SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk, da's leuk! Daar kun je alles wel tof aan ophangen!
Reductie van portwijn smaakt anders fantastisch met hert, (en bos/blauwebessen!quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken.![]()
Ik twijfel gewoon nog even verder. Sommige dingen weet ik al wel zeker, dat scheelt.
Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Coelho het volgende:
Ik heb al een paar keer hert teruggelezen als hoofdgerecht. Wat ik ontzettend kan aanraden is Wellington van hertenrugfilet met gekonfijte groenten.
bloem, melk, gist, suiker, zout, eieren en boter. Dus ja, eerder brood(achtig) dan bladerdeeg.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?
Ooh, dat is een goed idee!quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn!
Die lust m'n moeder niet, te veel drank smaak.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:50 schreef Coelho het volgende:
[..]
Probeer er dan ook eens wat boerenjongens doorheen te doen
Kikkererwten!quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Ik heb ook weleens risotto met wodka gemaakt. Was ook lekker.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn!
quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leukquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken. Misschien is een uitstapje ook wel leukWortel vind ik zelf heerlijk maar ik denk dat dat te zoet wordt inderdaad.
Later vanmiddag maak ik nog een verslagje over het maken van de kaneelsiroopkaviaar! Met pics
Indien wat klassieker smaken geroosterde spruitjes er vast ook goed bij! Een klein beetje bitter en zoutig naast de zoete aardappel contrasteert denk ik wel fijn. Ook qua textuur iets heel anders dan de zachte aardappel.quote:Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken.
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdrilquote:Op vrijdag 21 november 2014 15:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leuk
Dat de siroop heel vloeibaar is, is op zich geen probleem, maar je olie moet wel echt ijs- en ijskoud zijn. Was -ie dat?quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:45 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdril![]()
In het begin ging het niet goed, de siroop was nog veel te vloeibaar en het spuitflesje had een veel te grote opening dus er kwamen niet bepaald druppeltjes uit:
[ afbeelding ]
Later lukte het druppelen wel, de vloeistof was een stuk dikker geworden. Ik heb het zo'n half uur in de koelkast laten staan, en toen ik het zeefde was het dit![]()
[ afbeelding ]
Wel een grappige structuur maar echt mooi ziet het er niet uit![]()
[ afbeelding ]
Ik dacht dat het misschien kwam omdat de siroop zo plakkerig was? Of heb ik te weinig gelatine gebruikt? Ik had blaadjes gelatine, dus het omrekenen was lastig.
Ik weet niet of ik zin heb om dit nog een keer te proberen. Misschien giet ik wel gewoon wat kaneelsiroop over het opgeklopte eiwit, dat ziet er ook wel mooi uit
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:47 schreef Lot_1 het volgende:
ijskoud als in koelkastkoud? Of vriezerkoud? Ik heb 't een nachtje in de koelkast gehad..
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.quote:
Ik ga ze ook niet meer alle 3 doen.quote:Op vrijdag 21 november 2014 20:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.
Hert, lam en eend zijn alledrie vrij uitgesproken smaken, ben je niet bang dat de een de ander overheerst?
Ik post hier ook dingen voor Sinterklaas, dus Oud & Nieuw hierheen smokkelen mag dan ook toch?quote:Op vrijdag 21 november 2014 18:07 schreef motorbloempje het volgende:
Gastreeks, maar geen kerstdiner dit jaar, wrsch wel oudejaarsdiner, dus dat telt ook een beetje, vind ik
Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu.quote:Op zaterdag 22 november 2014 13:47 schreef Lot_1 het volgende:
Voilá, mijn appelsneeuw is klaar:
[ afbeelding ]
en de koekjes erbij:
[ afbeelding ]
Ik vind het heerlijk! Maar dit is een klein drinkglas en dat is wel echt teveel, ik denk dat je er snel misselijk van wordt. Dus ik moet maar even opzoek naar wat kleinere mooie glaasjes. De kaneelsiroop is er ook erg lekker bij, en eigenlijk vind ik het wel mooi staan zo. De kaviaar is van de baan
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=truequote:Op vrijdag 21 november 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..
Anders inderdaad te weinig gelatine, ik gebruikte zelf zakjes met poeder, dus ik had het omrekenprobleem niet... Hoeveel velletjes had je gebruikt? Kijkend naar het receot zou ik zeggen: drie. Zo uit mijn hoofd. Omrekentabelltjes zijn online wel te vinden.
Maar goed, ik kom dus ook nog steeds niet verder dan deze blobjes van mij:
[ afbeelding ]
..geen bolletjes dus.
quote:Op zaterdag 22 november 2014 22:02 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=true
[ afbeelding ]
Dank je! Enne Xenos wil ook wel eens leuke glaasjes hebbenquote:Op zondag 23 november 2014 00:24 schreef Lot_1 het volgende:
[..]Dat ziet er heerlijk uit! 't Inspireert me om de appelsneeuw met wat meer laagjes te doen.
Essnhills: bedankt voor de tip, de ikea is dichtbij dus daar kan ik wel even langswippen
Dit is 'm:quote:Op zondag 23 november 2014 20:23 schreef Selestha het volgende:
Ik wil ook appelsneeuw gaan maken, want ik ben opeens gevraagd voor het nagerecht en het mag niet te zwaar zijn ivm de dieetwensen van de familie. Kan iemand mij het recept linken alsjeblieft?
Klinkt precies als wat ik nodig heb, dankjewel!quote:Op zondag 23 november 2014 23:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is 'm:
http://scandifoodie.blogs(...)-apple-snow.html?m=1
..vooral lekker met zelfgemaakte appelmoes
Gaan er gedroogd in volgens het recept, maar ik week en spoel ze altijd eerst even goed af met warm water, in verband met gruis/zand en ze worden zo al wat zachter.quote:Op maandag 24 november 2014 11:17 schreef roos85 het volgende:
Vandaag de soep der soepen maken. Een vraagje over de gedroogde shiitake, moet ik die eerst wellen of gaan ze gedroogd in de soep?
Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)quote:Op maandag 24 november 2014 14:27 schreef Lonaa het volgende:
Als voor of tussengerecht ga ik zelf kippenleverpate maken. Ik wil daar iets van cranberry's bij doen, dus niet er doorheen. Plakje vers brood, flinke lik pate. En dan? Een saus van cranberry's maken? Of een jelly? Iemand een grandioos idee?
Edit: of andere opmaak ideeën?
Hmm. Even over na gedacht maar nee. Ik ga voor gewoon vers (gegrild) brood in mooie plakken, hele zachte, gladde pate en een cranberrysaus met nog wat structuur.quote:Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Tufkam het volgende:
[..]
Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)
Handige tip, ben gek op mousse maar komt niet door de keuring omdat veel mousse rauw ei bevat (sommigen in de familie zijn nogal bevattelijk voor voedselvergiftiging)quote:Op woensdag 26 november 2014 23:23 schreef GekkePoes het volgende:
romige mousse
2 dl marscapone
2 dl slagroom
1 eetlepel suiker
en een zakje vanille suiker,
hier kan je zowat elk smaakje toevoegen die je wilt. ( bij vloeistoffen niet meer dan een klein borrelglas anders word ie niet zo stevig meer) alles in 1 keer bij elkaar doen, dan eerst op trage snelheid mixen, en dan op de hoge stand, tot het een dikke romige mousse is.
(suiker erbij als je het zoeter wilt kan altijd)
Doe dit op een plakje cake of lange vingers die je hebt gedrenkt in likeur , en of kofffie.
Je kan ook cacao door de mousse doen, en dan de mousse gebruiken tussen dunne plakjes cake. en dan met rood fruit serveren
ontelbaar veel mogelijkheden.
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopenquote:Op donderdag 27 november 2014 08:56 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Handige tip, ben gek op mousse maar komt niet door de keuring omdat veel mousse rauw ei bevat (sommigen in de familie zijn nogal bevattelijk voor voedselvergiftiging)
Het hele jaar door trouwens bij de Makro.quote:Op donderdag 27 november 2014 19:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Ik laat van elk ingredient een klein beetje over, die ik in hele kleine blokjjes snij.quote:Op donderdag 27 november 2014 13:43 schreef roos85 het volgende:
De soep der soepen![]()
Laten jullie alle ingrediënten erin of serveren jullie hem als bouillon?
Had nu het laatste gedaan..
Okay, dat wist ik nietquote:Op donderdag 27 november 2014 19:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Ja klopt, ik schreef het beetje wazig opquote:Op donderdag 27 november 2014 20:40 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
Het hele jaar door trouwens bij de Makro.
Heb je toevallig een receptje? Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?quote:Op zaterdag 22 november 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:
[..]
Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu.
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur?quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:03 schreef miss_dynastie het volgende:
Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
Okay, dank jequote:Op zaterdag 29 november 2014 11:59 schreef Lonaa het volgende:
Er zijn supermarkten (zoals de Emte) die gegaarde beenhammen verkopen. De rest van de supermarkten verkoopt ook beenhammen, maar dan rauw.
Ambitieus!quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.
Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden
Wil deze eens proberen, schijnt dat ie lekker is.quote:Op dinsdag 17 december 2013 09:35 schreef minilot het volgende:
Soep:
-DE SOEP DER SOEPEN!
x 15 (dikke aanrader!)
Dat is een soort panquote:Op zaterdag 29 november 2014 13:09 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Wil deze eens proberen, schijnt dat ie lekker is.![]()
Maar snap de tekst in het recept niet helemaal
Preheat a 4 quart pot over medium heat. Mix the cornstarch into the broth and set aside (this is easiest if you just mix it into about a cup of broth, then pour the rest of the broth in.)
Bedoelen ze nou een pannetje met driekwart liter water? Of een Amerikaanse eenheid?? En dan moet je vervolgens het maiszetmeel door dat pannetje water gooien? Of doe je een beetje warm water apart en mix je daar de maiszetmeel doorheen, en doe je dat vervolgens in de pan?
Wie weet?
Dit ja.quote:Op zaterdag 29 november 2014 14:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
Dat is een soort pan
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Dat is erg gaaf! Hou ons op de hoogte!quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.
Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden
Niet slecht!quote:Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.
Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit)![]()
[ link | afbeelding ]
Okay, dankjewel. En als de bouillon en het zetmeel gemengd zijn doe je het bij het water. Duidelijk.quote:Op zaterdag 29 november 2014 14:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
Dat is een soort pan
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Ik ga niet die notentaart maken, maar de whiskeytaart. Zal jullie op de hoogte houdenquote:Op zaterdag 29 november 2014 14:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet slecht!![]()
O, en wat betreft je toetje: hou er wel rekening mee dat een tart met een bodem die uit gemalen nten bestaat wel erg machtig is. Niettemin vast wel lekker!
quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:03 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Heb je toevallig een receptje? Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur?
Lekkerquote:Op zaterdag 29 november 2014 21:12 schreef essnhills het volgende:
[..]
[..]
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc.)
Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken
Jaquote:
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:22 schreef essnhills het volgende:
[..]
JaIk heb hem natuurlijk al eens gemaakt om uit te proberen
![]()
Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 29 november 2014 21:29 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.
[ link | afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
Zou eens proberen om er een soort bloem van te maken in plaats van rondjes. Denk dat dat nog net wat strakker staat.quote:Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.
Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit)![]()
[ link | afbeelding ]
In het gekookte water heb ik eerst bouillonblokjes opgelostquote:Op zaterdag 29 november 2014 18:53 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Okay, dankjewel. En als de bouillon en het zetmeel gemengd zijn doe je het bij het water. Duidelijk.
quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:38 schreef essnhills het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit![]()
Wat is het precies?Deze (onderste recept)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ah, en daar pak je dan weer een kopje van, en dan mixen.quote:Op zondag 30 november 2014 10:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
In het gekookte water heb ik eerst bouillonblokjes opgelost
Heb het nu met witte choco geprobeerd, geen succes. Toen maar met een sjabloon een soort strooisel geprobeerd. Zal in de super mijn ogen open houden voor andere versier suggesties.quote:Op zaterdag 29 november 2014 23:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zou eens proberen om er een soort bloem van te maken in plaats van rondjes. Denk dat dat nog net wat strakker staat.
Jaquote:Op zondag 30 november 2014 11:23 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Ah, en daar pak je dan weer een kopje van, en dan mixen.
Chocolade minder warm maken of meer laten afkoelen voor je een vorm gaat maken.quote:Op zondag 30 november 2014 11:24 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Heb het nu met witte choco geprobeerd, geen succes. Toen maar met een sjabloon een soort strooisel geprobeerd. Zal in de super mijn ogen open houden voor andere versier suggesties.
Dank voor de tipquote:Op zondag 30 november 2014 14:11 schreef GekkePoes het volgende:
Chocolade schaafsel voor garneringen kan je doen met de kaasschaaf, direct van de zijkant van de reep af. (let op je vingers)
En geprobeerd. Een beetje te droog. En hij bleef plakken aan de ... smaak was prima.quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:29 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.
[ link | afbeelding ]
Welke bedoel je hiermee?quote:Op woensdag 3 september 2014 16:54 schreef MutedFaith het volgende:
Die soap uit de OP heb ik vorig jaar (in kleine porties) als amuse geserveerd met kerst.
Teringlekker.
Dit jaar is nog niet bekend welke gang ik mag verzorgen van de schoonfamilie. Na twee jaar nagerecht (vorig jaar nagerecht en amuses) ben ik wel eens toe aan wat anders..
quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur?
Thnx allebei! Ik ga wel voor de alcohol, hier eten er geen kinderen van mee, dus dat scheelt weerquote:Op zaterdag 29 november 2014 21:12 schreef essnhills het volgende:
[..]
[..]
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc.)
Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken
Heb je het überhaupt weleens gegeten, vind je het lekker? Ikzelf zou voor iets anders kiezen, maar he, als je het leuk vindt...quote:Op zondag 30 november 2014 17:40 schreef MaximumRush het volgende:
Ik heb een vraag. Dit jaar heb ik samen met mijn vriendin besloten het kerstdiner op ons te nemen en gaan we koken voor 11 man. We kunnen allebei wel koken, maar zijn natuurlijk geen amateur kok oid. Nu hadden we voor het hoofdgerecht een recept gevonden voor reerugfilet. Na een beetje googlen kwam ik er achter dat je zo'n 100 euro per kilo hiervoor betaalt. Nu maakt de prijs niet zoveel uit, maar ik zou het heel erg zonde vinden om door onkunde zo'n duur stuk vlees te verpesten.
Wat denken jullie? Iets anders kiezen of gewoon proberen?
De Soep der Soepen inderdaad.quote:
Mét tic is ie wel lekkerderquote:Op zondag 30 november 2014 21:02 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
[..]
Thnx allebei! Ik ga wel voor de alcohol, hier eten er geen kinderen van mee, dus dat scheelt weer
Dit toetje is simpel, maar wel lekker http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R260800/romige-koffievlaquote:Op zondag 30 november 2014 21:15 schreef summer2bird het volgende:
Kan iemand mij hiermee helpen, ik wil iets lekkers voor het kerstdiner bij mijn ouders meenemen, maar ik kan niet goed koken, kan geen alcohol gebruiken, het moet makkelijk mee te nemen zijn en wellicht goed te bewaren zijn zodat ik het al een tijdje van tevoren kan maken.
Maar ik kom er maar niet uit wat ik maken kan.
Ik heb echt alleen maar basic keuken dingen, een oven, 4 inductieplaten, wat pannen en een keukenmes en een mixer.![]()
Verder de basic stuff maar niks bijzonders.
Iemand die een duidelijk en leuk en makkelijk recept weet?
Ja hoor. Hammetje was ook heerlijk. Alleen iets minder mosterd de volgende keerquote:
Dankje!quote:Op maandag 1 december 2014 12:50 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Dit toetje is simpel, maar wel lekker http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R260800/romige-koffievla
Gewoon in een tupperware bak doen, wel kijken of alles dicht zit. Of ter plekke maken, het is zo gepiept.
En deze http://www.wtf.nl/food/22570/yes-kaasstengels-met-bacon.html
Lekkerquote:Op maandag 1 december 2014 15:09 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Dankje!
Ik ga sowieso wat dingen uitproberen om in de sfeer te komen.
Morgen ga ik spullen voor dit halen:
http://www.ah.nl/allerhan(...)neerde-oesterzwammen
Gemarineerde oesterzwammen op stokbrood
Tuttf frutti?quote:Op maandag 1 december 2014 15:18 schreef Lonaa het volgende:
Dan, het hoofdgerecht. pp ongeveer 100 gram eendenborst. Ik wil er individuele porties pommes anna bij maken. Ik heb er over nagedacht de helft van de aardappels te vervagen door pastinaak, maar dan wil ik graag nog wel extra groente. Sinaasappalpoeder is een detail bij de opmaak, en geeft natuurlijk ook smaak. Ik wil er graag een portsaus (met sinaasappel) bij maken.
Ik had ook al zitten denken aan geen pastinaak, maar een kwart knolletje venkel. Of, vri jstandaard, witlof, maar ik weet het niet zo goed.
Wie heeft er een grandioos idee?
Dat lijkt me veel te zoet/te veel fruit. Ik heb in mijn hoofdgerecht ook al sinaasappelpoeder en sinaasappel in de portsaus.quote:Op maandag 1 december 2014 15:30 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Tuttf frutti?
Zelf ook nog geen idee wat we bij onze beenham honing mosterd saus doen. Misschien ook wat tutti frutti Of worteltjes. Of allebei? En dan in de schaal mee bakken..
Iets bitters dan (de tarte tatin) http://www.24kitchen.nl/s(...)f-en-sinaasappelsausquote:Op maandag 1 december 2014 15:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat lijkt me veel te zoet/te veel fruit. Ik heb in mijn hoofdgerecht ook al sinaasappelpoeder en sinaasappel in de portsaus.
Witlof had ik al als mogelijke suggestie genoemd, maar ik zou nooit een tarte tatin van witlof maken, veel te zwaar!quote:Op maandag 1 december 2014 15:37 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Iets bitters dan (de tarte tatin) http://www.24kitchen.nl/s(...)f-en-sinaasappelsaus
Je hebt tegenwoordig die vergeten wortel pakketten in de supers liggen. Paars, oranje geel etc.quote:Op maandag 1 december 2014 15:18 schreef Lonaa het volgende:
Ik kan wel wat input gebruiken!
Met kerst ga ik erg uitgebreid koken voor 4 personen.
In iedere gang moet iets van drank gebruikt worden voor het thema. Dat hoeft niet als danig herkenbaar te zijn, gezien m'n moeder niet drinkt en m'n vader moet rijden.
Alle gangen moeten visueel een plaatje worden. Dus dit jaar geen grote schalen op tafel en opscheppen, maar mooi opgemaakte bordjes.
Wat ik nog zoek, een amuse, eventueel een warm tussengerecht en bijgerechten bij het hoofdgerecht.
Dit heb ik al:
Kippenleverpate met cranberrysaus en vers brood (Hier gaat een scheutje Calvados in)
Gravlax met biet op een zoet aardappelpannekoekje met kwartelei, zure room met dille en bieslook (Er gaat een beetje wodka in de 'cure' van de gravlax)
paddestoelensoep met bladerdeegspekspiraal (Er gaat sherry in de soep.)
Eendenborst, pommes anna, sinaasappelpoeder, een port saus? groente?
Kaasjes met bier en dadel (minimaal 1 van de kaasjes zal bier bevatten)
Stoofpeer met mascarpone en stukje 'candied orangepeel' (Stoofperen gaan in rode wijn)
Schaakmatkoekje en koffie (beetje baileys in de chocoladevakjes van het koekje)
Dus, een amuse met een beetje drank. Liefst een drank die verder nog niet gebruikt wordt.
Warm tussengerecht is leuk, maar optioneel.
Dan, het hoofdgerecht. pp ongeveer 100 gram eendenborst. Ik wil er individuele porties pommes anna bij maken. Ik heb er over nagedacht de helft van de aardappels te vervagen door pastinaak, maar dan wil ik graag nog wel extra groente. Sinaasappalpoeder is een detail bij de opmaak, en geeft natuurlijk ook smaak. Ik wil er graag een portsaus (met sinaasappel) bij maken.
Ik had ook al zitten denken aan geen pastinaak, maar een kwart knolletje venkel. Of, vri jstandaard, witlof, maar ik weet het niet zo goed.
Wie heeft er een grandioos idee?
Hertenbiefstuk?quote:Op dinsdag 2 december 2014 20:09 schreef bepklep82 het volgende:
Ah, dit topic zocht ik.
Normaal heb ik al maanden van te voren een heel menu in gedachte, maar dit jaar wil het niet zo lukken.
Het enige dat ik zeker weet is dat het een dag vlees en een dag vis wordt.
Nu is de kerst voor ons een waar eetfeest en doen we altijd iets speciaals. Ben zelf een groot wild fan, dus dat zal zeker op het menu komen.
Maar de vraag is nu.. welk wild en welke vis.
Wil er ook een paar mooie niet reguliere groentes bij serveren.
Help!
op kamertemperatuur laten komen, peper en zout, bakken tot ie is zoals je wil?quote:Op dinsdag 2 december 2014 21:22 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
ook erg lekker, heb je een goed recept?
quote:Op dinsdag 2 december 2014 21:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
op kamertemperatuur laten komen, peper en zout, bakken tot ie is zoals je wil?
Niet echt speciaal genoeg voor kerstquote:Op dinsdag 2 december 2014 21:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
op kamertemperatuur laten komen, peper en zout, bakken tot ie is zoals je wil?
Je kan ook met truffels van de smartshop kokenquote:Op dinsdag 2 december 2014 21:25 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
[..]
Niet echt speciaal genoeg voor kerst
Daar moeten dan toch zeker bospaddo's bij.
Je kan ze serveren met kastanjechampignons, een portsaus, pastinaak en aardappels.quote:Op dinsdag 2 december 2014 21:25 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
[..]
Niet echt speciaal genoeg voor kerst
Daar moeten dan toch zeker bospaddo's bij.
OK.. hier komt ie... goed voor 1 a 2 liter soep.quote:Op dinsdag 2 december 2014 21:25 schreef summer2bird het volgende:
toestemming gekregen om met alcohol te koken.
Wereld gaat open qua recepten.
Weten jullie iets wat je makkelijk kan laten afkoelen, verpakken en weer opwarmen? Of is dat alles wel?
Ik maak ze eigenlijk altijd met rode port.quote:Op dinsdag 2 december 2014 21:31 schreef summer2bird het volgende:
Fuck it, stoofpeertjes! Wie weet een leuk recept?
Een (ontzettend-) mini garnalen cocktail met "whisky cocktail" saus?quote:Op maandag 1 december 2014 15:18 schreef Lonaa het volgende:
...
Dus, een amuse met een beetje drank. Liefst een drank die verder nog niet gebruikt wordt.
...
Want zalm is groente.quote:Op woensdag 3 december 2014 07:07 schreef Eris het volgende:
Voor kerst
Ossenstaart soep van een koeien staart. Ik weet het een Os is een gecastreerde Stier maar die staart heb ik niet....
Reebout met wat aardappels en wat anders..
Nagerecht zal wel een kraamvrouwenpudding worden en wat advocaat ofzo...
Voor de vegatariers weet ik het nog niet misschien zalm ofzo.
Daar heb ik over nagedacht, maar m'n moeder eet geen 'beestjes'quote:Op woensdag 3 december 2014 13:24 schreef Tufkam het volgende:
[..]
Een (ontzettend-) mini garnalen cocktail met "whisky cocktail" saus?
Kipcocktail of zalmcocktail dan voor je moeder? Of zijn dat ook teveel "beestjes"quote:Op woensdag 3 december 2014 13:25 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Daar heb ik over nagedacht, maar m'n moeder eet geen 'beestjes'
Nee dat kan wel.quote:Op woensdag 3 december 2014 13:57 schreef MaLo het volgende:
[..]
Kipcocktail of zalmcocktail dan voor je moeder? Of zijn dat ook teveel "beestjes".
Zoiets?quote:Op woensdag 3 december 2014 13:56 schreef MaLo het volgende:
Leuk topic, mooie ideeën komen voorbij
Wij vieren kerst bij mijn ouders en het is de bedoeling dat iedereen wat maakt en meeneemt. Mijn broer is chefkok, die kan ik toch niet overtreffen qua gerechtendus ik maak iets simpels maar wat ik goed kan en iedereen altijd erg lekker vindt: quiche / hartige taart. Voordeel is dat ik dat van tevoren kan maken en ter plaatse alleen maar opgewarmd hoeft te worden.
Heeft iemand nog leuke ideeën voor een winterse vulling? Mijn "standaard" quiche bestaat uit spekjes, prei, courgette en evt champignons.
Is een vulling met ratatouille een idee? Of wordt dat te zompig?
Niet mijn idee in ieder geval. Of het te zompig wordt weet ik niet maar het lijken mij veel te veel smaken bij elkaar die sowieso al niet erg bij elkaar passen. Misschien kun je je quiche verbeteren door juist ingredienten weg te laten?quote:Op woensdag 3 december 2014 13:56 schreef MaLo het volgende:
Heeft iemand nog leuke ideeën voor een winterse vulling? Mijn "standaard" quiche bestaat uit spekjes, prei, courgette en evt champignons.
Is een vulling met ratatouille een idee? Of wordt dat te zompig?
Die eerste vind ik leukquote:Op woensdag 3 december 2014 14:07 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Zoiets?
http://kokocooks.com/2009/08/ratatouille-tart/
Of zoiets:
http://dine-dash.com/food/rose_tart
maar dan ook met bijv. wortel?
Volgens mijn kan ik uit mijn standaard recept niet zoveel meer weglaten (prei, spek, courgette)quote:Op woensdag 3 december 2014 14:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Niet mijn idee in ieder geval. Of het te zompig wordt weet ik niet maar het lijken mij veel te veel smaken bij elkaar die sowieso al niet erg bij elkaar passen. Misschien kun je je quiche verbeteren door juist ingredienten weg te laten?
Ik zal vanavond even voor je zoeken hoe ik het de laatste keer heb gemaakt (wad iig makkelijk en erg lekker!)quote:Op woensdag 3 december 2014 14:15 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor panna cotta? En werkt het om dat te maken in een metalen muffinvorm? Of anders in een siliconenvom?
Meer info over de pancettahapjes met ui?quote:Op woensdag 3 december 2014 16:48 schreef Myraela het volgende:
Ik ben voor de schoonfamilie ook zo goed als klaar. Beetje lastig omdat kinderen, al heb ik daar niet echt veel rekening mee gehouden in mijn menu. Als ik er wel rekening mee houd besluiten ze last-minute toch altijd dat ze gewoon mee willen eten.En anders zijn ze altijd blij met stokbrood. Vind dat de taak van de ouders, maar dan ben ik vast een gemene trut.
Normaal deden ze alleen hapjes, maar ik vind het stiekem wel fijn als het een normale maaltijd ook is. Vorig jaar zelfgemaakte worstenbroodjes, garnalen kroketjes en gehaktballen. Best lekker, maar ik vind gewoon eten toch fijner.Dus daarom een fijn hoofdgerecht.
Voor wat hapjes:
Pancentta hapjes met gekaramelliseerde ui
Gerookte makreel met doperwtenmousse
Gegratineerde mosselen
Rosti gerookte kip
Hoofd:
Italiaans gevulde rollade
Met risotto gevulde tomaten, bacon aardappeltjes, witlof ham/kaas en gebakken champignons.
Dessert:
Bannofee taart met witte chocolade mousse
Ik maak voor het andere diner een uienjam, voor bij de paté. Denk dat dat wel lekker is, als rolletje met de pancetta. Vrees dat mijn schoonfamilie geen paté eet namelijk.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:56 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Meer info over de pancettahapjes met ui?
Dus een plakje goede pancetta met uienjam erin? That's it?quote:Op woensdag 3 december 2014 17:04 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik maak voor het andere diner een uienjam, voor bij de paté. Denk dat dat wel lekker is, als rolletje met de pancetta. Vrees dat mijn schoonfamilie geen paté eet namelijk.
Ja, dat is alles. Leek me wel lekker bij elkaar. Of denk je dat er meer bij zou moeten? Van mij hoeft eigenlijk die uienjam er niet eens bij, haha.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:05 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dus een plakje goede pancetta met uienjam erin? That's it?
Ik zit te denken om met mijn amuse iets met pancetta of serranoham te doen omdat ik van beide erg lekkere versies ka nkrijgen.
Vind ik (als ouder) een beetje afhangen van de leeftijd van de kinderen. Zijn ze jonger dan een jaar, dan is het zeker de taak van de ouders. Tussen de 1 en 2 misschien ook nog wel, maar daarna zou ik zeggen: in overleg. Echt apart koken zou ik niet doen, maar ik zou voor mijn kinderen misschien wel kleine aanpassingen doen: wat risotto los, aardappeltjes zonder bacon, kleine knakworstjes bij de hapjes. Dat soort dingen. Dat zijn als kok (imho) heel kleine aanpassingen, en die zorgen ervoor dat ook de kinderen echt lekker eten (en daar worden ze meestal een stuk gezelliger van).quote:Op woensdag 3 december 2014 16:48 schreef Myraela het volgende:
Vind dat de taak van de ouders, maar dan ben ik vast een gemene trut
quote:Op woensdag 3 december 2014 17:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, dat is alles. Leek me wel lekker bij elkaar. Of denk je dat er meer bij zou moeten? Van mij hoeft eigenlijk die uienjam er niet eens bij, haha.
Nee, lijkt me hartstikke lekker! Eventueel nog een krokantje (quote:Op woensdag 3 december 2014 17:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, dat is alles. Leek me wel lekker bij elkaar. Of denk je dat er meer bij zou moeten? Van mij hoeft eigenlijk die uienjam er niet eens bij, haha.
Ik laat de ouders het menu ook nog wel even zien, dan hoor ik het wel. Ik weet dat de jongste echt niets eet. De oudste volgens mij alles zolang die maar geen groente ziet.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Vind ik (als ouder) een beetje afhangen van de leeftijd van de kinderen. Zijn ze jonger dan een jaar, dan is het zeker de taak van de ouders. Tussen de 1 en 2 misschien ook nog wel, maar daarna zou ik zeggen: in overleg. Echt apart koken zou ik niet doen, maar ik zou voor mijn kinderen misschien wel kleine aanpassingen doen: wat risotto los, aardappeltjes zonder bacon, kleine knakworstjes bij de hapjes. Dat soort dingen. Dat zijn als kok (imho) heel kleine aanpassingen, en die zorgen ervoor dat ook de kinderen echt lekker eten (en daar worden ze meestal een stuk gezelliger van).
@essnhills: dank je. Ik heb het nog nooit gemaakt, dus wil graag dit weekend proefdraaien, en zie op internet door de bomen het bos niet meer helemaal. Heb ook geen idee waar ik een fatsoenlijk recept aan herken.
Haha, dat laatste is heel erg waar. Ik vind het altijd wel fijn als er iets van overleg is, zeker voor zoiets als Kerst, maar ik zou nooit vragen om echt helemaal apart te koken. Ik ben er ook aan gewend om rekening te houden met kinderen, dat scheelt natuurlijk enorm.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:52 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik laat de ouders het menu ook nog wel even zien, dan hoor ik het wel. Ik weet dat de jongste echt niets eet. De oudste volgens mij alles zolang die maar geen groente ziet.
Vind het gewoon lastig, kinderen. Zeker omdat ze zo wispelturig zijn.
Gemene trut zou ik niet willen zeggen. Maar ik snap niet waarom je nu naar de ouders verwijsd. Het klinkt een beetje ongastvrij om ze in uiterste nood met stokbrood af te schepen en de ouders verantwoordelijk te houden dat de kinderen wat eten, die ouders hebben geen invloed op het menu. Jij hebt de taak opgenomen om het eten te verzorgen voor de schoonfamilie, inclusief kinderen. Bij baby's kun je even vragen of de ouders een potje meenemen, maar alles boven een jaar..... hoe moeilijk is het om wat kipnuggets, frietjes ed. in de frituur te gooien. Zet ze aan de salontafel met een film aan en je hebt geen kind aan ze.quote:Op woensdag 3 december 2014 16:48 schreef Myraela het volgende:
Vind dat de taak van de ouders, maar dan ben ik vast een gemene trut.
Ik vind het afschuwelijk om kinderen maar frituur te geven en achter een film te zetten. Ik wil best wat kleine aanpassingen doen, maar dat ga ik in ieder geval zeker niet doen.quote:Op woensdag 3 december 2014 18:08 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Gemene trut zou ik niet willen zeggen. Maar ik snap niet waarom je nu naar de ouders verwijsd. Het klinkt een beetje ongastvrij om ze in uiterste nood met stokbrood af te schepen en de ouders verantwoordelijk te houden dat de kinderen wat eten, die ouders hebben geen invloed op het menu. Jij hebt de taak opgenomen om het eten te verzorgen voor de schoonfamilie, inclusief kinderen. Bij baby's kun je even vragen of de ouders een potje meenemen, maar alles boven een jaar..... hoe moeilijk is het om wat kipnuggets, frietjes ed. in de frituur te gooien. Zet ze aan de salontafel met een film aan en je hebt geen kind aan ze.
Nou ja, met volwassenen neem je aan dat als ze iets niet willen eten, ze dat tijdig aan geven.quote:Op woensdag 3 december 2014 18:08 schreef AnnaNiem het volgende:
[..]
Gemene trut zou ik niet willen zeggen. Maar ik snap niet waarom je nu naar de ouders verwijsd. Het klinkt een beetje ongastvrij om ze in uiterste nood met stokbrood af te schepen en de ouders verantwoordelijk te houden dat de kinderen wat eten, die ouders hebben geen invloed op het menu.
Vind ik in veel restaurants ook zo vreselijk, kindermenu's bestaan zovaak alleen uit frituurspul. Dan heb je de keuze uit frikandel met friet en appelmoes en kipnuggets met friet en appelmoesquote:Op woensdag 3 december 2014 18:34 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik vind het afschuwelijk om kinderen maar frituur te geven en achter een film te zetten. Ik wil best wat kleine aanpassingen doen, maar dat ga ik in ieder geval zeker niet doen.
Die ik destijds heb gebruikt lijkt heel veel op deze http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R742050/panna-cotta-classicaquote:Op woensdag 3 december 2014 17:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Vind ik (als ouder) een beetje afhangen van de leeftijd van de kinderen. Zijn ze jonger dan een jaar, dan is het zeker de taak van de ouders. Tussen de 1 en 2 misschien ook nog wel, maar daarna zou ik zeggen: in overleg. Echt apart koken zou ik niet doen, maar ik zou voor mijn kinderen misschien wel kleine aanpassingen doen: wat risotto los, aardappeltjes zonder bacon, kleine knakworstjes bij de hapjes. Dat soort dingen. Dat zijn als kok (imho) heel kleine aanpassingen, en die zorgen ervoor dat ook de kinderen echt lekker eten (en daar worden ze meestal een stuk gezelliger van).
@essnhills: dank je. Ik heb het nog nooit gemaakt, dus wil graag dit weekend proefdraaien, en zie op internet door de bomen het bos niet meer helemaal. Heb ook geen idee waar ik een fatsoenlijk recept aan herken.
Feta erin is ook lekkerquote:Op woensdag 3 december 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:
Ik heb even wat hulp nodig. Komende zondag vieren wij dus Sinterklaas en dan kook ik. Als voorgerechtje heb ik filodeegpakketjes met o.a. tonijn en die bak ik in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten. Maar nu is er eentje bij die absoluut geen tonijn moet, dus dat wil ik dan vervangen door wat gehakt, maar ik twijfel of het wel gaar wordt in die tijd in de oven, moet ik het eerst even aanbraden?
Het is ook weer niet de bedoeling dat het droog wordt oid..
Ja, eerst even aanbraden.quote:Op woensdag 3 december 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:
Ik heb even wat hulp nodig. Komende zondag vieren wij dus Sinterklaas en dan kook ik. Als voorgerechtje heb ik filodeegpakketjes met o.a. tonijn en die bak ik in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten. Maar nu is er eentje bij die absoluut geen tonijn moet, dus dat wil ik dan vervangen door wat gehakt, maar ik twijfel of het wel gaar wordt in die tijd in de oven, moet ik het eerst even aanbraden?
Het is ook weer niet de bedoeling dat het droog wordt oid..
Hm, dat is een slim idee, dank je! Salades kan ik eventueel sochtends maken, dat is zo gebeurd. Maar grote hoeveelheden pasta koken en sauzen maken, dat is andere koek.quote:Op woensdag 3 december 2014 20:31 schreef Molo het volgende:
Noord Italiaanse keuken als uitgangspunt nemen. Lekker zware stoof gerechten dis je van tevoren kunt voorbereiden ipv a la minute alles moeten maken zoals salades en pasta.
Sowieso beginnen met de kinderen pizza te geven voordat jullie zelf aan tafel gaan. Daarna voor de TV planten met een film. De kinderen onder de 3 jaar kunnen na het voorgerecht naar bed en voila, de rust is wedergekeerd aan tafelquote:Op woensdag 3 december 2014 20:21 schreef Truffeldoos het volgende:
Wij gaan op 2e kerstdag voor 10+ personen koken. Nou ja, hopelijk niet allemaal op die dag zelf, want we willen natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig mee aan doen. Vriendlief heeft besloten dat hij er een Italiaanse dag van wil maken(wij zijn echt niet van het traditionele) Hij wil dus pasta's, piccolini's, salades, zelfs zelf pizza maken. Schoonma lust geen pizza. Er zijn ook nog eens vier kinderen onder de 10, waarvan de jongste twee onder de 3 jaar. Ik zit me suf te denken wat en vooral HOE we dit klaar gaan spelen zonder op de dag zelf de hele dag in de keuken te moeten staan...
Eens. Ik had daar vroeger als kind ook al een hekel aan als ik afgescheept werd met frieten, een frikandel en kipnuggets terwijl de rest van de familie de hele middag/avond/dag zat te eten. Gelukkig is dat maar een keer of twee gebeurd, als we gingen eten bij een tante die zelf kinderen had die echt he-le-maal niks aten.quote:Op woensdag 3 december 2014 18:34 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik vind het afschuwelijk om kinderen maar frituur te geven en achter een film te zetten. Ik wil best wat kleine aanpassingen doen, maar dat ga ik in ieder geval zeker niet doen.
Ja. Toch wel heel erg lekker.quote:
Ha, ja. De wildschaar ligt nog bij m'n ex, en die miste ik toch wel heel erg toen ik vorige week met een keukenschaar probeerde die eend te slachten.quote:Op donderdag 4 december 2014 14:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja. Toch wel heel erg lekker.En nu ik een wildschaar heb gehaald bij de Sligro is het in stukken verdelen ineens toch wel wat makkelijker geworden.
Pick me pick me!quote:Op donderdag 4 december 2014 14:02 schreef minilot het volgende:
En nu mijn kop-in-het-zandse struisvogelperiode aangaande kerst definitief voorbij is zal ik het topic eens gaan scannen op vragen om advies.![]()
quote:Op donderdag 4 december 2014 14:02 schreef minilot het volgende:
En nu mijn kop-in-het-zandse struisvogelperiode aangaande kerst definitief voorbij is zal ik het topic eens gaan scannen op vragen om advies.![]()
quote:Op donderdag 4 december 2014 14:02 schreef essnhills het volgende:
Pff, dat is nog lastiger dan ik dacht![]()
Ik wilde voor bij het toetje (kruidnoten-tiramisu) een staf maken van chocola om erin te steken als garnering. Nu heb ik dat net geprobeerd te maken (ik heb geen vormpjes oid) door gesmolten chocola met een maatbekertje op bakpapier te gieten. Maar ze zijn nou niet echt bepaald uniform geworden![]()
Heeft iemand misschien een briljante tip om zoiets te makkelijker te maken met iets wat in een standaard keuken aanwezig is?
Adviesvraag presentquote:Op woensdag 3 december 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:
Ik heb even wat hulp nodig. Komende zondag vieren wij dus Sinterklaas en dan kook ik. Als voorgerechtje heb ik filodeegpakketjes met o.a. tonijn en die bak ik in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten. Maar nu is er eentje bij die absoluut geen tonijn moet, dus dat wil ik dan vervangen door wat gehakt, maar ik twijfel of het wel gaar wordt in die tijd in de oven, moet ik het eerst even aanbraden?
Het is ook weer niet de bedoeling dat het droog wordt oid..
Op de onderkant van je bakpapier eerst met pen of viltstift de vorm tekenen. Dat kun je dan zo overtrekken.quote:Op donderdag 4 december 2014 14:02 schreef essnhills het volgende:
Pff, dat is nog lastiger dan ik dacht![]()
Ik wilde voor bij het toetje (kruidnoten-tiramisu) een staf maken van chocola om erin te steken als garnering. Nu heb ik dat net geprobeerd te maken (ik heb geen vormpjes oid) door gesmolten chocola met een maatbekertje op bakpapier te gieten. Maar ze zijn nou niet echt bepaald uniform geworden![]()
Heeft iemand misschien een briljante tip om zoiets te makkelijker te maken met iets wat in een standaard keuken aanwezig is?
Geen rundergehakt gebruiken, maar iets vetters. In dit geval zou ik als ik jou was een lekker varkensworstje nemen. Opensnijden, gehakt eruit pulken en dat even kort aanbakken. Wat laten uitlekken op een keukenpapiertje en vervolgens als vulling gebruiken.quote:Op donderdag 4 december 2014 14:03 schreef essnhills het volgende:
Ik heb even wat hulp nodig. Komende zondag vieren wij dus Sinterklaas en dan kook ik. Als voorgerechtje heb ik filodeegpakketjes met o.a. tonijn en die bak ik in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten. Maar nu is er eentje bij die absoluut geen tonijn moet, dus dat wil ik dan vervangen door wat gehakt, maar ik twijfel of het wel gaar wordt in die tijd in de oven, moet ik het eerst even aanbraden?
In een siliconenvorm werkt het beste, dat 'lost' veel gemakkelijker.quote:Op woensdag 3 december 2014 14:15 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor panna cotta? En werkt het om dat te maken in een metalen muffinvorm? Of anders in een siliconenvom?
Ja, da's wel veel en jij verandert om de dag.quote:Op donderdag 4 december 2014 14:03 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Pick me pick me!
Op de vorige pagina staan al m'n twijfels.
Ik verander maar een aantal dingen om de dag.quote:Op donderdag 4 december 2014 14:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, da's wel veel en jij verandert om de dag.Wat is ernu concrete nog aan twifjels bij je?
quote:Op donderdag 4 december 2014 14:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Op de onderkant van je bakpapier eerst met pen of viltstift de vorm tekenen. Dat kun je dan zo overtrekken.![]()
En een spuitzakje kun je heel makkelijk maken van bijvoorbeeld een stevig ziplock-zakje. Chocolade erin, hoekje eraf knippen en hopla.
Cornetje maken van bakpapier kan ook nog, zie instructie:
http://www.ah.nl/allerhan(...)tje-spuitzakje-maken
Ah top! Bedankt!quote:Op donderdag 4 december 2014 14:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Geen rundergehakt gebruiken, maar iets vetters. In dit geval zou ik als ik jou was een lekker varkensworstje nemen. Opensnijden, gehakt eruit pulken en dat even kort aanbakken. Wat laten uitlekken op een keukenpapiertje en vervolgens als vulling gebruiken.
Okee, klein en met drank en uit eigen ervaring wetend dat het lekker is, kan ik bijvoorbeeld de volgende opties aanraden:quote:Op donderdag 4 december 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Eventueel sta ik nog open voor een schattig warm tussengerecht. Wederom met drank.
Sinas is wel lekker bij eend natuurlijk.. Zou dit iets kunnen zijn? (zelf niet geprobeerd):quote:Op donderdag 4 december 2014 14:02 schreef Lonaa het volgende:
Over de kleine garnituren nog een beetje aan het twijfelen. Frambozen, glazen aardappelchips, sinaasappelpoeder, sinaasappelpartje. Hmmz.
Gaaf! Yes! Dit is awesome!!!quote:Op donderdag 4 december 2014 15:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Sinas is wel lekker bij eend natuurlijk.. Zou dit iets kunnen zijn? (zelf niet geprobeerd):
http://www.24kitchen.nl/recepten/sesamkoraal
Voor wordt een heldere bouillon (maakt mijn zus) en mijn moeder maakt als hoofdgerecht pollo alla parmagiana. De panna cotta wordt - vooralsnog - een onderdeel van het dessert, met verder ook nog ijs, en ik denk mini-wafels. Eigenlijk moeten het dus vrij kleine panna cottaatjes worden, anders wordt het wel erg veel. Ik ben nog in dubio over iets van fruit erbij.quote:Op donderdag 4 december 2014 14:13 schreef minilot het volgende:
[..]
In een siliconenvorm werkt het beste, dat 'lost' veel gemakkelijker.![]()
Wat recept betreft, wat maak je verder als voor- en hoofd? (Sorry als dat al genoemd is!)
Je kunt met panna cotta alle kanten op, maar wel leuk als het een beetje bij de rest past misschien?
Wat leuk!quote:Op vrijdag 5 december 2014 16:39 schreef essnhills het volgende:
M'n chocoladestafjes zijn nu wel mooi gelukt![]()
![]()
![]()
Dit misschien een optie? Klinkt lekker in ieder gevalquote:Op vrijdag 5 december 2014 18:08 schreef MutedFaith het volgende:
De opmerking over kinderen met frituur voor de tv zetten heeft er toe geleid dat ik nu (onder lichte druk van mijn vrouw) snackbaresque amuses ga maken. Het worden er vier:
- een hamburger: zelf gemaakte minibriochebroodjes; een burgertje van iets anders dan gewoon rund. Misschien wild?; de appel-ketchup die hier wel eens voorbijgekomen is; en nog wat gekarameliseerde ui ofzo.
- een mini-kroket: inhoud onbekend. Rund is saai, garnalen heb ik vorig jaar al gedaan, kaas maakt mijn schoonmoeder al vaak. Misschien een satekroket. Verrassende ideeën zijn meer dan welkom.
- friet met mayonaise. Als iemand hier een idee voor heeft, graag. Ik dacht al aan pastinaak, zoete aardappel of van die paarse aardappels. Het wordt een Duits-achtige mayonaise, dus minder zoet.
- een milkshake: Ik wil voor een frisse smaak gaan. Iets met citroen ofzo.
Kortom, het moet wel snackbar uitstralen maar moet niet teveel frituur smaken.
Peter Gordon boek Fusion, cassave frietjes omwikkeld met gerookte zalm.quote:Op vrijdag 5 december 2014 18:08 schreef MutedFaith het volgende:
De opmerking over kinderen met frituur voor de tv zetten heeft er toe geleid dat ik nu (onder lichte druk van mijn vrouw) snackbaresque amuses ga maken. Het worden er vier:
- een hamburger: zelf gemaakte minibriochebroodjes; een burgertje van iets anders dan gewoon rund. Misschien wild?; de appel-ketchup die hier wel eens voorbijgekomen is; en nog wat gekarameliseerde ui ofzo.
- een mini-kroket: inhoud onbekend. Rund is saai, garnalen heb ik vorig jaar al gedaan, kaas maakt mijn schoonmoeder al vaak. Misschien een satekroket. Verrassende ideeën zijn meer dan welkom.
- friet met mayonaise. Als iemand hier een idee voor heeft, graag. Ik dacht al aan pastinaak, zoete aardappel of van die paarse aardappels. Het wordt een Duits-achtige mayonaise, dus minder zoet.
- een milkshake: Ik wil voor een frisse smaak gaan. Iets met citroen ofzo.
Kortom, het moet wel snackbar uitstralen maar moet niet teveel frituur smaken.
Even aanbraden is zeker een aanrader. Niet perse omdat het anders niet gaar wordt, maar omdat je anders één grote bonk vlees krijgt.quote:Op woensdag 3 december 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:
Ik heb even wat hulp nodig. Komende zondag vieren wij dus Sinterklaas en dan kook ik. Als voorgerechtje heb ik filodeegpakketjes met o.a. tonijn en die bak ik in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten. Maar nu is er eentje bij die absoluut geen tonijn moet, dus dat wil ik dan vervangen door wat gehakt, maar ik twijfel of het wel gaar wordt in die tijd in de oven, moet ik het eerst even aanbraden?
Het is ook weer niet de bedoeling dat het droog wordt oid..
Stel jezelf de vraag... kan Mayo in de ovenquote:Op zaterdag 6 december 2014 09:48 schreef essnhills het volgende:
Toch nog weer een vraag. Ik was van plan om de filodeegpakketjes vandaag te maken, in te vriezen en morgen dan zo uitde vriezer in de oven te doen. Bij de vele recepten die ik ben langsgeweest stond dat dat prima kan. Je moet ze dan alleen wat langer en op een iets lagere temperatuur in de oven doen.
Maar, kan mayonaise wel in de vriezer? Het worden pakketjes met courgette, paprika, tonijn en een beetj ansjovis. Door de tonijn gaat een beetje mayonaise. Maar kan dit in de vriezer? Gaat het niet schiften oid?
Mayo kan prima in de oven, ik heb dat een keer gebruikt met gevulde paprika's met tonijn. Daar zat toen ook mayonaise heen. Ik heb het alleen nog nooit eerder ingevroren.quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:09 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
Stel jezelf de vraag... kan Mayo in de oven![]()
Misschien zou je de mayo kunnen vervangen voor iets anders. Een soort zachte kaas ofzo.
Kaas en tonijn gaan heel goed samen.
Het invriezen zou ook geen probleem moeten zijn hoor, zeker niet in zulke kleine hoeveelheden.quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:12 schreef essnhills het volgende:
[..]
Mayo kan prima in de oven, ik heb dat een keer gebruikt met gevulde paprika's met tonijn. Daar zat toen ook mayonaise heen. Ik heb het alleen nog nooit eerder ingevroren.
Ik ga zo tiramisu maken dus ik heb genoeg mascarpone in huis. Denk je dat dat een goede vervanger is voor door de tonijn?
Het gaat om ongeveer een eetlepel door 2 blikjes tonijn.
Ik moet vandaag nog heel veel doen en heb dus eigenlijk geen tijd meer om naar de winkel te gaan om iets anders te halen, dus het wordt of mayonaise, of mascarpone, want dat heb ik in huisquote:Op zaterdag 6 december 2014 11:34 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
Het invriezen zou ook geen probleem moeten zijn hoor, zeker niet in zulke kleine hoeveelheden.
Mascarpone kan ook prima of anders gewoon een fijn gemalen feta of cottage cheese.
Maar het zal ook geen probleem zijn om je gewoon aan het oorspronkelijke recept te houden.
Ik weet niet wat je met je groentes doet. Bak je die van tevoren nog?
Groente heeft de eigenschap zijn structuur te verliezen als het ingevroren is geweest. Waardoor ze slap of slijmerig worden. Daarom wordt veel diepvries groente vaak eerst kort geblancheerd voordat het ingevroren wordt.
Ik zou je paprika toch ook maar even meebakken.quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:37 schreef essnhills het volgende:
[..]
Ik moet vandaag nog heel veel doen en heb dus eigenlijk geen tijd meer om naar de winkel te gaan om iets anders te halen, dus het wordt of mayonaise, of mascarpone, want dat heb ik in huis![]()
De groentes zijn courgette en paprika. De courgette gooi ik eerst in een grillpan, de paprika wilde ik alleen gaan snijden.
Naja het gaat er om dat ik morgen niet de hele tijd in de keuken sta als de visite er is. En de meeste tijd zit in het filodeeg. Alles bestrijken met boter etc.quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:39 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
Ik zou je paprika toch ook maar even meebakken.
Weet niet hoeveel hapjes te moet maken, maar kun je nu niet gewoon het mengsel maken en dat in de koelkast bewaren? En dan morgen de hapjes afmaken?
Confiture van maken. Dus 20 minuutjes koken met veel suiker eneen scheurtjes water en een heel klein snufje zout. Als je het iets langer kookt en zeeft is het na afkoelen gelei (maar dan van de eigen pectines).quote:Op maandag 24 november 2014 14:27 schreef Lonaa het volgende:
Als voor of tussengerecht ga ik zelf kippenleverpate maken. Ik wil daar iets van cranberry's bij doen, dus niet er doorheen. Plakje vers brood, flinke lik pate. En dan? Een saus van cranberry's maken? Of een jelly? Iemand een grandioos idee?
Edit: of andere opmaak ideeën?
Mayonaise invriezen is niet echt een goed idee. De kristallen prikken de structuur kapot als je pech hebt..quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:34 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
Het invriezen zou ook geen probleem moeten zijn hoor, zeker niet in zulke kleine hoeveelheden.
Mascarpone kan ook prima of anders gewoon een fijn gemalen feta of cottage cheese.
Maar het zal ook geen probleem zijn om je gewoon aan het oorspronkelijke recept te houden.
Ik weet niet wat je met je groentes doet. Bak je die van tevoren nog?
Groente heeft de eigenschap zijn structuur te verliezen als het ingevroren is geweest. Waardoor ze slap of slijmerig worden. Daarom wordt veel diepvries groente vaak eerst kort geblancheerd voordat het ingevroren wordt.
Maak een eenvoudige paté, met veel lever (eend, kip of gans) , boter en room. Lijkt heel lastig, maar is niet zo moeilijk en gaat prima met wat je hebt. Je moet hem een dag vooraf maken, goed mee te nemen dus.quote:Op zondag 30 november 2014 21:15 schreef summer2bird het volgende:
Kan iemand mij hiermee helpen, ik wil iets lekkers voor het kerstdiner bij mijn ouders meenemen, maar ik kan niet goed koken, kan geen alcohol gebruiken, het moet makkelijk mee te nemen zijn en wellicht goed te bewaren zijn zodat ik het al een tijdje van tevoren kan maken.
Maar ik kom er maar niet uit wat ik maken kan.
Ik heb echt alleen maar basic keuken dingen, een oven, 4 inductieplaten, wat pannen en een keukenmes en een mixer.![]()
Verder de basic stuff maar niks bijzonders.
Iemand die een duidelijk en leuk en makkelijk recept weet?
quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:39 schreef bepklep82 het volgende:
[..]
Ik zou je paprika toch ook maar even meebakken.
Weet niet hoeveel hapjes te moet maken, maar kun je nu niet gewoon het mengsel maken en dat in de koelkast bewaren? En dan morgen de hapjes afmaken?
Bedankt voor jullie hulp!quote:Op zaterdag 6 december 2014 11:43 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Confiture van maken. Dus 20 minuutjes koken met veel suiker eneen scheurtjes water en een heel klein snufje zout. Als je het iets langer kookt en zeeft is het na afkoelen gelei (maar dan van de eigen pectines).
Uiteraard kunnen ook allerlei creatieve dingen doen, maar cranberry heeft wel echt voldoende suiker nodig, anders is je gerecht heel astringent en zuur.
Klinkt inderdaad lekker. Ik ga ze vandaag eens proberen (moest toch nog iets te eten verzinnen en naar de winkel)quote:Op vrijdag 5 december 2014 19:18 schreef essnhills het volgende:
[..]
Dit misschien een optie? Klinkt lekker in ieder gevalStaat bij mij zelf nog een keer op de planning.
Makreelkroketjes met paprikasaus:
http://www.okokorecepten.(...)roketjes-paprikasaus
Even kijken of ik daar ergens een ebook van kan vinden!quote:Op vrijdag 5 december 2014 19:26 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Peter Gordon boek Fusion, cassave frietjes omwikkeld met gerookte zalm.
Milkshake misschien met limoncello toon?
Ik heb weleens een lekkere eendenburger gegeten.
Arancini? Risotto bitterballetjes
Gerookte kipfilet is wel een goed idee!quote:Op zaterdag 6 december 2014 14:20 schreef Molo het volgende:
Zelfgerookte kipfilet is erg lekker, maar haloumi is bijvoorbeeld ook lekker om te roken.
Stilton saus bij de kalkoen. Of goeie saus op basis van fond bijvoorbeeld.
Nee geen cocktailsaus johquote:Op zaterdag 6 december 2014 14:27 schreef Miss_Virgo het volgende:
[..]
Gerookte kipfilet is wel een goed idee!Lekker met wat frisse sla en cocktailsaus of zo
Ik heb hier een receptje gevonden:
http://www.judesdiner.com/2014/04/27/kip_roken/
haha oepsquote:Op zaterdag 6 december 2014 14:30 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee geen cocktailsaus joh
Da's zó 1980.
Avocadosaus erbij of lekkere stukjes gestoofde appel met wat kruiden zoals anijs ofzo.
Zou iets niet romige erbij nemen, is al zo'n zwaar menu bij elkaar
Een dressing op basis van yoghurt is wel redelijk licht toch? Goed idee!quote:Op zaterdag 6 december 2014 14:31 schreef Molo het volgende:
Mocht je wel iets romige erbij willen, een mayo yoghurt dressing met mosterdzaad en karweizaad is lekker erbij, beetje peper en zout erbij, klaar.
Wat ziet dat er leuk uitquote:Op zaterdag 6 december 2014 16:00 schreef essnhills het volgende:
De kruidnoten-tiramisu is klaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Leuk, ik had hem voor gisteren gemaakt, was erg lekker.quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:00 schreef essnhills het volgende:
De kruidnoten-tiramisu is klaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Beetje truffelboter erdoor is simpel maar bizar lekker.quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:04 schreef TravelRose het volgende:
Iemand een leuke en vooral lekkere toevoeging om door de aardappelpuree te doen met kerst?
Wat zijn je stafjes goed gelukt zeg!quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:00 schreef essnhills het volgende:
De kruidnoten-tiramisu is klaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb een keer uit de allerhande met kerst aardappelpuree met macadamianoten en groene olijven gemaakt. Erg lekker.quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:04 schreef TravelRose het volgende:
De hoofdgerechten van het kerstdiner worden bij ons stoofpotjes. Een met vlees (Boeuf Bourguignon) en een visstoof (met kabeljauw, zalm en garnaaltjes). Nu dachten wij zelf aan aardappelpuree en verse frietjes (of pommes duchesse) om erbij te serveren, maar zelf vind ik alleen aardappelpuree nogal saai.
Iemand een leuke en vooral lekkere toevoeging om door de aardappelpuree te doen met kerst?
Thanks!quote:
Lekker hè?quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:32 schreef Myraela het volgende:
[..]
Leuk, ik had hem voor gisteren gemaakt, was erg lekker.
[ afbeelding ]
Ja goed hè?quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat zijn je stafjes goed gelukt zeg!![]()
![]()
![]()
Dat is echt superleuk!quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:00 schreef essnhills het volgende:
De kruidnoten-tiramisu is klaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, vond ik wel tof voor de kindjes.quote:Op zaterdag 6 december 2014 17:23 schreef essnhills het volgende:
Lekker hè?Jij hebt er snoepjes bijgedaan?
Thanks!quote:
Dat is het ookquote:Op zaterdag 6 december 2014 17:40 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, vond ik wel tof voor de kindjes.
Wat dacht je van aardappels poffen, uihollen en met het kruim, wat eigeel een smaakmakers een lekkere vulling maken? Je zet de aardappels dan met vulling nog even in de oven en onder de grill. Je kunt zo je aardappels heel feestelijk serveren en ook echt aanpassen aan je gerechten. Bij de vis kan bijvoorbeeld kaas, bieslook, creme fraiche, de boeuf bourguinonne met uitjes, room en spek bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 6 december 2014 16:04 schreef TravelRose het volgende:
De hoofdgerechten van het kerstdiner worden bij ons stoofpotjes. Een met vlees (Boeuf Bourguignon) en een visstoof (met kabeljauw, zalm en garnaaltjes). Nu dachten wij zelf aan aardappelpuree en verse frietjes (of pommes duchesse) om erbij te serveren, maar zelf vind ik alleen aardappelpuree nogal saai.
Iemand een leuke en vooral lekkere toevoeging om door de aardappelpuree te doen met kerst?
Ziet er feestelijk uitquote:Op zaterdag 6 december 2014 17:27 schreef essnhills het volgende:
En dit zijn de zakjes van Sinterklaas voor het voorgerechtje, nu in de vriezer
[ afbeelding ]
Vanillesuiker gebruiken ipv vanillestokjes? Maar er zullen vast betere manieren zijnquote:Op zaterdag 6 december 2014 20:28 schreef Bleie het volgende:
Ik heb vandaag de panna cotta gemaakt, volgens recept van AH. Smaak is prima, maar in de koelkast is alle vanille naar de bodem gezakt, dus na het omkeren heb je een zwart gespikkelde bovenkant. Niet heel mooi. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
Is een idee. Ik heb wel 'echte' vanillesuiker staan (een pot fijne kristalsuiker met vanillepeulen erin), dat is vast al beter dan die zakjes, maar er moet toch een betere manier zijn.quote:Op zaterdag 6 december 2014 20:30 schreef essnhills het volgende:
[..]
Vanillesuiker gebruiken ipv vanillestokjes? Maar er zullen vast betere manieren zijn![]()
Daar heb ik verder geen ervaring mee. Ik had het toen 1x gemaakt om te proberen, en dat had ik in die kleine muffinvormpjes gegoten. Dat was toen prima eigenlijk. Maar er zullen hier vast mensen meelezen die er meer ervaring mee hebbenquote:Op zaterdag 6 december 2014 20:32 schreef Bleie het volgende:
[..]
Is een idee. Ik heb wel 'echte' vanillesuiker staan (een pot fijne kristalsuiker met vanillepeulen erin), dat is vast al beter dan die zakjes, maar er moet toch een betere manier zijn.
Ik kom trouwens ook wel recepten tegen waarin wat melk wordt gebruikt, wordt het daar wat lichter van? Ik vind het toch best een heftig toetje nu.
Misschien met fruit zo'n geleilaagje op de bodem van je vormpjes doen, en daar een dun laagje van je panna cotta? Dan is ie misschien niet zo zwaar meer en het ziet er leuk uitquote:Op zaterdag 6 december 2014 20:28 schreef Bleie het volgende:
Mijn moeder maakt met kerst ook weleens puree met half aardappel, half knolselderij. Ook heerlijk!
Ik heb vandaag de panna cotta gemaakt, volgens recept van AH. Smaak is prima, maar in de koelkast is alle vanille naar de bodem gezakt, dus na het omkeren heb je een zwart gespikkelde bovenkant. Niet heel mooi. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
En ik was met mijn zus aan het brainstormen over Tweede Kerstdag, als zij bij ons eet, en toen kwam zij met een recept van Ottolenghi dat ze al een poos wil proberen: gemarineerde zoetzure vis. Nog even kijken wat ik erbij serveer dan. Suggestie is brood, maar dat vind ik niet echt kerstig. Ik zat te denken aan couscous. En dan maak ik er min of meer een Oosters menu van. Voorgerecht kom ik ook wel uit, ik heb een Marokkaans kookboek waar een soort spinaziesalade in staat, die me erg lekker lijkt. Dan alleen nog een dessert...
Godver, waarom heb ik dit zelf nnog nooit geprobeerd?quote:Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.
Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit)![]()
[ link | afbeelding ]
Iedere post heeft rechtsbovenin dit icoontje:quote:Op zondag 7 december 2014 11:48 schreef TravelRose het volgende:
Bedankt iedereen voor de aardappelpuree-inspiratie! Ik weet niet precies hoe ik iedereen kan taggen of quoten (kan iemand dat misschien uitleggen)?
Ik ga ze van de week allemaal een keer proberen en dan kijken welke het beste past bij de smaken van het diner!
En karamelsaus met in plaats van (een deel van de) slagroom baileys gebruiken?quote:Op zondag 7 december 2014 12:09 schreef Seven. het volgende:
OK, mijn nagerecht wordt panna cotta met koffie en karamel maar eigenlijk wil ik er iets van Baileys of Tia Maria bij.
Voorgerecht, hoofdgerecht: geen flauw benul.
Ah ja, bedankt! Het lukt nu!quote:Op zondag 7 december 2014 12:04 schreef essnhills het volgende:
[..]
Iedere post heeft rechtsbovenin dit icoontje: [ afbeelding ]
Als je daar op klikt dan quote je iemands post
Mengsel in zn geheel afkoelen en doorroeren in een ijsbad, zodra het een beetje begint te geleren overgieten in vormpjes.quote:Op zaterdag 6 december 2014 20:28 schreef Bleie het volgende:
Mijn moeder maakt met kerst ook weleens puree met half aardappel, half knolselderij. Ook heerlijk!
Ik heb vandaag de panna cotta gemaakt, volgens recept van AH. Smaak is prima, maar in de koelkast is alle vanille naar de bodem gezakt, dus na het omkeren heb je een zwart gespikkelde bovenkant. Niet heel mooi. Iemand enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
En ik was met mijn zus aan het brainstormen over Tweede Kerstdag, als zij bij ons eet, en toen kwam zij met een recept van Ottolenghi dat ze al een poos wil proberen: gemarineerde zoetzure vis. Nog even kijken wat ik erbij serveer dan. Suggestie is brood, maar dat vind ik niet echt kerstig. Ik zat te denken aan couscous. En dan maak ik er min of meer een Oosters menu van. Voorgerecht kom ik ook wel uit, ik heb een Marokkaans kookboek waar een soort spinaziesalade in staat, die me erg lekker lijkt. Dan alleen nog een dessert...
Baklava Cheesecake!quote:
Oeh, dank je! Mijn idee was inmiddels inderdaad pavlova. Ik vond er een met vijgen, granaatappel, en rozenwater (foto in spoiler, want groot). Ik heb alleen nog nooit een pavlova gemaakt. Is dat ingewikkeld?quote:Op maandag 8 december 2014 10:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Baklava Cheesecake!![]()
[ afbeelding ]
Of, lichter en makkelijker, roomijs met honing en zeezout (geen ijsmachine nodig):
[ afbeelding ]
En anders is een pavlova met Midden-Oostenachtige smaken (pistache, roos, oranjebloesem) ook lekker, en luchtig!
Ter inspiratie:
http://tanyazouev.com/the(...)ans-come-down-under/
http://thekiwicook.com/20(...)pberry-pavlova-roll/
http://drizzleanddip.com/(...)th-pomegranate-syrup
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nope, vind ik niet. Ik maak het graag als doordeweeks toetje zelfs, als ik eieren over heb!quote:Op maandag 8 december 2014 12:35 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oeh, dank je! Mijn idee was inmiddels inderdaad pavlova. Ik vond er een met vijgen, granaatappel, en rozenwater (foto in spoiler, want groot). Ik heb alleen nog nooit een pavlova gemaakt. Is dat ingewikkeld?
Ik wil graag de tips voor eiwitten! Ik heb het wel eens gedaan, en het gaat soms best goed, soms toch minder. Ik wil waarschijnlijk ook een pavlova maken, die van Jamie Oliver met eigengemaakte marshmallowsquote:Op maandag 8 december 2014 12:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Nope, vind ik niet. Ik maak het graag als doordeweeks toetje zelfs, als ik eieren over heb!Ik vind het een erg makkelijk nagerecht.
Heb je wel eens eerder eiwit stijfgeklopt? Zo ja, dan kun je pavlova maken.Zo niet, laat het dan even weten. Ik klop heeeeeeel vaak eiwitten stijf, dus dan geef ik tips.
Enneh, wat een mooie heb je daar gepost!![]()
Is het dan geen idee om alleen je beef wellington wel te proberen?quote:Op maandag 8 december 2014 12:48 schreef Myraela het volgende:
Ik wilde eigenlijk graag het kerstdiner een keer oefenen, maar vind het een veel te dure grap om te gaan maken.Dus het gaat bij het kerstdiner even spannend worden of het allemaal lukt. Vooral de beef wellington vind ik wel spannend.
Nee, ossenhaas is niet te betalen. Of ga ik in ieder geval niet random klaarmaken alleen om te oefenen.quote:Op maandag 8 december 2014 13:27 schreef Atifa het volgende:
[..]
Is het dan geen idee om alleen je beef wellington wel te proberen?
Je zou wellicht wel met anders vlees kunnen experimenteren? Dan heb je in ieder geval wel al ervaring met het deeg etc.quote:Op maandag 8 december 2014 13:40 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee, ossenhaas is niet te betalen. Of ga ik in ieder geval niet random klaarmaken alleen om te oefenen.
Frankrijk heeft natuurlijk veel meer kazen dan blauwe kazen, en ook uistekende worsten en andere charcuterie. Je zou een rondje Frankrijk kunnen doen, via de westkust naar de pyreneeen en dan langs de Oostgrens met de Alpen en de Elzas terug.quote:Op maandag 8 december 2014 12:10 schreef Atifa het volgende:
Hoi![]()
Met een aantal vrienden vier ik een kerstdiner met het thema Frankrijk, dit naar aanleiding van de tour de France, die komend jaar in Utrecht start. Dit jaar heb ik de taak om de amuse(s) te verzorgen.
Mijn idee was iets typisch Utrechts combineren met iets Frans, maar ik kom niet heel veel verder dan een jan hagel koekje met een plakje brie, een abrikoosje en wat spek.
De enige must is eigenlijk Franse producten en smaken, er is een vegetariër (maar dat is een hele makkelijke,geef haar brood met brie en ze is blij en ze wil absoluut niet dat we extra moeite voor haar doen) en vis en blauwe kaas worden ook niet echt op prijs gesteld door anderen.
Kunnen jullie me misschien een beetje helpen?
kalkoenkroket of kipkroket van dijbeenvlees?quote:Op vrijdag 5 december 2014 18:08 schreef MutedFaith het volgende:
De opmerking over kinderen met frituur voor de tv zetten heeft er toe geleid dat ik nu (onder lichte druk van mijn vrouw) snackbaresque amuses ga maken. Het worden er vier:
- een hamburger: zelf gemaakte minibriochebroodjes; een burgertje van iets anders dan gewoon rund. Misschien wild?; de appel-ketchup die hier wel eens voorbijgekomen is; en nog wat gekarameliseerde ui ofzo.
- een mini-kroket: inhoud onbekend. Rund is saai, garnalen heb ik vorig jaar al gedaan, kaas maakt mijn schoonmoeder al vaak. Misschien een satekroket. Verrassende ideeën zijn meer dan welkom.
- friet met mayonaise. Als iemand hier een idee voor heeft, graag. Ik dacht al aan pastinaak, zoete aardappel of van die paarse aardappels. Het wordt een Duits-achtige mayonaise, dus minder zoet.
- een milkshake: Ik wil voor een frisse smaak gaan. Iets met citroen ofzo.
Kortom, het moet wel snackbar uitstralen maar moet niet teveel frituur smaken.
Dat dacht ik ook al jaquote:Op maandag 8 december 2014 15:34 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Whut?jij stelde de vraag niet eens.
ja. maar waar je mee komtquote:Op maandag 8 december 2014 15:34 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Whut?jij stelde de vraag niet eens.
Oh, tuinbonen stond er zie ik, uit de laatste Delicous:quote:Op maandag 8 december 2014 16:05 schreef MutedFaith het volgende:
Heb je een recept voor die doperwtjeskroket? T lijkt zo apart dat ik t op zich wel eens wil proberen..
Nou, hier hoe ik het doe en daarmee altijd keistijve eiwitten in een paar minuten (met een handmixer)quote:Op maandag 8 december 2014 13:08 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik wil graag de tips voor eiwitten! Ik heb het wel eens gedaan, en het gaat soms best goed, soms toch minder.
Ik maakte laatst bitterballen van wat overgebleven eendenvlees, en dat was me toch lekker!quote:Op maandag 8 december 2014 16:04 schreef MutedFaith het volgende:
De makreel kroket gaat t niet worden. Vond mijn vrouw niet lekker en (ik citeer) 'zonde van de makreel'.
Risottokroketten waren goed gelukt en gaan voorlopig op t lijstje.
Mijn vrouw kwam nog met de suggestie een (kip-)saté kroket te maken. Daarnaast dacht ik zelf nog aan een zuurvleeskroket. Dus die ga ik komende week ook allebei proberen.
Jammer dat de makreelkroket niet lekker was. Dan ga ik hem denk ik ook niet meer makenquote:Op maandag 8 december 2014 16:04 schreef MutedFaith het volgende:
De makreel kroket gaat t niet worden. Vond mijn vrouw niet lekker en (ik citeer) 'zonde van de makreel'.
Risottokroketten waren goed gelukt en gaan voorlopig op t lijstje.
Mijn vrouw kwam nog met de suggestie een (kip-)saté kroket te maken. Daarnaast dacht ik zelf nog aan een zuurvleeskroket. Dus die ga ik komende week ook allebei proberen.
quote:Op maandag 8 december 2014 16:05 schreef MutedFaith het volgende:
Heb je een recept voor die doperwtjeskroket? T lijkt zo apart dat ik t op zich wel eens wil proberen..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat klinkt erg lekkerquote:Op maandag 8 december 2014 16:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik maakte laatst bitterballen van wat overgebleven eendenvlees, en dat was me toch lekker!Opgegeten met wat versgemaakte pittige pruimensaus.. Als je het zag, dacht je: bitterbal met ketchup, maar het smaakte als iets waar ik in een restaurant gerust twee tientjes voor zou neerleggen.
Wel een heel leuk idee trouwens, snacks op z'n kerstigs! Ik heb je post erover maar met een half oog gelezen, en dat ga ik nu eens beter doen.
Ik moet ook echt nog gaan nadenken over het Kerstdiner.. Al heb ik voor Sinterklaas wel 2 stoompaninzetten gekregen, dus wellicht dat ik daar mee aan de slag kan.Misschien een voorgerechtje of anders als bijgerechtje
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
Dank je! Ik heb wel al vaker eiwitten stijf geklopt, en heb daar eigenlijk nooit problemen mee, terwijl ik allemaal van dat soort trucjes als extra schoonmaken en zo nooit doe. Eieren scheiden boven een apart kommetje doe ik dan weer wel, want je wil inderdaad echt geen eigeel erin.quote:
Eend klinkt erg goed. Je hebt niet toevallig nog een samenvatting van t recept? Voornamelijk van de saus eigenlijk.. De kroket/bitterbal met eend kom ik wel uit..quote:Op maandag 8 december 2014 16:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik maakte laatst bitterballen van wat overgebleven eendenvlees, en dat was me toch lekker!Opgegeten met wat versgemaakte pittige pruimensaus.. Als je het zag, dacht je: bitterbal met ketchup, maar het smaakte als iets waar ik in een restaurant gerust twee tientjes voor zou neerleggen.
Wel een heel leuk idee trouwens, snacks op z'n kerstigs! Ik heb je post erover maar met een half oog gelezen, en dat ga ik nu eens beter doen.
Restjes knakworst?quote:Op maandag 8 december 2014 20:10 schreef AMAR420 het volgende:
ik heb vroeger weleens kroketjes gegeten met restjes knakworst door de ragout, hmm.
Een soort van grove worst maar smaakte naar knakworst, het was vermalen en overheerlijk, je had erbij moeten zijn om erover te kunnen praten, werkelijk heerlijk..quote:Op maandag 8 december 2014 20:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Restjes knakworst?
Door de ragout? Bah
Als je het zo zegt klinkt het overheerlijk inderdaadquote:Op maandag 8 december 2014 21:42 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
Een soort van grove worst maar smaakte naar knakworst, het was vermalen en overheerlijk, je had erbij moeten zijn om erover te kunnen praten, werkelijk heerlijk..
De gemiddelde kroket heeft echt geen hoogstaande stukkies vlees door zijn ragout vulling zitten hoor. Desondanks krokettenquote:Op maandag 8 december 2014 20:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Restjes knakworst?
Door de ragout? Bah
Plus heeft 'm in het assortiment. Ik ga regelmatig een paar doosjes inslaanquote:Op dinsdag 9 december 2014 09:39 schreef AMAR420 het volgende:
offtopic: ik mis de mora kipkroket, waar is die nog te koop?
thxquote:Op dinsdag 9 december 2014 10:56 schreef Coelho het volgende:
[..]
Plus heeft 'm in het assortiment. Ik ga regelmatig een paar doosjes inslaan![]()
Overigens zijn de homemade pulled pork kroketten hier niet aan te slepen. Mét stukjes vlees.
het lijkt op aardappel maar is iets zoeter. De structuur is minder hard als dat van een aardappel.quote:Op dinsdag 9 december 2014 10:56 schreef Lot_1 het volgende:
De aardperenroomsoep die Minilot een aantal pagina's terug postte klinkt wel leuk, maar ik heb nog nooit aardpeer op.. is dat lekker?
Iets met springbok of koedoe?quote:Op dinsdag 9 december 2014 17:42 schreef renzell het volgende:
Vraagje. Ik en broederlief hebben het ambitieuze plan opgevat om met kerst (bij mij thuis!) voor 18 man te gaan koken. Een reis rond de wereld wordt het, langs alle continenten (vooruit, behalve Antarctica). Vriendlief zoekt er muziek bij uit. Kortom; we gaan ervoor.
Nu is ons fijne tweede voorgerechtje uit Afrika, namelijk struisvogelcarpaccio, niet mogelijk, omdat struisvogel schijnbaar verboden is hier. Oeps. Daar gaat ons plan. Heeft iemand misschien een fantastisch, Afrikaans vleesgerechtje wat dit zou kunnen vervangen?
Even om het in een groter geheel te plaatsen:
Het gerechtje voorafgaand aan de carpaccio is Japans en heel licht; een tartaartje van rauwe tonijn, sesam en soy sauce met een topping van avocado, bieslook en jelly.
Het hoofdgerecht (wat na de carpaccio zou komen) is Australisch/Nieuw Zeelands: een duo van lam en kangaroe (biefstukjes) met een hot mint sauce en een rodewijnsaus, mash met wilde paddestoelen, roast patatoes, doperwtjes met munt en een grote salade met macademia's.
Tips zijn meer dan welkom! Alvast mijn dank.
Biltong? Ik zou zelf geloof ik liever een vleesloos tussengerechtje willen in dat menu.quote:Op dinsdag 9 december 2014 17:42 schreef renzell het volgende:
Vraagje. Ik en broederlief hebben het ambitieuze plan opgevat om met kerst (bij mij thuis!) voor 18 man te gaan koken. Een reis rond de wereld wordt het, langs alle continenten (vooruit, behalve Antarctica). Vriendlief zoekt er muziek bij uit. Kortom; we gaan ervoor.
Nu is ons fijne tweede voorgerechtje uit Afrika, namelijk struisvogelcarpaccio, niet mogelijk, omdat struisvogel schijnbaar verboden is hier. Oeps. Daar gaat ons plan. Heeft iemand misschien een fantastisch, Afrikaans vleesgerechtje wat dit zou kunnen vervangen?
Even om het in een groter geheel te plaatsen:
Het gerechtje voorafgaand aan de carpaccio is Japans en heel licht; een tartaartje van rauwe tonijn, sesam en soy sauce met een topping van avocado, bieslook en jelly.
Het hoofdgerecht (wat na de carpaccio zou komen) is Australisch/Nieuw Zeelands: een duo van lam en kangaroe (biefstukjes) met een hot mint sauce en een rodewijnsaus, mash met wilde paddestoelen, roast patatoes, doperwtjes met munt en een grote salade met macademia's.
Tips zijn meer dan welkom! Alvast mijn dank.
Springbok en koedoe is erg lekker!quote:Op dinsdag 9 december 2014 20:07 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Iets met springbok of koedoe?
Ook lekker is het zuid-Afrikaanse shotje springbokkie: crème de menthe en amarula!
Ja, maar de eerste zin:quote:Op dinsdag 9 december 2014 20:41 schreef AMAR420 het volgende:
https://strogoffdirect.zi(...)efstuk_150_gram.html
Struisvogel Biefstuk: 150 gram ¤ 4,25
Ze hebben zelfs struisvogel boerderijen in NL. True story.quote:Op woensdag 10 december 2014 09:26 schreef AMAR420 het volgende:
wtf opeens
een tijdje geleden had je zelfs struisvogel bij de albert heijnze kunnen die beesten toch hier fokken zonder vogelgriep enzo?
Alleen duur, exclusief en nu ook nog lastiger te krijgen vanwege kippenhoestquote:Op woensdag 10 december 2014 13:41 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Ze hebben zelfs struisvogel boerderijen in NL. True story.
Oh ja, vogelgriep.quote:Op woensdag 10 december 2014 13:52 schreef Molo het volgende:
[..]
Alleen duur, exclusief en nu ook nog lastiger te krijgen vanwege kippenhoest
We eten hier vaak lamsgehaktballetjes met gehakte munt en gehakte abrikoos erinquote:Op vrijdag 5 december 2014 18:08 schreef MutedFaith het volgende:
- een hamburger: zelf gemaakte minibriochebroodjes; een burgertje van iets anders dan gewoon rund. Misschien wild?; de appel-ketchup die hier wel eens voorbijgekomen is; en nog wat gekarameliseerde ui ofzo.
Zoete aardappel laat zich prima tot ovenfrietjes verwerken.quote:- friet met mayonaise. Als iemand hier een idee voor heeft, graag. Ik dacht al aan pastinaak, zoete aardappel of van die paarse aardappels. Het wordt een Duits-achtige mayonaise, dus minder zoet.
zijn die ook besmet?quote:Op woensdag 10 december 2014 13:41 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Ze hebben zelfs struisvogel boerderijen in NL. True story.
CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopicquote:Op woensdag 10 december 2014 15:25 schreef Coelho het volgende:
Ik ben op zoek naar het recept van de doorzichtige chips maar kan het niet vinden. Iemand die het bij zijn favo's heeft staan?
Dank je! Die stond niet gelinkt in de OP en ik heb er eerlijk gezegd overheen gelezen dat dit al weer topic 2 van 2014 was...quote:Op woensdag 10 december 2014 20:28 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Bedankt voor de tips!quote:Op maandag 8 december 2014 16:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, hier hoe ik het doe en daarmee altijd keistijve eiwitten in een paar minuten (met een handmixer)
- Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Indien je eieren in de koelkast bewaart, uurtje van tevoren eruit halen.
- Zorg dat je eieren niet al te vers zijn. Klinkt gek, maar kakelvers eiwit klopt minder makkelijk stijf
- Zorg dat de kom waarin je gaat kloppen brandschoon is. Ik gebruik een roestvrijstalen kom, ik doe wat azijn op een papiertje en wrijf daarmee de binnenkant van de kom schoon
- Aangezien ik dan toch een fles azijn tevoorschijn heb gehaald: ik doe in twee limonadeglazen elk een scheutje azijn, aanvullen met heet water en daar zet ik de losse gardestukjes van mijn mixer in. Dat laat ik zo een paar minuten staan.
- Ik scheid de eieren en zorg ervoor dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt. Ik breek de eieren ook boven een apart bakje, pas als ik zeker weet dat het eiwit 'schoon' is gooi in het in de grote kom waarin ik het ga kloppen.
- Gardes uit de glazen halen en beetje droogschudden
- Piepklein snufje zout bij het eiwit gooien
- Eiwitten op hoge snelheid opkloppen en pas als je er mooie pieken in kunt trekken, dan pas de poedersuiker erbij, in kleine beetjes tegelijk.
- Doorgaan met kloppen tot je de kom met eiwit ondersteboven kunt houden en dat er dan niets uitdruipt. Indien durfal: boven je hoofd houden.![]()
Mocht je, om wat voor reden dan ook, je kom niet willen schoonvegen met azijn, die er dan een drupje van bij je eiwit voor het kloppen. Het zuur helpt bij het stijf worden.
Lukt het zo denk je?Klinkt misschien als veel gedoe, maar da's altijd wanneer je iets helemaal uitschrijft.
Ik maak in elk geval graag en vaak pavlova's! Kleintjes dan wel, eenpersoonsporties. Beetje slagroom erop, en het fruit dat ik toevallig bij de hand heb en klaar is kees.
Zoals deze, van een tijdje geleden, gewoon voor zomaar:
[ afbeelding ]
Hou er wat kerst betreft trouwens wel rekening mee dat 'grote' pavlova's heel fraai zijn als ze nog intact zijn, maar het wordt een slagveld zodra je ze aansnijdt. Kleine pavlova's hebben dat probleem niet zo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |