abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146864846


Het is eind tweeduizendveertien en dat zorgt dat we voorzichtig kunnen gaan uitkijken naar wat voor velen onder ons 't CUL-hoogtepunt van het jaar is: het kerstdiner!

Vorig jaar was het een groot succes: dit topic kan dienstdoen als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het met elkaar delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Vorig jaar kletsen we vier topics vol in de reeks:
- Kerstdiner 2013! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 2 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 3 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 4 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic

Succesrecepten van vorig jaar: (door meerdere mensen hier gemaakt)

- Spiced & sugared cranberries:


- Het lekkerste soepje van de wereld:


(Meer suggesties welkom!)

Enkele foto's van CUL-kerstgerechten uit 2013:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_146864849
(Kan een modje er even een reeks van maken?)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146864967
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Kijk, da's leuk! Daar kun je alles wel tof aan ophangen! ^O^
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken. :P

Ik twijfel gewoon nog even verder. Sommige dingen weet ik al wel zeker, dat scheelt. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146864970
Ik heb al een paar keer hert teruggelezen als hoofdgerecht. Wat ik ontzettend kan aanraden is Wellington van hertenrugfilet met gekonfijte groenten.



Ik heb deze volgens recept op de Big Green Egg gemaakt maar het is uiteraard ook gewoon mogelijk uit de oven.
pi_146865011
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken. :P

Ik twijfel gewoon nog even verder. Sommige dingen weet ik al wel zeker, dat scheelt. :7
Reductie van portwijn smaakt anders fantastisch met hert, (en bos/blauwebessen! :9 )
Let me see you stripped down to the bone
pi_146865032
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Coelho het volgende:
Ik heb al een paar keer hert teruggelezen als hoofdgerecht. Wat ik ontzettend kan aanraden is Wellington van hertenrugfilet met gekonfijte groenten.

Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?
Let me see you stripped down to the bone
pi_146865049
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146865069
O, ik ga dit jaar ook een kerstdiner maken, samen met mijn neefje van 10. Hij houdt ontzettend van koken, dus wij gaan iets maken. Het is voor 10 personen, waarvan 4 kinderen. Een aantal dingen moet vooraf bereid kunnen worden en we gaan het een beetje verdelen tussen hem (en zijn moeders) en mij :)_
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_146865122
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?
bloem, melk, gist, suiker, zout, eieren en boter. Dus ja, eerder brood(achtig) dan bladerdeeg.
pi_146865384
Ik blijk dit jaar met kerst niets te koken, dus dan is plannen wel makkelijk :')

Denk wel dat ik toch iets lekkers voor mezelf ga maken op kerstavond ;)

Maar aangezien ik alleen ben, wordt dat dan niet superuitgebreid. Maar eens denken. Misschien ook wel leuk om iets van kersttruffels of fudge ofzo te maken om cadeau te doen aan familie :)
pi_146865496
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn! :9
Ooh, dat is een goed idee! :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146865597
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:46 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ooh, dat is een goed idee! :D
Probeer er dan ook eens wat boerenjongens doorheen te doen :)
pi_146865627
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:50 schreef Coelho het volgende:

[..]

Probeer er dan ook eens wat boerenjongens doorheen te doen :)
Die lust m'n moeder niet, te veel drank smaak.

Saillant detail: mijn moeder drinkt niet, dat maakt het nog meer een uitdaging om wel iedere gang drank te gebruiken.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146867334
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146867617
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Kikkererwten! :9

Bijvoorbeeld:

Middle Eastern Spiced Chickpeas:


Met boerenkool en tahini:


Harissa Parsley Chickpeas:


[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 21-11-2014 13:27:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_146868144
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn! :9
Ik heb ook weleens risotto met wodka gemaakt. Was ook lekker.
pi_146868211
Pasta alla vodka, ook heel lekker! :9
Maar niet zo kerstig >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146868281
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
pi_146868465
Zoete aardappel én dan nog wortel en mango - lekker, maar wordt dat niet erg zoet?
Let me see you stripped down to the bone
pi_146869744
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken. Misschien is een uitstapje ook wel leuk :Y Wortel vind ik zelf heerlijk maar ik denk dat dat te zoet wordt inderdaad.

Later vanmiddag maak ik nog een verslagje over het maken van de kaneelsiroopkaviaar! Met pics :Y)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146870040
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken. Misschien is een uitstapje ook wel leuk :Y Wortel vind ik zelf heerlijk maar ik denk dat dat te zoet wordt inderdaad.

Later vanmiddag maak ik nog een verslagje over het maken van de kaneelsiroopkaviaar! Met pics :Y)
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leuk O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_146870178
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken.
Indien wat klassieker smaken geroosterde spruitjes er vast ook goed bij! Een klein beetje bitter en zoutig naast de zoete aardappel contrasteert denk ik wel fijn. Ook qua textuur iets heel anders dan de zachte aardappel.

Zoiets dus:
http://theveganroad.com/recipes/caramelized-brussels-sprouts/
http://www.partial-ingredients.com/archives/3040
http://www.heatherlikesfood.com/brussel-spouts/
Let me see you stripped down to the bone
pi_146874242
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:04 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leuk O+
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdril :D

In het begin ging het niet goed, de siroop was nog veel te vloeibaar en het spuitflesje had een veel te grote opening dus er kwamen niet bepaald druppeltjes uit:


Later lukte het druppelen wel, de vloeistof was een stuk dikker geworden. Ik heb het zo'n half uur in de koelkast laten staan, en toen ik het zeefde was het dit :+


Wel een grappige structuur maar echt mooi ziet het er niet uit _O-


Ik dacht dat het misschien kwam omdat de siroop zo plakkerig was? Of heb ik te weinig gelatine gebruikt? Ik had blaadjes gelatine, dus het omrekenen was lastig.

Ik weet niet of ik zin heb om dit nog een keer te proberen. Misschien giet ik wel gewoon wat kaneelsiroop over het opgeklopte eiwit, dat ziet er ook wel mooi uit :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146874268
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 17:45 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdril :D

In het begin ging het niet goed, de siroop was nog veel te vloeibaar en het spuitflesje had een veel te grote opening dus er kwamen niet bepaald druppeltjes uit:
[ afbeelding ]

Later lukte het druppelen wel, de vloeistof was een stuk dikker geworden. Ik heb het zo'n half uur in de koelkast laten staan, en toen ik het zeefde was het dit :+
[ afbeelding ]

Wel een grappige structuur maar echt mooi ziet het er niet uit _O-
[ afbeelding ]

Ik dacht dat het misschien kwam omdat de siroop zo plakkerig was? Of heb ik te weinig gelatine gebruikt? Ik had blaadjes gelatine, dus het omrekenen was lastig.

Ik weet niet of ik zin heb om dit nog een keer te proberen. Misschien giet ik wel gewoon wat kaneelsiroop over het opgeklopte eiwit, dat ziet er ook wel mooi uit :)
Dat de siroop heel vloeibaar is, is op zich geen probleem, maar je olie moet wel echt ijs- en ijskoud zijn. Was -ie dat?
Let me see you stripped down to the bone
pi_146874272
Spruitjes! Dat is wel een goede :Y sowieso zijn bittere smaken wel goed, ik ga meer in die richting zoeken!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146874287
ijskoud als in koelkastkoud? Of vriezerkoud? Ik heb 't een nachtje in de koelkast gehad..
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146874306
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 17:47 schreef Lot_1 het volgende:
ijskoud als in koelkastkoud? Of vriezerkoud? Ik heb 't een nachtje in de koelkast gehad..
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..

Anders inderdaad te weinig gelatine, ik gebruikte zelf zakjes met poeder, dus ik had het omrekenprobleem niet... Hoeveel velletjes had je gebruikt? Kijkend naar het receot zou ik zeggen: drie. Zo uit mijn hoofd. Omrekentabelltjes zijn online wel te vinden. :Y

Maar goed, ik kom dus ook nog steeds niet verder dan deze blobjes van mij:

..geen bolletjes dus.
Let me see you stripped down to the bone
pi_146874390
(Ik gebruik overigens wel een pipetje om mee te druppelen)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 21 november 2014 @ 18:04:53 #29
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_146874642
Ik doe ook mee, ga voor het eerst een kerstdiner maken voor meer dan 2 personen :') Natuurlijk ook weleens een gerecht gemaakt voor het grote diner bij mijn ouders, maar dus nog niet eerder voor 6 p. Eerst eens kijken of ik voldoende keuken- en eetgerei heb, en dan kijk ik verder!
pi_146874679
Gastreeks, maar geen kerstdiner dit jaar, wrsch wel oudejaarsdiner, dus dat telt ook een beetje, vind ik :9
Ja doei.
pi_146874936
Thanks Mootje! O+
Weet je al wat je gaat maken met Oud&Nieuw?
Let me see you stripped down to the bone
pi_146880538
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 november 2014 11:46 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ooh, dat is een goed idee! :D
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.
Hert, lam en eend zijn alledrie vrij uitgesproken smaken, ben je niet bang dat de een de ander overheerst?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_146883045
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 20:53 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.
Hert, lam en eend zijn alledrie vrij uitgesproken smaken, ben je niet bang dat de een de ander overheerst?
Ik ga ze ook niet meer alle 3 doen. ;)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146896900
Voilá, mijn appelsneeuw is klaar:



en de koekjes erbij:


Ik vind het heerlijk! Maar dit is een klein drinkglas en dat is wel echt teveel, ik denk dat je er snel misselijk van wordt. Dus ik moet maar even opzoek naar wat kleinere mooie glaasjes. De kaneelsiroop is er ook erg lekker bij, en eigenlijk vind ik het wel mooi staan zo. De kaviaar is van de baan ;)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146908810
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 18:07 schreef motorbloempje het volgende:
Gastreeks, maar geen kerstdiner dit jaar, wrsch wel oudejaarsdiner, dus dat telt ook een beetje, vind ik :9
Ik post hier ook dingen voor Sinterklaas, dus Oud & Nieuw hierheen smokkelen mag dan ook toch? :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_146908929
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 13:47 schreef Lot_1 het volgende:
Voilá, mijn appelsneeuw is klaar:

[ afbeelding ]

en de koekjes erbij:
[ afbeelding ]

Ik vind het heerlijk! Maar dit is een klein drinkglas en dat is wel echt teveel, ik denk dat je er snel misselijk van wordt. Dus ik moet maar even opzoek naar wat kleinere mooie glaasjes. De kaneelsiroop is er ook erg lekker bij, en eigenlijk vind ik het wel mooi staan zo. De kaviaar is van de baan ;)
Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu. :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_146910694
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 17:49 schreef minilot het volgende:

[..]

Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..

Anders inderdaad te weinig gelatine, ik gebruikte zelf zakjes met poeder, dus ik had het omrekenprobleem niet... Hoeveel velletjes had je gebruikt? Kijkend naar het receot zou ik zeggen: drie. Zo uit mijn hoofd. Omrekentabelltjes zijn online wel te vinden. :Y

Maar goed, ik kom dus ook nog steeds niet verder dan deze blobjes van mij:
[ afbeelding ]
..geen bolletjes dus.
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=true

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_146915323
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 22:02 schreef _Liek het volgende:

[..]

Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=true

[ afbeelding ]
_O_ Dat ziet er heerlijk uit! 't Inspireert me om de appelsneeuw met wat meer laagjes te doen.

Essnhills: bedankt voor de tip, de ikea is dichtbij dus daar kan ik wel even langswippen ^O^
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146919851
quote:
0s.gif Op zondag 23 november 2014 00:24 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

_O_ Dat ziet er heerlijk uit! 't Inspireert me om de appelsneeuw met wat meer laagjes te doen.

Essnhills: bedankt voor de tip, de ikea is dichtbij dus daar kan ik wel even langswippen ^O^
Dank je! Enne Xenos wil ook wel eens leuke glaasjes hebben ;) Als je er toch nog wat bovenop wilt, is kaneelsuiker dan geen idee? Maakt het alleen wel weer wat zoeter en waarschijnlijk donkerder van kleur dan parels..
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_146935932
Ik wil ook appelsneeuw gaan maken, want ik ben opeens gevraagd voor het nagerecht en het mag niet te zwaar zijn ivm de dieetwensen van de familie. Kan iemand mij het recept linken alsjeblieft? :)
pi_146941945
Ik ga lekker niets doen. Geen drie dagen ploeteren in de keuken, niet 5 keer naar specifieke winkels voor ingredienten. Geen vuile keuken, geen gezeik va vrouw en kinderen of ik nog even 'gezellig' kom doen.

Kortom: ik ga lekker bij mijn ouders eten... en de andere dag bij anderen. Heerlijk. Lekker beetje eten zuipen, niet koken.

(en dat na jaren waarin ik bovenstaand ewel heb gedaan, inclusief 4 maanden vooraf plumpudding/christmas pudding )
Whatever...
pi_146943582
quote:
14s.gif Op zondag 23 november 2014 20:23 schreef Selestha het volgende:
Ik wil ook appelsneeuw gaan maken, want ik ben opeens gevraagd voor het nagerecht en het mag niet te zwaar zijn ivm de dieetwensen van de familie. Kan iemand mij het recept linken alsjeblieft? :)
Dit is 'm:
http://scandifoodie.blogs(...)-apple-snow.html?m=1

..vooral lekker met zelfgemaakte appelmoes :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 24 november 2014 @ 01:14:10 #43
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_146945592
zzzzz
pi_146946287
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2014 23:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is 'm:
http://scandifoodie.blogs(...)-apple-snow.html?m=1

..vooral lekker met zelfgemaakte appelmoes :)
Klinkt precies als wat ik nodig heb, dankjewel! :D
  maandag 24 november 2014 @ 09:12:33 #45
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_146947329
Ik had gegoogeld op appelsneeuw en kwam erachter dat het veel lijkt op haagse bluf, qua bereiden. De appelmoes is dan bessensap. Dit maakte mijn oma altijd. Ze gaf dat met wat zelfgemaakte vla. Ook heerlijk.
pi_146949626
Vandaag de soep der soepen maken. Een vraagje over de gedroogde shiitake, moet ik die eerst wellen of gaan ze gedroogd in de soep?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_146951513
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 11:17 schreef roos85 het volgende:
Vandaag de soep der soepen maken. Een vraagje over de gedroogde shiitake, moet ik die eerst wellen of gaan ze gedroogd in de soep?
Gaan er gedroogd in volgens het recept, maar ik week en spoel ze altijd eerst even goed af met warm water, in verband met gruis/zand en ze worden zo al wat zachter. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146954834
Als voor of tussengerecht ga ik zelf kippenleverpate maken. Ik wil daar iets van cranberry's bij doen, dus niet er doorheen. Plakje vers brood, flinke lik pate. En dan? Een saus van cranberry's maken? Of een jelly? Iemand een grandioos idee?

Edit: of andere opmaak ideeën?

[ Bericht 8% gewijzigd door Lonaa op 24-11-2014 14:35:53 ]
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146958208
quote:
2s.gif Op maandag 24 november 2014 14:27 schreef Lonaa het volgende:
Als voor of tussengerecht ga ik zelf kippenleverpate maken. Ik wil daar iets van cranberry's bij doen, dus niet er doorheen. Plakje vers brood, flinke lik pate. En dan? Een saus van cranberry's maken? Of een jelly? Iemand een grandioos idee?

Edit: of andere opmaak ideeën?
Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)
The user formerly known as mrb-Maybach
pi_146974402
Ik kijk dit jaar eens wat er in Oostenrijk te krijgen is en neem voor de zekerheid een braadpan en koekenpan mee om in ieder geval 2 goede pannen te hebben voor op de 2pits electra voorziening in het gehuurde appartementje.
pi_146974448
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Tufkam het volgende:

[..]

Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)
Hmm. Even over na gedacht maar nee. Ik ga voor gewoon vers (gegrild) brood in mooie plakken, hele zachte, gladde pate en een cranberrysaus met nog wat structuur. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146981899
Na veel heen-en-weergepraat is in elk geval eindelijk duidelijk met wie we de kerstdagen vieren, en wat ik allemaal ga koken. Het is wat meer dan ik eerst dacht. :+

Kerstavond: toetje voor 7 volwassenen + 6 kinderen. Voorlopig idee: sterren van vanille-ijs, bolletje chocolademousse en een mini-wafel. Ik twijfel nog over iets van fruit erbij. Wel lekker, maar dan wordt het wel erg veel, misschien.

Eerste Kerstdag: diner voor 4 volwassenen en 2 kinderen. Voorlopig idee:
Vooraf: salade met eendenborstfilet (iets anders voor de kinderen)
Hoofd: konijnenbout met rode kool, appelmoes en aardappelgratin
Toe: nog geen idee

Tweede Kerstdag: diner voor 3 (of 4?) volwassenen en 2 kinderen. Voorlopig idee:
Vooraf: 'iets' met coquilles
Hoofd: geen idee nog...
Toe: ook nog geen idee

Ik heb nog wel wat brainstormen te doen dus.

Heeft iemand wellicht een lekker recept voor dat konijn?
  woensdag 26 november 2014 @ 22:32:01 #53
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147039639
Ik meld me ook maar eens. Ga voor het eerst voor meerdere mensen koken.

Nagerecht had ik gedacht 1 dag van te voren te maken. Hoofdgerecht wordt denk ik beenham en aardappelgratin. Kan beide mooi in de oven. Hoef ik alleen nog een groente bijgerecht te maken. En een voorgerecht. Tussendoor nog een scroppino. En afsluiten met een Irish coffee.

En als ze dan niet vol zijn, weet ik het ook niet meer :P
  woensdag 26 november 2014 @ 23:06:29 #54
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147041409
En een potentieel dessert gevonden, whiskey taart, binnenkort een test run. :)

http://www.goddelijkehuis(...)moncello-of-whiskey/
pi_147042122
romige mousse

2 dl marscapone
2 dl slagroom
1 eetlepel suiker
en een zakje vanille suiker,

hier kan je zowat elk smaakje toevoegen die je wilt. ( bij vloeistoffen niet meer dan een klein borrelglas anders word ie niet zo stevig meer) alles in 1 keer bij elkaar doen, dan eerst op trage snelheid mixen, en dan op de hoge stand, tot het een dikke romige mousse is.

(suiker erbij als je het zoeter wilt kan altijd)

Doe dit op een plakje cake of lange vingers die je hebt gedrenkt in likeur , en of kofffie.

Je kan ook cacao door de mousse doen, en dan de mousse gebruiken tussen dunne plakjes cake. en dan met rood fruit serveren :D

ontelbaar veel mogelijkheden.
🐱
pi_147047354
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 23:23 schreef GekkePoes het volgende:
romige mousse

2 dl marscapone
2 dl slagroom
1 eetlepel suiker
en een zakje vanille suiker,

hier kan je zowat elk smaakje toevoegen die je wilt. ( bij vloeistoffen niet meer dan een klein borrelglas anders word ie niet zo stevig meer) alles in 1 keer bij elkaar doen, dan eerst op trage snelheid mixen, en dan op de hoge stand, tot het een dikke romige mousse is.

(suiker erbij als je het zoeter wilt kan altijd)

Doe dit op een plakje cake of lange vingers die je hebt gedrenkt in likeur , en of kofffie.

Je kan ook cacao door de mousse doen, en dan de mousse gebruiken tussen dunne plakjes cake. en dan met rood fruit serveren :D

ontelbaar veel mogelijkheden.
Handige tip, ben gek op mousse maar komt niet door de keuring omdat veel mousse rauw ei bevat (sommigen in de familie zijn nogal bevattelijk voor voedselvergiftiging)
pi_147053978
De soep der soepen O+

Laten jullie alle ingrediënten erin of serveren jullie hem als bouillon?
Had nu het laatste gedaan..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  donderdag 27 november 2014 @ 14:01:47 #58
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_147054512
Ik heb de laatste keren alle ingrediënten erin gelaten. Waarschijnlijk ga ik volgende kerst wel voor serveren als bouillon.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 27 november 2014 @ 19:23:13 #59
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147063543
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 08:56 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Handige tip, ben gek op mousse maar komt niet door de keuring omdat veel mousse rauw ei bevat (sommigen in de familie zijn nogal bevattelijk voor voedselvergiftiging)
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147066714
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 19:23 schreef Molo het volgende:

[..]

Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Het hele jaar door trouwens bij de Makro.
🐱
pi_147066955
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 13:43 schreef roos85 het volgende:
De soep der soepen O+

Laten jullie alle ingrediënten erin of serveren jullie hem als bouillon?
Had nu het laatste gedaan..
Ik laat van elk ingredient een klein beetje over, die ik in hele kleine blokjjes snij.

ik maak de bouillon en schep dan na 16 uur trekken van boven af het heldere goud uit de pan, in een nieuw schoon pannetje. de heel klein gesneden groentjes in de soepkommen, en daar de hete boillon over gieten.

Het troebele residu wat ik dan door een puntzeef heen druk maak ik de jus en gebonden sausjes mee.
🐱
pi_147067203
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 19:23 schreef Molo het volgende:

[..]

Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Okay, dat wist ik niet :)
  vrijdag 28 november 2014 @ 05:57:24 #63
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147077955
quote:
14s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:40 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Het hele jaar door trouwens bij de Makro.
Ja klopt, ik schreef het beetje wazig op :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147083625
Dit jaar ga ik ook voor het eerst een diner maken. Ik heb echt nog geen idee, dus nog flink brainstormen. Qua nagerecht wil ik wel sowieso crčme brulee maken, omdat eigenlijk iedereen in onze familie dat wel lekker vind. Ik ga dit topic even bijhouden voor tips en ideeën!
That dude there. I need his prosthetic leg.
  † In Memoriam † vrijdag 28 november 2014 @ 13:03:54 #65
43556 miss_dynastie
pi_147084777
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:

[..]

Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu. :)
Heb je toevallig een receptje? Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
  vrijdag 28 november 2014 @ 13:10:14 #66
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147084917
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 13:03 schreef miss_dynastie het volgende:

Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur? :)
  vrijdag 28 november 2014 @ 17:31:19 #67
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147092585
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.

Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit) :)

  zaterdag 29 november 2014 @ 11:40:42 #68
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147113702
Ik heb nu een recept gevonden waar een hele, gekookte beenham in moet. Weet iemand of ik die zo bij de super kan krijgen? Of moet je daarvoor naar de sligro?

Of kan je een beenham zelf koken?

Edit: Ja dus http://www.ah.nl/kookschr(...)408079&userid=209401

[ Bericht 21% gewijzigd door Noordsestern op 29-11-2014 11:52:05 ]
pi_147114058
Er zijn supermarkten (zoals de Emte) die gegaarde beenhammen verkopen. De rest van de supermarkten verkoopt ook beenhammen, maar dan rauw. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_147114238
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.

Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden :s)
  zaterdag 29 november 2014 @ 12:34:38 #71
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147114635
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 november 2014 11:59 schreef Lonaa het volgende:
Er zijn supermarkten (zoals de Emte) die gegaarde beenhammen verkopen. De rest van de supermarkten verkoopt ook beenhammen, maar dan rauw. :Y
Okay, dank je :)
  zaterdag 29 november 2014 @ 12:34:59 #72
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147114644
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.

Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden :s)
Ambitieus! :P
  zaterdag 29 november 2014 @ 13:09:22 #73
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147115430
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 09:35 schreef minilot het volgende:

Soep:
- O+ DE SOEP DER SOEPEN! O+ x 15 (dikke aanrader!)

Wil deze eens proberen, schijnt dat ie lekker is. :)

Maar snap de tekst in het recept niet helemaal

Preheat a 4 quart pot over medium heat. Mix the cornstarch into the broth and set aside (this is easiest if you just mix it into about a cup of broth, then pour the rest of the broth in.)

Bedoelen ze nou een pannetje met driekwart liter water? Of een Amerikaanse eenheid?? En dan moet je vervolgens het maiszetmeel door dat pannetje water gooien? Of doe je een beetje warm water apart en mix je daar de maiszetmeel doorheen, en doe je dat vervolgens in de pan?

Wie weet?
pi_147116554
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:09 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Wil deze eens proberen, schijnt dat ie lekker is. :)

Maar snap de tekst in het recept niet helemaal

Preheat a 4 quart pot over medium heat. Mix the cornstarch into the broth and set aside (this is easiest if you just mix it into about a cup of broth, then pour the rest of the broth in.)

Bedoelen ze nou een pannetje met driekwart liter water? Of een Amerikaanse eenheid?? En dan moet je vervolgens het maiszetmeel door dat pannetje water gooien? Of doe je een beetje warm water apart en mix je daar de maiszetmeel doorheen, en doe je dat vervolgens in de pan?

Wie weet?
Dat is een soort pan ;)
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_147116883
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 november 2014 14:02 schreef roos85 het volgende:

[..]

Dat is een soort pan ;)
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Dit ja. :)
Was het al veel omslachtiger aan het typen, maar je was me al voor O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_147116892
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.

Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden :s)
Dat is erg gaaf! Hou ons op de hoogte!
Let me see you stripped down to the bone
pi_147116944
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.

Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit) :)

[ link | afbeelding ]
Niet slecht! ^O^

O, en wat betreft je toetje: hou er wel rekening mee dat een taart met een bodem die uit gemalen noten bestaat wel erg machtig is. Niettemin vast wel lekker! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-11-2014 18:54:52 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 29 november 2014 @ 18:53:45 #78
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147123611
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 november 2014 14:02 schreef roos85 het volgende:

[..]

Dat is een soort pan ;)
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Okay, dankjewel. En als de bouillon en het zetmeel gemengd zijn doe je het bij het water. Duidelijk.
  zaterdag 29 november 2014 @ 18:54:32 #79
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147123632
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 14:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet slecht! ^O^

O, en wat betreft je toetje: hou er wel rekening mee dat een tart met een bodem die uit gemalen nten bestaat wel erg machtig is. Niettemin vast wel lekker! :9
Ik ga niet die notentaart maken, maar de whiskeytaart. Zal jullie op de hoogte houden :)
pi_147128808
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 13:03 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Heb je toevallig een receptje? Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur? :)
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc. :) )

Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  zaterdag 29 november 2014 @ 21:20:29 #81
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147129122
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:12 schreef essnhills het volgende:

[..]

[..]

Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc. :) )

Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken :)
Lekker :9
pi_147129186
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:20 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Lekker :9
Ja :9 Ik heb hem natuurlijk al eens gemaakt om uit te proberen O-) :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  zaterdag 29 november 2014 @ 21:29:35 #83
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147129508
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:22 schreef essnhills het volgende:

[..]

Ja :9 Ik heb hem natuurlijk al eens gemaakt om uit te proberen O-) :9
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.

pi_147129972
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:29 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.

[ link | afbeelding ]
Ziet er lekker uit :9 :9

Wat is het precies?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_147134042
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.

Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit) :)

[ link | afbeelding ]
Zou eens proberen om er een soort bloem van te maken in plaats van rondjes. Denk dat dat nog net wat strakker staat. :D
pi_147140999
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:53 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Okay, dankjewel. En als de bouillon en het zetmeel gemengd zijn doe je het bij het water. Duidelijk.
In het gekookte water heb ik eerst bouillonblokjes opgelost ;)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 30 november 2014 @ 11:21:57 #87
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147142135
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:38 schreef essnhills het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit :9 :9

Wat is het precies?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze (onderste recept)
  zondag 30 november 2014 @ 11:23:15 #88
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147142162
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 10:02 schreef roos85 het volgende:

[..]

In het gekookte water heb ik eerst bouillonblokjes opgelost ;)
Ah, en daar pak je dan weer een kopje van, en dan mixen.
  zondag 30 november 2014 @ 11:24:39 #89
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147142184
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 november 2014 23:17 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zou eens proberen om er een soort bloem van te maken in plaats van rondjes. Denk dat dat nog net wat strakker staat. :D
Heb het nu met witte choco geprobeerd, geen succes. Toen maar met een sjabloon een soort strooisel geprobeerd. Zal in de super mijn ogen open houden voor andere versier suggesties.
pi_147142518
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 11:23 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Ah, en daar pak je dan weer een kopje van, en dan mixen.
Ja ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 30 november 2014 @ 11:41:37 #91
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147142566
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 11:39 schreef roos85 het volgende:

[..]

Ja ^O^
Okay, dank :)
  zondag 30 november 2014 @ 12:13:50 #92
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147143147
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 11:24 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Heb het nu met witte choco geprobeerd, geen succes. Toen maar met een sjabloon een soort strooisel geprobeerd. Zal in de super mijn ogen open houden voor andere versier suggesties.
Chocolade minder warm maken of meer laten afkoelen voor je een vorm gaat maken.

En op bakpapier doen, daar hecht het niet op
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147146006
Chocolade schaafsel voor garneringen kan je doen met de kaasschaaf, direct van de zijkant van de reep af. (let op je vingers)
🐱
  zondag 30 november 2014 @ 17:25:17 #94
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147153255
quote:
7s.gif Op zondag 30 november 2014 14:11 schreef GekkePoes het volgende:
Chocolade schaafsel voor garneringen kan je doen met de kaasschaaf, direct van de zijkant van de reep af. (let op je vingers)
Dank voor de tip :)
  zondag 30 november 2014 @ 17:25:46 #95
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147153271
Hammetje zit nu in de oven. Die geur O+
  zondag 30 november 2014 @ 17:28:10 #96
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_147153360
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:29 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.

[ link | afbeelding ]
En geprobeerd. Een beetje te droog. En hij bleef plakken aan de ... smaak was prima.

Volgende keer minder lang in de oven, meer whiskey eroverheen. Ook de springvorm een beetje in smeren met boter. En geen ingevroren frambozen als garnering. In het beslag zijn ze wel heerlijk :)
pi_147153802
Ik heb een vraag. Dit jaar heb ik samen met mijn vriendin besloten het kerstdiner op ons te nemen en gaan we koken voor 11 man. We kunnen allebei wel koken, maar zijn natuurlijk geen amateur kok oid. Nu hadden we voor het hoofdgerecht een recept gevonden voor reerugfilet. Na een beetje googlen kwam ik er achter dat je zo'n 100 euro per kilo hiervoor betaalt. Nu maakt de prijs niet zoveel uit, maar ik zou het heel erg zonde vinden om door onkunde zo'n duur stuk vlees te verpesten.

Wat denken jullie? Iets anders kiezen of gewoon proberen?
  zondag 30 november 2014 @ 19:50:22 #98
251095 Purdey
Better off alone..
pi_147158581
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:54 schreef MutedFaith het volgende:
Die soap uit de OP heb ik vorig jaar (in kleine porties) als amuse geserveerd met kerst.

Teringlekker.

Dit jaar is nog niet bekend welke gang ik mag verzorgen van de schoonfamilie. Na twee jaar nagerecht (vorig jaar nagerecht en amuses) ben ik wel eens toe aan wat anders..
Welke bedoel je hiermee?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 30 november 2014 @ 19:52:41 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147158678
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 19:50 schreef Purdey het volgende:

[..]

Welke bedoel je hiermee?
De soep der soepen denk ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  † In Memoriam † zondag 30 november 2014 @ 21:02:14 #100
43556 miss_dynastie
pi_147161353
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef Noordsestern het volgende:

[..]

Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur? :)
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:12 schreef essnhills het volgende:

[..]

[..]

Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc. :) )

Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken :)
Thnx allebei! Ik ga wel voor de alcohol, hier eten er geen kinderen van mee, dus dat scheelt weer :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')