abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144125046
Yes! *O*
Vorig jaar alleen mee zitten te lezen. Dit jaar wellicht wat bijdragen :)

Mijn diner van vorig jaar was (ter inspiratie):
Amuse: Zalmbonbon met artisjokmousse
Voorgerecht: Gekaramelliseerde witlof met coquilles
Hoofdgerecht: Varkenshaas met cranberrysaus, hasselback aardappeltjes en een salade
Nagerecht: Chocolademousse met mandarijnencompote

Ik probeer altijd het hele jaar door wat recepten te sprokelen en dan daar uit te kiezen, maar meestal zie ik dan op het laatst nog iets anders gaafs en kies ik dat :p
pi_144125355
jouw voorgerechtje klinkt wel erg lekker!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_144133852
Zo. Afspraken gemaakt over kerst *) Dit jaar een uitgebreide indonesische rijsttafel. Van scratch gemaakt natuurlijk *)

Het is weer eens wat anders :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_144134255
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 16:55 schreef RoelerMF het volgende:
Wij doen ook altijd wel ergens gourmetten, maar sinds ik op mijzelf woon vind ik het gewoon supertof om thuis te koken op kerstavond met en voor vrienden. Nu het derde jaar en ik maak er graag een mooie traditie van!

Voor kerstavond ben ik nog helemaal blanco, maar heb wel al wat leuke dingen gezien en opgezocht. Onder andere een flensjestaart met de gesuikerde cranberries.

Voor eerste kerstdag overweeg ik dé successoep van vorig jaar als voorgerecht. Voor dat nagerecht gaat het waarschijnlijk iets worden met ijs in bakjes van kletskoppen. En dat komt omdat de broer van mijn zwager de beste ijsmaker van Nederland is en tweede in Europa en we er niet aan ontkomen om dat ijs te serveren. En toegegeven, dat ijs smaakt ook fantastisch. Hoofd- en bijgerechten voor eerste kerstdag zoek ik ook nog, maar vond de pommes amandel balletjes vorig jaar erg leuk!

Sowieso gaan de stoofperen met gradient effect er weer komen, dat ziet er gewoon zo leuk uit!
Ha, was je vorig jaar zo tevreden dat er recepten in de recycling gaan? :D

En dat ijs klinkt goed. Is er een website voor die geode ijsmaker, of verkoopt je zwager het niet? :)

Ik zal in elk geval in de openingspost wat succesrecepten toevoegen die vorig jaar door meerdere mensen zijn gemaakt, dank voor de reminder - want dat was ik eigenlijk al van plan :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 3 september 2014 @ 16:30:15 #55
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_144139403
De soep heb ik vorig jaar niet geserveerd tijdens de kerst, dus voor mij zou die nieuw worden en de soep is redelijk makkelijk voor een groter gezelschap te serveren.

Mijn zwager ken je ook, johnvh zegt je vast wel iets ;) De ijszaak van zijn broer vind je hier http://www.ijssalonbacio.nl/ Fantastisch lekker ijs :9~
»» Democracy is so overrated »»
pi_144139559
JohnvH zegt mij zeker iets! *) Als ik eens in Weert ben ga ik zeker langs. :) Enfin, voldoende offtopic. ;)

En ja, maak die soep! Maak 'm morgen al, en proef hoe godallemachtig lekker -ie is!
Het recept is inmiddels toegevoegd in de openingspost.

---

Over iets meer dan 24 uur weet ik of mijn schoonfamilie ervoor te porren is om kerst dit jaar voor het eerst bij mij thuis te vieren. Ik heb wel een voorkeur voor gangen: de hapjes/zoetigheden voor 's middags en dan het Grote Hoofdgerecht inclusief de bijbehorende bijgerechten.

Dan laat ik voorgerecht, tussengerecht en nagerecht aan de willige leden van mijn schoonfamilie over.

Maar eerst morgen maar eens horen wat men wil, qua wáár we neerstrijken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_144139835
Zijn er mensen die al een thema in gedachten hebben?
(Of daar uberhaupt aan doen?)

Vorig jaar was er bijvoorbeeld iemand bij die de kleur rood als rode (ha!) draad had genomen. Zelf had ik in elk hapje en gerechtje op een andere manier 'winterse' smaken en specerijen verwerkt, als anijs, kaneel, glühwein en gember.

Ik vind het altijd wel een leuke manier om samenhang te krijgen in wat je mensen voorschotelt.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 3 september 2014 @ 16:47:18 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144139932
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:44 schreef minilot het volgende:
Zijn er mensen die al een thema in gedachten hebben? Of daar uberhaupt aan doen?

Vorig jaar was er bijvoorbeeld iemand bij die de kleur rood als rode (ha!) draad had genomen. Zelf had ik in elk hapje en gerechtje op een andere manier 'winterse' smaken en specerijen verwerkt, als anijs, kaneel, glühwein en gember.

Ik vind het altijd wel een leuke manier om samenhang te krijgen in wat je mensen voorschotelt.
Rode kool, rood gemarineerd vlees, rode aardappels, rode rijst, rode sla, rode saus, rode wijn, rode bietjes, rode kaas, rode vruchten, rode soep,
Ik krijg spontaan inspiratie.
Met blauw of groen wordt het lastiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144140009
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:44 schreef minilot het volgende:
Zijn er mensen die al een thema in gedachten hebben?

Indonesie 8-)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_144140042
quote:
1s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rode kool, rood gemarineerd vlees, rode aardappels, rode rijst, rode sla, rode saus, rode wijn, rode bietjes, rode kaas, rode vruchten, rode soep,
Ik krijg spontaan inspiratie.
Met blauw of groen wordt het lastiger
Groen is ook nog wel een makkie: genoeg toetjes op basis van matcha groene thee of pandanbladeren. Mits het een beetje exotisch mag zijn. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144140050
quote:
1s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rode kool, rood gemarineerd vlees, rode aardappels, rode rijst, rode sla, rode saus, rode wijn, rode bietjes, rode kaas, rode vruchten, rode soep,
Ik krijg spontaan inspiratie.
Met blauw of groen wordt het lastiger
Blauw lijkt me ook wel lastig, maar groen toch niet?

Lamsrack met pistache korst, vis met pesto, groene pasta, kruidendressings en alle groene groentes.
  woensdag 3 september 2014 @ 16:52:25 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144140105
Groen is idd eenvoudig dan blauw.
Wit lijkt me ook mooi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 september 2014 @ 16:54:00 #63
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_144140149
Die soap uit de OP heb ik vorig jaar (in kleine porties) als amuse geserveerd met kerst.

Teringlekker.

Dit jaar is nog niet bekend welke gang ik mag verzorgen van de schoonfamilie. Na twee jaar nagerecht (vorig jaar nagerecht en amuses) ben ik wel eens toe aan wat anders..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_144140272
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:54 schreef MutedFaith het volgende:
Die soap uit de OP heb ik vorig jaar (in kleine porties) als amuse geserveerd met kerst.
Teringlekker.
Ik ook. Iedereen was daardoor sip dat er maar zo'n heel klein beetje van was! :D
Met stip een success recept dus!

Duimen dat we er dit jaar ook weer zoeentje vinden :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144140677
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Wit lijkt me ook mooi
Het zal mijn huidige Aziatische mindset zijn, maar hierbij denk ik ineens aan... sake panna cotta! Ik hoorde dat ooit eens ergens en ik vond het meteen interessant klinken. Nooit gemaakt, maar ik zal dat binnenkort eens proberen.

Volgens mij heel goed en strak en chique op te maken, je kunt het 's ochtends of de dag ervoor alvast in elkaar knutselen, het is een licht en subtiel dessert (wat na een zware maaltijd wel fijn is) en sake geeft er denk ik net het beetje je ne sais quoi aan dat leuk is met een bijzonder kerstdiner..

Ik zal het snel eens gaan testen en dan laat ik hier wel weten of het inderdaad zo lekker is als het me lijkt. :)

Edit: Ach, hier is al een leuk recept ervoor. Zitten zelfs sake-appeltjes bij! :)
http://technicolorkitchen(...)ake-panna-cotta.html



Of een tikkie strakker:


[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 03-09-2014 17:23:15 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_144143110
Weet nog niet hoe mijn Kerst eruit komt te zien, waarschijnlijk moet ik een van fe dagen werken. Maar wil hier natuurlijk wel weer inspiratie opdoen voor het geval ik moet koken :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_144144474
Ja... het kersttopic! Hoe dan ook een bijzondere kerst qua eten dit jaar. Ik sta op de wachtlijst om in december of januari een maagverkleining te krijgen. Dus als ik net geopereerd ben dan wordt het licht verteerbaar en vloeibaar en is een koffiekopje genoeg. Maar wordt het na de kerst dan kan ik nog eten wat ik wil en het als een laatste uitspatting beschouwen. Geen idee nog, want ik wacht met smart op de datum.
  woensdag 3 september 2014 @ 19:13:09 #68
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_144144679
quote:
1s.gif Op woensdag 3 september 2014 19:08 schreef AnnaNiem het volgende:
Ja... het kersttopic! Hoe dan ook een bijzondere kerst qua eten dit jaar. Ik sta op de wachtlijst om in december of januari een maagverkleining te krijgen. Dus als ik net geopereerd ben dan wordt het licht verteerbaar en vloeibaar en is een koffiekopje genoeg. Maar wordt het na de kerst dan kan ik nog eten wat ik wil en het als een laatste uitspatting beschouwen. Geen idee nog, want ik wacht met smart op de datum.
Anders vier je jouw echte kerstdiner toch een paar dagen voor de operatie? ;) Kan je toch nog even lekker culinair zijn! (of is het dan wel erg vroeg :P )

Succes trouwens!
  woensdag 3 september 2014 @ 19:41:13 #69
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_144145959
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 16:35 schreef minilot het volgende:

En ja, maak die soep! Maak 'm morgen al, en proef hoe godallemachtig lekker -ie is!
Het recept is inmiddels toegevoegd in de openingspost.
Had de soep al eens gemaakt, maar in plaats van de gedroogde paddestoelen had ik de verse te pakken. De variant met de gedroogde moet ik nog eens proberen, maar die zal alleen maar beter worden.

Vooral het hoofdgerecht voor 15 man tegelijk lijkt mij nogal een uitdaging te worden, iemand tips en trucs?
»» Democracy is so overrated »»
pi_144193980
Nou, gisteren afgesproken: kerstdiner voor het eerst bij mij thuis. Twaalf man. Oh jee, oh jee. :)
Ik doe:
- Zoetigheden bij de koffie
- Hartig hapje bij de spelletjes 's middags
- Hoofdgerecht en bijbehorende bijgerechten

Andere leden van mijn schoonfamilie bekommeren zich om voor- en tussengerecht en het toetje.

Heel fijn dat ik het hoofdgerecht heb. Wel vaker gedaan, maar dat was voor twaalf volwassenen toch altijd een heel gesleep tussen mijn huis naar dat van mijn schoonouders.

Snoepjes/koekjes maken vind ik sowieso enorm tof om te doen, hartig hapje eveneens, maar het hoofdgerecht, dat wordt nog flink peinzen. De traditie wil dat het hoofdgerecht wordt geserveerd volgens het shared dining-principe: allemaal schalen op tafel en iedereen schept zelf op. Vaak twee verschillende vleesbereidingen (paar jaar terug deed ik al eens een enorme gelakte ham en een beef wellington), diverse groenten en 'iets' met aardappel.
Ik hou me daar gewoon aan, maar wil binnen die grenzen wel kijken of ik het dit jaar wel een beetje bijzonder kan maken. :)

Zin in!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-09-2014 13:19:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_144194143
Leuk, minilot ^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_144194359
Kersttopic O+
Wil dit jaar ook zeker een diner gaan verzorgen. Vorig jaar speelde ik het redelijk op safe met een zalmtartaar, wildstoofpot en een citroentiramisu. Al was het wel heerljik.

Dit jaar ga ik voor wat gewaagdere gerechten.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_144197176
Eigenlijk doen wij elk jaar minimaal 1 avond gewoon samen, uitgebreid koken.
Standaard zit er een aperitief met amuse in, partner maakt cocktail (kan hij echt 2 mnd mee bezig zijn, met het uitzoeken ervan), ik 1 of 2 amuses.
Voorgerechtje, soepje, spoom, hoofdgerecht, nagerecht maar ik denk er over om nagerecht te laten schieten en in plaats daarvan nog een tussengerechtje en dus een kleiner hoofdgerecht te doen.
Maar wil dus wel in beetje traditionele sferen blijven dus zit erg te zoeken naar voorgerecht en tussengerecht.
Liefst 1 vlees en 1 vis, licht soepje / bouillon maar nog geen idee.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_144200108
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:43 schreef WRH het volgende:
Standaard zit er een aperitief met amuse in, partner maakt cocktail (kan hij echt 2 mnd mee bezig zijn, met het uitzoeken ervan)
Ha, leuk zeg! :) Ik heb begin deze zomer wat cocktailbenodigheden gekocht (schudbeker, stamper en meer), maar het is er om de één of andere reden niet van gekomen: alles zit nog in de verpakking. :+

Wellicht wel een aardig idee om me daar alsnog eens in te gaan verdiepen en bij het hartige middaghapje (dat bij mijn schoonfamilie traditioneel geserveerd wordt tijdens fanatiek gespeelde bordspellen) ook een toffe cocktail te serveren. Dank voor de (onbewuste) tip! ;)

Enneh, qua klassiek voor- en tussengerecht: zullen we alvast met je meedenken? Zo ja: dan wat meer details, wat vind je lekker en wat zijn de eisen? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144202919
Zoiets... net wat anders als eggnog/eierpunch en gluhwein...
pi_144231651
ik denk aan misschien coquilles als voorgerecht, of tussengerecht, met iets als schuim. (ik bedoel niet pavlova, maar zo'n nat geklopt schuim dat er overheen gaat, iemand een idee hoe dat te maken en waarvan?), dan misschien iets kleins als mini salade bv wat schijfjes eend met iets als frambozendressing.
maar in ieder geval wat 'sterkere' smaken.
we lusten eigenlijk alles, dat is wel makkelijk, partner heeft alleen een gruwelijke hekel aan tomaten maar ok, die zijn makkelijk weg te laten.

vorig jaar hadden we gevulde biefstuk. ik maak vaak met gasten een heel simpel maar succesvol stukje vlees: biefstukje (of ander stevig vlees) opensnijden, besmeren met mosterd, plakje lekkere ham erin, stukjes champignons of andere paddestoelen bakken en erin proppen. dichtmaken (met sate prikkertjes of draad), dan door bloem, ei en zelfgemaakt paneermeel en bakken. wordt heel mals van binnen. (ja een heel erg tachtiger jaren recept, maar wel lekker nog steeds)

maar goed, dit jaar wil ik daar dus volledig van afstappen en eens een echt mooi stukje wild.
en we hebben een klein issue ook; net verhuisd naar een tijdelijk huis waar iets in zit dat nauwelijks een keuken te noemen is. ik heb echt niets aan apparatuur hier. de oven is zo'n Italiaanse met een draaiknop waarbij het gewoon gokken is voor elke temperatuur tussen 150 en 200 graden, dat zijn nl de graden die hij aangeeft en dan is het een beetje gokken hoe hoog hij dan staat.
soufle of iets dergelijks wordt echt een uitdaging en ga ik dus niet proberen hier.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_144232220
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 09:03 schreef WRH het volgende:
ik denk aan misschien coquilles als voorgerecht, of tussengerecht, met iets als schuim. (ik bedoel niet pavlova, maar zo'n nat geklopt schuim dat er overheen gaat, iemand een idee hoe dat te maken en waarvan?),
Bedoel je sabayon? Zoals hier; http://www.jumbosupermark(...)ayon-van-witte-wijn/

pi_144232476
Nee, ik denk dat WRH het type 'schuimpje van' bedoelt dat sinds een paar jaar borden in restaurants ontsiert. Of althans, dat vind ik dan, want het doet mij altijd heel erg denken dat iemand op het bord heeft staan fluimen.

Voorbeeld:


Maar dat is wellicht een heel persoonlijke aversie hoor.

Verder, toffe voornemens WRH! En zo'n oven heb ik ook ooit eens gehad. Gewoon testen, thermometertje erin hangen en zelf streepjes bij de draaiknop tekenen met een merkstift! *)
Soufflé's zijn tof en lekker, laat dat je niet weerhouden. Je kunt nog een paar maanden oefenen hè? ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-09-2014 10:21:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_144232771
We delen de aversie, Minilot. Sabayon is inderdaad meer sauzig als die fluimen. Het lijkt mij trouwens wel lekker als amuse op een lepel; gegrilde coquille met wat van die sabayon en zeekraal.
pi_144243628
ik bedoel inderdaad dat van minilot. ik begrijp wat je zegt hoor, eens dat het een semi trend is nu maar juist omdat ik meerdere gerechten wil doen moeten ze naar mijn mening heel licht en klein zijn. (dat hele zwaar overeten met kerst ben ik geen fan van, lekker hoeft niet veel te zijn).
ik denk dat zo'n schuim eroverheen gewoon lekker licht is.

streepjes, goeie!
we hebben al wel vorige week een thermometer gekocht om te gaan checken.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  maandag 8 september 2014 @ 14:45:11 #81
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_144312086
Voor het grote kerstdiner op Eerste Kerstdag overweeg ik om een stoofschotel te maken, maar nu het probleem dat ik thuis op gas kook en bij mijn ouders op keramiek. Dus mijn pannen kan ik niet zomaar meenemen, plus mijn pan is niet groot genoeg om 15 porties eruit te halen. Dus nu had ik het plan om een weekje eerder in twee keer de gerechten te maken en in te vriezen en op de dag zelf op te warmen in 1 van de pannen van mijn ouders. Maar ik twijfel of dat wel zo makkelijk kan als dat ik zelf heb bedacht. Het opwarmen hoeft dan ook niet meer persé in een stoofpan zodat ik 1 van de pannen van mijn ouders zou kunnen gebruiken. Iemand ervaring met invriezen van stoofschotels? :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_144312324
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:45 schreef RoelerMF het volgende:
Iemand ervaring met invriezen van stoofschotels? :)
Check. Ik doe niets anders :D Gewoon voorzichtig opwarmen. Eventueel met wat extra vocht. Misschien ook invriezen in meerdere porties? Dat ontdooit wat handiger.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_144317151
Stoofschotel is erg makkelijk weer op te warmen. Zou het wel langzaam laten ontdooien en dan opwarmen maar dat is persoonlijk.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  maandag 8 september 2014 @ 17:19:08 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144317708
Stoofschotel in eenpersoons portiebakjes doen en afdekken met Pie crust deeg. Dat dan afbakken, zodat de stoofpot meteen opgewarmd is, met lekker korstje. Erg lekker en ziet er speciaal uit :)
Alleen oppassen dat je de porties niet te groot maakt, het lijkt vaak veel minder dan het is ;)

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 september 2014 @ 17:21:51 #85
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144317803
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:13 schreef WRH het volgende:
ik bedoel inderdaad dat van minilot. ik begrijp wat je zegt hoor, eens dat het een semi trend is nu maar juist omdat ik meerdere gerechten wil doen moeten ze naar mijn mening heel licht en klein zijn. (dat hele zwaar overeten met kerst ben ik geen fan van, lekker hoeft niet veel te zijn).
ik denk dat zo'n schuim eroverheen gewoon lekker licht is.

streepjes, goeie!
we hebben al wel vorige week een thermometer gekocht om te gaan checken.
Schuim maak je door een vloeistof me lecitine (van soja) op te kloppen met een mixer. Je moet geloof ik tussen 0,5 en 1 % van het gewicht van de vloeistof aan lecitine toevoegen.

edit: lecitine = E322
Siesta & Fiesta!
pi_144319492
hm, dat klinkt nu niet echt als 'lekker makkelijk te verkrijgen en te maken'.. -O-
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  maandag 8 september 2014 @ 18:28:26 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144320146
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 18:07 schreef WRH het volgende:
hm, dat klinkt nu niet echt als 'lekker makkelijk te verkrijgen en te maken'.. -O-
http://www.amazon.com/s/r(...)3579&rnid=2941120011

Zal vast ook via kookwinkels in Nederland of Nederlandse webshops verkrijgbaar zijn. Zoeken in kader van "moleculair koken voor hobby koks" levert wellicht meer hits op en ook in kleinere verpakkingen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 september 2014 @ 19:39:00 #88
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144323737
In Spanje staat het in de supermarkt bij de dieetproducten. In Nederland misschien ook via die weg te vinden?
Siesta & Fiesta!
  maandag 8 september 2014 @ 20:26:56 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144326204
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 19:39 schreef Bramito het volgende:
In Spanje staat het in de supermarkt bij de dieetproducten. In Nederland misschien ook via die weg te vinden?
nog nooit gezien, maar misschien bij grote supermarkten, kookwinkels, De Tuinen of de Makro ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 september 2014 @ 20:34:04 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144326592
Voor de kerst wil ik eigenlijk de hele familie van mijn man eens hier naartoe hebben, wij gaan altijd naar hun toe (wij wonen als enige in de randstad) en dat ben ik beetje zat. Wij moeten altijd vroeg op op eerste of tweede kerstdag en ons aanpassen aan de plannen van "daar", zou ook weleens leuk zijn de andere kant op ;)
Dus ik ga voorstellen dat iedereen bij ons komt en blijft slapen en wij met zijn twee voor iedereen koken i.p.v. buffetje bij matig kutrestaurant op het platteland :P
Ben benieuwd hoe men erop gaat reageren :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 september 2014 @ 21:16:14 #91
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_144328850
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 17:19 schreef Molo het volgende:
Stoofschotel in eenpersoons portiebakjes doen en afdekken met Pie crust deeg. Dat dan afbakken, zodat de stoofpot meteen opgewarmd is, met lekker korstje. Erg lekker en ziet er speciaal uit :)
Alleen oppassen dat je de porties niet te groot maakt, het lijkt vaak veel minder dan het is ;)

[ afbeelding ]
wow wat een goed idee! Heb net even zitten zoeken naar leuke ovenschaaltjes voor 1 persoon en gevonden. Alleen 6 euro per bakje is wat te gortig. Ga ik amazon in Duitsland kijken, kost het nog maar 2 euro per stuk, dat is een goede deal 8-)
»» Democracy is so overrated »»
  maandag 8 september 2014 @ 21:45:45 #92
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144330508
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 21:16 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

wow wat een goed idee! Heb net even zitten zoeken naar leuke ovenschaaltjes voor 1 persoon en gevonden. Alleen 6 euro per bakje is wat te gortig. Ga ik amazon in Duitsland kijken, kost het nog maar 2 euro per stuk, dat is een goede deal 8-)
^O^

Xenos of Action hebben ze ook goedkoop trouwens :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144331425
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 21:16 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

wow wat een goed idee! Heb net even zitten zoeken naar leuke ovenschaaltjes voor 1 persoon en gevonden. Alleen 6 euro per bakje is wat te gortig. Ga ik amazon in Duitsland kijken, kost het nog maar 2 euro per stuk, dat is een goede deal 8-)
Ikea heb je ze in setjes voor 2, glazen doorzichtige vierkante schaaltjes voor 1,99 (per 2 dus!)
blablablabla
  maandag 8 september 2014 @ 22:18:50 #94
428175 bepklep82
Ik ben géén vent jongûh!
pi_144332171
Oeh, ik vind nu net dit topic pas en hij is nu al favoriet :)

Wij hebben ieder jaar één dag kerstdiner bij ons thuis. Meestal sta ik dan de avond ervoor al in de keuken.
Twee jaar geleden met vrienden gedaan en heeft één van de meiden ( inmiddels ontvriend) ook een gang voor haar rekening genomen.. Was culinair niet echt mega geweldig..

De ontvriending had daar trouwens weinig mee te maken.

Voor dit jaar kan ik wel weer nieuwe inspiratie gebruiken :)
  dinsdag 9 september 2014 @ 14:14:40 #95
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_144349011
Oeh leuk dit topic ga ik volgen. Geen idee wat wij doen met kerst (meestal wordt er niet echt gekookt)
Maar ik ga voor mijn ouders een 3-gangen menu koken over 2 weken dus kan ik mooi nog wat inspiratie op doen. Misschien vinden ze het dan wel zo leuk dat we het met kerst ook doen! O+
pi_144349179
Op het moment neig ik naar iets van een beef wellington. Denk dat ik mijn familie daar het meest een plezier mee doe. Alleen niet echt origineel natuurlijk.
pi_144379404
Wij (mijn zoons, 23 en 26) hebben een traditie. Wij eten ieder jaar het kerstmenu wat wij met mijn man, hun vader, als laatste hebben gegeten. Man is inmiddels 10 jaar overleden en er zijn inmiddels twee schoondochters aangeschoven.

Ik woon in België met superslagers. Als voorgerecht snijdt hij de beste carpaccio, die ik aanvul met balsamicoazijn, Parmezaan, rucola en pijnboompitten.
Daarna als hoofdgerecht, de beste hertenbiefstuk met een jam van cranberry's, rösti en gestoofde peertjes.
Daarna een tarte a tin naar papa's recept.
pi_144379676
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 september 2014 14:21 schreef Myraela het volgende:
Op het moment neig ik naar iets van een beef wellington. Denk dat ik mijn familie daar het meest een plezier mee doe. Alleen niet echt origineel natuurlijk.
Maar zij vinden t lekker toch? Mijn vader heeft ook altijd t liefst varkenshaas.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 10 september 2014 @ 07:46:30 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144379735
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 06:04 schreef praadje het volgende:
Wij (mijn zoons, 23 en 26) hebben een traditie. Wij eten ieder jaar het kerstmenu wat wij met mijn man, hun vader, als laatste hebben gegeten. Man is inmiddels 10 jaar overleden en er zijn inmiddels twee schoondochters aangeschoven.

Ik woon in België met superslagers. Als voorgerecht snijdt hij de beste carpaccio, die ik aanvul met balsamicoazijn, Parmezaan, rucola en pijnboompitten.
Daarna als hoofdgerecht, de beste hertenbiefstuk met een jam van cranberry's, rösti en gestoofde peertjes.
Daarna een tarte a tin naar papa's recept.
Mooie traditie :)
Hou ik wel van :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144379997
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 07:37 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Maar zij vinden t lekker toch? Mijn vader heeft ook altijd t liefst varkenshaas.
Beef wellington zullen ze nog niet op hebben verwacht ik, maar ze houden gewoon wel van een groot stuk vlees. Zelf de rest erbij scheppen, niet moeilijk doen met kleine dingen op een bord.

Vorig jaar ging alles er in één hap in. :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')