Er is genoeg te bakkenquote:Op zaterdag 22 november 2014 10:49 schreef Roooske het volgende:
Hoi!
Leuk topic.Ik ga met vriendinnen rond de Kerst een high tea doen en ik wil samen met een vriendin wat dingen gaan bakken. Hebben jullie nog leuke Kerst-bak-dingetjes?
Ik ben niet zo'n ervaren bakker.
En hetzelfde geldt voor Sinterklaas, ik vier met familie Sinterklaas en het leek mij wel leuk samen met mijn zusjes om iets te gaan bakken, dus we zijn allemaal een beetje zoekende. Misschien weten mensen hier nog iets?
Bedankt alvast!
1x gemaakt. Wat een werk zegquote:Op zondag 23 november 2014 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
Taaitaai staat ook nog op mijn lijstje, roggebloem al in huis en een flinke pot honing
Alleen anijs, ik heb niet van die anijsblokjes, wel steranijs, maar geen idee of dat werkt.
In fabriekstaaitaai zit glucose-fructosestroop dus dat koop ik sowieso niet. Ik zit dan alleen even met het anijsding.quote:Op zondag 23 november 2014 11:07 schreef fotostarter het volgende:
[..]
1x gemaakt. Wat een werk zeg
Maar lekkerder als kant en klaar. Smaak is veel zachter
Ik snap dat niet de hele sterren er in moeten, maar alleen de zaden, gemalen ofzo. Ik heb al heel lang geen gewoon anijszaad meer gezien eigenlijk. We hebben hier niet echt een markt met kruidenkraampje ofzo.quote:Op zondag 23 november 2014 11:05 schreef _Liek het volgende:
Ik denk dat steranijs toch te anders is... Zelf heb ik anijszaad op de markt gekocht
Niet in winkels te krijgen. Misschien wel onder de toonbank. Zonnetura heeft het tijdje geleden nog wel per ongeluk in hun thee gemikt, oepsie.quote:Op zondag 23 november 2014 12:46 schreef Pietverdriet het volgende:
is Japanse anijs eigenlijk nog in de handel, of is dat inmiddels verboden?
Ja ik weet het, 2001 was dat, vriend van mij, zijn vrouw en kind waren daar goed ziek van.quote:Op zondag 23 november 2014 12:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet in winkels te krijgen. Misschien wel onder de toonbank. Zonnetura heeft het tijdje geleden nog wel per ongeluk in hun thee gemikt, oepsie.
Godsamme, is dat alweer zo lang geledenquote:Op zondag 23 november 2014 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja ik weet het, 2001 was dat, vriend van mij, zijn vrouw en kind waren daar goed ziek van.
Het werd verkocht als knutselartikel zover ik me herinner, doet het zo leuk in kerststukjes enzo.quote:Op zondag 23 november 2014 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou je het willen kopen als je er ziek van wordt?
Het is erg lekker in bv salami van wild zwijnquote:Op zondag 23 november 2014 12:57 schreef djkoelkast het volgende:
Er was iets niet goed aan venkel/venkelzaad, maar ik ben vergeten wat precies (en wellicht is het dikke bullshit).
Venkel vind ik zelf te dropachtig op zichzelf, of het moet in een mix zitten (zit soms in shoarmakruiden).
Ahquote:Op zondag 23 november 2014 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het werd verkocht als knutselartikel zover ik me herinner, doet het zo leuk in kerststukjes enzo.
Maar niet iedereen weet of wist dat er twee soorten steranijs zijn die lastig uit elkaar te houden zijn en dat veroorzaakte vergiftigingen
Vroeger hebben we eens in een rookmachine (zo'n discotheekding zeg maar) etherische venkelolie gedaan. Dat ding heeft nog jaren naar venkel geroken en dat was eigenlijk helemaal niet lekker om het zo erg te ruiken, sindsdien gebruik ik eigenlijk helemaal geen venkel meerquote:Op zondag 23 november 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is erg lekker in bv salami van wild zwijn
Macadamiás liggen toch gewoon in de supermarkt? Lekker, maar wel erg duur vind ik.quote:Op zondag 23 november 2014 12:07 schreef -Mellow- het volgende:
Ik weet niet of je de zaadjes van steranijs in je taaitaai wil. Misschien kan je ze prima fijn vijzelen maar ik heb steranijs alleen nog maar in vloeistof mee laten koken, dus geen idee of het werkt..
Straks maak ik matcha-macadamia koekjes (het was nogal een kunst om macadamia's te vinden)
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.quote:Op zondag 23 november 2014 14:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Macadamiás liggen toch gewoon in de supermarkt? Lekker, maar wel erg duur vind ik.
Interessante combinatie wel, matcha en macadamia
Oh dat zou kunnen, heb ze jaren niet meer gegeten. Vroeger lagen ze in ieder geval gewoon bij de albert heijn.quote:Op zondag 23 november 2014 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.
Ik heb deze van mijn favoriete notenkraam van de markt. Het leuke joch van die kraam vertelde me dat macadamia's nogal schaars zijn de laatste jaren vanwege een orkaan in Nieuw-Zeeland, die voor een groot deel van de wereldwijde productie zorgde.
Dat liggen ze nog steeds.quote:Op zondag 23 november 2014 14:10 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh dat zou kunnen, heb ze jaren niet meer gegeten. Vroeger lagen ze in ieder geval gewoon bij de albert heijn.
Australie, de cycloon Oswald was hetquote:Op zondag 23 november 2014 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.
Ik heb deze van mijn favoriete notenkraam van de markt. Het leuke joch van die kraam vertelde me dat macadamia's nogal schaars zijn de laatste jaren vanwege een orkaan in Nieuw-Zeeland, die voor een groot deel van de wereldwijde productie zorgde.
hier niet, maar misschien bij de XLquote:
Daar is nog een extra aroma aan toegevoegd (net als aan anijsblokjes) en dat wil ik niet, als het anijssmaak heeft moet het van anijs komen en niet van een aromaquote:Op maandag 24 november 2014 10:24 schreef Myraela het volgende:
Ik heb mijn taaitaai gewoon met gestampte muisjes gemaakt.
Geroosterde en gezouden macadamia noten kan ik zo vinden, maar ongeroosterde en ongezouten macadamias ben ik nog niet tegengekomen. Wilde ze in koekjes verwerken, maar het liefst zo rauw mogelijk.quote:Op zondag 23 november 2014 12:07 schreef -Mellow- het volgende:
Ik weet niet of je de zaadjes van steranijs in je taaitaai wil. Misschien kan je ze prima fijn vijzelen maar ik heb steranijs alleen nog maar in vloeistof mee laten koken, dus geen idee of het werkt..
Straks maak ik matcha-macadamia koekjes (het was nogal een kunst om macadamia's te vinden)
Die zijn online wel te bestellen of bij een notenwinkel (maar dan betaal je wel de hoofdprijs).quote:Op maandag 24 november 2014 10:49 schreef Skaai het volgende:
[..]
Geroosterde en gezouden macadamia noten kan ik zo vinden, maar ongeroosterde en ongezouten macadamias ben ik nog niet tegengekomen. Wilde ze in koekjes verwerken, maar het liefst zo rauw mogelijk.
Denk niet dat je een kilo nodig hebt?quote:Op maandag 24 november 2014 11:41 schreef Skaai het volgende:
Wow, wat een geld. Ik heb nog eens een idee met rauwe macadamias.
Ze zijn zo prijzig omdat ze zo lastig te kraken zijnquote:Op maandag 24 november 2014 11:41 schreef Skaai het volgende:
Wow, wat een geld. Ik heb nog eens een idee met rauwe macadamias.
Mijn eerste reactie was 'wat een geld!' maar als ik omreken betaal je in verhouding voor 250 gram macadamias bij de notenboer bijna hetzelfde.quote:Op maandag 24 november 2014 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Denk niet dat je een kilo nodig hebt?
Ik bak vaak koekjes met macadamia's erin, en inderdaad zijn ze ongezouten erg lastig te vinden. Wat ik doe: gewoon gezouten macadamia's gebruiken; de nootjes vooraf even tussen wat keukenpapier wrijven om wat van het zout eraf te halen en verder in je koekjesrecept de snuf zout achterwege laten. Werkt perfect!quote:
Ohquote:Op maandag 24 november 2014 13:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik bak vaak koekjes met macadamia's erin, en inderdaad zijn ze ongezouten erg lastig te vinden. Wat ik doe: gewoon gezouten macadamia's gebruiken; de nootjes vooraf even tussen wat keukenpapier wrijven om wat van het zout eraf te halen en verder in je koekjesrecept de snuf zout achterwege laten. Werkt perfect!
Hou er ook rekening mee dat er een beetje extra olie in zit.quote:Op maandag 24 november 2014 20:45 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oh. Ik was juist erg bang dat het heel erg zout zou zijn, maar dat valt volgens jou dus mee. Nice
Van dittemquote:Op maandag 24 november 2014 23:49 schreef Isegrim het volgende:
Ongebakken taart mag ook vind ik. Zeker als het zķ lekker klinkt.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |