Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 21:19 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ [ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 24-10-2015 22:32:22 ] | |
golfer | zaterdag 24 oktober 2015 @ 21:38 |
Het is kakelt en niet kakeld, Piet. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 21:40 |
Mijn kip doet het met een D | |
Isegrim | zaterdag 24 oktober 2015 @ 21:54 |
Piet heeft dyslectische kippen. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 21:58 |
Gelukkig geen zeiklijsters | |
Isegrim | zaterdag 24 oktober 2015 @ 22:05 |
Daar heb je geen fuck aan nee. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 oktober 2015 @ 22:12 |
Heb ook liever saucijzen dan drijfsijssies | |
fluitbekzeenaald2.0 | zaterdag 24 oktober 2015 @ 22:13 |
@PietVerdriet: Kooldioxide gebruiken ze nu ja, maar koolmonoxide is diervriendelijker. Koolstofdioxide triggert de ademreflex, het gevoel van stikken ontstaat door de registratie van teveel koolstofdioxide in het bloed. Dat resulteert dus in naar adem snakkende kippen, die voelen dat ze stikken. Bij koolstofmonoxide wordt zuurstof in het bloed daardoor vervangen, waardoor er geen opbouw van koolstofdioxide in het bloed is en dus geen ademreflex. Het dier verliest dan zonder veel ongemak het bewustzijn en even later het leven. Het zou kunnen dat koolstofmonoxide gevaarlijker is om mee te werken, geen idee. Maar ik vermoed dat er best wel een veilige manker te vinden is om daarmee te werken. Maar het zal wel meer geld kosten, en daar zit denk ik het probleem. | |
#ANONIEM | donderdag 29 oktober 2015 @ 20:39 |
De stem van die visboer | |
MrSalazar | donderdag 29 oktober 2015 @ 20:43 |
kakeld | |
#ANONIEM | donderdag 29 oktober 2015 @ 23:02 |
Ook nog een vissersdorp dus eigen familie. Dan krijg je dat. | |
golfer | donderdag 29 oktober 2015 @ 23:05 |
Nico Waasdorp staat de hele dag op de markt te schreeuwen. Dit was trouwens bij hem in IJmuiden gefilmd tijdens een dag zonder publiek, want normaal staat die zaak barstensvol klanten. | |
#ANONIEM | donderdag 29 oktober 2015 @ 23:06 |
Mannelijke viswijf? | |
fespo | vrijdag 30 oktober 2015 @ 00:23 |
| |
ClapClapYourHands | vrijdag 30 oktober 2015 @ 00:30 |
Beetje saaie aflevering deze week. | |
golfer | vrijdag 30 oktober 2015 @ 00:52 |
Geen liefhebber van visolie? | |
xzaz | vrijdag 30 oktober 2015 @ 14:16 |
Zijn er mensen die deze shit kopen? Je kan beter een bakkie kibbeling halen. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 oktober 2015 @ 14:51 |
Dat is niet wat er bedoeld wordt met vette vis, hoewel het natuurlijk wel vette vis is. | |
#ANONIEM | vrijdag 30 oktober 2015 @ 15:02 |
Bovendien is kibbeling tegenwoordig een bedreigde soort, dus niet heel ethisch om dat nog te eten. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 oktober 2015 @ 15:11 |
Ik heb meegewerkt aan een onderzoek en er is in de hele Noordzee en in het noordelijk deel van de Atlantische oceaan geen kibbeling aangetroffen. | |
#ANONIEM | vrijdag 30 oktober 2015 @ 15:17 |
Het meest mishandelde stukje kib, kib! | |
#ANONIEM | vrijdag 30 oktober 2015 @ 16:30 |
In de grachten van Amsterdam schijnt wel kibbeling te zitten. | |
golfer | donderdag 5 november 2015 @ 12:21 |
Vanavond dus de uitzending over Cheddar. Het is de meest eigenaardige kaas die je kopen kan. Cheddar. Verscholen achter plastic. Ieder plakje een eigen plasticje. De Keuringsdienst wil de cheese van de cheeseburger doorgronden. Hij is knalgeel en zakt in elkaar als je ernaar kijkt. Kledder cheddar. | |
#ANONIEM | donderdag 5 november 2015 @ 12:45 |
Hoop dat ze wat verder gaan dan "Oh mijn god, er zit maar 5% Cheddar in! " | |
#ANONIEM | donderdag 5 november 2015 @ 12:58 |
5% zou me al verbazen eigenlijk | |
fespo | donderdag 5 november 2015 @ 15:53 |
ik denk en hoop dat ze die andere 95% gaan onderzoeken. | |
budvar | donderdag 5 november 2015 @ 16:34 |
Volgens mij zitten er niet zulke rare dingen hoor, inderdaad zo'n 5% cheddar maar de rest bestaat uit goedkope "kaas", smeltzouten, weipoeder en er zal nog wel wat kleurstof in zitten. | |
MrSalazar | donderdag 5 november 2015 @ 20:37 |
Somerset is een klein dorp | |
Joosie200 | donderdag 5 november 2015 @ 20:51 |
Er zit maar voor 5% cheddar in. Ja, en wat is het probleem? | |
chufi | donderdag 5 november 2015 @ 20:51 |
Er zit maar 5% Cheddar in,... Meisje aan de foon: En ja wat is het probleem | |
Tomatenboer | donderdag 5 november 2015 @ 20:57 |
We weten allang dat al die voedselproducenten hun producten eindeloos verdunnen om zo hun producten goedkoper te maken. Die 5% cheddar staat natuurlijk niet op zichzelf. Zo vind je net zo makkelijk tomatensoep met 10% tomaat of bananenvla met 2% banaan bijvoorbeeld. Eigenlijk best triest dat het zo gaat. Wel mooi hoe ze dit week in week uit kritisch onderzoeken. | |
eddehaas | donderdag 5 november 2015 @ 21:04 |
Triest dat mensen die meuk kopen. | |
Pietverdriet | donderdag 5 november 2015 @ 21:05 |
Afgelopen zondag de kippenslachtaflevering gekeken, mooi stuk Nederlandse technologie. | |
eddehaas | donderdag 5 november 2015 @ 21:11 |
Noem het gewoon smeltkaas met chaddar smaak, dan ben je er. Triest dat ze de consument proberen te bedriegen | |
eddehaas | donderdag 5 november 2015 @ 21:14 |
Echt grappig dat die fabrikanten er de hele tijd instinken, Je ziet die gast denken oeps dit is toch niet zon positief item... terwijl hij zn product helemaal prima vindt hahaha | |
golfer | donderdag 5 november 2015 @ 21:37 |
Die gast van Eru was totaal humorloos en had geen idee dat wat hij zei eigenlijk heel raar was. 25 % van die smeltkaasmeuk is maar Cheddar en het dan toch consequent cheddar-plakken blijven noemen. | |
MrSalazar | donderdag 5 november 2015 @ 21:39 |
Vond ik tamelijk irritant eerlijk gezegd. | |
yosander | donderdag 5 november 2015 @ 21:41 |
Kon m'n lach niet inhouden, maar waarschijnlijk is ze te dom om te poepen . Zie dat er op de verpakking van mijn cheddar plakken heel klein 'met' voor het woord Cheddar staat | |
chufi | donderdag 5 november 2015 @ 21:42 |
Is het wel goed gespeld? | |
yosander | donderdag 5 november 2015 @ 21:43 |
| |
#ANONIEM | donderdag 5 november 2015 @ 21:44 |
Let vooral op het voorvoegsel *edit* had je al gezien "met" cheddar Sneaky bastards [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2015 21:45:54 ] | |
houdjemond | donderdag 5 november 2015 @ 21:45 |
*rent naar koelkast* Fuuuuu je hebt gelijk | |
yosander | donderdag 5 november 2015 @ 21:47 |
Deze meuk bevat slechts 6% cheddar doen ze het bij Eru toch beter | |
Miauw_Zedong | donderdag 5 november 2015 @ 22:09 |
En toch is die vieze goedkope neptroep soms best lekker op een hamburger | |
#ANONIEM | donderdag 5 november 2015 @ 22:54 |
saaie aflevering. Even de ingredientenlijst van zo'n product lezen en je weet alles wat hier een half uur duurt. | |
ClapClapYourHands | donderdag 5 november 2015 @ 23:59 |
Blijft de ham(burger)vraag, smaakt echte cheddar ook lekker op een hamburger | |
Blues | vrijdag 6 november 2015 @ 01:07 |
Wat je bij een hamburger vooral proeft is de overheersende saus | |
golfer | vrijdag 6 november 2015 @ 01:10 |
En veel zout. | |
golfer | vrijdag 6 november 2015 @ 01:39 |
| |
Pietverdriet | vrijdag 6 november 2015 @ 06:04 |
Neem eens een plak échte kaas op je burger | |
Miauw_Zedong | vrijdag 6 november 2015 @ 07:26 |
Doe ik regelmatig, dan nog is nepcheddar een guilty pleasure. En dan het liefst op zo'n kipseperatorhamburger uit de supermarkt. | |
Bosbeetle | vrijdag 6 november 2015 @ 14:28 |
Matige aflevering wel... okay er zit 25% cheddar in en 25% andere kaas, maar ik was nou net benieuwd naar die andere 50% water en "poeder" maar dat wilde eru man niet vertellen. | |
ClapClapYourHands | vrijdag 6 november 2015 @ 14:29 |
Mwah wel gewoon homemade, dan kan je zelf uitmaken hoeveel saus je doet Klein beetje ketchup en majo is genoeg. | |
ClapClapYourHands | vrijdag 6 november 2015 @ 14:29 |
Ik heb zin in Hamburgers nu trouwens | |
Dragonberry | vrijdag 6 november 2015 @ 15:28 |
Cheddar cheddar cheddar cheddar cheddar. Die downton abbey muziek ook erbij als hij in Engeland is Ik vind die plakjes altijd best lekker op een hamburger [ Bericht 29% gewijzigd door Dragonberry op 06-11-2015 15:33:25 ] | |
Bosbeetle | vrijdag 6 november 2015 @ 15:47 |
Cheddàr beetje overdreven uitgesproken engelsen zeggen zelf ook meer chedder Ik vond het trouwens ook wel vreemd dat ze zo overdreven deden over de herkomst van cheddar en dat ze nog mensen spraken die niet wisten dat cheddar uit engeland kwam, lijkt mij algemene kennis. | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 9 november 2015 @ 12:03 |
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac. | |
eddehaas | maandag 9 november 2015 @ 21:35 |
hahaha ok top! | |
djkoelkast | dinsdag 10 november 2015 @ 00:38 |
Staat gewoon op de lijst van ingrediënten hoor. Ingrediënten: 55% kaas (waarvan 50% cheddar), water, melkeiwitten, weipoeder, boter, smeltzouten (E452), zout, kleurstof (paprika-extract). Dus vooral water, melkeiwit, weipoeder en boter. In die van President zit trouwens een heleboel meer zooi (en véél minder cheddar): Gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, EI (lysozym), 5% cheddar], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E450, E452), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b). Echte Cheddar: gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel. | |
Isabeau | dinsdag 10 november 2015 @ 01:03 |
Wat is gereconstitueerde magere melk in godsnaam? | |
svann | dinsdag 10 november 2015 @ 01:17 |
Melk die van melkpoeder en water is gemaakt? | |
McNulty | dinsdag 10 november 2015 @ 01:19 |
Denk t ook. Net als bij geconcenteerd sinaasappelsap. | |
golfer | dinsdag 10 november 2015 @ 01:24 |
Volgens Google: met water aangelengd verstuivingsmelkpoeder | |
Isabeau | dinsdag 10 november 2015 @ 01:32 |
Lekker | |
zhe-devilll | dinsdag 10 november 2015 @ 01:43 |
Krijgen die arme diertjes dan geen last van enorm veel stress in hun bloeeehooooeddddddddd En is dat dan wel weer gezond om te consumeren... | |
Bosbeetle | dinsdag 10 november 2015 @ 09:00 |
ja snap ik maar dat had de keuring dienst van waren toch ten minste kunnen melden. | |
golfer | dinsdag 10 november 2015 @ 12:45 |
Donderdag a.s gaat het over (kippen)bouillon. Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie. De Keuringsdienst gaat in gesprek met illusionisten. | |
djkoelkast | dinsdag 10 november 2015 @ 12:48 |
Men neme zout, gistextract en ve-tsin: boullion | |
Pietverdriet | dinsdag 10 november 2015 @ 12:51 |
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken. http://www.npo.nl/de-wild(...)-02-2012/NPS_1198321 Hij liet toen zien dat de basis van de blokjes rundvlees extract uit Zuid-Amerika was, je kan dat ook puur kopen Dit is een waanzinnig goed product. Een beetje hiervan met water en wat zout en je hebt een goede rundvleesbouillon. Dit is er ook voor kip Het is goed, maar niet zo goed als het rundvleesextract. | |
PirE | donderdag 12 november 2015 @ 20:39 |
Kippennekken lekker | |
PirE | donderdag 12 november 2015 @ 20:44 |
Separatorvlees het meest veelzijdige stukje vlees . Item komt wel bekend voor. | |
Knuck-les | donderdag 12 november 2015 @ 21:04 |
Die aflevering heb ik recentelijk toevallig teruggekeken. Weet iemand waar ik deze extracten (online) kan kopen in Nederland? Lijkt mij geweldig namelijk. | |
svann | vrijdag 13 november 2015 @ 00:50 |
De link van het plaatje een beetje aanpassen, dan kom je op de site met shop. Maar misschien weet Piet een dealer. | |
djkoelkast | vrijdag 13 november 2015 @ 00:57 |
En ik had nog gelijk ook | |
Pietverdriet | vrijdag 13 november 2015 @ 08:22 |
BTW: Gistextract = Glutamaat | |
Isegrim | vrijdag 13 november 2015 @ 08:54 |
De Kleinste Soepfabriek. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 november 2015 @ 10:03 |
Wat mij opvalt is dat de kwaliteit van de opnames achteruit holt. Bij de aflevering over cheddar was wat wit moest zijn groen, geen kleurcorrectie gedaan, waardeloos, broddelwerk | |
Isegrim | vrijdag 13 november 2015 @ 10:04 |
Dat valt mij echt niet op. | |
djkoelkast | vrijdag 13 november 2015 @ 10:04 |
In boullion stoppen ze beiden, gistextract èn mononatriumglutamaat (en ik hoorde bij die gepensioneerde ook Natriuminosinaat voorbijkomen en nog wat vage aroma's). Ik vond deze aflevering trouwens waardeloos gefilmd. 95% van de tijd was het grootste deel van het beeld onscherp en ook vaak de gezichten. Verkeerde lens of instelling gebruikt, het was hoe dan ook niet prettig kijken. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 november 2015 @ 10:54 |
zie je het verschil niet met de opnames bij de wilde keuken, die erg mooi camerawerk hebben | |
Pietverdriet | vrijdag 13 november 2015 @ 10:55 |
Nee, ik koop het gewoon bij een Duitse webshop of www.amazon.de | |
djkoelkast | vrijdag 13 november 2015 @ 13:10 |
Het wordt steeds slechter inderdaad, ook het geluid wordt steeds slechter, als ze al ondertiteld moeten worden... Maar buiten de kleur vind ik het gebrek aan scherpte echt geen kijken. Leuk voor een film, maar niet als je een fabriek filmt, dan wil je ook de fabriek zien en niet een schim. | |
Tamabralski | vrijdag 13 november 2015 @ 14:09 |
De presentatoren zijn op het randje na net niet achterlijk. Vooral die Turk. Waar haalt de publieke omroep deze mensen vandaan? | |
ErkendFokker | vrijdag 13 november 2015 @ 14:15 |
Ze spelen te kinderachtig idd. | |
Tamabralski | vrijdag 13 november 2015 @ 14:22 |
Hoe vaak moet je die Turk iets uitleggen. Issie twaaluf | |
Piles | zaterdag 14 november 2015 @ 09:54 |
Wat ik me nu wel afvraag: smelt echte Cheddar net zo goed als die smeltkaas? | |
Pietverdriet | zaterdag 14 november 2015 @ 10:01 |
Echte Cheddar vind ik eigenlijk net zo fout als echte boter. Het is gewoon cheddar en boter. En ja, Cheddar smelt goed, maar niet zo snel als die nepkaas | |
Piles | zaterdag 14 november 2015 @ 10:07 |
Haha je hebt gelijk. Ik twijfelde of Cheddar of echte Cheddar zou typen Ik ben meestal niet zo'n fan van cheeseburgers, maar misschien cheddar eens een kans geven. | |
Pietverdriet | zaterdag 14 november 2015 @ 10:13 |
Zouden ze van de KVW hier meelezen en dit topic hebben gelezen? CUL / Op zoek naar de beste hamburger! #2 En dan deze post?
| |
djkoelkast | zaterdag 14 november 2015 @ 10:29 |
Dat ze bij Smullers "met echte cheddar" op die borden durven zetten En als ze meelezen: doe wat aan het camerawerk, het is waardeloos. | |
Lienekien | zaterdag 14 november 2015 @ 11:46 |
In Engeland wordt in supermarkten grofgeraspte Cheddar, van mild tot mature, in zakken verkocht. Dat smelt best mooi op ovenschotels. | |
djkoelkast | zaterdag 14 november 2015 @ 11:48 |
Goudse kaas smelt ook prima, alleen heel anders dan 'smeltkaas' | |
Lienekien | zaterdag 14 november 2015 @ 11:53 |
Ik beantwoordde gewoon de vraag. | |
djkoelkast | zaterdag 14 november 2015 @ 11:55 |
Ik geef gewoon aan dat zo'n beetje alle kaas smelt, meer moet je er niet achter zoeken. | |
Lienekien | zaterdag 14 november 2015 @ 11:56 |
Dat was de vraag niet. | |
djkoelkast | zaterdag 14 november 2015 @ 12:04 |
Ik gaf geen antwoord op een vraag en je probeert een discussie te strarten die er niet gaat komen, dit gaat nergens meer over. | |
#ANONIEM | zaterdag 14 november 2015 @ 14:50 |
Ze spelen dom idd. Bij telefoontjes met klantenservices wel leuk, maar verder veel te extreem. Staat Marijn bijvoorbeeld in een fabriek en is ze in de gelegenheid om goede vragen te stellen, maar in plaats daarvan staat ze als een bakvisje te giechelen. | |
djkoelkast | zaterdag 14 november 2015 @ 14:53 |
Ik mis Roland Duong en Wouter Klootwijk in deze serie. | |
fotostarter | zaterdag 14 november 2015 @ 20:25 |
die laatste is sowieso te weinig op tv. wat een heerlijke vent om na te kijken | |
Mylene | woensdag 18 november 2015 @ 15:27 |
Daan Nieber gaat ook de presentatie doen voor Keuringsdienst van waarde.bron Ik vind Ersin Kiris het overigens het leuk doen, zo droog. Ajouad het minst, voegt niet zoveel toe, herhaalt alleen maar wat er gezegd is. | |
golfer | woensdag 18 november 2015 @ 16:13 |
Morgen niet over met water ingespoten kip maar over met water ingespoten vis. Water bij de vis. De industrie doet het en de Keuringsdienst komt erachter. Een verhaal over sjoemelaars die je met droge ogen een plens water verkopen. Mag het een onsje meer zijn? Techniek staat voor niets. Een vis op het droge kun je bijna twee keer zo zwaar maken. Ingespoten pangasius. Voer voor de Keuringsdienst. | |
Stansfield | woensdag 18 november 2015 @ 16:47 |
Dat ze met water worden ingespoten lijkt me voor de pangasius files nog het minste probleem: http://www.demorgen.be/we(...)t-vriesvak-b7ace921/ | |
Pietverdriet | woensdag 18 november 2015 @ 16:56 |
Water is nog het geringste probleem met Pangasius http://www.smulweb.nl/blo(...)ne-leugen-met-update | |
Isegrim | woensdag 18 november 2015 @ 16:58 |
GMTA? | |
Pietverdriet | woensdag 18 november 2015 @ 16:58 |
Denk het | |
Stansfield | woensdag 18 november 2015 @ 20:06 |
Hoop het | |
Van_Poppel | donderdag 19 november 2015 @ 20:41 |
30% water | |
nikky | donderdag 19 november 2015 @ 20:42 |
Dit. Belachelijk. | |
fespo | donderdag 19 november 2015 @ 23:14 |
overval gaat toch water in, niet alleen in vlees en vis. | |
Skeletor. | donderdag 19 november 2015 @ 23:16 |
ik wring de filets altijd uit voor ik ze ga bakken! Misschien eens de moeite waard om ze diepgevroren te wegen en na het uitwringen. Plus vergelijkend warenonderzoek bij verschillende merken. | |
golfer | donderdag 19 november 2015 @ 23:20 |
Zoveelste reden om die pangatroep nooit te kopen. Koop echte vis, zoals die vrouw zei. Uit de Noordzee bijvoorbeeld. | |
Isegrim | donderdag 19 november 2015 @ 23:29 |
Die meuk smaakt ook naar niks. | |
Kreator | vrijdag 20 november 2015 @ 14:36 |
Vis koop je dan ook niet uit het vriesvak vd supermarkt maar vers op de markt. Vond het maar een saaie aflevering. "goedkope vriestroep blijkt water te bevatten." = "zon blijkt warm". | |
golfer | vrijdag 20 november 2015 @ 14:40 |
Jij wist al dat er 30% water in die filets werd ingespoten? | |
Kreator | vrijdag 20 november 2015 @ 15:02 |
Ik weet toch alles. Nee, dat wist ik niet. Ik heb ook nog nooit vis in de supermarkt gekocht. Vond het gewoon geen 30 minuten aflevering waard. Andere afleveringen zijn vaak veel interessanter. | |
Pietverdriet | vrijdag 20 november 2015 @ 15:42 |
Je moest eens weten hoeveel vers op de markt ontdooide diepvries is | |
Pietverdriet | vrijdag 20 november 2015 @ 15:44 |
Heb regelmatig water op de ingredientendeclaratie zien staan van bv gerookte Noorse zalm | |
Stansfield | vrijdag 20 november 2015 @ 15:51 |
Die voedingsmiddelen man die vertelde toch dat dit in bijna elke vis gebeurt. Hoe duurder de vis hoe groter de winstmarge. Dus waarom zou het daarbij niet gebeuren? | |
golfer | woensdag 25 november 2015 @ 21:07 |
Morgen: We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt. Wij van de Keuringsdienst zouden graag weten wat krokant eigenlijk is, en raken in gesprek met kraakwetenschappers. Proeven, dat doe je met je oren. | |
Bravebart | donderdag 26 november 2015 @ 00:28 |
Maillardreactie, opgelost | |
Isegrim | donderdag 26 november 2015 @ 07:29 |
Bij mijn weten is vis altijd ingevroren geweest ivm parasieten? | |
Pietverdriet | donderdag 26 november 2015 @ 10:53 |
Zover ik weet is dat alleen bij Haring verplicht, omdat we die "rauw" eten | |
zeefje | donderdag 26 november 2015 @ 11:06 |
Over wat voor krokante dingen gaat het dan? Ik kan mij hier namelijk niet echt een voorstelling van maken. | |
djkoelkast | donderdag 26 november 2015 @ 11:12 |
Krokante chips (ze smaken zoals ze kraken) Krokante paneerlaagjes om ovenkroketten Krokante koekjes Krokant stokbrood | |
Piles | donderdag 26 november 2015 @ 11:30 |
Ik blijf lachen om dat einde met die boerenomelet steeds | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2015 @ 20:39 |
Bitterbal meisjes | |
AnneX | donderdag 26 november 2015 @ 20:43 |
Helaas voor de leuke bitterballenmeisjes: dragen zullie lange mouwen óver de handschoenen heen. Je wilt niet weten welke huidbacterien van de armen door de mouwen over de handschoenen óp de kroketten vallen. Dan maar machinaal | |
Isegrim | donderdag 26 november 2015 @ 20:46 |
Als het maar lekker is. | |
contactpersoon | donderdag 26 november 2015 @ 20:49 |
Alsof die bacteriën hoge temperaturen overleven, zou me meer zorgen maken om de mensen die aan je voorgewassen zakjes sla zitten... | |
Zelfscanner | donderdag 26 november 2015 @ 20:50 |
Frituur op de werkbank | |
Oscar. | donderdag 26 november 2015 @ 20:50 |
waarom niet? | |
Zelfscanner | donderdag 26 november 2015 @ 20:51 |
Tussen het gereedschap en de troep vind jij goed? Wordt lekker vet alles | |
Oscar. | donderdag 26 november 2015 @ 20:52 |
smeert lekker | |
MrSalazar | donderdag 26 november 2015 @ 20:53 |
Frituren in olie Dat hoort gewoon in ossewit, toch piet? | |
golfer | donderdag 26 november 2015 @ 20:54 |
Die crushimachine. Sowieso gefrituurde sushi. | |
Oscar. | donderdag 26 november 2015 @ 20:55 |
gefrituurde rijst in een vuilniszakje | |
golfer | donderdag 26 november 2015 @ 20:55 |
Sensorisch ovenkrokant. | |
Oscar. | donderdag 26 november 2015 @ 21:09 |
ik snap nog steeds niet wat daarmee bedoelt wordt | |
Postbus100 | donderdag 26 november 2015 @ 21:47 |
Ik ben hem nu aan het terugkijken. Nu heb ik zin in bitterballen | |
Tomatenboer | donderdag 26 november 2015 @ 21:50 |
ingenieurs voor kraakbeleving / geluidbeleving. Ik weet dat ze in de auto-industrie ook ingenieurs hebben voor geluids- en kwaliteitsbeleving. Bijvoorbeeld voor de plof van het dichtgooien van de deur. Marketing gaat soms wel ver hoor, en om nou te zeggen dat het veel toevoegt... | |
Felagund | donderdag 26 november 2015 @ 21:52 |
Weet jij waarom juist bevroren wilde zalm zo goedkoop is? Daar betaal ik 2 euro voor per 250 gram (2 stuk) bij de Aldi (in Duitsland). Gekweekt is het een stuk duurder, zeker biologisch gekweekt. Is het omdat wilde zalm direct ingevroren wordt en daarom goed te bewaren is? | |
Postbus100 | donderdag 26 november 2015 @ 21:56 |
En Sofie die even vol ongeloof vroeg: 'denkt u nou nooit: wat doe ik nou eigenlijk?' | |
Isegrim | donderdag 26 november 2015 @ 22:34 |
Die crushi. | |
Pietverdriet | donderdag 26 november 2015 @ 22:57 |
Vermoed het, ja | |
Teslynd | vrijdag 27 november 2015 @ 18:25 |
Kweekvis is als bio-industrie. Vraag me af hoe de biologische viskwekerijen dat beter kunnen doen, afgezien meer ruimte per vis en hoe ze voorkomen dat kweekvis en ziektes zich verspreiden buiten de bassins. Ik heb lang geleden een viskwekerij gezien, was in bassins langs een beek. Dat is echt lijf aan lijf en geen mogelijkheden om zich als school te verplaatsen. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 november 2015 @ 18:41 |
Dat is forellenkweek geweest waarschijnlijk. | |
Teslynd | vrijdag 27 november 2015 @ 19:19 |
Ja. Ik heb geprobeerd om er nog eens naar te kijken, maar er zijn bijzonder weinig beelden van te zien. Je kan niet echt in het water kijken. | |
Joosie200 | zaterdag 28 november 2015 @ 19:58 |
Cora van Mora oh wacht.. Kora van Kwekkeboom | |
eddehaas | zondag 29 november 2015 @ 18:00 |
Als je krokante sushi wil gebruik je gefrituurde garnaal.. | |
Injetta | dinsdag 1 december 2015 @ 08:20 |
Die machine die het niet deed. Ik heb me slap gelachen. En dan... Gefrituurde sushi, hoe verzin je het. | |
DeTolk | dinsdag 1 december 2015 @ 12:42 |
Het idee van die krokante sushi is trouwens niet echt origineel fried sushi | |
pfefferkatze | dinsdag 1 december 2015 @ 21:51 |
yosander | woensdag 2 december 2015 @ 01:54 |
Marijn | |
golfer | woensdag 2 december 2015 @ 02:00 |
Film al gezien. a.s. donderdag: Rode wijn: Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op de ingrediëntenlijst zijn vergeten. | |
yosander | woensdag 2 december 2015 @ 03:02 |
Interessant genoeg om in de bios te zien? Zie dat de film volgende week ook bij mij om de hoek draait met een Q&A van Marijn (voor slecht ¤6,50). Hopelijk kan ik wat vrienden optrommelen om mee te gaan! | |
golfer | donderdag 3 december 2015 @ 21:53 |
Wijn met allerlei chemicaliën en additieven. En dat dus in 95 % van alle wijnen. | |
Cassius | donderdag 3 december 2015 @ 21:57 |
En toch kreeg ik wel zin in een glaasje. En mag die spelfout eens uit de TT. | |
Pietverdriet | donderdag 3 december 2015 @ 22:35 |
Een eerder conservatieve inschatting, denk ik. | |
MrSalazar | donderdag 3 december 2015 @ 23:30 |
Piet mag nooit meer een TT maken. | |
Pietverdriet | donderdag 3 december 2015 @ 23:35 |
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken. | |
pfefferkatze | donderdag 3 december 2015 @ 23:36 |
Ik snap het van die wijn wel. Voor massaproductie moet je product hebben dat altijd hetzelfde smaakt en als het rijpen op houten vaten een extra ¤2 per fles kan kosten, gaat dat niet lukken met flesjes van ¤3 - ¤5 die in de supermarkt staan. Dat de ingrediënten niet op het etiket hoeven te staan, sta ik wel van te kijken. Zijn er nog meer voedingsmiddelen waar dit het geval is? Betalen grote wijnhandelaren smeergeld aan de EU om dit niet te hoeven doen of | |
pfefferkatze | donderdag 3 december 2015 @ 23:36 |
Anders neem je een comment even veel te serieus | |
MrSalazar | donderdag 3 december 2015 @ 23:47 |
Leer gewoon Nederlands, debiel. | |
Pietverdriet | donderdag 3 december 2015 @ 23:47 |
Ik schop iemand graag terug in zijn hok. | |
Pietverdriet | donderdag 3 december 2015 @ 23:49 |
Als jij inhoudelijk tien procent bijdrage levert van wat ik op fok lever mag jij je bek open trekken, sukkel. | |
pfefferkatze | donderdag 3 december 2015 @ 23:50 |
Sommige users verdienen dat ook wel een beetje ja. | |
golfer | donderdag 3 december 2015 @ 23:51 |
De macht van de wijnlobby in Brussel is groot. Een paar machtige belangrijke wijnproducerende landen ook. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje... | |
MrSalazar | donderdag 3 december 2015 @ 23:52 |
Alsof ik toestemming nodig heb van een of andere wijsneus met grootheidswaan om op dit forum te posten. Laat me niet lachen. | |
golfer | donderdag 3 december 2015 @ 23:54 |
Ga even ergens anders een potje ver-pissen? | |
golfer | woensdag 9 december 2015 @ 14:38 |
Nadat het onderwerp al ongeveer door iedereen is uitgezocht duikt morgen ook de KvW erin: Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet. Ze hebben de meest giftige stof op aarde nodig, om de grachtengordel rimpelvrij te krijgen. Je weet niet wat je ziet. De Keuringsdienst over botox. Een hilarische aflevering, als je nog kunt lachen tenminste. | |
#ANONIEM | woensdag 9 december 2015 @ 14:40 |
| |
Kreator | woensdag 9 december 2015 @ 14:49 |
Het is het beste programma op de publieke TV, maar soms slaan ze de plank wel mis. Ik zie persoonlijk veel liever productie-geheimen of ingredienten van voedsel e.d. | |
#ANONIEM | woensdag 9 december 2015 @ 14:53 |
Het programma gaat al jaren achteruit. Hoogtepunt van elke aflevering is tegenwoordig wel Marijn die als een bakvis loopt te giechelen of Ersin die met een agressieve toon mensen interviewt. | |
djkoelkast | woensdag 9 december 2015 @ 14:55 |
Wouter Klootwijk die pannenkoeken zonder gaatjes ging bakken "als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren en als ik er weinig heb gebruik ik er weinig" | |
#ANONIEM | woensdag 9 december 2015 @ 14:57 |
De Wilde Keuken ontstijgt het niveau van de KvW van de laatste jaren ook enorm. Prachtige beelden, heerlijke muziek. | |
golfer | woensdag 9 december 2015 @ 14:59 |
En dan te bedenken dat ie al sinds 2006 niet meer bij de KvW werkt. | |
djkoelkast | woensdag 9 december 2015 @ 15:09 |
Toen vond ik het nog een erg goed programma. Het is langzaam minder geworden, met de overgang van RVU naar KRO als hele grote schuiver naar beneden en het gebruik van het 'camerawek' van De Rekenkamer doet daar nog een schepje bovenop. | |
qltel | donderdag 10 december 2015 @ 21:09 |
Dat van die ei, ui en prei weet ik intussen trouwens wel. | |
golfer | donderdag 10 december 2015 @ 21:12 |
Marijke Helwegen. | |
Pietverdriet | donderdag 10 december 2015 @ 21:13 |
En Teun van de Keuken die sarcastisch loopt te zuigen | |
golfer | donderdag 10 december 2015 @ 21:26 |
"Een slimme meid plant haar botox op tijd" | |
Soldier2000 | zondag 13 december 2015 @ 13:15 |
Ik zelf vind Teun van de Keuken veruit het beste, Ersin heeft een vervelende manier van interviewen. Het lijkt mij erg onprettig om door hem geïnterviewd te worden. Ajouad zou van mij ook per direct geschrapt mogen worden. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 december 2015 @ 10:51 |
Helaas is de Botox aflevering niet online beschikbaar, maar de slakken aflevering heb ik net zitten kijken. Dat wat daar gebeurd is etikettenzwendel. | |
djkoelkast | vrijdag 18 december 2015 @ 10:53 |
Die Sofie voegt ook totaal niets toe. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 december 2015 @ 11:26 |
De wijnafevering is wel interessant. Waarom staan er op de etiketten niet wat er in zit? Zou eigenlijk een categorie W nummers moeten zijn naast de E nummers om te laten zien wat er in zit. Als vegetariër wil je geen wijn die met vislijm geklaard is, je wilt allergenen info. | |
djkoelkast | vrijdag 18 december 2015 @ 11:35 |
Omdat het niet hoeft. Met brood is het precies zo, als je bepaalde technische hulpstoffen gebruikt die geen allergenen bevatten hoef je ze niet te vermelden. Als ze dat wel bevatten volstaat de term 'proceshulpstof' en 'bevat ...' waarbij ... het allergeen is. Oh en vraag een bakker maar eens naar wat er in het brood zit, ze kijken je echt dom aan. Een enkeling heeft wel een ingrediëntenlijst paraat. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 december 2015 @ 11:36 |
Verpakt brood staat het keurig op. Ben trouwens van mening dat bakkers het ook zouden moeten vermelden, geen boter in de croissant, moet er dan ook gewoon bij vermeld worden. | |
djkoelkast | vrijdag 18 december 2015 @ 11:40 |
Verpakt brood staan geen 'technische hulpstoffen' op omdat dat niet hoeft. Maar ze zitten er wel in. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 december 2015 @ 11:48 |
Kijk, je leert nooit uit, dit is interessant. De ingrediëntendeclaratie is dus niet compleet. http://www.nbc.nl/kennis-(...)n-ggo-levensmiddelen Zou imho beter zijn als het er gewoon op staat, net zoals of er genetisch gemanipuleerde ingredienten zijn gebruikt. | |
djkoelkast | vrijdag 18 december 2015 @ 11:56 |
Ik kwam er onlangs achter toen er op brood wat ik aan het bekijken was opeens "proceshulpstof (bevat tarwe)" stond. En dan ga ik me afvragen wat dat is. En zo kwam ik er achter dat het helemaal niet eens vermeld hoeft te worden als het geen allergenen bevat. Bakkers willen ook ascorbinezuur en L-cysteïne als technische hulpstof aanduiden zodat het niet meer op het etiket hoeft, maar wat ik er van las is Brussel niet mee. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 december 2015 @ 11:59 |
ascorbinezuur, huiver, dat klinkt heel erg eng, das vast ongezond
| |
djkoelkast | vrijdag 18 december 2015 @ 12:06 |
Ik weet wat het is. Ze kunnen ook citroenzuur of sorbinezuur gebruiken. Maar daar gaat het niet om, het hoort er gewoon op te staan (en dat is nu ook het geval bij die 2 genoemde ingrediënten). | |
Pietverdriet | vrijdag 18 december 2015 @ 12:08 |
Daar zijn we het over eens Had het meer over E-nummerfoben, het soort dat denkt dat je van Citroenzuur kanker krijgt omdat het deel is van de Krebs-cyclus | |
djkoelkast | vrijdag 18 december 2015 @ 12:12 |
Ah, daar val ik zeker niet onder, maar ik lees wel elk etiket en wil gewoon weten wat er in mijn eten zit en dan voor mezelf de keuze maken wat ik wel en wat ik niet koop. Daarnaast vind ik het prachtig om veel dingen zelf te maken. Binnenkort ga ik bier brouwen, maar dan ook echt zelf de wort maken (ik heb wel eens bier gemaakt met zo'n pakket waar de wort al gemaakt was). Maar ik dwaal af. | |
Loll | maandag 28 december 2015 @ 00:43 |
Ik mis die Aziaat ook wel in de crew (Roland ofzo). Verder vind ik zoals hierboven ook al is gezegd dat toen de rvu verdween het hele integere imago van het programma wat minder is geworden. | |
Coppi | maandag 4 januari 2016 @ 16:32 |
Kennen jullie de Crushi nog? Deze man gaat een heleboel tegenslag krijgen in zijn leven vrees ik. | |
Kreator | dinsdag 5 januari 2016 @ 13:13 |
Dat 'kakeld' doet me elke keer weer zeer aan de ogen, als ik MYAT open. | |
golfer | dinsdag 5 januari 2016 @ 15:42 |
Had ik ook. Daarom maar uit MYAT gegooid. | |
zeefje | dinsdag 5 januari 2016 @ 15:49 |
Dit lijkt mij zó ranzig he | |
zeefje | dinsdag 5 januari 2016 @ 15:49 |
Komen er nog nieuwe aflevering/ seizoen? | |
Pietverdriet | dinsdag 5 januari 2016 @ 18:15 |
dat vind ik van frikandellen, frietsaus, mexicanos etc, maar daar ben dan ook ik niet de doelgroep voor | |
zeefje | woensdag 6 januari 2016 @ 16:40 |
Lijkt jou crushi wel lekker? Zelfgemaakt mayo is wel lekker hoor | |
#ANONIEM | woensdag 6 januari 2016 @ 16:43 |
Piet zei dan ook niks kwaads over mayo.. [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2016 16:43:44 ] | |
djkoelkast | woensdag 6 januari 2016 @ 17:45 |
Fritessaus, dat is zoiets raars. Als je ergens mayonaise bestelt krijg je fritessaus. Suiker met de kleur van mayonaise. | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2016 @ 17:57 |
Nee, crushi lijkt mij ook niets, maar er is wel meer wat ik smerig vind wat groot commercieel succes kent. | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2016 @ 17:58 |
Net als je in broodjeszaken om boter vraagt en dan margarine krijgt. | |
MrSalazar | woensdag 6 januari 2016 @ 18:08 |
Het is wel heel pover als je als broodjeszaak niet eens boter hebt. | |
Isabeau | woensdag 6 januari 2016 @ 19:11 |
Ja, erg hè. Ik vraag ook altijd of het echt mayo is. Tijdje terug friet gekocht met echte mayo, maar die mayo was heel zoet Huuuuuuu. | |
djkoelkast | woensdag 6 januari 2016 @ 19:43 |
Of dat je niks vraagt en er margarine op je broodje kroket zit In Alkmaar zit een tent die heel goed uit de patattest kwam. Daar mocht ik de ingrediënten ook zien, kon ik kiezen voor de mayonaise met het minste rotzooi er in Oh en hij bakte af in palmolie, dikke plus | |
zeefje | woensdag 6 januari 2016 @ 20:11 |
Zurige 'echte ' mayo | |
derLudolf | donderdag 7 januari 2016 @ 20:31 |
Op station Utrecht zit echt een goede patat kraam, Bram nogwat, echt lekkere verder patat van goede aardappels. Krijg je er een oog andere smerige fritessaus op als je mayo besteld | |
djkoelkast | donderdag 7 januari 2016 @ 21:02 |
Echte mayo maak je gewoon lekker zelf | |
derLudolf | donderdag 7 januari 2016 @ 21:03 |
Is dat nog lekkerder dan Zaanse, Oliehoorn of van die dikke Duitse? | |
djkoelkast | donderdag 7 januari 2016 @ 21:25 |
Zaanse en Oliehoorn eet ik niet, zit mij te veel zooi in. Zelfgemaakt is echt zo lekker als je de goeie ingrediënten pakt. Zo heb ik een mayo gemaakt met als mosterd de mosterd van Us Heit (Frysk Hynder) uit Friesland. De mosterdzaden zijn geweekt in de whiskyspirit, echt te briljant voor woorden. En ik hou wel van een beetje zout in de mayo en een klein schepje honing (niet te veel). Je kunt hem helemaal maken naar wat jij lekker vindt en er hoeft dan ook geen conserveermiddel, aroma's (wat dat ook moge zijn) of kleurstof in | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2016 @ 21:51 |
Liever ossewit | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2016 @ 21:53 |
Moet zeggen dat Kewpie godvergeten lekker ks | |
derLudolf | donderdag 7 januari 2016 @ 22:12 |
Hmm zal het es proberen. Is het ook lekker als je bv Groninger mosterd van De Marne gebruikt, geen zin om een potje mosterd op internet te moeten bestellen | |
Oscar. | donderdag 7 januari 2016 @ 22:45 |
Jeej palmolie, goed voor het milieu. | |
djkoelkast | donderdag 7 januari 2016 @ 23:13 |
Er zijn er maar weinig die dat durven. Er zit er een in Schagen en in Heerhugowaard, die bakken in een mix van palmolie/ossewit. Die heb ik nooit gehad, ken het ook niet Er is op dit moment meer dan voldoende duurzame palmolie beschikbaar hoor. | |
Oscar. | donderdag 7 januari 2016 @ 23:20 |
of het ook gebruik wordt is een tweede. Gewoon kappen met palmolie. | |
djkoelkast | donderdag 7 januari 2016 @ 23:28 |
Palmolie is de zo'n beetje beste plantaardige olie die er is, ik verafschuw al die zooi die tegenwoordig in zonnebloemolie wordt gebakken. Kokosolie is nog beter, maar wordt niet vaak gebruikt om patat in te bakken. Kappen met zonnebloemolie, meer duurzame palmolie | |
derLudolf | vrijdag 8 januari 2016 @ 09:50 |
Nou nee, wordt niet gebruikt omdat bijna alles tegenwoordig in soja- of zonnebloemolie wordt gebakken. Men is net als voor boter bang voor palmolie. Ik vind koolzaadolie/raapolie (in elk geval in Dld gekocht als Rapsöl, Raps=koolzaad. Maar raap- en koolzaadolie is niet hetzelfde) nog smeriger. Zonnebloem heeft vrij neutrale smaak, maar Rapsöl dus niet. Was echt zonde van mijn vlees wat ik erin had gebakken | |
Pietverdriet | vrijdag 8 januari 2016 @ 10:05 |
Nee, arachide is beter (pinda olie) | |
zeefje | vrijdag 8 januari 2016 @ 10:19 |
helemaal mee eens | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 11:46 |
Palmolie is gezonder, want meer verzadigde vetten. Voor mayonaise is arachideolie prima, of rijstolie, olijfolie. Maar om in te frituren graag palmolie en/of ossewit | |
Pietverdriet | vrijdag 8 januari 2016 @ 12:11 |
Dat is waar, maar alleen voor zaken die je warm eet. Gebak wat je frituurt vind ik niet lekker met gestold vet. | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 12:33 |
Gedeeltelijk, want ik vind chips gebakken in palmolie lekkerder dan chips gebakken in zonnebloemolie. Bovendien zit je er sneller en langer van vol. Maar voor oliebollen, berliners, donuts, churro's, of zeg maar: gefrituurd deeg dan een goeie vloeibare olie als arachide. | |
#ANONIEM | vrijdag 8 januari 2016 @ 13:42 |
Mayo met olijfolie, dat vind ik wel zo smerig. | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:10 |
Ik doe als ik het heb wel een gedeelte olijfolie erdoor. Extra virgine zelfs, voor de smaak. Maar je kunt ook neutralere olie gebruiken natuurlijk | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:21 |
ik heb nog nooit ergens chips gezien die niet in zonnebloemolie gebakken zijn | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:29 |
AH Basic chips is in palmolie gebakken. Ingrediënten: Aardappelen, palmolie, zout. (vergelijk voor de grap eens met Lay's naturel) Andere supermarkten verkopen het onder het merk Crackito, alleen de fritessticks zijn sinds kort wel zonnebloemolie. Net als de GoTan kroepoek: voorheen palm, nu zonnebloemolie en niet lekker meer. Bij de biologische winkel vind je chips die gebakken is in kokosolie en een andere soort die op lage temperatuur gebakken is in extra virgine olijfolie. Is wel heel duur. | |
zeefje | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:33 |
Proef je echt verschil tussen de soorten chips dan? Door de olie? | |
zeefje | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:35 |
- | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:36 |
Zonnebloemolie/raapolie (noemen ze equisun geloof ik ) Maar het gaat mij erom dat naturelchips 3 ingediënten hoort te hebben en niet 5. | |
golfer | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:39 |
Nog even hierover door blijven ouwehoeren en het topic met die vreselijke taalfout in de TT is ook weer vol geluld. | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 14:39 |
Absoluut. Palmoliechips is veel minder vettig, voelt droger en krokanter aan, geeft een betere smaak, een beter mondgevoel en door verzadigd vet raak je sneller vol, waardoor je minder hoeft te eten om je honger te stillen en je blijft er langer vol van. Verzadigd vet wordt ook eerder als energie gebruikt dan onverzadigd vet. Het sprookje wat ons jarenlang is voorgehouden klopt namelijk helemaal niet. Margarine is niet beter dan boter, zonnebloemolie niet beter dan palmolie. Het is natuurlijk wèl schandalig dat in de tijd hele bossen zijn gekapt alleen om palmolie te produceren, dat gebeurt nu veel en veel minder. Maar daar komen nu sojaplantages voor in de plaats. Palmolie wordt steeds duurzamer, soja steeds minder. Dat helpt wel mee in het niet zeuren dat het offtopic is | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:06 |
Ga ik eens proberen | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:10 |
De paprika heeft hetzelfde, alleen de paprikakruiden die ze gebruiken zitten wel vol aroma's en smaakversterker, je moet er van houden. Maar het is niet zo zoet als de paprika van tegenwoordig, het is meer de smaak van 20 jaar geleden zeg maar | |
MrSalazar | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:12 |
Was er gister een aflevering? | |
golfer | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:13 |
Nee. | |
MrSalazar | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:14 |
ok | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:15 |
ik ben als enige van Nederland zo'n beetje allergisch voor zonnebloempitten. als ik gewone chips eet gaat er iets mis | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:18 |
Oh dan ben je mooi klaar, want zowat overal zit tegenwoordig zonnebloemolie in | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 januari 2016 @ 15:31 |
Helaas wel. Chips zijn met 30% olie wel een 'toppertje'. En zonnebloempitten in muesli en brood zijn ook populair -> zelf bakken | |
Pietverdriet | vrijdag 8 januari 2016 @ 16:49 |
Oeh, en oranje vingers bij het eten? | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 17:36 |
Hmm er zit geen extra kleurstof in geloof ik, behalve dan gewoon paprikapoeder. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 januari 2016 @ 17:39 |
Vroegah waren paprikachips smaakvol, veel paprika, veel smaak. Tegenwoordig laf en smakeloos. Er zijn inmiddels tientallen werkelijk smerige chips smaken, maar lekkere paprika kan ik niet meer vinden. | |
djkoelkast | vrijdag 8 januari 2016 @ 17:42 |
Ik vind de oude Duitse paprika lekker, die Ungarisch. De nieuwe moderne is me te zoet. De enige chips van weleer die bij ons altijd in de smaak viel was Croky Smokey Bacon. Er is wel een chips uit Schotland, met angus beef: Die vind ik heel lekker. Er zit ook echt Aberdeen Beef-poeder in. Kan best zijn dat dit net zo'n placeboeffect heeft als kippenpoeder in kippenbouillon (bruggetje terug naar KvW ), ik vind ze lekker. Ook heel anders gebakken dan 'onze' chips, veel luchtiger. Helaas wel zonnebloem. | |
golfer | dinsdag 16 februari 2016 @ 21:42 |
Donderdag weer nieuwe afleveringen. Ze zijn meestal verschrompeld, plakkerig, bruin en bovendien zoet: dadels. Maar hoe komt de dadel eigenlijk aan zijn zoete smaak? Een kijker vermoedt dat de dadel stiekem in een suikerbadje wordt gelegd. De Keuringsdienst gaat op onderzoek en ontdekt dat je niet alleen suikers binnenkrijgt als je dadels eet. Er huist ook wel eens een beestje in. | |
densmee | donderdag 18 februari 2016 @ 20:44 |
Ik ben blij dat ik niet in de dadel handel zit, dan was de omzet na vandaag wel gekelderd | |
D_A | donderdag 18 februari 2016 @ 20:46 |
Smerig | |
derLudolf | donderdag 18 februari 2016 @ 20:46 |
Gelukkig lust ik ze niet | |
svann | donderdag 18 februari 2016 @ 20:49 |
Er mogen vijf insecten in honderd gram dadels zitten.... Veganisten mogen geen dadels meer. | |
svann | donderdag 18 februari 2016 @ 20:52 |
En allemaal zonder handschoenen of mondkapjes. Wél met allemaal nieuwe overjasjes en mutsjes. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 18 februari 2016 @ 20:54 |
Wat een prachtige oudere kerels in dat lab! | |
golfer | donderdag 18 februari 2016 @ 20:59 |
Vanaf morgen daalt de verkoop van dadels in Nederland heel drastisch. | |
Ludacriss | donderdag 18 februari 2016 @ 21:15 |
Wat een onzin. Alsof er nooit een insect tussen de fruit zit? En wel je roze koek en m&m's eten zeker? Zitten castusvlooien in. Blijf gewoon een dadel eten als ik daar trek in heb. | |
Teslynd | donderdag 18 februari 2016 @ 21:15 |
Alle eten heeft een toegestane insektengrens. | |
MevrouwPuff | donderdag 18 februari 2016 @ 21:21 |
Jammer dat ze die zachte dadels niet getest hebben | |
golfer | donderdag 18 februari 2016 @ 21:22 |
Meer info over beestjes in het eten: http://keuringsdienstvanw(...)63-allemaal-beestjes | |
Pietverdriet | donderdag 18 februari 2016 @ 21:39 |
Ja ja, al die lui maar jammeren dat je toch vooral biologisch moet eten, maar gillen als er eens een beestje of een worm in je eten zit. | |
Pietverdriet | donderdag 18 februari 2016 @ 21:41 |
Dadels paar uur wellen in rode port, dan droogdeppen, in een een plakje spek wikkelen en dan bakken. Jum jum jum | |
SunChaser | donderdag 18 februari 2016 @ 21:58 |
Kleurstof ja geen echte vlooien | |
Pietverdriet | donderdag 18 februari 2016 @ 22:11 |
Kleurstof uit luizen, niet vlooien | |
derLudolf | donderdag 18 februari 2016 @ 22:23 |
| |
Denise2016 | donderdag 18 februari 2016 @ 22:31 |
Zo mee eens! Wat ik allemaal al niet in een bloemkool, spitskool, appel en ga zo maar door heb aangetroffen aan wormpjes spul, vond dit echt gezeur! En waar het om ging: de wel/niet toegevoegde suiker, kwam geen duidelijk antwoord op omdat de industrie dit zodanig weet te verdoezelen dat het niet te onderscheiden is. | |
#ANONIEM | donderdag 18 februari 2016 @ 22:32 |
Dat soort mensen denkt dat als ze hun vingers in hun oren stoppen en heel hard lopen te jammeren dat ze dan in een wereld terecht komen zoals ze vroeger zagen in die vrolijke prentenboekjes op de basisschool. Maar als ze dan met hun vingertje willen wijzen naar al die gemene mensen dan horen ze opeens weer geluiden uit de grote mensenwereld en snappen ze het allemaal niet meer. Dan gaan ze rare fratsen uithalen. | |
Teslynd | donderdag 18 februari 2016 @ 23:44 |
Weet je dat zeker? Dat zou hoogstens van de laatste jaren zijn, want vorige eeuw kon biologische groente en fruit in de biologische winkels er nogal onappetijtelijk uitzien. Dan werd gezegd dat ze liever deze natuurlijke produkten hadden dan de verdacht mooie van de supermarkt. | |
Skeletor. | donderdag 18 februari 2016 @ 23:52 |
Wel stoer dat Marijn en de twee heren in het laboratorium de dadels met de insecten opaten . | |
#ANONIEM | vrijdag 19 februari 2016 @ 00:19 |
Het is intussen meer een mode-trend geworden dan een echt bewuste keuze. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Marqt en hun klanten... [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 19-02-2016 00:20:12 ] | |
derLudolf | vrijdag 19 februari 2016 @ 00:23 |
De marqt is toch die winkel waar je met je bakfiets komt nadat je Storm en Mees naar de montesorri hebt gebracht toch? | |
#ANONIEM | vrijdag 19 februari 2016 @ 00:25 |
En waar je ambachtelijke handgebakken machinaal aangebakken chips voor 4x de normale prijs koopt. Of biologisch 2x over de datum herstickert vlees voor 5x de prijs koopt [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 19-02-2016 00:27:34 ] | |
derLudolf | vrijdag 19 februari 2016 @ 00:25 |
| |
Teslynd | vrijdag 19 februari 2016 @ 18:11 |
Ik heb een keer aan een milieustichting gevraagd hoe het komt dat de potjes biologische groente in de natuurwinkels zo veel duurder zijn dan de potjes biologische groente in de gewone supermarkten. Het antwoord, herstel: de reactie, was belachelijk, ongeveer zo: sommige mensen willen veel geld uitgeven en sommige mensen weinig. Dat was waarschijnlijk de Stichting Natuur en Milieu. Jaren eerder waren de biologische produkten vooral duur doordat het een soort door het kind voor het kind was. Ze deden de hele logistiek zelf, onhandig en duur. | |
StephanL | donderdag 25 februari 2016 @ 20:40 |
Een Nederlander die op hem wacht de ironie. | |
DeTolk | donderdag 25 februari 2016 @ 21:03 |
VOC mentaliteit. | |
golfer | donderdag 25 februari 2016 @ 22:17 |
En die vent in Litouwen die ook nog glashard verzint dat het product 900 jaar geleden in Japan bedacht is en de betekenis van Surimi 'gewassen vis' is, die goed houdbaar zou zijn in de diepvries. Nooit geweten dat de diepvries al 900 jaar geleden gebruikt werd. Volgens die bluffer in die fabriek kon surimi ook alleen maar van witvis gemaakt worden. En een deskundige Japanse chefkok liet even zien wat echt de betekenis van surimi is: namelijk fijngehakte vis. En dat kon ook van makreel, sardines of zalm gemaakt worden. | |
#ANONIEM | donderdag 25 februari 2016 @ 23:16 |
Het was een kletsverhaal, maar je hoeft het niet gekker te maken dan het al was. Hij zei dat het ooit ontwikkeld is als techniek voor de houdbaarheid, net als pekelen, roken, etc. Daarna zei-ie dat je die pasta goed kunt invriezen. Hij heeft die twee dingen echter niet met elkaar verbonden. Zou ook nergens op slaan, niet alleen vanwege de reden die jij noemt, maar ook omdat je onbewerkte vis natuurlijk ook gewoon kunt invriezen. Volgens mij heeft-ie ook niet gezegd dat je alleen surimi van witvis kunt maken. Hij had het over die surimi-base, dus over het machinale proces om die pasta te maken. Als je handmatig surimi maakt is het kennelijk anders. | |
pfefferkatze | donderdag 25 februari 2016 @ 23:39 |
Wie van het KvW-team was nou diegene bij die krabsalade-producent? Was dat Daan Nieber? Volgens mij zagen we hem voor het eerst hier, vorige week niet toch? | |
pfefferkatze | donderdag 25 februari 2016 @ 23:41 |
Discussieer alsjeblieft nog wat meer over surimi en deze aflevering; dit topic zit bijna vol dus dan zijn we af van dit topic met de verschrikkelijke topictitel. | |
golfer | vrijdag 26 februari 2016 @ 01:42 |
Dat zei hij wel. Net als dat onzinverhaal over 900 jaar geleden en dat surimi betekenen zou zijn dat het 'gewassen vis' is. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 februari 2016 @ 02:23 |
Ja hoor, vooral eigenwijs blijven doen. Hij heeft het over zijn proces, als ze bij die surimi-base staan. "Tonijn, kan ik niks mee doen. Makreel, kan ik niks mee doen. Zalm, kan ik niks mee doen. Die heeft niet die structuur. Ik heb gewoon witte vis nodig." | |
Miauw_Zedong | vrijdag 26 februari 2016 @ 13:27 |
Ik vond het wel een helder verhaal eigenlijk. Er is een smakeloze proteinebasis die je uit alle witvis kan halen, waar je surimi van maakt, niks mis mee ook. Mensen die denken dat het echte krab is zijn gewoon dom. De salades zijn wel een beetje misleidend. Die Japanner was echt superdroog met z'n zalmsurimi Surimi lekkerder dan krab was wel | |
pfefferkatze | vrijdag 26 februari 2016 @ 13:42 |
"Surimi." "Surimi?" *hak hak hak* "Surimi." "Surimi?" *hak hak* "Surimi!" | |
HansvanOchten | vrijdag 26 februari 2016 @ 14:57 |
Het was wel een leuke aflevering. Ik had ook geen idee waar het van eed gemaakt. Het maakt me nu wel nieuwsgierig hoe die "basis pasta" wordt gemaakt. Ik zie ladingen rest afval samen met een chemisch bad met dat als resultaat. | |
fespo | vrijdag 26 februari 2016 @ 15:46 |
de woordkeuze in de fabriek was niet zo goed. hij had beter "gehakte vis" kunnen zeggen. verder hebben ze allebei een punt. de chef-kok maakt zijn surimi (gehakte vis) van het beste stukje verse vis en in de fabriek gebruiken ze goedkope vis. veel info https://en.wikipedia.org/wiki/Surimi | |
#ANONIEM | vrijdag 26 februari 2016 @ 15:49 |
Doet me denken aan die pink-slime troep kwa process [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2016 15:49:44 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:16 |
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma. Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:19 |
Het product wat hij maakt Dat het begrip meer betekenissen heeft is wat anders. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:20 |
Als jij in bad gaat is dat ook chemisch. Di Hydrogenium Monoxide, brrr | |
#ANONIEM | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:43 |
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is. Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die allang bekend is? | |
djkoelkast | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:43 |
Dat is dan ook superdodelijk, vooral in grote hoeveelheden zoals in een bad. Of bij inademing (en dan heb je zelfs maar weinig nodig). | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:45 |
Omdat mensen dan lekker kunnen smullen van schandaal TV van de PO, die zich te goed voelen voor de relletjes bij de commerciëlen. | |
golfer | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:47 |
Nog even doorposten om van die vreselijke taalfout in de TT af te zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:48 |
Die surimi sticks en wat ze ervan maken is gewoon een levensmiddel uit de voedingsindustrie, net als een salami worst van stegeman, waar wit plastic omheen zit ipv schimmel op. | |
Zwansen | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:48 |
Die TT inderdaad... | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:50 |
Heb jij eigenlijk een pet op, achter je loket? | |
djkoelkast | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:56 |
Oh dan maak ik wel even een nieuwe Mijn vis visd niet meer | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:56 |
3 | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:57 |
2 | |
Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:57 |
1 |