Er is genoeg te bakkenquote:Op zaterdag 22 november 2014 10:49 schreef Roooske het volgende:
Hoi!
Leuk topic.Ik ga met vriendinnen rond de Kerst een high tea doen en ik wil samen met een vriendin wat dingen gaan bakken. Hebben jullie nog leuke Kerst-bak-dingetjes?
Ik ben niet zo'n ervaren bakker.
En hetzelfde geldt voor Sinterklaas, ik vier met familie Sinterklaas en het leek mij wel leuk samen met mijn zusjes om iets te gaan bakken, dus we zijn allemaal een beetje zoekende. Misschien weten mensen hier nog iets?
Bedankt alvast!
1x gemaakt. Wat een werk zegquote:Op zondag 23 november 2014 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
Taaitaai staat ook nog op mijn lijstje, roggebloem al in huis en een flinke pot honing
Alleen anijs, ik heb niet van die anijsblokjes, wel steranijs, maar geen idee of dat werkt.
In fabriekstaaitaai zit glucose-fructosestroop dus dat koop ik sowieso niet. Ik zit dan alleen even met het anijsding.quote:Op zondag 23 november 2014 11:07 schreef fotostarter het volgende:
[..]
1x gemaakt. Wat een werk zeg
Maar lekkerder als kant en klaar. Smaak is veel zachter
Ik snap dat niet de hele sterren er in moeten, maar alleen de zaden, gemalen ofzo. Ik heb al heel lang geen gewoon anijszaad meer gezien eigenlijk. We hebben hier niet echt een markt met kruidenkraampje ofzo.quote:Op zondag 23 november 2014 11:05 schreef _Liek het volgende:
Ik denk dat steranijs toch te anders is... Zelf heb ik anijszaad op de markt gekocht
Niet in winkels te krijgen. Misschien wel onder de toonbank. Zonnetura heeft het tijdje geleden nog wel per ongeluk in hun thee gemikt, oepsie.quote:Op zondag 23 november 2014 12:46 schreef Pietverdriet het volgende:
is Japanse anijs eigenlijk nog in de handel, of is dat inmiddels verboden?
Ja ik weet het, 2001 was dat, vriend van mij, zijn vrouw en kind waren daar goed ziek van.quote:Op zondag 23 november 2014 12:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet in winkels te krijgen. Misschien wel onder de toonbank. Zonnetura heeft het tijdje geleden nog wel per ongeluk in hun thee gemikt, oepsie.
Godsamme, is dat alweer zo lang geledenquote:Op zondag 23 november 2014 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja ik weet het, 2001 was dat, vriend van mij, zijn vrouw en kind waren daar goed ziek van.
Het werd verkocht als knutselartikel zover ik me herinner, doet het zo leuk in kerststukjes enzo.quote:Op zondag 23 november 2014 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou je het willen kopen als je er ziek van wordt?
Het is erg lekker in bv salami van wild zwijnquote:Op zondag 23 november 2014 12:57 schreef djkoelkast het volgende:
Er was iets niet goed aan venkel/venkelzaad, maar ik ben vergeten wat precies (en wellicht is het dikke bullshit).
Venkel vind ik zelf te dropachtig op zichzelf, of het moet in een mix zitten (zit soms in shoarmakruiden).
Ahquote:Op zondag 23 november 2014 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het werd verkocht als knutselartikel zover ik me herinner, doet het zo leuk in kerststukjes enzo.
Maar niet iedereen weet of wist dat er twee soorten steranijs zijn die lastig uit elkaar te houden zijn en dat veroorzaakte vergiftigingen
Vroeger hebben we eens in een rookmachine (zo'n discotheekding zeg maar) etherische venkelolie gedaan. Dat ding heeft nog jaren naar venkel geroken en dat was eigenlijk helemaal niet lekker om het zo erg te ruiken, sindsdien gebruik ik eigenlijk helemaal geen venkel meerquote:Op zondag 23 november 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is erg lekker in bv salami van wild zwijn
Macadamiás liggen toch gewoon in de supermarkt? Lekker, maar wel erg duur vind ik.quote:Op zondag 23 november 2014 12:07 schreef -Mellow- het volgende:
Ik weet niet of je de zaadjes van steranijs in je taaitaai wil. Misschien kan je ze prima fijn vijzelen maar ik heb steranijs alleen nog maar in vloeistof mee laten koken, dus geen idee of het werkt..
Straks maak ik matcha-macadamia koekjes (het was nogal een kunst om macadamia's te vinden)
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.quote:Op zondag 23 november 2014 14:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Macadamiás liggen toch gewoon in de supermarkt? Lekker, maar wel erg duur vind ik.
Interessante combinatie wel, matcha en macadamia
Oh dat zou kunnen, heb ze jaren niet meer gegeten. Vroeger lagen ze in ieder geval gewoon bij de albert heijn.quote:Op zondag 23 november 2014 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.
Ik heb deze van mijn favoriete notenkraam van de markt. Het leuke joch van die kraam vertelde me dat macadamia's nogal schaars zijn de laatste jaren vanwege een orkaan in Nieuw-Zeeland, die voor een groot deel van de wereldwijde productie zorgde.
Dat liggen ze nog steeds.quote:Op zondag 23 november 2014 14:10 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh dat zou kunnen, heb ze jaren niet meer gegeten. Vroeger lagen ze in ieder geval gewoon bij de albert heijn.
Australie, de cycloon Oswald was hetquote:Op zondag 23 november 2014 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.
Ik heb deze van mijn favoriete notenkraam van de markt. Het leuke joch van die kraam vertelde me dat macadamia's nogal schaars zijn de laatste jaren vanwege een orkaan in Nieuw-Zeeland, die voor een groot deel van de wereldwijde productie zorgde.
hier niet, maar misschien bij de XLquote:
Daar is nog een extra aroma aan toegevoegd (net als aan anijsblokjes) en dat wil ik niet, als het anijssmaak heeft moet het van anijs komen en niet van een aromaquote:Op maandag 24 november 2014 10:24 schreef Myraela het volgende:
Ik heb mijn taaitaai gewoon met gestampte muisjes gemaakt.
Geroosterde en gezouden macadamia noten kan ik zo vinden, maar ongeroosterde en ongezouten macadamias ben ik nog niet tegengekomen. Wilde ze in koekjes verwerken, maar het liefst zo rauw mogelijk.quote:Op zondag 23 november 2014 12:07 schreef -Mellow- het volgende:
Ik weet niet of je de zaadjes van steranijs in je taaitaai wil. Misschien kan je ze prima fijn vijzelen maar ik heb steranijs alleen nog maar in vloeistof mee laten koken, dus geen idee of het werkt..
Straks maak ik matcha-macadamia koekjes (het was nogal een kunst om macadamia's te vinden)
Die zijn online wel te bestellen of bij een notenwinkel (maar dan betaal je wel de hoofdprijs).quote:Op maandag 24 november 2014 10:49 schreef Skaai het volgende:
[..]
Geroosterde en gezouden macadamia noten kan ik zo vinden, maar ongeroosterde en ongezouten macadamias ben ik nog niet tegengekomen. Wilde ze in koekjes verwerken, maar het liefst zo rauw mogelijk.
Denk niet dat je een kilo nodig hebt?quote:Op maandag 24 november 2014 11:41 schreef Skaai het volgende:
Wow, wat een geld. Ik heb nog eens een idee met rauwe macadamias.
Ze zijn zo prijzig omdat ze zo lastig te kraken zijnquote:Op maandag 24 november 2014 11:41 schreef Skaai het volgende:
Wow, wat een geld. Ik heb nog eens een idee met rauwe macadamias.
Mijn eerste reactie was 'wat een geld!' maar als ik omreken betaal je in verhouding voor 250 gram macadamias bij de notenboer bijna hetzelfde.quote:Op maandag 24 november 2014 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Denk niet dat je een kilo nodig hebt?
Ik bak vaak koekjes met macadamia's erin, en inderdaad zijn ze ongezouten erg lastig te vinden. Wat ik doe: gewoon gezouten macadamia's gebruiken; de nootjes vooraf even tussen wat keukenpapier wrijven om wat van het zout eraf te halen en verder in je koekjesrecept de snuf zout achterwege laten. Werkt perfect!quote:
Ohquote:Op maandag 24 november 2014 13:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik bak vaak koekjes met macadamia's erin, en inderdaad zijn ze ongezouten erg lastig te vinden. Wat ik doe: gewoon gezouten macadamia's gebruiken; de nootjes vooraf even tussen wat keukenpapier wrijven om wat van het zout eraf te halen en verder in je koekjesrecept de snuf zout achterwege laten. Werkt perfect!
Hou er ook rekening mee dat er een beetje extra olie in zit.quote:Op maandag 24 november 2014 20:45 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oh. Ik was juist erg bang dat het heel erg zout zou zijn, maar dat valt volgens jou dus mee. Nice
Van dittemquote:Op maandag 24 november 2014 23:49 schreef Isegrim het volgende:
Ongebakken taart mag ook vind ik. Zeker als het zķ lekker klinkt.
Ontzettend lang, tenzij je er dingen als room ofzo aan toegevoegd hebt. Puur chocolade kun je er lang bewaren, ook na smelten en weer stollen.quote:Op dinsdag 25 november 2014 11:14 schreef Stimorol- het volgende:
Wellicht een domme vraag:
Hoelang kun je chocola die je smelt en een bepaalde vorm geeft bewaren?
Ja, de chocolade an sich wel, maar als je de bonbons (pralines) vult met zaken deze wel een houdbaarheid hebben, Als je een mousse maakt met verse room bijvoorbeeld is de moussevulling zeker niet lang houdbaar.quote:Op dinsdag 25 november 2014 16:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Ontzettend lang, tenzij je er dingen als room ofzo aan toegevoegd hebt. Puur chocolade kun je er lang bewaren, ook na smelten en weer stollen.
Zekerquote:Op dinsdag 25 november 2014 17:32 schreef Stimorol- het volgende:
Ik wilde chocolaflikken maken met muisjes erop.. blijven die een week goed?
Ziet er superlekker uit.quote:Op dinsdag 25 november 2014 13:35 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
Nķg een keer pindakaaskoekjes, omdat ze zo lekker zijn. Dit keer met stukken 70% chocola en macadamia's.
Echt een van de makkelijkste koekjes om te bakken, en snel ook want je hoeft het deeg niet te koelen van te voren.
Ziet er lekker uit zeg! Heb je een recept?quote:Op dinsdag 25 november 2014 13:35 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
Nķg een keer pindakaaskoekjes, omdat ze zo lekker zijn. Dit keer met stukken 70% chocola en macadamia's.
Echt een van de makkelijkste koekjes om te bakken, en snel ook want je hoeft het deeg niet te koelen van te voren.
ja zeker welquote:Op dinsdag 25 november 2014 20:44 schreef Mazou het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit zeg! Heb je een recept?
quote:
Oh nom, nom, nomquote:Op dinsdag 25 november 2014 13:35 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
Nķg een keer pindakaaskoekjes, omdat ze zo lekker zijn. Dit keer met stukken 70% chocola en macadamia's.
Echt een van de makkelijkste koekjes om te bakken, en snel ook want je hoeft het deeg niet te koelen van te voren.
ze zijn juist een beetje smeuiig van binnen. Dat vind ik met sommige koekjes veel lekkerder ook. Wel een krokant laagje aan de buitenkantquote:Op woensdag 26 november 2014 00:56 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
[..]
Oh nom, nom, nomEkte huisgemaakte taataai zal vast beter smaken dan dat fabriekspul en die pindakaaskoekjes zien er zo heerlijk bros uit
Nog beter: bros van buiten, smeuīg van binnenquote:Op woensdag 26 november 2014 01:03 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ze zijn juist een beetje smeuiig van binnen. Dat vind ik met sommige koekjes veel lekkerder ook. Wel een krokant laagje aan de buitenkant
Smaakt heel anders, wel echt naar anijs. Ze moeten alleen nog even in de trommel om čcht taai te worden, ze zijn nu wat hard (maar dat is normaal, stond ook in het recept: na 3 dagen in de trommel zijn ze het lekkerst)quote:Op woensdag 26 november 2014 00:56 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
[..]
Oh nom, nom, nomEkte huisgemaakte taataai zal vast beter smaken dan dat fabriekspul en die pindakaaskoekjes zien er zo heerlijk bros uit
Ja, ik twijfelde eigenlijk aan mezelf of ik het recept misschien niet goed heb omgerekend/gehalveerd, maar ik herinner mij dat toen ik de taart een paar jaar terug bakte ik hem eigenlijk ook te zoet vond (vandaar dat ik er minder suiker in heb gedaan).quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:31 schreef minilot het volgende:
Je bakte Momofuku!![]()
Crackpie:Die maak ik ook wel eens zelf, maar vind ik persoonlijk niet te zoet of machtig..
Maar goed, je was dus daar?! Wat heb je nog meer gegeten?
Nu heb ik zin in die koekjes, maar niet alles in huis. En sowieso zou ik ze dan pas later kunnen eten.quote:Op dinsdag 25 november 2014 13:35 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
Nķg een keer pindakaaskoekjes, omdat ze zo lekker zijn. Dit keer met stukken 70% chocola en macadamia's.
Echt een van de makkelijkste koekjes om te bakken, en snel ook want je hoeft het deeg niet te koelen van te voren.
De pepernoten (zeer vergelijkbaar met taai taai qua deeg) die ik gisteren bij de bakker kocht waren warm erg lekker, toen koud wat minder en vandaag zijn ze top.quote:Op woensdag 26 november 2014 01:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Smaakt heel anders, wel echt naar anijs. Ze moeten alleen nog even in de trommel om čcht taai te worden, ze zijn nu wat hard (maar dat is normaal, stond ook in het recept: na 3 dagen in de trommel zijn ze het lekkerst)
Mocht het niet lukken met de lange vingers, cantucci onderin zijn ook erg lekker. Maar ook die heb ik nog nooit zelf gebakken.quote:Op zaterdag 29 november 2014 20:12 schreef Miss_Isis het volgende:
Dag allemaal, mag ik even inbreken met een vraag?
Ik wil als Kersttoetje (o.a.) een tiramisu maken, waar lange vingers ingaan. Nu heb ik het idee opgevat om zelf de lange vingers te gaan bakken. Maar, dan wil ik dat wel een poos van tevoren doen om de werkdruk omtrent de Kerstdagen een beetje te spreiden![]()
Heeft iemand hier ervaring met het zelf bakken van lange vingers, is dat een beetje te doen (en smaakt het ook nog lekker)?. En een minstens zo belangrijke vraag; kun je zelf gebakken lange vingers bewaren (invriezen?) en dan later door een toetje verwerken? Smaken ze dan nog goed?
Ik heb er jaren geleden eens een beetje een sport van gemaakt de perfecte tiramisu te kunnen maken en heb toen wel eens een zelf een bodem gebakken voor mijn tiramisu naar recept van iemand hier in CUL. Het was een beetje sponsig zodat het goed vocht op kon nemen en vrij makkelijk en snel te maken herinner ik me. Je hoeft dus niet per se al die moeite te doen om mooie, krokante, luchtige lange vingers te gaan bakken denk ik, want daar merk je toch niks meer van nadat de boel met koffie en likeur is volgezogen.quote:Op zaterdag 29 november 2014 20:12 schreef Miss_Isis het volgende:
Dag allemaal, mag ik even inbreken met een vraag?
Ik wil als Kersttoetje (o.a.) een tiramisu maken, waar lange vingers ingaan. Nu heb ik het idee opgevat om zelf de lange vingers te gaan bakken. Maar, dan wil ik dat wel een poos van tevoren doen om de werkdruk omtrent de Kerstdagen een beetje te spreiden![]()
Heeft iemand hier ervaring met het zelf bakken van lange vingers, is dat een beetje te doen (en smaakt het ook nog lekker)?. En een minstens zo belangrijke vraag; kun je zelf gebakken lange vingers bewaren (invriezen?) en dan later door een toetje verwerken? Smaken ze dan nog goed?
Ik zou de moeite niet eens nemen voor een tiramisu.quote:Op zaterdag 29 november 2014 20:12 schreef Miss_Isis het volgende:
Dag allemaal, mag ik even inbreken met een vraag?
Ik wil als Kersttoetje (o.a.) een tiramisu maken, waar lange vingers ingaan. Nu heb ik het idee opgevat om zelf de lange vingers te gaan bakken. Maar, dan wil ik dat wel een poos van tevoren doen om de werkdruk omtrent de Kerstdagen een beetje te spreiden![]()
Heeft iemand hier ervaring met het zelf bakken van lange vingers, is dat een beetje te doen (en smaakt het ook nog lekker)?. En een minstens zo belangrijke vraag; kun je zelf gebakken lange vingers bewaren (invriezen?) en dan later door een toetje verwerken? Smaken ze dan nog goed?
Ik vermoed dat de karamel wat harder wordt na afkoelen. Maar of ie daar minder lekker van wordt zou ik niet weten.quote:Op zondag 30 november 2014 11:07 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik een (peren) tarte tatin bak, moet die dan meteen op, of kun je hem ook later opwarmen in de oven?
(heb een hele zooi peren gekocht hiervoor, deze zijn nu nog aan het rijpen, heb ook al zelfgemaakt bladerdeeg in de vriezer)
Nee slapper juist, omdat de peren dan zachter en sappiger zijn.quote:Op zondag 30 november 2014 11:20 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik vermoed dat de karamel wat harder wordt na afkoelen. Maar of ie daar minder lekker van wordt zou ik niet weten.
Ja, daar twijfel ik dus ook nog een beetje over, of het de moeite waard gaat zijnquote:Op zondag 30 november 2014 11:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zou de moeite niet eens nemen voor een tiramisu.
Cantucci (cantuccini?) zijn van die harde koekjes met stukken amandel, toch? Dat lijkt me nog wat meer werk dan gewone lange vingers. En ik hou eigenlijk niet zo van hele stukken nootquote:Op zaterdag 29 november 2014 20:24 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Mocht het niet lukken met de lange vingers, cantucci onderin zijn ook erg lekker. Maar ook die heb ik nog nooit zelf gebakken.
Thanks voor de link! Heb het even doorgelezen, en dat is best een idee om zo'n bodem in één stuk te bakken ipv losse lange vingers. En nee, het krokante of luchtige merk je idd niet meer als ze in de tiramisu zitten. Daarom dacht ik ook dat ze misschien best ingevroren konden worden voor gebruik, zonder dat ze daar veel slechter van worden.quote:Op zondag 30 november 2014 00:38 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Ik heb er jaren geleden eens een beetje een sport van gemaakt de perfecte tiramisu te kunnen maken en heb toen wel eens een zelf een bodem gebakken voor mijn tiramisu naar recept van iemand hier in CUL. Het was een beetje sponsig zodat het goed vocht op kon nemen en vrij makkelijk en snel te maken herinner ik me. Je hoeft dus niet per se al die moeite te doen om mooie, krokante, luchtige lange vingers te gaan bakken denk ik, want daar merk je toch niks meer van nadat de boel met koffie en likeur is volgezogen.
Ha, ik heb de post zowaar gevonden net:
CUL / Recept tiramisu
Maar volgens mij heb ik t recept ietwat aangepast na wat pogingen, ik weet het niet meer precies. Het zou wellicht handig zijn om dat topic eens door te spitten
Tot datzelfde inzicht kwam ik deze week ookquote:Op zondag 30 november 2014 13:06 schreef Molo het volgende:
Afgelopen week voor het eerst succesvol kruidnootjes gebakken trouwens. Voorheen werden ze veel te hard, maar de truc is dus ze er al uit te halen als de binnenkant echt nog zacht is, hard mega goed uit als ze afkoelen.
Logisch wel, maar nog nooit op vertrouwd dat het ook echt zo goed zou werken
Wat dacht je van gewoon zelf mixen in plaats van voorgemengd nemen?quote:Op zondag 30 november 2014 16:15 schreef Nixxor het volgende:
Weet iemand toevallig waar ze speculaaskruiden zonder sinaasappelschil verkopen?
De meeste supermarkten kom ik de Verstegen "Specerijenmix koek en speculaas" tegen, maar daar zitten dus sinaasappelschillen in![]()
En ja, ik heb geprobeerd daarmee pepernoten te bakken, en man wat een teleurstelling
Plus een héél klein snufje witte peper. Echt heel weinig minder dan een theelepel, maar dat is een soort 'secret ingredient'. Kardemom ken ik niet hierin maar zal vast kunnen.quote:Op zondag 30 november 2014 16:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wat dacht je van gewoon zelf mixen in plaats van voorgemengd nemen?
8 tl gemalen kaneel 2 tl gemalen kruidnagel 2 tl gemalen koriander 2 tl gemberpoeder 1 tl gemalen nootmuskaat ½ tl gemalen kardemom 1 tl gemalen foelie
Je hebt alleen wat meer potjes nodig, maar als je een beetje zelf kookt heb je het merendeel toch wel staan.
En wel je deeg minimaal 24u laten rusten voor je het gaat bakken. Een week is nog beter.
Ik doe er juist veel witte peper in. Heerlijk pittig. Niet voor kleine kinderen..quote:Op zondag 30 november 2014 16:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Plus een héél klein snufje witte peper. Echt heel weinig minder dan een theelepel, maar dat is een soort 'secret ingredient'. Kardemom ken ik niet hierin maar zal vast kunnen.
Nog lekkerder is als je een deel van de specerijen zelf zou kunnen malen maar gewoon mixen is ook al goed uiteraard.
Zo zie je maar dat het allemaal heel persoonlijk is want anijs-achtige dingen daarin vind ik juist goor.quote:Op zondag 30 november 2014 16:32 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik doe er juist veel witte peper in. Heerlijk pittig. Niet voor kleine kinderen..
En anijszaad of venkelzaad.
Kruiden of specerijen koop ik af en toe bij Gekruid of bij de Kruidenkaravaan. Hier heb ik mijn speculaaskruiden vandaan: http://www.kruidenkaravaa(...)228&search=Speculaasquote:Op zondag 30 november 2014 16:15 schreef Nixxor het volgende:
Weet iemand toevallig waar ze speculaaskruiden zonder sinaasappelschil verkopen?
De meeste supermarkten kom ik de Verstegen "Specerijenmix koek en speculaas" tegen, maar daar zitten dus sinaasappelschillen in![]()
En ja, ik heb geprobeerd daarmee pepernoten te bakken, en man wat een teleurstelling
Mag hopen dat laatste, dan +1 van mijquote:Op zondag 30 november 2014 16:45 schreef sirdanilot het volgende:
Wacht gaat het nu over ouderwetse pepernoten (van die taaie brokken die ik persoonlijk goor vind) of over kruidnoten (die ik persoonlijk lekkerder vind)?
Ziet er goed uit, maar is met de verzendkosten weer een beetje jammer voor een zakje.quote:Op zondag 30 november 2014 17:02 schreef n0a het volgende:
[..]
Kruiden of specerijen koop ik af en toe bij Gekruid of bij de Kruidenkaravaan. Hier heb ik mijn speculaaskruiden vandaan: http://www.kruidenkaravaa(...)228&search=Speculaas
Kruidnoten! Sorry... Ik blijf die "echte pepernoten" nep vinden...quote:Op zondag 30 november 2014 16:45 schreef sirdanilot het volgende:
Wacht gaat het nu over ouderwetse pepernoten (van die taaie brokken die ik persoonlijk goor vind) of over kruidnoten (die ik persoonlijk lekkerder vind)?
Dat klinkt wel interessant ja, ik denk dat dat spul wat van Bolletje oid kant en klaar in de winkel licht echt niet smaakt zoals ze vroeger echt waren.quote:Op zondag 30 november 2014 17:24 schreef Joosie200 het volgende:
Al wil ik weleens naar het restaurant van het Rijksmuseum geloof ik. Daar was een tijd terug een item over, dat ze met het thema de Gouden Eeuw en de specerijenhandel ekte pepernoten uit die tijd gingen bakken op basis van een recept uit die tijd en dat serveren naast een kop thee.
http://www.wijnkronieken.nl/pepernoten-en-constantia/quote:Op zondag 30 november 2014 17:26 schreef Nixxor het volgende:
[..]
Dat klinkt wel interessant ja, ik denk dat dat spul wat van Bolletje oid kant en klaar in de winkel licht echt niet smaakt zoals ze vroeger echt waren.
Die van Dille & Kamille zijn meestal ook wel ok, ik weet alleen niet of er sinaasappel in zit.quote:Op zondag 30 november 2014 16:36 schreef Nixxor het volgende:
Normaliter ben ik meer van het zelf mixen en experimenteren inderdaad.
Alleen ben ik bezig met mijn huis te verbouwen (waaronder me keuken!) dus mijn kook en bak hobby staat op een laag pitje. (zeg maar gerust uit)
Vandaar dat ik nu niet een hele collectie aan kruidenpotjes wil.
Ik moest alleen iets gezelligs verzinnen om te doen dus ik dacht we gaan pepernoten bakken.
Lekker makkelijk met een kruidemixje enzo. Maar dat blijkt dus moeilijker dan gedacht...
En terug in de oven opwarmen helpt dan niet meer?quote:Op zondag 30 november 2014 12:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee slapper juist, omdat de peren dan zachter en sappiger zijn.
Zou er niet te lang mee wachten qua opeten, wordt alleen maar minder lekker, als in dat het een zompige brei wordt ipv zacht en knapperig naast elkaar in een taart (zoooo lekker dat)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |