Rund oké, maar ik had het over varkensvlees. Dat eet ik liever niet medium rarequote:Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood.
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:01 schreef focal het volgende:
Altijd hilarisch als je bij een drukke chef aankomt met een perfect gebakken steak met de klacht dat hij iets te rood is.
''JAAA, IS DIT TE ROOD? PRIMA, IK CREMEER DIE KUTBIEFSTUK WEL VOOR HEM ALS HIJ ZO GRAAG UREN WIL KOUWEN OP EEN DOOD STUK VLEES.''
Nogmaals, ik had 't over VARKENSVLEESquote:groot verschil tusssen rosè en medium rare. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 16:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat is volgens jou het verschil tussen blue en rood dan?![]()
De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.quote:Sjesus, ik raak hier alleen maar meer in de war: helemaal saignant, groot verschil tusssen rosè en medium rare, groot verschil tussen rood en blue. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van.
In NY zou dat niet tot matten leiden, a bloody steak is brits Engels voor een "verdomde" steak, in het amerikaans Engels is dat gewoon een bloederige steak.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.
[..]
De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.
Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:09 schreef focal het volgende:
[..]
Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.
Dan is het hierbij bewezen dat jij niet de date van een zekere sigarenrokende user bent.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:28 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet.
Ik ben ook heel huiverig over dingen terug sturen. Ik zie keukenpersoneel er namelijk serieus voor aan om er in te spugen als ze het onzin vinden. En ik heb zelf in een (nu 1 Michelin ster restaurant) keuken gewerkt in mijn jeugd (waar overigens alleen gevloekt werd en dan werd er iets mee gedaan, dus geen geklooi hoor!).quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van.
Nonsens. In engelstalige keukens wordt gewoon "Blue" gebruikt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 00:00 schreef pietbier het volgende:
[..]
Nee, zo rauw is "extra rare" of "bleu". Blue wordt ook wel eens gebruikt, maar is niet echt gangbaar in de keuken.
Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 16:51 schreef lunapuella het volgende:
Andersom gaat het trouwens ook vaak genoeg mis: tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak genoeg well done besteld vlees moeten terugsturen wegens te rood.
Monsieur, coller votre canard dans un endroit où le soleil ne brille jamaisquote:Op vrijdag 31 juli 2015 18:55 schreef Mainport het volgende:
Op skivakantie had ik eend besteld, helemaal zwartgeblakerd. 'Canard noir, c'est une spécialité de la maison?' Kwam de serveerder terug, had de kok alle verkoolde stukjes er afgeschraapt en de eend weer op het bord geflikkerd. Ik had ook gewoon de raclette moeten bestellen
omdat je niet overal zoveel keus hebt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 20:15 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden.
Door de overproductie in megastallen en lang niet alle restaurants maken gebruik van bijvoorbeeld Livar- of Iberico-varkensvlees.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Varkensvlees heeft een slechte naam gekregen.
Het is, hebben we het vaker over gehad, ook zo jammer dat er vreselijk veel bagger verkocht wordt en deze mensen waarschijnlijk nooit een echt goed stuk varkensvlees gegeten hebben.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of ze zich schamen voor varkensvlees. Mij valt op dat er echt belachelijk veel mensen zijn (in mijn omgeving iig) die zeggen dat ze "niet zo dol zijn op varkensvlees". Waarmee ze eigenlijk bedoelen te zeggen dat ze het niet/nooit eten. Varkensvlees heeft een slechte naam gekregen.
Flauwekul. Want waarom gaat dat dan niet op voor rund of kip?quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Door de overproductie in megastallen en lang niet alle restaurants maken gebruik van bijvoorbeeld Livar- of Iberico-varkensvlees.
Gros van het varkensvlees is juist veel te mager.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:48 schreef MevrouwPuff het volgende:
Er heerst ook het idee dat varkensvlees slechter voor het cholesterol is, terwijl ook varken natuurlijk weinig vette stukken heeft. Of dat het puistjes geeft, hoe vaak ik die mythe moet ontkrachten...
Denk dat het eerder te maken heeft met de doorgebakken karbonaadjes/speklapjes die ze van moeder thuis kregen. Dat was vroeger ook mijn definitie van varkensvlees.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Door de overproductie in megastallen en lang niet alle restaurants maken gebruik van bijvoorbeeld Livar- of Iberico-varkensvlees.
Waren de doorbakken bieflappen dan zo geweldig?quote:Op vrijdag 31 juli 2015 22:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Denk dat het eerder te maken heeft met de doorgebakken karbonaadjes/speklapjes die ze van moeder thuis kregen. Dat was vroeger ook mijn definitie van varkensvlees.
Dat geldt net zo goed voor rund en kip.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:50 schreef RobinOok het volgende:
Flauwekul. Want waarom gaat dat dan niet op voor rund of kip?
Dat staat er echt los van.
Ik vind de brownie en truffelttaart best te hachelen, maar verder vind ik het niet bijzonder.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
Nou, niet in mijn omgeving. Ik ken veel mensen die geen varkensvlees eten en eigenlijk niemand die zegt "ik hou niet zo van kip of ik hou niet zo van rundsvlees". Dat eten de meeste mensen wel regelmatig....quote:Op vrijdag 31 juli 2015 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat geldt net zo goed voor rund en kip.
De red velvet taart is wel machtig lekker.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
Die aten wij thuis eigenlijk niet. Rundvlees was eerder alles met gehakt of hachee.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waren de doorbakken bieflappen dan zo geweldig?
Dit veel mensen associëren het niet met luxe, alhoewel er ook een tendens tegen varkensvlees lijkt te heersen.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 23:29 schreef Lienekien het volgende:
Misschien vinden mensen varkensvlees niet zo lekker, eten ze het daarom liever niet als ze uit eten zijn.
Nonsensquote:Op vrijdag 31 juli 2015 19:21 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Nonsens. In engelstalige keukens wordt gewoon "Blue" gebruikt.
quote:
Net als rundvlees toch?quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gros van het varkensvlees is juist veel te mager.
Of veel mensen eten juist thuis veel te vaak varkensvlees en willen uit eten eens iets anders, iets luxer. Want varkensvlees heeft wel een beetje een goedkoop imago.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 23:29 schreef Lienekien het volgende:
Misschien vinden mensen varkensvlees niet zo lekker, eten ze het daarom liever niet als ze uit eten zijn.
nooit iberico of bv livar gegeten?quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:17 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik koop zelf echt nooit varkenslvees. Als ik zelf kook is het altijd of kip of biefstuk. Soms eens een gerecht waar dan spek of bacon in moet.
Bestel het ook echt nooit in een restaurant. Vind het zeker niet vies, maar daar is ook alles wel mee gezegd.
Jawel.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nooit iberico of bv livar gegeten?
Bij een rund heb je natuurlijk verschillende hele mooie grote stukken die je rood of blauw kunt bakkken en waar mensen echt als hoofdmaaltijd naar kunnen verlangen. Een varken heeft dat soort stukken niet, het varken blinkt uit in spek en ham, fantastisch, maar niet iets waar je wat friet bij serveert en dan een heerlijke maaltijd hebt. Dan heb je nog de haas die je roze kunt bakken, en dat is het dan wel zo'n beetje. Ik hou echt wel van varkensvlees, maar het beest heeft gewoon geen stuk van een paar ons dat beter in die behoefte voorziet dan een steak.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 08:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Of veel mensen eten juist thuis veel te vaak varkensvlees en willen uit eten eens iets anders, iets luxer. Want varkensvlees heeft wel een beetje een goedkoop imago.
Wel eens een rack gegeten van een Iberico varkentje? Man, daar doe ik een moord voor. Smaakt beter dan het gros van de horecasteaksquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:59 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij een rund heb je natuurlijk verschillende hele mooie grote stukken die je rood of blauw kunt bakkken en waar mensen echt als hoofdmaaltijd naar kunnen verlangen. Een varken heeft dat soort stukken niet, het varken blinkt uit in spek en ham, fantastisch, maar niet iets waar je wat friet bij serveert en dan een heerlijke maaltijd hebt. Dan heb je nog de haas die je roze kunt bakken, en dat is het dan wel zo'n beetje. Ik hou echt wel van varkensvlees, maar het beest heeft gewoon geen stuk van een paar ons dat beter in die behoefte voorziet dan een steak.
Sommige mensen kunnen ook heerlijk krokant buikspek makenquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:50 schreef Vanyel het volgende:
Ik ben dol op speklappen
Varkensvlees uit de winkel heb ik vaak niet zoveel mee, maar van bijvoorbeeld dat van Buitengewone varkens word ik erg vrolijk.
Ik zou in een restaurant ook eerder varken bestellen dan kip eerlijk gezegd.
Of een gebraden ham met knapperzwoerd. In scandinavie is dat Kersteten bijvoorbeeldquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 10:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Sommige mensen kunnen ook heerlijk krokant buikspek maken
Kip zou ik in een restaurant ook niet snel bestellen nee. Meestal toch rund of vis. Of het moet een currytent zijn.
Prima, maar dan moet het alweer meteen iberico zijn en moet je zo'n heel stuk bereiden voor meerdere porties. Een steak is ook een adequate steak als die niet van een blaarkop komt en aan een groter stuk gegaard is. Het heeft geen bijzondere kwalificaties of grote bereiding nodig om er een gang in een restaurant van te maken.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 10:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens een rack gegeten van een Iberico varkentje? Man, daar doe ik een moord voor. Smaakt beter dan het gros van de horecasteaks
quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 12:43 schreef DavetheNL het volgende:
Goede karbonade van de slager na het bakken nagaren in roomboter in de oven. Geen idee of dat culinair kan, maar zoooo lekker
Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nooit iberico of bv livar gegeten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |