abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 30 juli 2015 @ 22:25:42 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154776714
En dan niet bakken? Ja, nee, ik zou er echt niets mee kunnen als iemand dat bestelt.
pi_154777000
Dan nóg niet, want geen reactie van maillard.

Enneh, blue??
Of bedoelen jullie bleu :P
  donderdag 30 juli 2015 @ 22:43:48 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154777415
Ja, haha, kut. Daarom zeg ik altijd " ik wil mijn steak rood, rood, rood, rauw, bloedend rood. Hij kan eigenlijk niet te rood en makkelijk te doorbakken. Ik wil hem rood, rood, rood".

Lijkt me duidelijk, toch? En dan nog krijg je 'm de helft van de tijd medium tot doorbakken. Zucht...
pi_154778364
Daarom bestel ik eig nooit meer steak. In Barcelona werd de kok echt een keer kwaad op mij toen ik het vlees terug stuurde, daarna gaf hij me echt een stuk " afvalvlees" waar de randen vet eraan hingen die hij miss 10 sec in de pan had gedaan.
En als ik eerlijk ben vind ik het ook een overrated stuk vlees.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 30 juli 2015 @ 23:50:29 #80
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154779879
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 22:34 schreef pietbier het volgende:
Dan nóg niet, want geen reactie van maillard.

Enneh, blue??
Of bedoelen jullie bleu :P
Engelse term is gewoon Blue?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154779996
Wel een keer met een 750gram steak ( :') :') :') waarom moest dat nou) gevraagd om medium/medium-rare. Toen kreeg ik hem wel dus Rare. Dan is het wel 500 gram te veel aan rauw vlees :')
pi_154780183
quote:
16s.gif Op donderdag 30 juli 2015 23:50 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Engelse term is gewoon Blue?
Nee, zo rauw is "extra rare" of "bleu". Blue wordt ook wel eens gebruikt, maar is niet echt gangbaar in de keuken.
pi_154780223
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 23:54 schreef Pap89 het volgende:
Wel een keer met een 750gram steak ( :') :') :') waarom moest dat nou) gevraagd om medium/medium-rare. Toen kreeg ik hem wel dus Rare. Dan is het wel 500 gram te veel aan rauw vlees :')
Bijna hetzelfde meegemaakt. Eerst veel te ver door, en dan zeg je er iets van, en dan komen ze met een lap welke net de pan geraakt heeft. Puur treiteren is dat.
Eigenlijk moet je dan je biezen pakken en wegwezen, maarja, je partner zit op dat moment heerlijk te smullen van een gerecht welke wel prima in orde is.
pi_154780497
Ja dat was ook het geval.
Die had een goed gerecht, wat helemaal naar haar zin was.
Dus ach, het was gezellig :')
pi_154780899
Och, ik heb 't zelfs al een keer met een simpele saté gehad. Er werd gevraagd of deze rosé mocht of dat ie doorbakken moest worden. Rosé is prima zei ik. Kreeg ik 'm medium rare!
En dan zeg je er iets van, krijg je een snauw terug van de chef dat hij echt wel weet wat hij doet en dat het vlees gewoon wat stugger is maar zeker niet meer rauw.
Wel apart, want met mijn jarenlange ervaring weet ik écht wel wat rauw is, en zeker als het koud is omdat het ijskoud op de plaat gekwakt is, dan kan ik met zekerheid stellen dat de kok een prutser is met een grote bek die het verkloot heeft.
pi_154783054
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik mijn steak blue wil hebben is dat mijn voorkeur, als je niet in staat bent hem blue te bereiden, moet je dat gewoon even zeggen, en hem niet gewoon medium serveren.

CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken

Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
Mangiare in Eindhoven

Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca

- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi

Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.

Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
We komen hard, zo hard.
pi_154783068
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 22:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja, haha, kut. Daarom zeg ik altijd " ik wil mijn steak rood, rood, rood, rauw, bloedend rood. Hij kan eigenlijk niet te rood en makkelijk te doorbakken. Ik wil hem rood, rood, rood".

Lijkt me duidelijk, toch? En dan nog krijg je 'm de helft van de tijd medium tot doorbakken. Zucht...
Waarschijnlijk tref je dan een ober die hem gewoon in de computer als rood aanslaat maar te lui is even naar de keuken te lopen om de chef te informeren hoe het echt moet.
We komen hard, zo hard.
pi_154783165
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik mijn steak blue wil hebben is dat mijn voorkeur, als je niet in staat bent hem blue te bereiden, moet je dat gewoon even zeggen, en hem niet gewoon medium serveren.

CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken

Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
Mangiare in Eindhoven

Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca

- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi

Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.

Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
Dit bevestigd een beetje mijn eerdere verhaal dat ze best makkelijk zijn met reviews verwijden. Dit was verder een nette duidelijke review lijkt mij zo.

Trouwens wat een amateurs daar iemand die iets heel specifiek bestelt weet exact wat die wil. Je eigen mening is dan als bediening of keuken niet relevant. Wel treurig trouwens dat de kok geen steak kan bakken en vreemd dat het meisje het zo vreemd aanpakt.

De enige gepaste en mijn reactie zou zijn. Excuses ik ga het zo snel mogelijk in orde laten maken. Kan ik u nog iets inschenken van het huis? Gelukkig kunnen onze koks wel steaks bakken maar het komt voor dat ze in de stress hen net iets te lang aantikken.
pi_154784072
Het verbaast me misschien nog het meest dat de mensen hier die van te voren wéten dat de kok hun steak gaat verprutsen door te lang te bakken, dan toch steak bestellen op plaatsen die ze niet kennen of door schande en wijsheid in de steak-hoek wel kennen. Ik zou me die frustratie besparen en gewoon voor een ander gerecht gaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154784080
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 02:45 schreef Kandijfijn het volgende:
Dit bevestigd een beetje mijn eerdere verhaal dat ze best makkelijk zijn met reviews verwijden. Dit was verder een nette duidelijke review lijkt mij zo.
Ik wilde een review opzoeken om mijn reactie over de knorrige arrogante eigenaar te benadrukken, maar die was ook al verwijderd. Op Iens dit keer.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 31 juli 2015 @ 08:38:28 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154784429
Zat net ff op Iens te kijken maar ander kritieken die verwijderd zijn heb ik nog niet ontdekt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 08:47:15 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154784549
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
Rare -> kerntemperatuur van 50-52 graden. Smeltpunt rundvet is 45-50 graden. Het vlees is dus nog Rood maar het vet gesmolten, als je dit goed doet het je een rode steak met een mooie boterige smaak

[ Bericht 6% gewijzigd door Pietverdriet op 31-07-2015 08:56:25 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 13:14:21 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154790086
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 07:53 schreef Isabeau het volgende:
Het verbaast me misschien nog het meest dat de mensen hier die van te voren wéten dat de kok hun steak gaat verprutsen door te lang te bakken, dan toch steak bestellen op plaatsen die ze niet kennen of door schande en wijsheid in de steak-hoek wel kennen. Ik zou me die frustratie besparen en gewoon voor een ander gerecht gaan.
Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.

Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
pi_154790753
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 07:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik wilde een review opzoeken om mijn reactie over de knorrige arrogante eigenaar te benadrukken, maar die was ook al verwijderd. Op Iens dit keer.
Tsjah, jij bent niet de klant restaurants zijn dat :P.
pi_154792051
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
Dat is waarschijnlijk ook waarom ik bij een T-bone de haas altijd te ver door vindt, of de entrecote te rauw. Ik snap wel dat een kok de neiging heeft om een prachtige marmering niet te koud op te dienen. Ik snap wel dat mensen zich blauw (haha) ergeren aan te ver gebakken steaks, maar zo hard mogelijk om rood, roder, roodst roepen zou ertoe kunnen leiden dat de kok hem bleu bereidt. Als die rood en blauw niet door elkaar haalt zou het wel goed moeten komen, maar als de klant nou zo uitdrukkelijk om de kortste garing vraagt....
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 14:21:01 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154792171
Wellicht zou de horeca gewoon eens wat meer vakmensen moeten aannemen die weten wat ze doen ipv zo goedkoop mogelijke mensen te zoeken die alleen maar warm kunnen maken en bestellingen naar tafels kunnen brengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154792298
Oh god, dit doet me denken aan de enige keer dat ik een taaie grijze biefstuk terug stuurde:
- 'Ja maar mijnheer, wij doen dat altijd zo. Nog nooit klachten gehad.'
Vervolgens kreeg ik een kwartier later een biefstuk op hetzelfde bord en was de rest inmiddels steenkoud. Nog nooit meegemaakt zoiets.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 14:33:10 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154792539
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.

Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154794557
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.

Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
Ik hebt mezelf aangeleerd dat ik het allergoedkoopste van de kaart bestel als ik ergens ga eten waar ik weet dat het kut is. Als het toch niet echt gaat smaken dan liever zo goedkoop mogelijk een bodempje leggen.
We komen hard, zo hard.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 15:55:43 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154795422
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat hebben mensen toch met Dudok?
Ik heb niet veel met Dudok. Behalve dat ie op maandag open is en je er even snel iets kunt eten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')