abonnement Unibet Coolblue
pi_154816042
Goede karbonade van de slager na het bakken nagaren in roomboter in de oven. Geen idee of dat culinair kan, maar zoooo lekker :)
pi_154816186
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 12:43 schreef DavetheNL het volgende:
Goede karbonade van de slager na het bakken nagaren in roomboter in de oven. Geen idee of dat culinair kan, maar zoooo lekker :)
:9~ :9~ _O_
pi_154818661
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nooit iberico of bv livar gegeten?
Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.

Grappig dat in de horeca gedroogd varkensvlees dan wel weer een luxeproduct is. Een echt stuk varkensvlees zie je dan weer weinig als hoofdgerecht.
We komen hard, zo hard.
pi_154818837
Mwah, laatst in restaurant "Podium onder de Dom" buikspek gekregen. Op drie verschillende manieren klaargemaakt.
Was heerlijk!
Make my day!
pi_154827554
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit :P
pi_154834763
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:41 schreef focal het volgende:

[..]

Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.

Grappig dat in de horeca gedroogd varkensvlees dan wel weer een luxeproduct is. Een echt stuk varkensvlees zie je dan weer weinig als hoofdgerecht.
Het is erg jammer ja dat veelal prachtige gerechten weinig of niet worden aangeboden omdat ze niet meer hip zijn of omdat gasten het te onbekend vinden (regio Groningen hier dus best extreem hier).
pi_154838085
Hoe heurt het eigenlijk als je binnen vol zit en opeens komt je terras naar binnen wegens een buitje? Hoe ga je daar het beste mee om
  zondag 2 augustus 2015 @ 12:20:03 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154838407
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit :P
Ik van de week nog, bij Dudok. Een dikke plak procureur:



Was niet echt om over naar huis te schrijven, maar dat kwam door het onbreken van genoeg/goede saus, de beetje mislukte papperdelle en de nikserige champignons en uitjes. Het vlees zelf was lekker.
pi_154838662
Hmm, daar word ik niet zo hongerig van inderdaad!
pi_154839319
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 02:19 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Het is erg jammer ja dat veelal prachtige gerechten weinig of niet worden aangeboden omdat ze niet meer hip zijn of omdat gasten het te onbekend vinden (regio Groningen hier dus best extreem hier).
Stad of ommeland?

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit :P
Dat is nou iets wat ik niet bestel omdat het standaard niet goed klaargemaakt wordt. Dat is ook heel moeilijk omdat je je vlees heel goed moet kennen en heel goed moet snijden om ze allemaal goed gaar te krijgen. Ik zou zeggen zet het dan niet op de kaart als je daar niet eens je best voor wil doen en gewoon maar stukken aan een spies jast.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154840618
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Stad of ommeland?

[..]

Dat is nou iets wat ik niet bestel omdat het standaard niet goed klaargemaakt wordt. Dat is ook heel moeilijk omdat je je vlees heel goed moet kennen en heel goed moet snijden om ze allemaal goed gaar te krijgen. Ik zou zeggen zet het dan niet op de kaart als je daar niet eens je best voor wil doen en gewoon maar stukken aan een spies jast.
Woon in stad werk in Drenthe :'(
pi_154841192
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 14:29 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Woon in stad werk in Drenthe :'(
Beter dan andersom lijkt me. Ik weet niet wat voor publiek je hebt, maar het lijkt me juist wel prettig om niet zo hip te hoeven zijn als in Amsterdam of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154842681
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 14:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Beter dan andersom lijkt me. Ik weet niet wat voor publiek je hebt, maar het lijkt me juist wel prettig om niet zo hip te hoeven zijn als in Amsterdam of zo.
Veel 50+'ers, kinderloze stellen en wat vaste zakelijke gasten. Ach uiteindelijk heeft alles wel wat natuurlijk dat hele hippe is leuk dat klassieke ook. Maar verandering van spijs doet eten en dat beseffen niet alle gasten
  Moderator / Miss SHO zondag 2 augustus 2015 @ 16:03:22 #164
22592 crew  Ole
pi_154842784
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit :P
Babi pangang!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154842824
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 15:59 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Veel 50+'ers, kinderloze stellen en wat vaste zakelijke gasten. Ach uiteindelijk heeft alles wel wat natuurlijk dat hele hippe is leuk dat klassieke ook. Maar verandering van spijs doet eten en dat beseffen niet alle gasten
Ja, maar vergeet niet dat gasten minder dagen uit eten gaan en minder in hetzelfde restaurant dan mensen die dagelijks in hetzelfde restaurant werken. Misschien is de behoefte aan verandering bij het personeel wel veel groter?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154843157
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2015 16:03 schreef Ole het volgende:

[..]

Babi pangang!
Zelfs dat niet, omdat de Ajam Pangang ook bestaat, nemen we altijd die :P
pi_154843275
@ the horeca (mede)werkers.

Van wat voor type mens krijg je het vaak een fooi?
De Jan Modaaltjes die een paar keer per jaar uit eten gaan en het er dus een keer "goed van nemen"
De 50-65+ers
Jonge stellen
Mensen met "het geld"?

Tijdje terug zat er een tafel met 8-10 man, gaven blijkbaar een "heule grote" fooi, want de medewerkers hadden het nog heel de avond over die 200 euro fooi.

Snap dat het ook ligt aan het type restaurant, want mensen in een all-you-can-eat vreetschuur pinnen volgens mij 9/10x :P
pi_154843301
Groepen zijn meestal heel gul ^O^
En verder kreeg ik van iedereen altijd fooi hehehe (doe geen horeca meer)
pi_154856090
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 16:26 schreef Pap89 het volgende:
@ the horeca (mede)werkers.

Van wat voor type mens krijg je het vaak een fooi?
De Jan Modaaltjes die een paar keer per jaar uit eten gaan en het er dus een keer "goed van nemen"
De 50-65+ers
Jonge stellen
Mensen met "het geld"?

Tijdje terug zat er een tafel met 8-10 man, gaven blijkbaar een "heule grote" fooi, want de medewerkers hadden het nog heel de avond over die 200 euro fooi.

Snap dat het ook ligt aan het type restaurant, want mensen in een all-you-can-eat vreetschuur pinnen volgens mij 9/10x :P
Bij ons gaat alles op kamernummer of met de pin/creditcard zowat en mensen geven desondanks gewoon fooi hoor.

Mensen die veel fooi geven
-Duitsers geven vaak een standaard tip van minstens 10%, dit omdat Duitse bediening door voorheen een gebrek aan minimumloon dit meer nodig had. Deze gewoonte nemen ze gelukkig mee naar Nederland.
-Mensen uit de horeca zelf, of ze geven in principe geen fooi of ze geven goed fooi :).
-Mensen die het echt boven verwachting naar hun zin hebben gehad :).
-Roma, Sinti en kampers geven vaak uitstekend fooi als je ze keurig netjes en correct behandeld maar je moet wel voor ze lopen :'(.

De hoogte van de fooi is niet echt afhankelijk van de rijkdom zodra ze een beetje verdienen. Daarnaast kan je ook niet echt zien als mensen rijk zijn natuurlijk ;). Van een paar weet ik het echter een deel geeft gewoon uit beleefdheid fooi (10% voor goede bediening) en een deel principieel niks.

Wat vaak ook goede fooi oplevert is als je gasten goed weet te bedienen met veel noten op de zang. Vegetarisch+allergie, weinig lusten en weetikveelwat. Als je het voor elkaar krijgt hen echt een goede avond te bezorgen willen ze ook wel regelmatig goede fooi geven.

Voor de rest zijn vrouwen zeer slechte tipgevers in vergelijking met mannen ;(
pi_154856301
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2015 16:28 schreef Beppiie het volgende:
Groepen zijn meestal heel gul ^O^
En verder kreeg ik van iedereen altijd fooi hehehe (doe geen horeca meer)
Hehehe, daar heb ik nog een mooi verhaal over :'). Groepje dames kwamen met zijn 12'en of zo bij ons eten. Bij uitserveren van de koffie vroeg de dame als ik de rekening gewoon door 12'en kon splitsen en dan kwamen ze straks wel aan de bar afrekenen. Zo gezegd zo gedaan het zou iets van 38,15 de vrouw zijn geweest.

Dame zegt zullen er we gewoon 40 van maken? Zo gezegd zo gedaan alle dames rekenen af en ik sla telkens 40 euro aan in mijn kassa zodat er bij de laatste nog 18 euro op de kassa staat. Dus ik typ 40 in op de pinterminal in. De dame zegt echter "Ik wil geen fooi geven." Ik "ow, excuus dat had ik niet door ik ga het corrigeren" Ik druk op stop en voer 38,15 in, zij ja wat is dit nu er staat toch nog maar 18 open? :') :') :') :') |:( |:( |:( |:( |:(.

Ik sorry mevrouw maar de rekening is gesplitst tot 38,15 de vrouw. Zij ja maar ik heb veel minder gehad :( :( :r. Ik "Het spijt me, maar dat moet u dan toch echt onderling regelen, ik wil best nog voor u uitrekenen wat u heeft gehad maar dan houdt het echt op" Gelukkig kreeg ze toen op der kop van der vriendinnen :{. Wat idioterie zeg
pi_154856349
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 16:05 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar vergeet niet dat gasten minder dagen uit eten gaan en minder in hetzelfde restaurant dan mensen die dagelijks in hetzelfde restaurant werken. Misschien is de behoefte aan verandering bij het personeel wel veel groter?
Er komen best veel toeristen en dagjesmensen en mensen uit het dorp bij ons langs die vaak terugkeren dan moet je toch wel regelmatig wijzigen anders krijg je gezever.

Bediening eet trouwens zelden zo goed als zijn gasten hoor ;(
  zondag 2 augustus 2015 @ 23:48:03 #172
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_154856379
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 23:45 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Hehehe, daar heb ik nog een mooi verhaal over :'). Groepje dames kwamen met zijn 12'en of zo bij ons eten. Bij uitserveren van de koffie vroeg de dame als ik de rekening gewoon door 12'en kon splitsen en dan kwamen ze straks wel aan de bar afrekenen. Zo gezegd zo gedaan het zou iets van 38,15 de vrouw zijn geweest.

Dame zegt zullen er we gewoon 40 van maken? Zo gezegd zo gedaan alle dames rekenen af en ik sla telkens 40 euro aan in mijn kassa zodat er bij de laatste nog 18 euro op de kassa staat. Dus ik typ 40 in op de pinterminal in. De dame zegt echter "Ik wil geen fooi geven." Ik "ow, excuus dat had ik niet door ik ga het corrigeren" Ik druk op stop en voer 38,15 in, zij ja wat is dit nu er staat toch nog maar 18 open? :') :') :') :') |:( |:( |:( |:( |:(.

Ik sorry mevrouw maar de rekening is gesplitst tot 38,15 de vrouw. Zij ja maar ik heb veel minder gehad :( :( :r. Ik "Het spijt me, maar dat moet u dan toch echt onderling regelen, ik wil best nog voor u uitrekenen wat u heeft gehad maar dan houdt het echt op" Gelukkig kreeg ze toen op der kop van der vriendinnen :{. Wat idioterie zeg
:D Dat is gewoon nog meer asociaal naar je vriendengroep dan naar het restaurant. Die neem je toch nooit meer mee?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_154856605
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 23:48 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

:D Dat is gewoon nog meer asociaal naar je vriendengroep dan naar het restaurant. Die neem je toch nooit meer mee?
Ik dacht eerst nog, die heeft het niet helemaal door of zo? Die denkt dat er per persoonlijk gebruik is afgerekend (Ja, sommige vrouwen doen dit :(). Maar toen ik het later desbetreffende dames weer een keer langs kwamen bevestigden dat ze dat soort streken wel vaker had,.

Maar probeer je maar eens een houding te geven als bediening dan :').
  maandag 3 augustus 2015 @ 00:34:23 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154857887
Vanmiddag weer eens in een Michelinsterrentent geluncht en daar liet de bediening toch een paar keer wat steken vallen. Wel daarover aangesproken door ons. Resultaat: we hebben maar 1,75 euro aan fooi gegeven om het een rond bedrag te maken. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154860421
Ik moet bekennen dat ik een slechte fooipinner ben, gewoon omdat je het expliciet moet zeggen in plaats van dat je je portemonnee leegkiepert.
Heb een keer, in een hotel gehad, dat na het bedrag 'fooi?' op het schermpje stond, om zelf in te vullen, dat is nog wel handig denk ik, al zullen anderen het opdringerig vinden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')