Een recensie is dan ook om iets over het restaurant/film/boek etc. te vertellen, en niet het aangewezen middel om iets over jezelf te vertellen. In het recensie-topic loopt er ook zo eentje rond en Iens mag van mij nog wel wat strenger zijn want met dat soort commentaren kan ik vrij weinig.quote:Op donderdag 30 juli 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik mijn steak blue wil hebben is dat mijn voorkeur, als je niet in staat bent hem blue te bereiden, moet je dat gewoon even zeggen, en hem niet gewoon medium serveren.
CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
Integendeel, zo wil ik hem zelf ook. Ik heb een probleem met recensies die vooral over de recensent gaan.quote:Op donderdag 30 juli 2015 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Je hebt echt een probleem met mensen hun steak rood willen, niet?
Mr. Beanquote:Op donderdag 30 juli 2015 16:10 schreef Bramito het volgende:
[..]
Als je een gast hebt die dit al vervelend vindt, is het gewoon een zeikerd. Ik was vorig jaar in een restaurant waar ze steak tartar op de kaart hadden. Nou als ik iets lekker vind is dat het wel. De ober vroeg toen heel voorzichtig of ik wist dat dat rauw vlees was. Ik moest glimlachen, maar ik vond het achteraf eigenlijk wel heel goed dat hij het vroeg.
Open er een topic overquote:Op donderdag 30 juli 2015 18:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Integendeel, zo wil ik hem zelf ook. Ik heb een probleem met recensies die vooral over de recensent gaan.
Huh? Helemaal saignant? Wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen?quote:Op donderdag 30 juli 2015 15:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Wil je toch persé een gerecht helemaal saignant hebben dan moet je dat natuurlijk even aangeven en dan zorgen ze er voor dat je wens wordt uitgevoerd.
Nah, dat is wat ik me voor zou kunnen stellen bij "helemaal" blue. Maar bij "helemaal" saignant blijf ik dus steken....quote:
Langzaam verwarmen in een waterbad tot 50 graden.quote:Op donderdag 30 juli 2015 22:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nah, dat is wat ik me voor zou kunnen stellen bij "helemaal" blue. Maar bij "helemaal" saignant blijf ik dus steken....
Engelse term is gewoon Blue?quote:Op donderdag 30 juli 2015 22:34 schreef pietbier het volgende:
Dan nóg niet, want geen reactie van maillard.
Enneh, blue??
Of bedoelen jullie bleu
Nee, zo rauw is "extra rare" of "bleu". Blue wordt ook wel eens gebruikt, maar is niet echt gangbaar in de keuken.quote:
Bijna hetzelfde meegemaakt. Eerst veel te ver door, en dan zeg je er iets van, en dan komen ze met een lap welke net de pan geraakt heeft. Puur treiteren is dat.quote:Op donderdag 30 juli 2015 23:54 schreef Pap89 het volgende:
Wel een keer met een 750gram steak ( waarom moest dat nou) gevraagd om medium/medium-rare. Toen kreeg ik hem wel dus Rare. Dan is het wel 500 gram te veel aan rauw vlees
Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.quote:Op donderdag 30 juli 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik mijn steak blue wil hebben is dat mijn voorkeur, als je niet in staat bent hem blue te bereiden, moet je dat gewoon even zeggen, en hem niet gewoon medium serveren.
CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
Mangiare in Eindhoven
Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca
- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi
Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.
Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
quote:
Waarschijnlijk tref je dan een ober die hem gewoon in de computer als rood aanslaat maar te lui is even naar de keuken te lopen om de chef te informeren hoe het echt moet.quote:Op donderdag 30 juli 2015 22:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja, haha, kut. Daarom zeg ik altijd " ik wil mijn steak rood, rood, rood, rauw, bloedend rood. Hij kan eigenlijk niet te rood en makkelijk te doorbakken. Ik wil hem rood, rood, rood".
Lijkt me duidelijk, toch? En dan nog krijg je 'm de helft van de tijd medium tot doorbakken. Zucht...
Dit bevestigd een beetje mijn eerdere verhaal dat ze best makkelijk zijn met reviews verwijden. Dit was verder een nette duidelijke review lijkt mij zo.quote:Op donderdag 30 juli 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik mijn steak blue wil hebben is dat mijn voorkeur, als je niet in staat bent hem blue te bereiden, moet je dat gewoon even zeggen, en hem niet gewoon medium serveren.
CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
Mangiare in Eindhoven
Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca
- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi
Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.
Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
Ik wilde een review opzoeken om mijn reactie over de knorrige arrogante eigenaar te benadrukken, maar die was ook al verwijderd. Op Iens dit keer.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 02:45 schreef Kandijfijn het volgende:
Dit bevestigd een beetje mijn eerdere verhaal dat ze best makkelijk zijn met reviews verwijden. Dit was verder een nette duidelijke review lijkt mij zo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |