SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk, da's leuk! Daar kun je alles wel tof aan ophangen!
Reductie van portwijn smaakt anders fantastisch met hert, (en bos/blauwebessen!quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken.![]()
Ik twijfel gewoon nog even verder. Sommige dingen weet ik al wel zeker, dat scheelt.
Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Coelho het volgende:
Ik heb al een paar keer hert teruggelezen als hoofdgerecht. Wat ik ontzettend kan aanraden is Wellington van hertenrugfilet met gekonfijte groenten.
bloem, melk, gist, suiker, zout, eieren en boter. Dus ja, eerder brood(achtig) dan bladerdeeg.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?
Ooh, dat is een goed idee!quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn!
Die lust m'n moeder niet, te veel drank smaak.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:50 schreef Coelho het volgende:
[..]
Probeer er dan ook eens wat boerenjongens doorheen te doen
Kikkererwten!quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Ik heb ook weleens risotto met wodka gemaakt. Was ook lekker.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn!
quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leukquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken. Misschien is een uitstapje ook wel leukWortel vind ik zelf heerlijk maar ik denk dat dat te zoet wordt inderdaad.
Later vanmiddag maak ik nog een verslagje over het maken van de kaneelsiroopkaviaar! Met pics
Indien wat klassieker smaken geroosterde spruitjes er vast ook goed bij! Een klein beetje bitter en zoutig naast de zoete aardappel contrasteert denk ik wel fijn. Ook qua textuur iets heel anders dan de zachte aardappel.quote:Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken.
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdrilquote:Op vrijdag 21 november 2014 15:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leuk
Dat de siroop heel vloeibaar is, is op zich geen probleem, maar je olie moet wel echt ijs- en ijskoud zijn. Was -ie dat?quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:45 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdril![]()
In het begin ging het niet goed, de siroop was nog veel te vloeibaar en het spuitflesje had een veel te grote opening dus er kwamen niet bepaald druppeltjes uit:
[ afbeelding ]
Later lukte het druppelen wel, de vloeistof was een stuk dikker geworden. Ik heb het zo'n half uur in de koelkast laten staan, en toen ik het zeefde was het dit![]()
[ afbeelding ]
Wel een grappige structuur maar echt mooi ziet het er niet uit![]()
[ afbeelding ]
Ik dacht dat het misschien kwam omdat de siroop zo plakkerig was? Of heb ik te weinig gelatine gebruikt? Ik had blaadjes gelatine, dus het omrekenen was lastig.
Ik weet niet of ik zin heb om dit nog een keer te proberen. Misschien giet ik wel gewoon wat kaneelsiroop over het opgeklopte eiwit, dat ziet er ook wel mooi uit
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:47 schreef Lot_1 het volgende:
ijskoud als in koelkastkoud? Of vriezerkoud? Ik heb 't een nachtje in de koelkast gehad..
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.quote:
Ik ga ze ook niet meer alle 3 doen.quote:Op vrijdag 21 november 2014 20:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.
Hert, lam en eend zijn alledrie vrij uitgesproken smaken, ben je niet bang dat de een de ander overheerst?
Ik post hier ook dingen voor Sinterklaas, dus Oud & Nieuw hierheen smokkelen mag dan ook toch?quote:Op vrijdag 21 november 2014 18:07 schreef motorbloempje het volgende:
Gastreeks, maar geen kerstdiner dit jaar, wrsch wel oudejaarsdiner, dus dat telt ook een beetje, vind ik
Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu.quote:Op zaterdag 22 november 2014 13:47 schreef Lot_1 het volgende:
Voilá, mijn appelsneeuw is klaar:
[ afbeelding ]
en de koekjes erbij:
[ afbeelding ]
Ik vind het heerlijk! Maar dit is een klein drinkglas en dat is wel echt teveel, ik denk dat je er snel misselijk van wordt. Dus ik moet maar even opzoek naar wat kleinere mooie glaasjes. De kaneelsiroop is er ook erg lekker bij, en eigenlijk vind ik het wel mooi staan zo. De kaviaar is van de baan
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=truequote:Op vrijdag 21 november 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..
Anders inderdaad te weinig gelatine, ik gebruikte zelf zakjes met poeder, dus ik had het omrekenprobleem niet... Hoeveel velletjes had je gebruikt? Kijkend naar het receot zou ik zeggen: drie. Zo uit mijn hoofd. Omrekentabelltjes zijn online wel te vinden.
Maar goed, ik kom dus ook nog steeds niet verder dan deze blobjes van mij:
[ afbeelding ]
..geen bolletjes dus.
quote:Op zaterdag 22 november 2014 22:02 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=true
[ afbeelding ]
Dank je! Enne Xenos wil ook wel eens leuke glaasjes hebbenquote:Op zondag 23 november 2014 00:24 schreef Lot_1 het volgende:
[..]Dat ziet er heerlijk uit! 't Inspireert me om de appelsneeuw met wat meer laagjes te doen.
Essnhills: bedankt voor de tip, de ikea is dichtbij dus daar kan ik wel even langswippen
Dit is 'm:quote:Op zondag 23 november 2014 20:23 schreef Selestha het volgende:
Ik wil ook appelsneeuw gaan maken, want ik ben opeens gevraagd voor het nagerecht en het mag niet te zwaar zijn ivm de dieetwensen van de familie. Kan iemand mij het recept linken alsjeblieft?
Klinkt precies als wat ik nodig heb, dankjewel!quote:Op zondag 23 november 2014 23:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is 'm:
http://scandifoodie.blogs(...)-apple-snow.html?m=1
..vooral lekker met zelfgemaakte appelmoes
Gaan er gedroogd in volgens het recept, maar ik week en spoel ze altijd eerst even goed af met warm water, in verband met gruis/zand en ze worden zo al wat zachter.quote:Op maandag 24 november 2014 11:17 schreef roos85 het volgende:
Vandaag de soep der soepen maken. Een vraagje over de gedroogde shiitake, moet ik die eerst wellen of gaan ze gedroogd in de soep?
Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)quote:Op maandag 24 november 2014 14:27 schreef Lonaa het volgende:
Als voor of tussengerecht ga ik zelf kippenleverpate maken. Ik wil daar iets van cranberry's bij doen, dus niet er doorheen. Plakje vers brood, flinke lik pate. En dan? Een saus van cranberry's maken? Of een jelly? Iemand een grandioos idee?
Edit: of andere opmaak ideeën?
Hmm. Even over na gedacht maar nee. Ik ga voor gewoon vers (gegrild) brood in mooie plakken, hele zachte, gladde pate en een cranberrysaus met nog wat structuur.quote:Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Tufkam het volgende:
[..]
Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)
Handige tip, ben gek op mousse maar komt niet door de keuring omdat veel mousse rauw ei bevat (sommigen in de familie zijn nogal bevattelijk voor voedselvergiftiging)quote:Op woensdag 26 november 2014 23:23 schreef GekkePoes het volgende:
romige mousse
2 dl marscapone
2 dl slagroom
1 eetlepel suiker
en een zakje vanille suiker,
hier kan je zowat elk smaakje toevoegen die je wilt. ( bij vloeistoffen niet meer dan een klein borrelglas anders word ie niet zo stevig meer) alles in 1 keer bij elkaar doen, dan eerst op trage snelheid mixen, en dan op de hoge stand, tot het een dikke romige mousse is.
(suiker erbij als je het zoeter wilt kan altijd)
Doe dit op een plakje cake of lange vingers die je hebt gedrenkt in likeur , en of kofffie.
Je kan ook cacao door de mousse doen, en dan de mousse gebruiken tussen dunne plakjes cake. en dan met rood fruit serveren
ontelbaar veel mogelijkheden.
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopenquote:Op donderdag 27 november 2014 08:56 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Handige tip, ben gek op mousse maar komt niet door de keuring omdat veel mousse rauw ei bevat (sommigen in de familie zijn nogal bevattelijk voor voedselvergiftiging)
Het hele jaar door trouwens bij de Makro.quote:Op donderdag 27 november 2014 19:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Ik laat van elk ingredient een klein beetje over, die ik in hele kleine blokjjes snij.quote:Op donderdag 27 november 2014 13:43 schreef roos85 het volgende:
De soep der soepen![]()
Laten jullie alle ingrediënten erin of serveren jullie hem als bouillon?
Had nu het laatste gedaan..
Okay, dat wist ik nietquote:Op donderdag 27 november 2014 19:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Bij AH XL en winkels als de Makro kun je rond de kersttijd gepasteuriseerd eigeel, eiwit en heel ei kopen
Ja klopt, ik schreef het beetje wazig opquote:Op donderdag 27 november 2014 20:40 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
Het hele jaar door trouwens bij de Makro.
Heb je toevallig een receptje? Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?quote:Op zaterdag 22 november 2014 21:11 schreef essnhills het volgende:
[..]
Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu.
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur?quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:03 schreef miss_dynastie het volgende:
Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
Okay, dank jequote:Op zaterdag 29 november 2014 11:59 schreef Lonaa het volgende:
Er zijn supermarkten (zoals de Emte) die gegaarde beenhammen verkopen. De rest van de supermarkten verkoopt ook beenhammen, maar dan rauw.
Ambitieus!quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.
Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden
Wil deze eens proberen, schijnt dat ie lekker is.quote:Op dinsdag 17 december 2013 09:35 schreef minilot het volgende:
Soep:
-DE SOEP DER SOEPEN!
x 15 (dikke aanrader!)
Dat is een soort panquote:Op zaterdag 29 november 2014 13:09 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Wil deze eens proberen, schijnt dat ie lekker is.![]()
Maar snap de tekst in het recept niet helemaal
Preheat a 4 quart pot over medium heat. Mix the cornstarch into the broth and set aside (this is easiest if you just mix it into about a cup of broth, then pour the rest of the broth in.)
Bedoelen ze nou een pannetje met driekwart liter water? Of een Amerikaanse eenheid?? En dan moet je vervolgens het maiszetmeel door dat pannetje water gooien? Of doe je een beetje warm water apart en mix je daar de maiszetmeel doorheen, en doe je dat vervolgens in de pan?
Wie weet?
Dit ja.quote:Op zaterdag 29 november 2014 14:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
Dat is een soort pan
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Dat is erg gaaf! Hou ons op de hoogte!quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gisteren een nieuw kookboek besteld en daaruit ga ik t hoofdgerecht voor 20 personen maken: pasteien en patés van Stéphane reynaud.
Een met vlees, een met vis en een met groenten, voor ieder wat wils en goed voor te bereiden! Nu alleen nog bedenken wat ik er bij ga maken en natuurlijk t boek ff afwachten welke recepten het precies worden
Niet slecht!quote:Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.
Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit)![]()
[ link | afbeelding ]
Okay, dankjewel. En als de bouillon en het zetmeel gemengd zijn doe je het bij het water. Duidelijk.quote:Op zaterdag 29 november 2014 14:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
Dat is een soort pan
Er gaat bijna een liter water in (960 ml). Ik heb eerst een liter water gekookt, dat in een maatbeker gedaan om vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon in een pan te doen. Daaruit een cup (heb van die maatbekers) bouillon uit de pan gevist en daarin de maizena in opgelost en daarna bij de rest van het bouillon gedaan.
Ik ga niet die notentaart maken, maar de whiskeytaart. Zal jullie op de hoogte houdenquote:Op zaterdag 29 november 2014 14:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Niet slecht!![]()
O, en wat betreft je toetje: hou er wel rekening mee dat een tart met een bodem die uit gemalen nten bestaat wel erg machtig is. Niettemin vast wel lekker!
quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:03 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Heb je toevallig een receptje? Of is het gewoon standaard tiramisu met kruidnoten i.p.v. lange vingers?
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur?
Lekkerquote:Op zaterdag 29 november 2014 21:12 schreef essnhills het volgende:
[..]
[..]
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc.)
Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken
Jaquote:
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:22 schreef essnhills het volgende:
[..]
JaIk heb hem natuurlijk al eens gemaakt om uit te proberen
![]()
Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 29 november 2014 21:29 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.
[ link | afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
Zou eens proberen om er een soort bloem van te maken in plaats van rondjes. Denk dat dat nog net wat strakker staat.quote:Op vrijdag 28 november 2014 17:31 schreef Noordsestern het volgende:
Vandaag geprobeerd leuke chocolade versiersels te maken, voor op mijn taart.
Na een paar keer klooien was dit het resultaat, niet slecht al zeg ik het zelf. Even de lelijke druppels eraf en klaar. (al is de foto helaas niet van AllerHande kwaliteit)![]()
[ link | afbeelding ]
In het gekookte water heb ik eerst bouillonblokjes opgelostquote:Op zaterdag 29 november 2014 18:53 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Okay, dankjewel. En als de bouillon en het zetmeel gemengd zijn doe je het bij het water. Duidelijk.
quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:38 schreef essnhills het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit![]()
Wat is het precies?Deze (onderste recept)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ah, en daar pak je dan weer een kopje van, en dan mixen.quote:Op zondag 30 november 2014 10:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
In het gekookte water heb ik eerst bouillonblokjes opgelost
Heb het nu met witte choco geprobeerd, geen succes. Toen maar met een sjabloon een soort strooisel geprobeerd. Zal in de super mijn ogen open houden voor andere versier suggesties.quote:Op zaterdag 29 november 2014 23:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zou eens proberen om er een soort bloem van te maken in plaats van rondjes. Denk dat dat nog net wat strakker staat.
Jaquote:Op zondag 30 november 2014 11:23 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Ah, en daar pak je dan weer een kopje van, en dan mixen.
Chocolade minder warm maken of meer laten afkoelen voor je een vorm gaat maken.quote:Op zondag 30 november 2014 11:24 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Heb het nu met witte choco geprobeerd, geen succes. Toen maar met een sjabloon een soort strooisel geprobeerd. Zal in de super mijn ogen open houden voor andere versier suggesties.
Dank voor de tipquote:Op zondag 30 november 2014 14:11 schreef GekkePoes het volgende:
Chocolade schaafsel voor garneringen kan je doen met de kaasschaaf, direct van de zijkant van de reep af. (let op je vingers)
En geprobeerd. Een beetje te droog. En hij bleef plakken aan de ... smaak was prima.quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:29 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Zonet mijn eigen toetje getest. Helaas een beetje verbrand aan de buitenkant, maar ruikt wel heerlijk. Volgende keer wat korter in de oven.
[ link | afbeelding ]
Welke bedoel je hiermee?quote:Op woensdag 3 september 2014 16:54 schreef MutedFaith het volgende:
Die soap uit de OP heb ik vorig jaar (in kleine porties) als amuse geserveerd met kerst.
Teringlekker.
Dit jaar is nog niet bekend welke gang ik mag verzorgen van de schoonfamilie. Na twee jaar nagerecht (vorig jaar nagerecht en amuses) ben ik wel eens toe aan wat anders..
quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef Noordsestern het volgende:
[..]
Misschien ook nog de amaretto vervangen voor speculaas likeur?
Thnx allebei! Ik ga wel voor de alcohol, hier eten er geen kinderen van mee, dus dat scheelt weerquote:Op zaterdag 29 november 2014 21:12 schreef essnhills het volgende:
[..]
[..]
Ik ga deze maken: http://www.laurasbakery.nl/snelle-tiramisu/
Geen rauw ei en geen alcohol (ivm kindertjes etc.)
Dus inderdaad alleen de lange vingers vervangen door kruidnoten. Al ga ik nog wel van chocola stafjes van Sinterklaas maken en die erin steken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |