Ha, was je vorig jaar zo tevreden dat er recepten in de recycling gaan?quote:Op dinsdag 2 september 2014 16:55 schreef RoelerMF het volgende:
Wij doen ook altijd wel ergens gourmetten, maar sinds ik op mijzelf woon vind ik het gewoon supertof om thuis te koken op kerstavond met en voor vrienden. Nu het derde jaar en ik maak er graag een mooie traditie van!
Voor kerstavond ben ik nog helemaal blanco, maar heb wel al wat leuke dingen gezien en opgezocht. Onder andere een flensjestaart met de gesuikerde cranberries.
Voor eerste kerstdag overweeg ik dé successoep van vorig jaar als voorgerecht. Voor dat nagerecht gaat het waarschijnlijk iets worden met ijs in bakjes van kletskoppen. En dat komt omdat de broer van mijn zwager de beste ijsmaker van Nederland is en tweede in Europa en we er niet aan ontkomen om dat ijs te serveren. En toegegeven, dat ijs smaakt ook fantastisch. Hoofd- en bijgerechten voor eerste kerstdag zoek ik ook nog, maar vond de pommes amandel balletjes vorig jaar erg leuk!
Sowieso gaan de stoofperen met gradient effect er weer komen, dat ziet er gewoon zo leuk uit!
Rode kool, rood gemarineerd vlees, rode aardappels, rode rijst, rode sla, rode saus, rode wijn, rode bietjes, rode kaas, rode vruchten, rode soep,quote:Op woensdag 3 september 2014 16:44 schreef minilot het volgende:
Zijn er mensen die al een thema in gedachten hebben? Of daar uberhaupt aan doen?
Vorig jaar was er bijvoorbeeld iemand bij die de kleur rood als rode (ha!) draad had genomen. Zelf had ik in elk hapje en gerechtje op een andere manier 'winterse' smaken en specerijen verwerkt, als anijs, kaneel, glühwein en gember.
Ik vind het altijd wel een leuke manier om samenhang te krijgen in wat je mensen voorschotelt.
Indonesiequote:Op woensdag 3 september 2014 16:44 schreef minilot het volgende:
Zijn er mensen die al een thema in gedachten hebben?
Groen is ook nog wel een makkie: genoeg toetjes op basis van matcha groene thee of pandanbladeren. Mits het een beetje exotisch mag zijn.quote:Op woensdag 3 september 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rode kool, rood gemarineerd vlees, rode aardappels, rode rijst, rode sla, rode saus, rode wijn, rode bietjes, rode kaas, rode vruchten, rode soep,
Ik krijg spontaan inspiratie.
Met blauw of groen wordt het lastiger
Blauw lijkt me ook wel lastig, maar groen toch niet?quote:Op woensdag 3 september 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rode kool, rood gemarineerd vlees, rode aardappels, rode rijst, rode sla, rode saus, rode wijn, rode bietjes, rode kaas, rode vruchten, rode soep,
Ik krijg spontaan inspiratie.
Met blauw of groen wordt het lastiger
Ik ook. Iedereen was daardoor sip dat er maar zo'n heel klein beetje van was!quote:Op woensdag 3 september 2014 16:54 schreef MutedFaith het volgende:
Die soap uit de OP heb ik vorig jaar (in kleine porties) als amuse geserveerd met kerst.
Teringlekker.
Het zal mijn huidige Aziatische mindset zijn, maar hierbij denk ik ineens aan... sake panna cotta! Ik hoorde dat ooit eens ergens en ik vond het meteen interessant klinken. Nooit gemaakt, maar ik zal dat binnenkort eens proberen.quote:
Anders vier je jouw echte kerstdiner toch een paar dagen voor de operatie?quote:Op woensdag 3 september 2014 19:08 schreef AnnaNiem het volgende:
Ja... het kersttopic! Hoe dan ook een bijzondere kerst qua eten dit jaar. Ik sta op de wachtlijst om in december of januari een maagverkleining te krijgen. Dus als ik net geopereerd ben dan wordt het licht verteerbaar en vloeibaar en is een koffiekopje genoeg. Maar wordt het na de kerst dan kan ik nog eten wat ik wil en het als een laatste uitspatting beschouwen. Geen idee nog, want ik wacht met smart op de datum.
Had de soep al eens gemaakt, maar in plaats van de gedroogde paddestoelen had ik de verse te pakken. De variant met de gedroogde moet ik nog eens proberen, maar die zal alleen maar beter worden.quote:Op woensdag 3 september 2014 16:35 schreef minilot het volgende:
En ja, maak die soep! Maak 'm morgen al, en proef hoe godallemachtig lekker -ie is!
Het recept is inmiddels toegevoegd in de openingspost.
Ha, leuk zeg!quote:Op vrijdag 5 september 2014 11:43 schreef WRH het volgende:
Standaard zit er een aperitief met amuse in, partner maakt cocktail (kan hij echt 2 mnd mee bezig zijn, met het uitzoeken ervan)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |