abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154796913
Andersom gaat het trouwens ook vaak genoeg mis: tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak genoeg well done besteld vlees moeten terugsturen wegens te rood.
pi_154797157
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood.
Rund oké, maar ik had het over varkensvlees. Dat eet ik liever niet medium rare ;)
pi_154797164
Altijd hilarisch als je bij een drukke chef aankomt met een perfect gebakken steak met de klacht dat hij iets te rood is.

''JAAA, IS DIT TE ROOD? PRIMA, IK CREMEER DIE KUTBIEFSTUK WEL VOOR HEM ALS HIJ ZO GRAAG UREN WIL KOUWEN OP EEN DOOD STUK VLEES.''
We komen hard, zo hard.
pi_154797214
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:01 schreef focal het volgende:
Altijd hilarisch als je bij een drukke chef aankomt met een perfect gebakken steak met de klacht dat hij iets te rood is.

''JAAA, IS DIT TE ROOD? PRIMA, IK CREMEER DIE KUTBIEFSTUK WEL VOOR HEM ALS HIJ ZO GRAAG UREN WIL KOUWEN OP EEN DOOD STUK VLEES.''
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van. -O-
Professioneel gifmenger.
pi_154797240
quote:
groot verschil tusssen rosè en medium rare. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
Nogmaals, ik had 't over VARKENSVLEES :)
pi_154797282
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 16:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat is volgens jou het verschil tussen blue en rood dan? :o
De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.

quote:
Sjesus, ik raak hier alleen maar meer in de war: helemaal saignant, groot verschil tusssen rosè en medium rare, groot verschil tussen rood en blue. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154797317
Rosé wordt meestal wel begrepen. :@
Professioneel gifmenger.
pi_154797346
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van. -O-
Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.
We komen hard, zo hard.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 17:14:05 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154797477
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.

[..]

De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.
In NY zou dat niet tot matten leiden, a bloody steak is brits Engels voor een "verdomde" steak, in het amerikaans Engels is dat gewoon een bloederige steak.
Daarom ook de grap,
Amerikaan: I want a bloody steak
Britse kelner: would "Sir" like some fucking chips to go with that?


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154797769
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:09 schreef focal het volgende:

[..]

Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.
Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet. :+
Professioneel gifmenger.
pi_154799722
Op skivakantie had ik eend besteld, helemaal zwartgeblakerd. 'Canard noir, c'est une spécialité de la maison?' Kwam de serveerder terug, had de kok alle verkoolde stukjes er afgeschraapt en de eend weer op het bord geflikkerd. Ik had ook gewoon de raclette moeten bestellen
Graag op anoniem
pi_154799777
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:28 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet. :+
Dan is het hierbij bewezen dat jij niet de date van een zekere sigarenrokende user bent. :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_154800030
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van. -O-
Ik ben ook heel huiverig over dingen terug sturen. Ik zie keukenpersoneel er namelijk serieus voor aan om er in te spugen als ze het onzin vinden. En ik heb zelf in een (nu 1 Michelin ster restaurant) keuken gewerkt in mijn jeugd (waar overigens alleen gevloekt werd en dan werd er iets mee gedaan, dus geen geklooi hoor!).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 31 juli 2015 @ 19:21:18 #116
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154800511
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 00:00 schreef pietbier het volgende:

[..]

Nee, zo rauw is "extra rare" of "bleu". Blue wordt ook wel eens gebruikt, maar is niet echt gangbaar in de keuken.
Nonsens. In engelstalige keukens wordt gewoon "Blue" gebruikt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154801955
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 16:51 schreef lunapuella het volgende:
Andersom gaat het trouwens ook vaak genoeg mis: tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak genoeg well done besteld vlees moeten terugsturen wegens te rood.
Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden. :(
  vrijdag 31 juli 2015 @ 20:54:54 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154803191
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 18:55 schreef Mainport het volgende:
Op skivakantie had ik eend besteld, helemaal zwartgeblakerd. 'Canard noir, c'est une spécialité de la maison?' Kwam de serveerder terug, had de kok alle verkoolde stukjes er afgeschraapt en de eend weer op het bord geflikkerd. Ik had ook gewoon de raclette moeten bestellen
Monsieur, coller votre canard dans un endroit où le soleil ne brille jamais
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154803557
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 20:15 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden. :(
omdat je niet overal zoveel keus hebt.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:10:03 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154803622
Jammer dat de betere restaurants zich schamen voor goed varkensvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:39:08 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154804427
Ik weet niet of ze zich schamen voor varkensvlees. Mij valt op dat er echt belachelijk veel mensen zijn (in mijn omgeving iig) die zeggen dat ze "niet zo dol zijn op varkensvlees". Waarmee ze eigenlijk bedoelen te zeggen dat ze het niet/nooit eten. Varkensvlees heeft een slechte naam gekregen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:42:07 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154804503
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Varkensvlees heeft een slechte naam gekregen.
Door de overproductie in megastallen en lang niet alle restaurants maken gebruik van bijvoorbeeld Livar- of Iberico-varkensvlees.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:43:42 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154804560
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of ze zich schamen voor varkensvlees. Mij valt op dat er echt belachelijk veel mensen zijn (in mijn omgeving iig) die zeggen dat ze "niet zo dol zijn op varkensvlees". Waarmee ze eigenlijk bedoelen te zeggen dat ze het niet/nooit eten. Varkensvlees heeft een slechte naam gekregen.
Het is, hebben we het vaker over gehad, ook zo jammer dat er vreselijk veel bagger verkocht wordt en deze mensen waarschijnlijk nooit een echt goed stuk varkensvlees gegeten hebben.
De karbonade die je bij de supermarkt of het gros van de slagers koopt is ook helemaal niet lekker.
Kom je dan eens een stuk iberico of ander echt goed varken tegen is dat een ongelofelijke traktatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154804670
Er heerst ook het idee dat varkensvlees slechter voor het cholesterol is, terwijl ook varken natuurlijk weinig vette stukken heeft. Of dat het puistjes geeft, hoe vaak ik die mythe moet ontkrachten...
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:50:01 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154804723
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Door de overproductie in megastallen en lang niet alle restaurants maken gebruik van bijvoorbeeld Livar- of Iberico-varkensvlees.
Flauwekul. Want waarom gaat dat dan niet op voor rund of kip?
Dat staat er echt los van.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:50:57 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154804754
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:48 schreef MevrouwPuff het volgende:
Er heerst ook het idee dat varkensvlees slechter voor het cholesterol is, terwijl ook varken natuurlijk weinig vette stukken heeft. Of dat het puistjes geeft, hoe vaak ik die mythe moet ontkrachten...
Gros van het varkensvlees is juist veel te mager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154805292
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Door de overproductie in megastallen en lang niet alle restaurants maken gebruik van bijvoorbeeld Livar- of Iberico-varkensvlees.
Denk dat het eerder te maken heeft met de doorgebakken karbonaadjes/speklapjes die ze van moeder thuis kregen. Dat was vroeger ook mijn definitie van varkensvlees.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 22:36:24 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154806223
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 22:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Denk dat het eerder te maken heeft met de doorgebakken karbonaadjes/speklapjes die ze van moeder thuis kregen. Dat was vroeger ook mijn definitie van varkensvlees.
Waren de doorbakken bieflappen dan zo geweldig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 22:45:46 #129
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154806559
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:50 schreef RobinOok het volgende:

Flauwekul. Want waarom gaat dat dan niet op voor rund of kip?
Dat staat er echt los van.
Dat geldt net zo goed voor rund en kip.
Steeds meer betere restaurants maken gebruik van speciaal rundvlees (MRIJ, Angus, Kobe etc) of speciale kippenrassen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154806712
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
Ik vind de brownie en truffelttaart best te hachelen, maar verder vind ik het niet bijzonder.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 23:27:48 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154808009
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat geldt net zo goed voor rund en kip.
Nou, niet in mijn omgeving. Ik ken veel mensen die geen varkensvlees eten en eigenlijk niemand die zegt "ik hou niet zo van kip of ik hou niet zo van rundsvlees". Dat eten de meeste mensen wel regelmatig....
pi_154808032
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
De red velvet taart is wel machtig lekker. :@
  vrijdag 31 juli 2015 @ 23:29:15 #133
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154808048
Misschien vinden mensen varkensvlees niet zo lekker, eten ze het daarom liever niet als ze uit eten zijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154808051
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren de doorbakken bieflappen dan zo geweldig?
Die aten wij thuis eigenlijk niet. Rundvlees was eerder alles met gehakt of hachee.
pi_154809169
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 23:29 schreef Lienekien het volgende:
Misschien vinden mensen varkensvlees niet zo lekker, eten ze het daarom liever niet als ze uit eten zijn.
Dit veel mensen associëren het niet met luxe, alhoewel er ook een tendens tegen varkensvlees lijkt te heersen.
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 00:22:15 #136
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154809525
Pulled pork is dan wel weer hip.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154809820
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 19:21 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Nonsens. In engelstalige keukens wordt gewoon "Blue" gebruikt.
Nonsens :)
Bij de McDonalds serveren ze alleen doorbakken "vlees". Die kennen geen "Blue".
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 00:40:05 #138
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154809878
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 00:22 schreef Lienekien het volgende:
Pulled pork is dan wel weer hip.
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154812916
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gros van het varkensvlees is juist veel te mager.
Net als rundvlees toch?
Zal ook wel komen omdat mensen geen vet willen.
Eerst croma in de pan en dan een mager lapje.
pi_154813130
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 23:29 schreef Lienekien het volgende:
Misschien vinden mensen varkensvlees niet zo lekker, eten ze het daarom liever niet als ze uit eten zijn.
Of veel mensen eten juist thuis veel te vaak varkensvlees en willen uit eten eens iets anders, iets luxer. Want varkensvlees heeft wel een beetje een goedkoop imago.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154813570
Ik koop zelf echt nooit varkenslvees. Als ik zelf kook is het altijd of kip of biefstuk. Soms eens een gerecht waar dan spek of bacon in moet.

Bestel het ook echt nooit in een restaurant. Vind het zeker niet vies, maar daar is ook alles wel mee gezegd.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 09:27:58 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154813668
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 09:17 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik koop zelf echt nooit varkenslvees. Als ik zelf kook is het altijd of kip of biefstuk. Soms eens een gerecht waar dan spek of bacon in moet.

Bestel het ook echt nooit in een restaurant. Vind het zeker niet vies, maar daar is ook alles wel mee gezegd.
nooit iberico of bv livar gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154813707
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nooit iberico of bv livar gegeten?
Jawel.

Ook niet thuis, maar vaak als ik ergens eet waar ze dan geen kaart (maar een vast menu) hebben, zit dit er inderdaad wel bij. Wel een hoog omnomnomgehalte.

Zat zelf meer in het hoekje van karbonaadje/speklapje/varkenshaasje te denken. Koop ik eigenlijk nooit en zal ik ook nooit bestellen wanneer ik uit eten ben.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154813853
Ik ben dol op speklappen O+

Varkensvlees uit de winkel heb ik vaak niet zoveel mee, maar van bijvoorbeeld dat van Buitengewone varkens word ik erg vrolijk.
Ik zou in een restaurant ook eerder varken bestellen dan kip eerlijk gezegd.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_154813959
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 08:14 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Of veel mensen eten juist thuis veel te vaak varkensvlees en willen uit eten eens iets anders, iets luxer. Want varkensvlees heeft wel een beetje een goedkoop imago.
Bij een rund heb je natuurlijk verschillende hele mooie grote stukken die je rood of blauw kunt bakkken en waar mensen echt als hoofdmaaltijd naar kunnen verlangen. Een varken heeft dat soort stukken niet, het varken blinkt uit in spek en ham, fantastisch, maar niet iets waar je wat friet bij serveert en dan een heerlijke maaltijd hebt. Dan heb je nog de haas die je roze kunt bakken, en dat is het dan wel zo'n beetje. Ik hou echt wel van varkensvlees, maar het beest heeft gewoon geen stuk van een paar ons dat beter in die behoefte voorziet dan een steak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 10:02:52 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154813983
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 09:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Bij een rund heb je natuurlijk verschillende hele mooie grote stukken die je rood of blauw kunt bakkken en waar mensen echt als hoofdmaaltijd naar kunnen verlangen. Een varken heeft dat soort stukken niet, het varken blinkt uit in spek en ham, fantastisch, maar niet iets waar je wat friet bij serveert en dan een heerlijke maaltijd hebt. Dan heb je nog de haas die je roze kunt bakken, en dat is het dan wel zo'n beetje. Ik hou echt wel van varkensvlees, maar het beest heeft gewoon geen stuk van een paar ons dat beter in die behoefte voorziet dan een steak.
Wel eens een rack gegeten van een Iberico varkentje? Man, daar doe ik een moord voor. Smaakt beter dan het gros van de horecasteaks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154813989
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 09:50 schreef Vanyel het volgende:
Ik ben dol op speklappen O+

Varkensvlees uit de winkel heb ik vaak niet zoveel mee, maar van bijvoorbeeld dat van Buitengewone varkens word ik erg vrolijk.
Ik zou in een restaurant ook eerder varken bestellen dan kip eerlijk gezegd.
Sommige mensen kunnen ook heerlijk krokant buikspek maken :9~

Kip zou ik in een restaurant ook niet snel bestellen nee. Meestal toch rund of vis. Of het moet een currytent zijn.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 10:07:45 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154814031
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 10:03 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Sommige mensen kunnen ook heerlijk krokant buikspek maken :9~

Kip zou ik in een restaurant ook niet snel bestellen nee. Meestal toch rund of vis. Of het moet een currytent zijn.
Of een gebraden ham met knapperzwoerd. In scandinavie is dat Kersteten bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154814171
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 10:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eens een rack gegeten van een Iberico varkentje? Man, daar doe ik een moord voor. Smaakt beter dan het gros van de horecasteaks
Prima, maar dan moet het alweer meteen iberico zijn en moet je zo'n heel stuk bereiden voor meerdere porties. Een steak is ook een adequate steak als die niet van een blaarkop komt en aan een groter stuk gegaard is. Het heeft geen bijzondere kwalificaties of grote bereiding nodig om er een gang in een restaurant van te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154814964
Koop in de supermarkt vrijwel nooit varkensvlees, uitzondering de hammen en soms gehakt. Ik associeer het overgrote deel van het vlees als met mager, droog en taai inderdaad. Ik geloof dat ik dan ook nog nooit een smakelijke rack/ karbonade heb gegeten. Zal dan ook niet mijn voorkeur hebben wanneer ik uit eten ga. Echter laatst buiten de deur een trio van varken gegeten. Wang, procureur en een stukje buikspek. Heerlijk, en zal ik zo weer bestellen.
pi_154816042
Goede karbonade van de slager na het bakken nagaren in roomboter in de oven. Geen idee of dat culinair kan, maar zoooo lekker :)
pi_154816186
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 12:43 schreef DavetheNL het volgende:
Goede karbonade van de slager na het bakken nagaren in roomboter in de oven. Geen idee of dat culinair kan, maar zoooo lekker :)
:9~ :9~ _O_
pi_154818661
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nooit iberico of bv livar gegeten?
Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.

Grappig dat in de horeca gedroogd varkensvlees dan wel weer een luxeproduct is. Een echt stuk varkensvlees zie je dan weer weinig als hoofdgerecht.
We komen hard, zo hard.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')