SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk, da's leuk! Daar kun je alles wel tof aan ophangen!
Reductie van portwijn smaakt anders fantastisch met hert, (en bos/blauwebessen!quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Jup! Dan moet ik alleen of drank in m'n tartare gooien, of een andere amuse bedenken.![]()
Ik twijfel gewoon nog even verder. Sommige dingen weet ik al wel zeker, dat scheelt.
Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:23 schreef Coelho het volgende:
Ik heb al een paar keer hert teruggelezen als hoofdgerecht. Wat ik ontzettend kan aanraden is Wellington van hertenrugfilet met gekonfijte groenten.
bloem, melk, gist, suiker, zout, eieren en boter. Dus ja, eerder brood(achtig) dan bladerdeeg.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Hee, dat lijkt eerder een laag van brooddeeg (brioche?) dan een laag van bladerdeeg, klopt dat?
Ooh, dat is een goed idee!quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn!
Die lust m'n moeder niet, te veel drank smaak.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:50 schreef Coelho het volgende:
[..]
Probeer er dan ook eens wat boerenjongens doorheen te doen
Kikkererwten!quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Ik heb ook weleens risotto met wodka gemaakt. Was ook lekker.quote:Op vrijdag 21 november 2014 11:26 schreef minilot het volgende:
O en Lonaa, als je een 'verborgen zuiperds'-tema aanhoudt zou je ook kunnen denken aan een beetje risotto als tussengerecht. En dan in de risotto champagne gebruiken in plaats van witte wijn!
quote:Op vrijdag 21 november 2014 13:05 schreef Lot_1 het volgende:
Welke groenten passen er goed bij lamsrack (knoflook/rozemarijn/rode wijnsaus)? Ik serveer er sowieso al zoete aardappel bij.
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leukquote:Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken. Misschien is een uitstapje ook wel leukWortel vind ik zelf heerlijk maar ik denk dat dat te zoet wordt inderdaad.
Later vanmiddag maak ik nog een verslagje over het maken van de kaneelsiroopkaviaar! Met pics
Indien wat klassieker smaken geroosterde spruitjes er vast ook goed bij! Een klein beetje bitter en zoutig naast de zoete aardappel contrasteert denk ik wel fijn. Ook qua textuur iets heel anders dan de zachte aardappel.quote:Op vrijdag 21 november 2014 14:51 schreef Lot_1 het volgende:
Lekkere opties! Wel niet zo klassiek.. moet er nog even over nadenken.
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdrilquote:Op vrijdag 21 november 2014 15:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, spannend! Ik heb zelf nog geen perfecte bolletjes kunnen krijgen, maar zelfs de kiezelsteenvormige blobjes zijn al erg leuk
Dat de siroop heel vloeibaar is, is op zich geen probleem, maar je olie moet wel echt ijs- en ijskoud zijn. Was -ie dat?quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:45 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Zelfs dat is niet gelukt, bij mij is het een soort kikkerdril![]()
In het begin ging het niet goed, de siroop was nog veel te vloeibaar en het spuitflesje had een veel te grote opening dus er kwamen niet bepaald druppeltjes uit:
[ afbeelding ]
Later lukte het druppelen wel, de vloeistof was een stuk dikker geworden. Ik heb het zo'n half uur in de koelkast laten staan, en toen ik het zeefde was het dit![]()
[ afbeelding ]
Wel een grappige structuur maar echt mooi ziet het er niet uit![]()
[ afbeelding ]
Ik dacht dat het misschien kwam omdat de siroop zo plakkerig was? Of heb ik te weinig gelatine gebruikt? Ik had blaadjes gelatine, dus het omrekenen was lastig.
Ik weet niet of ik zin heb om dit nog een keer te proberen. Misschien giet ik wel gewoon wat kaneelsiroop over het opgeklopte eiwit, dat ziet er ook wel mooi uit
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:47 schreef Lot_1 het volgende:
ijskoud als in koelkastkoud? Of vriezerkoud? Ik heb 't een nachtje in de koelkast gehad..
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.quote:
Ik ga ze ook niet meer alle 3 doen.quote:Op vrijdag 21 november 2014 20:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik lees net pas het vorige topic en wil toch ook nog iets toevoegen. Ik ben zelf een vlees en visliefhebber maar je menu zoals je het nu aangeeft lijkt me vrij heftig.
Hert, lam en eend zijn alledrie vrij uitgesproken smaken, ben je niet bang dat de een de ander overheerst?
Ik post hier ook dingen voor Sinterklaas, dus Oud & Nieuw hierheen smokkelen mag dan ook toch?quote:Op vrijdag 21 november 2014 18:07 schreef motorbloempje het volgende:
Gastreeks, maar geen kerstdiner dit jaar, wrsch wel oudejaarsdiner, dus dat telt ook een beetje, vind ik
Bij ikea hebben ze ook kleinere glazen, verpakking van 6 voor 50 cent. Ik ga die gebruiken voor de kruidnoten-tiramisu.quote:Op zaterdag 22 november 2014 13:47 schreef Lot_1 het volgende:
Voilá, mijn appelsneeuw is klaar:
[ afbeelding ]
en de koekjes erbij:
[ afbeelding ]
Ik vind het heerlijk! Maar dit is een klein drinkglas en dat is wel echt teveel, ik denk dat je er snel misselijk van wordt. Dus ik moet maar even opzoek naar wat kleinere mooie glaasjes. De kaneelsiroop is er ook erg lekker bij, en eigenlijk vind ik het wel mooi staan zo. De kaviaar is van de baan
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=truequote:Op vrijdag 21 november 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Nachtje in de koelkast was bij mij voldoende, maar mijn koelkast staat wel flink koud..
Anders inderdaad te weinig gelatine, ik gebruikte zelf zakjes met poeder, dus ik had het omrekenprobleem niet... Hoeveel velletjes had je gebruikt? Kijkend naar het receot zou ik zeggen: drie. Zo uit mijn hoofd. Omrekentabelltjes zijn online wel te vinden.
Maar goed, ik kom dus ook nog steeds niet verder dan deze blobjes van mij:
[ afbeelding ]
..geen bolletjes dus.
quote:Op zaterdag 22 november 2014 22:02 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ziet er wel lekker uit! Hoe heb je ze nu gemaakt dan? Ik heb t laatst deze gemaakt voor een triffle.. http://instagram.com/p/nPv8LRgusX/?modal=true
[ afbeelding ]
Dank je! Enne Xenos wil ook wel eens leuke glaasjes hebbenquote:Op zondag 23 november 2014 00:24 schreef Lot_1 het volgende:
[..]Dat ziet er heerlijk uit! 't Inspireert me om de appelsneeuw met wat meer laagjes te doen.
Essnhills: bedankt voor de tip, de ikea is dichtbij dus daar kan ik wel even langswippen
Dit is 'm:quote:Op zondag 23 november 2014 20:23 schreef Selestha het volgende:
Ik wil ook appelsneeuw gaan maken, want ik ben opeens gevraagd voor het nagerecht en het mag niet te zwaar zijn ivm de dieetwensen van de familie. Kan iemand mij het recept linken alsjeblieft?
Klinkt precies als wat ik nodig heb, dankjewel!quote:Op zondag 23 november 2014 23:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is 'm:
http://scandifoodie.blogs(...)-apple-snow.html?m=1
..vooral lekker met zelfgemaakte appelmoes
Gaan er gedroogd in volgens het recept, maar ik week en spoel ze altijd eerst even goed af met warm water, in verband met gruis/zand en ze worden zo al wat zachter.quote:Op maandag 24 november 2014 11:17 schreef roos85 het volgende:
Vandaag de soep der soepen maken. Een vraagje over de gedroogde shiitake, moet ik die eerst wellen of gaan ze gedroogd in de soep?
Weet niet hoe je de paté wilt serveren, maar wat dacht je van in jelly/aspic (van cranberries)quote:Op maandag 24 november 2014 14:27 schreef Lonaa het volgende:
Als voor of tussengerecht ga ik zelf kippenleverpate maken. Ik wil daar iets van cranberry's bij doen, dus niet er doorheen. Plakje vers brood, flinke lik pate. En dan? Een saus van cranberry's maken? Of een jelly? Iemand een grandioos idee?
Edit: of andere opmaak ideeën?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |