoofdkantoor in Diemen.
吴 曼 迪
pi_159680194
quote:
17s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:56 schreef megamandy het volgende:
Hij is niet alleen van Coolcat, ook M&S Mode en The America Today valt tegenwoordig eronder, zitten allemaal samen in hetzelfde hoofdkantoor in Diemen.
Geloof nooit dat Coolcat zo kapitaalkrachtig is om die tent overeind te houden. Hij samen in hetzelfde pand met retailreus Jumbo. Eerder werd al gezegd dat er minimaal honderden miljoenen tegenaan moeten om het weer van deze tijd te maken. Een partij als Jumbo met meer dan 6 miljard omzet kan dat wel trekken, Coolcat niet.

Wees eerlijk, de Coolcat winkels zelf is het al niet mega druk, M&S mode zit / zat in dezelfde sector als het failliet gegane Miss Etam en America Today is zelfs weg uit enkele grote panden omdat de opbrengst per m² te laag was om te verantwoorden dat je in zo'n groot pand zat. In Eindhoven zijn ze behoorlijk kleiner gaan zitten.

[ Bericht 13% gewijzigd door W00fer op 05-02-2016 15:25:14 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159680321
Quote was er ook snel bij met een stukje:
quote:
Alhoewel Roland Kahn zelf ontkent, horen we uit zijn omgeving dat hij wel degelijk bezig is met het kopen van V&D. De eigengereide Kahn is al eigenaar van CoolCat, M&S Mode, America Today en lingeriemerk Sapph.
Kahn is een van de beeldbepalende mannen in de Nederlandse winkelstraten. Hij werd groot met tienerkledingwinkel Cool Cat, bedacht spijkerbroekenformule America Today en nam M&S Mode en Sapph over. Daarnaast is hij vastgoeduitbater, hij is onder andere mede-eigenaar van het pand van De Bijenkorf in Amsterdam. Met een geschat vermogen van ¤250 miljoen (25% meer dan een jaar eerder) staat hij op plek 70 in de Quote 500.

Kahn verkreeg enige landelijke bekendheid toen hij minister van ontwikkelingssamenwerking Ploumen uitschold voor ‘linkse kutminister’, wat stiekem werd gefilmd door tv-programma Rambam. Kahn werd door Ploumen, met Prénatal en Wibra, als voorbeeld genoemd van ondernemingen die het niet zo nauw zouden nemen met werkomstandigheden in Bangladesh. Dat bleek al snel flauwekul te zijn, maar het verhaal deed de reputatie van Kahn geen goed.

Wat hij wel goed kan, aldus mensen die hem kennen, is rekenen. ‘Hij is enorm uitgenast, hij betaalt nooit een dubbeltje te veel. Hij heeft goede onderhandelaars om zich heen verzameld.’

Alhoewel Kahn zelf ontkent bezig te zijn met het kopen V&D, horen we van een bron uit zijn omgeving dat dit weldegelijk speelt. ‘Hij is hier al maandenlang mee bezig. Kahn had eerder al zijn oog op Maxeda (vorige eigenaar V&D, red.) laten vallen. In V&D’s kan hij heel makkelijk al zijn winkelformules kwijt, en dan kan hij ook nog delen van de vloer verhuren aan collega’s. Een soort permanente huishoudbeurs zeg maar. En dat werkt wellicht beter dan al die losse winkels die hij nu heeft. Want echt goed gaat het niet met de retail natuurlijk.’

Volgens deze bron zou Kahn zelfs overwegen ook een deel van het vastgoed dat V&D nu huurt over te nemen. ‘Hij heeft wel geld liggen hoor, zijn vastgoedportefeuille rendeert prima. Voor de huidige eigenaren zou dat ook helemaal niet slecht zijn. Als een nieuwe huurder wederom V&D niet op de rails kan krijgen, dan zitten ze weer met onbetaalde huur.’
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159680499
In dat opzicht is het wel slim om op A locaties waar V&D zit je Coolcat neer te zetten.

Maar hoe ga je vijf of soms zes (inclusief kelder) verdiepingen vullen, en dat op tientallen locaties.

Stel dat je Sapph en M&S Mode erin zet en nog 1 verdieping Coolcat heb je elders weer leegstand.

Bovendien, wat moet je met een hele verdieping van hetzelfde product. Dat moet ook wel opbrengen natuurlijk. Voor de huurprijzen van V&D moet je een hoop spijkerbroeken verkopen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159680539
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:28 schreef W00fer het volgende:
In dat opzicht is het wel slim om op A locaties waar V&D zit je Coolcat neer te zetten.

Maar hoe ga je vijf of soms zes (inclusief kelder) verdiepingen vullen, en dat op tientallen locaties.

Stel dat je Sapph en M&S Mode erin zet en nog 1 verdieping Coolcat heb je elders weer leegstand.

Bovendien, wat moet je met een hele verdieping van hetzelfde product. Dat moet ook wel opbrengen natuurlijk. Voor de huurprijzen van V&D moet je een hoop spijkerbroeken verkopen.
Hier in Den Bosch zou het betekenen dat hij (bijv.) zijn bestaande locaties van M&S, America Today en Coolcat sluit en dat samenvoegt in de bestaande V&D.
Zal hem vast een stuk schelen qua huur.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159680581
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:28 schreef W00fer het volgende:
In dat opzicht is het wel slim om op A locaties waar V&D zit je Coolcat neer te zetten.

Maar hoe ga je vijf of soms zes (inclusief kelder) verdiepingen vullen, en dat op tientallen locaties.

Stel dat je Sapph en M&S Mode erin zet en nog 1 verdieping Coolcat heb je elders weer leegstand.

Bovendien, wat moet je met een hele verdieping van hetzelfde product. Dat moet ook wel opbrengen natuurlijk. Voor de huurprijzen van V&D moet je een hoop spijkerbroeken verkopen.
In mijn stad zitten ze in dezelfde straten. Dus nog meer leegstand en ook bijna naast elkaar
pi_159680621
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:33 schreef F1gamer het volgende:

[..]

In mijn stad zitten ze in dezelfde straten. Dus nog meer leegstand en ook bijna naast elkaar
Probleem van bijna elke winkelstraat in Nederland...
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159680685
Het strookt ook niet helemaal met wat hij zei met 3 nieuwe webshops openen...

http://www.rtlz.nl/tv/laa(...)-van-de-winkelstraat
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 5 februari 2016 @ 15:40:02 #256
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159680688
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:31 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Hier in Den Bosch zou het betekenen dat hij (bijv.) zijn bestaande locaties van M&S, America Today en Coolcat sluit en dat samenvoegt in de bestaande V&D.
Zal hem vast een stuk schelen qua huur.
Het hoeft natuurlijk niet supplementair te zijn. Qua huren zit hij vaak nog wel een jaar of 5-10 vast.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 15:46:07 #257
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_159680816
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:33 schreef F1gamer het volgende:

[..]

In mijn stad zitten ze in dezelfde straten. Dus nog meer leegstand en ook bijna naast elkaar
Dat bedrijven zoals dit dicht bij elkaar zitten heeft vaak ook logistieke redenen, dan hoeft de vrachtwagen met nieuwe spullen maar naar een punt te rijden in de stad en niet nog eens naar drie verschillende plekken.
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:13 schreef W00fer het volgende:

[..]

Geloof nooit dat Coolcat zo kapitaalkrachtig is om die tent overeind te houden. Hij samen in hetzelfde pand met retailreus Jumbo. Eerder werd al gezegd dat er minimaal honderden miljoenen tegenaan moeten om het weer van deze tijd te maken. Een partij als Jumbo met meer dan 6 miljard omzet kan dat wel trekken, Coolcat niet.

Wees eerlijk, de Coolcat winkels zelf is het al niet mega druk, M&S mode zit / zat in dezelfde sector als het failliet gegane Miss Etam en America Today is zelfs weg uit enkele grote panden omdat de opbrengst per m² te laag was om te verantwoorden dat je in zo'n groot pand zat. In Eindhoven zijn ze behoorlijk kleiner gaan zitten.
Geen idee hoe het er precies aan toe gaat, dat blijft altijd lastig in te schatten van buitenaf.
Coolcat heeft bijvoorbeeld wel het grote pand aan het begin van de Kalverstraat gesloten. M&S heb ik zelf geen idee van maar via klasgenoten die er stage lopen/liepen weet ik wel dat ze ook met een nieuwe productlijn bezig zijn en dat ook op een goede manier aan het aanpakken zijn qua publicatie.

America Today ziet zichzelf als vernieuwend en zijn dus ook bezig met een nieuwe winkelformule, ben zelf nog nooit in zo'n winkel geweest en heeft mij ook nooit aangetrokken.
Sapph heb ik ook eigenlijk geen idee van, je komt de naam wel nog steeds op verschillende plekken tegen maar ik ben zelf niet hun doelgroep en bij mij zit nog steeds dat Marlies Dekkers verhaal en die foute reclame campagnes in mijn hoofd.
吴 曼 迪
  vrijdag 5 februari 2016 @ 15:51:14 #258
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159680911
Sapph zit ook al in V&D momenteel :P
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159680949
Kahn zegt in dat RTL interview dat hij vorig jaar niet al zijn ketens winstgevend heeft gekregen door de moeilijke dollar (20% duurder) en veel last van zachte winter. Daarnaast te weinig klantfocus bij V&D en te veel risico's genomen door andere retailers, wat hij zelf zegt niet te doen.

Wat ik me dan afvraag, je gaat aan een nieuw avontuur beginnen terwijl je eigen ketens nog niet allemaal winstgevend draaien. Dat klinkt bij mij als een Spyker Cars. Groot fan van het merk maar die namen ook risico's dat wilde je niet weten.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159680950
Sapph is dat merk met te lelijke bh's
pi_159680955
quote:
15s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:40 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Het hoeft natuurlijk niet supplementair te zijn. Qua huren zit hij vaak nog wel een jaar of 5-10 vast.
Dan wordt het helemaal overkill. 2 coolcats, 2 America today's, 2 sapphs en 2 M&S-en op 1km2 :')
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159680973
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:52 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Dan wordt het helemaal overkill. 2 coolcats, 2 America today's, 2 sapphs en 2 M&S-en op 1km2 :')
Als het vastgoed van hem is, is dat niet zo'n probleem.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 5 februari 2016 @ 15:54:05 #263
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_159680981
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:52 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Dan wordt het helemaal overkill. 2 coolcats, 2 America today's, 2 sapphs en 2 M&S-en op 1km2 :')
Of hij bouwt een ander concept in de V&D.
Zit ook nog een Jumbo in die hokken als buurman.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 16:39:03 #264
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159681827
quote:
12s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 15:54 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Of hij bouwt een ander concept in de V&D.
Zit ook nog een Jumbo in die hokken als buurman.
Zou Jumbo het accepteren dat ze nu moeten huren in de v&d? Toch weer een verdieping.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 16:57:00 #265
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159682102
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:40 schreef wolfrolf het volgende:
Coolcat :')
Tsja, daar zitten niet veel mensen op te wachten lijkt me.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 17:03:50 #266
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159682177
Een handelaar met 3 of 4 nu al nauwelijks draaiende ketens met middelmatige kleding gaat in de grootste winkelpanden in het hartje van de grote steden zitten?

Is dit nu echt de beste (en kennelijk dus als enige overgebleven) optie van al die "tientallen geïnteresseerden"? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159683926
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 17:03 schreef Cynix ® het volgende:
Een handelaar met 3 of 4 nu al nauwelijks draaiende ketens met middelmatige kleding gaat in de grootste winkelpanden in het hartje van de grote steden zitten?

Is dit nu echt de beste (en kennelijk dus als enige overgebleven) optie van al die "tientallen geïnteresseerden"? :?
Bekijk het zo, er is gelukkig nog een gek die het wil proberen.
pi_159684075
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 16:39 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Zou Jumbo het accepteren dat ze nu moeten huren in de v&d? Toch weer een verdieping.
Dat wisten ze al toen ze tekenden. Staat nog ergens gequote ook.

-edit-
http://fd.nl/ondernemen/1136840/jumbo-neemt-la-place-over

quote:
Ook de activa van de La Place-vestigingen in de warenhuizen zijn overgenomen, maar om deze voort te zetten moeten de curatoren eerst een partij vinden die V&D wil overnemen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_159685285
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 17:03 schreef Cynix ® het volgende:
Een handelaar met 3 of 4 nu al nauwelijks draaiende ketens met middelmatige kleding gaat in de grootste winkelpanden in het hartje van de grote steden zitten?

Is dit nu echt de beste (en kennelijk dus als enige overgebleven) optie van al die "tientallen geïnteresseerden"? :?
Wellicht denken die curatoren zoiets van alles behalve die Amerikaanse Hedgefunds die er Nederlands pensioengeld induwen.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 5 februari 2016 @ 19:52:47 #270
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_159685320
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 18:51 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Dat wisten ze al toen ze tekenden. Staat nog ergens gequote ook.

-edit-
http://fd.nl/ondernemen/1136840/jumbo-neemt-la-place-over

[..]

Ze hebben de activa van die vestigen over genomen en die kunnen ze ook naar andere locaties verplaatsen.
So we just called him Fred
pi_159690226
Hudson's Bay aast ook op V&D, maar dan alleen de panden. Willen hun eigen formule in een deel van de panden neerzetten. Lijkt me veel beter dan een veredeld Coolcat-warenhuis. Wordt nog wel spannend aangezien de vastgoedeigenaren liever kiezen voor zekerheid. Die lijken ze met Hudson's Bay meer te krijgen dan met meneer Kahn.

http://www.ad.nl/ad/nl/37(...)-failliete-V-D.dhtml
pi_159691391
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 12:43 schreef raptorix het volgende:
Zeker als het om zwart-wit gaat is laser erg aantrekkelijk, stuk sneller en goedkoper, en veel minder kans op storingen. Zelf print ik eigenlijk nooit, en als ik al moet printen doe ik het op het werk.
Eens.
Gebruikte zwartwit laserprinters koop je soms voor ¤10 op marktplaats, met nog een lading toner erin waar je nog aardig lang mee vooruit kunt.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 5 februari 2016 @ 23:31:39 #273
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159691909
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 22:47 schreef aarontje112 het volgende:
Hudson's Bay aast ook op V&D, maar dan alleen de panden. Willen hun eigen formule in een deel van de panden neerzetten. Lijkt me veel beter dan een veredeld Coolcat-warenhuis. Wordt nog wel spannend aangezien de vastgoedeigenaren liever kiezen voor zekerheid. Die lijken ze met Hudson's Bay meer te krijgen dan met meneer Kahn.

http://www.ad.nl/ad/nl/37(...)-failliete-V-D.dhtml
dit dus, V&D is op, er zal niet alleen veel geld nodig zijn om die toko op te pimpen maar ook om het imago af te stoffen. En dan begint het pas. Dan maar een verse formule.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 5 februari 2016 @ 23:37:02 #274
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159692117
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 22:47 schreef aarontje112 het volgende:
Hudson's Bay aast ook op V&D, maar dan alleen de panden. Willen hun eigen formule in een deel van de panden neerzetten. Lijkt me veel beter dan een veredeld Coolcat-warenhuis. Wordt nog wel spannend aangezien de vastgoedeigenaren liever kiezen voor zekerheid. Die lijken ze met Hudson's Bay meer te krijgen dan met meneer Kahn.

http://www.ad.nl/ad/nl/37(...)-failliete-V-D.dhtml
Maar als men dan ook niet komt, hebben die weer een probleem.

De Nederlander ziet denk ik toch liever coolcat m&s en zo.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159692439
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 23:37 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Maar als men dan ook niet komt, hebben die weer een probleem.

De Nederlander ziet denk ik toch liever coolcat m&s en zo.
Dat denk ik niet. Ketens als De Bijenkorf en Zara lopen goed omdat ze blijven moderniseren. Anders was de V&D toch ook niet failliet gegaan? Zie bij de Coolcat ook nooit veel mensen trouwens.
pi_159693104
Ik heb het idee dat die Kahn als een aasgier de V&D wil gebruiken:
-hij koopt enkele panden op. Vastgoed investering, dus een spaarpotje in de binnen stad.
-enkele eigen winkel formules zet hij in zijn eigen V&D, scheelt weer huur (hij is immers eigenaar).
-overig vloer oppervlak verhuurt hij aan andere winkels. Ik denk dat hij wel kijkt of ze redelijk lopen. In ieder geval moeten ze huur aan hem betalen, dus constante inkomsten.

Mocht de gok mislukken, kost het hem niet teveel: failliete huurders achterstallige huur opeisen, panden verkopen en hij houdt er nog wat aan over.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 6 februari 2016 @ 00:07:16 #277
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159693176
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 00:04 schreef Godshand het volgende:
Ik heb het idee dat die Kahn als een aasgier de V&D wil gebruiken:
-hij koopt enkele panden op. Vastgoed investering, dus een spaarpotje in de binnen stad.
-enkele eigen winkel formules zet hij in zijn eigen V&D, scheelt weer huur (hij is immers eigenaar).
-overig vloer oppervlak verhuurt hij aan andere winkels. Ik denk dat hij wel kijkt of ze redelijk lopen. In ieder geval moeten ze huur aan hem betalen, dus constante inkomsten.

Mocht de gok mislukken, kost het hem niet teveel: failliete huurders achterstallige huur opeisen, panden verkopen en hij houdt er nog wat aan over.
moeten de huidige eigenaren wel hun panden willen verkopen (en er dus waarschijnlijk flink op afschrijven)
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159695894
quote:
V&D

De sleutel voor de doorstart van V&D ligt in handen van de vastgoedeigenaren. De curatoren en het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay vechten dan ook fel om hun gunst.

De curatoren steunen een Nederlands consortium dat de vorig jaar mei aangekondigde plannen van de V&D-directie steunt. Die willen vrouwen van 35 jaar en ouder centraal stellen. Ook waren er plannen om servies en bestek onder het merk La Place aan te gaan bieden. „V&D wordt weer het warenhuis van Nederland, waarbij we zo dicht mogelijk bij de klant willen staan”, stelt topman John van der Ent. „We willen het Ikea-gevoel overnemen.”

„De familie Van Eerd (van supermarktketen Jumbo, red.), die vorige week aankondigde horecaformule La Place te willen overnemen, heeft een Nederlands familiebedrijf erbij gezocht om de redding van V&D te realiseren”, zegt een ingewijde. „Die proberen met man en macht de vastgoedeigenaren over te halen om te kiezen voor samenwerking met de warenhuisketen.”

Maar de concurrentie is fel. De tientallen vastgoedbazen die de V&D-panden in bezit hebben, krijgen dezer dagen ook het Canadese Hudson’s Bay op hun dak. Dat bedrijf, dat vele succesvolle en moderne warenhuizen in eigen land bezit, heeft plannen om in de V&D-panden een nieuwe, eigen winkelketen te openen.

Serieus

Hudson’s Bay wordt zeer serieus genomen. Tot het bedrijf horen ook de gerenommeerde Amerikaanse warenhuisketen Saks Fifth Avenue. Sinds een paar jaar wordt er expansie in Europa gezocht. Vorig jaar werd het Duitse Galeria Kaufhof ingelijfd.

Tot vorige week was er ook nog een buitenlandse investeerder in de race. Maar die is afgehaakt.

„Het zijn lastige onderhandelingen”, erkent een bron dicht bij de curatoren. „Als de verhuurders liever kiezen voor Hudson’s Bay, kan er een spaak in het wiel komen.”

De hoop op een goede afloop, waarbij een deel van de winkels wordt doorgestart, is groot. „De combinatie van Jumbo en de beoogde nieuwe eigenaar van V&D krijgt op het hoofdkantoor van de Nederlandse warenhuisketen de handen op elkaar. Het is een fantastische oplossing met twee Nederlandse retailbedrijven die een langetermijnvisie hebben waarbij weer geïnvesteerd gaat worden in V&D. De formule wordt vernieuwd, La Place blijft aan boord en Jumbo wil er foodconcepten aan toevoegen. Het is echt Hollands glorie.”

Wie het door Jumbo benaderde Nederlandse familiebedrijf is die de beoogde overnemer van V&D is, wil tot nu toe niemand zeggen. C&A is het in elk geval niet. Een woordvoerster laat weten dat er „beslist niet” met de curatoren van V&D wordt gepraat over een mogelijke overname.

Veel tijd is er niet. „Het is een kwestie van dagen”, klinkt het op het hoofdkantoor. „Daarna, als een doorstart gemaakt kan worden, moeten er zo snel mogelijk weer nieuwe voorraden naar de winkels.” Het is de intentie van de curatoren dat de merknaam blijft bestaan.

Op vele kantoren zal dit weekeinde dan ook worden overgewerkt. Banken zijn dit weekeinde druk aan het werk om de financiering van de beoogde Nederlandse retailpartij in orde aan het maken. Ook de curatoren zullen weinig vrije uren hebben. Belangrijke verhuurders van V&D-panden, zoals verzekeraar ASR en IEF Capital, willen geen mededelingen doen zolang de onderhandelingen lopen. ASR liet eerder weten te hopen op een ondernemende partij die een groot deel van de V&D’s wil overnemen en verder wil gaan met de nodige transformatie.

Volgens vastgoedspecialist Cushman & Wakefield is een deel van de verhuurders bereid tot een duurzame oplossing. ,,Veel verhuurders dienen voorstellen in die zijn geënt op het voortbestaan van V&D”, aldus een woordvoerder.

Cushman benadrukt dat alle verhuurders, en vooral de pensioenfondsen, daarbij rekening moeten houden met de lange termijn.
bron

[ Bericht 0% gewijzigd door sp3c op 06-02-2016 15:43:34 ]
  Moderator zaterdag 6 februari 2016 @ 08:43:32 #279
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159697018
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 18:42 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Bekijk het zo, er is gelukkig nog een gek die het wil proberen.
Zeker. Maar wel een die zelf, zonder V&D, al nauwelijks overeind blijft, dus gegarandeerd over 2 jaar weer problemen. MS Mode, weten we het nog?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159705370
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 00:04 schreef Godshand het volgende:
Ik heb het idee dat die Kahn als een aasgier de V&D wil gebruiken:
-hij koopt enkele panden op. Vastgoed investering, dus een spaarpotje in de binnen stad.
-enkele eigen winkel formules zet hij in zijn eigen V&D, scheelt weer huur (hij is immers eigenaar).
-overig vloer oppervlak verhuurt hij aan andere winkels. Ik denk dat hij wel kijkt of ze redelijk lopen. In ieder geval moeten ze huur aan hem betalen, dus constante inkomsten.

Mocht de gok mislukken, kost het hem niet teveel: failliete huurders achterstallige huur opeisen, panden verkopen en hij houdt er nog wat aan over.
Ik denk niet dat V&D nog eigen panden had, daarnaast denk ik ook niet dat die coolcat gast de boel overneemt.
pi_159705726
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 03:11 schreef Mylene het volgende:

„De familie Van Eerd (van supermarktketen Jumbo, red.), die vorige week aankondigde horecaformule La Place te willen overnemen, heeft een Nederlands familiebedrijf erbij gezocht om de redding van V&D te realiseren”, zegt een ingewijde. „Die proberen met man en macht de vastgoedeigenaren over te halen om te kiezen voor samenwerking met de warenhuisketen.”

Maar de concurrentie is fel. De tientallen vastgoedbazen die de V&D-panden in bezit hebben, krijgen dezer dagen ook het Canadese Hudson’s Bay op hun dak. Dat bedrijf, dat vele succesvolle en moderne warenhuizen in eigen land bezit, heeft plannen om in de V&D-panden een nieuwe, eigen winkelketen te openen.

Wat was er mis met de kledingafdeling van de V&D? Het is nu niet dat ik er veel kocht (ik koop sowieso niet veel kleding) maar het viel mij op dat je daar best een aardige selectie van merken had.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159707900
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 16:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Wat was er mis met de kledingafdeling van de V&D? Het is nu niet dat ik er veel kocht (ik koop sowieso niet veel kleding) maar het viel mij op dat je daar best een aardige selectie van merken had.
Zoals eerder gezegd is met de merkartikelen ook niks mis. Die hanteren mooie displays en merkbeleving zal de komende jaren zeker nog wel blijven. Het is meer de eigen collectie die er volgens velen niet altijd florisant uit zag, vandaar dat vaak Frans Molenaar en andere designers ingehuurd werden om het voor een betaalbare prijs (a la C&A die Jan Smit inhuurde :') ) op te kalefateren.

Overigens waren het ook gewoon veel vierkante meters. Ja die heb je nodig voor uitstalling van zo'n groot assortiment, maar dan moeten de bezoekers er ook wel naar zijn. Kijk naar een Flying Tiger. Klein zaakje, maar druk. Dat nodigt uit om er ook binnen te komen. Als je zo'n mega hal hebt zoals V&D kan dat afschrikken. Mensen zoeken tegenwoordig toch meer snel snel snel. Even de Kruidvat in, dan de Flying Tiger en even wat kleins ophalen bij een broodjeszaak. Die grote warenhuizen waar je uren kan koffieleuten tussen de onderbroeken weet ik niet of daar nog vraag naar is. Hoe mooi ik het ook vind om ongestoord rustig rond de lopen en alles binnen handbereik te hebben op verschillende verdiepingen, maar dan wel met de uitstraling en kwaliteit van de Bijenkorf...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159707947
Mijn mening, als er niets aan te verdienen valt neemt niemand het over!

De een zijn dood is de ander zijn brood!
pi_159708050
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:15 schreef W00fer het volgende:

[..]

Zoals eerder gezegd is met de merkartikelen ook niks mis. Die hanteren mooie displays en merkbeleving zal de komende jaren zeker nog wel blijven. Het is meer de eigen collectie die er volgens velen niet altijd florisant uit zag, vandaar dat vaak Frans Molenaar en andere designers ingehuurd werden om het voor een betaalbare prijs (a la C&A die Jan Smit inhuurde :') ) op te kalefateren.

Overigens waren het ook gewoon veel vierkante meters. Ja die heb je nodig voor uitstalling van zo'n groot assortiment, maar dan moeten de bezoekers er ook wel naar zijn. Kijk naar een Flying Tiger. Klein zaakje, maar druk. Dat nodigt uit om er ook binnen te komen. Als je zo'n mega hal hebt zoals V&D kan dat afschrikken. Mensen zoeken tegenwoordig toch meer snel snel snel. Even de Kruidvat in, dan de Flying Tiger en even wat kleins ophalen bij een broodjeszaak. Die grote warenhuizen waar je uren kan koffieleuten tussen de onderbroeken weet ik niet of daar nog vraag naar is. Hoe mooi ik het ook vind om ongestoord rustig rond de lopen en alles binnen handbereik te hebben op verschillende verdiepingen, maar dan wel met de uitstraling en kwaliteit van de Bijenkorf...
Helaas ligt de prijs ook heel wat hoger bij de Bijenkorf, dat is het voor mij enkel waard als de kwaliteit minstens evenredig hoger ligt (soms wel maar vaak niet, lijkt mij). Ik winkel ook het liefst zo snel mogelijk maar in een groot warenhuis kan je in principe toch ook snel winkelen? Zelf vind ik het handig dat het voor allerlei producten een soort van go to is als je niet weet waar je iets kan kopen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159708212
Altijd maar dat gezeur over die prijs. Goedkoop is gewoon vaak duurkoop. Ik hoor nauwelijks tot geen klachten over de Bijenkorf qua prijs kwaliteit verhouding. Al die zeurpieten altijd. Dan zou het niet al honderd jaar goed lopen. Dat is hetzelfde als het volk dat loopt te zaniken over Albert Heijn. Jaaa maar W00fer het is zooooooo duur daar. Ja vast, vandaar dat ze een miljardenomzet draaien met stijgende winsten.... Niemand zegt er te kopen maar in werkelijkheid.

Er is nog geen enkel product wat ik van de Bijenkorf gekocht heb wat ik wegens kwaliteitsproblemen heb moeten retourneren, voor zover ik mij kan herinneren. Bij andere zaken is dat zeker wel anders geweest, recent nog iets van Hema.

Natuurlijk zijn er producten waar de Bijenkorf een premium voor vraagt, zoals bijvoorbeeld op portemonnees die exact hetzelfde bij V&D goedkoper waren (en online niks goedkoper). Maar dat heet gewoon opletten. Of, als je centen zat hebt gewoon kopen en niet zeuren. Je hebt immers DERTIG dagen de tijd om het te retourneren. Dat is nog langer dan de twee weken koop op afstand van online aankopen... Zalando schijnt bovendien echt een puinzooi te zijn qua retourneren hoorde ik van de week. Bij de Bijenkorf fiets ik erheen, pleur mijn fiets in de rekken en heb binnen no time cash (wanneer komt retourpinnen?) mijn geld terug, zelfs op zondag! Zie dat maar eens te regelen bij Zalando waar je thuis moet blijven of langs een postkantoor (bestaan die nog?) moet om iets te retourneren. 2x zoveel werk :')

En de mensen die zeuren over parkeerkosten voor het centrum vergeten zeker dat de parkeerkosten voor het postkantoor om iets te retourneren als het niet je smaak is ook niet gratis zijn...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159708443
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:31 schreef W00fer het volgende:
En de mensen die zeuren over parkeerkosten voor het centrum vergeten zeker dat de parkeerkosten voor het postkantoor om iets te retourneren als het niet je smaak is ook niet gratis zijn...
Jawel in mijn geval is dat gratis, bestel dan meerdere maten zodat wat overblijft retour moet, zullen wel meer mensen hebben met die private postkantoren welke het zich tegenwoordig geeft.
Rijd wel iets ervoor om hoor, beter een kwartje meer aan bezine als ook maar een duppie in de parkeermeter!
pi_159708449
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:31 schreef W00fer het volgende:
Altijd maar dat gezeur over die prijs. (..) Bijenkorf
Volgens mij is iedereen het met dat Bijenkorf-verhaal wel eens.

Je gaat naar de Action voor een goedkoop prul. Je gaat naar de Bijenkorf als je iets goeds wil en daar ook voor wil betalen.

Je gaat naar V&D als je iets wil dat niet echt goedkoop maar ook niet echt topkwaliteit is?
pi_159708511
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:41 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jawel in mijn geval is dat gratis, bestel dan meerdere maten zodat wat overblijft retour moet, zullen wel meer mensen hebben met die private postkantoren welke het zich tegenwoordig geeft.
Rijd wel iets ervoor om hoor, beter een kwartje meer aan bezine als ook maar een duppie in de parkeermeter!
Tijd is geld. Elk half uur wat je verliest op het kopen via internet en weer retouren had je het net zo goed kunnen gaan passen in een echte winkel. Meestal ben ik in gewone winkels ook regelijk snel klaar. Bovendien, en dat vergeten veel mensen is kleding exemplarisch verschillend.

Dus als je drie Levi's 501 broeken maat M uit het rek pakt is er 1 of soms 2 van de 3 die niet helemaal netjes afgewerkt zijn. Als je top notch betaald wil je ook top notch afwerking.

Als je online besteld heb je geen idee welke van die 3 examplaren die werknemer met ochtendhumeur nu weer uit het magazijn pakt en in een doosje flikkert.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159708516
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:41 schreef Igen het volgende:

[..]

Volgens mij is iedereen het met dat Bijenkorf-verhaal wel eens.

Je gaat naar de Action voor een goedkoop prul. Je gaat naar de Bijenkorf als je iets goeds wil en daar ook voor wil betalen.

Je gaat naar V&D als je iets wil dat niet echt goedkoop maar ook niet echt topkwaliteit is?
Action koopt volgens mij ook dingen die ze niet kwijt komen elders, voor die dingen ga ik hoofdzakelijk kijken om de zoveel tijd.
pi_159708542
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:44 schreef W00fer het volgende:

[..]

Tijd is geld. Elk half uur wat je verliest op het kopen via internet en weer retouren had je het net zo goed kunnen gaan passen in een echte winkel. Meestal ben ik in gewone winkels ook regelijk snel klaar. Bovendien, en dat vergeten veel mensen is kleding exemplarisch verschillend.

Dus als je drie Levi's 501 broeken maat M uit het rek pakt is er 1 of soms 2 van de 3 die niet helemaal netjes afgewerkt zijn. Als je top notch betaald wil je ook top notch afwerking.

Als je online besteld heb je geen idee welke van die 3 examplaren die werknemer met ochtendhumeur nu weer uit het magazijn pakt en in een doosje flikkert.
Klopt noem mij een winkel waar het personeel niet wegloopt als ze denken dat klanten hun iets vragen willen.
Als ik achter een verkoper aan moet lopen om me evt bij te staan ben ik nog meer tijd kwijt.
pi_159708559
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:44 schreef john2406 het volgende:

[..]

Action koopt volgens mij ook dingen die ze niet kwijt komen elders, voor die dingen ga ik hoofdzakelijk kijken om de zoveel tijd.
Op Action is veel kritiek de laatste tijd. De CEO van Colruyt zei nog in de Belgische FD van dit weekend dat ze inferieure kwaliteit tandpasta verkopen uit Azië. Geen wonder dat ze het zo goedkoop op de markt brengen. De argeloze consument weet van niks, het voldoet aan de gestelde regels (of het een maas in de wet is is een tweede), maar iedereen geeft af op de cosmetica retailer want zooooo duur vergeleken met Action, totdat je gaat kijken wat je krijgt...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159708591
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:45 schreef john2406 het volgende:

[..]

Klopt noem mij een winkel waar het personeel niet wegloopt als ze denken dat klanten hun iets vragen willen.
Als ik achter een verkoper aan moet lopen om me evt bij te staan ben ik nog meer tijd kwijt.
Heb ik het meeste last van bij de Mediamarkt maar de rest kan ik bijna altijd wel iemand vinden.
Overigens is dat ook een beetje de beste stuurlui staan aan wal, want de klagers kunnen het zelf altijd zo veel beter, totdat ze er zelf 40 uur staan...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159708599
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:46 schreef W00fer het volgende:

[..]

Op Action is veel kritiek de laatste tijd. De CEO van Colruyt zei nog in de Belgische FD van dit weekend dat ze inferieure kwaliteit tandpasta verkopen uit Azië. Geen wonder dat ze het zo goedkoop op de markt brengen. De argeloze consument weet van niks, het voldoet aan de gestelde regels (of het een maas in de wet is is een tweede), maar iedereen geeft af op de cosmetica retailer want zooooo duur vergeleken met Action, totdat je gaat kijken wat je krijgt...
Daar of zoiets koop ik daar niet, die dingen wat andere winkels niet verkocht krijgen daarvoor ga ik er kijken.
En die zijn er wel te vinden hoor, wel is het maar tijdelijk, koop ik het dan niet is het de dag ernaar niet meer te vinden in die winkel.
pi_159708629
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:48 schreef W00fer het volgende:

[..]

Heb ik het meeste last van bij de Mediamarkt maar de rest kan ik bijna altijd wel iemand vinden.
Overigens is dat ook een beetje de beste stuurlui staan aan wal, want de klagers kunnen het zelf altijd zo veel beter, totdat ze er zelf 40 uur staan...
Dus als jij een arbeidscontract aangaat met je werkgever hoeveel uur mag je daar van de clown uithangen dan?
pi_159708641
Eigenlijk zou ik in de randstad eens bij die dumpsupermarkten willen kijken. Die elke week een ander aanbod hebben op pallets met Amerk artikelen.

Op dumpsupers.nl staan ze.

Budget Food
Gekker Gerrit
Mega Food Stunter
Palletvoordeel
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159708655
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:49 schreef john2406 het volgende:

[..]

Dus als jij een arbeidscontract aangaat met je werkgever hoeveel uur mag je daar van de clown uithangen dan?
In principe nul, maar het is aan de werkgever EN aan de klanten om daar wat van te zeggen...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_159708693
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 18:46 schreef W00fer het volgende:

[..]

Op Action is veel kritiek de laatste tijd. De CEO van Colruyt zei nog in de Belgische FD van dit weekend dat ze inferieure kwaliteit tandpasta verkopen uit Azië. Geen wonder dat ze het zo goedkoop op de markt brengen. De argeloze consument weet van niks, het voldoet aan de gestelde regels (of het een maas in de wet is is een tweede), maar iedereen geeft af op de cosmetica retailer want zooooo duur vergeleken met Action, totdat je gaat kijken wat je krijgt...