quote:Geschiedenis
V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.
Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.
Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.
Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.
V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).
Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.
De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).
Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:19 januari
Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.
De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.
Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.
Huurcontracten
Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.
"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.
V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.
Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.
Buiten proportie
Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."
Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.
http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:27 januari
Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.
Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".
Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.
Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.
Loonstrookjes
De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.
Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.
Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.
V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.
http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:30 januari
Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.
De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.
"Enige oplossing"
IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.
In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."
V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.
"Buitenproportionele vraag"
Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."
Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.
http://nos.nl/artikel/2016351
quote:Facts & Figures
V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.
1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog
Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250
http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Tjaquote:Op donderdag 9 april 2015 13:37 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Vaak niet. In de gemeente waar ik werk is dat decennia lang het belangrijkste onderwerp van discussie geweest. De gemeente wou zelfs een tweede winkelcentrum realiseren terwijl iedereen daar tegen was.
Januari 2016 moeten ze wel halen, gok ik.quote:Op donderdag 9 april 2015 13:44 schreef Individual het volgende:
Hoe lang zal de V&D nog door blijven modderen?
Duitsers komen massaal naar Winterswijk. 5x meer winkels dan er zouden moeten zijn voor de hoeveelheid inwoners. Het is dan ook erg gemütlich.quote:Op donderdag 9 april 2015 13:45 schreef KingRadler het volgende:
ga maar eens naar Duitsland vlak over de grens daar blijven ze bouwen.
De steden jagen gewoon mensen het land uit.
Ik ga juist naar Duitslandquote:Op donderdag 9 april 2015 13:50 schreef Individual het volgende:
[..]
Duitsers komen massaal naar Winterswijk. 5x meer winkels dan er zouden moeten zijn voor de hoeveelheid inwoners. Het is dan ook erg gemütlich.
En dan? Ze moeten drastisch hun formule omgooien om nog te overleven.quote:Op donderdag 9 april 2015 13:44 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Januari 2016 moeten ze wel halen, gok ik.
Wij Nederlanders gaan graag naar Duitslandquote:Op donderdag 9 april 2015 14:24 schreef GSbrder het volgende:
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Boodschappen, kleding, drogisterij, dierentuinquote:Op donderdag 9 april 2015 14:12 schreef Individual het volgende:
[..]
Voor drank, sigaretten, andere boodschappen en benzine?
uit eten gaan is in Duitsland ook goedkoperquote:Op donderdag 9 april 2015 14:59 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Boodschappen, kleding, drogisterij, dierentuin
En meer opties bij de Macquote:Op donderdag 9 april 2015 15:02 schreef KingRadler het volgende:
[..]
uit eten gaan is in Duitsland ook goedkoper
Dan gaat het hoofdzakelijk om kleding. De btw in NL is de doodsteek op luxe artikelen. Persoonlijk haal ik alles in België of Duitsland afhankelijk van de producten die ik moet kopen.quote:Op donderdag 9 april 2015 14:24 schreef GSbrder het volgende:
Nederland is een populair winkelland onder Duitsers.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de factory outlet in Roermond.
Tja, pech moet je maar hebben.quote:Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt
http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
ach, hij was vroeger ook mijn directeur. Karma is een bitch zeg ik maar zo. Ik vind het alleen raar dat hij overal maar weer opnieuw CEO kan worden. De snelste manier om van je zaak af te komen is door hem in dienst te nemen.quote:Op donderdag 9 april 2015 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, pech moet je maar hebben.
maar als het allemaal lukt dan kun je wel weer extra dikke bonussen opstrijken.quote:Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt
http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
Zou kunnen dat dit de bedoeling is, zijn opdracht is.quote:Op donderdag 9 april 2015 17:23 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
ach, hij was vroeger ook mijn directeur. Karma is een bitch zeg ik maar zo. Ik vind het alleen raar dat hij overal maar weer opnieuw CEO kan worden. De snelste manier om van je zaak af te komen is door hem in dienst te nemen.
Als je een bedrijf red van de ondergang verdien je dat ook.quote:Op donderdag 9 april 2015 17:24 schreef donald_dick het volgende:
[..]
maar als het allemaal lukt dan kun je wel weer extra dikke bonussen opstrijken.
AS Watson probeert nog steeds voet op de Europese bodem te krijgen. Die trekken niet zo snel de stekker uit Kruitvatquote:Op donderdag 9 april 2015 20:07 schreef quirina het volgende:
Kruidvat in ieder geval niet, altijd druk daar.
Scapino? Aktiesport? Bristol?quote:Op donderdag 9 april 2015 20:43 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dixons (dat die uberhaupt nog bestaat), Bruna zie ik ook nog wel gaan.
wel grappig, 2 bedrijven die John van der Ent als CEO hebben gehadquote:Op donderdag 9 april 2015 20:43 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dixons (dat die uberhaupt nog bestaat), Bruna zie ik ook nog wel gaan.
Gaat niet gebeuren ... die worden de hand boven de kop gehouden door de vriendjes van het vroegere poskantoren bv.quote:
And it all Ent(s) here...quote:Op vrijdag 10 april 2015 00:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
wel grappig, 2 bedrijven die John van der Ent als CEO hebben gehad
Grappig dat je dat zegt, daar kwamen die schoenen juist vandaanquote:Op donderdag 9 april 2015 15:13 schreef Individual het volgende:
Karstadt, ongeveer de Duitse V&D, is er ook niet meer.
Ik dacht dat ie weg was, maar h[et bestaat nog..quote:b]Op donderdag 16 april 2015 19:56 schreef MevrouwPuff het volgende:[/b]
[..]
Grappig dat je dat zegt, daar kwamen die schoenen juist vandaan
Richard van de Krommert van de Financiële Telegraaf. De winkels van Promiss hebben de afgelopen 14 jaar ieder jaar 7 miljoen euro verlies gedraaid, 100 van 205 winkels sluiten ligt in de lijn der verwachting.quote:Op woensdag 15 april 2015 14:30 schreef Andromache het volgende:
Ik zou het serieus jammer vinden als Promiss omvalt. Ik kan daar goed slagen voor vooral zakelijke kleding die niet te duur is, van acceptabele kwaliteit en niet zo saai als de WE.
Telstar (sport en fashion)quote:
quote:Voor het eerst in vijf jaar meer mensen in winkelstraten
Voor het eerst in vijf jaar stijgt het aantal consumenten dat door de Nederlandse winkelstraten loopt. Onderzoeksbureau City Traffic telde het aantal passanten in vijftig grote steden en zag in het eerste kwartaal een stijging van 1,1 procent ten opzichte van een jaar geleden.
Dat lijkt niet veel, en toch is er volgens directeur Huib Lubbers sprake van een trendbreuk. De afgelopen jaren daalde het aantal winkelende consumenten immers fors, tot wel 25 procent. "Dus deze voorzichtige kentering is zeker hoopvol."
Tot de grootste stijgers behoren Hengelo, Amstelveen, Almere, Breda en Zaandam. Het aantal shoppers steeg daar met maximaal 14 procent. Onder aan de top-50 bungelen Ede, Almelo, Emmen en Amersfoort. In de laatste twee steden is er zelfs een daling van 24 en 26 procent.
Bron: nos
C&A is helemaal een rotwinkel, slechte kwaliteit,weinig keus,lelijke kleding,slecht afgewerkt ook. Bah,mag weg.quote:Op donderdag 16 april 2015 16:24 schreef wolfrolf het volgende:
zolang c&a maar blijft bestaan vind ik het best
neequote:Op woensdag 22 april 2015 20:14 schreef quirina het volgende:
[..]
C&A is helemaal een rotwinkel, slechte kwaliteit,weinig keus,lelijke kleding,slecht afgewerkt ook. Bah,mag weg.
Dat idee had ik vroeger ook altijd, van die enorm christelijke degelijke kleding, maar ik kan er het afgelopen jaar eigenlijk heel goed slagen, ook online werkt het goed. En ik ben niet christelijk ineensquote:Op woensdag 22 april 2015 20:14 schreef quirina het volgende:
[..]
C&A is helemaal een rotwinkel, slechte kwaliteit,weinig keus,lelijke kleding,slecht afgewerkt ook. Bah,mag weg.
Het is goedkope rommel.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:20 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Dat idee had ik vroeger ook altijd, van die enorm christelijke degelijke kleding, maar ik kan er het afgelopen jaar eigenlijk heel goed slagen, ook online werkt het goed. En ik ben niet christelijk ineens
Dan kun je bijna alle winkels wel opdoeken. Ik heb niet het budget of het lichaam om alleen in merkkleding rond te lopen, waar de kwaliteit vaak ook twijfelachtig van is.quote:
Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoperquote:Op woensdag 22 april 2015 22:35 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Dan kun je bijna alle winkels wel opdoeken. Ik heb niet het budget of het lichaam om alleen in merkkleding rond te lopen, waar de kwaliteit vaak ook twijfelachtig van is.
Ik pas niet meer in m'n broeken van tien jaar geleden hoorquote:Op woensdag 22 april 2015 22:44 schreef Poepz0r het volgende:
[..]
Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper
Nee maar als je ouder bent ga je niet zoveel meer schommelen mag ik hopen en dan is het dus juist wijs om wat meer uit te geven aan kleding, zeker aan broeken.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:48 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Ik pas niet meer in m'n broeken van tien jaar geleden hooren dan heb ik 1 broek.
Je kan best wel iets beters vinden dan C&A.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:35 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Dan kun je bijna alle winkels wel opdoeken. Ik heb niet het budget of het lichaam om alleen in merkkleding rond te lopen, waar de kwaliteit vaak ook twijfelachtig van is.
Ik ga ook niet alleen naar de C&Aquote:Op woensdag 22 april 2015 22:54 schreef DS4 het volgende:
[..]
Je kan best wel iets beters vinden dan C&A.
Dat merkkleding niet altijd goed is klopt wel, maar dat valt in de cat. goedkoop is altijd kut, duur niet altijd goed.
Ik durf er niet van uit te gaanquote:Op woensdag 22 april 2015 22:51 schreef Poepz0r het volgende:
[..]
Nee maar als je ouder bent ga je niet zoveel meer schommelen mag ik hopen en dan is het dus juist wijs om wat meer uit te geven aan kleding, zeker aan broeken.
De schoenenafdeling is dan ook bijzonder slecht daar.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:57 schreef MouzurX het volgende:
Ging eens kijken voor schoenen bij de V&D... wat een rommel allemaal zeg. Echt helemaal niks.
Onderschat de man niet. Ook ik heb 15 paar merkschoenen en kleding etc etcquote:Op woensdag 22 april 2015 22:58 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Ik durf er niet van uit te gaanik geef wel meer uit aan een jas en schoenen enzo, dat vind ik belangrijker. Ik ben wel een vrouw he, ik hou van afwisseling. Ik koop bijvoorbeeld ook geen al te dure tassen omdat ik een paar maanden later weer een andere zie.
Gayquote:Op donderdag 23 april 2015 01:03 schreef Poepz0r het volgende:
[..]
Onderschat de man niet. Ook ik heb 15 paar merkschoenen en kleding etc etc
Adidas, nike?quote:Op donderdag 23 april 2015 01:03 schreef Poepz0r het volgende:
[..]
Onderschat de man niet. Ook ik heb 15 paar merkschoenen en kleding etc etc
Maar afwachten of je ze krijgt.quote:Op donderdag 23 april 2015 19:23 schreef Andromache het volgende:
snel nog wat mooie jurkjes kopen bij de Promiss. zoooo zonde... gisteren weer zitten struinen op de website.
Als 'ie het specifiek over merkkleding heeft zou ik toch geen adidas en nike denken.quote:
Ik kijk al uit naar de nieuwe reclameslogans.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 12:58 schreef Perrin het volgende:
Net ook op BNR, de V&D bestempelt haar doelgroep als suffe dikke mutsen.
Is dat een nieuwe marketingstrategie, je klant beledigen?
Jij hebt zeker geen kinderen?quote:Op woensdag 22 april 2015 22:44 schreef Poepz0r het volgende:
[..]
Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper
NWS / V&D gaat islamiseren om hoofd boven water te houdenquote:Moslims en 'grotere' mensen moeten V&D gaan redden
Om financieel gezond te worden is het warenhuis gedwongen om in te spelen op de diversiteit in de samenleving
Wheheh. Dit komt helemaal goed.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 12:58 schreef Perrin het volgende:
Net ook op BNR, de V&D bestempelt haar doelgroep als suffe dikke mutsen.
Is dat een nieuwe marketingstrategie, je klant beledigen?
Dat vond ik gisteren ook tenenkrommendquote:Op zondag 10 mei 2015 10:19 schreef Rockefellow het volgende:
Ik zie bij RTL Z af en toe mensen van V&D voorbij komen.
Een CEO die geen verhaal kan vertellen, een vlotte huismoeder die uitlegt dat een tijdelijke fanshop van FC Groningen fantastisch is. Wat een droefenis.
Precies.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:23 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Dat vond ik gisteren ook tenenkrommend
"ja we hebben plannen'
'en wat zijn die?'
'ja dat is het mooie van retail, dat we snel kunnen anticiperen... dat zie je in september!'
Ja...
200 op de 5000 personeelsleden, kan alleen effe de bron van dat getal niet vinden.quote:Op dinsdag 12 mei 2015 00:38 schreef Individual het volgende:
Als de besparing van 10 miljoen euro in de loonkosten „echt noodzakelijk” is vliegen mensen er dan gewoon uit? Hoeveel mensen moet je ontslaan voor 10 miljoen euro?
Ik hoop dat je eens een keer de discussie aan wilt gaan met een vriend van mij die zweert bij de Zeeman / Primark en andere goedkope winkels, of tweedehands kleding koopt. Alles van bijv McGregor of andere gewone merken vindt hij zwaar overbodig, belachelijk en hij schaamt zich er niet voor om te zeggen "de komma moet een plek naar links" als hij het artikel ziet staan.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:44 schreef Poepz0r het volgende:
[..]
Vind ik best een non-argument (geen budget). Spaar wat langer en koop een spijkerbroek van PME Legend a 140 euro in plaats van 1 van 30 euro en je zult het merken. PME gaat makkelijk 10 jaar mee en is dus goedkoper
Hebben veel concurrentie van kruitvat en action, maar op het spul wat ze verkopen zit veel marge, daarnaast combineren ze veel zaken met een Apotheek, moet zeggen dat ik de winkels wel netjes vind.quote:
We halen vaak lunch voor op kantoor bij de Hema. Prima kwaliteit voor een lage prijs.quote:Op donderdag 14 mei 2015 01:33 schreef W00fer het volgende:
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.
Ik vind HEMA geen food winkel. Misschien voor wat paaschocolade of bonbons maar verder niet.
HEMA zet juist in op supermarktproducten, vaak is er in de binnenstad niet meer dan een AH to go in het zicht, dan kan dat best handig zijn. Veel mensen spreken lovend over AH vleeswaren, blijkbaar doen ze wel wat goed met het vlees.quote:Op donderdag 14 mei 2015 01:33 schreef W00fer het volgende:
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.
Ik vind HEMA geen food winkel. Misschien voor wat paaschocolade of bonbons maar verder niet.
Ik weet ook niet wat de plek daarvan is het in het totaalconcept. Maar ik heb jaren vlakbij een Hema gewoond en dan gebruik je het als buurtsuper. De etenswaren zijn beter en goedkoper dan die van de AH.quote:Op donderdag 14 mei 2015 01:33 schreef W00fer het volgende:
Het kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat een HEMA moet met zijn vleesafdeling. Het is geen slager, het is geen supermarkt. Misschien dat de marge erop relatief hoog is, maar een rookworst haal ik wel gewoon bij de supermarkt of slager.
Ze verkopen teveel dingen die je elders goedkoper kan halen en vervolgens klaag je dat ze geen zoetjes hebbenquote:Op woensdag 13 mei 2015 07:20 schreef raptorix het volgende:
Het probleem met V&D is dat ze veel te veel spullen verkopen die ook elders in de winkelstraat te krijgen is, en dan zijn ze vaak nog duurder ook. Voor de Hema geld dat ook, maar die hebben dan nog een aantal aantrekkelijke afdelingen waar mensen wel voor komen, bijvoorbeeld het brood/gebak, de wijn en ook het ondergoed. Ik was vorige week bij de Hema hier op de hoek en moet zeggen dat het er wel beter uitziet, maar twijfel of dit soort formules nog wel winstgevend kunnen zijn, het zijn grote panden met erg veel personeel, bovendien is het er overdag wel erg rustig.
Ook stoort het me dat ze bepaalde spullen gewoon niet meer verkopen, tijdje terug had ik zoetjes nodig voor in de koffie en dat blijken ze niet meer te verkopen.
Die dingen kan ik inderdaad ook ergens anders kopen, maar als ik net bij de Hema ben om er koffiepads te halen is het wel onhandig dat ik daar geen zoetjes kan vinden. Nu is de buurt waar ik woon iets afwijkend van de rest van Nederland omdat mensen op een andere manier boodschappen doen, bij ons zie je dat bijna iedereen dagelijks boodschappen doet, of vaker, ik ga meestal uit me werk, en dan later op avond nog een keerquote:Op donderdag 28 mei 2015 03:14 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Ze verkopen teveel dingen die je elders goedkoper kan halen en vervolgens klaag je dat ze geen zoetjes hebben![]()
![]()
Nou nou, topresultaat van de vakbonden.quote:
Waarschijnlijk niet, doorgaans zijn laagbetaalde werknemers goedkoper te ontslaan.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef Basp1 het volgende:
Gooien ze nu de dure juristen en boekhouders eruit die met het onzalige plan van loonsverlaging gekomen zijn wat naderhand niet haalbaar was.![]()
Als er 400 mensen uit gaan en het een gewogen gemiddelde van de werknemers is bespaart men ook maar 4% op de loonkosten ipv de eerder gevraagde verlaging van 5.8%
Het is 1 juli geweest ontslagrecht is versoepelt, economische omstandigheden, ik zie denk ik genoeg mogelijkheden om die indirecten eruit te knikkeren.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 12:54 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Waarschijnlijk niet, doorgaans zijn laagbetaalde werknemers goedkoper te ontslaan.
Deze oplossing brengt hoogstwaarschijnlijk slechts de helft van de gezochte besparing op.
Een jurist ontslaan, heb je dat wel eens geprobeerd?quote:Op vrijdag 3 juli 2015 12:58 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het is 1 juli geweest ontslagrecht is versoepelt, economische omstandigheden, ik zie denk ik genoeg mogelijkheden om die indirecten eruit te knikkeren.
Die zijn niet in loondienst he.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef Basp1 het volgende:
Gooien ze nu de dure juristen en boekhouders eruit die met het onzalige plan van loonsverlaging gekomen zijn wat naderhand niet haalbaar was.![]()
Als er 400 mensen uit gaan en het een gewogen gemiddelde van de werknemers is bespaart men ook maar 4% op de loonkosten ipv de eerder gevraagde verlaging van 5.8%
Maar welke werknemer levert nu daadwerkelijk een bijdrage aan het bedrijfsresultaat, dat zijn meestal toch de directe krachten terwijl bij veel bedrijven er vaak veel indirecten rondslingeren die zichzelf onmisbaar voordoen maar het totaal niet zijn.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 12:59 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Een jurist ontslaan, heb je dat wel eens geprobeerd?
Nee, zo'n allochtone schoonmaakster is toch een stuk makkelijker.
Ach, die "indirecten" (verschrikkelijk woord trouwens) zijn ouder, duurder en zitten dichter bij het vuur.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:01 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Maar welke werknemer levert nu daadwerkelijk een bijdrage aan het bedrijfsresultaat, dat zijn meestal toch de directe krachten terwijl bij veel bedrijven er vaak veel indirecten rondslingeren die zichzelf onmisbaar voordoen maar het totaal niet zijn.
Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Nou nou, topresultaat van de vakbonden.
Die zullen wel trots zijn op deze onderhandelingen.
Het personeel is al jaren gedemotiveerd, 400 man die er nu uit vliegen gaan daar niet veel aan veranderen. Het is niet alsof de baanzekerheid van de rest nu zoveel hoger is.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:
[..]
Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Werkelijk? Ik vindt?quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:
[..]
Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Klopt , het berdrijf is niet toekomst zeker, maar liever met ongekort loon de ww in dan met gekort loonquote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:06 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Het personeel is al jaren gedemotiveerd, 400 man die er nu uit vliegen gaan daar niet veel aan veranderen. Het is niet alsof de baanzekerheid van de rest nu zoveel hoger is.
Als het filiaal gemanaged kan worden door alleen de filiaal manager samen met de afdelingshoofden dan zou je deze inderdaad ook indirect kunnen noemen. Voor 1 assistent filiaalmanager zul je waarschijnlijk wel minstens 2 winkelmedewerkers kunnen hebben.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:02 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Ach, die "indirecten" (verschrikkelijk woord trouwens) zijn ouder, duurder en zitten dichter bij het vuur.
Een assistent filiaalmanager zou je ook indirect kunnen noemen, maar gaat toch net wat minder vaak ontslagen worden dan een kassière.
De wens van de samenleving, wordt het een van kooten en bie sketch, geen gezeik iedereen rijk.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Werkelijk? Ik vindt?
Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
Ik vraag me af hoeveel extra kosten je moet maken door één bedrijfsjurist minder te hebben.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:08 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als het filiaal gemanaged kan worden door alleen de filiaal manager samen met de afdelingshoofden dan zou je deze inderdaad ook indirect kunnen noemen. Voor 1 assistent filiaalmanager zul je waarschijnlijk wel minstens 2 winkelmedewerkers kunnen hebben.
f#ck de wens van de samenleving het gaat om winst maken niet om de wens vanquote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Werkelijk? Ik vindt?
Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
Misschien hebben de hoge salarissen aan de onderkant van het werkspectrum daar mee te maken.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:10 schreef Basp1 het volgende:
[..]
De wens van de samenleving, wordt het een van kooten en bie sketch, geen gezeik iedereen rijk.![]()
De wens van de overheid is het dat iedereen aan het werk is terwijl er nauwelijks nieuwe banen bij komen en al helemaal niet aan de onderkant van het werkspectrum waar het merendeel van de medewerkers bij de v&d zich bevinden..
Ik VINDT van niet. Hoop dat alle vakbondsleden als eerste eruit gebonjourd wordenquote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:
[..]
Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Je maakt meer winst als je loonkosten structureel lager liggen.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:11 schreef Dance99Vv het volgende:
[..]
f#ck de wens van de samenleving het gaat om winst maken niet om de wens van
De vakbonden gaan niet akkoord met een plan dat vakbondsleden treft.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:12 schreef artelligence het volgende:
[..]
Ik VINDT van niet. Hoop dat alle vakbondsleden als eerste eruit gebonjourd worden
Wat korten op de werkvloer, de management laag daarboven kan dan ook wat inkrimpen en ze kunnen er weer een paar maanden tegen.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:12 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Je maakt meer winst als je loonkosten structureel lager liggen.
400 man ontslaan zorgt allereerst voor loongerelateerde kosten.
Of zou het aan zijn beleid kunnen liggen?quote:Op donderdag 9 april 2015 17:19 schreef Fietsertje70 het volgende:
John van der Ent, de nieuwe topman van V&D is gewoonweg van het ene zinkende bootje in het volgend lekkend schip gestapt
http://www.volkskrant.nl/(...)n-betaling~a3947507/
Dit beleid was al ingezet vóór John van der Endt. De bezuinigingsplannen zijn een beslissing van Sun Capital.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 14:51 schreef john2406 het volgende:
[..]
Of zou het aan zijn beleid kunnen liggen?
Niet heel gek als je sinds 1989 verlies laat zien.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 15:26 schreef artelligence het volgende:
[..]
Dit beleid was al ingezet vóór John van der Endt. De bezuinigingsplannen zijn een beslissing van Sun Capital.
Dat en bij ontslag een lagere WW. Ontslag gaat namelijk zowiezo gebeuren, het blijft niet bij deze 400.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:03 schreef Dance99Vv het volgende:
[..]
Liever 400 man eruit dan 10.000 werknemers een forse loonverlaging en gedemotiveerd personeel.
Ik vindt het een goede oplossing
Hoe kom je daar nou bij? Mijn wens is helemaal niet om massaal de lonen te verlagen om maar mensen aan het werk te houden. Ik vind dat nogal kortzichtig en zelfs een beetje communistisch.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Dit gaat lijnrecht in tegen de wens van de samenleving om meer mensen aan het werk te helpen c.q. houden. 10.000 werknemers die 80 euro p/maand minder krijgen is een relatief klein offer en minder ingrijpend dan een ontslag.
1600 bruto matig vinden. Godsamme zeg. Beetje heel veel mensen even als arme sloeber bestempelenquote:Op vrijdag 3 juli 2015 19:45 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Hoe kom je daar nou bij? Mijn wens is helemaal niet om massaal de lonen te verlagen om maar mensen aan het werk te houden. Ik vind dat nogal kortzichtig en zelfs een beetje communistisch.
Zou jij zomaar loon inleveren uit 'solidariteit' terwijl je al een matig salaris hebt van bijvoorbeeld 1600 bruto per maand?
Loonkosten zijn gemiddeld 25k per jaar. Het is geen communisme aangezien je vrij bent om weg te gaan als het nieuwe salarisbod te laag is.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 19:45 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Hoe kom je daar nou bij? Mijn wens is helemaal niet om massaal de lonen te verlagen om maar mensen aan het werk te houden. Ik vind dat nogal kortzichtig en zelfs een beetje communistisch.
Zou jij zomaar loon inleveren uit 'solidariteit' terwijl je al een matig salaris hebt van bijvoorbeeld 1600 bruto per maand?
2083,- als gemiddeld loon, parttime medewerker of niet. Ik vind het best fors voor (in veel gevallen) laaggeschoolde arbeid.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 20:36 schreef artelligence het volgende:
[..]
1600 bruto matig vinden. Godsamme zeg. Beetje heel veel mensen even als arme sloeber bestempelen
Jepquote:Op vrijdag 3 juli 2015 18:37 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Niet heel gek als je sinds 1989 verlies laat zien.
Het is gigantisch veel geld voor de detailhandel. Ik gun het ze, daar niet van. Maar je mag in je handen wrijven met zo'n salaris in deze sector. En als ik nu.nl lees dan zie je iedereen roeptoeteren dat de mensen op het hoofdkantoor maar moeten inleveren. Terwijl die mensen over het algemeen onder het marktconform salaris zitten. Ja ze verdienen in verhouding meer. Logisch.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 20:37 schreef GSbrder het volgende:
[..]
2083,- als gemiddeld loon, parttime medewerker of niet. Ik vind het best fors voor (in veel gevallen) laaggeschoolde arbeid.
Het is zelfs niet matig maar ronduit slecht en daar veroordeel ik niemand mee. Heb zelf ooit ook wel een minimumloon gehad toen ik 19 was.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 20:36 schreef artelligence het volgende:
[..]
1600 bruto matig vinden. Godsamme zeg. Beetje heel veel mensen even als arme sloeber bestempelen
Dat is wel iets meer dan ik dacht, maar laten we niet doen of het echt fors is, altijd nog zeer ruim onder modaal.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 20:37 schreef GSbrder het volgende:
[..]
2083,- als gemiddeld loon, parttime medewerker of niet. Ik vind het best fors voor (in veel gevallen) laaggeschoolde arbeid.
Het is geen minimumloonquote:Op vrijdag 3 juli 2015 20:53 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Het is zelfs niet matig maar ronduit slecht en daar veroordeel ik niemand mee. Heb zelf ooit ook wel een minimumloon gehad toen ik 19 was.
Weet ik, dat is rond de 1400. Neemt niet weg dat 1600 gewoon een heel mager loontje is.quote:
Zit je dan beter bij bij die 400 of bij die wat gaan komen?quote:Op vrijdag 3 juli 2015 18:58 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Dat en bij ontslag een lagere WW. Ontslag gaat namelijk zowiezo gebeuren, het blijft niet bij deze 400.
Dit is de beste oplossing lijkt me, voor V&D en de medewerkers.
Tsja, bij Maxeda werkten destijds 25.000 mensen (V&D incl. Bijenkorf, Hema, etc.) voor 16.000 fte.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 20:54 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Dat is wel iets meer dan ik dacht, maar laten we niet doen of het echt fors is, altijd nog zeer ruim onder modaal.
quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:01 schreef GSbrder het volgende:
Sun Capital pompt nog eens 47 mln in V&D.
Bron: FD.
Bron: http://www.twinklemagazin(...)eer-bij-vd/index.xmlquote:V&D gaat verder met een vierkoppige ‘kerndirectie’, bestaande uit algemeen directeur John van der Ent, financieel directeur Jack Zantman, operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof en commercieel directeur Lilian Vos. Een aparte directiezetel voor La Place verdwijnt, net als die voor de e-commerce activiteiten. De betrokken directeuren blijven als manager verantwoordelijk voor hun afdeling. Saillant: V&D stelde deze maand een nieuwe directeur e-commerce aan in de persoon van Ken Fontijn. Hij kwam over van Coolblue.
Lijkt mij dat E-commerce van de hele holding de grootste groeipotentie heeft.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:15 schreef raptorix het volgende:
[..]
[..]
Bron: http://www.twinklemagazin(...)eer-bij-vd/index.xml
Ja man goed idee, E-Commerce is niet zo belangrijk.
Dit. De board telde namelijk 11 man. Dit is teruggebracht naar 4, waarvan de rest een niveau eronder gezet is. Overigens had de e-commerce directeur/manager geen zetel in de board.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:22 schreef Perrin het volgende:
Ze kappen er niet mee, ze proberen alleen het gekakel in het directiehok te beperken.
Ach maakt ook niet uit, voor die 2 jaartjes dat V&D nog bestaat hoe je toch niet echt plannen te maken.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:37 schreef artelligence het volgende:
[..]
Dit. De board telde namelijk 11 man. Dit is teruggebracht naar 4, waarvan de rest een niveau eronder gezet is. Overigens had de e-commerce directeur/manager geen zetel in de board.
4 jaar.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:46 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ach maakt ook niet uit, voor die 2 jaartjes dat V&D nog bestaat hoe je toch niet echt plannen te maken.
Om en nabij, misschien dat enkele vestigingen een onafhankelijke doorstart zullen maken.quote:
Wie weet. Misschien bestaan ze nog 100 jaar.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:46 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ach maakt ook niet uit, voor die 2 jaartjes dat V&D nog bestaat hoe je toch niet echt plannen te maken.
Als naam ja, het concept warenhuis zal misschien nog wel bestaan, maar dat doen stoomtreinen ook.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:54 schreef artelligence het volgende:
[..]
Wie weet. Misschien bestaan ze nog 100 jaar.
Zoals ze in de Fuhrerbunker in April 45 zeiden, het is geweldig winkelen, hier warenhuizen, daar warenhuizen, overal in Berlijn warenhuizenquote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
Als naam ja, het concept warenhuis zal misschien nog wel bestaan, maar dat doen stoomtreinen ook.
Niet als je niet is staat bent er wat mee te doenquote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:15 schreef raptorix het volgende:
[..]
[..]
Bron: http://www.twinklemagazin(...)eer-bij-vd/index.xml
Ja man goed idee, E-Commerce is niet zo belangrijk.
Het probleem is dat in Nederland de slag al gestreden is, en dat je daar niet zo snel tussenkomt, als ze op tijd hadden ingezet dan hadden ze een prima positie gehad, veel bedrijven in Nederland waren in de veronderstelling dat online activiteiten hun offline zaken zouden schaden, er zijn inderdaad winkels die daar mee weg komen, maar dat zijn er maar een paar.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 14:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet als je niet is staat bent er wat mee te doen
Zelfs postorderbedrijven hadden het niet doorquote:Op vrijdag 10 juli 2015 14:19 schreef raptorix het volgende:
[..]
Het probleem is dat in Nederland de slag al gestreden is, en dat je daar niet zo snel tussenkomt, als ze op tijd hadden ingezet dan hadden ze een prima positie gehad, veel bedrijven in Nederland waren in de veronderstelling dat online activiteiten hun offline zaken zouden schaden, er zijn inderdaad winkels die daar mee weg komen, maar dat zijn er maar een paar.
Wat veel bedrijven nog steeds niet door hebben dat digitaal je business is, en je specialisme slechts een operationeel stuk, geld bijvoorbeeld heel erg in reis en vliegwereld. Gelukkig snappen ze het daar maar al te goed.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfs postorderbedrijven hadden het niet door
Ik koop eigenlijk alleen nog levensmiddelen en kleding in een winkel, ik werk 3 a 4 dagen in de week vanuit huis.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 15:09 schreef GSbrder het volgende:
Ach, mensen zullen altijd wel blijven winkelen. Of werken. Of wonen.
Ik zeg niet dat het niveau hetzelfde blijft als in 1900.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop eigenlijk alleen nog levensmiddelen en kleding in een winkel, ik werk 3 a 4 dagen in de week vanuit huis.
Ja, is gratis qua bezorgkosten en je kunt het redelijk ophalen meestal.quote:Op vrijdag 25 september 2015 15:03 schreef KingRadler het volgende:
is het mogeljk om Online iets te bestellen bij V&D en dat je het dan kan ophalen bij een V&D in de buurt.
Jawel, maar dan moet je winkel wel onderscheiden van het online aanbod, dus in de vorm van beleving, prijs, of service.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 15:09 schreef GSbrder het volgende:
Ach, mensen zullen altijd wel blijven winkelen. Of werken. Of wonen.
in amerika en azie zijn warenhuizen bigbusiness en DE place to be... alleen in europa niet.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 13:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
Als naam ja, het concept warenhuis zal misschien nog wel bestaan, maar dat doen stoomtreinen ook.
En hebben ze daar de vorm van plek van kopen, of de vorm van: hey gezellig een dagje uit?quote:Op zaterdag 26 september 2015 01:31 schreef Eenskijken het volgende:
[..]
in amerika en azie zijn warenhuizen bigbusiness en DE place to be... alleen in europa niet.
Daar zijn conf calls voor uitgevondenquote:Op vrijdag 10 juli 2015 16:22 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het niveau hetzelfde blijft als in 1900.
Maar wel dat mensen blijven winkelen, blijven wonen en blijven werken.
Er zijn weinig flexwerkers die thuis een vergaderzaal willen inrichten.
Dat aanbod om te janken vind ik trouwens net zo goed waar voor de Bijenkorf.quote:Op vrijdag 25 september 2015 15:59 schreef aquawoman het volgende:
Simpel: het aanbod van de V&D is om te janken. Als ik even spreek over de kleding: het is een ratjetoe aan spullen, vaak van slechte kwaliteit en weinig onderscheidend. Ze worden ingehaald door Primark en H&M: ook slechte kwaliteit maar wel on trend en het aanbod dat met name jonge meiden zoeken.
V&D moet een identiteit zoeken, iets gaan uitstralen. Hema heeft ongeveer 15 jaar geleden een succevolle omslag gemaakt. Waar je eerst bij Hema dacht aan armoedig spul, denk je nu aan een goede prijs/kwaliteit verhouding en aan aandacht voor design.
Normale mensen noemen dat geen korting, maar diefstal.quote:Op zaterdag 26 september 2015 13:35 schreef Njosnavelin het volgende:
Vanochtend wezen kijken bij het prijzencircus, best wel prima aanbiedingen. Trui en ondergoed gekocht, de man aan de kassa vergat nog om een broekje te scannen dus extra korting
Haha, goeiequote:Op zaterdag 26 september 2015 13:48 schreef k_man het volgende:
[..]
Normale mensen noemen dat geen korting, maar diefstal.
Moedwillig de winkel uitlopen met een product dat je niet betaald hebt? Voldoet aan elke definitie van diefstal.quote:
Als ik het op de toonbank leg en het wordt zonder te scannen bij de rest van mijn spullen in de tas gestopt is dat niet mijn fout of probleem.quote:Op zaterdag 26 september 2015 13:54 schreef k_man het volgende:
[..]
Moedwillig de winkel uitlopen met een product dat je niet betaald hebt? Voldoet aan elke definitie van diefstal.
quote:Op zaterdag 26 september 2015 14:04 schreef Igen het volgende:
Goeie vraag, wat diefstal is.
Ik heb ook eens zoiets gehad.
"1 pizzapunt graag."
"Alstublieft"
"Dank u wel, tot ziens"
"Tot ziens!"
Is dat nog diefstal?
Uhu en lesgeven hoeft ook niet in de klas maar op iPads. Doorgaans vinden mensen het prettig om elkaar even in de ogen aan te kijken en bij meer dan 10 man conference calls is een drama.quote:Op zaterdag 26 september 2015 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar zijn conf calls voor uitgevonden
Dat die keten het nog zo lang heeft volgehouden, verbaast me eigenlijk meer.quote:Op zaterdag 26 september 2015 11:15 schreef Basp1 het volgende:
De volgende ketens op omvallen:
http://www.nu.nl/internet(...)el-van-betaling.html
Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.quote:Op zaterdag 26 september 2015 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat aanbod om te janken vind ik trouwens net zo goed waar voor de Bijenkorf.
Heeft wel nog lang geduurd vind ik. Ze zijn eind 2010 al overgenomen door Selfridges en nu merk je pas de echte veranderingen qua merken.quote:Op zaterdag 26 september 2015 15:33 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
Heb de Bijenkorf al een tijdje niet meer bezocht, maar vond het nooit bovenkant van de markt.quote:Op zaterdag 26 september 2015 15:33 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
en inzetten op chinezen. die worden nu zelfs door een chinees personeelslid ontvangenquote:Op zaterdag 26 september 2015 15:33 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Mwah, Bijenkorf is zich duidelijker aan de bovenkant van de markt aan het positioneren. Zie ook de keuze om met de Drie Dwaze Dagen te stoppen (> 100 miljoen omzet gedurende die dagen). Assortiment verandert duidelijk, ook qua merken.
Is al een hele tijd, als je op de lederwaren afdeling wilt werken met je Russisch of Mandarijn kunnen spreken.quote:Op zaterdag 26 september 2015 17:39 schreef donald_dick het volgende:
[..]
en inzetten op chinezen. die worden nu zelfs door een chinees personeelslid ontvangen
Terwijl ze het net helemaal verbouwd hebben.quote:Op zaterdag 26 september 2015 19:00 schreef W00fer het volgende:
Ben voor het eerst bij de Bijenkorf in Amsterdam geweest en ik zie wel de potentie om een stuk naar boven te positioneren, dan zal het personeel nog wel een upgrade moeten krijgen en e locaties zelf.
Buiten de shop-in-shops van Hermès, Gucci enzovoorts is de rest van het 6 verdiepingen tellende warenhuis nou niet echt super. Eindhoven ziet er al mooier uit. Het is mooi, maar echt super premium nog niet.
Dat is juist verstandig, want dat heeft veel potentie. Een concurrent als Lafayette sponsort zelfs Chinese reisorganisaties, zodat die goedkope groepsreizen door Europa kunnen aanbieden, op voorwaarde dat ze dan in Parijs voor de deur worden afgezet.quote:Op zaterdag 26 september 2015 17:39 schreef donald_dick het volgende:
[..]
en inzetten op chinezen. die worden nu zelfs door een chinees personeelslid ontvangen
Dan was het nog ouder, de liften zijn van Otis uit 1975. Ik vond het er iig niet super chique uit zien.quote:Op zaterdag 26 september 2015 19:02 schreef megamandy het volgende:
[..]
Terwijl ze het net helemaal verbouwd hebben.
Ja zoals ik hierboven al ergens schreef, het voelt om een of andere reden heel kil aan. Als je kijkt bij Le Bon Marche, zijn ook zo'n zelfde ruimtes maar toch werkt het daar wel. Geen idee waardoor het precies komt.quote:Op zaterdag 26 september 2015 20:17 schreef W00fer het volgende:
[..]
Dan was het nog ouder, de liften zijn van Otis uit 1975. Ik vond het er iig niet super chique uit zien.
Misschien slecht voorbeeld maar kijk naar de Apple store in Amsterdam. Die hebben ook zo'n oud pand en hebben het binnen wel chique van gemaakt. Misschien zit daar meer geld tegenaan en wilde de Bijenkorf ook niet een half jaar dicht, maar dan nog...
Chinezen hebben toch zat keuze om ergens hun aankopen te doen.
En dan toch weer vooraan staan roeptoeteren met je meninkje hè?quote:Op zaterdag 26 september 2015 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de Bijenkorf al een tijdje niet meer bezocht.
Het is hier wat off-topic, maar het antwoord daarop is niet zomaar ja. In de praktijk zijn veel Chinezen hier via een groepsreis, omdat het dan een stuk makkelijker is om een visum voor de EU te krijgen. Bovendien is dat doorgaans veel goedkoper dan om zelf te reizen. Als je Europa-in-een-week doet, is de tijd vrij gelimiteerd en vrije tijd om te winkelen sowieso. Wat men dan doet, is de bus op een ochtend voor de achterdeur van Lafayette parkeren, met de uitleg dat er 2 uur is gereserveerd om te winkelen, met de toevoeging dat ze daar binnen alle luxe merken hebben, het de enige winkel is waar het personeel Chinees spreekt, en dat er zelfs een speciale balie is waar (wederom Chineestalig) personeel je een handje helpt bij het invullen van de formulieren om bij terugkomst in China de BTW terug te claimen. Met zo'n benadering kun je nog wel vrij gaan shoppen waar je wil, maar zal 90% toch niet op eigen houtje rond gaan dwalen door een vreemde stad aan het andere eind van de wereld.quote:Op zaterdag 26 september 2015 20:17 schreef W00fer het volgende:
[..]
Dan was het nog ouder, de liften zijn van Otis uit 1975. Ik vond het er iig niet super chique uit zien.
Misschien slecht voorbeeld maar kijk naar de Apple store in Amsterdam. Die hebben ook zo'n oud pand en hebben het binnen wel chique van gemaakt. Misschien zit daar meer geld tegenaan en wilde de Bijenkorf ook niet een half jaar dicht, maar dan nog...
Chinezen hebben toch zat keuze om ergens hun aankopen te doen.
Die taxfree balie is er bij de Bijenkorf in Amsterdam ook, hoewel in mijn ogen ongezellig en weggestopt achterop een verdieping.quote:Op zaterdag 26 september 2015 20:54 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Het is hier wat off-topic, maar het antwoord daarop is niet zomaar ja. In de praktijk zijn veel Chinezen hier via een groepsreis, omdat het dan een stuk makkelijker is om een visum voor de EU te krijgen. Bovendien is dat doorgaans veel goedkoper dan om zelf te reizen. Als je Europa-in-een-week doet, is de tijd vrij gelimiteerd en vrije tijd om te winkelen sowieso. Wat men dan doet, is de bus op een ochtend voor de achterdeur van Lafayette parkeren, met de uitleg dat er 2 uur is gereserveerd om te winkelen, met de toevoeging dat ze daar binnen alle luxe merken hebben, het de enige winkel is waar het personeel Chinees spreekt, en dat er zelfs een speciale balie is waar (wederom Chineestalig) personeel je een handje helpt bij het invullen van de formulieren om bij terugkomst in China de BTW terug te claimen. Met zo'n benadering kun je nog wel vrij gaan shoppen waar je wil, maar zal 90% toch niet op eigen houtje rond gaan dwalen door een vreemde stad aan het andere eind van de wereld.
In de praktijk is het niet zo zero-sum met traffic en is de Primark-bezoeker demografisch totaal verschillend van de Bijenkorf-koper. De Rode Loper / Plan 1012 is vooral een voordeel voor de Bijenkorf om zo toeristen van de PC Hooft af te snoepen.quote:Op zaterdag 26 september 2015 21:18 schreef W00fer het volgende:
[..]
Die taxfree balie is er bij de Bijenkorf in Amsterdam ook, hoewel in mijn ogen ongezellig en weggestopt achterop een verdieping.
Het was niet leeg bij de Bijenkorf toen ik er was maar op zo'n A locatie had wel wat meer volk verwacht. De 3 dwaze dagen is geen luxury event, dus ik snap ergens de keuze, maar in deze tijden is het wel omzet pakken wat je pakken kan. Ik vraag me af of ze echt zonder die 100 miljoen omzet kunnen. Voor die 100 miljoen moet je een hoop Salvatore Ferragamo spul verkopen. Primark opent later dit jaar in dezelfde straat, schuin tegenover Beurs van Berlage een filiaal met meerdere verdiepingen. Niet voor niks denk ik, die hopen wat traffic van de Bijenkorf af te snoepen.
De Primark is totaal geen concurrent. Los daarvan een dramatische tent. Wat een armoedig volk loopt met die tassen te sjouwen.quote:Op zaterdag 26 september 2015 21:18 schreef W00fer het volgende:
[..]
Die taxfree balie is er bij de Bijenkorf in Amsterdam ook, hoewel in mijn ogen ongezellig en weggestopt achterop een verdieping.
Het was niet leeg bij de Bijenkorf toen ik er was maar op zo'n A locatie had wel wat meer volk verwacht. De 3 dwaze dagen is geen luxury event, dus ik snap ergens de keuze, maar in deze tijden is het wel omzet pakken wat je pakken kan. Ik vraag me af of ze echt zonder die 100 miljoen omzet kunnen. Voor die 100 miljoen moet je een hoop Salvatore Ferragamo spul verkopen. Primark opent later dit jaar in dezelfde straat, schuin tegenover Beurs van Berlage een filiaal met meerdere verdiepingen. Niet voor niks denk ik, die hopen wat traffic van de Bijenkorf af te snoepen.
Natuurlijk is het geen concurrent.... oh ja totdat de consument zijn geld maar 1x kan uitgeven....quote:Op zaterdag 26 september 2015 22:49 schreef eriksd het volgende:
[..]
De Primark is totaal geen concurrent. Los daarvan een dramatische tent. Wat een armoedig volk loopt met die tassen te sjouwen.
Online/offline bestedingen staan los van de boven en onderklasse. Natuurlijk zijn er mensen die hun broeken kopen bij de Bijenkorf en hun basics bij de goedkopere winkels, maar dan is afstand niet het grootste probleem. Dat deden ze ook al toen de Primark nog niet was geland in Nederland.quote:Op zaterdag 26 september 2015 22:57 schreef W00fer het volgende:
[..]
Natuurlijk is het geen concurrent.... oh ja totdat de consument zijn geld maar 1x kan uitgeven....
Steeds meer mensen die vroeger kwaliteit kochten schuiven op naar meer voor minder helaas.
Daarbij, ook premium artikelen zoals de Bijenkorf kunnen steeds meer op internet besteld worden. LVMH (o.a. Louis Vuitton) opende al een webshop.
In mijn ogen is de race to the bottom 3 keer zo erg geworden sinds de komst van de Primark. Wibra en Zeeman hoorde je nooit veel over. Dat was er maar deed de anderen geen kwaad. Dit is wat anders.quote:Op zaterdag 26 september 2015 23:07 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Online/offline bestedingen staan los van de boven en onderklasse. Natuurlijk zijn er mensen die hun broeken kopen bij de Bijenkorf en hun basics bij de goedkopere winkels, maar dan is afstand niet het grootste probleem. Dat deden ze ook al toen de Primark nog niet was geland in Nederland.
Mycom, tja. Starttarief van 15 euro of iets van die strekking om alleen al naar je pc te laten kijken.... Paradigit was in die zin altijd beter, maar dat is ook niet meer, ondanks dat ze weer de beste computerzaak van NL zijn in 2015. Die lieten mij ook in de steek, serviceniveau is daar ook een stuk naar beneden gegaan. Vroeger was het onderdeel kapot, gratis vervangen of door iets wat ze nog hadden liggen als coulance. Staat tegenwoordig ook vol met het jongste en dus goedkoopste personeel. Niet dat er wat mis is met jong personeel, iedereen moet ergens beginnen, maar zet er dan ook een paar ouderen bij, of in elk geval voldoende mankracht op je drukke dagen zoals zaterdag.quote:Op zaterdag 26 september 2015 23:32 schreef polderturk het volgende:
Vandaag is bekend geworden dat het moederbedrijf van MyCom en Dixons ook in de problemen is gekomen.
Zonder de huidige race to the bottom zou er on top niet zoveel ruimte zijn. Natuurlijk is de Primark "hipper" bij jonge consumenten dan de Wibra of de Zeeman was, maar dat heeft de merkbewustheid onder jongeren niet aangetast. Het is niet zo alsof de gemiddelde Ralph Lauren-consument plotseling een Primarkpolo draagt op de hockeyclub.quote:Op zaterdag 26 september 2015 23:50 schreef W00fer het volgende:
[..]
In mijn ogen is de race to the bottom 3 keer zo erg geworden sinds de komst van de Primark. Wibra en Zeeman hoorde je nooit veel over. Dat was er maar deed de anderen geen kwaad. Dit is wat anders.
Dat niet, maar waarom zouden ze die bij de Bijenkorf halen? Sample sales worden ook steeds groter en groter. Je ziet het verschil toch niet. Of uit China...quote:Op zaterdag 26 september 2015 23:54 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Zonder de huidige race to the bottom zou er on top niet zoveel ruimte zijn. Natuurlijk is de Primark "hipper" bij jonge consumenten dan de Wibra of de Zeeman was, maar dat heeft de merkbewustheid onder jongeren niet aangetast. Het is niet zo alsof de gemiddelde Ralph Lauren-consument plotseling een Primarkpolo draagt op de hockeyclub.
Die types kochten 20 jaar geleden nepkleding op de zwarte markt en tien jaar geleden nepkleding in Turkije.quote:Op zaterdag 26 september 2015 23:56 schreef W00fer het volgende:
[..]
Dat niet, maar waarom zouden ze die bij de Bijenkorf halen? Sample sales worden ook steeds groter en groter. Je ziet het verschil toch niet. Of uit China...
De Bijenkorf is meer dan alleen die merkkleding natuurlijk.quote:Op zondag 27 september 2015 00:00 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Die types kochten 20 jaar geleden nepkleding op de zwarte markt en tien jaar geleden nepkleding in Turkije.
Zulke types hebben nooit gehoord tot het clientèle van de Bijenkorf, dus wat gaat de Bijenkorf exact verliezen?
Uiteraard, maar de Primark is weinig meer dan goedkope kleding. Daar zit hem de vermeende concurrentie, zoals je zei.quote:Op zondag 27 september 2015 00:10 schreef W00fer het volgende:
[..]
De Bijenkorf is meer dan alleen die merkkleding natuurlijk.
beide, maar de cultuur hier is er gewoon niet naar.quote:Op zaterdag 26 september 2015 07:15 schreef raptorix het volgende:
[..]
En hebben ze daar de vorm van plek van kopen, of de vorm van: hey gezellig een dagje uit?
Of productselectie (online aanbod te groot), gemak (levertijden voor online aankopen zijn altijd langer dan fysiek), sociale aspecten (met drie vriendinnen voor een beeldscherm?) of activiteitencombinaties (winkelen, horecabezoek en een cultureel uitje). Er zijn talloze redenen waarom mensen online blijven winkelen. Niet toevallig dat de stemming op een online forum anders is dan wanneer je het 't winkelend publiek van een Nederlandse binnenstad vraagt.quote:Op vrijdag 25 september 2015 16:43 schreef raptorix het volgende:
[..]
Jawel, maar dan moet je winkel wel onderscheiden van het online aanbod, dus in de vorm van beleving, prijs, of service.
Dat volk zou ik liever ook kwijt dan rijk zijn. Aantal retouren onder aanbiedingstijd is veel hoger volgens mij. Retour kost ook geld. En om elk dubbeltje zeiken.quote:Op zondag 27 september 2015 03:51 schreef -Hakuna- het volgende:
V&D is voor het plebs
Bijenkorf is voor de elite
Is ook de reden waarom de Bijenkorf met de 3 dwaze dagen uitverkoop is gestopt, trekt voor hun toch het mindere (Action, Primark) volk aan.
V&Dtwitter:RTLZ twitterde op woensdag 23-12-2015 om 00:23:51Onze bronnen bevestigen: V&D vraagt morgen uitstel van betaling aan https://t.co/d9YaWvJAu7 https://t.co/RbiNjkCaX7 reageer retweet
Best schokkend...quote:Op woensdag 23 december 2015 00:37 schreef Leandra het volgende:
Ja, het moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield ook al...
quote:V&D vraagt uitstel van betaling aan
De noodlijdende warenhuisketen V&D vraagt morgen uitstel van betaling aan. Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover RTL Z.
Woensdagochtend om 9 uur worden de ruim 10.000 werknemers van V&D op de hoogte gesteld van het besluit.
V&D raakte begin dit jaar in zwaar weer, als gevolg van grote verliezen in 2014. Om de verliezen te stelpen kondigde het winkelconcern in januari aan om eenzijdig de lonen van het personeel en de huren van de winkels te verlagen. Na maandenlange conflicten met verhuurders en vakbonden leek V&D uiteindelijk toch uitzicht te hebben op succes.
Sun Capital
Met het merendeel van de verhuurders werd een akkoord gesloten over huurverlagingen. En door het ontslag van 400 werknemers zouden de loonkosten omlaag gaan. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, die V&D in 2010 kocht, stak bovendien tientallen miljoenen extra in de winkelketen.
Maandag meldde RTL Z dat het desondanks beroerd bleef gaan met V&D. Uit uitgelekte stukken bleek dat het winkelconcern dit jaar opnieuw afkoerst op een verlies van tientallen miljoenen. Sinds de overname door Sun Capital boekte V&D elk jaar verlies. Nu blijkt dat V&D als gevolg van de tegenvallende resultaten uitstel van betaling zal aanvragen. De keten telt 62 warenhuizen.
Wat het betekent voor het personeel en de filialen is nog niet bekend, zegt economieverslaggever Ann-Lynn Hamelink. "Dat is op dit moment nog onduidelijk. Het personeel wordt morgenochtend ingelicht."
V&D kon geen toelichting geven.
http://www.rtlz.nl/busine(...)tel-van-betaling-aan
http://www.theguardian.co(...)erican-shopping-mallquote:Op zondag 27 september 2015 01:15 schreef Eenskijken het volgende:
beide, maar de cultuur hier is er gewoon niet naar.
Al kwam ik er niet vaak meer, recent heb ik het e.e.a. gekocht op de schoolcampus. Ben er echt blij mee, en de prijs viel mee. Wat je bij de Bijenkorf minder hebt (want duurder) is een breed assortiment van betaalbare spullen onder 1 dak en gewoon rustig rondkijken en snuffelen.quote:
Verdomme wat is dezequote:Op woensdag 23 december 2015 00:37 schreef Leandra het volgende:
Ja, het moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield ook al...
Het probleem is dus dat veel mensen daar niet vinden wat men zoekt. Eigenlijk dat men er gewoon niet meer komt. Er niet aan denkt daar iets te gaan kopen. Ik denk dat idd de schoolafdeling misschien nog wat te bieden heeft.quote:Op woensdag 23 december 2015 04:50 schreef W00fer het volgende:
[..]
Al kwam ik er niet vaak meer, recent heb ik het e.e.a. gekocht op de schoolcampus. Ben er echt blij mee, en de prijs viel mee. Wat je bij de Bijenkorf minder hebt (want duurder) is een breed assortiment van betaalbare spullen onder 1 dak en gewoon rustig rondkijken en snuffelen.
Geen medewerker die je lastig valt maar wel kundig en bereidwillig als je wat wilt vragen. En in house gewoon wat eten bij La Place, dat deed ik nog wel eens.
Online kopen van kleding is sowieso een no go voor mij, koop je iets past het niet of is het totaal anders qua kleur of pasvorm dan de website, kan het weer terugEn als je 3 verschillende maten koopt kun je er 2 terugsturen
Verder heb ik eigenlijk weinig nodig. Kruidvat / Hema / Blokker kom ik alleen vanwege de treinkaart acties en aanbiedingen. Ik begreep van een aantal grote merken dat ze standaard adverteren met 1+1 gratis aan drogisterij artikelen aangezien voor de gewone prijs er geen hond op af komt.
Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, het is waardeloos voor het personeel. Wellicht gaat ook de deal met Paradigit nu niet door. Ik snapte sowieso niet wat een computerwinkel die eigen winkels gaat sluiten, moet met shop-in-shops in V&D. Tel daarbij op locaties die ook al niet geweldig lopen. Net alsof je eerst een trui gaat kopen en dan een complete laptop. Hang een uurtje in de mediamarkt rond en je ziet ook niet heel veel mensen met laptops naar buiten lopen. Paradigit kan zich misschien beter focussen op Polare en zijn eigen winkels.
Wellicht is/was het beter geweest als V&D radicaal was veranderd. Van tig filialen terug naar een paar, en dan opnieuw het wiel uitvinden. Dus echt volgens wat professor Molenaar zei, beleving, iets bieden wat het internet niet kan op een paar goede locaties.
VanHaren draait goed. Zit ook in veel landen.quote:Op woensdag 23 december 2015 06:54 schreef wolfrolf het volgende:
[..]
Verdomme wat is deze
Ik wil verdomme niet online schoenen kopen
Ik verrot het
Beter blijft Van Haren goed draaien
Zijn vandaag de deuren dan al gesloten?quote:Op woensdag 23 december 2015 07:21 schreef Jaroon het volgende:
[..]
.....niet naar de V&D in elk geval.
Op de bankrekening van de directie ja.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:32 schreef Roel_Jewel het volgende:
Die kapitaalinjectie van 47 miljoen is er snel doorheen gedraaid...
Ik denk het niet. Anders hadden ze die keuze al gemaakt...quote:Op woensdag 23 december 2015 07:32 schreef Zelfscanner het volgende:
Laat maar omvallen. Eindelijk een primark in Utrecht![]()
Alhoewel ik denk dat de grootste winstgevende winkels wel open blijven. Houd je er 8 over of zo
Het idee was nu doorgaan met alles. Met minder doorstarten kan alsnog een keuze zijn. Maar dat gaat men ook niet redden.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:33 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Ik denk het niet. Anders hadden ze die keuze al gemaakt...
Ze waren er al mee bezig. Contracten die afliepen zoals Den Haag, Oosterhout en Amsterdam Kalvertorenquote:Op woensdag 23 december 2015 07:33 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Ik denk het niet. Anders hadden ze die keuze al gemaakt...
Wel als het winstgevend blijft. Dat is dan met Amsterdam Centrum zo. Met name die LaPlace erin werkt als een speer.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:37 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Het idee was nu doorgaan met alles. Met minder doorstarten kan alsnog een keuze zijn. Maar dat gaat men ook niet redden.
La Place werkt wel idd. Maar draait die winkel zelf zo goed?quote:Op woensdag 23 december 2015 07:39 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Wel als het winstgevend blijft. Dat is dan met Amsterdam Centrum zo. Met name die LaPlace erin werkt als een speer.
De LaPlace hier in Den Bosch draait ook als een speer (beide locaties) in de V&D zelf zie je mensen vooral doorlopen naar de LaPlace.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:39 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Wel als het winstgevend blijft. Dat is dan met Amsterdam Centrum zo. Met name die LaPlace erin werkt als een speer.
Dat hebben ze misschien nog niet verwerkt en wie weet komt er nu uitstel van executie. Maar met die airmiles...... Die deals zijn daar ook niet lekker.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:41 schreef F1gamer het volgende:
Lag niet aan mij. Ik heb vorige week nog kleding gekocht (ok, met 50% airmileskorting)
quote:Op woensdag 23 december 2015 07:39 schreef Jaroon het volgende:
[..]
La Place werkt wel idd. Maar draait die winkel zelf zo goed?
Zelfs met 50% is het nog duur.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:43 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Dat hebben ze misschien nog niet verwerkt en wie weet komt er nu uitstel van executie. Maar met die airmiles...... Die deals zijn daar ook niet lekker.
Precies. Zat pas even te kijken online.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:45 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Zelfs met 50% is het nog duur.
Primarkquote:Op woensdag 23 december 2015 07:32 schreef Zelfscanner het volgende:
Laat maar omvallen. Eindelijk een primark in Utrecht![]()
Alhoewel ik denk dat de grootste winstgevende winkels wel open blijven. Houd je er 8 over of zo
Beter daar een baan dan geen baan?quote:Op woensdag 23 december 2015 07:46 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Primark
Fijn voor de werknemers ook.
Probleem is dat veel La Place-vestigingen in een V&D zitten. Als die V&D dichtgaat, zal die La Place lastig open kunnen blijven.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:41 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
De LaPlace hier in Den Bosch draait ook als een speer (beide locaties) in de V&D zelf zie je mensen vooral doorlopen naar de LaPlace.
Je houd niet veel over. Of er moet opeens een duits warenhuis zin hebben. Of dus de Primark. Welke ketens hebben anders grote panden nodig? En opdelen is geen optie met al die verdiepingen.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:48 schreef KingRadler het volgende:
vraag me af als VenD echt helemaal gaat verdwijnen uit Straatbeeld wat er in die panden gaat komen.
Volgens mij worden die super malls hier geen succes.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:53 schreef Lyrebird het volgende:
Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar ik vind winkelen in Nederland vreselijk. Nou is dat niet zo erg, want ik woon niet in Nederland, maar in bijvoorbeeld de VS kan winkelen best leuk zijn, en in Japan vind ik het helemaal prettig om in een groot winkelcentrum rond te struinen (alhoewel de warenhuizen het in Japan ook lastig hebben).
Jullie hebben het over het succes van LaPlace, maar in het winkelcentrum bij ons in de buurt zitten zo'n ~50 zaken, waaronder ~10 restaurants, waar je voor een prikkie heel redelijk kunt eten. In de VS was dat ook zo. V&D deed dus wel iets goed, maar leefde nog steeds te veel in de jaren 80 (toen het ook al een winkel met te veel me too spullen was).
Ik ook. Ik kan de V&D missen als kiespijn, maar het zijn bijna stuk voor stuk foeilelijke betonnen bunkers waar echt niet snel een nieuwe bestemming voor gevonden wordt. Behalve dat ze zullen worden volgeduwd met van die outlet stores die drie weken lang hun oude voorraad komen verkopen in gezellig TL-licht.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:48 schreef KingRadler het volgende:
vraag me af als VenD echt helemaal gaat verdwijnen uit Straatbeeld wat er in die panden gaat komen.
Hmm. Ben benieuwd hoe ze dat in Dordrecht gaan doen. Daar is net een gigantische Primark (op steenworp afstand van de V&D) gebouwdquote:Op woensdag 23 december 2015 07:51 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Je houd niet veel over. Of er moet opeens een duits warenhuis zin hebben. Of dus de Primark. Welke ketens hebben anders grote panden nodig? En opdelen is geen optie met al die verdiepingen.
De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:56 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Volgens mij worden die super malls hier geen succes.
Het is de indruk die ik ook heb. We hebben gewoon gelijk!quote:Op woensdag 23 december 2015 07:59 schreef Mystikvm het volgende:
[..]
De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.
Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.
Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb
quote:
Hier is dat nog een losse vestiging dus zal het niet zo'n vaart lopen. Maar het is wel een punt idd.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:50 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Probleem is dat veel La Place-vestigingen in een V&D zitten. Als die V&D dichtgaat, zal die La Place lastig open kunnen blijven.
Hier wordt de Bijenkorf aan de andere kant van de Markt komend jaar vervangen door een Primark... dan zijn de panden van de V&D ook niet interessant meer.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:57 schreef Maraca het volgende:
[..]
Hmm. Ben benieuwd hoe ze dat in Dordrecht gaan doen. Daar is net een gigantische Primark (op steenworp afstand van de V&D) gebouwd
Hypermarkten werken wel hier. Alleen de regering houd het tegen. Vroeger had je Maxis, heerlijke winkel was datquote:Op woensdag 23 december 2015 07:59 schreef Mystikvm het volgende:
[..]
De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.
Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.
Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb
Waar zit een succesvolle Hypermarkt in Nederland dan?quote:Op woensdag 23 december 2015 08:02 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Hypermarkten werken wel hier. Alleen de regering houd het tegen. Vroeger had je Maxis, heerlijke winkel was dat
Het is eigenlijk ook verschrikkelijk. Parkeren is duur. medewerkers onvriendelijk en rijen zijn langquote:Op woensdag 23 december 2015 07:59 schreef Mystikvm het volgende:
[..]
De Nederlander koopt niet voor niets massaal online. Hypermarkten, megamalls, het zijn dingen die hier vooral de indruk van vergane glorie wekken, mislukte experimenten.
Ik heb het idee dat de Nederlander vooral voor de "gezellige binnenstad" gaat shoppen. Niet om zoveel mogelijk onder één dak te vinden. Dan kun je het net zo goed thuis laten bezorgen.
Ik kan er ook helemaal naast zitten, natuurlijk. Het is maar een indruk die ik heb
Dan weet je dus niet of het werkt.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:02 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Hypermarkten werken wel hier. Alleen de regering houd het tegen. Vroeger had je Maxis, heerlijke winkel was dat
Vroeger.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:03 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Waar zit een succesvolle Hypermarkt in Nederland dan?
Weinig. Daarom heb je speciaalzaken en verder internet.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:05 schreef Hi_flyer het volgende:
Jammer dat het nu toch fout loopt. Eerder deze week al Macintosh (van scapino, manfield, invito) dat uitstel van betaling heeft aangevraagd en nu dus de V&D. En wat krijgen we er voor terug? Tokkiewinkels als de Action en de Primark. Wat heb je nu nog in een winkelcentrum te zoeken?
Nee, de bonden hebben daar een stokje voor gestoken. Met resultaat.quote:Op woensdag 23 december 2015 01:26 schreef Ludacriss het volgende:
Zijn er medewerkers die een lager loon hebben geaccepteerd? Dan ben je behoorlijk genaaid bij het aanvragen van je werkloosheidsuitkeringen.
Dus ze werken niet.quote:
In de VS had ik ook wel eens het idee dat die malls geen succes waren, maar in Japan hebben ze het echt goed aangepakt. Het is er gezellig, er is enorm veel variatie (dus niet alleen dozenschuivers en kledingwinkels, maar ook diensten zoals oog/tandartsen, scholen, kappers/schoonheidssalons en reisbureaus) en wat volgens mij dus enorm belangrijk is, is een groot aanbod aan goed geprijsde restaurants.quote:Op woensdag 23 december 2015 07:56 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Volgens mij worden die super malls hier geen succes.
Scapino cs/vend reken ik ook tot tokkiewinkels.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:05 schreef Hi_flyer het volgende:
Jammer dat het nu toch fout loopt. Eerder deze week al Macintosh (van scapino, manfield, invito) dat uitstel van betaling heeft aangevraagd en nu dus de V&D. En wat krijgen we er voor terug? Tokkiewinkels als de Action en de Primark. Wat heb je nu nog in een winkelcentrum te zoeken?
Gelukkig dat het personeel er niet mee akkoord is gegaanquote:Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Nee, de bonden hebben daar een stokje voor gestoken. Met resultaat.
De enige vraag die nu rest is: doorstart, of einde oefening.
is alles sluiten op de vestigingen amsterdam, rotterdam, den haag en utrecht na, een optie?quote:Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Nee, de bonden hebben daar een stokje voor gestoken. Met resultaat.
De enige vraag die nu rest is: doorstart, of einde oefening.
Als je bijv in Praag kijkt zit zo'n ding midden in de binnenstad. Dan gebruik je het meteen als lokkertje voor je stad. Idd met veel restaurants erin, nog een bioscoop en een leuke mix van ketens en kleine speciaalzaakjes.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:09 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In de VS had ik ook wel eens het idee dat die malls geen succes waren, maar in Japan hebben ze het echt goed aangepakt. Het is er gezellig, er is enorm veel variatie (dus niet alleen dozenschuivers en kledingwinkels, maar ook diensten zoals oog/tandartsen, scholen, kappers/schoonheidssalons en reisbureaus) en wat volgens mij dus enorm belangrijk is, is een groot aanbod aan goed geprijsde restaurants.
Kijk, wij Nederlanders zijn echt van die huismussen, die om half zes thuis eten met een gehaktbal, piepers en bloemkool, maar in andere landen is het heel normaal om buiten de deur te eten, voor een prijs waarvoor je niet zelf in je keuken gaat lopen kloten.
Je zult er in Den Haag voor moeten lobbyen, om bijvoorbeeld een laag BTW-tarief voor restaurantvoedsel af te dwingen, maar met zo'n concept kun je een binnenstand weer wel aantrekkelijk maken. En je helpt er duizenden mensen mee aan het werk.
Dan heb je grote kans dat het personeel je kent "kijk! Daar heb je haar! Zij koopt weleens!"quote:Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef Marrije het volgende:
Ik kom er regelmatig, erg jammer.
Zijn ze vandaag nog open en is er opheffingsuitverkoop?
Idd. Je moet het wel goed aanpakken. Koreanen doen dat ook heel erg goed, met idd een bioscoop, of zelfs een ijsbaan.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:12 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Als je bijv in Praag kijkt zit zo'n ding midden in de binnenstad. Dan gebruik je het meteen als lokkertje voor je stad. Idd met veel restaurants erin, nog een bioscoop en een leuke mix van ketens en kleine speciaalzaakjes.
Maar dat is niet te vergelijken met de winkelcentra zoals je ze hier veel ziet; een appie, een hema, de bart smit en dan een verzameling losse crappy zaakjes.
Azie en US zijn niet te vergelijken met Nederland.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:09 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In de VS had ik ook wel eens het idee dat die malls geen succes waren, maar in Japan hebben ze het echt goed aangepakt. Het is er gezellig, er is enorm veel variatie (dus niet alleen dozenschuivers en kledingwinkels, maar ook diensten zoals oog/tandartsen, scholen, kappers/schoonheidssalons en reisbureaus) en wat volgens mij dus enorm belangrijk is, is een groot aanbod aan goed geprijsde restaurants.
Kijk, wij Nederlanders zijn echt van die huismussen, die om half zes thuis eten met een gehaktbal, piepers en bloemkool, maar in andere landen is het heel normaal om buiten de deur te eten, voor een prijs waarvoor je niet zelf in je keuken gaat lopen kloten.
Je zult er in Den Haag voor moeten lobbyen, om bijvoorbeeld een laag BTW-tarief voor restaurantvoedsel af te dwingen, maar met zo'n concept kun je een binnenstand weer wel aantrekkelijk maken. En je helpt er duizenden mensen mee aan het werk.
-> Ik was laatst in Nederland. Een keer in een restaurant gegeten met vrienden. Menu van 3 ganten, 50 euro... In Japan doen we meestal 1 gang, en in een restaurant met een all you can eat concept, waarbij je bijvoorbeeld onbeperkt pizza of brood kunt eten. Ben je 13 euro kwijt.
7 euro voor een menu bij de Mac vind ik al duur wordenquote:Op woensdag 23 december 2015 08:14 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Azie en US zijn niet te vergelijken met Nederland.
Eten (uit eten) is hier gewoon veel te duur. En dat merkt de horeca ook wel. Je gaat tegenwoordig hier niet zo makkelijk meer "even wat eten" omdat de prijs kwaliteitsverhouding gewoon totaal zoek is.
Ik zou er geen geld in beleggen. En in Nederland wordt dit altijd een complex buiten de stad.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:13 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Idd. Je moet het wel goed aanpakken. Koreanen doen dat ook heel erg goed, met idd een bioscoop, of zelfs een ijsbaan.
Het is echt niet zo moeilijk, en veel leuker om in te winkelen.
En dan gek vinden dat ze moeten sluitenquote:Op woensdag 23 december 2015 08:14 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Azie en US zijn niet te vergelijken met Nederland.
Eten (uit eten) is hier gewoon veel te duur. En dat merkt de horeca ook wel. Je gaat tegenwoordig hier niet zo makkelijk meer "even wat eten" omdat de prijs kwaliteitsverhouding gewoon totaal zoek is.
Dat is idd gewoon teveel. In Duitsland schijnt het allemaal weer veel goedkoper te zijn. Daar kun je dan redelijk goed eten voor 12 of 13 euro.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:16 schreef CherryLips het volgende:
[..]
7 euro voor een menu bij de Mac vind ik al duur worden
quote:Op woensdag 23 december 2015 08:06 schreef Marrije het volgende:
Ik kom er regelmatig, erg jammer.
Zijn ze vandaag nog open en is er opheffingsuitverkoop?
In Korea en Japan liggen ze midden in de stad, of midden in een woonwijk. Parkeergarages onder het complex, het is er altijd gezellig druk.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:16 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Ik zou er geen geld in beleggen. En in Nederland wordt dit altijd een complex buiten de stad.
Dat eten staat los van die grote winkels als V&D.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:17 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
En dan gek vinden dat ze moeten sluiten
Er zit hier een hamburger restaurant waar je ook voor 13 euro klaar bent, daar ga ik inderdaad liever naartoe. Het zou leuk zijn als er meer van dit soort restaurants met die prijs zouden komen.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:17 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Dat is idd gewoon teveel. In Duitsland schijnt het allemaal weer veel goedkoper te zijn. Daar kun je dan redelijk goed eten voor 12 of 13 euro.
Ik bedoelde andere restaurants.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:18 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Dat eten staat los van die grote winkels als V&D.
Ik denk niet dat de Nederlander daar op zit te wachten. En dus zullen investeerders er ook heel erg mee oppassen. Ik vind dat soort centra ook vreselijk. Dat massale. Volgens mij hebben veel mensen dat. Alhoewel......als je kijkt naar Almere.....quote:Op woensdag 23 december 2015 08:18 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
In Korea en Japan liggen ze midden in de stad, of midden in een woonwijk. Parkeergarages onder het complex, het is er altijd gezellig druk.
Kwestie van de juiste keuzes maken.
quote:Op woensdag 23 december 2015 08:16 schreef Roel_Jewel het volgende:
Uitstel van betaling is al verleend aan V&D, bewindvoerders aangesteld. Winkels blijven voorlopig open. http://bit.ly/1RFrRBQ
Bij de McDonalds ben je ook klaar voor 13 euroquote:Op woensdag 23 december 2015 08:19 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Er zit hier een hamburger restaurant waar je ook voor 13 euro klaar bent, daar ga ik inderdaad liever naartoe. Het zou leuk zijn als er meer van dit soort restaurants met die prijs zouden komen.
Laatste keer in Duitsland bij een pizzeria waren we 24 euro kwijt voor 4 grote pizza's en een fles fanta. Dat krijg ik hier in Nederland niet voor elkaarquote:Op woensdag 23 december 2015 08:17 schreef Jaroon het volgende:
[..]
Dat is idd gewoon teveel. In Duitsland schijnt het allemaal weer veel goedkoper te zijn. Daar kun je dan redelijk goed eten voor 12 of 13 euro.
Opheffingsuitverkoopquote:
Iets andere ervaringquote:Op woensdag 23 december 2015 08:21 schreef Maraca het volgende:
[..]
Bij de McDonalds ben je ook klaar voor 13 euroMaar snap je punt
Teveel hetzelfde voor teveel geld. Wat volgens mij aardig werkt is simpel voor weinig geld. Dat je thuis weer regelmatig denkt "laten we maar even buiten de deur eten". In mijn omgeving gebeurde dat vroeger vrij vaak. Nu nauwelijks nog. Het is gewoon niet de moeite waard.quote:Op woensdag 23 december 2015 08:20 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ik bedoelde andere restaurants.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |