quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 12:43 schreef DavetheNL het volgende:
Goede karbonade van de slager na het bakken nagaren in roomboter in de oven. Geen idee of dat culinair kan, maar zoooo lekker
Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nooit iberico of bv livar gegeten?
Het is erg jammer ja dat veelal prachtige gerechten weinig of niet worden aangeboden omdat ze niet meer hip zijn of omdat gasten het te onbekend vinden (regio Groningen hier dus best extreem hier).quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:41 schreef focal het volgende:
[..]
Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.
Grappig dat in de horeca gedroogd varkensvlees dan wel weer een luxeproduct is. Een echt stuk varkensvlees zie je dan weer weinig als hoofdgerecht.
Ik van de week nog, bij Dudok. Een dikke plak procureur:quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit
Stad of ommeland?quote:Op zondag 2 augustus 2015 02:19 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het is erg jammer ja dat veelal prachtige gerechten weinig of niet worden aangeboden omdat ze niet meer hip zijn of omdat gasten het te onbekend vinden (regio Groningen hier dus best extreem hier).
Dat is nou iets wat ik niet bestel omdat het standaard niet goed klaargemaakt wordt. Dat is ook heel moeilijk omdat je je vlees heel goed moet kennen en heel goed moet snijden om ze allemaal goed gaar te krijgen. Ik zou zeggen zet het dan niet op de kaart als je daar niet eens je best voor wil doen en gewoon maar stukken aan een spies jast.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit
Woon in stad werk in Drenthequote:Op zondag 2 augustus 2015 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Stad of ommeland?
[..]
Dat is nou iets wat ik niet bestel omdat het standaard niet goed klaargemaakt wordt. Dat is ook heel moeilijk omdat je je vlees heel goed moet kennen en heel goed moet snijden om ze allemaal goed gaar te krijgen. Ik zou zeggen zet het dan niet op de kaart als je daar niet eens je best voor wil doen en gewoon maar stukken aan een spies jast.
Beter dan andersom lijkt me. Ik weet niet wat voor publiek je hebt, maar het lijkt me juist wel prettig om niet zo hip te hoeven zijn als in Amsterdam of zo.quote:
Veel 50+'ers, kinderloze stellen en wat vaste zakelijke gasten. Ach uiteindelijk heeft alles wel wat natuurlijk dat hele hippe is leuk dat klassieke ook. Maar verandering van spijs doet eten en dat beseffen niet alle gastenquote:Op zondag 2 augustus 2015 14:56 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Beter dan andersom lijkt me. Ik weet niet wat voor publiek je hebt, maar het lijkt me juist wel prettig om niet zo hip te hoeven zijn als in Amsterdam of zo.
Babi pangang!quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit
Ja, maar vergeet niet dat gasten minder dagen uit eten gaan en minder in hetzelfde restaurant dan mensen die dagelijks in hetzelfde restaurant werken. Misschien is de behoefte aan verandering bij het personeel wel veel groter?quote:Op zondag 2 augustus 2015 15:59 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Veel 50+'ers, kinderloze stellen en wat vaste zakelijke gasten. Ach uiteindelijk heeft alles wel wat natuurlijk dat hele hippe is leuk dat klassieke ook. Maar verandering van spijs doet eten en dat beseffen niet alle gasten
Zelfs dat niet, omdat de Ajam Pangang ook bestaat, nemen we altijd diequote:
Bij ons gaat alles op kamernummer of met de pin/creditcard zowat en mensen geven desondanks gewoon fooi hoor.quote:Op zondag 2 augustus 2015 16:26 schreef Pap89 het volgende:
@ the horeca (mede)werkers.
Van wat voor type mens krijg je het vaak een fooi?
De Jan Modaaltjes die een paar keer per jaar uit eten gaan en het er dus een keer "goed van nemen"
De 50-65+ers
Jonge stellen
Mensen met "het geld"?
Tijdje terug zat er een tafel met 8-10 man, gaven blijkbaar een "heule grote" fooi, want de medewerkers hadden het nog heel de avond over die 200 euro fooi.
Snap dat het ook ligt aan het type restaurant, want mensen in een all-you-can-eat vreetschuur pinnen volgens mij 9/10x
Hehehe, daar heb ik nog een mooi verhaal over . Groepje dames kwamen met zijn 12'en of zo bij ons eten. Bij uitserveren van de koffie vroeg de dame als ik de rekening gewoon door 12'en kon splitsen en dan kwamen ze straks wel aan de bar afrekenen. Zo gezegd zo gedaan het zou iets van 38,15 de vrouw zijn geweest.quote:Op zondag 2 augustus 2015 16:28 schreef Beppiie het volgende:
Groepen zijn meestal heel gul
En verder kreeg ik van iedereen altijd fooi hehehe (doe geen horeca meer)
Er komen best veel toeristen en dagjesmensen en mensen uit het dorp bij ons langs die vaak terugkeren dan moet je toch wel regelmatig wijzigen anders krijg je gezever.quote:Op zondag 2 augustus 2015 16:05 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, maar vergeet niet dat gasten minder dagen uit eten gaan en minder in hetzelfde restaurant dan mensen die dagelijks in hetzelfde restaurant werken. Misschien is de behoefte aan verandering bij het personeel wel veel groter?
Dat is gewoon nog meer asociaal naar je vriendengroep dan naar het restaurant. Die neem je toch nooit meer mee?quote:Op zondag 2 augustus 2015 23:45 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Hehehe, daar heb ik nog een mooi verhaal over . Groepje dames kwamen met zijn 12'en of zo bij ons eten. Bij uitserveren van de koffie vroeg de dame als ik de rekening gewoon door 12'en kon splitsen en dan kwamen ze straks wel aan de bar afrekenen. Zo gezegd zo gedaan het zou iets van 38,15 de vrouw zijn geweest.
Dame zegt zullen er we gewoon 40 van maken? Zo gezegd zo gedaan alle dames rekenen af en ik sla telkens 40 euro aan in mijn kassa zodat er bij de laatste nog 18 euro op de kassa staat. Dus ik typ 40 in op de pinterminal in. De dame zegt echter "Ik wil geen fooi geven." Ik "ow, excuus dat had ik niet door ik ga het corrigeren" Ik druk op stop en voer 38,15 in, zij ja wat is dit nu er staat toch nog maar 18 open? .
Ik sorry mevrouw maar de rekening is gesplitst tot 38,15 de vrouw. Zij ja maar ik heb veel minder gehad . Ik "Het spijt me, maar dat moet u dan toch echt onderling regelen, ik wil best nog voor u uitrekenen wat u heeft gehad maar dan houdt het echt op" Gelukkig kreeg ze toen op der kop van der vriendinnen . Wat idioterie zeg
Ik dacht eerst nog, die heeft het niet helemaal door of zo? Die denkt dat er per persoonlijk gebruik is afgerekend (Ja, sommige vrouwen doen dit ). Maar toen ik het later desbetreffende dames weer een keer langs kwamen bevestigden dat ze dat soort streken wel vaker had,.quote:Op zondag 2 augustus 2015 23:48 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat is gewoon nog meer asociaal naar je vriendengroep dan naar het restaurant. Die neem je toch nooit meer mee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |